PDA

View Full Version : HAD CEZALARI (Sehih Buhari ve Muslimden)

Abu Hurayra
11-20-2006, 12:55 PM
HAD CEZALARI

Hz. Aişe'nin (r.ah.) anlattığına göre:
Hz. Peygamber (a.s.) değeri çeyrek dinar ve daha fazla olan bir mal çaldığında hırsızın elini keserdi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3189

Hz. Aişe (r.ah.) şöyle anlatır:
Hz. Peygamber (a.s.) zamanında değeri çelik ya da deriden mamül bir kalkanın kıymetinden daha az olan şeyleri çalan hırsızın eli kesilmemiştir. Bu kalkan nevilerinin her ikisi de epeyce bir değere sahipti.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3193

İbn Ömer'in (r.a.) naklettiğine göre:
Resulüllah (a.s.) değeri üç dirhem olan bir kalkanı çalan hırsızın elini kesmiştir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3194

Ebu Hureyre'nin (r.a.) anlattığına göre:
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Allah, bir yumurta yada bir ip çaldığı için eli kesilen şu hırsıza lânet etsin."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3195

Aişe (r.ah.) şöyle anlatır:
Mahzum soyundan bir kadının yaptığı hırsızlık Kureyşlileri sıkıntıya sokmuştu. Onlar: Bu kadının affedilmesi için Hz. Peygamberle konuşmaya onun habibi olan Usame'den başka kim cesaret edebilir ki? dediler. Nihayet Usame Hz. Peygamberle (bu hususta) konuştu. Bunun üzerine Hz. Peygamber (a.s.): "Allah'ın tayin ettiği bir cezanın uygulanması konusunda suçluya arka mı çıkıyorsun?" buyurdu. Sonra ayağa kalkıp şu konuşmayı yaptı: "Ey insanlar! Sizden öncekileri helak eden şey şuydu; Onlar, içlerinden soylu bir kimse çaldığı zaman birşey yapmazlar,güçsüz birisi çaldığı zaman ise ona ceza verirlerdi Allah'a yemin ediyorum ki eğer Muhammed'in kızı Fatıma çalmış olsaydı onun elini de keserdim."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3196

Ömer b. Hattab (r.a.) şöyle anlatır:
Şüphesiz Allah, Muhammed'i hak peygamber olarak gönderdi ve ona Kitabı verdi. Ona indirilen bu kitabın içinde recm ayeti de vardı. Biz bu ayeti okuduk, ve onu anlayıp belledik. Hz. Peygamber (a.s.) da recmi uyguladı, ondan sonra biz de recmi uyguladık. Ancak uzun bir süre geçtikten sonra insanların biz Allah'ın Kitabında recmi bulamıyoruz demesi ve böylece Allah'ın indirmiş olduğu bir farizayı terk ederek yanlış yapmalarından korkarım. Hiç şüphesiz ki Allah'ın Kitabında, zina eden evlilik yapmış erkek ve kadının bu fiili şahitler, gebelik ya da ikrar ile ispatlanırsa bunun hükmü recimdir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3201

Ebu Hureyre (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:
Hz. Peygamber (a.s.) Mescitte iken bir müslüman yanına geldi ve ona şöyle seslendi: "Ey Allah'ın Resulü! Ben zina yaptım." Hz. Peygamber yüzünü ondan çevirdi. Bu sefer o kişi Peygamber'in yüzünü döndürdüğü tarafa geçip yine: "Ey Allah'ın Resulü! Ben zina ettim "dedi. Hz. Peygamber yüzünü yine çevirdi. Nihayet bu adam zina itirafını dört kere tekrarladı. Bu şekilde aleyhine dört kere şahitlik edince Hz. Peygamber onu çağırıp: "Aklında bir hastalık var mı?" diye sordu. O kişi "Hayır" dedi. Hz. Peygamber: "Başından evlilik geçti mi?" diye sordu. O kişi: "Evet" dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber oradakilere: "Bunu götürünüz ve recmediniz" emrini verdi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3202

İbn Abbas (r.a.) şöyle nakletmiştir:
Hz. Peygamber (a.s.) Maiz b.Malik'e "Bana senin hakkında gelen haber doğru mu?" diye sordu. Maiz ise: "Hangi haber?" dedi. Hz. Peygamber: "Bana senin falancaların kızı ile zina ettiğin haberi geldi" dedi. Maiz: "Evet, doğru" dedi ve buna dört defa şahitlik etti. Sonra Hz. Peygamber onun recm edilmesini emretti ve recm uygulandı.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3205

Ebu Hureyre ve Zeyd b. Halit Cühenî'nin naklettiklerine göre,
Bedevilerden bir adam Hz. Peygamber'e (a.s.) gelerek "Ey Allah'ın Resulü! Allah aşkına senden hakkımda Allah'ın kitabı ile hükmetmeni istiyorum" dedi. Bu kişinin hasmı olan ve dini bilgisi daha çok olan diğer şahıs da: "Evet, aramızda Allah'ın kitabı ile hükmet; olayı anlatmama da müsaade et" dedi. Hz. Peygamber: "Söyle "diyerek izin verdi. O kişi anlatmaya başladı: "Oğlum, bu adamın yanında çırak iken onun karısı ile zina etti. Bana da bu zinadan dolayı oğluma recm cezası uygulanacağı haber verildi. Ben oğlum için yüz koyun ve bir cariye fidye verip oğlumu kurtardım. Daha sonra bu konuyu bilgisi olan kişilere sordum. Onlar, oğlunun cezası sadece yüz değnek ile bir yıllık hapis cezasıdır dediler. Adamın zina eden karısına ise recm gerekir, diye haber verdiler" dedi. Hz. Peygamber (a.s.): "Allah'a yemin ederim ki ben aranızda Allah'ın kitabına göre, hükmedeceğim: Cariye ile koyunlar sana geri verilecek. Oğlun da yüz değnek ile bir yıl insanlardan uzaklaştırma cezasına çarptırılacak." Hz. Peygamber daha sonra: "Ey Uneys! Haydi bu adamın karısının yanına git, eğer zinayı itiraf ederse recm cezasını uygula!" buyurdu. Ravi der ki: Uneys kadının yanına gitti ve o zinayı itiraf etti. Sonunda Hz. Peygamber onun recm edilmesini emretti ve emri yerine getirildi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3210

