PDA

View Full Version : Türkiye'nin Turanlaştırılması

erk
10-15-2006, 10:43 AM
Forumdaşlar,

Yıllardan beri Turan da Turan deyip duruyoruz. Ancak önümüzde birçok engel var. Bu engelleri yıkacak en büyük güç Türkiyenin Turanlaştırılmasıdır, yani Türkiyeye Orta Asyadan nüfus getirilmesidir.

Elbette ki bu kolay olmayacaktır ama büyük miktarlarda değil mesela her ülke senede 5.000 kişi yollasa senede 25.000 eder. Hadi bir 25.000 de isteğe bağlı olsun etti 50.000. Az gibi görünebilir ama bu uzun süreç aradaki tüm engelleri kaldıracaktır. Ulupamir köyü çok güzel bir örnektir bence her sene böyle 5 10 köy kurulsa fena mı?

Açıkcası ben ırkçı değilim, kandan çok kültür birliğine inanıyorum. Ancak yakınlaşma olacaksa 1000 senedir ayrı düştüğümüz için böyle bir yol bence mantıklı.

Orta Asyayaya Türkiye Türklerinin toplu göçlerine ise karşıyım malum sadece Türkler gitmeyecektir. İnsan olarak kürtlere karşı değilim, önce hepimiz insanız ama abd ve yahudilerin oyununa geldiler bir kere amaç kürdistan belli.

Katta rahmat

wolfie
10-15-2006, 03:07 PM
ilginç bir fikir, ama sanki toplum mühendisliği projesi gibi görünüyor. Ters etki yapmasından korakarım. İyice düşünülüp analiz edilmelidir.

dervish
10-15-2006, 03:13 PM
Turkmenistan'in nufus vermiyecegini hemen soyleyebilirim. Ama alir.

erk
10-15-2006, 03:32 PM
ilginç bir fikir, ama sanki toplum mühendisliği projesi gibi görünüyor. Ters etki yapmasından korakarım. İyice düşünülüp analiz edilmelidir.

Elbette dikkatli olunacak. Zaten mesela İstanbul için 5.000 nedir ki ? Bence doğuya özellikle Orta Asyadan gelen köyler kurulabilir. Bir kısım insanlar ise büyük şehirlere yerleşebilir.

erk
10-15-2006, 03:36 PM
Turkmenistan'in nufus vermiyecegini hemen soyleyebilirim. Ama alir.

Türkmenistan'ın nüfusu az biliyorum ama vernesi lazım. Çok değil senede 5.000 nedir ki ? Yanlış bilmiyorsam Türkmenistan'ın topraklarının önemli bir kısmını çöller oluşturuyor, yani çok nüfusu kaldıramaz.

Hem biz Anadoluya neden geldikki ? Göç devam etmeli, hem kaynaşırız böylece.

şu anda Türkiyede kürt nüfus artışı çok ve böyle giderse 2100 e doğru çoğunluk onlar olacak. ben nitelikli nüfustan yanayım sizlerde nitelikli olduğunuza göre :)

oğuz
10-16-2006, 03:59 AM
Erk öncelikle yeniden hoşgeldin...

Yazılarında Türkçe karaterler görüntülenemiyor.bilgin olsun...

Selamlarla

erk
10-16-2006, 01:09 PM
Ne kadar saçma! Türkiye Türklerin değil mi? Siz Türk değil misiniz? İşte... İtiraf ettiniz, biz Türk değiliz, bizi Turanlı yapın diye... :D

Asıl Dağıstan'a Tatarları geri gönderin de, bağımsızlık kazanalım Kafkasya'da.

Batı'ya gidersen öleceksin!

Türk değilim demedim. Bu topraklarda tümTürk boylarının kaynaşmasını istemek Türklüğü reddetmek demekmidir ? Bu topraklar sadece Türkiye Türklerinin değil tüm Türklerindir. Ata toprakları Orta Asya hiçbirşeyle değişilmez ancak Türküye toprakları cennet vatan zaten gittikçe küçüldük, bari Orta Asyadan sağlam temellerle bağlanalım.

erk
10-16-2006, 01:11 PM
Erk öncelikle yeniden hoşgeldin...

Yazılarında Türkçe karaterler görüntülenemiyor.bilgin olsun...

Selamlarla

Teşekkür ederim Oğuz Bey,

yalnız o sorunu bir türlü çözemedim bir bildiğiniz var mı?

Katta rahmat, esen kalınız

Tabriz_Han
10-16-2006, 02:29 PM
Cok guzel bir fikir Erk bey :D

Ulupamir gibi bir kac daha ornek var herhalde dogru hatirliyorsam, Hatay/GaziAntep civarlarinda Afganistan Ozbek Turklerin koyleri varmis, Turkiyenin 8-10% Tatar Turklerinden kokenliymis. Bati'da Kazak koyler oldugunu duydum?

Bulgaristandan bir zamanlar yogun Turk gocu vardi.

Asinda dunyanin her tarafinda en ilginc hic duyulmadigi koselerinde Turk boylari bulunuyur. Ulupamir Kirgizlari gibi, vatansiz, yasamlari icin uygun olmadigi yerlerde bulunuyorlar. Bunlar Turkiyeye yerlestirilmeli.

Ulupamir Kirgiz Turklerin hikayesi okadar uzunki, okadar ilginc ve harika'ki ondan muhtis bir filim yapilir.

