View Full Version : Yeter Artik!
Administrator
10-10-2006, 12:23 AM
arkadashlar bir sey soyleyim musulman olmayan turk yari turktur veya hic turk degildir. Artik gaguzlari ve shaminsltlari dogru yola salma kor gozlerin acma zamanimiz geldi,yada islami kabul etsinler veya bize hic karismasinlar gitsinler ,yoksa bu forumda gordugunuz gibi onlar icimize hep fitne cikarmak icin geliyorlar,bizi parcalamaya chalishiyorlar onlarin amaclari sionist planlarini halklarimizda gerekleshtirmektir,neden diyosaniz bakin hep burada islam kelimesinin kotu bir simge olarak gostermeye chalishirlar,kadinlarimiz ciplak gezmesini istiyorlar,ve ezan turkce okuma gibi sachma sapan seyleri gercehkleshtirmek isterler,amaclari ise islami asagilamaktir, dogru kendileri bundanv yanio yahudi hizmetcileri olduklarindan haberleri yoktur, ama bizim icin onlari iclerinde ne istedikleri degil ama yaptiklari islerin sonuchlaridir. onlarin isini sonuchlariise tam komunistler gibi resmen allaha kufur eden devlet kurmaktir yoksa "bizim ilahimiz allah degil tanridir ve biz turkleri sadece tanri korur" diye bagirmasdilar.Dogru bu forukmda TurkDiaspora gibi akli basinda olan gaguzlarda var ama turkdisapora 7-8 oay once islami kabul etmishti ve artik %100 turk oldugunu bize boyle ispatlamish oldu,simdi artik sira digerlerin erasatda gezinenler icin geldi.
Çönö sana ne oluyorki bu milletten alıp veremediğin bişr şey mi var?
Adminin sözlerine katılıyorum... son günlerde türklük maskesi altında dini sulandırmaya çalışanlar var...
Ama senin derdin ne? Al dinini peygamberini ilahını başına çal diyebilen birinin hem türk düşmanı hem de ıslam düşmanı George Bush'un Haçlıları ordusunda olduğunu düşünürüm...
kime hizmet ediyorsun? Kumuk, Kıpçak diyorsun onları tanımıyorsun bile...
Hiç MUrad ADJI'yı okudun mu? Ondan daha büyük kıpçak var mı günümüzde?
sonra kumuk, kıpçaklar kafir midir ki sen küfrünle övünüyorsun?
kıpçakça ders verecek kadar bu kültürü tanıyorum içiçeyim... saygılı olmak istemiyorsan gelir ankarana ve seni indirmesini de bilirim... nasıl olsa Sultan beybarsları mııra kadar gönderip şerefsizleri indirten kültürü biz yaşatııyoruz....
Scofield
10-10-2006, 01:46 AM
Administrator:
kogo vy podrazumevali? etot paren? vsegda kljatva? Ja dumaju, chto on javljaetsja takzhe tureckim ili kurdskij provokator. ja lichno ne verju v nego. tolko ne vozrazhajte, v kazhdyh nacijah est vsegda idioty :lol:
Scofield
10-10-2006, 01:49 AM
Kes ulan! Nurcu seni...
Sen bana kanından hâber ver! Tacik seni...
Bakın, son kez uyarıyorum. Ankara'da bir tane Özbek öğrenci bırakmam, beni tanıyan tanır hepsini indiririm!
hadi leyn :D
Al dinini, muhammedini, allahını başına çal! Dememek için kendimi zor tuttum, diyorum...
Senin dinin hiçbir şekilde benim umrumda değil, ***tir git, duvara mı taparsın, iki üç hat sanatı portreye mi taparsın? Ne *** yersen ye!
Defol git ulan! Senin atan Türük değil bunu bil...!!!
Hint - Tacik karışımısınız... Bizim gözlerimiz çekik, ama tenimiz beyaz, kara değiliz, kafamızda top gibi değil!!!
ipin ucunu coook kacirdin
Ulan sizin öğrencileriniz Türkiye'ye geldiğinde, yardıma koşardım liseli hâlimle, yazıklar olsun! Kaç tanenizi evime götürdüm, karnını doyurdum, sigarasını eksik etmedim, 12 yaşımda daha doğu türkistan eylemlerindeydim, Yazıklar olsun be...!!!
Bitti kardeşlik falan, yaptığın *** çocukluğu yutulur gibi değil!
sonra da geldin burada mi anlattin? Oraya gelen Özbeklerin ekonomik durumu bahse girerim seninkisinden daha iyidir :)
Çönö sana ne oluyorki bu milletten alıp veremediğin bişr şey mi var?
Adminin sözlerine katılıyorum... son günlerde türklük maskesi altında dini sulandırmaya çalışanlar var...
Ama senin derdin ne? Al dinini peygamberini ilahını başına çal diyebilen birinin hem türk düşmanı hem de ıslam düşmanı George Bush'un Haçlıları ordusunda olduğunu düşünürüm...
kime hizmet ediyorsun? Kumuk, Kıpçak diyorsun onları tanımıyorsun bile...
Hiç MUrad ADJI'yı okudun mu? Ondan daha büyük kıpçak var mı günümüzde?
sonra kumuk, kıpçaklar kafir midir ki sen küfrünle övünüyorsun?
kıpçakça ders verecek kadar bu kültürü tanıyorum içiçeyim... saygılı olmak istemiyorsan gelir ankarana ve seni indirmesini de bilirim... nasıl olsa Sultan beybarsları mııra kadar gönderip şerefsizleri indirten kültürü biz yaşatııyoruz....ben inanmiyorum bu adamin baska bir Turki etnik oldugundan. ilk geldi kendi yöresel Turkcesini yazdi (yazmaya calisti) sonra hemen Turkiye modern Turkcesine döndu. :D :D Bu adam tamamen FAKE :D
arkadashlar bir sey soyleyim musulman olmayan turk yari turktur veya hic turk degildir. Artik gaguzlari ve shaminsltlari dogru yola salma kor gozlerin acma zamanimiz geldi,yada islami kabul etsinler veya bize hic karismasinlar gitsinler ,yoksa bu forumda gordugunuz gibi onlar icimize hep fitne cikarmak icin geliyorlar,bizi parcalamaya chalishiyorlar onlarin amaclari sionist planlarini halklarimizda gerekleshtirmektir,neden diyosaniz bakin hep burada islam kelimesinin kotu bir simge olarak gostermeye chalishirlar,kadinlarimiz ciplak gezmesini istiyorlar,ve ezan turkce okuma gibi sachma sapan seyleri gercehkleshtirmek isterler,amaclari ise islami asagilamaktir, dogru kendileri bundanv yanio yahudi hizmetcileri olduklarindan haberleri yoktur, ama bizim icin onlari iclerinde ne istedikleri degil ama yaptiklari islerin sonuchlaridir. onlarin isini sonuchlariise tam komunistler gibi resmen allaha kufur eden devlet kurmaktir yoksa "bizim ilahimiz allah degil tanridir ve biz turkleri sadece tanri korur" diye bagirmasdilar.Dogru bu forukmda TurkDiaspora gibi akli basinda olan gaguzlarda var ama turkdisapora 7-8 oay once islami kabul etmishti ve artik %100 turk oldugunu bize boyle ispatlamish oldu,simdi artik sira digerlerin erasatda gezinenler icin geldi.
Türkler, Müslümanlığı seçmeden önce Türk değilmiydi ?
Hoşgeldin bu arada fazla özletme kendini.senin yokluğunda forum havasını kaybediyor...;)
kurshad
10-10-2006, 03:12 AM
Bu ne demektir?
Herkes kendi dinine ,inancina baksin. Kimse birbirine karismasin, saldirmasin demek herhalde..;)
Kimse bana Türk değilsin diyemez! İyice oku o yazıyı...
Çönöbay. senin aşırılığın türklüğüne gölge düşürdüğünü, ve senin temsil etmeye çalıştığın milleti burda her türlü karışık milletlerin giridiği forumda salak durumuna düşürdüğünü hiç farkediyor musun?
166 ıletın karşısında aldığın uyarıların sayısı yanında kibarca ve şaka karışık biz de uyardık.... bu olması gerekenseö aşırılığın nasıl olur...
allah korusun..
Scofield
10-10-2006, 03:42 AM
Administrator (http://forum.arbuz.com/member.php?u=933)
Sen ülkücü müsün?
hayir o Turkucu
Benim eski yazdıklarımı okursan, lehçemi iyi bilmediğimi, ailemin 35 yıldır post-modernizm, ondan önce de T.C. altında asimile olmaya başladığını söylemiştim.anlat bakalim nasil asimile oldun
Atam iyi ki anamla evlenmiş, ikisi aynı obadandır ama Türkiye'de ayrılmışlar, Molla Bayram (İttihat ve Terakki'nin kurucularından, Bektaşî babasıdır, Enver Paşa'nın silâhdaşıdır) ölünce de, (Mezârı Elazığ'da imiş, soyadı Aydın'dır) ailemiz Elazığ'dan zazalarla yaşanan kan davası yüzünden ayrılmış. Salurlarla, kayıların bir kısmı orada kalmış. Bizim köyü git araştır, veriyim: İn Obası, Kayılar, Selânik... Kıpçak köyüdür, yaşadığımız sıkıntıları bilemezsin sen.hangi siteden kopya yapistir yaptin? :)
Kıpçak köyüdür, yaşadığımız sıkıntıları bilemezsin sen. Hele benim yaşadıklarımı asla bilemezsin... O yüzden bana bulaşma, ben sana zâten bulaşmam.vay beh, o SIKINTILARI ben Ortodox kökenli olmama ragmen niye yasamadim? hayret...
Sen Türkçü olmadığın gibi, benim hakkımda yorum da yapamazsın.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tanımadığın kişilere karşı temkinli olman gerekmez mi?kimsenin tanimaya niyeti yok gibi zaten
dervish
10-10-2006, 03:58 AM
Biz seninle Ankara'da görüşelim.
Angaralı arkadaş!
Git Angaralı Turgut'tan bir-iki parça dinle, açılırsın.
kurshad
10-10-2006, 04:05 AM
Ankaralı değilim, orada okudum. Gazi Anadolu Lisesi'nde...
Artvinde ne isin var? Okul mu, Is mi?
dervish
10-10-2006, 04:06 AM
Tamam Angaralisin iste.
Tabriz_Han
10-10-2006, 06:54 AM
Xox Cono gardas'in yazdiklarini okuyunca bunu citti olarak yazdigini inanamiyorum, acikcasi guldurucu geldi sanki sakalasiyor.
Xox Cono, musluman degilsen'de saygi veririm olsanda saygi veririm, senin inancin sana bagli meni ilgilendirmez, Musluman olan kotu oluyor, olmayan iyi oluyor gibi tartismalar son derece yanlisdir.
Hic kimse sana Musluman olmadigin icin laf atmadi ama sen her iki de bir muslumanlari lanetliyorsun, biraz daha saygili ve ahlakli olabillirmiriz acaba?
Seckjin Khan
10-10-2006, 09:05 AM
Senin dinin hiçbir şekilde benim umrumda değil, ***tir git, duvara mı taparsın, iki üç hat sanatı portreye mi taparsın? Ne *** yersen ye!
