View Full Version : Turklerin Muslumanlastirilmasi
1. Burası propaganda amaçlı bir platform olarak kullanılamaz.
2. Telif sahibi siz değilseniz lütfen kaynağını gösterme nezaketinde bulunun.
3. Kuralları okuyun ve onlara uyun. Bunu sözlü uyarı olarak kabul edebilirsiniz.
Pax
3. Kuralları okuyun ve onlara uyun. Bunu sözlü uyarı olarak kabul edebilirsiniz.
Pax
Pax
yavuz
12-08-2006, 01:51 PM
Bu konuda başka bir başlığın açılmış olma ihtimali çok yüksek.
Pax
Pax
Pax
Pax
Pax
Tabriz_Han
12-08-2006, 02:35 PM
Bu yalanlarin burada ne isi var? Turkleri musluman olmaktan uzaklastirmak icin bukadar cagresiz hikayelere soylemeyemi basladilar :rolleyes:
yavuz
12-08-2006, 02:56 PM
Milletin ağzı torpa değilki...
Bu yalanlarin burada ne isi var? Turkleri musluman olmaktan uzaklastirmak icin bukadar cagresiz hikayelere soylemeyemi basladilar :rolleyes:
Yalansa bu olaylarin dogrusunu anlatip bizi aydinlatirmisiniz ?
Google a girip Kuteybe yazin size bir cok aciklama cikacaktir ben bunlari tesadufen ogrendim bir islam forumunda turkculugu reddeden birisiyle tartisiyordum turklugu savundugum icin hakarete ugradim ve sahis
bana akabinde Kuteybe nasil kesti sizleri dedi onu arastirirken buldum bunlari ve inan yazip yazmamak konusunda cok dusundum .
2. Telif sahibi siz değilseniz lütfen kaynağını gösterme nezaketinde bulunun. Ki buradaki yazının kaynağı şurası (http://www.alewiten.com/ahmetyesevi.htm).
Pax
Seckjin Khan
12-08-2006, 03:22 PM
aynı coğrafya üzerinde olan iki ırkın normal bir savaşıdır bu.
Mutlaka insanlar can vermiştir belki de katliamlar olmuştur...
aslında sorulması gereken soru şu dur Türkler olmasaydı Müslüman'lık bu kadar çok yayılırmıydı?
borcugin
12-08-2006, 04:20 PM
aslında sorulması gereken soru şu dur Türkler olmasaydı Müslüman'lık bu kadar çok yayılırmıydı?
S.A.
Bende diyorum ki;
aslında sorulması gereken soru şu dur
Müslümanlık olmasaydı Türkler bu kadar çok yayılır mıydı?
Buyrun...
Selametle.
Bilge_Kagan
12-08-2006, 04:21 PM
Bilhassa Kuteybe tarafindan yapilanlar olmak uzere Araplar tarafindan Turklere uygulandigi iddia edilen katliamlarin muhatabi, aslen Turkler degil, Farslardir.
Soyle aciklayayim;
II. Gokturk devleti, o zamanlarda Sogdiyana diye anilan, II. Gokturk devletinin ( aslinda bircok Orta Asya gocebe Turk devletinin ) burokrat kismini olusturan Sogd milletinin topraklarina dogru genislemisti. Daha sonra burasi bir daha degismemecesine Turk yurdu olmustur fakat, o donemde hala Sogdlarin nufus egemenligi vardi, Turklerden sadece "vali" ve yonetim kadrosu olarak sozetmek mumkundu.
Buradan hareketle, Araplar, bu bolgeye girmislerdir, bu dogrudur. Burada katliam yaptiklari da dogrudur. Hatta insanlari kaziklara dikmek gibi son derece barbarca hareketler de yapmislardir. Fakat burada magdur olanlar Turkler degil, Turkler tarafindan yonetilmekte olan ve Turk sinirlari icinde kalan Sogdlar'di. Bunu soyle aciklayabilirim; Araplarin Emeviler doneminde Turkleri katlettigini soylemek, herhangi bir baska devletin bir Ingiliz somurgesini isgal edip burada katliam yapmasina binaen "bu ulus Ingilizleri katletti" demekle ayni seydir.
Bu yazdiklarimin Araplarin hareketini savunmakla bir ilgisi yoktur, ancak "Bak musluman Araplar vakti zamaninda bize bunlari yapti ondan musluman olduk, muslumanlik barbarliktir ivir zivir" diye oten insanlara bir cevap niteligi tasimaktadir. Keza, bu insanlarin Turkler'in kitleler halinde Islam'a gectigi donemler ve yonetimler hakkinda da zerre bilgisi yoktur.
Islam'i kotulemek icin tarihte yasanmis "birey" kaynakli kotu ornekleri isitip isitip birilerinin onune koymaktan vazgecseniz dunya ne kadar da yasanilabilir bir yer olurdu halbuki...
Ben ariyorum tariyorum heryerde Turkleri katlettigi yaziyor hicbiryerde Fars katli diye gecmiyor .
Türkler olmasaydı Müslüman'lık bu kadar çok yayılırmıydı?
Yayilmazdi
Yayilirdi Turklerin ozelligi bu halada vatan degistirmeyi baska yerle gocu cok seven bir halk degilmidir turkler ?
Scofield
12-08-2006, 05:27 PM
S.A.
Bende diyorum ki;
Buyrun...
Selametle.yoksa Islam Turklerce yayilmak icin miydi? Yani Yayilma Politikasinin bir parcasi mi?
Scofield
12-08-2006, 05:28 PM
sovyet ve veya ruslar musluman olmamasina ragmen yayilmislar. Yayilmayi dine bagdastirmak ne kadar dogru bilmiyorum
Tabriz_Han
12-08-2006, 05:33 PM
Mete bey, bunlar Farslarin tarafinda cok iyi biliniyor ve Farsli Musluman dusmanlari ve Zerdusler hep bunu kulanir. Birisi kendini akilli sanarak, Arap-Fars savasini Arap-Turk savasina dondermis. Gerceklerle alakasi yok.
Turkler ve Araplar Orta Asya'da karsilarina pek cok savasmadi, en buyuk savasi berarber Cinlilere karsiydi.
Turkler hep pragmatistdi, Musluman olmasi bize yolar acti, her yere dagildik, dunyanin her tarafinda Hukumdar olduk, Abasidleri icten devirdik, taa 800 yilarinda Misir'da devlet kurduk ve oranin en buyuk ve en eski Cami, Hastane, Imarethane yapiyi yaptik.
Yani Turklerin musluman olmasi bize birsey kayip etmedi.
