View Full Version : Cecenler Terrorist mi ?
KuMuKh
10-05-2006, 01:26 PM
Turkes'i ciddiye almayan bir Turkcu !!!
Dahada kotusu , hakaret ediyorsun hayatini Turk milletine adamis bir insana ve ustelik bu insan rahmetli olmus !
Kusura kalma ama senin Turkculuk anlayisini yabanci buldum , sanki cinliler gibi , ne oluye , ne de ataya saygi var yazdiklarinda.
Mustafa Kemal zamaninda ingilizler ve isbirlikcileri tarafindan suclu ilan edilmis idi .
Islamin adini boka cevirmeye kimsenin gucu yetmez ki bicare Ilteris .
Benim 4 amcam ve 1 dedem ayrica kurtulus savasinda sehit oldular .
Bak aramizda kalsin , dunyada bir tek insan irki vardir , Turkculugun babasi saydigin Atsiz ( insan biraz daha arastirir yahu ) bile , kendi soylevleri icerisinde aslinda Turkculugun irkcilik olmadigini anlatmistir , tabii anlayana .
Ha birde ; Turkculuk isini MGK yada Ordu'dan daha iyi bilirim diyorsan , diyecek birsey kalmiyor galiba ?
Degil mi ?
Atsiz'in vasiyetini " tabu " olarak anlayanlarin dustugu hataya dusuyorsunuz .
Yagmur'un bile itibar etmedigi Nihal'in fikirleri , nihai temelde , kendi icerisinde tutarsizdir .
Simdi kalkar sen etnik ozurlusun falan dersin , bende karsilik olarak , Dedem Korkut'u ve Kasgarli Mahmud'u iyice okudun mu acaba derim .
Sen simdi yine kalkar ustun irk hikayesine baslama :
1 - Turk ve Germen sadece sadece otagin sekil ve geometrisini paylasirlar , ruhlari ayridir .
2 - Ben kendi Turk tarihimi , milattan once 609 yilina kadar sayabiliyorum , Turk kendini bilir , irkci alman muhabbetlerine hic gerek yok .
3 - Turan'ci isen sunu artik anla : Avrasya Turk BIrligi zaten kuruluyor , Anadolu ise Kafkasya'nin ardindan savasa hazirlaniyor , zamaninda ruslarin attigi kilcik ise iyi tutmus gorunuyor , rus dusmanlarini en once sen avlayacaksin Turkiye'de , degil mi ?
4 - Armut nedir bilirmisin ?
Scofield
10-05-2006, 01:30 PM
evet terörist.
KuMuKh
10-05-2006, 01:44 PM
evet terörist.
Peki , cephede beraber savastiklari Turk'lerde terrorist o zaman ?
Oyle mi ?
Seckjin Khan
10-05-2006, 01:48 PM
Terörist olanı da var olmayanı da...
kurshad
10-05-2006, 01:53 PM
Turkes'i ciddiye almayan bir Turkcu !!!
Dahada kotusu , hakaret ediyorsun hayatini Turk milletine adamis bir insana ve ustelik bu insan rahmetli olmus !
Kusura kalma ama senin Turkculuk anlayisini yabanci buldum , sanki cinliler gibi , ne oluye , ne de ataya saygi var yazdiklarinda.
Mustafa Kemal zamaninda ingilizler ve isbirlikcileri tarafindan suclu ilan edilmis idi .
Islamin adini boka cevirmeye kimsenin gucu yetmez ki bicare Ilteris .
Benim 4 amcam ve 1 dedem ayrica kurtulus savasinda sehit oldular .
Bak aramizda kalsin , dunyada bir tek insan irki vardir , Turkculugun babasi saydigin Atsiz ( insan biraz daha arastirir yahu ) bile , kendi soylevleri icerisinde aslinda Turkculugun irkcilik olmadigini anlatmistir , tabii anlayana .
Ha birde ; Turkculuk isini MGK yada Ordu'dan daha iyi bilirim diyorsan , diyecek birsey kalmiyor galiba ?
Degil mi ?
Atsiz'in vasiyetini " tabu " olarak anlayanlarin dustugu hataya dusuyorsunuz .
Yagmur'un bile itibar etmedigi Nihal'in fikirleri , nihai temelde , kendi icerisinde tutarsizdir .
Simdi kalkar sen etnik ozurlusun falan dersin , bende karsilik olarak , Dedem Korkut'u ve Kasgarli Mahmud'u iyice okudun mu acaba derim .
Sen simdi yine kalkar ustun irk hikayesine baslama :
1 - Turk ve Germen sadece sadece otagin sekil ve geometrisini paylasirlar , ruhlari ayridir .
2 - Ben kendi Turk tarihimi , milattan once 609 yilina kadar sayabiliyorum , Turk kendini bilir , irkci alman muhabbetlerine hic gerek yok .
3 - Turan'ci isen sunu artik anla : Avrasya Turk BIrligi zaten kuruluyor , Anadolu ise Kafkasya'nin ardindan savasa hazirlaniyor , zamaninda ruslarin attigi kilcik ise iyi tutmus gorunuyor , rus dusmanlarini en once sen avlayacaksin Turkiye'de , degil mi ?
4 - Armut nedir bilirmisin ?
Kumukh hocam dediklerinin her kelimesine katiliyorum da anlamadigim birsey var;
Sen kime kizdin? Yani kime sesleniyorsun?
KuMuKh
10-05-2006, 01:58 PM
Terörist olanı da var olmayanı da...
cephede savasanlardan bahsediyoruz , gerilla savasi yuruten cecen , balkar , ,adige , nogay , kumuk , uzbek , tatar , ahiska vs vs .
bu insanlarin yaptigi isin adi terroristlikmidir ?
moskova ve beslan olaylari , ne kadar aci bile olsa , ne kadar aptalca bile olsa , genel anlamda , kafkasyada savasanlarin isi terroristlik olarak adlandirilabilirmi ?
bak haydutluk olayini konusuyorsak eger , seyh samil'i 80 yasinda soyanlarda moskova gudumlu cecen haydutlardi , dolayisiyla cecenin haydutlugunun ne oldugunu ben pek iyi bilirim .
burda bahsettigim ,milletlerin kendi gelecegini belirleme hakki ve bu hak icin savasma ozgurlugu .
kafkasya'ya bakiniz , cecenleri yola getiren ( tarih icerisinde ) kumukh kamalaridir , gelecektede oyle olacaktir .
nacizane gorusumdur ; once su ayinin caldigi ballari korumak lazimdir , sonra seria ve cecen olayina gelinebilir .
KuMuKh
10-05-2006, 02:02 PM
Kurshad karindashim , Atsiz'in insani boyutta yasadigi trajediyi anlamayan herkese kizacam artik . ;)
kurshad
10-05-2006, 02:04 PM
Kurshad karindashim , Atsiz'in insani boyutta yasadigi trajediyi anlamayan herkese kizacam artik . ;)
Tamam da , durup dururken nereden ciktigini anlatsan da biz de kizsak :lol:
Seckjin Khan
10-05-2006, 02:22 PM
cephedekinler terörist değil ama rusyada faaliyetlerde bulunup masum sivillere bulaşanlar teröristtir
KuMuKh
10-05-2006, 02:24 PM
Tamam da , durup dururken nereden ciktigini anlatsan da biz de kizsak :lol:
Youtube'de Ilteris nick'li bir talihsiz , yine acmis agzini , yummus gozunu , araplar soysuz , cecenler terrorist falan demis .
Aynen bir cinli gibi , bir rus gibi , Turkes'e - ( ayiptir yahu ! ) - capulcu demis .
Bende kizdim , iste .
Hayir kusura kalmasinlar , ben ocak bilirim .
Haydi edebiyat ogretmeninin sitesinde gorurdum vakti zamaninda ayni kotu terimleri .
Kultur demek KUL - TORE demek degilmidir ?
