PDA

View Full Version : Bu Fransizlara Ne Yapalim Da Akillansinlar

S_A_B
10-09-2006, 11:45 AM
Cevap Üretİn..

S_A_B
10-09-2006, 11:54 AM
Ben veya biz emretmeyiz,,,,,,
rica ederiz....
bonjurrrrrrr................merci bokkkuuuuu

S_A_B
10-09-2006, 12:00 PM
sen fransız ve ermenilere bas

ceys
10-09-2006, 12:25 PM
cezayirlileri katleden biz değildik ,yaptıkları soykırımı biz yasalaştıralım

Hand_of_Doom
10-09-2006, 01:43 PM
O kadar basit ki..

Türklerle en ağır şekilde savaşmış Fransız Generallerinin bile Türk'ler hakkında söylemleri zaten ayan beyan ortadadır..

Ne mi yapalım?

Haklı olduğumuz konuları sadece ve sadece birbirimize anlatıyoruz..Sorun burda zaten..Bir takım olaylarda halkın içine inmez isek durumları görüyoruz..PKK konusunda mesela İngiltere'de ve İspanya'da halkın içine kadar inmiş durumdayız neden dersen onlarda bir takım sorunları yaşamış ülkeler..

Yabancı bir arkadaş ile konuşurken bazı belgeleri gösterdiğimde tepkisi şu olmuştu..

Yahu iyi de..

NEDEN BİZE BUNLARI ANLAT MIYORSUNUZ?

Daha da ileriye giderlerse yapacağımız şeylerde basit..Azıcık söylemek istediklerimizi söylemekten korkmayacağız..

AB konusunda Türkiye'nin potansiyelini kullandığı taktirde AB'ye ihtiyacı yokkkkkkkk...AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var..Biz hala bunu çözebilmiş değiliz..

Ha Fransa'yı ne yaparız da adam ederiz konusuna tek bir cevap..

Abimin bir arkadaşı bir Fransız'a sormuş..Siz neden böyle yapıyorsunuz diye..

Adam da soru ile karşılık vermiş..

Sen demiş Fransa'nın simgesi neden Horozdur bilir misin?

Ve ardından cevabı patlatmış..

AYAKLARI BOK İÇİNDE OLDUĞU HALDE ŞARKI SÖYLEYEN TEK HAYVAN HOROZDUR!

Administrator
10-09-2006, 01:47 PM
ataturkte fransizlari cok sevmish ....

Hand_of_Doom
10-09-2006, 01:54 PM

Doğru o yüzden 1. Dünya Savaşında Arap Yarımadasından döndükten sonra hızlı bir şekilde milletine güvenerek bir Kurtuluş Mücadelesi başlattı değil mi?

O dönemde yaşayan her milletin liderleri Yunanlılar dahil olmakla birlikte Atatürk'e saygı duymaktadır zaten..

O yüzden sanırım hakaret için kasar iken bir karavana daha :D

Türk Ordusuna hakaret etmeler..
Atatürk'e hakaret etmeler..

Vay anasını..

kurshad
10-09-2006, 01:56 PM

olm, amma uydurdun haa!

admin, uzun zamandir kayipsin, geldin yine basladin ortaligi karistirmaya :lol:
Her halukarda hosgeldin :D

Bu arada , israil bayragin sana cok yakismis....;)

Seckjin Khan
10-09-2006, 02:56 PM
İlk önce Karşıyaka Zaferinizden ötürü Es-Es camiasını tebrik ediyorum :P

yapılacak şey her alanda baskı yapmak diplomasi,askeri,ab konusunda hep sezer gibi bakmalıyız ;)

anlayan anladı :)

nıtec
10-09-2006, 10:08 PM
ben anlıyomki

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOOOKKKKKKK

Administrator
10-10-2006, 12:30 AM
kursha ataturkun frankofil oldugu herkese mulmdur salak fransizlarda bu ataturkun ozeligne karsi hic saygilari yoktur yoksa boyle problemleri cikartmazdilar.neymish ermeni gonsidini kabul etmeyene 5 yil hapis cezasi vereceklmishler ,allah allah...

dervish
10-10-2006, 12:59 AM
olm, amma uydurdun haa!

admin, uzun zamandir kayipsin, geldin yine basladin ortaligi karistirmaya :lol:
Her halukarda hosgeldin :D

Bu arada , israil bayragin sana cok yakismis....;)

Hayir Kurshad Bey!
Bu laflar uydurma degil.

Burada yazacaklarim surada daha once yazilmis:
http://muratkarun.blogspot.com/2005/10/kemalistler-ve-franszlar.html
http://muratkarun.blogspot.com/2005/11/benzerlikler-daha-bitmedi.html

Scofield
10-10-2006, 01:57 AM
aslinda kurtulus mucadelesinde bazi fransizlar yardimci oldular. kimisi istanbuldan silah sizdirim Kemal'in ordusuna göndermeye izin verdi. Kimisi yardim yapti anti-emperyalist mucadeleyi destekledi. Birkac yazar ve politikaci Turk taraftari vardi.

Senin dedigin birazcik dogru. Fakat bunlar birkac Fransiz ile SINIRLI. Yani tamamini sevmis oldugunu dusunmuyorum :)

Scofield
10-10-2006, 01:59 AM
Hayir Kurshad Bey!
Bu laflar uydurma degil.

Burada yazacaklarim surada daha once yazilmis:
http://muratkarun.blogspot.com/2005/10/kemalistler-ve-franszlar.html
http://muratkarun.blogspot.com/2005/11/benzerlikler-daha-bitmedi.html

ah bak simdi gördum. iyi ettin :) bir önceki postumu dogrular gibi

gurkan
10-10-2006, 02:35 AM
ah bak simdi gördum. iyi ettin :) bir önceki postumu dogrular gibi

TurkDiaspora Seviyorum Seni Be kardeş...

Aklıma geldi sana söyleyeyim dedim...

Bizim Resmi Tarihin içine biraz su katılmıştır.

Sende öğrendin bu işi gülümsedim.:D

dervish
10-10-2006, 02:44 AM
aslinda kurtulus mucadelesinde bazi fransizlar yardimci oldular.

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk-Frans%C4%B1z_Cephesi

Orduyu olusturanlara dikkat (Fransizlar, Ermeniler, Cezayirliler)

Scofield
10-10-2006, 03:51 AM
TurkDiaspora Seviyorum Seni Be kardeş...

Aklıma geldi sana söyleyeyim dedim...

Bizim Resmi Tarihin içine biraz su katılmıştır.

Sende öğrendin bu işi gülümsedim.:D
eyvalla kardes :D arkadas olarak degil mi? :D ehehehe
Turkiye tarihi hakkinda:
arsivlerin yagmalanisi ve yok edilmesi:
http://ermeni.org/english/cleansingarchives.htm
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk-Frans%C4%B1z_Cephesi

Orduyu olusturanlara dikkat (Fransizlar, Ermeniler, Cezayirliler)

kesinlikle.

oğuz
10-10-2006, 05:37 AM
Enis BERBEROĞLU eberber@hurriyet.com.tr

10 soruda Fransa krizi

ANKARA
BAŞKENTİN diplomatik ve ekonomik kulislerinde bu haftanın öncelikli gündem maddesi Fransa krizi.

Çünkü sözde Ermeni soykırımını inkára ceza öngören yasa tasarısı 12 Ekim’de Fransa Ulusal Meclisi’nde oylanacak. Dün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, hükümete bilgi verdi. Bakanlık yöneticileriyse başkent gazetecilerine krizin, dünü-bugünü-yarınını anlattı.

Sizler için 10 soru ve yanıtta Fransa krizini özetlemeye çalıştım.

* * *

1) 12 Ekim’de ne olacak?: 18 Mayıs’ta görüşülmesi ertelenen yasa tasarısı muhtemelen hiç tartışılmadan ilk gündem maddesi olarak oya sunulacak. Milletvekillerinin büyük bölümü seçim bölgesinde çalışma yürüttüğü için tasarının düşük katılımla yasalaşması bekleniyor.

2) Yürürlük tarihi ne zaman?: Yasanın Ulusal Meclis’ten sonra Senato’dan ve Cumhurbaşkanı onayından geçmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı’nın yasayı inceleme süresi 15 gün ve veto hakkı da bulunuyor. Ama Fransa’yı bilenler, yasanın seçim sonrasına kalmasına yüksek ihtimal veriyor.

3) Fransa’da benzer yasa var mı?: Yahudi soykırımını inkár edenlere de ceza uygulanıyor. Ancak bu yasa da ifade özgürlüğüne aykırı düştüğü için eleştiriliyor. 12 Ekim’de oylanacak tasarı, beş yıl önce yürürlüğe giren "Ermeni soykırımı vardır" yasasına muhalefete benzer mantıkla ceza öngörüyor.

4) Kimler inkárdan ceza alır?: Teorik olarak Ermeni soykırımını incelemek için kurulacak komisyona üye seçilecek Fransız tarihçisi bile "soykırım yok" hükmüne varırsa cezaya aday. Ama pratikte sokaktaki adam bu yasadan etkilenmez. Daha ilk cezada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bozar.

* * *

5) Ankara ne zaman öğrendi?: Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün birkaç hafta önceki Fransa gezisinde yasa tasarısı gündeme geldi. İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy, Bakan Gül’e bu tasarının önlenmesi için TCK 305’in değiştirilmesi de dahil bazı önerilerde bulundu.

6) Şimdiye kadar ne yapıldı?: Dışişleri’nin girişimlerinin yanı sıra Türk parlamenterler heyeti, her görüşten Fransız politikacılarla buluştu. Sadece teklif sahibi sosyalistler görüşmekte isteksiz davrandı. Başbakan, Türkiye’de iş yapan Fransız şirketlerini uyardı.

7) Büyükelçimiz geri çekilecek mi?: 12 Ekim’de tasarı Ulusal Meclis’ten geçse bile büyükelçinin geri çekilmesi düşünülmüyor. Çünkü sadece Paris’teki Türk büyükelçisi değil, Ankara’daki Fransa sefiri de çok başarılı bulunuyor, iletişim kanallarının kapatılması sakıncalı görülüyor.

8) Cezayir örneği doğru mu?: TBMM’nin "Fransa, Cezayir’de soykırım yaptı" yasasını çıkartması diplomatik kaynaklara göre hata olur. Öncelikle Türk Meclisi, Fransa’nın yanlışını tekrarlar, daha önemlisi Türkiye-Fransa arasındaki soruna üçüncü ülke (Cezayir veya Ermenistan) eklenir.
* * *

9) Ekonomik misilleme olur mu?: Zaten Türkiye tepkisini sivil toplum örgütleri yoluyla ve ekonomik misillemeyle göstermeyi planlıyor. Ancak tepki ulusal çıkarlara zarar verecek ölçüye taşınmayacak. Fransız şirketlerinin Türk ortakları ile Türk işçilerinin durumu göz önünde tutulacak.10) Fransa ihale alacak mı?: Hayır. Başta Eurocopter ve nükleer santral olmak üzere Fransız şirketlerinin üstü çizildi.

