View Full Version : Cumhurbaskanimiza noldu sizce?
Kaptan-i Derya
10-05-2006, 06:57 PM
Abi su bakislara bi bakin, bir devlet adaminin böyle bakmasi sizce normal'mi?
http://www.internethaber.com/images/news/16438.jpg
http://www.internethaber.com/images/news/16441.jpg
http://www.internethaber.com/images/news/16442.jpg
http://www.internethaber.com/images/news/16443.jpg
Bu yüz ifadesinden sonra merkel'in yüz ifadesine bakalim:
http://www.internethaber.com/images/news/16444.jpg
yutkunuyo...
http://www.internethaber.com/images/news/16445.jpg
Bir devlet adaminin o derece sinirli bakisini ne sebeblere bagliyosunuz?
Redd-i İlhak
10-05-2006, 07:03 PM
offf diyorum başka da birşey demiyorum :)
inanılmaz sinirli bakmış kimbilir nasıl fırçaladı markeli ;) kıbrıs konusu açılmışsa normal :)
markelin tercümanına bakın o da sus pus tercüme ediyor :P
Redd-i İlhak
10-05-2006, 07:04 PM
bu arada ali babacanı fırçalıyormuş yanılmışız ali babacan ile atışma halinde daha doğrusu reisi cumhur fırçalıyor ali babacan herzman ki gibi sırıtıyor
Kaptan-i Derya
10-05-2006, 07:07 PM
fircaliyoda, merkel'e baksana ilk resimde'de tercumana bak dudaklarini isiriyo yere dogru bakiyo. KORKU DOLU ANLAR geciyo demek orda onlar icin.
Emrah
10-05-2006, 08:27 PM
Eh ne mutlu bize, biri hiç değilse bu milleti ne derece sinirlendirdiklerini ifade ediyor, AB yalakası hükümet gibi, en ağır ithamlar karşısında pişmiş kelle gibi sırıtmıyor.
firari
10-05-2006, 08:34 PM
Komik Derim ben...
bir resime bakıp yorum yapanlarında aklına şaşarım..
O esnada herşey olmuş olabilir..Ama dar çerçeveden bakınca sadece yine eleştiri yine hakaret kolay gelsin size..
nogayhan
10-05-2006, 09:18 PM
Eh ne mutlu bize, biri hiç değilse bu milleti ne derece sinirlendirdiklerini ifade ediyor, AB yalakası hükümet gibi, en ağır ithamlar karşısında pişmiş kelle gibi sırıtmıyor.
S.A
Diyelimki dediklerin dogru Emrah,sen bu adamin insanin icini isitacak bir tebessumunu hatirliyormusun,ki varsa bile yapmaciktir sahtedir.
Her konusmasi ayni onceden proglanmis robot.
dervish
10-06-2006, 02:35 AM
Sezer'in bugunlerde neden kizgin oldugunu anlayabiliyorum. Kizgin, cunku "IRTICA ELDEN GIDIYOR".
mustafa06
10-06-2006, 03:10 AM
Millet olarak bu günlerde amma pirpirikli olmaya bashladık,
Sayın cumhurbashkanımızın herzamanki hali, güldüğünü gören varmı?
Cumhurbashkanının resimlerinin hepsi tek kareden alınmıshtır, ve bir enstantanedir. adam doğal haliyle duruyor. evlenme resimleri ile karshılashtırın , fazla fark olmadığını görürsünüz
üzüm üzüme baka baka kararır derler, first leydi de bile bu bakıshı görebilirsiniz.
eeeee 7 yıl öncesine göre biraz değishiklik var tabiiki, bu da normal
artık kendi saltanatı bitiyor, normal hayata dönecek. bu yüzden biraz buruk olabilir.
Qarshi
10-06-2006, 03:18 AM
Ali Babacan ;Sayın Cumhurbaşkanım.toplantıyı kısa kesmemiz gerekiyor,zira iftara yetişmek için ucak bekliyor...
Sezer;Bunların konuşulması gereken yer burasımı ? Sonra konuşuruz bunları !!!
Gibisinden...
Ülkenin kırılgan havasında bu tür polemiklerin yaşanmaması gerekiyor.Kırılacak birşey varsa kırında herkes rahatlasın,hergün bak iteklersem kırılır modundan SIKILDI BU MİLLET...