Abdullah b. Ömer (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:
Hz. Peygamber'in huzuruna ikisi de Yahudi olan zina etmiş bir erkek ile bir kadın getirildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (a.s.) Yahudilerin yanına kadar gidip: "Sizce Tevrat'ta zina edenlerin cezası nedir?" diye sordu. Onlar: "Zina edenlerin yüzleri siyaha boyanır, yük üzerine bindirilir ve sırt sırta bir şekilde dolaştırılarak teşhir edilir "dediler. Hz. Peygamber: "Eğer doğru söylüyorsanız Tevratı getirin" buyurdu. Onlar Tevratı getirdiler ve okumaya başladılar. Nihayet recm ayetine uğradıklarında okumakta olan genç elini recm ayeti üzerine koydu ve o ayeti atladı. O sırada Hz. Peygamber ile beraber bulunan Abdullah b. Selam, Hz. Peygamber'e: "Ona emret de elini kaldırsın" dedi. Genç elini kaldırınca elinin altındaki recim ayeti görüldü. Hz. Peygamber zina eden Yahudilerin ikisine de recm uygulanmasını emretti ve recim uygulandı. Ravi Abdullah b. Ömer (r.a.) devamında: "Ben bu iki zinakarı recm edenlerin arasındaydım. Erkeğin, kendini siper ederek o kadını atılan taşlardan korumağa çalıştığını görmüştüm" demiştir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3211

Ebu Ishak Şeybanî (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:
Adullah b. Ebu Evfa'ya "Hz. Peygamber (a.s.) recm cezası tatbik etti mi?" diye sordum. O: "Evet tatbik etti" dedi. Ben: "Nur suresi indirildikten sonra mı, önce mi?" diye sordum. O da: "Bilmiyorum" diye cevap verdi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3214

Ebu Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Birinizin cariyesi zina eder ve bu ispatlanırsa efendisi ona gereken kamçılama cezasını uygulasın, fakat ayıbını yüzüne vurarak onu azarlamasın. Sonra yine zina ederse efendisi gereken kamçılama cezasını uygulasın, fakat ayıbını yüzüne vurarak onu azarlamasın. Sonra bu cariye üçüncü defa zina eder ve zinası ispatlanırsa, efendisi onu kıldan yapılmış bir ip karşılığında da olsa satsın."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3215

Enes b. Malik (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:
Hz. Peygamber'e (a.s.) şarap içmiş bir kimse getirildi. Peygamber ona iki hurma değneği ile kırk defa vurdurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3218

Ebu Burde Ensari (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Allah'ın koyduğu had cezaları hariç hiç kimseye on kırbaçtan fazla vurulmaz."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3222

Ubade b.Samit (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:
Bir toplulukta Allah Resulü ile beraber iken O şöyle dedi: "Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamak, zina etmemek, hırsızlık yapmamak, meşru bir sebep olmaksızın Allah'ın yasakladığı canı öldürmemek üzere bana biat ediniz. İçinizden sözünde duran olursa onun mükâfatını Allah verecektir. Bir kimse bunlardan birini işleyip bu dünyada bir cezaya çarptırılırsa bu ceza onun bu şuçla kazandığı günahın kefaretidir. Bunlardan birini yapıp da yaptığı iş gizli kaldığı için dünyada cezaya uğramayan kişinin işi Allah'a kalır; Allah isterse onu affeder, dilerse azap eder."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3223

Ebu Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre:
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Hayvanların verdiği zararlar hayvan sahibince tazmin edilmez. Çöken su kuyusu ile çöken maden kuyusunun da zararları ödenmez. Definelerin ise beşte bir vergisi vardır."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3226

BOZ-OK
11-20-2006, 01:15 PM
HAD CEZALARI

Hz. Aişe'nin (r.ah.) anlattığına göre:
Hz. Peygamber (a.s.) değeri çeyrek dinar ve daha fazla olan bir mal çaldığında hırsızın elini keserdi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3189

Hz. Aişe (r.ah.) şöyle anlatır:
Hz. Peygamber (a.s.) zamanında değeri çelik ya da deriden mamül bir kalkanın kıymetinden daha az olan şeyleri çalan hırsızın eli kesilmemiştir. Bu kalkan nevilerinin her ikisi de epeyce bir değere sahipti.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3193

İbn Ömer'in (r.a.) naklettiğine göre:
Resulüllah (a.s.) değeri üç dirhem olan bir kalkanı çalan hırsızın elini kesmiştir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3194

Ebu Hureyre'nin (r.a.) anlattığına göre:
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Allah, bir yumurta yada bir ip çaldığı için eli kesilen şu hırsıza lânet etsin."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3195

:cool:

Ilginc.... Cook ilginc.....:cool:

Şüphesiz Allah, Muhammed'i hak peygamber olarak gönderdi ve ona Kitabı verdi. Ona indirilen bu kitabın içinde recm ayeti de vardı. Biz bu ayeti okuduk, ve onu anlayıp belledik. Hz. Peygamber (a.s.) da recmi uyguladı, ondan sonra biz de recmi uyguladık. Ancak uzun bir süre geçtikten sonra insanların biz Allah'ın Kitabında recmi bulamıyoruz demesi ve böylece Allah'ın indirmiş olduğu bir farizayı terk ederek yanlış yapmalarından korkarım. Hiç şüphesiz ki Allah'ın Kitabında, zina eden evlilik yapmış erkek ve kadının bu fiili şahitler, gebelik ya da ikrar ile ispatlanırsa bunun hükmü recimdir.

:cool:

Ilginc otesi... Ilginc otesinden de ote ilginc otesi...:cool:

asena
11-20-2006, 01:18 PM
Benim daha onceki anlattigim supheli hadis de bu "ilginc otesi olan " idi zaten.

BOZ-OK
11-20-2006, 01:20 PM
Benim daha onceki anlattigim supheli hadis de bu idi zaten.

Ve boyle bir hadis olmadigini ispatlamak icin bin dereden su getiren de simdi bu hadisi buraya koyandi...

Ilginc...Cook cok ilginc....:cool:

Abu Hurayra
11-20-2006, 01:22 PM
Bu konuda Bashka Sehih Hadislerde chok, Biz yukarida sadece en tanilan Sehih Buhari ve Muslimdeki Sehih Hadislerden getirdik...

Islam ümmeti bu hadlari uygulamadan uzaklashinca, Islamdan uzaklashinca Bashlarina chok belalar geldi...
Kendini Müsülman diye bilen ülkelerdede Tecavuzlar, HIrsizliklar chogaldikca chogaldi...

Keshke Ümmet tek olsaydi, Islam sadece dilde, lafda degil amelde olsaydi bu duruma gelmezdi. Choklar HAD'i kendilerice VAhshilik diye biliyorlar...
Islam Tarihine bir bakin, Islamin ilk 400 yilinde sadece 4 tane kishinin eli hirsizlik yaptigi ichin kesilmishtir. O tört kishide dünyadaki Islam halifeliginin yerlerindeki TOPLAM neticeydi...
Ama shimdeki dünyaya bakin milion milion adamlar hapsanelerde, hapsaneden chikib yine hirsizlik yapiyorlar vsr...
Yakinda bu olayi duydum, ich ichlerimden keshke bu cinayeti-vashiyeti ishleyen adamlarin yurdundada SHERIAT'a göre ceza "RECM" verilerek öldürülürselerdi dedim:

