View Full Version : Ruslar uzerine izlenimlerim; Azeriler,Ermeniler,Gurculer ve Turkler
Scofield
10-02-2006, 02:02 AM
Ruslar ile baya uzun bir sure harcadim. Bircogu ile konustuk dertlestik. Iclerinde Ukrayna,Estonya kökenlileri de vardi. Kimisi tam bir komunist idi :)
Uzunca bir sure sonunda bayagi bir kaynastik falan filan. Sinirli oldugum bir zamana denk geldigimde Ermenilere cok kötu kufur etmistim. Baktilar tersce; sandim ki beni iyi bir bozacaklar. Birisi katildi bana dedi ki:
"Haklisin, kahrolasi ermeniler."
"OHA" dedim tepkimi verdim. "Bir Rus bunu dedi mi cidden?" diye icimden gecirdim.
Bir digeri daha dedi "alayi defolsun Rusya'dan" diye... Ikinci soku yasadim. Saniyordum ki Ruslar icli disliydi Ermenilerle.
Sonra baska bir Rus hatun dedi:
"onlarin hepsi kriminal suc isleyen insanlar. Rusya'da onlardan cok cekiyoruz"...
Bayagi bir sasirmistim. Tabi vatan toprak irk ve akraba sevgisi olunca kendimi tutamadim. Kardeslerimiz Azeriler hakkinda sordum:
"Azerilerle nasilsiniz peki?"
Dediler hep bir agizdan:
"aman aman onlar da uzak dursun. Ermeniler de Azeriler de Gurculer de bize cok cektiriyor. Nerede bir suc islense ya Ermeni ya Azeri ya da Gurcu cikiyor" demezler mi???
Bir de gurculer girdi isin icine.
Sonunda yine dayanamayip sordum:
Peki ya Turkler hakkinda dusunceleriniz?
"Turkler cooooook burada. Bircogunun isyeri ve restorani var. Bariscil ve huzurlular. Suc islemiyorlar. Hepsi sakin... Zaten akraba gibi olmusuz bizden de cok var Turkiye'de" ve devam etti "kiz kardesim de zaten Turkle evli." bir digeri konuya katildi "bizim kizlara en uygun yabanci damat Turkler galiba" :)
Bu Azeri olayi bana uzucu geldi ve bu konu hakkinda Rusyada yasiyan herhangi bir Azeri'den de yorum almak isterim. Cunku orada konusma gecerken duygularimi cok gizledim. Azerilerin ve Gurculerin Ermeniler ile ayni kefeye koyulmasi hic hosuma gitmedi.
Özellikle Azeri kardeslerimizin ayricaligi olmali bu konuda.
Heybeli
10-02-2006, 05:42 AM
Hmm demek Türklere(bize) olumlu bakıyorlar, kulaga hoş geliyor. Halkın fikri böyle de devletin amacı(eski emeller) hep aynıdır bence değişmez. Bu deneyimi paylastıgınız için tesekkurler.
Kaptan-i Derya
10-02-2006, 05:48 AM
Hmm demek Türklere(bize) olumlu bakıyorlar, kulaga hoş geliyor. Halkın fikri böyle de devletin amacı(eski emeller) hep aynıdır bence değişmez. Bu deneyimi paylastıgınız için tesekkurler.
Putin'le o slav milliyetciligi degisti, Putin'in Türkiyeyle bir birlik kurmak istedigini duymustum su AB'nin bunaltici istekleri sonrasi. Rusya eski Rusya degil artik, Putin cok sey degistirdi keske bizede öyle biri basa gelse...
Turkdiaspora sevindim dogrusu Türkler hakkinda olumlu düsündüklerini duyunca, azeriler konusunda is üzüldüm, bir ermeniyle ayni kefene konamaz bir azeri kardesimiz.
Heybeli
10-02-2006, 06:01 AM
Putin'le o slav milliyetciligi degisti, Putin'in Türkiyeyle bir birlik kurmak istedigini duymustum su AB'nin bunaltici istekleri sonrasi. Rusya eski Rusya degil artik, Putin cok sey degistirdi keske bizede öyle biri basa gelse...
Turkdiaspora sevindim dogrusu Türkler hakkinda olumlu düsündüklerini duyunca, azeriler konusunda is üzüldüm, bir ermeniyle ayni kefene konamaz bir azeri kardesimiz.
Keşkeeee kardesiimmm:( !! Ama nerdeeee!! Saltanat gibi hepsi birbirinin aynı zihniyet, senelerdir degismez. Öyle birisi çıksa da bizi benliğimize tekrar kavuştursa, adam gibi adam birisi olsa.
Scofield
10-02-2006, 11:17 AM
bunlar ciddi izlenimlerim. ben de sasirdim icimden ayni gecirdim Azeriler hakkinda söylediklerinde. Ruslarin fasistleri bile okullarda cocuklarin Rusca degil de; Gurcu, Ermenice veya Azerice konusmasindan ciddi rahatsizlik duyuyorlar. Fakat fasistlerin Turkler hakkinda tek kelime ettigini duymadim.
Emrah
10-02-2006, 11:35 AM
Aynı izlenimlere bende sahibim, tabi çeşitli nedenleri de var. Mesela oraya giden Türklerin çoğu işadamları, paralı insanlar, orada iş kuruyorlar, yanlarında insan çalıştırıyorlar, eee para harcayan etrafını memnun eden insanı herkes sever. Birde mukayese edildiğinde bizim erkeğimiz kadına, bizim patronumuz işçisine rusların davrandığından çok ama çok daha iyi davranır. Eee diğer taraftan Türkiye'den gidipte orada külhanbeyliği yapmakta pek mümkün olmadığı için, işinde gücünde insanlar gidiyor.
