PDA

View Full Version : Irtica nedir?

Pages : [1] 2

dervish
10-04-2006, 05:08 AM
Bakin biri bunu bazi kurumlara sormus ve ne olmus dersiniz

İrtica nedir sorusuna kurumlardan gelen cevaplar şöyle: “

Cumhurbaşkanlığı: Devletin ve yürütme organının başı olan, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Ulusu’nun birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı’nın, bu konumu nedeniyle 4982 sayılı yasa yönünden ‘kamu kurumu’ kapsamında olmadığı, yasa kapsamındaki kamu kurumunun, yine yukarıdaki madde ve gerekçelere göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği olduğu açıktır. Bu nedenle, Sayın Cumhurbaşkanı’nın çeşitli yerlerde kendi takdirleri ile yaptıkları konuşmalarındaki söylemleri için 4982 sayılı yasa kapsamında yapılacak bir işlem bulunmamaktadır,

Başbakanlık: Müracaatınızın durumunu BİMER tarih ve sayısını www.basbakanlik.gov.tr adresindeki BİMER logosunu tıklamak suretiyle ulaşabileceğiniz sorgu ekranına girerek veya ALO 150 hattını arayarak öğrenebilirsiniz,

MGK: Talebinizin, irticanın genel tanımı gibi geniş kapsamlı bir konuda genel ve soyut nitelikte olduğu görülmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanma Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 18’inci maddesinin 9’uncu fıkrası gereği soyut ve genel nitelikteki başvurular işleme konulamaz.

Diyanet: İrtica klasik kaynaklarda tanım ve izahı yapılmış bir terim değildir. Türkiye’nin dışında nadiren kullanılmakla beraber, Arapça kökenli bir kelime olup ‘geriye dönmek’ anlamına gelen ‘Rucü’ mastarından türetilmiştir. Türkçe’de eş anlamlı olarak gericilik tabiri ile birlikte kullanılmaktadır. Terakkinin zıddı olan irtica kelimesi, Türkçe’mizde, toplumda yeniliklere değer vermeyip, her yönüyle eskiyi özlemek veya eski düzeni getirmeye çalışmak anlamını ifade eder. İrtica kavramı psikoloji, sosyoloji vb. alanlarda kullanıldığı gibi dini alanda da farklı biçimlerde algılanmaktadır. Bir yönüyle dinden sapmak, tekrar cehalet ve şirk hayatına dönmektir.

Diğer yönüyle irtica, dinin özünden uzaklaşmak ve dini, temel ilkelerine aykırı olarak algılamak ve yorumlamaktır. Buna göre irtica, kendini dindar sanan kimselerin bilerek veya bilmeyerek din kurallarından uzaklaşması, dinin özünü bir tarafa atıp örfi şekline sarılmasıdır. İslam’ın zahirine sıkı sıkıya bağlı kalmanın esas olduğunu ileri sürüp, bu esasa riayet etmen insanları dışlayan, onlara hayat hakkı tanımayan Haricilerin hareketi bu konuda tipik bir örnek teşkil etmektedir.

Yargıtay: 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 2. maddesine göre, yargı organları anılan yasanın kapsamı dışında bırakılmıştır. İsteminizle ilgili olarak; taraf olmayanlara karar örneği verilmesi yasal olarak mümkün değildir. Yargıtay kararları tarafların isimleri çıkartıldıktan sonra sürekli güncellenen Kurumumuzun yayını olan dergide yer almaktadır. Ayrıca Yargıtay’ın internet sitesinde ücretsiz olarak emsal kararlara ulaşılmaktadır. Kitapevlerinde, kütüphanelerde, internet sitelerinde belirtilen konularda pek çok hukuk yayını mevcuttur. Yargıtay Birinci Başkanlığımızca yapılacak işlem yoktur.

İçişleri Bakanlığı: Belirtmiş olduğunuz hususlarla ilgili olarak, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda irtica suçu mevcut olmadığından ve irtica suçları” kavramından hangi suçların ifade edildiği anlaşılamadığından dilekçenizde talep ettiğiniz konulara cevap verilememiştir

Adalet Bakanlığı: 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7. maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler’ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle ayrı ve özel bir çalışma, araştırma, inceleme ve analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgiye yönelik başvurunuza cevap verilememiştir.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: İlgi yazı ve eki kapsamında yapılan hazırlık bilgisayar kayıtlarımızın tetkikinden konuya ilişkin olarak herhangi bir hazırlık kaydı tespit edilememiştir

CEVAP VERMEYEN KAMU KURUMLARI
Başoğlu, bu kapsamda başvuruda bulunulan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Danıştay, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi Rektörlükleri’nden henüz bir cevap gelmediğini bildirdi.

(ANKA)

gurkan
10-04-2006, 05:12 AM
İrtica= Gulyabani...:lol:

İrtica= yani korkulacak kortulacak bir kelime...

Bizim milletimiz çocuk mu ? Her gün aynı mama ?

BOZ-OK
10-04-2006, 05:26 AM
Peki.... Soyle diyelim o zaman;

Irtica cok tatli bir seydir, tadindan yenmez.... :lol: :lol: :lol:

Demir Kağan
10-04-2006, 05:27 AM
Peki.... Soyle diyelim o zaman;

Ne yaptın hocam? Şimdi yemek isteyecekler!

gurkan
10-04-2006, 05:31 AM

28 şubat tan beri yediğimiz mamalar baydı. Başka kapıya gitsinler...

bunların İslama getirdiği yasaklar yetmemiş yeni yasak uydurmaya bahane arıyorlar...

Millet Hristiyan olsa da kurtulsa diyeceğim. O da Lozana göre tehlikeli... Ülke elden gider....

Tanım yapmaya devam...

İrtica= Kazan Karası...

İrtica= Düt düt Dürt Dürt yaygarası...:lol:

gurkan
10-04-2006, 06:13 AM
Şeriatın kaldırılması İslama getirilen yasaklardan biri oluyor herhalde?

Sen Başörtüsünün İslamın bir emri olduğu bilmiyorsun herhalde ???

Kendilerine karışışan yok. Benim dinime karışmasınlar...

Adamların Ahiret derdi yoksa. İnanmıyorsa inanan hakkında da söz söylemeye hakkı yoktur.

Laiklik laiklik derler... Onunla yasak getirirler. Hani laiklik din ile devlet işinin ayrılmasıydı. Bu ne iş bu ne lahana turşusu bunlar hep dine yasak getiriyorlar. O zaman adına dinin yasaklanması deselerdi...

İrtica irtica deyip müslümanları potansiyel suçlu ilan ediyorlar...

Kendileri bari müslüman olsa... "Boş inanç" bilmem ne... Dinin kısıtlamak...

İbadetleri kısıtlamak bilmem ne. Dikatörlükle mi yönetiliyoruz. Buna ne ???

Müslüman hep suçludur tehdittir... Benim Ceddim de müslümandı...

Kurtuluş savaşında savaşan...

SİNİRLENDİM !!!

HYML
10-04-2006, 06:25 AM
BANA BAKIN ÖYLE ULUORTA ÇİĞNEYİPTE SAĞDA SOLDA PATLATMAYIN HAA!

http://img208.imageshack.us/img208/2851/iriticacopyre7.jpg

dervish
10-04-2006, 06:26 AM
Şeriatın kaldırılması İslama getirilen yasaklardan biri oluyor herhalde?

Su anda bile bir seriat ile yonetiliyorsun. Dolayisiyla, hayir seriat hicbir zaman kaldirilmadi ve kaldirilamaz.

dervish
10-04-2006, 06:28 AM
BANA BAKIN ÖYLE ULUORTA ÇİĞNEYİPTE SAĞDA SOLDA PATLATMAYIN HAA!

http://img208.imageshack.us/img208/2851/iriticacopyre7.jpg

:D Cok parlak bir fikir. Para getirir.

BOZ-OK
10-04-2006, 06:30 AM
Irtica konusunda havaya bakip islik calmakla olmuyor beyler, bu konuda durust olmak ve lafi dolandirmamak gerekiyor...

Irticanin tanimi Turkiye Cumhuriyeti Devleti acisindan aciktir ve kelimenin sozluk anlami ile de uyum icindedir... ATATURK ILKE VE INKILAPLARINDAN GERIYE DONUS ICIN GOSTERILEN HER TURLU CABA "IRTICA"DIR.... Turkiye Cumhuriyeti Devleti "Ataturk ilke ve inkilaplari uzerine kurulmus bir devlettir" (Bakiniz: Anayasa)... Dolayisiyla Turkiye Cumhuriyeti Devleti, Ataturk ilke ve inkilaplarindan "geri donus" ifade eden her turlu irticai faaliyet ile mucadele eder ve bunun icin gerekirse silah kullanir... Bilmem yeterince acik oldumu....

Bu inkilaplarin neler oldugunu kisaca ozetlersek,

Siyasal Inkilaplar

1- Saltanatın Kaldırılması (1 Kasım 1922)

2- Cumhuriyetin İlanı (29 Ekim 1923)

3- Halifeliğin Kaldırılması (3 Mart 1924)

Toplumsal Inkilaplar

1- Kadınlara erkeklerle eşit haklar verilmesi (1926-1934)

2- Şapka ve kıyafet inkilabi (25 Kasım 1925)

3- Tekke zâviye ve türbelerin kapatılması (30 Kasım 1925)

4- Soyadı kanunu (21 Haziran 1934)

Hukuk Inkilabi

1- Mecellenin kaldırılması (1924-1937)

2- Türk Medenî Kanunu ve diğer kanunların çıkarılarak laik hukuk düzenine geçilmesi (1924-1937)

Eğitim ve Kültür Alanındaki Inkilaplar

1- Öğretimin birleştirilmesi (3 Mart 1924)

2- Yeni Türk harflerinin kabulü (1 Kasım 1928)

3- Türk Dil ve Tarih Kurumlarının kurulması (1931-1932)

4- Üniversite öğreniminin düzenlenmesi - Öğrenimin laikleştirilmesi (31 Mayıs 1933)

Baska sorusu olan? :rolleyes:

gurkan
10-04-2006, 06:33 AM
Irtica konusunda havaya bakip islik calmakla olmuyor beyler, bu konuda durust olmak ve lafi dolandirmamak gerekiyor...

Irticanin tanimi Turkiye Cumhuriyeti Devleti acisindan aciktir ve kelimenin sozluk anlami ile de uyum icindedir... ATATURK ILKE VE INKILAPLARINDAN GERIYE DONUS ICIN GOSTERILEN HER TURLU CABA "IRTICA"DIR.... Turkiye Cumhuriyeti Devleti "Ataturk ilke ve inkilaplari uzerine kurulmus bir devlettir" (Bakiniz: Anayasa)... Dolayisiyla Turkiye Cumhuriyeti Devleti, Ataturk ilke ve inkilaplarindan "geri donus" ifade eden her turlu irticai faaliyet ile mucadele eder ve bunun icin gerekirse silah kullanir... Bilmem yeterince acik oldumu....

Siyasal Inkilaplar

Toplumsal Inkilaplar

Hukuk Inkilabi

2- Türk Medenî Kanunu ve diğer kanunların çıkarılarak laik hukuk düzenine geçilmesi (1924-1937)

4- Üniversite öğreniminin düzenlenmesi - Öğrenimin laikleştirilmesi (31 Mayıs 1933)

Bir de şunu yaz milletin dinsizleştirlmesi.... Var mı başka sorun ?

BOZ-OK
10-04-2006, 06:38 AM

Seversin ya da sevmezsin kardesim... Turkiye cumhuriyeti devleti Ataturk ilke ve inkilaplari uzerine kurulmus bir devlettir, bu anayasanin degistirilemez hukmudur, degistirilmesi teklif edilemez ve Turkiye cumhuriyeti anayasasi devletin degistirilemez niteliklerinin korunmasi gorevini Turk ordusuna vermistir, dolayisiyla ordu "irtica" ile mucadele eder.... Otesi laf-i guzaf ve sizlanmadir... Irtica var mi diye soruyordunuz, sozleriniz ispatliyor ki, EVET VAR.....

dervish
10-04-2006, 06:42 AM
İşte bence şu aşağıdakilerin değiştirilemeyeceğini söylemek irticadir, geriliktir. Değişmeyen tek şey değişimdir. Herşey değişebilir.

Siyasal Inkilaplar

Toplumsal Inkilaplar

Hukuk Inkilabi

gurkan
10-04-2006, 06:47 AM
Seversin ya da sevmezsin kardesim... Turkiye cumhuriyeti devleti Ataturk ilke ve inkilaplari uzerine kurulmus bir devlettir, bu anayasanin degistirilmez hukmudur, degistirilmesi teklif edilemez ve Turkiye cumhuriyeti anayasasi devletin degistirilmez niteliklerinin korunmasi gorevini Turk ordusuna vermistir, dolayisiyla ordu "irtica" ile mucadele eder.... Otesi laf-i guzaf ve sizlanmadir... Irtica var mi diye soruyordunuz, sozleriniz ispatliyor ki, EVET VAR.....

