View Full Version : TURAN devleti
TURKiSTAN
03-17-2006, 05:56 PM
Ne bileyim,bakıyorum tamamem ziyan içerisindeyiz gibi gösteriyor bu tartışmalar. Sırf sizin için söylemiyorum,kendim için de.Aklıma geliyor bu tip zırva şeyler.Yok Fars ırkı,yok Türk ırkı ,şu ırk,bu ırk. Kafamı karıştırıyor,beni bulanık sulara götürüyor.Sonra suratıma bir tokat gibi,Asr suresini hatırlıyorum, beni çekip alıyor,tekrar düşene kadar...
Asrga qasamki,
Asra yemin ederim ki,
(har bir) inson ziyon (baxtsizlik)dadir.
(her bir) insan ziyan (bahtsızlık)dadır.
Faqat imon keltirgan va solih amallarni qilgan,
Fakat iman edip salih amel işleyenler
bir-birlariga Haq (yo'li)ni va sabrli bolishni tavsiya etgan zotlargina (bundan ustasnodirlar.)
birbirlerine Hakkı ve sabrı tavsiye edenler bundan müstesnadır.
Bunlar ne salih ameller,ne de biz birbirimize sabırlı olmayı tavsiye ediyoruz. Neymiş kardeşim şu ırk böyle bizleri bu kadar sabırsız yapıp gözlerimizi kör eden,aşırılığa kaçıran. Evet,ben kendime bakıyorum,Türkiyeliyim,Türkistanlıyım,Türk'üm.Kanı mda anneannemden dolayı Abhazyalılık da var.Allah bilir kanımda Farsilik de vardır.Sakallarım gayet gür,olabilir valla :) Keşke de olsa.Şöyle hepimiz içiçe girsek,bir olsak.Karışık kuruyemişler gibi."Süper karışık".Böylece bu tip zırvadan ırki sorunlar da ortadan kalksa .Şoven Türkler de ,Şoven Farslar da müslüman değil mi?Allah'ın emrettiği bu ilk şeyi gönülleriyle kabul etmeden nasıl müslüman diyorlar kendilerine?Müslümanların kardeşliğini kabul etmeden... Mevlana Türk'mü peki? Ben Türk diye biliyorum :) Ama İranlı kardeşlerim de sahip çıkıyor,ne güzel.ama ne önemi var ki ayrıca Arap kardeşlerimiz de sahip çıksın. O en üstün ve yüce müslümanlardan biri değil mi?Tüm müslümanlar çıksın.
Vakit biraz geç oldu,hem yoruldum hem de yarın erken kalkacağım.Anlatmak istediklerimi tam bağlayamayacağım ama bir kaç alıntıyla sözümü devam ettireyim.
Kazakların üstün şairlerinden ikisi.Biri Mağcan,güzel insan şöyle demiş:
"Türkistan eki dünye esigi ghoy
Türkistan er Türktün besigi ghoy
Tamasha Türkistandey jerde tuvghan
Türktün Tengri bergen nesibi ghoy."
Diğeri de güzel insan Abay.O da şöyle demiş:
Mehebbetpen caratkan adamzattı
Sen de süy Allah’ını candan dattı
Adamzattın berini süy bavrım dep.
Sevgiyle yarattı ademoğlunu
Sen de sev Allah’ı canından çok
Ademoğlunun hepsini sev kardeş diyerek.
Allah Resulü güzel peygamberimiz de şöyle buyurmamış mı:
"İşlerde orta bir yol tutunuz, daima doğru olanı arayınız."
Ben Türkiye'lim,Türkistan'lıyım,Türk'üm.Bunları bilerek ve hissederek ,İran'ı,Farsileri,Kürt'leri ,Tacik'leri çok seviyorum.Kültürümüzü çok seviyorum,bu ortak,içiçe geçmiş kültürü.Namık Kemal Zeybek anlatıyor :
Deneyimli ve akıllı bir Tacik’le konuşuyoruz. “Dilimiz de bir, dinimiz de” diyor. Dinimiz bir, biliyoruz; peki "dilimiz nasıl bir oluyor?" derseniz Tacik’in iki cevabı var: “Dil, gönül demek değil mi? Gönlümüz de bir değil mi?” Evet Farsça’da “dil” gönül demek... Elbette Tacikçe´de de .. Zaten ikisi aynı dil...
“Neden ‘dil’imiz bir?” sorusuna ikinci cevap da var: “Dillerimiz tarihin derinliklerinde bir dilden ayrılma değil mi? Üstelik o kadar çok söz alıp vermişiz ki neredeyse birbirimizi anlıyoruz.”
Dostlar,Büyük İslam Devletinin zamanına bakın.Altın çağımız değilmiydi? O zaman içiçe ve sadece müslüman değilmiydik? Osmanlıya bakın,aynı şeyleri görmüyormuyuz?
Bugün Çanakkale Şehitlerini anıyoruz hüzünle.Mezarlara bakın,Türk olmayan bir çok şehit var.Bir tanesi de kanında zerre kadar Türk kanı olmayan anneannemin Abhazyalı amcası.Hepimizi ağlatan,üstün bir şair olan,İstiklal Marşımızın yazarı ve "Çanakkale Şehitlerine" şiiriyle bizlere ilham veren "yorgun savaşçı" Mehmet Akif Ersoy da Arnavut kökenli değil mi ? Orada yatan "düşmanlar" da var. Bir de ismi güzel,kendi güzel Mustafa Kemal'in beni ağlatan şu ululuğuna bakın:
"Uzak diyarlardan evlatlarını
harbe gönderen analar!
Göz yaşlarınızı dindiriniz.
Evlatlarınız bizim bağrımızdadır.
Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır.
Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra artık
Bizim evlatlarımız olmuşlardır."
İşte bunlar bizim kültürümüz,özümüz değil mi ? Siz ne diyorsunuz peki ?
Ben sırf Turan'ı değil,hem İran'ı hem de daha geniş birliktelikleri istiyorum ve diyorum ki:
Gelin canlar bir olalım!
(iki anlamda da)O Birlik ve bütünlük düşüncesiyle içimizi dolduralım...
Tabriz_Han
03-17-2006, 06:27 PM
Turkistan, yahshi sozlerin var duz anlatirsin.
Keske herkes senin gibi acik kafali ve medeni sekilde dusuneyebilirse.
Mencede "Irk" kavrami baya sacma, 10 nesili geri bakarsak kim bilir ne kanlar karismis ama bu bozulmak demek deyil yok oyle olurmu, Turkler her Millet gibi karisti SAF KANLI diye Millet yok.
Turk Milleti, Turkce konusan, kendini Turk hiseden, Turk orf-adet-gelenekler, tarihi, koku (yani dil, atalarimiz, kultur, kokumuz.....) hemde bazilarimizda azda olsa Turk kanida karismiz :P
Bunlar bir gercek, ve Turk Milleti bir arada birlik yada Turk Dovletler Birligi gerceklestirmek hepimiz icin faydali.
Disliyaci ve Korkak Milliyetcilikle olmaz bu isler, men Milletimi cok severim TURK OLMAKTAN ICIN GURURLA TITRIYOR ama baska Milletlerede saygim var, baskalari dislamak hosuma gitmez ve Turk Milleti mence cok kuvvetli baskadan korkmaya gerek yok, tabii gercekci olmamiz lazim birisi dusmanlik yapiyorsa onlari hal etmek lazim.
Neyse,
TURK DOVLETLER BIRLIGI bizim hareketimizdir bunu gerceklestirecez
Zolizar
03-17-2006, 06:55 PM
Ethnologue.com’a güvenmiyorum. Çünkü;
1. Iran nüfusu’nun 67,5 mln olduğunu söylüyor. Ama verdiği sayıları topladığımızda Iran nüfusu 72 mln’a çıkıyor. Ayrıca bazı verileri güncelleştirdiğimizde bu sayı 75 mln’a çıkıyor.
2. Uzbekistan’da yaklaşık 1 mln taciğin yaşadığını iddia ediyor. Hadi diyelim Tacikler Özbekistan nüfusunun %40’ını oluşturmuyorlar (Richard Foltz, Tajiks of Uzbekistan), Özbekistanlı Taciklerin iddia ettiği gibi de Özbekistan’da 7-8 mln Tacik yaşamıyor. Ama şundan emin olabilirsiniz Özbekistan’daki Tacik nüfusu kesinlikle 1 mln değil.
