View Full Version : Bir yabanciyla evlenmek
Qarama
12-09-2006, 10:39 AM
slm,
:)
internet'te gezinir iken ilgimi ceken bir haber buldum.
Sizce yabanci yani türklerle degilde ba$ka ülkelerden birisiyle evlenmek sizce iyimi yada iyi degilmi?
http://www.samanyoluhaber.com/index.php?khide=1&ghide=1&hid=26352&sec=18
japon gelini :)
Demir Kağan
12-09-2006, 10:53 AM
Değil.....
Seckjin Khan
12-09-2006, 10:57 AM
ben her zaman faklı bir milletten insanların evlenebileceğini savunmuşumdur...
eğer sevdiğim insan farklı bir milletten olursa o'nunla yine de evlenmeyi isterim ve evlenirim de ;)
Hayatta boyle seyler var hersey mumkun kesin konusmamak gerek .
Qarama
12-09-2006, 11:19 AM
bencede öyle METE ve DYLAN.
A$k ülke millet sínír tanirmi`? hele almanya gibi bir ülkede ya$arsan her ce$it devletten insan var iranlilarla arablarla italyanlarla portegizlilerle azerilerle pakistanlilarla vs. arkada$lik kuruluyor.
Bunlarin icinde iyi kalbli bir kiz cikmasi imkansiz degil.
$imdi bir örnek verecem size türk kizlarin üzerine :D tabiki her türk kizi öyle degil hehe. Annem gecen bana anlatti bunu. Tramvay'daken annemim oturdugu yerin yakinlarinda bir kac türk kizi oturmu$ ve hepsi bagirarak küfürlü küfürlü konu$uyorlarmi$ hepsinin de ya$lari 14-15 cocuk daha yani. Annem utanmi$ ve $a$irmi$ orda yabancilar yani türkce bilmeyenler anlmayanlar ne dü$ünüyorlardir acaba. Neyse bende annem'e dedim ki ben ali$dim ve cok öyle olaylarla kar$ila$iyorum dedim en iyisi öylelere kari$mamak dedim.
Bazen ciddi ciddi dü$ünüyorum evlenmeme nasip ederse Allah bir türk degil'de ba$ka bir devlet'ten bir kizla mi evlensem diye :D $öyle orta asyali filan heheh ama demin dedigim gibi her türk kizi öyle degil tabiki :)
gurkan
12-09-2006, 11:51 AM
Mahrem Olmasın diye resim koymuyorum
Değerli Bakma kardeşim Evlilik yolunda bir adım attım Allah'ın izniyle yakın zaman
Yüzüğü taktım vesselam.
Ha Kız Türkmendir.
Hep japonlara benzeyen güzelce bir kız hayal ederdim.
Sonra dedim Gürkan güzellik yenmez ahlakı güzel olsun dini güzel olsun.
Nişanlım açıktı ben teklif etmeden kendisi kapandı.
Osmanlı Selçuklu Türk kültürüne göre giyinir.
Yani Rabbim istediklerimden veriyor.
Korkuyorumda Gürkan dünyalık istediğin oluyor
Sakın dünya hayatına aldanıp Ahiretini kaybetmeyesin.
Ben rabbimden dünyalıkta istiyorum Ahiretlikte.
Diyeceğim Japon olmasa da benzerini nasip.
Öyle çekiktir gözleri.
Allah hayırlısı ile hayırlı olmasını nasip eder inşaallah.
Bence bir sakınca yok yabancı bir kız evlenmende
Irkçı değilim
Belki Allah ona senin vesilen ile İslamı nasip eder.
Sevabın da misli olur.
Qarama
12-09-2006, 11:56 AM
Mahrem Olmasın diye resim koymuyorum
Değerli Bakma kardeşim Evlilik yolunda bir adım attım Allah'ın izniyle yakın zaman
Yüzüğü taktım vesselam.
Ha Kız Türkmendir.
Hep japonlara benzeyen güzelce bir kız hayal ederdim.
Sonra dedim Gürkan güzellik yenmez ahlakı güzel olsun dini güzel olsun.
Nişanlım açıktı ben teklif etmeden kendisi kapandı.
Osmanlı Selçuklu Türk kültürüne göre giyinir.
Yani Rabbim istediklerimden veriyor.
Korkuyorumda Gürkan dünyalık istediğin oluyor
Sakın dünya hayatına aldanıp Ahiretini kaybetmeyesin.
Ben rabbimden dünyalıkta istiyorum Ahiretlikte.
Diyeceğim Japon olmasa da benzerini nasip.
Öyle çekiktir gözleri.
Allah hayırlısı ile hayırlı olmasını nasip eder inşaallah.
Bence bir sakınca yok yabancı bir kız evlenmende
Irkçı değilim
Belki Allah ona senin vesilen ile İslamı nasip eder.
Sevabın da misli olur.
Gürkan abi tebrik ediyorum ve dediklerine katiliyorum bu ara beni duygulandirdin :)
o güzel sözlerin icin tsk ederim.
semetey
12-09-2006, 11:57 AM
Başlığı gördüm de sadece isim benzerliği var, ama
http://www.hurisearch.org/
asena
12-09-2006, 11:58 AM
Islami nasip etmezse ne olur?
gurkan
12-09-2006, 12:04 PM
Asena Hanım ;
Girmesek olmaz mı bu konuya :)
Öyle ne yabancılar var müslüman
Sen güzelsen ahlakın güzelse Rabbim
Dilerse Hidayet nasip eder;
O vermeyi sever.
İslam nasip etmezse evlilik düşmez.
Qarama
12-09-2006, 12:04 PM
anlamadim? vallah ben nasibe ve nazara inanirim, nasibin ille iyi gitmesi diye bir $art yok kötü de olabilir.
iyi karakterli ve akilli bir kiz bulamazsam bekar kalirim :) ozaman eskileri gibi italyan kizlarla ugra$mam (tabiki bizim örf adet ve geleneklerimize hemde dinimize yaki$an bir kiz olsa daha iyi) demi asena abla hatirlarsan seni tercüme ettiriyordum bir kac sözleri, $unlari italyancaya cevirive diye :D
asena
12-09-2006, 12:09 PM
Hatirlamaz miyim?
Yok ben kimseye dusuncelerimi zrolamak icin ugrasmiyorum.
Ancak ne acidan sordugunu anlamadim.
Dini acidan dersen,yabanciyla evlilik hicbir sekilde olumlu karsilanmaz.
Benim dusuncem malum,artik anlatmayayim :P
Ama felsefik anlamda,evlen gitsin tabii ki.
asena
12-09-2006, 12:11 PM
Asena Hanım ;
Girmesek olmaz mı bu konuya :)
Öyle ne yabancılar var müslüman
Sen güzelsen ahlakın güzelse Rabbim
Dilerse Hidayet nasip eder;
O vermeyi sever.
İslam nasip etmezse evlilik düşmez.
Iyi de Gurkan,bir soru var ortada.Ne acidan iyi kotu sorulmamissa,irdelenir,tartisilir.
Qarama
12-09-2006, 12:13 PM
Hatirlamaz miyim?
Yok ben kimseye dusuncelerimi zrolamak icin ugrasmiyorum.
Ancak ne acidan sordugunu anlamadim.
Benim dusuncem malum,artik anlatmayayim :P
Ama felsefik anlamda,evlen gitsin tabii ki.
haklisin ama bizim adetlerimizden dini "cikarmak" bence imkansiz adetlerimiz cogu Islâm'la bir alakasi var bence.
Neyse konu dí$í olmak üzereyiz :)
ben bir özbek kizla konu$uyorum ve adetlerimiz hemen hemen ayni ögrendim bakalim nasip daha ba$langicin ba$indayiz :D aman nazar degmesim önceden yazdigim gibi nazar'a inanirim ben.
asena
12-09-2006, 12:21 PM
haklisin ama bizim adetlerimizden dini "cikarmak" bence imkansiz adetlerimiz cogu Islâm'la bir alakasi var bence.
Neyse konu dí$í olmak üzereyiz :)
ben bir özbek kizla konu$uyorum ve adetlerimiz hemen hemen ayni ögrendim bakalim nasip daha ba$langicin ba$indayiz :D aman nazar degmesim önceden yazdigim gibi nazar'a inanirim ben.
Ha desen soyle.Ben sandim bir Alman kizla evlenmeyi dusundun.
Ha simdi olay farklilasti.Ozbek kizi nihayetinde ozu Turk bir kiz.Seversen,fazla dusunme evlen.EVlilik berekettir.
gurkan
12-09-2006, 12:24 PM
Yabancının erkek mi kız mı olduğu önemli ? Bir de ehl-i kitap olup olmadığı ?
Eğer müslüman bir kız yabancı erkek ile evleniyorsa müslüman olması aranır.
Eğer müslüman bir erkek yabancı müslüman olmayan bir kız ile evleniyorsa ehl-i kitab mı bakılır ehl-i kitabsa Ve İslama sıcaksa evlenilebilir. Müslüman olması niyetiyle. Olmayabilir Allah'tan ama nikah düşmez. Lakin ben Allah'ın kalpleri iyi bildiğini düşünürüm. Halis niyete Hidayet nasip etmeyi sever.
Burada şöyle bir bakış açısı var Kadınlar erkeğe birer emanettir. Erkekler onlara zulmedici değildir. Eğer zulmedici iseler nasıl hesabını verecekler. Erkekle kadın fırtaları gereği farklı yaratılmışlardır. Bazı özellikleri gereği kadın baskın ve daha gelişmiş bazı özelikleri gereği ise erkek daha baskın ve gelişmiştir. Bu fark bu özelliklerden kaynaklı.
Din onun için önemli değilse herhalükarda evlenir.
Eğer müslüman bir erkek yabancı müslüman olmayan bir kız ile evleniyorsa ehl-i kitab mı bakılır ehl-i kitabsa Ve İslama sıcaksa evlenilebilir. Müslüman olması niyetiyle. Olmayabilir Allah'tan ama nikah düşmez.
Tarihimizde değişik örnekler de var;
Fatih'in üvey annesi, Sultan 2. Murad'ın eşlerinden,Sırp Kralı Jorj Brankoviç'in kızı Mara Despina Hatun, hiçbir zaman müslüman olmamış ve inançlı bir hristiyan olarak ölmüştür.
Bildiğim kadarıyla da ölümüne kadar, Fatih'in de izniyle ve alanen kendi mezhebine ait olan kiliselerin hamiliğini yapmıştır.
gurkan
12-09-2006, 12:44 PM
Tarihimizde değişik örnekler de var;
Fatih'in üvey annesi, Sultan 2. Murad'ın eşlerinden,Sırp Kralı Jorj Brankoviç'in kızı Mara Despina Hatun, hiçbir zaman müslüman olmamış ve inançlı bir hristiyan olarak ölmüştür.
Bildiğim kadarıyla da ölümüne kadar, Fatih'in de izniyle ve alanen kendi mezhebine ait olan kiliselerin hamiliğini yapmıştır.
Kadın Ehl-i Kitabdır. Nikah geçerlidir. Bir Kuran'dan delilerimi getireyim. Bu vesile ile soru işareti kalmasın.
Lakin bu konuda dediğin konu tartışmalıdır.
Tarihçimiz Mustafa Armağan Onun müslüman olduğunu ve müslüman mezarlığına defnedildiğini yazar. Burasını araştırıp delille yazsam iyi olur çok var okuyalı.
asena
12-09-2006, 12:45 PM
Yabancının erkek mi kız mı olduğu önemli ? Bir de ehl-i kitap olup olmadığı ?
Eğer müslüman bir kız yabancı erkek ile evleniyorsa müslüman olması aranır.
Eğer müslüman bir erkek yabancı müslüman olmayan bir kız ile evleniyorsa ehl-i kitab mı bakılır ehl-i kitabsa Ve İslama sıcaksa evlenilebilir. Müslüman olması niyetiyle. Olmayabilir Allah'tan ama nikah düşmez. Lakin ben Allah'ın kalpleri iyi bildiğini düşünürüm. Halis niyete Hidayet nasip etmeyi sever.
Burada şöyle bir bakış açısı var Kadınlar erkeğe birer emanettir. Erkekler onlara zulmedici değildir. Eğer zulmedici iseler nasıl hesabını verecekler. Erkekle kadın fırtaları gereği farklı yaratılmışlardır. Bazı özellikleri gereği kadın baskın ve daha gelişmiş bazı özelikleri gereği ise erkek daha baskın ve gelişmiştir. Bu fark bu özelliklerden kaynaklı.
Bakar Suresi 221 diyor ki:
İman etmedikleri sürece Allah'a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah'a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü'min bir cariye Allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah'a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah'a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de, iman eden bir köle, Allah'a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.
Iman nedir,Allah'a ortak kosma nedir.Simdi Kur'an'da,"gece gunduz secdeye varan" hristiyanlardan bahsediliyor.Yani Allah yolunda giden,namaz kilan,imanini kaybetmemis,cennete gideceklerden.