Hint - Tacik karışımısınız... Bizim gözlerimiz çekik, ama tenimiz beyaz, kara değiliz, kafamızda top gibi değil!!!
Sen kimsin ya!
bu forumun içine ettin girdiğinden beri yeter artık!
herkes kendi inancına baksın kimse de kimseye karışmasın...
doranos
10-10-2006, 10:05 AM
arkadashlar bir sey soyleyim musulman olmayan turk yari turktur veya hic turk degildir.
o kuralı nerenden uydurdun?
herkes Türklük kuralı koyuyorsa bende koyarım bundan böyle Jamaikanın Rastafarii inancına sahip olmayan Türk değildir veya çeyrek Türktür.
bu arada yanlış hatırlamıyorsam sen Türk Ordusuna karşı threadler açmıştın.bu kuralı ben uydurmuyorum türk ordusuna hakaret eden hiç türk değildir.
Seckjin Khan
10-10-2006, 10:20 AM
arkadashlar bir sey soyleyim musulman olmayan turk yari turktur veya hic turk degildir.
İslamiyetten önce TÜRK Irkı yokmuş gibi konuşuyorsun!...
Administrator
10-10-2006, 01:27 PM
Dyllan
Hazreti Muhammed efendimizin getirdigi dine gore Islamiyet ilk once Adem atamiza verilen dindi ilk musulmanda zaten Adem atamizdir.turkluk ise Adem atamizdan cok daha sonra mevcut oldu.yani buna gore konush.
Hand_of_Doom
10-10-2006, 01:35 PM
La Havle Vela Kuvvet İlla Billahi Alil azim..
Bilader..
İlk önce diktatörlükten bahsediyorsun daha sonra diğer soydaşlarımıza hakaret ediyorsun..
Diğer insanların seçimleride bellidir..
O Nurculara da selam götür..Onlar anlar...
ABD'nin Kahraman İlan ettiği insanlardır o adamlar..
Seckjin Khan
10-10-2006, 01:47 PM
Dyllan
Hazreti Muhammed efendimizin getirdigi dine gore Islamiyet ilk once Adem atamiza verilen dindi ilk musulmanda zaten Adem atamizdir.turkluk ise Adem atamizdan cok daha sonra mevcut oldu.yani buna gore konush.
Ooooo çok geriye gittin ama :)
biras saçma geldiğini itiraf et ;)
mustafa06
10-10-2006, 01:48 PM
İslamın bir kuralıda zorlama olmamasıdır.
Allah Kur'anı Kerimde ve peygamberimiz aracılığı ile gören gözler, düshünen beyinler ichin her sheyi alenen ortaya koymushtur.
Buna rağmen iman etmeyenler ichin sonun nasıl olacağıda belirtilmishtir.
Bizlere düshen görev , kardeshlerimizi her fırsatta hak yoluna davet etmektir.
ancak zorlama ile değil , kendi hür iradeleri kabul shartı ile.
Tercih ise insanlara kalmıshtır. Gönlümüz her Türk kökenli kardeshimizin islama inanmasından yanadır.
İnanmayanlar, dinimize saldırmadıkları sürece bizlere düshen onlara zarar vermek değil, saygı duymaktır. mesafeli olmak, veya tercih etmek ise tamamen ayrı konudur.
sevgi ile
mustafa06
10-10-2006, 01:56 PM
Dyllan
Haklısın ama,
Bu sözlere herkes yürekten inanmısh olsaydı , dünyada herkes İslamı secherdi.
Din kavgası diye bir shey olmazdı.
mesela,hristiyanlarda baba oğul ve kutsal ruh diye bashlıyorlar.
İpler daha bashtan kopuyor.
Hand_of_Doom
10-10-2006, 01:56 PM
İslamın bir kuralıda zorlama olmamasıdır.
Allah Kur'anı Kerimde ve peygamberimiz aracılığı ile gören gözler, düshünen beyinler ichin her sheyi alenen ortaya koymushtur.
Buna rağmen iman etmeyenler ichin sonun nasıl olacağıda belirtilmishtir.
Bizlere düshen görev , kardeshlerimizi her fırsatta hak yoluna davet etmektir.
ancak zorlama ile değil , kendi hür iradeleri kabul shartı ile.
Tercih ise insanlara kalmıshtır. Gönlümüz her Türk kökenli kardeshimizin islama inanmasından yanadır.
İnanmayanlar, dinimize saldırmadıkları sürece bizlere düshen onlara zarar vermek değil, saygı duymaktır. mesafeli olmak, veya tercih etmek ise tamamen ayrı konudur.
sevgi ile
Hz.Muhammed(SAV) ne güzel demiş zaten;
“Bildiğinizi herkese öğretiniz, bilginizi yayınız kolaylaştırın, zorlamayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin.”
Aybike
10-10-2006, 03:31 PM
ooooooooooo Arkadaş çoşmuş..Ankaralara davet felan..:)
Bide özbekleri tehtit..Vay vay vay...hehehehehehhe...Neyine güvendiğini merak ettim valla....:)
Ama Alın Allahınızı,peygamberinizi başınıza çalın lafı pek hoşuma gitti diyemem..
Galiba bize ankara yolu görünecek..:)
Qarama
10-10-2006, 04:00 PM
Aybike abla Berlin Kreuzberg Türkiye Cumhuriyetine mi davet etsek ;)
Aybike
10-10-2006, 04:18 PM
heheheheh bakma evet..
Oraya bi yolu düşsün paşamın..:)
HAhahahhahaha..Hasırda ağırlayalım...:)
Tabriz_Han
10-10-2006, 05:14 PM
Eski Turklerde "Tek Tanriya" inaniyordu, onlarda "mumin"di yani musluman'di, muslumanlik sadece Kuran'i Kerim indikden sonra dunyaya yayilmadi, Isa Peygamber muslumandi, Ibrahim Peygamber muslumandi, Gezer Peygamber (Turklerin eski dini yayan diyenen, ve bazi yorumcularini gore Kur'an;da ismi geciyor ama tam emin degilim>?) o da musluman'di.
Ama zamanla, dinler ozunden sapmis, mesela Hristiyanlik'da God,Isa ve Trinity'yi inanirlar v.s
Turklerin eski dinin ozu tek Tanriydi, halen buna inananlar var, onlarda Turk, musluman olan'da Turk, Musevi'de Turk, hepsini kabul edelim.
KuMuKh
10-10-2006, 05:34 PM
Aslinda cok basit ;
Turk din ayrimi yapmaz ; musluman ise irk ayrimi yapmaz .
2 + 2 = 5 etmez .
bacha
10-10-2006, 05:41 PM
Turkluk bir millete ait olmak.
Muslumanlik, Allaha ve Muhammede inanmak.
Burda gordugumuz konfliktin esasi bashka bir sheyde.
Uzbekler genelde konservatordur. Bizlerde Islam diniden gitmish insan, insan gibi bile kabul edilmez.
Turklarda milletin bir kismi modernlashmish, ve modernlik altinda Islam diniden gitmeg'i anlamish insanlar var.
Sonuch: Modernlashmish, ve daha modernlashan Turkiye, dine on besh yil once donen Uzbekistandan daha farklidir. Ozbekistanda yetmish yil bizi dinimizi kaybetmemizi isteyenler vardi, ama kaybetmedik, ve geri dondug'umuz zaman Islama hurmet ve sevgimiz oncekiden de daha guchlu shimdi. Turkiyedeysya, hep Avrupaya girmek isteyen milletler gibi, gaylar, dinsizlar, lesbilar choktur.
As Atakurt said once: "Turkey shall one day become part of civilized European nations".
wolfie
10-10-2006, 05:56 PM
mikserleri tebrik ederim. bachaya malzeme oldunuz. bi sen eksiktin bacha. Sen de geldin tam olduk. Şimdi hep berbaer ortalığı karıştırırsınız.
dp: son sözü (aşağıdaki) nerden duydun/uydurdun?
As Atakurt said once: "Turkey shall one day become part of civilized European nations".
KuMuKh
10-10-2006, 06:32 PM
Turkluk bir millete ait olmak.
Muslumanlik, Allaha ve Muhammede inanmak.
Burda gordugumuz konfliktin esasi bashka bir sheyde.
Uzbekler genelde konservatordur. Bizlerde Islam diniden gitmish insan, insan gibi bile kabul edilmez.
Turklarda milletin bir kismi modernlashmish, ve modernlik altinda Islam diniden gitmeg'i anlamish insanlar var.
Sonuch: Modernlashmish, ve daha modernlashan Turkiye, dine on besh yil once donen Uzbekistandan daha farklidir. Ozbekistanda yetmish yil bizi dinimizi kaybetmemizi isteyenler vardi, ama kaybetmedik, ve geri dondug'umuz zaman Islama hurmet ve sevgimiz oncekiden de daha guchlu shimdi. Turkiyedeysya, hep Avrupaya girmek isteyen milletler gibi, gaylar, dinsizlar, lesbilar choktur.
Bacha
Ozbekistan ile Turkiye elbette farklidir , bu teshiste hem fikiriz . Amma velakin , kultur ve dil akrabadir ve buna bagli olarak ortak yanlar , aykiri yanlardan daha fazladir .
Bir Turk din ayrimi yapmaz ; tarihe bakiniz , genel anlamda boyledir . Turk her dinde vardir ; hak dininde ise dunya kulvarinda muhtesemdir .
Elbette ki diger islam milletlerinin muhtesemligi tartisilmaz ; velhasil illaki muhtesem olmak icin islam milleti olmak diye bir sart bulunmamaktadir , tartismalarda bu gercegi goz onune almak ; namazdan once ve sonra Hayyam okumak gibidir . ;)
Mazlumluk kader degildir ; ahlaki ve kulturel sorumlulugumuz geregi olarak , Turk yada Musluman arasinda secim yap diye soranlari ciddiye almamak 1 numarali tepkidir .
Her koyun kendi bacagindan asilacaktir ve Islam'da zorlama yoktur , hele hele milliyetinizi unutun ve arap milliyetciligini , fars kultur emperyalizmini kendi benliginiz gibi kabul edin denmesi cok agirdir .
Etmez iseniz gonlumuzde yeriniz yoktur demek ise maalesef makbul degildir .
Ataturk hakkinda boyle asagilayici konusmasan ; daha cok insan seni dinlemez mi ?
nogayhan
10-10-2006, 07:04 PM
Al dinini, muhammedini, allahını başına çal! Dememek için kendimi zor tuttum, diyorum...
S.A
Sana nogayca yazayim iletimi,seninle ne kadar dil ortakligimiz var bilmiyorum ki;niyetim bunu olcmek degil.
betimizdi kuye etbe,inanmaganin tindi camanlama,bizden bulay pikirler sikbaz,bizim en uyken kuyezimiz ependi bolmamiz,en uyken tin alimleri bizden sikgandir,en uyken turk akaylari pikir ademleri,bizden sikgandir,biz bunlarga uyrettik turk bolganlarini
savlukban kal.
anlamadinsa sole Turkce yazarim.
bacha
10-10-2006, 07:27 PM
Her koyun kendi bacagindan asilacaktir ve Islam'da zorlama yoktur , hele hele milliyetinizi unutun ve arap milliyetciligini , fars kultur emperyalizmini kendi benliginiz gibi kabul edin denmesi cok agirdir .
