PDA

View Full Version : Dİyanet Bu Hadİslerİ İptal Ettİ

asena
11-28-2006, 03:48 PM
Biraz once bir tarihsel olayi arastirirken,google'in bu linki bulmasi kismet olmus.
Aradan 5 ay gecmis,yeni duyuyorum.Bu hadislerin bir kismini hatta tartismistik.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun Hazreti Muhammed’e atfedilen ancak doğruluğu olmadığı için temizleneceğini söylediği, özellikle de kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadislerin bir bölümü belli oldu.

Diyanet’in kadını aşağılayan hadislerin temizlenmesi çalışmasına kadın ilahiyatçılardan da büyük destek geldi. Kadınlara yönelik şiddeti, ayrımcılığı, küçümsemeyi onaylayan hadisler olarak gösterilen ve ayıklanması istenen sözlerin bazıları şöyle:

İsrailoğulları olmasaydı et kokmazdı; Havva olmasaydı kadınlar erkeklere ihanet etmezdi.

Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır, onları düzeltmeye uğraşmayın. Onlardan eğrilikleriyle yararlanın.

Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.

Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Cehennem halkının çoğunun kadınlardan olduğunu gördüm.

Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer.

Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.

Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=225391

BOZ-OK
11-28-2006, 03:54 PM
Hadisler iptal edilmez, Islam bolunmez !!! :x

asena
11-28-2006, 03:56 PM
Din akil eksikligi,cehennem ekseriyeti hadisleri,aynen tartistigimiz hadisler.

BOZ-OK
11-28-2006, 04:06 PM
Peygamberin sozlerini inkar mi ediyonuz yani? Dinde reforum mu yapiyonuz? Kufur bu, buyuk kufur... Tovbe ediniz, Allahin size hidayet vermesi icin dua edecegim...:cool:

Aybike
11-28-2006, 09:40 PM
Peygamberin sozlerini inkar mi ediyonuz yani? Dinde reforum mu yapiyonuz? Kufur bu, buyuk kufur... Tovbe ediniz, Allahin size hidayet vermesi icin dua edecegim...:cool:

SEN ETMEEEEEEEEEEEEEE...
Ben seni okudukca yoldan çıkıyom..Etme duan ters tepiyooooo.....:)

Aybike
11-28-2006, 09:41 PM
Asena ne iğrenç şey o yazdıkların..İrin olayı felan ..İrin olayı filan..İiiiiiiiğranççç.....

Mgas
11-29-2006, 01:59 AM
Hepsi birbirinden güzel sözler, hadis olmasalarda artık bunları deyim ilan ediyorum.

..şaka,şaka. Sözler gerçekten aşağlayıcı, uydurma hadislere benziyorlar.

EGETÜRK
11-29-2006, 02:14 AM
islam'in aslı ile bağdaşmayacak sözler,mantık dışı...

Demir Kağan
11-29-2006, 02:16 AM
Daha neler çıkacak neler.

oğuz
11-29-2006, 02:17 AM
Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Diğerleri tamamda bunu niye kaldırmışlar ;)

kurshad
11-29-2006, 03:44 AM
Vay zindiklar! Dinde reforma kalkismislar.. Hadis koskoca bir ilimdir, Buhari soyluyorsa dogrudur. Utanmadan kalkmis sorguluyorlar!!

"Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. "

Buhari 9/1391

"Uc hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur. Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır"

Scofield
11-29-2006, 03:52 AM
Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.
böyle birsey yok zaten. bircok hurafe silinecek supurulecek. arab yasalastirilmasi sona erecek.

cok sevindim habere

nurhak
11-29-2006, 05:14 AM
Quote:

Diğerleri tamamda bunu niye kaldırmışlar

Sevgili Oguz sen bekarsın,ya bizim gibi evli erkekleri hic mi? düsünen bir diyanet yetkilisi yok kardesim,kesin diyanettekiler kılıbık...

asena
11-29-2006, 07:16 AM
bekar farketmez arkadasim,Kur'an yaziyor,zina eden erkek ancak zina eden kadinla evlenebilir.yani bekarsan sorunun daha da buyuk.

yavuz
11-29-2006, 07:35 AM
bekar farketmez arkadasim,Kur'an yaziyor,zina eden erkek ancak zina eden kadinla evlenebilir.yani bekarsan sorunun daha da buyuk.