Bunlar ne bicimdir ki , Basbug Turkes'i bile capulcu diye adlandirirlar ?
Turkculuk bu tip insanlara birakilmaz , ona kiziyorum .
Hayir , varsa boyle bir ornek bilelim ; dunyanin neresinde , milliyetci bir hareket lideri , olumunden 10 sene gecmeden , kendini milliyetci adlandiranlar tarafinda capulcu ilan edilmistir ?
GUNEY AMERIKA MI YOKSA KONGO'MU " ULAN " BURASI ILTERIS ?
hani nerde toresi ve atasi bu isin ?
:D
Iste boyle ; ne muhabbetmis su sanal alem , degil mi sevgili Turan Tasarimcisi kardeshim benim ?
;)
Turanoid , avrasya'yi kontrol edecek , burda kimsenin bir kuskusu yok , inanmayan moskova & almaty arasindaki iliskileri bir yoklasin .
Yalniz , Anadolu ve Kafkasya'yi Occidental ellerinden bizler , yani Anadolu ve Kafkasya Turkleri ve akraba halklari olarak kurtarmiyacaksak , kim kurtaracak ?
ABD ile AB' mi
Rus ile Cinli mi ?
Kafami bozacaklar , baslayacam turkuye :
Ozgurluk getiren silaha sukur .....
;)
Scofield
10-05-2006, 02:30 PM
Peki , cephede beraber savastiklari Turk'lerde terrorist o zaman ?
Oyle mi ?yok öyle bisey :) nerden uydurdun?hangi cephe? Turklerle beraber savasa gimediler ki hic?
KuMuKh
10-05-2006, 02:34 PM
cephedekinler terörist değil ama rusyada faaliyetlerde bulunup masum sivillere bulaşanlar teröristtir
Dylan kardesh
Su cin sarayini 40 kisi ile basan karindashinin kemiklerini sizlar .:(
Kardesler , savas , dusuk yogunlukta da olsa , iki cephede de devam etmektedir .
Moskova'da ve diger rus bolgelerinde , yeteri kadar kafkasyali bulunur Dylan .
Eger kafkasyalilar , gercekten masum insan oldurmek isteselerdi , inan bana , cok kolayca yaparlardi .
Cecenler , insanin bagimsizligi icin , kole olmamak icin , yok olmamak icin , kendi topraklarinda savasiyorlar .
Allah askina , terrorist yakistirmasi yapmayiniz bu insanlara , yarin ayni muameleyi bizlere yapacaklar , Turkiye'yi savundugumuzda .
Batiya yuzu donuk Turkiye'nin ; onundeki yol bellidir .
Anadolu , her zaman bati ile dogu , kuzey ile guney arasinda bir kopru olacak ve Turkler bulunduklari bolgede adaletci ve dengeci olacaklardir .
her zaman oldugu gibi yani .
;)
ksusura bakma uzun oldu , insallah basini agritmamsimdir .
KuMuKh
10-05-2006, 02:35 PM
yok öyle bisey :) nerden uydurdun?hangi cephe? Turklerle beraber savasa gimediler ki hic?
:)
uydurulan birsey yok , yazdiklarim dogrudur , hangi cephe oldugunu ise google'dan ogrenebilirsin .
Demir Kağan
10-05-2006, 02:36 PM
Yahu terörist dedikleri adamlar resmi dilleri için Türkçe olsun diyen adamlar. Ben Çeçenleri severim. Tüm mazlumların yanındayım. Özgürlük mücadelesi veren Çeçenler terörist değildir.
Seckjin Khan
10-05-2006, 02:44 PM
Dylan kardesh
Su cin sarayini 40 kisi ile basan karindashinin kemiklerini sizlar .:(
Ama sen X terörist değil Y terörist dersen olmaz ki Terör heryerde terördür.ölen masum insanların kemiklerini de düşünmen gerekir
Xöx Çono
10-05-2006, 02:54 PM
Kumukh xarındaş, Nogayların orada direniş cephesi nerededir?
KuMuKh
10-05-2006, 02:56 PM
Ama sen X terörist değil Y terörist dersen olmaz ki Terör heryerde terördür.ölen masum insanların kemiklerini de düşünmen gerekir
Elbette haklisin , amma Turk kendi toresi icinde cozumu bulmus , " olen oldu , kalan saglar bizimdir " mantigi ( pragmatism diyorlar bugunlerde ) ile hareket edip , kalan saglari " bagrina basmistir " , Kultur , bahsettigin insani problemi ,boylece cozumlemistir .
Malumdur , cinlinin kendisine yaptigi katliamin 180 derece tersidir yani Turk'un , Turk olmayan dusmanlari oldurdukten sonra , geride kalanlara davranisi .
KuMuKh
10-05-2006, 03:02 PM
Kumukh xarındaş, Nogayların orada direniş cephesi nerededir?
Nogay Karindashim , benim bilgilerim taze degildir ama topu topu 500 km2'lik bir alandir cephe.
Seckjin Khan
10-05-2006, 03:07 PM
Cephede ruslara sıkılan her kurşun un arkasındayım ve destekliyorum gönlüm onlarla
ama sivil halkı suçu olmayanları öldürenlerin karşısındayım.
Xöx Çono
10-05-2006, 03:08 PM
Direnişçilere selâm! Şu an Şavşat'tayım, sınır sayılırız, eğer kalaşnikov tutacak birine daha ihtiyaç olur, Nogay eline... Burdayız!
Ama Çeçenya için değil, yanlış anlaşılmasın.
* * *
Bir de Kumukh xarındaşım, burada bir sürü kumuk ve nogay kızı pavyonda çalışıyorlar, orospudur meslekleri.
Oralar çok mu fakirdir? Bilgilendirir misin?
KuMuKh
10-05-2006, 03:15 PM
Direnişçilere selâm! Şu an Şavşat'tayım, sınır sayılırız, eğer kalaşnikov tutacak birine daha ihtiyaç olur, Nogay eline... Burdayız!
* * *
Bir de Kumukh xarındaşım, burada bir sürü kumuk ve nogay kızı pavyonda çalışıyorlar, orospudur meslekleri.
Valla olabilir , Kumuk ve Nogaylar fakirdirler ve ben daha once hic duymamistim bu pavyon meselesini .
KuMuKh
10-05-2006, 03:17 PM
Cephede ruslara sıkılan her kurşun un arkasındayım ve destekliyorum gönlüm onlarla
eh , tamam o zaman , ruslar 200 000 cecen sivil oldurdu , sen onlarin karsisinda isen , cok yasayasin .
BOZ-OK
10-05-2006, 03:19 PM
Uy anam anam... Global dunyanin icine tukurdugumun Amerikan propogandasi, nasil da icimize islemissin....
Sahi, eskiyadan, itten, kopekten evini korumak ne zamandir teror diye adlandirilir oldu?
Xöx Çono
10-05-2006, 03:29 PM
Kumukh, gülünecek bir şey değil xarındaş!
Orospu diyorum orospu! O kız için bana yalnız evlen deseler sorgulamaz evlenirdim, saat olmuş 00:30 şu an o kız Ardahanlı öküz tüccranın altında inliyor! Yaşı 18, konuşturma beni daha fazla........
Türklüğün gerçeği, Hopa, Ardeşen, Arhavi... Burada çalışan bütün kızlar Türk'tür, Rus değil, Nataşa dedikleri ne biliyor musun? Rus değil... Türk demek!!!
Ve geçiştirilecek bir konu hiç değil XX!! XX!! XX!!
KuMuKh
10-05-2006, 03:50 PM
Orospu diyorum orospu! O kız için bana yalnız evlen deseler sorgulamaz evlenirdim, saat olmuş 00:30 şu an o kız Ardahanlı öküz tüccranın altında inliyor! Yaşı 18, konuşturma beni daha fazla........