Kumukh, bu sozlerle bana gosterdin, sen turksun, sen deg'ishiksin, ne hakkinda konushtugunu bile bilmiyorsun!
Bukhari, Beruniy, Babur(India va Pakistani musluman yapti) bu hep fars yada arap kulturu deg'il, bu bizim islamla alakali tarihimiz. Hayyami getirdin, onun rubaisini okuyup anlamazsin ne hakkinda konushuyor insan, chunku turkielisin. Hayyam sufiylardandir, onun rubailarindaki lociki kisaca boyle: "Kendimi kotu gibi gosterim, ki iyilik yaptig'im zaman insanlara ibret olayim. Eg'er kendimi chok iyi ve dindar gibi gosterseydim, insanlar benim hatalarimi gordug'u zaman, bu hatalari din hatasi gibi anlayacakti." Bu hakkinda sufizmi oku, ve bizim, Orta Asya tarihinida oku. Islam ve Uzbeklik/Tajiklik/turkmanlik/uygurlik ayirilmaz sheyler. Ama, malesef Turk(turkiyeli) ve musluman, Atakurtten sonra, bir manada gelmez.
KuMuKh
10-10-2006, 07:58 PM
Kumukh, bu sozlerle bana gosterdin, sen turksun, sen deg'ishiksin, ne hakkinda konushtugunu bile bilmiyorsun!
Bacha , ben , milliyet ve din cekismesi hakkinda vecize yapiyorum. Turk olduguma gelince , eee ? ne suc / gunah yazildi Turk olmak ile ?
Bukhari, Beruniy, Babur(India va Pakistani musluman yapti) bu hep fars yada arap kulturu deg'il, bu bizim islamla alakali tarihimiz.
Bacha , bir Kumukh resmi ekledim Altin Orda thread'inde ; ismi Mohammed Amin .
Nacizane sorayim ; biliyormusun kimin soyundan gelir ?
Hayyami getirdin, onun rubaisini okuyup anlamazsin ne hakkinda konushuyor insan, chunku turkielisin.
Hayyam'i uzmaniyim diye bir iddiam yok ama , Turkiye'li olmak demek Hayyam'a goreceli occidental gozlukleri ile baktigimizi ispatlamaz .
Nacizane sorayim , insanin insana yabancilasmasi konseptini anlarmisin ?
Hayyam sufiylardandir, onun rubailarindaki lociki kisaca boyle: "Kendimi kotu gibi gosterim, ki iyilik yaptig'im zaman insanlara ibret olayim. Eg'er kendimi chok iyi ve dindar gibi gosterseydim, insanlar benim hatalarimi gordug'u zaman, bu hatalari din hatasi gibi anlayacakti."
ah be gozum ; sen sarcasm olayini atladin ; cok " literal " anladin yazdiklarimi .
Hayyam'in imani degil soz konusu olan guzel kardesim , yasanan komedya'nin iki yuzlulugudur .
Bu hakkinda sufizmi oku, ve bizim, Orta Asya tarihinida oku.
offff offfff ; nereden baslayayim ki ? Bak benim dedelerim 750 yilinda camii yapiyorlardi ve dinsiz imansiz bolgeleri imana cagiriyorlardi , halen devam ediyolar bu arada .
Orta Asya tarihini ; Dogu Turkistan'dan Kumuksar'li Uygur'a soruyorum genellikle { saka yapiyorum , herhalde anlarsin , he ? } ; onun
anlattiklarindan yol cikarak diyorum ki , Cinli bize din ayrimi yapar , irk ayrimi yapar .
Sen ise din ayrimi uzerinde otorite kuruyorsun , olmaz oyle sey yahu .:D
Islam ve Uzbeklik/Tajiklik/turkmanlik ayirilmaz sheyler.
Islam , Turk ve Tacik ayrilmaz sheyler , dogrudur .
Ama, malesef Turk(turkiyeli) ve musluman, Atakurtten sonra, bir manada gelmez.
neden boyle hitap ediyorsun ki ?
:D
Ataturk hakkinda bu laflari soyledikten sonra ; nereye goturmeli bu tartismayi sence ?
KuMuKh
10-10-2006, 08:07 PM
Bacha
http://www.youtube.com/watch?v=a9mB-tIykvA
Bati Turk Dunyasindan , umarim cok kizmazsin .
bacha
10-10-2006, 08:29 PM
Kumukh, chok konushtunda, ama ne diyorsun hich anlayamadim.
Benim soylediklerimi istemiyorsun anlamayi.
Ben sana bir shey hakkinda konushuyorum, sen bana bashka bir shey hakkinda.
Benim soyledig'im, Ozbekler ichin once ISLAM dini gelir, sonra Uzbeklik, turkluk ve bashkalar.
Turkiedeysa, araplari sevmedig'iniz ichin, Avrupaya girmek ichin verilen diniy azadliklar sebeb, insanlarin modernlashmasi sebeb, ve bashka chok sebeblerden, Islam dinini rad eden, islam diniden vaz gechen insanlar sayisi choktur.
Bizim Administrator ile XOX_Conoyun "savashlari"da ben soyledig'im sheylerin ispati.
Shimdi, ferstein?
P.S. Atakurdun turk milletine yaptig'i shey, Leninin Ruslara yaptig'i sheye benzer. Ruslar dinlerini kaybettiler, Lenindan sonra.
KuMuKh
10-10-2006, 08:38 PM
Benim soyledig'im, Ozbekler ichin once ISLAM dini gelir, sonra Uzbeklik, turkluk ve bashkalar.
Turkiedeysa, araplari sevmedig'iniz ichin, Avrupaya girmek ichin verilen diniy azadliklar sebeb, insanlarin modernlashmasi sebeb, ve bashka chok sebeblerden, Islam dinini rad eden, islam diniden vaz gechen insanlar sayisi choktur.
Bizim Administrator ile XOX_Conoyun "savashlari"da ben soyledig'im sheylerin ispati.
Shimdi, ferstein?
Turkiye'de vicdan ve din ozgurlugu vardir ; dogrudur .
Turkiye'de dinsiz imansiz ancak her diger ulkede oldugu gibidir , ne eksik ne fazla .
Senin soylemek istedigini elbette anlamiyorum ; Yani Turkiye'yi unutun diyorsun diyecegim ama ; nasil olur ki ?
Gercekten boyle mi istiyorsun / goruyorsun ?
:)
bu arada sana sorulan hic bir soruya cevap vermedin henuz ?
hep tek tarafli sorgulamak olur mu ?
nalinci keseri mi bu ?
bacha
10-10-2006, 08:42 PM
Türkiye'de de aynı şeyler çok yaşandı, benim ailemden yiğitleri ülkücüler de, komünistler de vurdu.
Biz alışığız, öyle 2-3 günlük andijan olayı yaşanmaz biz de...
Ok, sizler super-puper insanlarsiniz.
Burda uzbek va bashka Orta Asyalilari hekaret ettin, sana hich kimse cevaben hekaret etmedig'in sebebi: Kopek senden daha zekali oldug'unda.
bacha
10-10-2006, 08:48 PM
Turkiye'de vicdan ve din ozgurlugu vardir ; dogrudur .
Turkiye'de dinsiz imansiz ancak her diger ulkede oldugu gibidir , ne eksik ne fazla .
Senin soylemek istedigini elbette anlamiyorum ; Yani Turkiye'yi unutun diyorsun diyecegim ama ; nasil olur ki ?
Gercekten boyle mi istiyorsun / goruyorsun ?
:)
bu arada sana sorulan hic bir soruya cevap vermedin henuz ?
hep tek tarafli sorgulamak olur mu ?
nalinci keseri mi bu ?.
Hep sorularina cevap verecem.
Xox bu konuyun bashinda ozbekleri hekaret ediyor, nichin o shimdiya kadar ban olmadi? Biliyormusun, ben ottuz tane bani Og'uzdan almishtim, turklara "karshi sheyler soyledig'im" ichin. Ama insan burda hep bizim Orta Asyali milletleri kara diyor, top-kella diyor, ama devam ediyor hekaret etmeyi. Bu da Turk milliyetciliginin, turkiyeli Turklenir ashag'ilik komplekslerinin ispati deg'ilmi?
bacha
10-10-2006, 08:51 PM
"Sana gülüyorum, çok komiksin!
Ha ha ha!" said a turkish fascist before he was caught by normal folks from Central Asia and sent to a concentration camp, which he soon left in small cubic forms of soap.
.
Hep sorularina cevap verecem.
Xox bu konuyun bashinda ozbekleri hekaret ediyor, nichin o shimdiya kadar ban olmadi? Biliyormusun, ben ottuz tane bani Og'uzdan almishtim, turklara "karshi sheyler soyledig'im" ichin. Ama insan burda hep bizim Orta Asyali milletleri kara diyor, top-kella diyor, ama devam ediyor hekaret etmeyi. Bu da Turk milliyetciliginin, turkiyeli Turklenir ashag'ilik komplekslerinin ispati deg'ilmi?
Mevlana gibi;Ne olursan ol yine gel dedik....
ama
adam gibi,insan gibi...
sana gore baska bir seye mi benziyoruz...
Altai_Han
10-11-2006, 04:15 AM
Türük olmak kan meselesidir. Daha ne diyeyim?
;) Yine Doğru bi sey yazdın.
Ben Senin Irkina Karisiyor Muyum Ulan (batirli) Cono.... :)
Altai_Han
10-11-2006, 04:22 AM
Ben Senin Irkina Karisiyor Muyum Ulan (batirli) Cono.... :)
Websitesine bakılırsa Türk, Altın Ordu soyundan. :cool:
KaanSerdar
10-11-2006, 04:41 AM
Dedim ya ağabey... Ben kimsenin dinine karışmam, kimse de benimkine karışmasın, kavga çıkıyor; hele kendini ortodoks sananlar hiç karışmasın!
Doğru, müslümanları sevmeyişim ayrıdır, saygı duyuşum ayrıdır. Ama müslüman olduğunu iddia edip, olmayana da kırıcı da olurum, saygı da duymam! Kardes cogu konularda sana hak veriyorum ama cogundada vermiyorum. Bu konuya bide cok fazla kizgin bakisinida anlayamiyorum. Hadi daha gencken,simdi yasli degilim ama daha cocukken diyeyim, bende bu konuya böyle bakiyordum ama artik bi belirli yasdan sonra degisik bakiyorum bu tip konularda. Senin bu Thread icindeki bütün yazilarini okudum ama sorununu pek anlamis degilim. Seni kim veya kimler kizdiriyorki?
Hand_of_Doom
10-12-2006, 12:38 PM
Shimdi, ferstein?
P.S. Atakurdun turk milletine yaptig'i shey, Leninin Ruslara yaptig'i sheye benzer. Ruslar dinlerini kaybettiler, Lenindan sonra.
Türkler Arapları sevmez?
Sana Türkün gözü ne duydu ne gördü birinci dünya savaşında açıklıyayım..