17 aylık bebek, çift taraflı tecavüze uğramış! Ayağı ısırılıp, sigara ile yakılarak morartılmış

http://www.turkei.net/files/bebek-tecevuz.jpeg
İzmir'de 17 aylık N.N.B. bebekle ilgili cumhuriyet savcılığının düzenlediği iddianamede korkunç gerçekler ortaya kondu. İddianameye göre minik bebek hem anal, hem vajinal yoldan tecavüze uğradı, ayağındaki morarma ve izler de ısırma ve sigara yanığıyla oluştu. 1'inci Çocuk Mahkemesi de, minik kızın velayetini anne babadan alıp Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verdi.
Menderes Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı ve dün İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan iddianame kabul edilerek dava açıldı. İddianamede daha önce bilinmeyen bazı korkunç gerçekler de ortaya çıktı. Bugüne kadar gizlendiği için kısmen kamuoyuna yansıyan Adli Tıp Kurumu raporunda N.N.B.'ye hem vajinal, hem de anal yoldan tecavüz edildiği vurgulandı. Vahşet ve dram bununla da kalmadı. N.N.B.'nin ayaklarındaki morluk ve izlerin insan ısırığı ve sigara yanığıyla oluştuğu belirlendi. Bu izlerin 12 gün veya öncesine ait olduğu kaydedildi.
Bu arada 1'inci Çocuk Mahkemesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün anne babanın velayetinin iptali yolundaki başvurusunu 3 günde sonuçlandırdı. Mahkeme, anne babanın velayetini iptal etti. Böylece minik kız artık devlet koruması altına girerken, önümüzdeki günlerde bir vasi tayin edileceği bildirildi.
Öte yandan iddianameye ulaşılmasıyla zanlılar için istenen cezaların ayrıntıları da ortaya çıktı. Buna göre anne F.B. TCK 96'ıncı maddesine göre 'eziyet etmekten' 8 yıl, TCK 103/2 maddesine göre 'cinsel istismara yardımcı olma' suçundan 15 yıl olmak üzere toplam 23 yıl, aynı evde kalan 40 yaşındaki M.D., 41 yaşındaki Y.V. ve bekçilik yapan 69 yaşındaki A.A. hakkında TCK 103/1- a. 2'inci, 3'üncü, 4'üncü ve 6'ıncı maddelerine göre 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 20'şer yıl, TCK 226/4 maddesine göre 'müstehcen yayın bulundurmak' suçundan 4'er yıl olmak üzere toplam 24'er yıl hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklar önümüzdeki ay yargıç önüne çıkacak. / netgazete
913 defa okundu

Nov 10,2006

kaynak: bir chok kaynaklar var, birisi: http://www.turkei.net/Gundem/11270.html

BOZ-OK
11-20-2006, 01:26 PM
Bu konuda Bashka Sehih Hadislerde chok, Biz yukarida sadece en tanilan Sehih Buhari ve Muslimdeki Sehih Hadislerden getirdik...

Hadi kuldan utanmiyorsun anladik da Mazlum, Allah'tan da mi korkmuyorsun?:rolleyes:

asena
11-20-2006, 01:27 PM
Yahu bu adam konusu farkli,bu adami sapanla recm ederiz de tartistigimiz farkli bir mesele idi.
Neyse,ellerine saglik,zahmet edip ayiklayip koymussun onumuze.
Allah bana hidayet versin.

BOZ-OK
11-20-2006, 01:30 PM
Allah bana hidayet versin.

Amiinnnn... Cem-i cumlemize, Mazlum haric....O zaten hidayete ermis....:cool:

Abu Hurayra
11-20-2006, 01:31 PM
Hadi kuldan utanmiyorsun anladik da Mazlum, Allah'tan da mi korkmuyorsun?:rolleyes:
Amiinnnn... Cem-i cumlemize, Mazlum haric....

ne demek istiyorsunuz?
Allahtan kormaz olurmu?

O zaten hidayete ermis....
Gaybi sadece Allah bilir, sachmalashmayin ;)

gurkan
11-20-2006, 01:51 PM

Biz Buhari'de baktık . Müslim'de çıktı. Allah-u Alem.

Zina eden erkek ve kadının cezası İslâm'ın ilk dönemlerinde Nisa suresinde belirtildiği şekilde idi. ·

"Zina suçu işleyen kadınlarınızın aleyhinde dört kişinin şahitliklerine başvurunuz. Eğer dört kişi aleyhte şahitlik ederse o kadınları ölünceye kadar ya da Allah kendileri hakkında başka bir yol gösterinceye kadar evlerinizden dışarı salmayınız" (Nisa Suresi, 15)

O zaman zina eden kadının cezası, eve hapsedilmek ve kabahatini yüzüne vurmak suretiyle eziyet etmekti. Zina eden erkeğin cezası ise, kabahatini yüzüne vurup utandırmaktı.

Sonra yüce Allah Nur suresinde zina suçunun cezasını belirten ayeti indirdi. Bu, yüce Allah'ın daha önce Nisa suresinde işaret ettiği "çözüm yolu" idi. Celde; değnekle vurma, zina eden bekar erkek ve kadınların cezasıdır. Bunlar evlilik aracılığı ile korunmamış kimselerdir. Müslümanlar, ergenlik çağına ulaşmış, akıllı ve özgür oldukları sürece bu ceza uygulanır kendilerine. Muhsan ise, geçerli bir nikah sonucu daha önce cinsel ilişkide bulunmuş özgür ve erginlik çağına ulaşmış müslümandır. Böyle biri zina yaptığında cezası, taşlanarak öldürülmedir. (Recimdir).

Zina edenin taşlanarak öldürülmesi (Recm edilmesi) peygamberimizin salât ve selâm üzerine olsun- fiili uygulaması ile kesinleşmiştir. Değnekle vurma ise Kuran ayetiyle kesinleşmiştir. Kur'an ayeti genel ve toplu bir ifadeye sahip olmakla beraber, peygamberimizin sadece zina eden iki evli insanı taşlatarak öldürttüğü (Recm ettirdiği) için bununla değnekle dövme cezasının evli olmayanlara özgü olduğu anlaşılmıştır.

Zina eden evlilere (muhsan olanlara) hem değnekle dövme, hem de taşlayarak öldürme 'cezalarının birlikte uygulanması konusunda fıkhi bazı görüş ayrılıkları mevcuttur. Fıkıhçıların çoğunluğuna göre, değnekle dövme ve taşlayarak öldürme cezaları birlikte uygulanmaz. Bunun gibi, evli olmayan biri zina ettiğinde değnekle dövme cezası ile birlikte sürgün edilip edilmeyeceği, yine özgür olmayanlara uygulanacak zina cezası etrafında fıkıhçılar arasında birtakım görüş ayrılıkları vardır. Bunlar uzun görüş ayrılıklarıdır, biz bunların ayrıntısına girmiyoruz. Fıkıh kitaplarındaki yerlerine bakılabilir. Fakat biz konulan bu kanunun hikmeti ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Görüyoruz ki,bekârın cezası değnekle dövme, evlininki ise, taşlanarak öldürülmedir. Çünkü geçerli bir nikah sonucu daha önce cinsel ilişkide bulunmuş özgür ve ergenlik çağına ulaşmış bir müslüman, doğru ve temiz yolu tanımış ve denemiş birisidir. Böyle birinin bu doğru ve temiz yolu bırakarak zinaya yeltenmesi fıtratının bozulmuşluğunu, sapıklığını göstermektedir. Bu kişi, deneyimsiz, aldanmış, cinsel arzunun baskısı ile bunalmış bekarın aksine sert bir şekilde cezalandırılmayı haketmiştir. Sonra eylemin tabiatında bir başka farklılık daha vardır. Çünkü başından evlilik geçmiş birisi bu konuda deneyim sahibidir. Bu yüzden daha çok zevk alır, bekarın aldığı zevkten kat kat fazlası ile tatmin olur. Bu açıdan da daha şiddetli cezalandırılmayı hakeder.