* * *

Fransız krizini yorumsuz aktardım.

Bir de kişisel duyurum olacak.

Yüce Meclis’e saygım sonsuz, ama eğer "Fransa, Cezayir’de soykırım yapmadı" diyene ceza öngören bir yasa çıkartırlarsa kesinlikle itiraz ederim. Hatta yasayı ilk çiğneyen belki de ben olurum.

Çünkü ifade özgürlüğü, çifte standart kaldırmaz. Ne Paris’te, ne de Ankara’da!

Son satıra sonuna kadar katılıyorum...

Tabriz_Han
10-10-2006, 07:01 AM
Evet hakli.

Ama Resmi olarak kabul etmeliyiz.

Cunku bu Fransanin basina bela olur, Cezayir basbakan obur tarafda resmen Fransaya lanetliyor, SOYKIRIMI KABUL ET DIYE, Fransada 6 milyon Cezayirli var, Fransa diyorki tarihciler bunu aciklasin, ama baski buyor, su an pek cok ulke ilgilenmedi ama eger Turkiye bunu kabul etse ve bir kac tane daha ulke yapsa Fransa icin kotu olacak!

Hemde, Benin, Rwanda Soykirimi, Cad, Senegal,Tunus, Amerika'da v.s gibi tarihilerin karanlik noktalarini hatirlatmaliyiz.

Biz boyle susup kalamayiz.

Cezayir Soykirim taninmali ama Fransa gibi yasa cikartmaktan var gecmeliyiz, Fransa'nin elestiriciler buymeye basladi, kendilerini bela acacaklar.

S_A_B
10-10-2006, 10:26 AM
ÖbÜr Konuyu Ermenİler Konusunu

Kapatani Lanetlİyom

Yazi Yazma Hakkini Bİle Bana Çok GÖrdÜ .....

Lanet Ermenİ.....

benay
10-10-2006, 01:18 PM
Ben fransiz ögretmenime sormusdum bi kere Fransizlarin Türk korkusu mu var diye, oda dedi evet çok dogru, bende dedim hiç sasirmam dahada korkacaksiniz, bizde hep onlara karsi kararlar alalim dostluk falan kurmayalim, onlara hiç bir konuda güvenmeyelim ve kendi korkulariyla birakalim

EGETÜRK
10-10-2006, 01:29 PM
bu oyunları çok uzun sürmez(eğer ki sağlam bir boykot yaparsak)...Cezayir yasası çıkıyormuş,Bizde Fransız Hocalara danışalım bari konuyu :D:D: Zannediyorum Reddedemeyecekler :D:D:D...Tanıma olabilir ama inkar yasası saçmalık olur...

Hand_of_Doom
10-10-2006, 01:53 PM
Ben fransiz ögretmenime sormusdum bi kere Fransizlarin Türk korkusu mu var diye, oda dedi evet çok dogru, bende dedim hiç sasirmam dahada korkacaksiniz, bizde hep onlara karsi kararlar alalim dostluk falan kurmayalim, onlara hiç bir konuda güvenmeyelim ve kendi korkulariyla birakalim

Birincisi yardım eden Fransızlara gelince..

Sizin ordunuzda savaşmak isterdim diyen bir kaç Fransızında olduğu bilinmekte..

İkincisi bir Fransız Tarihçi Ermeni Yalanını meclislerinde görüşüleceği için Türk Vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunmuş..
Tarih içerisinde bu tür şeyler olmuştur olacaktır zaten..
Şu anda ki ABD'nin Emperyalist politikalarına karşı dedemin Emperyalist İngilizlere karşı savaştığından şimdi utanç duyuyorum diyen insanlarda mevcuttur..Olay biraz da politikalarına bakmaktan ibaret..

Nefret ve Korku olayına gelince..

Bir muhabbet vardır ya..

Güney Afrika'da uçan kelebeğin kanadından çıkan Rüzgar Kanada'da bir fırtınaya neden olabilir diye bir şey..

Türkler Avrupa'nın böğrüne dibine kadar girmiş koca bir kılıçtır..Kimse yanlış anlamasın bu örneklendirmemi..

Öyle yada böyle bizler bunların çıkarlarına her daim karşı durmuş durumdayız..Öyle yada böyle..

Türk Kurtuluş Savaşı bile diğer bir çok mazlum millete örnek olmuştur..Bugün Hindistan vs. özgür bir ülke ise bunun en büyük sebebi Türk Kurtuluş Savaşıdır..

Ayrıca..Bugün İslamı yayanlar bile genelde Türk..

Almanya'da olsun diğer Avrupa ülkelerinde olsun..

Bir yerde okumuştum..Bir Türk sırf meraktan Pazar Ayinine gidiyor Almanya'da Papaz ise ayin yapacağına Türkler hakkında atıp tutuyor..
Türk sonunda soruyor..Bu din ile nasıl bağdaşır..

Papaz'ın cevabı ilginç..

Siz Türkler kültürünüzle,varlığınızla zaten Avrupa'ya öncü olarak girdiniz..Bizim Araplar ile problemimiz yok..Onları istersek kullanabiliriz bile..Ama siz Türkler öyle değilsiniz..

Önce Camiiler için yerler kiraladınız..Daha sonra Camii yapmaya başladınız..

Şimdi ise kiliseleri satın alıp camii YAPIYORSUNUZ..

Bruksel'in amacı Türkiye'yi tek taraflı bağlamaktır..İmtiyazlı Ortaklık dedikleri şey koca bir yalan..

Atıyorum bir ekonomik yardımda bütün üyeler evet demeli bahanesini sürecekler..

Sence başta Yunanistan ve Güney Kıbrıs evet oyu verecek mi?

Avrupa samimi değil..AB üyeliği konusunda kendi dinlerinden olan Akdeniz ülkelerini bile süründürürken..Akdeniz'in göbeğinde olan Güney Kıbrıs'ı AB'ye aldılar..

Türkiye Demir Perde'ye karşı mücadele vermişken..Şimdi demir perde ülkeleri hiç bir sorunlarını halletmeden AB'ye giriyor..

Komşularınız ile ilişkilerinizi geliştirin telkininde bulunuyorlar..

İran ile vs. ile ilişkilerimiz gelişince endişe ediyorlar :D

oğuz
10-11-2006, 07:33 AM
ÖbÜr Konuyu Ermenİler Konusunu

Kapatani Lanetlİyom

Yazi Yazma Hakkini Bİle Bana Çok GÖrdÜ .....

Lanet Ermenİ.....

Birincisi;
Açtığın her iki konu başlığı içindeki söylemlerini birkez daha gözden geçir...
İkincisi;
Konu başlığı açmadan önce forum arşivinde arama yapın.Aynı içerik ile ilgili başlıklara dikkat edin....
Üçüncüsü;Bilip,bilmeden ahkam kesme .herşeyden önce EFENDİ VE İNSAN OL...

Aybike
10-11-2006, 10:54 AM
listeye baktım...Benim kullandığım tikveşli ve loreal çıktı...
Bir daha tövbe.....

Seckjin Khan
10-11-2006, 12:20 PM
Bugün Kordon'da Fransız Konsolosluğunun önünde bi gösteri düzenlendi.Ellerinde Türk Bayrağı olan Göstericiler basın açıklaması yapıp olaysız bir şekilde dağıldı...

kız arkadaşımla sinemaya bilet almamış olsaydım bende katılırdım :?

Hand_of_Doom
10-11-2006, 03:35 PM
Fransız Devrimi’ne ve hâliyle Fransa’ya ruhunu veren “özgürlük, eşitlik ve kardeşlik” görüldüğü gibi Fransa’nın azınlıklarını kapsamıyor.

Avrupa'nın demokrasi çarkı kendilerine döner..

Bugün Haysiyetsiz Dingil Hrant Dink ve Orhan Pambık isimli zatı destekleyen Fransa'da şöyle bir durum gerçekleşmiştir..

Bildiğiniz üzere Fransa'da yine Yahudi soykırımı ile alakalı bir yasa vardır..

Le Pen bunun ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savununca faşist ilan edilmiştir..

Yani Haysiyetsiz Dingil ve Orhan Pambık Fransız olsa idi bir takım angut sürülerinin demokrasi ve insan hakları savunucusu olarak gördüğü bu kendilerine aydın diyen patlak ampüller Fransa'da faşist cephede olacaktı..
İlginç bir tezattır.. :)

S_A_B
10-11-2006, 09:14 PM
yorumlarınız için çok teşekkürler....
açıklayıcı bilgilere teşekkür ederim.....

oğuz
10-12-2006, 02:41 AM
Fransa'ya ilk boykot Ağaoğlu'ndan..
Ağaoğlu İnşaat, 140 konak ve 131 villanın yer aldığı MyCountry projesinde market açacak olan Fransız-Sabancı ortaklığı Carrefoursa anlaşmasını iptal etti..
12 Ekim 2006 Perşembe 11:13
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bugün Fransa"da oylanacak sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarının ekonomik ilişkileri bozabileceği restinin lafta kalmadığını göstermek isteyen Ağaoğlu İnşaat, Carrefoursa ile anlaşmasını bozdu. MyCountry projesinde CarrefourSa ile anlaşan Ağaoğlu, bu işbirliğine son verdi. Ali Ağaoğlu, Fransa, Türkiye"yi seçim malzemesi olarak kullanıyorsa bunları göze almalı dedi.

Fransa Parlamentosu"nda bugün görüşülecek Ermeni soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısına ilişkin Fransız mallarının boykotundan ihale yasağına kadar pek çok tepki gündeme gelirken, ilk somut tepki Agaoğlu"ndan çıktı. Ağaoğlu İnşaat, İstanbul Çekmeköy"de yaptığı 140 konak ve 131 villanın yer aldığı MyCountry projesinde market açacak olan Carrefoursa anlaşmasını iptal etti. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye ile Fransa"nın iyi bir ekonomik ilişkisi var ama onlara muhtaç olmadığımızı da göstermemiz gerekiyor. Türkiye gibi bir pazarı üç kişinin seçim malzemesi olarak kullanıyorlarsa bunları da göze almalılar diye konuştu.

"BİZ VAZGEÇTİK" YAZISI:

MyCountry projesinde yaklaşık 1000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak market için, cirodan kár alma esasına göre Türk-Fransız ortaklığı CarrefourSa"ya kiraya veren Ağaoğlu, Fransız siyasetçilere tepki olarak bu işbirliğinden vazgeçti. Önceki gün CarrefourSa yönetimine bir yazı gönderen Ağaoğlu İnşaat anlaşmayı bozduğunu iletti. Gönderilen yazı da gerekçe olarak da, yasa tasarı gösterildi. Bu işbirliğine son vermelerinin nedenini tepkilerin lafta kalmadığını göstermek olarak açıklayan Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye"den yükselen tepki seslerinin icraate döküleceğini de göstermek istedik. Bu işin şakası olmadığını anlamalılar dedi.
BUNLARI DA GÖZE ALSINLAR:

Fransa ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin oldukça gelişmiş olduğunu, sadece Fransa"nın Türkiye"ye 5 milyar dolardan fazla ihracat yaptığı hatırlatan Ağaoğlu, şunları söyledi: İki ülke arasında köklü ilişkiler var ancak taraflardan birisi, hiç üstüne vazife olmayan bir şekilde hareket ediyor. Kendisinin Cezayir"de yaptıklarına bakmadan, Türkiye gibi geçmişiyle hesaplaşmaya hazır bir ülkeye karşı böyle hasmane tutum izliyor. Fransa, Türkiye gibi bir pazarı Fransa üç kişinin seçim malzemesi olarak kullanıyorsa bunları da göze almalı. Tabii ki bizim tercimiz değil bu. Ama bu noktaya getirildik, bu iş karşılıksız bırakılamaz.

