View Full Version : Papa'dan elimizde kalanlar
PEÇENEK
11-30-2006, 03:17 PM
Katolik Hristiyanların lideri Papa 16. Benedict, davet üzerine Türkiye'ye geldi. Meryem Ana (Maria evi) 'nın yaşadığına kanaat getirilen evde yapılan ayinleri izledik. Orada, Türkçe bilmeyen bir Papa'nın, insanları etkilemek adına kendisine ezberlettirilen kelimelerle yarı Türkçe bir ayin yaptığına şahit olduk. Çıkışta eline verilen Türk bayrağını salladığında,adeta gözlerimize inanamadık. Bu yapılan show (gösteri) adeta Türk halkının gözünü boyamış, bir sonraki gün yapacağı asıl gösteriye tepkiyi baştan önlemişti.
Geliş sebebi, her ne kadar İslam-Hristiyan yakınlaşması olarak gösterilmeye çalışılsa da,aslında çok iyi biliniyor ki kesinlikle bu amaç için gelmiş değildir. Papanın bu ziyareti, bence asla İslam ve/veya Türklük yararına değil, tam tersi zararınadır. Birbirinden bağımsız hareket (düşmanlık) eden iki kutup, bu ziyaret ile birleşmiştir. Nitekim ortada Rum papazı ile imzalanan bir deklerasyon,bunu açıkça ortaya koymuştur. İmzalanan deklerasyonda Rum papazı ekimenik olarak ilan edilmiştir. Böylece,Roma imparatorluğunun doğu (Katolik) ve batısı (Ortodoks) tekrar birleşmiş olmaktadır. Bu birleşme ile aslında, öte yandan kendisini ekümenik olarak gören, ve Rum patriğini tanımayan Rus Patriği Alexi II 'nin ve İsrail,Ermeni, Türk ... gibi Ortodoks Patriklerinin/kiliselerinin önü tıkanmıştır. Batı dünyası, Doğuya karşı tek vücut olmuştur.
Batı, Rum ve diğer Katolikler olarak artık tek vücuttur. Nitekim Avrupa Konseyi,daha imzalanan senedin mürekkebi kurumadan Rum papazını ekümenik olarak bir davete çağırmıştır. Artık Rum papazının sözde ekümenikliği, Katolik Hristiyanlarca da tanınmış oldu. Bunu bize sağlayan hükümete çok teşekkür(!) ederiz. Düşmanlarımızı birleştirdiği için..
Peki bu ziyaretten bize ne düştü?
Bayrak sallayan Papa'nın boyadığı gözümüz..
Seckjin Khan
11-30-2006, 04:22 PM
ekümenik ortodoks kilisesine ait bir sıfat değildir ki.
katoliklerde de ekümenlik vardır protestanlarda da her küçük klise bir ekümenliktir ama malesef halkımız bu konu da o kadar cahil ki bilip bilmeden her konuda çok rahatça yorum yapıp teoriler üretebiliyor...
asena
11-30-2006, 04:27 PM
Daha henuz erken.Once bi evine gitsin.Pencereden sarkip bi konusmalar yapsin.Sozlerini dogrulasin/yalanlasin.
Sonrasinda tartisiriz.
Demir Kağan
11-30-2006, 04:27 PM
Trafiği felç bir İstanbul!
Galata köprüsünden küfrettim Eminönü'nde duyuldu! :lol:
Seckjin Khan
11-30-2006, 04:29 PM
@Demir Kağan :P bişi demiyorum sana ;)
bizim konuyu da konuştun mu papa ile ;)
PEÇENEK
11-30-2006, 04:29 PM
Evet.
Ekümenik,çağdaş yunanca bir sözcüktür. (oikoumene: ekümen) 'Dünyaya hükmeden', 'evrensel' gibi anlamlara gelebilir.
Evrensel değil de, ekümenik deniyorsa, bahsi geçen anlamı, Rum papazının istediği evrenselliktir.
Yoksa camiler de ekümeniktir.
Seckjin Khan
11-30-2006, 04:31 PM
Rum papazın isteği şu dünyada artık katolik hristiyanlar ortodokslaşmaya başladı ve sadece türkiye de ortodokslar yok hemen dünyanın her yerinde ortodoksa rastlamak mümkün işte bu amaçla istiyor...
Demir Kağan
11-30-2006, 04:38 PM
Osmanlı'da ekümenik değil miydi Patrik?
nogayhan
11-30-2006, 04:40 PM
S.A
Benediktus sempatikus`un narin kalbini ''istemezzuk'' nidalariyla kiran Saadet Partili ve BBP arkadaslar,her halde bu gun gunah cikarmaya calisiyorlardir.