Kuran-ı Kerim burada -az önce değindiğimiz gibi- yalnızca bekara uygulanacak cezadan söz ediyor, bu cezanın kesinlikle uygulanmasını, hoşgörülü ve gevşek davranılmamasını belirtiyor.

"Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer sopa vurunuz. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, O'nun dini konusunda onlara acımayınız. Onların ceza görmesine mü'minlerden bir grup da şahit olsun."(NUR 2)
Bu ayet, cezanın uygulanmasını, bu suçu işleyenlere uygulandığında acıma duygusuna yer verilmemesini, Allah'ın dininin hükümleri ve hakkı yerine getirilirken yumuşak davranılmamasını, cezaları uygulamamaya yeltenilmemesini, hem bu suçu işleyenler hem de seyredenler üzerinde daha etkili ve caydırıcı olması için bu cezanın bir grup mü'minin huzurunda herkese açık bir yerde uygulanmasını son derece kesin bir şekilde ifade etmektedir.

Sonra bu eylemin iğrençliğini, tiksindiriciliğini daha bir arttırmakta ve bu suçu işleyenlerle müslüman toplum arasındaki tüm bağları kesip atmaktadır.(Fizilal-il Kuran-S.Kutub)

Abu Hurayra
11-20-2006, 02:22 PM
Müsülman kishi bir hadisi SHÜBHELI demesi ichin onun bu konuda

arabchadan,
Islam tarihiden,
Kur'ani kerimden,
Hadis ilmiden
ve bashka Islam konularini bilmesi shart,
Hadis ne zaman shübheli denir?
Ne zamanki onun senidi arashtirildiginda, BU hadisi RIvayet eden kishilerin arasindan birisi yalan konushan diye bilinen veya 9 tane gerchek müsülman rivayet etmish olsada 1 tane fasikta bunu bende duymushtum dese shübheli olur...
Bir güchlü hadise töhmet eden kardeshim, Sehih hadisin hangisini senedini arashtirdinizki böyle büyük konushuyorsunuz...Allahtan korkun....

Bir hadis Iki Büyük muhaddis tarafindan rivayet edilmishse o güchlü hadisdir. Onun shübheli olduguna shübhe yoktur. Bu forumda görüyoruzki, baziler sadece 2 dakikalik internetdeki arashtirmayla, dinden uzaklarin sözlerini delil kilib bir Sehih hadisin ichini bozub, onu kolayca kötülüyorlar.

Buhariler, Muslimler Büyük miras birakmishlar kendilerinden sonra. Onlar o mirasi ne kadar uzun arashtirmalarla yapmishlar. Onlarin mirasini asrlarca kurulan bir buyük bina gibidir.
Mesela bir kishi bize Süleymaniye camisi nerde dese, biz(bilmesek) hemen arashtirarak onun nerede oldugunu söyleriz. Ama biz birisi Süleymaniye camiisinin kurulmasi nasil denildiginde, O hakkinda bashkalardan duyan sheylere dayanib, O camiinin esasi iyi kurulmamish demesi cahillikden bashka bir shey deg'il. Chünkü bunu yanlish yanlish olmasini bilmesi ichin bununla ilgili bir chok ilmlere sahib olmali... Ilmsiz ilmsiz, bosh laflar yapmak iyi deg'il...
Eg'er bir hadis bize shübhe getiriyorsa Ilm alalim sonra delille konushalim...

NOT: Bu konu önemli konulardan oldugu ichin ayri olarak achtik, delillerle konushmanizi rica ederiz, konudan dishari chikmayin...

saygilarla....

asena
11-20-2006, 02:26 PM
Gurkan kardesim,

Nisa suresinde dedigin gibi
"15. Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın).7

16. Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
"

16.ayette "ikisi" kim oluyor?Iki erkek mi,yoksa fuhusu gerceklestiren kadin ve erkek mi?Tovbesi kabul edilen o iki kisi kim?

gurkan
11-20-2006, 02:30 PM
Gurkan kardesim,

16.ayette "ikisi" kim oluyor?Iki erkek mi,yoksa fuhusu gerceklestiren kadin ve erkek mi?Tovbesi kabul edilen o iki kisi kim?

Estağfirullah Asena Hanım. Zina suçunu işleyen çift yani. Zinayı işleyen Erkek ile Zinayı işleyen kadın.

Abu Hurayra
11-20-2006, 02:34 PM
Estağfirullah Asena Hanım. Zina suçunu işleyen çift yani. Zinayı işleyen Erkek ile Zinayı işleyen kadın.
Elmali Hamdi Yazir Tefsiri

13-14-15-FAHİŞE: Haddini aşmış, pek çirkin, aşırı edepsizlik demektir. "El-Fahişe" de zinanın bir ismidir.

Kadınlarınızdan yani müslüman kadınlarından zina yapanlar, Allah'ın çizdiği nikah hududunu aşıp onun zıddı olan, o bilinen çok kötü işi kendi isteği ile yapanlar oldu mu siz erkeklerden şahitlik etmeye ehil dört şahidin o kadınlara karşı şahitlik etmeleriyle ispatlamayı isteyiniz olaydan sonra zaman aşımı olmadan derhal şahitlik ederlerse -ki bunda zaman aşımı şehirlerde bir ay, biraz uzak köylerde dört ve en fazla altı ay olmak üzere belirlenmiştir.- Kadınların bu şekilde suçlulukları sabit olduktan sonra o kadınları, ölüm canlarını alıncaya veya Allah kendilerine bir yol açıncaya kadar evlerde hepsediniz. Bununla zina eden kadının cezası, Allah'ın diğer bir hükmü ininceye kadar bir müddet için "ölünceye kadar ebedî hapis cezası" olmak üzere belirlenmiştir. Bundan dolayı Nûr sûresindeki: "Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek vurun." (Nûr 24/2) âyetleri indirilince bu ebedî hapis cezası hükümsüz olmuştur ki kaydının gereği de budur. Şahitlik hakkındaki hüküm ise, zinanın tesbit edilmesi hususunda sağlam bir esas olarak kalmaktadır.