İrticayı da Atatürk'e getirdin ya helal çok bilmişim.

Bana dönüp dolaştırıp laf söylemeyceksin bu kadar açığım...

Bana İrtica irtica deyip de bununla Atatürk inkılaplarını birleştirip dinime yasak getirmeye kalktığında ve Atatürk'ü de kullanmaya kalkıtığında ben bir milletin ferdi olarak yemem. yemezler.

İrticanın adını Mert olup doğru koyacaksın ASLANIM::: Dinin yasaklanmasıdır diyeceksin... İşine geliyorsa... Şimdi de müslüman olduğun için Atatürk düşmanlığıyla suçlarsın beni... O kolay karalama taktiğidir.

BOZ-OK
10-04-2006, 06:57 AM
İşte bence şu aşağıdakilerin değiştirilemeyeceğini söylemek irticadir, geriliktir. Değişmeyen tek şey değişimdir. Herşey değişebilir.

Laf cambazligina gerek yok Dervish... Ikimiz de neler oldugunu biliyoruz, birbirimizi kandirmayalim... Akli basinda hic kimse ilerlemeye karsi degildir, ancak her degisim de ilerleme degildir....Degisim ileriye dogru olursa gelismedir... Geriye dogru olursa irticadir... Siz geriye dogru degisimden bahsediyorsunuz, bu ise tam anlamiyla irtica tanimina girer ve karsinizda butun kurumlariyla beraber devleti bulursunuz... Kusura bakmayin kardesim, laf kalabaligi, laikligi yeniden tanimlayalim, irtica varmidir yokmudur lafazanliklariyla milletin ve devletin savunma mekanizmalarini uyusturma devri gecti....;)

dervish
10-04-2006, 07:06 AM
Laf cambazligina gerek yok Dervish... Ikimiz de neler oldugunu biliyoruz, birbirimizi kandirmayalim... Akli basinda hic kimse degisime karsi degildir, ancak her degisim de ilerleme degildir....Degisim ileriye dogru olursa gelismedir... Geriye dogru olursa irticadir... Siz geriye dogru degisimden bahsediyorsunuz, bu ise tam anlamiyla irtica tanimina girer ve karsinizda butun kurumlariyla beraber devleti bulursunuz... Kusura bakmayin kardesim, laf kalabaligi, laikligi yeniden tanimlayalim, irtica varmidir yokmudur lafazanliklariyla milletin ve devletin savunma mekanizmalarini uyusturma devri gecti....;)

Asil laf cambazliginin tarafinizdan yapilmakta oldugu asikar. Laikligi yeniden tanimlayalim diyen yok, tanimlanmamis olan laikligin ve irticanin bilimsel bir tanima oturtulmasini isteyen var.

Modern toplumlarda boyle kisir dongulerden en basit sekiliyle nasil kurtulunur?

Bu iki kavrami bilimsel temelde tartisip bir tanima oturtursun. Bir referandum yaparsin. Sorarsin adama

1) Laiklik ister misin?
2) Irtica var mi?

Eger boyle yapilmiyorsa bir hegemonya savasi vardir, bir ideolojik yobazlik (nitekim irtica) sozkonusudur.

Seckjin Khan
10-04-2006, 07:11 AM
İrtica çok basit tanımıyla;

İnsanların dini inançlarını devletin tabanına yayıp,devleti bu dini kurullara göre yönetme çabası.İrtica da en önemli sorun insanların Laik Türkiye'yi savunuyoruz yada Laiklikle sorunumuz yok sadece tanımı değişmeli "Laikliğin tanımını değiştirmek anayasal bir suçtur..."denilmesidir.

gurkan
10-04-2006, 07:12 AM
Benim için ebedi unsur Millettir. Milletin tercihidir.

Cumhuriyet egemenliği kayıtsız şartsız millete verir.

Millet tercihini belirler. Millet ile çatışılmaz. Millete istemediği dayatılmaz.

Geçmiş yazılarımda çokça yazdım. Millet eksenliyimdir. Kişisel olarakta imanımı kurtarma kaygısı taşırım. Milletin değilde Devletin kutsallaştırılmasına da karşıyım. Millettin tercihini yok sayarsan adı cumhuriyet olmaz. Dikkatörlük olur.

Milletin irtica diye bri derdi yok ki ? Makam kaygısı. pasta kaygısı. ve diğer kaygıları taşıyanların gündemi. Ya da malzemesi.

BOZ-OK
10-04-2006, 07:14 AM
İrticayı da Atatürk'e getirdin ya helal çok bilmişim.

Bana dönüp dolaştırıp laf söylemeyceksin bu kadar açığım...

Bana İrtica irtica deyip de bununla Atatürk inkılaplarını birleştirip dinime yasak getirmeye kalktığında ve Atatürk'ü de kullanmaya kalkıtığında ben bir milletin ferdi olarak yemem. yemezler.

İrticanın adını Mert olup doğru koyacaksın ASLANIM::: Dinin yasaklanmasıdır diyeceksin... İşine geliyorsa... Şimdi de müslüman olduğun için Atatürk düşmanlığıyla suçlarsın beni... O kolay karalama taktiğidir.

Valla bunu ben soylemiyorum Gurkan'cigim... Turkiye Cumhuriyeti Devleti anayasasi acik, Ataturk ilke ve inkilaplari konusu da acik, hepsi yasalarda var, dolayisiyla bagirip cagirmanin anlami yok.... Yersin veya yemezsin, sana kalmis...Oyle Aslanimli filan konusmaya da gerek yok, hayatin gercekleri bunlar...:rolleyes:

Mertlikten bahsetmisken, bizim sozumuz acik ama bir kere de siz mert olun da sunu deyin be hocam, "biz Ataturk ilke ve inkilaplarina karsiyiz, laik devlete karsiyiz, seriat ile yonetilmek istiyoruz"... Bunu deyin acik acik, irtica varmidir, yokmudur ciksin ortaya, millet de gorsun... Yalak yalak, sunu bir daha tanimlayalim filan, azicik da sulandiriversek fena olmaz koylu kurnazliklarina gerek yok...
Ama bunu yapamazsiniz, yureginiz yemez, degilmi?

gurkan
10-04-2006, 07:23 AM
Mertlikten bahsetmisken, bizim sozumuz acik ama bir kere de siz mert mert olun da sunu deyin be hocam, "biz Ataturk ilke ve inkilaplarina karsiyiz, laik devlete karsiyiz, seriat ile yonetilmek istiyoruz"... Bunu deyin acik acik, irtica varmidir, yokmudur ciksin ortaya... Yalak yalak, sunu bir daha tanimlayalim filan, azicik da sulandiriversek fena olmaz uyanikliklarina gerek yok...

Ben açığım dinime yasak istemiyorum. Doğru laikliğin yasakçı bir zihniyetle uygulanmasına karşıyım. Madem bu işler ayrı devlette(Devlet adına bu dayatmaları dayatanlara sözüm) dine niye karışıyorlar. Niye bana dinimi yaşama özgürlüğü vermiyor. Bu ne kadar ayrılık ilkesine uyar. Problem burda ama sen anlamıyorsun.Laiklik adı altında hergün bana yasak uydurmasın. Yasak gelirse de değişmesi için elimden gelen çabayı gösteririm. Bu düzen benim dinimi yasaklamazsa . Dinimi yaşayabilirsem. Bana problem yok. Benim dinimi yaşamama sana ne problem var ?

dervish
10-04-2006, 07:24 AM
Valla bunu ben soylemiyorum Gurkan'cigim... Turkiye Cumhuriyeti Devleti anayasasi acik, Ataturk ilke ve inkilaplari konusu da acik, hepsi yasalarda var, dolayisiyla bagirip cagirmanin anlami yok.... Yersin veya yemezsin, sana kalmis...Oyle Aslanimli filan konusmaya da gerek yok, hayatin gercekleri bunlar...:rolleyes:

Mertlikten bahsetmisken, bizim sozumuz acik ama bir kere de siz mert olun da sunu deyin be hocam, "biz Ataturk ilke ve inkilaplarina karsiyiz, laik devlete karsiyiz, seriat ile yonetilmek istiyoruz"... Bunu deyin acik acik, irtica varmidir, yokmudur ciksin ortaya, millet de gorsun... Yalak yalak, sunu bir daha tanimlayalim filan, azicik da sulandiriversek fena olmaz koylu kurnazliklarina gerek yok...

Bir "Hukuk Felsefesi" dersi hocasi gibi konusuyorsunuz. O zaman sunu da biliyor olmalisiniz; Yasalar insanlarin ihtiyaclari icin yapilir.

Ikinci paragraftaki hitap sekliniz ise bir koylu kabadayiligini andiriyor bana.

Seckjin Khan
10-04-2006, 07:28 AM
Benim için ebedi unsur Millettir. Milletin tercihidir.

Cumhuriyet egemenliği kayıtsız şartsız millete verir.

Millet tercihini belirler. Millet ile çatışılmaz. Millete istemediği dayatılmaz.

Geçmiş yazılarımda çokça yazdım. Millet eksenliyimdir. Kişisel olarakta imanımı kurtarma kaygısı taşırım. Milletin değilde Devletin kutsallaştırılmasına da karşıyım. Millettin tercihini yok sayarsan adı cumhuriyet olmaz. Dikkatörlük olur.

Milletin irtica diye bri derdi yok ki ? Makam kaygısı. pasta kaygısı. ve diğer kaygıları taşıyanların gündemi. Ya da malzemesi.

Yani sence irtica yok öyle mi?

Bu ülkenin hemen her kurumu irtica var diyor sen yok diyorsun öyle mi?

Birçok sivil toplum kuruluşu İrtica var diyor,Hükümet Dışında ki partiler İrtica var diyor,TSK ısrarla irtica var dyor,Cumhurbaşkanı çıkıp irtica var diyor,AKP li partililer sorulan sorulara İrtica yok denemez diyor ve sen hala irtica yok diyorsun öyle mi...

Olanları görmemek yada görüpte yine de görmemiş gibi davranmak en kadar kötü birşey...

İrtica yok diyenlere kanıtlarım...

Bülent Arınç Laiklik yeniden tanımlanmalı diyor ama unuttuğu birşey var Laiklik Anayasa'da zaten gayet açık bir şekilde tanımlı ve bunu tekrar tanımlamanın suç olduğunu görmezden geliyor.

Başbakan irtica yok diyor ve ekliyor ;buraya dikkat edin! Bu konuşmalar Ekonomimizi etkiliyor! "Kılıfını bulmuş işte konuşturmak istemiyor"başbakanımız Dini siyasallaştırmaya çalışmıyor mu işte alın size kanıt.

bence artık sizde görmezden gelmeyin...

Hürriyet Gazetesi geçenlerde , Türkiye’nin çeşitli illerinde Kadiri Muhammediye, Halveti tarikatının Şabaniye Kolu, Hizb-ut Tahrir, Galibler, Nurcu Kırkıncı Hoca Grubu, İcmalciler, Cerrahiler, İskenderpaşa Cemaati, Uşşakiler, Melamiler, Nakşibendî Yahyalı Cemaati, Erenköy Cemaati, Menzilciler, Tillocular, Hazneviler, Hakikatçılar gibi bazı tarikat ve cemaatlerin kümelendiği yerlerin haritası yayınladı.

Kendi kendime soruyorum;

Acaba bazı semtlerde İslam gettosu mu kuruldu?
Bunlar dini mafya örgütleri midir?
Bazılarının değişi ile Çarşamba Cumhuriyeti mi kuruldu?
Bunların mali gücü nereden geliyor? Bunların mali yönlerini Maliye Bakanlığı araştırdı mı?
Bu insanlar uygarlıktan ne anlıyorlar? Uygarlığı seviyorlar mı, yoksa uygarlık anlayışları Ortadoğu’nun, Afganistan’ın geri kalmış çöllerimidir?

gurkan
10-04-2006, 07:40 AM
Yersin veya yemezsin, sana kalmis...Oyle Aslanimli filan konusmaya da gerek yok, hayatin gercekleri bunlar...:rolleyes:

Mertlikten bahsetmisken, bizim sozumuz acik ama bir kere de siz mert olun da sunu deyin be hocam, " Yalak yalak, sunu bir daha tanimlayalim filan, azicik da sulandiriversek fena olmaz koylu kurnazliklarina gerek yok...

Şu ukalalığın ; Çok bilmişliğin; Herşeye ben bilirimlerin ; Başımıza Hocalık taslamaların.. Karşındakinin fikrini beğenmiyorsan hemen onu küçümsemeye kendini de çok bilmiş sayıp Bize Hocalık yapmaya da kalkman yok mu ??? Senin gibi düşünmüyorlar diye... ??? Karşında ki Fransız bilmiyor hep sen biliyorsun... Bu özelliklerin yok mu ?

