View Full Version : Türkçü Kadrolar Nasıl Olmalıdır.
Mustafa Altınay
12-02-2006, 01:19 PM
Türkçü Kadrolar Nasıl Olmalıdır.
Türkçü Kadrolar Nasıl Olmalıdır-1
Türkçü kadrolar, bedenen ve ruhen Türk milleti için adanmış olmalıdır.
Onlar kariyerizm hastalığına,şöhret felaketine yakalanmıyacak şekilde olmalıdır.
Çok büyük görevlerde yapsa sıradan insan gibi yaşamaya devam edebilmelidir.
Onun yaşamını yönlendiren sadece ve sadece görev olmalıdır.
Trilyonların içinde yüzerken ertesi günü dağlarda şehit olmasını da bilmelidir.
Zaafları olan kadroları bünye otomatikmen temizlemelidir.
Bizim böyle kadrolara ihtiyacımız var, halktan bir insan onu gördüğü zaman bu adamın parayla, pulla, malla, mülkle, şanla şöhretle işi olmadığını hissetmelidir.
Bu kadrolar, ateşte pişen çamur gibi olup, her türlü göreve hazır olmalıdır.
--------------------
Türkçü kadrolar nasıl olmalıdır-2
Yakın tarihimizde kadrolaşmayı en iyi başarmış toplum Ruslar olmuştur. Bolşevik kadrolar hem savaşta, hem de Rusya’nın kuruluşunda ve yaşamasında bel kemiği görevi görmüştür.
Bugün için bu kadrolaşmaya en iyi örnek İrandır. İranlı kadrolar önce kendilerine ideolojik rakip olan İran komünüst partisini tasviye etmiştir. Şu anda da Tacikistandan, Filistine kadar İranın ideolojisini ayakta tutmaktadırlar. Şu anda ki cumhurbaşkanları da Amerikan büyük elçiliği baskınını düzenleyen bir kadrodur.
Rus bolşevik kadroları ne zaman pasivize oldu, ne zaman herkes parti üyeliği kartını yaktı, Rusya ondan sonra battı.
Bizim kadrolarımız dağınık olduğu halde biz neden batmıyoruz dersen, bu boşluğu ordu dolduruyor.
Orduyu tasviye etmek istemelerinin esas amacı kadro işlevinden mahrum etmektir.
Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini bize emanet etmiştir. Biz Türkiye Cumhuriyetinin doğal kadrolarıyız. Kudretimizi de damarlarımızdaki asil kandan alıyoruz.
---------------
Türkçü Kadrolar Nasıl Olmalıdır-3
Varlığımızı koruyabilmek için sağlam kadroların olması mecburiyeti vardır.
Bu kadrolarımızda her zaman var olması gerekiyor.
Kadrolarımızda olması gereken özellikleri, Ahi Teşkilatlarında yetişmiş kadrolarınkiyle aynı olmalıdır.
Ahi Teşkilatlarında kadrolara öğretilen üç özellik şunlardır.
1.Bilgi edinmek için uygulanan öğretim.(Bilgili olmak)
2.Bir uğraş alanında yetişmek için sürdürülen eğitim.(Meslek sahibi olmak)
3.Savaş gereksinmelerini karşılayacak nitelikte eğitim.(Asker olmak)
--------------------
Türkçü Kadrolar Nasıl Olmalıdır-4
İnsanı inandığı yoldan alıkoyan üç tane temel zaaf vardır, bu zaaflara kapılmak şarompöldür.
Birincisi Paraya karşı olan zaaf, ikincisi makama karşı olan zaaf üçüncüsü ise kadınlara karşı olan zaaf. Bu zaaflarına karşı mücadele edip başarı kazanan ya da bu zaafları olmayan İnançlı bir Türkçü bir kadronun önünde engel yok demektir.
Tabi tekrar aynı zaaflara düşmemek içinde mücadele etmek gerekiyor.
yavuz
12-02-2006, 01:23 PM
Abdullah Çatlı örneğindeki gibi olmak...
