View Full Version : Nerden Nereye Toplumda Ahlaki Yozlaşma "Liseli Kızlar Birbirlerini Bıçakladı"
gurkan
10-18-2006, 12:25 PM
Liseli kızlar birbirlerini bıçakladı
Bahçelievler'de iki ayrı okulda okuyan liseli kız öğrenciler, erkek meselesi yüzünden birbirine girdi. Çıkan bıçaklı kavgada bir kız öğrenci bacağından bıçaklandı.
18 Ekim 2006 20:02
Yazı boyutunu büyütmek için
Edinilen bilgiye göre, olay Bahçelievler Lisesi önünde meydana geldi. Kocasinan Mahallesi'nde bulunan Bağlar Lisesi'nden Y.A. isimli erkek öğrenci, Bahçelievler Lisesi son sınıf öğrencisi G.B.M. ile arkadaşlık yapmaya başladı.
Durumu öğrenen Bağlar Lisesi'nden Y.A.'nın başka bir kız arkadaşı Y.D, bir grup kız arkadaşı ile birlikte Bahçelievler Lisesi'ne giderek G.B.M. ile konuşmak istedi. İki taraf arasında konuşma sırasında çıkan tartışma kısa bir süre sonra bıçaklı kavgaya dönüştü. Bağlar Lisesi kız öğrencileri G.B.M.'yi bacağından bıçakladı.
Polisin müdahale ettiği kavga sonrasında Bağlar Lisesi'nden 4 kız öğrenci gözaltına alınırken, G.B.M. de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisi yapılan genç kız, bir süre sonra taburcu edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
NOT: Bu başlığı açayım diye düşünmedim değil ! Lakin Toplumdaki yozlaşma bu boyutlarda....
Seckjin Khan
10-18-2006, 03:47 PM
Tövbeee :P
gaziasker
10-19-2006, 02:47 AM
adı milli eğitim kendisi gayri milli eğitim
herşeyin cılkı çıktı
bu batılaşma hastalığı milleti
millet olmaktan çıkardı illet yaptı .
Bizim zamanımızda saç başa birbirlerine girerlerdi...
Bıçak çıktı MERTLİK bozuldu...:cool:
Hep "Kurtlar Vadisi"nin yüzünden...
Hababam Sınıfı'nda Güdük Necmi vardı önceleri, sonra ise Testere Necmiler çıktı.. Eee haliyle kalemlerin yerini de bıçaklar aldı.
Bıçaktır, yaralanmadır, buna bile Eyvallah! çekecek durumdayız aslında,
okul çevrelerinde "uyuşturucu market" ler açılmış durumda.
Birkaç rutin haber dışında, bunlarla mücadele (köküne kibrit suyu misalinden) tam olarak edilebiliyor mu, ondan bile şüphem var.
...Bence ezan Türkçe okunmasın !!!
Kelalâka mı? Ne alâka mı? Çoooook büyük alâka...
Dün haberlerde uyuşturucu saptandığı belirtilen evlere gazeteciler ve tv.ciler eşliğinde baskınlar yapıldı...
Tv'nin yorumu;Belli başlı noktalara yapılan baskınlarda şu kadar şu,şu kadar bu,şu kadarda o ele geçirildi...
Lakin
TV kameralarının götürüldüğü baskınlarda bunların hiç birine raztlanmadı ???
Aklıma hep şu gelir ;Acaba birileri bu işten paymı alıyor ?
Yapan belli,taşıyan belli,pazarlayan belli,kullanan belli...yakalanlarsa YEM :lol:
Aklıma hep şu gelir ;Acaba birileri bu işten paymı alıyor ?
Yok canıııımm.. Daha neler..:cool:
Demir Kağan
10-19-2006, 04:10 AM
...Bence ezan Türkçe okunmasın !!!