BU HİTAPLAR BAYAĞI OLDUĞU KADAR DA RAHATSIZ EDİCİ...

herkesten şikayet edip duracağına karşındakine saygı göster. Saygı gör. Senin yaptığını sana söyleyince de acijasyon yapma.. Bu kadar açık... Öyle benim insan olan herkese saygım var. Sana mı göstermiyeceğim. Bir kendini sorgula bakalım. Suçu hep başkasında arayana kadar. Bu da sert oldu ama sana bir kardeş tavsiyesi olsun. Yüzün burda açık açık söyledim. Almak istersen alırsın bizde dayatma yok...

oğuz
10-04-2006, 07:44 AM
Arkadaşlar konu yeniden kişiselleşmeye dönmeye başladı...

LÜTFEN !

dervish
10-04-2006, 07:45 AM
Tarikat ve Cemaat yasak denildigi surece bu tarikatlar ve cemaatler daha da cogalir. Eger tarikat ve cemaatleri kontrol etmek istiyorsan tarikat ve cemaatleri yasak olmaktan cikarmak zorundasin. Bunlari kayit altina alman gerekiyor. Nitekim komunistler, ateistler de bir tarikattir.

Ayrica bir toplumun uygarlik seviyesini yine o toplumun degerleri ve fertleri belirler. Fransizlardan kirpma "laicite" bir Turk toplumunun uygarlik seviyesini biraz zor belirler.

Seckjin Khan
10-04-2006, 07:50 AM
başka ülkelerden örnekler sunmayın ama Türkiye çok farklı ve eşi olmayan bir ülke gerçekten çok samimi söylüyorum...

Mesela Avrupa ülkelerinin hepsi demokratiktir yanii öyle bilinir ama bi belçika,isveç,monako,ingiltere de meclisin üstünde Krallar vardır ve o istemediği sürece asla birşey yapılamaz.Bu şimdi demokrasiyle çelişmiyo mu...

bi de biz tsk siyasetten çekilsin diyorlar,Kralları siyasetten çekilsin bizimkilerde çekilir ;) hehehe ulan bu konuya bu örnek olmadı ama neyse siz benim demek istediğimi anladınız Türkiye çok farklı bu farklılığı unutup normal bir halkmışız gibi davranmayın inanın bi 10 sene haline bırakın tbmm çok şeyi değiştirirler emin olun ;)

gurkan
10-04-2006, 07:51 AM
Yani sence irtica yok öyle mi?

?

İrtica nedir kardeşim ... Anlamıyorum ne kasdedildiğini. Bunun Türkçesi yok mu ?

Türkçesini söyleyin... Yoksa ben Her İrtica yaygarasından sonra dinime gelen yasaklar anlıyorum... Yine irtica yaygarası var acaba neyi yasaklayacaklar...

Kimse samimi değil.

Sezer Hariç o çok açık ona göre islam boş inanç. Din öğretilmemeli Kuran öğretilmemeli. Bu Kurumlarda kapatılmalı... Milletin dinini öğrenmesine gerek yok... Ondan sonra İRTİCA... belki Kuran öğrenmeyi de yasaklamak için kopuyor bu irtica fırtınası... İrtica'nın adı Müslümanların dinini öğrenmesi ve yaşaması. Yani Allah'ın başınızı örtün emrine uyanlar mı İrtica... Yaw nedir bu irtica...

Evet Başımızda Mürteciler var. Sürekli bizi kutuplara ayıran. dışlayan. hak tanımayan.

Benim canım yanmış yanıyor. O keyfinden konuşanların ibadet diye iman diye bir tasaları olmayabilir benim var. Karışmasınlar benim dinime... karışmasınlar..

Bu konuları sizinle defaaten tartıştık. Duru havada fırtına koparmaktan başka bir şey değil...

İnanmıyorum Bunu gündem yapanlara.

dervish
10-04-2006, 07:59 AM
başka ülkelerden örnekler sunmayın ama Türkiye çok farklı ve eşi olmayan bir ülke gerçekten çok samimi söylüyorum...

Evet haklisin. Mantik temeline oturtulamayan, kavramlari alt-ust eden benzersizlikler.

Mesela Avrupa ülkelerinin hepsi demokratiktir yanii öyle bilinir ama bi belçika,isveç,monako,ingiltere de meclisin üstünde Krallar vardır ve o istemediği sürece asla birşey yapılamaz.Bu şimdi demokrasiyle çelişmiyo mu...

Kral'in ne isterse degil parlamento yada avam kamarasi ne isterse o gerceklesir. Halk oyle istedigi icin kral orada sembolik bir varlik gosterebiliyor. Bu da demokrasinin geregidir. Halk istiyor oluyor.

bi de biz tsk siyasetten çekilsin diyorlar,Kralları siyasetten çekilsin bizimkilerde çekilir ;) hehehe ulan bu konuya bu örnek olmadı ama neyse siz benim demek istediğimi anladınız Türkiye çok farklı bu farklılığı unutup normal bir halkmışız gibi davranmayın inanın bi 10 sene haline bırakın tbmm çok şeyi değiştirirler emin olun ;)

Gunumuz Avrupasinda krallar siyasette degil zaten. Varliklari halkin isteginden kaynaklanmakta ve sembolik. TSK'nin siyasete karismasi ise 1) anayasal suc, 2) siyasetin en az guvenilen zemin oldugunu dusunursek ordu icin bir guven kaybi olursturur.

Turkiye'nin farkligi konusuna gelince ise. Turkiye Cumhuriyet'i eger bir Cumhuriyet oldugunu iddia ediyorsa bu farkligindan vaz gecip cumhuru dinlemesini ogrenmesi gerekiyor.

Seckjin Khan
10-04-2006, 07:59 AM
İrtica nedir kardeşim ... Anlamıyorum ne kasdedildiğini. Bunun Türkçesi yok mu ?

Türkçesini söyleyin... Yoksa ben Her İrtica yaygarasından sonra dinime gelen yasaklar anlıyorum... Yine irtica yaygarası var acaba neyi yasaklayacaklar..

irticanın ne demek olduğunu türkçesini yazılı heryerde anlaşılır bir anlamda ama demek okumak istemiyorsun.

insanların Kuran'ı Kerimi öğrenmesini irtica olarak görüyorsan yazık ne diyebilirim ki böyle birşeyin irtica olmadığını sende bende biliyoruz

İrtica insanların inançlarını yaşamaları demek değildir.Bunu topluma uydurma bve bu kurallara göre yaşatma dayatmasıdır.Devlet tabanına da yaydın mı al sana irtica.

hala anlamıyorsan,anlamak istemediğine inanacağım.

Seckjin Khan
10-04-2006, 08:09 AM
Evet haklisin. Mantik temeline oturtulamayan, kavramlari alt-ust eden benzersizlikler.

Kral'in ne isterse degil parlamento yada avam kamarasi ne isterse o gerceklesir. Halk oyle istedigi icin kral orada sembolik bir varlik gosterebiliyor. Bu da demokrasinin geregidir. Halk istiyor oluyor.

Gunumuz Avrupasinda krallar siyasette degil zaten. Varliklari halkin isteginden kaynaklanmakta ve sembolik. TSK'nin siyasete karismasi ise 1) anayasal suc, 2) siyasetin en az guvenilen zemin oldugunu dusunursek ordu icin bir guven kaybi olursturur.

Turkiye'nin farkligi konusuna gelince ise. Turkiye Cumhuriyet'i eger bir Cumhuriyet oldugunu iddia ediyorsa bu farkligindan vaz gecip cumhuru dinlemesini ogrenmesi gerekiyor.

Sembolik anlamda olsun olmasın sonuçta o imzalıyor mu evet o zaman bence çelişki var...

bu arada TSK siyasete etki yapmamalı katılıyorum ama malesef Siyasi Partiler tam anlamıyla görevini yapamıyor hep bir bölünme hep bir kutuplaşma TSK bu yüzden siyasete karışıyor gibi görünüyor ama aslında karışmak istemiyorlar.

TSK herzaman şunu söylüyor başka bir ses başka bir yorum duyamazsınız Paşalardan;İrtica konusu,Terör ve mecburi olarak şu sıralar AB.AB durmadan TSK ye hakaret ediyor Hükümet TSK yi korumuyor mecburen artık ona da yorum yapmak mecburiyetinde kalıyorlar.

Ayrıca Siyaset denildiğinde Ekonomi,Eğitim vb... konularda gelir ama asla TSK karışmaz onlarda karışmak niyetinde değil.

Ayrıca TSK nin anayasal suç işleyebleceğini söylüyorsun ama Anayasa'da belirli bir madde var anlamak istemeyenlere tekrar yazmak gerekirse;

- Türk Silahlı Kuvvetleri`nin görevi, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu`nun 35. maddesi uyarınca belirlenmiştir. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin görevi, Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti`ni kollamak ve korumaktır. Bu cumhuriyetin nitelikleri Anayasa`da, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiş olup, bu niteliklerin değiştirilmesi mümkün değildir.

- Şüphesiz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik meşruiyet sınırları içerisinde saptanan, yasalarda yer alan görevlerini yerine getirirken, Başbakan`ın, Bakanlar Kurulu`nun, Cumhurbaşkanı`nın ve TBMM`nin etkin, demokratik kontrolü altında hareket etmektedir. Bu bağlamda, askeri hizmet ve görevler, Bakanlar Kurulu tarafından saptanan devletin milli güvenlik siyaseti çerçevesinde yönlendirilmekte ve yerine getirilmektedir.

TSK 'ye çok zor bir görev verilmiştir Demokrasiyi ve Laik Türkiye Cumhuriyeti ni koruyup kovlamak.Keşke her parti ve hükümet elinden geleni yapsa ve ülkede ki gericiler irticai faaliyetlerde bulunmayıp 80 yıllık Cumhuriyeti kabul etselerde 35. madde kaldırırlsa...

Bu 35.madde kaldırılmıyorsa Bunun ayıbını Siyasiler çekmelidir TSK değil!

BOZ-OK
10-04-2006, 08:24 AM
Şu ukalalığın ; Çok bilmişliğin; Herşeye ben bilirimlerin ; Başımıza Hocalık taslamaların.. Karşındakinin fikrini beğenmiyorsan hemen onu küçümsemeye kendini de çok bilmiş sayıp Bize Hocalık yapmaya da kalkman yok mu ??? Senin gibi düşünmüyorlar diye... ??? Karşında ki Fransız bilmiyor hep sen biliyorsun... Bu özelliklerin yok mu ?

BU HİTAPLAR BAYAĞI OLDUĞU KADAR DA RAHATSIZ EDİCİ...

Sacma sapan konusma, kendi yapmaya kalktigin ukalaliklar yuzune carpildigi zaman da isi bagirip cagirmaya dokmenin anlami yok... Yemezler demissin, ben de sana duymak istemedigin, yok var saydigin acik gercekleri anlattim ve yersin veya yemezsin sana kalmis dedim.... Kabadayi edasiyla aslanimli filan cumleler kurmussun, sana Aslanimli filan konusma dedim.... Mert olun filan gibi laflarina da, bizim mert oldugumuzu, sozumuzu acikca soyledigimizi belirtip, esas sizin mert olmanizi ve agzinizda geveleyip durdugunuz baklayi cikarmanizi istemisim...Kusura bakma ama, sen kendin kasindin Gurkan, cevabini da aldin... Benim tek yaptigim sey senin laflarini sana soylemektir... Altindan kalkamayacaksan eger, bir daha boyundan buyuk laflar etmezsin, olur biter...;)

herkesten şikayet edip duracağına karşındakine saygı göster. Saygı gör. Senin yaptığını sana söyleyince de acijasyon yapma.. Bu kadar açık... Öyle benim insan olan herkese saygım var. Sana mı göstermiyeceğim. Bir kendini sorgula bakalım. Suçu hep başkasında arayana kadar. Bu da sert oldu ama sana bir kardeş tavsiyesi olsun. Yüzün burda açık açık söyledim. Almak istersen alırsın bizde dayatma yok...

Sen herkesten sikayet edip duruyorsun, benim kimseden sikayet ettigim yok... Hele senden, hic yok Gurkancigim... Herkes curmu kadar....Bilmem anlatabiliyormuyum...;)

Ajitasyonu da yapan sensin... Burda sana simdi teker teker gosterecek degilim... Ama bir saattir burda sanki zulme ugramis gibi ben dinimi yasayamiyorum, baski altindayim ajitasyonu yapan sensin... Sanki dine yasak varmis gibi Turkiye'de...Namazina, orucuna mi karisiyorlar? Camiye mi gidemiyorsun? Ezan mi yasak? Kur'an okumana mi karisiliyor? Nedir yasak olan, bir soylesen de bilsek... Haa, eger ben tekkeler acilsin tarikatler serbest kalsin istiyorum diyorsan, ben din yasalarina gore yonetilen bir devlet istiyorum diyorsan, ben halifelik yeniden kurulsun istiyorum diyorsan, yasak kardesim....Baska kapiya, burasi Turkiye, irtica yasak....:rolleyes:

Ben de olabildigince acik soyledim sana... Ama maalesef seninki kadar acik degil... Soylenecek iki lafim daha olurdu ama, efendiligimden susuyorum simdilik...:rolleyes:

BOZ-OK
10-04-2006, 08:45 AM
Dylan, kardesim,

Bunlarin meseleyi cekmeye calistiklari zemin acik... Sanki TSK siyasete mudahale ediyormus gibi bir hava estirmeye calisiyorlar...Neye mudahale ediyor TSK? Once bunu iyi analiz etmek lazim...

