View Full Version : Türk-İslam Ülküsü
Aybike
12-25-2006, 04:07 PM
Alparslan..:)
Alparslan
12-25-2006, 04:23 PM
Alparslan..:)
Hah buldum ISMAIL HAKKI olsun.:lol: (Bknz Bekciler Krali, Kemal Sunal Tup kuyrugunda dogan cocuga isim verirken)
Abla insallah son adasim da (ki kendisi torunun oluyo :D) benim gibi geveze cikar da sizi gulmekten kirip gecirir.:cool:
Demir Kağan
12-25-2006, 04:26 PM
Hah buldum ISMAIL HAKKI olsun.:lol: (Bknz Bekciler Krali, Kemal Sunal Tup kuyrugunda dogan cocuga isim verirken)
Abla insallah son adasim da (ki kendisi torunun oluyo :D) benim gibi geveze cikar da sizi gulmekten kirip gecirir.:cool:
Geyik yapma geyik yapma. :lol: :lol:
Aybike
12-25-2006, 04:41 PM
inşallah alp...senin adını yazarken buraya hep aklımda o var emin ol...
yavrumun yavrusu...:)
Demir Kağan
12-25-2006, 04:50 PM
Abucugubucu.. :lool:
(Abla kızma sakın) :lol:
Alparslan
12-26-2006, 12:48 AM
Geyik yapma geyik yapma. :lol: :lol:
Temir Ren geyigi sanirim Finlandiyanin kuzeyinde yasayan bir Turk boyu icin kutsaldi. Kamlari geyik derisinden yapilma davulu onun ayagindan yapilmis tokmakla caliyor ve bir geyige biniyordu. O sebeple geyige saygisizlik etme carpilma sona ....Boynuzlarida buyuk oliyi zatiiii, ona gore...:D:cool: Burada konusulan konu donup donup ayni yerde takildigi icin azcik geyik seyettirelim dedik,ZABITA!!!!:lol:
Macarlar'da da geyik, bizdeki bozkurt gibi imiş, efsânelerine göre.
yavuz
12-30-2006, 02:01 AM
Benim bildiğim orada kesme işareti kullanılmıyor. O kuralı göstersene bana.
"Türklük" kendi başına özel bir isim olduğundan aynı "Denizli'de, Beyaz Saray'da, Ali'de vs." olduğu gibi o 'özel isim'den sonra kesme işareti koymak gereklidir ;)
mustafa06
12-30-2006, 02:07 AM
imla kuralları ile ilgili bir bashlık vardı ama bulamadım kusura bakmayın
Demir Kağan
12-30-2006, 02:21 AM
Yapım ekinden sonra kesme işareti kullanılıyor yani. Hmm.. Peki. Teşekkür ederim Yavuz.
yavuz
12-30-2006, 02:24 AM
Yapım ekinden sonra kesme işareti kullanılıyor yani. Hmm.. Peki. Teşekkür ederim Yavuz.
Yapım eki olması önemli değil... O ek özel bir isim oluşturmuş.
Konuyu simdiki siyaseten alabileceginizi dusunerek sunu da soyleyeyim, particilik adina bunu buraya yazmadim, Alparslan TURKES Merhumun gercekten BASBUG olmasi hasebiyle yazdim...
Hocam, samimi yorumaların ve cevapların için eşekkür ederim ama bu samimiyetin içine biraz da gerçeklik katalım: Alparslan Türkeş "Başbuğ" değildi.
İslamın Birliğini İstemek Allah'ın emridir ? İstemeyipte Kafir mi Olalim ?
Şimdi biz burada Türk Birliği deyince bazıları bunun İslam düşmanı veya İslam'ı yok sayan bir düşünce olarak algılama hatasına düşüyorlar. Evvelde de belirttiğim gibi; din bireysel bir meseledir. Bütün dinlere saygım var ama bütün dindarlara saygım yok. Söz meclisten dışarı ;)
Saygılar
yavuz
12-30-2006, 03:20 AM
Alparslan Türkeş "Başbuğ" değildi.
Büyük bir kongrede ikazlara rağmen susmayan kalabalığa "Susun lan!" diye bağırarak, çıt çıkmamasını sağlayan bir adam başbuğ değildir de, kim başbuğdur?
Büyük bir kongrede ikazlara rağmen susmayan kalabalığa "Susun lan!" diye bağırarak, çıt çıkmamasını sağlayan bir adam başbuğ değildir de, kim başbuğdur?
Başbuğ olmanın görecesi 'Susun lan' deyip kalabalığı susturmasımı ?
mustafa06
12-30-2006, 03:29 AM
olamaz, olmamalıdır
saddam da ırakı susturuyordu. saddama ne dendiğini biliyoruz.
yavuz
12-30-2006, 03:30 AM
Başbuğ olmanın görecesi 'Susun lan' deyip kalabalığı susturmasımı ?
Fikirleri ve icraatleridir...
9 IŞIK DOKTRİNİ'ni hazırlayan bir siyasetçi-asker gerçekten başbuğ olmaya adaydır ve büyük bir kesim için de başbuğdur.
Aga zamaninda Musluman isen sunu da bilmis olman gerekir, Islam TUM INSANLIGA mesajini yaymak ister. Bunun icinde inananlarini yukumlu kilar.
Yani Islam dini diger dinler gibi sadece basit bir ahiret korkusu icine sigdirilamaz. Islamiyet' in kesin ayrimlarindan biri de hersey hakkinda bir oneri getirir olmasidir ki bu nedenle EKSIK sayilamaz. Afedersiniz Tuvalet ahlakiniz hakkinda bile bir onerisi olan bir dini DUNYADAN soyutlamak sacmalik olmaz mi? Bu kismi Muslumanlar icin....Sizin acinizdan laikliginizi boyle tanimlamaniz dogrudur, cunku hicbir dinin mensubu degilsiniz, ancak bizde size ne bir ayrim goreceginiz nede farkli sayilacaginiz nede inandiginiz davaya hizmetten geri birakilacaginiz bir imkan sunsak bunu reddedermisiniz? Sanirim hayir. Bu imkan ancak ve ancak Turk Toresi ve Islam Ahlaki ile olur. Musluman olupda Turk kardesinin ahireti icin calismayan kimse de sorumludur, hatta dinen birakiniz hidayete ermis Musluman-Turk kardesinizi, yamyam putperestlere bile inandigimiz seyleri anlatmak ile yukumluyuz. Bu durum sadece onlari yanimiza alip kuvvet kazanmak icin falan degil, onlarin da her iki alemde mutlu olmasi icin...He biz acaba mutlu olacakmiyiz? Onu Yaratici bilir...
Ama hem dunyada guclu bir Turk devleti hemde ahiret icin Inancli bir yasam ortaminin olusturulmasi geregine inaniyorum ve burada elbette sende varsin, olmalisin...Sen devleti guclu kilan unsur ol, bulus yap, egitici ol(Tabi din dersi hocasi degil :D), zerre kadar faydan varsa bu millete basimiza tac ol...
Tarihdeki ornekler de goz onune alindiginda ile TURK halkinin gelecegi icin bu yapi olusturulmali....He bana ummetci de, Turk sanki ummetten degil mi? O da dahil..Her halukarda ben milletime hizmetimi yapmaya calisiyorum. Herkes kendi mesrebince birseyler katsa zaten bunlari rahat rahat tartisiriz ama simdi KURT SURUSU ACIK ALANDA YARALI, ve avcilar elde tetik pusuda bekliyo... Ya yanyana duracagiz ya vurulup birbirimizi yiyecek son kalanda (Yani en guclumuz) Sirklerde gosteri yapacagiz. (Bakiniz cuval, bakiniz tezkere pazarligi, bakiniz Bayrak yakma densizligi)
Peki şöyle bir şey sorayım. Bahsettiğiniz anlayışı Türk yapan şey nedir? İslam'ı yaşamak güzel bir şey ama İslamcı olmak için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Demişsiniz ki "Yani Islam dini diger dinler gibi sadece basit bir ahiret korkusu icine sigdirilamaz." Hiçbir din sadece basit bir ahiret korkusu içine sıkıştırılamaz. Bütün dinlerin dünyaya dari hükümleri vardır. Ama hepsinin ortak yanı, ahiret düşüncesi üzerindeki ittihadı ve de dünyaya dair söylemlerinin rasyonel mantıktan uzak olmasıdır. Zaten mesele de burada. Eğer bir dinin dünyaya dair hükümlerini tartışılmaz buluyorsanız, siz otomatik olarak o dini herşeyin üstüne koymuş oluyorsunuz. Bu duruma itirazım yok, bilakis saygım var. Ama şu hususu kesinleştirmek lazım. Soruyorum: Acaba böyle bir durumda Türklüğün kıymet-i harbiyesi nedir.