Biz Hanafi mezhepi niye sectik, Yesevi yoluna niye gectik? bunu cok iyi okumak lazim ve Hanafi'nin Turklerin hakkinda guzel sozleri bilmeliyiz, Turk kulture sahip cikti, biz musluman oldukdan sonra Turkluk kesilmediki, Turkluk buyudu, yuceldi, dunyanin en buyuk dilerin arasina girdi, en gelismis, buyuk ve medeni devletleri kurduk.
Bunu hep unutuyoruz, bugunki "musluman" hakkinda bazi dusunculerimiz cok degisik, Atalarimizda boyle sorunlar yoktu, cunku bugunku siyasi sozde-Islamci partiler ve kuruluslar "wahabbi" (Arap milliyetci) dusuncelerden fikirlerini alir ve bunun icin bize yabanci gelir. Atalarimiz boyle degildi, hem Turk hem musluman ikisinin arasinda sorun yoktu, Turk gelenekler, orf ve adet ve kulturumuze hic engel yoktu ve soz konusu degildi. Boyle yok Turban, yok kadinlara hak yok, yok dilimizde din tartismalar, dini ogrenmek, ibadet etmek gibi hikayeler yoktu.
Wahabiliki karsi cikarak, Atalarimizin yoluna bulmak lazim.
asena
12-08-2006, 05:44 PM
Bence Turkler her halikarda yayilirdi ama bu kadar cok yayilamazlardi.Hakimiyetleri altina aldiklari muslumanalrin din icin savasmalari,din altinda birlesmeleri yayilmalarini (en cok yayildiklari doneme kadar) hizlandirmis,arttirmis olsa gerek.Ancak daha sonra bagimsizlik,milliyetcilik duygularinin gayriturk muslumanlarda kabarmasinin onune gecememistir.
Qarama
12-08-2006, 06:22 PM
Ben ariyorum tariyorum heryerde Turkleri katlettigi yaziyor hicbiryerde Fars katli diye gecmiyor .
Türkler olmasaydı Müslüman'lık bu kadar çok yayılırmıydı?
Yayilmazdi
Yayilirdi Turklerin ozelligi bu halada vatan degistirmeyi baska yerle gocu cok seven bir halk degilmidir turkler ?
almanyadaki iranlilar arablari pek sevmezler, eski ata dinlerine (zaratustra dini) dönenler bile var. Arablar bizi katletti diyor.
Tabiki milliyetcilik büyük bir rol oyniyor öyle iranlilarda böyle sözleri kullanirkene.
arkadaslar sahabelerin Turkistani feth etmeleri genellikle savssiz olmustu...
turkler devlet bazinda hicbir zaman islama ve muslumanlara karsi savasmadi... savasanlarin cogu zerdushler veya cinli beylikler idi. askerlerinin arasinda turklerin olmasi dogaldir...
neden boyle diyorum chunku eger Islam bize kilic zoruyla kabul ettirlimish olsaydi aradan 1 asir gecmeden Islamin en kiymetli eserlerini yazan Imami Buhariler, Tirmiziler yetismezdi... kaldi ki onlari buna zorlayacak turkistanda bir arap devleti de kurulmamish olmasi da bunun en achik gostergesi...
bizleri katletmish olsydi bunu o devire en yakin yashayan Mahmud kashgari, Edib Ahmed Yugneki, Yusuf balasagunlu dile getirirdi... sonraki asirlardaysa Piri turkistani olarak bilinen Ahmet yesevi hazretlerinin vbe Nevainin bunlari milletten saklamish oldugu dushunelemz.
timurlenk
12-09-2006, 02:42 AM
yukarıda yazılan şeylerin bir coğu doğrudur... ama bunları türklere yapanlar zaten arap müslümanlarada zülüm eden emevilerdirki bu reziller peygamberimizin torunlarını bile katl etmişlerdir...
allahın ilahi adaleti türklere bu katliamı yapan araplar kısa bir zaman zarfı sonrası başlamak üzere türklerin uşağı olmuşlardır...
Bilge_Kagan
12-09-2006, 02:48 AM
Ciddi bir bilgi kaynagi olarak Google ha ? Ilginc... :lol:
Ara sira kitap karistirmayi da denersen bozkir tarihi uzerine birseyler karalamis her yazarin bu konuda hemfikir oldugunu gorursun.
Turkler Islamiyet sayesinde yerlesik bir medeniyete adim attilar. Dolayisiyla bulunduklari yerde kalici olmalari bunun sayesinde oldu ( Cinlilerin nasil binlerce yildir ayni topraklarda bulunduklarini incelemek, konu hakkinda biraz fikir verebilir ). Yani soyle soyleyeyim, Mogol istilasiyla beraber Cingiz'in ordulariyla Asya ve Avrupa'nin dort bir yanina yayilan Turklerin bosalttigi bir alan var; bugun Orxun kitabelerinin yer aldigi "Mogolistan" diye anilan yer, Turklerin anayurdu. Turklerin diger bolgelerde kalmasi, akabinde Mogol devletinin parcalanmasi ve kurucu unsur olan Mogollarin kucucuk bir bolgeye sikisip goc etmek zorunda kalmasi sonucu, Turklerin anayurdu Mogollarca "nufus bazinda" istila edilmistir. Burada kalan Turkler de bu nufusun altinda ezilip kimligini kaybetmistir ve bugunku Mogolistan dogmustur.
Eger Turkler birkac bin yillik anayurtlari uzerinde biraz "kalici" olabilmis olsalardi ( bu "kalicilik"in Islam medeniyetiyle geldigini bir kez daha hatirlatayim. Uygurlar bir istisnadir, fakat nihayetinde yine bir dinin etkisi ortadadir ), Mogollar Turk yurdunda erir giderdi. Misal, Cin'de Sato Turkleri'ne olan da budur.
Bir diger gercek, Turklerin bir birlik haline Islam sayesinde gelmis olmasidir. Bundan once sadece cok guclu ve "karizmatik" liderler etrafinda birlesebilen ( Attila'nin olumunun hemen ardindan Bati Hunlari'nin kisa bir sure icinde Karadeniz'in kuzeyine cekilmek zorunda kalmasi bir fikir verebilir bu konuda ) Turk asiretleri, Islamin yayilmasiyla birlikte "yuce bir amac icin tek bayrak altinda" toplanma yoluna gitmislerdir, zaman zaman ortaya cikan istisnalar haric.