SABANCI"YI TENZİH EDERİZ:

CarrefourSa"nın bir Türk ortağı bulunduğunu hatırlatmamız üzerine Ağaoğlu, Sabancı"yı tenzih ederek tamamen Fransız parlamentosu protesto etmek için bunu yaptık. Sabancı, bizim milli markamız, her zaman örnek aldığımız bir kuruluş. Ancak biz de tepkilerin lafta kalmadığını göstermek istedik, icraate döktük dedi.

Başkaları da izleyecek

Türk şirketlerinin gelişiminin Türkiye"nin saygınlığı ile bağlantılı olduğunu dile getiren Ali Ağaoğlu, Hak ettiğimiz yeri almak istiyorsak, Türkiye"nin horlanacak, itilip kakılacak bir ülke olmadığını da göstermemiz gerekiyor dedi. Fransa"nın Türkiye"ye ilişkin tutumunun haksız olduğunu dile getiren Ali Ağaoğlu, Bizlerin buna seyirci kalması mümkün değil. Türkiye"ye yapılan bu muameleme bize dokunuyor diye konuştu. Benzer tepkilerin başka şirketler tarafından da gösterileceğine inandığını söyleyen Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: Sağduyu sahibi hiç kimse üç kuruş daha fazla kár etmek için böyle tepkiler vermekten çekinmez. Fransızlarla iyi işbirliklerimiz, bugüne kadar iyi bir ekonomik ilişkimiz olabilir ama Türkiye"nin iş hacmine bakıldığında sadece Fransa"ya muhtaç olmadığı da ortada. Üç kuruş para için onurumuzu satacak değiliz, zarar edeceksek onu da göze alırız.

İlk adımlar atılmaya başlandı...:cool:

metingökçe
10-12-2006, 07:22 AM
YİĞİT OLAMAYANLAR

“Ermeni Soykırımını Fransızların Kabul Etme Girişimine Yanıt”

Sömürgeci Avrupa’nın tarihi insanlığın yüz karası soykırımlarla doluyken, her hangi bir ulusa yakışmayacak biçimde, olağanüstü pişkinlikle öne sürülen dayanaksız savlar, Avrupalıların yiğit değil, yiğit olamayan düşman karakterini bir kez daha gündeme getirdi, bu durum tarih boyunca hiç değişmiyor, değişmeyecek de, her gün bunun kanıtını yaşıyoruz, yaşayacağız da, en mert halleri mezarda ki halleri, biliyoruz ve Avrupa Uydurma Birliğine karşı duracağız.
Her zaman horoz olmayı düşlemiş, ama ulusal tarihi boyunca tavukluktan kurtulamayan Fransa! Kurtuluş savaşımızda; tüm Anadolu Türk’lerince değil, bir avuç sivil Türk’ün yabayla ordunuzu kovaladığında ayaklandırdığınız Ermenileri nasıl da bırakıp kaçtığınız, soluğu arkanıza bakmadan Paris’te aldığınız, hala belleklerimizde alayla anımsadığımız bir anıdır. Tarihsel kininizi, eskiden de yaptığınız gibi, Ermenileri kullanarak kusmaktasınız ama inanın bizim siklette değilsiniz. Uyduruk savlarınızı yasalaştırırken; tarih boyunca her coğrafyada soykırım uygulanmış ama yine de 300 milyon kalmış biz Türk’lerin kendi aralarında dayanışma içine giremeyeceği hesabı yaptığınızı, kendinize değil, basın-yayın da dahil olmak üzere içimize yerleştirdiğiniz yerli işbirlikçilerinize güvendiğinizi, iç hainleri beslediğinizi biliyoruz. Ama size yakın tarihi ve 16. yüzyılı anımsatmak, belki kendi gerçeğinizi size kavratır, kuş olmadan uçmaya kalkmazsınız, kaldı ki kuş olsanız bile havada mutlaka bir Türk Kartalına rastlar, tüyünüzü yoldurursunuz.
Osmanlı İmparatorluğunun bölünmesinden ötürü sizin payınıza düşen Kahraman Maraş’a, devşirme beş bin kişilik ordunuzla geldiğinizde, iki bin Ermeni yardakçıyla ne kadar kendinize güvenliydiniz. Oysa Türk Ordusunun değil, Sütçü İmamın kurşunuyla başlayan 850 Anadolu’lu Türk direnişçi işinizi görmeye yetti, üstelik de bir o kadarınızın daha işini görebilirlerdi.
Ulu Türk Mustafa Kemal Atatürk tarafından desteklenen, Maraş Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti başkanı Aslan Bey’e ait direniş bildirisini anımsarsınız, “ Vatanımız, tek kişi kalana kadar düşmana teslim olmayacaktır, her şey göze alınmıştır”. 31 Ekim 1919 tarihinde Sütçü İmamın çektiği tetikle başlayan direniş, şubatın ikinci haftasında bitmişti, toplam 3,5 ayda işinizi Türk ordusu değil, Anadolu’lu Türk Ulusu bitirdi.
16. yüzyılda yazılan “ Sen ki France (Fransa) vilayetinin kralı olan Francesko’sun ( I. Fransuva)” diye başlayan betiği anımsarsınız. Annelerinizin, Babalarımızdan yardım istemesi, o tarihte hiç onurunuza dokunmuyordu üstelik övünç kaynağınızdı, ama şimdi ağırınıza gidiyor ve tarihsel öç peşindesiniz. Anne düşes Dangolem’in yardım isteğine her Türk gibi Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman da yanıt vermiş, sizi esir alan Alman’ların başı -imparator değil- Şarlken, korkudan elçilerini göndermişti ve yıllık ‘30 bin Duka’ vergi vermeyi kabul etmişti.
Daha geçen yıl Avusturya, tarihte Türkleri gözlemek üzere kurulan kulelerin gözcü görevlilerinin kadrolarını kaldırdı, biliyoruz bizden bu kadar korkuyorsunuz, haklısınız.
Anımsarsanız Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü kızdırdığınızda az kalsın çizmeyi giyecekti, hem de Türkiye Cumhuriyeti 15 milyonken, ağır bir savaştan çıkmışken, yorgunken, korkmakta haklısınız, biliyorsunuz, Orta Asya Kartallarının bir tek yaralısı bile, sizin bir çok taburunuza pençesini geçirir hatta çocukları bile.
Bölündüğümüzü sanmayın! Ulusal sorunlar söz konusu olunca, satılık ve hainlerin dışında ki her Türk’ün düşünce ayrımları biter ve birlik içinde ayağa kalkmayı bilir.
Sevinmeyin! Türkiye Cumhuriyeti’ndeki sivil toplum örgütlerinin tümü sizden değil, uşaklığa karşı olanlar size de yeter, 7 Acuna da.
Türk milletine, Türk milletinin sivil toplumlarına, Avrupa’da ki Türk milletinin çocuklarına hatta tüm Acunda ki Türklere, kendini Türk kabul edenlere sesleniyoruz! Mezarda ki şehit dedelerimizin torunları olarak, şanlı tarihimize gölge düşürmemek için, Anadolu’nun topraklarını ağlatmamak için, başlangıç olarak, Fransa ile her hangi biçimde ilişkisi olan her malı boykot edelim.
Sevr’i uygulamak isteyen karanlık güçlere karşı ilk adım olarak “Milli Savunma Bakanlığı”mızın adını “Ulusal Savaş Bakanlığı” olarak değiştirmeyi teklif ediyoruz. “Ulusal Savaş Bakanlığı”nın yalnızca ordulardan değil, kültür, ekonomi ve Askeriyeyi kapsamak üzere savaşın her türünden sorumlu olması, yeni stratejiler üretmesi gerekmektedir, Ergenekon’dan çıkıp, Avrupa’da, Amerika’da at koşturan, bu kıtaların göklerinde süzülen atalarımızın torunlarına yakışan budur. Küçücük Anadolu toprağına bizi barındırdığı için minnetlerimizi sunuyoruz ama karındaşlarımız esaret altındayken gevşeklik bize yakışmamaktadır, biz kabuğumuza çekildikçe, son Türk yaşadıkça diğer ulusların rahat durmayacakları, yaramazlık peşinde koşacakları açıktır, öz topraklarımıza –ki Kamçatka’dan Macaristana- sahip olmanın, buna göre Türkiye Cumhuriyetimizi yapılandırmamızın zamanıdır.
Oyak, adı Renault olan konserve kutuları ile olan işbirliğini en kısa zamanda bitirip, Renault yerine kendi özgün arabalarını üretmelidir.
Yalnızca ulaşım değil, her alanda Yurdun üretimin iyiye götürmek için, Türkiye’yi – ki sınırları Kamçatka’dan Macaristana kadardır- doruklara taşımak için üreten ve tüketen ele ele vermelidir.
Dilde arınma hızlandırmalı, Arapça ve Farsça da içinde olmak üzere tüm karışımlardan kurtulunmalıdır.
Türkologların araştırmalarına kaynak ayrılmalı, tarihimizi tüm Acunun Türklerine ulaştırmalıyız.
Türkiye Cumhuriyetinin Üniversitelerinde, Kurum ve Kuruluşlarında Yabancı dil ayrıcalığına ivedilikle son verilmelidir.
Milli Eğitim Bakanlığının ödeneği artırılmalı, gerçek tarih ve Eğitim verilmelidir.
Sağlık Bakanlığının ödeneği artırılmalıdır, verdiği hizmet insanlığa örnek olmalıdır.
Araştırma ve Geliştirme etkinliklerine ayrılan ödenekler artırılmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Ulusal politikasını sürdürecek görünürde bağımsız çalışan, güçlü sivil toplum örgütü kurmalı ve Acunun en kritik/stratejik coğrafyalarında bu örgütün şubelerini açmalıdır.
.
.
.
.
Türk Ulusu her şeyin en iyisini EN AZ diğer Uluslar kadar hak etmektedir, bu hakkı tarihinden, şehitlerinden, genlerinden almaktadır. Kısaca her Türk kendi alanında, Yurdumuz için “ daha ne üretmeliyiz”i yaşamalıdır. Atalarımız kendileri için değil bizler için yaşadı, düşünce üretti, bilimi-tekniği geliştirdi, barbar yeryüzüne –sahte tarihte anlatılanın aksine- uygarlık yaydı, şehit oldu, bu durumda bize düşen de Atalarımızın bize bıraktıkları kalıtın (mirasın) benzerini hatta daha da iyisini yapmaktır.
Mantık kullanarak mucizeler başarılamaz, Mustafa Kemal Atatürk mantık kullansaydı, bugün Türkiye Cumhuriyeti mucizesini yaşayamazdık. Türkler mucizelere alışıktır. Bize yakışan da budur. Ve tarihte ve bu gün, her ülke, her ulus, her birey kendine yakışanı yapıyordu, yapmaktadır, yapacaktır.
Yol Gösterici Ulu Türk Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; TARİHİ ÖVÜNÇ DOLU, TERTEMİZ, ŞANLI TÜRK ULUSUNA açtığı / gösterdiği
YOLUMUZ AÇIK OLSUN.