Mustafa Altınay
12-02-2006, 01:37 PM
Abdullah Çatlı örneğinde haklısınız yanlız sayın yavuz, özel sorunlar işin içine girmemelidir, farklı ilişkiler olmamalıdır. Zaten kaybedilen taraf bu. Siyasi insan siyasi olmayan hiç bir eyleme bulaşmamalıdır. Siyasi insanlarda aynı askeriyedeki gibi örgüt disiplini ve terbiyesi olması gerekiyor, en ufak bir suistimala mahal verecek kişisel bir olaya bulaşmaması gerekiyor. Maalesef bazı siyasi insanlar hala bu tip çek tahsilatı gibi son derece yanlış olaylara bulaşıyorlar. Bu da hiyerarşideki örgüt disiplini ve terbiyesi eksikliğinden ileri geliyor. İyi bir kadro'nun yetişmesi en az 5 yıldır. Çok emek harcayıp biz abileri olarak gençlere herhangi bir özel soruna bulaşmadan disiplinli bir yaşamla örnek olmalıyız ki örnek oluştursun, yoksa bizim zaaflarımız elimizin zayıflamasına ve PKK'lıların ellerinin güçlenmesine sebebiyet veriyor. En büyük düşmanımız PKK'lılar değil, zaaflarımızdır, zaaflarımızı aştığımızda zaten PKK diye bir şey kendiliğinden yok olacaktır. Çünkü güç sende olacaktır ve hainler karşı harekette bulunma cesaretini bulamıyacaktır.
Saygılar....
yavuz
12-02-2006, 01:41 PM
Mustafa Altınay ağabey... İyi ki, bu foruma üye oldunuz. Sayenizde güzel tartışmalar açılıyor, sizin yanınızda doğru yola gitmek için saygıda kusur edilmiyor. Profilinizdeki yaşınız doğru ise -45- Neredeyse Babam kadar büyüksünüz(o da 50 yaşında). Size sonsuz saygı duyuyorum ;) İnşallah bu forumu ihmal etmezsiniz.
Demir Kağan
12-02-2006, 01:50 PM
İnançlı bir Türkçü
Açıklar mısınız?
Mustafa Altınay
12-02-2006, 03:09 PM
Sağol yavuz iltifatların için teşekkürler... maalesef yaşımın rakkamları büyük, bazen bende şaşırıyorum. Benimde iki oğlum var sizler gibi cem(11) yiğit(4) daha büyüyecekler okula gidiyorlar... Allah ömür verirse yazmaya devam edeceğim, sadakat Türk olmanın birinci özelliği zaten.
Saygılar...
Mustafa Altınay
12-02-2006, 03:13 PM
Ayrıyeten babanıza selamlar...
erkinturk
12-05-2006, 10:56 AM
Siyasi insan siyasi olmayan hiç bir eyleme bulaşmamalıdır. Siyasi insanlarda aynı askeriyedeki gibi örgüt disiplini ve terbiyesi olması gerekiyor, en ufak bir suistimala mahal verecek kişisel bir olaya bulaşmaması gerekiyor. Maalesef bazı siyasi insanlar hala bu tip çek tahsilatı gibi son derece yanlış olaylara bulaşıyorlar. Bu da hiyerarşideki örgüt disiplini ve terbiyesi eksikliğinden ileri geliyor.
Çok emek harcayıp biz abileri olarak gençlere herhangi bir özel soruna bulaşmadan disiplinli bir yaşamla örnek olmalıyız ki örnek oluştursun, yoksa bizim zaaflarımız elimizin zayıflamasına sebebiyet veriyor.
Saygılar....
Ne kadar dogru,
maalesef bu disiplinsiz ve bilincsiz topluluklar Turkluk ve Turk birligine cok zarar verdiler gecmiste,
bugun hala uzerimizdeki o menfi izlenimi silemiyoruz,Turk Milletinin ve diger Turk Milletlerinin gonullerinde Turkluk bilincini savunmak
hala kuskuyla karsilaniyor,
kahredici bir azap bu bizimkisi,
asena
12-05-2006, 01:56 PM
Mustafa Bey,siz Ozturkler forumda da yaziyor muydunuz?Bu yaziyi hatirlar gibiyim.
Mustafa Altınay
12-06-2006, 12:13 AM
Yazıyordum asena hanım bazı arkadaşlarla sorun yaşadım banlandım.... sağlık olsun...
asena
12-06-2006, 05:38 AM
Ben okuyordum,hala da okuyorum.Henuz uye olmadigim icin Turkcu sitelerden banlanmadim. :) Okumak en guzeli,.3 senedir bu sekilde idare ediyorum.
kurshad
12-06-2006, 06:01 AM
Asagidaki yaziyi yillar once Turkcu bir sitede yazmistim. Banlanmamistim ama Turkculugun devrimci karakterinin altini cizdigim icin bir takim olumsuz tepkiler almistim.
Turkculuk nedir ve kadrolari nasil olmalidir?