Yani Almanya'ya giden insan profilimizde aynı olsaydı, eminim oradaki imajımızda farklı olurdu, gerçi bir Türkün Rusyaya bir Rusun Türkiyeye adapte olması Avrupaya adapte olmaya nazaran çok daha kolay.
Redd-i İlhak
10-02-2006, 12:02 PM
ilginç gerçekten...
antalya ya bu kadar rus gelirse olacağı bu dur :) hehehe
Emrah
10-02-2006, 09:30 PM
antalya ya bu kadar rus gelirse olacağı bu dur
Şaka bir yana, bu da bir etkileşim, bir çok türk Rusyaya gidiyor, birçok Rus buraya geliyor, bu insanlardan veya yanlarında getirdikleri çocuklarından bazıları önemli yerlere gelecek, ülke yönetiminde söz sahibi olacak insanlar olacak, ayrıca rusya + ex.sovyet ülkelerinden toplamda 500-750bin arası rus kadını şu an gelinimiz ve muhtemelen milyondan fazla çocuğumuzun anası durumunda. Bunlar çok ciddi rakamlar.
kurshad
10-03-2006, 03:36 PM
Rusya'da uzun yillar kalmis bir arkadasim soylemisti. Ruslarda bir deyim varmis;
"Cecen'den canini,
Azeri'den malini,
Turk'den karini saklayacaksin"...... :lol:
gurhan
10-03-2006, 04:06 PM
TURKDIASPORA,kardesim bir seyi merak ettim,konustuklarin rus bayanlarimiydi,yoksa aralarinda rus erkeklerde varmiydi!...
gurhan
10-03-2006, 04:07 PM
Yani ruslarin bu yorumlarini sadece rus bayanlarmi yapti?...
Scofield
10-04-2006, 01:23 AM
Rusya'da uzun yillar kalmis bir arkadasim soylemisti. Ruslarda bir deyim varmis;
"Cecen'den canini,
Azeri'den malini,
Turk'den karini saklayacaksin"...... :lol:
vy dolzhny derzhat otdelno vashu zhizn ot chechencev, vy dolzhny derzhat otdelno vashi aktivy ot Azeri, vy dolzhny derzhat otdelno vashu zhenu ot Turkov
Muhahahahahaha aKurshad gözlerinden öperim gunumu guzellestirdin :D :D
Gurhan says: TURKDIASPORA,kardesim bir seyi merak ettim,konustuklarin rus bayanlarimiydi,yoksa aralarinda rus erkeklerde varmiydi!...
abi genelde, kadin erkek. Ukrayna kökenli olan da öyle yoruma girmisti hatta.
kobretti
10-04-2006, 04:55 AM
bence Antalya Rusların sıcak denizlere inme emelini bir nebze de olsa azaltıyordur,
Tabriz_Han
10-04-2006, 04:44 PM
Kursad
"Cecen'den canini,
Azeri'den malini,
Turk'den karini saklayacaksin"......
:lol: :lol: :lol: :P
Arkadaslar, unutma Rusyada erkeklerden on kat daha fazla kadin var ;) Dunyada Turk yakisiklilari sevmeyen kadinlar varmi :lol: Hic unutmuyorum, burada Anamin Ingliz arkadasi vardi hic Turkiyeye gitmemis bir gun Dunya Kupasinda milli takimimizi gorur ve telefon eder, "TURKLER NEKADAR YAKISIKLI" :lol: giti TUrkiyeye kendine Turk koca buldu:lol:
Ah, dunyada sadece Turk erkekleri ve her milletden Kadin olsa.....hic sorun cikmazdi, zaten hep Erkekler bizden nefret ediyor onlar :D
Afrasiyab
10-04-2006, 06:11 PM
Bir arkadaşım Azerbaycana mal göndermiş, parasını alamamış
Azerilerle ticaret yapılmaz der hep :D
Tabiki bunu Azerilere mal etmek doğru değil, sahtekar her yerde sahtekar...
Tabriz_Han
10-05-2006, 09:00 AM
:lol: Vay vay vay kurnaz Azeri
Asinda mesela Kapali Carsi-Istanbul'da cok Azeri Turku var bazilarida Iran Turkleri, Hayvarimiz, Safranimiz, Kumaslar v.s baya mesurdur.
Qarshi
10-05-2006, 09:58 AM
Duyduğum kadarı ile rusya'da mafya hayatın her yerinde...
Mafyacılığı oynayanlarda genelde çeçen,gürcü ve abhazlar.bu yüzdendir bunların sevilmemeleri...
Türklere sıcakkanlı davarandıklarını sanmıyorum.Çok arkadaşımın pasaport kontrol noktalarında pasaportlarını yırtıp attılar,çok arkadaşımı basit nedenlerle sorgulamaya aldılar...
Sevmenin ötesinde korkuyor ve çekiniyorlar...