Bugun arkalarindan bahsederken cok "artistik" geliyor belki ama, gercek sudur ki, Turk toplumunda "milliyetcilik" yoktu genelde ( eger Kagan bir yonetim politikasi olarak bunu uygularsa ortaya cikabiliyordu ancak, genelde devam eden asiret beylerince benimsenen bir politika olmuyordu. Bilge Kagan donemi milliyetciligi ve sonrasini ornek verebilirim. ). Yani her gocebe toplumda oldugu gibi, Turk toplumunda da beylerin sozu gecerdi ve bu beyler genelde bir "millet" veya "devlet"in cikarini gozetmektense kendi veya kendi asiretinin cikarini gozetmeyi uygun gorurdu. Yani uygun bir ucret karsiliginda kendi milletinin ordusuna karsi savasmaya cekinmezdi. Bizans'in ordusunda yer aliyorken Turk ordusuna gecen Uz ve Pecenek birlikleri, bu konuda en yakin ve belirgin orneklerden biridir.
Dolayisiyla, gocebe savascilar temelli Turk devletlerinin kisa surede buyuyup kisa surede dagilmasinin etkenlerinden biri bu oldugundan ve Islam bunu degistirip herkesin onune tek bir ulku koydugundan, Turk devletlerinin omru uzamis, kaliciliklari fena halde artmistir. Ayrica metafizik kavramlar sozkonusu oldugundan, insanlarin bu konuda otokontrolu saglamasi ve bagliliginin saglam olmasi konusunda, devlet iradesine cok buyuk bir gorev dusmemistir.
Velhasil kelam, Islam olmasaydi, Turkler yayilmasina yayilirdi da, vakti zamaninin Vandallari gibi, heryeri belki fetheder, kaldiklari yerlerde de asimile olurlardi ( Vandallar Karadeniz'in batisindan yola cikip Ispanya'ya kadar ilerlemis, Kuzey afrikaya gecmis, burada bugunku Libya civarinda oldukca buyuk bir devlet kurmuslardir. Peki bugun Kuzey Afrika'daki Germen varligi nedir ? )
sovyet ve veya ruslar musluman olmamasina ragmen yayilmislar. Yayilmayi dine bagdastirmak ne kadar dogru bilmiyorum
Ruslar da Ortodokslar nihayetinde, yayilmada dinin etkinligi yadsinamaz. Hic degilse kultur asimilasyonu acisindan kullanilmasi zorunlu bir olgudur din.
Sovyetlerin yayilmasi ise, bizim Hunlarin yayilmasiyla ayni asagi yukari. Askeri guc sayesinde kisa zamanda yayilma, dunyanin en buyuk iki gucunden biri olma, akabinde cokuluslu bir topluma istediklerini verememe ve dinine cok bagli uluslari Marksist felsefenin ateist ilkesine baglamaya calisma sonucunda gelen dagilma. Ayrica, Rusya'nin Sovyet cokusunden sonra icine girdigi berbat durum ( bugunlerde toparlamaya basladilar gerci... ), bizim tarihimize oldukca benzer...
Burada kastedilen yayilma, savasci atlilarin basip gectigi topraklarin yuzolcumu degil, bu ayak basilan topraklarin uzerinde ne kadar kalici olundugu...
timurlenk
12-09-2006, 02:58 AM
bence sen uyduruyorsun arapların türklere yaptığı katliam bizzat arap tarihciler tarafından gururla bahsedilmistir.... arapların bu rezilce hareketleri elbette islama mal edilemez...
arkadaslar sahabelerin Turkistani feth etmeleri genellikle savssiz olmustu...
turkler devlet bazinda hicbir zaman islama ve muslumanlara karsi savasmadi... savasanlarin cogu zerdushler veya cinli beylikler idi. askerlerinin arasinda turklerin olmasi dogaldir...
neden boyle diyorum chunku eger Islam bize kilic zoruyla kabul ettirlimish olsaydi aradan 1 asir gecmeden Islamin en kiymetli eserlerini yazan Imami Buhariler, Tirmiziler yetismezdi... kaldi ki onlari buna zorlayacak turkistanda bir arap devleti de kurulmamish olmasi da bunun en achik gostergesi...
bizleri katletmish olsydi bunu o devire en yakin yashayan Mahmud kashgari, Edib Ahmed Yugneki, Yusuf balasagunlu dile getirirdi... sonraki asirlardaysa Piri turkistani olarak bilinen Ahmet yesevi hazretlerinin vbe Nevainin bunlari milletten saklamish oldugu dushunelemz.
Bilge_Kagan
12-09-2006, 03:20 AM
bence sen uyduruyorsun arapların türklere yaptığı katliam bizzat arap tarihciler tarafından gururla bahsedilmistir
Bizim sozde tarihcilerimiz de milli gururu oksamak icin "I. Dunya Savasinda Turklerin yenilmedigi, Almanlar yenildigi icin Turklerin de yenik sayildigi" zirvasini "gururla" ortaya atmistir, bu onun gerceklik raddesini degistiriyor mu ?
Keza, su bahsettigin "gururla bahseden Arap tarihciler"e bir ornek alabilir miyim acaba ? Yazar ve kitap ismi olarak lutfen...
yavuz
12-09-2006, 03:24 AM
Türkler elbette genişlerdi ama bu doğu yönünde olurdu... Türk Devletleri yine Çin ile mücadele eder, kazanır, sonra belirli bir sürede sistemli olarak yıkılır giderlerdi, Moğollar da olduğu gibi. Ama İslam'ın kazandırdığı Cihad anlayışı Türkleri batıya, İstanbul'a, Roma'ya yöneltmiştir ve bu bölgedeki insanların merhamete, eşitliğe, hoşgörüye sahip bir yönetime aç olmaları nedeniyle bu bölgelerin önemli bir kısmında Türkler kabul görmüşlerdir.
yavuz
12-09-2006, 03:32 AM
S.A.
Bende diyorum ki;
Buyrun...
Selametle.
Yinede şahlanıyor aman
Kolbaşının yandım da kır atı
Görünüyor yandım aman
Bize serhad yolları.
Davullar çalınsın aman
Aman da ceng-i cengide harbiyi
Görünüyor yandım aman
Bize sefer yolları.
Gâhi sefer olur aman
Aman da sefer seferde eyleriz
Hazan erişince aman
Bahar güzel severiz.
Gülyüzlü yari de aman
Aman da hile ile de severiz
Sefersiz olamaz aman
Aman er evlaları.
Biz sefersiz yapamayız Borcugin... :cool:
Anlasılan herkes okumadan yorum yapmıs cunku ekledigim yazılarda turklerin musluman olusunun arapların zorlamalarıyla degil kendi dusunurlerimizn vasıtasıyla iyi yolla oldugunuda yazdım .
Konuyu acan ben olunca sanırım insanlar otomatik ters tepki veriyor .