Bence ezan Türkçe okunsun. Dualar Türkçe edilsin. Çocuklarımızı ahlâktan mahsun bırakmayalım. Arap ve/ya Batı kültürü yerine, gerçek Türk kültürünü verelim. Bilim üreten eğitimcilerimiz olsun. Müslümanlığı Araplıkla karıştırmayan dindarlarımızın sayısı artsın. Laikliği dinsizlik sayıp din düşmanlığı yapanların sayısı azalsın. Ve Türkçe ezan okunulmasına devam edilsin.
Türkçe ezanla, şununla bununla uğraşacağınıza, görün bakın neler oluyor, toplum nereye gidiyor, bunlarla uğraşın diyorsunuz; merak etmeyin, her şey harfiyyen aklımızda yer ediyor.
dervish
10-19-2006, 04:59 AM
Müslümanlığı Araplıkla karıştırmayan dindarlarımızın sayısı artsın.
"Mustafa Kemal Atatürk" ismindeki Arapça olan "Mustafa" ve "Kemal" kısmını ne yapacağız?
Demir Kağan
10-19-2006, 05:06 AM
"Mustafa Kemal Atatürk" ismindeki Arapça olan "Mustafa" ve "Kemal" kısmını ne yapacağız?
Benim de iki ismim Arapça.
Araplaşmış mıyım?
dervish
10-19-2006, 05:09 AM
Benim de iki ismim Arapça.
Araplaşmış mıyım?
"Kemalistlere gore evet"
Ne trajikomiktir ki "Kemalism" ismi bile Arapça!
Biz "Atatürk" olan kısmını sevdik :lol:
Demir Kağan
10-19-2006, 05:18 AM
"Kemalistlere gore evet"
Ne trajikomiktir ki "Kemalism" ismi bile Arapça!
Milleti her fırsatta sömüren; millete rağmen, milletin isteklerini gözardı ederek milliyetçilik yapan; irtica irtica diye herkesi ayağa kaldırıp kenardan hazineyi sömüren; biz Atatürkçüyüz, biz şöyleyiz böyleyiz deyip de milletin hakkını yiyen, Atatürkçülüğü ve Atatürk'ü kalkan gibi kullanan; kendileri gibi yemeyenleri, sömürmeyenleri ve bir nebze de olsa haksızlığı engellemeye çalışanları irticacı, rejim düşmanı ilan eden Kemalistlerle işim yok benim, olmadı, olmayacak.
nurhak
10-19-2006, 10:29 AM
sevgili arkadaslar,iki kız babası biri olarak acılan baslıktaki konuyu baska mezralara tasıyan kardeslerime,sadece LUTFEN diyorum.Bu okullardaki rezillikler hafife alınacak gibi degil,beni anlıyacagınızı umarak bir cok defa bu konudaki endiselerimi dile getirmeye calıstım.Toplumları olusturan en kucuk birim olan ailenin en kucugu cocuklarımızdakı bu bozulmanın sebeblerini lutfen gormezden gelip hafife almayın,bu konudaki acmazların ve yanlıslıkların ve cozum onerilerinin paylasılcagı bu baslık icin Gurkan kardes'e tesekkur ederim.saygılarımla
NOT:benimde daha önceleri onemsemedıgım ama sımdılerde ah dedıgım gıbı''sızlerde ana-baba olunca benim hassasıyetımı anlıyacaksınızdır
Tabriz_Han
10-19-2006, 10:46 AM
Iman dustukce Sosyal cokuntu baslar.
Iman kotulerin tarafindan kulanilmaya calisinca Yobazlasma baslar.
En uygun yol, Iman'i saglam, aile duzene onem veren, vatanini seven ve onun icin calisan.
Bu tum sorunlari engeler!
Bati Hayranligin sonucu iste, "HAYVANLASMA".
Avrupada yasayanlar bunu cok iyi bilir, burada hic saygi kalmadi, getolasma var, gencligin cogu uyusturucu kulaniyor, asiri derece sarhosluk var, 14-15 yasinda kizlar gebe ne Koca var ne Aile Kopek surusu gibi BABASI BELLI DEGIL bir toplum.