Yüzleşelim artık neyle yüzleşeceksek...
kurshad
10-06-2006, 03:47 AM
Cumhurbashkanının resimlerinin hepsi tek kareden alınmıshtır, ve bir enstantanedir. adam doğal haliyle duruyor. evlenme resimleri ile karshılashtırın , fazla fark olmadığını görürsünüz
üzüm üzüme baka baka kararır derler, first leydi de bile bu bakıshı görebilirsiniz.
.
Aynen katiliyorum. Fotograf karelerinde Sezer'in en tabii halini goruyoruz. Yuzunde ifade degisikligi olmadan gecirdigi 7 yildan hic de farkli degil...
Demir Kağan
10-06-2006, 05:55 AM
Sezer'in bugunlerde neden kizgin oldugunu anlayabiliyorum. Kizgin, cunku "IRTICA ELDEN GIDIYOR".
İrtica elden gitmiyor, artıyor.
Millet olarak bu günlerde amma pirpirikli olmaya bashladık,
Ben gördüm güldüğünü. :)
Xöx Çono
10-06-2006, 06:50 AM
Hep gülüyor...
dervish
10-06-2006, 06:57 AM
Hep gülüyor...
Icinden gulmesinden bahsetmiyoruz.
Xöx Çono
10-06-2006, 06:57 AM
Bu duruma ben de gülerim, düştüğümüze bak!
Hep gülüyor...
ama baska yeriyle...
hem de bu bile az dercesine milletin tepesinden...:D
Demir Kağan
10-06-2006, 09:29 AM
Sezer, Ali Babacan'ı azarladı mı?
Cumhurbaşkanı'nın, Merkel'le basına poz verdiği sırada Babacan ile arasında basının ilgisini çeken bir diyalog yaşandı. İşte Sezer'in bakanı terslediği yorumları yapılan diyalog:
06 Ekim 2006 10:31
Yazı boyutunu büyütmek için
Cumhurbaşkanı Sezer, Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği Angel Merkel'le gazetecilere poz vermeye hazırlanırken Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'a sert çıktı. Sezer, "Olur mu öyle şey, konuşacağız bunları" derken Babacan sessiz kaldı.
Sezer'in İstanbul'daki iftar için ziyaretin kısa kesilmesi talebine tepki gösterdiği iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in dün Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Çankaya Köşkü’nü kabulünde basının kısa süre görüntü almasına izin verildi.
Bu sırada, gazeteciler, her zaman olduğu gibi Sezer’in konuğuyla birlikte poz vermesini beklerken Sezer’in, solunda oturan Devlet Bakanı Ali Babacan’a sinirli bir tonda "Olur mu öyle şey, konuşacağız bunları" dediği duyuldu. Bu durum gazetecilerin dikkatini çekerken, Cumhurbaşkanı’nın sağında oturan Merkel de ne olduğunu merak ederek, şaşkınlıkla etrafına baktı. Birkaç dakikalık görüntü alma sırasında gerçekleşen bu "Sır uyarı"nın iç politikayla ilgili olduğu öğrenildi.
Bu arada Sezer görüşmede, Merkel’e, başta Kıbrıs olmak üzere AB tarafından Türkiye’nin önüne konulmaya çalışılan yeni koşullara sitem etti. Sezer, müzakerelerin devamı için Türkiye’den liman ve havaalanlarını Kıbrıs Rum Kesimi’ne açmasını istenmesinin "çifte standart" bir yaklaşım olduğunu vurguladı.
DEVLET POLİTİKASINA SAĞDIĞIZ
Merkel, Sezer’in bu sitemlerine karşılık, kendisinin ana muhalefetteyken "imtiyazlı ortaklık" görüşünü dile getirdiğini, bu konuda partisi CDU’nun görüşünde değişiklik olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Ancak şimdi Almanya Başbakanı’yım. Almanya Devleti olarak verdiğimiz ’Türkiye için tam üyelik hedefini’ içeren sözümüzün arkasında duracağız."
Hürriyet
mustafa06
10-06-2006, 10:04 AM
İrtica elden gitmiyor, artıyor.
İkide birde pishirilip ortaya getirilen irtica kozu elden gidiyor, chünkü artık fazla inanan da kalmıyor. solcularında bazıları dıshında
Ben gördüm güldüğünü.
