PDA

View Full Version : Ve Papa Turkiye'de..

kurshad
11-28-2006, 07:59 AM
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber_resimleri/2006/11/27/4432.jpg

Malum ziyaret nihayet gerceklesiyor. Bir takim cevreler tarafindan Islam ile Hristiyanlik arasindaki diyalogu saglamak icin geldigi ifade edilen ama gercekte hic de oyle olmayan ziyaret gerceklesiyor.

Papa neden Turkiye'ye gelmek istedi? Hafizalarimizi soyle bir tazeleyelim;

Bildiginiz uzere Ortodoksluk ile Katolik hristiyanlik dunyasi 1059 tarihinden beri kopuktur. Aralarinda resmi hicbir iletisim bu tarihten beri gerceklesmemistir. Oyleki bu kopukluk birbirlerini zaman icinde "kafir" diye suclayacak mertebeye dahi gelmistir.

Katoliklik ile Ortadokslugu birlestirme cabalarini onlemek icin Patrikhane makami Istanbul'un fethi sonrasi Sultan Mehmed tarafindan onore edilmis ve Istanbul'da makamini korumasina musaade edilmistir.

Ilk defa bu minvalde resmi temas 1967 yilinda Papa 6. John tarafindan baslatilmistir .Daha sonra Papa Jean-Paul tarafindan ikinci gorusme yapilmis ve nihayet silmdiki Papa, Fener Rum Patrikhanesi tarafindan gecen yil kendisine yapilan Aziz Andreas Yortusu'na katilma davetini kabul etmistir, ancak ziyaretin emrivaki biciminde yapilmasindan rahatsiz olan Turkiye daveti bir yil sonrasina yani bugune atmisti.

Yani nihayet Papa katoliklik ile ortodoksluk arasinda diyalogu saglamak icin yeniden isbasinda.

Bunun sonuclari ne olacak?
Bu konuda sahsim adina en bilgili kisiyi Aytunc Altindal olarak goruyorum. Kendisinin tespitleri hakikaten takdire mazhar.

Bu arada Papa'nin gelisini Islam'la Hristiyanlik arasinda diyalogu saglamak olarak takdim edenlere ise en iyi niyetlerimle GAFIL diyorum..

Demir Kağan
11-28-2006, 08:03 AM
Halil İnalcık, papa islamı karşısına almak için geliyor dedi.

asena
11-28-2006, 08:52 AM
Cumhurbaşkanı Sezer'in görüşme sırasında Papa'ya Sabahattin İsmail'in İngilizce yazdığı “Sinserity V Slande On The Preservation Of Cultural Heritage” ile 2006 yılı Lefkoşa baskılı “Erasing the past: Turkish Cypriot Culture Religious Heritage Under The Control Of The Greek Cypriot Administration” kitaplarını armağan etti.

Kitaplarda Kıbrıs'ta Rumlarca tahrip edilen Türk dini ve kültürel eserlerinin konu edildiği öğrenildi.

Gerici Sezer,gerici seriatci Sezer.Ben Incili kafasina atar diye beklemistim,malum Ecevit'e anayasa kitabini firlatmisti.Iyi dayanmis bu sefer.

asena
11-28-2006, 08:58 AM
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, konuğu Papa 16'ncı Benedikt'e hediye olarak, Hıristiyanlık tarihi açısından da önemli mesajlar içeren bir belge verecek. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Sezer 1453'te İstanbul'u fethederek patrikhanenin faaliyetlerini durduran, bir yıl sonra da patriklik makamını kendisine bağlı olarak yeniden düzenleyen ve Ayasofya'yı camiye çeviren Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in fetihten sonra çıkardığı "hoşgörü" fermanının İngilizce kopyasını Papa'ya sunacak.

İstanbul'u fethettikten sonra Osmanlı'yı çokuluslu bir imparatorluğa dönüştüren Fatih'in fermanında, emri altındakilere, İstanbul'da yaşayan gayrimüslim halka iyi, hoşgörülü ve kardeşçe davranmaları emrini verdiği ve "herkesin dini ibadetlerini özgürce yerine getirebileceği" vurgusu yapılıyor. Papa'ya sunulacak fermanın üzerinde Fatih'in bir portresi de yer alacak.

Türkiye'ye geliş amacının başında Ortodoks dünyasının ekümenik (evrensel) lideri olduğu iddiasındaki Fener Rum Patriği Bartholomeus'la buluşarak, Doğu-Batı kiliselerini yakınlaştırmayı hedefleyen ve İstanbul'dan dünyaya mesaj vermeyi planlayan Papa'ya verilecek hediye olarak, Patrikhane'nin ekümeniklik iddialarına en büyük darbeyi vuran isim olarak bilinen Fatih'in bir fermanının seçilmesi "anlamlı tercih" olarak yorumlandı.

Scofield
11-28-2006, 10:05 AM
Gelsin kardesim kime ne neden habire komplolar spekulasyonlar dönuyor? Gelmis hosgelmis helal olsun adama. Hangi musluman ulkeye gitmis papalar? Bu etti 3uncu. Ne rusya ermenistan isvece gider ne de iran arabistan israile. Adama helal olsun ki geliyor. Bu birseyin göstergesi. Turkiyenin ne kadar farkli oldugunu gösteriyor. Papa bushtan daha da zararsizdir. Icimizdeki o kara carsafli yesil arabca yazili bandajli olan sakalli turbanlilar bana daha urkutucu geliyor. Papa gelir ve gider bu buseyi degistirmez lakin turkiyenin guzelligini gösterir. Bir musluman ulkenin papayi agirlamasi bomba birsey.
az biraz pozitif olsak diyorum. Herbir olayin altinda bit yenigi arayan komplocu kesim artik suyunu cikardi isin.

Ahde Vefa
11-28-2006, 10:09 AM
Papa geldi ya, yahudi ve hristiyan aleminin ülkemizdeki ajanlari agizlari kirk karis, sevinçli.... Vatan satan namussuzlarin, Allah'a ve Peygamberine küfredenlerle olan samimiyeti sasirtmamali. maskelerin birer birer düstügü, iç düsmanin disardaki ile çok rahat hareket ettigi, her türlü iliskiyi kurdugu bu zaman dilimi, içerdeki namussuzlari daha iyi tanimak, not almak açisindan önemli .... ;)

BOZ-OK
11-28-2006, 10:24 AM
Merak ettigim tek sey var aslinda, Papa'nin gelisi Turkiyedeki curuk domates ve yumurta satislarini nasil etkiler acaba...:cool:

Scofield
11-28-2006, 10:26 AM
Papa geldi hosgeldi kardesim. Bin defa gelsin hatta turkiyede yasasin. Ne istanbulu geri alabilirler ne ayasofyayi kilise yapabilirler ne de misyonerlik. Hatta tekrar gelsin! Cumhur baskanimiz sagolsun davet etsin tekrar. Diyanet isleri baskanligi da cok guzel karsiladi.
nerde o saadedi refahcilar kasti deliklerine cekildi. Asil ulkeden cekip gidecek ugramamasi gereken var ise o ataturk karsiti laiklik karsiti vatan milleti icten parcalayip iranlastirmaya calisan kisilerdir.begenmiyorlarsa gitsinler ait olduklari yere arabistana irana lubnana. Hani kardeslerinin yanina. Arkadan vuran arablarin yanina. 500 turku sebebsiz yere hapiste tutan arabistana, pkk asala yuvasi lubnana gitsinler. Pkkyi besleyen suriye irana gitsinler.
Yetti zaten ayni kesiminde museviler hakkinda kafalarinca komplo kurup genc beyinleri zehirldikleri.
helal olsun papaya.
israil veya yahudilrin arasi papa ile cok kötu fakat o terörist yuvasi ermeni dostu lubnani vuran israile de helal olsun.
alin bunlari acik acik yaziyorum beynine girsin birilerinin!

XIIIV
11-28-2006, 03:28 PM
Mehmet Ali Ağaca dışarıda olsaydı gelmezdi sanırım :D

METE
11-28-2006, 04:17 PM
Kitaplarda Kıbrıs'ta Rumlarca tahrip edilen Türk dini ve kültürel eserlerinin konu edildiği öğrenildi.

Simdide elestirsinler Sezer i keske basbakan olsaydi Ataturk ten sonra gelen tek ilkeli ve tek gercek Ataturkcu Cumhurbaskani .

nogayhan
11-28-2006, 05:42 PM
S.A

He valla iyide arkadas oldular,baksaniza adam kamusal alanida deldi,Koske papaz kiyafetiyle girdi,varya bu sezer iki gorevi birden yurutse,basbakanimizda olsa mesela,yada devlet baskanimiz olsa,kendisi bilir ama ben onun icin soluyom daha cok kamusal alani olurdu.

Sonacima ona laikligi,laikligin adam oldugunu ogretirdi,ne guzel olurdu.

semetey
11-28-2006, 05:45 PM
Heyetteki Türk rahip

Vatikan Dışişleri'nde çalışan İzmir doğumlu rahip Julio Murat, Türkiye ve Vatikan pasaportları taşıyor

http://www.milliyet.com.tr/2006/11/24/siyaset/resim/siy02.jpg Utku Çakırözer - Ankara

Papa 16. Benedictus'un Türkiye'ye getireceği 30 kişilik Vatikan heyetinde İzmir doğumlu Türk vatandaşı bir rahip de yer alacak. 44 yaşındaki rahip "Julio Murat", kardinallik makamına yükselmesi halinde, Papa olma şansını elde edebilecek tek Türk olarak tanınıyor.
Papa'yla birlikte Türkiye'ye Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Tarcisio Bertone başkanlığında 30 kişilik heyet gelecek. Uçakta yer alan ve İzmirli levanten bir ailenin oğlu olan Julio Murat'ın küçük yaşta kendisini dine adadığı, Papalık Üniversitesi'nde eğitim gördükten sonra 1980'lerde Vatikan'a girdiği öğrenildi.
Diğer tüm Katolik din adamları gibi bekâr olan Murat'ın ailesi de halen Türkiye'de yaşıyor.

Murat dört dil biliyor
Vatikan pasaportunun yanı sıra Türk pasaportu da taşıyan Julio Murat konsolosluk işlemlerini de Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği aracılığıyla yürütüyor. Julio Murat da Papa ve diğer tüm Vatikan mensupları gibi birden fazla yabancı dil biliyor. Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilen Julio Murat, Vatikan'da Dışişleri Bakanlığı olarak bilinen Devlet Sekreterliği'nde 1986'dan bu yana diplomat olarak görev yapıyor.
1993-2002 arasında Endonezya, Pakistan, Beyaz Rusya ve Avusturya'daki Vatikan temsilciliklerinde görevler üstlenen, 2002'den bu yana da Vatikan'ın Orta Asya ile ilişkilerden sorumlu biriminin yöneticiliğini yapan Julio Murat'ın, ileride yabancı bir ülkeye Vatikan Temsilcisi (büyükelçi) olarak atanması öngörülüyor.

Kardinal ve papa olabilir
Henüz orta seviye bir diplomat olan rahip Julio Murat, diplomasi kariyeriyle birlikte rahiplikten sonraki dini makamlar olan piskoposluk, başpiskoposluk ve kardinallik merdivenlerini de tırmanacak. Papaların ölümünden sonra kendi aralarından yeni Papa'yı seçen 100'ün üzerindeki kardinalden biri haline gelmesi durumunda, Julio Murat da ileride Papa olma şansına sahip olacak.

MİLLİYET...

Aybike
11-28-2006, 09:37 PM
Merak ettigim tek sey var aslinda, Papa'nin gelisi Turkiyedeki curuk domates ve yumurta satislarini nasil etkiler acaba...:cool:

Şatışlar çok olmuş.
Yani piyasada yumurta ve domates yok..
Fakat alış işini devlet yapmış...Yani meclisin depoları dolmuş taşmış...:)
Tedbir abi..:)

kurshad
11-29-2006, 02:02 AM
Asagida Nazim Alpman'in internethaberde yayinlanan bir koseyazisini sizlerle paylasmak istiyorum. Bilmiyorum sizler de benim gibi tespitlerine katilacak misiniz?

PAPA ZIYARETI ISLAMCI BASINI DAGITTI

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gelen Papa XVI. Benedikus'u uçağın kapısında karşıladı.

Olaya çağdaş bir lider açısından bakılırsa "sorun yok" denilebilir:

-Ev sahipliği jesti yaptı!

Türkler ezelden beri misafirperverliğiyle ünlüdürler...

Ama söz konusu misafir Hıristiyan aleminin bir numaralı temsilcisi, karşılayan da bir zamanlar "Vur vur inlesin/ Patrikane dinlesin" sloganlarıyla seçim kazanma zaferi kutlayan İslami kimliği önde gelen politikacı olursa, ozaman ortaya çıkan fotoğraf farklı görülebiliyor.

Vakit, Yeni Şafak, Zaman gibi AK Parti'ye "yakın" olan gazeteler Erdoğan-Papa fotoğraflarını kullanmakta epeyce sıkıntı yaşadılar.

Kurnazlık "Nobeli" her zaman ki gibi Vakit'in olabilir.

Papa'nın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile tokalaşırken çekilmiş fotoğrafını internet sayfasının en tepesine koydu, üstüne de şu manşeti attı:

"Çankaya'ya yakıştı!"

Oh ne güzel siyaset... Papa'nın ziyaretini olumsuzluk olarak gösterdikten sonra, uçağın kapısındaki "İmam"ı bir kenara ayır, Çankaya üzerinden çak!..

Yeni Şafak, "Papa'ya Barış Mesajı"nı başlığa çektikten sonra, tek satırla "Erdoğan'dan Papa'ya jest" yapıldığını birinci sayfada şöyle bir gösterip geçiyor.

Zaman ise "Erdoğan Papa'yı karşılayıp Riga'ya uçtu" diyerek uçak kapısını atlamayı yeğliyor. Ancak uzun haberin sonlarına doğru "uçağın kapısında karşıladı" cümlesi yer alıyor. Çok dikkatli okurların farkedebileceği bir saklama gayreti bütün zavallılığıyla ortada duruyor.

Başbakan Erdoğan bazen son derece pragmatist davranarak "iş bitirici" özelliğini konuşturuyor. Bu sefer de öyle oldu. Mademki Papa'yı uçağın kapısında karşıladı, o da bunun karşılığını versin:

-Türkiye'nin AB üyeliği için destek verin!

Papa da "görürsem söylerim" kavlinden bir cümle sarfediyor:

-Türkiye'nin AB'ye girmesini isteriz.

Eksensizliği "siyasi strateji" olarak seçtiğinizde, her adımda bir duvara toslamanız kaçınılmaz hale gelir.

Özetle Papa'nın ziyareti İslamcı cenahın ezberini bozdu!

oğuz
11-29-2006, 04:54 AM
Patrikhanede Ekümenik krizi
Patrikhaneye gelen bazı ziyaretçiler, üzerinde Ekümenik Patrik yazan akreditasyon kartlarını taşıdıkları gerekçesiyle partikhaneye alınmayınca tartışma çıktı..
29 Kasım 2006 Çarşamba 12:30
ABD Başpiskoposu Dimitri ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Alexis Alexandris'le birlikte Fener Rum Patrikhanesi gelen bazı ziyaretçiler patrikhane tarafından verilen ve üzerinde "Ekümenik Patrik" yazan akreditasyon kartlarını taşıdıkları gerekçesiyle partikhaneye alınmadı. Duruma müdahale eden ABD Başpiskoposu Dimitri ve polis ekipleri arasında tartışma yaşandı.