Bunun yaninda "Allah cocuk edinmis" diyen ve affedilmiyeceklerden bahsediliyor.yani Allah'a ortak kosanlar oluyor bunlar.
Allah'a ortak kosmayan kac "ehl-i kitap" kadin vardir(2007 yilinda) ki Bakara'nin ilgili ayetinden cikarilir?
Kisacasi dini anlamda musluman olmadikca kadini erkegi farketmez.O kisiyle eblenilmez.
Kadın Ehl-i Kitabdır. Nikah geçerlidir. Bir Kuran'dan delilerimi getireyim. Bu vesile ile soru işareti kalmasın.
Lakin bu konuda dediğin konu tartışmalıdır.
Tarihçimiz Mustafa Armağan Onun müslüman olduğunu ve müslüman mezarlığına defnedildiğini yazar. Burasını araştırıp delille yazsam iyi olur çok var okuyalı.
Bazı tarihçiler Mara'yı Fatih'in öz annesiyle karıştırmaktadırlar, doğru..(Örneğin : Prof. Dr. Halil İnalcık) Oysa Fatih'in öz annesi Hüma Hatun bir müslümandır. Fakat Mara hakındaki genel yargı onun hristiyan olduğu yönündedir. -bildiğim kadarıyla- (bkz. Erhan Afyoncu)
gurkan
12-09-2006, 12:51 PM
İman etmedikçe putperest kadınlarla evlenmeyin. Beğenseniz bile, putperest bir kadından, imanlı bir câriye kesinlikle daha iyidir. İman etmedikçe putperest erkekleri de (kızlarınızla) evlendirmeyin. Beğenseniz bile, putperest bir kişiden inanmış bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müşrikler) cehenneme çağırır. Allah ise, izni (ve yardımı) ile cennete ve mağfirete çağırır. Allah, düşünüp anlasınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.
BAKARA 221
Ey iman edenler! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiği zaman, onları, imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer siz de onların inanmış kadınlar olduklarını öğrenirseniz onları kâfirlere geri göndermeyin. Bunlar onlara helâl değildir. Onlar da bunlara helâl olmazlar. Onların (kocalarının) sarfettiklerini (mehirleri) geri verin. Mehirlerini kendilerine verdiğiniz zaman onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Kâfir kadınları nikâhınızda tutmayın, sarfettiğinizi isteyin. Onlar da sarfettiklerini istesinler. Allah'ın hükmü budur. Aranızda O hükmeder. Allah bilendir, hikmet sahibidir.
MÜMTEHİNE 10
Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helâldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Kim (İslâmî hükümlere) inanmayı kabul etmezse onun ameli boşa gitmiştir. O, ahirette de ziyana uğrayanlardandır.
MAİDE 5
gurkan
12-09-2006, 12:59 PM
Tefsirine Bakalım;
"Bugün size temiz olan yiyecekler helal kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size ve sizin yiyecekleriniz de onlara helaldir. İffetli ve hür mümin kadınlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerin hür ve iffetli ve hür mümin kadınlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerin hür ve iffetli kadınları -zinaya ve metreslik ilişkisine başvurmaksızın- namuslu biçimde mehirlerini verdiğiniz takdirde size helâldir..."
MAİDE 5
Böylece helal yiyecek çeşitlerine, bir kez daha, ayet ile de değiniliyor:
"Bugün size temiz olan yiyecekler helâl kılındı..."
İşaret ettiğimiz anlam teyit ediliyor ve öncekiler ile yeni bahsedilen helal yiyecekler, temiz olmaları noktasında birbirine bağlanıyor.
Burada, "İslâm yurdunda", müslüman toplum arasında yaşıyan veya onlara zimmet ve ahd bağı ile bağlanan Kitap Ehli'nden olan gayri müslimler ile ilişkiler hakkında, İslâm hoşgörüsünün aşamalarından biriyle daha karşılaşmaktayız.
İslâm onlara, "dini hürriyet" verip, (izale etmiyor) bırakmıyor.
İslâm onlara, "dini hürriyet" vermekle yetinmiyor, İslâm toplumunda, köşesine çekilmiş terk edilmiş olarak bırakmıyor. Onları, sevgi, güzel muamele ve birlikte yaşama gibi sosyal ortaklık havası ile kucaklıyor. Onların yiyeceklerini müslümanlara, aynı şekilde müslümanların yiyeceklerini de onlara helal kılıyor. (Birbirlerini ziyaret edip konukları, birbirleriyle yiyip-içmeleri için. Sevgi ve musamaha gölgesi altında gölgelenmesi için.) İffetli kadınlarını müslümanlara helal (temiz) kılıyor. Onların kadınlarını da, müslüman iffetli kadınlar ile birlikte anıyor.
Bu, diğer din ve millet mensupları arasında, sadece İslâm'ın mensuplarının hissettiği musamahadır. Hristiyan katolikler, yine hristiyan olan ortodoks protestan yada Maruni'lerle nikahlanmada güçlük çıkarırlar. Onlara göre inancı gevşek olanlardan başkası buna yeltenmez.
Böylece, İslâm'ın evrensel bir toplum oluşturma yolunda müsamahakar davranan tek sistem olduğu, müslümanlar ile kitap sahibi dinlerin mensupları arasında bir tecride başvurulmadığı, İslâm toplumunun bayrağı altında yaşayan değişik inanç mensupları arasına -özellikle ilişkiler ve gidişattan- engeller konulmadığı ortaya çıkmaktadır. (Dostluk ve yardımlaşma meselesinin hükmü ise, -sûrenin akışı içerisinde geleceği gibi- ayrıdır.) Ehl-i Kitab'ın iffetli kadınların helal olma şartı, iffetli mümin kadınlarla evlenme şartıyla aynıdır.
(Fizilal-il Kuran- Seyyid Kutub)
asena
12-09-2006, 01:10 PM
[COLOR="Red"][B]İman etmedikçe putperest kadınlarla evlenmeyin. Beğenseniz bile, putperest bir kadından, imanlı bir câriye kesinlikle daha iyidir. İman etmedikçe putperest erkekleri de (kızlarınızla) evlendirmeyin. Beğenseniz bile, putperest bir kişiden inanmış bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müşrikler) cehenneme çağırır. Allah ise, izni (ve yardımı) ile cennete ve mağfirete çağırır. Allah, düşünüp anlasınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.
Diyanet Islerinin mealinde "putperest" degil,Allah'a ortak kosan yaziyor."Baba ve Ogul" da Alah'a ortak kosmadir.Aslina bakarsan su anki hristiyanlik tamamen Allah'a sirk kosmadir.
BAKARA 221
Ey iman edenler! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiği zaman, onları, imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer siz de onların inanmış kadınlar olduklarını öğrenirseniz onları kâfirlere geri göndermeyin. Bunlar onlara helâl değildir. Onlar da bunlara helâl olmazlar. Onların (kocalarının) sarfettiklerini (mehirleri) geri verin. Mehirlerini kendilerine verdiğiniz zaman onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Kâfir kadınları nikâhınızda tutmayın, sarfettiğinizi isteyin. Onlar da sarfettiklerini istesinler. Allah'ın hükmü budur. Aranızda O hükmeder. Allah bilendir, hikmet sahibidir.
Iyi iste,inanmis artik,kafir degiller.Helal olmasin da ne olsun?Simdi diyeceksin ki orada niye olay kadinlara donmemis.O donemde kadinin mehir odemesi soz konusu muydu?
Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helâldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Kim (İslâmî hükümlere) inanmayı kabul etmezse onun ameli boşa gitmiştir. O, ahirette de ziyana uğrayanlardandır.
Dikkat:Iffetli :P
Son olay,Hz.Omer gayrimuslim kadinlarla evliligi yasaklamistir.(Tarih Bilimi soyluyor)
asena
12-09-2006, 01:14 PM
Sunu soyleyeyim,ben musluman bir Turk erkegi ile evlenecegim cok kisa sure sonra.Bu yazdiklarim serbesti oldugunu dusunen erkekler icindir.
Dini acidan evlilikte onemli olan cocuklardir.Siz esinizin degil,cocuklarinizin mesulusunuzdur.Ancak gayrimuslim bi bayanla evlenirken (caiz oldugunu dusunuyorsaniz),cocuklarinizin dinini bastan koymus olmuyorsunuz,belki eskiden baba kan soyuydu,din soyuydu ama simdi devir farkli.Cocuklar cok buyuk bir ihtimalle annelerinin dinine baglanirlar.Kimseyi zorlayamazsiniz.
Ya is sevgili yada es olayina gelince degisir karsilikli anlasmaya bakar normalde araplari sevmem ama gecen sene almanya ya gittigimde suriyeli bir kizla tanismistim aramizda cok iyi bir elektriklenme olmustu surekli gidip gelemedigim icin birsey olmadi ama insan birisinden hoslaninca irk din dil onemli degil bence .
gurkan
12-09-2006, 01:21 PM
Diyanet Islerinin mealinde "putperest" degil,Allah'a ortak kosan yaziyor."Baba ve Ogul" da Alah'a ortak kosmadir.Aslina bakarsan su anki hristiyanlik tamamen Allah'a sirk kosmadir.
Bende ki de diyanet'in putperest yazıyor. Acele etmeyin Asena Hanım sorularınızı sorun cevablandırmaya çalışayım. Delil getireyim. Evet dediğin gibi ortak koşmadır. Sayıları azda olsa üçlemeyi reddedenlerde vardır. Gelelim tartışmalı olana Yani Allah-a ortak koşan ehl-i Kitab kadınla evlenilebilir mi ? Burası islam alimlerince tartışmalıdır Asena Hanım. Ortak koşmayan iffetli kadınla evlenilir.
Ben size bir kaç delil getiriyorum.
gurkan
12-09-2006, 01:25 PM
Başka dinden olanlarla Evlilik: Müslüman olmayanlar aynı zamanda ehl-i kitap da değil iseler onlarla evlenmek müslüman erkek ve kadınlar için haramdır. (el-Bakara: 2/221)
Ehl-i kitap olan gayr-i müslimlere gelince, bunlardan kız almak caizdir; müslüman erkekler yahudi ve hıristiyan kadınlarla evlenebilirler (el-Mâide: 5/5). Ancak bunlara kız vermek caiz değildir; yani müslüman kadınlar müşrik ve dinsizlerle evlenemeyecekleri gibi yahudi ve hıristiyan erkekler ile de evlenemezler (el-Bakara: 2/221; el-Mümtehine: 60/10).
Genellikle evlerde erkekler hakimdir, son söz onlarındır. Bir müslüman kadın, müslüman olmayan erkekle evlenirse onun çevresine girecek, doğacak çocuklar da gâlib ihtimal babanın dinine tâbi olacaktır. Ayrıca kadının dinî hayatı da tehlikeye girecektir.
Müslüman erkek, gayr-i müslim kadınla evlendiği takdirde hem bunun hidâyete kavuşması ihtimali artacak, hem de çocuklara baba hâkim olacaktır. Müşrik ve dinsiz kadının ruhu ilâhî bir dine yatkın olmadığı için onunla evlenmek daha rizikoludur.
İslam Hukuk Profesörü Hayrettin Karaman
dervish
12-09-2006, 01:30 PM
Ya is sevgili yada es olayina gelince degisir karsilikli anlasmaya bakar normalde araplari sevmem ama gecen sene almanya ya gittigimde suriyeli bir kizla tanismistim aramizda cok iyi bir elektriklenme olmustu surekli gidip gelemedigim icin birsey olmadi ama insan birisinden hoslaninca irk din dil onemli degil bence .
Valla arkadaşım elektirikçiye bir görün. Bence yeterince elektrik üretimi yapamamışsın.
Valla arkadaşım elektirikçiye bir görün. Bence yeterince elektrik üretimi yapamamışsın.
Ne kadar komik ha ha ha bayatladi boyle espiriler .
asena
12-09-2006, 01:33 PM
Caizden ziyade,haramdan bahsetmek gerekiyor.Yani aciklamada musluman kadinin hristiyan bir erkekle evlenmesi caiz degilse,mekruh da olabilir.
Onu anlatmaya calisiyorum Gurkan.Kur'an'in indirildigi donemde,namaz kilan cok fazla hristiyanlar vardi.yani simdiki gibi bir iletisimleri olmadigi icin,uclemeyi reddeden,kiliselerden bagimsiz,namaz kilan ve oruc tutan(gerci bizdeki gibi degil ama olsun) cok fazla hristiyan mevcut idi.Yahudilerden de benzer imana sahip olanlar vardi.Su anda onlardan fazla bulamazsiniz.Namaz kilan hristiyanlardan hele ki hic bulamazsiniz.Oruc tutan bazi hahamlar ancak.Namaz kilan,oruc tutan,uclemeyi reddeden,hic zina yapmamis hristiyan bayan yoktur sanirim.