Bilge kagan internet buyuk bir kutuphanedir evimde araplarin farsilere karsi savaşlarını anlatan bir kitap yok internette 100/100 kesin belgeye ulasilamayabilirim ama en en azından bir iki kucuk bir yazı bulmam gerekirdi bir cok sonuc cikti hepside turk katlinden bahsediyordu hiç bir fars katli okumadım ama olmustur kesinlikle cunku turkistana giderken yolda ilk durak irandır sonra ise turkistan gelir farsilere zor kullandılarda bizemi kullanmadılar ?
Yasanan olaylar belgelidir hepside resmi tarihçe kabul edilir .
OKUMADAN YAZANLARA TEKRAR YAZININ SON BOLUMU
Türklerin ve Arapların anlaşamadıkları, barışamadıkları, iki değişik inançtan birinin diğerine baskı ve hatta zulüm yaptığı zamanda, Bozkır Türklerini iyi tanıyan onlardan birisi olan, yaşadığı zamanda dönemi evliyalar, tarikat kurucuları bolca bulunan ve alimlerin, ariflerin, şeyhlerin tasavvufa yöneldiği (ilm-i ledun) bol eserler verildiği bir ortamda, Arapça, Farsça ile İslami düşünce, şeriat, kelam, tefsir, hadis ilmiyle beraber tasavvuf da öğrenmiş; bu birikimlerini Türkçe olarak Turani halklara aktaran ve bunu geleneksel Türk şiirinin hece vezniyle sunan, Turani halkın yapı ve karekterini çok iyi bildiği için zorla, kırbaçla, zulümle değil, hece vezniyle yazdığı dörtlüklerde barış, hoşgörü ve aşkı esas alan sevgi ve davete dayalı bir İslama daveti, Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi başlattı.
Bozkır Türk kavimleri Türk kavimleri, dini inanç ve duygularını, kahramanlıklarını milli hece vezni ile dörtlüklerle ifade eder, şarkı-türkü halinde söylerken, kopuz kullanırdı. Korkud-Ata Dede Korkud�ta olduğu gibi.
Hoca Ahmed Yesevi de Kur�an, hadis ve peygamberi, İslami düşünce ve tasavvufu, hece vezinli dörtlükler ile anlattı. Bunlara �Hikmet� adını verdi. Geleneksel Türk şiirine İslam dini ve tasavvufi düşünceler, böylece girdi. Türkler mektepte, medresede peygamberin hayatını, Kur�an�ı, hadisi okuyarak, öğrenerek değil; ama Şah Ahmed Yesevi�nin hikmetleri, dörtlükleri ile tanıdılar, öğrendiler, sevdiler ve inandılar. Bu dörtlükler, onlar için, onların İslam anlayışının kaynağı, kitabı oldu. Böylece, Müslüman oldular.
Tabriz_Han
12-09-2006, 10:33 AM
Turk ve Arap iliskileri iyi anlamak lazim. Araplar ve Turkler Islamdan once halkin cogu sehride yasamiyordu, yani gocebe yada yarim-gocebeydik cogunluk olarak. Bunun yuzunden, Arap Bedeviler ve Turk gocebi halklar birbirine daha yakindi ve daha iyi anliyordu. Araplar, Turklerin en muthis savasci ve en yurekli oldugunu biliyordu, hatta Turklerin durustlugunu'de biliyorlardi. Orta-dogu'ya cok Turk goc etti, ve parali asker sayisi cogaldi. Eski Arap kaynaklarinda bunlar yazili.
Ama hem Turk hem Arap kaynaklarda, Farslara pek guvenmiyorlardi, okadarda sevmedigini diyebiliriz. Farslarin bir cogu sehirlidi, kent yasamina aliskin, Turk ve Arap kaynaklara gore bu yasam sosyal sorunlar yaratiyordu ve halki yalanci, iki yuzlu, materiyalist ediyordu.
Kasgarli Mahmud, Turkleri Araplara kitabinda anlati.
Imdi, Turk Hakanlar niye Islami secti? onu anlamak icin o zamanlari daha iyi anlamak lazim. Turklerin dininde, zaten tek Tanri'ya inanilirdi ama bazilari bundan sapmis ve diger Tanrilara inanmaya basladi. Turkler aile yapiya cok onem veriyordu, kadinlara cok onem verilirdi ve esitlik kulturumuzde zaten yer aliyordu, v.s v.s. Ozamanki diger dinlerde bu insancil yontemlere sahip olan din bizimkinden basla Islamdi.
Peki dinlermiz benzerken niye degisitik? cunku Turklerin arasinda cok catisma cikiyordu, birlik lazimdi ama birligi saglanamiyorduk, Islam'da ama birlik'in onemi yogundu. Bizde Islam'i secerek, bolgede Muslumanlara birlestirdik ve Turk olmayanlara bile Turk olarak birlestirdik. Biz birlesmede okadar basarli olduki, Batililar tum Muslumanlara artik Turk diye tanirlardi.
Bunun guzel ornegi, Karakhanlilar, tum Turkistanda kos koca gelismis medeni Turk-musluman devleti, malesef Mogolar bunlarin eserlerin bir cogunu yikdi.
Ebu Hanafi
Ebu Maturidi
Ahmed Yesevi
Ucu, Turklerin muslumanlasmasinda buyuk rolu var, biz bunlari malesef iyi tanimiyoruz, tanisak kafalarimizdaki sorunlar cozulecek. Ne Alevi-Sunni arasinda kotu laflar kalir, ne'de Arap milliyetciligi Islam saniriz, ne de kulturumuzu ve dilimizi dine karsi olmadigini biliriz.
Musluman olmayan Turklerde zamaninda kuvvetli devletler kurdu, mesala Musevi Hazarlar, Turk-Shahi;ler (Budist Turkler) ve Hrisitan Turk devletler. Onlarda bizim tarihimizdi. Biz zaten Atalarimi iyi tanisak musluman olmayan Turklele sorun cikartmayiz, Atalarimiz hep insan-sever ve yardimci'di. Sadece Espanya'dan soykirim edilen Araplar ve Yahudileri kabul etmedi, Bosna'dan, Fransadan, Almanyadan, Avrupanin her yerinden soykirim edilen Yahudi ve diger halklari kendimiz gibi kabul etik. Biz bunu daha iyi bilsek, kendimize dunyaya daha iyi tanitabiliriz.
Demir Kağan
12-09-2006, 10:50 AM
aynı coğrafya üzerinde olan iki ırkın normal bir savaşıdır bu.
Biri Orta Asya diğeri Arap yarımadası. :rolleyes:
Ayrıca burada yazılanlar yalan değil, gerçeğin ta kendisidir!