ABD Başpiskoposu Dimitri ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Alexis Alexandris bugün İstanbul'a gelecek olan Papa 16. Benedict'in ağarlanacağı yer olan Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi. ABD Başpiskoposi Dimitri ile beraber patrikhaneye gelen ziyaretçilerden bazıları Fener Rum Patrikhanesi tarafından verilen ve üzerinde "Ekümenik Patrik" yazan akreditasyon kartlarını taşıdıkları gerekçesiyle içeri alınmadı. Günler öncesinde patrikhanede ve çevresinde önlem alan yetkililer, ziyaretçilerden üzerinde ekümenik yazan kartları çıkarmalarını istedi. Bunun üzerine duruma müdahale eden ABD Başpiskoposu Dimitri duruma müdahale etti. Patrikhaneye giren ABD Başpiskoposu Dimitri'nin kapıdaki polis ve güvenlik güçleriyle tartışmaya başladı. Ancak ABD Başpiskoposu Dimitri'nin tüm ısrarlarına rağmen, üzerinde "Ekümenik" yazılı kartları taşıyan ziyaretçiler içeri alınmadı.

Ne diyorsak o :cool:

nurhak
11-29-2006, 05:09 AM
Arkadaslar uyanık olalım bu ekümenlik meselesi basımızı aynı kıbrıs meselesi gibi cok agrıtacak,adamlar bunun alt yapısını olusturuyor,kendi icin kutsal saydıgı yerleri ziyaret ediyor,kendi cenahına da bakın bu makama, müslüman kesimin en güclü ülkesi bile saygıda ve önemde kusur etmiyor mesajı iceren görüntüler ve programlar uygulanıyor ve ortodoks klisesine de akıllı ol ben senin büyügünüm mesajları veriliyor biz sıkıntısını ve cemeresini cekiyoruz.uyanık olmak zorundayız.Sevgili Oguz'un paylastıgı ''ekümenlik kartı'' olayına dikkat edin.saygılarımla

Aybike
11-29-2006, 10:29 AM
sabahtan beri tv izliyorum..
Benim edindiğim intiba şu..
PAPA ve hırıstıyanlar BOY gösterisi yaptılar çatır çatır...İZMİR VE İSTANBULDA...

oğuz
11-29-2006, 10:31 AM
sabahtan beri tv izliyorum..
Benim edindiğim intiba şu..
PAPA ve hırıstıyanlar BOY gösterisi yaptılar çatır çatır...İZMİR VE İSTANBULDA...

Boy gösterisinin açılımı nedir Aybike hanım ?:rolleyes:

Aybike
11-29-2006, 10:33 AM
Açabilirsen aç oğuz...
Ha birde oğuzcadaki yazımı aç bakim:)

oğuz
11-29-2006, 10:36 AM
Açabilirsen aç oğuz...
Ha birde oğuzcadaki yazımı aç bakim:)
Cidden izlenimlerinizi öğrenmek istiyorum.Bugünkü ziyaretlerinde izlenimleriniz ne oldu ?
Onun cevabını ben değil YÜCE TÜRK MİLLETİ'NİN 25.000.000'u yakında verecek...Neyse konu dağılmasın:rolleyes:

Aybike
11-29-2006, 01:33 PM
ATMAAAAA ne matematik nede mantık tutuyor 25 milyonmuş.hahahahha:)
papa ziyaretinin bende bıraktığı izlenimi yarına bırakıyorum..Yarın yakınlarında olacağım çünkü...O zaman yazarım...

kurshad
11-30-2006, 02:28 AM
Pekiyi, Ataturk Patrikhane hakkinda ne dusunuyordu? Kendi deyimiyle bu "fesat ve ihanet ocagini" neden Turkiye'de birakti?

Taha Akyol'un bugunku koseyazisindan;

ATATÜRK'ÜN Patrikhane hakkında sert eleştirileri vardır. "Bir fesat ve ihanet ocağı" olarak nitelemiştir. Bunun sebebi, 1770 Mora İsyanı'ndan itibaren yüz elli yıl süreyle yaşanan kanlı, vahim olaylarda Patrikhane'nin aktif bir siyasi rol oynaması, mütareke yıllarında ise Türkler açısından bıçağın artık kemiğe dayanmasıdır.
Bu olaylarla bir daha karşılaşmamak için Mustafa Kemal, İsmet Paşa ve Rauf Bey Lozan'da Patrikhane'yi Türkiye'den dışarı çıkarmak için çok uğraştılar ama başaramadılar.
Sonunda iki konuda mutabakat sağlandı:

Patrikhane'nin siyasi ve idari yetkileri olmayacak, ruhani bir kurum olarak Türkiye'de kalacak.
Türk hükümeti ruhani bir kurum olan patrik seçimine karışmayacak.
Atatürk hilafeti kaldırırken Hıristiyan ve Musevi ruhani kurumlarını da kaldırmak istemiş ama yine dış politika sebepleriyle bu mümkün olmamıştır.

Gazi'nin "Patrikhane bir fesat ve ihanet ocağıdır" şeklindeki konuşması 20 Ocak 1923 tarihlidir.

semetey
11-30-2006, 04:13 AM
http://213.243.28.21/haber.php?haberno=206042
Patrikhanedeki şükran ayinine Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Genç Parti lideri Cem Uzan, eski Liberal Demokrat Parti Başkanı Besim Tibuk, ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da katıldı. .

Enteresan bir durum, diğerleri neyse de Cem Uzan'da katılmış

HYML
11-30-2006, 05:59 AM
Biraz sonra yola çıkıyorum. İstikametim içinde Sultanahmet'te var. Bakalım Papa yüzünden trafikte babalara gelecek miyim?

Tramvayla gitmesem mi acaba yaa? :eyecrazy:

asena
11-30-2006, 06:02 AM
http://213.243.28.21/haber.php?haberno=206042
Patrikhanedeki şükran ayinine Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Genç Parti lideri Cem Uzan, eski Liberal Demokrat Parti Başkanı Besim Tibuk, ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da katıldı. .

Enteresan bir durum, diğerleri neyse de Cem Uzan'da katılmış

Cem "Kamber" Uzan

Ahde Vefa
11-30-2006, 08:34 AM
Ankarada papa uçaga binip Selçuka gidecek diye yollar daha o geçmeden bir saat önce trafige kapatildi... bu nasil istir? hangi ülke bir baska ülkenin adami geliyor diye halkina bu kadar iskence, zulüm yapiyor? ogrenciler okula gidemedi, isi olan isine gidemedi, vatandasin ellerinde biletler uçaklar kaçti...

Bir pislik için Müminlere bu kadar eziyeti yapan olsa olsa seytanin temsilcisidir, bilemiyorum artik?? :(

kurshad
11-30-2006, 08:49 AM
Asagida Selahattin Onkibar'in bugunku Yenicag gazetesinden bir koseyazisini bulacaksiniz. Tayyip Papayi neden karsiladi diyor. Ilginc bulacaginizi umuyorum

Tayyip Bey Papa’yı neden karşıladı?...

Çok değil birkaç gün önce Başbakan Erdoğan; “Papa’yı karşılayacak” mısınız sorusuna hatırlanacağı üzere şu karşılığı vermişti:
“NATO’nun toplantısında olacağım. Görüşmem mümkün değil.”
Gazeteciler “acaba bir fırsat yaratılamaz mı” diye ısrarlı olduklarında, Tayyip Bey hiddetlenerek şu karşılığı vermişti:

Önce kaçış
fotoğrafları
“Kardeşim anlamıyor musunuz, NATO toplantısında olacağım. Fiziken mümkün değil. Yahu NATO toplantısı programını ben mi hazırladım. Benim yerime Başbakan vekili arkadaşım Mehmet Ali Şahin var, o görüşecek işte.”
Açıkçası Başbakan’ın bu cevabını ve o günkü duruşunu saygıdeğer bulmuştum. Öyle ya Erdoğan söyleyemese de seçim yılına girilmişken taban hassasiyeti yani siyasi sebeplerle Papa ile görüşmek istemeyebilirdi. Böyle bir şey bizim devlet geleneğimizde olmasa da yine de mazur görülebilirdi. Belli ki AKP zirveleri İslam’a laf eden Papa ile fotoğraf vermemek için kararlıydılar. Sadece Başbakan değil, ikinci adam Abdullah Gül, üçüncü adam Abdullatif Şener ve hatta İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş bile yurt dışı görevini vesile ederek Türkiye’yi terk etmişerdi.
AKP iktidar büyüklerinin bu tutumu kamuoyunda yoğun olarak eleştirilince, önce Abdullah Gül viraj almaya çalıştı ve Vatikan geleneğinde olmayan yemek davetini sundu. Davetin reddedilmesi sonrasında ise sürpriz mi sürpriz bir gelişme oldu ve Başbakan Papa ile havalimanında görüşeceğini açıkladı.

Kabile Devleti mi?
Haberi duyunca vallahi pes dedim.

Hayır ben Erkan Mumcu gibi Sayın Erdoğan’ın omurgasını sorgulamayacağım. Bizim Başbakanlık makamına kim oturursa otursun saygımız var ama yapılan tek kelime ile devlet adabı ve temayülleri ile çatışmaktır.

Şimdi Başbakan’a soruyorum Türkiye bir kabile devleti midir ki Papa gibi önemli bir ismin ziyaretinde böylesine bir ileri, bir geri zikzaklar yapıyorsunuz.. Papa’nın Ankara’ya iniş saati aylar öncesinde belli, keza NATO toplantısının programı da öyle. O halde görüşme imkanı varken önceden neden görüşmek istemediniz? Yok bu mümkün değil idiyse neden görüştünüz ya da görüşebildiniz. Şimdi birileri sizin için; dış çevrelerle içerdeki TÜSİAD gibi egemenlerden yoğun baskı gördü ve onun için görüştü gibi bir şeyler söylerse böyle bir şeyi biz Türkiye Başbakanına nasıl yakıştırırız? Türkiye gibi bir büyük ülkenin Başbakan’ı onun bunun baskısı ya da ricası ile dış ilişkiler rotasını belirlemez değil mi efendim?

Yoksa siz başlangıçta Papa ile fotoğraf vermekten ürktünüz de sonradan 1 milyon kişi beklenen Saadet Partisi’nin mitinginin sönük geçmesinden mi cesaret alarak karar değiştirdiniz?

Türkiye Hıristiyanlaşıyor mu?
Hoş olmayan bunu sık sık yapmanızdır. Hatırlayın zina tartışmaları hadisesinde Ankara’da “AB de kim oluyor” diye tavır koymuştunuz ve sizi alkışlamıştık ama bu tavrınız da hemen ertesi gün Brüksel’de yaptığınız yüzseksen derecelik dönüşle güme gitmişti.. Şimdi de aynı şey.. Görüşmem deyip gürlüyorsunuz ama ertesi gün görüşüyorsunuz.

Anlayamadığım bir husus da Papa ile yaptığınız görüşme sürecinde nüfusumuzun yüzde 5’inin Hıristiyan olduğu açıklamanızdır. Yüzde 5’lik oran 4 milyona yakın bir sayıya tekabül ediyor.

Sayın Başbakanım vallahi AKP iktidarı öncesinde bu rakam azami 100 bindi.. Bu oranı şimdi siz açıkladığınıza göre bu herhalde bir devlet bilgisidir; öyle ise eyvah ki eyvah.. Bu gidiş ya da artış hızıyla yüz yıla kalmaz Hıristiyanlar Türkiye’de çoğunluk olacak...

Sabahattin ÖNKİBAR

BoRaN
11-30-2006, 11:29 AM
Ve sihirli kelime papanın agzından cıktı Fener rum patrigi Ekümenik !

Demir Kağan
11-30-2006, 04:25 PM
Biraz sonra yola çıkıyorum. İstikametim içinde Sultanahmet'te var. Bakalım Papa yüzünden trafikte babalara gelecek miyim?

Tramvayla gitmesem mi acaba yaa? :eyecrazy:

İsa papanın cezasını versin!! :lol:

İstanbul'da hayat felç! Taksim'e gideyim dedim. Otobüs yok. Aksaray metrosundan Galata köprüsünün başına kadar koştum! Oradan da tünele çıktım. Hülâsa yaşasın tabanvay! :lol:

asena
11-30-2006, 04:29 PM
İsa papanın cezasını versin!! :lol:
Guzel bir yaklasim.Tas etsin gibi farkliliklar da turetilebilir.

Aybike
11-30-2006, 06:28 PM
Elleri dilleri kurusun da denilebiir tabi..

Demir Kağan
11-30-2006, 06:34 PM
Elleri dilleri kurusun da denilebiir tabi..

Amen. :cool:

Ahde Vefa
12-01-2006, 12:56 AM
Papaya son olarak bir sarki armagan etmek istiyorum:
Alem biliyor adam degilsin böyle geldin öyle gidersin dilenme benden ask dilenme tek sözüm sana Allah versin son sözüm sana Allah versin :D

HYML
12-01-2006, 04:14 AM
Hülâsa yaşasın tabanvay! :lol:

Dün tramvaydan Beyazıt'ta indim, kültür-fizik yapa yapa Galata'ya vardım. Sonra aynı yoldan geri döndüm. Bu arada yollarda insanların evlerine varma istek ve azmi gözlerimi yaşarttı. (Ben dahil) Yine bu arada pApA Sultanahmet civarındayken, havadaki fink atan helikopter dahil, bir çok resmi kişi hakkında halk hiç iyi şeyler söylemiyordu. Birde derler ki, biz iki işi birarada yapamazmışız... Dün millet hem yürüyüp hemde sövüyordu...

DrAydan
12-01-2006, 04:42 AM
Ve sihirli kelime papanın agzından cıktı Fener rum patrigi Ekümenik !

Anlamadım:rolleyes: :rolleyes: Fener rum patrigi Ekümenik ![/QUOTE]
bu ne demek ki?

borcugin
12-01-2006, 05:17 AM
S.A.

Diyalog çok iyi şeydir. Müslümanlığın gereğidir. Hıristiyanlar asla ve kat'a diyaloğu istismar etmezler. Bir defa onların Ruhül Kudüs yani teslisiyle bizim Amentü'müz arasında hiç bir fark yoktur. Zaten Kur'an da günümüz koşullarında oldukça sert yazılmıştır. Reform yapmalıyız ve bu kafamızı değiştirmeliyiz. Olayları abartıyorsunuz. Demokrasi ve düşünce özgürlüğü denilen bir şey vardır. Şu an bulutların üzerinde uçuyor ve pembe pembe düşler kuruyorum. Polyana safdirikliğinde bu arada tecavüze uğrarsam olsun, gazadır bu der geçerim. Acaba diyorum, ben artık Zaman Gazetesinde yazar olabilir miyim? :D

Selametle.

METE
12-01-2006, 06:49 AM
Papaya son olarak bir sarki armagan etmek istiyorum:
Alem biliyor adam degilsin

Ayni seyler senin icinde gecerli papadan farkin yok oda senin gibi laiklik karsiti.

Ahde Vefa
12-01-2006, 08:10 AM
Ayni seyler senin icinde gecerli papadan farkin yok oda senin gibi laiklik karsiti.
Laikligi koruyan var diye sevinmeyin.. siyonistler o konuda da mahir :lol:
hadi rotary kardeslerine git ve bizi rahat birak.

asena
12-01-2006, 08:25 AM
Laiklige laf yok.
Bu arada Erdogan Bey dun Merkel'in omuzlarina ellerini doladi da doladi.Laiklik gitmez,laikiz,laiksiniz laikler.

METE
12-01-2006, 10:42 AM
Turkiye Laiktir Laik Kalacak

Ahde Vefa
12-01-2006, 11:02 AM
Yasasin masonsuz yahudisiz TÜRKIYE CUMHURIYETI ...

yavuz
12-01-2006, 11:06 AM
Şu ülkede laikliğe tehlike olarak gördükleriniz, ülkedeki dini sorunlara ne yapmışlar, söyleyin Allah aşkına ya...? Recep Tayyip Erdoğan birçoğunuzdan daha laiktir korkmayın...

Başörtüsü, imamhatip diye diye geldiler; bir faaliyetleri oldu mu? Bunlar mı laikliğe tehlike? Kandırmayalım kendimizi!