3. Ayrıca sizin dediğiniz gibi Ethnologue.com gidip ülkelerde araştırma yapmıyor. Kendilerine gönderilen bilgilere sitede yer veriyorlar:
http://www.ethnologue.com/info.asp
Brenda Shaffer (http://bcsia.ksg.harvard.edu/person.cfm?item_id=312&ln=full&program=CORE): Kendisi Iran Azerileri Hakkında En Güvenilir Kişilerinden biri kabul ediliyor. Onun dediğine göre hem Iran resmi makamları hem de Azeriler Azeri nüfusu hakkında kendi işlerine yarayan bilgiler veriyorlar. Ona göre Azeriler Iran Nüfusu’nun yaklaşık 1/3’ini, Farslar da %40’ını oluşturuyorlar.
http://www.aksiyon.com.tr/yazdir.php?id=11826
The formation of Azeri Collective Identity in Iran
http://tribun.com/Aktuel/Akt119%20a.pdf (makale'nin bir kısmı yer alıyor)
Svante Cornell:
Iranian Azerbaijan: A Brewing Hotspot
http://www.cornellcaspian.com/pub2/0411IRAN.pdf
Babek Öztürk:
Iran’daki Türk Nüfusu’na İstatistiksel Bakış
http://www.tebrizinsesi.com/02042005-38.html (http://www.tebrizinsesi.com/02042005-38.html)
The number of tajiks in Uzbekistan are 35-40% of total population of uzbekistan, if there are 26 mln people in uzbekistan, then tajiks are about 10 mln and more.
Amiri Turkiston
03-17-2006, 09:17 PM
The number of tajiks in Uzbekistan are 35-40% of total population of uzbekistan, if there are 26 mln people in uzbekistan, then tajiks are about 10 mln and more.
yo bro. gapni sindirib qo'yibsizku
O'zbekistonda hech qachon Tojik halq vakillari bunchalik ko'p chiqmagan chiqmaydi ham
bulmagan gaplarni qo'ysangizchi
ularni soni 10% ham chiqishi mumkin
Qizilbash
03-18-2006, 10:42 AM
TURKİSTAN
Farsların çoğunluğu hiç de senin gibi düşünmüyor.
Bize kardeş olana kardeşiz. Düşman olana nasıl kardeş olalım? :)
TURKiSTAN
03-18-2006, 02:20 PM
TURKİSTAN
Farsların çoğunluğu hiç de senin gibi düşünmüyor.
Bize kardeş olana kardeşiz. Düşman olana nasıl kardeş olalım? :)
Güzel kardeşim,nereden biliyorsun?Hangi İran'lıyla konuştun da böyle bir sonuca ulaştın? Hadi diyelim ki devletlerin birbirine karşı tutumundan bahsediyorsun..ne diyeyim,Allah kahretsin bu binbir yüzlü çirkin siyaseti.Kaderin şu cilvesine bak kardeşim. Yıllardır bazı milliyetçiler,Amerikan'ın da desteğiyle,İran'ın bütünlüğünü bozmak için Kürt'ler ile birlikte Azeri kardeşlerimizi kullanmaya çalışıyorlar.Burada Amerika'nın amacı Azeri Türk'ler ile Kürt'leri devreye sokarak karışıklık çıkarmak.Bir bakıyorsunuz pkk İran'da karakol basmaya başlıyor vs vs..Şimdi de Kürt'lerle birlikte hareket eden,Amerika'nın desteğini almış bu bazı milliyetçiler,Amerika'nın Kürdistan'ın oluşumuna destek vermesiyle,Amerikan karşıtı gibi gözüküyorlar.Maşalıkta üstlerine düşen görevi yapıyorlar.Ancak malesef, zamanında İran'ın pkk yı kullandığını da biliyorum.Bunlar iğrenç ve mide bulandıran siyasetin ta kendisi.
Peki halkların bunlarla bir alakası var mı ?Sen gidip İran'da anket mi yaptın ?Nereden bilebilirsin ki ?Bizim tarihin derinliklerinden gelen bağlarımız var ve bu bağı Kaşgarlı Mahmut Dîvân ü Lûgât-it Türk'ün de şu şekilde belirtmemiş mi:
"Fars'sız Türk olmaz, başsız börk olmaz." Şimdi Fars'ı baş, Türk'ü börk yapıyorsun deme.Biz birbirimizin baş tacıyız.Fars'sız Türk olmuyorsa, Türk'süz de Fars olmaz...
Türk mü ,Fars mı olduğu muallakta olan ama sonuçta kesinlikle (hepimizin)bizim büyük değerimiz olan,çok sevdiğim Ömer Hayyam'la kapatayım sözümü.
En doğrusu, dosta düşmana iyilik etmen;
İyilik seven kötülük edemez zaten.
Dostuna kötülük ettin mi düşmanın olur:
Düşmanınsa dostun olur iyilik edersen.
Tabriz_Han
03-18-2006, 04:08 PM
TURKiSTAN, lutfen biraz Pan-Persleri arastir ozaman anlarsin, bizi kullanan mullanan yok bize karsi buyuk hakaret edildi ve ediliyor, men tum Farslara karsi deyilim ama Iran Hukkumetine karsiyim. Dilim, milletim, haklarim serbest olunca mende onlara savunurum ama bu olmayana kadar deyisim isterim, Milletim ve memleketim icin,
Qizilbash
03-19-2006, 04:02 AM
Güzel kardeşim,nereden biliyorsun?Hangi İran'lıyla konuştun da böyle bir sonuca ulaştın?
İranlıyla da konuşmuşam talışla (onlar da farsdır) da konuşmuşam. Yalnız devlet diğil gayri devlet teşkilatların da faliyetleri baresinde malumatlar almışam. Bu kanaete gelmişem ki hatta ermeniler bile farslar gibi antitürk işler görmüyorlar.
Üstelik ben hepsi diğil çoğunluğu yazmışam.
Hadi diyelim ki devletlerin birbirine karşı tutumundan bahsediyorsun..ne diyeyim,Allah kahretsin bu binbir yüzlü çirkin siyaseti.Kaderin şu cilvesine bak kardeşim. Yıllardır bazı milliyetçiler,Amerikan'ın da desteğiyle,İran'ın bütünlüğünü bozmak için Kürt'ler ile birlikte Azeri kardeşlerimizi kullanmaya çalışıyorlar.Burada Amerika'nın amacı Azeri Türk'ler ile Kürt'leri devreye sokarak karışıklık çıkarmak.
Evet öyle. Ama bazı Güney Azerbaycan türkleri Amerikanın İrana ordu sokmasını istemiyorlar, ABD ye güvenmiyorlar.
Peki halkların bunlarla bir alakası var mı ?Sen gidip İran'da anket mi yaptın ?Nereden bilebilirsin ki?
İranda anket yapmadım. Ama talışlar arasında anket yapdım. Talışların neredeyse hepsi İranın Azerbaycana düşman hareketlerini destekliyorlar. Arkadaşımın Güney Azerbaycanda akrabaları var. Ondan da bazı şeyler hakkında bilgi alıyorum. İrandakı farsların çoğunluğu İran siyasetini destekliyorlar.
Bizim tarihin derinliklerinden gelen bağlarımız var
Bunu onlara söyle. Bize ilk düşman gibi yanaşan onlardır.
ve bu bağı Kaşgarlı Mahmut Dîvân ü Lûgât-it Türk'ün de şu şekilde belirtmemiş mi:
"Fars'sız Türk olmaz, başsız börk olmaz."
Bu onun fikridir.
Şimdi Fars'ı baş, Türk'ü börk yapıyorsun deme.Biz birbirimizin baş tacıyız.Fars'sız Türk olmuyorsa, Türk'süz de Fars olmaz...
Farssız türk olub ve olacak da.
Düşmanınsa dostun olur iyilik edersen.
Bir zamanlar ermenilere çok iyilikler etmişik.
Bilge_Kagan
03-19-2006, 05:00 AM
ve bu bağı Kaşgarlı Mahmut Dîvân ü Lûgât-it Türk'ün de şu şekilde belirtmemiş mi:
Kaynak verebilir misin ?
TURKiSTAN
03-19-2006, 07:58 AM
Qızılbaşım,bunlar da benim fikrim.Biliyorum,katılmıyorsun ama ne yapayım.Art niyetli olmayan farklı görüşler içerisinde olman seni sevmeme engel değil.Benim söyleyeceğim bu.
Anket konusuna gelince; benim bizzat şahit olduğum,tam tersi şeyleri söyleyenler de var.Ben bu insanların huzu hürmetine düşüncelerimi geliştiriyorum.Senin anketindeki gibi insanlara karşı,gerektiği şekilde hepbirlikte kavgamızı yaparız ,merak etme...
Ermenilerle ise,hala dost olabilmek için zamanımız var.Karşılıklı iyilikleri sürdürmeliyiz.Anadoluda yaşayan Ermeniler bizim namusumuzdur.Onların kılına zarar gelmemesi lazım.İslam bize bunu söyler.Türk'ler de buna çoğunlukla uymuş ve bunu bir gelenek haline getirmişler.Ben bu geleneği devam ettirmek isteyenler gibi düşünüyorum.Dost olana kadar tavizleri değil,iyilikleri devam ettirmeliyiz.Elbette kötü düşünceli olanları,katil ruhlu insanları göz ve kulak ardı etmeden.Dediğim gibi,onlarla kavgamızı hepbirlikte,tüm gücümüzle,doğru olan bu olduğu için yaparız..Ancak ben,o "pis" Ermenileri hatırlamıyorum.Hatırlamaya değecek insanlar değil.Ben asala
yüzünden acısı son noktaya gelerek kendini yakan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni'yi hatırlıyorum.Küçükken inanılmaz güzel şekilde,bize akordeon çalan,hikayeler anlatan ve onun sonradan Ermeni olduğunu öğrendiğim o amcayı hatırlıyorum.Bence en azından Türkiyedeki Ermeniler için hala vaktimiz var...Sonra Ermenistan "adam" olunca,ona da sıra gelir...
