View Full Version : Kim?
borcugin
11-26-2006, 12:39 PM
üaenaütkkm
borcugin
11-26-2006, 12:40 PM
S.A.
Bir kardeşimin yorumu.
Yukarıda anlatılan öyküye görede Uluönderimiz Mustafa Kemal Atatürk birçok zorluğa rağmen ülkesine, topraklarına, diline, dinine, milletine,kültürüne aşkından dolayı ülkesinin bağımsız ve ileri düzeyde bir ülke olması için çaba sarfetmiş ,azmetmiş çalışmış ve sonunda başarmıştır.Bizler onun güvendiği gençler olarak lütfen onun Gençliğe Hitabesindeki isteklerini ve en önemlisi onun büyük mücadelelerle kurduğu Türkiye Cumhriyetimize sahip çıkalım.bizler onun kurduğu Cumhiyetimizde onun inkileplarını okuyarak onun yolunda gidelim.O bize yüksek düzeyde ülke olabilmemiz için batının bilimini, teknolojisini örnek alın dedi, ama tabiki onu aynen uygulayıp taklitçi ve tembel olun demedi.Ve şunu herzaman tekrarladıki kendi kültürünü tarihinizi ve benliğinizi hiçbirzaman unutmayın.Ama şuan görüyorumki ve bu duruma çok üzülüyorumki binlerce genç birsürü soruna rağmen banane deyip, kendi kültüründen örfünden göreneklerinden kopmuş tamamen özenti bir toplum haline geliyor.Ve bu gençlerin büyük bir çoğunluğu kendi izlenimlerime göre, hayatta hçbir amacı olmayan, boş bir tenekeden farkı olmayan ve kendi psikolojine bu boşluktan ve işe yaramazlıktan dolayı zarar verer gençlerdir.Lütfen artık bize yapılan oyunlara gelmeyelim bakın tarihimizdede görülmüştürki ,kimse bizi bilek gücüyle yada silah gücüyle yıkamadı çünkü bizim ülkemiz çok cesur ve devlet aşkıyla dolu buyüzden ellerindeki imkanları onlara göre çok az olsa bile vatan uğruna hiç düşünmeden savaştılar ve yendiler.Bunu anlayanlar farklı bir yol çizip kültür mühendisleri tarafından kendilerine onların elinde olmayan birbirimize bağımlılığımızı,ogüzel ahlakımızı, kültürümüzü bozarak bize birbirimizden kopmamızı, duyarsız insanlar olmamız için uğraşıyorlar.Ama ben inanıyorumki, şuan bunu yapmaya çalışsalar ve bazı kişileride bu oyunda oynamaları için kandırsalar bile bizim akıllı ve zeki arkadaşlarımız en yakın zamanda silkelenip kendilerinie gelip artık DURUN dicekler ve birlikte ülkemin daha iyi bir yere gelmesi için çalışıcaz bunu en iyi biz Türk Gençleri yapabiliriz, bize bunu biz yaparız diyen kuklaların oyununa gelmeyin zamanında çok darbe verdiğimiz ve içinde intikam duygusu olan ve kendilerinden başka kimseyi düşünmeyen bencil insanlardan emin olunki hiçbir fayda yok.Onlar kendilerini düşünüyorlar ve bizi piyon olarak kullanıyorlar malesef.Biz ise bunun karşısında kimsenin bize acıyıp zavallı muamelesi göstermelrine karşı çıkıp kendimiz bizim beynimizi köreltip hazırcı olmamız için uğraşan kötü niyetlere karşı dimdik duralım.Ve dünyada fazla genç nüfusa sahip ülkelerdeki gençler olarak olarak çalışkan , cesur, vatanını milletini topraklarını senen,ÖZünü unutmamış ve ben ülkem için neler yapabilirimi düşünen yenilikçi gençler olalım...
Alıntıdır.
Selametle.
Baslangıc olarak biraz benziyoruz. Benimki biraz daha hareketliydi bakalım gelecekte n'olacak :)
timurlenk
05-09-2007, 11:57 AM
onun gibi kimse olamaz...
onun gibi kimse olamaz...