Ayrica,yine Hz.Omer olayina kafam takiktir.
dila73
12-09-2006, 01:36 PM
büyük konuşmak istemem, ancak yabancıdan kasıt dini başka milleti başka ise bence risklidir, iki gönül bir olunca atasözündeki gibi olmaz herzaman, aile olabilmek mühimdir, yani anneanneler babaanneler dedeler vs... ve onlar pek çok ortak nokta bulmak isterler... aynı dinden ve milletten olan insanların evliliklerinde bile bunlar sorunken, yabancıyla olanını kestirmek güç olmuyor,
en zorunu da çocuklar yaşar, doğru olan kim, anne mi baba mı...
gurkan
12-09-2006, 01:41 PM
MAİDE 5 Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Maide 5 İle ilgili bir bölüm
İlk önce "O, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı " (Bakara, 2/29) âyetinde açıklandığı üzere, insana ait nefis ve ırz meselelerinde mubah olmak değil, haram olmak esastır. İkinci olarak bu aslî ve ezelî haramlık "Allah'a ortak koşan erkekler de inanıncaya kadar, onlarla (kadınlarınızı) evlendirmeyin" (Bakara, 2/221) yasaklaması ile tekit edilmiş ve açıklanmıştır. Üçüncü olarak Nisa sûresinde "Allah, müminlere karşı kâfirlere asla yol vermeyecektir." (Nisa, 4/141) ile bu haramlık ve yasaklama daha genel şekilde açıklanmıştır da. Dördüncü olarak bütün helallerin özetlenip açıklandığı bu âyette, yiyecek her iki taraftan incelenerek nikah için de bu beyan sergisi açılmış olduğu halde, kitap ehlinden kadın almanın müslümanlara helal oluşu açıklanmış ve tersinden sükut edilmiştir ki, bunda zaruret beyanı denilen bir kasr (tahsis) vardır . Ve bu şekilde müslüman kadınlarının kitap ehli ile evlendirilmesinin asla bahis konusu olamayacağı hatırlatılmış, aslî ve geçmişteki haramlığı üçüncü defa olarak anlatılmış ve belgelenmiştir. Çok açık olan ve asr-ı saadetten beri ümmetin ittifakı ile de bilinen bu meseleyi hatırlatmamıza sebep zamanımızda İslâmî delilleri bilmeyen bazı cahillerin Kur'ân'da buna dair bir nass (dini delil) bulunup bulunmadığını sormaları olmuştur. Halbuki bu gibi, haramlık asıl olan meselelerde, izin verilmemiş olması yeterli bir delildir. Şu halde bu gibiler hakkında yasaklama var mı diye değil, izin var mı diye sormak lazım gelir.
Burada gerek yiyecek ve gerek nikah bölümlerindeki kitap verilenler, kitap ehli olan yahudi ve hıristiyanlardır. Hz. Ali (r.a.) Arap hıristiyanlarından Beni Tağlib hakkında: "Bunlar hıristiyanlıktan, şarap içmekten başka bir şey anlamamışlar. Ve şu halde hıristiyan hükmüne dahil değildirler" demiş. İmam Şafiî de bunu tercih etmiş ise de çoğunluk ve Hanefî imamları, kitabın zahirine göre bütün Arap hıristiyanlarının kestiklerinde de bir mahzur yoktur, demişlerdir. Ancak İbnü Abbas nikah bölümünde kitap ehlinden maksadın harbî (düşman ülkesinde) olmayanlar olduğunu ve dolayısıyla harbî olan yahudi ve hıristiyan kadınlarını nikah etmenin caiz olmadığını söylemiştir. Fakat bunda da âlimlerin çoğunluğu âyetin mutlak olmak üzere harbî ve zimmî düşman ülkesindekileri de, İslâm devleti tebasındaki yahudi ve hıristiyanları da içine aldığını ve bu bakımdan harbî olan kitap ehlinden kadın almanın haram değil, bir zaruret bulunmadıkça nihayet mekruh olduğunu söylemişlerdir.
Kitap ehlinden başkasına gelince: Bunlardan mecusiler hakkında Resullullah: "Mecusilere kitap ehli muamelesi yapınız, fakat kadınlarını nikah etmemek ve kestiklerini yememek şartıyla" buyurmuştur.
Bununla beraber dünyada kitap ehline yiyecek ve kadın yönüyle verilen bu özelliklerden dolayı ahiret açısından da böyle sanılmasın. Çünkü, her kim bu imana yani en mükemmel dine ve İslâm şeriatına küfrederse bütün ameli tutulur, Ve ahirette zarar edenlerden olur. Şu halde bunların yiyeceklerini yerken veya kadınlarını alırken imanı bozmaktan, dinden dönme tehlikesine düşmekten son derece çekinmelidir. Ve bundan dolayıdır ki, düşman ülkesinde yaşayan bir kadını almak mekruhtur. "Sizin hoşunuza gitse, de inanan bir cariye, Allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır." (Bakara, 2/221).
asena
12-09-2006, 01:45 PM
"Sizin hoşunuza gitse, de inanan bir cariye, Allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır." (Bakara, 2/221). [/B][/COLOR]
simdi dilerim ne demek istedigimi anlamissinizdir.En buyuk korkum feministlikle suclanmam.
Qarama
12-09-2006, 01:49 PM
digelim almanyaya yine gittin kizi tekrar gördün kiz ama orthodoks hiristiyan kizla iyi anla$iyorsunuz beraber oluyorsunuz evleniyorsunuz ilerde cocugunuz oluyor :D
sonra kiz diyorki cocugumzu kiliseye götürelim ordaki din adami cocugumuza "baptism" yapsin (baptism türkce anlamini bilmiyorum ama ingilizce bir sayfa gösterebilirim http://en.wikipedia.org/wiki/Baptism okuyub ögrenmek icin)
sen kabul edermiydin bunu?
asena
12-09-2006, 01:52 PM
Iste Bakma benim dedigim olaya geldi.Vaftiz hikaye zaten,cresimo denilen,14 yaslarinda kiliseye kabul torenleri olur.Iste olay asil orada baslar.14 yasina kadar anne ve babanin din savasi cocugun psikolojisini yipratacagi gibi,o evliligin ne hale getirecegini de dusundurmez mi insana?
Tabriz_Han
12-09-2006, 01:56 PM
Bakma, yabanci kari Turk erkekle evlenirse aile zaten Turk adete gore Turk olur, yani cocuklar artik Turk'dur.
Tabii eger er-kek TURK'se bu olur, ancak asimile edilmis yumasak metro-yarim-seksual hafif sozde Turk erkegi boyle birseyi kabul edebilir.
Ama eger Turk erkegi kendisi Hristiyansa, yani Gagauz yada Cavush, ozaman Gagauz ve Chavush kliseye gore davranmalilar.
Eger bir Alman erkek'de Turk karisinin cocugu bunu yapmak istiyorsa, o'da bunu kabul etmemeli Asena gibi guclu olmali ve erkegi kontrol etmeli :D (Asena, yani efsanelerdeki, forum uyesi olan Asena abla'dan soz etmiyorum, ama o zaten Asena;dir o'da o ruha sahip dir:D )
Tabi bu kendi yorumum, katilmayadabilirsin.
dervish
12-09-2006, 01:56 PM
Çocuksuz evlilik, neden olmasın?
3 - 4 sene sonra değiştirirsin. Sıkar zaten, elektirikleneceğim diye uğraşır durursun. Zaten bazı arkadaşların elektriklenme sorunu var şurada, konuyu uzatmayın işte.
Qarama
12-09-2006, 02:04 PM
Bakma, yabanci kari Turk erkekle evlenirse aile zaten Turk adete gore Turk olur, yani cocuklar artik Turk'dur.
Tabii eger er-kek TURK'se bu olur, ancak asimile edilmis yumasak metro-yarim-seksual hafif sozde Turk erkegi boyle birseyi kabul edebilir.
Ama eger Turk erkegi kendisi Hristiyansa, yani Gagauz yada Cavush, ozaman Gagauz ve Chavush kliseye gore davranmalilar.
Eger bir Alman erkek'de Turk karisinin cocugu bunu yapmak istiyorsa, o'da bunu kabul etmemeli Asena gibi guclu olmali ve erkegi kontrol etmeli :D (Asena, yani efsanelerdeki, forum uyesi olan Asena abla'dan soz etmiyorum, ama o zaten Asena;dir o'da o ruha sahip dir:D )
Tabi bu kendi yorumum, katilmayadabilirsin.
farkina vardim almanyada olan "kari$ik" evliliklerde (yani ciftlerden birisi türk digeri yabanci) hep türk adetlerine göre dügün yapiyorlar, yani cok kalabalik sesli bol bol etrafda ko$an cocuklarla ve pahali :D
toylar muborak :D
gurkan
12-09-2006, 02:08 PM
Caizden ziyade,haramdan bahsetmek gerekiyor.Yani aciklamada musluman kadinin hristiyan bir erkekle evlenmesi caiz degilse,mekruh da olabilir.
Müslüman Kadın Evlenemez Buna izin yok. Bu konu da Mümtehine 10 çok açık. ben zati bunu açık açık ilk yazmamda söyledim. Tartışma Ehl-i Kitab bir kadınla bir müslüman erkekle evlenebilir mi ? Buna evlenemsini doğru bulanlar var bulmayanlar var. Çoğunluk evlenebilir görüşünde . Burada Üçlemeyi reddedenle evlenebilir. Bu ruhsattır. Biz biliyoruz ki sünnetten kadının dini güzel olanını almak en güzelidir.
Onu anlatmaya calisiyorum Gurkan.Kur'an'in indirildigi donemde,namaz kilan cok fazla hristiyanlar vardi.yani simdiki gibi bir iletisimleri olmadigi icin,uclemeyi reddeden,kiliselerden bagimsiz,namaz kilan ve oruc tutan(gerci bizdeki gibi degil ama olsun) cok fazla hristiyan mevcut idi.Yahudilerden de benzer imana sahip olanlar vardi.Su anda onlardan fazla bulamazsiniz.Namaz kilan hristiyanlardan hele ki hic bulamazsiniz.Oruc tutan bazi hahamlar ancak.Namaz kilan,oruc tutan,uclemeyi reddeden,hic zina yapmamis hristiyan bayan yoktur sanirim..
Allah bilir. Yani Risk vardır. Şartları incelemek lazım. Şimdi Sayın Hayrettin Karaman Yeni içtihadda gitmemiş geçmiş delilleri almış. Elmalılı da öyle Geçmiş Müctehid imamların delillerini incelemiş. Geçmişin ve bugünün şartlarını iyi incelemek gerekli. Seyyid Kutub Bügünkü şartları da dikkate alarak açıklamış. Hepsi temkinli. En çok Seyyid Kutup
Ayrica,yine Hz.Omer olayina kafam takiktir.
Bunu bir araştırayım bulursam paylaşırım olur mu ?
simdi dilerim ne demek istedigimi anlamissinizdir.En buyuk korkum feministlikle suclanmam.
Tamam. Ben sizi anladım siz de beni. İnanan hayırlıdır. Bu bir de sünnet ile delillendirilmiştir.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kadınlarınızın hayırlısı ile evlenmeye bakın. Denginiz olanlarla evlenin! Birbirlerine denk olanları evlendirin."
Aişe radıyallahu anha. İbn Mâce.
yavuz
12-09-2006, 02:08 PM
büyük konuşmak istemem, ancak yabancıdan kasıt dini başka milleti başka ise bence risklidir, iki gönül bir olunca atasözündeki gibi olmaz herzaman, aile olabilmek mühimdir, yani anneanneler babaanneler dedeler vs... ve onlar pek çok ortak nokta bulmak isterler... aynı dinden ve milletten olan insanların evliliklerinde bile bunlar sorunken, yabancıyla olanını kestirmek güç olmuyor,
en zorunu da çocuklar yaşar, doğru olan kim, anne mi baba mı...
Tespitin güzel, başka bir boyutu da var işin...
Yanlış hatırlamıyorsam...
Zaten dinimizde Müslüman kadın, gayri-müslim bir erkekle evlenemez. ;)
Demir Kağan
12-09-2006, 02:30 PM
Çocuğa iki din de öğretilir -dinler farklıysa- ve seçim çocuğa bırakılır. Olmadı dinsiz olur. :)
yavuz
12-09-2006, 02:35 PM
Çocuğa iki din de öğretilir -dinler farklıysa- ve seçim çocuğa bırakılır. Olmadı dinsiz olur. :)
"Seçim yapamazsa Demir amcası imdadına yetişir" diyorsun yani :twisted:
Demir Kağan
12-09-2006, 02:37 PM
Hehehe.. Aynen öyle.. Önce islamı anlatırım bir güzel, hele kız çocuğuysa islamda kadını pardon cariyeyi pardon tarlayı anlatırım. Kendisi dinsiz olur zaten.
yavuz
12-09-2006, 02:41 PM
Birçoğumuz da ilkokulda sistemin gösterdikleri doğrultusunda, dinden soğumuştuk. Özellikle sırf "çeşitlilik" olsun diye Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine süper mini etekli, hafif yaşlı bir öğretmenin girmesiyle... Ama zamanla döndük özümüze.