Osmanlı okullarında okuyan aynı tabağa kaşık daldıran Arap Subayların İngiliz Safında gördü Türk çocuğu..
İngiliz Altını ile azmış KÖPEKLER Türk'te lafta dinleri için saldırdı..Dinsiz dediler Türk çocuğuna ve Türk çocuğu hayatında askerlikte her türlü emiri yerine getiren Türk Çocuğu..
Kırık bir sesle..
Ama komutanım oda müslüman çocuğu dedi..
Türk'ün kulağı demi işitti o topraklarda?
Peygamber Efendimizin Miraca çıktığı yere..İngiliz komutanı girdiğinde ne mutlu ki Haçlılar geri döndü diyen komutanın sözlerini alkışlayanları duydu..o alkışlayanlar kimler miydi?Daha kanı kurumadan..Ruhu bedeninden ayrılmadan..
TURK ORDUSUNDAN KAÇANLAR!
Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa'nın göz yaşlarını bilir misin kardeşim sen?Istanbul teslim olduğunda aylarca direren..Askerlerini severek okşuyarak çocukları gibi siperlere yerleştiren Fahrettin Paşa'yı ve Atatürk'ün hayatta iken efsane olan kişi diye hitap ettiği Fahrettin Paşa'yı..Kutsal Emanetlerimizi Istanbul'a gönderen Fahrettin Paşa'yı bilir misin?
O Fahrettin Paşa ağlayarak veda etti Peygamberimizin mezarına ve teslim olmasını isteyen kimdi biliyormusun..
ŞERİF HÜSEYİN!
Hiç düşündün mü yahu?
Biz bu savaşı neden Anadolu'da kazandık..Belki görüntüleri izle anlarsın..Türk insanının kurşun yağmuru altında yokluk içinde olmasına rağmen ateş hattına yiyecek götürdüğünü bilir misin? ve Arap Yarımadasında aynı çeteciler tarafından Türk Askerinin azıcık erzağının yakıldığını bilir misin?
Taaaa Bosna'dan cepheye gönüllü gelenler oldu..Şerif Hüseyin ve Köpekleri Türk Askerini canice öldürürken soyarken....
Peki Türk'ler kim?
Bizans'a karşı duranlar..Çin'e karşı Arapları destekleyenler,Haçlı'ların dalga kıranı..
Bak sana..
Şerif Hüseyin ve KÖPEKLERİNİN..Dinsiz dediği ordunun subayının bir şiiri..
Nedense kimseler anlamaz EYVAH!
O kadar saf olan dileğimizi
Bir ummi isen ya Resulullah
Ancak sen okursun yüreğimizi
Ne kanlar akıttık hep senin için
O Ulu kitabın hakkıyçün,aziz
Gücümüz erişsin ve erişmesin
Uğrunda her zaman döğüşeceğiz
Yapamaz Ertuğrul evladı sensiz
Can verir cananı veremez TÜRKLER
Ebedi hadım-ül Haremeyniniz
Ölsek de Ravza'nı ruhumuz bekler.
İdris Sabih..
AB Olayına girmişsin..
Yahu iyide..
AB'Ye en büyük sert duruşu yapan insanlar Türkçülerdir zaten..Defalarca dedik..Şerefimizi satmaya hiççç niyetimiz yok..
Ayrıca Administrator'un gönderdiği yazıları incelersen her daim Türkçülere hakaret eden bu arkadaş nasıl bir anda Türk'lük hakkında hüküm vermeye başladı orasıda işin ayrı bir geyiği..
Birincisi Türk Halkı Arap'lardan nefret etmez..Ama lider tayfaları da umrumuzda değil..
Düne kadar PKK'yı besleyen ülkeler..
Suriye,Lübnan,FKÖ''Filistin Kurtuluş Örgütü''
ASALA'yı besleyenler..Yani Ermeni-Taşnak Terör Örgütü diplomatlarımızı şehit edenler..
FKÖ ile ve Lübnan'da eğitim görmüşlerdir..
Topkapı Sarayını ziyaret et eğer zamanın olursa..Orada ki Kutsal Emanetlerin nasıl muhafaza edildiğini gör..
Ve Suudi Arabistan'a git..Peygamberimizin evini ve Lawrence'nin evi arasında ki bakım farkınınıda görmeni dilerim açıkcası..
Ha Bu arada..Topkapı Sarayı'na bombalı saldırı düzenleme girişiminde bulunanlar Lübnan'lı idi..
Türkiye'nin ise Lübnan'a savaş içinde ve savaştan sonra gönderdiği yardımları cümle alem biliyor..
Müslüman Boşnak'lar katledilirken,Kosova'da yine Müslümanlar katledilirken operasyon için baskı yapan ülke Türk askeridir ve Türk askerinin nasıl karşılandığını sanırım iyi kötü bilirsin belki..''En Büyük Asker Bizim Asker'' söylemleri ile..Bugün Bosna'ya giden bir Türk'ün Bosna'lıdan farkı yoktur onların nazarında..Tabii Bosna'lılarda dürüst olmak gerekirse en azından benim için öyle..Türkiye'de ki Yeni Bosna'da Bosna'dan çok Bosna'lı yaşar..
Ayrıca Müslüman olan yabancıların bir çoğu Türkiye'de Müslüman olurlar....
Almanya'ya gelince Almanya Türk'lerin gitmesinden bir süre sonra Camii ile tanışmıştır onuda bilesin..
Hacca giden bir çok insanın söylediği yegane söz şudur..Gerçek İslam burada imiş..Dinimiz birlik olmayı emreder..
Ramazan'da dahi Camii bombalamayı değil!
Sapık ruha sahip olan insanlar tarih içinde her daim var olmuşlardır..Öyle bir cümle kurmuşsun ki sanki Türkiye'de yaşayan Türk'lerin tamamı gay yada lezbiyen eğilimli..
Dinden daha da mı bahsediyoruz..
Hadi İran'a gidelim..
Ama Güney Azerbaycan'daki Türklere neler yapıldığını unutmadan..
Yada Mısır'a..
KKTC'De ki soydaşlarımızı ezen Rum Tankları Mısır'dan gitmiştir ve şu anda Rum Kesimi ile kanka durumundadırlar..
Bir çok ülke de İngiliz altını ile Zengin olmuş Emirler osurup osurup yatarken yanlarında Filistin yanıyor umurlarında mı?ve yardım için Türkiye'ye geliyor o insanlar..Arap ülkelerine değil..
Dünyanın en lüks arabaları onlara aittir..Heralde o arabalara harcayacakları paranın yarısını Filistin'e yardım amaçlı harcasalar bugün problem olmaz..
Suudi Arabistan'ın sadece petrolden geliri 400 milyar dolardan fazla...........
O yüzden..
Arap Emirleri ile Kralları ile Zengin tayfası ile ''Kesinlikle kendi halinde ki halka her hangi bir nefretim yok olamazda inşallah sadece kendilerine ait bir gelecek kurarlar kendilerine ve Türkiye emin olun onlara yardım edecektir''Türk'leri mukayese etme....
Suriye bile hala hayaller görür..Hatay'ı kendi toprağı olarak düşünür..
Evvel Allah..Atalarımızın gibi bizde vatanımızı büyük bir sevgi ile savunuruz..
Anadolu İslamının ve Türkiye'nin temelinde sevgi vardır..Unutma bunu..
Administrator
10-12-2006, 01:03 PM
bacha
ozbekler turklerden daha konservativ degil asla ,sana forumda,vetya turk dizilerini seyrettiginde oyle geleyor olabilir ama trurkiyede gercek hayatta durum farkli,dugunden sonra bakiral;ik testinde gecemeyen kizlari kendi babasi veya kardesleri olduruyor bile,bizde oyle sey varmi?hayir ,ve turkiye adi halk arasinda araplari sevmeyeni cok az sayida bulursun veya hech bulamazsin, baska taraftan dogru soyluyorsun bizde 100 % ruslashmish veya batilashmish ve islama hic saygisi olmayan bir ozbekte bile islama karshi turkiyede oldugu kolay kolayca islama veya araplara karshi laf atamazlar,hatta online forumlarda bile oyle sey yapamazlar ,ama ruslashmish ozbeklerinde dindar olanlari az degil.ben bir sey cok shashirtiyor tukiyede islami ataturk kadar degeri yoktur yani burda herzamanki girdugumuz gibi eger ataturk hakinda gercek olsada bir tane negatif sey soylersen,hamen sana saldirirlar oyle ki bana sanki peygembere karshi soyledigim gibi geliyoar ama islam karsi bir sey soylersen hatta seni destekleyenide bulabilirsin. yani tukiye disnda yasayana adam cok garip gelir boyle seyler.
Administrator
10-12-2006, 01:09 PM
PKK ye dstekleyen ulkelerden biri israildir hatta gizlice PKK militanlarini savashmaya hazirliyor niye israil ile araniz hala mukemmeldir?peki niye sinonist kontrolunda olan ordunuz buna gozunu kapatiyor?
doranos
10-12-2006, 01:25 PM
asla kimseyi incitmek için söylemiyorum ama Türkiyede de tam tersi bilinir.Özbeklerin Ruslaştığı ve dinden uzaklaştığı düşünülür böyle düşünülmesinin en önemli sebebi de sex turizmi için gelen Özbek kadınları.böyle olmasını kimse istemezdi tabi ve Özbeklerin dinlerine bağlı olmasını da isterdik ama malesef...
Dine bağlılık şeriat kurallarıyla olmuyor.Bak İrana en katı kurallar onlarda ama camileri bomboş ama Türkiyede cami yetmiyor mahallelere.Namaz kıldıysan Türkiyede görürsün en az 10 dakika önce gelmek gerekir özellikle cumaları dışarda kılmamak için.
PS:Atatürkün kim olduğunu bilmeden konuşma bence..Bundan önceki postlarında başka milletlere ve değerlerine saygılı olduğunu söylemiştin eğer yalan değilse Atatürke kafana estiği gibi hitap etmemelisin.
doranos
10-12-2006, 01:28 PM
PKK ye dstekleyen ulkelerden biri israildir hatta gizlice PKK militanlarini savashmaya hazirliyor niye israil ile araniz hala mukemmeldir?peki niye sinonist kontrolunda olan ordunuz buna gozunu kapatiyor?
siyonist kontrolünde olan bi ordumuz olsaydı tepki gösterirdik ama yokki!:lol: :lol:
Administrator
10-12-2006, 01:36 PM
zaten yok onun icin bunu soyledim.niye israil ile araniz cok iyi?
Administrator
10-12-2006, 01:40 PM
PS:Atatürkün kim olduğunu bilmeden konuşma bence..Bundan önceki postlarında başka milletlere ve değerlerine saygılı olduğunu söylemiştin eğer yalan değilse Atatürke kafana estiği gibi hitap etmemelisin.
ioste bakin arkadashlar ilslama veya allaha karsi bir soylenirse hic kimse boyle tepki verdigin gormuyoruz ..niye?ataturk islam diniden veya allahtan daha onemli olan birisimi?estagfrullah...