TSK kendisine verilen anayasal gorev dogrultusunda Turkiye cumhuriyeti devletinin degismez niteliklerinin bekciligini yapiyor, anayasada tanimlanmis olan Ataturk ilke ve inkilaplari temeli uzerine kurulmus olan devlet duzenini koruyor, hepsi bu.... Bu ilkeler anayasa ile belirlenmis, degistirilemez ve degistirilmesi teklif edilemez hukumlerdir....Turkiye cumhuriyeti parlamentosunun her milletvekilinin de bu anayasa maddelerine uygun davranma yukumlulugu vardir...Bu arkadaslar sevsin veya sevmesin, buna aykiri davranislar icinde bulunuldugu durumlarda TSK mudahale eder ve bu onun gorevidir... Bunun siyasetle filan da ilgisi yoktur, bu siyaset ustu bir durumdur... Bu arkadaslarin siyasete mudahale etmek ile siyasetciye mudahale etmek arasindaki farki anlamalari gerekmektedir... Eger mecliste bulunan parti veya milletvekillerinden devletin temel niteliklerine aykiri hareket edenler olursa, bu kisi veya partiler zaten anayasa sucu islemis olurlar... Bu durumda da TSK gerekeni yapar...Bu siyasete mudahale degil, yeminle bagli oldugu Turkiye cumhuriyeti devletinin anayasasina uygun davranmayan parti ve kisilere mudahaledir... Biliyorum, bu durum bunlarin isine gelmiyor ve bar bar bagiriyorlar... Butun mesele aslinda bu...Bu tuzaga dusmemek lazim...

gurkan
10-04-2006, 09:05 AM
Ben de olabildigince acik soyledim sana... Ama maalesef seninki kadar acik degil... Soylenecek iki lafim daha olurdu ama, efendiligimden susuyorum simdilik...:rolleyes:

Hadi yürü Bak işine !!!

Senin Ukalalıkların Sana Benimkiler bana...

Bu ülkede Başörtüsü yasak... Belli bir yaşa kadar Kuran öğrenmek yasak...

Daha birçokları...

Söz sahibinin Sürsün yüzüne...

İt ürür Kervan yürür.

Aciz vucudun bir gün ölür.

Var sana o zaman yanına kar;

Sen hakaretlerinle gururlan...

Yoksa kar git Muhasebe yap ...

Demir Kağan
10-04-2006, 09:08 AM
Din aramızı bozuyor işte böyle. Herkes inancını kendisi yaşasa olmaz mı? Siz-biz olmasak, Türk olsak olmaz mı? Hepimiz bir olsak, biz olsak? Nereye kadar böyle gidecek?

BOZ-OK
10-04-2006, 09:08 AM
Hadi yürü Bak işine !!!

Senin Ukalalıkların Sana Benimkiler bana...

Bu ülkede Başörtüsü yasak... Belli bir yaşa kadar Kuran öğrenmek yasak...

Daha birçokları...

Söz sahibinin Sürsün yüzüne...

İt ürür Kervan yürür.

Aciz vucudun bir gün ölür.

Var sana o zaman yanına kar;

Sen hakaretlerinle gururlan...

Yoksa kar git Muhasebe yap ...

Oyle gorunuyor ki, yakinda kopru alti cam cam, opsun seni amcam muhabbetine de gireceksin Gurkan.... Komiksin sen yaa...:lol: :lol: :lol:

gurkan
10-04-2006, 09:11 AM
Komiksin sen yaa...:lol: :lol: :lol:

Ne yapayım. Ben ak desem sen dersin kara...
gülelim beraber ağlamaktan yeğdir...:lol: :lol: :lol:

BOZ-OK
10-04-2006, 09:14 AM
Din aramızı bozuyor işte böyle. Herkes inancını kendisi yaşasa olmaz mı? Siz-biz olmasak, Türk olsak olmaz mı? Hepimiz bir olsak, biz olsak? Nereye kadar böyle gidecek?

Cok haklisin kardesim, tamamen katiliyorum.... Bunun gerceklesmesi de ancak dini kurallara gore yonetilmeyen, yani dinin elini dunya islerine sokmadigi, yani laik bir devlette mumkundur... Birileri bundan hosnut degildir, butun bagirip cagirmalarin da sebebi budur... ;)

HYML
10-04-2006, 09:20 AM

Cok haklisin kardesim, tamamen katiliyorum....

Çatı evin üstünü tam örtmeyince üstümüze hep yağmur yağıyor... Birilerimiz hep ıslanıyor.
Kim küçülttü lan bu çatıyı???

dervish
10-04-2006, 09:24 AM
Cok haklisin kardesim, tamamen katiliyorum.... Bunun gerceklesmesi de ancak dini kurallara gore yonetilmeyen, yani dinin elini dunya islerine sokmadigi, yani laik bir devlette mumkundur... Birileri bundan hosnut degildir, butun bagirip cagirmalarin da sebebi budur... ;)

Sovyetler Birligi cumhuriyetleri de Dunyevi (sekuler) bir devlettiler. Ben Turkiye'deki durumu Sovyetler Birligindeki duruma cok ama cok benzetiyorum. Hatta tipkisinin aynisi neredeyse. Sovyetler Birligi cumhuriyetlerindeki yasalarda da dini ibadetlerin hic biri yasak degildir ama gel gor ki pratikte bundan bahsetmek imkansizdir.

gurkan
10-04-2006, 09:24 AM

Gerçekleşme tek taraflı olmaz.Karşı taraf bundan % 75 lere varan oranla rahatsızsa. Milletin istediğini dikkate olsa. Millete rağmen huzur nerde olmuş. İnsanlara inanç özgürlüğü verilmesi. İnançından dolayı mağdur edilmemesi. Devletin dine hüküm koymaması. Devletin dine karışmaması. Yasaklar koymaması. Laikliğin özünde bu olmalıdır. Eşit durmalıdır iki tarafa. yoksa birini yüceltip öbürünü kısıtlamamalıdır. İnançını yaşamak isteyenin de yaşayabilmesidir. İnanan örtünmek istiyorsa örtünsün . inanmayan örtünmesin. Kişilerin tercihlerine bırakılsın. İbadeti kararını bırakın ibadeti yapan versin. Yapana hoppala yasak denmesin. Bizim kavgamızda budur.

Demir Kağan
10-04-2006, 09:25 AM
yani dinin elini dunya islerine sokmadigi, yani laik bir devlette mumkundur... Birileri bundan hosnut degildir, butun bagirip cagirmalarin da sebebi budur...

Bu ülkeye laiklik şart. Sünnisi var, alevisi var, şiisi var, onları da geçtim, inanmayanı var. Ancak tarafsız olalım, bilimsel konuşalım. Bir cumhurbaşkanı paskalya bayramını kutlar da, ramazan bayramını kutlamazsa o ülkede sorun çıkar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, rejimi ve sistemi Türk ulusuyla barışık değildir. Bunun sebebi Türk ulusunu din adına ve rejim adına yalan yanlış yönlendirenlerdir, Türk ulusu değildir. Biz bu sorunu çözmek yerine, ha bire ulusa ve ulusun değerlerine saldırıyoruz. Sözde biz Türkçüyüz! Halkçıyız! Bizim ulusun değerleriyle derdimiz olmamalı, ulusumuzu Araplaştırmaya çalışanlarla, ulusumuzu daha da düşürmeye çalışanlarla olmalı.

Bu ülkenin gelişmemesinin en büyük sebebi Türk ulusuyla devletinin, sistemin barışık olmamasıdır! Yeter artık!

BOZ-OK
10-04-2006, 09:30 AM
Sovyetler Birligi cumhuriyetleri de Dunyevi (sekuler) bir devlettiler. Ben Turkiye'deki durumu Sovyetler Birligindeki duruma cok ama cok benzetiyorum. Hatta tipkisinin aynisi neredeyse. Sovyetler Birligi cumhuriyetlerindeki yasalarda da dini ibadetlerin hic biri yasak degildir ama gel gor ki pratikte bundan bahsetmek imkansizdir.

Alakasi bile yok... Hangi ibadet yasak Turkiye'de?

Namaz mi kilamiyorsun? Oruc mu tutamiyorsun? Gunde 5 vakit ezan mi okunmuyor? Camiler mi kapali? Evinde veya sokakta basini orten kadina mi yasak var? Kur'an okumaya mi yasak var? Neden bahsediyon hocam sen yaa? Turkiye bence Islam'in en eli yuzu duzgun yasandigi ulkelerden birisi...

Demir Kağan
10-04-2006, 09:33 AM
Çatı evin üstünü tam örtmeyince üstümüze hep yağmur yağıyor... Birilerimiz hep ıslanıyor.
Kim küçülttü lan bu çatıyı???

Ümmet, ümmet dediniz Türk'ü ezdiniz yıllarca, ne oldu?! Ne oldu? Etrak-ı Bi İdrak dediniz milletime, Kavm-i Necib-i Arap dediniz Arap'a, Millet-i Sadıka dediniz Ermeni'ye. Ne oldu?! Çatıymış! Evmiş! Geçin bunları geçin! Sizin ve sizin gibi düşünenlerin söylediği tek mantıklı bir şey var, o da tekrar cihan imparatorluğu kurabilmenin yolu diğer milletleri de kucaklamakta diyorsunuz. Ancak siz ümmet de takılıp kalıyorsunuz. Biz de hainlerin yerine, kanı bozukların yerine Türk de kalmayı tercih ediyoruz! Çünkü bir Türk, hepsine değer!

BOZ-OK
10-04-2006, 09:34 AM
Sözde biz Türkçüyüz! Halkçıyız! Bizim ulusun değerleriyle derdimiz olmamalı, ulusumuzu Araplaştırmaya çalışanlarla, ulusumuzu daha da düşürmeye çalışanlarla olmalı.

Kesinlikle katiliyorum.... ;)

dervish
10-04-2006, 09:35 AM
Alakasi bile yok... Hangi ibadet yasak Turkiye'de?

Namaz mi kilamiyorsun? Oruc mu tutamiyorsun? Gunde 5 vakit ezan mi okunmuyor? Camiler mi kapali? Evinde veya sokakta basini orten kadina mi yasak var? Kur'an okumaya mi yasak var? Neden bahsediyon hocam sen yaa? Turkiye bence Islam'in en eli yuzu duzgun yasandigi ulkelerden birisi...

Bunlar orada da yasak degildi. Ama yapanlar devlet isine alinmazdi. Sadece yapanlar degil yapanlarin tum sulalesi fislenirdi.

dervish
10-04-2006, 09:38 AM
Ümmet, ümmet dediniz Türk'ü ezdiniz yıllarca, ne oldu?! Ne oldu? Etrak-ı Bi İdrak dediniz milletime, Kavm-i Necib-i Arap dediniz Arap'a, Millet-i Sadıka dediniz Ermeni'ye. Ne oldu?! Çatıymış! Evmiş! Geçin bunları geçin! Sizin ve sizin gibi düşünenlerin söylediği tek mantıklı bir şey var, o da tekrar cihan imparatorluğu kurabilmenin yolu diğer milletleri de kucaklamakta diyorsunuz. Ancak siz ümmet de takılıp kalıyorsunuz. Biz de hainlerin yerine, kanı bozukların yerine Türk de kalmayı tercih ediyoruz! Çünkü bir Türk, hepsine değer!

Ermeni ve Arap sorununun cikis noktasi ne kadar ilginctir ki Jon Turkler'in cikis noktasi ile ayni tarihleri gosteriyor.

HYML
10-04-2006, 09:39 AM
Evinde veya sokakta basini orten kadina mi yasak var?

Evinde veya sokakta... İşte sorun tam burada.

Bu Artema musluğu değil ki, bazı yerlerde kapansın bazı yerlerde açılsın.

Haa, sen dersen bunu takabileceğin sınırları ben çizerim diye, gün gelir o çizdiğin sınırları çizen sen, birde bakmışsın ki o başını örten nenelerimizin kanlarıyla çizdikleri sınırları içerisinde nefes alamıyorsun!

HYML
10-04-2006, 10:06 AM
Türbanı şeriatın ve gericiliğin simgesi yapan sizlersiniz. Hâlâ da yapmaya devam ediyorsunuz. Halifenin kızlarının giysilerine bakın, bir de günümüzdekilere:

http://img178.imageshack.us/img178/6769/clipboard01ae8.png

HYML
10-04-2006, 10:13 AM
Bu da çok komik bir yanıt bence. Çünkü bu mantığa göre kız çocuğu doğar doğmaz kafasını örtmek ve ölene kadar da kafası türbanlanmış dolaştırmak gerekiyor. Hiç çıkarmamak gerekiyorsa yapılması gereken budur.

Senin kurma kolunu kurmaktan yorulmam ben. Sen boşalmaya devam et. İyice bi kusta belediyeyi çağıralım.