Cumhurbashkanının güldüğünü,chocukluğundamı yoksa talebeliğindemi gördün.
Adam hakimlik mesleği gereği ciddi durmaya alıshmısh, gülmez.
gülmesi ichin chok özel bir durumun olushması gerekir yoksa mümkün değil gülmez bu tip adamlar.
Asla ciddiyetini yadırgamıyorum. mantığını yadırgıyorum, bu nedenle ciddiyetini biraz abartıyorum.
http://www.missturkey.com.tr/images/cumhurbaskani.jpg
Olay budur abiciiim!
http://img341.imageshack.us/img341/3871/devletvertfo7.jpg http://www.sakaryadayanismaplatformu.org/sbp/haftalar/28/sbp-28-6.jpg
Kamusal alanda ise durumlar farklı tabii ki...
mustafa06
10-06-2006, 10:25 AM
Durum özel ama,
O yinede gülmemish. gülümsememish bile ,
sıradan bir vatandashın gülmeyen normal haline benzemish.
Kameraya da küfreder gibi bakacak değil ya :)
Aybike
10-06-2006, 11:23 AM
Merkelin herzamanki salak bakışları..Hantal ..alman medyasının en fazla üzerinde durduğu hali..len bu salak hantal kadın nasıl Şansölyemiz oldu felan alayları..RTL de samstag nacht show programında en fazla taklit edilen fıguru..
Sezerin ise...Yine her zamanki hali..değişen bişiy yok yani..
Scofield
10-06-2006, 12:47 PM
kahrolsun kökten dincilik! orada butun milleti ilgilendirecek siyaset olayi dönuyor!!! orasi resmi bir daire! ayiptir beh!
dervish
10-06-2006, 03:49 PM
"Kahrolsun" filan bunlar hep Sovyet insani, komunist, fasist agizi.
gurkan
10-06-2006, 04:04 PM
kahrolsun kökten dincilik! orada butun milleti ilgilendirecek siyaset olayi dönuyor!!! orasi resmi bir daire! ayiptir beh!
Kusura bakma Kardeşim Bir açıklama getireceğim...
Allah Hüküm sahibi... Tüm alemlerin yaratıcısı ve sahibi... Hükmü her zamana ve her mekana geçerlidir... Hükmünde kısıtlama olmaz... Bunu iddia etmek insanı küfre götürür. Uymamak değil inkar etmek küfre götürür. Çünkü Bu emrini Kuran'da Allah Bildirmiştir... (Nur 31)... Kuran'ın Tek ayetini bile inkar insanı dinden eder... İman Tümünedir...
Scofield
10-07-2006, 04:35 AM
sizden de siyasetci olmaz zaten. din ile devlet isi birbirinden farklidir kardesim. biri de demis bunlar fasist-komunist lafidir. kombunasyona bak ama hem komunist hem fasist. zzzzeeee... kahrolsun alayi. laikligi baltalamak istiyen cehalet kesim CANKAYA KÖSKUNDE isbasinda. kökten dinci iste kökten dinci.
gurkan
10-07-2006, 04:45 AM
Azrail bakıyor mu ? Aman burası kamu alanı devlet alanı burada can almak yasak... Allah'tan aldı mı emir... Her alan da can alır. Allah öyle olsaydı. Kamu da başınızı açın derdi. Allah'ın hükmü her yerde geçerli. Geçmez diyen hükmünü inkar eder. Dinden çıkar. Bunu sana açıklamak için anlatıyorum. Zahiren biliyorum ki müslümansın. Din tektir . O da Allah'ındır. Önüne arkasına ek almaz.
Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O'na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür. (BAKARA
255)
semetey
10-07-2006, 06:32 AM
Ben her zaman devletin yöneticilerinin ve devletin her kurumunun eylemlerinin, tasarruflarının eleştirilmesini, yanlışlarının ortaya çıkarılmasını savunmuşumdur, fakat bu hiç bir insanın kişiliğiyla alakalı ya da fiziksel özellikleriyle alay edilmesini gerektirmez. İslami açıdan da kişilerle alay etmenin caiz olmadığı konusunda beis de yoktur..
Atsız çizgisini sürdüren tonyukuk.net'ten alıntı:
Türk Devlet Geleneklerinde yeri olmayan davranışlar:
Hiç kimse devlet başkanı için “son derecede terbiye dışı bir üslûb kullandı” diyemez.