Mehmet Refik YÜCEL
SIRYAD Fahri Başkanı
DİİD Fahri Başkanı
DDDSK Fahri Başkanı

gurkan
10-12-2006, 07:37 AM
Aklı tutulan Fransa'nın ürünleri-liste
Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyı Türkiye'nin ve AB'nin tepkilerine rağmen kabul eden Fransa'ya en güzel cevabı Türk halkı vermeye hazırlanıyor...
12 Ekim 2006 13:00
Yazı boyutunu büyütmek için

Fransız Parlamentosu sözde Ermeni soykırımına ceza öngören yasa tasarısı kabul etti. Şimdi yasa Fransız Senatosu'na sunulacak. Kongre metin üzerinde değişiklik yapmaz ise yasayı olduğu gibi Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'a sunacak. Yani Meclis'in yasayı kabul etmesi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor.

Şimdi sıra Türkiye'nin cevabında. Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle bu akıl tutulmasına en iyi cevabı yine Türk halkı verecek. Bu nedenle Fransa'yı boykot etmek isteyenler için hazırlanan yol haritasını yayınlıyoruz:

1. Önümüzdeki günlerde boykot ilerledikçe Türkiye'deki Fransız veya Fransız ortaklı büyük şirketlerden "Biz Türkiye'de üretim yapıyoruz, biz Türk firmasıyız" gibi açıklamalar geldiğinde bilin ki boykot işe yarıyor demektir. Çünkü istediğimiz bu büyük firmaların Fransa'daki üst düzey yöneticilerinden Fransız hükümetine baskı yapmalarını istemelerini sağlamak.

2. Fransa ekonomisi şu an kötü durumda. Fransız hükümeti ekonomiyi canlandırmak için en son çıkardığı iş yasasını halkın baskısıyla geri çekti. Bu olay aynı zamanda hükümetin otoritesini de sarstı. Şu anda yapacağımız başarılı bir boykot Fransız hükümetini iyice zor durumda bırakacaktır, halkın tepkisini yoğunlaştıracaktır.

3. Hangi ürünler boykot edilmeli? Tüm ürünler için ayni kalitede birçok seçenek var.

Benzin: Total, Elf

Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA

İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem

Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi

Tıraş Bıçağı: BIC

Çakmak: BIC, Cartier

Kırtasiye: BIC, Sheaffer

Yoğurt: Danone, Yoplait

Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian

Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal

Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic

Oto Yedek Parça: Valeo

Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen

Spor Ekipmani: Le coq sportif

Motosiklet, Bisiklet: Peugeot

Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter

Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton

Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome

Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase

Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene

Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy

Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest

Dergi: Marie Claire, Elle

Telekom: Alcatel

Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)

Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)

İlaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre

Fransız şarap ve şampanyaları

dervish
10-12-2006, 08:01 AM
Ulkedeki Fransiz okullari kapatilip ise baslanabilir. Bu okullarin uretimi olan "Fransiz beyinli dallamalar" toplumdaki soz sahibi konumlarindan asagi indilerek baslanabilir.

oğuz
10-12-2006, 08:49 AM
Benzin: Total, Elf
Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA
Yoğurt: Danone, Yoplait
Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian
Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal
Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic
Oto Yedek Parça: Valeo
Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen
Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter
Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton
Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome
Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase
Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau
Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy
Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest
Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene
İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem
Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi
Tıraş Bıçağı : BIC
Çakmak:BIC, Cartier
Kırtasiye: BIC, Sheaffer
Spor Ekipmanı: Le coq sportif
Motosiklet, Bisiklet: Peugeot
Dergi: Marie Claire, Elle
Telekom: Alcatel
Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International) Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)
İlaç firmaları : Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre

Firmalardan çalıştığım veya ürününü aldığım firmalar artık YOK...

Darısı sizin başınıza ;)

HYML
10-12-2006, 08:52 AM
Yahu şu boykot olayına kafam bi türlü basmıyor.

Hadi Ermeni meselesi yüzünden Fransa'yı ve ürünlerini boykot ettik diyelim. Yarın birgün ithal
ettiğimiz birçok ürünün "buna para dahil" sahibi diğer ülkelerde sırasıyla bize "hött" dese.. N'aapcağız? Hadi onlarında ürünlerini boykot ettik diyelim. Ona boykot buna boykot. İsrail'e Boykot, ABD'ye Boykot, Danimarka'ya Boykot.. Bu liste uzar gider.

Ha, yanlış anlaşılmasın. Ben boykota karşı değilim. Herkes elinden geleni yapsın.
Ama sen ben boykot yaparken, "OYAK" Axa Oyak ortaklığını gözden geçirmiyorsa, hala tankların modernizasyonunu İsrail'e veriyorsa(k), donumuzun lastiğini ürettiğimiz teknoloji dahil, teknolojimizin çoğunluğunu Microsoft'a (ABD'ye) borçluysak...

Ne işime benim boykot! "Boykot yapsam cürmüm kadar yaparım." Asıl boykotu devletin kurumları yapmalı.

Bence biz birşey yapalım, onlar bizi boykot etsin. Ama biz onuda yapamayız!

Çünkü biz, bir büyüğümüzün deyişiyle;

"Biz, pisliği pislikle temizleyenlerden değiliz. Olamayız da.. Biz, pisliği TEMİZ!
su ile temizleyenlerdeniz. Bize yakışanda budur".

oğuz
10-12-2006, 08:58 AM
İlk adımı atmak önemli !

Adımın küçüğü veya büyüğü önemli değil.İtayanlara yapılan boykot iyi ses getirmişti ve inanıyorumki bu daha fazla ses getirecek...

OYAK'ı özel bir konumda göstermenin mantığı yok.sonuçta oda devletin kelepirlerini ucuza kapatıp daha sonra bunları yabancı sermayeye peşkeş çekiyor...Netce itibari ile devletten tıraşladığını devlete satıyor...;)

oğuz
10-12-2006, 09:24 AM
fransız tarihçi jean michel thibaux:

''açıklanmamış amacı, topraklarımızın üzerinde yaşayan ermeni kökenli insanların seçim sırasında iltifatlarına mazhar olmak olan bu ucuz politika metoduna isyan ediyorum..

türkiye de fransa'da 1789 devrimi esnasında yapılan katliamın tanınmasını isteyebilir.. o zaman milyonlarca kızılderiliyi yerlerinden ettikleri için amerikalıları, orta amerika'da ve güney amerika'da yerli medeniyetleri ortadan kaldırdıkları için ispanyolları da itham etmek gerekir..''

genç nesillerin geçmişten suçlu tutulamayacağını vurgulayan thibaux, şöyle devam etti:

''artık türkleri işaret parmağımızla göstermekten vazgeçelim.. onlar pek çok noktada bize ders verecek durumdadır..''

milliyet (11.10.2006, sayfa 16)

* * * * *

''eski fransa kültür bakanı jack lang: anayasa mahkemesi iki yasayı birden bozar

fransa'da mitterrand döneminin ünlü kültür bakanı jack lang, yarın mecliste oylanacak ermeni soykırımını inkar yasasına karşı çıkacağını açıkladı..''

milliyet (11.10.2006, sayfa 16)

Aklı başında Fransızların yorumları :rolleyes: :cool:

Aybike
10-12-2006, 11:53 AM
Almanyaya gittiğimde fransaya geçip meydanda ermeni soykırımı yoktur diye bağıracağım...Sonrasını izlersiniz tv den..:)
ŞAKA değil.....Ciddiyim..

Administrator
10-12-2006, 01:30 PM
bu da "daima laiklik" diye bagiran arkadashlara bir ders olmasi gerek laiklik vatani olan fransa laik turkiyeni annesini dort tarfaindan gostermek isterse suf bu laiklige arkadahlar gercek dostalriniz siz sevdeiginiz laik fransiz veya yahudiyler degil ama siz sevmeyen laik olmayan araplardir. neyse artik anlayin bunu

Almanyaya gittiğimde fransaya geçip meydanda ermeni soykırımı yoktur diye bağıracağım...Sonrasını izlersiniz tv den..
ŞAKA değil.....Ciddiyim
nesye bu yaptigin cameraya cekmeye unutmasonra youtube da paylashiriz.

doranos
10-12-2006, 01:44 PM
Fransa hiçbir zaman dostumuz olmadı hatta zamanında biz onlarla savaştık!

Afrasiyab
10-12-2006, 02:37 PM
Fransiz Soykirimi İstİyoruz

Köroglu
10-12-2006, 06:48 PM
edit..edit..

Köroglu
10-12-2006, 07:25 PM
Topunun cani cehenneme!!:evil:

gurkan
10-12-2006, 11:32 PM
Türk Milleti’nin asaleti tescillendi…
Fransa'nın kararı ilk bakışta can sıkıcı. Ama aslında çığırtkanların gerçekten ne kadar korktuğunu göstermesi açısından önemli. İşte tarihi bir arşiv belgesi ve kararın gerçek yüzü:
13 Ekim 2006 06:48
Yazı boyutunu büyütmek için

Tarihçi Doçent ve Gazeteci Osman Özsoy, haber7 okurları için Fransa'nın tarihe geçecek utanç kararını yorumladı:

Türk Milleti’nin asaleti tescillendi…

Fransa Meclisi’nin dün aldığı karar ilk bakışta can sıkıcı gelebilir. İçiniz rahat olsun.

Bakın şuraya yazıyorum. 12 Ekim 2006 tarihi Türk Milleti için aslında bir gurur günüdür. Nedenini izah etmeden önce, tarihe mal olmuş meşhur bir olayı hatırlatayım.

Ünlü filozof Socrat'ı ölüme mahkûm etmişler… Socrat gayet metanetle karşılamış kararı. Cezanın infaz vakti gelmiş. Socrat etrafına bakındığında hanımının ağladığını görmüş. “Neden ağlıyorsun?” diye sorduğunda; "Seni haksız yere öldürüyorlar…” demiş. Socrat gülerek şöyle seslenmiş eşine: "Haklı olsalardı daha mı iyiydi?"

Demem o ki, sözde soykırım iddialarını dillerine dolayanlar haklı olsalardı daha mı iyiydi? İleri sürdükleri iddiaların yalan olduğunu bizzat kendi arşivleri de belgeliyor. Onun içindir ki, soykırım yoktur görüşünü belgeleriyle öne sürmek isteyenlere bile ceza vermeyi kararlaştırdılar. İnsanlık tarihinin en utanılası kararına imza attılar.