Anlatanın ve anlatma şeklinin, anlamadaki rolü tartışılmaz!
Seckjin Khan
12-09-2006, 03:43 PM
farklı bir dinden kız arkadaşım vardı izmirde oturuyordu ama asla aramızda dini açıdan bir porblem olmadı eğer herşey düzgün gitseydi ileride evlenmeyi düşünürdüm...
"Seçim yapamazsa Demir amcası imdadına yetişir" diyorsun yani :twisted:
senin gibi bir musluman olacagına yahudi olmasini tercih ederim belki o zaman biz aleviler gibi horlanacagına senin gibi yezitlerin kafasını keser.
asena
12-09-2006, 05:20 PM
Yezidiler hakkinda bir konu acacagim biraz sonra.
asena
12-09-2006, 07:30 PM
Başka dinden olanlarla Evlilik: Müslüman olmayanlar aynı zamanda ehl-i kitap da değil iseler onlarla evlenmek müslüman erkek ve kadınlar için haramdır. (el-Bakara: 2/221)
Ehl-i kitap olan gayr-i müslimlere gelince, bunlardan kız almak caizdir; müslüman erkekler yahudi ve hıristiyan kadınlarla evlenebilirler (el-Mâide: 5/5). Ancak bunlara kız vermek caiz değildir; yani müslüman kadınlar müşrik ve dinsizlerle evlenemeyecekleri gibi yahudi ve hıristiyan erkekler ile de evlenemezler (el-Bakara: 2/221; el-Mümtehine: 60/10).
Genellikle evlerde erkekler hakimdir, son söz onlarındır. Bir müslüman kadın, müslüman olmayan erkekle evlenirse onun çevresine girecek, doğacak çocuklar da gâlib ihtimal babanın dinine tâbi olacaktır. Ayrıca kadının dinî hayatı da tehlikeye girecektir.
Müslüman erkek, gayr-i müslim kadınla evlendiği takdirde hem bunun hidâyete kavuşması ihtimali artacak, hem de çocuklara baba hâkim olacaktır. Müşrik ve dinsiz kadının ruhu ilâhî bir dine yatkın olmadığı için onunla evlenmek daha rizikoludur.
İslam Hukuk Profesörü Hayrettin Karaman
Ayni makalenin devaminda "Fâhişe: Bir müslüman erkeğin fâhişe kadınla evlenmesi caiz değildir. Zinâ yapan ve bunu gizlemeyen erkek de böyledir. (en Nûr: 24/3.) Ancak tevbe eden, nefsini ıslah eyleyenler müstesnâdır.
Başından zinâ geçtiği bilinen, fakat buna devam etmeyen mü'min kadın ve erkek ile evlenmek mekruh olmakla beraber nikâh akdi sahih (evlilik mûteber) olur. Ulemânın çoğu bu görüştedir.43 " yaziyor.Bence oldukca celiskili bir dusunce.
Administrator
12-09-2006, 10:55 PM
asena seni anlamak zor
gecen sene gaguza kiz veremem ama araba verebilirim diyen bir kullaniciya
yanlsih oldugunu soylemishtin ve gaguz daha iiy olduguna isharte etmishtin, shimdi ise burda degisik konusuyorsun.
peki su andada mi hristyan gaguz ile bir musulman turk kizini evlenmesini dogru diye dusunuyorsun. ?
bence musevi bir kizla evlenmede cok problem olmaz cunku onlarda tek allah inaniyorlar,erkekleri sunnet yapiyorlar ve halal (kosher) yemek yiyorlar.
Bakma sen zaten ozbeklere benziyorsun pek problem cikacagini sanmiyorum,bir Mazlum arkadashin ishi ne oldigi n bilmek gerek gecen sene o almayada bur turk kizine evlenmeyi planlamishti ama bir haber gelmedi ondan bu konuda.
benim anadolu turk kizlarina evlenmish iki ozbek ve bir uygur tanidiklarim var ,bashinda bir az mentalite farkkliginden kaynaklanan problem oluyormsuh sonra her shey normallashiro diyorlar.
gurkan
12-10-2006, 02:37 AM
Ayni makalenin devaminda "Fâhişe: Bir müslüman erkeğin fâhişe kadınla evlenmesi caiz değildir. Zinâ yapan ve bunu gizlemeyen erkek de böyledir. (en Nûr: 24/3.) Ancak tevbe eden, nefsini ıslah eyleyenler müstesnâdır.
Başından zinâ geçtiği bilinen, fakat buna devam etmeyen mü'min kadın ve erkek ile evlenmek mekruh olmakla beraber nikâh akdi sahih (evlilik mûteber) olur. Ulemânın çoğu bu görüştedir.43 " yaziyor.Bence oldukca celiskili bir dusunce.
Düştüğün çelişki nedir ? Bunu anlayabilirsem cevab yazarım ? Çünkü geldiğimiz nokta başlangıçta ki noktadan ayrılıyor. Şartlar farklılaşıyor. Şartların önemini Geçmiş yazılarımda ifade etmiştim. Aslında benim kafam net. İslam hukuku ruhsatı açıklar. Sen takvayı istiyorsan daha güzelini yap ve al.
kurshad
12-10-2006, 03:09 AM
Olayin dini boyutu hakkinda Gurkan epeyce gorus belirtmis. Gayet acik bir sekilde anlasildi.
Fakat burada tartisilan esas konu; bu tarz evliliklerin sosyal boyutu zannedersem. Bir yunanli kiz sevip de evlenilse ne olur? Ya da bir guzel, citi piti bir cinli kiza gonul kayarsa ne olacak?
Bir yunanli arkadasim vardi, karisi Turkdu. Atina'da yasiyorlar ve bir kucuk kizlari vardi. Kizin bir Turk bir de Yunan adi vardi.Arkadasimin anlattigina gore Paskalya yortusunda hep beraber kiliseye gidiyorlarmis. Ramazan ayinda Turkiye'de olduklarinda ise kayinvaldesi torununa oruc tuttuyormus :) cocukcagiz cift dinli olmus...
kurshad
12-10-2006, 03:11 AM
Yezidiler hakkinda bir konu acacagim biraz sonra.
O yezidilerle Mete'nin bahsettigi Yezid ayni sahislar ya da gruplar degil. Mete , Sufyan'in oglu Muaviye'nin oglu Yezidden bahsediyor. Kerbela'da Peygamber torunlarini katleden Yezid'i kastediyor. Yani zulmun timsali olmus Yezid'den bahsediyor...
Ahde Vefa
12-10-2006, 05:47 AM
ASK evrenseldir..............
fakat benimki yörük çikti ... :P
kulturunde imaninda guclu oldugunu hisseden birisinin yabanci bir kizla evlenmesinden zarari olmaz cunku asimile edersin...
degerlerinden fazla haberi yok ama kaygili birisi icin mahsurlu ...
degeri kendi zevki olmush biri icin hic mahsuru yok...
yavuz
12-10-2006, 06:22 AM
Tuğçe Kazaz hanımefendi gibi düşünenler için de sakıncalıdır yabancı ile evlenmek. Kendileri, Yunan bir kardeşimizle evlenmişler ve din değiştirmişlerdir, hepimizin bildiği üzere. Ama benim kafama takılan onun bu konuya yaklaşımı... Ona göre; "Hristiyanlık da Müslümanlık da, aynı Yaratıcı'ya inanıyormuş... Nasılsa dualarımız, ibadetlerimiz aynı Tanrı'ya gidiyormuş. Bir mahsur yokmuş din değiştirmesinde." ;)
Ahde Vefa
12-10-2006, 06:44 AM
Hollanda atasözü: "Twee geloven op één kussen, daar ligt de duivel tussen"
yani, bir yastikta iki inanç yatarsa, seytanda onlarin arasinda yatarmis ............
yavuz
12-10-2006, 06:46 AM
Lise kitaplarında Martin Luther'i kahraman gibi gösterirsen, olacağı budur tabi lise-terk mankenlerimize... ;)
Ahde Vefa
12-10-2006, 06:50 AM
Oohoo, Lise'lerde bile protestan sahislari övüyorlar ha??
Acaba Robert Kolejinde n'apiyorlar? bilmek bile istemiyorum, kusasim geldi...
Qarama
12-10-2006, 07:01 AM
Hehehe.. Aynen öyle.. Önce islamı anlatırım bir güzel, hele kız çocuğuysa islamda kadını pardon cariyeyi pardon tarlayı anlatırım. Kendisi dinsiz olur zaten.
vallah ne diyeyim :)
Islam bilgiye ögrenmeye kar$i mi demek istiyorsun? eskiden müslümanlar en bilgili insanlardi ameliyat eden ilk müslümanlardi mesela.
Islam demiyorki git tarlada cali$ ve cahil kal. Senin yazdiklarin sadece senin dü$üncelerin.
Gelelim $imdi'ki müslüman devletlerin durumuna. Eeee... bizde zamaninda sömürgeci bir devlet olsaydik yerlileri katletseydik zorla müslüman etseydik ve altin gibi madenlerini calsaydik ve sonralari fabrikalar kursaydik bizde zengin olurduk.
Alak suresinde "oku" diye yazar.
Konu di$i oldum lütfen digerlerde konu di$i olmasin veya yazdigim konu üzerine yeni bir konu acilsin.
Hayde bakem.
Demir Kağan
12-10-2006, 07:06 AM
Kim demiş müslümanlar cahil diye? Tarla olayı başka. Nisa (kadın) suresini oku Türkçesi'nden göreceksin bağlantıyı. ;)
Lise kitaplarında Martin Luther'i kahraman gibi gösterirsen, olacağı budur tabi lise-terk mankenlerimize... ;)
ilahiyatchilar ona ozeniyorlar demek ki... devlet ekumenigi kaptirmamak ichin protestan yetishitiryordur diye iyi bir sebebe baglayalim simdilik...
Not: oku ile bashlayan sure Yasin degil, "Alak"dir... Kuarni kerimi ilk okurken yasinle bashlanmiiyor, fatiha ile bashlaniiyor... Oku ile bashlayan ayet yer yuzune ilk nazil olan ayettir...
Qarama
12-10-2006, 07:09 AM
Kim demiş müslümanlar cahil diye? Tarla olayı başka. Nisa (kadın) suresini oku Türkçesi'nden göreceksin bağlantıyı. ;)
ben senin yazinda öyle anladim ondan yazdim artik :)
kurshad
12-10-2006, 08:23 AM
Arkadaslar yabanciyla evliligin sadece dinsel boyutunu gundeme getiriyorsunuz. Pekiyi, dini Islam olsa ya da secse fakat fransiz olsa ya da cinli olsa veyahut nijeryali olsa uyum saglayabilecek misiniz?
Bu evlilikteki tek problem Islam dinini secmesi mi? Kulturel, sosyal uyumsuzluklar olmayacak mi? Benim baska bir arkadasim Koreli bir kizla evlendi. Kiz musluman oldu, Turkiye'de yasiyor. Cok az ogrendigi Turkcesiyle kayinvalidesine "annecik" kayinbabasina da "babacik" diye sesleniyor :lol:
Pekiyi musluman bir Senegalliye Gurkan gonlunu kaptirirsa ne olacak? Karadeniz'e anasinin elini opturmeye goturdugunde problem cikmayacak mi? Yahut kiz el opmeyi kabul edecek mi? Bunu bir tarz kolelige donus olarak algilarsa ne olacak? :lol:
Bana kalirsa tartisilmasi gereken en muhim meseleler yabanci evliliklerde kulturel ve sosyal problemler. Zira iki taraf da musluman olmasina ragmen evliliklerinde sirf kultur catismasindan dolayi problem yasayan ciftlere cok rastladim. Bu ciftler yabanci ulkedeyken nedense problem cikmiyor. Cunku erkek o ulkenin sosyal hayatina uyum saglamaya calisiyor. Ne zamanki Turkiye'ye geliyorlar problemler de pesinden geliyor..
Demir Kağan
12-10-2006, 08:32 AM
ben senin yazinda öyle anladim ondan yazdim artik :)
Yanlış anlamışsın kardeşim.
Qarama
12-10-2006, 08:56 AM
Arkadaslar yabanciyla evliligin sadece dinsel boyutunu gundeme getiriyorsunuz. Pekiyi, dini Islam olsa ya da secse fakat fransiz olsa ya da cinli olsa veyahut nijeryali olsa uyum saglayabilecek misiniz?