Türklüğün gerçeği, Hopa, Ardeşen, Arhavi... Burada çalışan bütün kızlar Türk'tür, Rus değil, Nataşa dedikleri ne biliyor musun? Rus değil... Türk demek!!!
Ben , 1991 yilinda , Hopa girisinde jeep ile denize ucmustum , Hopa'da 3 hafta kaldim .
O zaman hic Turk orospu gormemistim , gulmem o yuzdendir .
Pavyona ise en son Kayseri'de , muzisyen oldugum icin gitmistim
Kac pavyon , kac orospudan bahsediyoruz bu arada ?
BU forumlari kgb ajanlarinin okudugunu farz edelim ;
MHP baskan adayi Prof.Ozdag'in Kumuk ve Nogay davasini kalben kabul ettigini varsayalim ;
Diyelim ki Ivan dusunuyormus kendi kendine :
Kafkasya Turk kavimlerinin Turkiye'de ki muslumanlar arasinda taraf bulamamasi icin , isimlerinin kotu anilmasi icin ne yapsak ki ?
Kac orospuya , ayda kac dolar versen , gidip Turkiye'de ki belli bolgelerde orospuluk yapar ve tanistiklari her musteriye nogay ve kumuk olduklarini soylerler acaba ?
su uyur , dusman uyumaz .
Olur mu ?
Olur !
Hemde oyle bir olur ki herkes sasar .
Xöx Çono
10-05-2006, 04:06 PM
MSN kullanıyor musun? Kullanıyorsan, hemen ekle beni :
umutgm @ hotmail com
KuMuKh
10-05-2006, 05:10 PM
Uy anam anam... Global dunyanin icine tukurdugumun Amerikan propogandasi, nasil da icimize islemissin....
Sahi, eskiyadan, itten, kopekten evini korumak ne zamandir teror diye adlandirilir oldu?
Turkiye Cumhuriyeti kendisini koruyacaktir , Amerikan propagandasi ise aslinda cok fazla islemez Turk'e ; Turk eninde sonunda titreyip ozune donecektir .
Arada titreyip , ozune degilde , mesela germen , urus , yada cin'liye donen olacaktir ; yahu birak su talihsizi demek gerekir , aklin basinda hic bir Turkcu baska bir sey demeyecektir .
Hattu ;
Hititler , Uzunyayla'da benim koyumde kaliyorlardi ;bu sefer kesin evleniyorsun oglum hic sansin yok !!!
;)
Seckjin Khan
10-05-2006, 05:15 PM
ya bilader pkk yı bitirememizin nedeni de bu adamlar herkese terörist diyoru pkk ya en büyük devletsız ırk diyor noluyor biz sinirleniyoruz ama siz istemeden de olsa teröristlere kahraman diyorsunuz bu sefer noluyor ab nin yaptığının aynısını yapıyorsunuz
bizde terörist onlarda kahraman
onlarda azınlık hakları bizde terörist ;)
KuMuKh
10-05-2006, 05:22 PM
Dylan
bu isin sonunda sinirlar degisecek , rulet tekerlegi donuyor .
gerisi fasa fiso , cok acik degil mi ?
oyun cok buyuk ve bu terrorist / kahraman mevzusu sadece bir psikolojik savas unsuru , baska birsey degil .
Shalom diyelim , anla artik .:D
Seckjin Khan
10-05-2006, 05:28 PM
"Günaydın" demene gerek yok sadece AB 'den nefret ettiğimiz bir konuda bizde aynı şeyi yapıyoruz onu anlamıyorum... ;)
KuMuKh
10-05-2006, 05:32 PM
"Günaydın" demene gerek yok sadece AB 'den nefret ettiğimiz bir konuda bizde aynı şeyi yapıyoruz onu anlamıyorum... ;)
dinsizin hakkindan , imansiz gelir .
;)
anlamayacak ne var ki ?
bana kalirsa birde avrupa muslumanlari bakanligi kurmanin zamani geldi geciyor bile .
Xöx Çono
10-05-2006, 10:15 PM
Ilteris kimdir?
doranos
10-06-2006, 12:05 AM
aslında çeçenleri hep haklı görmüştüm fakat şu okul baskınındaki iğrenç olaylar oldu artık adlarını anmaz oldum.
kurshad
10-06-2006, 02:28 AM
Yaw , baba bir tartismayi kacirmisim! Uykum gelip yattim diye kendime kizdim!!
aslında çeçenleri hep haklı görmüştüm fakat şu okul baskınındaki iğrenç olaylar oldu artık adlarını anmaz oldum.
Okul baskinin tam olarak ne oldugu, arkasinda kimlerin , yapanlarin gercekte kim oldugu tam kesinlik kazanmadi. Rus medyasinda bile bu konu tartsilmaya baslandi.
http://www.kafkasya.net/site/haber.php?id=225
BOZ-OK
10-06-2006, 03:01 AM
Okul baskinin tam olarak ne oldugu, arkasinda kimlerin , yapanlarin gercekte kim oldugu tam kesinlik kazanmadi. Rus medyasinda bile bu konu tartsilmaya baslandi.
Birilerinin emelleri icin her turlu alcakligi yapmaya hazir olduklari gunumuzde artik kimin terorist, kimin mazlum oldugu anlasilmaz hale geldi Kurshad... Komplolarin ve psikolojik harbin en hayasiz sekli surup gidiyor.. Birileri oyle oyunlar oynuyor ki dunya uzerinde, dogru-yanlis, hakli-haksiz biribirine girdi... Biz de bu toz dumanda yolumuzu bulmaya calisiyoruz iste... Ortadogu ve Avrasya ise bu emperyalist oyunlarin merkez cografyasi.. Tanri Turk'u korusun kardesim...
kurshad
10-06-2006, 03:13 AM
Birilerinin emelleri icin her turlu alcakligi yapmaya hazir olduklari gunumuzde artik kimin terorist, kimin mazlum oldugu anlasilmaz hale geldi Kurshad... Komplolarin ve psikolojik harbin en hayasiz sekli surup gidiyor.. Birileri oyle oyunlar oynuyor ki dunya uzerinde, dogru-yanlis, hakli-haksiz biribirine girdi... Biz de bu toz dumanda yolumuzu bulmaya calisiyoruz iste... Ortadogu ve Avrasya ise bu emperyalist oyunlarin merkez cografyasi.. Tanri Turk'u korusun kardesim...
Aynen oyle Hattu. Aynen tam olarak ifade ettigin gibi;
"At izi it izine karismis.."
Yuce Tanri sonumuzu hayr etsin..
gurkan
10-06-2006, 03:15 AM
Güzel bir yorumda bulunmuşsun (Tanrı kelimesi istisna)... Biz adil olalımda...:D
BOZ-OK
10-06-2006, 03:26 AM
Güzel bir yorumda bulunmuşsun (Tanrı kelimesi istisna)... Biz adil olalımda...:D
Gurkan.. Komik adamsin...:lol:
Ama sagol, zaten bu konuda farkli dusunmemiz imkansiz ve bizi birbirimize baglayan da, bu ayni gemide yol aliyor olusumuzdur..:)
dervish
10-06-2006, 03:44 AM
Soru: Çeçenler terorist mi?
Cevap: Hayır Çeçenler terörist değil.
Xöx Çono
10-06-2006, 05:51 AM
Çeçenler değil, Kıpçaklar Türük, böyle de bakabiliriz olaya...
Noxchi
07-17-2008, 04:25 AM
Cecenlerin rusyada ele gecirdigi ( gerekisiz yere) tiyatro,ucak ve hastenede cecen kursunu yada patlayiciyla 0 kisi hayatini kaybetti. Arabistana kacirilan ucaktaki yolcular ucagin icine bakmadan sadece silahlari uzatip koru korune ates eden ARAP OZEL TIM lerini sucladi. Hastanede kimse hayatini kaybetmedi. Tiyatrodaysa Alfa Tim inin siktigi gaz 300 kusur kisinin hayatia mal oldu.