Qızılbaş,bir yazında Ömer Hayyam'ı çok seviyorum demişşin.Ömer Hayyam'da neyi seviyorsun peki ?
Bilge Kağan : http://www.turkhaber.org/220.html
O söz ,Dîvân ü Lûgât-it Türk'deki atasözlerinden biri.Biliyorsunuz,birbirlariga ters düşen bir çok atasözü var.Bu da onlardan biri.atalarımız " "Fars'sız Türk olmaz, başsız börk olmaz." dediği gibi, şu sözleri de söylemiş :
Farslı'ya dikkat et, dikeni kökünden sök.
Kılıç paslanırsa iş incinir, kişi Farslaşırsa eti, kanı bozulur.
İsteyen istediğini düşünsün.Atalarımız da farklı düşünmüz.Biz de şu an öyle düşünüyoruz.Ben düşmanlığın bir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum.Bir de konu Fars'lara kaydı,yoğunlaştık.Konu sadece Farslar değil ki benim için.Ben Abay atamızın dediği gibi , Adamzattın berini süyemin bavrım dep...
Cimkent
03-19-2006, 08:05 AM
Türkistan Mütevelli Heyet'e takılıyon dimi? Alıstağı Bavrıma'nın türkçesini okuyorsun. Abay'ı da onlar anlattı sana.
Tabriz_Han
03-19-2006, 08:14 AM
:shock:
TURKiSTAN, niye BIZ herkese yalvaralim, zorlan arkadas olmaya calisalim, yalama yapalim YETER ARTIK.
Ortadaki sorun Turk Milleti deyilki, biz cikip dedikmi, ha Fars dilli YASAK, Fars Kulturu YASAK, Fars diye birsey yok, Fars Tarihi yok...... Biz dedikmi, Ermenilerin tumu Hayvan, Soykirim ettiler, Ermenistan bize verilsin, Ermeni dunyanin en kotu insanlari....................
Bunlarin dedikleri Yukarda iste.
Biz 1500 sene, Irani yonetik, isteseydik bir Fars konusan kalmazdi, dili sokup yakardik, tek Fars kalmazdi.
Ermenilerle aynisini yapardik.
AMA BUGUNE BAKINIZ, BIZE NELER YAPIYORLAR NELER, BIZ BUNU HAK EDIYORMURUZ HA, BU INSANLARIN BIR KISIMIDA BUYUK ASAGLIK KOMPLEKS VE KISKANCLIK VAR.
Herkes guzel guzel konusur ama Gercekler biraz farkli arkadas.
Iranda cogunluk olan nufus Turk, bu Pan-Fars donemin etkisi ve kalintisi yuzunden Iranla tam iliski olamiyor, dusunun Iranin basinda Turk var, Turkce okunuyor okularda, resmi dil Turkce, Turklere sevgi ve iliski yapmak istiyen yonetim var.
Bugunki durum bam baska olurdu, Iran, Turkiye, Azerbaycan, nekadar guclu olurdu farkindami, buraya hic kimse giremezdi, ne Amerikan, ne Rus.
Yeter artik, bunlarin bize ihtiyaci var artik, Ermeni orada icine kapandi, icten oluyor, aclik, fakirlik, ve bolgede yalniz kaldi tek Iran onlarin yaninda kaldi.
TURKiSTAN
:shock:
Sen Dîvân ü Lûgât-it Türku okudunmu? Farslarin hakkinda ne yazdigini git bidaha iyi oku, orada sadece Arap Gocemenlere yahshi sozler okudum, hayat tarzlari biraz benzedigi icin ve kitabi Abbasid Halife okucagi icin.
Qizilbash
03-19-2006, 08:29 AM
Qızılbaşım,bunlar da benim fikrim.Biliyorum,katılmıyorsun ama ne yapayım.Art niyetli olmayan farklı görüşler içerisinde olman seni sevmeme engel değil.Benim söyleyeceğim bu.
Anket konusuna gelince; benim bizzat şahit olduğum,tam tersi şeyleri söyleyenler de var.Ben bu insanların huzu hürmetine düşüncelerimi geliştiriyorum.Senin anketindeki gibi insanlara karşı,gerektiği şekilde hepbirlikte kavgamızı yaparız ,merak etme...
Ermenilerle ise,hala dost olabilmek için zamanımız var.Karşılıklı iyilikleri sürdürmeliyiz.Anadoluda yaşayan Ermeniler bizim namusumuzdur.Onların kılına zarar gelmemesi lazım.İslam bize bunu söyler.Türk'ler de buna çoğunlukla uymuş ve bunu bir gelenek haline getirmişler.Ben bu geleneği devam ettirmek isteyenler gibi düşünüyorum.Dost olana kadar tavizleri değil,iyilikleri devam ettirmeliyiz.Elbette kötü düşünceli olanları,katil ruhlu insanları göz ve kulak ardı etmeden.Dediğim gibi,onlarla kavgamızı hepbirlikte,tüm gücümüzle,doğru olan bu olduğu için yaparız..Ancak ben,o "pis" Ermenileri hatırlamıyorum.Hatırlamaya değecek insanlar değil.Ben asala
yüzünden acısı son noktaya gelerek kendini yakan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni'yi hatırlıyorum.Küçükken inanılmaz güzel şekilde,bize akordeon çalan,hikayeler anlatan ve onun sonradan Ermeni olduğunu öğrendiğim o amcayı hatırlıyorum.Bence en azından Türkiyedeki Ermeniler için hala vaktimiz var...Sonra Ermenistan "adam" olunca,ona da sıra gelir...
Humanist fikirlerin var. :)
Qızılbaş,bir yazında Ömer Hayyam'ı çok seviyorum demişşin.Ömer Hayyam'da neyi seviyorsun peki ?
Şiirlerini seviyorum. Felsefi düşünceler var şiirlerinde.
TURKiSTAN
03-19-2006, 08:30 AM
Türkistan Mütevelli Heyet'e takılıyon dimi? Alıstağı Bavrıma'nın türkçesini okuyorsun. Abay'ı da onlar anlattı sana.
Çimkent,aslında uslubun iyi oldu.Sanki daha çok ders anlatır gibi yazılar yazıyoruz. Ben de bu uslubla konuşmak istiyorum.Daha samimi...
Evet,koçum,Uzaktaki Kardeşimin Türkçesini okudum.Herkez okumalı.Sen kimsin bilmiyorum söyle bana da bileyim nerden öğrenmişsin beni? Ben,bilmeniz gerekenleri söylerim.Hazır konuyu açtın ki sen zaten bu yazımı okumuşsundur.O zaman forumdaşlar da okusun. http://www.yesevi.edu.tr/ayhaber/old_issues/025/index.htm (Öğrencilerimizin sanat Gecesi kısmına bakın)
Koçum,bu yazıyı yazdıktan sonra Namık Kemal Zeybek yazımı çok beğenmiş ve beni yanına çağırdı.Ben bunu onlara yazmadım.Yahoo groups daki turk_eli grubuna yazmıştım ve o gruptaki tanıdığım Kazak bir abla çok beğenerek Yesevi üniversitesindeki bir Kazak hanıma göndermiş.O da N.Kemal Zeybek'e. N.Kemal Zeybek bana,kendilerinin kurdukları bir öğrenci grubuna katılmamı istediğini söyledi. Ben Namık Kemal Zeybek'i ne kadar beğensem de bu teklife bir şey demedim.Çimkent,benim hiç bir yere takıldığım yok.Hiç kimseyle bir bağlantım. Beni ne sağımdan tutabilirsin,ne solumdan.Ne Türkçülüğümden ,ne müslümanlığımdan.Ben kulpsuzum. Öğrendiğim herşeyi kendim öğrenmişimdir,Abay'ı kim bana benim Abay'ı anladığım gibi anlatabilir ki ?
Şimdi söyle bana bakalım ,ne amaçla ,niye böyle bir şey söyleme ihtiyacı duydun ve sen kimsin koç ?
