PDA

View Full Version : Italyan cocuk korosu-altin para yarismasi Turk cocugu

asena
11-25-2006, 08:56 PM
Bikac gundur izliyorum,yazicam dedim yazamadim,unuttum.
Turk cocugu da "yabanci sarkilar" kisminda yarisiyor.Sarkisi ise Zulfu Livaneli'nin "Ozgurluk" sarkisinin sozlerinin degistirilmesiyle olmus.

burdan dinleyebilirsiniz (http://www.media.rai.it/mpmedia/0,,zecchino2006^14128,00.html),bence igrenc.Hangi akil o sarkiyi cocuk sarkisi olarak dusunur,ve hangi akil onu arap havasina cevirir anlamiyorum.

Qarama
11-26-2006, 03:30 AM
orijinali nerden dinliyebiliriz? senin gösterdigin $arki videoklibindeki kiz türkce yerinde biraz italyan $ivesinde söyliyor gibi geldi bana

doranos
11-26-2006, 04:18 AM
bence gayet güzel olmuş pek arap havası yoktu.

Kaptan-i Derya
11-26-2006, 06:00 AM
bence gayet güzel parca, hic arab havasi yoktu bence.

asena
11-26-2006, 08:04 AM
sarkinin orjinalini dinlerseniz ne hale geldigini gorursunuz diyecegim
orjinali zulfu livaneli'nin "ozgurluk" sarkisi iste
sehbir'le turkce muziklerde kesin vardir

oğuz
12-25-2007, 10:12 AM
sarkinin orjinalini dinlerseniz ne hale geldigini gorursunuz diyecegim
orjinali zulfu livaneli'nin "ozgurluk" sarkisi iste
sehbir'le turkce muziklerde kesin vardir

Italya`da 50 Yılın En Iyi 2`nci şarkısı `Özgürlük`
İtalyan Devlet Televizyonu Rai Uno`daki halkın da oylamaya katıldığı yarışmada Zülfü Livaneli`nin "Özgürlük" şarkısından esinlenerek yapılan parça ikinci oldu

İtalya Devlet Televizyonu RAI 1`de her yıl düzenlenen ve çocuk şarkıcıların yarıştıkları "Zecchino d`Oro " (Altın Sikke ) adlı programın 50. yılını kutlama amacıyla geçen cuma akşamı düzenlenen galada, Ömer Zülfü Livaneli `nin "özgürlük" şarkısından esinlenerek hazırlanan "Lo scrivero nel vento" (Onu rüzgara yazacağım) adlı şarkı, izleyiciler tarafından 2. seçildi.

Gala gecesinde, stüdyodaki konukların ve telefon aracılığıyla da izleyicilerin yaptıkları oylama sonucunda, "Lettera a Pinocchio" (Pinokyo `ya Mektup) adlı şarkı birinciliği alırken, `Lo scrivero nel vento` ikinciliğe, `44 gatti` (44 kedi) adlı parça ise üçüncülüğe layık görüldü.

Oylamaya 20 bin kişi katıldı

İtalyan basınındaki haberlere göre, RAI 1`de yayımlanan gala programı, 4 milyon 988 bin kişi tarafından izlendi. İzleyicilerin beğenisine sunulan 15 parça arasında en iyilerini belirleme amacıyla yapılan oylamaya, telefon aracılığıyla yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Program yetkilileri, `Zecchino d`Oro ` adlı programda, 50 yıl boyunca toplam 90 ülkeden 646 şarkının yarışmış olduğuna dikkat çekti.

Livaneli `nin "Özgürlük" adlı şarkısının ezgisine İtalyanca söz yazma suretiyle oluşturulan ve gala gecesinde çalınan şarkılar arasında yer alan "Lo scrivero nel vento" adlı parça, "Zecchino d`Oro " programında 2006 yılında yarışan parçalar arasında yer almıştı.

ROMA AA

İtalya ama öyle ama böyle Zülfü livaneli'nin Özgürlük adlı parçasına hakkını veriyor...

Seckjin Khan
12-25-2007, 10:33 AM
şarkı güzeş değil mi ya :rolleyes:

oğuz
12-25-2007, 10:44 AM
şarkı güzeş değil mi ya :rolleyes:

Bende çok beğendim.Bir tane :rolleyes:'de benden :mrgreen:

Demir Kağan
12-26-2007, 07:08 AM
Sarkiyi italyan kiz ve obur hatun guzel soylemis, Livaneli'den dinledim, begenmedim. :rolleyes:

NativeAmerican
12-26-2007, 07:34 AM
Cocuklarin soyledigi versiyon daha guzel