* * *
Bu yaptigin aciklama senin nasil bir erkek oldugunu ozetliyo. O isi her milletten kadin kadin yapiyo. Allah dusurmesin o yola...
Niye taktin bu konuya bu kadar?
Rusyadaki faaliyetlerin sebebini anlamak icin "Fahrenheit 911"i bir seyredin. 11 eylul deki binalari nasil ki muslumanlari dunyaya cani olarak gostermek icin yapiyolarsa ayni yoldan ruslarda gidiyo. Sivillerin arasinda kendini patlatmak ile feribot kacirip medyaya mesajini verip herkesi serbest brakmak arasina buyuk fark oldugunu dusunuyorum. Ne kadar ikisi de savunulacak bir is olmasada.
Okul baskini: Osetyadaki El kaide destekli camisinin zorla kapatilmasinin ardindan o caminin cemaati tarafindan devlete misilleme olarak yapildi. Kaldiki saldirida olenlerin cogu Kuratarma timplerinin Helikopter savar "Zenit" silahi ile Teroristleri taramasi ile verildi. Yelekli teroristi delip gecen mermi arkasindaki rahat 10 kisiyi daha delebiliyo... Helikopterlerin inmesini engellemek icin adamlarin Spor salonunu esirlerle patlatmasini kinamak gerekir o ayri ...
Medyanin ilgisini cekmek icin sivilleri ele gecirmek onlara hatta " eger bize saldirmazsaniz bugun medya mensuplarina mesajimiza verip hepiniz serbest brakacagiz.Amacimiz sivillere zarar vermek degil" demek ile HSBC ye bilmem kac kilo patlayiciyla saldirmayi bir tutuyormusunuz??
İtiraf etmem gerekiyorki bu konu üzerinde fazla birşey yazmak istemedim.Birincisi Çeçenler hakkında fazla bilgim yok.İkinci bir husus ise kendimi Çeçenlerin mücadelesinde taraf hissediyorum...
Öte yandan,
Terörün kavramı verilirken birine Özgürlük savaşçısı diğerine Terörist yaftası yapıştırılıyor.Demekki herkesin bakış açısına göre bu kavram değişmeli...
Fazla deşmim bu konu hakkaten içine girildiği zaman bir daha çıkılması zor bir konu. :rolleyes:
Noxchi
07-17-2008, 04:56 AM
bak haydutluk olayini konusuyorsak eger , seyh samil'i 80 yasinda soyanlarda moskova gudumlu cecen haydutlardi , dolayisiyla cecenin haydutlugunun ne oldugunu ben pek iyi bilirim .
kafkasya'ya bakiniz , cecenleri yola getiren ( tarih icerisinde ) kumukh kamalaridir , gelecektede oyle olacaktir .
Samil konusuna gelinirseee... Samilin savastigi son yer neresidir? Dagistan Cecenistan Sinirindaki Gunib Kalesidir. Orda Baysamgur ( cecenlerin komutani) , Seyh Samil, Cecenler dagistanlilar ve rusyada oraya buraya satilmaktan bikan rus koyluler( Kafkas direnisine kaltilmis) ile kapana kisilmislardi. Disarda 15.000 17.000 arasi (kesin sayi bilinmiyor) Rus askeri 3 Halka haline kalenin etrafini sarmislar. Ellerindeki toplar Kafkasyalilarin elindekinden kat be kat ustun.
Kaleyi bizimkilerin cevap veremicegi mesafeden dovuyolar. Sonra sessizlik ve elci geliyor. "Devam ederseniz herkesi olduruces. Teslim olun" Samilin dagistandan destek bekledigini bilen elci ekliyor. Dagistandaki ordular oldugu birda Samil Bizim yanimizdalar. Cecenistanin Basina gelen yikimdan kendilerini korumak icin dogru yolu sectilerve suan rusyanin kafkasya ordusnun parcasilar.
Samil dusunuyo ve teslim olmay kara veriyo.. <Bu sozleri tam olarak ceviremiyorum oldugu kadar artik>
Samil: Daha fazla kan dokmek yersiz biz 500 kisiyiz onlarsa 15 bin cikmamiz mumkun degil.
Baysam: Ben teslim olmam Al silahimi vur beni..
Samil: Yapma Baysam. Sunlarin gozlerine bak evlerinde bekleyen insanlar ver onlara da mi acimiyosun?
Baysam: Bundan once topraga koyduklarimizin aileleri ne olacak? Yada Cecenistanda yanan koyler? Savas dagistana kayinca ne cabuk vaz geciyosun?
Ertesi sabah Samil <SEYH !!> yaninda bir avuc dagistanliyla kaleyi terk eder. Baysam <biraz gazidir: bir ayagi kolu ve gozunu onceki yillarda kaybetti> kendineatina baglatir ve pesinden gider. Rus askerlerin onunde seslenir: Samil don. Samil don bana yuzunu. Yuzunu goster Samil... Baysam sirtina ates ertmeyi yediremez ve doner.
Kalede kalanlarin 333 kisi oldugunu sayarlar. Baysam derki ovunun gururlanin Ey musluman dostlarim.. Bedir in aslanlari kadariz. Onlar kendilerinden cok ustun bir dosmani yendi bizim ise sadece cevrilmis bu kaleden daglara ulasmamiz lazim.. Kalenin kapilari acilir once toplar gurler top dumanlarinin arasindan bir atla sonra 332 Kurttan olusan bir suru... Cevirmeyi delerler. 32 kisi cikar digerlerinin Allah sehadetini kabul etsin.
12 sene daha savasan Baysam sonunda Ruslarin eline gecer. onun asilma torenlerinde Gozu yasli Samil in onunda bir dagistanli (Allah gunahini affetsin) asker tek ayakli bu bu canavarin koltugunu dusurmek icin yaklasir. Baysam ona tekme atar. Ama destek alacak baska bir ayag olmadigi icin duser ip bogazini sikar ve savas icinde son nefesini verir.( Allah sehadetini kabul etsin)
Samil e yillar sonra moskovada bir yemekte Rus kralice "Suanda bu cennet gibi sarayda bu harika yemekten baska nerde olmayi isteyebilir ki insan" diye kendiini ovunce Samil "Gunib de namlu altinda" cevabini verdigi soylenir.
Imamat savasi Dagistan ve Cecenyanin birlesip bir islam devleti kurma amaciyla yapilmissada Dagistanda hic bir koye sicramamistir....
Kimse Samili suclamamali o durumda ben olsam yanimdabir suru adami kesin olume gotururmuydum diye bi dusunun ama Cecen haydutlar Samili terketti de demeyin lutfen..
Malkoc
07-17-2008, 05:19 AM
Çeçenlere terörist demek rusların genlerindeki ikiyüzlü politika ve propaganda siyasetlerine razı olmak demektir.
Öncelikle şu bilinmelidirki;
Kafkaslardaki durum bir " savaş " tır.
(Rusların bilinçaltına yerleştirmek istedikleri şey ise bunun bir rus iç meselesi olduğu kanaatidir)
Çeçen'lerde bu savaşın bir TARAFıdır.
ruslarda diğer TARAFı.
Savaşlardan kimse masum çıkmaz. Rusların her zaman Akdenize inme hayali vardır. Bunun için uğraşırlar. onlar bu uğraştayken Kafkaslarda bir "Bağımsız ÇEÇENİSTAN" ruslar için bırak akdeniz hayalini, karadenizde tutunmayı bile imkânsız hale getirir. Ayrıca bağımsız ÇEÇENİSTAN rusların işgali altında bulunan sibiryadaki tüm özerk Türk devletlerine de emsal teşkil eder. O yüzden rusya kafkasları tüm gücüyle elinde tutmak ister. Öte yandan Kafkaslardaki Karaçay-Malkar Türklerinin sürgün yoldaşları Çeçen'lerde Rus zulmünden kurtulmak ister.