Fakat benim burada üzerimde durmak istediğim nokta başka.

Tarihimizi didik didik ettiler…

Master ve doktor tezimi hazırlık sürecinde yıllarca, gerek Osmanlı mahkeme kayıtlarının muhafaza edildiği Şer’iye Sicilleri Arşivi’nde, gerekse de Başbakanlık Osmanlı Arşivleri’nde incelemelerde bulundum. Her araştırmacının olduğu gibi benim de en çok dikkatimi ne çekti biliyor musunuz? Arşivlerimiz lebalep yabancı araştırmacılarla dolu. Bir Türk araştırmacıya karşı en az 20–30 yabancı araştırmacı bulunuyor.

Batılı bilim adamları onlarca yıldır Osmanlı arşivlerini didik didik taradılar.

Öbür yandan çeşitli kisveler altında Anadolu’yu karış karış dolaştılar.

Ne arşivlerde yaptıkları araştırmalarda, ne de Anadolu’daki incelemelerinde, Türk Milleti’ni insanlık önünde mahcup edecek bir tek olayla bile karşılaşmamışlardır. İddialarını haklı çıkaracak hiçbir tespitte bulunamamışlardır.

Onun içindir ki, başka bir malzeme bulamadıklarından dolayı bir soykırım yalanına sarılıp gitmişlerdir.

Türk Milleti’nin asaleti tescillendi derken bunu kastediyoruz. Tarihsel sorgulamada Türk Milleti beraat etmiş, mahkûm etmekte kararlı oldukları için tarihsel bir yalanı kendilerine dayanak yapmışlardır.

Gerçeğin bilinmesinden korkuyorlar…

Soykırımı reddedenlere bir yıla kadar hapis ve 45 bin avro para cezası verilmek istenmesinin temel nedeni de budur. İnsanlığın tarihi gerçeklerle yüzleşmesini istememelerinin utancıdır bu… Yalanı kanunlaştırmışlar, doğru söylemek isteyeni de hapisle tehdit etmişlerdir.

Fransa Meclisi’nin dünkü aldığı karar, insanlık tarihi açısından bir utanç vesikasıdır. Doğrusu bu tavır, yıllar yılı Türkiye’ye karşı ikiyüzlü politika izleyen Fransa’ya yakışmıştır. Uzun soluklu sürdürülen evrensel bir yalan kampanyası, insanlık tarihinde ilk kez bu ölçüde itibar görmüş ve bir yalan ilk kez kanunlaşma sürecine girmiştir. Fransa Meclisi’nin aldığı kararın yasalaşması için Senato'dan da geçmesi ve Fransa Cumhurbaşkanının onaylaması gibi yasal süreç şu aşamadan sonra hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bu utanç lekesi Fransa’nın alnına yapışmıştır.

Sadece bir örnek…

Sözü uzatmamak için, elimde bulunan belgelerden sadece birini örnek vererek yazımı sonlandırayım.

Resmini gördüğünüz belge, Osmanlı Hükümeti’nin Dâhiliye Nezareti’nden (İçişleri Bakanlığı’ndan) Konya Vilayeti’ne gönderilen resmi bir yazıdır. (Arşiv Kaydı: Başbakanlık Osmanlı Arşivleri (BOA), DH-ŞFR, Dosya:94, Belge 233)

Osmanlı Askeri Birinci Dünya Savaşı’nda yedi cephede savaşırken, Türk köylerinde nerede ise eli silah tutan erkek kalmamıştı. İşte böyle bir dönemde Ermeniler çeteler kurarak dağlara çıktılar ve Türk köylerine baskın vererek kadın, kız, çocuk, ihtiyar demeden katletmeye başladılar.
Osmanlı Hükümeti, Ermeni eşkıyası dağlara çıkarak Türk köylerine baskın verdiği dönemde, onların geride kalan çoluk çocuğunun başına bir şey gelmesin diye onları devlet koruması altına aldı. Bu çocuklar savaştan sonra emniyet içinde ailelerine teslim edildiler. Resimde gördüğünüz belge, ailelerine teslim edilen Ermeni çocuklarının kendi ailelerinden kaçarak yine Müslüman ailelere sığındığını göstermektedir. Belgede, ailelerinden kaçıp gelen bu çocukların tekrar himaye altına alınması istenmektedir.

İşte Türk Milleti böylesine şerefli bir millettir.

Türk Tarihi, her biri insanlık âlemi için fazilet abidesi olan örneklerle doludur. Bunu kuru bir hamaset ve övünme kaynağı olsun diye söylemiyorum. Yıllarını arşiv araştırmalarına vermiş bir kişi olarak ifade ediyorum.

Socrat’ın eşine söylediği cümleyi unutmayın. Haklı olsalar daha mı iyiydi.
Batılıların soykırıma ne kadar yatkın olduklarını ispat için ise öyle yıllar yılı arşivlere gitmeye gerek yoktur. Televizyonun karşısına geçin ve dünyanı farklı yerlerinde bugün bile hala sürüp giden insanlık dışı uygulamalarına bakın.

Vah Fransa, vah Avrupa…

Sizden de zaten bu beklenirdi.

osmanozsoy@gmail.com

gurkan
10-12-2006, 11:35 PM
Resmini gördüğünüz belge, Osmanlı Hükümeti’nin Dâhiliye Nezareti’nden (İçişleri Bakanlığı’ndan) Konya Vilayeti’ne gönderilen resmi bir yazıdır. (Arşiv Kaydı: Başbakanlık Osmanlı Arşivleri (BOA), DH-ŞFR, Dosya:94, Belge 233)

oğuz
10-13-2006, 02:35 AM
Fenerbahçe ve Galatasaray geleceği gördüğünden ilk boykotu onlar başlattılar...

Onlar Ribery bizde Anelka'yı gönderdik...:cool:

evgin
10-13-2006, 05:54 AM
abi ilk aklıma geleni söylemesem daha iyi:D

S_A_B
10-15-2006, 02:51 AM
Yorumlar,düşünceler , Fikirler çok güzel ama

gerçekleşmeyince HAYAL oluyor.......

sahturk
10-15-2006, 03:40 AM
FRANSIZ kalmayalım !!!

http://www.fransizkalma.com

Sizlere sunmuş olduğum siteyi ziyaret edince sayfanın sonunda yer alan video yu mutlaka seyredin. İzleyince bizlere medeniyet dersleri vermeye çalışan ülkenin neler yaptığını göreceksiniz.

Savaş artık muharebe meydanlarında değil her alanda
yapılmaktadır. Her kesin çok duyarlı olması gereken bir dönemden
geçiyoruz. Aldığınız ufacık bir '' Fransız Malı '' namusunuza göz
dikecek fransız askerlerini besleyecektir.

ARTIK BU GERÇEKLERİ GÖRMEK ZORUNLULUĞUNDAYIZ !!!

BU BOYKOT BİTMEMELİDİR !!!

TAKİ...FRANSIZLAR KİRLİ ELLERİNİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ÜZERİNDEN ÇEKİNCEYE KADAR.

NOT: Linki ziyaret ediniz.. http://www.fransizkalma.com

Ne mutlu TÜRK'üm diyene...

mikrop
10-15-2006, 04:38 PM
çok tşkler. bencede artık fransız kalmayalım

TurXaliM
10-15-2006, 05:39 PM
Arkadaslar yalniz, yanlis birsey var.
Akil var, mantik var.

Koskoca TOTAL, bir Fransiz degil, AMERIKAN Urunudur.
Hala ogrenemediniz mi yoksa anlamak istemiyor musunuz?

O an sponsor olan marka kendi ulkesinde CITROEN yada RENAULT diye TOTAL'i Fransiz urunu saniyor herkes.

Almanya'da da TOTAL ornegin BMW sponsorluk anlasmasinda olabilir, simdi TOTAL, ALMAN urunu mu olmus oluyor?

Birakin yanlis bilgi vermeyi...

O listedeki TOTAL, Amerikan.
EVIAN su ise Isvicre urunudur, bilginize.

Bunlar bir site daha vardi aynen boyle ve ilettim onlara, duzelttiler...

dervish
10-16-2006, 02:54 AM
Bunlari ermeni forumlarinda ingilizceye cevirip yazmak gerekiyor aslinda.

Ermeni asıllı Atmaca: Fransızlar katliam yaptı
Fransa'nın Ermeni Soykırım tasarısını meclisten geçirmesi ardından tüm Türkiye'de Fransa'ya yönelik tepkiler sürerken, Mardin'de yaşayan Ermeni asıllı 96 yaşındaki Emin Atmaca, Fransa'nın bu kararını çürütecek nitelikte açıklamalarda bulundu.

1919 yılında Birinci Dünya Savaşı'nda Fransızların Türkiye'yi işgal etmesi ardından Hatay'ın Dörtyol ilçesini işgal ederken burada yaşayan Ermeni ve Müslümanlara yönelik yaptıkları katliamları gören ve günümüze kadar ayakta kalan tek tanığı olan Ermeni asıllı 96 yaşındaki Emin Atmaca, Fransızların Dörtyol'da Ermeni ve Müslümanlara yönelik yaptıkları katliamların tek tanığı.

Katliama maruz kalan 4 yaşındaki Ermeni Hencir ile annesi Bayar hanımla 1918 yılında Hatay'dan Ceylanpınar'a kaçar. Burada Müslüman bir ailenin yanına sınan Hencir ve annesi daha sonra Mardin'e gelir. Anne Bayyar, geçimini sağlamak için hizmetçi olarak konaklarda çalışmak için başlar.

Ermeni ve yetim olmasından dolayı küçük Hencir ise Surg Kevorg (Kırmızı Kilise) bırakılır. 18 yaşına kadar burada kalan Hencir, Mardin'deki Ermeniler tarafından götürülmek istenmesi üzerine zamanın valisine bizzat kendisi çıkarak Müslüman olduğunu beyan eder ve kiliseden ayrılmak isteğini dile getirir. Daha sonra bir demirci ustasının yanında çalışmaya başlayan Hencir burada bulunan ustası olan Emin ismini alır. Annesi Bayyar Hanım da Müslüman olur ve evlendiği kişi ile İstanbul'a göç eder.

FIRANSIZLAR ERMENİLERİ DİRİ DİRİ KATLETTİLER

Birinci Dünya Savaşı'nda Türkiye'yi işgal eden Fransa ordusunun Suriye üzerinden Hatay'ın Dörtyol ilçesini işgal ettiğini belirten Emin Atmaca, burada yaşayan binlerce Ermeni ve Müslüman vatandaşının katletildiğini söyledi.