Bu gerçek bir mehter marşı değil. Ya da 20 nci yy. mehter marşına güzel bir örnek.
Bilmiyorum, olabilir; senin de 21.yüzyıl Türk'üne örnek olabilmen gibi! (O mesajına teşekkür gönderenleri de gözüm bir yerlerden ısıracak, hadi hayırlısı.)
Senin derdin ne bakayım. Ben sana kötü bir şey mi söyledim. Neden hep böyle agresifsin, çocuk. "Delmiş Roma'nın kalbini mızrak gibi Hunlar" diyen marş, 20 nci yy.'da yazılmış. Sadece bunu söyledim. Kötülük mü etim sana bunu söylemekle. Hem bunun aramızdaki anlayış farkı ile ne alakası var. Kaldı ki benim kimseye örnek olmak gibi bir iddiam da yok. O mesajıma teşekkür gönderenleri neden işin içine kattın onu da anlamadım. Demek ki bilmedikleri bir şeymiş, öğrenince teşekkür etmişler. Ben de sık sık bu şekilde teşekür gönderirim bilgilendirici iletilere. Teşekkür etmek güzel bir şey. Medeni bir haslet. Tavsiye ederim.
Cevap vereyim:Büyük bir kongrede ikazlara rağmen susmayan kalabalığa "Susun lan!" diye bağırarak, çıt çıkmamasını sağlayan bir adam başbuğ değildir. Başbuğ, zor zamanlarda milletini yok olma tehlikesinden koruyan yönetici kişidir. II. Abdülhamid, Atatürk aklıma gelen isimlerden ikisi.
yavuz
12-30-2006, 04:03 AM
Senin derdin ne bakayım. Ben sana kötü bir şey mi söyledim. Neden hep böyle agresifsin, çocuk. "Delmiş Roma'nın kalbini mızrak gibi Hunlar" diyen marş, 20 nci yy.'da yazılmış. Sadece bunu söyledim. Kötülük mü etim sana bunu söylemekle. Hem bunun aramızdaki anlayış farkı ile ne alakası var. Kaldı ki benim kimseye örnek olmak gibi bir iddiam da yok. O mesajıma teşekkür gönderenleri neden işin içine kattın onu da anlamadım. Demek ki bilmedikleri bir şeymiş, öğrenince teşekkür etmişler. Ben de sık sık bu şekilde teşekür gönderirim bilgilendirici iletilere. Teşekkür etmek güzel bir şey. Medeni bir haslet. Tavsiye ederim.
Önce o mesajına teşekkür gönderenlerin, bilgilendiklerinden değil, benim mesajımdan alıntı yaparak birşey yazdığın için teşekkür gönderdiğini iyi bilesin...
Sonra da şunu söyleyeyim, güftekarı belli olan marşların 20.yüzyılda yazılmış olma olasılıkları daha yüksektir ve o marşın anonim olduğunu da birçok kaynak gösteriyor... Seni "21.yüzyıl Türk'ü" :lol: olarak ilan etmemde; bir inanca sahip olmadığını söylemene göndermeydi.
yavuz
12-30-2006, 04:04 AM
Başbuğ, zor zamanlarda milletini yok olma tehlikesinden koruyan yönetici kişidir.
O halde 1980 öncesinin başbuğu da hiç şüphesiz Alparslan Türkeş oluyor...
Önce o mesajına teşekkür gönderenlerin, bilgilendiklerinden değil, benim mesajımdan alıntı yaparak birşey yazdığın için teşekkür gönderdiğini iyi bilesin...
Sonra da şunu söyleyeyim, güftekarı belli olan marşların 20.yüzyılda yazılmış olma olasılıkları daha yüksektir ve o marşın anonim olduğunu da birçok kaynak gösteriyor... Seni "21.yüzyıl Türk'ü" :lol: olarak ilan etmemde; bir inanca sahip olmadığını söylemene göndermeydi.
Ben inançsızım demedim. İnancım var, dinim yok.
O halde 1980 öncesinin başbuğu da hiç şüphesiz Alparslan Türkeş oluyor...
Ne alakası var güzel kardeşim. Bu adam sadece bir parti lideriydi. Devlet başkanı falan değildi. Nasıl başbuğ olacak?
yavuz
12-30-2006, 04:25 AM
Ne alakası var güzel kardeşim. Bu adam sadece bir parti lideriydi. Devlet başkanı falan değildi. Nasıl başbuğ olacak?
O yıllar bu milletin zor zamanları değil miydi?
Komunizme karşı milleti için yorgun düşenleri, can verenleri ne çabuk unutmuşuz!
Unutmadım..Sadece başbuğ değildi diyorum.
yavuz
12-30-2006, 04:37 AM
Unutmadım..Sadece başbuğ değildi diyorum.
Tamam o zaman... O senin fikrin ;)
borcugin
12-30-2006, 04:38 AM
S.A.
Mete Han (Motun Khan) - Amir Timur ve Atatürk'ten başka Başbuğ olamaz. Bunu söylemek Türkeş'e saygısızlık değil davasına destektir. Kendisi de bu unvandan rahatsız olduğunu her zaman söylemiştir. Her nedense çok eski kuşak Ülkücüler ile yeni yetmelerde aynı yanılgı içindedirler. 9 ışık doktrinini Türkeş bulmamıştır. Bunun 6 adeti Atatürk İlke ve Devrimleri'dir. Demek ki okumadan atıp tutuyorsunuz.
Kişilerin Türk Birliği istemeleri İslâm düşmanı olduklarını göstermez. Kalbin içini gören kul yaratılmadı daha!
Selametle.
yavuz
12-30-2006, 04:43 AM
Mete Han (Motun Khan) - Amir Timur ve Atatürk'ten başka Başbuğ olamaz.
Allah aşkına neden Timur, akıllıca bir anlatın şunu bana. Evet büyük bir liderdir ama neden o da Fatih değil, Yavuz değil? Ya da daha eskilere gidelim Alp Er Tunga, Bilge Kağan değil?
9 ışık doktrinini Türkeş bulmamıştır. Bunun 6 adeti Atatürk İlke ve Devrimleri'dir. Demek ki okumadan atıp tutuyorsunuz.
Milliyetçilik
Ülkücülük
Ahlakçılık
Toplumculuk
İlimcilik
Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik
Köycülük
Gelişmecilik
Endüstri ve Teknikçilik
Hangi 6'sı? Atıp-tutma fiilini aynen iade ediyorum...
borcugin
12-30-2006, 04:45 AM
S.A.
İşte senin gibilerde bu yalana inanıyor.
Amir Timur Fatih, Yavuz'un yanında daha dünya Türklüğünü kapsayıcıdır. Türkçüdür. Ümmetçi değil. Türke kıymazdı Kürd'ü korumak için. Fark burda. Bunu anlamanı beklemiyorum. Çünkü gözün kapalı.
Selametle.
yavuz
12-30-2006, 04:51 AM
S.A.
İşte senin gibilerde bu yalana inanıyor.
Amir Timur Fatih, Yavuz'un yanında daha dünya Türklüğünü kapsayıcıdır. Türkçüdür. Ümmetçi değil. Türke kıymazdı Kürd'ü korumak için. Fark burda. Bunu anlamanı beklemiyorum. Çünkü gözün kapalı.
Selametle.
Asıl senin gözün kapalı! Hangi arşivde Osmanlı'nın Kürd'ü korumak için Türk'ü katlettiği yazar? Bu soruya verdiğiniz cevaplar hep aynı. Birkaç Osmanlı düşmanı yobazın yazdığı kitaplar...
Sizin Türk dedikleriniz, vatan haini İran yanlısı Şii'lerdir. (Dikkat edin Bektaşi demiyorum, çünkü Yavuz Sultan Selim Han'ın desteğiyle tahta çıktığı Yeniçeri Ordusu'nun da tamama yakını Bektaşi'dir.)
afsharkizi
12-30-2006, 11:12 AM
Türk türktür hangi inanca vesile olsa bile. Ama tabii ki ortak inanc güzel birsey. Biz anadolu avsarlari en gec islami kabul edenlerdeniz. Avsarklar 1100- 1200 yillari arasi islami kabul ediyorlar. Ama bence her insan inancini secmede özgürdür. cünkü islamda hic bir zorlama yoktur. O insana kalis birsey. Ama bir baksa inanca yönelmekte büyük birsey cünkü bir insan büyüdügü evde neyi görmüse ona göre yetisir. Inanc icten gelen birseydir.