Bu savaşta Türkiyenin, Azerbaycanın hatta Hazar Denizinde sürekli oyunlar oynayan rusyanın politikalarından rahatsız olan tüm Orta Asya Türk Devletlerinin kimin tarafında olması gerektiğine MANTIK karar verir.
Ha Çeçenlerin hepsi İYİmidir? Çok kötüleri, moskof gavurundan beter hain karaktersizleri de vardır.
Zira rusya savaşla, biyolojik, kimyasal silahlarla ve bütün barbarlığıyla yapamadığını, satılık çeçen yöneticilerle başarmıştır.
KOYUNCU
07-17-2008, 07:08 AM
Çeçenlerde vatn mücadelesi yapıyor
Bu sebepten kimse onları terörist gözüyle görmez
Savaşan kanını akıtan karşıyı yenen kazanır vatanını alır
Aynı günlerden bizde geçtik Ancak:
Biz aşırıya kaçmadık
Şerefsizliğe şereflice karşı koyduk
Gördükleri şerefsiz durumda şerefleri muhafaza etmeryi öğrenmeliler
Turk oglu
07-17-2008, 07:28 AM
he terrorist olanları var..ruslar kimi.
Noxchi
07-17-2008, 09:55 AM
Bu arada 2 savas boyunca Rusya cecenistanda 42.000 i 16 yasindan kucuk 462.000 sivil ve 30.000 cecen askerini oldurdu...
42 bin cocuk oldurmek nasil bir sey dir anlasilmasi icin soyle bir sey dusunun Sukru Saracoglu stadina olduu gibi onalti yasindan kucuk cocuklari doldurup sadi yikmak. ve 492.000 insanini kaybetmek zaten yok olma tehlikesi altindaki bir kultur icin nufusunun %49 unu kaybetmek demek.
Yinede cecenlerin yenilmesi icin parcala ve yoket i kullanmak zorunda kaldilar. Turklerin klasik en zayif yani...
Not: O savas hala bitmis degil. Suanda daglarda savasan insanlar var..
ultraturan
07-17-2008, 11:32 AM
Bu arada 2 savas boyunca Rusya cecenistanda 42.000 i 16 yasindan kucuk 462.000 sivil ve 30.000 cecen askerini oldurdu...
42 bin cocuk oldurmek nasil bir sey dir anlasilmasi icin soyle bir sey dusunun Sukru Saracoglu stadina olduu gibi onalti yasindan kucuk cocuklari doldurup sadi yikmak. ve 492.000 insanini kaybetmek zaten yok olma tehlikesi altindaki bir kultur icin nufusunun %49 unu kaybetmek demek.
Yinede cecenlerin yenilmesi icin parcala ve yoket i kullanmak zorunda kaldilar. Turklerin klasik en zayif yani...
ruslardan ne qeder esger olduyu haqqinda bilgin varmi ? texminide olsa
Malkoc
07-18-2008, 12:04 AM
94 ve 98 yılında ateşkesi ilk isteyen tarafın çeçenistan değilde rusya olduğunu biliyorum.
Qizilbash
07-18-2008, 09:31 AM
Çeçenler azatlığa layiktirler.
Noxchi
07-22-2008, 07:36 AM
ruslardan ne qeder esger olduyu haqqinda bilgin varmi ? texminide olsa
Rus kaynaklarin aciklamalarina gore 3bin olu.
Cecen kaynaklara gore 3 bin cok komik bir rakam ama onlar kesin olarak bir rakam veremiyolar ama dediklerine gore Cecen kanunlarina gore herkesin intikami alindi. Not: Cecen kanunlarina gore cocuk ve kadin oldurmenin cezasi kan davasina gore 2 ergin erkek yani bu hesaba gore en az 500.000 kisi oluyo.
1997 Subat 1 gecesi sadece Grozny de 16.000 rus askerinin cesedi toplandi. Parcalananlar haric...
Komik not: Rus haber kanallarinin acikladigi oldurulen Cecen militan sayisi 4milyon 360bin. 1 milyon nufus icin cok fazla...
Malkoc
07-22-2008, 07:39 AM
yalandan propaganda yapmak rus keferesinin tarihi misyonudur zaten.
Sayıları az. Cihat eski günlerinde değil. Ben çocukken bizim okullardan Çeçenler için toplanan paraları biliyorum. Şimdilerde cephede sadece 2 doktor kaldığı söyleniyor. Çeçenler Türklerden koparıldı. Artık kanallarımız Çeçenleri yayınlamıyor. Çeçenleri unuttuk. Kişimiz Çeçenleri yüreğinde yaşatıyor ancak artık ne olup ne bittiğini bilmiyor.
İster inanın ister inanmayın Çeçen cephesine PKK'lı çaşıtlar(ajanlar) sızmış durumda. Ben bu durumu ayrı yerlerde belirttim ancak pek tınlanmıyor. Türklerle Çeçenleri birbirinden ayırma politikası var.
Halbuki Çeçen komutanlar çıkıp PKK ve Türkiye adına açıklamalar yapmalı kişimizin gönlünü kazanmalı, televizyonlarda Çeçen direnişini yansıtmalı, Çeçenler, bize bile düşman olmuş sözde islamcı gruplardan mücahit almayı bırakıp başka yerlere abanmalı.
Ben bu konuyu Çeçen muhabirlere ilettim ancak sadece kendi başlarına sitelerinde "PKK ile mücadelesinde Türkiye'yi destekliyoruz" diye bir yazı yazmakla yetindiler.
Şimdilerde Çeçen mücahitlerin silah,kamuflaj...gibi giderlerini sizce kim karşılıyor? Nerenin çaşıtları? Açık yüreklilikle söyleyelim.
KOYUNCU
07-22-2008, 08:21 AM
Sayıları az. Cihat eski günlerinde değil. Ben çocukken bizim okullardan Çeçenler için toplanan paraları biliyorum. Şimdilerde cephede sadece 2 doktor kaldığı söyleniyor. Çeçenler Türklerden koparıldı. Artık kanallarımız Çeçenleri yayınlamıyor. Çeçenleri unuttuk. Kişimiz Çeçenleri yüreğinde yaşatıyor ancak artık ne olup ne bittiğini bilmiyor.
İster inanın ister inanmayın Çeçen cephesine PKK'lı çaşıtlar(ajanlar) sızmış durumda. Ben bu durumu ayrı yerlerde belirttim ancak pek tınlanmıyor. Türklerle Çeçenleri birbirinden ayırma politikası var.
Halbuki Çeçen komutanlar çıkıp PKK ve Türkiye adına açıklamalar yapmalı kişimizin gönlünü kazanmalı, televizyonlarda Çeçen direnişini yansıtmalı, Çeçenler, bize bile düşman olmuş sözde islamcı gruplardan mücahit almayı bırakıp başka yerlere abanmalı.
Ben bu konuyu Çeçen muhabirlere ilettim ancak sadece kendi başlarına sitelerinde "PKK ile mücadelesinde Türkiye'yi destekliyoruz" diye bir yazı yazmakla yetindiler.
Şimdilerde Çeçen mücahitlerin silah,kamuflaj...gibi giderlerini sizce kim karşılıyor? Nerenin çaşıtları? Açık yüreklilikle söyleyelim.
bunlar senin yazılar mı
bunlar senin yazılar mı
Gerçekler...Ben Çeçen milletini çok severim bunu bilmeyen yoktur. Genel ağ(internet) alanı dışında kullandığım Mgas(Magas) takma adı da direnişin başladığı yerlerden biridir. Bugün "gerçek İçkerya" "savunma bakanı" olarak "Amir Magas" ı gösterir. Ben kendi milletimden Çeçenleri ayrı tutmam.