16- Erkeklerden zina edenlere gelince: Sizden onu (zinayı) yapanların ikisine de eziyet ediniz. Yani miktarı size bırakılmış olmak üzere sözlü veya fiili azarlama ile terbiye ediniz. Burada diye ikil kipi ile ifade edilmesi karışıklığa sebep olmuştur. Müfessirlerin çoğu bundan kasdedilenin, zina eden erkek ile zina eden kadın olduğunu söylemişlerdir. Fakat bu şekilde erkeğin cezasının, kadından hafif olması, kadının müebbet hapsinden başka diğer bir azarlama ile de cezalandırılması ve eziyetin hapsi de kapsadığı düşünüldüğü takdirde de anlatımda tekrar bulunması lazım geleceğinden dolayı uygulamasında âlimler ihtilaf da etmişlerdir. Bazıları, bu âyetin indirilmesi daha sonra olup önce kadın hakkında âyetinden anlaşılan mânâ üzere müebbed hapsin hükmünü kaldırmış ve daha sonra Nûr sûresindeki âyet ile de burada kapalı olarak anlatılan azarlama, açıklanarak şer'î cezaya çevrilmiş olduğunu söylemişlerdir ki, en uygun olan da bu olsa gerektir. Diğer taraftan Mücahid'den bu âyetin zina hakkında değil, erkekler arasındaki cinsel sapıklık hakkında olduğu ve bundan dolayı iki erkekten ibaret bulunduğunu nakletmiş. İsfahanlı Ebu Müslim de bunu tercih etmiştir.

17- Allah Teâlâ'nın kesin olarak kabul edilmesini söz verdiği ve taahhüd ettiği tevbe, ancak bir cahillikle bilmeyerek günah işleyip de

18- sonra çok geçmeden tevbe eden, günahında ısrar etmeyen kimselere aittir. Yoksa günahları işleyip işleyip de nihâyet her birine ölüm gelip çattığı zaman ben şimdi tevbe ettim, diyenlere bir de kâfir olarak ölenlere tevbe yoktur. Şu halde bu ikisi arasında bulunan, yani bilerek günah işleyen, çok geçmeden tevbe etmeyip günah işlemeyi alışkanlık haline getiren ve böyle iken can çekişme haline gelip hayattan ümidini kesmeden önce tevbe edenlerin tevbelerinin kabul edilmesi kesin değildir. Allah'ın iradesine kalmıştır. Bu konudaki araştırmanın sonucu şudur: Can çekişme durumundan önce henüz hayattan ümitsiz olmadığı halde küfürden tevbe ile iman etmek geçerlidir. Fakat can çekişme halinde hayattan ümit kesme durumunda küfürden tevbe etmek ve iman etmek geçerli değildir. İman ettikten sonra iyi amel yapabilecek bir zaman bulunmalıdır. Fakat günah işlemiş müminin son nefesindeki tevbesi de geçerli olabilir. "Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz..." (Zümer, 39/53) Şu kadar varki, tevbenin kabul edileceği de kesin olarak vaad edilmiş değildir. Bu âyetler işte bunu anlatmıştır. Günahların akibeti, böyle acıklı azab, tevbenin hükmü de öyle olduğu için, evlenmekle ilgili haramlara aşağıdaki şekilde çok dikkat etmek gerekir:

asena
11-20-2006, 02:36 PM
Yani o zaman,zina sucunu isleyen kadin ve erkek tovbe eder ve islah olurlarsa,"incitip kinanmamali".Bu anlamda recm uygulamasinin bu ayete dayandigi fikrini algilayamadim.
Bir de "erkek ayiplanir" demissiniz,ancak ayette zinayi isleyenler ayiplanir,incitilir,tovbe ederlerse incitip ayiplanma biter diyor.
Yaniliyorsam belirtin lutfen.

asena
11-20-2006, 02:38 PM
Elmali'nin tefsiri ise yine herseyi alt ust etti.

gurkan
11-20-2006, 02:45 PM

Yok aynı şeyi söylüyor. Tövbe etmesi gereken taraf Zinayı işleyen taraflar. Tövbeleri kabul olur mu ? Allah bilir. Lakin Bu nisa 15-16 cı mealen ayetlerde işaret edilen hüküm daha sonra Nur 2 'de bildiriliyor. Artık bu ceza Nur 2 ile nesh ediliyor.

Abu Hurayra
11-20-2006, 02:46 PM
Bir ciddi konu üzerisinden bir chok Ahli sünne vel Cemaat Mufessirlerinin tefsirlerine bakmaliyiz.
Büyük Mufessir Ibnu Kesirin tefsirine bakalim:

At the begining of Islam, the ruling was that if a woman commits adultery as stipulated by sufficient proof, she was confined to her home, without leave, until she died. Allah said,

﴿وَاللَـتِى يَأْتِينَ الْفَـحِشَةَ﴾

يعني الزنا

﴿مِن نِّسَآئِكُمْ فَاسْتَشْهِدُواْ عَلَيْهِنَّ أَرْبَعةً مِّنْكُمْ فَإِن شَهِدُواْ فَأَمْسِكُوهُنَّ فِى الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلاً﴾

(And those of your women who commit illegal sexual intercourse, take the evidence of four witnesses from among you against them; and if they testify, confine them (i.e. women) to houses until death comes to them or Allah ordains for them some (other) way.) `Some other way' mentioned here is the abrogation of this ruling that came later. Ibn `Abbas said, "The early ruling was confinement, until Allah sent down Surat An-Nur (chapter 24) which abrogated that ruling with the ruling of flogging (for fornication) or stoning to death (for adultery).'' Similar was reported from `Ikrimah, Sa`id bin Jubayr, Al-Hasan, `Ata' Al-Khurasani, Abu Salih, Qatadah, Zayd bin Aslam and Ad-Dahhak, and this is a matter that is agreed upon. Imam Ahmad recorded that `Ubadah bin As-Samit said, "When the revelation descended upon the Messenger of Allah , it would affect him and his face would show signs of strain. One day, Allah sent down a revelation to him, and when the Messenger was relieved of its strain, he said,

«خُذُوا عَنِّي، قَدْ جَعَلَ اللهُ لَهُنَّ سَبِيلًا، الثَّيِّبُ بِالثَّيِّبِ، وَالْبِكْرُ بِالْبِكْرِ، الثَّــيِّبُ جَلْدُ مِائَةٍ، وَرَجْمٌ بِالْحِجَارَةِ، وَالْبِكْرُ جَلْدُ مِائَةٍ ثُمَّ نَفْيُ سَنَة»

(Take from me: Allah has made some other way for them. The married with the married, the unmarried with the unmarried. The married gets a hundred lashes and stoning to death, while the unmarried gets a hundred lashes then banishment for a year.)'' Muslim and the collectors of the Sunan recorded that `Ubadah bin As-Samit said that the Prophet said,