Fransız askerlerin geçtiği bütün yerleşim alanları yakıp yıktığını ve Ermeni Müslüman demeden adeta bir insanlık kıyımı yaptığını ,o günleri hala unutamadığını ifade eden Atmaca, "O tarihte henüz 5 yaşındaydım. Çok zengin bir ailem vardı. Babam daha ben 2 yaşındayken vefat etmişti. Fransız askerleri Dörtyol'u işgal ederken burada yaşayan Ermeni ve Müslümanları çoluk çocuk katletti. Kaçmayı başaran kurtuldu. O tarihte annem beni alarak Rasul Ayn bugünkü adı ile Ceylanpınar'a Müslüman bir aileye sığındık. Oradan da Mardin'e geldik. Asıl Ermenileri Türkler değil Fransızlar katletti." dedi

FRANSIZ KATLİAMINDAN KAÇTILAR MARDİN'DE MÜSLÜMAN OLDULAR

Fransız katliamından kaçan Ermeni asıllı olan (Hencir ) şimdiki adı M. Emin Atmaca Müslümanlara sığındıktan sonra annesi Bayyar ile birlikte Mardin'de bulunan Ermenilerin yanına sığındıklarını söyledi.

O zamanlar açlık ve sefalet yüzünden annesi kendisine bakamadığı için onu Surg Kevorg Kilisesi'ne bırakmak zorunda kaldığını anlatan Atmaca, "Annem Müslüman olduktan sonra evlenerek ismini Rukiye olarak değiştirdi. Ben 13 yıl kilisede kimsesiz çocukların yaşadığı bölümde kaldım. 18 yaşına geldiğimde kendi isteğimle o zamanki valiliğe dilekçe yazarak, Müslüman olmak için müracaatta bulundum. Valilikteki yetkililer beni çağırarak, kimsenin zorlamasıyla veya etkisi altında Müslüman olup olmadığım sordular. Bende önlerinde şahadet ederek, Müslümanlığı kabul ettim. Mardin'de yaşadığım sürece ne Ermeni ne Süryani ne de Hıristiyan hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. Bunlar hepsi Avrupa'nın oyunlarıdır. Buradaki birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=436647

dervish
10-17-2006, 01:28 AM
FRANSA'YA BOYKOT PALAVRASI

Sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasanın Fransa Meclisi’nde görüşülmesi ve onaylanmasının ardından tur operatörlerinde oluşan “İptal olur. Taahhütlerimizi yerine getiremeyiz” endişesi yersiz çıktı.

Bayram tatilini başta Paris olmak üzere Fransa’nın gözde turistik şehirlerinde geçirmek isteyenler, rezervasyonlarını iptal etmek şöyle dursun, 12 Ekim’den sonra da Fransa için tatil programı yapmaya devam etti. Bu arada gazetelerde Fransa turları halen “son yerler” olarak pazarlanıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Fransa turlarında herhangi bir iptalle ilgili kendilerine ulaşmış bilgi olmadığını söyledi. Yasanın çıkmasının ardından iptaller gelebileceği tahmini yaptıklarını, hatta Fransa’ya turizmciler olarak da tepkili oldukları için bu iptaller olursa ön ödemelerin hak sahiplerine geri verilmesi konusunu da aralarında konuştuklarını söyleyen Ulusoy “Ancak tahminlerimiz boş çıktı. İptal yaşamadık” dedi.

BEDAVA TUR OLSA
Başaran Ulusoy yasanın çıkmasının hemen ardından yaptığı açıklamada “Fransa’ya Paris’e bugün bedava tur koysam, Türk halkı ne yapacağını bilir. Bizim birilerine şunu şöyle yapın bunu böyle yapın dememize gerek kalmaz” demişti.

Fransa’ya çalışan tur operatörleri de Ramazan Bayramı turlarında herhangi bir iptalin olmadığını belirttiler.

Kurban Bayramı yine canlı geçer
ETS Yurtdışı Satışlar Müdürü Cenk Okumuş: “Nice ve Paris’e olan turlarımızı 10 gün önce yüzde 100 dolulukla kapattık. Şu ana kadar da herhangi bir iptal yaşamadık. Yılda 5 bin kişiyi turlarla Fransa’ya gönderiyoruz. Önümüzdeki Kurban Bayramı tatili ile ilgili bir endişemiz de yok.”

Arayan oldu ama iptal olur mu diye
Setur Yurtdışı Turlar Satış Şefi Ebru Yılmaz: “Fransa’ya Paris-Nice, Paris-Londra ve sadece Paris olmak üzere 3 ayrı tur düzenliyoruz. Bu yıl iki aydır tanıtımını yaptığımız turlarımız 15-20 gün önce doldu ve yüzde 100 doluluk yaşadık. Fransa’nın Ermeni Soykırımı Yasası’nı kabul etmesinden sonra herhangi bir iptal yaşamadık. Biz iptal olur diye bekledik. Telefonlar geldi ancak müşteriler en çok ‘Acaba turları iptal eder misiniz, tatilimiz yanar mı?’ diye aradı. Her bayram en az 200 kişiyi Fransa’ya gönderiyoruz, bu yıl da aynı rakama ulaştık.”

Cafe Tur: Cezai müeyyide etkili
Cafe Tur Satış Sorumlusu Jülide Özbilgir: “Paris turlarımızda yüzde 80 doluluğa ulaştık. Fransa ile ilgili yaşananlardan sonra iptal için sadece 1 kişi aradı fakat iptalin söz konusu olmadığını görünce vazgeçti. Sözleşmemiz gereği iptal için 3 gün kalaya kadar arayanlar kişi başı 50 euro, 3 gün içinde arayanlar bilet ücretinin yüzde 50’si, son gün arayanlar ise ücretin tamamını veriyor. İptal olmamasında bu müeyyidelerin etkin olup olmadığını bilmiyorum. Ama çok büyük tepki olsaydı, 50 euroyu yakmak herhalde sorun olmazdı.”

Courchevel’de de Türkler’i göreceğiz
Turİzmcİler kayak sezonunun başlaması ile birlikte Fransız Alpleri’nin en pahalı mekanı Courchevel’e olan Türk ilgisinin de kesinlikle azalmayacağı görüşünde. Turizmcilere bu konuyu da sorduk ve “Hiçbir seyahat acentası turlarında bir değişikliğe gitmiyor. Zaten Aspen gibi Courchevel gibi yerlere Türkler genellikle turlarla değil, kendi imkanları ile gider. Göreceksiniz Fransız Alpleri’nde bu yıl yine en çok Türk turist görülecek” cevabını aldık.

Kaynak:www.vatanim.com.tr

aspava
10-17-2006, 02:23 AM
içimden gülmek geldi desem...
bu adam kafayı yedi dersiniz...
bizler ulus olarak unutmaya programlanmış milletiz...bugün hararatle yaptıklarımız yarın hiç aklımıza gelmez...

bakın dostlar ben mekanımda ayran ve yoğurt markası olarak tikveşli kullanırdım,yaklaşık 15 sene kullandım.. ne zaman tikveşli danoneye satıldı bende tikveşli markasını sütaş a sattım.
linkte gördüğüm birşey vardı...sodexho ve ticket restorant fiş logoları evet fransız bu markalar iyide götürüyorlar bizlerden lakin soruyorum sizlere nasıl boykot edilecek bu ürün...
tüm şirketler bunları kullanıyor.tüm lokantalarda,kafelerde,marketlerde geçen bu yemek fişinin boykotunu banada söyleyin onu yapim da...

şunu demeyin alma kardeşim tamam almıyayımda şirket çalışanı yemesinmi ?

Seckjin Khan
10-17-2006, 04:15 PM
fransa'yı protesto ediyorum... french kiss'e 1 ay ara tövbe :P

Qarama
10-17-2006, 04:33 PM
içimden gülmek geldi desem...
bu adam kafayı yedi dersiniz...
bizler ulus olarak unutmaya programlanmış milletiz...bugün hararatle yaptıklarımız yarın hiç aklımıza gelmez...

bakın dostlar ben mekanımda ayran ve yoğurt markası olarak tikveşli kullanırdım,yaklaşık 15 sene kullandım.. ne zaman tikveşli danoneye satıldı bende tikveşli markasını sütaş a sattım.
linkte gördüğüm birşey vardı...sodexho ve ticket restorant fiş logoları evet fransız bu markalar iyide götürüyorlar bizlerden lakin soruyorum sizlere nasıl boykot edilecek bu ürün...
tüm şirketler bunları kullanıyor.tüm lokantalarda,kafelerde,marketlerde geçen bu yemek fişinin boykotunu banada söyleyin onu yapim da...

şunu demeyin alma kardeşim tamam almıyayımda şirket çalışanı yemesinmi ?

birde merak ettigim bir durum daha var hani bir ara italyan ürünlerini yakiyorduk ürünlerini almiyorduk daha hâlâ öylemi aceb? peki danimarkali ürünlere ney oldu?

oğuz
10-18-2006, 03:46 AM
Dün bir radyo programını dinliyorum;

Dinleyicilerden biri ;Abi bende bu protestoya katılıyorum.Üzerimdeki lacoste marka trikoyu kapıcıya verdim...ARTIK GİYMİYORUM :lol:

Bizim proteztomuzda bu kadar olur:cool:

nurhak
10-18-2006, 07:34 AM
tamam yogurt,benzin v.s. almıyalım ya tekel olan ilac v.b. seyleri almamak mumkunmu???

oğuz
10-19-2006, 04:19 AM
Avrupa Fransa ile dalga geçiyor
Fransa’da geçen sözde Ermeni soykırımı yasasına Avrupa’dan gelen tepkiler sürüyor. Son olarak İngiliz Guardian gazetesi Fransa ile dalga geçti. Hem de ne dalga..

İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan Timothy Garton Ash imzalı makalede Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısının Fransız Ulusal Meclisi"nden geçmesi "gerçeğe, adalete ve insanlığa vurulmuş muhteşem bir darbe" olarak nitelendirildi.

Fransa ile dalga geçilen makalede, "Bravo! Şapkalar çıksın! Yaşasın Fransa! Ama bunun Avrupa tarihinde yeni bir sayfa açmasını sağlayalım. Hadi İngiliz meclisi 1940"da Rusların Katin"de Polonyalı subayları öldürdüğünü inkar etmeyi suç saysın. Hadi Türk meclisi Fransa"nın Cezayirli isyancılara işkence yaptığını reddetmeyi suç kabul etsin. Hadi Almanlar, Sovyet Gulag kamplarının inkar etmeyi suç kabul eden bir yasa geçirsin. Hadi İrlanda meclisi İspanyol engizisyonunun yaptığı korkunçlukları inkara ceza versin. Hadi İspanyollar da Sırpların Kosovalı Arnavutlara soykırım yapmaya çalışmadığını savunanları en az 10 yıl hapse atsın. Hadi Avrupa Parlamentosu da Amerikalı kolonistlerin, yerli Kızılderililere yaptığına soykırım demeyi zorunlu kılsın" ifadeleri yer aldı.

"İLERDE İNKARA İDAM BİLE VEREBİLİRİZ"

Makalede "ne yazık ki" Avrupa Birliği içinde bu suçları işleyenlere idam cezası veremiyoruz ama belki zamanla bunu da değiştiririz" denildi.