Emrah
10-05-2006, 10:02 AM
yok o pasaport kontrolündeki suratsızlık komunizmden kalma bir tema, herkese öyleler :) Hatta ex. sovyet ülkelerinin hepsinde hemen hemen pasaport kontrolü benzer şekilde. Bir nevi gelenek görenek gibi olmuş.
deyrambel
07-02-2007, 05:33 AM
bunlar ciddi izlenimlerim. ben de sasirdim icimden ayni gecirdim Azeriler hakkinda söylediklerinde. Ruslarin fasistleri bile okullarda cocuklarin Rusca degil de; Gurcu, Ermenice veya Azerice konusmasindan ciddi rahatsizlik duyuyorlar. Fakat fasistlerin Turkler hakkinda tek kelime ettigini duymadim.
aynen buna katiliyorum- ben ruslarla rus cetinde konusuyorum onlarin boyle bir chati var adi soyle ÐÓÑÑÊÈÉ ÍÀÖÈÎÍÀËüÍÛÉ ÔÐÎÍÒ(Turkce tercumesi rus milliyetcileri)
kendimi tanittim Turk oldugumu dedim ve rus milliyetcileri bana karsi kotu yazmadilar
senin dedigin gibi cok sasirdim buna
ama ermenileri ve azeri gurcileri sevmiyorlar
daha dogrusu kafkas halklarini
NativeAmerican
07-02-2007, 05:55 AM
cok garip batili online platformlarda karalaniyor turkler ama bir ara nazi.org'da rus nazi arkadas edinmistim oylesine politika konusmak icin :)
NativeAmerican
07-02-2007, 05:56 AM
bana habire soruyorlardi "turkiyede biz ruslar icin ne dusunuyorsunuz" diye habire :) sanki ilgiye ihtiyaclari varmis gibi...
bunu birakip baska acidan bakinca dusmanlar ortak.
fakat azerilerin de rus zulmune magruz oldugunu unutmayalim.
ama bunlarin ardinda artik sovyetlerin bitttigini de gozardi etmeyelim
baska bir arkadasim da (tam bir holigan surekli rusyaya gider) birkac yil once lokomotiv moskov ile bir turk takiminin macina gittigini soyledi moskovoda. elinde kocaman turk bayragi ile elini kolunu sallayarak gezdigini ve hicbir s1kinti yasamadigini soylemisti. hatta eski bir lada ile gidiyorlarmis, araba yolda kalmis.. yardim icin 3-5 tane araba birden durmus sec begen al misali birine binip yollarina devam etmisler :)
Atropatena
07-02-2007, 06:01 AM
Elbetde ruslar Qafqaz xalqlarini sevmezler, ruslari bizden daha yaxshi kim taniyir ki?))) Sebebini arashdirmaqa chalishdinizmi? 5-6 nefer shoviniste rast gelmisiniz, ve dusmusuz shoka))) Turkleri elbetde severler, ona gore ki, Rusiyaya yashamaqa geden her bir turk ora kasibchiliqdan deyil, ish qurmaqa gedir, pullu-parali...Ve ish quran adam da ish qurduqu yerin ehalisine choooooox naaaazik davranacaq, ozunu sevdirmeye mecbur))Siz shoka sehv istiqametden dushmusuz, siz ruslari azerilerden, gurculerden, ukraynalilardan, estonlardan, latishlardan, litvalilardan, lezgilerden, chechenlerden sorushun, ve sonra da bu milletlerden azerileri sorushun))) Shoka dushseniz, menlik deyil))) Biz erazi ve siyasi baximdan 100 illerle ruslarla yashamishiq, 1 olkenin, Sovetlerin vetendashi olmushuq, ve bu gun 1000-2000 Rusiyadaki turk biznesmenlerine qarshi 3 000 000 azeri var Rusiyada,onun yaxshisi da var, pisi de, nece ki, Azerbaycanda yashayan minlerle rusun da yaxshisi da var, pisi de. Esline qalanda burada bir choxunuzun , vay, vay azerileri sevmezler ruslar, amma bize bayilirlar deye sevinmenizden men shoka dushdum, bir qardashin o biri qardashi yad birisinin tehqir etmesinden xoshlanmaqina benzedi bu
Emil_Diniyev
07-02-2007, 10:54 PM
Azari TURKlarinin, Gurcularin va ermanilarin ayni cografyadan galdiyi ucun ayni olarak bilinir tum dunyada cunku cofrafya ayni kultur ayni. Ganallikla Kafkaslilari sevmazlar onlar.
Birda onlari bizi hec sevmir onsuzda bilmayan yoxtur harhalda. Sanki biz onlari sevirik.
DrAydan
07-03-2007, 03:00 AM
Bi tek bunu sögleye bilirim Rus devleti ve rus halkı en nefret ettiğim halktır.En nefter ettiğim.Hatta ermenilerden bile çok nefret ederim onlara..
Atropatena
07-03-2007, 03:34 AM
Men millete deyil, o milletin bashinda durub murdar siyaset yurudenlere nifret edirem
yavuz
07-03-2007, 04:14 AM
Bi tek bunu sögleye bilirim Rus devleti ve rus halkı en nefret ettiğim halktır.En nefter ettiğim.Hatta ermenilerden bile çok nefret ederim onlara..
O Ruslar yok mu ne gavurdur onlar... :evil:
Ermenilerle bir sorun varsa bunun arkasinda da Ruslar'in oldugunu unutmamak lazim.