Bu ne simdi ya. Bizim onca gencimiz onun gibi olmaya calısırken "onun gibi kimse olamaz" ne demek? Olabilir. Onun gibi olmaya calısıyoruz.
Demir Kağan
05-09-2007, 12:43 PM
Bırakın onun gibi olmayı, ondan daha iyilerini de gördü bu millet, görecektir de. Kimse eşsiz ve de üstün değildir.
Tabii daha iyiside olabilirsiniz bu vatan icin ;)
chepny
05-09-2007, 01:20 PM
Mümin Sekmanın o kitabında ilginç bir örnek daha vardı.
Aklıma geldiği kadarıyla anlatayım.
Babası haylazlık yapan çocuğuna şöyle der;
- Atatürk senin yaşındayken Türkiyeyi kurtarma planları yapıyordu, sen ise haylazlıktan başka birşey yapmıyorsun.
Çocuğun cevabı;
-İyi de baba! Atatürk senin yaşındayken de memleketi kurtarmıştı.
:D
Bilge_Kagan
05-10-2007, 12:42 AM
Ataturk'u "ulasilmaz bir hedef" gibi gostermenin kime ne faydasi var anlamiyorum. Halbuki bu memleketin cocuklari "Ataturk portresi her resmi dairede olmali, Ataturk cok buyuk bir insandi" gibi kaygilarla ( ki bu kaygiyi gudenin de fazla oldugunu sanmiyorum acikcasi ) yola cikacagina "Ataturk cok buyuk bir insandi, ben ondan daha buyuk olacagim" diye ciksaydi, bugun icinde bulundugumuz durum cok daha farkli olurdu.
Tabii yola sistem telkin etmemesine ragmen boyle cikanlar da var. Sonlari ne oluyor soyleyeyim, yasi ve mevkii ne olursa olsun birileri tarafindan surekli engellenmek, iftiraya ugramak, buna binaen anlamsiz kurumlarla karsi karsiya gelip cezalar almak, yeri gelirse "vatan haini"-"Ataturk dusmani" gibi yaftalar yemek, Ataturk hakkinda bildiginin yarisini bilmeyen insanlardan "Ataturk bu memleketi siz genclere emanet etti" nutuklari dinlemek ( vakti zamaninda da size emanet etmisti. Emanete hiyanet eden siz, emanete sadakat soylevleri ceken yine siz. Bu ne yaman celiski ? ) saire...
Hani dalga gecerek soyledigimiz bir soz var ya, dalga gectigimiz icin geregi yerine getirilemiyor: Egitim sart !
mehmetzela
05-10-2007, 01:12 AM
hepimiz türküz , hepimiz Atatürküz
Aybike
05-10-2007, 10:50 AM
Bilge-Kagan doğru diyor..
Onun ulkuleri ogretilmeliydi..hemde aile icinde ve cocuk daha 5 yaşına gelmeden.
Milli ve Dini duygular verilmeli..Ole cocuğun eline cicek verilerek git atanın bustune koy demekle ve ezbere (anlamını bilmeden) şiir okutmayla olmuyo..
bacha
05-10-2007, 11:19 AM
S.A.
KİM BU YİĞİT?
Lenin :rolleyes: ?
BOZ-OK
05-10-2007, 11:26 AM
Lenin :rolleyes: ?
Ahaa, sobeledim, bilemedin iste !!! :cool:
bacha
05-10-2007, 11:50 AM
Ahaa, sobeledim, bilemedin iste !!! :cool:
O zaman, Kerimov?
BOZ-OK
05-10-2007, 11:54 AM
O zaman, Kerimov?
Kerimov 37 yaşında böbrek hastalığından Viyana'da 2 ay hasta ve yalnız halde mi yattı cahil !!! :cool:
bacha
05-10-2007, 11:57 AM
Kerimov 37 yaşında böbrek hastalığından Viyana'da 2 ay hasta ve yalnız halde mi yattı cahil !!! :cool:
Adam chok alkol ichiyor, olabilir. Nerden biliyorum ne hastalig`i vardi?