Fransa"nın son hamlesinin "aydınlanma için ne kadar da önemli bir adım" olduğu sorgulanan makalede, "Fransa Parlamentosu"nun bir başka ulusun, üçüncü bir ulusa 90 yıl önce yaptıklarını tanımlamak için doğru tarihi terimi belirlemeye çalışmaya ne hakkı var" ifadeleri yer aldı.

Nobel ödüllü Orhan Pamuk"un da Türkiye"de Türklüğe hakaretten yargılanmasının aynı ölçüde hata olduğu kaydedilen haberde, "iki yanlışın bir doğru yapamayacağı" belirtildi.

"TÜRKİYE"Yİ NASIL ELEŞTİREBİLİRİZ"

Makalede, kendileri daha fazlasını yaparken Türkiye, Mısır ve diğer ülkeleri ifade özgürlüğü kapsamında eleştiremeyecekleri değerlendirmesi yapıldı.

Avusturya"da Yahudi soykırımını inkarın suç sayılmasının bir ölçüde anlaşılabilir olduğu halde yine de hata olduğu kaydedilen makalede, "En azından Avusturyalılar kendi zor tarihleri ile yüzleşiyor, Fransızlar gibi parmaklarını başka birinin tarihine doğru uzatmıyor" denildi

oğuz
10-19-2006, 08:38 AM
http://img464.imageshack.us/img464/4898/untitledhw6.png

Bana gönderilenlerden...:cool:

oğuz
10-19-2006, 09:12 AM
http://img464.imageshack.us/img464/4898/untitledhw6.png

Bana gönderilenlerden...:cool:

tam çıkmamış:shock:

bana gönderilen iletide.bir çocuk harita üzerinde yürümeye başlıyor ve haritada fransa yazan ismin altına işiyor:lol:

sansüre takılmış,idare edin...

gurkan
10-19-2006, 04:45 PM
Fransız'a KANUNİ CEVAP

19 Ekim 2006

Kanuni Sultan Süleyman'ın Fransızları hizaya sokan fermanı yeniden gündemde.

Fransızlar Şarlken karşısında aciz kalınca Osmanlı'dan yardım istediler. Kanuni'nin Ocak 1526'da Kral Fransuva'nın yardım isteğine karşı gönderdiği ferman Fransa'nın içine düştüğü acizliği gözler önüne seriyor:

KANUNİ FERMANI

Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım. Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva'sın.

Hükümdarların sığındığı kapıma elçinizle mektup gönderip, ülkenizi düşman istila edip, şu anda hapiste olduğunuzu bildirip, kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz. Söylediğiniz her şey dünyayı idare eden tahtımızın ayaklarına arz olunmuştur. Her şeyden haberdar oldum. Yenilmek ve hapsolunmak hayret edilecek bir şey değildir. Gönlünüzü hoş tutup üzülmeyesiniz. Böyle bir durumda atalarımız düşmanları mağlup etmek ve ülkeler fethetmek için seferden geri kalmamışlardır. Biz de atalarımızın yolundayız ve daima memleketler ve alınmaz kaleler fetheylemekteyiz. Gece gündüz daima atımız eyerlenmiş ve kılıcımız belimizde kuşatılmıştır. Yüce Allah hayırlara bağışlasın. Allah'ın istediği ne ise olur. Bundan başka haberleri gönderdiğiniz adamınızdan öğrenesiniz. Böyle biliniz

sahturk
10-27-2006, 01:44 PM
TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK.
ÖNCE AZERBAYCAN SONRA ÖZBEKİSTAN.

Türkistan'dan Fransız Parlementosunu Protesto Bildirisi

Fransa parlementosunun sözde Ermeni soykırımını tanıması üzerine Türkistan'daki kardeşlerimizden Fransa'ya balyoz gibi bir tokat geldi. Özbekistan Erk Demokratik Partisi tarafından Taşkent-Özbekistan'da yayınlanan bildiriyi Anadolu Türkçesi ile aynen yayınlıyoruz.

Özgürlükler vatanı olduğu sanılan Fransa'da parlamento tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımına ilişkin karar bizleri -Türk dünyasının demokratlarını- hayrete düşürmüştür. Fransa parlamentosu, soykırımı inkâr eden kişilere karşı yaptırımlar öngören bu yasayı kabul etmesinin altında tarihî ya da hukuki herhangi bir temel yoktur. Kendilerini ifade özgürlüğünün bayraktarları olarak gören parlamenterlerin böyle bir yasa lehinde oy kullanmış olmaları maksatlı tavırdan öte bir şey değildir. Bu yasayı gündeme getirenler ve kabul edenler, olayları incelemeden, gerçekleri öğrenmeden, tarihi ve büyük bir milleti yargılamaya yeltenmişlerdir. Oysa tarihsel gerçeklere azıcık itibar etseydiler, Türkler tarafından yapılmış herhangi bir soykırım olmadığını, bunun ötesinde ta 19. yüzyıl ortalarından bu yana bizzat Ermenilerin çeşitli coğrafyalarda Türkleri taciz ve katlettiğini görebilirlerdi. 1890'lı yıllardan beri Anadolu topraklarında Türk halkına ve Türk devletine karşı yoğun terör faaliyetleri başlatan Ermeniler bu yöndeki çalışmalarını Azerbaycan, Kırım, Türkistan gibi tarihî Türk topraklarına da taşımışlardır. Sadece 1905'te Bakü'de Azerbaycan Türklerine karşı giriştikleri silahlı eylemler, Türklere ait işyerlerinin bombalanması ile ilgili bilgiler bile bu konuda önemli ipuçları vermektedir. 1890-1915 yılları arasında ister Anadolu'da ve isterse Kafkas, Kırım ve Türkistan coğrafyalarında Ermenilerce yapılmış olan Türk kıyımları, Türk topraklarını parçalama amacına hizmet eden girişimleri bugün herkesin kolayca ulaşabileceği kaynaklarda yer almaktadır. 1. Dünya Savaşı sonuna doğru Ermeniler bu çalışmalarını daha geniş boyutlara vardırarak, Azerbaycan'da Hoy, Ürmiye, Nahçıvan, Zengezur, Karabağ, Bakü, Şamahı vb. bölgelerde, Türkistan topraklarında ise Fergana bölgesindeki Margilan, Kokand, Andican vb. şehirlerde acımasız katliam hareketlerine giriştiler. Bu bölgelerde öldürülen masum Türk insanlarının sayısı yüz binleri bulmaktadır. Sadece Fergana'da 1918 Şubat ayında üç gün içinde öldürülen insan sayısı en düşük rakamlara bakılırsa 70.000'i bulmaktadır. Ermeni iddialarını bilimsel yöntemlerle araştırarak, tarihi anlamak ve yaşanan olayların sebep ve sonuçlarını değerlendirerek ibret almak yerine, peşin hükümlü davranarak Türk milletini zan altında bırakmak ve suçlu ilan etmek kesinlikle uygar bir davranış değildir. Fransa 75 milyon nüfuslu Müslüman bir Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmasına da en baştan muhalefet etmektedir. Avrupa Birliğine doğru ilerleme sürecinde Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu reformların, Fransa'daki Ermeni ırkçıları ile onların hamilerini ciddi biçimde telaşlandırmış olması gerekir. Ermeni soykırımı efsanesini de bu bağlamda değerlendirebiliriz. Tarihe, onun gerçeklerine ve dünya barışına ters düşen bir karar, hangi parlamentodan onay alırsa alsın, sonuçta insanlığa ve hukuka karşı işlenmiş bir suç ve antidemokratik bir davranıştır. Orta Asya Türk ülkelerinde ve bu arada Özbekistan'da demokratik değerleri temsil eden kesimler Fransa parlamentosunun bu kararını esefle kınamaktadır. ÖZBEKİSTAN ERK DEMOKRATİK PARTİSİ TAŞKENT / ÖZBEKİSTAN 14.10.2006

http://www.alperenler.net/

yavuz
10-27-2006, 01:49 PM
bu iş böyle bildirilerle olacak iş değil. elini masaya vurmaktan çekinen ve bununla da yetinmeyip teslimiyetçi ve kabulcu bir siyaset izleyen liderler oldukça bir sonuca varılamayacağı kanaatindeyim... yine de sağolsun azeri ve özbek kardeşlerimiz.

BoRaN
10-27-2006, 01:52 PM
Paylaşım için teşekkürler Ayrıca Bu konuya hassasiyetle yaklaşan Tüm Dostlarımızada teşekkürler...

BuyukTuran
10-27-2006, 01:54 PM
birliğin meyvesi olacak ,dirlik budur.

Seckjin Khan
10-27-2006, 04:33 PM
Keşke Tüm Türkler her alanda bir hareket etse :(

TurXaliM
10-28-2006, 12:51 PM
http://img244.imageshack.us/img244/8031/29ip7.jpg

Hangi cahil asti ise onu, iyi halt etmis!
FRANSA'yi mi protesto etmis oluyor simdi?!

Yahu sosyetelerin kullandigi hatta anadoluda bile saka ile agizlara sakiz olan "DAM" kelimesi de Fransizca bir kelime olup "DAME" olarak yazilir, "DAM" diye okunur, TURKCE'ye de boyle gecmis olup anlami; Bayan, Kadin'dir...!

FRANSA'yi, FRANSIZCA bir kelime ile protesto da ettik ya, baska ne diyeyim.
ALLAH akil fikir versin...

DrAydan
11-19-2006, 03:51 AM
[QUOTE=sahturk;526469]TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK.
ÖNCE AZERBAYCAN SONRA ÖZBEKİSTAN.

Türkistan'dan Fransız Parlementosunu Protesto Bildirisi

Fransa parlementosunun sözde Ermeni soykırımını tanıması üzerine Türkistan'daki kardeşlerimizden Fransa'ya balyoz gibi bir tokat geldi. Özbekistan Erk Demokratik Partisi tarafından Taşkent-Özbekistan'da yayınlanan bildiriyi Anadolu Türkçesi ile aynen yayınlıyoruz.