Hiç kimse devlet başkanının kullandığı uslûb ile kendilerine karşılık veremez.
Hiç kimse devlet başkanından özür dileme talebinde bulunamaz.
Hiç kimse veyâ hiçbir kurul devlet başkanının kendince doğru bulmadığı bir davranışını uluorta kamuoyuna açıklayamaz.
Hiç kimse kendisinin kamuoyuna yansıttıklarını, devlet başkanının yansıttığını iddiâ edemez.
Hiç kimse devlet başkanı hakkında bir toplantıyı “arenaya dönüştürdüğü” ifâdesini kullanamaz. Böyle bir ifâde hoşgörü ile karşılansa bile, “arenaya dönüştürme” fiilinin ne demek olduğunun açıklanması gerekir.
Hiç kimse devlet başkanının kendisine “saygısızlık” gösterdiğini söyleyemez.
Hiç kimse umumî yerlerde devlet başkanını doğrudan adıyla veyâ soyadıyla zikredemez.
Hiç kimse kamu karşısında devlet başkanının davranışlarını “sorumsuzluk örneği” olarak niteleyemez.
Hiç kimse veyâ hiçbir kurul “devlet başkanının yaptığı bir muâmelenin çirkinliği” konusunda beyânda bulunamaz.
Hiç kimse veyâ hiçbir kurul devlet başkanının yaptığı bir muameleye esef edemez.
Hiçbir kurul devlet başkanının kendisine “saygısızlık” yaptığını söyleyemez.
Hiçbir kurul devlet başkanından özür dileme talebinde bulunamaz.
Türk Devlet Geleneklerinde yeri olan davranışlar:
Devlet başkanı, kim olursa olsun karşısındakine ağır ithâmlarda bulunabilir.
Devlet başkanı, şahsında temsîl ettiği devlete karşı menfî davranışlarından ötürü, her kim olursa olsun bir şahsı kaldırabilir veyâ kaldırtabilir
dervish
10-07-2006, 08:27 AM
Ben her zaman devletin yöneticilerinin ve devletin her kurumunun eylemlerinin, tasarruflarının eleştirilmesini, yanlışlarının ortaya çıkarılmasını savunmuşumdur, fakat bu hiç bir insanın kişiliğiyla alakalı ya da fiziksel özellikleriyle alay edilmesini gerektirmez. İslami açıdan da kişilerle alay etmenin caiz olmadığı konusunda beis de yoktur..
Atsız çizgisini sürdüren tonyukuk.net'ten alıntı:
Türk Devlet Geleneklerinde yeri olmayan davranışlar:
Hiç kimse devlet başkanı için “son derecede terbiye dışı bir üslûb kullandı” diyemez.
Hiç kimse devlet başkanının kullandığı uslûb ile kendilerine karşılık veremez.
Hiç kimse devlet başkanından özür dileme talebinde bulunamaz.
Hiç kimse veyâ hiçbir kurul devlet başkanının kendince doğru bulmadığı bir davranışını uluorta kamuoyuna açıklayamaz.
Hiç kimse kendisinin kamuoyuna yansıttıklarını, devlet başkanının yansıttığını iddiâ edemez.
Hiç kimse devlet başkanı hakkında bir toplantıyı “arenaya dönüştürdüğü” ifâdesini kullanamaz. Böyle bir ifâde hoşgörü ile karşılansa bile, “arenaya dönüştürme” fiilinin ne demek olduğunun açıklanması gerekir.
Hiç kimse devlet başkanının kendisine “saygısızlık” gösterdiğini söyleyemez.
Hiç kimse umumî yerlerde devlet başkanını doğrudan adıyla veyâ soyadıyla zikredemez.
Hiç kimse kamu karşısında devlet başkanının davranışlarını “sorumsuzluk örneği” olarak niteleyemez.
Hiç kimse veyâ hiçbir kurul “devlet başkanının yaptığı bir muâmelenin çirkinliği” konusunda beyânda bulunamaz.
Hiç kimse veyâ hiçbir kurul devlet başkanının yaptığı bir muameleye esef edemez.
Hiçbir kurul devlet başkanının kendisine “saygısızlık” yaptığını söyleyemez.
Hiçbir kurul devlet başkanından özür dileme talebinde bulunamaz.