Cimkent
10-04-2006, 10:15 AM
Irtica Turkiyedeki bazi cevrelerin KARABASANI cocuklari korkutmak icin

Seckjin Khan
10-04-2006, 10:33 AM
açık söyleyeyim irtica'dan korkmuyorum...

hepimiz gördük yaşadık Erbakan neler yaptı sonra nasıl iktidardan uzaklaştı bunlarda vakti geldiğinde aynı şekilde defolup gidecekler.

kimsenin korkusu olmasın ;)

gurkan
10-04-2006, 10:42 AM
Türbanı şeriatın ve gericiliğin simgesi yapan sizlersiniz. Hâlâ da yapmaya devam ediyorsunuz. Halifenin kızlarının giysilerine bakın, bir de günümüzdekilere:

http://www.hemenpaylas.com/download/1751420/halifelerdenbugune.ppt.html

Git Mustafa Kemal Atatürk'ün Annesinin ve eşinin örtüsü bak...

Açanlar ilerici ve çağdaş... Hey gidi yurdum insanı kim elbiseyle gerilemiş yahut ilerlemiş. Ama Allah müslüman kadına örtün diyor.

İşin özü bir kaç deli kuyuya taş attı. Bir yasak çıkartı 40 akıllı durumu düzeltmeiyoruz. Bu da milleti bölüyor. Sonra gelsin gericiler şeriatçiler gitsin ilericiler çağdaşlar hep hakaret...

gurkan
10-04-2006, 11:24 AM
Örtünenler gericidir demedim, siz örtünenleri lâiklik karşıtı ve şeriatçılık anıtı olarak simgeleştiriyorsunuz dedim. Yapacaksanız lâiklik karşıtlığını başörtüsünü hiç karıştırmadan yapın. Aksi takdirde herkesin beynine başörtüsü=gericilik denklemini kazımış olursunuz. Türbana karşı bunca önyargının oluşması sizin tutumunuz yüzündendir.

Ben laikliğin uygulanış biçimine yani yasak dayatıcı biçimine karşıyım. Yasakçı bir laiklik anlayışını da kabul etmemde... Minareyi çalan kılıfını uydururmuş. Yahu Hırsızın hiç mi kabayatı yok... Hep suç müslümanların ????

Sorun özde; Laiklik dinlere ve sistemlere eşit uzaklıkta olmalı. Birini kollayıp ötekini yasaklamamalı. Bu laiklik olmaz. Olsa olsa laiklik altında yapılan baskıcılık. Diktatörlük olur. Millete rağmen olmaz. Devlet milletiyle barışık olmalı. Bunlar gereksiz enerji kaybıdır. Simge diyorsun o sana göre. Bana göre İslamın. dinin emri. Simge olamaz. Simgeden yola çıkmak yanlıştır. Varsayalım çıktık. Hilalde bir simge değilmidir. Bayrakta bir simge değilmidir. Olurmu şimdi millette devlette benimsemmiş simgeleri yasaklamak. Benim şehit annemin örtüsünü yasaklamak. Bu zorla milletin başını örtmekten beter. Ne var serbest olsun. Ne diye aramıza duvarlar örelim. Doğru değil bu yaklaşımlar. Bakın bizler Bu devletin tebasını oluşturan Türk milletiyiz. Milleti olmayan devletmi olur. Devletin varoluş sebebi milletsiz açıklanabilir mi ? Millete rağmen devlet formülü doğrumudur. Beyin çalışması yapılması açısından söylüyorum. Bu Türkiye'nin milli birlik sorunu haline gelmiştir. Sağduyulu olup çözmek gerekli. Bu ülkenin insanları bunları aşarak daha ilerisi daha iyisi için çalışmalıdır. Bugün Türkiye'de tartışalan yahut sorun adledilen Cumhuriyet değil ki. Bazı uygulmaların yanlışlığı. Bir yanlış 28 şubatta başladı. Bunu düzeltemedik bir yanlış daha gelmesin diye fikir jimlastiği yapıyoruz. Buna benim gibi düşünenler geçmişe oranla çok daha tepkili.İşte yapılabilecek bir yanlışa daha önceden fikirsel bazda itirazımızı ve reddiyatımızı yapıyoruz...

BU SÖZÜMDE GENELE:::

Biz bu milletin kurtuluş savaşı vermiş neslin müslüman torunlarıyız. Lozanla da asli müslüman varlığıyız. Kimse bize öz vatanımızda mülteci muamelesi yapamaz.

BOZ-OK
10-04-2006, 11:32 AM
Bunlar orada da yasak degildi. Ama yapanlar devlet isine alinmazdi. Sadece yapanlar degil yapanlarin tum sulalesi fislenirdi.

Kusura bakma ama, buna ucuz propoganda denir Dervish.... Cunku bu soylediklerinin Turkiye ile hic bir ilgisi yok... Neymis, dolayisiyla senin Turkiye'yi komunist sovyetler birligine benzetme cabalarin sacmalikmis... :rolleyes:

Seckjin Khan
10-04-2006, 11:34 AM
Biz bu milletin kurtuluş savaşı vermiş neslin müslüman torunlarıyız. Lozanla da asli müslüman varlığıyız. Kimse bize öz vatanımızda mülteci muamelesi yapamaz.

Vallaha kimse Müslümanları "Bende Müslüman'ım" mülteci konumuna sokmuyor hele Laik Bir Türkiye Cumhuriyeti Hiç Sokmuyor..!

Demir Kağan
10-04-2006, 11:46 AM
Ermeni ve Arap sorununun cikis noktasi ne kadar ilginctir ki Jon Turkler'in cikis noktasi ile ayni tarihleri gosteriyor.

Sizce Jön Türkleri ortaya çıkış sebebi ile bir mi bunlar? İkisi bir yerleri rahat yaşayan milletler, diğeri ezilen bir millet. Bunun sebebini dünyada yayılan milliyetçilik dalgaları diye açıklayabilir miyiz? Bu ne kadar doğru olur?

turanX
10-04-2006, 11:53 AM
Görüyorumki buradaki bazı arkadaşlar Türklüğü ve Türklerin kardeşliğini kucaklamak yerine, islamiyet adına (bizi herzaman arkamızdan vuran) arapları kucaklamaya pek meraklılar şu andaki akp hükümetinin de yapmak istediğinin bu olduğunu herkez adı gibi biliyor, sanki Türkiyede dine konan bazı engeller varmış gibi, herkez dinini istediği gibi yaşıyor engel olanmı var ama tabi yetmez.
NE OLMALI:
Kılk kiyafet kanunu değişmeli (Cüppe Sarık felan mecburi olmalı, kadınlar kara çarşaf giymeli çarşaf giymeyen kadın or....dur)
Sakal kesmek yasaklanmalı (Köseler ne yapar artık bilemem)
Bütün gavur icadları kullanılmamalı (elektrik, bilgisayar vs. vs. günah)
Araplaşmalıyız (hatta alfabemiz arapça olmalı)
Her erkeğe istediği kadar karı almak serbest olmalı (sıkıldığınız zaman 3 defa boşol demeniz yeterli)
Bular daha böyle gider...

işte irtica budur aynen geri dönersin (dönebildiğiz kadar dönün hatta topaç olun)

Şimdi bazı arkadaşlar burdan hoşuna giden bölümleri alıp cevap verirler zaten sorun bu, biraz dini bilgi alan (yada aldığını sanan) herkez Türkiyemizde başımıza diyanet işleri başkanı kesilip fetva vermeye başlar, malum bizim milletimiz çok bilmiştir ama aklıda ya kaçarken yada sıç..ken gelir...

(cevap vermeden önce tuvalete gidin)

Şimdi bu arkadaşlara daha önce Türk halkını provake etmek için uydurulan malum soruyu sorarsak ne cevap verirler.

Önce Türk'müsün yoksa müslümanmısın desek..

Cevapları önce müslümanım olur.

Bende diyorum ki; önce TÜRK'üm sonra yine TÜRK'üm

(unutmayalımki milletlerin dini olmaz kişilerin dini olur) Türk'ün dini ne olursa olsun Türk Türk'tür önemli olanda budur.

gurkan
10-04-2006, 11:57 AM
Kusura bakma ama, buna ucuz propoganda :rolleyes:

Benim Üniversite yıllarım bu yasağın uygulamaya başladığı yılda sona eriyordu...

Ama gelişen olayları anlatayım... Her gün Otubüsle Üniversiteden içeri giren otobüsümüz durdurulurdu. Sakallılar. Aşağıya indirilip Traş olmaya yollanırdı..

Anamdan bacımdan başı açması zorla istenirdi. Açmadın giremen okuyamam..

hala farklı değil sanırım...

Sorgu odaları... Oralarda hakaretler...

Sonra Askerdesin bir Allah'ıma hamd olsun diyemezsin...

Sonra Askerden namaz kılan personelin fişlenip ordudan atılması. Hepsi irtica altında gerçekleşiyor. Askerlik yaptım kırk kanaat köşe bucak çim çim saklı saklı namaz kıldım. Kuran'ı mı kaçak soktum okumak için askere... Bir necip Fazıl okumak yasakmış nerden bilirdim yasak olduğunu. Şahit oldum askerler koğuşta namaz kılıyor diye Allah'ına yedikleri küfür bir yana bulaşık cezası sabaha kadar mutfak fasulye kırmaya böyle cezalar... Ben zaten bu konularda irticanın başıydım(sizin tabiriniz ben kabul etmiyorum inanan ibadetini yapabilmeli) askerde... Benim koğuşunda gelip namaz kılıyorlardı... O da saklı saklı ben görmüyordum onlar görmüyordu... Yani diyeceğim ben vatan için canımı son damlasına kadar veririm. Gerek yok böyle dayatmalara... Ha bana askerliği de öğretmeye kalkma eğitimciydim...

Sonra Ticaret meslek liselerine imamhatiplere katsayı adeletsizliği gençlerimiz okumak istiyor bin türlü engel... Nedir bu sınav sistemi rezaleti... Gençler okumak istiyor kırk türlü engel...

Sonra din adamı yetiştiren okullara öğrenci kontenjanı daraltması... İhtiyaç var yetişmiş din adamı yok... Sonra Belli yaşa kadar çocuklara Kuran öğretmek yasak...

Ondan sorada Tarikatten bahsedersin... Sen bu çocuklara dini eğitim imkanı sağlama... O nu it o taraflara ondan sonra İrtica var diye bağır... Bu iş Türkiye gerçeklerini kabul etmekle başlar. Yasak dayatmakla değil. bu dini eğitim Türkiye insanının ihtiyacı. Bunu isteyene verin. İstemeyene vermeyin. Bunu karşılamalıyız. Kasıt ne ? neden bu engeller ? Dinsiz bir nesil yetişsin arzusundalar mı ? Ondan sonra hapçı mı olur. Hırsız mı ? Bir sürü toplumsal patlama toplum Avrupa toplumu gibi içten çöker. Sonra milletle barışık olmayan görüntüler...

Anlatıyor anlmaıyorsun... Şimdi acıtasyon yapıyorsun. Şikayet ediyorsun diyip durursun ne desem benzer cümleler kuruyorsun da bunlara gerek yok ki... Yani aynı fikirde olmasakta saygılı konuşabilmeliyiz...

gurkan
10-04-2006, 12:28 PM
Görüyorumki buradaki bazı arkadaşlar Türklüğü ve Türklerin kardeşliğini kucaklamak

Hele gel bana bir adım kucaklıyalım birbirimizi. Hemen Lakap takmakla olmaz bu işler. Bu memlekette bir türk sen değilsin. Bende Türküm. Benim gibi milyonlarca müslüman Türk var...

NE OLMALI:
Kılk kiyafet kanunu değişmeli (Cüppe Sarık felan mecburi olmalı, kadınlar kara çarşaf giymeli çarşaf giymeyen kadın or....dur)
Her erkeğe istediği kadar karı almak serbest olmalı (sıkıldığınız zaman 3 defa boşol demeniz yeterli)

Senin yukarda söylediklerinden en çok icadlar kullanılmamalı istediğine güldüm...:lol: Yok böyle bir şey. Yok böyle bir dayatma.. Ben sana tercüme edeyim...

1_) İnsanlar inandıklarını örtünsünler. Bu alanda ki tercihi kişi ye bıraksınlar. İster örtünsün ister örtünmesin... İster şapka taksın ister takmasın...

2-) Sakal isteyen bıraksın. İsteyen kessin...

3-) İlim dünyanın neresinde olursa olsun alınsın...

4_) Şimdilik alfabe şikayetim yok. Lakin isteyen istediği alfabeyi öğrensin. Buna arab alfabesi de dahil. Lakin özellikler Arab alfabesi öğrenenleri hemen Arablaşmakla suçlumazlar mı ? Kendileri sanki Alfabeyi kimden aldılar. Latinlerden ? Latinleştikmi ? Bu işler alfabeyle mi oluyor... Allah'ın bu kardeşlere iyilik ihsan eyle...

5-) Maalesef efendi islam'da her isteyene Hanım diyeceğim. Diğerini kullanmak değerli bayanlarımıza hakaret olur. istediği kadar almak serbest değil. Din bir tanesi ni almayı hayırlı bulur. Onu tavsiye eder. Bu da ayrı bir konu... Öyle boşanma konusu da senin dediğin gibi kolay değil. Evlenmesi de boşanması da...