Cimkent
03-19-2006, 08:45 AM
kötü bir niyetle değil tabi
yalnız geçmişimi çağrıştırdığı için yazdım. Yesevi üniversitesinde biraz ömür tükettik de.. ondan...
genco
03-19-2006, 09:04 AM
Ne bileyim,bakıyorum tamamem ziyan içerisindeyiz gibi gösteriyor bu tartışmalar. Sırf sizin için söylemiyorum,kendim için de.Aklıma geliyor bu tip zırva şeyler.Yok Fars ırkı,yok Türk ırkı ,şu ırk,bu ırk. Kafamı karıştırıyor,beni bulanık sulara götürüyor.Sonra suratıma bir tokat gibi,Asr suresini hatırlıyorum, beni çekip alıyor,tekrar düşene kadar...
Asrga qasamki,
Asra yemin ederim ki,
(har bir) inson ziyon (baxtsizlik)dadir.
(her bir) insan ziyan (bahtsızlık)dadır.
Faqat imon keltirgan va solih amallarni qilgan,
Fakat iman edip salih amel işleyenler
bir-birlariga Haq (yo'li)ni va sabrli bolishni tavsiya etgan zotlargina (bundan ustasnodirlar.)
birbirlerine Hakkı ve sabrı tavsiye edenler bundan müstesnadır.
Bunlar ne salih ameller,ne de biz birbirimize sabırlı olmayı tavsiye ediyoruz. Neymiş kardeşim şu ırk böyle bizleri bu kadar sabırsız yapıp gözlerimizi kör eden,aşırılığa kaçıran. Evet,ben kendime bakıyorum,Türkiyeliyim,Türkistanlıyım,Türk'üm.Kanı mda anneannemden dolayı Abhazyalılık da var.Allah bilir kanımda Farsilik de vardır.Sakallarım gayet gür,olabilir valla :) Keşke de olsa.Şöyle hepimiz içiçe girsek,bir olsak.Karışık kuruyemişler gibi."Süper karışık".Böylece bu tip zırvadan ırki sorunlar da ortadan kalksa .Şoven Türkler de ,Şoven Farslar da müslüman değil mi?Allah'ın emrettiği bu ilk şeyi gönülleriyle kabul etmeden nasıl müslüman diyorlar kendilerine?Müslümanların kardeşliğini kabul etmeden... Mevlana Türk'mü peki? Ben Türk diye biliyorum :) Ama İranlı kardeşlerim de sahip çıkıyor,ne güzel.ama ne önemi var ki ayrıca Arap kardeşlerimiz de sahip çıksın. O en üstün ve yüce müslümanlardan biri değil mi?Tüm müslümanlar çıksın.
Vakit biraz geç oldu,hem yoruldum hem de yarın erken kalkacağım.Anlatmak istediklerimi tam bağlayamayacağım ama bir kaç alıntıyla sözümü devam ettireyim.
Kazakların üstün şairlerinden ikisi.Biri Mağcan,güzel insan şöyle demiş:
"Türkistan eki dünye esigi ghoy
Türkistan er Türktün besigi ghoy
Tamasha Türkistandey jerde tuvghan
Türktün Tengri bergen nesibi ghoy."
Diğeri de güzel insan Abay.O da şöyle demiş:
Mehebbetpen caratkan adamzattı
Sen de süy Allah’ını candan dattı
Adamzattın berini süy bavrım dep.
Sevgiyle yarattı ademoğlunu
Sen de sev Allah’ı canından çok
Ademoğlunun hepsini sev kardeş diyerek.
Allah Resulü güzel peygamberimiz de şöyle buyurmamış mı:
"İşlerde orta bir yol tutunuz, daima doğru olanı arayınız."
Ben Türkiye'lim,Türkistan'lıyım,Türk'üm.Bunları bilerek ve hissederek ,İran'ı,Farsileri,Kürt'leri ,Tacik'leri çok seviyorum.Kültürümüzü çok seviyorum,bu ortak,içiçe geçmiş kültürü.Namık Kemal Zeybek anlatıyor :
Deneyimli ve akıllı bir Tacik’le konuşuyoruz. “Dilimiz de bir, dinimiz de” diyor. Dinimiz bir, biliyoruz; peki "dilimiz nasıl bir oluyor?" derseniz Tacik’in iki cevabı var: “Dil, gönül demek değil mi? Gönlümüz de bir değil mi?” Evet Farsça’da “dil” gönül demek... Elbette Tacikçe´de de .. Zaten ikisi aynı dil...
“Neden ‘dil’imiz bir?” sorusuna ikinci cevap da var: “Dillerimiz tarihin derinliklerinde bir dilden ayrılma değil mi? Üstelik o kadar çok söz alıp vermişiz ki neredeyse birbirimizi anlıyoruz.”
Dostlar,Büyük İslam Devletinin zamanına bakın.Altın çağımız değilmiydi? O zaman içiçe ve sadece müslüman değilmiydik? Osmanlıya bakın,aynı şeyleri görmüyormuyuz?
Bugün Çanakkale Şehitlerini anıyoruz hüzünle.Mezarlara bakın,Türk olmayan bir çok şehit var.Bir tanesi de kanında zerre kadar Türk kanı olmayan anneannemin Abhazyalı amcası.Hepimizi ağlatan,üstün bir şair olan,İstiklal Marşımızın yazarı ve "Çanakkale Şehitlerine" şiiriyle bizlere ilham veren "yorgun savaşçı" Mehmet Akif Ersoy da Arnavut kökenli değil mi ? Orada yatan "düşmanlar" da var. Bir de ismi güzel,kendi güzel Mustafa Kemal'in beni ağlatan şu ululuğuna bakın:
"Uzak diyarlardan evlatlarını
harbe gönderen analar!
Göz yaşlarınızı dindiriniz.
Evlatlarınız bizim bağrımızdadır.
Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır.
Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra artık
Bizim evlatlarımız olmuşlardır."
İşte bunlar bizim kültürümüz,özümüz değil mi ? Siz ne diyorsunuz peki ?
Ben sırf Turan'ı değil,hem İran'ı hem de daha geniş birliktelikleri istiyorum ve diyorum ki:
Gelin canlar bir olalım!
(iki anlamda da)O Birlik ve bütünlük düşüncesiyle içimizi dolduralım...
Türkistan,
Farisiler'in veya Araplar'ın kardeşliğine ben inansam tarih inanmaz...
Yüzyıllardır kutsal toprakların bekçiliğini yapan Osmanlı'nın, o topraklardan nasıl atıldığını biliyorsundur sanırım...
Hadi diyelim o olaylar tarihte kaldı, günümüze gelelim...
Günümüzde de kafa aynı kafa, değişen bir şey yok...
Taa.. Şah döneminden Molla dönemine kadar ve bügün bile İran'ın en büyük ticarı faaliyeti (%80'i falan) Fransa,İngiltere,Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleriyle...
Ölen Arabistan Kralı için en çok İspanya üzüldü, her yıl akıttığı milyon dolarlar için...
Suriye, kuyruğu sıkışıncaya kadar PKK'yı besledi, barındırdı...
Kiminle kardeş olacağız, nankör Peşmergelerle mi?
Dubayi şeyhleriyle mi?
Kuvayt Kralıyla mı?
"Buralardaki halklarla" diyorsan, oralarda halk mı var ki?
Ne zaman bu halklar istediklerini iş başına getirebilmişler?
İran'ın en büyük hayali, bölgesini kotrol edecek güç olmak...
Valla ilk saldıracakları biz oluruz;yoksa "Müslümanız, bize saldırmazlar" diye mi düşünüyorsun?
İrak'a saldırmadılar mı? Irak, Müslüman değil miydi?
İtiraf edeyimki, ben Arapları da Farisileri de Müslüman anlayışa sahip görmüyorum...
Müslümanlığın en güzel yaşandığı ülke yine bizim ülkemiz...
Endonazya'yı da Malezya'yı da gördüm...Araplardan, Farisilerden
daha bilinçliler...
Her şeyden önce imanın şartı olan "temizlik" var oralarda...
Araplarda o da yok...
Diğer düşüncelerine katıldığımı da belli ettim zaten...
Tabriz_Han
03-19-2006, 09:34 AM
Tek Musluman olan Ulus Arap yada Fars deyilki, Pakistan, Endonesya, Malasya, Hindistan, Bangladesde 700 miylon Musluman var, ve onlar Turke karsi saygisi var menimde onlara buyuk sevgi ve saygim var.
Tum Araplarida ayni gormeyelim ama, Suriyede yahshi Araplarla karsilastim, hepsine hor gore kardasim, Magreb Kuzey Afrikanin insanlari cok hosdur.
Herkesi dusman gormeyelim hele hele, Avrupaya dost gorebiliyormusuz ama Araplara halen ayni gozlen bakiyoruz, bu asinda bize hic yakismaz ve dogru deyildi.
Asil Hain ve dusman Avrupa, ama onlarla iliskileri girmeye sorun cikmiyor ama Araplarla cikiyor yeter artik, biz Avrupanin oyuncagi olamayiz, onlar istiyorki Turk-Arap dusman kalsin.