Demir Kağan
12-30-2006, 12:07 PM
Asıl senin gözün kapalı! Hangi arşivde Osmanlı'nın Kürd'ü korumak için Türk'ü katlettiği yazar? Bu soruya verdiğiniz cevaplar hep aynı. Birkaç Osmanlı düşmanı yobazın yazdığı kitaplar...
Sizin Türk dedikleriniz, vatan haini İran yanlısı Şii'lerdir. (Dikkat edin Bektaşi demiyorum, çünkü Yavuz Sultan Selim Han'ın desteğiyle tahta çıktığı Yeniçeri Ordusu'nun da tamama yakını Bektaşi'dir.)
Yavuz, seni okudukça gülüyorum. Devam et sen böyle. :lol:
Ciddiyim bak. :lol:
yavuz
12-30-2006, 12:11 PM
Yavuz, seni okudukça gülüyorum. Devam et sen böyle. :lol:
Ciddiyim bak. :lol:
Bir arkadaşımın şarkısı var "Faili Meçhul" adı şarkının... Arkadaşımın adı da Azdia:
...Ateş yakın, dumanı tütsün.
Lirikler adamı güldürsün.
Komik birşey mi vardı?
Fazla gülme ölürsün...
Yani komik birşey yok ortada. Gerçekler bunlar... Bilmiyorsan oku biraz. İnternette kaynak çok!
Demir Kağan
12-30-2006, 12:19 PM
Bir arkadaşımın şarkısı var "Faili Meçhul" adı şarkının... Arkadaşımın adı da Azdia:
...Ateş yakın, dumanı tütsün.
Lirikler adamı güldürsün.
Komik birşey mi vardı?
Fazla gülme ölürsün...
Yani komik birşey yok ortada. Gerçekler bunlar... Bilmiyorsan oku biraz. İnternette kaynak çok!
Ben de derim ki bütün bildiklerini unut ve "Bilgi nedir?" diye başla. :lol:
yavuz
12-30-2006, 12:22 PM
Ben de derim ki bütün bildiklerini unut ve "Bilgi nedir?" diye başla. :lol:
Senin adın Muhammed değil mi? Benimki de Muhammed Yavuz...
Demir Kağan
12-30-2006, 12:36 PM
Bu konuda yapabileceğim nedir? :lol:
Alparslan
12-30-2006, 04:33 PM
Hocam, samimi yorumaların ve cevapların için eşekkür ederim ama bu samimiyetin içine biraz da gerçeklik katalım: Alparslan Türkeş "Başbuğ" değildi.
Rahmetli Turkes Basbug idi, sebepleri ile ozetlersek:
-Turkiyemizin cok badireli bir doneminde kisiliginde birlesen ozellikleri sayesinde kendinden yasca buyuk yada TURKLUK davasina daha uzun suredir hizmet eden kimseler tarafindan destek ve hurmet gormustur, liderlik vasfindan dolayi hepsine LIDER konumuna gecmistir.
-Gencligin onune sonulan Turkluk veya vesaire soyleminde TURKLUK kismini tek basina savunan bir kutlu hareketin lideri ve teskilatlandiricisi olmustur.
-PARTI LIDERI diyerek gecistiremeyeceginiz bir sekilde DEVLET ADAMI olmustur.5% oylarla devletin-milletin COZULEMEZ sorunlarina cozum sunan LIDER olmustur.
-ONCE Milletim, sonra hareketim sonra BEN anlayisini olusturmustur.
-Turkiye disinda o zamanlar TUTSAK olan TUM TURK boylarinin dertlerine ,TURKIYE' YE ZARAR VERDIRMEDEN, cozum uretmeye calisan, kardeslerinin davalarini destekleyen ve bundan yilmayan bir LIDERDIR.(EN basit ornegi :ne yazik ki ambleminde Gazi'nin, icinde MILLIYETCILIK de bulunan, 6 umdesini tasiyan partinin dis isleri bakanlari Turkiye adina Irakta istihbarat toplayan 100 den ziyade TURKMEN kardeslerimizin ismini saddamin adamlarina verirken, Basbug'un adamlari Kerkuk'te : Devletimiz ile milletimiz ile kardeslerimizin yanindayiz! diyorlar ve orgutlenme yoluna gidiyorlardi ki bu orgutlenmeler bugunku Turkmen cephesinin temeli olan TURKMEN KARDESLER derneginin gelisimi ile surmustur.Ayrica Rahmetli Elcibey'i kimin destekledigini de bilmeyeniniz yoktur sanirim)
Bu ve buraya sigdiramadigim bir dolu sebepten dolayi, BASBUG sifatini bu kadar hak eden baska birini Gazi'den sonra milletimiz gormemistir. Kendisi TURK'UN BASBUGUDUR. Cok degerli fikir adamalari, edebi kalemler ve bilim adamlari yani teorisyenler yetistiren necip milletimiz BASBUG TURKES gibi DIREYETLI UYGULAYICILARDAN yoksun kaldigi icin mahalle kabadayilarinin insafina kalmis durumdadir.
Eseflerim ile....
Alparslan
12-30-2006, 05:00 PM
Peki şöyle bir şey sorayım. Bahsettiğiniz anlayışı Türk yapan şey nedir? İslam'ı yaşamak güzel bir şey ama İslamcı olmak için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Demişsiniz ki "Yani Islam dini diger dinler gibi sadece basit bir ahiret korkusu icine sigdirilamaz." Hiçbir din sadece basit bir ahiret korkusu içine sıkıştırılamaz. Bütün dinlerin dünyaya dari hükümleri vardır. Ama hepsinin ortak yanı, ahiret düşüncesi üzerindeki ittihadı ve de dünyaya dair söylemlerinin rasyonel mantıktan uzak olmasıdır. Zaten mesele de burada. Eğer bir dinin dünyaya dair hükümlerini tartışılmaz buluyorsanız, siz otomatik olarak o dini herşeyin üstüne koymuş oluyorsunuz. Bu duruma itirazım yok, bilakis saygım var. Ama şu hususu kesinleştirmek lazım. Soruyorum: Acaba böyle bir durumda Türklüğün kıymet-i harbiyesi nedir.
Acikca soyliyeyim ISLAM dini diger dinlerden farkli olarak ozunde bir tamlik barindirir, yani dunyevi duzende de Musluman toplumun ZARARINA gorulen isleri yasaklar ,geri kalanlarini DESTEKLER. Islam dini kalpte IMAN ile KUFURUN bir arada OLAMAYACAGINI bildirir. Bu durumda hayatini inandigi dinine uygun olarak yasayan bir TURK gayet dogal olarak Milletine hizmet etmelidir. PEki bunda sinir veya oncelik sirasi var midir? Bakalim:
Mehmet Cengiz isimli dindar TURK, Kirgizistan da bulunan bir ogrenciyi okutmak icin burs verir. Bu durumda yaptigi fiilin sadece dini kismi SEVAPTIR ve inanci geregi kisiyi Yaratici katinda daha iyi bir INSAN yapar. Turkluk bazinda Cengiz bir kandasinin okumasina vesile olmanin mutlulugunu tadar. Insanlik adina ise okuttugu mesela ATEIST bir TURK olsa bile Cengiz iyi yureklilik ile HIZMETTE bulundugu icin yadirganmaz tam aksine desteklenir. Din adina ise bir Gayr-i Muslim'i Islam'a isindirmis oldugu ve bu fiilini Allah Rizasi gozeterek yaptigi icin yine INSANLIGINA INSANLIK KATAR. Simdi bundan anlasilmadiysa birde boyle yazayim, ben her halukarda bu millete hizmet etmek zorundayim, dinli de olsam dinsiz de olsam. Fakat ben bunun sadece KONUSMA kismini yapmaktan biktim cunku sorulan soru yanli: TURKLUGUN DINDEKI YERI......Sacma birincisi, o zaman ben size araplik, acemlik, killik, yunlugun de diger inanclarindaki yeri sorayim? Yada Turkluk(sanki bir inancmis gibi kullanilir oldu da) bunlara ne gozle bakar? Benim Turkluk anlayisim ISLAM'A ZIT degildir. Cunku Turkluk bir dunya meselesidir DIN meselesi degil. TURKLUK bize bu dunyada verilen sifattir Musluman ise benim tercih ettigim inancimdir. Milletimin kurtulusunu yine milletimi yoketmeyi amaclamis KOMUNIZM karanliginda arayanlara kucak acilir da, inanmayanlar TURKCU olabilir de, ben Musluman olarak TURK milletine hizmet edemezmiyim? Hayir, en iyi hizmeti ben etmeliyim ve edecegim. Bakiniz bu konuda size bir ornek sadece: Peygamber efendimiz ARAP idi. Hangi kisiye ayrim yapti? Ama O'nun vasitasi ile nazil olan bu din arap kavimlerini MILLET yapti. Simdi Peygamber Efendimiz TUM insanliga dini getirdi ve gitti, ama kavmi bu vesile ile MILLET de oldu. O col bedevilerini AVRUPAYA ISIK GOTUREN ATLILAR yapan, inanclarinin birlestirdigi kalpleri ile olusturduklari milletleri idi, yoksa bugunku arap zipciktilarin dedigi gibi arap kanlari degil. Kardeslerimin hem bu dunyasi icin hem obur dunyasi icin calismak iste en tatli kimiz. Eger bana TURK olmanin DINE olan ihtiyaci ortadan kaldirdigini kanitlarsaniz bende dini birakayim.
