View Full Version : Turkiye basbakan Iran'da
Tabriz_Han
12-03-2006, 05:02 AM
Turkiye basbakani Iran'da, TUrkiye-Iran yaklasiyor bu guzel bir gelisme, acaba Tebrize gidermi, orada halk onunla Turkce konusur hatta guney Tahran'da bile Turkceyle rahat gecinir.
Alparslan
12-03-2006, 05:50 AM
Yok kardes bu herifin yaninda birisi Turkce konussa Tercuman ister anlamaya, o kadar kansiz ki...
SeYYaH_tr
12-03-2006, 06:58 AM
Yok kardes bu herifin yaninda birisi Turkce konussa Tercuman ister anlamaya, o kadar kansiz ki...
Yanlış düşünüyorsun.
Alparslan
12-03-2006, 07:07 AM
Yanlış düşünüyorsun.
Kardes, eger oyle olmasaydi simdiye 3-5 kere Orta Asyadaki kardeslerimizin lehcelerinden en azindan 1-2 kelime ogrenir TURKCE KONUSAN DEVLETLER toplantisinda kulaklik kullanmazdi. Yanlis mi dusunuyorum ???
Ahde Vefa
12-03-2006, 08:37 AM
Güney Azerbaycan'i ve Türkmen kardeslerimizi esaret ve baski altinda tutan Iran degilmidir?
.........
Baski altinda tuttugunu sanmam bir keresinde bir gazete irandaki turkleri hasere gibi gosteren bir karikatur yayinlamisti akabinde gazete kapatildi baski oldugunu sanmiyorum bu tebriz han in yorumundanda anlasiliyor .
Tabriz_Han
12-03-2006, 09:37 AM
HerqezTurktur
Güney Azerbaycan'i ve Türkmen kardeslerimizi esaret ve baski altinda tutan Iran degilmidir?
Evet baski var, ama eskiden daha fazla baski vardi, su an Iran biraz gevsetiliyor :D Pahlavi gunlerden durum artik farkli, Azeri Turkler yavas yavas ust kademelere ulasiyor. Iran-Turkiye arasi daha iyi olmaya basladigi icin, Turklere karsi baski azaliyor ve azalacak. Iran, Turklugunu'de kabul etmeye baslayacak :cool: Elcibey'in dedigi gibi, niye ayrilsin icten yonetebilirse.
Insallah, yakinda, Turk egitim yasagi kalkar ve Turklere karsi tutumlar'da degisir.
Eger Turkiye-Iran iliskiler iyilesirse, Iran'da Turkler icin faydali olacak, Turkiye ve Iran devletleri icinde olumlu gelisme olacaktir.
SeYYaH_tr
12-04-2006, 01:39 AM
Kardes, eger oyle olmasaydi simdiye 3-5 kere Orta Asyadaki kardeslerimizin lehcelerinden en azindan 1-2 kelime ogrenir TURKCE KONUSAN DEVLETLER toplantisinda kulaklik kullanmazdi. Yanlis mi dusunuyorum ???
Bu tür durumlarda insanlar bir çok değişik kelime kullanabilirler o anlık ne olduğunu bir ana anlayamaya bilirsin. Bir siyaset adamının bir cümleyi %100 yanlış anlamaması gerekmektedir.
Örneğin karşındaki kişi sana ne kadar iyi birisi olduğunu söyler fakat sen bilemediğin bir kelime sayesinde tam tersini anlayarak ortalığın karışmasına sebebiyet verebilirsin.
Bu sebepten dolayı bu şart. Ayrıca bu ülkede sence kaç tane parti var. Ortalama 25 civarı peki kaçtanesinin lideri sence bu ülkeyi gerçekten düzgün bir biçimde yönetir.
Şuanda sadece 1 tanesi. Oda Tayyip.
Baykal dersen adam zaten Avukatlığı zamanında ülkeye takmadığı kalmamış. Şimdide siyaset ile takmanın hesaplarını yapıyor. Ağar dersen adam Teröristlerin elebaşı neredeyse. Her fırsatta onlardan yana tavır alıyor. Cem uzan dersen adamın yaptıkları ortada. Erkan Mumcuyu hiç saymıyorum. Daha dün seçimlerde Ak parti için canını veriyordu. Onu hertürlü sabunuyordu. Karşı partiye geçti hemen bütün düşüncelerini değiştirdi. Bir kişi lider olacaksa hep düşündüğünü söylemeli ve o yolda ilerlemeli. 180 derecelik dönüşlerle birşey olmazsın. Bahçeli diğeceksen daha kendi gruplarına sahip çıkamıyor. Okullara soktukları adamlar terörün alasını gerçekleştiriyor.