Hülasa... Bu dediklerini kimseden isteyen yok... Bu Osmanlı'da dahi böyle değildi... İşte bu tercihler kişilerin isteğine bırakılmalı... Benim itirazım dini bir gerekliği yasaklamaya. Şimdi düşünelim senin dediklerinin olduğunu kabul edilebilir mi ? Hayır. Sende o zaman empati yap koy kendini karşındakinin yerine.. Akıl sahibi birisin...

işte irtica budur aynen geri dönersin (dönebildiğiz kadar dönün hatta topaç olun)

Şimdi bazı arkadaşlar burdan hoşuna giden bölümleri alıp cevap verirler zaten sorun bu, biraz dini bilgi alan (yada aldığını sanan) herkez Türkiyemizde başımıza diyanet işleri başkanı kesilip fetva vermeye başlar, malum bizim milletimiz çok bilmiştir ama aklıda ya kaçarken yada sıç..ken gelir...

(cevap vermeden önce tuvalete gidin)

Şimdi bu arkadaşlara daha önce Türk halkını provake etmek için uydurulan malum soruyu sorarsak ne cevap verirler.

Önce Türk'müsün yoksa müslümanmısın desek..

Cevapları önce müslümanım olur.

Bende diyorum ki; önce TÜRK'üm sonra yine TÜRK'üm

(unutmayalımki milletlerin dini olmaz kişilerin dini olur) Türk'ün dini ne olursa olsun Türk Türk'tür önemli olanda budur.

1-) Kişilerin bütünü milleti oluşturur. Sondan başlayalım. Her birinin dini vardır. Millette dini olmayan fert olmaz. Buna dinsziliği din edinende dahildir.

2-) Beni Ahirette imanım kurtaracak seni ne kurtarırsa ona sığın. Allah sana amelinin karşılığını adil olarak verir. Benim için Allah sevgisi herşeyin üstünde dir. Kimseyi de bu bağlamaz. Ondan sonra Vatan millet sevgisi...

3-) BU MİLLETE DİN UĞRUNA NAMUS UĞRUMA VATAN UĞRUNA MİLLET UĞRUNA canının son damlasını Kurtuluş savaşında vermiş müslüman şehitlerimizin ve müslüman olarak torunları bizler Bu vatanın Lozan'da aslı unsurunu oluşturan müslümanlarıyız. Kimse bize öz vatanımda mülteci muamelesi yapamaz. Bunu hiçbir ideoloji adına yapamaz...

4_) Burada bayağı kelimeler kullanmısın ... tuvalet... s-----k bu tür konuşmalar yapacaksan sus... Ya da erdemlice bu tür acizliğe sığınmadan fikrini açıkla...

turanX
10-04-2006, 12:32 PM
Anamdan bacımdan başı açması zorla istenirdi. Açmadın giremen okuyamam..

Sonra Askerdesin bir Allah'ıma hamd olsun diyemezsin...

Sonra Askerden namaz kılan personelin fişlenip ordudan atılması. Hepsi irtica altında gerçekleşiyor. Askerlik yaptım kırk kanaat köşe bucak çim çim saklı saklı namaz kıldım.

Ondan sorada Tarikatten bahsedersin... Sen bu çocuklara dini eğitim imkanı sağlama... O nu it o taraflara ondan sonra İrtica var diye bağır... Bu iş Türkiye gerçeklerini kabul etmekle başlar. Yasak dayatmakla değil. bu dini eğitim Türkiye insanının ihtiyacı. Bunu isteyene verin. İstemeyene vermeyin. Bunu karşılamalıyız. Kasıt ne ? neden bu engeller ? Dinsiz bir nesil yetişsin arzusundalar mı ? Ondan sonra hapçı mı olur. Hırsız mı ? Bir sürü toplumsal patlama toplum Avrupa toplumu gibi içten çöker. Sonra milletle barışık olmayan görüntüler...

Şu anda kimse kimsenin başını zorla açmıyor..

Allahıma hamdolsun diyemiyorsun, ne farkeder sen seni yaradana arapça olarak allah demek istiyorsun (isim takıyorsun) tanrı desen seni yaradan anlamayacakmı?

Niye bende askerlik yaptım Ramazanda oruç tutanlara sahur için yemek çıkıyodu..

Din eğititimine gelince şu anda camilerde imam açığı varken heralde akp hükümetinin imam hatip mezunlarını camiler yerine milli eğitim bakanlığına okullardaki alakasız görevlere atadığını biliyosundur heralde...

dervish
10-04-2006, 12:33 PM
Sizce Jön Türkleri ortaya çıkış sebebi ile bir mi bunlar? İkisi bir yerleri rahat yaşayan milletler, diğeri ezilen bir millet. Bunun sebebini dünyada yayılan milliyetçilik dalgaları diye açıklayabilir miyiz? Bu ne kadar doğru olur?

Osmanli topraklarindaki milliyetcilik dalgalarini olusturanlarin Bati ve ozellikle Ingiliz MI6 oldugunu biliyoruz. Dolayisiyla bu ezilen millet hikayesi bos laflar. Bunlar munferit olaylar uzerine kurgulanmis kiskirtma politikalarinin sonucu.

turanX
10-04-2006, 12:39 PM
Hele gel bana bir adım kucaklıyalım birbirimizi. Hemen Lakap takmakla olmaz bu işler. Bu memlekette bir türk sen değilsin. Bende Türküm. Benim gibi milyonlarca müslüman Türk var...

kucaklıycanı pek sanmam hem niye üstüne aldınki ortaya söyledim, o beğenmediğin söylediklerime gelince atasözüdür biliyosun ayıp bi tarafı yok..

Tabi senin için müslüman olman TÜRK olmandan daha önemli zaten benim anlatmak istediğim buydu...

dervish
10-04-2006, 12:41 PM

Zaten degisiyor. Siz herkesi sapka takiyor mu zannediyorsunuz? Carsaf giymeyen kadinlar konusundaki goruslerinizi ise lutfen kendinize saklayiniz.

Bu isteginiz gercekten absurd.

Kendi fetvanizi kendiniz uygulayin efendim. Bizim boyle fetvayi neremiz ile takacagimizi soylemek istemiyorum.

Ne sacmaladiginizin farkinda degilsiniz herhalde.

Bu isteginiz bana uyuyor bak. Zaten gunumuzde cogu karinin pesinde 4 erkek var. Bundan sikayetci olan da yok. Erkekler bu haktan mahrum birakilmamali.

gurkan
10-04-2006, 12:41 PM
Şu anda kimse kimsenin başını zorla açmıyor.

Bizim Bacılarımızın neden okulda başları açılıyor o zaman ? Yapma gözün sevem keşke dediğin gibi olsa...

Allahıma hamdolsun diyemiyorsun, ne farkeder sen seni yaradana arapça olarak allah demek istiyorsun (isim takıyorsun) tanrı desen seni yaradan anlamayacakmı?

Bu konuyu tartıştık. Çok... Orada bak oku. delilleriyle. Allah Kuran'da isimlerini öğretmiş biz beğenmeyip isim uyduruyoruz. Benim Allah'ımın ismini söylemek istiyorum. Niye yasak. Niye ben suçluyum. Niye hep beni yargılıyorsun sen Araplaşmakla. Bunu Alparslan'da Anadoluya girerken "Allah Allah" nidalarıyla fethetmiş. Fatih'te ; Yıldırım da bu ne alaka... Hep Arab olduk... Biktim sizin bu ideolojilerinizden. Hani birbirimizi kucaklayacaktım. Bu hassasiyetinizi bir sömürge dillerine gösterseniz ya... Atatürk'ü anlamaz olduk...

Niye bende askerlik yaptım Ramazanda oruç tutanlara sahur için yemek çıkıyodu

benim yazdıklarım arasında böyle bir yasak yoktu.

turanX
10-04-2006, 12:56 PM
benim yazdıklarım arasında böyle bir yasak yoktu.

ama ben o senin saydığın şeyleride görmedim, hem namaz kılmak isteyen eğer nöbet veya göreve denk gelmiyosa kılabiliyodu..

gurkan
10-04-2006, 01:11 PM
ama ben o senin saydığın şeyleride görmedim, hem namaz kılmak isteyen eğer nöbet veya göreve denk gelmiyosa kılabiliyodu..

Bak kardeşim eğitim alanındayım. Nizamiye de tek mescit vardı. o da eğitim saatlerinde kapalıydı. Kolluk tuttuğum zamanlarda 10 dakka aralarda dahi boş olup kılamıyordum. Kolluğum olmadığında abdest almaya müsait yer yok. Herkes gözünün içine bakıyor. Ben sağda solda abdest alıp toprakta çimde namaz kılıyordum. Çoğunu da teyemmüm yapıyordum. Abdest alma olanıksızlarından dolayı. Bana anlatma ben biliyorum şartların nasıl olduğunu. Hele benim durum iyi... ya acemiler onlar izinsiz bırak mescide gitmeyi karargahtan uzaklaşamazlardı. Çoğu namaz kıldığımı bildikleri için benden izin alırlardı mescide gidebilmek için... Yahut sorumlu olduğum koğuşa namaz kılmaya gelirlerdi... Koğuşlarda namaz kılmak yasaktı. Lakin şikayet olmadıkça problem olmazdı... Ben düzenli beş vakit kılamadım askerde... Kaza ya kalıyordu namazlarımın bazıları. Şartlar zordu... Ama bu olanak ve imkanlara göre yerden yere değiştiği olabilir....

turanX
10-04-2006, 01:17 PM
Bu isteginiz bana uyuyor bak. Zaten gunumuzde cogu karinin pesinde 4 erkek var. Bundan sikayetci olan da yok. Erkekler bu haktan mahrum birakilmamali.

şimdi bende cımbızla alıyım..

(Erkekler bu haktan mahrum birakilmamali demişsin )
çok güzel cevap veriyosun (dikkat et o karıların içinde tanıdıkların olmasın)

peki kadınların hakları ne olacak buna bizi doğuran ANALARIMIZ dahil (o istediğiniz rejim gelirse)

içten içe yapmak istediğiniz belli sadece açıkça söyleyemiyosunuz..

anladığım bu, dilerim bunları gerçekten isteyen Türkiye'nin bu geriye dönüşünü isteyen gerici bir insan değilsindir..

turanX
10-04-2006, 01:23 PM
Bak kardeşim eğitim alanındayım. Nizamiye de tek mescit vardı. o da eğitim saatlerinde kapalıydı. Kolluk tuttuğum zamanlarda 10 dakka aralarda dahi boş olup kılamıyordum. Kolluğum olmadığında abdest almaya müsait yer yok. Herkes gözünün içine bakıyor. Ben sağda solda abdest alıp toprakta çimde namaz kılıyordum. Çoğunu da teyemmüm yapıyordum. Abdest alma olanıksızlarından dolayı. Bana anlatma ben biliyorum şartların nasıl olduğunu. Hele benim durum iyi... ya acemiler onlar izinsiz bırak mescide gitmeyi karargahtan uzaklaşamazlardı. Çoğu namaz kıldığımı bildikleri için benden izin alırlardı mescide gidebilmek için... Yahut sorumlu olduğum koğuşa namaz kılmaya gelirlerdi... Koğuşlarda namaz kılmak yasaktı. Lakin şikayet olmadıkça problem olmazdı... Ben düzenli beş vakit kılamadım askerde... Kaza ya kalıyordu namazlarımın bazıları. Şartlar zordu... Ama bu olanak ve imkanlara göre yerden yere değiştiği olabilir....

Peki güzel kardeşim sen oraya askerlik yapmaya vatanını korumayamı yoksa ibadet etmeye mi gittin bilmezmisinki askerlik yapmak vatanını korumak en büyük ibadettir, o zaman misal kritik biyerde nöbettesin namaz vakti geldi hem kendi canın onu bırak vatan tehlikede ne yapıcan nöbeti bırakıp namaza mı durucan......

dervish
10-04-2006, 01:24 PM
şimdi bende cımbızla alıyım..

(Erkekler bu haktan mahrum birakilmamali demişsin )
çok güzel cevap veriyosun (dikkat et o karıların içinde tanıdıkların olmasın)

peki kadınların hakları ne olacak buna bizi doğuran ANALARIMIZ dahil (o istediğiniz rejim gelirse)

içten içe yapmak istediğiniz belli sadece açıkça söyleyemiyosunuz..

anladığım bu, dilerim bunları gerçekten isteyen Türkiye'nin bu geriye dönüşünü isteyen gerici bir insan değilsindir..

Bak ben sunu istiyorum. Soyle saray gibi bir evim olacak. Bi de haremim olacak. Icin de her ay degisen 40 cesit 40 tane kari olacak iste esmeri, sarisini, cekik gozlusu, minyon tipi, tombulu falan fesmekan.

dervish
10-04-2006, 01:28 PM
Bak ben sunu istiyorum. Soyle saray gibi bir evim olacak. Bi de haremim olacak. Icin de her ay degisen 40 cesit 40 tane kari olacak iste esmeri, sarisini, cekik gozlusu, minyon tipi, tombulu falan fesmekan.