Baksaniza adam geleli 48 saat olmadi,48 yildir hallemedigimiz isleri halleti,once Turkiye`nin AB ye girmesini istiyorum diyen,sempatikus simdikte ''kamusal alani'' delik desik etti
Kendisine bir Musluman olarak tesekkur ediyorum,ornegin bazi universitelerimizide ziyaret etmesini bekliyorum.
PEÇENEK
11-30-2006, 04:42 PM
Din,Allaha inanma şekli. Bir yöntem.
Fakat bunları bahsettiğ din,bir kutuplaşma şekli. Şer ittifakı.
Artık iki kutup olacak. İyi ve kötü. Bize gör onlar kötü,onlara göre biz kötü.
Not: Biz=Türkler. (Din ayrımı yapılmadan)
Seckjin Khan
11-30-2006, 04:43 PM
Rumlar=Ortodoks :P
abi insanların dinlerini biz bilemeyiz istiyorlarsa siyasi bir getirisi yoksa ver gitsin ya
BOZ-OK
11-30-2006, 04:44 PM
Papa'dan elimizde ciceklerimizle mendil kalmistir....
PEÇENEK
11-30-2006, 04:45 PM
Osmanlı'da ekümenik değil miydi Patrik?
Osmanlı,haçlıya karşı Ortodoks Rumları desteklemiş, adeta bir bakan gibi yetki vermiştir.
O zamanlar patrik pek ağzını açamazdı ki ekümenliğini ilan etsin.
Yunan ordusu Türkiye'ye girince orduyu kutsaması gibi hareketleri hariç.
asena
11-30-2006, 04:45 PM
Olur mu Dylan,hilafet kaldirilmis,halifelik kaldirilmis senin topraklarinda,kalkip %1'lik nufus icin laikligi mi deldireceksin?
BOZ-OK
11-30-2006, 04:52 PM
Olur mu Dylan,hilafet kaldirilmis,halifelik kaldirilmis senin topraklarinda,kalkip %1'lik nufus icin laikligi mi deldireceksin?
Evet... % 10 olsalardi dusunulebilirdi tabii....Diger % 15-20 ile isbirligi yaparlardi ve laikligin delinmesi bir anlam kazanabilirdi .... Biz de Turkiye'de ekumenik bir patrik ile halife sahibi olurduk, onlar da cuma ve pazarlari birbirlerine 5 cayina giderlerdi....
borcugin
11-30-2006, 04:53 PM
S.A.
DyLaN,
Rumlar = Ortodoks
Türkler = Ortodoks
Ruslar = Ortodoks
Yunanlılar = Ortodoks
...............
Bu böyle devam eder gider. Dikkat edersen hepsinin ortak paydası Ortodoks oluşları ama milliyetleri farklı. Bu senaryoya Ortodoksluğu silerek Müslümanlık yazarak ta devam edebilirsin. Sonuç değişmez. Buradan elde edeceğimiz ne olabilir? Demek ki, din insanların herhangi bir Milliyete sahip olmalarında belirleyici ve bu kimliği onaylayıcı değil. Bu bağlamda asıl olan kişinin milliyeti, o milliyete aidiyet duygusu, bağlılığı ve kültürüdür. Bu kültür dokusundan birisi de var olabilme, bayındır yaşayabilme, bağımsız kalabilme ve tutsak edilmeme ülküleridir. Salt din adına bir özerklik ya da bağımsızlık istenseydi ta başlardan Atatürk tarafından bu verilirdi. Ama olay öyle göründüğü gibi salt dinsel amaçlı değil. Niyet resmen ülkemize ve Türklüğe saldırıdır.
Selametle.
Seckjin Khan
11-30-2006, 05:08 PM
napacaksın borcugin? insanların inançlarına mı karışacaksın bu ülke inançsız insanların nüfusuna bile müslüman olmadığı halde İslam yazarak bu hale getirmedi mi durumları
kimse alevi olmasın kimse hristiyan olmasın kimse musevi olmasın kimse ortodoks olmasın diye diye bu insanları kaçıran arayışa iten sebeb bu ama anlayabilmek önemli...
borcugin
11-30-2006, 05:10 PM
S.A.
Bir şey anladıysam Arap olayım. :)
Selametle.
Seckjin Khan
11-30-2006, 05:18 PM
biz böyle yapa yapa insanları kaçırmadık mı :P
inanmayan insanların nüfusunda bile İslam yazıyor.bizi bölmesinler diye alevileri görmezden gelmiyormuyuz???
musevi halka kızıyoruz,ortodokslara kızıyoruz kısaca bizim gibi olmayanlara gidin diyoruz bu yüzden bu insanlar kokuşmuşlukları görüp arayışlara gidiyorlar göremiyormusunuz ? diyorum :P
asena
11-30-2006, 05:30 PM
Diyanet isleri baskanligina hristiyan bir din adaminin atanmasi olayi baska Dylan,ekumenklik baska.Halifelik ile esdeger bir seviyedir.