Turk-Arap iliskileri savunuyorum (Suudi, Urdun harci, asil en kotu derecede hainler bu Kralliklar bunlarla hic iliski olmaz o kralliklar yok edilene kadar)
evgin
03-19-2006, 10:36 AM
Tarih birbirlerine sırtını dönerek özünü oluşturan toplumlarından kopup parçalanan bir çok Türk İmparartorluğuna şahitlik etmiştir.Günümüz Konjonktürü ise Türklüğü yeni bir seçim yapmaya zorunlu kılmaktadır.Dünya sistemi giderek çok kutuplu bir düzene geçi yapmaktadır.Bu yeni düzen yeni bir Amerika çıkartmayacaktır.Dünya siyasetine yön verecek yapılar kültürel bloklardır.Türklüğün yapacağı seçim bir gelecek sorunsalı değildir bir var olup olmama sorunsalıdır.Türk Dünyası doğacak yeni düzende ya kendi kültürel temelli bloğunu oluşturup hür devletler topluluğu olacaktır ya da bloklar arası tampon bölgeler olmak dışına çıkamayacaktır.Adı Turan Devletleri Birliği ya da Turan Federasyonu önemi yoktur.Türk Birliği bir elzemdir çünkü tarih tekerrür etmemelidir.Türk Birliği olasılığı üzerine tartışmak ancak zaman kaybıdır irdelenmesi gereken hangi boyutlarda ve nasıl kurulacağıdır.Bence bu birlik Kemalist Felsefenin motoru olacağı sırasıyla kültürel,ekonomik ve siyasi spill-over sürecleri sonunda hayat bulabilecektir.Üzerinde durulması gereken bir diğer nokta ise ne tür bir birlik hedeflenirse hedeflensin ulus-devlet yapısından vazgeçilmemesi gerekliliğidir çünkü ulus-devlet olmaksızın emperyalizmle baş edilemez.Türk Birliği emperyalist bir çizgiye çekilirse sonu emperyalizme ya yem ya da maşa olmaktır.
saygılar...
genco
03-19-2006, 12:34 PM
Turk-Arap iliskileri savunuyorum (Suudi, Urdun harci, asil en kotu derecede hainler bu Kralliklar bunlarla hic iliski olmaz o kralliklar yok edilene kadar)
Kardeş,
Dost olabileceğimiz birkaç Arap ülkesi ismi verebilir misin?
Tabriz_Han
03-19-2006, 01:17 PM
Genco
Kardeş,
Dost olabileceğimiz birkaç Arap ülkesi ismi verebilir misin?
Tunus, Fas, Cezayir bence, bize ihanet etmediler ve Turk dusmanligi yoktur.
Yakinda Suriye iliskiler artiralabilir, halkin bir kesimi Osmanliyi yardim etti.
Yani hepsini kotu diyemeyiz onu demek istedim arkadas.
genco
03-20-2006, 01:34 PM
[QUOTE]Tunus, Fas, Cezayir bence, bize ihanet etmediler ve Turk dusmanligi yoktur.
Bu ülkelere Sudan'ı da katabiliriz sanırım...
Osmanlı döneminde yaşamış olsaydık, dediklerin doğru; en yakın dostumuz olurlardı ...
Günümüzde durum farklı; bu ülkeler, Fransa'nın İngiltere'nin gözünün içine bakıyorlar...Fransızlar ne derse onu yapıyorlar...Özellikle de Cezayir...
Şuan Cezayir'de inşaat işiyle uğraşan bir arkadaşım, buraların Fransa'nın arka bahçesi olduğunu söylüyor
İnanmayacaksın belki, Avrupa Birliği'ne Türkiye'den önce gireceklerini söylüyorlarmış; çünkü Fransızlar onları, öyle inandırmışlar ki garanti görüyorlarmış AB ye girmeyi...
Yakinda Suriye iliskiler artiralabilir, halkin bir kesimi Osmanliyi yardim etti.
Suriye'de Amerika korkusu olmasaydı, bize bu kadar yanaşır mıydı acaba?
Yıllar yılı PKK'yı besleyen Suriye'nin dostluğu şöyle dursun; almayalım...
Amerikan tehdidi yarın bitsin, ertesi gün Hatay'ı istemeye başlar yine...
Suriye budur...bu kadar saf olmayalım...
Yani hepsini kotu diyemeyiz onu demek istedim arkadas
Biraz palazlansalar, biraz bölgelerinde söz sahibi olmaya başlasınlar, kötü mü iyi mi oldukları anlaşılır...
Biz bölgemizde, "balyoz güç" konumuna gelmiş olsak, hepsi en iyi dostumuz olurlar...
Tıpkı Osmanlı'nın güçlü dönemindeki gibi...
O zaman petrolden gelen milyar dolarlarını tıpış tıpış getirip Türkiye'ye yatırırlar...
Amerika'nın bizi bölgemizde zayıf göstermek(Çuval olayı gibi) için elinden geleni yapmasının altında yatan gerçek başka ne olabilir ki?..
Bizim güçlü olmamız, Orta-Doğuda oynanan oyunları bozar çünkü...
Güçsüz kalmamız için de içimizdeki mikserleri kullanıp, karıştırıp duruyorlar...
Bugünlerde "maşalar" yoğun mesaide...
Yani, içimizdeki kargaşayla uğraşmaktan başımızı kaldıracak zamanımız olmasın...Kendi meselelerimizle uğraşmaktan, boğuşmaktan güçsüzleşelim...
Dışardan bakıldığında da "Türkiye'nin kendine hayrı yok ki" denilsin...
"Hasta adam" yerine konulmak isteniyoruz açıkçası...
FAKAT;
Türk milleti bu oyunu bozacak...Tuzaklara düşmeyecek... Buna inanıyorum...
Tabriz_Han
03-20-2006, 03:50 PM
Genco
Osmanlı döneminde yaşamış olsaydık, dediklerin doğru; en yakın dostumuz olurlardı ...
Günümüzde durum farklı; bu ülkeler, Fransa'nın İngiltere'nin gözünün içine bakıyorlar...Fransızlar ne derse onu yapıyorlar...Özellikle de Cezayir...
Şuan Cezayir'de inşaat işiyle uğraşan bir arkadaşım, buraların Fransa'nın arka bahçesi olduğunu söylüyor
İnanmayacaksın belki, Avrupa Birliği'ne Türkiye'den önce gireceklerini söylüyorlarmış; çünkü Fransızlar onları, öyle inandırmışlar ki garanti görüyorlarmış AB ye girmeyi...
Haklisin, ve herhalde biliyorsunuz Fransa oralarda ne bicim Soykirim eymisler, hele Fransada 6 milyon Cezayir/Fasli var.
Bunlarin "Fransa" sevgisi yok ki, ayni bizim gibi durumlarina gore, etraftakilere gore ister istemez onlarla pazarlama yapmali. Fransizlara karsi halk arasinda buyuk nefret var.
Bizim Avrupayla iliskelerimiz var, onlari seviyormuruz?
Genco
Suriye'de Amerika korkusu olmasaydı, bize bu kadar yanaşır mıydı acaba?
Yıllar yılı PKK'yı besleyen Suriye'nin dostluğu şöyle dursun; almayalım...
Haklisin, Yunanistan, Ermenistan ve Avrupanin diyer ulkelerinide unutmayalim ama.
Bu o dovletindeki Basdaki Baatistler Ailesinin yaptigi pislikleri, ama bunu bilin Suriye halki o yonetimi en az bizim kadar nefret ediyor.
Hatay durumu buyuk hayal, Hatayi unut onlar Halepden korksun orasi Turkmen kenti.
Ama bunuda unutma, son Kurt haritalara bak, nasilda Suriyeyi katmislar icine.
Turkiye, Suriyeye sahip cikarsa, halkini medeni sekilde davranirsa bize onemli derecede dost kazanmis olur.
Rumlara sozde yaklasabiliyormusuz ama Suriyeyle olmaz, Suriye halki bize yakindir ve degerli Suriyeli arkadaslarim var, onlarla birlikte oldugumda Turk nefreti hic hisetmedim, tersine saygi verildi.
Demek istedim, bizim boyle kalmamiz bize yararlamiyor, tam tersine dusmanlarimiza faydalaniyor. Onlar istiyorki biz hep dusman kalalim, onlar kiskirta yapsin biz kavga edelim ve asil dusman orada otursun patlamas misirini yiyerek hazirladigi oyunu buyuk ekranda izlesin, iki tarafa silah satsin ve ikisi bir birine param parca ettigi zaman desin ah bak su Muslumanlari nasilda kendilerini kesiyorlar en iyisi biz ortaya girelim.........
Bir kac sene once, Suriye Arap Birlik toplantilarda zar zar zar konusurdu Turkiyeye karsi, ama simdi? tam tersine, bizim menfaatlarimizi ve iyiligimizi anlatiyor, simdi bundan kim faydalaniyor? Turkiye icin bu yahshi deyilmi tabiki iyi.