Turkculuk hicbir millete ya da etnik gruba tepki olarak dogmamistir.
Turkculuk turk halklarinin uyanisini ve birligini arzular, turancidir.
Gerici ve isbirlikci tum kadrolari reddeder , devrimcidir.
Medeniyeti hurafelerde degil bilim ve teknik isiginda arar , aydinlanmacidir.
Turkcu okumalidir ve dunyayi daha iyi anlamalidir .Cunku tum dunyaya taliptir...
Yusuf Akcora Uc tarz-i siyaseti yazarken panosmanlicilik ve alternatifi pan islamizm olan bir fikir ortaminda turk soylu olanlarin ortak bir devlette yasamasinin gerektiginin altini cizerek osmanli devletinin din ya da vatandaslik degil turk ulusundan olma esasina gore yeniden sekillenmesi gerektigini ifade ederek cagina gore DEVRIMCI bir durus sergiledi.
Suleyman Askeri ve Esref Kuscubasi Bati Trakya 'da 1913 de "Bati Trakya Turk Cumhuriyetini" kurarken (dikkat, icinde turk kelimesi gecen ilk devlet) ve bunu yasatmayi elindeki bir avuc milis, komitaci ve subayla zamanin osmanli hukumetine ragmen saglamaya calisirken DEVRIMCI bir nitelik sergilemistir.
Enver pasa Turan'i kurma sevdasiyla Buhara'ya hareket ettiginde kendisini "IHTILALCI(DEVRIMCI) Turan ordulari kumandani" olarak ifade bizzat kendisi etmistir. Turk halklarini birlestirme sevdasi ugruna sehit olmustur.
Ataturk sanli Turk DEVRIMINI gerceklestirmistir. "Idare-i maslahatcilar esasli inkilap yapamazlar " derken duzen adamlarinin devrimci olamayacagini ifade etmistir.
Bu ornekleri Turk tarihinin her kademesinde bulabiliriz. Turkcu aydin ve subaylar Turklugun her zaman en ilerici, aydin, cagdas kesimini temsil etmistir. Bazi capulcularin kendilerine birtakim sifatlari yakistirmalari koku derinlere dayanan Turkculugu baglamaz ve ilgilendirmez
Demir Kağan
12-06-2006, 06:18 AM
Seni gomunüs anarşit senii!!! :lol:
asena
12-06-2006, 06:25 AM
"Devrim" lafini kullandigin icin komunist ilan edilirsin. :P
Demir Kağan
12-06-2006, 06:52 AM
Devrimciyim, Türkçüyüm, Sosyalistim.
Mustafa Altınay
12-06-2006, 07:44 AM
Ayıp söylemesi bende eski devrimcilerdenim :)
hatta bir günü gene bir Türkçü sitede hangi gazeteyi okuyorsunuz diye başlık açılmıştı ben hemen altına "Cumhuriyet" yazdım baktım benim gibi tanıdık 5-6 arkadaş daha cumhuriyet yazdı başlık kitlendi... :)
Mustafa Altınay
12-06-2006, 07:48 AM
Allahın bildiğini kuldan saklamam okumayı Cumhuriyet gazetesinde söktüm 7 yaşında 47 yaşındayım her gün de hala Cumhuriyet alırım kırk yıldır okuyorum desem yalan olmuyacak. :)
Allahın bildiğini kuldan saklamam okumayı Cumhuriyet gazetesinde söktüm 7 yaşında 47 yaşındayım her gün de hala Cumhuriyet alırım kırk yıldır okuyorum desem yalan olmuyacak. :)
Bende okumayı Kaptan Swing çözdüm.Lise yıllarında iken koltuğunun altında Cumhuriyet gazetesi ile otobüslere binmek moda idi.Benim moda ise 'Gitane' olmuştu o dönemlerde....
Mustafa Altınay
12-06-2006, 07:52 AM
kuşak farkı abi. :)
asena
12-06-2006, 10:23 AM
kuşak farkı abi. :)
Ayni kusaktansiniz Oguz ile Mustafa Bey.
Ayni kusaktansiniz Oguz ile Mustafa Bey.
Mustafa bey ilkokula yazılırken,ben dünyaya gelip gelmeme arasında karar vermeye çalışıyordum :cool:
asena
12-06-2006, 10:29 AM
Mustafa bey ilkokula yazılırken,ben dünyaya gelip gelmeme arasında karar vermeye çalışıyordum :cool:
Ya sanki Mustafa Bey doktorasini tamamlarken ben portakalda vitamindim demeye getirmissini Oguz Bey Beybabasi,ama 7 sene cok az bir fark.
yavuz
12-06-2006, 10:30 AM
Oğuz daha küçücük çocuk... Gitmeyin üstüne :lool:
Ya sanki Mustafa Bey doktorasini tamamlarken ben portakalda vitamindim demeye getirmissini Oguz Bey Beybabasi,ama 7 sene cok az bir fark.
Bizimkisi sadece bir tesbitte bulunma.Portakalı soyduktan sonra kabuklarını atmayın.Bir yandan reçel yapımında kullanabilir,keklerde harç malzemesi olarak yararlanabilir,kolonya yapabilir ve hepsinden önemlisi kaloriferin üzerinde kurutup odanın içine bi tutam Akdeniz havası atabilirsiniz:cool:
Mustafa Altınay
12-06-2006, 11:19 AM
47 yaş rakamı büyük bir rakam arkadaşlar... 3 senede bile fark oluyor... mesela kardeşim 42 yaşında doğduğu günü hatırlıyorum... :) aramızda muazzam bir kuşak farkı var, arkadaşlarımız bile aynı değil...
kalyonx
12-06-2006, 02:53 PM
kadrolasmak lasım abı ben sahsen kadroyu kurarken teknık dırektorlere ısı bırakalım derım bence en ıyısı 4-4-2
Mustafa Altınay
12-06-2006, 03:23 PM
:) işte espiri bu... sen neredeydin kalyonx :)
kurshad
12-07-2006, 02:17 AM
Ayıp söylemesi bende eski devrimcilerdenim :)
hatta bir günü gene bir Türkçü sitede hangi gazeteyi okuyorsunuz diye başlık açılmıştı ben hemen altına "Cumhuriyet" yazdım baktım benim gibi tanıdık 5-6 arkadaş daha cumhuriyet yazdı başlık kitlendi... :)
Acikcasi ben "devrimci" terimini caginin otesine gecen, bir devir kapayip yenisini acan manasinda kullanmistim.
Devrimci teriminin sadece solculukla ya da marksizmle butunlestirilmesine tum hucrelerimle karsiyim.
Ilk iletimde verdigim ornekler de "devrimci" sifatinin marksistlere ait olmadigini bilakis gercek devrimcilerin Turk milliyetcilerinin oldugunu vurgulamak amacliydi.
Elbette Ekim devrimi insanlik tarihinde yeni bir cigir acmistir. Sark halklarina kurtulusu mujdemistir. Turanci aydin ve subaylar bu cagriya kulak vermis ve kosmustur. Galiyev gibi, Rizkulov gibi ,Colpan gibi.. Fakat Ekim devrimiyle ortaya cikan Sovyetler, umulanin aksine bir "milletler hapishanesine" donusmustur. Bu hayal kirikligi yetmemis, devrimde gorev almis Turanci aydinlar karsidevrimci olmakla suclanip oldurulmuslerdir.
Sozun kisasi, Marxist uygulama tarih onunde yenik dusmustur. Elbette onun takipcileri de bu yenilgiden paylarini almislardir.
Turkiye'de de kendilerini "devrimci" olarak tanimlayan birtakim zevat marxismin sovyetlerdeki uygulamalarini halen ilericilik olarak takdim etmekte ve insanligin bu 70 yillik kara sayfasini yuceltmektedirler. Bana kalirsa bu zevat sadece murteci sifatini haketmektedir.
(Bu arada, ucuncu dunya devrimciliginden bahsetmedigimi belirteyim. Bu doktrinin ayrica incelenmesi gerektigi kanisindayim. Ozellikle ortadogu ve latin amerikan devrimciliginin fikirsel koklerini burada aramak gerekir.)
Not:Cumhuriyet gazetesinin enternasyonalist yapisinda kendinize bir Turkcu olarak nasil bir yer buluyorsunuz bilmiyorum. Tevfik Fikret'in
"Yeryuzu vatanim, insansoyu milletimdir benim,
ancak boyle dusunenin insan olacagina inandim." dizeleriyle kendini tanimlayan bir gazetede ben sadece kendini bir turlu Turk milletine ait hissedememis sozde "ilerici" yazarlari ve onun 7-8bin okuyucusunu goruyorum.
Mustafa Altınay
12-07-2006, 03:48 AM
Sayın kurshad
eski devrimciyim... eski adı üstünde zaten :) öyle düşüncelerim şu anda da geçerli olsa Türkçü formlarda değil, Marksist formlarda yazarım... Bütün gazetelerde sevdiğimiz vatansever yazarlar ya da sevmediğimiz yazarlar var.... Cumhuriyet gazetesi de bütün hocaların yazdıkları bir gazete ve Türkiye'nin en ciddi gazetesi. Ama bazı olumsuz yazarların olması geneli kapsamaz. muhteşem demiyorum ama bir gözcü ya da milliyet almaktansa Cumhuriyet alıyorum, bu yılların verdiği alışkanlık başka bir anlamı yok. Felsefe ilgi alanım olduğu için, felsefe üzerine güncel yazı yazan hocalarda var. Haberler ya da siyasi misyonundan çok içeriğinin bana yarar kısımları beni ilgilendiriyor. Maalesef bir hürriyet'te ya da radikal'de böyle beni ilgilendirecek içerikler yok. günlük samimi dostlarımın yarıdan fazlasıda eski ülkücülerdir. Bunları aştık artık, geçmişten ziyade bu günden nasıl yarına bakarız sorun burada.
Saygılar...
BOZ-OK
12-07-2006, 04:33 AM
Turkcu kadrolar nasil olmalidir..Himm...
1- Turk'un boyun bagi takmayanindan olmalidir, ancak boyna Red Kid'inki gibi esarbimsi bir sey takmak, Rin Tin Tin'e atil kurt dememek kaydiyla kabul edilebilir...
2- Mumkunse yanina at ve kurttan baska yoldas almamali ve yoldaslarini "kahraman yanina her turlu hayvan temin edilir" dukkanlarindan temin etmemelidir...
3- Bayirgulu'nu uzmemeli, her gittigi gorevde Frenk prensesleri ile kiristirmamalidir...
5- Kaldigi hanlarda hancinin kizina sarkintilik edildiginde olaya mudahale etmek icin kizin irzina gecilme noktasina kadar gelmesini beklememelidir...
6- Zeki, cevik ve ahlakli olmalidir...
7- Turkcu olmalidir...
kurshad
12-07-2006, 05:39 AM
Cumhuriyet gazetesi de bütün hocaların yazdıkları bir gazete ve Türkiye'nin en ciddi gazetesi. ...
Nasil bir efsanedir bu Cumhuriyet gazetesi?.. Jacobenizmin doruklara ciktigi, halkci oldugunu iddia edip sonra halka ragmenciligi ogutleyen bir gazete. Entellektuel oldugu iddiasi tasiyan fakat siyasi goruslerine uymayan yazar ve sairi tu kaka ilan eden gazete. Tarihi tek taraftan okumaya alismis, hicbir sekilde diyalektik yontemi benimsemeye yanasmayan gazete. Tez ve antitezlerden hicbir sentez cikaramayanlarin bulustugu sisedibi gozluk takan yazarlarin gazetesi.
Kimi zaman enternasyonalist takilir kimi zaman etnik milliyetciligi one cikarir.Kimi zaman demokrat gecinir ama en fasizan yontemleri ogutler. Bir milliyetcinin tanimi onlar icin ancak Boz-Ok'un yukarida betimledigi gibidir; kimiz icip, sarkik biyik uzatan..
Turk dunyasi fikrine sovenizm derler, Turk halkiyla hicbir musterekligi olmayan norvec modeli sosyal demokrasiyi goklere cikarirlar.
erkinturk
12-07-2006, 06:11 AM
Asagidaki yaziyi yillar once Turkcu bir sitede yazmistim. Banlanmamistim ama Turkculugun devrimci karakterinin altini cizdigim icin bir takim olumsuz tepkiler almistim.
Turkculuk nedir ve kadrolari nasil olmalidir?
Turkculuk hicbir millete ya da etnik gruba tepki olarak dogmamistir.
Turkculuk turk halklarinin uyanisini ve birligini arzular, turancidir.
Gerici ve isbirlikci tum kadrolari reddeder , devrimcidir.
Medeniyeti hurafelerde degil bilim ve teknik isiginda arar , aydinlanmacidir.
Turkcu okumalidir ve dunyayi daha iyi anlamalidir .Cunku tum dunyaya taliptir...
Yusuf Akcora Uc tarz-i siyaseti yazarken panosmanlicilik ve alternatifi pan islamizm olan bir fikir ortaminda turk soylu olanlarin ortak bir devlette yasamasinin gerektiginin altini cizerek osmanli devletinin din ya da vatandaslik degil turk ulusundan olma esasina gore yeniden sekillenmesi gerektigini ifade ederek cagina gore DEVRIMCI bir durus sergiledi.
Suleyman Askeri ve Esref Kuscubasi Bati Trakya 'da 1913 de "Bati Trakya Turk Cumhuriyetini" kurarken (dikkat, icinde turk kelimesi gecen ilk devlet) ve bunu yasatmayi elindeki bir avuc milis, komitaci ve subayla zamanin osmanli hukumetine ragmen saglamaya calisirken DEVRIMCI bir nitelik sergilemistir.
Enver pasa Turan'i kurma sevdasiyla Buhara'ya hareket ettiginde kendisini "IHTILALCI(DEVRIMCI) Turan ordulari kumandani" olarak ifade bizzat kendisi etmistir. Turk halklarini birlestirme sevdasi ugruna sehit olmustur.
Ataturk sanli Turk DEVRIMINI gerceklestirmistir. "Idare-i maslahatcilar esasli inkilap yapamazlar " derken duzen adamlarinin devrimci olamayacagini ifade etmistir.
Bu ornekleri Turk tarihinin her kademesinde bulabiliriz. Turkcu aydin ve subaylar Turklugun her zaman en ilerici, aydin, cagdas kesimini temsil etmistir. Bazi capulcularin kendilerine birtakim sifatlari yakistirmalari koku derinlere dayanan Turkculugu baglamaz ve ilgilendirmez
(Turkcu okumalidir ve dunyayi daha iyi anlamalidir .Cunku tum dunyaya taliptir...)
Biz bizim olana sahip cikalim evvela,
okuyalim ve emperyalizm belasindan tum Turk topraklarini bir kurtaralim once,
ondan sonra bakariz,icap ederse talip oluruz (hic sanmiyorum gerci)
BİZ ONCE HAKTAN VE HAKLIDAN YANA OLALIM
Bunu icsellestirelim,
Abi yaa ne abiyosun yaa diyenlere lafim,sozum meclisten disari!
(Enver pasa Turan'i kurma sevdasiyla Buhara'ya hareket ettiginde kendisini "IHTILALCI(DEVRIMCI) Turan ordulari kumandani" olarak ifade bizzat kendisi etmistir. Turk halklarini birlestirme sevdasi ugruna sehit olmustur.)
Uc kusak sonra icinde bulundugumuz duruma bakipta aglayalim,
Mustafa Altınay
12-07-2006, 06:27 AM
Sayın kurshad seninde haklı tarafların var, ben beni ilgilendiren taraflarını okuyorum. Felsefi, bilimsel ya da sanatsal makaleleri beni ilgilendiriyor... günlük siyasi yorumları zaten siz dostlarımla paylaşıyorum...
Saygılar...
Mustafa Altınay
12-16-2006, 01:42 PM
Radikal Türk’ün Üniversite Diploması nasıl olmalıdır.
Radikal insanın toplumdaki insanlara kendini ispat etme diye bir sorunu yoktur.
Radikal insanın, radikalliğini işkencecisine karşı ispatlama diye bir sorunu vardır.
Ben, işkencehanede ki arkadaşına güvenip, öldürseler de konuşmaz diyerek mışıl mışıl yatağında uyuyan insanların, anlattıklarını duydum.
Haftalardır kaldığı İşkencehaneden çıkarken, imzaladığı ifade tutanağında” Benim hiçbir ilişkim yoktur “ yazan radikaller bilirim.
Bu ifade tutanağı üniversite diplomasıdır. Üniversite diploması alabilecek öğrencinin dersine çok iyi çalışması gerekiyor. Belki hiç sınava girmeyektir ama o üniversite sınavını kazanacak durumda olmalıdır.
Ben, bir dostuma tebessüm ettim,
Bir de işkencecime.
Dostuma sevdiğim için,
İşkencecime ise, deli etmek için.
Gözbandım kazara açıldığında,
Haykırıyordu işkencecim,
Korkmuyorum senden diye,
Aslında korkuyordu,
Çünkü titriyordu ayakları.
Ey Şehit Anaları!....
Açın oğullarınızın,
Boş yataklarını,
Biz geliyoruz!....
Biz dipten gelen dalgayız!....
Biz Tusunamiyiz!....
Biz Kasırgayız!....
Demir Kağan
12-16-2006, 01:50 PM
halkci oldugunu iddia edip sonra halka ragmenciligi ogutleyen bir gazete
Atatürk de Kurtuluş Savaşı için, "Başaracağız, halka rağmen başaracağız!" demişti.. :cool:
Bu sözünüz bilhassa önemli bence.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.