Scofield
10-13-2006, 05:06 AM
zaten yok onun icin bunu soyledim.niye israil ile araniz cok iyi?
yok abi degil aslinda. hersey about the $$$... cikar iliskileri bunlar. yoksa israil ile isi biraz kazidiginda kanli bicakli Turkiye ile Israil
mustafa06
10-13-2006, 05:13 AM
[b]
ioste bakin arkadashlar ilslama veya allaha karsi bir soylenirse hic kimse boyle tepki verdigin gormuyoruz ..estagfrullah...
lütfen ''Hich kimse'' diye genelleme yapma. uzağa gerek yok ,yakın tarihli yazıları arashtırırsan dahi chok ağır ve sert tepkiler bulabilirsin
sadece hitap ettiğin shahıslara söylersen , onlar cevabını verirler veya vermezler onların sorunudur..
Hand_of_Doom
10-13-2006, 03:15 PM
Administrator..
Hangi cemaatin yurtlarında kaldın bir bana açıklayıver bakayım..
Siyonist kontrolünde ordu imiş breh breh breh..Kaçıncı alay bu?
O ordu eğer siyonist kontrolünde olsa idi EOKA'nın Rum köpeklerini biçmez idi..Halka bakacaksın ilk önce..
Halkın ve ordunun bakış açısına ki ordunun söylemi ağırlıklı olarak halkın söylemidir..Hatta ve hatta öyle siyonist kontrolündedir ki Lübnan ordusunu şu an da eğitecek ordu Türkiye'dir..
Türkiye'de İslam'ın Atatürk kadar değeri yoktur?
Türkiye'de her ikisininde değeri vardır..Yalnız Türk'lerin liderlerine olan sevgisini bilmiyorsan asıl sen kendi Türklüğünden şüphe et..
Pakistan Lideri Muhammed Ali Cinnah
''o Müslümanların da sesiydi..''
Açıkca söyliyeyim senin söylemlerini kimler söylüyor..
Yunanlılar,Ermeniler,IBDA-C yandaşları,Cüphesi düşen Ahmet Hoca,PKK yandaşları vs..
Atalar boşuna dememiş..
Katranı kaynatırsan olmaz ki şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker..
Türkiye'nin İsrail ile arası çok iyi?
Lübnan savaşına en fazla muhalefet yapan ülke hangisi idi bir araştır bakalım..
Türkiye'de o tür cinayetleri işleyen Türk'ler değil Kürt'lerdir..Bizim kendimize ve kızlarımızın faziletine güvenimiz fazladır çok şükür..
@Bacha..
Türk'ler dinini fln kaybetmedi..Lenin ile Ata'yı mukayese etmen bile ''CAHİL''lik belirtisidir..
Hoş Neyzen Tevfik güzel bir şiir yazmıştır bunun için kısaca..
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz..
SEN ANANDAN ÇIKARDIN AMA BABAN KİMDİ BİLMEZDİN ŞEREFSİZ!
O dönemde yaşayan o dönemleri gören bir dedemizin dediği ise şu;
İlk önce Zafer Tepe'yi gösterdi..
Burada dedi..
Cumhuriyet kuruldu..
Sonra kalbini tuttu..
ATATÜRK'TE BURADA!
demişti..
İşin daha da komiği..Sizin laf ettiğiniz Türkiye Cumhuriyetine Lenin Zulmünden kaçan Türkler ve Müslümanlar göç etmiştir..
Ahısla Soydaşlarım,Kırgız Soydaşlarım vs..
O yüzden bir yerlerinizi yırtmak yerine ''NUTUK'' u okuyun..
Oradan bile Atatürk'e muhalefet yapmak acaba bir takım kendine cemaat diyenlerin eseri ise beyler kusura bakmayın Türkiye'ye gelip bunun propagandasını yapmaya kasarsanız sonucuna katlanırsınız..
Sadece Danimarka yada Karikatür krizleri değil..
ABD'li bir gerizekalı senatör gerekirse Mekke'yi ve Medine'yi bombalarız gibilerinden gerizekalı bir açıklama da bulundu en sert tepki Türkiye'den geldi..
Yalnız devletimizin üniter yapısına bölünmez bütünlüğümüze karşı söylemlerde bulunan ve bunu dini siyasallaştırarak yapan insanlar haindir...
Eskiden şöyle yapılırdı bu tür adamlara..
Güvenilir bir din alimi bu zatı ilmi olarak yener eğer ki kararından caymaz ise bu zat asılırdı..
Atatürk hakkında belgelere dayanan negatif bir şey söyle..
Merak etme ayrıca..
Biz Peygamberimize hakaret edildiğinde birbirimize anlatmıyoruz olayları bizzat kişilere iletiliyor rahatsızlığımız vesselam..
Dinden imandan bahsediliyor iyi hoş..Ciddi anlamda bir protesto gösterisi yada sert söylemler göremedik hiç bir zaman?
Yahu biladerim geçiceksin..Hoş 1-2 tanesi yüzünden tüm insanları aynı kefeye koyacak değiliz..
Ayrıca..Bacha isimli şahıs Atatürk ile alakalı bir şey yazmıştı sanırım Avrupa ile alakalı..
Atatürk hiç bir ''ZAMAN'' garplaşma gibilerinden bir cümle kurmamıştır ''MUASSIR MEDENİYETLER'' Sözünü kullanmıştır..
Beyler ..
Son bir söz..
Eğer ki o kadar dine imana bağlı iseniz azıcıkta gözünüz Uygur Türklerini görsün..
Uygur Türkleri'de müslümandır..
Ve şu adı eğer haberleri izliyorsanız bilirsiniz değil mi Bacha ve Admin?
Hüsencan Celil
NOT : Başka soydaşlarımdan da böyle söylemler gördüm..Yalnız bunlar tanıştıklarımın yanında devede kulağı geçtim devede pire bile değiller..Dürüst olmak gerekirse onlar kendilerine Özbek Türkü gözü ile bakıyor olabilirler yalnız benim gördüğüm daha farklı..
Saygılarımla
@AYKIRI..
Kardeş o karikatürleri çizen geri zekalı gazeteyi mail bombardımanına tuttuk :D hem de yaptığımız şu idi
Çanakkale'de bize karşı savaşan Anzakların Türk hakkında ne düşündüklerine dair :D
NOT 2 : Hakaret ettiğin ordu bir çok Türk-i Cumhuriyetin ordusunu eğitir ve destek sağlar..Subayları babanın oğlu yetiştirmiyor..Subay mezuniyet törenlerinde hangi bayraklar var azıcık dikkat et..
Bazı Gagauz arkadaşlarımız Administratör adlı kullanacımızın konu başlığı ile ile ilgili söylemleri yüzünden bize karşı MESAFE KOYMUŞLAR;)
Birinicisi başlıktaki ifade konuyu açan kişinin ŞAHSİ FİKRİDİR.Burası bir tartışma platformu olduğuna göre düşünceleride TARTIŞILACAK...
İkincisi;Bu platformun Gagauz Türklerine verdiği desteği tekrar hatırlatmama gerek yok sanırım....
selamlarla...
cosonic
10-14-2006, 04:45 AM
bacha
ozbekler turklerden daha konservativ degil asla ,sana forumda,vetya turk dizilerini seyrettiginde oyle geleyor olabilir ama trurkiyede gercek hayatta durum farkli,dugunden sonra bakiral;ik testinde gecemeyen kizlari kendi babasi veya kardesleri olduruyor bile,bizde oyle sey varmi?hayir ,ve turkiye adi halk arasinda araplari sevmeyeni cok az sayida bulursun veya hech bulamazsin, baska taraftan dogru soyluyorsun bizde 100 % ruslashmish veya batilashmish ve islama hic saygisi olmayan bir ozbekte bile islama karshi turkiyede oldugu kolay kolayca islama veya araplara karshi laf atamazlar,hatta online forumlarda bile oyle sey yapamazlar ,ama ruslashmish ozbeklerinde dindar olanlari az degil.ben bir sey cok shashirtiyor tukiyede islami ataturk kadar degeri yoktur yani burda herzamanki girdugumuz gibi eger ataturk hakinda gercek olsada bir tane negatif sey soylersen,hamen sana saldirirlar oyle ki bana sanki peygembere karshi soyledigim gibi geliyoar ama islam karsi bir sey soylersen hatta seni destekleyenide bulabilirsin. yani tukiye disnda yasayana adam cok garip gelir boyle seyler.
Forum çoktan uğramıyorum!
Admin yine coşuyorsun yaw. allah aşkına bunu Uzbekistan- Problems and Solutions da yazmanı isterdim açıkçası bu yazdıklarını, çok ileri gittmedinmi , bunlar gerçektir şudur budur diyerek benim halkımı aşağlama cesaretini nerden buluyorsun ? kimsin sen klavye tuşlarına basmadan önce bir düşün ve ondan sonra yaz - eğer onu yapamoyrsan hızlı yaz ama sonrada bir oke ne dediğni sonra bi düzelt ! kimsin nesin bilmem ama senin dediklerin rus kökenli 3 - 5 aileda olduysa bu tüm Ozbekler deme hakkını vermez sana! Söylesene hangi kanıta, hangi deneyme, hangi istatisiğe göre burada yazıyorsun anlam veremiyorum!
Admin senin tanımam etmem ama şu yazdıklarından notunu verebilecek kadar insanı tanırım!
Sen söylermisin Annen ve Baban Özbeklermi sen bir özbek ailesinde terbiye görerek mı yetiştin ?
Mahalle köyde sana ve aile konuşurken hiç kimsemi sana öğretmedi bu ülkenin ne tür bir yer oludugun ve ne şekilde konuşulcağını , örf ve adetlerini !
Ben Özbeğim ve dediğm her lafın arkasında olarak konuşurum ama sen öyle bir şey yapmıyorsun millete sataşmak için kendi çapında bir thread açarak onu aşağlama lüksünü nerden buluyorsun , anlam bile veremiyorum!
Çok dikkatli ol klavye dünyada en kemiksiz dildir , onunla yazdıklarini hesabi sorulur elbet!
Özbekistana gelerek bir özbek ailesinde 1 yıl yaşayarak örf ve adetlermizi öğrenmeni isterdim !
Administrator
10-14-2006, 06:55 AM
Bazı Gagauz arkadaşlarımız Administratör adlı kullanacımızın konu başlığı
ile ile ilgili söylemleri yüzünden bize karşı MESAFE KOYMUŞLAR
mesafe koymalarinin asli suchlusu benim ifkrilerim degilki zaten asil such burda
asli suchlu olan olay insanklarin fazla kafasini chalisghtirmak istemediklaeridir.ager iyice dusunulurse anlarrlarki islam allahin dinidir insan eli
ile yazdigi sey degil ama malesef atalarini ne dinde bulmush olasalar onlarda
ona ininmaya devam etmesini ferz diye dusunurler buda nkadar cahillik
oldugun oguz sen bence iyi biliyorsun,evet belki soylediklerin agir glebilir ama
soylemezsek kiyametde bizleri suhlayabilirler niye uyarmadiniz diye.Turk
olmak musulman olmakla baslar yoksa diger ideoliji veya dinleri yutatrsak
sovetler 70 yil surdugu gibi bizim devletlerde veya ittifaklarda o kadar veya
ondan daha az surebilir.
to cosconic
valla arkadashlar bu cosconik nikli kullaniciyi hich anlamamsihim ne demke istedigin yane hangi konuya hakkkinda konushtugunuda anlayamazsdin eger arabalar hakkinda konushsaniz oda gelir farelere hakind akonusur yani hich alakasiz mantiksiz anlamsiz post edip duruyor.