Zina eden kadın için hüküm nasıl, biliyorsan paylaşır mısın?

Onun için de aynı hüküm geçerliyse; "magazin dünyası"nın "7 Kocalı Hürmüz"lerle dolup-taşması gerekliydi bunca zaman... :lool:

asena
11-29-2006, 07:48 AM
Zina eden kadın için hüküm nasıl, biliyorsan paylaşır mısın?

Onun için de aynı hüküm geçerliyse; "magazin dünyası"nın "7 Kocalı Hürmüz"lerle dolup-taşması gerekliydi bunca zaman... :lool:

yavuz,su konuyu bir bastan asagi okusaydin.
Konuyu okursan erkeklerimizden bazilari bekar,evli "yaramazliklar" icin kacir yolu arayan mesajlar atmislar..Hanim kizlarimizdan boyle bir serbestligi dinin icinde arayn cikmamis.Ha diyorsan ki forumdaslar magazin dunyasindan,o zaman ayri tabii.

asena
11-29-2006, 11:28 AM
böyle birsey yok zaten. bircok hurafe silinecek supurulecek. arab yasalastirilmasi sona erecek.

cok sevindim habere

Bak Diaspora,bu kiyagimi unutma.Seni binlerce dolarlik laser ameliyati parasindan kurtardim.

aspava
11-29-2006, 12:02 PM
Dövme yapan ve yaptırana, Allah lanet etsin.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=225391

bu neden acaba ???kaldırıldı...

Demir Kağan
11-29-2006, 12:10 PM

Dövme yaptıranın abdesti kabul olmaz vs. türü laflara Süleyman Ateş böyle bir şeyin olmadığını söylemişti. Bu değerli adamın lafına geldiler.

Neyse, ailemle uğraşmak zorunda kalmayacağım dövme konusunda. :cool:

BOZ-OK
11-29-2006, 01:18 PM
Vay zindiklar! Dinde reforma kalkismislar.. Hadis koskoca bir ilimdir, Buhari soyluyorsa dogrudur. Utanmadan kalkmis sorguluyorlar!!

Bu isin baska yanlari da var ustadim.... Saksiyi calistirmamanin ve sorumlulugu baskasina atip kurtulmanin dayanilmaz hafifligi.... Simdi bak, uygulama soyle olur, hayattayken korogluna karsi her turlu huysuzluk ve yaramazlik ornekleri sergilenir, ustelik bu gayetle ilahi bir havada yapilir... Boru degil, ortada hadis var, "Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.", ondan sonra da yarin obur gun munker ile nekir gelip, ne is birader seklinde sual eyleyince, "valla ben ne yaptiysam kitabina uygun bir sekilde ve hanimin cennete girmesi icin yaptim, kendim icin bir sey istediysem namerdim, ahan da hadis burda, ben Buhari'nin yalancisiyim" denilir ve bu sekilde yirtilacagi dusunulur... Nasil ama sistem? ;)

gurkan
11-29-2006, 03:08 PM
Adına Hadis denilen iddialarının Buhariden nakil olduğuna delilde göremedim ya. Birileri güzel yere dükkan açmış Buhari üzerinden ticaret yapıyor. Bozuk uydurma hadis isnatları yapılıyor şahsına.

İlgili hadis olduğu iddia edilenler için ise Diyanet sahihlik araştırması yapmıştır diye düşünüyorum. Diyanetin Hangi eserin de yayınlandı bu uydurma hadisler. Derecesi nedir ?uydurmamı ? Zayıf mı ? Ravisi mi bozuk ? Güvenilmez mi ? Rical ilminde yeri nedir Ravilerinin ? Bu kitabı satın alıp bu ve benzeri araştırma sonuçlarına göre incelemek isterim. Arkadaşlardan bunun kaynağını arz ederim.

Geçen Buhari'den Hadis diye getirdi Mazlum verdiği örnek Orjinal Sahih-i Buhari'de çıkmadı farklı ve içeriği tahrifatlı idi. Sonra düzelti.

İnternet çıktı mertlik bozuldu tabi. o kadar çok kirlilik var ki. Ticareti yapılıyor. Bozuk tahrifatlar. Uydurmalar. Ben elimdeki Sahih-i Buhari'ye güvenirim. Ayrıca Buhari Sahihlik araştırması yapmıştır. Onda Uydurma hadis yoktur. İnsan olmasından taşıdığı eksiklikler müstesna. Lakin Adı üzerinden yapılan uydurma ve tahrifat büyüktür.

borcugin
11-29-2006, 03:48 PM
S.A.

Ramazan ayı, marketten alışveriş yaptım, adettir kasada bir imsakiye verdiler, aldım, eve geldim, imsakiyeye bakayım dedim. "Ramazan ayında 30 gün oruç tutan herkesin bütün günahları silinecektir" diye bir yazı ve altında Hadis-i Şerif. Evime iftara davetli Mösyö Barden geldi çoluk çocuk. Sigara içmek istedi, mutfak dedim. Birlikte mutfaktayız. 15 yıldır ülkemizde, Türk İslâm Kültürü ile ilgili olarak çok ilgili ve çoğu Türkten daha çok kitap okumuş birisi, çünkü iyi tanırım. Okudu imkasiyeyi. Hocam dedi, sen yazılımcısın bu bilgisayarlar reset atılınca herşey silinip yeniden başlıyor değil mi? Evet... İslâmiyet bizim dine benzetilmiş ama ben bu hadise inanmıyorum, demesin mi?! Elin Fransızı bile bu hadise Fransız kalmadı. Bu olayı hiç unutmadım. Araştırdım, sordum, soruşturdum, matbaacıyı buldum, abi bana müftülükten dediler bende bastım.?!?! Yorum sizin.

Selametle.

Han
11-29-2006, 11:06 PM
arkadshlar bir hadisi okuyup da yapmamak veya yapamamak bashkadir...
bir onunla alay etmek bashkadir...

o gun Peygamberimiz evet ben soylemishtim derse nolacak?

bu hadisi sherifleri uydurmalikla suchlayan akli evvellere gosterdiginiz itimadin onda birini Hadis alimlerine de gosterseniz, ve bashli bashina bir ilim olan Hadis ilmindeki bazi kaideleri kurallari ogrendiklten sonra tartsaniz hich birshey kaybedeceginizi sanmiyorum...

futbolu konushurken bile korner, ceza sahasi gibi kendine ozel terimlerini bilmeytenlerle konushulmaz da Hadis ilminde kimin kiminle konushmasi muteberlik arz ediyor...
yazik

BOZ-OK
11-30-2006, 07:28 AM
1- Kadini asagilayan bir hadis olamaz, hem Islamin ruhuna aykiridir, hem de insan toplulugunun yarisini olusturan insanlara buyuk bir zulumdur...

2- Diyanet isleri baskanligi benim gozumde hic bir sekilde diger herhangi bir din kurumundan daha az muteber degildir, fazlasi vardir eksigi yoktur... Kaldi ki, diyanet isleri baskanligindaki akli evveller arasinda bir kac tane hadis alimi vardir herhalde... Yine de ifade etmis olayim, ne Buhari, ne Diyanet isleri baskanligi, ne de herhangi baska bir insanoglu veya kurum yanilmaz degildir, yanilmayan yalnizca Allahtir... Sacmalayan her kim olursa olsun elestirilmelidir cunku Islam akilla celismeyen bir dindir, akli olmayanin dini de olmaz deyisinden hareketle....

3- Bence peygamberimizin, evet, ben soylemistim demesinden ziyade, hayir, ben soylememistim, benim adimi kullanarak benim ummetimin kadinlarini binlerce yil asagilayan iftiracilardan davaciyim demesinden korkulmalidir...

borcugin
11-30-2006, 08:20 AM
S.A.

Otuz gün oruç tutan insanların bütün günahlarının silineceği İslâm'ın özüne, Kur'ana, sünnete, herşeye aykırı bir şey. Bunu bilmek, böyle bir şey duyduğunuzda bunun İslâm ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını anlamak zaten her Müslümanın görevidir ve böylesi bir sözün uydurma olduğunu anlamak için Hadis Alimi veya aklıevvel olmaya gerek yok.:)

Ayrıca ne hadis bilimine ne de başka bir bilime kesinlikle bir önyargımız yok. Eğer öyle anlaşıldıysa bunu belirtmekte yarar var. Burada önemli olan gerek İslâm düşmanlarının, gerek İslâm'ı İsevileştirmek isteyenlerin, gerek ise yanlış öğrenmelerin önüne geçmek.

Selametle.

Demir Kağan
11-30-2006, 08:27 AM
Önümüzdeki ramazan tutayım bari. :cool:

:lol:

kurshad
11-30-2006, 08:43 AM
1- Diyanet isleri baskanligi benim gozumde hic bir sekilde diger herhangi bir din kurumundan daha az muteber degildir, fazlasi vardir eksigi yoktur...

2-Sacmalayan her kim olursa olsun elestirilmelidir cunku Islam akilla celismeyen bir dindir, akli olmayanin dini de olmaz deyisinden hareketle....

3- Bence peygamberimizin, evet, ben soylemistim demesinden ziyade, hayir, ben soylememistim, benim adimi kullanarak benim ummetimin kadinlarini binlerce yil asagilayan iftiracilardan davaciyim demesinden korkulmalidir...

Diyanet isleri yaklasik 50.000 calisaniyla dev bir muessesedir. Diyanet isleri baskanligi, ne soylenirse soylensin, Turkiye'deki kisir siyasi cekismelere; cemaatler arasi itismelere, tarikatlar arasi surtusmelere bulasmamis bir dini kurumdur.
Elestirilecek yonleri varsa da bunlar ancak yapilanmasi ile ilgili olabilir. Bunyesinde binlerce ilahiyatci ve bunlar arasinda da konusunda uzman Profesorler ihtiva eder.
Tum bunlara ragmen diyanet islerinin hadis alimlerine guvenmemek cesaret ister. Cunku bu cesur kisiler kendilerinin daha bilgili oldugunu soylemek isterler. O takdirde hodri meydan.. Diyanet isleri baskanliginin ulema takimindan daha iyi bildigini iddia edenlerden beklenen sadece ispatlamalari olacaktir.

Sevgili Boz-ok'un buyurdugu gibi Islam akil dinidir. Islam dinini hic de kendisine uygun olmayan bir kaba sokup , akilla bagini kesmek hic olmazsa bize gore degildir.

Sevgili Peygamberimizin yarin ahirette kimlerden davaci olacagini ise yuce Allah bilir.

Administrator
11-30-2006, 01:26 PM
senin icin kadini asagilayan hadis olabilir ama gercekte oyle olmayada bilir,aslina bakarsan kurandda oye kadinlari "ashgilayn" ayetler coktur ve onlari yalan filan deyemessiniz,yani bir baksihta bu kuran ayetleri ve bazi hadisler ashagiliyor olabilir ama unutmayin islam baska odnlerden farkli olarak gerceklik dinidir ishte hristyanlara veya baska dinler gibi sozde bu ishte o olan din degil,
yai istedigimiz ayetleri veya hadisleri kabul edipistedigimizi iptal edemeyiz.
peygember efendimiz cehennemde daha cok kadin oldugun soylemish sa demk oyledir yani bunun sebeblerin dunyaa dogulacak kadin sayisi erkekten cok olabilir ve tabiyki yuzdesi cok olur,ve o hadisde musulman kadinlar deyilmiyar ama genelde yani tum kadinlara soylenmish,gerche hayattada eger dikakt etmish olsaniz cok gench ailelelerin bozulmasi dagmatin annesi yuzunden oluyor baba tarifn sebeb oldugu cok azdir kadinlarda bazen kuck isler doalyi dusunmeden buuyk hatalara sebep oluyorlar,bunlara baklarsaniz hadisin gercek oldugun gorursunzu ama neyse kendiniz bilirsiniz.

gurkan
11-30-2006, 01:55 PM
Allah-u Teala Buyurdu ki ;

Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taşıyan merkebin durumu gibidir.(CUMA 5)

Şimdi Burada benim itirazım Uydurma Hadis denilen iddaalara değildir. Onlar gerçekten uydurma olabilirler. Eser çıkar ortaya delilerine bakılır. benim itirazım Hadis ilmine yaklaşıp biçiminizedir. Dini tartışma biçiminizedir. Diyanetin bu işte ehil olduğunuda düşündüğümü ifade ederim.

İslam yaşanmak için vardır. Öğrendik Bildik amel ediyor muyuz ? Etmiyorsak nicedir halimiz sorguluyor muyuz ? Bildin amel etmedin olmaz. Dini Yaşayacaksın. Amelinin referansıdır niyet. Niyet var amelsiz olmaz.Amelde ki niyete bakılacak. Biz Kuran' ve peygamber efendimize itaat etmekle emrolunduk. Dinde ilimi öğreniyoruz neden ? Yaşamak için amel etmek için. Aksi için öğrenen hesabını nasıl verecek ! Şimdi amel etmeyenle eden bir midir ?Herkesin Hesabını Allah görecek.

Hadis ilmi Dinde Sünnetten sonra gelen bir ilim dalıdır. Eğer bu ilmi değerlendireceksek akıl mantık ile bana uydu uymadı ile değil. Haşa bu yol insanı sapkınlığa götürür. Madem herşey Akıl mantık ile oluyordu Allah niye Yol gösterici Kuran'ı bize rehber kıldı. Yetmedi onu öğretecek aramızdan bize bir öğretici seçti. Madem bu uydurmadır zayıftır diyeceksin bu ilmi öğreneceksin. Sonra öğrendiğin ile ürün vereceksin. İlim sahipleri seni tenkit yahut tasdik edecek. Yok öyle bu hadis uydurma akıl var mantık var bu aklıma mantığıma ters. Bu idiayı söyleyenlere söylüyorum Satın aldığınız ateşten başka bir şey olmaz. Bu iş tekrar söylüyorum bildim amel etmedim ama aklım var söylüyorum bu din değildir. İnsanı sapkınlığa götürür. Din temel naslarını Allah'ın kelamı Kuran ve onun elçisi peygamber efendimizden alır.

Şimdi Gelelim Diyanetin yaptığı çalışmaya. Ben şahsım olarak diyaneti delil alan birisiyim. Şunu da düşünüyorum bu çalışmayı yapanlar hadis ilmini biliyorlardır. Bu ilim sonucunda zayıf yahut uydurma hadisleri de belirleyebilirler. yeter ki bu iş ilim ile yapılsın. Ben karşı değilim. Bunun yanında eğer böyle bir eser oluşturulacaksa alıp okuyup incelemek gerekli. en azından ben bunu yapmayı düşünüyorum. ve İlim çevrelerinden nasıl tenkit aldığını da bakılmalıdır. Sonuçta Hangi kişi yahut kurum olursa olsun Bizde dine delil olma özelliği Kuran'a ve sünnete uyduğu ölçüdedir. Karşı olduğum şey bu ilmin bilip bilmeden lekelenmesidir. Şartlarına inmemiş. Herkese has Genel mi ? kişiye has mı ? özel şartlara mı tabi ? Bulunulan şartlar zorluklar yahut kolaylıklara göre nasıldı ? 23 yıl boyunca nazil olan ayetlere göre önceleri serbest olan daha sonra yasaklanmış evet bu şekilde değerlendirilmemiş. Savaşta mı refahta mı bilinmemiş. inilmeli. Bilinmeli. Bu konuda Hadis ilmi konusunda çokça eserler verildi geçmişte. Kaçımız hadisle ilgili kaç eser okuduk. Okuyanlara sözüm yok. Bu ilim ile eleme yapanların başında Buhari ve Müslim vardır. Hadis ilmi ile(Hadis ilmi başlı başına dev bir alan) Lakin Yukarı da yazılanları okuyunca kahroldum. Uydurma hadis olabilir. Lakin Bu şekilde yaklaşılmaz. Bu şekilde değerlendirilmez.Temkinli olup delilini sepetini soracaksın. Nasıl bu sonuça ulaşmış bakacaksın. Delillerini nereden almış bakacaksın. Bu dindir Haşa Oyuncak değil. İnananı nardan koruyacak yegane korunak. Acizene dine nasıl bir yaklaşım göstermeliyiz Bunu irdeledim. Eğer gerçekten müminler iseniz izleyeceğiniz yol bellidir. Yok benim gibi ilim sahibi değilseniz O zaman ihtiyatlı yaklaşır önce eseri alıp okursunuz. delillerine bakarsınız. Bu ihtiyatlılık ile Hadis ilmine yaklaşırsınız. Bildiğim bilmediğimi öğrenmemdir.

Şimdi Sizlerden bir istiramın olacak;

Din Yaşanmak için gelmiştir. Bilinmeyen istişare edilir. Tartışma ilim ile olur. Din konusunda bize düşen apaçık bir şekilde istişare etmektir. Bu tavsiyemi alın kardeşlerim.

Allah-u Teala Buyurdu ki :

Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine Kitap verilenlerden dininizi alay ve oyun konusu edinenleri ve kâfirleri dost edinmeyin. Allah'tan korkun; eğer müminler iseniz.

MAİDE 57

İşte siz böyle kimselersiniz! Hadi hakkında bilgi sahibi olduğunuz konuda tartıştınız; fakat bilgi sahibi olmadığınız konuda niçin tartışıyorsunuz! Oysa ki Allah, her şeyi bilir, siz ise bilmezsiniz.

ALİ İMRAN 66

Üzerine Allah'ın adı anılıp kesilenden yememenize sebep ne? Oysa Allah, çaresiz yemek zorunda kaldığınız dışında, haram kıldığı şeyleri size açıklamıştır. Doğrusu bir çokları bilgisizce kendi kötü arzularına uyarak saptırıyorlar. Muhakkak ki Rabbin haddi aşanları çok iyi bilir.

ENAM 119

İnsanlardan bazısı, bir bilgisi, bir rehberi ve (vahye dayanan) aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın, Allah hakkında tartışır.Allah yolundan saptırmak için yanını eğip bükerek (kibir ve azamet içinde) Allah hakkında tartışmaya kalkar. Onun için dünyada bir rezillik vardır; kıyamet gününde ise ona yakıcı azabı tattıracağız.

HAC 8-9

Allah'ın, göklerde ve yerdeki (nice varlık ve imkânları) sizin emrinize verdiğini, nimetlerini açık ve gizli olarak size bolca ihsan ettiğini görmediniz mi? Yine de, insanlar içinde, -bilgisi, rehberi ve aydınlatıcı bir kitabı yokken- Allah hakkında tartışan kimseler vardır.

LOKMAN 20

Peygamberleri onlara apaçık bilgiler getirince, onlar kendilerinde bulunan (beşeri) bilgiye güvendiler (onu alaya aldılar). Alaya aldıkları şey kendilerini boğuverdi.

MÜMİN 83

PS:

Allah Bizleri eksik beşeri bilgi ile büyüklenip Allah ve Peygamber yolundan sapanlardan eylemesin.

Han
11-30-2006, 11:19 PM
arkadashlar anlashmak ichin ugrashalim, anlashmamak ichin degil lutfen...

bu konu altinda uydurma damgasi basilan normal sahih hadisi sherifleri karishtirmayalim... bir ilmi heyetin arashtirmasina ek olarak bazi katilimcilar kendi akillarina uymayanlari da uydurma kategorisine koyma gayreti ichinde... itirazim bunadir... yoksa bunun diyanetle alakasi yok. hadis ilmini, hadis alimini kuchuk dushurmek ichin sinsi dushmanlarin bulashtirdigi gerchek uydurma laflari da mudafa etmek gibi niyetim de dushunelemez...