Bilge_Kagan
12-09-2006, 11:04 AM
Bilge kagan internet buyuk bir kutuphanedir evimde araplarin farsilere karsi savaşlarını anlatan bir kitap yok internette 100/100 kesin belgeye ulasilamayabilirim ama en en azından bir iki kucuk bir yazı bulmam gerekirdi bir cok sonuc cikti hepside turk katlinden bahsediyordu hiç bir fars katli okumadım
Internette arama yaparak ulasabilecegin kaynaklar bilimsel kaynaklardan ziyade populer kaynaklar ( arama motorlarinin calisma mantigini bildigini umuyorum ). Dolayisiyla, belgelere dayali gercek tarih yerine, birilerinin bir sekilde Arap irkini ya da Islamiyeti kotuleme maksatli hareketlerine hizmet edecek olan "o oyle oldu bu da boyle oldu" sekilli sozde tarih anlatim yazilari bulman gayet normal. Zira Turkiye'de bu tip safsatalarin propagandasini yapan sitelere ragbet gosteren bir suru insan var.
Dogru bilgiye ulasmanin yolu, ustunkoru populer kaynaklara bakmak degil, konuya dogrudan egilen, isi tarih incelemek olan ve bu ise omrunu vermis olan insanlarin kitaplarini okumaktir. Internet, ne kadar degerli olsalar da kutuphanenin bir kosesinde kalmis tozlu kitaplari gormezden gelir.
olmustur kesinlikle cunku turkistana giderken yolda ilk durak irandır sonra ise turkistan gelir
Iran'dan bahsetmiyorum, Sogdiyana'dan bahsediyorum. Sogdlar, Farslarla ayni kokenden gelseler de farkli bir cografyada yasayan insanlardir. Bugunku Taciklerle akrabaliklari var...
farsilere zor kullandılarda bizemi kullanmadılar ?
"Kullanamadilar". Turklerin yogun oldugu bolgeler genel itibariyla Araplarin eline hic tam olarak gecemedi. Dahasi, boyunduruk altina alinan Turkler de devlet icinde guclenip yari bagimsiz bir yapiya kavustular. Abbasilerin basa gecmesini saglayanlar da bizzat Turklerdir. Kisacasi, Araplar Turklere baski yapacak vaziyette degillerdi.
Ha tabii "hic olmamistir kesinlikle" diye birsey diyemem, bu tarihi yeniden yazmak olur. Fakat, "Turklere karsi" dikkate alinacak onemli bir katliam yapilmamistir, diyebilirim.
Yasanan olaylar belgelidir
Degildir. Neymis o belgeler ser soyle ortaya da gorelim biz de.
hepside resmi tarihçe kabul edilir
Resmi tarih genelde safsata barindirmaya gayet musaittir ( Almanlar ve I. Dunya savasi geyiginden daha once bahsetmistim. Bu bircok ornekten tekiydi. ) Dolayisiyla, tarihle ilgili bir yorumun gercek olmasi, resmi tarihce kabul edilip edilmemesine bagli degildir. Dayandigi kaynaklarin guvenilirligi ve mantikliligi esastir.
Benim yazdiklarik İslami kaynaklardan, Taberi ve Zekeriya Kitapçı gibi İslami tarihçi ve yazarlardan düzenlenerek hazırlanmıştır.
Sizin kaynaginiz nedir acaba ?
Demir Kağan
12-09-2006, 01:47 PM
Yahu yazıp yazıp durmuşsunuz!
http://dukkan.dharma.com.tr/img/books/n/9756747234.jpg
Kitabı yazıldı, birisi de çıkıp hayır böyle demedi! Alın kitabı okuyun.
Tabriz_Han
12-09-2006, 02:02 PM
O Kitab resminin alt kisiminda bir gazetenin markasi var, o kimdir acaba ;) tarihi gerceklerle hic bir alakasi olmayan kaynaklar. Eger bunlar gercek olsaydi, misyonerler coktan bunu kulanirdi, Farslari oyle muslumanliktan cikartmaya calisiyorlar zaten.
yavuz
12-09-2006, 02:17 PM
Kendisi de Müslüman olmuş mu, kitabın yazarı? Olmadıysa kitabında anlattıklarının vereceği taktikleri kendisinde uygulamakta bir zarar görmüyorum. Bakalım öyle Müslüman olunuyor muymuş, olunmuyor muymuş...
Demir Kağan
12-09-2006, 02:22 PM
O Kitab resminin alt kisiminda bir gazetenin markasi var, o kimdir acaba tarihi gerceklerle hic bir alakasi olmayan kaynaklar. Eger bunlar gercek olsaydi, misyonerler coktan bunu kulanirdi, Farslari oyle muslumanliktan cikartmaya calisiyorlar zaten.
Değerli kardeşim, gerçekleri kabullenmek neden bu kadar zor geliyor? Müslüman olmuyorlar diye yüzbinlerce Türk'ü katleden Arapların bunu yaptığını kabullenmek neden bu kadar zorunuza gidiyor?
gurkan
12-09-2006, 02:23 PM
Cumhuriyet gazetesi he gülerim. O ne anlar İslamdan.
Onun bildiği islam düşmanlığı. İslamı karalamak. İftira atmak.
Müslümanı Domuza benzetmek.
yavuz
12-09-2006, 02:29 PM
"Müslüman olmuyor diye katledilmek" ile "zorla Müslüman olmak" arasında fark vardır, ben ikisine de inanmıyorum; sorun yok demektir!
Tabriz_Han
12-09-2006, 02:29 PM
Bu sacma sapan hikayeler hem yalandir hem milletimize hakeretdir, sanki atalarimiz aptal esekdi, sanki Araplar bizi kendi memleketimizde geberti ve kiliclan zorlan musluman etirdi, sanki biz zincirlerin icinide yasayan ezilmis bir milletiz.
Biz Arap emirin altinda hic yasamadik, Abasi develeti Turkler kontrol ediyordu bunu, biz Halifeyi siyasi olarak orada tutup devleti yonetiyorduk.
Turkistanda, Arap ve Turk berarber Cinlileri devirdi ve Cin'i okadar kotu vurdularki Cin bidaha Turkistana girmeye dusunmedi.
Bizim Araplarla tarihi sorunumuz yok (Kurtulus Savas haric), bu kitaplari yazanlar, aynen Farslara misyonerlik yapanlarin kitaplarini basik Fars kelimeye Turk'e donduruyorlar.
Taberi ve Zekeriya Kitapçı gibi İslami tarihçi ve yazarlardan düzenlenerek hazırlanan bu yaziya cevabiniz nedir peki ?
Kuteybe nin yaptiklari buyuk Islam ansiklopedisindede gecmektedir .
Hadi cumhuriyet musluman dusmani diyorsunuzda kendi tarihci ve yazarlariniz niye boyle diyor ?