deyrambel
07-03-2007, 05:09 AM
Elbetde ruslar Qafqaz xalqlarini sevmezler, ruslari bizden daha yaxshi kim taniyir ki?))) Sebebini arashdirmaqa chalishdinizmi? 5-6 nefer shoviniste rast gelmisiniz, ve dusmusuz shoka))) Turkleri elbetde severler, ona gore ki, Rusiyaya yashamaqa geden her bir turk ora kasibchiliqdan deyil, ish qurmaqa gedir, pullu-parali...Ve ish quran adam da ish qurduqu yerin ehalisine choooooox naaaazik davranacaq, ozunu sevdirmeye mecbur))Siz shoka sehv istiqametden dushmusuz, siz ruslari azerilerden, gurculerden, ukraynalilardan, estonlardan, latishlardan, litvalilardan, lezgilerden, chechenlerden sorushun, ve sonra da bu milletlerden azerileri sorushun))) Shoka dushseniz, menlik deyil))) Biz erazi ve siyasi baximdan 100 illerle ruslarla yashamishiq, 1 olkenin, Sovetlerin vetendashi olmushuq, ve bu gun 1000-2000 Rusiyadaki turk biznesmenlerine qarshi 3 000 000 azeri var Rusiyada,onun yaxshisi da var, pisi de, nece ki, Azerbaycanda yashayan minlerle rusun da yaxshisi da var, pisi de. Esline qalanda burada bir choxunuzun , vay, vay azerileri sevmezler ruslar, amma bize bayilirlar deye sevinmenizden men shoka dushdum, bir qardashin o biri qardashi yad birisinin tehqir etmesinden xoshlanmaqina benzedi bu
ne alakasi var sevinmek ruslar azerileri sevmiyor ? rus milliyetcilerinin yazdiklarini yaziyoruz
adamlar boyle yaziyor
ruslar bizle cok muhattab olmadigindan turkleri tanimiyorlar
90 yildir ruslarla pek muhattab olmadik
yillarca savasmadik
tarihte kaldi hersey dusmanlik biraz var ama tarih oldu
ondan dolayi ruslar tanimadiklari turkler hakkinda kotu yazmamalari dogal
siz azeri ermeni gurciler onlarla yillarca yasadinizzzzzzzzzz
Atropatena
07-03-2007, 05:21 AM
deyrambel, elaqesi var ki, yazdim. Ele tek movzunun adi neye desen deyer: Ruslar uzerine izlenimlerim; Azeriler,Ermeniler,Gurculer ve Turkler
Emil_Diniyev
07-03-2007, 08:25 AM
O Ruslar yok mu ne gavurdur onlar... :evil:
Ermenilerle bir sorun varsa bunun arkasinda da Ruslar'in oldugunu unutmamak lazim.
Dogru :thumbs:.
black_cat
07-04-2007, 07:55 AM
Ya onlar sizin yaninzda ole oterler bizim yanimizda sie turkleri kotulerler, aslinda en iyisi siz ozbeklersiniz derler, ve azerilerin yaninda ise biz ozbekleri kotulerler, buna inana inanamiorum:)))
ZAten benim bi rus arkadasim da aynisini dedi azeriler ,turkler, ermeniler hakkinda, yok turkler sole, azeriler bole.
Benim kardeslerimi sevmeyen benide sevmesin zaten..
black_cat
07-04-2007, 07:58 AM
ilginç gerçekten...
antalya ya bu kadar rus gelirse olacağı bu dur :) hehehe
Eurovisionda da Ingiltere Turkiyeye en yuksek puani verince, ruslar sole yorum yapmislardi: Turkiyede tatil yapmak hoslarina gidio herhal..oraya rustan baskasi gitmio nerdeyse :rolleyes:
black_cat
07-04-2007, 08:01 AM
:lol: :lol: :lol: :P
Arkadaslar, unutma Rusyada erkeklerden on kat daha fazla kadin var ;) Dunyada Turk yakisiklilari sevmeyen kadinlar varmi :lol: Hic unutmuyorum, burada Anamin Ingliz arkadasi vardi hic Turkiyeye gitmemis bir gun Dunya Kupasinda milli takimimizi gorur ve telefon eder, "TURKLER NEKADAR YAKISIKLI" :lol: giti TUrkiyeye kendine Turk koca buldu:lol:
Ah, dunyada sadece Turk erkekleri ve her milletden Kadin olsa.....hic sorun cikmazdi, zaten hep Erkekler bizden nefret ediyor onlar :D
hih siz ole sanin, gecende kuzenimin taksici arkadasini gordum, rus, kuzenim seni arabasyla goturur evine kadar dediydi, rusun arabasina binmem ben dedim bi baktim cok yakiskliydi:lol:
Tabiki bu biseyi degistricek degil, benim gozumde, sadece siz turklere ders olsun hih!
black_cat
07-04-2007, 08:02 AM
yok o pasaport kontrolündeki suratsızlık komunizmden kalma bir tema, herkese öyleler :) Hatta ex. sovyet ülkelerinin hepsinde hemen hemen pasaport kontrolü benzer şekilde. Bir nevi gelenek görenek gibi olmuş.
Bence Almanyada da aynisi..hatta korktum niye bukadar kotu bakiolar adamlar diye..Imkani olsa dovucekmis gibi duruolar
Uzbey
07-04-2007, 08:05 AM
hih siz ole sanin, gecende kuzenimin taksici arkadasini gordum, rus, kuzenim seni arabasyla goturur evine kadar dediydi, rusun arabasina binmem ben dedim bi baktim cok yakiskliydi:lol:
Tabiki bu biseyi degistricek degil, benim gozumde, sadece siz turklere ders olsun hih!
Sen yakısıklı olan birine rastlamıssın,genellersek Turkler daha yakısıklıdır,burdaki taksicileri gör sen bir hele :lool:
black_cat
07-04-2007, 08:07 AM
hih, bence hic degiller, turklere o gozden bakarsak ben yakiskli olduklarini dusunmuorum, ama sirf turk olduklari icin gormezden gelioz o kusurlarini:) sizin yaptiginiz kendini begenmislikten baska bisi degil, eger degilse , turkiyeli kizlarini de cok gusel ilan etmeniz gerekicek:D
Ozbekleri karistirmiom bak buraya, hih!