Ancak gerçekler var. Bu gerçekleri görmeden düzeltmelere gidemeyiz. Gidemedikçe de olaylar bu olayın üzerine gidenlerin isteklerine göre gelişir.
KOYUNCU
07-22-2008, 08:34 AM
Yo bana sanki bir alıntı yapmışın gibi geldi(hani diyorya çeçen muhabire söyledim felaan)
Yo bana sanki bir alıntı yapmışın gibi geldi(hani diyorya çeçen muhabire söyledim felaan)
Yo alıntı değil benim.
Qizilbash
07-22-2008, 09:51 AM
Halbuki Çeçen komutanlar çıkıp PKK ve Türkiye adına açıklamalar yapmalı kişimizin gönlünü kazanmalı,
Sence sırf türklerin gözüne girmek için böyle açıklamalar yapmak doğrumu? Bence yürekden gelmeli bu destek.
Bildiğim kadarıyla Suudi Arabistan yardım ediyor.
ultraturan
07-22-2008, 11:15 AM
[quote=Mgas;1024666]Sayıları az. Şimdilerde cephede sadece 2 doktor kaldığı söyleniyor.
quote]
yazilanlardan ureyinin acidigini his etdim bu guzel bir sey Tanri ureyine gore versin
sana bir soru sormak isterim cevab verirsen sevinirim soydash
ayni anda senin ve komsunun evine dash atiyorlar sen hangi dashi ilk once engellerisin ? komsunun evine atilan tasimi yoksa kendi evine atilan tasimi ?
yazilanlardan ureyinin acidigini his etdim bu guzel bir sey Tanri ureyine gore versin
sana bir soru sormak isterim cevab verirsen sevinirim soydash
ayni anda senin ve komsunun evine dash atiyorlar sen hangi dashi ilk once engellerisin ? komsunun evine atilan tasimi yoksa kendi evine atilan tasimi ?
Benim için bir cephe var "Mazlum cephesi". Ben "millet" için çalışırım. Bu millet kavramı içine birçok ulus girer. Ben "mazlum" kavramı için çalışırım. Bu kavram içine birçok kişi girer. İnanıyorum ki bizim yengimiz Çeçen milletinin yengisi ile eş olacaktır.
ultraturan
07-22-2008, 11:26 AM
pekide abi Dogu Turkistanin kamplarinda kac doktor var militanlarin kamplari varmi yokmu sayilari azmi cokmu aclarmi silahlari varmi diye bi bilgi veresene onlar bizim qan qardasimiz bizi bu dusundurmuyormu tamam cecen dusmani deyilim ama cecenler Turkiye Turklerini sever Azerbayaycanda Kazakistanda yasayan Turkleri sevmezler .
yani biz su animizla qurur duyan bir millet deyiliz cunki yarimiz esir yarimiz adini unutmus surunuyoruz once kendimizi dusunelim sonra diyer mazlumlarin yaninda oluruz zaten Turk her zaman mazlumun yaninda oldu
Qizilbash
07-22-2008, 11:38 AM
pekide abi Dogu Turkistanin kamplarinda kac doktor var militanlarin kamplari varmi yokmu sayilari azmi cokmu aclarmi silahlari varmi diye bi bilgi veresene onlar bizim qan qardasimiz bizi bu dusundurmuyormu tamam cecen dusmani deyilim ama cecenler Turkiye Turklerini sever Azerbayaycanda Kazakistanda yasayan Turkleri sevmezler .
yani biz su animizla qurur duyan bir millet deyiliz cunki yarimiz esir yarimiz adini unutmus surunuyoruz once kendimizi dusunelim sonra diyer mazlumlarin yaninda oluruz zaten Turk her zaman mazlumun yaninda oldu
Dediklerinde doğru payı var. Ama bunu bil ki Karabağda çok sayıda çeçen savaştı. Onlar bizim hakkımızda bunlar bizden değil demedi.
ultraturan
07-22-2008, 11:44 AM
Allah razi olsun onlar dine gore geldiler birde bele bir sertleri var idi onlarin ekibleri terefinden ele kecirilen qenimetleri Cecenistana aparmag yeni 50 fayizde maraqlari var idi ama yenede Allah razi olsun sadece menim dediyim biz ozumuze gun aglayak cunki bizim derdimiz cenelerden boyukdu
Malkoc
07-23-2008, 03:00 AM
Stalin Erzurum'a göz dikmiş
23 Temmuz 2008 Çarşamba 08:11
Stalin'in kötü emelleri bir bir ortaya çıkıyor. Sovyet diktatörü savaş sırasında Türkiye'ye saldırı planı hazırlamış.
Rus Vremya Novostey gazetesinde yayımlanan ‘Stalin’in gerçekleşmeyen savaşları’ adlı yazıda, Sovyet liderin 2. Dünya Savaşı döneminde Kars, Erzurum ve Trabzon’a saldırı planı yaptığı yer aldı
Sovyet lideri Jozef Stalin’in 2.Dünya Savaşı döneminde sürekli olarak Türkiye’ye saldırı planları yaptığı ortaya çıktı. Rusya’nın Vremya Novostey gazetesi, ”Stalin’in gerçekleşmeyen savaşları” başlıklı yazısında Sovyet liderinin Almanya’ya karşı savaşı kazanabilmek amacıyla kullandığı taktikleri inceledi.
Gazete, Stalin’in kişiliğinin savaşa yaklaşımına da yansıdığını, Kızıl Ordu’nun zor duruma düştüğü 1942 yılında bütün cephelerde saldırıya geçme hayalleri kurduğunu belirtti.
25 Nisan'da saldırı planı onaylandı
Dönemin arşiv belgelerine dayandığı anlaşılan yazıya göre, Stalin’in savaşı yayma planlarında Japonya ve Türkiye’nin özel bir önemi bulunuyordu. Türkiye’ye saldırı planını 1942 yılı mart ayında hazırlayan Kafkasya’daki Sovyet komutanı İvan Tyulenev, önce Kars’taki Türk birliklerinin yok edilmesini, ardından Erzurum ve Trabzon’a saldırılmasını öngördü. Tyulenev’in planı 25 Nisan’da Stalin ve Sovyetler Birliği’nin diğer yöneticilerinin katıldığı bir toplantıda onaylandı ve Kafkasya bölgesinin haziran ayına kadar askeri açıdan güçlendirilmesi kararlaştırıldı.
Savaşı yaymak istedi
Sovyet ordusu Doğu Anadolu koşullarında savaşa hazırlık amacıyla tatbikatlara başladı. O döneme ait belgelere göre, Sovyet ordusunun Türkiye’ye saldırısının 40-50 günü aşmaması gerekiyordu; ancak yaşanan gelişmeler sonucu plan rafa kaldırıldı.
Gazete, Stalin’in Türkiye’ye saldırı niyetinden hiç vazgeçmediğini, İngiltere Başbakanı Churchill’in aynı yılın ağustos ayında Moskova’ya yaptığı ziyaret sırasında, ”Türkler saldırırsa onlarla başa çıkabilirim” dediğini, ancak Churchill’in Türkiye’yi kollayarak, ”Bir şeye karışmaya niyetleri yok” dediğini aktardı.
Sovyet liderinin 1940 yılında da Türkiye’ye saldırmayı planladığını belirten Vremya Novostey, “Sovyet belgelerinde Türkiye’den hep Almanya’nın savaşa girmemiş müttefiki diye söz ediliyordu ama gerçekte Ankara tarafsız kalmak için yoğun çaba göstermişti. Sovyet yönetiminin düşmanlığının asıl nedeni eski Rus İmparatorluğu’nun topraklarından bir kısmının Türklerin elinde olmasıydı. Önce Kars, daha sonra da Ardahan Ermenistan’da Sovyet yönetimi kurulmasına sus payı olarak Türkiye’ye verilmişti” diye yazdı.