Islami sitelerdede Kuteybe den ovunulmektedir .
yavuz
12-09-2006, 02:33 PM
METE, hani Alevilik İslamiyet'in içindeydi!!! Şimdi niye Müslüman kaynaklarına "(sizin) kendi tarihçi ve yazarlarınız" diyorsun? Boşuna mı o kadar saat-gün tartıştık? Kendinle bu kadar çelişme!!!
METE, hani Alevilik İslamiyet'in içindeydi!!! Şimdi niye Müslüman kaynaklarına "(sizin) kendi tarihçi ve yazarlarınız" diyorsun? Boşuna mı o kadar saat-gün tartıştık? Kendinle bu kadar çelişme!!!
Iyide bu konu farkli nasil musluman olundu ?
Konuyu zolama yapildi fakat basarili olamadilar baskiya zulme ragmen diye actim kendi kendimize musluman olduk diye kapattim ard niyetim olsa demezdim kendi kendimize musluman olduk diye degilmi ?
Burada suan yapilan tartisma tarihi reddetmektir evet araplar baski uyguladi katliam yapti eger onlar gercek musluman olsalardi baski ve zulm yapmazlardi hemHz Muhammed in varisi Hz Ali ve ogullari Hasan Huseyin i iktidar hirsi ugruna olduren emevilerin Turk katliami yapmalarina sasirmamak gerekir kaldiki bu katliamlar sirf Islam i yayamak icindegil talan ve yagma icinde yapilmistir aslinda din yayamak bahaneydi .
Demir Kağan
12-09-2006, 02:45 PM
Eş'arilerden bahsediyor.
yavuz
12-09-2006, 02:46 PM
Bu sözlerine katılıyorum METE... Ancak konu önümüze öyle bir sunuluyor ki; sanki tüm Türkler büyük bir soykırıma uğratılmış. Böyle değildir!
Ayak takımı tarafından yönetildiğine inandığım Emevi Devleti'nin böyle birşey yaptığı zaten biliniyor ve reddedilmiyor. Kabul edilmeyen şey; Türklerin zorla Müslüman yapıldıklarıdır. Arap olmayan Müslümanlara "mevali" diye hitap eden Emevi zihniyetinin İslam'ı başka ırklara yaymak istemesi ve hatta bunu zorla yapmasının iddia edilmesi de aynı şekilde düzmeceden ibarettir.
yavuz
12-09-2006, 02:49 PM
Eş'arilerden bahsediyor.
Eş'ariler de ehl-i sünnettir sanıyorum... http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=2616
gurkan
12-09-2006, 02:52 PM
Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O'na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür.
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
BAKARA 255 256
Ben inanmıyorum bu iddaalara. Maksatlıdır. İslamda bırakın Katletmeyi din değiştirmek için dahi zorlama dahi yoktur. Savaşta Olanlar müstesna savaşta eline silah alana karşı silah çekilir. Savaşa has durumlar o şartlar için geçerlidir. Orduların savaşmaları katliam olarak adledilmez savaş huhukunda. Silahsız kadın çocuk yaşlı sivil ve masumların öldürülmesidir katliam. Böyle bir şeyde olduğuna inanmıyorum. İstisna vakalar genelleştirilemez.
yavuz
12-09-2006, 02:55 PM
Eş'ariler de ehl-i sünnettir sanıyorum... http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=2616
Daha doğrusu sanmıyorum, öyle zaten; ama METE Alevi idi değil mi :) Bir anlık unutkanlık... ;)
timurlenk
12-09-2006, 02:59 PM
ben alevi değilim ama nickinde olan osmanlı padişahının tarihdeki en büyük kürtcü olduğunu iyi biliyorum...
unalk
12-09-2006, 02:59 PM
Унутмаялıмки Доğру язıлдığı Сüреце Тарих Анлам Ифаде Едер ёкса Хепси Бир Кандıрмацадан Ибареттир.
yavuz
12-09-2006, 03:02 PM
ben alevi değilim ama nickinde olan osmanlı padişahının tarihdeki en büyük kürtcü olduğunu iyi biliyorum...
Olayı başka yerlere çekmeyelim. Çünkü öyle olunca bilgisizlik ve cahillik ortaya çıkıyor ki; kıyamam Forum.Uz üyelerine :cool:
Benim bildiğim en cani Türk de senin nickinde geçen zat-ı muhteremdir.
Böyle muhabbetlere gireceksek peşin peşin söyleyeyim; benim babam, senin babanı döver! :rolleyes:
gurkan
12-09-2006, 03:09 PM
Sor Bakalım Kürtlere ne diyorlar ? Yavuz Bizi Katletti diyorlar.
Hepsi iftira. Lakin konuyu dağıtmaktan ceza kesmek gerekli bu vakalara.
yavuz
12-09-2006, 03:12 PM
Yeni bulabildim...
"Kürde fırsat verme ya Rabb, dehre sultan olmasın!
Ayağını çarık sıksın, asla islah olmasın,
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın!
Ol çeşmeden gavur içsin, Kürde nasip olmasın..."
Mısraları da Yavuz Sultan Selim'e aittir...
yavuz
12-09-2006, 03:16 PM
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=556928&postcount=56
Bu da başka bir menkîbedir Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri hakkında...
Tabriz_Han
12-09-2006, 03:42 PM
Emevi diyince Ummayidlerimi diyorsunuz? eger boylese iste onun icin Ebu Hanafi'yi iyi okumak lazim cunku o Ummayidleri karsi en egir sozleri yazdi, ve onlara karsi mucadele etti, Turklerin haklarina hep savundu.
Dostum nickinde yavuz yazan kisi naksibendidir ve naksibendi denince aklıma seyh said geir biliyorsun seyh said cumhuriyete bas kaldıran bir kurt ilsam milliyetcisiydi akabinda istiklal mahkemelerinde isi goruldu yavuzda kürtlerle el ele türkmen alevi katliamı yapmıştır bu yuzden sevmeleri dogaldır .
Tabriz_Han
12-09-2006, 06:45 PM
Bu sozleri nasil soyleyebilirsin, musluman ayrimcilik yapmiyalim, birbirimize saygi gosterelim, Naksibandi olsun Alevi olsun hepsi bizdendir.
Administrator
12-09-2006, 11:03 PM
mete nakishbendi ozbeksitan yurdundandir ve ozbeklerin en buyuk sydiklari inslanlardan biridir ,hatta hukumet bile ona ayit cok kitablari cikartti bunu unutma yani Nakishbendi deyince gozune ilk once ozbeksitan ve halki gelsin enin gibiler anlaymiyorumya sizler once buraya geliyosunuz biz size ozbeklere kardeshizi diyorsunuz sonra dinimize ,peygamberimize,Nekishbandi gibi buyuk atalarimiza laf etmaya bashliyorsunuz,yani yaptigniz ishite bir mantik varmi?