Bu evlilikteki tek problem Islam dinini secmesi mi? Kulturel, sosyal uyumsuzluklar olmayacak mi? Benim baska bir arkadasim Koreli bir kizla evlendi. Kiz musluman oldu, Turkiye'de yasiyor. Cok az ogrendigi Turkcesiyle kayinvalidesine "annecik" kayinbabasina da "babacik" diye sesleniyor :lol:
Pekiyi musluman bir Senegalliye Gurkan gonlunu kaptirirsa ne olacak? Karadeniz'e anasinin elini opturmeye goturdugunde problem cikmayacak mi? Yahut kiz el opmeyi kabul edecek mi? Bunu bir tarz kolelige donus olarak algilarsa ne olacak? :lol:
Bana kalirsa tartisilmasi gereken en muhim meseleler yabanci evliliklerde kulturel ve sosyal problemler. Zira iki taraf da musluman olmasina ragmen evliliklerinde sirf kultur catismasindan dolayi problem yasayan ciftlere cok rastladim. Bu ciftler yabanci ulkedeyken nedense problem cikmiyor. Cunku erkek o ulkenin sosyal hayatina uyum saglamaya calisiyor. Ne zamanki Turkiye'ye geliyorlar problemler de pesinden geliyor..
haklisin sadece dini sorum degil. Merak ediyorum anadolulu bir annemizin kar$isina ogullari bir ugandali kiz getirseler el öptürtmeye acaba korkarlarmi :D
gurkan
12-10-2006, 09:08 AM
Eğelenceli Bir yorum Yapmışsın Ustad;
Dini Olayına girmeyeyim diye çabaladım olmadı;
Sayende bu konuları konuşalım.
Bırak Senagal'i olmayı Ülkemdeki Batı İle Doğu Arasında Kültürel sosyal farklılıklar dahi uçurum olabilir. Bu nokta önemli madem taraflar müslüman hadi bakalım bu önemli konuya bir açılım getirin.Örneğin Ege'de vatandaş efe oynar Karadenizliye ağır gelir o dinamiktir Horon oynar.
Benim başımda Bir Balık korkusu var. Galiba artık bana balık yemek biraz hayal.
Canım çekti mi ya mutfağa geçeceğim. Balıkları temizleyip yapacağım.
Ya da Balıkçıları mesken tutacağım.
Ha birde Şimdi Değerli Türk Kızlarımız itiraz edecek ;
Uşaklar ne oluyor size Türk kızları dururken yabancı kızlara yandınız ayran.
Müslümanız diye Yabancıya vermezsiniz. Almada almazsınız.
Kim alcak bizi Ulen Diye; Tabi Haklılar.
Oradan ırkçılar çıkacak Ne yaptınız batırdınız Türklüğü Kanı bozdunuz.
Kan temiz olacak.;)
asena
12-10-2006, 11:02 AM
asena seni anlamak zor
gecen sene gaguza kiz veremem ama araba verebilirim diyen bir kullaniciya
yanlsih oldugunu soylemishtin ve gaguz daha iiy olduguna isharte etmishtin, shimdi ise burda degisik konusuyorsun.
peki su andada mi hristyan gaguz ile bir musulman turk kizini evlenmesini dogru diye dusunuyorsun. ?
bence musevi bir kizla evlenmede cok problem olmaz cunku onlarda tek allah inaniyorlar,erkekleri sunnet yapiyorlar ve halal (kosher) yemek yiyorlar.
Bakma sen zaten ozbeklere benziyorsun pek problem cikacagini sanmiyorum,bir Mazlum arkadashin ishi ne oldigi n bilmek gerek gecen sene o almayada bur turk kizine evlenmeyi planlamishti ama bir haber gelmedi ondan bu konuda.
benim anadolu turk kizlarina evlenmish iki ozbek ve bir uygur tanidiklarim var ,bashinda bir az mentalite farkkliginden kaynaklanan problem oluyormsuh sonra her shey normallashiro diyorlar.
Kisiye degil,konusulanlara elestiri yapsak,hersey iyi olacak.
Administrator,herseyi beyninle harmanla.Ben burada "musluman olmazsa evlenmem" dmeiyorum.Ancak dinen hos karsilanmayacagindan bahsediyorum.
Sunu soyleyeyim,diyelim nisanli degilim.avrupali bir hristiyan erkegi sevdim.sirf benimle evlenmek istedigi icin musluman olacagina,hristiyan bir Turk ile evlenirim,cunku ben kendime guveniyorum,o o yolu secer.Cunku ben kalibimi basiyorum,cocuklar benim dinimi sececekler.Bundan otesi olmaz.Ama sansliyim,dini konuda kimseye bir zorlama yapmayacagim,ve cok onemli bir unsur,bir Turk erkegi ile evlenecegim.
simdi anladin mi?ben benim dusuncelerimden bahsetmiyorum su anda,
asena
12-10-2006, 11:04 AM
Düştüğün çelişki nedir ? Bunu anlayabilirsem cevab yazarım ? Çünkü geldiğimiz nokta başlangıçta ki noktadan ayrılıyor. Şartlar farklılaşıyor. Şartların önemini Geçmiş yazılarımda ifade etmiştim. Aslında benim kafam net. İslam hukuku ruhsatı açıklar. Sen takvayı istiyorsan daha güzelini yap ve al.
"Zina eden kadinla ancak zina eden bir erkek evlenebilir" ve iste tam tersini de yazan ayete terstir bu Gurkan.
Tovbe konusunda ise,ayni islam bilginleri "kadinlara" o ayricaligi tanimiyordu,recm konusunu hatirla istersen.
BoRaN
12-10-2006, 03:49 PM
Benim çevremde bir kaç Arkadaşım var Hatta Benim iş ortagımın eşi Ortadoks iyide anlaşıyorlar. Bence Önce beyin olarak yakın olmak lazım insanın bir birine. Yoksa çevremizde Çok evliliklerin mutsuzlukla bittigini Görüyoruz...Yabancı biriyle evlenmenin Dini yönden sakıncası varmıdır? Burada bazı arkadaşlar bu konuya açıklık getirmiş! Birde Sevda yönü var Olayların bunuda unutmamak lazım derim.İnsanlar güzel bir şekilde anlaşıyorsa neden olmasın Evlenip Mutlu bir beraberlik kurmak işin doğası... Allah gönlü güzel Olanlara Ömür boyu mutuluklar versin...Saygılar...
asena
12-10-2006, 03:52 PM
Ben bir Turkcu olarak yabanci evliligi hazzetmiyorum ama ask,gonul Turkculuk falan dinlemez.
Ask yasak,kural dinlemiyor.
Qarama
12-10-2006, 03:53 PM
acaba a$k bir hastalikmidir öylese tedavisi nedir :D
asena
12-10-2006, 03:55 PM
Ask hastaliksa,kronik olarak o hastaliga tutulmak icin gonulluyum.
Ne tedavi edeceksin,yasa yasayabildigin kadar.
Demir Kağan
12-10-2006, 05:42 PM
Ask hastaliksa,kronik olarak o hastaliga tutulmak icin gonulluyum.
Ne tedavi edeceksin,yasa yasayabildigin kadar.
Aynen öyle, gidebildiği yere kadar gideceksin. Bittiği yerde başkasına.. :cool:
gurkan
12-10-2006, 09:48 PM
"Zina eden kadinla ancak zina eden bir erkek evlenebilir" ve iste tam tersini de yazan ayete terstir bu Gurkan.
Tovbe konusunda ise,ayni islam bilginleri "kadinlara" o ayricaligi tanimiyordu,recm konusunu hatirla istersen.
Anladım Nur Süresi'ne Geldiniz.
Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.
Nur 2-3
Bunları aslında tartışmadan önce Sıkı bir tevhid; Akaid öğrenmeniz gerekli. Bu ilimleri kavrarsanız. Şu an içerisine düştüğünüz çelişki olmayabilir.
Öncelikle Tövbe konusuna geleyim isteyen herkes tövbe edebilir. Allah dilerse bağışlar. Tövbe cezalara engel değildir. Tövbe her işlenen günahtan sonra Allah'a yapılması gereken pişmanlık bildirimidir. Bu yapılıp üstüne cezalar gelebilir. O zaman günahının cezasını da dünyada çekmiş olunur. Ahirete bu günahtan dolayı temiz olursun.
Zina meselesi ve o cezayı uygulayabilmek için İslam Hukukunun ispat şartları ağırdır. Zina eden tarafları en az dört kişi bu fiile şahadet edecek. gözleriyle. Bu işler alenen yapılmaya bilir. Bu kişiler gelip itiraf etmeyebilirler tövbe edebilirler. Ahirette cezasını çekip affedilebilirler. Bu kişilerin bu suçlardan dolayı dünyadaki cezalarını çekmemek gibi bir durumları var. Bugün ki gibi. Bugün ve o günde bu hesap ahirete ceza hesap gününe kalıyor. Yine de Allah bilir dilerse dünya da affedebilir.Zina eden taraflar imanı salih kişiler ise evlenirler. Yani Buradan ben bu cezanın bekarlara uygulanabileceğini anlıyorum. tövbe ettiler 100 sopa yediler(yahut suçlarını itiraf etmediler yeterli şahit yok yine tövbe ettiler dünyalık cezaları ahirete kaldı ama evlendiler Allah burada adaletli bir emir ile geliyor temizi temize kirliyi kirliye layık görüyor) . Biz sünnetten biliyoruz ki evli olupta azgınlıklarından yine nikah ahdi olmadan zina yapanlar erkek kadın iki tarafa da ölüm cezası uygulanmış. Toplumu ahlaken bozan bu suçlardan dolayı tövbe edip dünyada cezası çekilmeli(yani bekarsak zina ettiğimizi almalıyız bize sopa vuran olmasa da tövbe etmeliyiz) ahirete kalırsa hesabı ağır olacaktır.
asena
12-11-2006, 11:54 AM
Iyi de "fahise"den bahsediliyor olayda.yani 4 sahit olayina gerek yok,.orada meslek acikta.Neyse tovbe yerini bulsa da,tivbe yapilan 1-2 hata icin belki,fazlasi icin bir anlam tasimaz degil mi?Yani fahise bir insan,defalarca zina yapmistir.
Neyse dedigim gibi,tovbeyi Allah kabul eder veya etmez,bizim kismimiz,sonucta tovbe etse de,o kisi zina etmis bir kadindir,ve ayet ancak zina eden erkege onu layik gorur.
Boztorgai
12-11-2006, 05:19 PM
Selam Olsun Herkese.. Ben Hollanda'da Dogdum, Buyudum..
Yabanci Kizlara Cok Duskunum'dur. Ama Is Evlenmek Oldumu Konu Baska.
Benim Ailem IRKCI Bir Aile'dir.
Hele Kuzenlerim ASIRI IRKCI'DIR.. Birini Tanirsiniz ? Burdan ( Kuzenim Altai Han abi )..
Ben Desem Onlara Ben Bir Hollandali, Alman, Fransiz, Rus, Cin Kizi Ile Evlenicem..
Beni Aile'den Disari Atarlar Bundan Eminim Cunki Bazi Akrabalarimiz Ve Kuzenlerim Oyle Atildilar Aile'den.
Veya Ben Desem ( Bunu Hayata Demem ) Bir Arap, Fars, Kürt Kizi Ile Evlenicem..
Bu Kez Aile'den Disari Atmaz'lar.. :)
Ama Öldürürler Beni, Cunku Bazi Kisilerde Ailem'den Oyle Öldürüldüler.
Uzun Laf'in Kisasi Ben Mecbur Bir %100 Türk ( Ural-Altay ) TURAN KANI Tasiyan Bir Kiz Ile Evlene Bilirim.
Zaten Bende Onu Istiyorum.. :)
Cok Konusdum Yazdim Boz Hadi Bana Eyvallah.. ;)
Saygi'lar, Boztorgai
Valeria-Filiz
12-11-2006, 05:54 PM
Amma cok yazdiniz.Ben Ozbekistanli bir tatar kizi.Sovyet zamaninda dogdum ve buyudum,onun icin dinden cok uzaktik,yani anladiginiz gibi,yasakti.Beyinlerimiz sadece okumaya yoneltilmisti.Rus okulunda okudum,yani karisik biriyim.Kendime ateist deyemem,musulmanda deyemem,cunki hayatimda ne bir dua,ne kurani-kerim okudum,ne de oruc tuttum.Ama kiliseye gidibe mumda yakmadim.Yani buradaki bir turk dedigi gibi ot gibi yasayib gidiyorum.6 sene once Turkiyeye geldim,ve zamanla biri ile evlendim.Ailesi onu redetti,yani kabul edinki cogu turk Ozbekistan diye bir sey bilmiyorlar,ve onlar icin tum rusca konusan kadinlar Natasadir.Esimle hala beraberiz,mutluiz,ve dinle hic bir sorunumuz yoktur.Yani beni hic bir seye zorlamiyor.Kendisi cuma namazini hic kacirmaz,ramazan ayindada oruc tutar.Bir kizimiz var,adi Valeria-Filiz,ismini yani Valeria olani ben istiyordum,ama benim annem ve onun ailesi,ve komsular herkez karsiyidi.Gaur derler kizina ilerde diye,bende kabul ettim Turk ismi.Ama esim kimligine cift ismi yazdirdi.Yani demek istiyorum,ask varsa gerisi kolay.Ben Turkiyede cok zorlandim,halada zorlaniyorum.Kultur farkimiz var,dunyaya bakis farkimiz var.Ama evlilik zaten anlayis ister,bir birinize bazen ayak uyduracaksiniz.Hatalar varsa ozur dilerim,benim turkcem bu kadar.