Okulumda men ve birkac Musluman olan ahbaplar haric, ogrencilerin ya Babasi yok
ya Anasi, ailesini tanimiyor, sokakta buyor, sokakta buyunce uyusturucu-sarhosluk kulturuyle kavusuyor, Bati sozde "serbestlikligi" yasiyor, gunduz gece
geziyor istedigini yapiyor, zamanla suc islemeye baslar ama bundan gurur duyar ve
arkadaslari ona daha fazla saygi verir. Uzun lafin kisasi, burada en fazla
kizla yatan ve gebe birakan, en fazla uyusturucu ceken ve satan, en cok
kisiyi doven, bicakliyan, kursunluyan, en cok suc isleyen, EN FAZLI SAYGIYI ALIR.
BIZ BUNUMU ISTIYORUZ
TURK KULTURU, TURK MEDENIYETI KORUMAK GEREK! BATI ARTIK VAHSI BATIYA DONUSUYOR
SOSYAL COKUNTUSU COKTAN BASLADI, MILLETIN BASI BELAYA GIRECEK.
gurkan
10-19-2006, 01:54 PM
Belki ben gözden kaçırıyorum fakat iki kızın bir erkek için dövüşmesinin imanla tam olarak ne alâkası var?
İmanı salih olan kişi güzel ahlaka sahip olmalıdır da ondan ?
İslamın çizgileri içinde bu güzel ahlak ile amel olunsaydı. Kim kim için kimi bıçaklardı.... Yukarı da vuku bulan olay islamın bizlere öğrettiği güzel ahlaka ters ; Ve islamın bizlere yasakladığı bir olay. Güzel ahlak gitmiş yerini ahlaksızlık ahlaki yozlaşma olarak almış... Bugün önemsemediğimiz bu dinin güzel ahlak örneklerine şer kaza başımıza gelince Allah korusun çok ihtyaç duyacağız.
Allah neslimizi Güzel Ahlak üzere kılsın....
Bu ülkenin ve aslında tüm İslam aleminin Kuran-ı Kerim-i doğru anlaması gerekmektedir. Evet okullarda bunlar oluyor, ahlaksızlık diz boyu. Bu ülke öyle bir ülkeki açılan iyice açılıyor kapanan iyice kapanıyor.
Dindarlık ile dinciliği ayırmalıyız, işte son örnek Cüppeli denen adam. Milleti din din diye arkasına takıyor. Peki bunlar neden oluyor ? Çünkü insanlar Kuran-ı Kerim-i doğru okumuyor, Arapçasını ezberleyip bir yobaz çıktımı hemen inanıyorlar.
İnsanlarda Allah sevgisi insan sevgisi yok. Bunlar olmadıktan sonra yüzbin kere Arapça dua etmişsin neye yarar ? İlk olarak din kültürü ahlak bilgisi dersinin içeriği değiştirilmeli anlamını bilmediğimiz Arapça dualar yerine Allah ve insan sevgisinin önemi anlatılmalı. Kuran-ı Kerim koca bir okyanus bizlere ise liselerde hep 5 10 ayet ezberletiliyor.
En büyük günah nefsine hakim olamamak, bencillik, kul hakkı yemektir. Bunların aşılanması lazım. "İy insan" imajının yaratılması lazım. Siz polat alemdarı iyi insan diye sunarsanız işte bunlar olur.
İmanı salih olan kişi güzel ahlaka sahip olmalıdır da ondan ?
İslamın çizgileri içinde bu güzel ahlak ile amel olunsaydı. Kim kim için kimi bıçaklardı.... Yukarı da vuku bulan olay islamın bizlere öğrettiği güzel ahlaka ters ; Ve islamın bizlere yasakladığı bir olay. Güzel ahlak gitmiş yerini ahlaksızlık ahlaki yozlaşma olarak almış... Bugün önemsemediğimiz bu dinin güzel ahlak örneklerine şer kaza başımıza gelince Allah korusun çok ihtyaç duyacağız.
Allah neslimizi Güzel Ahlak üzere kılsın....