Administrator
12-09-2006, 11:09 PM
bu threadin asl anlami nedir ?yani? bize musulmanliktan cikarip hrityan yapmakmi? hrityanlik ban gore en mantiksi dindir dogmal cok mantiksiz ,ilahide cok yabnlsih ,zaten hrityan duyansi artik hrityanliktan vaz gecti ,yani sadece agizda hrityanlar pratikte degil,dinlerin ciddiye almiyolar fanatik hirtyanlarda kendinden bashka hickimseyi sevmiyolar.
SeYYaH_tr
12-10-2006, 12:13 AM
Mete bu saçma sapan yazılarınla sana diyecek birşey bulamıyorum.
Ve seni kınıyorum. Ülkenin %95'inin müslüman ve bunların hemen hepsininde islamiyetin diğer dinlerden daha ileride bir din olduğunu bilmekte.
Bu yalan dolan yazılarla kimsenin aklını çelemezsin...
Senin islam dışı bir misyoner olduğunu düşünüyorum islama karşı yazdığın bu kadar aptalca yazılarla.
. nokta
Bilge_Kagan
12-10-2006, 03:00 AM
Benim yazdiklarik İslami kaynaklardan, Taberi ve Zekeriya Kitapçı gibi İslami tarihçi ve yazarlardan düzenlenerek hazırlanmıştır.
Tam kitap ismi alabilir miyim ? Bu kitaplarda ilgili bolumlerin sayfa numaralarini da bir zahmet.
Bu arada, konu gitmemesi gereken sacma sapan yerlere gidiyor, lutfen biraz daha dikkatli olalim konu basligiyla yazdigimiz iletiler arasindaki bagin kuvvetine.
timurlenk
12-10-2006, 03:34 AM
kulakdan dolma vede uydurma sözler söyleme derim aşağıda yazdıkların ise vanda bir cesmenin üstünde yazılıdır ama asla yazan yavuz sultan selimdir diye bir delil yokdur tamamen uydurmadır,yavuzun gelmiş gecmiş en büyük kürtcü olduğu su götürmz bir gercekdir malesef keza kürt beyleri ile yapdığı anlaşmalar vede onları doğu anadoluya doldurması artık su götürmez bir gercekdir.. şerefname yi okuman lazım oku okuda görürsün...
Yeni bulabildim...
"Kürde fırsat verme ya Rabb, dehre sultan olmasın!
Ayağını çarık sıksın, asla islah olmasın,
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın!
Ol çeşmeden gavur içsin, Kürde nasip olmasın..."
Mısraları da Yavuz Sultan Selim'e aittir...
yavuz
12-10-2006, 03:51 AM
Farkında mısın bilmiyorum ama uydurma sözler kullanan sensin ve benimle de tartışma, bir sonuca varabilecek düzeyde değilsin! Hala, en büyük Kürtçü diyorsun Yavuz Sultan Selim'e, böyle demeye devam ettikçe de o düzeye erişemeyeceksin!
yavuz
12-10-2006, 04:07 AM
Dostum nickinde yavuz yazan kisi naksibendidir ve naksibendi denince aklıma seyh said geir biliyorsun seyh said cumhuriyete bas kaldıran bir kurt ilsam milliyetcisiydi akabinda istiklal mahkemelerinde isi goruldu yavuzda kürtlerle el ele türkmen alevi katliamı yapmıştır bu yuzden sevmeleri dogaldır .
Attığın iftiraların haddi-hesabı kalmadı artık. Yöneticilerden sana bir uyarı olsun vermelerini istiyorum!!! Birçok yerde Türk-Kürt kardeşliğini savunup, birçok yerde de PKK'ya lanetler yağdıran bana karşı attığın iftiralar neyse, umrumda değiller! Ancak Nakşibendi Tarikatı hakkında ileri-geri konuşacaksan lütfen hiç konuşma! Şeyh Sait denilen yobaz bir vatan hainidir ve benim lanet yağdırmaktan kaçınmadığım Kürtlerden birisidir. Onu nasıl olur da Nakşibendi Tarikatı'na, daha da kötüsü İslam'a mal edersin? Daha önce de söylediğim gibi; KİŞİ BİLMEDİĞİNİN DÜŞMANIDIR ve sen gerçekten pek birşey bilmiyorsun... Yüce Allah'tan diliyorum ki; artık kendinle çelişmeyi bırakır; Hakk yolunda bir ehl-i sünnet olarak adım atarsın... İşin dua ve iyi niyet kısmını bir kenara bırakıp birkez daha söylüyorum; Yüce Nakşibendi Tarikatı hakkında adam gibi, yaşına uygun olarak konuş. Utanmıyor musun ki; 15 yaşındaki bir gencin karşısında haksız duruma düşmeye? 3 günlük dünyada utancın da pek bir yararı yoktur insana, evet... Ama öbür dünyada refaha kavuşmak için lütfen ağzını sıkı tut!
(Ayrıca Nakşibendi Tarikatı içerisinde Kürtlerin bir yönetimi yoktur bağlı olduğumuz Menzil'de... Hepsi de Peygamber Efendimiz S.A.V'in soyundan gelmektedirler ve Hz.Muhammed de Kürt değildir.)
timurlenk
12-10-2006, 04:10 AM
kim uyduruyor,alevi türkmenlere karşı şafii kürdleri doğuya doldurup sayıları yüzbinleri bulan türkmenleri irana kacıran yavuz değilmi?????????
ben tarih okuyor vede biliyorum senin gibi işkembeden atmıyorum...
acarsın yılmaz öztunayı o kesmesse aşıkpaşazadeyi o kesmesse hammerin osmanlı tarihini orada görürsün hanyayı konyayı...
ben sunni bir türküm ama doğunun bu hale gelmesinde vede türkiyedeki nufus
karmaşasında tek sorumlu osmanlıdır .... devşirme zihniyet osmanlı sarayında idrakdan yoksun türk diyecek kadar cüretlidir vede türk düşmanıdır,90lık ihtiyar kuyucu murat paşa eli ile günahsız binlerce türkmeni katl etmiştir daha ötesi yeni doğmuş bir bebeye öldürmeye bu kadarda insafsız değiliz diyen yenicerilere nispet o 90lık hırvat dönmesi pis elleri ile o bebeyi boğmuştur....
bizansı alan osmanlı malesefki kendi bizans olup öz varlığı türkü mahv etmiştir...
