PDA

View Full Version : Evet ben SAKARYA..... diyorum.

Mustafa Altınay
12-07-2006, 12:02 PM
ferda demiş ki;
"Evet ucuzdur da çünkü;vatan-millet_sakarya geçmiş edebiyatından "öte" söyleyeceği pek-bir sözü yoktur.Sorsanız vatan-millet-tarih ülkü tanımları da yapamazlar derinliğine, ve yine onlar da yüzeydedir."

Sayın ferda;

Çağımızın örgütlenme şekli millet esasına göre örgütlenmedir. Dünya toprakları milletler tarafından paylaşılmıştır, insanlığa ait bir toprak parçası yoktur. Cebelitarığa bile İngiliz vizesi almadan gidemiyorsunuz.

Dünyada benim milletime ait değildir, insanlığın toprağı olan kara parçası, hava sahası ya da deniz kıta sahanlığı yoktur.

Dünyada yaşayan her insanın bir vatanı vardır ve bir millete aittir.

Vatan- Millet- Sakarya diyorsunuz ben burada bunları yazabilmem için benim vatanımı birileri bekliyor, birileri şehit oluyor. Ben onlara kendimi minnettar hissediyorum. Ben çoluk çocuğumla ailemle özgür vatanımda yaşıyorsam, sakarya da ölenlerin sayesindedir, ben sakarya da şehit olan vatan evlatlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum.

Amerikaya da gitseniz bir Amerikan vatanı vardır, bir Amerikan milleti vardır.

Hümanist bir toplum ya da bir devlet yoktur, varsa neresidir ben bilmiyorum. Ütopyalar dünyasında derseniz anlarım.

Dünyada hiç bir millet kan dökmeden vatan sahibi olamamıştır, kan dökmedende vatanını koruyamamıştır, eğer sen bir vatan içinde yaşıyorsan o vatan için kan dökenler sayesinde yaşıyorsundur, Amerikaya da gitsen orasıda bir vatandır oradada vatanı için kan dökenler vardır.O zaman kurtuluş savaşını boşunamı yaptık İngiliz, Amerikan sömürgesimi olsaydık.

Ben hayatın gerçeklerinin içinde yaşıyorum, ben şehit oluyorum baba diyen mehmetçiğin sözlerini hıçkıra hıçkıra ağlıyarak dinliyorum.

Evet ben SAKARYA..... diyorum.