Qarama
12-11-2006, 06:15 PM
Amma cok yazdiniz.Ben Ozbekistanli bir tatar kizi.Sovyet zamaninda dogdum ve buyudum,onun icin dinden cok uzaktik,yani anladiginiz gibi,yasakti.Beyinlerimiz sadece okumaya yoneltilmisti.Rus okulunda okudum,yani karisik biriyim.Kendime ateist deyemem,musulmanda deyemem,cunki hayatimda ne bir dua,ne kurani-kerim okudum,ne de oruc tuttum.Ama kiliseye gidibe mumda yakmadim.Yani buradaki bir turk dedigi gibi ot gibi yasayib gidiyorum.6 sene once Turkiyeye geldim,ve zamanla biri ile evlendim.Ailesi onu redetti,yani kabul edinki cogu turk Ozbekistan diye bir sey bilmiyorlar,ve onlar icin tum rusca konusan kadinlar Natasadir.Esimle hala beraberiz,mutluiz,ve dinle hic bir sorunumuz yoktur.Yani beni hic bir seye zorlamiyor.Kendisi cuma namazini hic kacirmaz,ramazan ayindada oruc tutar.Bir kizimiz var,adi Valeria-Filiz,ismini yani Valeria olani ben istiyordum,ama benim annem ve onun ailesi,ve komsular herkez karsiyidi.Gaur derler kizina ilerde diye,bende kabul ettim Turk ismi.Ama esim kimligine cift ismi yazdirdi.Yani demek istiyorum,ask varsa gerisi kolay.Ben Turkiyede cok zorlandim,halada zorlaniyorum.Kultur farkimiz var,dunyaya bakis farkimiz var.Ama evlilik zaten anlayis ister,bir birinize bazen ayak uyduracaksiniz.Hatalar varsa ozur dilerim,benim turkcem bu kadar.
Ho$geldiniz türkceniz iyi merak etmeyin :)
siz ba$inda dediginiz gibi eyitim önemli ve malesef sovyet zamaninda güzel dinimizi taniyamadiniz. Peki $imdiye kadar hic imkaniniz mi yokdu veya istemiyormusunuz? neyse bu biraz özel hayata giriyor özür dilerim.
bir$ey daha söyliyeyim rusca konu$an bayanlara belki halkimizda önyargili bunlar nata$adir diyen vardir ama Özbekistan veya orta asyadan geldiginizi bilirlerse öyle demezler türkiyeye gidersem her sene yaz aylarinda ve konu orta asya olursa hep onlar bizim karde$lerimiz derler :)
asena
12-11-2006, 06:17 PM
Ne her Rus kadin Natasadir,ne de herkes Ozbek ile Rs aynidir diye dusunur.Sizi anliyorum,Allah sizi mesut etsin.
Tabriz_Han
12-11-2006, 08:08 PM
Tatar'i Rusla karistirilirmi, TATAR RAMAZANI seyretsinler :P
Filiz bacim, yaziniz uzdu beni :( Rus olmadigini bilmiyorlarmi? sende Turksun, Turkiye'de cok Tatar Turk kokenli insan var, hemde Ozbekistan'dansin, yani Turkistanin merkezinde, bunlari anlatinca degismedilermi?
Insallah ilerde iliskilerin iyilesir, cunku aile huzuru onemlidir.
Scofield
12-12-2006, 12:25 AM
Rus kizlari hep kullanildi, harcanildi. Gelin görun ki o Rus kizlarinda dunyalar guzeli yurek var. Bilmiyorum kaciniz Rus kizi tanidiniz yakindan birseyleri paylastiniz bilmiyorum öyle yurek sahibi insanlari Avrupada bulamazsiniz.
gurkan
12-12-2006, 01:33 AM
Hoşgeldin. Üzüldüm. Allah yar ve yardımcın olsun.
Türk olduğunu anlat bence . Filiz Benim Nişanlımın Adı. güzel isimdir.
Bende çok zorluk çektim karadeniz dışından kız almamam için ne baskılar kurdular üzerime direndim.
Ama beni reddetmediler. kıyamadılar. Madem istedim olsun dediler.
Ben de bir Türkmen kızı alıyorum. Allah izin verirde tamamına erdirirse.
Türkçeniz iyi Allah inşaallah dinimizi de öğrenmeyi ve yaşamayı nasip eder.
Kultur cok farkliysa, insan cok zorluk ceker, dini ayni olsa bile, kaldiki dini ve kulturu degisikse, tam baba yigitlik ister, yurek ister cesaret ister. bir kac ornegini gordu almanyada...
Ehli kitapla evlenip onu Islama kazandirmak da var bu isin icinde, ama yigit oglu yigitlik ister o. herkesin isi degildir...
Qarama
12-12-2006, 03:16 PM
Kultur cok farkliysa, insan cok zorluk ceker, dini ayni olsa bile, kaldiki dini ve kulturu degisikse, tam baba yigitlik ister, yurek ister cesaret ister. bir kac ornegini gordu almanyada...
Ehli kitapla evlenip onu Islama kazandirmak da var bu isin icinde, ama yigit oglu yigitlik ister o. herkesin isi degildir...
haklisin ama mesala özbeklerle türklerin adetleri cok benziyor :) ögrendigime göre.
bir soru daha uki kücük karde$ demekdi demi?
Valeria-Filiz
12-12-2006, 04:59 PM
Ho$geldiniz türkceniz iyi merak etmeyin :)
siz ba$inda dediginiz gibi eyitim önemli ve malesef sovyet zamaninda güzel dinimizi taniyamadiniz. Peki $imdiye kadar hic imkaniniz mi yokdu veya istemiyormusunuz? neyse bu biraz özel hayata giriyor özür dilerim.
bir$ey daha söyliyeyim rusca konu$an bayanlara belki halkimizda önyargili bunlar nata$adir diyen vardir ama Özbekistan veya orta asyadan geldiginizi bilirlerse öyle demezler türkiyeye gidersem her sene yaz aylarinda ve konu orta asya olursa hep onlar bizim karde$lerimiz derler :)
Belki anlatabilirdim,ama dinleyen yoktu.Yani gaur kizi,o kadar.Benim esimin akrabalari hep bir biri ile evlenirler,ve cok onceden onun kaderini yazmisler.Ama onlarin dedigi gibi olmadigi icin de tek suclu ben oldum.Ve kabak benim basima patladi.Ama torunu olunce ''seve seve'' geldiler.Ve onun cift ismi icinde sesleri cikmadi.
He dinimizi tanimak.O mesele benim icin zor gibi geliyor.Bir kac defa sorular sordum,esime,kayinlarima.Onlarin cevablarini anlamadim,o zaman bana bir suru kitab getirdiler,ama benim turkcem sadece konusma turkcesi,yani ben istedigim seyleri anlatabilirim,ama edebiyet dilinden anlamiyorum.Okuyorum ve hic bir sey anlamiyorum.Belki zamanla yine denerim.
Kardes demek-ukya,o da erkek kardese diyebilirsiniz,ama kiz kardese -singlim denir.
he sizin sen asalga ohshedaysan yaziniz da yanlish
sen aslaga uhshaysan,aslinada o da yanlish sadece sen asalsan yterli
Valeria-Filiz
12-12-2006, 05:01 PM
Tatar'i Rusla karistirilirmi, TATAR RAMAZANI seyretsinler :P
Filiz bacim, yaziniz uzdu beni :( Rus olmadigini bilmiyorlarmi? sende Turksun, Turkiye'de cok Tatar Turk kokenli insan var, hemde Ozbekistan'dansin, yani Turkistanin merkezinde, bunlari anlatinca degismedilermi?
Insallah ilerde iliskilerin iyilesir, cunku aile huzuru onemlidir.
Sagol,ben mutluyim,esime de soyledim,seni sevdim,senin anneni babani sevmek zorunda degilim.Onlara saygim var,ama hic bir zaman onlari sevemem,hele o bana yasatan acilardan sonra.
Valeria-Filiz
12-12-2006, 05:08 PM
Rus kizlari hep kullanildi, harcanildi. Gelin görun ki o Rus kizlarinda dunyalar guzeli yurek var. Bilmiyorum kaciniz Rus kizi tanidiniz yakindan birseyleri paylastiniz bilmiyorum öyle yurek sahibi insanlari Avrupada bulamazsiniz.
Ha yasa ya :thumbs:
Valeria-Filiz
12-12-2006, 05:19 PM
Hoşgeldin. Üzüldüm. Allah yar ve yardımcın olsun.
Türk olduğunu anlat bence . Filiz Benim Nişanlımın Adı. güzel isimdir.
Bende çok zorluk çektim karadeniz dışından kız almamam için ne baskılar kurdular üzerime direndim.
Ama beni reddetmediler. kıyamadılar. Madem istedim olsun dediler.
Ben de bir Türkmen kızı alıyorum. Allah izin verirde tamamına erdirirse.
Türkçeniz iyi Allah inşaallah dinimizi de öğrenmeyi ve yaşamayı nasip eder.
Size de mutluluklar dilerim,allah ayirmasin.Ama size ve bir arkadas daha var ozbek kizla gorusen.Size bir cift lafim var.Evlenmeden once ne istediklerinizi anlatin.
Basini ortme gibi,
ya da calistirmayacaksaniz onceden onu soyleyin.Cunki en zor olan bu.Biz ya okumaya yada calismaya alisik bir insaniz.Yani baska caremiz yoktu,ya calis,ya oku ya da cocuk hapishanesine git.Oyle...Yani evde oturamiyoruz,sosiyal hayata ihtiyacimiz var.Hele yabanci bir ulkede,en kolay oyle alisir yeni bir dunyaya.Ben calismiyorum,ama kucuk cocugum var diye,ilerde ise cikmayi dusunuyorum.Bunun icin evde her gun savaj oluyor.Esime anlatamiyorum,paraya ihtiyacim var diye dusunuyor ve kredi karti v.s bir seyler yapiyor,ama ben ucretsizde calismayi kabul ederim,yeterki dunyadan haberim olsun.
He en onemlisi:uups: bizin ulkelerde kizlar cok erken cinsel hayatla tanisiyor,yani onu da konusun,sonra omur boyu onu asaglamayin.
Ve son,o uzbek kizla konusan arkadasa,ailesi modern ise onu gonderirler baska bir ulkeye,ama eski inancli ise unutsun,birak almaniyayi,yan mahalleye bile vermezler.
Scofield
12-12-2006, 05:22 PM
Rus kizlarinin safligini temizligini kullanan kisiler ve belinden asagisini dusunup "bunlarin alayi natasha" diyenin kendisi natasha'dir zaten :D bu insanlara deger vermeyip bu hale getiren bunlara sebeb olan da bizleriz. cok samimi söyluyorum, Rus kizlarinin yurekleri öyle saf ve temiz ki...
Valeria-Filiz
12-12-2006, 05:22 PM
Katiliyorum,dinimiz ayni,ama kultur farkli,cok zordu,ben yenildim,daha dogrusu burdaki yasami kabul ettim,uyum sagladim.
asena
12-12-2006, 05:45 PM
Size de mutluluklar dilerim,allah ayirmasin.Ama size ve bir arkadas daha var ozbek kizla gorusen.Size bir cift lafim var.Evlenmeden once ne istediklerinizi anlatin.
Basini ortme gibi,
ya da calistirmayacaksaniz onceden onu soyleyin.Cunki en zor olan bu.Biz ya okumaya yada calismaya alisik bir insaniz.Yani baska caremiz yoktu,ya calis,ya oku ya da cocuk hapishanesine git.Oyle...Yani evde oturamiyoruz,sosiyal hayata ihtiyacimiz var.Hele yabanci bir ulkede,en kolay oyle alisir yeni bir dunyaya.Ben calismiyorum,ama kucuk cocugum var diye,ilerde ise cikmayi dusunuyorum.Bunun icin evde her gun savaj oluyor.Esime anlatamiyorum,paraya ihtiyacim var diye dusunuyor ve kredi karti v.s bir seyler yapiyor,ama ben ucretsizde calismayi kabul ederim,yeterki dunyadan haberim olsun.
He en onemlisi:uups: bizin ulkelerde kizlar cok erken cinsel hayatla tanisiyor,yani onu da konusun,sonra omur boyu onu asaglamayin.
Ve son,o uzbek kizla konusan arkadasa,ailesi modern ise onu gonderirler baska bir ulkeye,ama eski inancli ise unutsun,birak almaniyayi,yan mahalleye bile vermezler.
