PDA

View Full Version : Orhun yazisi

Yashi
12-08-2006, 06:20 PM
Selamlar dostlar,

Turkistani daha onemli konular bekliyor, fakat burda daha sonra dusunebilicemiz bir konudan bahsetmek istiyorum.

Bugun Turkistanin dili Latin alphabetine degismektedir.
Sizce Orhun yazisini okularda az ve oz ogretseler iyi olmazmi ?

Yane ben latin alphabetini degistirmek istiyorum demiyorum, sunu demek istiyorum : oz kimligimiz ichin, kulturumuz ichin, Orhun yazilarini az olsa bile ogrenmekte fayda vardir diye dusunuyorum.

http://www.image-dream.com/membre/up/anonym/12c384c6663a16496728fa31c83244ca.gif

Qarama
12-08-2006, 06:26 PM
buna benzer yazilari eski almanlar ve skandinav halklarida kullandigini bilen varmi?

asena
12-08-2006, 06:38 PM
Bence ogretilmeli.Destanlarimiz,efsanelerimiz,Orkun Alfabesi ve basit yazimlari okullarda kati surette okutulmalidir.Yunanun mitolojisine merak edenlerin ilgisini cok daha fazla cekeceginden eminim.Ona buna sarkan Zeustan daha mantikli efsanelerimiz var bizlerin.

Han
12-09-2006, 12:54 AM
iyi olur... en azindan latin alfabesinin sadece bir alfabe oldugunu anlatir bazi cevrelere...

erkinturk
12-09-2006, 09:03 AM
Bence once en az bir,diger Turk lehcelerinden biri'de ogretilmeli
gunumuz Ozbekcesi;Kazakcasi,veya Uyghurcasi ogretilmeli,,genclerde ilgi ve alaka uyandirilmali,,
elbette isteyen eski dilimizi'de ogrenmeli
ama mutlak ayni zamanda uzun vadeli bir stratejik dusunce baglaminda diger Turk dilleri ogrenmek
genclerde bir ilgi konusu olmali
Ayrica bir kelimenin etimolojik kokeni,kaynagi,ogrendikce inanilmaz bir zevk veriyor-en azindan bana!
bu zevkten niye insanlarimiz mahrum kalsin'ki,

Mustafa Altınay
12-09-2006, 10:05 AM
iyi olur tabi sembol olarak kullanılabilir.... harflerin anlamları var... mesela er... er adam şeklinde sü s süngü işareti en n in anlamında böyle eb ev ev şeklinde atalarımız düşünmüşler duygularını dile getirmişler onu bize hissettiren işaretleri harfleri sembolik olark kullanabiliriz...

SeYYaH_tr
12-09-2006, 11:55 AM
Daha önce kendi siteme bir Orkun alfabesi yazısı eklemiştim alıntı olarak.

Buradan inceleyebilirisiniz. (http://www.isakoc.com/blog/?p=44)

.

asena
12-09-2006, 12:05 PM
Daha önce kendi siteme bir Orkun alfabesi yazısı eklemiştim alıntı olarak.

Buradan inceleyebilirisiniz. (http://www.isakoc.com/blog/?p=44)

.

Ellerine saglik hocam.
;)

SeYYaH_tr
12-09-2006, 12:22 PM
Ellerine saglik hocam.
;)

Teşekkürler. Sizde sağolun.

Mustafa Altınay
12-10-2006, 05:35 AM
Teşekkürler SeYYaH_tr... kişisel sayfanızı sık kullanılanlara ekledim, sık sık kullanacağım harflere göre tersten yazılacak biliyorum altınay yazdım ama buraya taşıyamadım bana bir altınay yazabilirmisiniz rica etsem, bende kişisel sayfamda kullanmak istiyorum.
Saygılar....

yavuz
12-10-2006, 05:42 AM
Teşekkürler SeYYaH_tr... kişisel sayfanızı sık kullanılanlara ekledim, sık sık kullanacağım harflere göre tersten yazılacak biliyorum altınay yazdım ama buraya taşıyamadım bana bir altınay yazabilirmisiniz rica etsem, bende kişisel sayfamda kullanmak istiyorum.
Saygılar....

Ama weBlog'unda Orhun yerine Orkun Abecesi ;) yazmış... Dikkatimden kaçmaz ;)

(Ayrıca web tasarımcısı olarak SeYYaH_tr sana önerim; anasayfadan alttaki kitap kurdu ve google reklamlarını kaldırmandır... Zira bu tip reklamlar, doğru renklerle ve boyutlarla kullanılmazlarsa, boşluk doldurmaktan başka bir işe yaramazlar.)