Özgürlükler vatanı olduğu sanılan Fransa'da parlamento tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımına ilişkin karar bizleri -Türk dünyasının demokratlarını- hayrete düşürmüştür. Fransa parlamentosu, soykırımı inkâr eden kişilere karşı yaptırımlar öngören bu yasayı kabul etmesinin altında tarihî ya da hukuki herhangi bir temel yoktur. Kendilerini ifade özgürlüğünün bayraktarları olarak gören parlamenterlerin böyle bir yasa lehinde oy kullanmış olmaları maksatlı tavırdan öte bir şey değildir. Bu yasayı gündeme getirenler ve kabul edenler, olayları incelemeden, gerçekleri öğrenmeden, tarihi ve büyük bir milleti yargılamaya yeltenmişlerdir. Oysa tarihsel gerçeklere azıcık itibar etseydiler, Türkler tarafından yapılmış herhangi bir soykırım olmadığını, bunun ötesinde ta 19. yüzyıl ortalarından bu yana bizzat Ermenilerin çeşitli coğrafyalarda Türkleri taciz ve katlettiğini görebilirlerdi. 1890'lı yıllardan beri Anadolu topraklarında Türk halkına ve Türk devletine karşı yoğun terör faaliyetleri başlatan Ermeniler bu yöndeki çalışmalarını Azerbaycan, Kırım, Türkistan gibi tarihî Türk topraklarına da taşımışlardır. Sadece 1905'te Bakü'de Azerbaycan Türklerine karşı giriştikleri silahlı eylemler, Türklere ait işyerlerinin bombalanması ile ilgili bilgiler bile bu konuda önemli ipuçları vermektedir. 1890-1915 yılları arasında ister Anadolu'da ve isterse Kafkas, Kırım ve Türkistan coğrafyalarında Ermenilerce yapılmış olan Türk kıyımları, Türk topraklarını parçalama amacına hizmet eden girişimleri bugün herkesin kolayca ulaşabileceği kaynaklarda yer almaktadır. 1. Dünya Savaşı sonuna doğru Ermeniler bu çalışmalarını daha geniş boyutlara vardırarak, Azerbaycan'da Hoy, Ürmiye, Nahçıvan, Zengezur, Karabağ, Bakü, Şamahı vb. bölgelerde, Türkistan topraklarında ise Fergana bölgesindeki Margilan, Kokand, Andican vb. şehirlerde acımasız katliam hareketlerine giriştiler. Bu bölgelerde öldürülen masum Türk insanlarının sayısı yüz binleri bulmaktadır. Sadece Fergana'da 1918 Şubat ayında üç gün içinde öldürülen insan sayısı en düşük rakamlara bakılırsa 70.000'i bulmaktadır. Ermeni iddialarını bilimsel yöntemlerle araştırarak, tarihi anlamak ve yaşanan olayların sebep ve sonuçlarını değerlendirerek ibret almak yerine, peşin hükümlü davranarak Türk milletini zan altında bırakmak ve suçlu ilan etmek kesinlikle uygar bir davranış değildir. Fransa 75 milyon nüfuslu Müslüman bir Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmasına da en baştan muhalefet etmektedir. Avrupa Birliğine doğru ilerleme sürecinde Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu reformların, Fransa'daki Ermeni ırkçıları ile onların hamilerini ciddi biçimde telaşlandırmış olması gerekir. Ermeni soykırımı efsanesini de bu bağlamda değerlendirebiliriz. Tarihe, onun gerçeklerine ve dünya barışına ters düşen bir karar, hangi parlamentodan onay alırsa alsın, sonuçta insanlığa ve hukuka karşı işlenmiş bir suç ve antidemokratik bir davranıştır. Orta Asya Türk ülkelerinde ve bu arada Özbekistan'da demokratik değerleri temsil eden kesimler Fransa parlamentosunun bu kararını esefle kınamaktadır. ÖZBEKİSTAN ERK DEMOKRATİK PARTİSİ TAŞKENT / ÖZBEKİSTAN 14.10.2006

Paylaşim icin teşekkür ederim arkadaşım

sivribiber
11-20-2006, 01:29 PM
Allah cezalarını werecek!!! tatlısesin dediği gibi:)

Demir Kağan
11-20-2006, 01:45 PM
wermesin, versin.

gurkan
11-21-2006, 01:36 PM
Fransa ne yapıyor?
Bugünlerde Fransa’nın ülkemize yönelik olumsuz tavrını ve bizim askeri ilişkileri askıya alarak verdiğimiz karşılığı konuşuyoruz.

Oysa asıl soru Fransa’nın nereye gittiğini araştırmak olmalıydı. Bu soruya Fransa’nın küme düştüğünü söyleyerek cevap verirsem herkesin milli gelir, dış ticaret gibi verileri önüme koyarak bu ülkenin hala güçlü olduğunu söyleyeceğini bildiğim için sadece, inişe geçti, diyorum.

Fransa AB’yi etki alanını genişletmek için bir araç olarak gördü. Başlangıçta kolu kanadı kırık bir Almanya, etkisi daha az olan bir İngiltere ona bu imkanı sağlıyordu. Ancak AB genişledikçe Fransa’nın etkisinin artacağı yerde azaldığını gördük. Doğu Avrupa’nın birliğe katılımı Almanya’nın, ABD ile, daha doğrusu küresel sermayeyle birlikte hareket eden İngiltere’nin gücü artıyor ve Fransa, göreceli olarak, gerilere düşüyordu.

Türkiye’nin üyeliği Fransa’yı, tabir yerindeyse, iki arada bir derede bırakıyordu. Türkiye bir yandan Ortadoğu’ya sarkmasının bir aracı ve AB’nin asker eksikliğini kapatacak bir depo olarak görülürken diğer yandan birliğin sulandırılacağını ve birlik içindeki etkisinin azalacağını düşünüyordu.

İran’daki devrime verdiği destek geri tepti ve Halkın Mücahitleri’yle yetinmek zorunda kaldı. Irak’taki çabaları ve edinmek istediği yer ABD işgaliyle tamamen yok oldu. Başlangıçta Kürt politikasında önemli ölçüde etkiliyken, ABD’nin inisiyatifi ele almasıyla, desteklediği kişi ve grupların adı bile anılmaz hale geldi. Birkaç provokasyon İslam ülkeleriyle arasındaki ilişkilerin kopması sonucunu doğurdu.

Fransız politikasına yön verenlerin çapı hakkında bir fikir edinmek için Erdal Şafak’ın övgüyle söz ettiği Segolene Royal’a bakmak yeter. Yazı ‘Çünkü her gün vatan kurtarılmaz ama her gün ‘Küçük’, ‘Önemsiz’ sanılan bir soruna çözüm üretilebilir’ diyerek adeta bir politikacının ne yapmasını değil ne yapmaması gerektiğini söylüyor. Fransız politikacılar küçük sorunlarla uğraşmaya başladı ve büyük oyunu kaybetmekteler.

Fransa Ermeni soykırımıyla oynayarak küçük oyuncu olduğunu gösterdi. Böyle bir tavır ne ülkemizi Fransa’nın yanına götürür ne de pes etmemize yol açabilirdi. Nitekim Silahlı Kuvvetlerimiz, ilişkileri askıya alarak Fransa’nın restini gördü ve ilişkiler onların istemediği ve beklemediği bir yöne kaydı.

Şimdi hep birlikte küçük bir oyun oynayalım ve ABD seçimlerinden sonra Temsilciler Meclisi çoğunluk liderinin Ermeni yanlısı olduğu için soykırım konusunda ülkemize karşı olumsuz bir tavır alıp almayacağını tahmin edelim. Tüm veriler ABD’nin de bu konuda Fransa gibi davranacağını gösteriyor ama eğer böyle olmazsa ve bu konu arka plana itilirse ne diyeceğiz?

Benim tahminim ABD’nin bu konuyu uyutacağı yönünde. Bunu nasıl yapacaklarını bilemem ama bir takım kombinasyonlar sonucu bu konuda ülkemizi rahatlatacaklarını sanıyorum.

Fransa dolduruşa geldi ve bizimle kavgalı oldu ama başkaları onu yalnız bırakacak. Yani küçük sorunlar çözülerek büyük sorunlara çare bulunmaz, büyük sorunların çözümü küçükleri zaten ortadan kaldırır.

Mahir Kaynak

star

Mgas
11-21-2006, 03:18 PM
Arkadaşlar Fransızların suçu ne ?
Suç Fransız parlementosunun,Fransız insalara yüklenmenin bir manası yok.

Bunun yanısıra Fransanın bu tasarıyı geçirmesi Türkiye için çok hayırlı. Böylece elimize öyle bir koz aldık ki Türkiye AB ye düşünenden erken girerse Fransa yüzünden olacak.

asena
11-21-2006, 04:03 PM
DUn RAI2'de muhterem Papa Hazretleri Hoca'nin Turkiye'ye gidisi icin kisa bir belgesel hazirlandi.
Belgeselin icine Ermeni SOzde Katliami da serpistirildi.
Papa gidecegi icin Italya da taniyabilir bu safsatayi her an.
Tanirsa hepsi tanir,Turkiye'de AB'ye taniyarak girer.

Gerci bu arada AB'yi isteyen var mi?
AB'ye girilmeyecek,sokmazlar bizi.Girilmeyecegini gecmis ve simdiki hukumet senden benden iyi biliyordu.
Bu oyalamanin tek nedeni,gecis donemi icin yapilan degisikliklerle birlikte Ordu'nun gucunun azaltilmasi,milli degerlerile oynama hakki kazanilmasidir.

semetey
11-25-2006, 04:42 PM
Türkiye Yunanistan'a karşıdan sonra Türkiye Fransaya karşı diye Survivor yarışması düzenlensin Fransa takımı Diasporacı Ermenilerden kurulsun.

Militan77
11-26-2006, 04:53 AM
Sonuc olarak yapilan sey herzamanki gibi kuru tantanadan ibaret kimsenin birsey yapacagi yok.
Türkiyedeki market camina Fransiz mallarini boykot yaziyor iceride ne ararsan hersey fransiz....

Fransiz kalarak Fransayi boykota devam.! ! !

gitar0224
11-26-2006, 04:56 AM
Bence de Fransa'nın kabul ettiği yasaya fransız kalalım.

gitar0224
11-26-2006, 05:18 AM
Ben iyisi mi okulda öğrendiğim ama unutmuş olduğum fransızcayı hatırlamayayım.

Mgas
11-26-2006, 05:20 AM
Yok canım ne Fransız kalacağız. Adamlar resmen gardlarını indiriyorlar, yüzlerine,yülerine çalışacağız ;D

erkinturk
11-26-2006, 07:14 AM
Sonuc olarak yapilan sey herzamanki gibi kuru tantanadan ibaret kimsenin birsey yapacagi yok.
Türkiyedeki market camina Fransiz mallarini boykot yaziyor iceride ne ararsan hersey fransiz....

Fransiz kalarak Fransayi boykota devam.! ! !

Bence kirkyillik Cezayir sokagini Fransiz sokagi yapip kendine musluman diyen,Turk olmayi bir alt kultur olarak gorelim diyen malum partiye oy veren canim Turkiyem bunlara mustahaktir.

nurhak
11-26-2006, 07:29 AM
Konya kadar topragı olmayan bir ülke ve bu ülkede yasayan calısan ciddi bir Türk nüfus olan danimarka'ya bile basmüzakereci sıfatıyla giden bu ülke bakanını aramaya kalkan bir görevliyi ikna edemeyip arka kapılardan girip cıkan bir iktidarla hic bir sey yapamazsınız ancak gürler gibi görünüp bir iki şak-şak yaptırır,birkac yumurta atar,göbek bagınızdan beslenmeye devam edersiniz.saygılarımla

Militan77
11-27-2006, 01:32 AM
Bence kirkyillik Cezayir sokagini Fransiz sokagi yapip kendine musluman diyen,Turk olmayi bir alt kultur olarak gorelim diyen malum partiye oy veren canim Turkiyem bunlara mustahaktir.

Aynen bu sekilde....