Benim adamım gelmiş ama benim çıkmam gerekiyor...;)
Adminastratör senin gibi 3 adamım olsa sırtım yere gelmez bu cihanda :lol:
cosonic
10-14-2006, 07:38 AM
Administrator
anlama kapisten belliki ne dediğmi kavrayamıyorsun ! laflarının ne anlama geldiğni kendi bile bilmiyorsun ben şunu söylesem ne anlama gelir diye düşünmeden boş boş yazarsın sadece anlamsız benim açımdan!
okumanı ve tekrar okumanı isterim eğer anlayamdıysan!
ulan sen hakaret ediyorsun sana birisi karşı çıktğı zaman ne diyo bu diye mal gibi oradan birşeyler daha salıyorsun
beni anlaman için senin belli bir kapasiten olmasi gerekiyor ! gerezekalı adam
Scofield
10-15-2006, 05:42 AM
Administrator
anlama kapisten belliki ne dediğmi kavrayamıyorsun ! laflarının ne anlama geldiğni kendi bile bilmiyorsun ben şunu söylesem ne anlama gelir diye düşünmeden boş boş yazarsın sadece anlamsız benim açımdan!
okumanı ve tekrar okumanı isterim eğer anlayamdıysan!
ulan sen hakaret ediyorsun sana birisi karşı çıktğı zaman ne diyo bu diye mal gibi oradan birşeyler daha salıyorsun
beni anlaman için senin belli bir kapasiten olmasi gerekiyor ! gerezekalı adam
cosonic sen haklisin ama administrator'e de bazi yeni uyelerin asiriciliklari hakkinda yazdiklarina katiliyorum. bazi uyeler cok cok sapitti
mustafa06
10-15-2006, 06:02 AM
Ashırılık aslında subjektif bir terimdir.
Birisine göre ashırı olan, bashkasına göre normal gözükebilmektedir.
Veya bir konuda Birisinin sözleri, diğeri tarafından ashırı olarak algılanırken, farklı bir konuda diğerinin sözleri o birisine göre ashırı olarak kabuledilebilmektedir.
Kısacası Ashırıların olmadığı dönem varmı?
Önemli olan birisi bir shey yaparken, bunun tersini bana yaparlarsa tavrım ne olur diye sorması ve bazı özel konularda hassas olmasıdır.
Scofield
10-15-2006, 09:40 AM
abi nediyon yahu :D ???
Shimdi, ferstein?
Öncelikle Atakurd değil Atatürk. Doğru yazmasını öğren.
Birde sana bir soru hepimizi yüce Allah yarattı değil mi? Beni Türk olarak yarattıysa bu bana verilmiş bir ödevdir. Ben Türklüğe inanmalıyım ona göre yaşamalıyım. Allah Türklüğe izin verdiyse bunun nedeni olmalı, yoksa herkesi Arap yaratabilirdi.
Türk yada Özbek olduğundan için utanmamalısın. Kuran-ı Kerim'in Arapça gelmesinin nedeni Arapların özellikle o dönemde çok kötü durumda olmalarıdır, insanlıkla alakaları kalmamıştır. Allah zaten kitapları sapıtanlara göndermiştir, yoksa her akıllı insan dünyayı yaratan bir yüce varlık olduğunu ve ona saygı göstermesini bilir.
Sana tavsiyem Özbek olduğun için bunun değerini bil Araplaşma.
Demir Kağan
10-15-2006, 11:08 AM
Sana tavsiyem Özbek olduğun için bunun değerini bil Araplaşma.
O Özbek değil, Tacik olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.
Bizim Avrupa gibi bir sevdâmız yok! Kemalist de değiliz! Ne diyorsun ulan sen?
Bence herkes adına konuşma. Benimde Avrupa gibi bir sevdam yok, ama Atatürke sahip çıkmak kemalistlikse evet kemalistim. Sen kim oluyorsunda karışıyorsun ?
Demir Kağan
10-15-2006, 12:46 PM
Kemalistim.
cosonic
10-15-2006, 01:41 PM
cosonic sen haklisin ama administrator'e de bazi yeni uyelerin asiriciliklari hakkinda yazdiklarina katiliyorum. bazi uyeler cok cok sapitti
Doğru söyliyorsunda, ama bu insanın ben bu topiği açmasına bir şey demedimki geri zekalı özürlü hakkatan öyle bir mal şahsiyet o erif ben yazdımki bizim ülkemizi yanlış tanıtığı kanatındayım ve sağlam bilgiler kimseye burada ooo kişi vermez bizim ülke hakkında ! o kullaktan kullağa gelen şeylerle burada bize bir şeyler yazıyo atıyo yanii!
adam gibi yazsın bende he diyim !insanı çileden çıkartıyor. illalah dedirtyo!
ben bile okuduktan sonra valla öylemi diye şüphelenmeye baçlişcaktım az kalsın !
bide düşğnsene eğer ben az kalsın şuğhelenmeye başlıyosam bu dediklerine bir yabancı ülkemize hiç gidip görmemiş yaşamamış birisi ne diye düşunur hemen negatif damgasını vurur bizim devlet hakındeki fikirlerine !
mustafa06
10-15-2006, 03:28 PM
abi nediyon yahu :D ???
Benim iletiden sonra bu soruyu sorunca herhalde bana soruldu diye algıladım. :)
Eğer öyle ise Sözlerimin senim iletin ile ilgisi yok,
Bir tespit ve kishilerde (ben de dahil) olmasını arzuladığım bir genelleme idi. :)
Sorunlarına bu Forumu ve forum kullanıcılarını ORTAK ETME...
Derdin varsa,hesaplaşman varsa bunları HALLET sonra GEL...
Demir Kağan
10-16-2006, 03:59 AM
Eee... Sonuç nedir?
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=519504&postcount=95
Scofield
10-16-2006, 02:01 PM
Xöx Çono
yerinde olsam 5 dk durmam terkederim burayi
KuMuKh
10-16-2006, 05:39 PM
Erişiv bar üyde bereket bolmas .
Seckjin Khan
10-16-2006, 05:49 PM
Gerçekten YETER ;)
nogayhan
10-16-2006, 06:53 PM
Erişiv bar üyde bereket bolmas .
S.A
''Erişiv'' bunu anlamadim acarmisin.
KuMuKh
10-16-2006, 07:13 PM
Nogay sighosh ;)
Erişiv : Kavgali , bitmemis , aktif devam eden kavga
Er + iş + iv
Er kişi , iv işi .
iv : ? ;)
Aybike
10-17-2006, 01:23 AM
Ankara'da görüşeceğiz seninle koç!
niye anıtkabire yürüyüşmü var bende geliyom...:)
dervish
10-17-2006, 01:26 AM
niye anıtkabire yürüyüşmü var bende geliyom...:)
Hangi universitenin rektorusunuz?
Aybike
10-17-2006, 01:27 AM
Hangi universitenin rektorusunuz?
niye be hoca olmam yetmiyormu..:)
Çocuk teklif vermiş ben da katiliiiim diyom...
Ankaraya başka neden gidilirki...
dervish
10-17-2006, 01:34 AM
niye be hoca olmam yetmiyormu..:)
Çocuk teklif vermiş ben da katiliiiim diyom...
Ankaraya başka neden gidilirki...
Zirt-pirt anitkabire yuruyup olunun kabirinden medet uman rektorden de, hocadan da hayir gelmez. Nitekim istatistikler de bunu gosteriyor. Turkiye'de o kadar universite var ama 1 tanesi bile dunyanin ilk 100'u birakalim, "ilk 500 universitesi" listesine giremedi.
Aybike
10-17-2006, 01:35 AM
Zirt-pirt anitkabire yuruyup olunun kabirinden medet uman rektorden de, hocadan da hayir gelmez. Nitekim istatistikler de bunu gosteriyor. Turkiye'de o kadar universite var ama 1 tanesi bile dunyanin ilk 100'u birakalim, "ilk 500 universitesi" listesine giremedi.
Biz yürücez sana ne ..çocuk istiyo...Alla alla ya..Çattık iyimi..
dervish
10-17-2006, 01:39 AM
Biz yürücez sana ne ..çocuk istiyo...Alla alla ya..Çattık iyimi..
Hay hay yuruyun efenim. Orada agac filan varsa dilek tutup kurdele de baglayin.
Aybike
10-17-2006, 01:41 AM
Hay hay yuruyun efenim. Orada agac filan varsa dilek tutup kurdele de baglayin.
senin içinde mor bir kurdele bağlıcam..:)
Administratör adamım benim...
Foruma bir geliyor,pir geliyor.atıyor bir madik her madik attığı thread rating rekoru kırıyor...
Bunlardan her foruma lazım :lol:
nogayhan
10-17-2006, 08:34 AM
Nogay sighosh ;)
Erişiv : Kavgali , bitmemis , aktif devam eden kavga
Er + iş + iv
Er kişi , iv işi .
iv : ? ;)
S.A
Aciklaman icin tesekkur ederim.
Bu uydun bereketi erisiv de boladi demek:D
Alparslan
10-17-2006, 10:35 AM
senin içinde mor bir kurdele bağlıcam..:)
Mezar ziyareti sunnettir. Kurdele baglayip isi hurafeye dokmeyiniz.
Beyaz hocada gelcek mi? AAA pardon onun o saatte T.V. de programi vardi...konuklar pamela anderson ve saz ekibi :P
ya anlamadigim bisey var M.K. Ataturk'un mezarini ziyaret etmeyi ters karsilamak yada onu kullanlar 3 kagitci rektorlerle normal vatandasi bir tutmak ne kadar dogru olur? Anitkabiri haftalik mesire ve sikayet alani yapan rektorler acaba orada yatan adamin becerdigi islerin %1 ini yapabilirler mi?
Einstein iyi bir fizikciydi demek icin onun gibi yahudi mi olmak lazim? Ben anti-semitstim ama adam iyi fizikciydi kardesim. Buyuk iskender adindan da anlasilacagi uzere buyuk bir kumandandi ama ben ne grekleri ne makedonlari da sevmem, yaptigi bircok isi de onaylamam ama adam basarili idi kardesim. Azicik tarafsiz olun bea!!!
Selametle.
Kaptan-i Derya
10-17-2006, 10:56 AM
hmmmmm "selametle" sözcügû bi yerlerden tanidik geliyo, hangi üyeydi o hep yazisinin bitisine "selametle" yazan?
gurkan
10-17-2006, 11:05 AM
hmmmmm "selametle" sözcügû bi yerlerden tanidik geliyo, hangi üyeydi o hep yazisinin bitisine "selametle" yazan?
Borcugin Ustad Kullanırdı... Bir de ben bazen... Düşündüğümü söyleyeceksen...
Bence değildir... :D
Demir Kağan
10-17-2006, 11:08 AM
Borcugin üstad.