50 sene once Avrupada 10 milyonca insan oldurulmus, savas icindediler, ama simdi oraya bakiniz, birlik kurmuslar, baya da faydaliniyorlar, bu kotumu iyimi sen karar ver.
Mence Turkiye Suriyeyi yaklasmali, daha buyuk onemi ve faydasi var.
Dikat edirsen, Turkiyenin ekonomik sikintalari hep dusman ulkelerin yuzunden oluyor, yok bir tarafdan Sovyet sorunu vardi, obur tarafdan Ermeni, oteki yandan Rum, Suriye, Bulgaristan, Irak, Iran :shock: biz analim artik bunlar bize karsi oyanan oyunlar.
Bulgaristanda 1 miylon Turk var, onlar her sene siyasete gucleniyorlar, Gurjistan artik dost devletine donustu, Yunnanistanla bile iliskiler fena gitmiyor. Artik Suriyeyle citti alanda birseyler yapmali, bunlar Turkiye icin onemli, oyunun deyisik boyutlari gorelim arkadaslar, kucuk meselerlde kalmayalim, kutunun disinda dusunmeliyiz.
Sizce?
Uyyonli
03-20-2006, 04:32 PM
Yes it is possible and no one can stop us from buildin No iran nor russia or china but We us the turks not all the turks don't want. you know why because we have dick-tators on the government that they don't wan't geve away leadership. And we all know that we have cultural diferrences nowaday with national pride like being uzbek, or we simple call ourself turks because we ashamed of that relity and the past our ancesters passed. I mean Allah seperated us because we didn't like each other and din't wanna accept each other's culture languages(accents).:oops: :evil:
Funny thing we all wann be like Europeanized or Russianized because we thing the're cool. may be they're but if we like them it won't work that well so just lets be us and keep that dream for future............................................ And alse we have islamist who think turko-rasizm or our national pride is the enemy of Islam, and I think it is our one of the BIGGEST dushman.
Tabriz_Han
03-20-2006, 05:08 PM
Aaaah
Yes it is possible and no one can stop us from buildin No iran nor russia or china but We us the turks not all the turks don't want. you know why because we have dick-tators on the government that they don't wan't geve away leadership.
Yes we do have some bad leaders but hey nothing stays the same, our history shows us that its only a matter of time before a strong leader emerges;) Iran is in a crisis due to the fact there are 30 million Turks in the country and they are the largest group, infact its in Iran's interest to support us.
Russia may not support us but it has more internal measure's to worry about plus, it cannot intervine as the West don't want Russia to become powerfull. There's always two sides to the story actually many more when it comes to "Pollitricks".
And we all know that we have cultural diferrences nowaday with national pride like being uzbek, or we simple call ourself turks because we ashamed of that relity and the past our ancesters passed. I mean Allah seperated us because we didn't like each other and din't wanna accept each other's culture languages(accents).:oops: :evil:
Ozbeks are Turks just like I am an Azeri Turk just like Turkiye Turks are Turks, we have a common root culture and history not to mention language and history. We have more in common then we have differences and this is somthing we MUST build upon.
Funny thing we all wann be like Europeanized or Russianized because we thing the're cool. may be they're but if we like them it won't work that well so just lets be us and keep that dream for future............................................ And alse we have islamist who think turko-rasizm or our national pride is the enemy of Islam, and I think it is our one of the BIGGEST dushman.
There's nothing cool in being Russian, unless you think "White Pride", the "Cossacks" or having a population suffering from alcholocism, drug abuse and aids.
We are what we are, were TURKS and this is somthing I will always be proud of and respectfull of.
Islam is the majority of ours religion, it is beneficial for Muslims and the wider Muslim world for us to unite, as we will have control over ourselves and regional stabillity without Western meddlers trying to corrupt our beautiful faith. As a Union, this will also be a Union of Muslim's aswell, its in everyone's interest, for someone to be against this and claim its because they are a Muslim I seriously suggest their agenda and wonder if they are Western Puppets, what should we do, just accept Western pressure be embarrased of what we are let them divide and conquer us and distort and corrupt our religion and make Muslim fight Muslim, NO!!!
Turan- Turk States Union is the key for all our people to benefit from.
Regards
narcoleptic
03-20-2006, 05:11 PM
Yes it is possible and no one can stop us from buildin No iran nor russia or china but We us the turks not all the turks don't want. you know why because we have dick-tators on the government that they don't wan't geve away leadership. And we all know that we have cultural diferrences nowaday with national pride like being uzbek, or we simple call ourself turks because we ashamed of that relity and the past our ancesters passed. I mean Allah seperated us because we didn't like each other and din't wanna accept each other's culture languages(accents).:oops: :evil:
merhaba,
do u know that the war tecnique : "ricat" or "crescent" ? our hero ancestors were "Selcuklu Emperial" and "Ottoman Emperial" used to that war technique along so long centuries and they had won so many wars,u know.
u can look at the maps and u can see so easily that : All Turkish Nations are arrenge in order as a rosary.
Turkey + Azerbaycan + Türkmenistan + Özbekistan + Tataristan + Tacikistan + Kırgızistan....in north of that > Kazakistan.and so many Turkish societies in that geography.
i believe that line will unite one day and one day all Turkish nations ll collect under one roof . We ll draw the biggest crescent of the world.;)
regards.
Uyyonli
03-20-2006, 05:17 PM
merhaba,
do u know that the war tecnique : "ricat" or "crescent" ? our hero ancestors were "Selcuklu Emperial" and "Ottoman Emperial" used to that war technique along so long centuries and they had won so many wars,u know.
u can look at the maps and u can see so easily that : All Turkish Nations are arrenge in order as a rosary.
Turkey + Azerbaycan + Türkmenistan + Özbekistan + Tataristan + Tacikistan + Kırgızistan....in north of that > Kazakistan.and so many Turkish societies in that geography.
i believe that line will unite one day and one day all Turkish nations ll collect under one roof . We ll draw the biggest crescent of the world.;)
regards. Inshallah. Let the People diside it Allah may welcome it we may have biggest powerful nation ever.
Tatarstan can be problem just because of powerful contendent Russian brothers...
Tabriz_Han
03-20-2006, 05:21 PM
Russia's biggest problem is Russian Nationalism, its a self-destructive cause because the Russian population is declining and by the looks of things it will carry on declining at a rapid rate. On the other hand the Turk and other Muslim populations in Russia are rapidly increasing, its a matter of demographics but our people may suffer in the short term at the hand of very Racistly minded Russians, like our poor Meshket Turk brothers and sisters who suffer from Russian abuse today:(
Uyyonli
03-20-2006, 05:23 PM
There's nothing cool in being Russian, unless you think "White Pride", the "Cossacks" or having a population suffering from alcholocism, drug abuse and aids.
But if watch the conserts or tv they all try speak Russian while the're talking in uzbek" like "da vobshem" or "nu prichyom" instead ha umumen, or ne sebebden.
Uyyonli
03-20-2006, 05:25 PM
Russia's biggest problem is Russian Nationalism, its a self-destructive cause because the Russian population is declining and by the looks of things it will carry on declining at a rapid rate. On the other hand the Turk and other Muslim populations in Russia are rapidly increasing, its a matter of demographics but our people may suffer in the short term at the hand of very Racistly minded Russians, like our poor Meshket Turk brothers and sisters who suffer from Russian abuse today:(
Thats true but if u like Russia too meny Russians in Uzbekistan or anywhere in central asia that can be the reason to keep us seperate.:shock:
narcoleptic
03-20-2006, 05:35 PM
Tatarstan can be problem just because of powerful contendent Russian brothers...
i know but Turkey is criminal about that subject.because turkey didnt give that subject important enough.but tatars have strong will and we can earn them again.
Russia's biggest problem is Russian Nationalism
i ve so many russian friends and so many russian are really fearful.i am talking with them sometimes and they afraid of Turkish so much. Turkey and all Turkish nation is the biggest problem of them, believe me . Russia is no problem ;)
Uyyonli
03-20-2006, 05:52 PM
i know but Turkey is criminal about that subject.because turkey didnt give that subject important enough.but tatars have strong will and we can earn them again.
i ve so many russian friends and so many russian are really fearful.i am talking with them sometimes and they afraid of Turkish so much. Turkey and all Turkish nation is the biggest problem of them, believe me . Russia is no problem ;)
OK thats true however how we forum users can spread this Idia or Idialism to C.Asia. Me I can write one bad ass words or smth like that and copy it copy mashine and do it as Wahhabis did but probably thay will catch me and put me in jail for 20 years...
genco
03-21-2006, 10:50 AM
Haklisin, ve herhalde biliyorsunuz Fransa oralarda ne bicim Soykirim eymisler, hele Fransada 6 milyon Cezayir/Fasli var.
Bunlarin "Fransa" sevgisi yok ki, ayni bizim gibi durumlarina gore, etraftakilere gore ister istemez onlarla pazarlama yapmali. Fransizlara karsi halk arasinda buyuk nefret var.