Uzbey
07-04-2007, 08:17 AM
hih, bence hic degiller, turklere o gozden bakarsak ben yakiskli olduklarini dusunmuorum, ama sirf turk olduklari icin gormezden gelioz o kusurlarini:) sizin yaptiginiz kendini begenmislikten baska bisi degil, eger degilse , turkiyeli kizlarini de cok gusel ilan etmeniz gerekicek:D
Rus kızlarını kıskanıyorum desene sen suna!
Turkiyeli kızlarımız zaten cok guzel,lafımız yok!Ama Ruslar bi adım onde gibi!
Turkler kendini begenmislik yapmaz,yapamaz.Yakısıklı olduklarının farkında bile degiller,halbuki cogu yagız delikanlıdır erkeklerimizin.
Qarshi
07-04-2007, 08:19 AM
Turkler kendini begenmislik yapmaz,yapamaz.Yakısıklı olduklarının farkında bile degiller,halbuki cogu yagız delikanlıdır erkeklerimizin.
İltifat taraf olmayandan gelirse İLTİFATTIR :lol:
black_cat
07-04-2007, 08:22 AM
Rus kızlarını kıskanıyorum desene sen suna!
.
Ben ruslari mi kiskanicam?? IGRENCSIN :evil:
benim 7 yildir yanimdan ayrilmayan bi rus arkadasim vardi, benim toplam 7, 1 kazak, 1 latino ve digerleri norvecli olan hayranim vardi ovunmek gibi olmasin, onun bi tane, oda TURKTU; hahahaha =) BIDE KAZIK YEDI; KIZ ONU RUS ARKADASIYLA ALDATTI:)
PS: kusmaya gidiorum
Uzbey
07-04-2007, 08:26 AM
İltifat taraf olmayandan gelirse İLTİFATTIR :lol:
Ben iltifat etmiyorum ki kendimize,gercegi soyluyorum:lol:
Qarshi
07-04-2007, 08:27 AM
Ben iltifat etmiyorum ki kendimize,gercegi soyluyorum:lol:
Heee Pardon.ben başka birşeye yorumladım :lol:
yavuz
07-04-2007, 08:27 AM
Turk kizlari guzeldir zaten. ;)
Uzbey
07-04-2007, 08:32 AM
Ben ruslari mi kiskanicam?? IGRENCSIN :evil:
benim 7 yildir yanimdan ayrilmayan bi rus arkadasim vardi, benim toplam 7, 1 kazak, 1 latino ve digerleri norvecli olan hayranim vardi ovunmek gibi olmasin, onun bi tane, oda TURKTU; hahahaha =) BIDE KAZIK YEDI; KIZ ONU RUS ARKADASIYLA ALDATTI:)
PS: kusmaya gidiorum
Benim hic hayranım olmadı,ama ben Turk kızlarının hayranı oldum hep!
black_cat
07-04-2007, 08:36 AM
NIyeki? Simdi sutle ilgili bisi dicem ama neyse:D sen anladin onu;)
Qarshi
07-04-2007, 08:44 AM
Simdi sutle ilgili bisi dicem ama neyse sen anladin onu
Konuya tali birisi olarak nedir bu sütle ilgili şey :rolleyes:
yavuz
07-04-2007, 08:45 AM
Neden Turk oglu, Turk kizlarini sever biliyo musunuz? Cunku edeplidir onlar... Onceden oyleydiler yani, simdi Batılı!!! oldular!
Emil_Diniyev
07-04-2007, 10:33 AM
Russlara Bir Vodka verin, 1 Kilo da Kartoff biraxin hayatini yashasin :d.
Russlara Bir Vodka verin, 1 Kilo da Kartoff biraxin hayatini yashasin :d.
Cigani! Juris!!! 1-Boom, boom, boom, boom, boom
Kalasnjikov, kalasnjikov
Ah ah....az cektirmedi o mal bize.
Yıldız
07-11-2007, 12:11 AM
VARSAĞI
Erlik günü geldiğinde
Yigitlere şan görünür.
Yığın yığın harcanmağa
Nice yüz bin can görünür.
Kopunca bir büyük savaş
Er tez gider, korkak yavaş.
Yüreksize akçayla aş,
Erlere meydan görünür.
Bir gün olur yılda, ayda
Birleşiriz hep Altay’da.
Güz ayında, kurultayda
Başı börklü han görünür.
Atsız der ki: Ne var canda?
Yatarız taze çimende.
Rus’un adı her geçende
Gözlerime kan görünü
khanoghuz
07-11-2007, 06:58 AM
türkler hakkındaki düşünceleri ancak azerilerle ilgili olan düşüncelerine üzüldüm. ben azeri kardeşlerimizin böyle etiketlenmesine karşıyım. kardeşlerimizi sevmeyen bizi de sevmesin
Bilge_Kagan
07-11-2007, 07:00 AM
Bizi sevdiklerini nereden cikardiniz ki ? O sevgi insan sevgisi degil, para sevgisidir olsa olsa.
Atropatena
07-11-2007, 10:27 AM
ex.sovyet ülkelerinden toplamda 500-750bin arası rus kadını şu an gelinimiz .
500-750 min rus gelin? :shock::shock::shock::shock:
BOZ-OK
07-11-2007, 01:17 PM
500-750 min rus gelin? :shock::shock::shock::shock:
Maalesef oyle, farketmeden slavlasiyoruz aslinda... Baskalarinin kisisel tercihi tabii ki beni ilgilendirmez ama bir gun evlenecek olursam cocuklarimin annesinin Turk'den baska bir ulusa mensup olmasini istemezdim dogrusu... Nesli ve kulturu korumak, sonraki kusaklara aktarmak gerek...