Alparslan
10-17-2006, 08:07 PM
EFEMM????? Ben benim yahu Alparslan, gercek adim, taklitlerimden sakininiz... Benden once baskasi boyle bitiriyorsa yazisini biliniz ki tek subem var.
Oyle bitirmemin sebebi gercekten herkesin selamette olmasi temennisi.
Selametle,
Scofield
10-18-2006, 12:58 AM
Ankara'da görüşeceğiz seninle koç!
YouTube - Cem Yilmaz - Doritos al cem abi saydirmis sana orda :D senin sulalen gelsin
Seckjin Khan
10-18-2006, 09:44 AM
Başkaların fikirlerini beğenmeyen ve sinirlenen kullanıcılar bu foruma girmesinler,hem kendilerini hemde başkalarının sinirlerini bozmayı bıraksınlar...
Scofield
10-18-2006, 09:46 AM
Terbiyesizliğin âlemi yok!
tamam komutanim emredersin :D cem yilmaz fena kirdi kalbini ah?
tamam komutanim emredersin :D cem yilmaz fena kirdi kalbini ah?
Yangına körükle gitmeyinnnn
Genç kardeşimi özelden hatırını sordum,tüzelde ise forum kuralları işliyor.sizden ricam yapıcı olun.olamıyorsanızda OLMAYA ÇALIŞIN :cool:
Scofield
10-19-2006, 03:34 AM
Yangına körükle gitmeyinnnn
Genç kardeşimi özelden hatırını sordum,tüzelde ise forum kuralları işliyor.sizden ricam yapıcı olun.olamıyorsanızda OLMAYA ÇALIŞIN :cool:
abi bu adama yapici olunmuyor ki... aadam hem Turklugu asagiliyor hem de özelden beni tehdid ediyor ankarada ulkucu arkadaslari varmis... hem anti-Turk anti-Islam hem de ulkuculeri varmis. Bu kada komplex bir adamla nasil yapici olalim? :D suanda benim de yanimda bir ulkucu arkadas var exchange ögrenci yakinda Ankaraya geri dönecek kendisi de Ankara kizilay karanfildeki isportacilari ve ulkuculeri tanidigini söyluyor. Gazi'de okuyormus :D hangi birine inanayim? ehehehe
abi bu adama yapici olunmuyor ki... aadam hem Turklugu asagiliyor hem de özelden beni tehdid ediyor ankarada ulkucu arkadaslari varmis... hem anti-Turk anti-Islam hem de ulkuculeri varmis. Bu kada komplex bir adamla nasil yapici olalim? :D suanda benim de yanimda bir ulkucu arkadas var exchange ögrenci yakinda Ankaraya geri dönecek kendisi de Ankara kizilay karanfildeki isportacilari ve ulkuculeri tanidigini söyluyor. Gazi'de okuyormus :D hangi birine inanayim? ehehehe
Forum günü geldiği zaman herkesi değerlendirecektir :cool:
Scofield
10-19-2006, 04:28 AM
Forum günü geldiği zaman herkesi değerlendirecektir :cool:
eh yani bu durumda olan biteni gözden gecirince Administrator'e hak vermemek elde degil :)
gerci bir iyi yani daha var. bu tur uyeler geldikce forumun nesesi artiyor :) bir de o acidan dusunmek lazim. bir aralar asiri saygi sevgiden uye kalmamisti. simdi daha da heyecan verici.
yok abi ben fikrimi degistirdim; Xöx Çono forumda kalsin bence :D ehehehe
Aybike
10-19-2006, 05:30 AM
Çocuk o daha ÇOCUK..:)
Demir Kağan
10-19-2006, 05:33 AM
Çocuk o daha ÇOCUK..:)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahaha. Abla çok yaşa.
borcugin
10-21-2006, 06:36 PM
Siz Müslüman mısınız? Eğer yanıtınız evet ise, kendinizi bu söylemleriniz ile kul yerinemi koyuyorsunuz yoksa başka bir sıfata mı? Gagauz Türklerini siz mi yarattınız! Siz mi onlara can verdiniz? Siz mi onları Türk olarak yaratarak Türkçe konuşmalarını sağladınız. Şimdi de yok olmadı onları yarı Türk veya hiç Türk değil diyerek hüküm kılıyorsunuz? Daha önceden kişileri kâfir ilân ettiğinizi biliyorum. Türkiye Türkleri Atatürk'e tapıyor diyerek kendinizi Allah yerine koyduğunuzu bu forumdaki herkes biliyor. Ben sizin İslâm'ı anlama noktasında ciddi sıkıntılarınızın olduğundan hiç ama hiç kuşkum yok. Şimdi de Gagauzların Türk oğlu Türk olmadıklarını mı tayin ediyorsunuz. Al sana 300 bin Gagauz Türkü. Türk gibi yaşıyor ve Türkçe konuşuyor. Bu 300 bin Gagauz Türkünü ben yaratmadım, ben Allah değilim haşa tövbe diyorsanız o zaman Allah'ın kendilerine verdiği Türklüğü ellerinden almayınız. Böyle bir yetkinizin ve haddinizin olmadığını biliniz. Hz. Ömer (R.A.) cahilliye devrinde "Biz putlara taparken helvalardan Tanrılar yani putlar yapıyor o Tanrılara tapıyor sonra da acıkınca Tanrılarımızı yiyorduk" diyor bir istişaresinde. Şimdi Gagauz Türklerini sizmi yarattınız ki de onları yemeye kalkıyorsunuz. Ne kadar da Hz. Ömer (R.A.) in helva-put-tanrı cahilliyesine benziyor sözleriniz. Birde size teşekkür edenlere ne demek lâzım. Hayal kırıklığı Müslümanlar mı? Şimdi ben size desem ki, kardeşim siz Ozbek falan değilsiniz, çünkü kaşınızın kıvrımları 60 derece kayık! Olur mu kardeşim ben Ozbek Türküyüm, anam Ozbek (en içten saygımla kendi anam gibi ellerinden öperim), atam Ozbek (en içten saygımla kendi atam gibi onunda ellerinden öperim), ben Ozbek Türkçesi konuşuyorum, Allah beni Ozbek olarak yarattı, sen mi yarattın? ... Devam edeyim mi durayım mı? Ne dersin!?
Konuyu şöyle açsaydınız size teşekkür ederdim. Gagauz Türkleri Türk Soylu insanlar ama Müslüman değiller. Dünyada din ile yönetilen kaç devlet var? Müslüman kardeşlerimizden Lübnan, Ermeni Soykırımını kabul eden kaçıncı ülke biliyor musunuz? Ne Müslümanı ne kardeşi? Türk olmanın koşulu inançları mı? İslâm'a inanmayan Araplar Arap, Farslar Fars, Acemler Acem oluyor da Gagauzlar mı olmasın? Ya da İslâm'a inanan Fransız Fransız, Amerikalı Amerikalı, Alman Alman oluyor da Gagauzlar mı olmasın? Türk olmanın koşulu eğer Müslüman olmak ise Araplar neden Türk değil? Neden onlar Arap? İnanç ile kültürü ve dili birbirlerinin olmazsa olmaz koşulu ve devamı kabul edişiniz, dünya üzerinde yaşayan 300 bin Gagauz Türkü karşısında aciz kalıyor, çaresiz kalıyor, püf oluyor, yalan dolan oluyor. Farsi iseniz ben Farsiyim deyiniz. Tacik iseniz ben Tacik'im deyiniz. Kendiniz gibi olunuz. Gagauz Türklerinin Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs, Irak, Batı Trakya, Kosova Türkleriyle olan stratejik, kültürel, eğitim öğretim alanındaki işbirliğinden korkmayınız. Fesatlanmayınız. Atatürk'ü kâfir, Türk Ordusunu Yahudi, Türkiye insanını Rum yapmayınız. Bu yetki Allah-u Tealânındır kardeşim. Bir gün dara düşersen inan bana elini size uzatacak olanlar yine onlardır. Onları Türk Birliğinden ayrıymış, düşmanmış, başkaymış gibi göstermeye kalkmanız zekice bir propaganda. Ama yiyenler yiyor bak. Ben yemem. Bakınız Yunanlılar onlara siz Helen Yörüğüsünüz diyor, Türk değilsiniz diyor, gelin bize size para, iş, çifte vatandaşlık veriyorum diyor, AB vatandaşı olun diyor. Bunları dediği Kilise Papazlığı altındaki ses kayıtlarını isteyen herkese veririm. Sizede veririm isterseniz. Ama onlar ne diyor biliyor musunuz? Ben Türk oğlu Türk'üm diyor.
Tırmızî şöyle der, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) "Zımnilere (birlikte yaşadığınız Müslüman inançlı olmayanlara) adalatsizlikle, zulüm ile düşmanlıkla alay ve hakaret ile amel edenlerin ahiret gününde iki elim yakasında olacaktır". Hadi şefaat iste bakalım Peygamberimizden. Öleceğiz, sizde öleceksiniz, nasıl bakacaksınız yüzüne?
Aybike
10-21-2006, 06:45 PM
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahaha. Abla çok yaşa.
sen çok yaşa...hahahha aklıma geldi yine hala gülüyorum ya..:)
-Ya abla o çocuk daha..
-çocukmu vallamı..kaç yaşındaki..
-18..benim yaşımda...
-??????????
ve ardından benim patlayan kahkaham....:)
Ulgenhan
10-21-2006, 08:34 PM
Siz Müslüman mısınız? Eğer yanıtınız evet ise, kendinizi bu söylemleriniz ile kul yerinemi koyuyorsunuz yoksa başka bir sıfata mı? Gagauz Türklerini siz mi yarattınız! Siz mi onlara can verdiniz? Siz mi onları Türk olarak yaratarak Türkçe konuşmalarını sağladınız. Şimdi de yok olmadı onları yarı Türk veya hiç Türk değil diyerek hüküm kılıyorsunuz? Daha önceden kişileri kâfir ilân ettiğinizi biliyorum. Türkiye Türkleri Atatürk'e tapıyor diyerek kendinizi Allah yerine koyduğunuzu bu forumdaki herkes biliyor. Ben sizin İslâm'ı anlama noktasında ciddi sıkıntılarınızın olduğundan hiç ama hiç kuşkum yok. Şimdi de Gagauzların Türk oğlu Türk olmadıklarını mı tayin ediyorsunuz. Al sana 300 bin Gagauz Türkü. Türk gibi yaşıyor ve Türkçe konuşuyor. Bu 300 bin Gagauz Türkünü ben yaratmadım, ben Allah değilim haşa tövbe diyorsanız o zaman Allah'ın kendilerine verdiği Türklüğü ellerinden almayınız. Böyle bir yetkinizin ve haddinizin olmadığını biliniz. Hz. Ömer (R.A.) cahilliye devrinde "Biz putlara taparken helvalardan Tanrılar yani putlar yapıyor o Tanrılara tapıyor sonra da acıkınca Tanrılarımızı yiyorduk" diyor bir istişaresinde. Şimdi Gagauz Türklerini sizmi yarattınız ki de onları yemeye kalkıyorsunuz. Ne kadar da Hz. Ömer (R.A.) in helva-put-tanrı cahilliyesine benziyor sözleriniz. Birde size teşekkür edenlere ne demek lâzım. Hayal kırıklığı Müslümanlar mı? Şimdi ben size desem ki, kardeşim siz Ozbek falan değilsiniz, çünkü kaşınızın kıvrımları 60 derece kayık! Olur mu kardeşim ben Ozbek Türküyüm, anam Ozbek (en içten saygımla kendi anam gibi ellerinden öperim), atam Ozbek (en içten saygımla kendi atam gibi onunda ellerinden öperim), ben Ozbek Türkçesi konuşuyorum, Allah beni Ozbek olarak yarattı, sen mi yarattın? ... Devam edeyim mi durayım mı? Ne dersin!?