Bizim Avrupayla iliskelerimiz var, onlari seviyormuruz?
Haklisin, Yunanistan, Ermenistan ve Avrupanin diyer ulkelerinide unutmayalim ama.
Bu o dovletindeki Basdaki Baatistler Ailesinin yaptigi pislikleri, ama bunu bilin Suriye halki o yonetimi en az bizim kadar nefret ediyor.
Hatay durumu buyuk hayal, Hatayi unut onlar Halepden korksun orasi Turkmen kenti.
Ama bunuda unutma, son Kurt haritalara bak, nasilda Suriyeyi katmislar icine.
Turkiye, Suriyeye sahip cikarsa, halkini medeni sekilde davranirsa bize onemli derecede dost kazanmis olur.
Rumlara sozde yaklasabiliyormusuz ama Suriyeyle olmaz, Suriye halki bize yakindir ve degerli Suriyeli arkadaslarim var, onlarla birlikte oldugumda Turk nefreti hic hisetmedim, tersine saygi verildi.
Demek istedim, bizim boyle kalmamiz bize yararlamiyor, tam tersine dusmanlarimiza faydalaniyor. Onlar istiyorki biz hep dusman kalalim, onlar kiskirta yapsin biz kavga edelim ve asil dusman orada otursun patlamas misirini yiyerek hazirladigi oyunu buyuk ekranda izlesin, iki tarafa silah satsin ve ikisi bir birine param parca ettigi zaman desin ah bak su Muslumanlari nasilda kendilerini kesiyorlar en iyisi biz ortaya girelim.........
Bir kac sene once, Suriye Arap Birlik toplantilarda zar zar zar konusurdu Turkiyeye karsi, ama simdi? tam tersine, bizim menfaatlarimizi ve iyiligimizi anlatiyor, simdi bundan kim faydalaniyor? Turkiye icin bu yahshi deyilmi tabiki iyi.
50 sene once Avrupada 10 milyonca insan oldurulmus, savas icindediler, ama simdi oraya bakiniz, birlik kurmuslar, baya da faydaliniyorlar, bu kotumu iyimi sen karar ver.
Mence Turkiye Suriyeyi yaklasmali, daha buyuk onemi ve faydasi var.
Dikat edirsen, Turkiyenin ekonomik sikintalari hep dusman ulkelerin yuzunden oluyor, yok bir tarafdan Sovyet sorunu vardi, obur tarafdan Ermeni, oteki yandan Rum, Suriye, Bulgaristan, Irak, Iran :shock: biz analim artik bunlar bize karsi oyanan oyunlar.
Bulgaristanda 1 miylon Turk var, onlar her sene siyasete gucleniyorlar, Gurjistan artik dost devletine donustu, Yunnanistanla bile iliskiler fena gitmiyor. Artik Suriyeyle citti alanda birseyler yapmali, bunlar Turkiye icin onemli, oyunun deyisik boyutlari gorelim arkadaslar, kucuk meselerlde kalmayalim, kutunun disinda dusunmeliyiz.
Sizce?
Sizn bakış açınız tamamem halklar açısından olduğu için oldukça iyimser bir yaklaşım gösteriyorsunuz...
Oralarda halkın adı var...
Çanakkale'ye biz savaşmak için gelen Müslüman halklar neden "Biz Müslüman kardeşlerimize karşı savaşmayız" diyemediler...
Bugün bile, oralardaki Müslüman halkı üzerimize gönderseler, yine karşı çıkacaklarını sanmıyorum... Çünkü onlar birer köle, efendileri ne ders onu yaparlar...
İran-Irak savaşında da her iki tarafın halkı "İki Müslüman ülkeyiz, neden savaşıyoruz" diyebildiler mi?
Bugün Irak'ta iç savaş yaşanıyor, ölen de öldüren de Müslüman... Oradaki halk neden karşı çıkamıyor?
Suriye'deki halkın da köleden ne farkı var?
Baas rejimini değiştirebiliyorlar mı yıllar yılı?
Halk ama sadece adı halk..
Bizdeki gibi, sevmediği yönetimi sandığa gömebiliyor mu?
İşte o zaman halk derim...
O nedenle, adı geçen ülkelerin halkları iyi olabilir ama neye yarar...
Efendileri onun bunun maşasıyken, onlara düşen ise sadece itaat etmek; aksi takdirde boyunları gider...
Ülkeler arası, menfata dayalı ilişkiler sürdürülebilinir ki zaten yapılan da odur, yani onlardan dost olmaz...
Tarih boyunca kalleşliği şiar edinenler, birden bire mertoğlu mert olamazlar ki....
O, bize mahsusdur...
Tabriz_Han
03-21-2006, 11:17 AM
Genco
Çanakkale'ye biz savaşmak için gelen Müslüman halklar neden "Biz Müslüman kardeşlerimize karşı savaşmayız" diyemediler...
Bugün bile, oralardaki Müslüman halkı üzerimize gönderseler, yine karşı çıkacaklarını sanmıyorum... Çünkü onlar birer köle, efendileri ne ders onu yaparlar...
Demeyen olmadimi??? Pakistanlilar hapise atildi, iskence verildi, hele bazilarini oldurduler, bunlar gercekler Pakistanli arkadaslarim bile anlatiyor.
Taa Endonesyadan gelenler oldu, Balkanlardan, Kafkaslardan.
Sen Muslumanlardan herhalde bas etmiyorsun, Araplardan herhalde;) ama unutma Araplarin hepsi ihanet etmedi, buyuk sayida Arap geldi yanimizda savasti, onun icin hepsini hor goremeyiz.
Genco
İran-Irak savaşında da her iki tarafın halkı "İki Müslüman ülkeyiz, neden savaşıyoruz" diyebildiler mi?
Bugün Irak'ta iç savaş yaşanıyor, ölen de öldüren de Müslüman... Oradaki halk neden karşı çıkamıyor?
Belki meni yanlis anladim, men dedimki, Amerika gibi gucler iste bunu istiyor, Musluman Muslumanla savasin, maalesef oyunlarini dusuyoruz.
Cok haklisin, simdi Irakda olan seyler cook kotu, asil olacak sey, Sunni Shii Mezar tasamali ve Shii Sunni Mezara tasamali, ama oradaki gucler iki tarafi kulaniyor:(
Genco
Suriye'deki halkın da köleden ne farkı var?
Baas rejimini değiştirebiliyorlar mı yıllar yılı?
Israel kuvvetli Suriye istermi;) Suriye halki yahshidir, hukkumeti berbat, insanlari suclama, onlar zulum icinde yasiyor.
Genco
Halk ama sadece adı halk..
Bizdeki gibi, sevmediği yönetimi sandığa gömebiliyor mu?
İşte o zaman halk derim...
Herkes Turk gibi Guclu olamaz :P Ama genelestirme yanlis olur, onlarda Halk, hemde cok hos bir Halk, Arap, Turkmen, Hristiyani.....
Nasilda bugun Fransayi bazilari sozde dost diye bakabilirler asil o beni hayret ediyor.
Suriye halki okadar farkli deyil, Suriyele iyi iliski olursa bu Turkiyeyi yarar bunu inkar edemeyiz, bizi kullananlar istiyorki, Turk Suriyeden nefret etsin, Suriye Turklerden nefret etsin, ve tum komsularimizi aynisini isterler.
Bu oyunu bozmak lazim.
Destankutluhan
03-22-2006, 03:16 AM
Bence bugun bizlerin karsi karsiya oldugu en buyuk sorun "Turan mumkun mu , degil mi " sorunu degildir.
Bugun icin yapilmasi gereken, icerisinde genis dusunce yelpazesinde insanlari barindirabilecek, siyasi bir yapilanmadan cok toplumlararasi yakinlasmayi ve soydaslar arasindaki dayanismayi amaclayan bir dusunce ve orgutlenme tarzinin gelistirilmesidir.
Bunun icin tek kistas insanlarin ayni soydan gelmis olduklarina inanmalari, farkli toplumlar halinde gelismis olsalar da ortak degerleri gelistirmeye arzulu olmalari, ortak hareket etme dusuncesini benisemis olmalari yeterlidir.
Bu alanda faaliyet gosteren dernek ve olusumlarin da siyasi bir temsil grubu gibi hareket etmeyi birakmalari, tuzuk ve yonetmeliklerini daha genis ve cagdas bir yelpazeye oturtarak siyasi dusuncelerinden dolayi "soydaslik ruhuna" inanan insanlari dislamaktan ve, "benim olsun da..." hastaligindan vazgecmeleri lazimdir.