Karayılan
07-11-2007, 01:20 PM
Bizim komsu da rusla evlendi. Olu gibi surat var karida. Yatakda kabir melegi gibi durur allaama :D
- Kimin ummetindensinnn hoooo :D :D :D
sakarya
07-21-2007, 05:29 AM
tebrik ederim emrah olayın ipucunu yakaladın ruslar paralıyı seviyor ve birçok turk rusyada para harcıyor ben üçüncü gidişimde olayı çözdüm.bende emraha katılıyporum.Aynı izlenimlere bende sahibim, tabi çeşitli nedenleri de var. Mesela oraya giden Türklerin çoğu işadamları, paralı insanlar, orada iş kuruyorlar, yanlarında insan çalıştırıyorlar, eee para harcayan etrafını memnun eden insanı herkes sever. Birde mukayese edildiğinde bizim erkeğimiz kadına, bizim patronumuz işçisine rusların davrandığından çok ama çok daha iyi davranır. Eee diğer taraftan Türkiye'den gidipte orada külhanbeyliği yapmakta pek mümkün olmadığı için, işinde gücünde insanlar gidiyor.
Yani Almanya'ya giden insan profilimizde aynı olsaydı, eminim oradaki imajımızda farklı olurdu, gerçi bir Türkün Rusyaya bir Rusun Türkiyeye adapte olması Avrupaya adapte olmaya nazaran çok daha kolay.
TÜRKÇE
07-30-2008, 02:59 AM
bizim kizlara en uygun yabanci damat Turkler galiba" :)
.
Neden çok sevdikleri belli değil mi
Kazak
07-30-2008, 03:05 AM
Neden çok sevdikleri belli değil mi
Turk erkekleri maco gibi ya, rus kizlar bayiliyor:)
Ogulbey
07-30-2008, 03:43 AM
Elbetde ruslar Qafqaz xalqlarini sevmezler, ruslari bizden daha yaxshi kim taniyir ki?))) Sebebini arashdirmaqa chalishdinizmi? 5-6 nefer shoviniste rast gelmisiniz, ve dusmusuz shoka))) Turkleri elbetde severler, ona gore ki, Rusiyaya yashamaqa geden her bir turk ora kasibchiliqdan deyil, ish qurmaqa gedir, pullu-parali...Ve ish quran adam da ish qurduqu yerin ehalisine choooooox naaaazik davranacaq, ozunu sevdirmeye mecbur))Siz shoka sehv istiqametden dushmusuz, siz ruslari azerilerden, gurculerden, ukraynalilardan, estonlardan, latishlardan, litvalilardan, lezgilerden, chechenlerden sorushun, ve sonra da bu milletlerden azerileri sorushun))) Shoka dushseniz, menlik deyil))) Biz erazi ve siyasi baximdan 100 illerle ruslarla yashamishiq, 1 olkenin, Sovetlerin vetendashi olmushuq, ve bu gun 1000-2000 Rusiyadaki turk biznesmenlerine qarshi 3 000 000 azeri var Rusiyada,onun yaxshisi da var, pisi de, nece ki, Azerbaycanda yashayan minlerle rusun da yaxshisi da var, pisi de. Esline qalanda burada bir choxunuzun , vay, vay azerileri sevmezler ruslar, amma bize bayilirlar deye sevinmenizden men shoka dushdum, bir qardashin o biri qardashi yad birisinin tehqir etmesinden xoshlanmaqina benzedi buYani Ruslar azerileri sevmedi Türkleri sevdi iyi o zaman demek gibi bir zihniyet gerçekten beni de şoka soktu.Azeriler Türk değilmi.Biz nasılki bir arapla ve acemi karıştırabiliyorsak (kültür ve coğrafyadan dolayı)ordada bu şekilde bir karıştırılma var.Aynı şekilde moğol istilasında hayatında ilk defa moğol gören avrupalılar onları Türk olarak tasvir etmedilermi.Ruslar gidipte Azerilere canım kardeşlerim,dostlarım demeyecekler tabi çünkü sonuçta benim görüşüme göre sovyetler birliğinin dağılmasında Türk Cumhuriyetlerinin çok etkisi var.Türkiye Türklerinede güzel nameler edecekler tabiki çünkü ortada çok büyük paralar dönüyor arkadaşlar.Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali.Rusyaya giden Türkler oraya yatırım yapıyor ve bunlar gerçekten büyük paralar.Türkiyedeki acentalarda birçok rus ekmek yiyor.Her yıl milyonlarcası buraya geliyor.Tabiki gidip Türklere laf söylemezler.Ve şunu söyleyeyim.Ne düşündükleri umrumda bile değil:cool::cool:
Malkoc
07-30-2008, 04:39 AM
Rus kızlar? :)
hahhah
Her yıl binlerce rus kız buralara gelip bedavaya tatil yapıyor nasıl olduğunu hepiniz biliyorsunuz ısmarlattırarak :)
hatta kimi rus kadınlar buraya 1000 $ la gelip 10 000 $ la ülkelerine geri dönüp, döviz kaybına neden oluyorlar :)
bide bizim erkeklerin çoğunun arasında (bissürü arkadaşım var öyle:D ) bir efsane var. rus kızları esmer erkekleri görünce saldırma pozisyonuna geçiyormuş, çünkü orda yokmuş esmer :) bu efsane çoğu gencimizin hayallerini süslüyor :D şehir efsanesi :P
Malkoc
07-30-2008, 04:42 AM
Bu rus kız muhabbeti olunca aklıma hep kurtlar vadisindeki tilki andrei'n muhabbeti geliyor :)
izleyenler bilir andre polatın saftrik rus kadın hastası adamlarını kadın tuzağına düşürüp esir eder, kafalarına sıkmadan önce şöyle bir laf söyler ;
" bizimle sizin aranızdaki farkı biliyormusunuz? siz kadınlara çok değer verirsiniz, biz hiç"
:lol:
birde sağır odada yuri vardı :) aras elinde kesici bir alet oliviayı yakalamış, öldürmekle tehdit edip kaçmayı planlarken yuri direkt olivianın kafasına sıktı :) dediği laf da şuydu " bizde var çok olivia " :lol::lol::lol:
hsr_1979
07-30-2008, 05:15 AM
Maalesef oyle, farketmeden slavlasiyoruz aslinda... Baskalarinin kisisel tercihi tabii ki beni ilgilendirmez ama bir gun evlenecek olursam cocuklarimin annesinin Turk'den baska bir ulusa mensup olmasini istemezdim dogrusu... Nesli ve kulturu korumak, sonraki kusaklara aktarmak gerek...
