PDA

View Full Version : Yezidiler

asena
12-09-2006, 05:23 PM
Yezidiler Melek Tavus'a ibadet ederler. Melek Tavus İslam Dini'ne göre Allah tarafından Şeytan'a çevrilmiş melektir. Ancak Yezidi inancında kötü bir melek değil, Allahtan sonra en değerli ve iyi melektir.Yaptıkları dinsel vecibeler islam dinine aykırır.Yezidiler müslümanlar tarafından iyi satanistler olarak bilinir.

Yezidilik'ten önceki ilahi dinlerde anlatılan, şeytanın, yaratıcının buyruğuna rağmen insan karşısında eğilmeyip saygı göstermemesi, onun aslında ne kadar asil olduğunun tüm evrene ispatıdır ve yaratıcı tarafından sınanmıştır. İşte bu sınavı başarı ile verip tüm insanlığın ve dünya işlerinin başına geçme hakkını kazanmıştır.

Ancak burada Şeytan'ın sahip olduğu özellikler diğer dinlerden farklıdır. Yezidilikte tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için Şeytan bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir. Şeytan "Melek Tavus" olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. Tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. Aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, Tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. Bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında Melek Tavus'tur. Ahiret inancı gibi sonradan hesap verilecek bir yerin varlığı söz konusu değildir. İnsanın inanışına ve yaşayışına göre dünya cennete de cehenneme de dönüşebilir. Melek Tavus bütün bu işlerin denetleyicisi ve tanrının bu dünyadaki gölgesidir.

Ayrıca Yezidiklik'teki Melek Tavus incancı ile eski Zerdüştlük ve Mitraistlik'den etkilenmiştir. Günümüzde, Yezidiler oldukça kapalı ve geleneklerine bağlı olarak kültürlerini devam ettirmektedirler.

Kaynak http://tr.wikipedia.org/wiki/Yezidilik olsa da,her tur kaynak ayni fikirleri savunuyor,myani kaynagin onemi yok burada,onemli olan kim ve ne olduklari.

Ne dusunuyorsunuz bu inanis icin?Konuya devam edecegim,once bir fikirlerinizi almak istiyorum.

timurlenk
12-10-2006, 03:35 AM
sapık bir inanış ... allah akıl versin...

yavuz
12-10-2006, 04:48 AM
Yezidiliğin, Emevi Halifesi Sahabe Muaviye'nin oğlu -dilimize kötülüğün simgesi olarak yansımış olan- Yezid'e dayanmadığını ve sapkın bir inanış olduğunu öğrendiğimiz iyi oldu...

Ahde Vefa
12-10-2006, 05:45 AM
Islam üstündür, fakat bütün inanclara, dinlere saygi duyarim..
(Benden uzak dursunlar ama)

Turk
12-10-2006, 09:27 AM
O zaman duyduğun şey saygı değil korku ;)

yavuz
12-10-2006, 10:08 AM
O zaman duyduğun şey saygı değil korku ;)

Cemaat-i Müslimin, Allah'tan korkar ancak ;)

asena
12-10-2006, 10:53 AM
Demek ki sapik bir inanis olduguna hemfikriz.

Ve ayrica buradaki haberi okumadan gecmeyin,hainlikleri de soz konusu:

Yezidi kızın Müslüman gençle kaçması, AP’nin gündemine taşınıyor 1 Aralık 2006

Beşiri’de Yezidi aileden bir kızın Müslüman bir gençle kaçması, hem Türkiye’deki, hem Avrupa’daki Yezidileri ayaklandırdı. Almanya’ya yerleştikten sonra Sosyal Demokrat Parti’den milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi olan Feleknas Uca, konuyu AP gündemine getireceğini söyledi.

BATMAN’ın Beşiri İlçesi’nde Yezidi ailenin lise öğrencisi 18 yaşındaki kızı K.Ö. Batman’da kasaplık yapan 24 yaşındaki Kerem Arıtürk’le birlikte bir hafta önce ortadan kayboldu. Yezidi bir kızın Müslüman bir gençle kaçması üzerine Beşiri’de ve Avrupa’da yaşayan Yezidiler ayaklandı.

Almanya’daki Yezidi dernekleri, konuyu Yezidi olan ve Beşiri’de dünyaya geldikten sonra Almanya’ya yerleşen Alman Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknas Uca’ya bildirdi. Uca’nın olay hakkında bilgi aldığı ve konuyu AP gündemine getireceği belirtildi.

MÜSLÜMAN KARDEŞTİR

Genç kızın ailesinin Almanya’da yaşayan bazı yakınları da K.Ö’yü bulmak için Batman’a geldi. Geleneklerine göre "Müslümanları kardeş gördüklerini ve kız alıp vermediklerini" söyleyen Yezidi aile, kızlarının geri verilmesini istedi. Bir haftadır kaçan kızını aradığını, ancak bulamadığını söyleyen baba A.Ö. "Biz hemen kızımızın geri verilmesini istiyoruz. Olayın daha büyümesini istemiyoruz" dedi.

OĞLUMDAN HABER YOK

Yezidi kızla birlikte ortadan kaybolan oğlundan kendisinin de haber alamadığını belirten Kerem Arıtürk’ün babası Davut Arıtürk ise şunları söyledi:

"Ben de oğlumdan haber alamıyorum. Bu olayın tatlılıkla sonuçlanmasını istiyoruz. Eğer kızım olsaydı, Yezidi kardeşlerimize berdel verirdim. Artık inançlar arasında hoşgörü ortamının oluşmalı. Birbirlerini sevmişler. Konunun Avrupa’ya kadar gitmesine üzüldüm."

Olay üzerine Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile Beşiri Belediye Başkanı Burhan Koran, Yezidi aileyi ziyaret ederek gerginlik yaşanmamasını, konunun sükunetle çözümünü istediklerini belirtti.

Yezidilik nedir?

YEZİDİLİK, Ortadoğu kökenli bir inanç sistemi. Irak, Suriye, Türkiye, İran, Gürcistan ve Ermenistan’da da cemaatleri bulunan Yezidilerin sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca başta Almanya ve İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde de birçok göçmen Yezidi yaşıyor. Yezidi inanışına göre Adem ile Havva’nın cennetten kovulmalarını sağlayan Şeytan’ın bir melek olduğu zamanla unutulmuştur. Yezidiler, Şeytan’ın Allah’a karşı geldikten sonra tövbe edip bağışlandığına inanırlar.

Tavuskuşunu kutsal sayan Yezidiler, "Tanrı-Melek" dedikleri Şeytan’a "Melek Tavus" derler ve ona ibadet ederler. Yezidiler kendi dinlerinden olmayanlarla evlenmez.