Pardon bi de zencisi olsun, unutmusum bak.

turanX
10-04-2006, 01:30 PM

Bunları istiyosan arabistana git bu saydıklarını bırak hatta Tayland'dan ib...e bile getirtebilirsin paranda varsa tercih senin...

Nerden biliyosun diye sorma arabistanda bulundum...

kurshad
10-04-2006, 01:30 PM
Ben yokken tartisma almis basini yurumus.. Bir iki kelime ben de ekleyeyim tam olsun ;)

Yukaridaki iletilerin bir kisminda okudugum odur ki, Turkiye Cumhuriyeti muslumanin zulum gordugu , dinini yasayamadigi bir ulkedir.

Ben bu goruse katilmiyorum. Hatta Islam dininin en guzel yasanabildigi Islam ulkeleri arasindadir diyorum.

Turkiye'yi Ozbekistan'daki laik diktatorlukle ya da Turkmenistan ve diger orta asya ulkeleri ile ya da Tunus, Saddam'in Irak'i ile karsilastirirsak yine ayni sonuca variririz. Bu listeye dini gudumlerinde tutan antidemokratik Suriye ve Misir'i da eklemeliyiz.

Elbette bir takim aksakliklar vardir. Fakat turban ve imam hatip liseleri konusu disinda da baska tartisilacak meselenin de oldugunu pek sanmiyorum.
Bu 2 konunun ne zaman bir problem haline getirildigini hatirlayalim;

Iktidari esnasinda imam hatip liselerini Refah partisinin genclik kollari haline getiren Refah partisinin genel baskani Erbakan'in "imam hatipler bizim arka bahcemizdir" sozunu hatirlayalim.

Universitelerde turban meselesi diye bir problem yokken "Rektorler turbanli genc kizimizin onunde selam duracak" diyen Erbakan'i ve turbani bir ideolojik arac haline getirmesini hatirlayalim.

Kendi partisini "Hak" olarak ifade eden ve "Hak geldi batil zayi oldu" yazili secim afislerini, kendisine oy vermeyenleri "patates dinli" diye itham etmesini de hatirlayalim.

Surekli provokatif eylemlerle 28 subat'a sebep olanlari hatirlayalim.

Sayet gundeme getirilen bir "paranoya" ise biz de bu "paranoya"nin sebeplerini anlamaya calismaliyız.

dervish
10-04-2006, 01:34 PM
Bunları istiyosan arabistana git bu saydıklarını bırak hatta Tayland'dan ib...e bile getirtebilirsin paranda varsa tercih senin...

Nerden biliyosun diye sorma arabistanda bulundum...

Ooo Tayland i.ne piyasasini da biliyorsunuz bakiyorum. Yalniz ben de oyle tercihler yoktur, tesekkur ederim.

Bu arada Arabistan'a gidemem. Zina mina derler kafami keserler sonra. O konuda Turkiye baya rahat.

turanX
10-04-2006, 01:37 PM
@kurshad aynen sana katılıyorum...

gurkan
10-04-2006, 01:40 PM
Peki güzel kardeşim sen oraya askerlik yapmaya vatanını korumayamı yoksa ibadet etmeye mi gittin bilmezmisinki askerlik yapmak vatanını korumak en büyük ibadettir, o zaman misal kritik biyerde nöbettesin namaz vakti geldi hem kendi canın onu bırak vatan tehlikede ne yapıcan nöbeti bırakıp namaza mı durucan......

Gören de seni savaş hattın da savaşır sanır... Allah'ın müslümanlara şartlara göre sağladığı kolaylıklar var onlardan yararlanırım. endişen olmasın... Nöbeti geçtik... Gün boyu eğitim saatlerinde yapamıyorsun. Kapatılıyor. Akşamla yatsıyı kolluğum olmadığımda ve de nöbetim yoksa mescitte kılıyordum. İstersem sabahta gidebirlirdim. Ama sabahı koğuşta kılıyordum. neyse kardeşim. Yani bu işleri düzenlemek zor işler değil... Ne var yani Koca nizamiyede bir mescid olacak yerde her bölükte olmasın. her karargahta bir namazgah olmasın. 10 metrekare yere bakar. abdest namaz 5 dakka 10 dakka olmaz... Yeter ki düzenlenmek istensin...

turanX
10-04-2006, 01:41 PM
Ooo Tayland i.ne piyasasini da biliyorsunuz bakiyorum. Yalniz ben de oyle tercihler yoktur, tesekkur ederim.

Bu arada Arabistan'a gidemem. Zina mina derler kafami keserler sonra. O konuda Turkiye baya rahat.

ya hemen çevirme kıvırma ben taylandı değil arabistanı biliyorum herşeye meraklı olan sensin bende sana o tercihlerini en rahat bulabileceğin adresi söyledim, ama tabii Türkiyede bunları yaparsan kafan gitmez, ama Türkiye senin istediğin şekle gelirse burdada bi tarafların gider...

dervish
10-04-2006, 01:46 PM
ya hemen çevirme kıvırma ben taylandı değil arabistanı biliyorum herşeye meraklı olan sensin bende sana o tercihlerini en rahat bulabileceğin adresi söyledim, ama tabii Türkiyede bunları yaparsan kafan gitmez, ama Türkiye senin istediğin şekle gelirse burdada bi tarafların gider...

Hadi ya. Turkiye'de benim bahsettigim sekle gelmedigini nereden biliyorsunuz? Ozellikle bu ismine "sanat" dedikleri sektorde bafileyen bafileyene be. Parasi olan istedigi kadar bafiliyor arkadas. Bu arada bana tanitimini yaptiginiz sektor de almis basini gidiyor, tarlabasi kayniyor. Tayland'a kadar yorulmaniza gerek yok efendim.

turanX
10-04-2006, 01:53 PM
Gören de seni savaş hattın da savaşır sanır... Allah'ın müslümanlara şartlara göre sağladığı kolaylıklar var onlardan yararlanırım. endişen olmasın... Nöbeti geçtik... Gün boyu eğitim saatlerinde yapamıyorsun. Kapatılıyor. Akşamla yatsıyı kolluğum olmadığımda ve de nöbetim yoksa mescitte kılıyordum. İstersem sabahta gidebirlirdim. Ama sabahı koğuşta kılıyordum. neyse kardeşim. Yani bu işleri düzenlemek zor işler değil... Ne var yani Koca nizamiyede bir mescid olacak yerde her bölükte olmasın. her karargahta bir namazgah olmasın. 10 metrekare yere bakar. abdest namaz 5 dakka 10 dakka olmaz... Yeter ki düzenlenmek istensin...

Ya Askerlikte İbadet nasıl olacak, düzenlenlenecek iyi herkes o zaman bütün ordu namaz vakti geldi diye herşeyi bıraksın bu mümkünmü? cevabı ne bunun..

turanX
10-04-2006, 01:56 PM
Hadi ya. Turkiye'de benim bahsettigim sekle gelmedigini nereden biliyorsunuz? Ozellikle bu ismine "sanat" dedikleri sektorde bafileyen bafileyene be. Parasi olan istedigi kadar bafiliyor arkadas. Bu arada bana tanitimini yaptiginiz sektor de almis basini gidiyor, tarlabasi kayniyor. Tayland'a kadar yorulmaniza gerek yok efendim.

anlamadın galiba taylanda gitmeye yorulmuyosun arabistan zaten kaynıyo...

zaten tarlabaşınıda iyi biliyon galiba...

gurkan
10-04-2006, 01:57 PM
Surekli provokatif eylemlerle 28 subat'a sebep olanlari hatirlayalim.

Sayet gundeme getirilen bir "paranoya" ise biz de bu "paranoya"nin sebeplerini anlamaya calismaliyız.

Kushad suçu Erbakan'a attıkta sorunlar mı ? çözüldü yok...

Minareyi çalan kılıfı uydurur.

Bugünde benzer gündem ısıtma haberleri var...

Orta da hiçbir şey yok...

Tarikatlerden bahsedeceksin. Bunları Atatürk yasakladı. O gün de vardı.

Bugün yasak bugünde var. Adam buna kalben bağlanmış.. yasakla silinmiyor ki..

Bunun İrtica artışı olarak gösteriyorlar...

Ben bildim bileli İslam dünyasında vardır...

Yunus Emre 'de Tarikat ehlidir. Hoca Ahmet Yesevi'de... Mevlana'da...

Ha bir de şunu gözlemledim. Mevlevi tarikatı nedense hep desteklenir.

Semezanler gösteriler. Sanki imtiyazlı konumdadır. Yasaklar buraya işlemez...

Yani bu yasaklar da bu sorunu çözmemiş...

Ben Erbakan'a o günlerde çok kızıyordum.

bugün hala bunlarla karşılaşıncada bazen hak ta veriyorum.

Bu işte "papaza kızıp oruç bozmaya benzedi"

Benim böyle bir lüksüm yok. Bunlar bu yasakları haklı çıkarmaz.

Sonuçta ben Erbakan'a oy vermedim. Beni de etkiledi...

dervish
10-04-2006, 02:01 PM
anlamadın galiba taylanda gitmeye yorulmuyosun arabistan zaten kaynıyo...

zaten tarlabaşınıda iyi biliyon galiba...

Neyse uzatmiyayim. Bel altina vurmadan tartisin efenim. Karsinizda dunyaya gozu acilmamis, medreseden cikmamis saf bir molla oldugunu dusunuyorsaniz yanilirsiniz. Ben de her nane bulunur.

kurshad
10-04-2006, 02:03 PM
Irtica nedir?

Irtica; Turk milletini geriye goturme, teokratik devlet kurma, Turk devriminin bir urunu olan cumhuriyeti yoketme cabalarinin tumudur.

Gunumuzde var midir, yok mudur cevabini vermek icin yukaridaki tanimla, gozlemlediginiz eylemi test ediniz ve neticeye variniz.

Bugunumuzu tartisarak subjektif olma ihtimalinden uzak durmak icim gecmisten ornekler vermek istiyorum;

Orta asya'da milli cedidcilik hareketi olurken "Islam dinini tahrif ediyorlar" diyerek karsi cikan ve Rus cariyla isbirligi yapan irtica'dir.

Misir'in bagimsizligi sozkonusuyken milliyetcilerin aleyhinde fetvalar veren ve "Islam dininin en guzel Britanya kralicesinin himayesinde yasandigini" iddia edecek kadar soysuzlasan irticadir.

Turk ulusal savasinda Kuvva i Milliye hareketi aleyhinde fetva veren son seyhulislam Mustafa Sabri efendi ve avadanligi irticadir.

Bir alintiyla sozumu baglamak istiyorum:

Padişah, hilâfet yüzyıllar boyunca Türk halkının kafasında mukaddes bir varlık haline gelmişti. O, yer yüzünde Allah' ın gölgesiydi. Beşeri ve dünyevi düşüncelerin dışında ve üstünde bir güce dayanıyor, bir kaynaktan geliyordu. Padişahın arzu ve iradesi olmadan herhangi bir iş yapmak, savaşa, mücadeleye karar vermek akıl alacak bir mesele değildi.

Bu sebeple milli mücadelenin başlamasında ve sürdürülmesinde Padişah ve hilafet ve bunlara bağlı olarak şeriat meselesi büyük rol oynamış, bir çok ayaklamanın hazırlanmasında ve yürütülmesinde halkı bu yöne sürüklemek kolay olmuştur. Osmanlı Devletine bir işin şeriata uygunluğunun ya a uygun olmayışı bir siyaset prensibi idi. Bu yüzden çok kanlı olaylar olmuştur.

Padişah, Devlet Bakanı olduğu gibi, yine Osmanlı Devletinde Padişah Başkomutandı. Hilâfetin gereği olarak da halkın en büyük imamı idi. Onun emri ve iradesi olmadıkça yapılacak mücadele meşru sayılamaz, şeriata uygun olamaz. Padişaha karşı isyan olurdu.

Bu nedenlerle, milli mücadelede, irticaın ve tutuculuğun ortaya koyduğu dini sözler, propagandalar ve fetvalar çok etkili birer silah olmuşlardı. Gülünç olan taraf, bunlar çok kere düşmanlara karşı değil de halkın birbirine karşı kullanılması şeklinde meydana çıkmıştır.

Bayburt' un Şeyh Eşrefi, Yozgat' ın Şeriat Hakimi Hafız Şahap' ı, Bolu ve Gerede olaylarının Kör Ali hocaları, Düzce' nin Ahmet hocası, Biga' nın Anzavur çetesi ile birleşen Gavur imamı, Konya ve Bozkır ayaklanmalarını hazırlayan Zeynel Abidin hoca ve ona bağlı yobazların öldürdükleri subayları ve idare amirlerini soyarken, Şeyhül İslam'ın fetvası yerine geldi diye bağıran kara cahiller ve hainler, Biga Kaymakamı yurtsever Hamdiyi aşağılık davranışlarla öldüren softaların yeri bir Genç Osman olayı yaratmaları, milli mücadeleye karşı bir ihtilal amacıyla harekete geçtiklerini gösteriyordu. Bir çok yerde iç cepheler açarak ciddi tehlikeler yaratmışlar, hıyanet yarışları uzun süre düşmana karşı koyan direnme güçlerini kösteklemişlerdir.

Milli mücadelecileri dağıtmaya çalışan Anzavur çetecilerine Kuvayı Muhammediye ve Zile, Yozgat isyancılarına Halife ordusu adının takılması, bir çok erlerin onlarla döğüşmeden kaçmalarına sebep olmuştur.

Bütün bunlara karşılık, din faktörünü ve din adamlarımızı aralıksız ve tümü ile milli mücadele aleyhine çalıştıkları da söylenemez. Memleketi gerçekten seven, dinin esaslarını iyi bilen çıkarcılıktan, yobazlıktan uzak, politikacılara alet olmayan bir çok din adamının milli mücadeleyi tuttuğu ya da aleyhinde bulunmadığı görülmüştür.

Said molla ve Ingiliz muhibbanligi hakkinda bir alintiyla devam ediyorum.

Said Molla, "İngiltere ve Biz" başlığı altındaki seri makalelerinde: "Osmanlılar eski Türler ancak İngiliz kavm-i necibinin samimi müzheretiyle te'min-i hayat ve refah edebilir" tezini savunuyordu.
Çıkarmakta olduğu Yeni İstanbul gazetesinin birinci sahifesinde Sultan VI. Mehmet Vahideddin Han ile, /Alem-i İslamın muhip ve müzahir-i hakikisi İngiltere Kralı ve Hindistan İmparatoru Haşmetlü George Hazretleri diye vasıflandırdığı İngiltere Kralının yan yana büyük boyda resimlerini sık sık yayınlıyordu.

Said Molla'nın şiddetli İngiliz tarafdarlığı ve Milli Mücadele düşmanlığı suretinde beliren alçakca propagandalar, hürriyet ve istiklal taraflısı milliyetçi çevrelerde nefretle karşılanıyor; kendisine karşı gösterilen protesto hareketleri Yeni İstanbul matbaası önünde şahsına fi'len taarruz edilerek dayak yemesine kadar ileri götürülüyordu.

Said Molla'nın İşbirlikçisi Refi' Cevat (Ulunay) açıkca: (İngilizleri istiyoruz!) başlıklı yazısında: "İngiltere ile hareket ederek asri düşünce ile mücehhez bir Türkiye olalım. Çünkü kuvvet nurdur. Nur ise irfandır." diye nur ve irfanını ortaya döktüğü gün Alemdar gazetesinin aynı sayısında: "İngiliz dostluğuna azami bir kıymet ve ehemniyet veren bilcümle Osmanlılardan mürekkep olmak üzere İngiliz Muhipleri Cemiyeti teşekkül etmiş ve dün (20 Mayıs 1919 Salı) beyannamesini Dahiliye Nezareti'ne tevdi eylemişdir haber ve ilanı da yayınlamış bulunuyordu.

Milli Mücadele'nin şiddetle karşısında olan Alemdar gazetesi kurulan (İngiliz Muhipler Cemiyeti) hakkında ayrıca şu bilgi ve notu vermektedir.

"Cemiyet, memleketin en yüksek simalarının dahi tasvibiyle vücude gelmiş olup ihmalimizin şimdiye kadar izhar edemedikleri bipayan (sonsuz tükenmez) İngiliz muhabbetinin tezahürüne hizmet edecekdir. Cemiyetin başka bir gayesi olmayıp vatanını, istikbalini düşünen her fert aza olur. Cemiyetin merkezi Cağaloğlu'nda Sıhhiye Müdüriyet-i Umumiyesi karşısında İstanbul İdarehanesinin üst katındaki daire-i mahsusadır. Aza tahririr ve şifahi müracaatlarla kaydolunmaktadır."

Alemdar'ın Notu:
Şehrimizde bir İngiliz muhipleri Cemiyeti teşekkül ettiğini bildirerek dün akşam matbaamıza verilen yazıyı yukarıya derceyledik. İngiliz dostluğunun bu mülk ve millet için ne büyük bir beka (devam bakilik) amilii olduğunu son zamanlardaki neşriyatımızla daima tekrar eyliyoruz. Bu dostluğun daha belirli bir çerçeve içinde tecellisini gösterecek olan yukarıdaki cemiyetin kuruluşu cidden şayan-ı şükrandır. Anlamakla müsterih oluyoruz ki, hakikatın parlak ışıkları artık yollarımızı aydınlatıyor ve bütün millet böyle bir cemiyete istinad etmemiş olsa bile bu dostluğu yine sinesinde bütün hararetiyle taşıyor"

Son soz; Osmanlinin son seyhulislami Mustafa Sabri efendi de ingiliz muhibbani cemiyeti uyesi olup ihanette kusur etmemistir. Ne acidir ki bugunku Turkiyemizde onu buyuk bir din adami olarak takdim edenler vardir. Iste onlar da irticadir...

turanX
10-04-2006, 02:03 PM
Kushad suçu Erbakan'a attıkta sorunlar mı ? çözüldü yok...

Kanlı mı olacak, kansız mı?

bunu unuttun galiba...

turanX
10-04-2006, 02:07 PM
Neyse uzatmiyayim. Bel altina vurmadan tartisin efenim. Karsinizda dunyaya gozu acilmamis, medreseden cikmamis saf bir molla oldugunu dusunuyorsaniz yanilirsiniz. Ben de her nane bulunur.

Bel altına vurmaya başlamadım, ama istersen başlarım Bana olmadığını söyleyebilirmisin, kaynıyo diyorum aksini söyleyebilirmisin..

istersen konuyu biraz açıyım hafiften terbiyesiz olabilir...

bide sen Türkçe karakterleri niye yazamıyosun kafama takıldı forumda yeniyim kusura bakma ben senin Türk olduğunu sanmıyorum..

dervish
10-04-2006, 02:18 PM
istersen konuyu biraz açıyım hafiften terbiyesiz olabilir...

Bakiyorum bu konulara pek heveslisiniz. Bence siz soyle TV kanallarinda bir dolasin. Belki Zekeriya Beyazla karsilasirsiniz. Hocaya "iftari seviserek acmayi" filan sorun, cep numarasini filan alin arada boyle konulari konusursunuz. Hoca sever boyle aktiviteleri.

turanX
10-04-2006, 02:20 PM

Bende de Nane ruhu var...:D

Demir Kağan
10-04-2006, 02:20 PM
bide sen Türkçe karakterleri niye yazamıyosun kafama takıldı forumda yeniyim kusura bakma ben senin Türk olduğunu sanmıyorum..

Önyargı kötüdür hocam. Kendisi Türkmen.

turanX
10-04-2006, 02:21 PM
Bakiyorum bu konulara pek heveslisiniz. Bence siz soyle TV kanallarinda bir dolasin. Belki Zekeriya Beyazla karsilasirsiniz. Hocaya "iftari seviserek acmayi" filan sorun, cep numarasini filan alin arada boyle konulari konusursunuz. Hoca sever boyle aktiviteleri.

işine gelmeyince aynen tayyip gibi hafız ağzı yapıp hemen kıvırırsın dimi...

Afrasiyab
10-04-2006, 02:21 PM
irtica = darbe için en iyi mazeret.

Bu irtica öyle birşeydir ki, sol parti başta oldugu zaman biranda ortadan kalkar.

turanX
10-04-2006, 02:25 PM
Önyargı kötüdür hocam. Kendisi Türkmen.
özür dilerim ama şahsından ve söylediklerinden değil Türkmen olmasından...

dervish
10-04-2006, 02:26 PM

On parmak yaziyorum. Elim boyle alismis. Klavyeye bakmadan yaziyorum ve klavyeye bakmaya useniyorum. Turk olmak derken ben de tum sarisinlarin Turk oldugundan suphelenirim. Konu acilmisken itirafta bulunayim.

dervish
10-04-2006, 02:28 PM
işine gelmeyince aynen tayyip gibi hafız ağzı yapıp hemen kıvırırsın dimi...

Yok ben dansoz oynatmayi tercih ediyorum.

turanX
10-04-2006, 02:29 PM
irtica = darbe için en iyi mazeret.

Bu irtica öyle birşeydir ki, sol parti başta oldugu zaman biranda ortadan kalkar.

inanki şu anda Türkiyede rahat bir şekilde müslümanlığını yaşayan insanlarımız ve bunun içinde İrtica isteyenler var istedikleri rejim gelse şu andaki rahatlıklarının onda birini diğer insanlara tanımazlar.. haksızmıyım..

BOZ-OK
Kurshad kardesim, hic kendini yorma, nefes tuketme... Gurkan ile bu sayfalarda gecen asagidaki yazismamiz yeterince aciklayididir sanirim...;)

Originally Posted by BOZ-OK

Siyasal Inkilaplar

Toplumsal Inkilaplar

Hukuk Inkilabi

Baska sorusu olan?

Gurkan'dan cevap:

Kafa bellidir, amac bellidir... Aslinda her sey ortadadir... Sadece agizlarinda geveleyip durduklari baklayi acikca soyleyememektedirler... Istedikleri laik devleti ortadan kaldirip yerine dini kurallarla yonetilen bir seriat devleti kurmaktir....

gurkan
Irtica nedir?

...

Uzaklara gitmeye gerek yok Kurshad... Bizim ilk kurucu meclisimize bak... ilk Anayasa ya bak çok farklıdır. Kurtuluş savaşını istanbul Anadolu diye keskin ayırmak da hatalı olacaktır. Bu konuda yeterince araştırma yaptım. Buna Halifelik Makamında oturan da dahil... Yani diyeceğim şudur Bu Kurtuluş savaşını veren kadro. Meclis. Ve vatan uğruna da can veren şehidlerimiz cedlerimiz müslüman idi. Son Osmanlı mebusan meclisinden daha İslamıydi. Son Osmanlı Mebusan Meclisi bir anlamda ben irtica kelimesini kabul etmiyorum. ama siz kullanıyorsunuz diye söyleyeceğim. Evet Osmanlı Meclisi sizin anlamınız da İrticaydı. Çünkü Rumun Ermeninin Yahudinin Papazlarından icazet alabilenler seçiliyordu. Bizim milli mücadelenin İlk meclisimizi halk seçmişti...

İrtica bir askeri kavramdır. Geriye dönmek manasınadır. Başındaki emir verene de Mürteci denir. Yani Mürteci emir veren geriye dön der. İrtica gerçekleşir. Şimdi soruyorum... Geriye dön diyen Mürteci kim ? Geriye dön demekten herkes ne anlar belli değil... Bu kavram kullanıldığı manasında değil... Hülasa... Bence kullanıldığı alanda doğru değil... Bu alanda bir çok sorunu da beraberinde taşıyor...

Neyse ben asıl sizin dediğiniz manada irticaya gelecektim. O da şudur ki... Sayın Adnan Menderes'i irtica'nın başı diye asanlar. Kendileri Kimleri Devlet temsilcisi atamışlardır. Papazlardan icazet alan Rum Cemaati Lideri Kaludi Laskari ; Yahudi Cemaatinden Hahambaşı müşaviri Erol Dilek; Ermeni cemaatinden Hermine Agavni Kalustyan Evet bunları Sayın Cemal Gürsel İrtica'nın başı diye darbe yapıp indirdiği ve astırdığı Menderes hükümetinin alternatifi olarak oluşturdu mecliste milletvekili "Ve kendisine Devlet başkanı temsilcisi" yapmıştır. Şimdi soruyorum. Bu irtica hep biz müslümnalara mı geçerlidir. Bu yapılan irtica'nın alası değil midir. Milletin şeçtiği idam sephasına. Hahamların seçtiği Türklerin meclisine... Müslüman olmasınlar bari Türk olsalardı bıraktım Bari seçilmiş olsalardı. Atanmışlar...

gurkan
10-04-2006, 02:34 PM
Kafa bellidir, amac bellidir... Aslinda her sey ortadadir... Sadece agizlarinda geveleyip durduklari baklayi acikca soyleyememektedirler... Istedikleri laik devleti ortadan kaldirip yerine dini kurallarla yonetilen bir seriat devleti kurmaktir....

Gel bakalım efendi örnek olayala inceleyelim.

Örneğin orada şapka kanunu var bunlardan vazgeçmek İrtica'dır dedin...

Şimdi Hepimiz İrticacı olduk... Hiçbirimiz şapka takmıyoruz... Bu bakış acısı doğru mu ? İşin gücün Atatürk'e sığınmak...

turanX
10-04-2006, 02:34 PM
Ya gurkan kardeş sence bir Türkün dini mi önemli Türklüğümü o zaman müslüman olmayan Türk kardeşlerimizi ne yapalım..

gurkan
10-04-2006, 02:35 PM
Ya gurkan kardeş sence bir Türkün dini mi önemli Türklüğümü o zaman müslüman olmayan Türk kardeşlerimizi ne yapalım..

Kucaklayalım....:D