Malkoc
07-23-2008, 03:04 AM
şimdi bu haberi niye ekledim? AtaTürk'ün "yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü kendince yanlış yorumlayıpta barışcıl-insancıkcıl-entel-dantel bir politikaya sahip insanlar için bu yine birşey anlam ifade etmez.
Ancak ülkenin geleceğini düşünen insanlar bilirlerki "en iyi savunma hücumdur" rusynanın Türk toprakları üzerinde her zaman bir amacı vardır ve olmaya devam edecektir. Bu yüzden rusya kimden ne kadar zarar görürse bizim için o kadar Kârdır.
Dünya üzerinde tarafsız kalıp da ülkesini koruyabilen isviçre hariç hiçbir devlet yoktur. Zavallı polonyayı bilen bilir. tarafsızdı ama önce alman ezdi, alman gitti, ruslar ezdi, mahvetti ülkelerini..
Ha isviçre niye başarılıdır? Çünkü orası isviçredir :lol: paraların güvenliğini sağlayan yerdir.
Eskiden burada D.Turkistan bilmemne dernegenin bir uzantısı vardı şimdilerde tlf hattını falan iptal ettirmiş geçenlerde aradım "böyle bir no" yok diyordu, D.Turkistan konusunda bilgiye erişebilecek pek kaynağım, tanıdığım yok. D.Turkistan konusunda da yazarım ancak bilgilerimi güncelleyecek bir kanyak gerek o kaynaklarda genel ağ(internet) dışına çıkamıyor dolayısıyla D.Türkistan konusunda sizin bildiklerinden çok bilgiye iye olduğumu sanmıyorum.
Türk milleti yeryüzünün türlü yerlerine yayılmıştır. Türk milletine benliğini kazandırıp üstüne özgürlüğü verecek oranda güçlüysek (ki bu Çiç seddinden Kafkaslara uzanan bir konu) bir elde Çeçenlere atalım.
Bazı tasarılarım var bu tasarılar Türk+İslam kaynaklı. Özünde bu tasarılar Türkleri ve Çeçenleri içine almıyor yalnızca, Lübnan'ı da alıyor. "Kurtuluş"un içinde Çeçenlerin ve Arapların olması bize güç kaybettirmez bize güç kazandırır. Sonuçta elimizde 100 ton ekmek varda kime dağıtacaz bunları konusu değil bu. "Kurtuluş"un içinde Araplar+Çeçenlerin olması bizim işimize gelecek.
ultraturan
07-23-2008, 04:05 AM
fikirlerine saygim var qandash ama Turkun Turkden baska qardasi dostu yoxdur bunu atalar dedi vede isbatini buldu
LIBRA
07-23-2008, 04:38 AM
:lool: :lool: :lool:
hsr_1979
07-23-2008, 04:42 AM
Mgas, Türk ve İslâm İmparotorluığunu kurmaktan bahsediyorsunda, Türk olmayan Müslümanlardan yediğimiz kazıkları ınutuyorsun
Osmanlı - 1750'ler, Araplar İngiliz propagandasına kanarak Vahabilik adı altında Mısırı elimizden almaya kalkmadılar mı?
Türkiye - Kurtuluş Savaşı, Araplar İngiliz propagandasına kanarak arkadan vurmadılar mı?
Azerbeycan - İran, İşgal altındaki Karabağı Ermenistanın toprağı olarak haritalrında yayımlamıyor mu?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Türkiyeden başka hangi devlet resmi olarak tanıdı?
Mgas, Türk ve İslâm İmparotorluığunu kurmaktan bahsediyorsunda
Yok, öyle bir durumdan söz etmiyorum. Amacım kesinlikle bu değil.
Malkoc
07-23-2008, 04:51 AM
Mgas, Türk ve İslâm İmparotorluığunu kurmaktan bahsediyorsunda, Türk olmayan Müslümanlardan yediğimiz kazıkları ınutuyorsun
Osmanlı - 1750'ler, Araplar İngiliz propagandasına kanarak Vahabilik adı altında Mısırı elimizden almaya kalkmadılar mı?
Türkiye - Kurtuluş Savaşı, Araplar İngiliz propagandasına kanarak arkadan vurmadılar mı?
Azerbeycan - İran, İşgal altındaki Karabağı Ermenistanın toprağı olarak haritalrında yayımlamıyor mu?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Türkiyeden başka hangi devlet resmi olarak tanıdı?
ekleme yapayım.
tunustaki Müslüman Araplar, ispanyol keferesinin zulmünden denizlere açılmayı bırakın, kıyılarda bile gezemezken, hatta ispanyol donanması zaman zaman karaya adam çıkarıp, Müslümanları rahatsız ederken O zamanlar Barbaros PAşa lakabını almamış olan, Hızır Reis ve kardeşlerinden yardım istemişlerdi.
Yardım isteğini geri çevirmeyip , Müslümanları kurtaran, Akdenizde ispanyol keferesinin başını ezen Hızır Reis Cezayirde ve Tunusta yerleşmişti.
Ancak bir müddet sonra kimi araplar bu sefer ispanyol keferesiyle Hızır Reis'e karşılık ittifaka girişti. Hatta Bu hainlik sonucu pusuya düşen Oruç Reis, şehit olmuştu.
Ya ünlü Medine Savunması
Medine Aslanı Fahrettin Paşa
Aç, susuz, osmanlı mütareke imzalamış teslim olmuşken bile " ben Peygamber şehrini nasıl terkederim" diyerek Medineyi müdaafaa ederken mübarek Medineye saldıranlar arasında ingilizlerle birlikte bedevilerde vardı.
TurkKizi1985
07-23-2008, 06:08 AM
evet terörist.
zor bir soru, bu kadar kolay ceablanamaz, baska bir soru, pkk terrorist mi? evet 100% terrorist, peki cecen bombacilarlar pkk terroristlerinin arasindaki fark nedir? daha dogrusu cecen halkiyla kurt halkinin?
ben genelde kurtleri sevmiyorum, pkkdan da nefret ederim! peki ceceninstan ve cecen silahli grublarinin pkkdan farkini bilen yazsinlar?
KOYUNCU
07-23-2008, 06:13 AM
Aman yaRabbim
Daha 10 yıl önce rus vahşetini kınıyorduk
Çeçenya şarkıları dinliyorduk
Milli marşları milli marşımız olmuştu
Çeçen şanlı tarihine gıpta ediyorduk
Şimdi o köprünün altından çok sular mı geçti
Şimdi Türkiyede italyan turisti belleyip öldürdüler. Tüm türkler sapık teczvüzcü ve katil mi oluyor.O zaman birkaç gördüğünüz videoya bakıp nasıl karar verirsiniz
Böyle birşeyi tartışmak bile abes.
Yni bir halkı genelleyerek konuşmak bile yanlış
Varsayımı bile yanlış
-----
E düşene bir tekme de kardeşlerinden.
Adammın birisi hiç düşmanım yok demiş
Yanındaki yaşlı kişi, düşmanın yokta hiç kardaşında mı yok demiş
En büyük düşman kardaş mı şimdi
Yazık vallaha yazık
-----Olanları kınıyorum. O videoların islamla vatanla türklükle adapla veya depresyonla alkası yok.Onlar insanlık dışı görüntüler.
Ancak bu bir halkı baglamaz
Malkoc
07-23-2008, 06:16 AM
peki ceceninstan ve cecen silahli grublarinin pkkdan farkini bilen yazsinlar?
Çeçenler insan
pkklılar İT'tir
en belirgin farkları bu. Hemen göze çarpar.
Qizilbash
07-23-2008, 06:18 AM
zor bir soru, bu kadar kolay ceablanamaz, baska bir soru, pkk terrorist mi? evet 100% terrorist, peki cecen bombacilarlar pkk terroristlerinin arasindaki fark nedir? daha dogrusu cecen halkiyla kurt halkinin?
ben genelde kurtleri sevmiyorum, pkkdan da nefret ederim! peki ceceninstan ve cecen silahli grublarinin pkkdan farkini bilen yazsinlar?