Alparslan
12-30-2006, 05:13 PM
S.A.
Mete Han (Motun Khan) - Amir Timur ve Atatürk'ten başka Başbuğ olamaz. Bunu söylemek Türkeş'e saygısızlık değil davasına destektir. Kendisi de bu unvandan rahatsız olduğunu her zaman söylemiştir. Her nedense çok eski kuşak Ülkücüler ile yeni yetmelerde aynı yanılgı içindedirler. 9 ışık doktrinini Türkeş bulmamıştır. Bunun 6 adeti Atatürk İlke ve Devrimleri'dir. Demek ki okumadan atıp tutuyorsunuz.
Kişilerin Türk Birliği istemeleri İslâm düşmanı olduklarını göstermez. Kalbin içini gören kul yaratılmadı daha!
Selametle.
Kim gelip de : EY BORCUGIN BEY!! DEMEK SEN TURK BIRLIGI ISTIYORSUN, YANI DIN DUSMANISIN !?!?!?! dedi? Diyen ya Turk degil ya Musluman yada salak!!! Turkes Rahmetli Ataturk'ten sonra TURKUN BASBUGUDUR. Elbette ki eskilerin buyruklari ve torelerini unutturmamak YENI BASBUGUN gorevidir. Ataturk de bu fikirlerin MUCIDI degil teorisyenlerin bircogundan aldiklari ve uygulamasi ile SENTEZLEYICISIDIR. Kendisi bizzat TURKCULUGUN ESASLARI adli kitaptan etkilendigini soylememis midir? Daha batili bir Milliyetcilik anlayisi benimseyenler bunun kokenini fransiz devriminde aramali sanirim, benim milliyetcilik anlayisim hala ozunden Dedem Korkut Hikayelerinden geliyor. Insanlarin once GONUL BIRLIGI ettigi laflarin degil icraatlarin ile konumlandirildigin zamanlardan. KURT SURUSUNDE BIRTEK LIDER OLUR! NE ZAMAN KI O GIDER KURTLAR YENISINI SECER.ESKI LIDERINI BILMEYEN KURT TUM KURTLARI YARDAN YUVARLAR.
Tabriz_Han
12-30-2006, 07:26 PM
Yavuz
Milliyetçilik
Ülkücülük
Ahlakçılık
Toplumculuk
İlimcilik
Köycülük
Gelişmecilik
Endüstri ve Teknikçilik
Hangi 6'sı? Atıp-tutma fiilini aynen iade ediyorum...
Gelişmecilik
Endüstri ve Teknikçilik
Milliyetçilik
Toplumculuk
Sen rahmetli AlpArslan Turkes'in AtaTurk'e nekadar saygisi oldugunu biliyormusun?
AlpArslan Turkes, Basbugluk, Turk degerleri, medeniyetini ve kulturunu hep onem verdi ve geriye getirdi, cok buyuk adamdi, Turkiye'nin yozlasmasina HAYIR dedi yobazlasmasina HAYIR dedi, Turklukden korkan, utanan ve baygragi tasiyaman Koministlere HAYIR dedi, Turklugu onem verdi, sahip cikti ve davasindan hic vaz gemedi.
Turkiye etrafindaki Turklere cok yardimci oldu, Azerbaycan Halk Cephesi, Irak Turkmeneli ITC, Balkan TUrklere, Kibris TIM, Turkmenistan Agzi Birlik, baglar kurdu, Turk birligi cok onem verdi ve Turk Kurultayi kurdu onu yapmak bile cesaret isterdi ozamanlar.
Turkes kendini Basbug demedi, onu sevenler dedi, saygilarindan dedi, Basbugluk unutulmadi, gecmisimisi unutmagimizi gosteriyor.
AlpArslan Turkes'e hayranim, onun etkisini halen esiyor ve devam edecek, halkci, koycu, milleyetci, ahlakli, dindar, ulkucu, Turk birligini destekleyen Yigit.
Tum Turk buyuklere saygim var, tarihde olanlar oldu, onlar artik hepimizim.
borcugin
12-31-2006, 02:07 AM
Kim gelip de : EY BORCUGIN BEY!! DEMEK SEN TURK BIRLIGI ISTIYORSUN, YANI DIN DUSMANISIN !?!?!?! dedi? Diyen ya Turk degil ya Musluman yada salak!!! Turkes Rahmetli Ataturk'ten sonra TURKUN BASBUGUDUR. Elbette ki eskilerin buyruklari ve torelerini unutturmamak YENI BASBUGUN gorevidir. Ataturk de bu fikirlerin MUCIDI degil teorisyenlerin bircogundan aldiklari ve uygulamasi ile SENTEZLEYICISIDIR. Kendisi bizzat TURKCULUGUN ESASLARI adli kitaptan etkilendigini soylememis midir? Daha batili bir Milliyetcilik anlayisi benimseyenler bunun kokenini fransiz devriminde aramali sanirim, benim milliyetcilik anlayisim hala ozunden Dedem Korkut Hikayelerinden geliyor. Insanlarin once GONUL BIRLIGI ettigi laflarin degil icraatlarin ile konumlandirildigin zamanlardan. KURT SURUSUNDE BIRTEK LIDER OLUR! NE ZAMAN KI O GIDER KURTLAR YENISINI SECER.ESKI LIDERINI BILMEYEN KURT TUM KURTLARI YARDAN YUVARLAR.
S.A.
İslâmi açıdan Türk Birliği istemek yerine İslâm Birliğini istemek daha yeğdir. Bu bir gerçek. Ama dünyanın içinde bulunduğu koşulları özümseyemeyen insanlar bu ideali alıp, boş ve hayallerin ideası yapmaktadırlar. Yani politik ve yapısal düşünememektedirler. İslâm ülkeleride dahil olmak üzere Ümmet Birliğini isteyen, istemek için çaba tüketen hiç bir ülke politikası yok. Yalnızca bazı egemen ve Hıristiyan/Yahudi güçlerin emrindeki ve desteğindeki cemaatler Ilımlı İslâm (! bu nasıl oluyorsa) teranesini tutturmuşlar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Bu gerçek İslâm değildir, bu zararlıdır, bu hem İslâm'a aykırıdır hemde kul köle olma politikisadır. Müslüman Aydınlar Önasya'da Ortadoğu'da bunun farkındalar, Türkiye'de de farkındadırlar. Bu durumda İslâm Birliği istemek yerine Türk Birliğini istediğimiz zaman herkes bizim imanımızdan ve ihlasımızdan kuşku duymakta ve bunu açık olarak olmasada beisle de olsa ortaya koymaktadır.