BOZ-OK
05-10-2007, 12:44 PM
Adam chok alkol ichiyor, olabilir. Nerden biliyorum ne hastalig`i vardi?
Aloo, Bacha... Bobrekleri hasta diyorlar, okumadin mi? :lol:
Echel-i cuhela Bacha, bobrek hastaligi ile alkolun ne ilgisi var? :cool:
chepny
05-10-2007, 12:51 PM
KİM BU YİĞİT?
bacha değil...
Korkarım hiçbir zaman olamayacak...
BOZ-OK
05-10-2007, 12:56 PM
bacha değil...
Aradaki benzerlige bakarak ben de onun gibi olabilirim diye dusunmustum ama ailem engel oldu istikbalime...:(
Ben de 10 yaşımda yüzüm kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulumdaki hocamdan dayak yemistim ama maalesef beni okuldan alacaklarina, eve gelince bir de annemden dayak yemistim...:(
chepny
05-10-2007, 01:05 PM
Ben de 10 yaşımda yüzüm kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulumdaki hocamdan dayak yemistim ama maalesef beni okuldan alacaklarina, eve gelince bir de annemden dayak yemistim...:(
13 yaşına kadar yediğim dayakların hesabını bende bilmiyorum.
Yemek yiyerek değil de dayak yiyerek obez olunsaydı, sanırım dünyanın en obez çocuğu ben olurdum :lool:
BOZ-OK
05-10-2007, 01:08 PM
Yemek yiyerek değil de dayak yiyerek obez olunsaydı, sanırım dünyanın en obez çocuğu ben olurdum :lool:
Ben sende de "o" olabilecek potansiyeli gormustum zati...:cool:
Aybike
05-10-2007, 01:12 PM
Kendii savunamayan bir cocuğa nasıl el kaldırırlar anlamdım..hangi vicdan..
hele 13 yaşına kadar zaten cok masumlar...kusura bakma bu senin ailende olsa ..yazıklar olsun...
Yemek yiyerek değil de dayak yiyerek obez olunsaydı, sanırım dünyanın en obez çocuğu ben olurdum
İmkaaanı yok :) Ben daha cok dayak yedim. Hem ben ikinizi de doverim :D
hele 13 yaşına kadar zaten cok masumlar...kusura bakma bu senin ailende olsa ..yazıklar olsun...
Off Aybike hanım oyle bir kaldırırlar ki. Bizim bi hoca dedigimiz insan evladı odev yapmadıgımız icin kafamızla sırayı bir eder ve tahtaya kafamızı gomerdi. Ben odev yapmazdım her gun tonla dayak yerdim. Ben o kadar bu kafaya darbe aldım halen embesil falan olmadım ya sukur olsun :)
BOZ-OK
05-10-2007, 01:20 PM
hehhehheee... 13 yasina kadar zaten cok masumlarmis... Sen beni bir gorecektin ki cocukken, bakalim hala ayni fikirde mi olacaktin....:cool:
Not: Bozuk sinirler kalitsaldir, cocuklardan ebeveynlere gecer sozu, benimle tanisma talihsizliginde bulunan bir bilimadami tarafindan soylenmistir...;)
Aybike
05-10-2007, 01:23 PM
hehhehheee... 13 yasina kadar zaten cok masumlarmis... Sen beni bir gorecektin ki cocukken, bakalim bu sozleri soyleyebiliyon mu....
Sen haketmişin o zaman..,
Ne diiiim..
Ama mgas kendinin onca dayaktan sonra embesil olmadığına inandırmış ya asıl uzucu olan o..:)
Ama mgas kendinin onca dayaktan sonra embesil olmadığına inandırmış ya asıl uzucu olan o..
Ya acaba oldum mu :) Biraz sıyırık oldugumu biliyorum, etrafımda soyler :) Ama sanmıyorum embesil oldugumu ama psikopat olabilirim delikanlıya yakısır :D
chepny
05-10-2007, 01:36 PM
Öyle abartılı dayak pek yemedim ama çok dayak yedim. Çok aşırı yaramazdım ama birgün çocuklarım olursa onları çocukça yaramazlıkları nedeniyle asla dövmeyeceğim. Ailemi pek suçlamıyorum. Çünkü babam ilkokul mezunu annem ise okuma yazmayı çobanlık yaparken yanında götürdüğü dayımın kitaplarından öğrenmiş. (Şimdi bilgisayar bile kullanıyor :D) Yani ailem kendileri nasıl yetişmişse bizi de öyle yetiştirmeye çalıştılar. Ama öğretmenlerimi suçluyorum. Hele ki başımda çetvel kıran ilkokul öğretmenimi kınıyorum. Benim kadar cetvel düşşün başına :D
Ben o kadar bu kafaya darbe aldım halen embesil falan olmadım ya sukur olsun :)
Valla kardeş ben çok şükür diyemiyorum bazen gidip geliyor :lool:
Ama olsun olaya iyi tarafından bakalım. Atatürk olamasam da en azından Deli Petro olabilirim :lool:
Aybike
05-10-2007, 01:50 PM
bak...
okumamış olması,duygulara engel değildir..
insan oğlunda merhamet denen bir duygu vardır..
Duşunsene,karşında bir cocuk dovuyorsun o ise elleri ile yuzunu saklamaktan başka bişey yapamıyor..bunun okula gitmemekle ne alakası var..
ustelik kafanda cetvel okulda kırılmış..
ELLERİ KIRILSIN...
İyide AYbike hanım birde o ogrt. pskilojisine girmek gerek. Adam zaten ogrt. olmak istememis puanı yetmedi diye ogrt olmus yetmemis ist. almıs doguya vermisler o da yetmiyor birsuru velet bıdı,bıdı,bıdı...:)
Aybike
05-10-2007, 02:05 PM
İyide AYbike hanım birde o ogrt. pskilojisine girmek gerek. Adam zaten ogrt. olmak istememis puanı yetmedi diye ogrt olmus yetmemis ist. almıs doguya vermisler o da yetmiyor birsuru velet bıdı,bıdı,bıdı...:)
ANKARADA eylem yapsın kıcı yiyosa..cocuklarda değil..bunlar bahane olamaz..
chepny
05-10-2007, 02:09 PM
okumamış olması,duygulara engel değildir..
Aybike abla günümüzde bile birçok konuda birçok örneğini görüyoruz. Cehalet çoğu zaman merhametin önüne geçiyor.
Sana emanet edilen çocuklara gözün gibi bakmak durumundasın. Bu öğretmen olmanın değil ama insan olmanın en önemli şartlarından biridir.
Biz burada ballıyız. Malatya'ya Dogunun Parisi derler. Ama hakikaten daha dogu da olan yerler var ki gormeniz gerek. Soyleki bayan bir hocayı doguya atıyorlar kadıncagız koye gidiyor koyde Turkce bilen yok. Evet herkes Kurtce biliyor. Kadıncagız da kurtce bilmiyor tabi. İste gidip kedi kopek resimleri falan buluyor onları gosterip 10-11 yasındaki adamlara Turkce ogretiyor. Boyleleri de var.
Aynı zamanda odev yapmadı diye cocugun kafasını sıraya vuran efendim parmaklarını birlestirip cetvelle vuran(Ne acıtırdı yarabbi. Yeminle soyluyorum o gun parmakların uyusuklugu gitmezdi) insancıklar da var.
bacha
05-10-2007, 04:37 PM
bacha değil...
O da benim gibi hiçbir zaman olamayacak..
BOZ-OK
05-10-2007, 11:17 PM
O da benim gibi hiçbir zaman olamayacak..
Evet, olamayacak... Heyhaat...:cool:
AFANDI
05-11-2007, 03:46 AM
Konu sadece yiğitlik ve mertlik olunca beni tanıyan herkes yiğitliğimin ve mertliğimin altına imzasını atar. Hatta beni sevmeyenler bile...
vay be enaniyetde masallah sifir dolaylarinda.:D keske bu sozleri sen kendine degilde biz senin icin soylesek.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ahde Vefa
05-11-2007, 03:58 AM
Tuylerim diken diken oldu, tek kelimeyle:
Atam izindeyiz ...
Demir Kağan
05-11-2007, 05:15 AM
Ben böyle birini tanıyorum. :lol:
BOZ-OK
05-11-2007, 01:07 PM
Ben böyle birini tanıyorum. :lol:
Dur tahmin edeyim, kendini savunamayan cocuk sensin, el kaldiran da Aybike...:cool:
Gecmiste yapmis oldugu savunmasiz bir cocugu gida yoluyla zehirleme girisimleri dikkate alindiginda hic de sasirtici degil...:cool:
Demir Kağan
05-13-2007, 05:28 AM
Evet, anliyoruz ki; yavuz, Mgas, Bilge Kagan ve benim gozlerimiz yukseklerde. :lol:
yavuz
05-13-2007, 06:12 AM
Evet, anliyoruz ki; yavuz, Mgas, Bilge Kagan ve benim gozlerimiz yukseklerde. :lol:
http://ussaki.turkunalan.com/2007/02/17/gozum-buyuk-sanatkarlikta/ ;)
Aybike
05-13-2007, 02:38 PM
bozok ben bi kere kizimi dovmustum demir onu diyor ...ama o artik cocuk diiil 16 yasinda ..okuldan kacmisti cadi..:)
okul arayipta gokce okulda yok deyince yuregime iniyordu--bende onun yuregine indirdim..ama itiraf ediiim pek keyif aldim...dovmek fena diiiiilmis
insanda bir rahatlama oluyor valla...
CEPNI bozokun yazdigini yanlis anlamisin orada soz konusu olan sen degilsin bacha dangozunun son yazdigi da sen degilsin.
15 yasında birey cocuktur, savunmasızdır el kaldırılmaz
16 ya bastıgında dalın, agzını burnunu kırın genc ne de olsa :D
yavuz
05-14-2007, 01:40 AM
bozok ben bi kere kizimi dovmustum demir onu diyor ...ama o artik cocuk diiil 16 yasinda ..okuldan kacmisti cadi..:)
okul arayipta gokce okulda yok deyince yuregime iniyordu--bende onun yuregine indirdim..ama itiraf ediiim pek keyif aldim...dovmek fena diiiiilmis
insanda bir rahatlama oluyor valla...
CEPNI bozokun yazdigini yanlis anlamisin orada soz konusu olan sen degilsin bacha dangozunun son yazdigi da sen degilsin.
Gökçe mi? Aahhh, ah... Aşkımın ismi... :uups:
Bilge_Kagan
05-14-2007, 01:49 AM
Aybike abla ne diyo bu kendini bilmez yeni yetme ?!
( seni zahmetten kurtarmak icin yasina da baktim. Ucu ucuna sopaya yetisiyor, hadi yasadin yine :lol: )
yavuz
05-14-2007, 02:00 AM
Bütün Gökçe'ler aynı mı yaa? Allah Allah...
(Bilge_Kagan abi, napıyoon sen? Bizim memlekette ninelerin eli ağır olurmuş. Düşünemiyorum bile. :cry:)
Bilge_Kagan
05-14-2007, 02:17 AM
Ben birsey yapmasam da sen kendi kendine dayak katsayisini artiriyorsun. Nine ne be oglum :lol:
yavuz
05-14-2007, 02:22 AM
Ben birsey yapmasam da sen kendi kendine dayak katsayisini artiriyorsun. Nine ne be oglum :lol:
Allah'ın bildiğini kuldan mı saklıcaz? (:lol:)
Minimal Dimağ, Minimal Dimağ!!!
Akıllı ol :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.