Çeçenlerin kendilerine göre prensipleri var. Çeçenlerin şeref anlayışı var. Bi de sen hiç çeçen mucahitin rus askerlerine teslim olduğunu duydunmu? Ama ben PKKçıların türk askerlerine teslim olmasını çok duydum. Bir fark daha var çeçenlerin savaşı dış gücler tarafından PKK kadar desteklenmiyor. Ha bir de çeçenlerin liderleri tutuklandığında annem rus falan deyib yağcılık yapmıyor.
ultraturan
07-23-2008, 06:21 AM
teslim olmag olmamagla olculmez bu isler
Malkoc
07-23-2008, 06:22 AM
Çeçenistan savaşını, bizim pkkya eşitlemek rusların yıllarca yaptıkları yalan propaganda idi. Görüyorumki artık başarılı olmuş.
Bir zamanlar Bosnada olanlar içinde batı "bu bosnanın iç meselesi, bu bir iç savaş" diye oyalarken bizi, Onbinlerce Müslüman sırf Türk oldukları için (sırplar balkanlardaki müslümanlara etnik kimliklerine bakmaksızın Türk derler) can verdiler.
yahu Bağımsız Çeçenistan diyorum, Diğer özerk Türk cumhuriyetlerine emsal teşkil eder, onlarda bağımsızlık ister diyorum, Türk'ün kancık düşmanı rusya Gürcistan ve Azerbaycandan sınır olarak uzaklaşır, etkisine alamaz, rusyasız kalan ermenistan bu kadar rahat havlayamaz, Kafkasyayı kaybeden rusya Orta Asya Ülkelerine bu kadar rahat nüfuz edemez, onları rahat bırakır, hele de Tataristan ve Başkurdistanda bağımsızlıklarını ilan ederse, rusya resmen moskova kabuğuna çekilir diyorum, kimileri hala çıkmış çeçenler teröristmi?
bırak teröristi canavar olsalar yine desteklenmeli.
Fiziki bir anlamda bir destek maalesefki yok, en azından manevi anlamda (benim de yapabildiğim kadarıyla) desteklenmeli.
ultraturan
07-23-2008, 06:22 AM
Cecenler terorist deyil
LIBRA
07-23-2008, 09:54 AM
amma şu zavallı çeçenlerin kulağını çıtlattınız ha.
Çeçenler terroristmi çeçenler atatürkü sevmelimi? ya hayret ediyorum size 6 sayfa neyi tartıştınız onların terrorist olup olmadığınımı? ya tüm çeçenler terrorist yada çeçenlerin hiçbiri terrorist degil diye birşey yoktur! Bikez daha şaşırdım ama bundan sonraki böyle saçma sapan konuların başlıklarını görünce ne şaşırırım ne de girerim =) haydin iyi akşamlar herkese...
KOYUNCU
07-23-2008, 09:56 AM
amma şu zavallı çeçenlerin kulağını çıtlattınız ha.
Çeçenler terroristmi çeçenler atatürkü sevmelimi? ya hayret ediyorum size 6 sayfa neyi tartıştınız onların terrorist olup olmadığınımı? ya tüm çeçenler terrorist yada çeçenlerin hiçbiri terrorist degil diye birşey yoktur! Bikez daha şaşırdım ama bundan sonraki böyle saçma sapan konuların başlıklarını görünce ne şaşırırım ne de girerim =) haydin iyi akşamlar herkese...
Pekala Hangi konular olmalı
Sen başla biz devam edelim
Veya bize fikr ver ki o konulardan açalım
Valla sıkıntıdan geberiyorum. Şöyle birkaç hareketli konu olsada vakit geçse
LIBRA
07-23-2008, 09:57 AM
dur şimdi evde degilim. bi eve gideyim düşünürük.
PS: tabi internet bağlandıysa. Eğer bağlanmadıysa TTnet'e tam 2 saat beddua edecem :evil:
KOYUNCU
07-23-2008, 09:59 AM
dur şimdi evde degilim. bi eve gideyim düşünürük.
PS: tabi internet bağlandıysa. Eğer bağlanmadıysa TTnet'e tam 2 saat beddua edecem :evil:
Demek 2.ci faturayı da ödemedin Kapattılar
Hiç açılacak deyu bekleme
4440375 i ara. Ödediğini söyle
Fişi çek
5 saniye sonra tekrar tak
Ve kullanmaya başla
pars123
07-23-2008, 10:12 AM
Çeçenler ülkesinin bağımsızlığı için savaşan inançlı insanlar. Kesinlikle terörist değil
pkk ise batının maşası ermeni soylu kafir sürüsü.
LIBRA
07-23-2008, 11:27 PM
Demek 2.ci faturayı da ödemedin Kapattılar
Hiç açılacak deyu bekleme
4440375 i ara. Ödediğini söyle
Fişi çek
5 saniye sonra tekrar tak
Ve kullanmaya başla
ne ödemicem be... yeni eve taşındık yeniden net bağlattık daha dogrusu bağlatmaya çalışıyoruz telefon telinde sorun varmış :S hala gelip yapmadılar
Malkoc
07-25-2008, 05:25 AM
Çeçenler Kürtlere saldırdı50 kişilik Çeçen grup pala ve çelik sopalarla mülteci kampını bastılar
25.07.2008 12:32http://www.haberturk.com/2008/07/25/kuturesim/grupkavgacecen.jpgÇeçenlerin, başkent Oslo'nun güneyindeki Oestfold'daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.
Mülteci merkezi yetkilisi Ole Morten Lyng, NRK radyosuna verdiği demeçte, "Burada yaşamayan, dışarıdan gelen 40-50 kişilik çelik sopalı ve palalı Çeçen grubu merkeze saldırdı" dedi.
Lyng, "Ayrıca bıçak taşıyor gibiydiler. Odalara girdiler ve Kürtleri dışarı çıkarıp dövdüler" diye konuştu. Lyng, Norveç haber ajansı NTB'ye verdiği demeçte ise olayın merkezdeki Kürtler ve Çeçenler arasındaki küçük bir anlaşmazlıktan patlak verdiğini söyledi.
Norveç polisi ise olayı ne doğruladı, ne de yalanladı ve kimsenin tutuklanmadığını bildirdi.
:lol::lol::lol:
Kur_Sad
07-25-2008, 05:42 AM
Çeçenler Kürtlere saldırdı50 kişilik Çeçen grup pala ve çelik sopalarla mülteci kampını bastılar
25.07.2008 12:32http://www.haberturk.com/2008/07/25/kuturesim/grupkavgacecen.jpgÇeçenlerin, başkent Oslo'nun güneyindeki Oestfold'daki merkeze saldırdığını, ciddi şekilde yaralanan olmadığını, ancak 23 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.
Mülteci merkezi yetkilisi Ole Morten Lyng, NRK radyosuna verdiği demeçte, "Burada yaşamayan, dışarıdan gelen 40-50 kişilik çelik sopalı ve palalı Çeçen grubu merkeze saldırdı" dedi.
Lyng, "Ayrıca bıçak taşıyor gibiydiler. Odalara girdiler ve Kürtleri dışarı çıkarıp dövdüler" diye konuştu. Lyng, Norveç haber ajansı NTB'ye verdiği demeçte ise olayın merkezdeki Kürtler ve Çeçenler arasındaki küçük bir anlaşmazlıktan patlak verdiğini söyledi.
Norveç polisi ise olayı ne doğruladı, ne de yalanladı ve kimsenin tutuklanmadığını bildirdi.
:lol::lol::lol:
İnşaallah gerçektir, hayli bir keyif aldım oıkur iken :lol:
Qizilbash
07-25-2008, 07:42 AM
Elleriniz dert görmesin, çeçenler.
pars123
07-25-2008, 04:18 PM
Ellerinize sağlık
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.