Türk Devlet Geleneklerinde yeri olan davranışlar:
Devlet başkanı, kim olursa olsun karşısındakine ağır ithâmlarda bulunabilir.
Devlet başkanı, şahsında temsîl ettiği devlete karşı menfî davranışlarından ötürü, her kim olursa olsun bir şahsı kaldırabilir veyâ kaldırtabilir
Buna diktatorluk denir. Lisan-i munasip ile herkes istedigini soyleyebilmeli.
dervish
10-07-2006, 08:41 AM
Sezer’i kızgın yansıtan görüntünün sırrı çözüldü
Sezer, Merkel-Babacan kabulünde medyaya gergin görüntü vermişti. Sezer'in kızgınlığının sebebi, Babacan'ın 'refakatçi bakan' olmasıymış.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Çankaya Köşkü'ndeki kabulü sırasında Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer ve Devlet Bakanı Ali Babacan arasında yaşanan gerginliğe Babacan'ın Merkel'e eşlik etmek zorunda olmasının sebep olduğu iddia edildi.
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, dünkü köşesinde tartışmanın zannedildiği gibi Babacan'ın Sezer'e 'Geç kalıyoruz. Acele edebilir miyiz' demesinden kaynaklanmadığını açıkladı. Altaylı'nın yazısına göre Cumhurbaşkanı, "Ali Bey, siz biraz daha kalın. Sizinle görüşmek istediğim konular var" diyerek Babacan'dan kalmasını istedi. Almanya Başbakanı'nın Türkiye ziyareti sırasında "refakatçi bakan" olarak görevlendirilen Babacan ise Merkel'e eşlik etmek gerektiğini ifade ederek "Kalmam mümkün değil. Sayın Merkel'e refakat etmek zorundayım. Ama emrederseniz daha sonra gelirim" dedi. Altaylı Sezer'in , bunun üzerine sinirlenerek Babacan'ı Almanya Başbakanı ve kameralar önünde azarladığını kaydetti.
http://www.zaman.com.tr/?bl=sondakika&alt=&trh=20061007&hn=356989
Scofield
10-07-2006, 11:17 AM
Azrail bakıyor mu ? Aman burası kamu alanı devlet alanı burada can almak yasak... Allah'tan aldı mı emir... Her alan da can alır. Allah öyle olsaydı. Kamu da başınızı açın derdi. Allah'ın hükmü her yerde geçerli. Geçmez diyen hükmünü inkar eder. Dinden çıkar. Bunu sana açıklamak için anlatıyorum. Zahiren biliyorum ki müslümansın. Din tektir . O da Allah'ındır. Önüne arkasına ek almaz.
Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O'na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür. (BAKARA
255)önce laiklik, sonra din. bu da benim görusum. sana vatani emanet etmisler hukumet yetkilisi olarak. vatani birak kenara iftara git oh oh. o arkadas iftari iki dakikada köskun mutfaginda bile acardii. bunu sen de iyi biliyorsun...
Scofield
10-07-2006, 11:22 AM
Sezer’i kızgın yansıtan görüntünün sırrı çözüldü
Sezer, Merkel-Babacan kabulünde medyaya gergin görüntü vermişti. Sezer'in kızgınlığının sebebi, Babacan'ın 'refakatçi bakan' olmasıymış.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Çankaya Köşkü'ndeki kabulü sırasında Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer ve Devlet Bakanı Ali Babacan arasında yaşanan gerginliğe Babacan'ın Merkel'e eşlik etmek zorunda olmasının sebep olduğu iddia edildi.
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, dünkü köşesinde tartışmanın zannedildiği gibi Babacan'ın Sezer'e 'Geç kalıyoruz. Acele edebilir miyiz' demesinden kaynaklanmadığını açıkladı. Altaylı'nın yazısına göre Cumhurbaşkanı, "Ali Bey, siz biraz daha kalın. Sizinle görüşmek istediğim konular var" diyerek Babacan'dan kalmasını istedi. Almanya Başbakanı'nın Türkiye ziyareti sırasında "refakatçi bakan" olarak görevlendirilen Babacan ise Merkel'e eşlik etmek gerektiğini ifade ederek "Kalmam mümkün değil. Sayın Merkel'e refakat etmek zorundayım. Ama emrederseniz daha sonra gelirim" dedi. Altaylı Sezer'in , bunun üzerine sinirlenerek Babacan'ı Almanya Başbakanı ve kameralar önünde azarladığını kaydetti.