Seckjin Khan
11-30-2006, 05:35 PM
ekümenik diyanet başkanlığı ile alakalı değil ki devleti barındıran birşey değil...
bi sıfat eklenecek o kadar bi anlam yüklenecek bu rum klisesi rahibine o kadar.zaten kaç yıllık devlet olmuşuz diğer inananları hep görmemezlikten gelmişiz ne yazık
Aybike
11-30-2006, 05:41 PM
BORCUGİN bayrak sallamasının nedeni bence şu..
TÜRK hırıstıyanlarda var...ve biz onlar için var olacağız...Ben böyle anladım..
jest felan değil...
Seckjin Khan
11-30-2006, 05:43 PM
bence de...
tekrar yazıyorum dünya genelinde katolik ler azalıyor ve bu katolikler ya ortodoksluğa yada protestanlığa geçiyor katolikler bunu biliyor ve engellemeye çalışıyor.
Aybike
11-30-2006, 06:17 PM
bence de...
tekrar yazıyorum dünya genelinde katolik ler azalıyor ve bu katolikler ya ortodoksluğa yada protestanlığa geçiyor katolikler bunu biliyor ve engellemeye çalışıyor.
katoliklerde alına din vergisi çok fazla o yüzden...
semetey
11-30-2006, 06:19 PM
Ekümenlik konusundaki bizim tartışmalarımızın papayı ilgilendirdiğini sanmıyorum, ama Papanın Ortodoks patriğine Ekümenik demesi hristiyan alemi için bir reform dahi sayılabilir. papa, İstanbul kilisesinin ekümenliğini bin iki yüz yıldır kabul etmiyordu. Papa böylece ortodoks kilisesinin bir anlamda kendisi ile eşit olduğunu kabul etmiş oldu.
Aklıma geldi de galiba geçen yıl patrik uzun bir süredir pek kullanmadığı bir yetkisini kullanmış (doğrusu böyle bir yetkisi olduğunu da bilmiyordum ancak durumdan o anlaşılıyordu) Bulgaristan metropolitini aforoz etmiş ve Bulgaristandaki kiliselerin ayin yapmasını yasaklamıştı. Bulgaristandan gelen hristiyanlar Bartolomeos'u ibadet özgürlüğünü engellediği gerekçesiyle mahkemeye verdiler.Bartolomeos beraat etti. Bu mahkemeden beraat etmesi ekümenlik iddiasında, devlete karşı bir destek noktasıdır.
Laik bir devleti, devletin vatandaşlarını hristiyan bir kilisenin kendini din konusunda evrensel olarak yetkili sayması neden ilgilendirsin? Bunu halen anlamış değilim.
borcugin
12-01-2006, 04:52 AM
S.A.
Sevgili DyLaN, şimdi T.C. devletinin kuruluşunda oluşan tarihi olayları, Lozan Anlaşmasını görmezden gelerek, uyutulup afyonlanarak (!) yok sayan, Laiklik ilkesini göz önüne almadan, Papa'nın ziyaretini oldukça olağan karşılayan hatta ki, Ekümenikliği destekleyerek ve dahi onları kullanarak Laikliği delmeye çalışan Müslümanlarda dahil olmak üzere estirilen bu hava çok sakattır.
Alevi kültüründen gelen insanların kültürlerinin okullarda okutulması, diyanet işleri başkanlığında temsili, Cem Evlerinin işlevlerinin kısıtlanmaması gibi konularda ortalıkta estirilen havanın gerçeklik payı yoktur ve dahası Alevi kültüründen gelen insanlar tarafından da onaylanmamaktadır. Aleviler eskiden Cem evlerinden şehid çıktığını ama son zamanlarda terörist çıkmaya başladığını, bunun çok tehlikeli olduğunu, Aleviliğin bölücü değil birleştirici unsurunun yaralandığını, böyle bir oyuna alet edilmek istediklerini bu toplumun önderleri tarafından sık sık dillendirilmiştir. Türk Basını tarafından sınırlı olarak dillendirilen, Alevilerin AB mütarekecilerinden ayrı bir din özgürlüğü istememeleri, bunun kendilerinin iç sorunu olduğunu beyanla çözümünün zamana bağlı olarak gerçekleşeceğini net ve açık olarak söylemeleri bölücü ve müzakerecilerde düş kırıklığı oluşturmuştur. Elbette ben kişisel olarak Alevi Kültürünün gereği olan dini ibadet ve dokuların devlet tarafından yine devletin denetiminde desteklenmesi, okullarda okutulan ders kitaplarında yer alması, diyanet işlerinde resmi yetkili görevlendirmeler yapılması taraftarıyım. Ama ben mutluyum ki, Alevi Aydınları kendilerini kullandırmamışlardır. Gayet bilinçli ve vakur bir şekilde AB'ye HAYIR diyebilmişlerdir. Kraldan çok kralcı geçinerek, tek derdi İslâm'a saldırı olan, Müslümanlık adına ne görülürse saldırmayı kendisine farz sayan Alevi-Ateist kesilen bir kısım bölücülere, kesin sesinizi bu ülke bizim, biz bu ülkenin kurucu asli unsuruyuz, bu ülkenin bu sorununu BİZ çözeriz, kimse bizi kullanamaz (!) diyebilmişlerdir.
Bu söylemlerinizi bir Alevi aydını yanında söylerseniz dikkat edin beklemediğiniz bir biçimde tepkiyle karşılaşırsınız. Alevilerin bu ülkenin ve devletin hiç bir ilkesiyle, yasalarıyla, tutumuyla sorunu olmadığını, çözümü yine kendilerinin gerçekleştireceğini duyuverirsiniz. Çünkü Aleviler kendi kültürlerine ve bu kültürün dokusuna kimseyi karıştırmak istememektedirler.
Nüfus Cüzdanları konusuna gelince, bu konuda İl Nüfus Müdürlüğüne uğrayarak bu haneyi değiştirebilirsiniz, bu yargı usulü zaten yeni çıkacak yasayla kanunlaştırılacaktır, evet usulde sorun vardır ama öyle büyütüldüğü kadar değildir.
Burada beni en çok üzen, T.C. devletinin bir muz cumhuriyeti gibi yeni kurulan, sınırları cetvelle çizilen, geçmişi olmayan bir devletmiş gibi algılanması, Türk Milletine sorulmadan, tarihi yok sayarak, kurgular yapılmasıdır. Bu millet din özgürlüğü konusunda hiç bir milletle kıyaslanamayacak kadar hoş görülüdür. Ama salt Materyalizm, Sosyalizm ve Cumhuriyet Tarihinin belli kısımlarını okuyarak TARİH biliyorum diyorsanız siz cahilsinizdir. Bu milletin tarihini bir bütün olarak bilmeden olaylara bakan, çıkarımlar yapan her zihniyet bunun bedelini çok acı olarak ödemiştir. CHP Atatürk'ün ve Kuvay-ı Milliye'nin partisi olmasına karşın bu millet tarafından 50-60 yıldır cezalandırılmaktadır.
Doğrularınızın doğru olduğunu söylemeden önce büyük Türk Milletinin tarihini, geçmişini, inançlarını inkâr etmemeniz, olaylara bilimsel ve tarihi bir bütünlük içerisinde yaklaşmanız gerekmektedir. Bu millet çok büyüktür. Döndürülen her türlü fırıldağı (!), her türlü maske altında yapılan saldırıları (!) asla ve asla unutmamıştır. Bakınız tarihe.
Selametle.
borcugin
12-01-2006, 05:07 AM
BORCUGİN bayrak sallamasının nedeni bence şu..
TÜRK hırıstıyanlarda var...ve biz onlar için var olacağız...Ben böyle anladım..
jest felan değil...
S.A.
Ben bayrak sallanması konusunda yorum falan yapmadım ama bu iletinizden anladığım kadarıyla, Papanın Türk Bayrağını sallamasını Türk Hıristiyanlar (Gagauzlar) ı onurlandırmak, onlara sahip çıkmak, onların varlığını kabul etmek olarak yorumluyorsunuz.
İnanın tarih bilmiyorsunuz. İnanın oldukça ham ve yanlış yorumlarda bulunuyorsunuz. Bir kere Gagauz Türkleri defalarca, kerelerce, Afaroz edilmişlerdir. Papa Eftim Kurtuluş Savaşı sırasında, bütün Türk Soylu Hıristiyanları etrafında toplayarak Müslüman Soydaşlarından yana olmuştur. Ondan önce Osmanlı zamanında da bu tavrını sürdürmüş ve halende aynı tavrı sürdürmektedirler. Bu yapılan Beyaz-Misyoner-Hıristiyan Emperyalistlerin ellerinde oyuncak gibi kullandıkları propaganda ağıdır. Bu ağa takılan her türlü yorum ve bilgisizlendirme (!) her zaman başarısız olmuştur. Asla ve kat'a durum öyle değildir. Lütfen araştırın. Gagauz Türkleri Papa'ya küfür derecesinde nefret beslemektedirler, ellerindeki her türlü aracı kullanarak Müslüman Türklerin Papa'nın oyununa gelmemelerini söylemektedirler, onun hain sinsi bir yılan olduğunu dillendirerek asıl amaçlarının Rum Patriğini evrenselleştirerek Türkiye Cumhuriyetinin altını oymaya çalıştığını sıklıkla, kerelerce, haykırmaktalar. Biz ne yapıyoruz, hala onları kabul edememe, hala onları ayrı görme, hala onları bizden biri saymama noktasındaki tabu, önyargı ve bilgisizliğimizi kıramıyoruz. Ne yapsınlar gidip Papa'ya bağlı mı kalsınlar? Türk Ortodoks Patrikliğini yok mu saysınlar? Vatikanın askeri mi olsunlar? Bu ülkeye belki bin yıldır ihanet etmediklerini herkes ama herkes bildiği halde bir tek Müslüman Türkiye Türklerinin bilgisizliğine mi yansınlar yoksa hala anlaşılamadıklarının derin üzüntüsüyle saçlarını başlarını mı yolsunlar? Ne yapsınlar? Asla ve kat'a Papa'nın bu propagandası Hıristiyan Türkler için değildir. Ama Müslüman Türkiye Türklerinin Hıristiyan Türkleri kendilerinden biri olarak kabul edememe açığını yakalayarak ağına düşürmek istediği CAHİL Türkler içindir bu bayrak!
Selametle.
Trafiği felç bir İstanbul!
Galata köprüsünden küfrettim Eminönü'nde duyuldu! :lol:
O sen miydin?
Demir Kağan
12-01-2006, 08:03 AM
O sen miydin?
Saat kaç gibiydi? :lol:
nurhak
12-01-2006, 01:40 PM
sevgili arkadaslar benmi yanlıs anladım böyleyse lütfen düzeltin;Alevilik bir din midir? yoksa mezhep mi?.Aleviler kendilerini ne zamandan beri müslüman(islam)saymıyor,yeryüzüne bizlerin bilmediği yeni bir din dahamı geldi.Nüfus kagıtlarında bildigim kadar din bölümü var,mezhep yok.Elin oglu kendi dini icindeki farklılıkları birlestirmeye calısırken,papa hazretleri bu kadar yolu bunun icin tepti ve bu ekümenlik konusu bizim ileride basımız agrıtacak,biz kendi dinimizden olan,ama farklı mezhepten olanları dinimiz dısında degerlendirmek ne kadar akılcı gercekci olur.Aleviler de Sünni'ler gibi müslümandır ben buna inanıyorum.saygılarımla
PEÇENEK
12-01-2006, 02:06 PM
Türkiye'deki hükümet, bu buluşmayı sağladı.
Bu buluşma sonucu laiklik ilkesi zedelenmiştir.
Papa ve papaz birleşerek bir din devleti kurma girişimi başlatmışlardır.
Bu suçtur. Rum papazı aynı zamanda Türk vatandaşıdır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarına uymak zorundadır. Yargılanmalıdır.
Bu suça, dini değerleri kuvvetli(!) hükümet ortak olmuştur.
Hepsi yargılanmalıdır.
asena
12-01-2006, 02:39 PM
Laiklik elden gidiyorsa,bu forumda cogu kimsenin bu konu ustunde durdugunu sanmiyorum.Nedense rahatsiz olunulan konu Fatih'in Ayasofyasi.Laikligi takan yok.Osmanli'nin Ayasofyasinda namaz kilinmamasi cok onemli cunku,malum camimiz yok Turkiye'de.
borcugin
12-01-2006, 03:16 PM
S.A.
Lâiklik ilkesi Papa için geçerli değil varsayalım. Rum Papaz için geçerlidir? Bu ilkeye karşı yasal suç işlemiştir. Şimdi diyeceğim dilim varmıyor. Tarih 1938'den önce olsa acaba Papa, Papaz ve Cemaat ile malum iktidar yanlıları buna cesaret edebilirler miydi?
Selametle.
Ahde Vefa
12-01-2006, 03:41 PM
Siyonizmin usaklari simdi kuvvayi inzibatiye artikları ile kol kola... Hatta Türkiyenin meshur siyonist musevilerinden biri "Atatürk mason localarini kapatti. simdi biz de Atatürkü, Atatürkçülügü ve onun kurdugu cumhuriyeti bu ülkeden silip atacagiz. Bunun için AKPye limitsiz destek veriyoruz" dedi ve bunu teyid etti.......
yani dünün sahte Atatürkçüleri simdi sahte islamcilarla kol kola Türkiyeyi parselleyip parselleyip satiyorlar. yukaridaki sözü söyleyen ishak alatonun yani sira, bensiyon pinto, ishak haleva, avi akla$, silviyo ovadya gibi bir çok musevi AKPnin basdestekçisi.....
siz korkmayin, su islamci sandiginiz sahislar laiklige el uzatmazlar....
"Türkiye cumhuriyeti seyhler, dervisler, mürsidler, meczuplar devleti olmayacak” demisti ATAmiz... maalesef oldu.. sahte ve sarlatan seyhler, dervisler, mürsitler ve din tüccarlari geçmiste oldugu gibi ingilizler, abdliler, israilliler ve abciler tarafindan meclise ve basbakanliga getirildi...
Yüce Allah yardimcimiz olsun..
Alparslan
12-01-2006, 04:15 PM
Laiklik elden gidiyorsa,bu forumda cogu kimsenin bu konu ustunde durdugunu sanmiyorum.Nedense rahatsiz olunulan konu Fatih'in Ayasofyasi.Laikligi takan yok.Osmanli'nin Ayasofyasinda namaz kilinmamasi cok onemli cunku,malum camimiz yok Turkiye'de.
Ayasofya Fatih'in degil sadece,BENIM ayni zamanda. Ben ecdadimin kazandigi zafer icin alnini secdeye goturdugu yerde kendi mesrebimce ibadetimi yapmak istiyorum.
Laiklik mi? O ne zaman vardi ki ulkemizde? Diyanet isleri baskanligi gibi bir kurumun bulundugu bir ulke nasil laik olabilir? Bunamis bir eski liderin bir dinin kitabindan ayetleri silme girisimine(bknz Fotur Sapkali Mason) ev sahipligi yapan bir devlet nasil laik olabilir? Icinde EKUMENIK bir Patrik bulunan bir devlet nasil laik olabilir? Kendi eliyle yazdigi hutbeleri okutturan bir devlet nasil laik olabilir? Biz hic laik olmadik ki, sadece laik olabilme olasiligimizi sevdik...
Alparslan
12-01-2006, 04:20 PM
Sezer'e bir lafim olacak: Agam senin karsina sehit anasi ciksa basi yasmakli O'nu da alir misin makamina? Yoksa italyanca konusan rahibeler girmeden bas mi acti da onlari da aldin Cankaya'ya? Papa efendi takkesini dusurup kelini mi gosterdi? Basi takkelilerle basin dertte bilirim.Hos takke degil bork de olsa kafasinda sen yine yanina sokmazsin ya...
semetey
12-02-2006, 04:14 AM
Manastırlar, tekke ve türbelerin kapatılması kanununa aykırı. Zikir çeken tarikatleri laiklik elden gidiyor diye gözsteren televizyonlar, hristiyan tarikatleri gösterseler en fazla misyonerlik olayından, o da misyoner kelimesi mason kelimesi gibi bir esrar ihtiva ettiğinden gösteriyorlar. Genç ve modern TÜrkiye'ye başı kapalı rahibe yakışmaz. Hele iki bin yıllık köhnemiş zihniyetin papaz kıyafetleri hiç yakışmaz. Patrikane misali yapılaşmalar laikliğin küküne kibrit suyu dökecek kuruluşlardır.. Müslümanlar kilise misali bir yapılama kursalar sıkı bir emir komuta zincirinin olduğu, baştakinin insanları dinden atabildiği acaba Cumhuriyet Gazetesi'nde neler yazardı?
asena
12-02-2006, 04:50 AM
Iste laiklik elden gidiyor dedigim bu idi.Laiklik icin cok kisi seferber olmus,bizler hala bir yapi onceden kisileymis,sonradan niye camii olmus,sonra niye muze olmus,simdi camii olmazsa kilise olur mu,muze mi kalmali,.yine camii mi olmali gibi anlamsiz tartismalardayiz.Laiklik su an iyi uygulanmiyorsa dahi,uygulatmak dururken,"nasil olsa uygulayamiyoruz" diyerek farkli arayislara girmek bana gore degil.O ya da bu sekilde,dunyada laikligin nadir yasandigi bir ulkedir Turkiye.Kamu alanlarinda(okul,hastane,isyerleri) Isa heykeli,Hacin duvarlarda asildigi cok fazla Avrupa ulkesi vardir.Hicbir musluman o sembolleri gormek zorunda degildir,ama vardir.turkiye'de bu tip seyler yoktur.Pazar yerinde hediyelik esya satarak parasini kazanmak isteyen bir musluman burada,sokakta namazini kilabilir ama gider herifin teki kopegiyle onunde durur.Iste Turk insani farkli dindeki insana bunu yapmaz.Bu da devletin yaninda bizlerin de laik oldugunu gosterir.Inanc saygisi da laikligin bir bolumudur.
nogayhan
12-02-2006, 08:01 AM
S.A
Asena hanim,lutfen olaya tersten bakarmisiniz,bagirmadan cagirmadan,bu iletiyi okuyun,sadece bir dakika dusunun ''bas ortusu, turban,yazma,siyasi sembol'' yani kisacasi basini bir sekilde ortuyorsun,sen hic boyle bir durumda,basi acik hemsinslerinin yanindan kovuldugunu dusun,ogrencisin,okula gidiyorsun,tamam bas ortusunun her sekli yasak,peruk takiyorsun,sacini cekerek konrol ediyorlar,dusunsene bir suru millet var yaninda ve birisi senin sacini cekiyor,neler dusunurdun,ama sakin ol cevap verirken bir kerede ''onlarin yerine'' sen ol.
Demir Kağan
12-02-2006, 11:10 AM
Dinciler de hristiyanlar ile işbirliği içindeler artık laikliğe karşı.
Alparslan
12-02-2006, 11:52 AM
Dinciler de hristiyanlar ile işbirliği içindeler artık laikliğe karşı.
Kitap satana Kitapci,
Ekmek satana Ekmekci,
Dinci ne olaki?Ne satar dinci?
Hele bi soylede bilelim kardas.
Demir Kağan
12-02-2006, 12:19 PM
Dinini insanlara dikte etmeye kalkan hödüklerdir dinciler.
asena
12-02-2006, 12:46 PM
S.A
Asena hanim,lutfen olaya tersten bakarmisiniz,bagirmadan cagirmadan,bu iletiyi okuyun,sadece bir dakika dusunun ''bas ortusu, turban,yazma,siyasi sembol'' yani kisacasi basini bir sekilde ortuyorsun,sen hic boyle bir durumda,basi acik hemsinslerinin yanindan kovuldugunu dusun,ogrencisin,okula gidiyorsun,tamam bas ortusunun her sekli yasak,peruk takiyorsun,sacini cekerek konrol ediyorlar,dusunsene bir suru millet var yaninda ve birisi senin sacini cekiyor,neler dusunurdun,ama sakin ol cevap verirken bir kerede ''onlarin yerine'' sen ol.
Siz de insanlari once sartlandirmadan bir gorus acisi verseniz iyi olurdu.Bagiran cagiran yok.En azindan ben kendi adima konusuyorum.
Sac konusu.rahatsizlik verici birsey.Peruk takmak yasak mi?Yasak ise nicin yasaga uyuyorum,uymuyorum?Yasaksa nicin peruk takiyorum?Peruk boynu orter mi?Peruk gercek sactan farkli bir ortunme saglar mi?Sacimin aynisini peruk yaparsam ortunme olur mu?
Ve sunu da soyleyeyim,o peruk takanlari fisekleyenler,yine o insanlarin icinden cikiyor.
Basina takmisim gibi konusmayin,dolarin,borsanin durumunu,papa bayrami,arifesi ve sonrasi durumlari basindan ogreniyoruz.Yanli basin,yorumuyla yanli,olaylar ise barizdir.
Siz de "bagirmadan cagirmadan" su konuyu bir dusunun.Ben basi acik bir "bayan oldugum" icin erbakan doneminde kanunlara aykiri olmasina ragmen "staj basvuru kagidi" bile alamadim.Ancak "gerekceleri" bu sekilde,personel calisanlari tarafindan suratima "buyuk bir cesaret ile" soylendi.O donemde turbanlisi,sakallisi rahat rahat okurlardi.Simdi basim acik diye,bayanim diye,bu staja birakin kabul edilmemeyi,basvurma yetkimin bile olmamasi,kanuna aykiri hareket yapilmasi,laik bir devlette,kanunlara uyan birinin gormesi gereken bir davranis midir?
Aybike
12-02-2006, 12:52 PM
borçugin benim yorumun asla gagavuzları onurlandırmak manasında değildi..
adamın bayrak sallaması önceden planlanmış bir olaymış bak bugün hürriyette okudum...
Bu herif (Bence) resmen şunu dedi..
Türkiyenin tümü müslüman değil.....:)
Gagavuzlar benim aklıma gelmedi valla...
Aklıma gelen şu aha işte türk hırıstiyanlarda var..O yüzden bu ülkede onları temsil etmesi gereken bir Merci olmalı...:)
Ekümen olayı felan ..
Alparslan
12-02-2006, 01:44 PM
Dinini insanlara dikte etmeye kalkan hödüklerdir dinciler.
O vakit bu misyonerler oluyo senin dedigin yada ateistler yada ham sofular. Muslumanim diyen dinini dikte etmez savunur, La ikrahe fiddin kurali gecer, ama cok ince bir nuans farkiyla, dininin hangisi olacagi konusunda insana baski yapilmaz, ama insan bir kere ben buna inandim derse belli kurallarida kabul ettim der ve neredeyse tum dinlere gore inananlar diger inandim diyenlere sorumluluklarini KARDESCE hatirlatmak ile yukumludur. Bu durumda sende Musluman olduguna gore senin icin bir Musluman DINCI olamaz. Cunku diyorsun ki: DININI INSANLARA DIKTE EDEN HODUK....Bu durumda onun dini ayni zamanda senin de dinin olan bir Musluman DINCI olamaz, konunun cok iyi bir aciklamasi icin Necip Fazil Ustadin harika bir cevabi vardi yanlis hatirlamiyorsam. Yoksa zaten her Muslumanin bildigi gibi belli bir teblig ile Islam'i kabul etmeyen diger din mensublarina SENIN DININ SANA BENIM DINIM BANA deriz. Ama kardeslik hukukumuzdan oturu hicbir Musluman'i boslayamayiz, her an dini-maddi-ailevi-akliniza ne gelirse destek olmak vazifemizdir. Bu durumda ornegin Musluman bir toplumda namaz kiliniz /kilmalisiniz bu Allah'in emridir diyen kisiye sen kendi adina dinci diyemezsin cunku sana kendi dinini degil seninde inandigin dini hatirlatiyor, bir anlamda vazifesini yapiyor.
yavuz
12-02-2006, 01:48 PM
Demir Kağan, eski tüfek Müslümanlardan... ;)
Seckjin Khan
12-02-2006, 03:11 PM
Demir Kağan, eski tüfek Müslümanlardan... ;)
:P ehueheueheueheu
Demir Kağan
12-02-2006, 03:16 PM
O vakit bu misyonerler oluyo senin dedigin yada ateistler yada ham sofular. Muslumanim diyen dinini dikte etmez savunur, La ikrahe fiddin kurali gecer, ama cok ince bir nuans farkiyla, dininin hangisi olacagi konusunda insana baski yapilmaz, ama insan bir kere ben buna inandim derse belli kurallarida kabul ettim der ve neredeyse tum dinlere gore inananlar diger inandim diyenlere sorumluluklarini KARDESCE hatirlatmak ile yukumludur. Bu durumda sende Musluman olduguna gore senin icin bir Musluman DINCI olamaz. Cunku diyorsun ki: DININI INSANLARA DIKTE EDEN HODUK....Bu durumda onun dini ayni zamanda senin de dinin olan bir Musluman DINCI olamaz, konunun cok iyi bir aciklamasi icin Necip Fazil Ustadin harika bir cevabi vardi yanlis hatirlamiyorsam. Yoksa zaten her Muslumanin bildigi gibi belli bir teblig ile Islam'i kabul etmeyen diger din mensublarina SENIN DININ SANA BENIM DINIM BANA deriz. Ama kardeslik hukukumuzdan oturu hicbir Musluman'i boslayamayiz, her an dini-maddi-ailevi-akliniza ne gelirse destek olmak vazifemizdir. Bu durumda ornegin Musluman bir toplumda namaz kiliniz /kilmalisiniz bu Allah'in emridir diyen kisiye sen kendi adina dinci diyemezsin cunku sana kendi dinini degil seninde inandigin dini hatirlatiyor, bir anlamda vazifesini yapiyor.
Hocam yazmışsınız da boşuna yazmışsınız. Siz nerede yaşıyorsunuz? Şu girdiğiniz forumda bile "müslüman olmayan Türkler Türk değildir" diyen dangalaklar var. Yormasaydınız ellerinizi bu kadar.
Seckjin Khan
12-02-2006, 03:19 PM
@Demir Kağan eski tüfek şamanlardan yanlış olmasın ;) :lol:
asena
12-02-2006, 05:34 PM
Teoride olmasi gerekenlerden degil de,mevcut dusuncelerin yuruyen hallerinden bahsedersek sorun olmayacak.En basidinden Kur'an'i kabul eden ama bazi farzlarini,haram oldugunu bile bile uygulamayanlara "yaptirim" uygulanip uygulanmayacagina iliskin bir "rejim",bir "sistem",bir "oneri " getiriyor musunuz?
Agnistik,deist birinin cezai yaptirimlari ne olacak?
veyahut dinini belli etmek istemeyenin?
Yezidilerin?
Var mi boyle bir sistem?Laiklikten daha iyisi varsa yazin cizin surada.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.