«خُذُوا عَنِّي خُذُوا عَنِّي، قَدْ جَعَلَ اللهُ لَهُنَّ سَبِيلًا، الْبِكْرُ بِالْبِكْرِ جَلْدُ مِائَةٍ وَتَغْرِيبُ عَامٍ، وَالثَّيِّبُ بِالثَّيِّبِ جَلْدُ مِائَةٍ وَالرَّجْم»

(Take from me, take from me. Allah has made some other way for them: the (unmarried) gets a hundred lashes and banishment for one year, while the (married) gets a hundred lashes and stoning to death.) At-Tirmidhi said, "Hasan Sahih''. Allah said,

﴿وَاللَّذَانَ يَأْتِيَـنِهَا مِنكُمْ فَـَاذُوهُمَا﴾

(And the two persons among you who commit illegal sexual intercourse, punish them both.) Ibn `Abbas and Sa`id bin Jubayr said that this punishment includes cursing, shaming them and beating them with sandals. This was the ruling until Allah abrogated it with flogging or stoning, as we stated. Mujahid said, "It was revealed about the case of two men who do it.'' As if he was referring to the actions of the people of Lut, and Allah knows best. The collectors of Sunan recorded that Ibn `Abbas said that the Messenger of Allah said,

«مَنْ رَأَيْتُمُوهُ يَعْمَلُ عَمَلَ قَوْمِ لُوطٍ، فَاقْتُلُوا الْفَاعِلَ وَالْمَفْعُولَ بِه»

(Whoever you catch committing the act of the people of Lut (homosexuality), then kill both parties to the act.) Allah said,

﴿فَإِن تَابَا وَأَصْلَحَا﴾

(And if they repent and do righteous good deeds), by refraining from that evil act, and thereafter their actions become righteous,

﴿فَأَعْرِضُواْ عَنْهُمَآ﴾

(leave them alone), do not verbally abuse them after that, since he who truly repents is just like he who has no sin,

﴿إِنَّ اللَّهَ كَانَ تَوَّاباً رَّحِيماً﴾

(Surely, Allah is Ever the One Who accepts repentance, Most Merciful.) The following is recorded in the Two Sahihs:

«إِذَا زَنَتْ أَمَةُ أَحَدِكُمْ، فَلْيَجْلِدْهَا الْحَدَّ، وَلَا يُثَرِّبْ عَلَيْهَا»

(When the slave-girl of one of you commits illegal sexual intercouse, let him flog her and not chastise her afterwards. ) because the lashes she receives erase the sin that she has committed.

﴿إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهَـلَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِن قَرِيبٍ فَأُوْلَـئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيماً حَكِيماً - وَلَيْسَتِ التَّوْبَةُ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَـتِ حَتَّى إِذَا حَضَرَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ إِنِّى تُبْتُ الاٌّنَ وَلاَ الَّذِينَ يَمُوتُونَ وَهُمْ كُفَّارٌ أُوْلَـئِكَ أَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَاباً أَلِيماً ﴾

(17. Allah accepts only the repentance of those who do evil in ignorance and foolishness and repent soon ﴿afterwards﴾; it is they to whom Allah will forgive and Allah is Ever All-Knower, All-Wise.) (18. And of no effect is the repentance of those who continue to do evil deeds until death faces one of them and he says: "Now I repent;'' nor of those who die while they are disbelievers. For them, We have prepared a painful torment.)

asena
11-20-2006, 03:03 PM
Okudugum kadariyla arada ucurumlarin oldugu iddialar var.Nisa Suresi 15.ayet zina eden kadinlardan bahsediyor,cezasini soyluyor.16.ayet ise pat diye homoseksuel iki erkekten mi bahsediyor o zaman?
15.ayet de o zaman homoseksuel kadinlardan bahsediyor olabilir.

Yine yukaridaki yorumlarin bir kismi Bur Suresi ise Nisa Suresinin 15 ve 16.ayetinin hukmunun kalktigini belirtiyor.Ancak buna karsi olan gorus ise "bekar" ve "evli" kisilerin zinalarinin farkli olmasi nedeniyle Nisa Suresinin hukmunu devam ettigini savunuyor.

Gurkanin yazdiklarinda da bu yorumlara gore farkliliklar cok fazla.

Ancak hadisleri birbiriyle kiyaslarsak,evli adami recm etmisse Peygamberimiz,o zaman erkegin tovbesini beklemeden recm etmis,kisacasi recm erkek ve kadina uygulanir.Yani o zaman Nisa Suresi 16 homoseksuel iliskiden bahsediyorsa,15 de ayni mantiktadir.Bu anlamda Nur Suresi dogru olandir.

asena
11-20-2006, 03:06 PM
[QUOTE=Xöx Çono;542258][B]Evet, hatta bu--------
Yahu sus be cocuk,surada ilimli ilimli tartisiyoruz,sen giriyorsun ve senin yuzunden tartismanin anlami kalmayacak.Herkes sana yuklenecek ve iki satir anlami olacak bisey de ucacak gidecek :(
Ya git sen bi konu ac,bak yemin olsun o basliga girip seninle muhabbet edecegim,ama buraya girme kardesim. :shock:

Abu Hurayra
11-20-2006, 03:07 PM
[B]bla bla bla

Bu thread KAFIRLER ichin deg'il,

NOT: KAFIRLER NECESDIR,

BAAK
11-20-2006, 03:09 PM
[QUOTE=Xöx Çono;542258][B]Evet, hatta bu müslüman

Bu ne biçim cevap! Hayret insan dinsiz bile olsa bu kadar aşalıyıcı konusmaz yada islam düşmanısınız lütfen biraz daha terbiyeli olun.

asena
11-20-2006, 03:10 PM
İslâm ---------!

Yok ben itiraf etmedim
:beat: :puke:

Bak Xox,sen bir Samanliga davet diye bir baslik ac,yaz Samanligin felsefesini,adetlerini,ibadetlerini,meraklisi olan Islami,hristiyanligi,Museviligi birakip gecer Samanliga.Hatta senin icin rica ederiz,basligi fikslerler.

Abu Hurayra
11-20-2006, 03:18 PM
Konuya dönelim,
Köpeg'in havvulamasi Kervana hich zarar vermez...

Burada Inglizce konuya ilgili deliller var:

Execution of prescribed penalties (http://hadith.al-islam.com/Bayan/DisplayHits.asp?Lang=eng&ID=4300&From=4301&To=4305)

1. THE JUSTIFICATION OF QISAS (RETRIBUTION) WHEN ONE IS KILLED ...

Has so and so killed you? She indicated with the nod of her head: No. He said for the second time,
2. STONING OF A MARRIED ADULTERER

Verily Allah sent Muhammad (may peace be upon him) with truth and He sent down the Book
3. HE WHO CONFESSES HIS GUILT OF ADULTERY

Is it true what has reached me about you? He said: What has reached you about me? He said: It has
4. HE WHO CONFESSES HIS GUILT OF ADULTERY

By Him in Whose Hand is my life, I will decide between you according to the Book of Allah. The
5. STONING TO DEATH OF THE JEWS LIVING AMONG MUSLIM COMMUNITY IN ...