Konuyu şöyle açsaydınız size teşekkür ederdim. Gagauz Türkleri Türk Soylu insanlar ama Müslüman değiller. Dünyada din ile yönetilen kaç devlet var? Müslüman kardeşlerimizden Lübnan, Ermeni Soykırımını kabul eden kaçıncı ülke biliyor musunuz? Ne Müslümanı ne kardeşi? Türk olmanın koşulu inançları mı? İslâm'a inanmayan Araplar Arap, Farslar Fars, Acemler Acem oluyor da Gagauzlar mı olmasın? Ya da İslâm'a inanan Fransız Fransız, Amerikalı Amerikalı, Alman Alman oluyor da Gagauzlar mı olmasın? Türk olmanın koşulu eğer Müslüman olmak ise Araplar neden Türk değil? Neden onlar Arap? İnanç ile kültürü ve dili birbirlerinin olmazsa olmaz koşulu ve devamı kabul edişiniz, dünya üzerinde yaşayan 300 bin Gagauz Türkü karşısında aciz kalıyor, çaresiz kalıyor, püf oluyor, yalan dolan oluyor. Farsi iseniz ben Farsiyim deyiniz. Tacik iseniz ben Tacik'im deyiniz. Kendiniz gibi olunuz. Gagauz Türklerinin Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs, Irak, Batı Trakya, Kosova Türkleriyle olan stratejik, kültürel, eğitim öğretim alanındaki işbirliğinden korkmayınız. Fesatlanmayınız. Atatürk'ü kâfir, Türk Ordusunu Yahudi, Türkiye insanını Rum yapmayınız. Bu yetki Allah-u Tealânındır kardeşim. Bir gün dara düşersen inan bana elini size uzatacak olanlar yine onlardır. Onları Türk Birliğinden ayrıymış, düşmanmış, başkaymış gibi göstermeye kalkmanız zekice bir propaganda. Ama yiyenler yiyor bak. Ben yemem. Bakınız Yunanlılar onlara siz Helen Yörüğüsünüz diyor, Türk değilsiniz diyor, gelin bize size para, iş, çifte vatandaşlık veriyorum diyor, AB vatandaşı olun diyor. Bunları dediği Kilise Papazlığı altındaki ses kayıtlarını isteyen herkese veririm. Sizede veririm isterseniz. Ama onlar ne diyor biliyor musunuz? Ben Türk oğlu Türk'üm diyor.
Tırmızî şöyle der, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) "Zımnilere (birlikte yaşadığınız Müslüman inançlı olmayanlara) adalatsizlikle, zulüm ile düşmanlıkla alay ve hakaret ile amel edenlerin ahiret gününde iki elim yakasında olacaktır". Hadi şefaat iste bakalım Peygamberimizden. Öleceğiz, sizde öleceksiniz, nasıl bakacaksınız yüzüne?
Daha ne denir ki? Din ile ırk arasında bir bağ var mıdır??? İlla sadece müslüman olanlar Türk ise sakın bana arap yarımadası da aslında Türk'tür demeyin :) İnanmam:)
sinansevilir
10-22-2006, 10:42 AM
O mantıkla Kür Şad Türk değil,Oğuz Kaan Türk değil; araplar ve acemler Türk . Öyle mi, sayın administrator?
Ulgenhan
10-22-2006, 12:00 PM
ATA'ların için de Türk değillerdi deme gafletini gösterme sakın adminstrator :)
erkinturk
10-22-2006, 01:10 PM
Tesekkur Borcugin ve digerleri
QUOTE "Bakınız Yunanlılar onlara siz Helen Yörüğüsünüz diyor,
Türk değilsiniz diyor"
Yunanlilara bizler Turk olarak az katkida bulunmadik!
bi dusunelim Karaman Turklerine ne oldu?
mubadelede Yunanistan'a gonderdik
sonrada onlarin cocuklari 'Karamanlis' olarak karsimiza chikti!
Nigde muzesine yolu dusen baksin Karaman Turkunun mezar taslarina
Grek harfleri ile Turkce okunabiliyor
Turklugu Muslumanlik yuceltmistir amma Turk'de muslumanligi
Dunyanin sevgilisi yapmistir
Aybike
10-22-2006, 04:06 PM
Turklugu Muslumanlik yuceltmistir amma Turk'de muslumanligi
Dunyanin sevgilisi yapmistir
SÜPER...
borcugin
10-23-2006, 01:08 AM
S.A.
Yüreğimi en çok acıtan şeylerden birisi de Türk Soylu Karaman Hıristiyanlarının Yunanistana mübadele olarak sürülmesi! Ancak; bizzatihi bilirim, görmüşlüğüm vardır, durum öyle abartıldığı kadar değildir. Onlar halen Türk. Bu mankurtlaştırılmaya karşı geldikleri için Yunanistan'ın onlara uyguladığı yıldırma sindirme politikaları Birleşmiş Milletler kayıtlarında belgeli olarak görülebilir. Ama onlar halen Türk. Buyrun. Bunlar nasıl Türk kalmışlar, nayır, nolamaz, nolmamalı diyenlere, saçını başını yolanlara, bezirgânlara tek sözüm vardır. Maskara durumuna düşmeyin bu gerçekler karşısında.
Selametle.
Irk ile dini butunlestırmek bana uygun gelmedı. Şöyle demeye çalısırsanız anlarım ya hrıstıyan ya da ataıst Turkler gelın bu forumda tartısalım konusalım sızı muslumanlıga davet edıyoruz. Dınımızı guzelce tanıtalım onlara o zaman anlarım.Ama bu tabir yerıne uygun bır tabır degıl. Hepımız dın kardesı olmasakda ırk kardeslıgımız vardır.Ortak karara daha yakın hareketde bulunmak kardeşlerin arasındakı bagları kuvvetlendırır...
borcugin
10-24-2006, 02:11 AM
hrıstıyan ya da ataıst Turkler gelın bu forumda tartısalım konusalım sızı muslumanlıga davet edıyoruz. Dınımızı guzelce tanıtalım onlara o zaman anlarım.
S.A.
Sevgili weci, sizin yapmak istediğiniz aynı şeyleri bir ateist ya da Hıristiyan yaparsa bunun adı Misyonerlik oluyor. Kimsenin kimseye din misyonerliği ya da tebliğ tebellüğ yapmaya ihtiyacı yoktur. Çok içten ve samimi olursun o zaman bir kaç kere anlatır söylersin. Bu çok özel bir konudur, forumda yapılması ya da yapılmasının savunulması uygun değildir.
Selametle.
BoRaN
10-24-2006, 02:55 AM
Administrator Önce tesbitlerini iyi yapacaksın!!! TÜRK Kelimesi Agzından cıkarken Dikkatli Olmalısın! Nedenmi..? Burada Ermenilerde var Ben Türküm diyen ama Her Fırsatta (!) Türk'lügü Sorgulayan Yargılayan Simdi Buna Sen nasıl Türk dersin? Hatta başkalarıda var Amerikalısı,italyanı,Fransızı,Rumu Vs. Vs. Önce Türk Derken Bunları Bir kenara ayırmalısın. Gerci Aklı Başında Olan Bir Türk Bunları yapıyor zaten. Bizlerede İşte Ne Manayla acılıyor Bilinmez ama (Ben biliyorum) Bu tür Topiklere Açıklama yapmak kalıyor. Ben Buraya Türk oglu Türkler Cogunlukta diye geliyorum kaç zamandır ama Buradada gördügüm kadarıyla rahat yok!!! Actıgın Konularda Hep Türk Kelimesi var ve bir seyleri irdeliyorsun. belki ben yanlıs anlıyorum ama iyi niyetliysen Türk Kelimesini Kullanırken Biraz daha dikkatli olmalısın. Ben Türk'üm diyorsun ama Ben Senin Ulusun ne tam manasıyla anlayamadım dogrusu(!) Sadece Gördüklerimi ve sezdiklerimi yazıyorum Birlik Olalım ve aramızdaki Casusları dıslayalım Bir birimizin Türk'lügünü Yargılamayalım Olaylar Kim fazla Türk Degerlendirmesine gelirse Birileri cok Rahatsız olur inancındayım...Allah Türk'ü Korusun Saygılar
S.A.
Sevgili weci, sizin yapmak istediğiniz aynı şeyleri bir ateist ya da Hıristiyan yaparsa bunun adı Misyonerlik oluyor. Kimsenin kimseye din misyonerliği ya da tebliğ tebellüğ yapmaya ihtiyacı yoktur. Çok içten ve samimi olursun o zaman bir kaç kere anlatır söylersin. Bu çok özel bir konudur, forumda yapılması ya da yapılmasının savunulması uygun değildir.
Selametle.
__________________________________________________ ______________
Börcügin ama benım burda anlatmaya calsıtıgım muslumanlık da zorlama yokdur. Dostluk kardeslık esasdır. Bunu nıye guzel vasıfları kullanarak burda ırk kardeslıgınde bulunan ınsanlara dogru anlatılmaya frsat verılmıyor. Admın acmıs yeter artık dıye topıc(konu) nedır bu yeter artık senı dogruyolarmı sana baska bır sey mı yapıyor musluman olmayan Turkler. Sonucda hermusluman TURK DEGIL HER TURK MUSLUMAN DEGILDIR! Anlatmak ıstedıgım budur. Ben elhamdurrullah muslumanım bana buyuklerım bu dını anlatırkende boyle anlatdılar ve boyle gordum paylasmanın ve sevgının en cok oldugu dındır. İşde anlatılması kelımelere yuklenmsı gereken sıfatlar bunlardır. Yok sa yeter artık hucümmm dıye bagırarak ınsanlara zarar verırsın ve onlarla bızım aramızda ayrıma yol acarız. Ilk once bır kardeslıgımız var zaten. Sonra bu kardeslıgı pekiştirelim sonra bunları konusalım tartısalım. Eger sonuc almazsakda napalım yanı onlar bızım yıne kardesımız borcugın anlayış için tesekkur ederım iyi bayramlar
borcugin
10-24-2006, 09:41 AM
S.A.
weci seni anlıyorum ve niyetinin en azından buraya Türk olan her şeyi yıkmak, bölmek, parçalamak, küfür etmek üstüne üstlük Müslüman geçinmek için gelenlerin yanında güneş kadar parlak. İyi niyetinden hiç kuşkum yok. Sevgimle sevgili kardeşim. Ben senden razıyım, Allah'ta razı olur inşallah.
Selametle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.