O Kirgiz Turk boyu zamaninda Afganistana Ruslarla savasti, sonra Pakistana gecti, sonra Tajikistan, sonra yine Pakistan ve sonunda boy olarak Turkiye-Van'a. O bolgeye bir kac tane Turk boyu yerlestirilse cok iyi olur.

Iran'da Turkler acayip sekilde cogaliyor, Doguya yayilalim :lol: :P

erk
10-17-2006, 02:17 PM
Cok guzel bir fikir Erk bey :D

Ulupamir gibi bir kac daha ornek var herhalde dogru hatirliyorsam, Hatay/GaziAntep civarlarinda Afganistan Ozbek Turklerin koyleri varmis, Turkiyenin 8-10% Tatar Turklerinden kokenliymis. Bati'da Kazak koyler oldugunu duydum?

Bulgaristandan bir zamanlar yogun Turk gocu vardi.

Asinda dunyanin her tarafinda en ilginc hic duyulmadigi koselerinde Turk boylari bulunuyur. Ulupamir Kirgizlari gibi, vatansiz, yasamlari icin uygun olmadigi yerlerde bulunuyorlar. Bunlar Turkiyeye yerlestirilmeli.

Ulupamir Kirgiz Turklerin hikayesi okadar uzunki, okadar ilginc ve harika'ki ondan muhtis bir filim yapilir.

O Kirgiz Turk boyu zamaninda Afganistana Ruslarla savasti, sonra Pakistana gecti, sonra Tajikistan, sonra yine Pakistan ve sonunda boy olarak Turkiye-Van'a. O bolgeye bir kac tane Turk boyu yerlestirilse cok iyi olur.

Iran'da Turkler acayip sekilde cogaliyor, Doguya yayilalim :lol: :P

Teşekkür ederim Tabriz Han yazılarınız çok güzel. İlgiliyle takip ediyorum.

Ben bir ülkede azınlıkta olan Türklerin gelmesi taraftarı değilim çünkü o zaman o ülkede ki Türk varlığı yok olacaktır. Ben az sayılabilecek sayılarda vatan ve yurdu olan Türklerin Türkiyeye gelmesi taraftarıyım. Şimdi mesela senede 5.000 Özbek Türkü gelse Özbekistan sarsılır mı ? Hayır ? Nüfus olarak sadece 2 3 gün artış olmayacağı anlamına gelir.

wolfie
10-17-2006, 02:54 PM
erk teşekkürler, yazı tipini düzeltmişsin, artık okuyabiliyoruz...

Seckjin Khan
10-17-2006, 03:46 PM
Bence Türkiye Türkleştirilmeli,Turanlaştırılmamalı...

Demir Kağan
10-18-2006, 05:42 AM
Çok güzel bir fikir bence de. Ancak bunun için Türkçü ve Turancı bir hükümetler gerekmektedir. Türkiye'de MHP'nin iktidarını gördük, o yüzden bu partiye güvenim de yok, inancım da yok. Türk boyları kesinlikle içlerinde erimelidir.

erk
10-18-2006, 11:19 AM
Bence Türkiye Türkleştirilmeli,Turanlaştırılmamalı...

Türkleşmeyi Turanlaştırma olmadan yapamazsınız artık. Yani nasıl Türkleştirilecek Türkiye ?

Seckjin Khan
10-18-2006, 03:50 PM
biz zaten Türkler kendi içimizde anlaşamazken Turan için nasıl Tatarlar'ı, Kırgızlar'ı, Özbekler'i, Yakutlar'ı birleştirebiliriz?

olmasını isterim ama şu şartlar altında zaten oğuz Türklerini birleştiremezken bir de Turan'ı nasıl gerçekleştiriz.

Bence ilk önce Oğuz Türkçülüğü sonra Turan ;) sırayla yani ...

Seckjin Khan
10-18-2006, 06:41 PM
Kendi adıma Irkçılık yaptığımı düşünmüyorum.

Anadolu Melezdir haklısın ama babamızdan veya analarımızdan birinin Türk olması yeterli Türk Olman için ;)

Bu arada Türkistan'lı biriyle evlenince n'oluyor?

Seckjin Khan
10-18-2006, 06:49 PM
evet mantık o dur yakınlık olsun kültürler yakınlaşsın da senin dediğini anlamadım pek bu konuyla ilgili olan kısmını.

sen nasılsa artık Türklük kalmadı birleşsek nolur mu diyorsun yoksa Turan gerekli olduğunu mu söylüyorsun?

Seckjin Khan
10-18-2006, 07:01 PM
globallik ten ziyade alışveriştir bu.insanın doğasında vardır gelişim,değişim bunun önüne geçemezsin geçemeyiz.

benim yahudi bi kız arkadaşım vardı ama asla birbirimizin dinimizi ve kültürümüzü etkilemedik ama öğrendik sorun da yaşamadık eğer o geleceğimiz olsaydı senin gibi düşünmezdim aşk bu sonuçta ;)

bu arada sen kendi lehçem falan demişsin öğrenim hakkı dil ders ten bahsetmişsin.lehçen ne tam olarak sen kendini nasıl görüyorsun?

KuMuKh
10-18-2006, 07:17 PM
Turan'i ortaya cikartmak , Turk olmayan Turan unsurlara baglidir .

Turan Tasarimcilarinin en buyuk eksigi bu konudur .

;)