http://www.zaman.com.tr/?bl=sondakika&alt=&trh=20061007&hn=356989
ne zaman gazetesine ne de propogandist yazarlarinin böyle teorilerine hic inanmam. Cumhurbaskani adam kalmiyor diye azarlamasi olasiligi ne kadar olabilir ki? tam bir kuru teori yapmis o gazete
gurkan
10-07-2006, 12:43 PM
önce laiklik, sonra din. bu da benim görusum. sana vatani emanet etmisler hukumet yetkilisi olarak. vatani birak kenara iftara git oh oh. o arkadas iftari iki dakikada köskun mutfaginda bile acardii. bunu sen de iyi biliyorsun...
Öncelikle zorunluluk hallerinde iftar açmaya bir su da kafi. İslam şartlara göre kolaylık sunar. Hülasa bunları düzenlemek zor iş değildir. Ben sana kendi görüşümü de söylemiyorum. Dinde benim görüşüm dinin deliline göre itaat edici şekilde belirginleşir. İdeolojime(Örneğin vatanımı milletimi çok severim)göre yahut görüşüme göre din anlayışım olmaz. Bu beni Müşrik olanlardan (Allah'a ortak koşanlardan) eyleyebilir. Ahiretimi kaybedebilirim. İnsanlarda laik olamaz yani inançını bedeninden tasviye edemez. İnanmayanın dahi inancı dinsizliktir. Kurumlar ise canlı bir varlık olmadığı için böyle bir ilke ile tanımlanma olanakları var... Bu ayrıntı karıştırılmamalı önemlidir.
Benim sana söylemek istediğim Yukardakiler değil zaten ...
Allah; O tüm alemlerin yaratıcısı. Bütün nimetleri yaratıp hizmetimize sunan Allah. Herşey onun. Devlete onun. Millette onun. O tüm bu varlıkları yaratıp kuşatan yöneten Malik(Sahip)...
Ailene namazı emret; kendin de ona sabırla devam et. Senden rızık istemiyoruz; (aksine) biz seni rızıklandırıyoruz. Güzel sonuç, takvâ iledir. (Taha 132)
De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. (Enam 162)
Şimdi beni bu Enam 162 tirtir titretir. Ve bizim var olma gayemizi. Yaratılış gayemizi de iyi açıklar. Senden samimi bir kardeşin olarak Enam 162 üzerinde düşünme istiyorum. Allah senden benden tüm müslümanlardan Razı olsun...
Selametle...
dervish
10-07-2006, 01:01 PM
ne zaman gazetesine ne de propogandist yazarlarinin böyle teorilerine hic inanmam. Cumhurbaskani adam kalmiyor diye azarlamasi olasiligi ne kadar olabilir ki? tam bir kuru teori yapmis o gazete
1. Bu Zaman'in aciklamasi degil haberi. Aciklamayi yapan Zaman'a tamamen ters duran Fatih Altayli
2. Bu bir teori degil haber.
3. Asagidaki Babacan'in aciklamasi verilmistir
Babacan: Konuşmanın iftarla ilgisi yok
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisini azarladığı şeklinde basında çıkan haberlerin çarpıtıldığını söyledi.
Devlet Bakanı Babacan, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in kendisine yönelik "iftar programı"ndan ötürü bir tepkisinin bulunduğu şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığını, Cumhurbaşkanı ile aralarında geçen diyaloğun sadece geçmiş döneme ait atamalarla ilgili görüşme isteğinden ibaret olduğunu söyledi.
Babacan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 5 Ekim 2006 Perşembe günü Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Sayın Merkel'i kabulüne refakatim sırasında yaşananlar kamuoyuna yanlış aksettirilmiş bazı yayınlarda çarpıtılarak başka yerlere çekilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmenin içeriğini kamuoyumuzla paylaşmayı uygun bulmamamıza rağmen bu sebeple konuya açıklık getirme zarureti ortaya çıkmıştır. Herşeyden önce, Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda geçen konuşmanın iftar programı ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Konuşmanın içeriğine ilişkin bazı gazetelerde yer alan bu yöndeki diyaloglar tümüyle uydurma, gerçekdışı ve hayal mahsulüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız, birkaç ay önce kamuoyuna yansıyan atamalarla ilgili bir beyanımızın yanlış anlaşılması üzerine konuyu bu kabul sırasında açmış ve görüşmek istemiştir, hadise bundan ibarettir."
http://www.zaman.com.tr/?bl=sondakika&alt=&trh=20061007&hn=357030
Ah eklemeyi unutmusum.