Hocam Türklük, Anaerkil biryapıda olmadığı için Türkleştiriyoruz aslında demeyi çok isterdim. Erkekler şehir hayatında çalışmak zorunda olduğundan Çekirdek aile yapısına uyuluyor. Ve Yabancı uyruklu kadın, yavruyu kndi kültürüne göre rahat eğitiyor. Ancak Çocuk,Gelin,Kaynana, Kaynata şeklinde oturma oluyorsa ozaman Çocuk kültürümüze göre eğitilir.
Ayrıca Unutulmaması gereken Osmanlı İmporotorluğunu batıranda "Rus Gelin" lerdir.
TÜRKÇE
07-30-2008, 05:54 AM
Bu rus kız muhabbeti olunca aklıma hep kurtlar vadisindeki tilki andrei'n muhabbeti geliyor :)
izleyenler bilir andre polatın saftrik rus kadın hastası adamlarını kadın tuzağına düşürüp esir eder, kafalarına sıkmadan önce şöyle bir laf söyler ;
" bizimle sizin aranızdaki farkı biliyormusunuz? siz kadınlara çok değer verirsiniz, biz hiç"
:lol:
birde sağır odada yuri vardı :) aras elinde kesici bir alet oliviayı yakalamış, öldürmekle tehdit edip kaçmayı planlarken yuri direkt olivianın kafasına sıktı :) dediği laf da şuydu " bizde var çok olivia " :lol::lol::lol:
İranda kadının değeri çok yüksekmiş.Çok para veriyorlarmış kadına.:lool:
Yeri geldi bu söylemenin
Qizilbash
07-30-2008, 08:51 AM
Özellikle Azeri kardeslerimizin ayricaligi olmali bu konuda.
Azerbaycanlilarin bir ayricaligi yok. :)
Ermeniler, gurculer, azerbaycanlilar chok iyi, chok durust olsalardi da ruslar onlari sevmezdiler. Yani bu nefretin ilk kaynagi ruslarin kendisi.
Ama nefretin tek sebebi bu digil.
Kafkaslilar beyaz ve siyah olarak ikiye ayrilirlar.
Siyahlar (gurcu, ermeni, azerbaycanli) dish gorunush ve karakterde ayni olmasalar da benziyorlar. Bu 3 halk chok kurnaz, dolandirici, kriminala meyllidir. (hakaret manasinda soylemedim) Rusyada ermeniler ve azerbaycanlilarin birge olushturdugu kriminal grublar var. Mesela narkotik satan grublar. Gurculer en chok "vorovskoy mir"in ichinde olan halktir. Azerbaycanlilarin Rusyada ettigi cinayetler hakkinda neredeyse her gun haber duyuyoruz. Bu 3 halk genelde hirsizlik, dolandiricilik, sahte para basma ve bashka ishlerle meshguller.
Beyazlar (chechen, dagistanli, lezgi, ingush) bir az saftirlar. Genelde siyahlar onlari kullanirlar. Bunlar da adam oldurmek, adam kachirmak, adam dovmek ishleriyle meshguller. Kafalari pek iyi chalishmaz. Kandirmak zor digildir. Siyah ve beyazlardan olushan kriminal grublar super oluyor, Siyahlarin hiylesi ve beyazlarin yumrugu chok para kazandiriyor gruba. Ama en iyi kriminaller yahudilerdir. Onlar liderdirler.
Rus kizlari paraya bayiliyorlar soylenmish. Oyleyse bizim ulkeden giden yoksul delikanlilar nasil kolay tavliyorlar rus kizlarini?!
Yakishikliliga gelince benim fikrimce Anadolu turkleri chok yakishiklidirlar, ama kizlari pek guzel digil. (chirkin demiyorum) Yani Anadolu erkekleri yakishiklilikda yarisha bilirler. Hem kendilerine de bakiyorlar ha, kulakta kupe, sachlar taranmish, guzel giysiler. :)
Sonra bir kardesh Putin gelince milliyetcilik deyishmish soylemish. Putin gelince ruslarin milliyetchiligi daha da artti. Rus halki zaten shovinist bir halk. Bir anket yapilmishdi: rus fashist genchlerinin yabancilara saldirmasi konusunda ne dushunuyorsunuz? Halkin chogunlugu onlari desteklediklerini soylemislerdi.