Cocugunuz 4 yaslarina gelince calismak icin kesinlikle agirliginiz koyun.Dunyanin her yerinde bekarlar evlenince kari koca calismak isterler,evlenince erkekler yan cizerler.
Qarama
12-12-2006, 06:31 PM
:) beni bahsediyorsaniz kiz almanyada ya$iyor fazlasini anlatmama gerek yok herhalde.
Qarama
12-12-2006, 06:33 PM
Rus kizlarinin safligini temizligini kullanan kisiler ve belinden asagisini dusunup "bunlarin alayi natasha" diyenin kendisi natasha'dir zaten :D bu insanlara deger vermeyip bu hale getiren bunlara sebeb olan da bizleriz. cok samimi söyluyorum, Rus kizlarinin yurekleri öyle saf ve temiz ki...
vay turkdiaspora nickini neden degi$dirdin? neyse öyle dedigin gibi olabilir zaten her ülkede kötü ve iyi insanlar vardir.
mr66tr
12-13-2006, 02:49 AM
ben rus kızı da alırım
orta asyalı da alırım
hiç problem değil
ilgilenen varsa mesaj atsın
pasha___1
12-13-2006, 06:47 AM
kızların hangi ülkeden oluşu farketmez ama avrupalı olursa daha iyi olur
gurkan
12-13-2006, 02:48 PM
Basini ortme gibi,
Teşekür ederim. Amin. Biliyor musunuz bilmiyorum bu forumda islam hakkında çok sohbet eder yazarım. Merak ettiğiniz sorularda yardımcı olabilirim. Bence Hak Allah'ı tanımakla başlayabiliriz. Ben bunları size anlatmaktan hiç üşünmem.
Nişanlım kendi isteği ile örtündü. Kendisi Vekil öğrenmelik yapıyor. yaş farkımız fazla yok. Ben Hak'tan korkarım. Adil olmaya çalışırım. Kimseye zulmedici değilim. Olamam. Olmamalıyım.
Allah cümlemize Kolaylık versin. Ümitkesmemek. evet bu önemli umut azim ve çalışmak bu üçlüye önem verin. Ve iki seçenekten iyimserini alın. isyan edeceksiniz etmeyin sabredin. mesele anı mutlu yaşayabilmektir. Her anı mutlu yaşayamazsan geçmiş pişmanlıklar gelecekte umutsuzluklar atlası olabilir. Ben hayatı üzüntümle sevincimle hatalarımla başarımla her halimle severim. Mutluyum. Şükür. Dilerim Allah size de nasib eder.
Kalın Sağlıcakla...
Demir Kağan
12-14-2006, 06:38 AM
ben rus kızı da alırım
orta asyalı da alırım
hiç problem değil
ilgilenen varsa mesaj atsın
Türkistan Forumundasın, çöpçatan sitesinde değil.
Scofield
12-14-2006, 07:21 AM
forum.uz turkistan forumu
Matchmaking site for turkics worldwide!
search items:
I'm looking for women
ehehehe :D
Demir Kağan
12-14-2006, 07:23 AM
Hoca evli değil miydin sen? :lol:
Tövbe est!! :D
yavuz
12-14-2006, 07:23 AM
Türkistan Forumundasın, çöpçatan sitesinde değil.
"http://copcatan.arbuz.com" adresinin de açılmasını talep ediyorum :lol:
DrAydan
12-16-2006, 02:54 PM
:rolleyes: Çokmu iyi tanıyosun rus kızlarını?Çok tanıdıgım var ama siz anlattıgıniz gibilerine hiç rastlamadım ben
DrAydan
12-16-2006, 02:58 PM
Bi yabancıylada evlenmek konusuna geldigimizde ise olur neden olmasın ki, ama bir birlerini iyice tanıyıb anlamaları gerek şart bu bu kadar.(Bence yani)
Demir Kağan
12-16-2006, 03:07 PM
O kadarla bitmez ki doktor hanım. Biter mi? Laik düşünceye sahipseler din konusunu pek takmazlar lâkin kültürek farklılıklar.. Bir süre sonra can acıtmaya başlar..
Scofield
12-16-2006, 03:11 PM
:rolleyes: Çokmu iyi tanıyosun rus kızlarını?Çok tanıdıgım var ama siz anlattıgıniz gibilerine hiç rastlamadım ben
evet cok iyi taniyorum.
mustafa06
12-16-2006, 05:09 PM
Aynı ülkenin farklı bölgeleri arasında bile kültür farkı evlilikte bazı sorunlar yarattığı malümünuzdur. Son zamanlarda azalıyor gibi gözüksede bazı yörelerde farklı sebeplerle birbirlerinden kız alıp vermezler.
Aynı ülkenin insanları arasında durum böyle iken, yabancı bir ülkeden evlenmeyi düşünmek daha baştan (hem kız, hemde erkek için) bazı zorluklara hazırlıklı olmayı gerektirmektedir. Bu zorlukları evlilik öncesi, ve sonrası diye de ayırmak gerekir. Kız ve erkek evlilik için anlaşsalar bile, aileler ( kabul ederlerse birinci zorluk aşılmış olur ama ) büyük bir ihtimalle karshı çıkacaktır. Bir taraf kabul etse, diğer taraf belki inatla hayır diyecektir. Aileyi çiğneyip karar vermek gerekecektir. bu durum ise gelecekte sorunlara sebep olacaktır..
Var sayınız ki , özbekistandan gelen kız ailesini çiğneyerek gelmiş olsa , ileride evliliğinde meydana gelebilecek kötü bir durumda belkide bir daha oraya dönemeyecektir.
Yani (özellikle kadın için) yabancı bir erkekle evlenmenin ( Allah kimseye yashatmasın ama) eğer ayrılırsa bedeli, kendi milletinden birisi ile evlenip ayrılmaya göre çok ağır olacaktır.
Evlendikten sonra sıkıntılar daha da farklıdır. iki ayrı kültürde yetişmiş iki insanın evliliğinin yürümesi için özellikle erkeğin eşini anlamaya çalıshması belli bir süre bazı şeyleri hoş görmesi, kendi kültüründen bir kadında arayacağı bazı şeyleri eşinden beklememesi gerekmektedir. Onu tanımanın yollarını ararken kendi kültürünüde ona öğretme çabasında, kadının da öğrenme çabasında olması gerekir.
Şüphesiz ki dil sorununu aşmak zorundadırlar
Kısacası her iki tarafta fedakarlık yapmak zorundadır.
Evlilikler yapılırken hiç kimse ayrılacağım diye evlilik yapmaz ancak evlendikten sonra bazı insanların tutumları değişmektedir. örneğin hastalık derecesinde kıskanç bir koca profili ortaya chıkabilmektedir, bunun gibi farklı sebepler evliliğin yıkılmasına sebep olmaktadır.
Türkiyede bayanlar evlendikten sonra erkeklerle konuşurken daha mesafelidirler. oysaki ( ben iyi biliyorum) özbekistanda bayanlar daha rahat konushurlar ve bu durum anormal değildir . chünkü orada böyle yashanmaktadır. özbek bayan kendi kültüründen gelen bu alıshkanlığını değiştiremez ve bunu anlayamayan öğretemeyen kıskanch bir kocaya düşmüş ise sorunlar başlamış demektir. ve bunun gibi bazı basit sorunlar
Bir şeyi daha iyi biliyorum, Özbek bayanlar kocalarına chok bağlıdırlar, fazla birşey istemezler, yokluğu iyi bilirler, çok çalışırlar ve kocaları için yapamayacakları bir şey yoktur.
Bazen Tv proğramlarında görüyoruz; Ne hayallerle azerbaycandan, kazakistandan Türkiyeye gelip evlenen kadınlar sokağa atılmakta sığınacak yeri ve ülkesine dönecek parası olmadığı için sokaklarda kalıyorlar. yıkılan her yuva vicdan sahibi insanları üzer ama yabacı yerlerden gelerek evlenmiş hasbel kader sonrada sokaklara atılmış bu insanları görünce daha chok üzülüyoruz.
Her toplumun insanlarının anlayışlısı , anlayışsızı vardır. şu milletin insanları iyidir, şunlar yaramaz diye genelleme yapmak mümkün değildir.
Allah herkese hayırlı evlilikler ve evlatlar nasip etsin.
.................................................. ...............
Benim bir komshum var, eşi özbek değil ama özbekistan vatandashı. 10 yılı ashkın süredir burada evli , Allah nazardan esirgesin chok ta mutlu bir evliliği var. Tesadüf ya benim özbekistanda bulunduğum şehirde yashamısh ve ailesi hala orada yashıyor. Benim oraları görmüş olmam, evinin yakınındaki yerleri biliyor olmam nedeni ile, beni bir akrabası gibi görmekte, bana abi eşime abla diye hitap ederken, küçük çocuğunu; bana dede, eşime anneanne dedirterek büyütüyor. Bizde mutlu oluyoruz ( Bu aileyi ve chocuklarını bizde chok seviyoruz)
Bazen düşünüyorum ve kendi kendime soruyorum '' neden chocuğa bizi böyle tanıtıyor'' diye, cevabı ,evliliği chok iyi gitmesine rağmen bir eksiklik yashıyor.
Bu anne baba özleminden bashka bir shey değil. chünki özbekistan her istendiğinde gidilebilecek bir yol değil. On yılda iki defa gidebilmiş
gechtiğimiz yaz oğullarının sünneti için kızımızın babası özbekistandan geldi.
sohbetimizde bir sheyi gördüm. adam diyorki; kızım,'' baba ben mutluyum merak etmeyin'' diyor ama gözümle görmeden inanamıyordum 10 yıl boyunca sıkıntı içinde yashadım, shimdi kızımın evini, rahatını gözlerimle gördüm, sizleri tanıdım azda olsa adetlerinizi anladım, artık gözüm arkada değil, eşimde bende rahat uyuyabiliriz'' dediğinde bir babanın sıkıntılarını hissettim.
Bu evlilikle anlatmaya chalıştığım;mutlu bir evlilik olmasına rağmen yabancı birisi ile evlenmenin bashka bir achıdan insanlara etkilerini gösterebilmekti.
sağlıkla ve sevgi ile
borcugin
12-17-2006, 12:17 AM
S.A.
Benim sülalemde, adını dinini değiştirse bile, dünyanın en saf, en temiz kızları olarak seçim yapılıp onaylansa bile, Rus kızı ile kimse evlenmez ve kabul edilemez. Serdar biraz uçmuşsun gibime geliyor. Bende tanıdım bir kaç Rus Kızı. İyi bilirim iyi. Ancak iyi niyetli olanlarının kullanılması ve adlarının nataşa'ya çıkması elbette hoş değil. Bu eğitimle ilgili bir şey. Öyle kız vardır ki, açlığından ölse namusunu parayla satmaz, öyle kız vardır ki, ciklet parası için topluca, birleşik olarak, örgütlü olarak, birleşmiş milletler kayıtlarına, uluslararası polis teşkilâtı kayıtlarına girecek derecede bile satar. Bu o kişinin eğitimi yani KİM olduğu ile ilgili.
Ancak, sizlerin Özbek, Tatar, Azeri dediğiniz ama benim onları Türk olarak kabul ettiğim kişiler ile evliliklere izin verilir. Hatta ben artı olarak bu durumdakileri desteklerim. Bu bağlamda sanıyorum Kırgıziztan ve Kazakistan Türkleri ile kültürel anlamda sorun çıkabileceğine inanıyorum, diğer ülkelerdeki Türk soylular ile bir sorun çıkacağına hiç inanmıyorum. Hatta Turan için bu tür evlilikleri yapanları desteklemek gerekir. :D
Selametle.
turkkizi
12-17-2006, 02:39 AM
S.A.
Ancak, sizlerin Özbek, Tatar, Azeri dediğiniz ama benim onları Türk olarak kabul ettiğim kişiler ile evliliklere izin verilir. Hatta ben artı olarak bu durumdakileri desteklerim. Bu bağlamda sanıyorum Kırgıziztan ve Kazakistan Türkleri ile kültürel anlamda sorun çıkabileceğine inanıyorum, diğer ülkelerdeki Türk soylular ile bir sorun çıkacağına hiç inanmıyorum. Hatta Turan için bu tür evlilikleri yapanları desteklemek gerekir. :D
Selametle.
Ben de başımda bulunan bir durumu anlatayım.
Geçen yıl Doğu Türkistan'lı bi Kazakla tanıştık.Herşey çok güzel giderken bana ailesiyle konuştuğunu ve ailesinin bir türk(!)le evlenmesine asla rıza göstermediğini söyledi.Beni sevdiğini ayrılmak istemediğini ama ailesine karşı gelemeyeceğini anlattı.Ne kadar ben Türkiye Türküyüm,sen Kazak Türkü diye anlatmaya çabaladıysam da kendisinin Kazak benim Türk olduğumu,evlendiğimizde çocuklarımızı kimin adetlerine göre yetiştireceğimizi,kargaşa çıkacağını hatta çocuklarının kanının bozulacağını bile söyledi!