4. Bir hamle yaptiginda pesinden karsi taraftan bir hamle gelecegini unutma.
Scofield
10-07-2006, 01:29 PM
peki iftar haberleri nerden gelmis?
dervish
10-07-2006, 01:35 PM
peki iftar haberleri nerden gelmis?
TurkDiaspora ben 7 yildir Turkiye'de gazetecilik okuyorum. Turkiye'de objektif gazetecilik diye birseyden sozetmek neredeyse imkansiz. Bir haberin arkasinda mutlaka politize edilmis birseyler vardir.
Iftar mevzusunun nereden ciktigini kendin de gorebiliyor olmalisin. Goremiyorsan suradan geliyor "Ali Babacan yobazin, gericinin teki. Devlet'in isi dururken iftar yapmaya gidiyor" demeye getiriyorlar. Halbu ki Ali Babacan'in gorevi orada misafire refakat etmekti.
Aybike
10-07-2006, 02:15 PM
tüh sana 7 yıl ha...Ayıp olum ayıp bari buraya yazma....:)
Cumhurbaşkanına gelince...Çok terbiyesizce bir davranış..Ali babacan bir bakan ve Türkiyenin bir bakanı..Çocuk gibi yabancı ların yanında azarlanmaz.. haddini aşmış..Hemde epey aşmış..KÜSTAH....!!!!!!!!
dervish
10-07-2006, 02:51 PM
tüh sana 7 yıl ha...Ayıp olum ayıp bari buraya yazma....:)
Bitirdigimde cok felaket bir gazeteci olacagim. Bu sene ile 8 ediyor :D . Ne yani bunca seneyi medar-i iftihar edemiyecek miyiz? :lol:
Scofield
10-07-2006, 03:01 PM
Bitirdigimde cok felaket bir gazeteci olacagim. Bu sene ile 8 ediyor :D . Ne yani bunca seneyi medar-i iftihar edemiyecek miyiz? :lol:
öyle deme felaket gazetecileri katlediyorlar :D
Aybike
10-07-2006, 03:22 PM
hade ordan felaketmiş..
Belli oluyo zaten..felaket başlamış haberin bilem yok..:)
semetey
10-08-2006, 06:05 AM
Alıntı yaptığım yer kağanlardan yagbulardan değil Osmanlıdan örnek veriyordu: T
http://www.tonyukuk.net/Devletgelenek.htm
Buna diktatorluk denir. Lisan-i munasip ile herkes istedigini soyleyebilmeli.
Ben şunları yazmıştım:
hiç bir insanın kişiliğiyla alakalı ya da fiziksel özellikleriyle alay edilmesini gerektirmez. İslami açıdan da kişilerle alay etmenin caiz olmadığı konusunda beis de yoktur..
Sıradan bir insanın dahi gülme eylemiyle ya da duruşuyla alay etmek adabı muaşerete aykırı, özür dileme gerektiren bir terbiyesizlik iken Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla alay etmek için hangi lisan münasiptir? Ben sadece uyardım insanlarla alaya etmeye devam edeceksen o senin güzelliğin.
Scofield
10-08-2006, 02:24 PM
sen de sastin iyice ha
Aybike
10-08-2006, 03:07 PM
Cumhurbaşkanlığı nedir?
Bir patlıcan yemeğidir..
bol kıymalı ve domatesle yapılır..
İmam bayıldıya benzer.Aradaki tek fark bu yemeğe bol acı konulur..:)
Bide toplu halde yenir..
Aybike
10-08-2006, 03:16 PM
Yemem ben bunu... :P
Zaten sen yediğini, sanıyosun.:)
Ama güç onda:)
semetey
10-08-2006, 04:14 PM
Cumhurbaşkanlığı nedir?
demişsin. Cumhurbaşkanının ne olduğu, görev ve yetkilerini anayasadan öğrenebilirsin. :cool:
İhmal etme,öyle ya da böyle :scatter: öğrenmek zorundasın anayasayı bilmek vatandaşlık görevi
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.