Her fırsatta ortaya laikliği ve diğer Atatürk ilkelerini kendilerine siper edinenlerin Atatürkçü olduklarından şüphem var... Atatürkçü olmak, Ulu Önder'i ideolojilerine parça yapmak mı?

yavuz
12-01-2006, 11:08 AM

%90'dan fazlası Müslüman olan bir ülkede Müslümanlığa kısıtlama getiriliyorsa ve bunu yapanlar savunma olarak laikliği kullanıyorlarsa ben de laiklik karşıtıyım!

Demir Kağan
12-01-2006, 11:25 AM
Turkiye Laiktir Laik Kalacak

Hocam maalesef bu iş sloganlarla olmuyor. Ecevit'in cenazesinde de atıldı bu sloganlar. Ne oldu? Hiçbir işe yaramadı. Önemli olan bunun tüm Türkiye'ye yayılması ve halkın kendisinin laikliği sahiplenmesi.

Konuya dönersek..

Papa gitti!

Papa 16. Benedikt’in Türkiye ziyareti sona erdi.
Papa 4 günlük Türkiye gezisinde Ankara, İzmir ve İstanbul’da çeşitli ayinlere katıldı ve temaslarda bulundu.

Papa, ayrılmadan önce havalimanında yaptığı açıklamada, ziyaretin dinler arası diyalog açısından önemi üzerinde durdu ve İstanbul’un tamamını gezememekten yakınarak “Kalbimin bir kısmı İstanbul’da kaldı” dedi.

METE
12-01-2006, 11:40 AM
%90'dan fazlası Müslüman olan bir ülkede Müslümanlığa kısıtlama getiriliyorsa ve bunu yapanlar savunma olarak laikliği kullanıyorlarsa ben de laiklik karşıtıyım!

1923 e kadar seriat le yonetildik yuzyillar boyunca ne oldu ne kadar ilerledik ne kazandi turk toplumu ? Hicbirsey

Laiklik butun inanclarin koruyucusudur
Laik bir devlette kimse kimseye inanclari yuzunden baski baski yapamaz
Laik bir devlette kimse zorla kapanmak zorunda kalmaz .
Laik bir devlette icki yasagi yoktur (Ben icki sigara icmem ama karisilmasina karsiyim )

Laik bir devlette sizlerin istedigi gibi yasamak zorunda kalmayiz .

Laik bir devlette namaz kilabilirsiniz
Laik bir devlette camiiye gidebilirsiniz
Laik bir devlette oruc tutabilirsiniz
Laik bir devlette ortunebilirsiniz kara carsaf turban vs
Laik bir devlette icki icmeyebilirsiniz kimse sizi zorlamaz icin diye .

Isteyen istedigi gibi yasiyor isteyen en uc noktalarda yasiyor tam dine veriyor kendini cember sakal salvar karısı kara carsaf icinde kimsenin dokundugu yok ve hala agliyolar ve goruyorumki bunlarin dertleri kendileri degil dertleri baskalari herkesin kendileri gibi olmasini istiyorlar .

Laiklik bizi yobazlardan korur .

yavuz
12-01-2006, 11:45 AM
Siz ne bakar-kör insanlarsınız be! Bu ülkede laiklik öyle mi algılanıyor? "Harikalar diyarı"ndan çık da Türkiye'ye, memleketine, gel artık! Laiklik o yazdıklarından en ufak birisi değil bu ülkede. Laiklik dinsizliktir o kadar!

Öğretmenin başından türbanı, özel hayatında bile kaldıran zihniyet, imansızlık değildir de nedir? Onu öyle yapan ve destekleyen herkes de Kurtuluş Savaşı'nı kazanmamıza yardımcı olan Nene Hatunlara, Sütçü İmamlara ihanet etmiş; vatana ihanet etmişlerdir!

METE
12-01-2006, 11:45 AM
Hocam maalesef bu iş sloganlarla olmuyor. Ecevit'in cenazesinde de atıldı bu sloganlar. Ne oldu? Hiçbir işe yaramadı. Önemli olan bunun tüm Türkiye'ye yayılması ve halkın kendisinin laikliği sahiplenmesi.

Slogan degil anlasinlar kimse dayatmiyor biz istiyoruz herkes seriat istiyor saniyorlar.
Hem onlar papagan gibi siyonist lafini ezberlemisler birsey demiyorsun banami lafin ?
Lafla degil her turlu destegim vardir laik devleti korumak icin bunlar kasinmaya basladi gerekirse canimida veririm bunlarin idaresi altinda yasamaktansa
Iran i gectim bunlar PAKISTAN a ozeniyorlar adam hollandada her halti yiyior burada seriat istiyorum diyor yok yaaa yemezler .

METE
12-01-2006, 11:48 AM
Nene Hatunlara, Sütçü İmamlara ihanet etmiş; vatana ihanet etmişlerdir!
Onlar esarpliydi arap vahabi turbani takmiyorlar benim anneannem babaannemde yasli akrabalarimda esarp takarlar .

yavuz
12-01-2006, 11:57 AM
Onlar esarpliydi arap vahabi turbani takmiyorlar benim anneannem babaannemde yasli akrabalarimda esarp takarlar .

Okula alınmayan öğretmenlerimiz ne takıyorlardı? Çelişme kendinle bu kadar...

METE
12-01-2006, 12:04 PM
Okula alınmayan öğretmenlerimiz ne takıyorlardı? Çelişme kendinle bu kadar...

Sen sapik bir bolucu oldugunu diger konularda belli ettin senin gibi adamlar seriat istiyor senin dusuncenmi ozgurluk getirecek soyunun kurtlerle birlik olup yaptigi katliama iyi olmus diyorsun bana insan haklarindanmi bahsediyorsun ?
Sanki kizlarinizin calismasina izin veriyorsunuzda okutuyorsunuz okullarda ortaligi karistirsin seriat propagandasi yapsin eziliyormus gibi gozukmeniz icin yolluyorsunuz.

yavuz
12-01-2006, 12:05 PM
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: Son çare kıvırmaksa... :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

yavuz
12-01-2006, 12:06 PM
Bundan sonra bu tartışmalara devam etmeyeceğim... Bir derdi olan varsa şahsımla... Bana hakaret edecek güce sahip olduğunu düşünenler de var sa aynı şekilde: LÜTFEN UŞAK'A GELSİNLER! Sonrasında forumu kirletmek istemiyorum...

Ahde Vefa
12-01-2006, 02:58 PM
Slogan degil anlasinlar kimse dayatmiyor biz istiyoruz herkes seriat istiyor saniyorlar.
Hem onlar papagan gibi siyonist lafini ezberlemisler birsey demiyorsun banami lafin ?

Bana laflarini ezberlemissin diyorsun, fakat senden "seriat istiyorsunuz"dan baska bir sey de cikmiyor... hayrola kardes?

Lafla degil her turlu destegim vardir laik devleti korumak icin bunlar kasinmaya basladi gerekirse canimida veririm bunlarin idaresi altinda yasamaktansa
Iran i gectim bunlar PAKISTAN a ozeniyorlar adam hollandada her halti yiyior burada seriat istiyorum diyor yok yaaa yemezler .
hee tabi canim, canini verirsin. 60 kadeh raki'dan sonra verirsin belki canini...
aleviyim modernim laikim diyorsun, fakat yaptigin sey baticiliktir..

golge yapiyorsun canim, kenara kay ........ :rolleyes:

" 'Allah-u Ekber' diyeni kodeslere fırlatın,
Gözcüsüyüz kaç yüzyıl o gerçek hakikatın.
ATIN, SATIN, TÜKÜRÜN MUKADDESAT NE VARSA
SİZİN İÇİN NEDİR Kİ, UTANMAMAK BİR AR'SA... "

BOZ-OK
12-01-2006, 03:49 PM
Su laikligin nasil bir sey oldugunu herkesin anlayacagi dille ornekli anlatalim da konu kapansin,

1- Laik bir devlette din, devlet islerine karismayacaktir, devlet de kimsenin ibadetini kisitlamayacaktir ve mudahale etmeyecektir. Mesela devlet camileri, kiliseleri, havralari kapatmayacaktir, herkes ozgurce ibadet edecek ama hic kimse de "hilafet isteruk" diye sokaklara dokulemeyecektir.

2- Devlet butun inanclara esit mesafede duracak, butun dini inanclarin ulkedeki hamisi durumunda olacaktir. Mesela cemaat liderleri basbakanlik konutunda toplanti yapamayacaklardir, ayni Papa ve Patrik toplantilarini basbakanlik konutunda yapamayacaklari gibi.

3- Herhangi bir inancin mensuplarinin diger inanc mensuplarina gore hic bir ustunlugu ve onceligi olmayacaktir. Kurtulus Isa'da veya Musa'da veya Muhammed'de olmak zorunda olmayacak, herkes nasil kurtulmak istiyorsa oyle kurtulacaktir.

4- Devletin kanunlari dini esaslara gore degil, evrensel hukuk esaslarina gore yapilacaktir. Mesela 4 hanimla evlenilemeyecektir.

5- Devlet ile ilgili alanlarda hic bir dini simge kullanilamayacaktir. Yani nasil papaz kiyafetiyle meclise girilemez, cumhurbaskanligi makamina oturulamaz ve devlet dairelerinde calisilamazsa, turban, sarik ve cubbeyle de bu alanlarda gorev yapilamayacaktir.

6- Herkes her istedigine inanacak veya isterse hic bir seye inanmayacaktir. Yani insanlar kafir, dinsiz diye dayak yemeyeceklerdir, oruc tutmayanlara saldirilmayacaktir. Ote yandan, oruc tutanlara da saldirilmayacaktir, Musluman oldugu icin kimse asagilanmayacaktir.

7- Sokaklarda seriat isteruk diye gosteri yapilamayacak, Kubilaylarin kafasi kor testereyle kesilemeyecektir. Kesmeye kalkisanlar olursa essek cennetine gonderileceklerdir. Tabii sokalarda kahrolsun Islam veya Hristiyanlik diye gosteri de yapilamayacaktir.

8- Sokaklarda isteyen istedigi gibi giyinecektir, Turbanliya ve carsafliya kimse bir sey diyemedigi gibi, mini etek giyene de bir sey deyilemeyecektir. Plajlarda mayolu kadinlara saldirilmadigi gibi, carsafla denize giren hanimlara da saldirilamayacaktir.

9- Cani isteyen cani istedigi gibi yasayacaktir. Mesela isteyen camiye, isteyen meyhaneye gidebilecek, bundan dolayi kinanmayacaktir. Ramazanda oruc tutup tutmamak veya icki icip icmemek konusu hic kimsenin haddi olmayacaktir, aynen Hristiyanlarin da yortularda Hristiyan geleneklerine gore davranilmadigi zaman kimseyi elestirmeye hakki olmadigi gibi.

10- Hic bir inanc grubunun devlet yonetimini ele gecirip din devleti kurmaya calismak gibi bir dusuncesi olamayacak, kalkisilmasi durumunda kalkisanlarin elleri ve kafalari kirilacaktir...

Sanirim yeterince acik olmustur...Itirazi olanlarin, acilen yasayabilecekleri baska ulkeler aramalari anayasanin degistirilemez ilkeleri goz onune alindiginda, hararetle tavsiye edilmektedir...:cool:

Alparslan
12-01-2006, 05:24 PM
Su laikligin nasil bir sey oldugunu herkesin anlayacagi dille ornekli anlatalim da konu kapansin,

1- Laik bir devlette din, devlet islerine karismayacaktir, devlet de kimsenin ibadetini kisitlamayacaktir ve mudahale etmeyecektir. Mesela devlet camileri, kiliseleri, havralari kapatmayacaktir, herkes ozgurce ibadet edecek ama hic kimse de "hilafet isteruk" diye sokaklara dokulemeyecektir.

Sadece kapatmakmidir dine karismak? Devlet hutbeleri bile kendi eli ile yazdirmiyor mu? Diyanet isleri baskanligi necidir?

2- Devlet butun inanclara esit mesafede duracak, butun dini inanclarin ulkedeki hamisi durumunda olacaktir. Mesela cemaat liderleri basbakanlik konutunda toplanti yapamayacaklardir, ayni Papa ve Patrik toplantilarini basbakanlik konutunda yapamayacaklari gibi.

Papa Sezer'in elini sikarken sanirim bu kurali okuyamadi...

3- Herhangi bir inancin mensuplarinin diger inanc mensuplarina gore hic bir ustunlugu ve onceligi olmayacaktir. Kurtulus Isa'da veya Musa'da veya Muhammed'de olmak zorunda olmayacak, herkes nasil kurtulmak istiyorsa oyle kurtulacaktir.

O zaman misyonerleri neden suremiyoruz ulkemizden? Yoksa bunlar onlar icin isleyemeyen kurallar mi? Yoksa misafirperverligimiz mi tuttu?

4- Devletin kanunlari dini esaslara gore degil, evrensel hukuk esaslarina gore yapilacaktir. Mesela 4 hanimla evlenilemeyecektir.

Ama mesela 5 metres ovunme meselesi , erkek aldatmak medeni cesaret hatta devrimcilik olabilir. Insanlarin yatak odasina mudahale ettigimi soyleyecek olursaniz, siz neden insanlarin nikah AKDINE karisirsiniz? Kanunlar evrensel falan degil TURK'e gore olmalidir.Cunku kanunlarin uygulayicilari ve muhataplari TURK halkidir.

5- Devlet ile ilgili alanlarda hic bir dini simge kullanilamayacaktir. Yani nasil papaz kiyafetiyle meclise girilemez, cumhurbaskanligi makamina oturulamaz ve devlet dairelerinde calisilamazsa, turban, sarik ve cubbeyle de bu alanlarda gorev yapilamayacaktir.

Milletvekili adayi kac papaz var ulkemde? Kaci secilebilir? Basortusu ile cubbe yada sarik arasinda cok buyuk bir fark vardir, biri dini bir FARZ oburu keyfiyettir. Devlet keyfiyetlere-mesela sigara icmek- karisir. Ama IHTIYAC lara karismasi ZORBALIKTIR. Bu devlet basiortulunun de devleti degil mi ki onun memuresi olma hakkini elinden alasiniz?Yada basi acik ve bolucu militan erkekleri nasil engelleyeceksiniz?Cinsel ayrimcilik degilmidir bu?

6- Herkes her istedigine inanacak veya isterse hic bir seye inanmayacaktir. Yani insanlar kafir, dinsiz diye dayak yemeyeceklerdir, oruc tutmayanlara saldirilmayacaktir. Ote yandan, oruc tutanlara da saldirilmayacaktir, Musluman oldugu icin kimse asagilanmayacaktir.

Okullarda Musluman cocuklarina abuk-subuk ici bosaltilmis sozde din bilgisi ogretilirse bunlar olur iste.Musluman asagilanmiyorsa, neden her sakalliya YOBAZ,GERICI deniyor? Yoksa birileri kildan bile kil mi kapiyor? Neden kimse Ekumenik Zirtapoz efendinin sakalini zapt-u rapt altina alamiyor?Alsinlar o sakali makas altina eger babami ikna edip o bembeyaz sakallarini kestirmezsem nederseniz deyin...(gerekirse kendime kiyar istedigi kizla bile evlenirim, o derece ciddiyim yani)

8- Sokaklarda isteyen istedigi gibi giyinecektir, Turbanliya ve carsafliya kimse bir sey diyemedigi gibi, mini etek giyene de bir sey deyilemeyecektir. Plajlarda mayolu kadinlara saldirilmadigi gibi, carsafla denize giren hanimlara da saldirilamayacaktir.

Birileri de anadan uryan dolasmak istese yolda bunlara da karismamamiz lazim o vakit...Gerci 3 m den sonra ortadan kaybolurlar ya :P neyse...

10- Hic bir inanc grubunun devlet yonetimini ele gecirip din devleti kurmaya calismak gibi bir dusuncesi olamayacak, kalkisilmasi durumunda kalkisanlarin elleri ve kafalari kirilacaktir...