(haberi okudugumu hatirliyorum,tam linki kaydetmemisim,ancak google chachede mevcut:
http://72.14.221.104/search?q=cache:Whp8V6nec9sJ:proje.hurriyet.com.tr/NextBackNews/GetNextBackNews.aspx%3Fd%3D5535081%26s%3D1+hurriye t+yezidi+ap&hl=it&gl=it&ct=clnk&cd=1 )

Ve....su haberi yayinlayarak,"kismen de olsa" onlara yuz veren yayin organini kiniyorum:
http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=24027

yavuz
12-10-2006, 11:06 AM
YEZİDİLİK, Ortadoğu kökenli bir inanç sistemi. Irak, Suriye, Türkiye, İran, Gürcistan ve Ermenistan’da da cemaatleri bulunan Yezidilerin sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Alevilerin de 15 milyon olduğu tahmin edildiğine göre, bu Yezidilerin sayısı 5-10 kişiden fazla değildir herhalde :lol:

asena
12-10-2006, 11:10 AM
Alevilerin de 15 milyon olduğu tahmin edildiğine göre, bu Yezidilerin sayısı 5-10 kişiden fazla değildir herhalde

Umarim yazdiklarini yanlis yorumlamisimdir.Hos degil cunku.

yavuz
12-10-2006, 11:15 AM
Umarim yazdiklarini yanlis yorumlamisimdir.Hos degil cunku.

Alevileri de diyorum... Şişirdikçe şişiriyorlar. Ona göre, düşünecek olursak bu Yezidilerin sayısı da şişirmedir herhalde, diyorum... Yanlış anlamışsın ;)

METE
12-10-2006, 11:36 AM
Alevilerin de 15 milyon olduğu tahmin edildiğine göre, bu Yezidilerin sayısı 5-10 kişiden fazla değildir herhalde :lol:
Senin gibi hiyar inanci olanlardan fazla degildir naksibendiymis pehhh :twisted:

Tabriz_Han
12-10-2006, 11:46 AM
Yezidler Kurtdur, Kurtce konusur, ama musluman Kurtler onlara pek sevmez, dinsiz Kurtler onlara cok sever ama, Pkklilar Kurtlerin gercegi Yezidler olarak kafalarini yikamaya calisirlar.

yavuz
12-10-2006, 11:52 AM
Senin gibi hiyar inanci olanlardan fazla degildir naksibendiymis pehhh :twisted:

Ulan hangi hıyar oluyor bu? Sana giren mi, senden çıkan mı? Artık bir yere kadar gidiyor laflarına katlanmak.

Burnunun mis kokusu alamaması gibi, beynin de herhalde sinyalleri algılayamıyor!

Hz.Ali, inancınızla kendinize zarar vermeyi öğretmemiştir. Sırtınıza kamçılar vurup, ellerinizi göğsünüze vurup kendi kendinize, vücudunuza, işkence etmeyi öğretmemiştir. ...ve O Hz.Muhammed'in(S.A.V), Allah'ın elçisi olduğuna inanmış insandır. Kendisini sizin gibiler yüzünden başka bir peygamber olarak tanıtmaya çalışmanız dünyadaki en büyük hıyarlıklardan(aptallık) birisidir. Bizim bu laflara karnımız tok; peygamberlik Hz.Ali'ye gelecekmiş de, Hz.Muhammed, O'nun elinden almışmış... Sen de öğren, en son peygamber, Hz.Ahmed Muhammed Mustafa S.A.V'dir. (Bilindiği bütün isimleriyle yazdım, anlayamamışsındır kimden söz ettiğimi diye, kapasite meselesi.)

A.Einstein: "Hayatta iki şeyin sonsuz olduğuna inanıyorum; biri evren, diğeri insan aptallığı. Gerçi ilkinden o kadar da emin değilim..."

İkincisi büyük ihtimalle savunduklarını ve seni gösteriyor.

Bu da Atalarımızdan, sana miras...

"Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul-zurna az!"

asena
12-10-2006, 11:55 AM
Alevileri de diyorum... Şişirdikçe şişiriyorlar. Ona göre, düşünecek olursak bu Yezidilerin sayısı da şişirmedir herhalde, diyorum... Yanlış anlamışsın ;)

Simdi ne gerek vardi ki bu konuyu acmaya?Dagitmak icin mi yaptin Yavuz,Neyse.

yavuz
12-10-2006, 11:58 AM
Simdi ne gerek vardi ki bu konuyu acmaya?Dagitmak icin mi yaptin Yavuz,Neyse.

Kuduz bir itin ağzında salya gördüm... Acıdım ona, saldırır birine de hıncı geçer diye düşündüm.

Dipnot: Müslümanlığı, kollara kimse ayıramaz. İslam'ın içerisinde saygın yerini alabilmek için önce ehl-i sünnet olmak gerekir.

asena
12-10-2006, 12:03 PM
Iyi de Yavuz,simdi bu benim soruma cevap mi?Neyse uzatmayacagim,tartismak istemiyorum.

borcugin
12-10-2006, 12:03 PM
S.A.

yavuz senin bu Alevi_Bektaşi kesimle bir sorunun var. Türk Soylu olan herkese aynı yaklaşımla yaklaşmayı denemen gerekiyor. Sonra inancına, mezhebine bakmadığında ne kadar yanıldığını anlayacaksın. Vatansever bir Ortodoks Türk ile Müslüman bir Türk'ün benim indimde hiç bir farkı yoktur. Türkleri dilim dilim bölmenin ne Türklere ne de Müslümanlığa faydası yok diye düşünüyorum.

Selametle.

METE
12-10-2006, 12:04 PM
Ulan hangi hıyar oluyor bu? Sana giren mi, senden çıkan mı? Artık bir yere kadar gidiyor laflarına katlanmak.

Sana soktugum oluyor havlayip durma itin enigi 15 yasindaki ---gelmis burada konusuyo --- serefsiz kopek bolucu kurt.

Duzenlendi

Pax

borcugin
12-10-2006, 12:08 PM
S.A.

yavuz ve METE kardeşlerim, şu an tamda bizim düşmanlarımızın yaptığını yapıyorsunuz. Bölünmeyin, birbirinizi kabul eder ve sindirirseniz bu ikinizin hatta hepimizin yaranına olur. Lütfen...

Selametle.

METE
12-10-2006, 12:08 PM
Inancima satastigin surece boyle yazacagim forum uyelerindende ozur diliyorum fakat kusura bakmayin herkesin onunde inancima hakaret ettirmem .

METE
12-10-2006, 12:13 PM
S.A.

yavuz ve METE kardeşlerim, şu an tamda bizim düşmanlarımızın yaptığını yapıyorsunuz. Bölünmeyin, birbirinizi kabul eder ve sindirirseniz bu ikinizin hatta hepimizin yaranına olur. Lütfen...

Selametle.

Ben kimseye satasmiyorum 15 lik vellet habire alevilige satasiyor ben aslinda kimseyi ayirmam en iyi arkadaslarim sunni dir birisi her cuma namazinada gider orucunu aksatmaz daha bana bir gun niye sende bana katilmiyorsun demedi bende ona en kucuk bir kelime demedim .
Ben 2004 te bu siteye uye oldum hicbirzamanda demedim ben aleviyim alevilik soyledir boyledir diye cunku ben karsimdakinin inancina karismam karisandanda nefret ederim .