Ben tayyip yanlısı olarak bunları düşünüyorum.
Ama sizler yanlı olarak değilde biraz mantıklı düşünseniz sizlerinde fark etmemesi mümkün değil bu durumu.
Tamam bir insanı sevmeye bilirsin ama geleceğinide görmen gerek. Eğer seni kim kurtarıcaksa bunu bilmen gerek. Ülkemiz şu ana kadar her zaman Ülkeyi asıl yönetecek kişiyi seçmeyip, taraftarı olduğu partiyi seçtiğinden kaybetti.
Scofield
12-04-2006, 02:12 AM
Turkiye basbakani Iran'da, TUrkiye-Iran yaklasiyor bu guzel bir gelisme, acaba Tebrize gidermi, orada halk onunla Turkce konusur hatta guney Tahran'da bile Turkceyle rahat gecinir.
Basbakan Turkcu degil. Tebrize gidecegini sanmiyorum. Kendisini vefasiz diye niteliyorum.
Alparslan
12-04-2006, 05:13 AM
Bu tür durumlarda insanlar bir çok değişik kelime kullanabilirler o anlık ne olduğunu bir ana anlayamaya bilirsin. Bir siyaset adamının bir cümleyi %100 yanlış anlamaması gerekmektedir.
Örneğin karşındaki kişi sana ne kadar iyi birisi olduğunu söyler fakat sen bilemediğin bir kelime sayesinde tam tersini anlayarak ortalığın karışmasına sebebiyet verebilirsin.
Bu sebepten dolayı bu şart. Ayrıca bu ülkede sence kaç tane parti var. Ortalama 25 civarı peki kaçtanesinin lideri sence bu ülkeyi gerçekten düzgün bir biçimde yönetir.
Şuanda sadece 1 tanesi. Oda Tayyip.
Baykal dersen adam zaten Avukatlığı zamanında ülkeye takmadığı kalmamış. Şimdide siyaset ile takmanın hesaplarını yapıyor. Ağar dersen adam Teröristlerin elebaşı neredeyse. Her fırsatta onlardan yana tavır alıyor. Cem uzan dersen adamın yaptıkları ortada. Erkan Mumcuyu hiç saymıyorum. Daha dün seçimlerde Ak parti için canını veriyordu. Onu hertürlü sabunuyordu. Karşı partiye geçti hemen bütün düşüncelerini değiştirdi. Bir kişi lider olacaksa hep düşündüğünü söylemeli ve o yolda ilerlemeli. 180 derecelik dönüşlerle birşey olmazsın. Bahçeli diğeceksen daha kendi gruplarına sahip çıkamıyor. Okullara soktukları adamlar terörün alasını gerçekleştiriyor.
Ben tayyip yanlısı olarak bunları düşünüyorum.
Ama sizler yanlı olarak değilde biraz mantıklı düşünseniz sizlerinde fark etmemesi mümkün değil bu durumu.
Tamam bir insanı sevmeye bilirsin ama geleceğinide görmen gerek. Eğer seni kim kurtarıcaksa bunu bilmen gerek. Ülkemiz şu ana kadar her zaman Ülkeyi asıl yönetecek kişiyi seçmeyip, taraftarı olduğu partiyi seçtiğinden kaybetti.
Peki dostum senin yanli olmani Tayyib'in icraatlari sagladi degil mi? Bak sana sadece ve sadece 'bizzat gordugum' icraatlarini soyliyeyim de benim neden bu adamin ulkeye yonetici olamayacagini dusundugumu gor.
1-Floryadaki insaat peskesi, zamanin ANAPLI Bakirkoy belediye baskani ile birlikte bir kac aileye FLORYA gibi yuksek ranti olan bir yerin peskes cekilmesi. Yapilan 100.000$ degerindeki lojmanlarin (iscilik o kadar kotuydu ki buda baska bir kazikti,300.000 etmesi gereken mekan 100.000 ediyordu) yandaslarina kilifina uydurulup cok dusuk degerlere satilmasi.Bakiniz AKP Sivas milletvekili, bu konuda size cok detayli bilgi verebilir. Kedisi o evi Tayyip'le anlasip kapatacigini sanirken A.Mufit baskasina peskes cektigi icin kuplere binmistir :D
2-Yapilanmasinda sadece oy getirecek insanlar-yani vitrin mankenleri-kullanmasi. Proje ve icraat adami olarak 1-2 kisiyi gecmeyen kisir bir olusum olan AKP sadece Tayyib'in basindan beri bildigi GOSTERI uzerine kurulu devlet ciddiyetinden uzak bir partidir. Tek projesi olanlar kurt kokenlilerdir. Bknz Abdulkadir Aksu, Abdulmelik Firat, Mir bilmemne, (Danismanlarinin 2 si Isyankar Saitin soyundandir). Bu eger bunu goremeyecek kadar daldiysa 'show biz' e belki ahmakliktir ama ben HAINLIK olarak goruyorum.
3-'Eldekinin en iyisi.' 'Ehven-i Ser', 'Caliyo ama calisiyoda' gibi laflar halkimizi yillarca PRENSIPSIZ yasamaya iten laflardir. Tayyib Bey ve avanesi icin de bu laflar kullanilmaktadir. Ne kadar hizmet ettilerse-ki bu onlarin yapmaya talip olduklari seydir- bunu 10 ile carpip gozumuze sokan ama ne kadar CALSIKLARINI bilemedigimiz bir siyasi yapi icin ben IYIDIR diyemem.
4-Islami degerleri POLITIKA gibi kirli bir oyuna alet eden hic kimse ama hickimse Tayyib Bey'e kadar bu kadar aleni olarak redd-i miras yapmamistir. Bu durum kendisinin hocasi Erbakan'i bile hayrete dusurmustur.
5-Devletimizde bilincli olarak devlet agzindan soylenmeyen ve SIRADANLASMASI istenmeyen,her turlu reddedilen seyler Tayyib Bey icin agzina ciklet olacak kadar siradandir. Ornegin: Kurt Sorunu(G.Dogu Sorunu olmali).
6-Kendi koylusune ANANI DA AL GIT DIYEN biri benim icin ADAM degildir ki BASBAKAN olsun. He o koylu vatandasta da kabahat yokmudur ki hala onu savunsun...
7-Turkluk ile ilgili konulari benimsemedigi ACIK-SECIK ortada olan birinin SIRF oy toplamak ugruna DEMIR DOVMESI tek kelime ile TIKSINILECEK bir davranistir.
8-Daha aklindan geceni soyleyecek kadar cesareti olmayan birinin MERTLIK ve DURUSTLUGUNE nasil guvenilir?Yada bugun soyledigini-Papayi karsilamiycam Nato toplantisi var. Yarin yalanlayan biri belki iyi siyasetcidir/kivraktir ama asla iyi DEVLET ADAMI olamaz.
9-Basbakan olmadan once ABDden icazet almis biri baska konularda sizce icazet almadan hareket edebilir mi?
Bunlar ve daha saymakla bitiremeyecegim seyler var ama dersen ki ulkenin basina su an kim gelmeli, bunun cevabini verirken bende sadece TARAFGIRLIGIM ile hareket ediyorum ne yalan soyliyim. Ama biri bana oy verdigim kisilerin yanlislarini gosterdigi zaman da onlari savunmakta israrci olmam, bu yanlislari savunmam.
Selametle
SeYYaH_tr
12-04-2006, 06:48 AM
Benim yanlı düşünmemi onun tarafında düşünmem sağladı.
Tayyip'in en çok önem verdiği şehir İstanbul'dur. Bu sebeple oraya daha iyi hizmet edecek kişilere peşkeş çekmesi normaldir. Müfit gürtunaya söylemişti kendisi şu alsın ihaleyi diye ama onun dediğine uymayınca müfit oda tayyipte partiye almadı müfiti.
Alda ananı git lafını dediğinde adamın üzerine o tür konularla o dönemde gelindiki al da git dedirmeye geldi durum. Bana göre bu olay bu baskıyla normaldir.
Alparslan
12-04-2006, 07:18 AM
Benim yanlı düşünmemi onun tarafında düşünmem sağladı.
Tayyip'in en çok önem verdiği şehir İstanbul'dur. Bu sebeple oraya daha iyi hizmet edecek kişilere peşkeş çekmesi normaldir. Müfit gürtunaya söylemişti kendisi şu alsın ihaleyi diye ama onun dediğine uymayınca müfit oda tayyipte partiye almadı müfiti.
Alda ananı git lafını dediğinde adamın üzerine o tür konularla o dönemde gelindiki al da git dedirmeye geldi durum. Bana göre bu olay bu baskıyla normaldir.
Kardes hic tartismayalim, cunku benim agir konusmaya hic havam yok simdi. Iran'a gitsin gezsin dolassin biraz ...Cok cani cekerse Iran tatlilari guzeldir yesin gelsin....Birde hali falan alsin, cay getirsin gelirken falan falan. Ben de kendisine tum masraflari benden bir OTANTIK TIKRIT turu ayarliycam oraya da gitsin, donememe ihtimali yuksek cunku :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.