Farkında mısın bilmiyorum ama uydurma sözler kullanan sensin ve benimle de tartışma, bir sonuca varabilecek düzeyde değilsin! Hala, en büyük Kürtçü diyorsun Yavuz Sultan Selim'e, böyle demeye devam ettikçe de o düzeye erişemeyeceksin!
yavuz
12-10-2006, 04:15 AM
İyi ,tamam öyle olsun! Osmanlı hakkında ileri-geri konuşun siz... Yüce Allah'ın varlığına ve birliğine inananları 600 yıl boyunca koruyan o büyük devleti(Devlet-i Aliye-i Osmaniye) böyle karalayın! Sana cevap vermek bile istemiyorum... Çünkü edep, saygı gibi bazı iç dürtülere sahip değilsin! (Cevap değil, izlenim)
yavuz
12-10-2006, 04:26 AM
Bir bak hele (elin) Kürd'ü ne diyor, SEN(!!!) Türk'ü ne diyor?
http://www.haydar-isik.com/index.php?option=content&task=view&id=101
Yavuz Sultan Selim sapik inanisha sahip yani shii olanlara karshi savashjmishtir... bundan normal ne olabilir bir halife ichin...
Timur da omrunun chogunu musluman olarak bilinen gruplarla savasharak gechirmishtir... ve bunlarin da chogu shiilerdi... aralarinda azerisi turkmeni vardi diye shimdi Timur hani da mi PKKli yapacagiz...
chok dogru yapmishlardi... o savashlar olmasaydi bugun hepimiz Ahmedi necat veya Humeyni ichin kaside okurduk belki de... Allah korusun
kizilbashlik bir shiiliktir... bir turkun Shii, kizilbash olmasi shiiligi kotu olmaktan kurtarir mi? tam tersin o turku yoldan chikarir... yoldan chikmish bir insanla mucadele etmek kotuluk mudur ki, ecdadimizi kotuluyoruz...
Timur Hanin ve oglu Miran Shahin Yavuz Selim Handan fazla savashi vardir kizilbashlarla... dolayisiyla bugun Orta Asyada sunni -shii sorunu yok... keshke Yavuz Selim handan sonraki hukumdarlar da devam ettirseydi bu operasyonu bugun Turkiyede de problem olmazdi...
Kizilbashlik din de degil kultur de... bir sapik firkadir... Humeyni inancinin degisik variantidir... Bir has turkun kizilbash olmasiyla Kizilbashlik sapik firka olmaktan kurtulmaz...
ki has turk onca dogru inancli Turk hukumdarlari varken Shah Ismailin peshine takilma yanlishindan donmesi lazim artik... o gun siyaset icabi kizilbash safina gechenler bunun farkina varmalilar...
90lık ihtiyar kuyucu murat paşa eli ile günahsız binlerce türkmeni katl etmiştir daha ötesi yeni doğmuş bir bebeye öldürmeye bu kadarda insafsız değiliz diyen yenicerilere nispet o 90lık hırvat dönmesi pis elleri ile o bebeyi boğmuştur....
bizansı alan osmanlı malesefki kendi bizans olup öz varlığı türkü mahv etmiştir...
Bu olayı bende biliyorum cok pis bir olay .
Han bana gorede senin inanisin sapikca Hz Muhammed benden sonra varisim Hz Ali dir demistir akabinde Hz Ali ve ogullari oldurulmustur sen muslumanım diyorsun peygamberin soyundan gelenleri olduren KURANI KERIM e kendi anlayislarını yerlestiren bir kabilenin icat ettigi inancin mensubusun utamadanda benim inancıma sapıklık dersin gercekleri bildigin halde dogru olana sapık dersin ahirette ne diyeceksin cok merak ediyorum.
Timurlenk siilikle mucadele etmedi Bayazid i devirdikten sonra anadoluyu turkmenlere birakip gitmistir hicbir sii alevi timur hakkında kotu soz soylemez hepside sever timuru .
Timur un sorunu sadece siyasi olsaydı bayazeidin karısına gozu onunde tecavuz edip bayezidi cıplak olarak kafese koyup sehir sehir gezdirip kafayı sıyırıp olmesine sebep olmazdı hicbir din kardesi olan toplum bunu birbirine yapmaz kaldıki timur sii dusmanı olsa bugun alevi sii diye birsey olmazdı cunku timur un korkunc bir yok etme kapasitesi vardı savstıgı toplumları yenmekle kalmaz tumuyle ortadan kaldırırdı osmanlıyla savasmasının bir nedenide anadolu turkmen beyliklerinin yardım cagrısıydı .
Birsey biliyormus gibide bos bos yazıyorsun amerikan bayragıda cok yakısmıs sana .
yavuz
12-10-2006, 05:59 AM
Ah METE! Dünyanın merkezi keşke sen olmasaydın...
Administrator
12-10-2006, 06:04 AM
bu mete nikinde olan domuz :) Ayasafoyayi kilis yapmayi dusunuyor bile ,akilsiz missioner.
beni boshverin de Timur Hana da iftira ettiniz ya... Yildirim Bayazidin hanimina tecavuz mu etmish...???
Timur Hani herhalde senden iyi taniyorum diye biliyorum...
Hazreti Aliye gelince, o kizilbash degildi... O bizim ichin Islamin dort sutunundan biridir... namazli niyazli, Peygamberimizin varisi olan ve evliyayi kiramin bash tacidir... hemen her tarikat Hz Aliden (radiyallahu anh) gelmektedir... Shiilik ise yahudi olan Abdullah bin Sebenin kurgusudur... Kizilbashlik da onun bir parchasidir...
Shiilik ve dolayisiyla kizilbashlik Islam tarihinde surekli muslumanlari kirmak veya biribirine kirdirmakla ugrashnmishtir.. onun en buyuk varisi olan IRAN bu gelenegini bugun de devam ettirmek istiyor... senin yazilarin misyonunun bu yonde oldugu izlenimi veriyor... IRAN shiiligi geleneginin en kisa gercegiu bu...
Turkiyedeki aleviilerin hepsi de kizilbash degildir... ichlerinde Kizilbash olanlar bir musluman turkten ziyade bir hristani veya dinsizi yeglerler... bu da shiiligin gelenegidir...
bana gelince sadece shunu soyleyeyim Ahmed Yesevi hazretlerinin torunuyum.. sheceremiz belli, ilk defa soyluyorum ortalikta... bu kanalla gelen ciddi bilgilere dayandigim ichin boyle yazdim... bu konuda bashka sozum yok...
NOT: Timur hani sevnler lutfen inacini da sevsinler.. yoksa seviiyorum demeleri koca bir YALAN olur... Shahsim Hz.Ali efendimizi seviyorum... inaciyla yashantisiyla...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.