Herşey din ile bitmiyor, Irakta müslümanlar birbirlerini mezhep farkları adına din adına katlediyorlar. Bunlar ülkemizde de çok yaşandı. Kuran-ı Kerimin Arapça ezberinin değil Türkçesinin yaygınlaştırılması lazım, herkesin anlaması için.
gurkan
10-19-2006, 02:47 PM
Herşey din ile bitmiyor, Irakta müslümanlar birbirlerini mezhep farkları adına din adına katlediyorlar. Bunlar ülkemizde de çok yaşandı. Kuran-ı Kerimin Arapça ezberinin değil Türkçesinin yaygınlaştırılması lazım, herkesin anlaması için.
Dini doğru yaşamak ile başlıyor herşey ; din doğru yaşanmayınca sapmalar artıyor... Şunu bilmelisin sen manasını anlasan da anlamasanda Kuran-i Kerim Allahtan olan şifalı ve rahmetli sözlerdir ? Bildiğin dilde okumasan da o rahmettir şifadır. değişmez. ideolojiler üstüdür. Burada Kutsal olan arab dili değil. Her Harfi Allah'tan olan Arabça sözlerdir. Kime Mümin olanlara rahmet ve şifadır...
Biz, Kur'an'dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır. (İSRA 82)
Kuran-i Kerim'in Türkçe mealinden bahsediyor olmalısınız. Kuran'a göre eksiktir. Ha elimden geldiğince hergün okuyorum mealen ; okunmalıdır. öğrenmek için ; anlamaya çalışmak için; Tefsir olarakta ; Kuran-ı Kerim Arabça olarakta. Okumak isteyen okusun. Lakin biz de laf çok yapan yok. Herkes bir şeyler ister de neden yapmaz. Kaçımız Kuran-ı mealende olsa baştan sona okuduk. Kaçımız Bir hadis eseri okuduk. Kaçımız bir tefsir eseri okuduk.
İdeolojilerini dinin önüne koyup ideolojilerine göre din isteyenler de yok mu ?
De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez. (Tevbe 24)
Allah onları ıslah etsin. Allah onlara dinin ideoloji olmadığını göstersin. Dinde referansınız deliliniz ne ki ? Dinde İki kaynak alınır biri Kuran tüm kaynaklar üstüdür. Diğeri sünnet... Gerisi buraya uyduğu ölçüde alınır.
Buradan öğreneceksin bilgiyi. Mantığından yahut hevandan değil. Burası mantığına uymadı böyle şey mi olur demeyeceksin. İtaat edeceksin. Boyun eğeceksin. Senden rızık isteyen değil seni rızıklandıran Allah'a boyun eğeceksin. Arabmış Türkmüş Bunlar kurtarmayacak bizi.
Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.(Hucurat 10)
İslam bir yaşam dinidir. Düşünce de kalmaz. Amel ister. Kuran hayata taşımamız gereken bir rehberdir. Yaşanmak için vardır. Okudun bildin amel etmedin olmaz. Amel edeceksin. Kuran'ı sünneti hayatına taşıyacaksın. Yaşayacaksın. İşte bunları yaşarsak Bu ahlakı yozlaşmalardan uzaklaşırız yoksa bataktayız. Gelir bulaşır.
PS: Şahsına değil genel bir muhasebe için yazdım.
Selametle...
dervish
10-19-2006, 03:18 PM
Belki ben gözden kaçırıyorum fakat iki kızın bir erkek için dövüşmesinin imanla tam olarak ne alâkası var?
Sahsen gercekten dindar iki kizin bir erkek icin dovusecegini zannetmiyorum.
Aslinda sorun tam olarak burada degil. Sorunun onemli kismi karma egitim sisteminde. Kiz ve erkek okullari ayrildiginda bircok sorunun da ortadan kalkacagindan eminim.
nurhak
10-20-2006, 10:33 AM
sevgili arkadaslar,su mubarek ayda dagıtılan yardım goruntulerini inceleyin,kadir gecesinde yasananları gozlemleyin,etrafınızdaki aile yapılarına bir bakın,toplumu olusturan bireylerın oncelikli deger yapısını,bir degerlendirin memleketin cok net bir fotografı elinizde olacak.saygılarımla
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.