TÜRKÇE
07-30-2008, 08:58 AM
Bence olay şu
Son zamanlar da bizim uruslarla bir çatışmamız yok
Hal böyle olunca rus gençliği bize ön yargı ile bakmıyor
Bunda Antalya'nında katkısı var tabi
Ama azeriler ile yakın zamanda dalaşmaları var
Burdan ön yargı ile yaklaşıyor
Emil_Diniyev
07-30-2008, 09:20 AM
Siyah ve Beyaz Kafkaslilar, puhahaha Qizilbash gardash. :lol::lol::lol:
TÜRKÇE
07-30-2008, 09:21 AM
Seni Saymamışlardır
Emil_Diniyev
07-30-2008, 09:22 AM
Seni Saymamışlardır
Na? Qizilbashin postunu oxudun?
TÜRKÇE
07-30-2008, 09:26 AM
Na? Qizilbashin postunu oxudun?
Kızılbaş adı kötü ama kendi iyi gibi. Ceddini inkar etmeyenlerden
Emil_Diniyev
07-30-2008, 09:28 AM
Kızılbaş adı kötü ama kendi iyi gibi. Ceddini inkar etmeyenlerden
Na dediyini birda anlayabilsam. :(
Aybike
07-30-2008, 09:30 AM
la bu hala disardami..:)
TÜRKÇE
07-30-2008, 09:31 AM
la bu hala disardami..:)
O kafkas, azeri türkü değil
Emil_Diniyev
07-30-2008, 09:33 AM
O kafkas, azeri türkü değil
Tabi Kafkasim, yashadigim topraklar Kafkas. Sen nasil Anadolulu oluyorsan bende ayni sekilde Kafkasli oluyorum. Ama Azeriyim merak etme.
Aybike
07-30-2008, 09:34 AM
kendide bilmiyor ne oldugunu ama hala disarda olmasi tuhaf bence..:)
TÜRKÇE
07-30-2008, 09:34 AM
Tabi Kafkasim, yashadigim topraklar Kafkas. Sen nasil Anadolulu oluyorsan bende ayni sekilde Kafkasli oluyorum. Ama Azeriyim merak etme.
Deyelsen, sen kafkassın
Emil_Diniyev
07-30-2008, 09:37 AM
Deyelsen, sen kafkassın
Buda nademek?
TÜRKÇE
07-30-2008, 10:07 AM
Economistin görüşleri nedir acabaaaa
Qizilbash
07-30-2008, 10:21 AM
:D Sen beyazlara aitsin lezgin.
Emil_Diniyev
07-30-2008, 10:46 AM
:D Sen beyazlara aitsin lezgin.
Ermeni, Azeri, Gurcu siyah Kavkaz, Kuzey Kavkazlilar beyaz Kavkaz. Daha once duymamistim. :lol:
Ben Lezgi deyilim ama Azarbaycanimizin quzeyinde 1 milyon Lezgi var, onlarda bizim halkimiz. ;)
Qizilbash
07-30-2008, 10:56 AM
Ermeni, Azeri, Gurcu siyah Kavkaz, Kuzey Kavkazlilar beyaz Kavkaz. Daha once duymamistim. :lol:
Ben Lezgi deyilim ama Azarbaycanimizin quzeyinde 1 milyon Lezgi var, onlarda bizim halkimiz. ;)
hahahah
:) talishlar deyir Azerbaycanda 1 milyon 200 min talish var ve ancaq lezgi deyer ki Azerbaycanda 1 milyon lezgi var.
Emil_Diniyev
07-30-2008, 10:58 AM
hahahah
:) talishlar deyir Azerbaycanda 1 milyon 200 min talish var ve ancaq lezgi deyer ki Azerbaycanda 1 milyon lezgi var.
Lezgilerin resmi sayisi yarim milyon, ama buna ayri Lezgik gruplarinida katarsak 1 milyonu ashar.
TÜRKÇE
07-30-2008, 12:42 PM
Lezgilerin resmi sayisi yarim milyon, ama buna ayri Lezgik gruplarinida katarsak 1 milyonu ashar.
Bir karar verin gali. İçlerindeki türk kadraşlarımızın hasabını yapamıyok.
Emil_Diniyev
07-30-2008, 01:02 PM
Bir karar verin gali. İçlerindeki türk kadraşlarımızın hasabını yapamıyok.
Na?
Man sana onu diyabilaramki, Azarbaycanin Kuzey dogusu, Dagistan siniri cogunluk Lezgi.
Guney Bati yani Daglik Karabag komple Ermani.
Guney doguda, Mugan dediyimiz bolga, cogunluk Talish.
Geri kalan bolgalarda yani: Guneyde, Doguda, Batida, Kuzey bati ve Kuzeyde Azeri cogunlugu var.
TÜRKÇE
07-30-2008, 01:06 PM
Na?
Man sana onu diyabilaramki, Azarbaycanin Kuzey dogusu, Dagistan siniri cogunluk Lezgi.
Guney Bati yani Daglik Karabag komple Ermani.
Guney doguda, Mugan dediyimiz bolga, cogunluk Talish.
Geri kalan bolgalarda yani: Guneyde, Doguda, Batida, Kuzey bati ve Kuzeyde Azeri cogunlugu var.
yA NAPCAN GÜNEYİ KUZEYİ ŞARKI GARPI
bize nufus gerak
Emil_Diniyev
07-30-2008, 01:09 PM
yA NAPCAN GÜNEYİ KUZEYİ ŞARKI GARPI
bize nufus gerak
Dogru % vermek zor. Kesin birshey diyemez kimse. Ama Azeri cogunluk, ikinci buyuk nufus Lezgi va Avarlar. Sonrada Karabagdaki Ermanilar.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.