Türk Soylu insanların selameti ve kurtuluşu AB ya da ABD gibi Batılı ittifaklar veya bunların kulu kölesi olmuş İsevi Müslümanlık teranesi tutturan cemaatlerde değildir. Kurtuluş inançları ne olursa olsun bütün Türk Soyluları içine alabilen Türk Birliğindedir. Bu birliğin temeli Cumhuriyet ve süsü ise Lâik bir Demokrasidir. Bu birliği en çok engelleyenler ise yıllarca Rus Emperyalizmi altında kimlikleri unutturulmuş soydaşlarımızdır. Bu işlerin gerçekleşmesini hemen beklemek te bir hayaldir. Nevai ya da Amir Timur ben Türk Oğlu Türküm demiştir demesine ama o devirde soydaşlarımızda Türklük bilinci vardı ama şimdi maalesef yok. Rus enjekte ettiği afyonun 3-5 nesil süreceğini hesaplamış ve hesapları tutmuştur. Ben Türk değil Özbekim, Kazakım, Azeriyim diyen birisini nasıl biz hayal kırıklığı olarak görüp hayretle karşılıyorsak onlarda bizim bu herhangi bir egemen gücün kulu kölesi olmamış birleşme dileğimize hep önyargıyla yaklaşıp hayal kırıklığı, aşırı milliyetçilik, ırkçılık olarak algılamaktadırlar. Irkçısınız, aşırı milliyetçisiniz söylemlerini hortlattıkları dayanak ya Komünizm ya da çarpıtılmış İslâm'dır. Çünkü milliyet bilincinin yerleşmesi eğitimle olur ve bunun sonuçları anca bir kaç nesil sonra yerleşir. Umarım anlatabilmişimdir.
Atatürk hatta Galile hatta İbni Sina dahil olmak üzere dünya uygarlığının tek bir kişiden çıktığını iddia etmek kadar cahilce bir şey olamaz. Bilim ve uygarlık tüm insanlığın ortak mirası ve ürünüdür.
Selametle.
yavuz
12-31-2006, 05:25 AM
Tabriz_Han laf çarpıtma...;) Hepimizin Atatürk'e karşı büyük saygı ve sevgisi var...
yavuz
12-31-2006, 05:43 AM
Bu konuda yapabileceğim nedir? :lol:
İsmine yakışır davran... ;)
Mustafa Altınay
12-31-2006, 09:55 AM
Arkadaşlar bende konu hakkındaki fikrimi yazayım...
Medeniyet daireleri kurulan Türk İmparatorlukları
TÜRKLÜK MEDENİYETİ DAİRESİNDE KURULAN TÜRK İMPARATORLUKLARI
Hun İmparatorlukları.
Moğol İmparatorluğu.
Uygur Devleti.
Göktürk İmparatorluğu.
İSLAM MEDENİYETİ DAİRESİNDE KURULAN TÜRK İMPARATORLUKLARI
Karahanlı Devleti.
Selçuklu İmparatorluğu.
Osmanlı İmparatorluğu.
LAİKLİK(BATI) MEDENİYETİ DAİRESİNDE KURULAN TÜRK İMPARATORLUKLARI.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti.
Bağımsızlıklarını yeni kazanan Türk Cumhuriyetleri.
Görüldüğü gibi dünya egemenliğindeki iddiada tarihin en zayıf safhasındayız. Fakat rejimimiz doğru olduğu için önümüzde engel yoktur.
Nasıl Rusya Laiklik Medeniyeti Dairesinde bir rejimi olmadığı için.Laik demokratik bir hukuk devleti olmadığı için, siyasi, ekenomik ve askeri gücü olmasına rağmen battıysa. İran, Çin, Araplar ve diğer Laiklik medeniyeti dairesinde olmayan devletlerde batmaya mahkumdur.
Biz doğru medeniyeti dairesindeyiz. "Medeniyet öyle kuvvetli bir ateştir ki ona kayıtsız olanları yakar, mahveder."
Onlar yanıp mahvolmaya mahkumdurlar.
Biz ise yine tarihteki gibi güçlü bir imparatorluk kuracağız.
http://www.felsefeturk.com/forum/index.php?topic=107.0
Bu sözlere ilave olarak Ziya Gökalp'in şu sözü medeniyet dairelerinin katmanlarını gösteriyor.
Türk Milletindenim
İslam ümmetindenim
Garp medeniyetindenim
yaşayan katman üçüncü katman, diğer katmanların üstüne kurulmuştur ama laiklik esasına göre örgütlenmedir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti.
Eğer bir sentez yapmak gerekiyorsa bu Türk-İslam-Garp şeklinde yazılması gerekiyor yoksa eksik kalır.
Laik hukuk karşısında insanların bağlayıcılığı vardır, laik hukuk insan olarak bakar, milleti ve dini görmez. Devlet resmi bir millete bağlı olsa da o milletin ayrıcalığı yoktur, toplumun çoğunluk dininin de ayrıcalığı yoktur.
Sonuç olarak Turan hedefimize ancak laik demokratik Türk devletlerinin birlikteliği ile Türk Birliği idealini gerçekleştirebiliriz. Laiklik dışındaki yöntemler ototmobil yerine at arabasını kullanmak gibi eski teknelojilerdir. Yeni tekneloji ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Bu teknelojinin adı garp medeniyetidir. Laik demokratik hukuk devletidir. Diğer söylemler resmi söylemler değildir. laik Türk devletleri kurulursa olur, kurulamazsa olmaz. "Laik Türk devleti" ile "İslam Türk Devleti" arasındaki fark temsilde hata olmaz. Laik Türk devletini çeken yeni tekneloji motordur. İslam Türk Devletini çekecek olan ise yağız bir atta olsa... karşısında laik olan herhangi bir devlet çıktığında şansı yoktur kaybeder. Yarışamaz.Türk dünyasında Türkiye gibi Laik demokratik Türk devletleri kurulmadıkça Turan idealimiz de hayaldir.
Rahmetli Turkes Basbug idi, sebepleri ile ozetlersek:
-Turkiyemizin cok badireli bir doneminde kisiliginde birlesen ozellikleri sayesinde kendinden yasca buyuk yada TURKLUK davasina daha uzun suredir hizmet eden kimseler tarafindan destek ve hurmet gormustur, liderlik vasfindan dolayi hepsine LIDER konumuna gecmistir.
-Gencligin onune sonulan Turkluk veya vesaire soyleminde TURKLUK kismini tek basina savunan bir kutlu hareketin lideri ve teskilatlandiricisi olmustur.
-PARTI LIDERI diyerek gecistiremeyeceginiz bir sekilde DEVLET ADAMI olmustur.5% oylarla devletin-milletin COZULEMEZ sorunlarina cozum sunan LIDER olmustur.
-ONCE Milletim, sonra hareketim sonra BEN anlayisini olusturmustur.
-Turkiye disinda o zamanlar TUTSAK olan TUM TURK boylarinin dertlerine ,TURKIYE' YE ZARAR VERDIRMEDEN, cozum uretmeye calisan, kardeslerinin davalarini destekleyen ve bundan yilmayan bir LIDERDIR.(EN basit ornegi :ne yazik ki ambleminde Gazi'nin, icinde MILLIYETCILIK de bulunan, 6 umdesini tasiyan partinin dis isleri bakanlari Turkiye adina Irakta istihbarat toplayan 100 den ziyade TURKMEN kardeslerimizin ismini saddamin adamlarina verirken, Basbug'un adamlari Kerkuk'te : Devletimiz ile milletimiz ile kardeslerimizin yanindayiz! diyorlar ve orgutlenme yoluna gidiyorlardi ki bu orgutlenmeler bugunku Turkmen cephesinin temeli olan TURKMEN KARDESLER derneginin gelisimi ile surmustur.Ayrica Rahmetli Elcibey'i kimin destekledigini de bilmeyeniniz yoktur sanirim)
Bu ve buraya sigdiramadigim bir dolu sebepten dolayi, BASBUG sifatini bu kadar hak eden baska birini Gazi'den sonra milletimiz gormemistir. Kendisi TURK'UN BASBUGUDUR. Cok degerli fikir adamalari, edebi kalemler ve bilim adamlari yani teorisyenler yetistiren necip milletimiz BASBUG TURKES gibi DIREYETLI UYGULAYICILARDAN yoksun kaldigi icin mahalle kabadayilarinin insafina kalmis durumdadir.
Eseflerim ile....
Bahsettiklerin, Başbuğ'un değil, "başarılı bir dava adamı"'nın vasıflarıdır. İkisini birbirine karıştırıyorsun. Merhum Türkeş, evet, devlet adamıdır. Ama devlet kurmamıştır ve de devlet yönetmemiştir. Yani, lider olarak bir devlete ve de bir millete baş olmamıştır. Demek istediğim buydu.
Alparslan
12-31-2006, 01:17 PM
Bahsettiklerin, Başbuğ'un değil, "başarılı bir dava adamı"'nın vasıflarıdır. İkisini birbirine karıştırıyorsun. Merhum Türkeş, evet, devlet adamıdır. Ama devlet kurmamıştır ve de devlet yönetmemiştir. Yani, lider olarak bir devlete ve de bir millete baş olmamıştır. Demek istediğim buydu.
Tamam ama sana tek diyecegim devleti ayakta tutmakta kurmak kadar onemlidir ve Rahmetli Turkes bu isi yapan vatanseverlerin lideridir. Bundan dolayi devleti boyle buyuk bir belada korudugu icin BASBUG sifatina layiktir. Ama farkli dusunmen ve altinda kendince bir mantik olmasi hasebiyle bu konuyu fazla da uzatmanin alemi yok, cunku bundan sonrasi tamamen kisisel degerlendirmeye giriyor.
Acikca soyliyeyim ISLAM dini diger dinlerden farkli olarak ozunde bir tamlik barindirir, yani dunyevi duzende de Musluman toplumun ZARARINA gorulen isleri yasaklar ,geri kalanlarini DESTEKLER. Islam dini kalpte IMAN ile KUFURUN bir arada OLAMAYACAGINI bildirir. Bu durumda hayatini inandigi dinine uygun olarak yasayan bir TURK gayet dogal olarak Milletine hizmet etmelidir. PEki bunda sinir veya oncelik sirasi var midir? Bakalim:
Mehmet Cengiz isimli dindar TURK, Kirgizistan da bulunan bir ogrenciyi okutmak icin burs verir. Bu durumda yaptigi fiilin sadece dini kismi SEVAPTIR ve inanci geregi kisiyi Yaratici katinda daha iyi bir INSAN yapar. Turkluk bazinda Cengiz bir kandasinin okumasina vesile olmanin mutlulugunu tadar. Insanlik adina ise okuttugu mesela ATEIST bir TURK olsa bile Cengiz iyi yureklilik ile HIZMETTE bulundugu icin yadirganmaz tam aksine desteklenir. Din adina ise bir Gayr-i Muslim'i Islam'a isindirmis oldugu ve bu fiilini Allah Rizasi gozeterek yaptigi icin yine INSANLIGINA INSANLIK KATAR. Simdi bundan anlasilmadiysa birde boyle yazayim, ben her halukarda bu millete hizmet etmek zorundayim, dinli de olsam dinsiz de olsam.
Buraya kadar eyvallah.
Fakat ben bunun sadece KONUSMA kismini yapmaktan biktim cunku sorulan soru yanli: TURKLUGUN DINDEKI YERI......Sacma birincisi, o zaman ben size araplik, acemlik, killik, yunlugun de diger inanclarindaki yeri sorayim?
Yanlış anlama burada başlıyor. Ben Türklüğün İslam katındaki yerini sormuyorum/sorgulamıyorum. Cevabının verilmesini istediğim şey İslam'da değil İslam Birliği Mefkuresi'nde Türklüğün yeri/değeri nedir? İşte soru bu. Şimdi diğer beyanlarınla devam edelim.
Yada Turkluk(sanki bir inancmis gibi kullanilir oldu da) bunlara ne gozle bakar? Benim Turkluk anlayisim ISLAM'A ZIT degildir. Cunku Turkluk bir dunya meselesidir DIN meselesi degil. TURKLUK bize bu dunyada verilen sifattir Musluman ise benim tercih ettigim inancimdir. Milletimin kurtulusunu yine milletimi yoketmeyi amaclamis KOMUNIZM karanliginda arayanlara kucak acilir da, inanmayanlar TURKCU olabilir de, ben Musluman olarak TURK milletine hizmet edemezmiyim? Hayir, en iyi hizmeti ben etmeliyim ve edecegim.
Buna da eyvallah. Devam edelim.
Bakiniz bu konuda size bir ornek sadece: Peygamber efendimiz ARAP idi. Hangi kisiye ayrim yapti? Ama O'nun vasitasi ile nazil olan bu din arap kavimlerini MILLET yapti. Simdi Peygamber Efendimiz TUM insanliga dini getirdi ve gitti, ama kavmi bu vesile ile MILLET de oldu. O col bedevilerini AVRUPAYA ISIK GOTUREN ATLILAR yapan, inanclarinin birlestirdigi kalpleri ile olusturduklari milletleri idi, yoksa bugunku arap zipciktilarin dedigi gibi arap kanlari degil.
Şimdi, benim derdim burada İslam tarihinden referanslarla Türk Milleti'nin tarif edilmesidir. Benim evvela millet kavramının temeliyle ilgili bir varoluşsal bir meselem yok. Meselem, mevcut millet anlayışının din temelli anlayışların merkezinden tarif edilmesi. Yalnız bir yanlış anlamayı da peşin peşin önleyeyim. Dinle bir derdim yok. Bilakis, dinsiz de olsam, bütün dinlerde istifade edeceğim hususlar olduğunun farkındayım ve bunu söylemekten imtina edecek kadar da korkak değlim. Evet, dinsizim ama dinlere hem saygım var, hem de dinlerin nafile olduğuna i-n-a-n-m-ı-y-o-r-u-m. Buraya kadar anlaşılmayan ya da yanlış anlaşılmış bir şey olmadığını varsayarak devam ediyorum. Şimdi başa dönelim. Sormuştum, tekrar soruyorum: İslam Birliği fikrinin içinde Türklüğün yeri nedir ve/ya sizin tarif ettiğiniz şekilde bir Türk Birliği anlayışında Türklüğün önemi nedir? Fakat lütfen dikkat edelim. Beklediğim şey, Türklüğü övücü laflar değil, gerçekten ama gerçekten sözü edilen düşüncelerde Türklüğün rasyonel önemi nedir?
Kardeslerimin hem bu dunyasi icin hem obur dunyasi icin calismak iste en tatli kimiz. Eger bana TURK olmanin DINE olan ihtiyaci ortadan kaldirdigini kanitlarsaniz bende dini birakayim.
Estağfurullah. Kimse ile bu tarz bir tartışmaya girerek, sonunda din bırakma olan bir kumara yanaşmam. Benim haddim değil. Dine ve dindarlara saygım varsa, bir insanın inancını bu kadar basit bir şekilde bırakması rezilliğine şahitlik edemem, böyle bir şeyin bahanesi olmak da istemem.
Saygılar
Tamam ama sana tek diyecegim devleti ayakta tutmakta kurmak kadar onemlidir ve Rahmetli Turkes bu isi yapan vatanseverlerin lideridir. Bundan dolayi devleti boyle buyuk bir belada korudugu icin BASBUG sifatina layiktir. Ama farkli dusunmen ve altinda kendince bir mantik olmasi hasebiyle bu konuyu fazla da uzatmanin alemi yok, cunku bundan sonrasi tamamen kisisel degerlendirmeye giriyor.
Evet dediğin gibi kişisel değerlendirmelerdir bundan sonrası. Mesela bana kalsa senin mantığına göre Şeyh Edebali de bir başbuğ idi ;)
gurkan
12-31-2006, 02:51 PM
Selamün Aleyküm
İslam En Üstün Ve Eksiksiz Tam Bilgiye dayanan İnsan üstü bir Sistemdir. Dayanağı Allah kelamı olan Vahiydir. O kelam eksiksizdir. O kelamın mesajı eski değildir. O kelamın mesajı zamanlar üstüdür. Mekanlar üstüdür. Soruyorum Bu düşünce modern tanımlama aldatmacası içerisinde Allah'a koşulmuş en büyük şirk değil midir ? Dayanağını İdrarını tutmaktan aciz eksik bilgi sahibi Yaradanın yarattığı kuldan değil alemlerin Yaratıcısı Allah'tan alan en mükemmel bir sistemdir. Allah'tan olmayan sistemler kul yapısıdır. Ve Bu sistemler Hak'kı Hak'tan alıp Halk namına zat'a verirler. Lakin İslam Hak Olan Allah'ın üstün dini Üstün yaşama sistemi Üstün kurtarıcı rehberidir. İki gözünü parmağı ile kapatmış bir kişi görmüyor diye gerçek yok değildir. Değerinden de bir şey kaybetmez. Bundandır Üstün İslam ile her nevi eksik kul yapısı sistemler kıyas olunamazlar. İslam Her nevi eksik kul yapısı üründen üstündür. Onun Emri hepsinden üstün ve önceliklidir. İslam Tali değildir. İslam Bir yaşam sistemidir. Yaşam dışı değildir. insan üstü bir sistem olan İslam Eskimez en medeni sistemdir. İslam'ın yanında medeni kelimesi fuzulidir. İslam Toplumsal kuralları düzenler onunla çelişen sistem hak değildir. Çelişeni reddeder. Batıl sayar.
İslam eksiksiz bir Rahman kelamı olduğu için eksik kul sistemleri ile eşdeğer değildir. Bunu böyle görmek yahut eşitlemeye çalışmak şirktir. İmanı yok eden düşmandır. Müslüman bu noktada Kelime i Tevhid iyi bilmelidir. Bu şehadet cümlesi ile neyi reddedip neye inandığını iyi bilmelidir.
Allah'tan başka İlah Yoktur. Muhammed Onun Resuludur.
Birinci kısımda Tek Allah'a Kul olma temeline dayanır. Ve ondan başka her nevi ortak koşmalar reddedilir. Onun hükmüyle çelişen hükümler reddedilir. Burada Hükümler yanlız Allah'a aittir. Düzen onundur. Onun Hükmü hepsinden üstün ve Hayırlıdır. İnsan onun hükmüyle çelişen hüküm koyduğu anda Haktan sapar. Onun hükmüne eş değer yoktur. O Hakimdir. Nizam Onundur. Resülü Onun getirdiğini açıklayıcı öğreticidir. Biz Allah'a ve resülünün getirdiklerine uymakla emrolunduk. Allah'ın razı olmayacağı yapılarıda reddettik. Biz buna iman ettik.
Allah'ı bırakıp da taptıklarınız, sizin ve atalarınızın taktığı birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Allah onlar hakkında herhangi bir delil indirmemiştir. Hüküm sadece Allah'a aittir. O size kendisinden başkasına ibadet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
YUSUF 40
insan bu dünya da sebebsiz yaratılmadı. Yaratılma amacına uygun hareket etme zorunluluğu var. Dışına çıkma selahiyeti bir sınavdan ibarettir Bu sınavı verir yahut geçer. Ya Allah'ın Hükmüne gelir. Yahut gelmez ziyana uğrar ziyan olur gider.
De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir.
ENAM 162
Allah, buyurmuştur ki: İki ilâh edinmeyin. O, ancak bir ilâhdır. Onun için yalnız benden korkun.
Göklerde ve yerde olan her şey yalnız O'nundur. Din de daima O'nundur. Böyle iken, siz Allah'tan başkasından mı korkarsınız?
NAHL 51-52
Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz.
ALİ İMRAN 103
Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.
TEVBE 24
Allah'ın emrine Ümmetçilik deyip ona kara diyerek ne satın aldığınızı biliyor musunuz ? Onun emrinde nice hikmetler hayırlar vardır. Ne ucuz emrini değişiyorsunuz. O sizi dinine çağırıyor. Birliğe çağırıyor. O Ortaksız Allah'a sizleri çağırıyor. Onun hükmü kesinken Hükmünün üstüne hüküm yok iken siz onun hükmüne mi razı değilsiniz ? Nasıl olurda müslümanım deyip hükmünün önüne ideolojilerinizi doğru olarak koyarsınız. Duydum işittim itaat ettim deyiniz.
Yoksa onların, Allah'ın dinde izin vermediği şeyi kendilerine meşru kılacak ortakları mı vardır? Eğer azabın ertelenmesine dair kesin yargı sözü olmasaydı, aralarında hemen hüküm verilir, işleri bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acı bir azab vardır.
ŞURA 21
İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.
MAİDE 44
Hayır! Rabbine andolsun ki iş bildikleri gibi değil, onlar aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olamazlar.
NİSA 65
Din nerede olursa olsun pratiği onaylamak onda kendisini destekleyecek bir dayanak aramak ondan iğreti bir yafta gibi göğsüne asacağı bir meşruluk belgesi sağlamak için pratiğin karşısına çıkmaz. Pratiğin karşısına ancak onu kendi terazisinde tartarak onaylayacağı kısmını onaylayıp reddedeceği kısımlarıda reddetmek ve eğer varolanı benimsemiyorsa başka bir pratik meydana geirmek için çıkar.
Onlar hiçbir şey değil, sırf sizin ve babalarınızın taktığınız (boş) isimlerdir. Allah onlar hakkında hiçbir delil indirmedi. Onlar yalnız zanna ve nefislerin sevdasına uyuyorlar. Halbuki onlara Rableri tarafından yol gösterici gelmiştir.
Yoksa her arzu ettiği şey, insanın kendisinin mi (olacak) dir?
Son da ilk de (ahiret de dünya da) Allah'ındır.
NECM 23-25
İslam Düşünce Tarzı ; "Bu kainatın tümü Allah tarafından yaratılmıştır. Allah'ın iradesi onu varetmeye yöneldiği için varolmuştur. Arkasından da bu kainata hareket tarzını düzenleyen parçaları arasında davranış uyumunu sağlayan ve bir bütün olarak ahenk içinde hareket etmesini garantileyen nizam koymuştur.
Şüphesiz Rabbiniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş üzerine hükümran oldu. O, geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter; güneş, ay ve yıldızlar emrine âmâdedir. İyi biliniz ki yaratma ve emir O'nundur. Âlemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.
ARAF 54
İslam'da maddi yapısı ve biçimi yönünden aşağıdaki değerler ön plana çıkar.
1-) Yanlızca Allah'a kul olmak
2-)Toplumdaki beraberliğin birlikteliliğin inanç temeline dayanması
3-) İnsan'ın insan oluş yönü ile madde den üstün tutulması
4-)Ailenin dokunulmazlığı
5_) Allah'a verilmiş söz ve O'nun koyduğu kurallar çerçevesinde yeryüzünde onun rızasını kazanacak şekilde davranmak
6-)Allah'ın hükmünü tüm hayat sistemlerinden üstün tutmak. Çelişeni reddetmek.
Allah'ın (verdiği) rengiyle boyandık. Allah'tan daha güzel rengi kim verebilir? Biz ancak O'na kulluk ederiz (deyin).
BAKARA 138
Kardeşlerim Allah'ın en güzel rengine gelin.
Onun Rengi hepsinden üstün.Hepsinden yüce. Hepsinden Hayırlıdır.
Selametle...
Alparslan
01-01-2007, 04:04 AM
Yanlış anlama burada başlıyor. Ben Türklüğün İslam katındaki yerini sormuyorum/sorgulamıyorum. Cevabının verilmesini istediğim şey İslam'da değil İslam Birliği Mefkuresi'nde Türklüğün yeri/değeri nedir? İşte soru bu.
Şimdi, benim derdim burada İslam tarihinden referanslarla Türk Milleti'nin tarif edilmesidir. Benim evvela millet kavramının temeliyle ilgili bir varoluşsal bir meselem yok. Meselem, mevcut millet anlayışının din temelli anlayışların merkezinden tarif edilmesi. Yalnız bir yanlış anlamayı da peşin peşin önleyeyim. Dinle bir derdim yok. Bilakis, dinsiz de olsam, bütün dinlerde istifade edeceğim hususlar olduğunun farkındayım ve bunu söylemekten imtina edecek kadar da korkak değlim. Evet, dinsizim ama dinlere hem saygım var, hem de dinlerin nafile olduğuna i-n-a-n-m-ı-y-o-r-u-m. Buraya kadar anlaşılmayan ya da yanlış anlaşılmış bir şey olmadığını varsayarak devam ediyorum. Şimdi başa dönelim. Sormuştum, tekrar soruyorum: İslam Birliği fikrinin içinde Türklüğün yeri nedir ve/ya sizin tarif ettiğiniz şekilde bir Türk Birliği anlayışında Türklüğün önemi nedir? Fakat lütfen dikkat edelim. Beklediğim şey, Türklüğü övücü laflar değil, gerçekten ama gerçekten sözü edilen düşüncelerde Türklüğün rasyonel önemi nedir?
Islam esas olarak topluca Islam bayragi altinda tum insanligin birlesmesini amaclar. Buna ek olarak 'sizleri birbirinizi daha iyi tanimaniz icin degisik kavimler halinde yarattik' mealindeki dusunce ile kavimlerin once kendi iclerinde sonra da Islam Birligi icinde beraberce yerini almasidir. Bu birlikteligin ilk kismi Milletinizin bir-beraber bir sekilde inananlar safinda birlesmesidir,zaten ancak bunun ardindan bir ISLAM BIRLIGI dusunulebilir. Kendi milliyeti icinde sorunlar olan ve catismalarin devam ettigi, bir beraberligin saglanamadigi ortamlarda siz hangi mantikla diger milletleride icine alan bir birliktelikten soz edersiniz??? Bence edilemez. Nihai hedef herzaman icin Inanan Kavimlerin guclu olarak ALLAH'in hukmuyle hukmedici olmalaridir. Bunda Turk Milletinin yani bizim yerimiz ise gayet aciktir, yuzyillardir bu ugurda can veren ecdadimiz gibi bu mefkure icin ugrasarak bu ideali insa edenler olarak diger milletlere ornek ve onder olmak. Ama bunu yaparken aslinda en buyuk iyiligi yine kendimize yaparak milletimizin TAM BIR BIRLIK ve BERABERLIK icinde olmasini saglariz. Baska bir sekilde birlik ve beraberlikten soz etmek mantiksiz geliyor. Kim Yaraticisindan daha iyi tanir yaratilani? O bize birbirinizi taniyin ve beraber olup Allah'in ipine sarilin diyor.
Eger amaclari icinde insanliga hizmet olmayan bir hareket varsa bu kisir bir bicimde yok olusa mahkum, fasit bir dairedir. Dusunce yapimda insanlari insanlarin insaf ve merhametine degil Allah'in merhametine birakmak onlara yapilacak en buyuk iyiliktir. Yakin ve oncelikli hedeften en uzak ve gelecekteki hedefe siralamadan sanirim TURK'UN degerini daha rahat anlarsiniz.Once Ailem, sonra Milletim, sonra geri kalan Ummet, son olarak tum insanlik. Eger yaptigimiz/yapmaya calistigimiz isler bunlardan birine denk dusuyorsa sanirim dogru yapmis oluyoruz.
Estağfurullah. Kimse ile bu tarz bir tartışmaya girerek, sonunda din bırakma olan bir kumara yanaşmam. Benim haddim değil. Dine ve dindarlara saygım varsa, bir insanın inancını bu kadar basit bir şekilde bırakması rezilliğine şahitlik edemem, böyle bir şeyin bahanesi olmak da istemem.
Saygılar
Isin asli buna KUMAR denilemez cunku bu dedigim hakikat kanitlanamaz bir olgudur, kaybetme riski olmayan bir sey KUMAR olamaz.O sebepden gayet rahat bir sekilde yazdim bunu. Yoksa inancimin sakit olmasi SOZ KONUSU bile olamaz.
Saygilar.
Islam esas olarak topluca Islam bayragi altinda tum insanligin birlesmesini amaclar. Buna ek olarak 'sizleri birbirinizi daha iyi tanimaniz icin degisik kavimler halinde yarattik' mealindeki dusunce ile kavimlerin once kendi iclerinde sonra da Islam Birligi icinde beraberce yerini almasidir. Bu birlikteligin ilk kismi Milletinizin bir-beraber bir sekilde inananlar safinda birlesmesidir,zaten ancak bunun ardindan bir ISLAM BIRLIGI dusunulebilir. Kendi milliyeti icinde sorunlar olan ve catismalarin devam ettigi, bir beraberligin saglanamadigi ortamlarda siz hangi mantikla diger milletleride icine alan bir birliktelikten soz edersiniz??? Bence edilemez. Nihai hedef herzaman icin Inanan Kavimlerin guclu olarak ALLAH'in hukmuyle hukmedici olmalaridir. Bunda Turk Milletinin yani bizim yerimiz ise gayet aciktir, yuzyillardir bu ugurda can veren ecdadimiz gibi bu mefkure icin ugrasarak bu ideali insa edenler olarak diger milletlere ornek ve onder olmak. Ama bunu yaparken aslinda en buyuk iyiligi yine kendimize yaparak milletimizin TAM BIR BIRLIK ve BERABERLIK icinde olmasini saglariz. Baska bir sekilde birlik ve beraberlikten soz etmek mantiksiz geliyor. Kim Yaraticisindan daha iyi tanir yaratilani? O bize birbirinizi taniyin ve beraber olup Allah'in ipine sarilin diyor.
Eger amaclari icinde insanliga hizmet olmayan bir hareket varsa bu kisir bir bicimde yok olusa mahkum, fasit bir dairedir. Dusunce yapimda insanlari insanlarin insaf ve merhametine degil Allah'in merhametine birakmak onlara yapilacak en buyuk iyiliktir. Yakin ve oncelikli hedeften en uzak ve gelecekteki hedefe siralamadan sanirim TURK'UN degerini daha rahat anlarsiniz.Once Ailem, sonra Milletim, sonra geri kalan Ummet, son olarak tum insanlik. Eger yaptigimiz/yapmaya calistigimiz isler bunlardan birine denk dusuyorsa sanirim dogru yapmis oluyoruz.
Sorumun cevabını aldım..Teşekkürler
yavuz
07-04-2007, 06:29 AM
Seyyid Ahmed Arvasi'den...
Turk Milliyetciligi kendine mensup olan fertlerden, herseyden once, asagida sayacagimiz hususiyetlere sahip olmasini bekler. Bunlar, Turk-Islam Ulkusune gonul vermis kisilerin, vazgecilmez birer niteligi haline gelmelidir. Bunlari kisaca soyle ifade edelim: Turk-Islam Ulkusu; iman, ask, aksiyon ve karekter adamidir.
Turk-Islam Ulkucusu herseyden once bir IMAN ADAMIdir. O, yuce ve sanli kurtaricimiz ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (Ona selam olsun) gibi inanir. Bu sebepten o muhtesem Sahabi Kadrosunun izinde yuruyen ve Peygamber cizgisini titizlikle koruyan Sunnet yolunun buyuk muctehidlerinin ve velilerinin taviz vermez takipcisidir. O, Allahtan baska ilah tanimaz ve bunu yasayisi ile belli eder.
Yine Turk-Islam Ulkucusu kendi kultur ve medeniyetini, dunu ve bugunu ile dosdogru ve ecdada layik bir bicimde bilir. Saptirmadan ve taviz vermeden gelisme yollarini acar; gelecekte ulasacagi hedefleri, en berrak bir sekilde kafasinda ve vicdaninda billurlastirir. Iman etmek, davayi kavramakla kalmayip kesin inanca yukselmek demektir. Yoksa davayi bilmek baska, davayi dusunmek baskadir, davaya inanmak yine baskadir.
Turk-Islam Ulkucusu, bir ASK ADAMIdir. Ulkucu icin ask, davasini arkadaslari arasinda iken, Sosyal bir heyecan halinde duymaktan ziyade, tek basina kalindigi, cetin sartlar altinda yasanildigi, ihanet ve kahpeliklere ugradigi zaman dahi asla umitsizlige dusmeden, buyuk bir sevkle davanin agir yukunu omuzlarina alabilme ulku ve ihtirasini, kendinde bulabilmek demektir. Ask oylesine ulvi bir duygudur ki yanlizliklar, ayriliklar ve istiraplar onu daha fazla kamcilar ve diriltir.
Turk-Islam Ulkucusu; tam bir KAREKTER ADAMIdir. Karekter, davasi, bir iman, ask ve aksiyon halinde, herkesten once, kendinde yasatma suur ve iradesidir. Bu sebepten o kendini ve mumkunse derece derece yakinlarini, tam bir otokratiye tabi, tutarak varsa ayriliklardan ve tezatlardan kurtarir. Kendisini ulkusunun, muhahhas bir temsilcisi haline getirmeye gayret eder. Konusmadan cok davasini dusunur. Bu nokta cok onemlidir. Karekter, fikir ve davranislar arasindaki ahenk intibaki ifade eden bir ahlak terimidir.
Davanin belki de en cetin yani, onu yasamak ve bir hayat uslubu olarak sahsiyetine maletmektir. Bu zorlu bir irade savasini gerektirir. Turk-Islam Ulkusune dusman olan cevreler, en cok, dogacak boyle bir irade savasindan korkarlar. Bu sebepten onlar, ellerinden geldigince, bizim bu azim ve irademizi cokertmeye calisacaklardir. Bizi alaylarla, tehditlerle, iftiralarla ve dedikodularla yildirmaya calisacaklardir. Butun bunlara direnmek ve tahammul etmek zorundayiz. Vakarimizi bozmadan, ofkelenmeden, sabirla ve azimle yolumuza devam etmeliyiz. Yuce kitabimiz Kuran-i Kerimin ifadesiyle Kinayanlarin kinamasina aldirmadan nasil inaniyorsak oyle yasamaliyiz. Boyle bir iman ve azim karsisinda, hasimlarimizin yenik dustugunu hayretle gorecegiz. Zafer, davasini yasayarak yasatan kadrolarindir. Yasanmayan bir davanin yasama sansi, yavas yavas ortadan kalkar.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.