What do you find in Torah for those guilty of adultery? They said: We darken their faces and make
6. STONING TO DEATH OF THE JEWS LIVING AMONG MUSLIM COMMUNITY IN ...

When the female-slave of any of you commits adultery and this (offense of hers) becomes clear, she
7. IMPOSITION OF THE PRESCRIBED PENALTY OBLITERATES SINS

Swear allegiance to me that you will not associate anything with Allah, that you will not commit
8. IT IS FORBIDDEN TO COMMIT OPPRESSION

A Muslim is the brother of a fellow-Muslim. He should neither commit oppression upon him nor give
9. IT IS FORBIDDEN TO PUBLICIZE ONE'S SINS

All the people of my Ummah would get pardon for their sins except those who publicize them.

asena
11-20-2006, 03:25 PM
Anlatilanlar yukarda yazdiklarinin ozeti.Yani recm edilen Musluman Kadin ve Erkek,sonrasinda recmedilen Yahudi cift-Cariyelere verilen ceza.
Yani erkek ve kadina esit ceza verilmis.Ancak ilk sayfadaki hadislerde ,recm cezasinin Nur Sure'sinden once verilip verilmedigi belirtilmiyor.
Osa Hz.Omer'in hadisesi,sanki Peygamberimizin vefatindan sonra olmus-ki bu da Nur Suresinin farkli bir olayi,Nisa Suresi'nin farkli bir olayi ele aldigini gosterir.
Eger oyleyse,bu recm cezasina carptirilan(her ne kadar Kur'anda Nisa 15'de recmden bahsedilmiyor olsa da-ki asil konu budur),kisiler tovbe etmemislerdir.Ancak Peygamberimize zinasini itiraf eden kisinin tovbe etmemesi zordur.O zaman bu tovbe ile cezanin bitmesi homoseksuel iliskiler icin gecerlidir ki,bunun anlami 15.ayetin de homoseksuel kadinlar icin gecerli oldugunu gosterir.
O zaman yine kisir dongudeyiz,cunku recm nerede?

gurkan
11-20-2006, 03:25 PM
Mazlum Kardeş ben ingilizce bilmem. Sözlük karıştırıyorum olmuyor:)

asena
11-20-2006, 03:28 PM
Gurkan,yazdigim gibi.
Muhalif gorusler mevcut.
Bu goruslerden biri, Nisa Suresinin 16.ayetinin homoseksuel erkeklerden bahsedildigi.Bunu dusunmelerinin nedeni 15.ayette kadinlardan bahsedilmesi,ve benim sana sordugum "iki kisinin" erkeklerden olusmasindan olabilecegi.Bir baska yaklasim 15. ayetin hukmunun Nur Suresi ile birlikte kalkmasi.
Elmalinin tefsirinin biraz harmanlasmasi olarak yazilmis ingilizce bir metin.

gurkan
11-20-2006, 03:39 PM
Gurkan,yazdigim gibi.
Muhalif gorusler mevcut.
Bu goruslerden biri, Nisa Suresinin 16.ayetinin homoseksuel erkeklerden bahsedildigi.Bunu dusunmelerinin nedeni 15.ayette kadinlardan bahsedilmesi,ve benim sana sordugum "iki kisinin" erkeklerden olusmasindan olabilecegi.Bir baska yaklasim 15. ayetin hukmunun Nur Suresi ile birlikte kalkmasi.
Elmalinin tefsirinin biraz harmanlasmasi olarak yazilmis ingilizce bir metin.

Anladım. Muhalif görüşler nedir bilmiyorum delilleri nedir bilmiyorum. Lakin ben yıllardır öğrendiğimi ve bildiğimi açıkladım. Lakin çok kişiye soru olarak sordum. Bu alanda ilim sahibi olan. Üzerinde ittifak olan husus Nur 2'de ki cezadır. Recm 'i uygulama olarak biz sünnetten öğreniyoruz. Evliye ve bekara uygulanan şekilleri ile. Bunu'da Nur 2 'in sünnette uygulanmasından anlıyoruz. Bekara ve evliye ayrı uygulanmak üzere. Nur 2 ile Nisa 15 de Allah'tan işaret edilen yol açıklanıyor. Ben burada bırakıyorum.

asena
11-20-2006, 03:43 PM
Anladım. Muhalif görüşler nedir bilmiyorum delilleri nedir bilmiyorum. Lakin ben yıllardır öğrendiğimi ve bildiğimi açıkladım. Lakin çok kişiye soru olarak sordum. Bu alanda ilim sahibi olan. Üzerinde ittifak olan husus Nur 2'de ki cezadır. Recm 'i uygulama olarak biz sünnetten öğreniyoruz. Evliye ve bekara uygulanan şekilleri ile. Bunu'da Nur 2 'in sünnette uygulanmasından anlıyoruz. Bekara ve evliye ayrı uygulanmak üzere. Nur 2 ile Nisa 15 de Allah'tan işaret edilen yol açıklanıyor. Ben burada bırakıyorum.

Sizi anliyorum Gurkan.Ancak dedigim gibi,Nisa suresi 15. yapilan gunahi,16 ise tovbenin affini anlatiyor.Af da,kadini ve erkegi kapsadigina gore,recm Nisa Suresi ile alakali olmayabilir.Bir baska sure ile alakali olabilir.
Bu anlamda sormustum.Diger tefsirler ise olayi iyice karistirdi.

gurkan
11-20-2006, 03:49 PM
.Af da,kadini ve erkegi kapsadigina gore,recm Nisa Suresi ile alakali olmayabilir.Bir baska sure ile alakali olabilir.
Bu anlamda sormustum.Diger tefsirler ise olayi iyice karistirdi.

Tamam. anlatmak istediğimi ifade ediyorsun. birbirimizi anladık. İşte benim bildiğim ifade ettiğin. Yani İslam Aşama aşama cezayı yerleştiriyor. İçkide olduğu gibi bana böyle öğretildi.

asena
11-20-2006, 04:57 PM
Xox Cono,sana gore Fetullah Gulen veyahut Papanin bir farki olmamali.Ikisi de Saman degil.O yuzden sen baska yerlere takil.

Abu Hurayra
11-28-2007, 09:40 AM
Sahih kaynaklarda Tashlayarak öldürme hakkinda deliller varker onlari inkar edenlerin Müsülman olduguna shübhe vardir...
Asagidaki bölümde buni hemen uydurma hükmüne vermeye cesaret eden "HOCA" lara Allahin kendisi kifaye olsun...
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=40368

chepny
11-28-2007, 10:05 AM
Sahih kaynaklarda Tashlayarak öldürme hakkinda deliller varker onlari inkar edenlerin Müsülman olduguna shübhe vardir...
Asagidaki bölümde buni hemen uydurma hükmüne vermeye cesaret eden "HOCA" lara Allahin kendisi kifaye olsun...
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=40368

Bu konuda gereken cevabı BOZ-OK vermişti :cool:

Esas sapiklik Allah'in kitabinda acikca hukum verdigi bir konuda, onun hukmunden baska bir hukmu din diye satmaya calismaktir...

Zinaya uygulanacak en agir ceza Kur'anda acikca yazilmistir, bu ayet orada dururken hic kimse recm'den bahsedip, sonra da bu cezanin Allah'in hukmune uygun oldugunu soylemesin... Her insan toplulugunun kendine gore gelenekleri ve yasalari olabilir, bu topluluklarda isler dini yasalara gore degil, o toplumun kendi yasalarina gore yuruyor da olabilir, bu durum anlasilabilir ve hatta savunulabilir, ama gelenek ve kendi toplumsal yasalarini din diye satmak bence dine karsi islenmis en buyuk suctur...

Kur'anin hukmu asagidaki gibidir,

zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Nur suresi, 2. ayet

Bundan baska bir Kur'an hukmu getirebilen varsa getirsin, yoksa sussun... Otesi hikayedir... :cool:

Abu Hurayra
11-28-2007, 10:12 AM
Bu konuda gereken cevabı BOZ-OK vermişti :cool:
BOZ OK kim??? (Bu gibi konulara Fetva vermeye ilmi yeterlimi?)
Yukarida Bu Konuda Sahih Hadisler getirilmishki?
Yoksa Sahih Hadisleri benimsemiyormusunuz???
Alllah kendisine Ve Resulüne uymayi emrettigini unuttunuzmu???

chepny
11-28-2007, 10:23 AM
BOZ OK kim??? (Bu gibi konulara Fetva vermeye ilmi yeterlimi?)
Yukarida Bu Konuda Sahih Hadisler getirilmishki?
Yoksa Sahih Hadisleri benimsemiyormusunuz???
Alllah kendisine Ve Resulüne uymayi emrettigini unuttunuzmu???

Kur'anda net bir şekilde hüküm verilmişken sen hangi hadisten bahsediyorsun.

Bildiğin gibi; Kur'an kıyamete kadar Allah'ın koruması altındadır. Ama senin hadisçilerin Kur'andan ayet silindiğini iddia edebiliyorlar. Kur'andan ayet silindiğini iddia etmek küfür değil mi? Bence Kur'an varken başka kaynaklardan dini öğrenmeye çalışanlar kendilerini sorgulasınlar.

Abu Hurayra
11-28-2007, 10:52 AM
Kur'anda net bir şekilde hüküm verilmişken sen hangi hadisten bahsediyorsun.

Bildiğin gibi; Kur'an kıyamete kadar Allah'ın koruması altındadır. Ama senin hadisçilerin Kur'andan ayet silindiğini iddia edebiliyorlar. Kur'andan ayet silindiğini iddia etmek küfür değil mi? Bence Kur'an varken başka kaynaklardan dini öğrenmeye çalışanlar kendilerini sorgulasınlar.
Degerli kardeshim, lütfen öfkelenmeden konusmanizi rica ederim,
Delikanlilikda sizin gibi bilib bilmeden esassiz konushmak normaldir.
Ehli Hadis hakkinda saygisiz laf size yakishmaz. Zira Onlarin hepileri Kur'ani tefsiriyle ezbere bilen, Ilim Sahibleridiler, Siz Kur'andan hafizliginiz varmi? Kac Cuz ezbere bilirsiniz?
Konushurken Delille konushun, Hangi Hadisci öyle demis esas kaynakdan delil getirin? Sizin demek istediginiz sheyler asl kaynaklarda yok, Sizin gibi dine töhmet edenlerin achan sitelerinde Islama karshi böyle uydurmalar dolu...
Hadiserin hepisini degil sadece Sahih olani kabul edilinir, Uydurmalar ichin yer yok. Muslim de gelen hadisin Sahih olduguna shubhe yoktur.
Eger bunu Inkar ederseniz sizde Muhaddis bir Islam alimi olmalisiniz, Malumunuzkim Muhaddisler sizin gibi sadece googledan faydalanmamish, bir hadisin senedini incelerken chok dikkatli olmushlardir. Bir Hadisi 10 kishi kishi rivayet etmishse ama 10 kishiden 1 kishi namazini vaktinde kilmayan bazen yalan konushan birisiyse o hadis sahih sayilmamishtir.
Siz bu Hadisleri inkar etmek istiyorsaniz bu konuda nasil chalishmalar yaptiniz? Chalishmalarinizda Arabcaya, Kur'an ilmine fiqh vsr ilmine sahibdinizmi?
Yoksa bosh bosh konushmayin...

chepny
11-28-2007, 11:14 AM
Degerli kardeshim, lütfen öfkelenmeden konusmanizi rica ederim,

Öflelendirme :D

Delikanlilikda sizin gibi bilib bilmeden esassiz konushmak normaldir.

Kur'ana dayanarak konuştum :cool:
Ehli Hadis hakkinda saygisiz laf size yakishmaz
Sen hadislere inanmayanların müslümanlığını sorguluyordun. Oysa sadece Kur'ana inanmayanın müslümanlığı sorgulanabilir. Bunu anlatabilmek için böyle konuştum.
Siz Kur'andan hafizliginiz varmi? Kac Cuz ezbere bilirsiniz?

Şems suresine kadar kısa sureleri, ayrıca Yasin ve Mülk suresini ve Fetih suresinin son ayetlerini ezbere biliyorum.

Konushurken Delille konushun,
Nur suresi 2. ayetini oku ve sus. Kur'andan daha büyük delil mi olur.

Siz bu Hadisleri inkar etmek istiyorsaniz bu konuda nasil chalishmalar yaptiniz?
Yapılan çalışmaları inceledim :cool:
Chalishmalarinizda Arabcaya, Kur'an ilmine fiqh vsr ilmine sahibdinizmi?

Biraz sahibim. Ancak benim ablam ve eniştem ilahiyatçı. Eniştem kelam konusunda yüksek lisans ta yaptı. Anlayamadığım yerlerde onlara danışıyorum :cool:
Yoksa bosh bosh konushmayin...
Asıl siz boş boş konuşmayın. Kur'an ile çelişen hadis var ise savunmayın ve susun. Eğer Kur'an ile çelişmiyorsa hadis kabul edilebilir.

Abu Hurayra
11-28-2007, 11:52 AM
Biz tabiiki Kuranin ayetlerine iyman ediyoruz, Onun ichinde Sahih Hadislerede inaniyoruz, Nitekim Allah Resule Itaat etin demish, Resulun dedigi yaptigi ise Sahih hadislerde bulunuyor...

Neyse Tencere ne kadar yüksek ses chikardikca onun bosh olduguna emin olurmush kishi, Ilme sahib olmayarak Sahih Hadisleri inkar edenlerle zamanimiz bosha gitmesin..
hadi hosca kaliniz "HOCALAR" : )

chepny
11-28-2007, 12:19 PM
hadi hosca kaliniz "HOCALAR" : )
Daha karpuz kesecektik :D