Tabi ben kızların hayal gücüyle pembe panjurlu evimizde babasına benzeyen çekik gözlü çocuklar hayal ederken herşey tepetaklak oldu.
Tek istediğim Irkçılık yapmadan aşka biraz saygı...
borcugin
12-17-2006, 04:45 AM
S.A.
Sevgili kardeşim iyiki evlenmemişsin. Soyunu sopunu ve kültürünü bilmeyen birisi sevmeyide bilememiş bak! Beceriksizmiş.
Selametle.
Aybike
12-17-2006, 05:50 AM
Türk olmayana kız vermem..kızda almam...Bu kadar basit..
ikisini atlattım bakalım sonuncusu nolacak...Allah hayırlısını nasip eder inşallah.
black_cat
12-17-2006, 06:23 AM
heheh ben tanidim:) ama sanirim onlarin sorunu kultur konusu, veya kan mi desek artik.. mreak etme benim ailemde var onlardan bir kac tane ve dedigin gibisini ancak bi rusun kendisi soler:lol: kullanilmadi hicbi sekilde, buna kendileri izin verdi. Avrupada kiler ruslrdan 121470 kez cok daha iyi oldugunu hatirlatiyim sayet onlar para icin adamlar ile evlenmio..:lol: belkide ihtiyac konusu bu , ama ozamanda baska fakir ulkelerdeki kadinlari hatirlatalim...:rolleyes:
ruslari karsima cikip ovenlerden nefret ederim, buna kardesim de dahil..:evil:
black_cat
12-17-2006, 06:25 AM
Ben de başımda bulunan bir durumu anlatayım.
Geçen yıl Doğu Türkistan'lı bi Kazakla tanıştık.Herşey çok güzel giderken bana ailesiyle konuştuğunu ve ailesinin bir türk(!)le evlenmesine asla rıza göstermediğini söyledi.Beni sevdiğini ayrılmak istemediğini ama ailesine karşı gelemeyeceğini anlattı.Ne kadar ben Türkiye Türküyüm,sen Kazak Türkü diye anlatmaya çabaladıysam da kendisinin Kazak benim Türk olduğumu,evlendiğimizde çocuklarımızı kimin adetlerine göre yetiştireceğimizi,kargaşa çıkacağını hatta çocuklarının kanının bozulacağını bile söyledi!
Tabi ben kızların hayal gücüyle pembe panjurlu evimizde babasına benzeyen çekik gözlü çocuklar hayal ederken herşey tepetaklak oldu.
Tek istediğim Irkçılık yapmadan aşka biraz saygı...
Bence bu irkcilik degil tam tersi kultur ve ortam konusu,irkcilik olsaydi zaten irkini biliridi, hayret ettigim bir sey varsa onlarin ruslari daha hos karsilamalari..:?
black_cat
12-17-2006, 06:34 AM
Sahsen ben buna karsiyim neden derseniz, degil sadece din konusu bir de kültur konusu var ortada. Pakistandaki bir musluman ile Turkiyedeki bir muslumanin arasinda bir cok fark var aslinda. Ben cocuklarimin irkini ve kulturunu bilmesini isterim,ama eminimki eger bir avrupali ile evlenirsem o da aynisini ister cocuklari icin, ve hakki da var. Diyelimki cocuk mocuk olmicak, yinede ben kendimi guvende hissedebilecegim yer benim kulturumden gelen insanlarin oldugu yerdir, oyuzden hayat arkadasimin de benimle ayni millet/irk/kulturden olmasini isterim.
Buarada bana da da rus diyenler oldu ozbek oldugum halde. Buna cok kiziyorum.
Annem babam artik Turkiyeye bu yuzden gitmek bile istemiorlar nerdeyse.. Ozbek kadinlari hakkinda kotu efsaneler yuzunden..
black_cat
12-17-2006, 06:39 AM
Onlar kendilerine deger vermezse kimse onlara deger vermez arkadas..ruslar toptan oyle, ben taniyorum ve baska da tanimak istemiorum, en temiz kalpli eski arkadasim bile oyleydi , daha soze gerek varmi..:rolleyes:
black_cat
12-17-2006, 06:42 AM
kızların hangi ülkeden oluşu farketmez ama avrupalı olursa daha iyi olur
ALOOO herkes sadece kizlardan bahseder oldu..:S
hem bence sozde milliyetcilik yapanlar kendi ailelerinden baslasinlar baskalarina akilllilik yapmadan önce. Veya "hayir, biz humanist international insanlariz" (nasil anlaticaimi bilmiyorum artik :uups: ) desinler. ama iiki yuzluluk kabul edilir gibi degil..
Scofield
12-17-2006, 06:51 AM
ruslari karsima cikip ovenlerden nefret ederim, buna kardesim de dahil..:evil:
banane ... :cool:
Boztorgai
12-17-2006, 06:52 AM
Türk olmayana kız vermem..kızda almam...Bu kadar basit..
ikisini atlattım bakalım sonuncusu nolacak...Allah hayırlısını nasip eder inşallah.
Helal Sana Abla..
Insallah Oda Istedin Gibi Yapar..
Bizim Ailede'de Oyle'dir.
Saygi'lar, Boztorgai
black_cat
12-17-2006, 06:54 AM
banane ... :cool:
fikrini sormadim zaten:lol:ve fikrimi soruyormusun da demedim
ya sen ruslari yeterince tanimamassin veya sende rus karisimi biseysin
Ahde Vefa
12-17-2006, 07:28 AM
Ben bi Türk'le evlenecem la la la la, hoobbbaaa
gelin halaya geliiinnnn
DrAydan
12-17-2006, 09:29 AM
evet cok iyi taniyorum.
Anlaşılan çok iyi tanımıyosun tanımayı yeniden dene sen.
Qarama
12-17-2006, 09:32 AM
*öhö öhö... arkada$lar bu ba$ligin konusu neydi? unuttum'da.... :rolleyes:
borcugin
12-17-2006, 09:37 AM
*öhö öhö... arkada$lar bu ba$ligin konusu neydi? unuttum'da.... :rolleyes:
S.A.
Evlenin birbirinizle diyoruz kısaca. Türk Soylu olmak koşuluyla çok büyük sorunlar çıkacağını sanmıyorum. Bazen aynı mahalleden evlendiğiniz birisiyle, örneğin Azerbaycan'dan evlendiğiniz birisiyle çıkabilecek sorunlardan daha fazla sorunlar çıkabilmektedir. Ancak her şeyin başı sevgi. Bence sevgi bir çok şeyi halleder. Safkan, doğan, büyüyen gelişen ve meyveye duran bir sevgi diyorum. Aşk değil.
Selametle.
Aybike
12-17-2006, 02:22 PM
Anlaşılan çok iyi tanımıyosun tanımayı yeniden dene sen.
neden belki çoook iyi tanıyordur ne biliyon..uzman birine benziyor...
Harika bir şey bir yabancıyla evlenmek.Evlenecekseniz kendinize yabancı bir kadın bulun,evlenin,kadının ülkesinde 30 tane çocuk yapın :D ("Sakın evlenip Türkiye'ye yerleşeyim" demeyin burada veletimiz çoktur :P )
Qarama
12-17-2006, 02:49 PM
Harika bir şey bir yabancıyla evlenmek.Evlenecekseniz kendinize yabancı bir kadın bulun,evlenin,kadının ülkesinde 30 tane çocuk yapın :D ("Sakın evlenip Türkiye'ye yerleşeyim" demeyin burada veletimiz çoktur :P )
sende biraz sapiklik varmi arkada$ :D
tevbe tevbe ehehehe
asena
12-17-2006, 03:04 PM
30 cocukmus,hamur mu yoguruyon
black_cat
12-18-2006, 07:53 AM
hehehe:)))
Öyle demeyin arkadaşlar "azimli sıçan duvarı deler" :P
dervish
12-18-2006, 07:59 AM
Haklısen vallah. Garının sırtında sopayı, garnında sıpayı eksik etmiyecen.
Demir Kağan
12-18-2006, 08:00 AM
Hoca senin çocuk sayısı kaç? :lool:
Hoca senin çocuk sayısı kaç? :lool:
Çocuk yok.
Arkadaşlar yanlış anlaşıldım. 30 mübalağa oldu. Demek istediğim "Türkiyede nufusumuz çoktur başka ülkelerde Türkler üremeliki Türkler dünyada çoğalabilsin her yere yayılabilsin. Tabii o sırada asimile olmamak lazım bu yüzden orada doğan çocuklara milliyetçilik aşılanlamalı ve "Yüksek Türk kültürü" öğretilmelili ki "Türk Gavura entegre olacağına,Gavur Türke entegre olsun" :twisted: :twisted: :twisted:
Yanısıra evleceneceğiniz eş de yabancı dolayısıyla çocuk yapmadan onu da kendi kültürümüze entegre etmek gerek :)
Demir Kağan
12-18-2006, 08:22 AM
Faşiz misin sen? :lool:
Faşiz misin sen? :lool:
Baskı yok bizde zaten kültürümüz doğru anlatılırsa ister,istemez asimile olur bize olmazsa da...:twisted: :twisted: :twisted:
Yanısıra hiç çocuk yapmasanızda olur. Avrupaya yerleşin biz Türkiyeden size 30 tane evlatlık 10-11 yaşlarında çocuklar verelim. Verin eline ciklet kutusunu gönderin sokağa onlar 1 haftada ele geçirir orayı. (İyide para getirirler haa )
Aybike
12-18-2006, 09:48 AM
Çocuk yok.
Arkadaşlar yanlış anlaşıldım. 30 mübalağa oldu. Demek istediğim "Türkiyede nufusumuz çoktur başka ülkelerde Türkler üremeliki Türkler dünyada çoğalabilsin her yere yayılabilsin. Tabii o sırada asimile olmamak lazım bu yüzden orada doğan çocuklara milliyetçilik aşılanlamalı ve "Yüksek Türk kültürü" öğretilmelili ki "Türk Gavura entegre olacağına,Gavur Türke entegre olsun" :twisted: :twisted: :twisted:
Yanısıra evleceneceğiniz eş de yabancı dolayısıyla çocuk yapmadan onu da kendi kültürümüze entegre etmek gerek :)
Bekara karı boşamak kolaydır diye boşa dememişler..:)
Ama mantık fena diiil....:)
DrAydan
12-18-2006, 10:21 AM
neden belki çoook iyi tanıyordur ne biliyon..uzman birine benziyor...
Tamam Aybike hanım ben gördüyüme inanırım ama :)
erkinturk
12-18-2006, 12:17 PM
http://china.notspecial.org/archives/2006/11/return_of_the_s.html
http://www.youtube.com/view_play_list?p=9755B6E0E3DACF72
Bunlar beni asimile etsin kabul ediyorum,
canim kurban bu kizlara hatta degil asimile ne isterlerse onu yapsinlar bana
http://china.notspecial.org/archives/2006/11/return_of_the_s.html
http://www.youtube.com/view_play_list?p=9755B6E0E3DACF72
Bunlar beni asimile etsin kabul ediyorum,
canim kurban bu kizlara hatta degil asimile ne isterlerse onu yapsinlar bana
Bir Türk kültürünü yabancı avrata değişirmi Erkin. Sirkelen ve kendine gel :)
Demir Kağan
12-18-2006, 12:54 PM
Bırak kültürü, dünyayı değişir be. :lool:
Baksana, her bir şeyi yapsınlar bana diyor. :lool:
erkinturk
12-18-2006, 01:35 PM
Onyargili olma,once bi bak
icimizdeki bazi bizden daha biz bunlar goreceksin
belli olmaz,kimbilir belki sende sirkelenirsin!
Demir Kağan
12-18-2006, 01:41 PM
Hocam Uygur mu o xonimlar??
mustafa06
12-18-2006, 01:46 PM
Hey genchler,
Daha önceki yazımda da belirttim, yabancı ile evlenmenin artı zorlukları vardır. Bunlara göğüs gerebileceğine inananlar, hich durmasınlar özellikle Türk kökenlilerle evlensinler .
evlenmish olmak için değil, evlenmek için evlenmeyi düşünün.
İtiraf ediyorum eğer gench olsaydım, kesinlikle ortaasyadan Türk kökenli kafama uygun bir yabancı ile evlenmekten chekinmezdim. benim ichin bu da bir sechenek olurdu
Erken doğmushuz bizden o ishler gechti :)
asena
12-18-2006, 01:47 PM
Ya yakisiklilik dersen biz kizlar da simdi doldururuz burayi resimlerle.Ancak kas,kemik ve icorganlari kaplamaktan ileri gitmeyen bir islevi olan deri dagilimini,hicbir zaman "evlilik" kriteri olarak gormemek lazim.Gerci ben gordum. :uups: