PDA

View Full Version : Yeni Forum Özellikleri Türkçe Tercümesi

Demir Kağan
10-17-2006, 07:06 AM
MegaZ'ın bu başlıkta (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=32657) açıklamış olduğu yeni özellikleri hem Türkistan Forumu Kullanıcılarından İngilizce bilmeyenlerin öğrenmeleri hem de özelliklerin tartışmaya açılması için bu başlık değerli yöneticimiz oğuz beğ'in isteği üzerine açılmıştır.

1) Kullanıcı rütbeleri "Registered Users" (Kayıtlı Kullanıcı) başlığı yerine, askeri rütbeler olarak değiştirilmiştir.
Er (Private) 0 İleti
Teğmen (Leutenant) 200 İleti
Yüzbaşı (Major) 400 İleti
Albay (Colonel) 800 İleti
General 2500 İleti
Generalisimus (?) 5000 İleti
2) Bir iletiye teşekkür ettiğinizde, teşekkür ettiğiniz iletinin sahibinin popülerliğine 5 puan eklenir.
3) Moderatörler uyarı yerine alarm verebilecekler.
4) Galeriyi sadece kayıtlı kullanıcılar görüntüleyebilir.
5) Kayıtlı olmayan kullanıcılar başlıklardaki ve iletilerdeki URL*leri ve eklentileri göremezler.
6) Kayıtlı olup da 25 iletiden az iletisi olan kullanıcılar URL veremezler. (spamı önler)
7) Altı (6) aydan beridir üye olan, en az 500 iletisi olan ve en az 50 popülerlik puan sahibi olan kullanıcılar otomatik olarak "Elite User" grubuna eklenecekler. Elit Kullanıcılar, sadece Elit Kullanıcılar tarafından görüntülenebilen özel bir foruma sahiptirler. Eğer acemilerin ve idiotların tartışmalarınıza katılmasını istemiyorsanız bu bölümü kullanın. Ayrıca Elit Kullanıcılar, Kullanıcı Kontrol Panelinden (User CP) nicklerinin altında yazan başlığı (title) değiştirebilirler.
8) Popülerlik (Reputation) Seviyeleri
User is infamous around these parts -> -50den fazla popülerlik puanı
User can only hope to improve -> -50 popülerlik puanı
User has a little shameless behaviour in the past -> -10 popülerlik puanı
User is an unknown quantity at this point -> 0 popülerlik puanı
User is on a distinguished road -> 10 popülerlik puanı
User will become famous soon enough -> 50 popülerlik puanı
User has a spectacular aura about -> 150 popülerlik puanı
User is a jewel in the rough -> 250 popülerlik puanı
User is just really nice -> 350 popülerlik puanı
User is a glorious beacon of light -> 450 popülerlik puanı
User is a name known to all -> 550 popülerlik puanı
User is a splendid one to behold -> 650 popülerlik puanı
User has much to be proud of -> 1000 popülerlik puanı
User has a brilliant future -> 1500 popülerlik puanı
User has a reputation beyond repute -> 2000 popülerlik puanı
9) Forumun anasayfasındaki "What's Going On" (Neler Dönüyor:d) Bölümünde, kullanıcı isimlerinin üstüne farenizi sürdüğünüzde kullanıcının profilinin öngörünümünü görüntüleyebilirsiniz.
10) Her kullanıcı modunu seçebilir. (Sol üstte, Özel Mesajların altında)
11) Translit Hızlı Düzenleme, Yeni İletiler ve Özel Mesajlar için de çalışıyor.
12) Kullanıcı adının altına cinsiyet seçeneği eklendi. (Üye Kontrol Paneli'nden [User CP] düzenlemelisiniz)
13) Kullanıcı adının altına ülke seçeneği eklendi. (Üye Kontrol Paneli'nden [User CP] düzenlemelisiniz)
14) 100 iletiden az iletisi olan kullanıcılar Teşekkürler (Thanks) düğmesini kullanamazlar. (suistimali önler)
15) Elit Kullanıcılar 5000 özel ileti hakkı varken, kayıtlı kullanıcıların sadece 1000 özel ileti hakkı vardır.

* URL, site adresi.

Saygılarımla.

Aybike
10-17-2006, 07:08 AM
peki bu senin avatarda yazan DEUS olayı nolcek..Seni heç rahatsız etmiyomu o..:)Bana dense o cinayet çıkar be...

oğuz
10-17-2006, 07:13 AM
1) Kullanıcı rütbeleri "Registered Users" (Kayıtlı Kullanıcı) başlığı yerine, askeri rütbeler olarak değiştirilmiştir.
Er (Private) 0 İleti
Teğmen (Leutenant) 200 İleti
Yüzbaşı (Major) 400 İleti
Albay (Colonel) 800 İleti
General 2500 İleti
Generalisimus (?) 5000 İleti

Bu tür sınıflamaların hep gereksiz olduğuna inanmışımdır.Bence gereksiz ve forum kullanıcılarını boş postlar atmaya yönlendiriyor...:rolleyes:

Aybike
10-17-2006, 07:15 AM
Bu tür sınıflamaların hep gereksiz olduğuna inanmışımdır.Bence gereksiz ve forum kullanıcılarını boş postlar atmaya yönlendiriyor...:rolleyes:

Hiçde diiil..ben genaral olmaya adayım..:)

oğuz
10-17-2006, 07:17 AM

Ben bu forumdan atılmadığım takdirde sizin general olmanız MÜMKÜN DEĞİL :laugh:

Demir Kağan
10-17-2006, 07:19 AM
peki bu senin avatarda yazan DEUS olayı nolcek..Seni heç rahatsız etmiyomu o..:)Bana dense o cinayet çıkar be...

Abla onu ben yazdım, Dominus Deus diye. :) Çok yaşa sen e mi! :lol: User CP bölümünden Profil Düzenleme'ye girip, sen de değiştirebilirsin, istediğin herhangi bir şeyi yazabilirsin. Madde 7'yi okuyabilirsin.

Deyyus değil o. Lord God anlamında. Deyyus olduk, iyi mi? :(

Aybike
ECE olmamı yazdığın üstü kapalı mesajlarla bile engelleyemedin oğuzum..Ben yeterki isteyeyim..HAYATTA ENGELLEYEMEZSİN..:)
AZİMLE SIÇAN TAŞI DELERMİŞ BİLİNMİ SEN BAKEM..:)

Demir-kağan..
demek kendi elinle yazdın elemi..yazıklar olsun..
god lord demekmiş..Bize ne latinceden..Bide bana açıklamasını yapıyor..
ben onun türkçesine bakarım deus..sil onu çabuk...:)

kurshad
deus : Tanri ,
dominus: yoneten falan manasinda olsa gerek..

:lol:

Demir, Tanri'liga mi soyundun yoksa??;)

oğuz
10-17-2006, 07:22 AM
ECE olmamı yazdığın üstü kapalı mesajlarla bile engelleyemedin oğuzum..Ben yeterki isteyeyim..HAYATTA ENGELLEYEMEZSİN..:)

Ben size ECE olamazsınız demedim ! General olamazsınız dedim
:lool:

Aybike
10-17-2006, 07:24 AM
Ben size ECE olamazsınız demedim ! General olamazsınız dedim
:lool:

oğuz bey..Siz bişiy diyemezsiniz zatten..
Ayrıca deseniz ne yazar..kim takar yalova kaymakamını dimi ya...

oğuz
10-17-2006, 07:26 AM
oğuz bey..Siz bişiy diyemezsiniz zatten..
Ayrıca deseniz ne yazar..kim takar yalova kaymakamını dimi ya...

Yalovanın artık valisi var Aybike sultan:tongue:

Aybike
10-17-2006, 07:28 AM
Yalovanın artık valisi var Aybike sultan:tongue:

Konumuz kaymakamı..)

dervish
10-17-2006, 08:00 AM

Bu ampirik bir olay midir? Tecrube ile sabitlenmis midir?

oğuz
10-17-2006, 08:46 AM
2) Bir iletiye teşekkür ettiğinizde, teşekkür ettiğiniz iletinin sahibinin popülerliğine 5 puan eklenir.

Repete yapılmış.Teşekkür ettiğiniz zaman zaten karşı kişiye bir popülerlik kazandırıyorsunuz.bunun perçinlenmesini karşındakini şımartır :cool:

mustafa06
10-17-2006, 11:01 AM
Oğuz hocam,
Ben de shımarmak istiyorum. Yalnız besh teshekkürden ashağı shımarmam :)
haydi ama

zorlu
10-17-2006, 11:02 AM
valla sen generel ol bizene...
bak ben ne oldum :)
sen ona bak..

Demir Kağan
01-30-2007, 04:58 PM
Eğer 500 ileti göndermiş olmalarına rağmen neden hâlâ Elit Kullanıcı olamadığını anlayamayanlar varsa, aynı zamanda kayıt sürelerinden bu yana 6 ayın geçmiş olması gerektiğini söylemek isterim.

borcugin
01-31-2007, 05:45 AM
S.A.

Demir kardeş, forumun Turkiye Turkcesi dil paketini yuklemek bu kadar zor olmasa gerek. Sen bu konuda epey caba gostermis ve su anda da yonetimde yer almış birisi olarak bize ne diyebilirsin. Ne diyor yoneticiler, neden diğer Turk Lehce paketleri yuklenmiyor, boyle mankurt mankurt somurge Ingilizcesi ve Ruscasıyla cebellesip duruyoruz.

Selametle.

Demir Kağan
01-31-2007, 05:50 AM
Bu konuyu tekrar gündeme getirdim abi, sayın Asadbek, MegaZ ile görüşecek, daha sonra kabul ederse sayın MegaZ, dil dosyasını göndereceğim.

Demir Kağan
02-15-2007, 02:08 PM
Efendim, oyunda mensup olduğumuz siyasi parti, oyundaki rolümüz ve ülkemizin bayrağı sol tarafta gözüksün diye bir öneride bulunmuştum. Siyasi partimizi seçebiliyoruz.

UserCP'ye giriyorsunuz, Edit Profile seçeneğini seçiyorsunuz, en alta inip partiyi seçiyorsunuz.

Kolay gelsin.

hakan
02-16-2007, 12:08 PM
Bende forumun dili en azından niye Özbek Türkçesi değil diye düşünüyordum. kengim gibi düşünenler çok muş. Buraya kadar lütfedip gelen arkadaşların isteklerinin yerine getirilmemesi gelirlerse gelsinler mi? yoksa ne? İstanbul Türkçesini geçiyorum dikkatinize!!!!!!! Özbek çevirisini yayınlayında görelim :)

afsharkizi
02-16-2007, 12:12 PM
Albay (Colonel) 800 İlet

benim artik albay olmam gerekir

yavuz
02-17-2007, 01:11 PM
Albay (Colonel) 800 İlet

benim artik albay olmam gerekir

Ne oldum deme, ne olacağım de...

eflatunn
03-31-2007, 12:25 PM
Ne zamandır soracağım unutuyorum.