Selametle

yavuz
12-10-2006, 12:13 PM
Diğer arkadaşlar kusuruma bakmasın, bazı şerefsiz insanlar yüzünden yapılan hakaretlere mecburi bir şekilde cevap vermek zorundayım! -ki o insanların buraya yakışmadıkları bir gerçektir! Tekrar diyorum, diğer forumdaşlarımdan özür dilerim, bu şekil ülkeyi, dini, kültürü savunmak yerine; aptalca cümlelerle bölücülük yapmaya çalışan (Administrator'un kendisine uygun gördüğü sıfatla)misyonerler bunu hak ettiler. Tekrar özür dilerim sizlerden forumdaşlarım.

yavuz
12-10-2006, 12:15 PM
METE, mümkünse "Selametle" lafın gidişinin mührü olsun!

yavuz
12-10-2006, 12:15 PM
Sana senin seviyende yeterince cevap verdim. Kendinden bahsedip durma!

asena
12-10-2006, 12:16 PM
Cok ayip cok.Ben kufurleri ayiplamiyorum,tarzi,dusmanligi,hakaretleri,durduk yerde satasmalari.

borcugin
12-10-2006, 12:18 PM
S.A.

METE ve yavuz acaba hanginiz daha yiğit davranarak artık bu konuyla ilgili hakaret içeren yazılar yazmayacak? Merak ediyorum doğrusu...

Selametle.

Tabriz_Han
12-10-2006, 12:47 PM
Bu pis laflara, kufurlere, hakaretleri, aptal geri zekali bolucu teror propoganda yapmaya imdi durdurun.

Ikiniz kendin utandiriyorunuz, bu kelimeler bize yakismaz, utanmiyormusunuz, biz sizin kufurlerini duymaya gelmedik, kucuk cocuk gibi tartisiyorsunuz, hepimiz biktik artik.

Ikinizin ne Alevi ne Naksibandi oldugudan supheliyim, cunku eger bunlari iyi anlasaydin boyle davranmazsin! :evil:

Demir Kağan
12-10-2006, 12:49 PM
Dipnot: Müslümanlığı, kollara kimse ayıramaz. İslam'ın içerisinde saygın yerini alabilmek için önce ehl-i sünnet olmak gerekir.

Hep birlikte gülelim. Komik şey seni. Hristiyanlarda yok be müslümanlardaki kadar mezhep ayrılığı.

Bak, sen önce Alperen Ocakları'na şimdi de Ülkü Ocakları'na giden birisin. Dolayısıyla oralardan ayrılmadığın ve "tövbe etmediğin" sürece Türklüğü anlayamazsın. Çünkü İslamla Türklük bir değildir. Ruhun da, bedenin de Türk olmalıdır.

Alevilere saldırıyorsun çünkü işine gelmiyor, çünkü senin inancını çatır çatır çatlatıyorlar ve senin tam aksine yaşıyorlar. Alevilik, İslam'ın Türk'e göre, Türk için, Türk tarafından yorumlanmasıdır.

Saygıdan bahsedebilmek için saygıyı bilmek gerek. METE şu güne kadar çıkıp sünniler şöyle sünniler böyle demedi. Alevilerle uğraşmayı bırakmanızı tavsiye ediyorum, hele gönlü Türklük ateşiyle yanan Alevilerle hiç uğraşmayın.

Tabriz_Han
12-10-2006, 01:05 PM
Nekadar sacma sapan hic gercekci olmayan asirir fikirler ortaya cikiyor.

Bazilari Turklerin cogu musluman oldugunu halen anlamiyor, Islama hakeret ederek Turklukden bas edenler var, bu hic bir zaman calismaz ve calismayacak ve bunun icin saf Irkci sozde Turkculer hic bir zaman halk tarafindan destek alamaz. Irkcilik Turk medeniyetinde hic bir yeri yoktur. Turkiye cogu muhavazakar ve dindar'dir, Ozbekistan'da oyle, Dogu Turkistan'da oyle, Turk-Islam bu cografyada bin yillik gelisen bir gercek'dir, bin sene once AlpEren ocaklari vardi. Bunun icin bin sene boyunca Ulkucu vardir, parti olmasa'da olacaklardir, bunu'da hic kimse engeleyemez cunku bu bir halk davasi'dir. Hem Turk hem Musluman, bunu sorun gormeyenler.

Ayni zamanda, mezhep yobazlari bunlardan bile beter. Alevi'den Nakshibendi'den soveniziminden baska birsey yapmiyorlar, birbirilerini kirmak istiyorlar, gercekcesi hem Bahettin Nakshiband Bukhari hem Ahmed Yesevi hem Haci Bektash Veli hem Yunus Emre hem Mevlana HEPSI SIZDEN UNTANIRDI!

Turk ve Musluman olmak, diyer dinlerden Turkleri dislamak anlamina'da gelmiyor, bizim Islam anlayisimiz hos gorulu'dur, insancil, zulum edenilere yardim etmek v.s birisi musluman olmasi bu bir sorun degil, bu birisinin inanci'dir, biz inanca karisamayiz.

Bunu bir turlu anlayamiyorlar.

Turk'uz, degisik dinler, mezhepler sorun degildri, zenginlikdir, birlik olmak cok onemli, herkesi esit olarak davranmak, herkesi saygiyla anmak, herkese kardesce davranmak.

Bunu yapamayan, ne Turkluk'den, ne muslumanlikdan yada mezheplerinden hic birsey anlamiyor demektir!

METE
12-10-2006, 01:18 PM
Simdi bana inancima sapik diyor susayim oylemi ? Acaba farkinda degilmisiniz acilan her konuda kendisine birsey denmedigi halde Alevilige satasiyor bilgisi birikimi yok verecek cevabida yok actigim konulara bu yuzden sisiyor ve alakali alakasiz her yerde alevilere satasiyor .
Turkiyede yasamadigin benim karsilastigim seylerle karsilasmadaigin icin beni anlayamazssin .
Turklerin muslumanlastirilmasi konusunda siilere bile yahudi inanci sapiklik dediler dusununki siiler namazinda niyazinda insanlardir onlara bile sapik dediler .
Ben actigim konularda bunlari catir catir catlatiyorum cevapta veremiyor hakaret ederek rahatlamaya calisiyor simdi beni bununlan ayni kefeye koyuyorsunya HELAL OLSUN .

Ahde Vefa
12-10-2006, 01:28 PM
Sana soktugum oluyor havlayip durma itin enigi 15 yasindaki pic gelmis burada konusuyo siktir serefsiz kopek bolucu kurt.
Öğrenmezse islam nedir,
Vatan sevmek imandandır,
Namus haya şeref şandır,
Ta ki iman olmayınca,

Tabriz_Han
12-10-2006, 01:30 PM
Onlara karsi en buyuk darbe provoke olmamaktir, provoke oldugun anda onlarin derecesini dusuyorsun, onlarin kufurlu pis agizindan konusmaya baslarsin, nefret egitin davranislari sen bilmeden yapmaya baslarsin.

Bunu Atalarimizdan, AlpArslan Han en iyi sekilde gosterir

İmparator Diogenes esir alınmıştı. İmparator, Sultan Alparslan'ın huzuruna getirildi. Muzaffer padişah esir imparatorun ellerini çözdürdü ve yanına oturttu. Esir imparatora misafiriymiş gibi davranıyordu. Sohbet esnasında İmparator'a sordu:

"Ey Rum Kayzeri, ben senin eline esir düşmüş olsaydım, bana nasıl muamele ederdin? Diogenes:

"Kamçılattınrdım" diye cevap verdi. Alparslan:

"Şimdi, benim size nasıl bir muamelede bulunacağım tahmin ediyorsunuz?"

"Ya öldüreceksiniz, yahut da bir harp esiri sıfatıyla bütün Selçuk ülkesini dolaştıracaksınız. Çok zayıf bir ihtimale göre de, benden bir kurtuluş akçesi ve rehineler aldıktan sonra serbest bırakacaksınız."

Alparslan bu cevab karşısında tebessüm etmiş ve Diogenes'e: "Bilemediniz. Düşündüğünüzün hiçbirisini yapmayacağım. Sizi karşılık beklemeden serbest bırakacağım" demiştir.

Alparslan, Diogenes'e bol miktarda altın para verdi ve yanına muhafızlar katarak İstanbul'a kadar emniyetle gitmesini temin etti.

Diogenes en agir sekilde maf oldu, AlpArslan Han, hic kotu laf hic bir kufur hic bir hakeret bile atmadan adami devirdi, maf etti, onun buyuklugunu gosterdi ve Diogenes'i bunu kabul etirdi, Diogenes bidaha kendini toparalamadi, hayati bitmisti ister istemez AlpArslana hayran kaldi.

:cool:

METE
12-10-2006, 01:32 PM
Öğrenmezse islam nedir,
Vatan sevmek imandandır,
Namus haya şeref şandır,
Ta ki iman olmayınca,

Ogrenmezssem sana ne
vatan sevmek sanami kaldi
Namus haya şeref şandır, katiliyorum benim sorunum yok senin belki vardir
Iman anlayisimiz farkli Islam fasitiyle bir olduguna gore bana imandan bahsedemezssin

METE
12-10-2006, 01:34 PM
O kufur etmemis gibi benim ona soyledigimi koymanda ard niyetinin bir gostergesidir .

yavuz
12-10-2006, 02:13 PM
Sen bana bölücü dedin ya...

Az önce saat 22:30'da abimi Gaziantep'e uğurladık. Acemi Birliği'ne...

asena
12-10-2006, 02:29 PM
Ve sen abini ugurlarken Alevilere dokundurdun yani Yavuz,bence sapkayi onune al ve dusun.

Ahde Vefa
12-11-2006, 01:27 AM
senin gibi alevi olmaz olsun, yüz karasi herif

Scofield
12-11-2006, 02:11 AM
Ben her foruma üye olmadan önce söz veririm kendime, ironi ve iğneleme dışında seviyemi düşürmeyeceğim diye...

Senin hak ettiğin yer bu forum olamaz, nedenini öğrenmek istiyorsan annene sorman gerekiyor; "anne genelevde naptın diye?" Cevap verebilirse alttaki satırları oku. Veremezse ne olduğun ortadadır. Kürt değilim, bölücüler asıl sizsiniz. Biz ülkesini savunan kurtlarız. Senin gibi atıp tutan piç değiliz ki; bu kelime sayesinde seni tanıdık...

Ben söylemiştim sana, üstünü ört de uyu diye. Sonra bir tarafların açık kalıyor, kendi kendine konuşuyorsun! +Saçmalıyorsun! +Bunları bilinçli olarak, bilerek söylemiyorsun; laf olsun diye foruma ekliyorsun! +Bence bazı şeyleri bilerek yap, bilmiyorsan bile öğrenmeye çalış. +Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir. +Kişi bilmediğinin düşmanıdır.

yavuz yasca bircok uyeden kucuksun, eminim ki bircok seye aklin ermiyor, birsey yazarken o konu hakkinda, o konunun tarihi ve sosyal-kulturel bilgilerine sahip olmadan babandan abinden sagindan solundan duyduklarini gelip burada yaziyorsun.

senin tek secenegin buraya onsekiz yasini gecip de gel. dalga gecmiyorum. yasca senin ögrenmen gereken daha degisik seyler var. tarih ögren, dil ögren pekistir kendini biraz deneyim yap, insanlari gör konus tartis.

fakat atip tutarken fazla asiyorsun.

Scofield
12-11-2006, 02:20 AM
Cok ayip cok.Ben kufurleri ayiplamiyorum,tarzi,dusmanligi,hakaretleri,durduk yerde satasmalari.METE her ne kadar kufur yazmissa da kendisini yadirgamiyorum. Yavuz harbiden insanin damarina basiyor. METE ise tepkisini gösteriyor.
Simdi gelir Oguz METE'nin yazisini dogal olarak duzeltir ama eger objektif ise Oguz birzahmet Yavuz'un bircok durtucu mesajini da editlesin. Benim de suan yakinimda oturan alevi Turk ailesi, neredeyse kan kardesim olan alevi dostum birtanem hicbir zararini görmedim hicbir misyonunu görmedim senelerdir kardesim kanimda canimda; o insanin ne sucu var böyle aptalca hakaretleri hakediyor?

Nedir bu mantik bu mentalite gunlerdir foruma sizdi! Anti-Semitizm, Anti-Hristiyan, Anti-Alevi... eee sirada ne var???

Bu kadar ayip olmaz. Burada bircogunuz Islam Dinini yanlis tanitiyorsunuz insanlari Islamdan sogutuyorsunuz buna ben de dahilim. Bu dusmanca tavirlariniz, Musluman haric herkesi yadirgamak; o insanlara solucan muhamelesi yapmak ne kadar dogru?

Islam sizlere Musluman haric herkesten nefret etmeyi mi ögretiyor? O zaman ben Islama inanmiyorum. Bu sizin aklinizda olan birsey mi? O zaman ben sizin Islama bakis acisina guvenmiyorum.

Ne Yahudi arkadaslarimi (kimileri cocuklugumdan dost) ne Hristiyan dostlarimi (cogu da zaten ateist avrupada vatikan haric gercek radikal hristiyan neredeyse yok) ne Alevi arkadaslarimi satarim.

Ama gidip de bir fesat Rum'a veya Ermeni'ye asla guvenmem. Hele ki Satanist Kurtler: Yezidileri hic takmam.

Elinizle yazdiginiz yazilara dikkat edin edebinizi yitirmeyin.

Scofield
12-11-2006, 02:22 AM
Öğrenmezse islam nedir,
Vatan sevmek imandandır,
Namus haya şeref şandır,
Ta ki iman olmayınca,

Öğrenmezse islam nedir, ----> ögrettiginiz kadari ile gayri muslimlerden nefret etmek

Vatan sevmek imandandır, ---> vatani Islam'a gecmeden önce de seviyordum

BOZ-OK
12-11-2006, 02:56 AM
Islam sizlere Musluman haric herkesten nefret etmeyi mi ögretiyor? O zaman ben Islama inanmiyorum. Bu sizin aklinizda olan birsey mi? O zaman ben sizin Islama bakis acisina guvenmiyorum.

Yunus vermis zaten cevabini kardesim, kusur Islam'da degil...;)

HAKIKATIN MANASI

Hakikatin manisin serh ile bilmediler
Erenler bu dirligi, riya dirilmediler
Hakikat bir denizdir, seriattir gemisi
Çoklar gemiden çikip, denize dalmadilar

Bunlar gelip kapiya, seriatta durdular
Içeri giribeni ne vardir bilmediler
Dört kitabi serh eden, Asidir Hakikatte
Zira tefsir okuyup, Manisin bilmediler

Yunus adin sadiktir, bu yola geldin ise
Adin degsirmeyenler, bu yola gelmediler

BOZ-OK
12-11-2006, 03:25 AM

ASK KITABIN OKURUZ

Söylememek harcisi, söylemegin hasidir
Söylemegin harcisi, gönüllerin pasidir
Cümle yaratilmisa bir göz ile bakmayan
Halka müderris ise, hakikatte asidir

Seriat haberini serh ile eydem isit
Seriat bir gemidir, hakikat deryasidir
Ol geminin tahtasi her nice muhkem ise
Deniz mevci kat olsa, tahta usanasidir

Bundan içeri haber isit, eydeyin ey yar
Hakikatin kafiri, ser'in evliyasidir
Biz talib-i ilimleriz, ask kitabin okuruz
Calap müderris bize, ask hod medresedir

Altai_Han
12-11-2006, 05:15 AM
Hepinizden özür diliyorum ve bu foruma baya bi cikmiyacagim artik burasi hep cocuklarla dolmus büyüklere saygi diye birsey kalmamis.
Atalara saygi diye birsey kalmamis.
* Ve KÜRTLER kardes olarak görülüyor burda.
Ben ise ASIRI IRKCIYIMDIR.

O yüzden güle güle Forum Arbuz Türkistan sakinleri.
Allah emanet olun.
Tanri Türkü korusun.

kurshad
12-11-2006, 05:25 AM
Arkadaslar,

Dogru inancin sadece kendisininki oldugunu dusunmek yanlis bir baslangictir.

Bu forumda 12 imam siiligini sapik bir inanc olarak takdim eden, onlari bozguncu olarak tanitan insanlari Islam dininde boluculuk yaptiklari icin tasvip etmiyorum. Ayni sekilde 12 imam siiliginden cok farkli olan alevi inancinin uzerine gidilmesini de dogru bulmuyorum.
Ote yandan Sunni inancinin ya da bu inancin icinde Naksibendilerin yobazlik ve softalik olarak anlatilmasini da hicbir sekilde kabul etmiyorum.

Farkli mezheplerdeki insanlar birbirlerini zindik, mulhid, bozguncu, dindisi olarak suclamalari kabul edilecek bir davranis degildir. Tarih boyunca Islam dunyasini bolen, karistiran ve gucsuz dusuren taraflarin birbirlerine hosgorusuz ve suclayici yaklasimlaridir.

Bu forumda da bu tarz davranislarda bulunanlarin; hangi mezhep ya da inanctan olursa olsun cezalandirilmasini ve bundan sonra kisilerin inanclarina hakaret edilmesine musaade edilmemesini moderator ve forumdaslardan talep ediyorum.

timurlenk
12-11-2006, 05:26 AM
15 yaşında dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannediyor,normaldir... alevilerede pislik atıyor aklı yettiğince... bunun ağzına birer sürülmeli..

gurkan
12-11-2006, 05:33 AM
bunun ağzına birer sürülmeli..

Usta birer ne ola ki ? acı mıdır ? Yenir mi ? İçilir mi ?

İki de teşekkür atmışsın.

Epey gelişme var sende cimrilikten kurtulmuşsun.

Arkadaşlar isteğim kapatsınlar konuyu.

Bir biri inançlarına hakaret etmesinler.

Biri edince diğeri de ediyor.

Size benden tüyo herkes kendi inançının doğru olduğu iddaasındadır.

Diyanet işleri başkanı Bardakoğlu'dan öğrendim.:lol:

biz bildiğimiz doğruyu karşımızdakinin inançına saldırmadan anlatmalıyız.

Yoksa bir faydası olmaz.

Selametle...

PS: Kusura Kalma Timur Kardeş senin üzerinden arkadaşlara cevab yazdım.

METE
12-11-2006, 05:38 AM
senin gibi alevi olmaz olsun, yüz karasi herif
Sen alevilikten insanlıktan ne anlarsın tipine baksam adam derim ama icin fesatlık ayrımcılık dolu gorunusun avrupalı icin taliban hollandada otu cekip cekip kafan guzel bir sekilde yazızdıgın belli oluyor.
Senin gibi musluman olmaz olsun yuzkarası herif .Normal konularda yazacak cevabın olmuyor cunku kafa bos iki tane kelime ezberlemissin kahrolsun siyonistler kahrolsun laikler seriat isteriz bilgi dagarcıgın hayata bakısın bu sizin gibiler e karsıyım cunku ozgur olan herseye karsısınız hristiyan yahudi budist alevi hic farketmiyor sizin icin .
Hristiyan veya yahudiyede hakaret etseniz karsinizda olurum ummetcisisniz sozde insan ayırmıyorsunuz gorunuste butun insanları seviyorsunuz fakat musluman olmak kaydıyla musluman degilse turk bile olsa dusmanınız oluyor .
Su forumda bana laf soyleyecek son kisi bile olamazssın .

gurkan
12-11-2006, 05:40 AM
Arkadaslar,

Dogru inancin sadece kendisininki oldugunu dusunmek yanlis bir baslangictir.

Bu forumda 12 imam siiligini sapik bir inanc olarak takdim eden, onlari bozguncu olarak tanitan insanlari Islam dininde boluculuk yaptiklari icin tasvip etmiyorum. Ayni sekilde 12 imam siiliginden cok farkli olan alevi inancinin uzerine gidilmesini de dogru bulmuyorum.
Ote yandan Sunni inancinin ya da bu inancin icinde Naksibendilerin yobazlik ve softalik olarak anlatilmasini da hicbir sekilde kabul etmiyorum.

Farkli mezheplerdeki insanlar birbirlerini zindik, mulhid, bozguncu, dindisi olarak suclamalari kabul edilecek bir davranis degildir. Tarih boyunca Islam dunyasini bolen, karistiran ve gucsuz dusuren taraflarin birbirlerine hosgorusuz ve suclayici yaklasimlaridir.

Bu forumda da bu tarz davranislarda bulunanlarin; hangi mezhep ya da inanctan olursa olsun cezalandirilmasini ve bundan sonra kisilerin inanclarina hakaret edilmesine musaade edilmemesini moderator ve forumdaslardan talep ediyorum.

Ustad buna dikkat etmeye çalışıyorum. Güzel bir açıdan kaleme almışsın.

Teşekkür ederim. ihtiyatlı yaklaşımın için.

Ben bildiğimi karşımdanin inancıma saldırmadan açıklamayı yeğlerim.

doğru yol budur.

Herkes Allah'a döndürülecek

Ve Herkesin Hesabını Allah görecek.

Bence ayrılığa düşülen konularda

Durumu Allah'a havale edip çekilmek gerekli.

ben herkesin hesabını Allah görecek dediğim de

benim de sizinde dediğim de bu fiili yapıyorum demektir.

Arkadaşlara ilanen duyrulur.

Bunu alıp Amel bunla amel etmenizi tavsiye ediyorum.

gurkan
12-11-2006, 05:44 AM
Mete Artık kapat konuyu.

burada sağduyu mesajları verirken yakışık almıyor söylemlerin.

METE
12-11-2006, 06:30 AM
Konuya donelim yezidilerle ilgili buldugum yorumlar bana dokunmayan her inanca saygılıyım yezidilerde buna dahildir .

bunlar şeytana, güneşe, toprağa, ateşe tapıyorlarmış. o şeytan ki allaha başkaldırmış. kim gördü şeytanı, allahın huzuruna kim gitti ? bir yandan bakarsan, yezidiler haklı. vareden ve yaratan ki topraktır, güneştir, sudur, havadır. yezidiler günde üç kere, bir sabah gün doğarken, bir kez de öğleyin, güneş tepedeyken, bir de gün batarken yönlerini güneşe dönerler, dualarını okurlar. yüzyıllardır bu insanlar öldürüldüler, o kadar sürgün edildiler, o kadar işkence gördüler, o kadar aşağılandılar, gene de yılmadılar, tükenmediler. şu insanoğlunda öylesine bir güç var ki tükenmiyor, çürümüyor, ölmüyor, toprak gibi, ışık gibi, su gibi. ben yezidi değilim, ama onların direnme güçlerini, insanlıklarını, dostluklarını seviyorum, onların dirençlerine saygı duyuyorum. onlar adam öldürmezler. adam öldürenler yezidilikten çıkarılırlar. onlar savaşı bir toplu kırım sayarlar. savaşa katılmamak için direnirler. yüzyıllardır kan revan içindedirler, durmadan durmadan kanları seller gibi akmıştır. ottan başka yiyecek bulamamışlar, ama yürekleri kararmamış, sevinçlerini yitirmemişler, hangi koşul içinde olurlarsa olsunlar, yüce dağların kovuklarında kartallar gibi yaşamışlardır. (yaşar kemal, fırat suyu kan akıyor baksana)

METE
12-11-2006, 06:35 AM
murathan mungan küçüklüğünde arabada giderken, yol kenarında birkaç kişinin, etrafında yere çember çizilmiş başka birini taşladıklarını görür ama garip bi şekilde taşlanan kaçmıyordur. neden kaçmadığını sorduğunda, adamın bir yezidi olduğunu ve onların inancına göre etrafına birileri daire çizmişse daireyi çizen silmeden dairenin dışına çıkamayacaklarını çünkü bu onlar için en büyük günahlardan biri olduğunu söylemişler. murathan mungan sonradan düşündüğünde bu çember olayını "çember, çemberi çizen için komedi, içindeki içinse dramdır ama eğer biri kendini çember içine almışsa bu trajedidir" der. mahmud ile yezida oyununu bundan yola çıkarak yazar. (büyük ihtimalle çember şiiri de)

METE
12-11-2006, 06:36 AM
Boğaziçi gösteri sanatları'nin dogu albumunde bir hikaye. soyle:

"yezidiler gunde uc kez gunese doner dua ederler. her isteyen, coluk cocuk, genc, yasli olsun, seyh olsun, emir olsun, herkes gunesin karsisina gecer icinden ne geciyorsa gunese soyler. belki de insan soyunun simdiye kadar soyledigi en guzel dualar bunlardir. belki de en guzel turkuler, en guzel siirler bu dualardan cikmistir. belki de mezopotamya'nin butun destanlarinin temelinde bu dualar vardir"

edit: sayin nekadinlarsevdimzatenyoktular'in aktardigina gore bu bir hikaye degil.. yasar kemal'in firat suyu kan akiyor baksana'sindan bir pasajmis. ayrica albumun kartonetinde de yaziyormus.

gurkan
12-11-2006, 06:47 AM
Mete Sen Aleviyim diyorsun ya. Ben hangi Alevi ile konuşsam biz Kuran'a inanırız derler. Bunlar sünnileşmiş aleviler değil gerçekten Alevi ; Sen inanır mısın ? Kuran'a tek kelime yazman yeterli.

Bunu sana sorma nedenim benim çevremde ki alevilerden çok farklı olman.

Söylemesi ayıp olmasın epey Alevi arkadaşım oldu.

Şu an işyerimizde bir tane var beni çok sever.

Onu Cuma'ya götürmeyi düşünüyorum.

Beni gördü mü selamün Aleyküm diyor.

METE
12-11-2006, 06:51 AM
Yezidilerin inancı bana sapıkca gelmedi sonucta kim Allah i gordu kim peygamberlere kitabın indigini gormustediger insanlara benim inanısım dogrudur sen sapıksın ben dogruyum deme curetini gosterebilmektedir ?
Dersenizki sen demedinmi naksibendiye sapık diye benimki karşılık vermektir o kadar .Hicbir inanıs sapıklık degildir sapıklık olan benimki dogru sen kafirsin deyip allah adına insanları kesip oldurenlerdir bunlar butun insanlıgın dusmanlarıdır .Bana baskalarına dokunmayan butun inançlara saygılıyım heleki tarih boyunca bana fiske vurmamıs yezidilere saygılı olmak en buyuk gorevimdir bu topicte tanıdım bu insanları ve iyikide tanımışım .

gurkan
12-11-2006, 06:52 AM
yahu Mete ben sana Kuran'a inanır mısın diye sordum ?

Scofield
12-11-2006, 06:56 AM
Hepinizden özür diliyorum ve bu foruma baya bi cikmiyacagim artik burasi hep cocuklarla dolmus büyüklere saygi diye birsey kalmamis.

Allah emanet olun.
Tanri Türkü korusun.

iste senin gibi kardesler gidiyor olmuyor. ortalik kurda kusa kaliyor sonra. kal diren.

gurkan
12-11-2006, 06:58 AM
iste senin gibi kardesler gidiyor olmuyor. ortalik kurda kusa kaliyor sonra. kal diren.

Yapma dostum biz buraya kardeşliğe geldik. Ne dedik dinimize saygı duyan kardeşimizdir. Tek dine saygı istedik. Biz burada savaş yapmıyoruz. İki tarafta Türktür yapman gözün seven.

METE
12-11-2006, 07:07 AM
Mete Sen Aleviyim diyorsun ya. Ben hangi Alevi ile konuşsam biz Kuran'a inanırız derler. Bunlar sünnileşmiş aleviler değil gerçekten Alevi ; Sen inanır mısın ? Kuran'a tek kelime yazman yeterli.

Bunu sana sorma nedenim benim çevremde ki alevilerden çok farklı olman.

Söylemesi ayıp olmasın epey Alevi arkadaşım oldu.

Şu an işyerimizde bir tane var beni çok sever.

Onu Cuma'ya götürmeyi düşünüyorum.

Beni gördü mü selamün Aleyküm diyor.

Ben sadece ALLAH a inanırım .
Alevlik kulturdur ben o yonune bagliyim
Bak oruc tutan aleviler var ben 1 tane namaz kılanınada rastladım ama aleviligi bilmiyodu sordum hicbirseyden haberi yok .
Benim en samimi arkadaşlarım sunni biri her cumaya gidiyor hic kacırmaz bir beni gun beni davet etmedi bizde kaldıgı zaman sabah ailece kahvaltı yaparız o camiye gider en ufak bir kelime etmem etmeye hakkım yoktur .
Arkadasın muslumansa gotur kardesim camiye bunda bir kotuluk yok .
Inansam bende giderim niye gitmiyeyim .
Seni sevebilirler bende takdir ediyorum dinin iyi ogrenmissin baskası gibi araca ezber degil turkcesinide biliyorsun ?
Herkese saygım var .

gurkan
12-11-2006, 07:18 AM
Tamam sağol.

Ben öyle aleviler biliyorum.

cami yaptırıyorlar.

Hz.Ali'yi çok seviyorlar.

bana onların dinini yaşayan aleviler olduğunu söylediler.

ama aynı zamanda kültür olarak sizin gibiler.

aslında ben sizin kültürü severim

ama din olarak almam. şiirleri beğenerek okurum

semahlarınızı izlerim. Türkülerinizi severim.

dinime saldırı olunca dayanamam ama.

Öyle aleviler var insanlıkları benden iyi

misafirine çok titizler ikram severler

iki yıl ev arkaşım alevi idi

cumalara geliyordu benle

vakitleri kılmıyordu

ben zorlamam isterse kılar

İnsanlıkları belki bende iyi.

Bu arkadaşa teklif edeceğim.

bizde teklif var ısrar yok.

gelirse götürecem cumaya

bunu da dinimden öğrendim.:)

Aslında saygı olsa ben herkesle konuşurum.

düşüncesini saygı çerçevesinde yazsa

ben de ona ondan daha fazla saygı ile dönüp yazmaya çalışırım.

sağol ben soruma cevab aldım.

kalyonx
12-11-2006, 07:18 AM
alah akıl versın ne dıyeyım

Boztorgai
12-11-2006, 07:41 AM

Allah emanet olun.
Tanri Türkü korusun.

Altai Han Abi Gitme Ya, Sen Bu Kadar Cabuk Pes Eden Biri Degilsin..
Hani Bana Hep Mucadele Diyordun, Simdi Kendin Mucadele'den Kaciyorsun ?
Lutfen Kuzenin Boztorgai'yi Dinle Ve Gitme ?

Saygi'lar, Boztorgai

METE
12-11-2006, 07:59 AM
Umarım gitmeyecektir Altai_Han kardesimiz .
Tanri Türkü korusun o zaten Yuce .

yavuz
12-11-2006, 02:22 PM
Adam gibi konuşmasını, iğnelemeyi bilmeyince küfre başvurmayı ne kadar da çok fazla hoş gören insan varmış öyle! Yaşım 15 evet! Dünyanın kimin etrafında döndüğü konusunda da zaten bir post atmıştım. Sapıkça bir inancım yok. Ama METE'nin de seveni çok. Ben Alevilerin sayısı 15 milyon yoktur deyince o Nakşibendi Tarıkatı'na (haşa) hıyar inancı dedi. Ve yine o haklı çıktı. Daha sonra işi küfüre döktü ve ne hikmetse yine o haklı! Allah hepinize akıl fikir versin. 15 yaşında bir gencin annesine hiç utanmadan küfür edebilen bir büyüğe nasıl saygı göstermeliyim, anlamıyorum. Şakşakçı TürkDiaspora'nın dediği gibi aklım ermiyor!

Scofield
12-11-2006, 02:32 PM
Nakşibendi Tarıkatı'na (haşa) hıyar inancı dedi.
burada ben dahil bircogumuz; sana diyebilirim ki cogunluk Naksibendi hakkinda pek de farkli dusunmuyor degil, istersen bir anket ac insanlarin tarikatlara ve detayi ile Naksibendi tarikatina bakis acisini sor...
Naksibendi tarikatinin mensuplarinin bu ulkenin temeline kurucusuna ata'sina ne kadar saygisi olmus da gelip burada Ata'sini seven insanlarin önunde översin? sen gitsen naksibendi forumlarinda yazissan guzel olmaz mi?

Ve yine o haklı çıktı. Daha sonra işi küfüre döktü ve ne hikmetse yine o haklı!

Turkiyede bir söz vardir:
"buyukler hep haklidir"

Allah hepinize akıl fikir versin.

Amin bizim icin dua et.

15 yaşında bir gencin annesine hiç utanmadan küfür edebilen bir büyüğe nasıl saygı göstermeliyim, anlamıyorum.

burasi sanal bir ortam ciddiye neden aliyorsun :D

Şakşakçı TürkDiaspora'nın dediği gibi aklım ermiyor!
eyvallah. 15 yasindaki cocuk da bunu diyorsa asmis bizim millet iyice... eleman göndereyim sana 1 euro git kendine cikolata al ye söyle bir 3-5 sene dolas öyle gel buraya.

gurkan
12-11-2006, 03:11 PM
Sapıkça bir inancım yok. Ama METE'nin de seveni çok. Ben Alevilerin sayısı 15 milyon yoktur deyince o Nakşibendi Tarıkatı'na (haşa) hıyar inancı dedi. Ve yine o haklı çıktı.

Yavuz'um senin de sevenlerin var.

Ben senin Nakşibendi inancına hakaret etmelerini doğru bulmuyorum. Söyledikleri doğru değil. Ben tarikat ehli değilim lakin o değerli kurum ne kürtlerle özdeştir ne de kürt said'le ; Biz onun Orta Asya ayağını da biliriz. Geçmişini de. Kendi inançları için söz söylenmesini istemiyorsa söylemeyecek. Haksızlar. ben dikkat ediyorsam onlarda edecek.

"bu ağır mı olur bilmem insan ne yerse ondan kusar" hariçi bir şey değil.

yahut söz sahibine döner. Yahut söz sahibinindir. Bunun böyle bilinmesi belki geniş bakmanı sağlar.

Haklı olmak için küfretmemek gerekli. edince haksız oluyorsun haklı davanda.

Bu dünya ne bize kalır ne de başkasına. Allah hepimizin hesabını görür.

borcugin
12-11-2006, 03:17 PM
S.A.

Nakşibendi tarikatına da Alevilere de laf söylenmesi, laf sokuşturulması hoş değil. Bir yiğitlik yapar da barışırsanız sevaba girersiniz. Umarım haddimi aşmıyorum.

Selametle.

Scofield
12-11-2006, 03:20 PM
aslinda bu alevi olsun tarikat olsun fikir farkliligindan bu laf sokusturmalar.

asena
12-11-2006, 03:25 PM
Tabii de mesela benim fikirlerimin icerigine farkli fikirlere sahip olup da surada "fikir tartismasinin" ilersine gitmedigim,saygiyi kusur etmedigim insanlar mevcut.
Ancak fikirlerim degil "kisiligim"den dolayi fikirlerime saldirilirsa o zaman saygim kalmaz,gerci kufur etmem,onu soyleyeyim.
Kisacasi kimse kimseye takmasin.Takma olayi gerginlik yapar.

Tabriz_Han
12-11-2006, 07:55 PM
Ikiniz boyle ahlaksiz sekilde tartisinca, kufurlu kufurlu konusunca, birbirini kirmaya calisinca, birbirine hakaret edince, kotulestirmeye calisinca, LUTFEN Bahettin Nakshiband Bukhari, Ahmed Yesevi, Haci Bektash Veli, Yunus Emre, Mevlana v.s Atalarimizin isimlerini agizinizi bile almayin, arkalarinda saklanmya calismayin, ve kendinize ne Alevi nede Nakshibandi diye tanitmayin. Alevilere ve Nakshibandilere ve tum Turk millete hakaret ediyiyorsunuz.

Herhalde, ikinizin Turk oldugunu unutdunuz, musluman oldugunuzu unutdunuz...

Lutfen bu pis sozleri, kufurleri, hakeretleri durdurun, hem kendinizi hem bizi uzuyorsun, birbirinizi kabul edemeseniz daha birlik ve guclu olmanin ilk adimini bile atamadiniz demektir.

Altai_Han
12-12-2006, 04:29 AM

Tamam kaliyorum direnicegim kardesim sagol. ;)

Altai_Han
12-12-2006, 04:30 AM
Altai Han Abi Gitme Ya, Sen Bu Kadar Cabuk Pes Eden Biri Degilsin..
Hani Bana Hep Mucadele Diyordun, Simdi Kendin Mucadele'den Kaciyorsun ?
Lutfen Kuzenin Boztorgai'yi Dinle Ve Gitme ?

Saygi'lar, Boztorgai

Tamam Boztorgai gitmiyorum kalicagim ve direnicegim. ;)

Altai_Han
12-12-2006, 04:31 AM
Umarım gitmeyecektir Altai_Han kardesimiz .
Tanri Türkü korusun o zaten Yuce .

Gitmiyorum ismi güzel Mete ;)
Kaliyorum. ;)

Pax
12-12-2006, 08:13 PM
Inancima satastigin surece boyle yazacagim forum uyelerindende ozur diliyorum fakat kusura bakmayin herkesin onunde inancima hakaret ettirmem .
METE,
Bu başlıkta şu ana kadar senin inancına kimse hakaret etmedi. Alevilerin sayısı hakkında fikrini açıklamak hakaret değildir. Uslubu yanlış olabilir, ama bu sarfettiğin küfürler için mazeret olamaz!
Başka bir yerde varsa bunu rapor ederek bize göster.

Pax
12-12-2006, 08:26 PM
....
sen gitsen naksibendi forumlarinda yazissan guzel olmaz mi?

O zaman bu mantıkla buradan birçoğumuzu yolcu edebiliriz.
Ehem... sen Fenerliymişsin yahu!! Ne işin var burada, hade git Fenerlilerin takıldığı foruma :lol:
Aha... meğer sen Türkçüymüşsün, solcu, sağcı, AKPci, CHPci... yanlış adres! Sen Alevisin, Sünnisin, Türksün, Özbeksin, İTÜ mezunu veya Esentepe sakini değilsin :lol: şusun busun... GİT BURADAAAN!!

Bence tam tersine, kabul edilirken forum ahalisinin onayladığı TF Kuralları'na göre, farklılıkları hazmedemeyenler bu foruma girmemeli.

Arkadaşlar, lütfen!

uki
12-12-2006, 08:44 PM
bir de bunlarda tavsan meselesi var, o neyin nesi???

uki
12-12-2006, 08:54 PM
Birisinin (batil olsa dahi) inancina kufretmeyin ki, o da sizin hak inanciniza kufretmesin...

yavuz
12-13-2006, 12:43 PM
Tabii de mesela benim fikirlerimin icerigine farkli fikirlere sahip olup da surada "fikir tartismasinin" ilersine gitmedigim,saygiyi kusur etmedigim insanlar mevcut.
Ancak fikirlerim degil "kisiligim"den dolayi fikirlerime saldirilirsa o zaman saygim kalmaz,gerci kufur etmem,onu soyleyeyim.
Kisacasi kimse kimseye takmasin.Takma olayi gerginlik yapar.

Ben kimseye kişiliğinden dolayı saldırmam bunu bilesin ablacığım... Sana karşı zaten bir saygısızlığım da olmamıştır, bunu METE'ye ithafen söylüyorum. Söylediklerimin de her zaman arkasındayım. Ne zaman ki; Türkiye'de 15-20 milyon Alevi olduğunu kanıtlar, o zaman haksız olduğumu anlarım. Ancak "haksız" olan aslen ben de olsam, bana küfreden o dur ki; farz edelim "haksız" değil, yine bu davranışından dolayı haksız duruma düşmüştür.

Yavuz'um senin de sevenlerin var.

Ben senin Nakşibendi inancına hakaret etmelerini doğru bulmuyorum. Söyledikleri doğru değil. Ben tarikat ehli değilim lakin o değerli kurum ne kürtlerle özdeştir ne de kürt said'le ; Biz onun Orta Asya ayağını da biliriz. Geçmişini de. Kendi inançları için söz söylenmesini istemiyorsa söylemeyecek. Haksızlar. ben dikkat ediyorsam onlarda edecek.

"bu ağır mı olur bilmem insan ne yerse ondan kusar" hariçi bir şey değil.

yahut söz sahibine döner. Yahut söz sahibinindir. Bunun böyle bilinmesi belki geniş bakmanı sağlar.

Haklı olmak için küfretmemek gerekli. edince haksız oluyorsun haklı davanda.

Bu dünya ne bize kalır ne de başkasına. Allah hepimizin hesabını görür.

Öncelikle Gürkan Ağabey, sana bir kez daha teşekkür etmeyi borç biliyorum... Her zaman verdiğin "özür" mesajlarına uymaya özen göstermişimdir, ancak durum küfre dökülünce "özür etmesi gereken" sıfatı yer değiştirmiştir. Ancak ben yine de küfürlere karşılık vermemden dolayı forum sakinlerinden özür diliyorum. METE'nin bana küfür etmesinin gerekçesinin haklı olduğunu düşünsem yine özür dilerdim, çünkü biz böyle gördük; böyle yaşarız... "Alevilerin sayısı" hakkında haklı olarak yaptığım yoruma neden küfür ile karşılık verdi hala anlamıyorum... -Eski nicki ile- TürkDiaspora'nın da dediği gibi aklım ermiyor.

Dipnot: TurkDiaspora, cimrilik etme, 1 euro'ya artık ciklet bile vermezler, sen daha iyi bilirsin... :cool:

asena
12-13-2006, 02:04 PM
Yavuz kardesim,
Ben seni Alevilik ile ilgili olmayan konuda bu noktayi destigin icin elestiriyorum.Alevi nufusu nerede bahsedilmis ise,o konunun acildigi baslikta devam etmeliydin tartismana.Surada ben ciddi anlamda yezidilikten konusmak istiyordum.Sen dokundurdun,Mete kufretti,sen ve o devam ettiniz.
Hakli veya haksizi ben belirleyemem.Benim hakli buldugum,baskasina gore haksiz olabilir.
Unutma,su forumda Mete'nin mezhebi "Islamin" disina itildi bazi insanlar tarafindan.O da alakasiz konuda bu noktayi desme hakkina sahip olmus durumda.
Demek istedigim,konular dagitmayalim,gruplasmalar artiyor bu nedenle.Senin dusuncelerini hep bagimsiz algiladim,sen de benimkileri o sekilde algiliyorsun.Herkesin ayni seyi yapmasi lazim.
Dilerim alinmamis,gucenmemissindir.