PDA

View Full Version : Neden Ve NİÇİn KardeŞ Ülkeler BİrlİĞİ

Kerim Sarilar
10-05-2006, 07:40 AM
Onlar bizim kardeşlerimizdir. Sevgi ve saygılar karşılıklıdır. Biz akrabalık bağlarını kesmeyeceğiz. Biz önce kendi politikalarımızı gözden geçirmeliyiz. Biz milli ve manevi değerleri, dilleri, soyları farklı bir Avrupa Birliği yerine; Dilleri, soyları, milli ve manevi değerleri bir "Kardeş Ülkeler Birliği" oluşturmalıyız.
Fikrimize güç verin. Güç veri ki; Sesimiz kısık kalmasın. Önümüze set çekenler Bir gün utansın.
Türkiye’de de Kardeş Ülkeler Birliği fikrimiz dolayısı ile; bize karşı geçmişte yapılan haksızlıklar oldu. Sevgisizlikler oldu. Mali ve itibar bakımından çökertmek isteyenler oldu.Ama biz sabırla kardeşlerimizi savunduk..Biz kardeşlerimize İslamı ve sabrı tavsiye ediyoruz. Unutmayın ki; fikrimiz karşısındakiler de boş durmuyor. Kardeşler arasını güçlendirici faaliyette bulunmadıkları gibi; Bu faaliyetleri bireyselde olsa yürütmeye çalışan bizlerin önüne hep kütük atıyorlar. Güçlenmemizi engellemeye çalışıyorlar.Ama unutmayalım ki; bizler bu yolda Yüce Allah’a sığındık.Bizlerin Yardımcısı Yüce Allah’tır.

Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde yaşayan kardeşlerimiz de bizim dostlarımızdır. Kardeşlerimizdir. Kökenlerimiz, Batı Trakya’dır, Karamandır, Orta Asya’dır.
Ama Türkiye’de herkesin bizim gibi düşünmediğini bildiğimize göre diğer Türk Cumhuriyetlerinde de yaşayan herkesin de bizim gibi düşünmesini beklememeliyiz.
Ve siz değerli kardeşlerime o dostlarımızın ve değerli bir alimin bir mektubundan bir alıntı ile Avrupa Birliği yerine Kardeş Ülkeler Birlikteliğini konu alan şiirlerimizle ilgili değerlendirmesini aktarıyoruz;
"Şiirlerinde beni en çok memnun eden ana vasfımız olan hicada yaşamanızdır.Siz Yunus Pınarından su içmiş, geleneğe sadık, milli hisleri terennüm eden kalem sahibisiniz.Çok sağ olun. Size daha büyük uğurlar, başarılar dileyen Şair dostunuz. Bahtiyar VAHABZADE" 03.09.1997
Kerim SARILAR Yapımcı Bil - Kod: 244 Şair ve Yazar

Xöx Çono
10-06-2006, 05:53 AM
Hangi kardeş? Hangi ülke?

Kerim Sarilar
10-10-2006, 05:53 AM
Biz öncelikle Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin, bu kardeş ülkelerin, kendi aralarında bütünleşmesinden yanayız. Bu bütünleşmenin o kardeş ülkelerin yararına olacağı düşüncesindeyiz. Kardeş Ülkeler Ekonomi Topluluğu, Kardeş Ülkeler arsında Gümrük Birliği, Kardeş Ülkeler arasında İstişare Birliği gibi...Yüce Allahtan dileğimiz; kardeşlerimizin özgür ve mutlu şekilde yaşamasıdır. Saygılarımla...
Kerim SARILAR

KuMuKh
10-10-2006, 08:41 PM
Ben 21. yy diplomasisinden anlamam fazla...

Ferdi Tayfur'un Aşamıyorum diye bir parçası var, onu dinliyorum; başka da bir şey düşünecek hâlde değilim.

Hormonlar fazla mesai yapiyor , normaldir , gecer .

:)

kurshad
10-11-2006, 06:40 AM

Ferdi Tayfur'un Aşamıyorum diye bir parçası var, onu dinliyorum; başka da bir şey düşünecek hâlde değilim.

Harbiden yahu :D
Bu iletiye nicin uyari verilmis?

Ee , adi cikacagina cani ciksin demisler.
Uyarinin sebebi;
Yanlis bir sey yazmasa da ,yanlis birsey dusunmustur diye olsa gerek ...:lol:

oğuz
10-11-2006, 06:46 AM
Harbiden yahu :D
Bu iletiye nicin uyari verilmis?

Ee , adi cikacagina cani ciksin demisler.
Uyarinin sebebi;
Yanlis bir sey yazmasa da ,yanlis birsey dusunmustur diye olsa gerek ...:lol:

Konuyla ilgili soyleyecek bir seyiniz yoksa "laf olsun torba dolsun" mantigiyla ici bos ve konuyla ilgisi olmayan mesajlar yazmayin, yani "flood" etmeyin!

Üstad Pax böyle demiş :cool:

kurshad
10-11-2006, 06:53 AM
Üstad Pax böyle demiş :cool:

diyerek bir gorus bildirmis ama...

Her ne kadar daha sonra Ferdi'den bahsederek ;kuru fasulyenin pilav uzerindeki diktatorlugunden bahsedermis gibi olsa da :lol:

Kerim Sarilar
10-19-2006, 12:44 AM
Кардеş Üлкелер Не Япмалı:

Ыени баğıмсıзлığıна кавуşмуş Булгаристан ве Романя АБ’ые хемен üыелиğе кабул едилиёр, Хатта 2007 де там üые олмаларı хедефлениёр. Тüркиые исе ыıлларца АБ’нин капıсıнда беклетилмекте ве беклетилмеые девам едилмектедир. Не üые япıлмакта не де сизи алмаяцаğıз денилмектедир. Садеце ояланмактадıр. Аврупа Бирлиğи Тüркиые’ые дирек оларак алмаяцаğıз диыемиёр. Çüнкü бöылеце; Тüркиые’нин Азербаыцан ве Орта Ася Тüрк Цумхуриыетлерине ыöнелмесини енгеллемиş олуёр. Алмıёрлар. Çüнкü алма ниыетлери ёк. Бизце Тüркиые’нин япмасı герекен;

1 –Сöзде Ермени Соыкıрıмı иддиаларıнıн реддини суç саярак, соыкıрıм иддиаларıна карşı çıканлара 1 ыıла кадар хапис ве 45 бин Еуроья кадар пара цезасı верилмесини öнгöрен ясаыı мецлисинден геçирен Франса Парламентосунун бу карарıна карşı öнцеликле Ас я да Кардеş Üлкелерин Ыеткилилери иле бир Кардеş Üлкелер İстиşаре Бирлиğи олуşтурулмалıдıр. İşе бурадан баşлаябилириз.

2 – Бу гириşим садеце Тüркиые’ден бекленилмемелидир. Бу хусуста Азербаыцанлı ыеткилилер баşı çекмели. Орта Ася Тüрк Цумхуриыетлерини адıм адıм долаşмалı ве Франса’я карşı билимсел оларак тепкилерини ортая коымалı ве Франса я карşı уыгуланацак яптıрıмларı араşтıрмалıдıрлар.

3 – Тüркиые, Азербаыцан ве Орта Ася Тüрк Цумхуриыетлери ыеткилилери Анадолу’да ве Кафкасларда кışкıртıлан Ерменилерце Тüрклере карşı япıлан Ермени Катлиамларıнı кенди üлке Парламентоларıна таşıмалı ве тарихи весикалар ışığıнда конуя илиşкин ен гüзел карарларı алма гириşимлерини баşлатмалıдıрлар.

4 - Бу хусуста Тüркиые, Азербаыцан ве Орта Ася Тüрк Цумхуриыетлериндеки язарлара да бüыüк иş дüşмектедир. Хала Азербаыцан Топракларı Ерменистан иşгали алтıндадıр. Öзелликле Орта Ася Тüрк Цумхуриыетиндеки язарлар бу коную Азербаыцан Топракларıндаки Ермени иşгали битинцеые кадар сüрекли диле гетирмели ве Орта Ася Тüрк Цумхуриыетлери кардеş Азербаыцан’ıн бу маğдуриыетинин öнленмеси иçин япабилецеклери хусусларда девамлı истиşареде булунмалıдıрлар.

5 – Казакистан Цумхурбаşканı Саыıн Нур Султан НАЗАРБАЫЕВ’ин öнердиğи Орта Ася Девлетлер Топлулуğу бизце çок олумлу бир гелиşмедир. Азербаыцан ве Гüрцистан’ı да арзу етмелери халинде капсаяцак бöыле бир топлулуğун беклетилмеден олуşтурулмасı Орта Ася’да сüрекли барışıн, гелиşменин бир теминатı олацаğıна инанмактаыıз.

Саыгı ве севгилеримле....

Керим САРИЛАР Şаир ве Язар

Kerim Sarilar
10-19-2006, 12:49 AM
Kardeş Ülkeler Ne Yapmalı:

Yeni bağımsızlığına kavuşmuş Bulgaristan ve Romanya AB’ye hemen üyeliğe kabul ediliyor, Hatta 2007 de tam üye olmaları hedefleniyor. Türkiye ise yıllarca AB’nin kapısında bekletilmekte ve bekletilmeye devam edilmektedir. Ne üye yapılmakta ne de sizi almayacağız denilmektedir. Sadece oyalanmaktadır. Avrupa Birliği Türkiye’ye direk olarak almayacağız diyemiyor. Çünkü böylece; Türkiye’nin Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine yönelmesini engellemiş oluyor. Almıyorlar. Çünkü alma niyetleri yok. Bizce Türkiye’nin yapması gereken;

1 –Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının reddini suç sayarak, soykırım iddialarına karşı çıkanlara 1 yıla kadar hapis ve 45 bin Euro'ya kadar para cezası verilmesini öngören yasayı meclisinden geçiren Fransa Parlamentosunun bu kararına karşı öncelikle As ya da Kardeş Ülkelerin Yetkilileri ile bir Kardeş Ülkeler İstişare Birliği oluşturulmalıdır. İşe buradan başlayabiliriz.

2 – Bu girişim sadece Türkiye’den beklenilmemelidir. Bu hususta Azerbaycanlı yetkililer başı çekmeli. Orta Asya Türk Cumhuriyetlerini adım adım dolaşmalı ve Fransa’ya karşı bilimsel olarak tepkilerini ortaya koymalı ve Fransa ya karşı uygulanacak yaptırımları araştırmalıdırlar.

3 – Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri yetkilileri Anadolu’da ve Kafkaslarda kışkırtılan Ermenilerce Türklere karşı yapılan Ermeni Katliamlarını kendi ülke Parlamentolarına taşımalı ve tarihi vesikalar ışığında konuya ilişkin en güzel kararları alma girişimlerini başlatmalıdırlar.

4 - Bu hususta Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerindeki yazarlara da büyük iş düşmektedir. Hala Azerbaycan Toprakları Ermenistan işgali altındadır. Özellikle Orta Asya Türk Cumhuriyetindeki yazarlar bu konuyu Azerbaycan Topraklarındaki Ermeni işgali bitinceye kadar sürekli dile getirmeli ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri kardeş Azerbaycan’ın bu mağduriyetinin önlenmesi için yapabilecekleri hususlarda devamlı istişarede bulunmalıdırlar.

5 – Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nur Sultan NAZARBAYEV’in önerdiği Orta Asya Devletler Topluluğu bizce çok olumlu bir gelişmedir. Azerbaycan ve Gürcistan’ı da arzu etmeleri halinde kapsayacak böyle bir topluluğun bekletilmeden oluşturulması Orta Asya’da sürekli barışın, gelişmenin bir teminatı olacağına inanmaktayız.

Saygı ve sevgilerimle....

Kerim SARILAR Şair ve Yazar

Kerim Sarilar
10-23-2006, 06:16 AM
Tüm müslüman ve Türk dünyasının mübarek ramazan bayramını kutlar, karşılıklı sevgi, saygı ve huzur içinde olmaları arzusu ile Yüce Allah'tan rahmet ve bereketinin üzerlerine olmasını dilerim. Saygılarımla. Kerim SARILAR Şair ve Yazar.

Tabriz_Han
10-23-2006, 08:05 AM
Agabey hersey guzelde, birligi hakkinda en son yazin hep Ermeniden bas eder, katiliyorum Ermeni zulume karsi harekete gecmeliyiz ama tek sorun Ermeni degil ve hersey Ermenilere dayali degil.

KKTC sorunu

Uygur Turklerin Sorunlari

Rusya'da yasayan Turk ve Musluman federe ve ozerk bolgelerin sorunlari ve onlara destekci olmaliyiz, egitim faaliyetler, kulturel ve is birli baglar kurmaliyiz.

Afganistandaki Turklere'de yardim, egitim faaliyetleri ve kulturel ve is birlik baglar kurulmali.

Ayni sekilde, Irak ve Suriye Turkmenleri.

Kirim Tatar Ozerk bolgesinin kalkinmasi yardim etmek

Gagauz ozerk bolgesinede ayni yardimlasma.

Birbirimizi her yonden yardim ve destek etmeliyiz.

Iktisat iliskilerimiz kuvetlenmeli, daha fazla "projeler" saglanmali
Egitim faaliyetleri daha fazla yayilmali
Kulturel baglar ilerletmeli
Ortak medya kurumlar, Develt Medya orgutlerin is-birligi yapmasi
Ortak Turk dil'i en yakin zamanda kabul etmek

Bunlar bize "birligi" dogru goturecek'dir, bunlari gerceklestirebilirz eger calisirsak herseyi basarabiliriz hepsi BIZE BAGLI!

Kerim Sarilar
10-24-2006, 12:59 AM
Kardeş Ülkeler Birliğine içtenlikle yaklaşan ve kardeşlerinin dertlerini dert edinen ve çözümler üretmeye çalışan yazını okudum. Gerçekçi yaklaşımlarınızı bir bir irdelersek;
Önce ana hedef Türkiye’nin Avrupa Birliği yerine Kardeş Ülkeler Birliğine yönelmesi hedefidir. Ancak öncelikle Türk milleti bir silkelenmeli ve kendine gelmelidir. Kendine dönmelidir. Sorunlar hep birbiri ile bağlantılı ama çözülmez değildir. Sorunlara hissi değil mantıki çözümlerle yaklaşmak gerekir.

1 – KKTC Sorunu:
a - KKTC sorununu çözmek için KKTC sorunu veya Osmanlı İmparatorluğuna ait olan Kıbrıs Kadılığı önce sorun olarak nasıl ortaya çıkmış bunu bilmek ve bunu araştırmak gerekir. Gerekir ki devlet adamlarımız tarihten ibret alsınlar. Türk tarihini bilsinler. Bilsinler ki benzer olaylarda ayni hatalara düşmesinler. Bilsinler ki tarih tekerrürden ibarettir.
b - Uygur Türklerinin Sorunları:
Bizler hak ve adalet ölçüleri içinde tüm kardeşlerimizin sorunlarının barışçı bir şekilde çözümlenmesine ve kalkınmalarına yardımcı olmalıyız.
C – “Rusya'da yasayan Türk ve Müslüman federe ve özerk bölgelerin sorunları ve onlara destekçi olmalıyız, eğitim faaliyetler, kültürel ve is birliği bağları kurmalıyız.”
Bu fikrinize aynen katılıyorum.
Ruslar ve Türkler komşu iki millettir. Bu iki komşu milletin birbirine ihtiyacı vardır. Birbirinin hoşgörü ve sevgisine ihtiyacı vardır. Rusya Federasyonu: anayasasına göre Rusya Federasyonunu meydana getiren Rusya Federasyonu halklarından oluşmaktadır.
D - Afganistan’daki Türk’lere de yardim, eğitim faaliyetleri ve kültürel ve is birlik bağlar kurulmalı.
E - Ayni şekilde, Irak ve Suriye Türkmenleri.
Bu sorunun çözümü sadece Türkiye’den beklenilmemelidir. Iraktaki şehirlerin geçmiş yapısı tek tek irdelenmelidir. Mesela ilk irdelemeye Kerkük şehrinden başlanabilir. Örneğin: Kerkük şehri. Azerbaycan’ın ünlü şairi Fuzuli, Kazakistan’ın ünlü şair ve düşünürü Hoca Ahmet YESEVİ gibi değerlerimizin şehridir. Türkiye’den Tarihçilerinde katılacağı Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde ortak oluşturulacak Kardeş Ülkeler Tarih Komisyonu tarafından öncelikle Kerkük şehri tek tek irdelenmelidir. Bu hususa bu ülkelerde yer alan sivil toplum örgütleri de katkıda bulunabilirler. Bu ülkelerde Kerkük’le ilgili araştırma yapacak Kardeş Ülkeler Tarih Komisyonunda görev alacak Tarihçilere ekonomik katkı sağlayabilirler. Araştırma sonucu Kerkük’le ilgili ortaya çıkacak rapor ortak olarak; Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin Devlet Başkanlarına ve Parlamentolarına sunulmalıdır. Yine Kardeş Ülkeler Tarih Komisyonu tarafından Kerkük’ün tarihi dokusu ve yapısını bozmaması açısından İngiliz Politikalarının ardına takılmış olan ABD’deki Bush yönetimi uyarılmalıdır. Yine Kardeş Ülke Devlet Başkanlarının ortak tertip edecekleri bir toplantı onucu bir deklarasyonla ABD’nin Kerkük’ün tarihi dokusu ve nüfus yapısını bozmaması açısından ortak bir deklarasyonla uyarılmalıdır. ABD ile Türkler arasında Bill Clinton zamanında var olan dostluğu Bush yönetiminin yanlış politikalarla heba etmesi ABD’nin de çıkarına olmayacağı açıktır.
F - Kirim Tatar Özerk bölgesinin kalkınması yardim etmek
G - Gagavuz özerk bölgesine de ayni yardımlaşma.
Hıristiyan olan ancak İslam’a sevgiyle yakalaşan bu değerli kardeşlerimiz çok temiz Türkçe konuşmaktadırlar. Bizler bunlara imkanlarımız ölçüsünde öncelikle Kuran’ın Türkçe Mealini ve tefsirini dağıtmalıyız. Hıristiyanlığın yanı sıra Kuran’ı da incelemelidirler.Ancak dini tercihleri kendilerine aittir.
H - Birbirimizi her yönden yardim ve destek etmeliyiz.
Zengin olan iş adamlarımız şiir, hikaye vb. kitapların basımını üslenmeli ve Kardeş Ülkelerde ücretiz dağıtımına mali açıdan yardımcı olmalıdır.

İktisat ilişkilerimiz kuvvetlenmeli, daha fazla "projeler" sağlanmalı
Eğitim faaliyetleri daha fazla yayılmalı
Kültürel bağlar ilerletmeli
Ortak medya kurumlar, Devlet Medya örgütlerin is-birliği yapması
Ortak Türk dil'i en yakın zamanda kabul etmek

Bunlar bize "birliğe" doğru götürecektir, bunları gerçekleştirebiliriz eğer çalışırsak her şeyi başarabiliriz hepsi BIZE BAGLI!

Doğru teşhislerinize aynen katılıyorum.
Tüm kardeşlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Kerim SARILAR
Şair ve Yazar

Kerim Sarilar
10-25-2006, 03:55 AM
KAZAKİSTAN'da Atyrau'daki Tengiz Petrol Sahası'nda Kazak kardeşlerimizi Türk işçilerle karşı karşıya getiren, yine daha önceden de Kazak kardeşlerimizle , Rus işçilerini karşı karşıya getiren provokasyonu Kazak, Türk ve Rus aydınlar tarafsız ve objektif bir şekilde incelemeli ve yanlışları ve provokasyonu beraberce ortaya koymalıdır.
Kazakistan’ın değerli Cumhurbaşkanı Nur Sultan NAZARBAYEV’in de bu hadiseyi enine boyuna Kazakistan, Türkiye, Örneğin 25 - Ekim - 2006 – Çarşamba tarihli Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi, Rus basınından da alıntılar yaparak inceleteceğine inanmaktayız.
Yine Kazakistanlı dostlarımızın değerli Cumhurbaşkanları Sayın Nur Sultan NAZARBAYEV’e ve onun ortaya koyduğu; “Orta Asya Devletler Topluluğu” fikrine sahip çıkmaları bizce en akıllıca bir yoldur. Saygı ve sevgilerimle tüm kardeşlerimize huzur dolu günler diliyorum.
Kerim SARILAR
Şair ve Yazar

timurlenk
10-25-2006, 06:35 AM
turan... ab-abd-rusya-cin ,arap-cı,acem.. hepsi karsı,olmaz,olamaz diyorlar...
demekki hepsinin ortak korkusu var

erkinturk
10-26-2006, 09:34 AM
Bir dusunelim Turklerin bir araya gelip ortak hareket ettiklerini
ortak politikalar izlediklerini,
bu herhalde yukaridaki (ab-abd-rusya-cin ,arap-cı,acem,sionist) seytanci
guclerin ortak kabusu olurdu..
zaten baslarinda bir bela (!) Kemalizm var'ki Turklerin alabildigine basina buyruk
oldugu ve onlarin verdigi komutlara uymamalarina sebep!
yeni bir problem istemezler elbette!

Kerim Sarilar
11-02-2006, 10:01 PM
“Yine Kazakistanlı dostlarımızın değerli Cumhurbaşkanları Sayın Nur Sultan NAZARBAYEV’e ve onun ortaya koyduğu; “Orta Asya Devletler Topluluğu” fikrine sahip çıkmaları bizce en akıllıca bir yoldur. Saygı ve sevgilerimle tüm kardeşlerimize huzur dolu günler diliyorum.”
Kerim SARILAR
Şair ve Yazar

Orta Asya Devletler Topluluğuna Orta Asya Devletler Topluluğunu oluşturacak Ülke Parlamentolarınca; Türkiye’n in’de İstediğinde Orta Asya Devletler Topluluğuna girebileceği, üye olabileceği şeklinde böyle bir karar çıkartmadıkça, Türkiye’nin dışında Rusya ve Ermenistan’ın içinde oluşacak Orta Asya Devletler Topluluğu eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yapısına dönüşeceği açıktır.Bu topluluğa Türkiye üye olmadığı sürece Rusya Federasyonu alınmamalıdır. Ermenistan ise yayılmacı bir politika izlediğinden, Azerbaycan Topraklarından şartsız olarak çekilmediği sürece kesinlikle alınmamalıdır. Bu ilkeleri gözetmeyecek Azerbaycan ve Orta Asya Kardeş Ülke Parlamentolarının gelecekte bağımsızlıklarını tehlikeye atabileceklerinin bilincinde olmalı gerekir.
Saygılarımızla…
Kerim SARILAR
Şair ve Yazar

Kerim Sarilar
11-02-2006, 11:22 PM
KardaŞi Unutma

Мави Куббе алтıнда ниые кардаşıм
Саваş едерлер
(Саваş едерлер)

Саваşıн иçинде цанларıм çоцуклар
Ёк олуп гидерлер
(Саваşıн иçинде цанларıм çоцуклар