Bir din olmayan Masonlar buna musade etmez zaten, kendilerine aldiklarini sana-bana hatta Pappa'ya bile birakmazlar. Merakin olmasin...

Sanirim yeterince acik olmustur...Itirazi olanlarin, acilen yasayabilecekleri baska ulkeler aramalari anayasanin degistirilemez ilkeleri goz onune alindiginda, hararetle tavsiye edilmektedir...:cool:

Sanirim su an yakin ulkelerdeyiz (ya basha) ama bu herhangi birinin hangi fikirde olursa olsun vatan belledigi bu topraklardan cikartilmasini gerektirmez(Vatanim diyemeyenler voltasini alsin kendiliginden). Zaten kimsenin bir Turk evladini bunu yapmaya/ zorlamaya GUCU de yetmez.Cok sukur DNA miz kuvvetli.

nogayhan
12-01-2006, 05:58 PM
S.A

Degisik dusunen herkese vatan haini yaftasini yapistirir bunlar,Iran yada Arabistan ornegini cok kullanirlar,yani birilerinin agziyla konusurlar,veya AB nin satilmislari falan denir,AKP destekcisi de olursun,seriatcida,AB ye satilmis karalamasi.

Kendi sabit fikirlerini dayatmak ugrunada gercekleri carpitmaya hic bir sakinca gormuyorlar.

Papagan gibi tekrarladiklari sloganlari var,her iletilerinde mutlaka tekrarlarlar.

BOZ-OK
12-01-2006, 06:24 PM
Bu gun fazla ucmussun sen, gel biraz ezberini bozalim senin...;)

Sadece kapatmakmidir dine karismak? Devlet hutbeleri bile kendi eli ile yazdirmiyor mu? Diyanet isleri baskanligi necidir?

Devlet her donemde bu tur kuruluslara sahip idi, Osmanlida da Seyhulislamlik kurumu vardi....Ne onerirdin diyanet isleri baskanliginin yerine sahi? Acikca soyleyemiyorsun ama bana daha ziyade irticaya ozgurluk istiyormussun gibi geliyor, bunu istiyorsan acik soyle, demogoji ve takiyyeye gerek yok...:rolleyes:

Papa Sezer'in elini sikarken sanirim bu kurali okuyamadi...

Ne yani, Vatikan devlet baskaninin elini sikmasamiydi bizim devlet baskanimiz? Veya Papa-Patrik toplantisi Cankaya koskunde yapildi da bizim haberimiz mi yok? Yine demogoji ve saptirma....:rolleyes:

O zaman misyonerleri neden suremiyoruz ulkemizden? Yoksa bunlar onlar icin isleyemeyen kurallar mi? Yoksa misafirperverligimiz mi tuttu?

Muslumanlik propagandasi serbest ama Hristiyanlik propagandasi yasak, oyle mi? :rolleyes: Ben Muslumanim ama Hristiyanlara kendi dinlerini yayiyorlar diye bozulmuyorum, hayat maalesef boyle...

Ama mesela 5 metres ovunme meselesi , erkek aldatmak medeni cesaret hatta devrimcilik olabilir. Insanlarin yatak odasina mudahale ettigimi soyleyecek olursaniz, siz neden insanlarin nikah AKDINE karisirsiniz? Kanunlar evrensel falan degil TURK'e gore olmalidir.Cunku kanunlarin uygulayicilari ve muhataplari TURK halkidir.

Ben mi yanlis anliyorum, yoksa sen yine demogoji mi yapiyorsun? Yukarda soylediklerinin konuyla ne ilgisi var? Niye insanlarin yatak odasina karisilsin? Niye fuhus devrimcilik sayilsin? Ne demek istiyorsun sen? Erkekler 4 kadinla evlenebilsin mi diyorsun? Yoksa dini kurallara gore mi yapilsin yasalar demek istiyorsun? Lafi geveleme ve acik soyle, sen ne istiyorsun? Sen delirmis olmalisin, nikah resmi bir islemdir ve hukuki bir akitnamedir... Karisilmayacakmis... Sacmaliyorsun, demogoji yapiyorsun...

Milletvekili adayi kac papaz var ulkemde? Kaci secilebilir? Basortusu ile cubbe yada sarik arasinda cok buyuk bir fark vardir, biri dini bir FARZ oburu keyfiyettir. Devlet keyfiyetlere-mesela sigara icmek- karisir. Ama IHTIYAC lara karismasi ZORBALIKTIR. Bu devlet basiortulunun de devleti degil mi ki onun memuresi olma hakkini elinden alasiniz?Yada basi acik ve bolucu militan erkekleri nasil engelleyeceksiniz?Cinsel ayrimcilik degilmidir bu?

Yine demogoji... :lol: Devlet dairelerinde papaz kiyafetiyle calisilmasinin serbest olmasi konusunun yanitini kendine durustce veremedigin surece de demogoji olarak kalacak...Cunku sen de, ben de biliyoruz ki, sen sadece Islami simgelere ozgurluk istiyorsun, digerlerine degil, iki yuzlusun, takiyyecisin... Ayrica devletin basortululerin devleti olup olmadigini sorman tam bir hedef saptirmadir, hangi basortulunun devlet dairelerinde bas ortusunden dolayi isi gorulmemis veya savsaklanmistir? Devlet daireleri herkese ayirim yapmadan hizmet vermektedir...Ote yandan, devlet memuriyeti bir hak degil, bir secimdir... Devletin memurlarinin uymak zorunda oldugu kurallar vardir, uymuyorsa gider ozel sektorde calisirsin, bu kadar basittir...Devlet memuresi mini etek de giyemez, bas ortusu de takamaz...

Okullarda Musluman cocuklarina abuk-subuk ici bosaltilmis sozde din bilgisi ogretilirse bunlar olur iste.Musluman asagilanmiyorsa, neden her sakalliya YOBAZ,GERICI deniyor? Yoksa birileri kildan bile kil mi kapiyor? Neden kimse Ekumenik Zirtapoz efendinin sakalini zapt-u rapt altina alamiyor?Alsinlar o sakali makas altina eger babami ikna edip o bembeyaz sakallarini kestirmezsem nederseniz deyin...(gerekirse kendime kiyar istedigi kizla bile evlenirim, o derece ciddiyim yani)

Sacmaliyorsun... Kisilerin kisisel gorusu ile devletin resmi tavrini birbirine karistirmaya calisiyorsun, yine tipik silahiniz demogoji.... Simdi benim de sana acik giyinen kadinlari fahise olarak goren igrenc tipleri ornek gostererek mi yanit vermem lazim?

Birileri de anadan uryan dolasmak istese yolda bunlara da karismamamiz lazim o vakit...Gerci 3 m den sonra ortadan kaybolurlar ya :P neyse...

Yine demogoji... Ciplak gezmek yasalara aykiridir, bunu normal karsilayan kimseyi de gormedim... Yine demogoji, yine hedef saptirma...

Bir din olmayan Masonlar buna musade etmez zaten, kendilerine aldiklarini sana-bana hatta Pappa'ya bile birakmazlar. Merakin olmasin...

Standard slogan...:lol: Masonlar !!!! Siyonistler....:lol:

Bak kardesim, masonlar veya siyonistler veya sizler... Din esasli devlet kuramazsiniz, yasaktir... Aranizdaki salakca tepismeyi de sokaktaki insani huzursuz etmeden yapin, gizli kapilar ardinda ne halt yerseniz yeyin, acikta yaparsaniz da iceri girersiniz, yeterince acik mi?

Sanirim su an yakin ulkelerdeyiz (ya basha) ama bu herhangi birinin hangi fikirde olursa olsun vatan belledigi bu topraklardan cikartilmasini gerektirmez(Vatanim diyemeyenler voltasini alsin kendiliginden). Zaten kimsenin bir Turk evladini bunu yapmaya/ zorlamaya GUCU de yetmez.Cok sukur DNA miz kuvvetli.

Eh, vatan olarak Turkiye'yi secmissen tekrar hatirlatiyorum, anayasa aciktir, devlet laiktir, degistirilemez, degistirilmesi teklif edilemez...Burasi dini esaslar uzerine kurulmus bir devlet degildir... Eger illaki din esasli devlette yasamak istiyorsan da su anda bulundugun ulkede kal, orasi tam istedigin gibi iste, ama bir seyi bil ki, burayi oraya benzetmeye niyetliysen bunu sana yaptirmayacaklar, biz bu devleti sokakta bulmadik...Kan ve irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti....;)

BOZ-OK
12-01-2006, 06:27 PM
S.A

Degisik dusunen herkese vatan haini yaftasini yapistirir bunlar,Iran yada Arabistan ornegini cok kullanirlar,yani birilerinin agziyla konusurlar,veya AB nin satilmislari falan denir,AKP destekcisi de olursun,seriatcida,AB ye satilmis karalamasi.

Kendi sabit fikirlerini dayatmak ugrunada gercekleri carpitmaya hic bir sakinca gormuyorlar.

Papagan gibi tekrarladiklari sloganlari var,her iletilerinde mutlaka tekrarlarlar.

Yukardaki begendigin yazi bastan asagi demogoji ve carpitmadir... :rolleyes: Farkinda degilsin belki ama burada kendinden olmayan herkesi o veya bu olmakla damgalayan da, slogancilik yapan da sizler ve yardakcilarinizdir... Dini surekli alet etmeniz de cabasidir... Dinine saygili yurdum insaninin bu saygisini ve sessizligini gorunce istediginiz gibi at kosturabileceginizi mi sandiniz? Bu devlet seyhler ve meczublar devleti olmayacaktir artik, o devir kapanmistir, gecmis olsun...

Alparslan
12-01-2006, 07:34 PM
Bu gun fazla ucmussun sen, gel biraz ezberini bozalim senin...;)

Ucmak icin kanat lazim, ezbere konusmak icin papagan gagasi..Cok sukur ikiside bende yok.

Devlet her donemde bu tur kuruluslara sahip idi, Osmanlida da Seyhulislamlik kurumu vardi....Ne onerirdin diyanet isleri baskanliginin yerine sahi? Acikca soyleyemiyorsun ama bana daha ziyade irticaya ozgurluk istiyormussun gibi geliyor, bunu istiyorsan acik soyle, demogoji ve takiyyeye gerek yok...:rolleyes:

Bak daha aradaki ayirimi bile yapamamissin, OSMANLI LAIK MIYDI? Tabiki de din isleri icin bir kurum olusturmali idi. Ama LAIK Turkiye Cumhuriyeti boyle bir kurum olusturarak kendi kendisi ile celiski icine girmektedir. Ne demogoji ne TAKIYYE yaparim. Soyumda bunu yapan cikmadi ki bana bunu miras biraksinlar. Ne dusundugum acikca ortadadir. Sana her 'ilham olunan' fikir sabit gercek diye dusunuyorsun herhalde. Irtica dedigin sey nedir? Ben de ona ozgurluk istiyormusum...Bak bak bak... Kardesim ben ve ailem Turk soylu Muslumanlariz. Inandik diye devletin basindaki sapkinlarin dayattigini mi uygulayayim? Yasar Nuri, Beyaz yada RTE hepsi kivrak sebekler.Dediklerini degil de Kur'an da yazani uygulamaya calismak irtica ise evet ben o dedigindenim.

Ne yani, Vatikan devlet baskaninin elini sikmasamiydi bizim devlet baskanimiz? Veya Papa-Patrik toplantisi Cankaya koskunde yapildi da bizim haberimiz mi yok? Yine demogoji ve saptirma....:rolleyes:

Papaya DEVLET BASKANI sifatini verirken hic zorlanmiyorsun ama Musluman ulkesinde Musluman oldugu icin memur bile olmaya layik gormuyorsun bizi. Devlet baskani papanin elini sikanlar birkere en azindan halkinin kanaat onderi olmus bir kisinin elini sikar mi ? Hic sanmam. Neyini saptirmisim? Fenerde adamlar devlet kurma dusunceleri icinde ve bunu benim topraklarimda yapiyor sen hala Muslumanlara yuklenmeye calisiyorsun. Takiyye yapmadan soyle bakalim sen Musluman dusmani misin?

Muslumanlik propagandasi serbest ama Hristiyanlik propagandasi yasak, oyle mi? :rolleyes: Ben Muslumanim ama Hristiyanlara kendi dinlerini yayiyorlar diye bozulmuyorum, hayat maalesef boyle...

Ben ise nesilleri kendi elimle atese atmaktan cekindigim icin onlara baska bir dinin degil kendi dinlerinin TAM olarak ve birilerinden cekinerek degil SADECE VE SADECE dinin sahibi olan ALLAH'tan korkarak ogretilmesini isterim.

Ben mi yanlis anliyorum, yoksa sen yine demogoji mi yapiyorsun? Yukarda soylediklerinin konuyla ne ilgisi var? Niye insanlarin yatak odasina karisilsin? Niye fuhus devrimcilik sayilsin? Ne demek istiyorsun sen? Erkekler 4 kadinla evlenebilsin mi diyorsun? Yoksa dini kurallara gore mi yapilsin yasalar demek istiyorsun? Lafi geveleme ve acik soyle, sen ne istiyorsun? Sen delirmis olmalisin, nikah resmi bir islemdir ve hukuki bir akitnamedir... Karisilmayacakmis... Sacmaliyorsun, demogoji yapiyorsun...

Sen yanlis anlamak icin cok direniyorsun deyip birakirdim ama, sana soyliyeyim cunku bizim koyde lafin tamami bu durumlarda soylenir. Heryerde herkesin gozune sokulan sapkin isler ve ortalikta yasanan cinsellik, hatta sapkin cinsellik, o kerhane kilikli TV lerde ve yine kagittan kerhane gazetelerde nesillerimizin beynine beynine zerk edilmekte. Bunu onlemek icin ne yasak var? Koyamiiyorlar cunku en ufak bir zorlamada zirt diye LAIKLIK KARSITI ilan edilip aforoz edilir insanlar...Cunku birileri nemalaniyor bu baldir bacak sovdan, e bundan nemalananlarinda adini soylemiyim. Sacmalamak ne haddime, USTAD. Allah izin verdiyse 4 nikaha ISTEYEN ISTEDIGI YERINI YIRTSIN ben buna yok olmaz demem. Hele hele BU NE REZILLIK DEYIP kendine metres dost tutanlari asla asla kollamam.Yasalar insanlarin dinlerini yasamalarina engel OLAMAZ/OLMAMALIDIR. (Bunu sadece nikah kalibina da daraltmamak gerekir). Kur'an icinde gecen her turlu izni bana beser vermediki ben onu yasamak icin beserden izin alayim...

Yine demogoji... :lol: Devlet dairelerinde papaz kiyafetiyle calisilmasinin serbest olmasi konusunun yanitini kendine durustce veremedigin surece de demogoji olarak kalacak...Cunku sen de, ben de biliyoruz ki, sen sadece Islami simgelere ozgurluk istiyorsun, digerlerine degil, iki yuzlusun, takiyyecisin... Ayrica devletin basortululerin devleti olup olmadigini sorman tam bir hedef saptirmadir, hangi basortulunun devlet dairelerinde bas ortusunden dolayi isi gorulmemis veya savsaklanmistir? Devlet daireleri herkese ayirim yapmadan hizmet vermektedir...Ote yandan, devlet memuriyeti bir hak degil, bir secimdir... Devletin memurlarinin uymak zorunda oldugu kurallar vardir, uymuyorsa gider ozel sektorde calisirsin, bu kadar basittir...Devlet memuresi mini etek de giyemez, bas ortusu de takamaz...

22 yil devlet kademelerinde calisan annemin isleri basindaki ortu yuzunden savsaklanmaya calisilmissa da agizlarinin paylarini alip bilmedikleri kanunlari yuzlerine samar cinsinden yemeleri ile son bulmustur. Ben sana her turlu simgeye ozgurluk istiyorum mu dedim? Iki yuzlu lafini sana iade ederdim ama sana az kacacak diye korkarim. Yasamadan konusmak kolay olsada bu kadar sallamak ne kadar kolay bilmiyorum...Tabiki mensubu bulundugum dinin ve milletin simgelerine ozgurluk istiycem, baska neye istiyim? Hindular icin tapinak da mi istiyim? Konuyu saptirma...Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan herkes sicili temiz oldugu ve yasi tuttugu surece Devlet memuru olabilir, bu HAKKIN elinden alinmasi karsisinda oraya o kurallari kimin koyduguna da bakilmalidir.

Sacmaliyorsun... Kisilerin kisisel gorusu ile devletin resmi tavrini birbirine karistirmaya calisiyorsun, yine tipik silahiniz demogoji.... Simdi benim de sana acik giyinen kadinlari fahise olarak goren igrenc tipleri ornek gostererek mi yanit vermem lazim?[/QUOTE ]

ZIRVA!!!

[QUOTE]
Yine demogoji... Ciplak gezmek yasalara aykiridir, bunu normal karsilayan kimseyi de gormedim... Yine demogoji, yine hedef saptirma...
Peki sence bu neden kanunlara aykiri? Ahaaa yoksa kanunlarimizda dini esasli maddeler falan mi var ????

Standard slogan...:lol: Masonlar !!!! Siyonistler....:lol:

Bak kardesim, masonlar veya siyonistler veya sizler... Din esasli devlet kuramazsiniz, yasaktir... Aranizdaki salakca tepismeyi de sokaktaki insani huzursuz etmeden yapin, gizli kapilar ardinda ne halt yerseniz yeyin, acikta yaparsaniz da iceri girersiniz, yeterince acik mi?

SEN ALKOLLUSUN SANIRIM BUNLARI YAZARKEN!!! MASONLARLA BENI BIR TUTACAK KADAR GAYR-I AKIL BIRISININ KALAN YORUMLARINADA BAKALIM.
SEN KIMI KIMIN VATANINDA TEHDIT EDIYORSUN???

Eh, vatan olarak Turkiye'yi secmissen tekrar hatirlatiyorum, anayasa aciktir, devlet laiktir, degistirilemez, degistirilmesi teklif edilemez...Burasi dini esaslar uzerine kurulmus bir devlet degildir... Eger illaki din esasli devlette yasamak istiyorsan da su anda bulundugun ulkede kal, orasi tam istedigin gibi iste, ama bir seyi bil ki, burayi oraya benzetmeye niyetliysen bunu sana yaptirmayacaklar, biz bu devleti sokakta bulmadik...Kan ve irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti....;)
Benim senden bir farkim var uzerinde AY-YILDIZ olmayan yerlere VATAN demem. Surekli orada ikamet etmem...O devleti zaten sen bulmadin o vatanida ben secmedim, ATALARIMIN kanidir beni o devlete ve vatana baglayan HADDINI BIL, PKK lilardan bi farkin olsun, boluculukte yapma bu kadar. Vatanina bagli insanlarin can damari vatanlaridir, bilmedigin belli ,benim hakkimda hakaretamiz konusmana bir nebze dayanilir ama VATANIMI SORGULAYACAK ADAM YOK BU DUNYADA!!!

yavuz
12-02-2006, 02:19 AM
Türkiye medyasında, Dindarların dini kendine alet etmesinden çok; Ulu Önder Atatürk'ümüzü ve kendisinin bizlere armağan ettiği Laiklik ilkesini imansızlıklarına alet edenler var...

PİŞŞ-Tİ denilen ti'ye almadığım bir program var ki; geçtiğimiz günlerde dua okuyan bebek hakkında bir buçuk saat ortak görüşleriyle tartıştılar(fark ettim aralarında en dindar olan ve en fazla dini hoşgörüye sahip olan Ajda Pekkan'mış), o bebeğin yapılıp, satılmasını tek taraflı olarak -onlara sorsan hepsi de tarafsızdır- tartıştılar. Onlara göre; genç yaşta çocukların beyinlere böyle şeylerin sokulması zararlıymış! (Örnek aldıkları batı medeniyetine baksınlar, her Pazar çocuklarıyla kiliseye gidenler biz değiliz, onlar!) Ama ne hikmetse mini etekli barbi bebekler zararsızmış! Genç yaşta çocukların bir-iki kelime dua öğrenmesi yerine, mini etekle gezinip erkeklerin laf atmalarına katlanmalarının(zamanla umursamamazlık, hatta hoşlanmaya doğru gidiyor bu, psikoloji dersinde gördüklerime göre...) bir halt olduğunu öğrenmesini daha uygun görüyorlarmış, aferin; onlara beş yıldızlı bir pekiyi benden!

BOZ-OK
12-02-2006, 04:54 AM
Ucmak icin kanat lazim, ezbere konusmak icin papagan gagasi..Cok sukur ikiside bende yok.

O yuzden komik oluyor ya....:lol:

Bak daha aradaki ayirimi bile yapamamissin, OSMANLI LAIK MIYDI? Tabiki de din isleri icin bir kurum olusturmali idi. Ama LAIK Turkiye Cumhuriyeti boyle bir kurum olusturarak kendi kendisi ile celiski icine girmektedir. Ne demogoji ne TAKIYYE yaparim. Soyumda bunu yapan cikmadi ki bana bunu miras biraksinlar. Ne dusundugum acikca ortadadir. Sana her 'ilham olunan' fikir sabit gercek diye dusunuyorsun herhalde. Irtica dedigin sey nedir? Ben de ona ozgurluk istiyormusum...Bak bak bak... Kardesim ben ve ailem Turk soylu Muslumanlariz. Inandik diye devletin basindaki sapkinlarin dayattigini mi uygulayayim? Yasar Nuri, Beyaz yada RTE hepsi kivrak sebekler.Dediklerini degil de Kur'an da yazani uygulamaya calismak irtica ise evet ben o dedigindenim.

Hala demogoji degil mi? Bir suru anlamsiz soz ama hala esas soruya yanit yok, Ne oneriyorsun diyanet isleri baskanliginin yerine? Bu soru yanitlanmiyor ama bir vaveyladir gidiyor, Diyanet isleri baskanligi kaldirilsin !!! Eee, sonra ne olacak? Diyanet isleri baskanliginin biraktigi bosluk nasil doldurulacaktir? Ben sana soyleyeyim, ikinci adim tekke ve zaviyelerin acilmasi talebidir....Iste irtica dedigim sey de budur ve senin de acikca soyleyemesen bile ozgurluk istedigin sey budur... Milleti kor, alemi sersem mi saniyorsunuz? Laik veya degil, dunyanin her ulkesinde din isleri icin bir kurum olusturulmasi pratik bir gerekliliktir, Turkiye de bunun disinda degildir...Kaldi ki, diyanet isleri baskanligi insanlarin dini inanclarina mudahale eden veya bir takim seyleri dayatan bir kurum da degildir, bu buyuk bir iftiradir... Diyanet isleri baskanligi, neyi dayatmistir? Yaptigi tamamen halkimizin dini ihtiyaclarini karsilamak, bu konuda bilgilenmeleri icin eserler yayinlamak ve talep uzerine fetva yayinlamaktir... Diyanet isleri baskanliginin kitaplarini okuma, verdigi fetvalara uyma zorunlulugu mu vardir? Bu konuda bir dayatma mi vardir? Bunun yanitini hepimiz biliyoruz, kocaman bir HAYIR...Bu durumda sen hala devlet dine mudahale etmis oluyor diye bagiracaksin, oyle mi? Hadi canim sen de !!! Kaldi ki Diyanet isleri baskanligi bunyesinde 50 bin civarinda din gorevlisi calismaktadir, bunlarin icinde konularinda uzman ilahiyatcilar ve profesorler vardir... Sizin esas dayanamadiginiz da budur, kusura bakma kardesim, insanlarimizin dinlerini falanca tarikatin kerameti kendinden menkul seyhinden degil, bu isin uzmani olan din alimlerinden ogrenme hakki vardir...

Papaya DEVLET BASKANI sifatini verirken hic zorlanmiyorsun ama Musluman ulkesinde Musluman oldugu icin memur bile olmaya layik gormuyorsun bizi. Devlet baskani papanin elini sikanlar birkere en azindan halkinin kanaat onderi olmus bir kisinin elini sikar mi ? Hic sanmam. Neyini saptirmisim? Fenerde adamlar devlet kurma dusunceleri icinde ve bunu benim topraklarimda yapiyor sen hala Muslumanlara yuklenmeye calisiyorsun. Takiyye yapmadan soyle bakalim sen Musluman dusmani misin?

Yine demogoji ve laf kalabaligi, degil mi? ;) Muslumanlara yuklenmeye calisiyormusum... Unuttuysan sana hatirlatayim, bu milletin % 99 u muslumandir ve Muslumanlik senin tekelinde degildir... Isinize gelmeyince onunuze gelene "Muslumanlara saldiriliyor !!!" vaveylasi ile saldirmayi da kesin artik, inandirici olmuyor, sanki memlekette sizden baska Musluman yokmus gibi...Ben de Muslumanim Allaha sukur ama sizin gibi Islam'i kil bedevi cadirina hapsetmeye calisanlarin yolundan gitmek zorunda degilim, sizin bana Islam diye dayatmaya calistiginiz seyi de istemiyorum... Esas dayatma yapan sizsiniz, butun amaciniz Turkiyenin laik duzenini ortadan kaldirmaktir ve yonetime gelir gelmez ilk yapacaginiz sey de size simdi gosterilen tahammulun onda birini bile sizin gibi dusunmeyenlere gostermemektir... Sizin istediginiz dininizi yasamak degil, din esasli bir devlet kurmaktir, butun mesele de bundan ibarettir...

Papa konusuna gelince de, begenin yada begenmeyin, uluslararasi protokol kurallari vardir, Papa Vatikan devletinin baskanidir ve Turkiye'de cumhurbaskanligi duzeyinde agirlanir ve o sekilde de agirlanmistir... Tarikat lideleri ise Turkiye cumhuriyeti yasalarina gore hic bir resmi kimligi olmayan kisilerdir, kerametleri kendilerinden ve takipcisi olan gruplardan menkuldur....Yani sozleriniz laf-i guzaftir, demogojidir...

Ben ise nesilleri kendi elimle atese atmaktan cekindigim icin onlara baska bir dinin degil kendi dinlerinin TAM olarak ve birilerinden cekinerek degil SADECE VE SADECE dinin sahibi olan ALLAH'tan korkarak ogretilmesini isterim.

Bak kardesim, sen hala anlamamakta direniyorsun, sana ve bana gore hak din Muslumanlik ama bir Hristiyana gore ise hak din Hristiyanliktir, laik bir devlette isteyen istedigine inanir, kendi dininin yayilmasi icin ugrasir... Yani herkes kendi bildigi sekilde kurtulusa eger... Ote yandan Islamiyeti de herkes , ayni diger dinlerin ogrenilebildigi gibi ogrenmekte ozgurdur, Turkiye dini ozgurlukler konusunda dunyanin en iyi ulkelerinden biridir... Ama sizlerin amaci kendinizden baskasina yasam hakki tanimamaktan ibarettir....Buna da din temelli diktatorluk denilir terminolojide...

Sen yanlis anlamak icin cok direniyorsun deyip birakirdim ama, sana soyliyeyim cunku bizim koyde lafin tamami bu durumlarda soylenir. Heryerde herkesin gozune sokulan sapkin isler ve ortalikta yasanan cinsellik, hatta sapkin cinsellik, o kerhane kilikli TV lerde ve yine kagittan kerhane gazetelerde nesillerimizin beynine beynine zerk edilmekte. Bunu onlemek icin ne yasak var? Koyamiiyorlar cunku en ufak bir zorlamada zirt diye LAIKLIK KARSITI ilan edilip aforoz edilir insanlar...Cunku birileri nemalaniyor bu baldir bacak sovdan, e bundan nemalananlarinda adini soylemiyim. Sacmalamak ne haddime, USTAD.

Demokrasiler herkesin istedigi gibi yasayabildigi yerlerdir kardesim, sizlerin hazmedemedigi de budur...Onlarin paralelinde, dini yayin yapan medya da vardir... Cani isteyen baldir bacak, cani isteyen dini yayin izleyecek... Dedigim gibi, cani isteyen meyhaneye, cani isteyen camiye gidecek... Ben de bu tur yayinlardan nefret ediyorum, hic bir zaman da izlemem ama aramizdaki fark sudur ki, ben herkesin istedigi gibi yasama ozgurlugu oldugunu dusunuyorum... Simdi en kucuk konularda bile devlet dayatmasindan sikayet eden sizlerin, iktidara kazara gelseniz ilk yapacaginiz sey kendi hayat tarzinizdan ve dusuncenizden baska hic bir tarz ve dusunceye hak tanimamak olacaktir... Iste laiklik o yuzden demokrasinin ayrilmaz unsurlarindan biridir...

BOZ-OK
12-02-2006, 04:54 AM
Allah izin verdiyse 4 nikaha ISTEYEN ISTEDIGI YERINI YIRTSIN ben buna yok olmaz demem. Hele hele BU NE REZILLIK DEYIP kendine metres dost tutanlari asla asla kollamam.Yasalar insanlarin dinlerini yasamalarina engel OLAMAZ/OLMAMALIDIR. (Bunu sadece nikah kalibina da daraltmamak gerekir). Kur'an icinde gecen her turlu izni bana beser vermediki ben onu yasamak icin beserden izin alayim...

Demogoji ve saptirma yine, degil mi? DORT KARI ALMAK DININ BIR GEREGI DEGILDIR....ISLAMI YASAMAK ICIN DORT KARI ALMAN GEREKMIYOR.... sacma sapan konusuyorsunsun su anda... Ama iyi oluyor, gercek yuzunuz ortaya cikiyor...Takke dusuyor kel gorunuyor...:rolleyes:

22 yil devlet kademelerinde calisan annemin isleri basindaki ortu yuzunden savsaklanmaya calisilmissa da agizlarinin paylarini alip bilmedikleri kanunlari yuzlerine samar cinsinden yemeleri ile son bulmustur.

Anladigim kadariyla anneniz bir gercegi anlamamis, devlet dairelerinde dini simgelerin yasak oldugunu biliyordu bastan degil mi? Tekrar edeyim, "Devlet memuru olmak ancak ilgili kurumun kurallarina uymak sartiyla bir haktir, devlet hic bir sekilde sizin annenizi devlet memuru olmak icin zorlamamistir, bu kendi iradesiyle yaptigi bir secimdir ve her eleman calistigi kurumun kurallarina uymakla mukelleftir, kisilerin kurumlarin kurallarini hice sayma ozgurlugu olamaz, bu kurallari begenmiyorsa da gider kendisine baska bir is bulur, herkes devlet memuru olacak diye bir kural yoktur"... Bilmem yeterince acikmidir... Ote yandan, "butun devlet daireleri, basi ortulu veya acik, butun turk vatandaslarina ayirim yapmadan hizmet eder... Turkiye'de boyle bir ayirimcilik da yoktur ve yasa disidir.."

Ben sana her turlu simgeye ozgurluk istiyorum mu dedim? Iki yuzlu lafini sana iade ederdim ama sana az kacacak diye korkarim. Yasamadan konusmak kolay olsada bu kadar sallamak ne kadar kolay bilmiyorum...Tabiki mensubu bulundugum dinin ve milletin simgelerine ozgurluk istiycem, baska neye istiyim? Hindular icin tapinak da mi istiyim? Konuyu saptirma...Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan herkes sicili temiz oldugu ve yasi tuttugu surece Devlet memuru olabilir, bu HAKKIN elinden alinmasi karsisinda oraya o kurallari kimin koyduguna da bakilmalidir.

Iste aramizdaki fark da budur... Sizin kendinizden baskasina tahhammulunuz yok... Siz kendinizden baskasina hayat hakki tanimamak istiyorsunuz....Ulkede demokrasiyi ortadan kaldirmak icin de ozgurluk soyleminin arkasina siginiyorsunuz... Demokrayi yikmak icin demokrasiyi kullaniyorsunuz... Iste buna takiyye ve iki yuzluluk denilir...Yok kardesim, papaz kiyafeti de yok, ticani takke de, tamam? ;)

ZIRVA!!!

Zirvalayan sensin...;)

Peki sence bu neden kanunlara aykiri? Ahaaa yoksa kanunlarimizda dini esasli maddeler falan mi var ????

Bak iste bu diger bir ZIRVA....:lol: Bak kardesim, artik bu forumda demogoji yapamayacaksiniz, bitti, sonu geldi.... Sizinle ugrasilacaktir, sonuna kadar....;)

SEN ALKOLLUSUN SANIRIM BUNLARI YAZARKEN!!! MASONLARLA BENI BIR TUTACAK KADAR GAYR-I AKIL BIRISININ KALAN YORUMLARINADA BAKALIM.
SEN KIMI KIMIN VATANINDA TEHDIT EDIYORSUN???

Valla kimin yorumuna bakarsan bak kardesim, bagirip cagirmaya da gerek yok, seni tehdit eden de yok, gider anayasanin ilgili maddelerine bakarsiniz... Din esasli devlet kurmaya kalkismak yasaktir, hapse girersiniz, gerekirse ordu kuvvetiyle bastirilirsiniz... Bunlar tehdit degil gercektir... Sokaklarda "seriat isteruk" diye uluyan agababalarinizin basina gecmiste ne gelmisse buna simdi kalkisanlarin da basina ayni sey gelecektir... O yuzden, baska kapiya...

Benim senden bir farkim var uzerinde AY-YILDIZ olmayan yerlere VATAN demem. Surekli orada ikamet etmem...O devleti zaten sen bulmadin o vatanida ben secmedim, ATALARIMIN kanidir beni o devlete ve vatana baglayan HADDINI BIL, PKK lilardan bi farkin olsun, boluculukte yapma bu kadar. Vatanina bagli insanlarin can damari vatanlaridir, bilmedigin belli ,benim hakkimda hakaretamiz konusmana bir nebze dayanilir ama VATANIMI SORGULAYACAK ADAM YOK BU DUNYADA!!!

Bagirip cagirmakla bir yere varacak degilsin... Yeter artik dini alet ettiginiz, bu milletin inanclarini somurdugunuz....BU DEVLET LAIK DEMOKRATIK BIR CUMHURIYETTIR, SERIAT DEVLETI DEGILDIR VE OLMAYACAKTIR... SIZIN ICIN UZGUNUM AMA BUNU DEGISTIRMEYE DE NE GUCUNUZ, NE DE BOYUNUZ YETMEYECEKTIR... BU ULKEDEKI INSANLARIN %70 I DE BENIM GIBI DUSUNUYOR, SIZ DE HADDINIZI BILECEKSENIZ....

Demir Kağan
12-02-2006, 04:58 AM
Şeriat isteyenler, şeriat sevenler İran / Arabistan sizleri bekliyor.

Parmaklarınız da acımaz hem. :lol:

yavuz
12-02-2006, 05:02 AM
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir;
Tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir...

BOZ-OK
12-02-2006, 05:05 AM
Türkiye medyasında, Dindarların dini kendine alet etmesinden çok; Ulu Önder Atatürk'ümüzü ve kendisinin bizlere armağan ettiği Laiklik ilkesini imansızlıklarına alet edenler var...

Evet var ve onlarla da ayni din esasli devlet kurmaya kalkisanlarla edildigi gibi mucadele edilmesi gerekmektedir... Her iki asiri uc da torpulenecektir... Baska soru? :rolleyes:

yavuz
12-02-2006, 05:32 AM
Din esaslı devlet kurma çabası olan var mı? Varsa bunu açıkça yapıyorlar mı? Müslüman-Türk Devleti'ni dinsizleştirmeye çalışanlar kadar sevimli midir bunlar?

asena
12-02-2006, 05:42 AM
ikisi de sevimsizdir.Birini digerine kiyaslayarak,birini daha hos gostermek de yersizdir.
Devlet musluman degildir,halk muslumandir.Turkiyee "Musluman bir devlet" degil,Musluman bir ulkedir.
Laik olan ise devlettir,halk ise degisir.Ornegin musluman olmayan ile evlenmem,onu dost edinmem,ozel isyeri acarsam musluman olmayan birini ise almam diyen bir musluman laik olmayabilir,suc degildir,bu onun yasam tarzidir,ancak devletin idari sekli,devletin calisma birimleri dinin hicbir izini tasimamaktadir.Tasimamalidir,bu nedenle din islerini "kontrol" altinda tutan Diyanet Isleri Baskanligina her din ve mezhebin yer almasina calisilmalidir.Aksi takdirde mezhepler ve dinler,kendi kafalarina gore hareket edebilirler,ve din,siyasi asamaya cikabilir.
Bu anlamda serii bir devlet kurmak isteyen,veyahut ozel yasamindaki dini veya kisisel kriterlerini olusturanlara karisilmasi,ikisi de hosgoruden uzak,sevimsizlikten ote,tehlike arz eder.

BOZ-OK
12-02-2006, 05:50 AM
Din esaslı devlet kurma çabası olan var mı? Varsa bunu açıkça yapıyorlar mı? Müslüman-Türk Devleti'ni dinsizleştirmeye çalışanlar kadar sevimli midir bunlar?

Ikimiz de sorunun yanitini biliyoruz Yavuz, EVET DIN ESASLI DEVLET KURMA CABASI OLANLAR VARDIR.... Diger sorun ise biraz komiktir, yani sanki gizlice yapilinca hafifletici sebep oluyormus gibi sormussun ama yine de yanitlayayim, HAYIR BUNU ACIKCA YAPAMAMAKTALARDIR, BUNU INSANIMIZIN SAMIMI DINI INANCLARINI SINSICE SOMUREREK YAPMAKTALARDIR, CUNKU ACIKCA YAPABILECEK YUREKLERI VE GUCLERI YOKTUR VE BOYLE BIR DENEMEDE BASLARINA GELECEGIN FARKINDADIRLAR... SINSILIKLERI ISE ONLARI DAHA TEHLIKELI HALE GETIRMEKTEDIR CUNKU DEMOKRASIYI YIKMAK ICIN DEMOKRASIYI ARAC OLARAK KULLANMAKTA, OZGURLUK SOYLEMIYLE OZGURLUKLERI ORTADAN KALDIRMAYA CALISMAKTADIRLAR VE MAALESEF BIR SUREDIR MILLIYETCI KESIMLER ARASINDA DA FAALIYET GOSTERMEYE BASLAMISLARDIR... AMAC UMMETCILIGIN ONUNDEKI EN BUYUK ENGEL OLAN TURK MILLIYETCILIGINI SULANDIRMAKTIR...

Son soruna gelince, bu goruslerin her ikisi de ayni derecede sevimsizdir, birine veya digerine hosgoru gosterilemez, her ikisi ile de mucadele edilmelidir...

asena
12-02-2006, 05:51 AM
Allah izin verdiyse 4 nikaha ISTEYEN ISTEDIGI YERINI YIRTSIN ben buna yok olmaz demem. Hele hele BU NE REZILLIK DEYIP kendine metres dost tutanlari asla asla kollamam.Yasalar insanlarin dinlerini yasamalarina engel OLAMAZ/OLMAMALIDIR. (Bunu sadece nikah kalibina da daraltmamak gerekir). Kur'an icinde gecen her turlu izni bana beser vermediki ben onu yasamak icin beserden izin alayim...

4 kadin.Ah dinde uclari yasamak.
4 kadin nasil alinir?
1-)Diger es/esler razi olacak
2-)Her ese esit sevgi,cinsellik,maddi/manevi imkan sunulacak
Yani oyle birini getirip "bu senin kuman,bu benim ikinci esim" demekle olmuyor.

Sizce madde 1'i kabul edecek kac kadin var?Sizce madde 2'yi yerine getirecek kac erkek var?Ve bu madde 1 ve 2'yi yerine getirecek 1 erkek+4 kadin=5 insanin bir hanede bulunma sansi ne kadar?

Not:Dogru olani "bir"dir diye devam eden ayeti gormezden gelerek yaptigim bir yorumdu.

yavuz
12-02-2006, 06:06 AM
Biri diğerinden daha tehlikeli ama hangisi :D

asena
12-02-2006, 06:13 AM
Onemi var mi Yavuz?Yani diyelim ki ben birisi daha tehlikeli dedim,daha az tehlikeli mi baskin olmali?

Alparslan
12-02-2006, 11:27 AM
Demogoji ve saptirma yine, degil mi? DORT KARI ALMAK DININ BIR GEREGI DEGILDIR....ISLAMI YASAMAK ICIN DORT KARI ALMAN GEREKMIYOR.... sacma sapan konusuyorsunsun su anda... Ama iyi oluyor, gercek yuzunuz ortaya cikiyor...Takke dusuyor kel gorunuyor...:rolleyes:

Parantez icinde yazdim ama sen parantez disindakileri okuyup anlayamamissin ki icindekini anlayasin...Sacim gurdur takke degil bork takarim. Sacmala hususunda senin gagana pardon pardon eline su dokulmez.

Anladigim kadariyla anneniz bir gercegi anlamamis, devlet dairelerinde dini simgelerin yasak oldugunu biliyordu bastan degil mi? Tekrar edeyim, "Devlet memuru olmak ancak ilgili kurumun kurallarina uymak sartiyla bir haktir, devlet hic bir sekilde sizin annenizi devlet memuru olmak icin zorlamamistir, bu kendi iradesiyle yaptigi bir secimdir ve her eleman calistigi kurumun kurallarina uymakla mukelleftir, kisilerin kurumlarin kurallarini hice sayma ozgurlugu olamaz, bu kurallari begenmiyorsa da gider kendisine baska bir is bulur, herkes devlet memuru olacak diye bir kural yoktur"... Bilmem yeterince acikmidir... Ote yandan, "butun devlet daireleri, basi ortulu veya acik, butun turk vatandaslarina ayirim yapmadan hizmet eder... Turkiye'de boyle bir ayirimcilik da yoktur ve yasa disidir.."

Ayrimciligi yasayan ben OLMAZ diyen sen...Gozume mi inanayim sana mi? Turkiye de basiortululer dislanmakta, hatta konferanslara ve universtelere girisleri yasaklanmaktadir. Ben vatan sevgisini kimseyle olcmeyecegim annemin ve ablamin hemde kendi vatanlarinda asagilanmaya calisilmasini yasiyim sen sadece konus. Cunku konusmak bedava...Haricten gazel okumakta.Devlet dairelerinde hatta MECLISTE gezinen PKK lilari meclise dun sokanlar bugun milliyetci olmus. Onlara gucun yetmiyo ki ortakliga gidiyorsun. Benim inancim sadece Allah'tan aileminde, bunlar mi zararli olacak devlete/millete? Inancindan dolayi yasamini yonlendirmek suc degilse Turkiye'de o zaman kamusal alan ayrimini nasil yaparsin? Birsey serbest se her yerde serbest yasaksa her yerde yasaktir...He sen sokakta da bir sakalli bi basi ortulu gorsen gerci onlarida yurutmek istemezsin belki. Ama daha cok beklersin. Bu memleketin sahipleri onu kimseye birakacak degil. Devlet dairesinde bu yasak 10 yil oncesine kadar yoktu ve bundan hickimse firsat yakalayip Cumhuriyete zarar vermedi,aksine onu benimsedikleri icin ve imanlarindan oturu daha cok calistilar, RUSVET YEMEDILER. Ama basini orttun YASSAH HEMSERUM, BIZIM CARKIMIZI BOZAMAN...HAYDE HAYDE ONCE BIZE BOYUN EG SONRA GEL KI ISTEDIGIMIZ HIRSIZ KIVAMINA GIR. ISTE SENIN ZIHNIYETIN.

Iste aramizdaki fark da budur... Sizin kendinizden baskasina tahhammulunuz yok... Siz kendinizden baskasina hayat hakki tanimamak istiyorsunuz....Ulkede demokrasiyi ortadan kaldirmak icin de ozgurluk soyleminin arkasina siginiyorsunuz... Demokrayi yikmak icin demokrasiyi kullaniyorsunuz... Iste buna takiyye ve iki yuzluluk denilir...Yok kardesim, papaz kiyafeti de yok, ticani takke de, tamam? ;)

Ne demokrasi kullanmasi, sen ezbere ezbere devam et, ama aklina giriyorsa bisey sok, ben ne erbakanci ne rte ciyim. Ne bir tarikata ne bir cemaate bagliyim. Sen benim beynimi okudugun gibi sacma sapan bir iddia ile ortadasin. Siz boyle istersiniz diye, sen muneccimlerle beraber yemek mi yedin?

Zirvalayan sensin...;)

Hadi oradan derler bizim orada...

Bak iste bu diger bir ZIRVA....:lol: Bak kardesim, artik bu forumda demogoji yapamayacaksiniz, bitti, sonu geldi.... Sizinle ugrasilacaktir, sonuna kadar....;)

Kardesim ugras istedigin kadar, ben dogru bildigimi soylemiyecek kadar yavsak oldugum gune kadar ugras. Dogru bildigimi kimseden cekindigi icin soyliyemeyen YAVSAKTIR. Ne demagojisi ne zirvasi. ben sana Musluman-Turk bir TURKIYE CUMHURIYETI vatandasi olarak senin belki kendi mesrebinden belki gormek istemediginden gormedigin-goremedigin seyleri anlatiyorum. Sen oyle hadi bakalim hoppa bilmemne laflari ile benim laflarimin istedigin yerlerini degerlendiren baktasi gibi davranma hakkini kimden alirsin? Yok gidecekmisiz bu ulkeden de zart zurt? Ben bu ulkenin ASLI UNSURUYUM, Musluman-TURK. Sen kimi kimin vataninda rahatsiz ediyorsun???

Valla kimin yorumuna bakarsan bak kardesim, bagirip cagirmaya da gerek yok, seni tehdit eden de yok, gider anayasanin ilgili maddelerine bakarsiniz... Din esasli devlet kurmaya kalkismak yasaktir, hapse girersiniz, gerekirse ordu kuvvetiyle bastirilirsiniz... Bunlar tehdit degil gercektir... Sokaklarda "seriat isteruk" diye uluyan agababalarinizin basina gecmiste ne gelmisse buna simdi kalkisanlarin da basina ayni sey gelecektir... O yuzden, baska kapiya...

Bemin agababam bagirmazdi , Rusla carpistigi icin direk tetik cekerdi, SERIAT mi? Allah'in kurallari, elimden geldigi, gucumun yettigi kadar uygulayamayacaksam neden inanayim yada inandim deyim? He senin agababalarin da bu ulkede evinde terorist saklayip sonrada utanmazlikta sinir tanimadan hakime:Savunma yapmayacagim efendim, biz sadece Ataturk'un isikli yolundan gittigimiz icin dinciler tarafindan komploya ugradik diyecek kadar assagiliktir. (Bknz 4-5 yil onceki Bursa ili yoneticileri-Vali olma ihtimali yuksek) Nede olsa Gazi sizin tekelinizde istediginiz yone cekersiniz(!),Gazi bu ulkeyi TURK GENCLERINE yani bana emanet etti, gelecek nesiller ve kendim icin milletimin inancini RAHAT yasadigi bir devlet istiyorum.Beni bundan solayi yargilayacak adamin kanindan suphe ederim.

Bagirip cagirmakla bir yere varacak degilsin... Yeter artik dini alet ettiginiz, bu milletin inanclarini somurdugunuz....BU DEVLET LAIK DEMOKRATIK BIR CUMHURIYETTIR, SERIAT DEVLETI DEGILDIR VE OLMAYACAKTIR... SIZIN ICIN UZGUNUM AMA BUNU DEGISTIRMEYE DE NE GUCUNUZ, NE DE BOYUNUZ YETMEYECEKTIR... BU ULKEDEKI INSANLARIN %70 I DE BENIM GIBI DUSUNUYOR, SIZ DE HADDINIZI BILECEKSENIZ....

Benim HADDIMIN SINIRI TURK KANIM ILE SINIRLIDIR,yani uzerinde TURKUN BAYRAGI OLAN HERYER BENIMDIR VE TASARRUFUM ALTINDADIR,HER TURLU KONUSMA HAKKIM VARDIR, SOYUMDAN BANA MIRAS KALAN YERLER DAHILINDE KIMSE BU HAKKI BENDEN ALAMAZ!!! Madem 70% senin gibi KANITLA...Kanitlayamazsan .....

Alparslan
12-02-2006, 11:45 AM
4 kadin.Ah dinde uclari yasamak.
4 kadin nasil alinir?
1-)Diger es/esler razi olacak
2-)Her ese esit sevgi,cinsellik,maddi/manevi imkan sunulacak
Yani oyle birini getirip "bu senin kuman,bu benim ikinci esim" demekle olmuyor.

Sizce madde 1'i kabul edecek kac kadin var?Sizce madde 2'yi yerine getirecek kac erkek var?Ve bu madde 1 ve 2'yi yerine getirecek 1 erkek+4 kadin=5 insanin bir hanede bulunma sansi ne kadar?

Not:Dogru olani "bir"dir diye devam eden ayeti gormezden gelerek yaptigim bir yorumdu.

Yazdiklarinin 4 kadin ile evlenmek ile ilgili sartlari 100% dogrudur, ama bana yada sana ters geldigi icin aynen yazilan birseyi reddetmek ne kadar dogrudur? Bu konu dinime saldirmak icin kullanildigi icin benim sahiplenmemde daha fazladir. Amcazadem sulalemizde tek 2 esi olan insandir. Sebebi ise haniminin cocuk doguramamasi ve esinin cocuk istegidir, ilk hanimi ikinci hanimini kendisi gidip istemis ve esinin ikinci hanimi almasina musade etmis hatta destek olmustur. Simdi bu HAK iken ben nasil YOK diyeyim? Ama sahiplendigim kisim sadece bu degil olamazda. Dini degil UC larda yasamak istedigim gibi bile yasayamiyorum ama HAK HAKTIR, buna OLMAZ diyemiyorum.
Misal Hirsizin elinin kesilmesi gerekir belli kosullar altinda, Zekat toplanmasi gerekir, Faizin onune gecilmesi gerekir, Zina nin onune gecilmesi gerekir. Simdi biz bunlari onleyemiyoruz diye es mi gecelim? Yok mu sayalim?Umarim sen bari anlarsin sozumu.

asena
12-02-2006, 12:57 PM
Misal Hirsizin elinin kesilmesi gerekir belli kosullar altinda, Zekat toplanmasi gerekir, Faizin onune gecilmesi gerekir, Zina nin onune gecilmesi gerekir. Simdi biz bunlari onleyemiyoruz diye es mi gecelim? Yok mu sayalim?Umarim sen bari anlarsin sozumu.

Hele sukur birisi benim bir donem once yazdiklarimi dogrulamis.
Isre laik ulkede bunlar olmaz,olamaz.Basortusu taraftarlari acisindan bu yazdiklarini soylemistim."Amacimiz sadece okumak" diyen,dini geregi basortusu takacak bayanlarimiz,genelde de bayanlarimizdan daha cok savunan erkeklerimiz,senin bu dediklerini acik yureklilikte soylemiyorlar iste.
basortusu din acidindan mi isteniyor?O zaman hirsizin kolu da kesilmeli,abin bir kadinla iliskiye girdiyse halkin ortasinda degnekle dovulmeli,bunlar icin bagiran cagiran yok,ama basortusu icin ulke ikiye bolunmus adeta.
Oysa dinin geregi cok fazla farz var."Demokrasi kullanilarak" demokrasiyle alakasi olmayan bir kurallar zincirinin hayata gecirilmesini,nedense "demokrasi asigi" gibi gorunenlerden degil,acik yureklilerin dilinden duymayi tercih ederim.Solcularla kolkola yuruyuslere katilanlardan duymak degil,sozunun eri olanlardan duymak isterim.
Es gecmek?Evet mevcut sistemde yaptirimlar bellidir.Es gecilecek.

yavuz
12-02-2006, 01:01 PM
Asena abla ne güzel dedin öyle... Zina yapanın bütün uzayan kollarını keseceksin ;) Ya adam gibi nikah yapar önce, sonra girişir diğer işlere ;) Ya da avcunu yalar... :lool:

Bu yüzden 4'e kadar serbest olmalı nikah ;) :D :P :)

Aybike
12-02-2006, 01:05 PM
Ben çok dindarım..O yüzden laiklik taraftarıyım...
Bozok yazmış...Yanlış nerde bunun ALLAH aşkına söyleyin..
Takmışsınız türban olayına..Kardeşim zaten o türbanlı kızlara para ile bu işlemi yaptıran sistem onların okumasını bile istemiyor..Maksat mikserlik.

asena
12-02-2006, 01:06 PM
Yavuz,acik soyleyeyim,zina yapan erkek icin kalkip sokaklarda "zina cezasi ciksin,degnekle dovelim" gibi bir protestoya gitmem.Cunku zina vardir,olacaktir.Degnekle dovsen de degismeyecektir.Olaya kilif bulacaklardir,4 kadin devreye girecektir,zoraki 4 es alinacaktir,riza istenmeyecektir.Dini kurallar,din adina istismar edilecektir.
Ama basini ortmek isteyen bir bayanin da o tip bir protesto yapmamasini,basortusu icin es tellerini yirtan bir insanin benzer haklari aramamasini da samimiyetsiz bulurum.Simdi dilerim "basortusu sembol" derken bazi insanlarin dusunduklerini anlamissinizdir.

yavuz
12-02-2006, 01:10 PM
Ben kafaya koydum başbakan olucam ;) O zaman görün "İkinci Yavuz"u... Dini istismar edenleri, aynen O'nun gibi cezalandırıcam :P

"Mazluma Yunus, Zalime Yavuz"

Alparslan
12-02-2006, 01:34 PM
Ben çok dindarım..O yüzden laiklik taraftarıyım...
Bozok yazmış...Yanlış nerde bunun ALLAH aşkına söyleyin..
Takmışsınız türban olayına..Kardeşim zaten o türbanlı kızlara para ile bu işlemi yaptıran sistem onların okumasını bile istemiyor..Maksat mikserlik.

Abla hangi islem ? Ne parasi? Ben baskasi icin degil kendi ailem icin soliyim ablam ben basimi ortmek istiyorum diyince destek olduk acmak isterim dese gene destek olurum, cunku ona guvenimiz var, kararlarini kendisi alir ve uygular. Egitimli, bilincli... Neresi mi yanlis abla, universite bitirmis 3 dil bilen insanin yuzune bakip gevis getire getire : Seeennniiinnn okkkummann var miii baakkkiiimmm ? Diye soran zihniyetini optugumunun ,liseyi kopyayla zor gecmis kabak insanciklarin adam sayilmasi, dogru duzgun Turkce bile konusamayan zirtapozlarin fink attigi sozde Ogretmen(!) secme sinavina sadece ve sadece Basi ortulu diye alinmayip gelecek nesilleri bu baltalarin eline birakmanin izdirabi,herseyden once bizim icin canimizdan kiymetli olan vatanimizin icinde bize yabanci muamelesi (yada 2.sinif) yapilmaya kalkildigi zaman, karsindaki bocek suratlinin agzinin ortasina bayrak diregi sokmak gerekirken bunu yapamamak ve hala milleti icin calismaya calismak. Abla,bunlarin hepsinden sonrada suratina baksan tukurmeyecegin insancigin tek savunmasi olmasi: Laik bi yer bura buraya giremezsin...Ulan rezil vatanimda nereye girip giremeyecegime kim hangi hakla karisir? Sen boyle LAIKCI olursan herseyde LAIKLIGI ZIRH olarak koyarsan onume, ben sana indirecekken kilicimi Laiklik cizilir diye geri durayim sonra bogrume bogrume kama bicak yiyeyim...Ya ben bu milletin evladiyim, bana da mi LO LO???? Abla senin cocugun basini ortmek istese ne diyeceksin? Host sen bilmezsin deyip basina darbe mi yapicaksin? O zaman senin verdigin egitimin ve kaninin asilliginin ne onemi kaldi? Deki bir kizin basini orttu ve sonra normal insanlarin degilde, bundan TIRSANlarin bakislarindaki degisiklikleri izle. Ben zina mi ettim? Emin ol degnek cezasi yememi once ailem ister, hirsizlik mi yaptim, ekmek param varsa cebimde BABAM keser elimi firsatini bulsa. Ben sana tum icimden gelenleri soledim, ben DEDEDEN boyle gordum, inandigimiz kitapta da boyle okudum. Eger bu zulme seyirci kalacaksam gelsin yuzume tukursunler.

Alparslan
12-02-2006, 02:00 PM
Hele sukur birisi benim bir donem once yazdiklarimi dogrulamis.
Isre laik ulkede bunlar olmaz,olamaz.Basortusu taraftarlari acisindan bu yazdiklarini soylemistim."Amacimiz sadece okumak" diyen,dini geregi basortusu takacak bayanlarimiz,genelde de bayanlarimizdan daha cok savunan erkeklerimiz,senin bu dediklerini acik yureklilikte soylemiyorlar iste.
basortusu din acidindan mi isteniyor?O zaman hirsizin kolu da kesilmeli,abin bir kadinla iliskiye girdiyse halkin ortasinda degnekle dovulmeli,bunlar icin bagiran cagiran yok,ama basortusu icin ulke ikiye bolunmus adeta.
Oysa dinin geregi cok fazla farz var."Demokrasi kullanilarak" demokrasiyle alakasi olmayan bir kurallar zincirinin hayata gecirilmesini,nedense "demokrasi asigi" gibi gorunenlerden degil,acik yureklilerin dilinden duymayi tercih ederim.Solcularla kolkola yuruyuslere katilanlardan duymak degil,sozunun eri olanlardan duymak isterim.
Es gecmek?Evet mevcut sistemde yaptirimlar bellidir.Es gecilecek.

Eger dinimizin kurallarini yasamak icin demokrasiye ihtiyac duyuyorsak dinimiz DEMOKRASI DINIDIR. Ben inandigim gibi yasamak icin sadece inanmaya ihtiyac duyuyorum, ne saklayacak sozum ne de korkacak dusmanim var. Ben bu kurallarin uygulanmasinin FARZ oldugunu bildikten sonra eger kitaplarda yazilan kosullar olusursa-Islam ulkesinde olmak(tam oradayiz:TURKIYE),dini bir otorite(YOK), adil yargi(MAALESEF), musluman oldugu tartisma goturmeyen bir devlet baskani(bunun hakkinda yorum yapamam), v.b.- hemen uygulanmasindan yanayim. Cunku INANDIM dedigim din ne camiye sigar ne birkac tekkeye, Islam dini cekimser olamaz, hicbir konuda cevapsiz kalamaz, zaten her konuya EN IYI cevabi verdigini dusunmesem neden Musluman olayim? Tuvalet adabina kadar insanlari yonlendirebilen ve adeta insanlarin dunyada Allah'in elcisi sifatina layik olarak yasamasi icin bir pusula olan dinimizin belli kismini kabul edelim gerisini es gecelim bu bana dengesiz geliyor. Tabagini SUNNETTIR deyip siyiran ama bu devlette zekat verilmez diyen adam gibi biraz bu. Isine geleni al gerisini salla gitsin...Islami kendimize uyduralim, HAYIR biz Islama tabi olalim ki MUSLUMAN olalim. Cok sukur,sadece 2 dogru kelam etti diye ne HAIN Ahmed kayalari ne de baskalarini savundum, ama edilen soz DOGRU ise iste onu savunurum.

Aybike
12-02-2006, 04:06 PM
alp...yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum..
Kızım başını örtmek isterse örtecek karışmak haddime değil..karışmamda..
evet örtünce zorluklarla karşılaşacak haklısın..
Nedeni mikserlik için bu işe kalkışanların kurbanı olması olacak...
nasılmı...Benim kızım ınandığı için başını örtecek politika gütmeden..ama politik sebeblerden örtenlerin sebeb olduğu kargaşa yüzünden kızım yada senin kızın yanacak..
ben hatırlıyorum (orta ve liseyi ben tr de okudum) o zamanlar universitelerde
baş örtülü okuyanlar vardı ve kimse girmesin demiyordu..hesap et ben 44 yaşındayım...Ama 10 yada 15 sene evvel bu olaylar patlak verdi ve yasak geldi.kabahat kimde ablacım..ALLAH aşkına söyle..
Asena yazmıştı hatırla..Almanyada okullarda sınıflara HAÇ asarlar...Ama orada bile şimdi sınıflara türbanla girme yasağı geldi gecen sene...Anla artık :)

Alparslan
12-02-2006, 04:17 PM
alp...yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum..
Kızım başını örtmek isterse örtecek karışmak haddime değil..karışmamda..
evet örtünce zorluklarla karşılaşacak haklısın..
Nedeni mikserlik için bu işe kalkışanların kurbanı olması olacak...
nasılmı...Benim kızım ınandığı için başını örtecek politika gütmeden..ama politik sebeblerden örtenlerin sebeb olduğu kargaşa yüzünden kızım yada senin kızın yanacak..
ben hatırlıyorum (orta ve liseyi ben tr de okudum) o zamanlar universitelerde
baş örtülü okuyanlar vardı ve kimse girmesin demiyordu..hesap et ben 44 yaşındayım...Ama 10 yada 15 sene evvel bu olaylar patlak verdi ve yasak geldi.kabahat kimde ablacım..ALLAH aşkına söyle..
Asena yazmıştı hatırla..Almanyada okullarda sınıflara HAÇ asarlar...Ama orada bile şimdi sınıflara türbanla girme yasağı geldi gecen sene...Anla artık :)

KABAHATI olanlarin en icten dileklerimle ALLAH BELASINI VERSIN DIYORUM.

Yeminlen soyliyim icim yaniyo, bazen daraliyorum, bazi bazi basimi alip daglara kacasim geliyo, yahu Baba-Ana ne gerek vardi beni Turk dogurdunuz birde yetmedi caminin yolunu ogrettiniz? Saliverseydiniz Sam amcanin kucagina ne kusel bende kendime bi azinlik buluverir yamanir ecnebi sarkicilarini sanki Zeki muren dinliyomus gibi dinlerdim. OFFFFFFFF OFFF......
Simdi iste Orhan Gencebay zamani geldi...7 saat sona istifami vericem, ablami bu kez sinava almislar ama kazanirsa Yuksek Lisans icin macera yeni basliyo, Dubaide 3 gundur yagmur var bugun sel basti. Sanirim hayat bi garip...:?

Demir Kağan
12-02-2006, 04:55 PM

Yeminlen soyliyim icim yaniyo, bazen daraliyorum, bazi bazi basimi alip daglara kacasim geliyo, yahu Baba-Ana ne gerek vardi beni Turk dogurdunuz birde yetmedi caminin yolunu ogrettiniz? Saliverseydiniz Sam amcanin kucagina ne kusel bende kendime bi azinlik buluverir yamanir ecnebi sarkicilarini sanki Zeki muren dinliyomus gibi dinlerdim. OFFFFFFFF OFFF......
Simdi iste Orhan Gencebay zamani geldi...7 saat sona istifami vericem, ablami bu kez sinava almislar ama kazanirsa Yuksek Lisans icin macera yeni basliyo, Dubaide 3 gundur yagmur var bugun sel basti. Sanirim hayat bi garip...:?

Herr Mannelig dinle hocam. :lol:

Şaka falan bir yana, başörtülü bayanlara yapılan bu ayrımın kesinlikle taraftarı değilim ancak fişlenmelerinden de yanayım nitekim kime hizmet ettiklerini bilmek gerek. Ayrıca, Türk olmak çileli doğmak demektir. Türk, dünyanın en mazlum milletidir.

asena
12-02-2006, 05:15 PM
Eger dinimizin kurallarini yasamak icin demokrasiye ihtiyac duyuyorsak dinimiz DEMOKRASI DINIDIR.
ve geri kalanlar
.
Din demokratik olmaz.Dinin hicbir kurali,referanduma tabii tutulmaz.
Din kurallariyla yonetilen bir ulkede demokrasiyi bekleyemezsiniz.
O nedenle,dini bir rejim demokratik olmaz.Demokrasi asiklari da dini kesimden cikmamali.

Geri kalan dusuncelerin icin,"senin acindan" hakli buluyorum.Zaten tekrar yazmis oldum,lakin dusuncelerimi binlerce kez yazmistim.

Amac seriat istemi ise,bu resmen soylenmeli,basortusu sembol degildir,ama "sadece basortusu istiyoruz" diyenler icin basortusu bir semboldur,bunun aksini soyleyenler "basortusu serbestligi" serbestliginden dogarak diger serbestlikleri arzulayan,kendi fiiliyatlarini uygulamayi bekleyen komunist ve dis dusmanlar olabilir ancak.Bu nedenle cesitli cemaat ve yayinlari kinaya kinaya gina geldi.

asena
12-02-2006, 05:19 PM

Bela okuduklarinin yeni jenerasyonu su an Papa'nin elini sIkmakla mesgul olanlar.Bu yeni jenerasyon ki icraatlarini buyuksehir belediyesi iken,cesitli yolsuzluklarla gostermis olmalarina ragmen,buyuk bir yuzde ile basta olanlar.

Bela okuduklarin o koltuga zorla getirilmedi.O koltuga oylarla geldi.Bela okuduklarin,aslinda Turkiye'nin yuzde 34'u ediyor.Ben o %34'un eski jenerasyonu yuzunden Turkiye'den hala ayriyim.Pek cok kisi onlar yuzunden issiz kaldi,kanunlara aykiri davranislari yuzunden magdur oldu.Ulkeden akcti.Ayri olmasaydim belki su an evde evlenmeyi beklemekten baska birsey yapamayacaktim.

asena
12-02-2006, 05:27 PM
Ben kafaya koydum başbakan olucam ;) O zaman görün "İkinci Yavuz"u... Dini istismar edenleri, aynen O'nun gibi cezalandırıcam :P

"Mazluma Yunus, Zalime Yavuz"

Iki lafindan birine ayet ve hadis-i serif karistiran birine karsi susmanin,karsindakinin "ne bicim lafi koydum" diye dusunurken,senin asil niyetinin saygi oldugunu,tartismaya Allah'i ve Peygamber'i katmamak icin sustugunu,aslinda istedigin an ayet ve hadisleri senin de kullanabilecegini bildigin halde kullanmamanin hikmetini karsindakine anlatamazsin.Iste din istismarligi budur.Ama kalkip zincirleri kirar ve tartisirsan,3.kisi seni kafir ilan eder.
Din istismarcilari her zaman vardi,dunya alem bir araya gelse de bitiremezsin.

Alparslan
12-03-2006, 12:27 AM
Herr Mannelig dinle hocam. :lol:

Şaka falan bir yana, başörtülü bayanlara yapılan bu ayrımın kesinlikle taraftarı değilim ancak fişlenmelerinden de yanayım nitekim kime hizmet ettiklerini bilmek gerek. Ayrıca, Türk olmak çileli doğmak demektir. Türk, dünyanın en mazlum milletidir.

Ne fisi? Beni fisleseler ne olur? Fislemeseler ne olur? Ben ne fislenmeyen komunist biliyom ne olacak fislensem yada fislenmesem? Elin oglu beni rezil ederken priz aramiyo, cuval ariyo cevabi anca filimle veriyoz. Sen hala kendi halkini fisle diyosun, nedir yaaw? Fisleyen adam kim? Kerkukluye vatandaslik vermek icin kirik Turkcesi ile : Sen nedeng geliyossun bizzim memlekette, eiy? diye soran dallamayi FISCI yapan zihniyet, Turk oldugu icin asilanlari FISLENDIKLERI Irak'a geri yolladi. Kapida asildilar. Kendisinin ne kokenli oldugunu soran konusmaktan aciz FISCI-TABLACI polise verilen cevabi cok begenmisimdir her zaman: Ben Turkoglu Turkum, ama kafa kagidim yok, sen ne p.kun soyusun p...nk bilmiyorum ama sana kafa kagidi vermisler. Herhal bi yanlislik olacak...

Not:Lafi soyleyen sahis 2 yil kadar 'kafa kagidi' alamamis ancak aldiktan sonrada 80 darbesinde TURKCU-ULKUCU-FASIST diye iceri atilmistir. NE guzel sistem fisle gitsin. Turkun topraginda Turk'e zulum.

Demir Kağan
12-03-2006, 03:41 AM
Turkun topraginda Turk'e zulum.

Zalim olmaktan korkarım ama Arap / Batı kafası taşıyan Türk'ten daha çok korkarım. Anlıyorum ki dertlisiniz bu işten. Türk'ün şuanki durumundan emin olun en az sizin kadar rahatsızım, bir zamanlar tek bir kelimeyle herkesi titreten Türk'ün başına çuval geçiriliyor, sözü dinlenmiyor. Lâkin... Kimse kusura bakmasın, Türk özüne döndükten sonra; Arap / Batı kafasından kurtulduktan sonra yine bir şeyler yapar. Dilini kötüleyen, milletini / vatandaşını / köylüsünü hor gören, kendisiyle aynı inancı / mezhebi paylaşmayanları kafir ilan eden, Türklük de neymiş, ben müslümanım / insanım diyen dangalaklar olduğu sürece bizden hiçbir şey olmaz. Hiç gerek yok böyle sözlere. Tartışmaya değer bile görmüyorum. Eğer ille de bir şeyler tartışmak isteniyorsa bu tip insanlardan nasıl kurtulacağımızı tartışalım.

Alparslan
12-03-2006, 03:46 AM
Bela okuduklarinin yeni jenerasyonu su an Papa'nin elini sIkmakla mesgul olanlar.Bu yeni jenerasyon ki icraatlarini buyuksehir belediyesi iken,cesitli yolsuzluklarla gostermis olmalarina ragmen,buyuk bir yuzde ile basta olanlar.

Bela okuduklarin o koltuga zorla getirilmedi.O koltuga oylarla geldi.Bela okuduklarin,aslinda Turkiye'nin yuzde 34'u ediyor.Ben o %34'un eski jenerasyonu yuzunden Turkiye'den hala ayriyim.Pek cok kisi onlar yuzunden issiz kaldi,kanunlara aykiri davranislari yuzunden magdur oldu.Ulkeden akcti.Ayri olmasaydim belki su an evde evlenmeyi beklemekten baska birsey yapamayacaktim.

ESKI YENI tum jenerasyonlarini eger ben birsey yapamiyorsam Allah'a havale edip bela diliyorum baslarina. 34% ile basa gelenler kac milyon secmenin yuzde kacinin % 34 u? Ben cok sukur hic oy atmadigim icin o tayfaya kendimi cokda suclu hissetmiyom. Ama birtek sey var icinde yasadigimiz sistem ise eger bu VIRUS leri ureten o sistemi bir sekilde yenilemek gerekmiyormu? Ben dinimi daha rahat yasamak istiyorum, bunun icin ne demokratik tepki(!) nede A.B itlerinin arkasina siginmiyorum. Ben Turk Vatandasi bir Turk olarak hakkim olan seyi istiyorum. Bu devletin yapisina zarar verecek bir istek de degil baska sekilde yasamak isteyenlerinde hayatini zorlastiran bir is degil. Ben o COGUNLUK GOZUKEN AZINLIK yuzunden gitmeyi cok dusunmustum ama simdi bir an once geri donup ulkemde duzenimi geri kurmayi dusunmeye basladim. Anlasilan bu toplum cok seylere gebe...
Ben bu ulkenin ASLI UNSURU olan bir TURK olarak talep ettigim seyleri soyluyorum ama sanirim bu devletin basina sarilan kanibozuklar ve yanlarindaki YIGINLAR bizim pesmergeler gibi daga cikmamizi bekliyor-istiyor. Sistem belli DAGDAKINI DUZ OVAYA INDIR, HALKI DAGA GONDER. Beni devletime kusturmeye ondan sogutmaya calisanlar sanirim bu yigininin TETIK CEKMEYI beceremeyen adamlari. Bu devlet benim oldugu surece 'BENCE' dogru olmasi icin elimden geleni yapmazsam nasil derim ben Milliyetciyim diye?

asena
12-03-2006, 05:34 AM
ESKI YENI tum jenerasyonlarini eger ben birsey yapamiyorsam Allah'a havale edip bela diliyorum baslarina. 34% ile basa gelenler kac milyon secmenin yuzde kacinin % 34 u? Ben cok sukur hic oy atmadigim icin o tayfaya kendimi cokda suclu hissetmiyom. Ama birtek sey var icinde yasadigimiz sistem ise eger bu VIRUS leri ureten o sistemi bir sekilde yenilemek gerekmiyormu? Ben dinimi daha rahat yasamak istiyorum, bunun icin ne demokratik tepki(!) nede A.B itlerinin arkasina siginmiyorum. Ben Turk Vatandasi bir Turk olarak hakkim olan seyi istiyorum. Bu devletin yapisina zarar verecek bir istek de degil baska sekilde yasamak isteyenlerinde hayatini zorlastiran bir is degil. Ben o COGUNLUK GOZUKEN AZINLIK yuzunden gitmeyi cok dusunmustum ama simdi bir an once geri donup ulkemde duzenimi geri kurmayi dusunmeye basladim. Anlasilan bu toplum cok seylere gebe...
Ben bu ulkenin ASLI UNSURU olan bir TURK olarak talep ettigim seyleri soyluyorum ama sanirim bu devletin basina sarilan kanibozuklar ve yanlarindaki YIGINLAR bizim pesmergeler gibi daga cikmamizi bekliyor-istiyor. Sistem belli DAGDAKINI DUZ OVAYA INDIR, HALKI DAGA GONDER. Beni devletime kusturmeye ondan sogutmaya calisanlar sanirim bu yigininin TETIK CEKMEYI beceremeyen adamlari. Bu devlet benim oldugu surece 'BENCE' dogru olmasi icin elimden geleni yapmazsam nasil derim ben Milliyetciyim diye?
Elimizden gelenler nedir?
Ayrica laiklik iyidir,demokrasi hakkinda ayni seyi soyleyemiyecegim.Evet bu nedenle adim "fasist"e cikmistir.

asena
12-03-2006, 05:43 AM
Asena abla ne güzel dedin öyle... Zina yapanın bütün uzayan kollarını keseceksin ;) Ya adam gibi nikah yapar önce, sonra girişir diğer işlere ;) Ya da avcunu yalar... :lool:

Bu yüzden 4'e kadar serbest olmalı nikah ;) :D :P :)

Biraz komik buldum soylemini.Yani cok kisinin yaptigi hataya dusuyor,4 kadin (zaten 1 oneriliyor ya) senin icin 4 kere cinsellik demek gibi gorunuyor.

Yavuz,anatomiden,cinsel bilgilerden ne kadar haberdar/bihaber oldugunu bilmiyorum,ama istek istektir.Bunun kadin/erkek farki yoktur,vardir diyenler kendi basiretsizliklerini "nefsine" yuklemeye,hormonlarina yuklemeye calisan,kendi basiretsizliklerini baskalarina ortak etmeye calisanlardir.
Sosyolojik adalet yerinde olsaydi,zina yapan/veya potansiyeli olan gercek kadin sayisini(hani malum erkekler gibi ovune ovune soyleyebildiklerini dusun mazallah) rahat gorur ve 4 kadin serbestliginden bahsetmeye cesaret bile edemezdin.Lakin durum tersine bile gidebilirdi.Yani bence isin cinsellik kismindan hic bahsetme.

Ama kaldi ki serbest bile olsa,hicbir sekilde bir kadin kendinden sonra baska bir kadini istemez.Istese de bir erkek hakkaniyetli davranamaz.hicbir erkek cinsel,maddi ve manevi acidan 1 kadindan fazlasina yeterli olamaz.

yavuz
12-03-2006, 06:08 AM
Biraz komik buldum soylemini..

Komik olmasa ben de arka arkaya 4 değişik smile koymazdım, ne dersin? ;)

asena
12-03-2006, 06:14 AM
Simley ozurluyum.kusura bakma.nedense atlarim o suratlari genelde,pek de kullanmam
dur bi deniyim
:beat:

yavuz
12-03-2006, 06:31 AM
Simley ozurluyum.kusura bakma.nedense atlarim o suratlari genelde,pek de kullanmam
dur bi deniyim
:beat:

"18+" oldu ama bu smilie ;)

asena
12-03-2006, 06:36 AM
Oto terbiye olarak alinsin :P

Alparslan
12-03-2006, 07:18 AM
Elimizden gelenler nedir?
Ayrica laiklik iyidir,demokrasi hakkinda ayni seyi soyleyemiyecegim.Evet bu nedenle adim "fasist"e cikmistir.

Elimden geleni yapmak icin o adresi bana mail atacaktin, ki senin 5 benimle 6 olsun. O sayede bilincli gelen yeni nesil belki bizim cozemediklerimizi cozer. Hic bisey yapamadigim icin bela okuyup duruyom, Allah da basima boole yoneticiler veriyo, heralde beddualarim ters tepiyo :( Turklerin bugunku daginik ve ezilmis hallerini gormekten daha beter bir bela var midir? Hakkat geri tepti sanirim bedduam.Puh Allah mustakinizi versin diyimde belki biseyler degisir.

Militan77
12-03-2006, 08:11 AM
Allah´a sükür sag saglim geldi ve gitti.
InsAllah birdaha vatanimin 100 kilometre yanindan bile gecmez...

Scofield
12-04-2006, 12:44 AM
Sen sapik bir bolucu oldugunu diger konularda belli ettin senin gibi adamlar seriat istiyor senin dusuncenmi ozgurluk getirecek soyunun kurtlerle birlik olup yaptigi katliama iyi olmus diyorsun bana insan haklarindanmi bahsediyorsun ?
Sanki kizlarinizin calismasina izin veriyorsunuzda okutuyorsunuz okullarda ortaligi karistirsin seriat propagandasi yapsin eziliyormus gibi gozukmeniz icin yolluyorsunuz.
mete favorimsin bu baslikta ;) harika yazdin

asena
12-04-2006, 05:26 AM
Allah´a sükür sag saglim geldi ve gitti.
InsAllah birdaha vatanimin 100 kilometre yanindan bile gecmez...

Papa Turkiye'nin kara kasi,kara gozu icin gelmedi.Misyonunu tamamladi.Tamamlayan degil,tamamlatan utansin.
Haklisin,ama Papa+Turkiye'nin %34'unun,ve "dinler arasi diyalog" icin yeri gogu inleten herkesin de ayni sekilde 100 km sinirda beklemesini tercih ederim.Papa buraya onlarin koltuga oturttuklariyla elini kolunu sallayarak laikligimizi bir guzel deldi.Kimsenin de giki cikmadi.

kalyonx
12-05-2006, 11:48 AM
neyseki papa ettiği rezil laflaradan sonra başına bi iş gelmeden defoldu gitti

yavuz
12-06-2006, 11:38 AM
mete favorimsin bu baslikta ;) harika yazdin

kak ... oradan!

(* ... = git :lol:)