Zaman hizla ortak degerlerde bulusma ve genis bir cephelesmeye gitme zamanidir ve bunu yapmak icin de pek fazla zamanimiz yok. Dunyadaki siyasi ve ekonomik dengeler hizla degisiyor ve maalesef bizlerin aleyhine seyrediyor. Boyle bir cephelesme hic kuskusuz ki ileride cok ciddi roller ustlenebilir. Su anda hedeflenmesi gereken de budur.
narcoleptic
03-25-2006, 09:46 AM
Suriye halki okadar farkli deyil, Suriyele iyi iliski olursa bu Turkiyeyi yarar bunu inkar edemeyiz, bizi kullananlar istiyorki, Turk Suriyeden nefret etsin, Suriye Turklerden nefret etsin, ve tum komsularimizi aynisini isterler.
Bu oyunu bozmak lazim.
"" Kudüs'te toplanan onbinlerce Arap, minarelere ve kulelere yerleştirilen İngiliz mitralyözleri, zırhlı otomobillerindeki İngiliz askerleri karşısında göğü dalgalandıran bir gürleyişle coşkun ve korkusuz haykırıyorlar:
' Yaşasın Mustafa Kemal Paşa!' ""
Pierre Benoit
Fransız yazar,araştırmacı
genco
03-25-2006, 01:16 PM
Araplara da Farisilere de düşman değilim ama onların kardeşliğine de inanmıyorum...
Tarihi tesbit, genlerinde "kalleşlik" olanlarla "kardeşlik" olmaz.
Balık hafızalı bir millet olduğumuz için dünü hatırlamayız ve çıkmaz sokaklara giren Suriye'nin, İran'ın birden bire Türkiye dostu görünmeleri karşısında, mest oluruz...
Halbuki, daha dün, bu ülkelerin gizli servisleri, ülkemizi karıştırmak hatta bölmek için harıl harıl çalışıyorlardı...
Bombalar patlatıp, eylemler yapıyorlardı..
Çok iyi hatırlıyorum, Fatih'de bir apartman dairesinde Azeri kökenli İran vatandaşlarını, İran istihbaratı, rejim muhalifi diye, sabaha kadar işkence ederek sorgulayıp, sonra da infaz etmişlerdi...
"Başörtüsü meselesi" hangi ülkeden ithal edilmiştir?
"Küdüs Geceleri"nde boy gösteren hangi ülkenin elçilik görevlisiydi?
"Başörtü eylemleri"nde yakalanan yabancı uyruklular, hangi ülkenin vatandaşlarıydı?
Hatay'ı gözüne kestiren,
Fırat'ın suları için "Su krizi" yaratan.
Apo'yu kucağında besleyen ,
Hangi ülkelerdi acaba?
Ha..Paçaları tutuştu; şu, bu...her neyse diyelim ve madem düşmanlık etmeyi bıraktılar, dost olmak mı istiyorlar*
Önce inandırıcı olmaları lazım gelmez mi?
Mesela: Ticari ilişkilerde Fransa,Almanya,İngiltere... gibi devletler yerine 1.sıraya Türkiye'yi oturtsunlar görelim...
Mesela:Petrolden gelen milyar dolarlarını, İsviçre bankalarına değil de Türk bankalarına yatırsınlar
Mesela:Yatırımlarını Türkiye'ye yapsınlar...
Harcamalarını Türkiye'de yapsınlar...
Çocuklarını Türkiye'de okutsunlar..
Hem Müslüman ülkeyiz..
(Kızları okutmadıkları için başörtüsü de bahane olamaz)
Biz de anlayalım o zaman kadim dostumuz olduklarını...
"Kardeşlik" ise bam başka bir düşüncedir.
Mesela: Orta-Asya'daki Türk devletleriyle ve topluluklarıyla "Kardeş" olmamız için "Akrabalık" bağımız var. Bu bağ kuvvetlenirse, gerisi kolay...
Ortak yönlerimiz var zaten. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle, zamanla bağımız kuvvetlenir...
Mesela:Bu tür forumlara gelme amacımız da bu değil midir?
Bu arada, bir takım aklı evvelller çıkıp, "bir çuval inciri mahvetmeye" çalışmıyorlar değil. Artık, bilinçli mi yapıyorlar, bilinçsiz mi, orasını anlamak zor?!..
Özellikle de "ırkçılık" ve "şeriatçılık" hayali kuranlar, bu düşünceleriyle sadece zarar verdiklerini bilmeliler...
Yok "Siz az Türksünüz, biz şöyle Türküz..."
veya
"Gelin şeriatta birleşelim. Din kardeşliği kuralım. Biz iyi Müslümanız, siz değilsiniz"
Gibilerinden, içi boş laflar yerine, birbirimize saygı-sevgi duyararak, kucaklaşmalıyız önce... "Tanış" olmalıyız; yani yakınlaşmalıyız ve birbirimizi daha yakından tanımalıyız...
Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan,Kazakistan,Aze rbaycan,Türkiye ve diğer Türk topluluklarında yaşayan insanlar, birbirlerine sürekli olarak gidip gelmeliler...Bir şehirden bir şehire gider gibi yani. Devletler, bu imkanı sağlamalı...
Okullararası, etkinlikler olamalı. Memurlar,işçiler,çiftçiler,esnaflar,tüccarlar...vs . sürekli temas halinde olmalı...
Böylece, inanıyorum ki kültürel ve ekonomik bir birliktelik meydana gelecektir.
İşte o zaman adı "Turan" mı olacak, "Orta-Asya Türk Devletleri Topluluğu" mu olacak, başka bir isim mi bulunacak, zamanı gelince, bir karara bağlanılır nasıl olsa...
Naçizane bir fikrim de eskileri karıştırıp durmak bize bir fayda sağlamaz;çünkü ölülerden medet ummak nafiledir...Onların hepsi
birer Tarihi şahsiyetlerdir; hepimiz saygıyla analım...Onların güzel huylarını kendimize şiar edinelim...Hatalarını da tekrar etmeyelim...
Yeni başbuğlar, kağanlar, hanlar,sultanlar da aramayalım; bulamayız çünkü...
Bizim düşüncelerimizi hayata geçirecek olan, işbaşına getireceğimiz hükümetleri seçerken iyi seçelim...Yanılmayalım...
Budur önemli olan...
Tabriz_Han
03-25-2006, 02:56 PM
Genco
Araplara da Farisilere de düşman değilim ama onların kardeşliğine de inanmıyorum...
Inanmasan Inanma, Zorlan Ask olmaz arkadas.
Genco
Tarihi tesbit, genlerinde "kalleşlik" olanlarla "kardeşlik" olmaz.
Oyle bir olay yok, gellenikte bize karsi kotulluge rastlamadik Araplardan, zaten Farsiler Araplarin altindaydi.
Genco
"Başörtüsü meselesi" hangi ülkeden ithal edilmiştir?
"Küdüs Geceleri"nde boy gösteren hangi ülkenin elçilik görevlisiydi?
"Başörtü eylemleri"nde yakalanan yabancı uyruklular, hangi ülkenin vatandaşlarıydı?
Hatay'ı gözüne kestiren,
Fırat'ın suları için "Su krizi" yaratan.
Apo'yu kucağında besleyen ,
Hangi ülkelerdi acaba?
Araplar acaba ulkelerini yonetiyormu? hayir Arap killiginda Amerikanlar yonetiyor ;)
Genco
Mesela: Ticari ilişkilerde Fransa,Almanya,İngiltere... gibi devletler yerine 1.sıraya Türkiye'yi oturtsunlar görelim...
Mesela:Petrolden gelen milyar dolarlarını, İsviçre bankalarına değil de Türk bankalarına yatırsınlar
Mesela:Yatırımlarını Türkiye'ye yapsınlar...
Harcamalarını Türkiye'de yapsınlar...
Çocuklarını Türkiye'de okutsunlar..
Hem Müslüman ülkeyiz..
(Kızları okutmadıkları için başörtüsü de bahane olamaz)
Katiliyorum, bunuda istiyorum.
Ama anlatigim gibi, Arap ulkeleri kim yonetiyor acaba?
Onlari sevmiyorsun tamam, ama dusman olmaya gerek yok, dumanlik sadece bize ve onlara zarar verir, asil dusmanimiz onlar deyil ve biz onlarla hic bir iliski kurmasak gordugumuz gibi Imperiyalistler oraya ele gecirir.
Bolgemizde baris ve dostluk lazim, Araplarla yakinlasmakta sakinca yok, Turkiye faydasini gorur.
TURK DOVLETLER BIRLIGI bu asirda gerceklestirilecek
narcoleptic
03-25-2006, 07:24 PM
Araplarla yakinlasmakta sakinca yok, Turkiye faydasini gorur.
NEYE LAYIKSA
Atatürk'ün, Adana'da Hatay için “Kırk asırlık Türk yurdu yabancı elinde tutsak kalamaz!” demesinden iki gün sonraydı. Mersin'de istasyondan kentin içine doğru yavaş gidiyordu. Yolun üstüne karalar giyinmiş ve ellerinde büyük bir uran (pankart) tutan birkaç genç kız çıktı. Uranda şu yazı vardı: "Suriye hemşehrinizi de kurtarın!"
Suriye, ancak din kardeşi olan bir ulusun yurduydu. Türkiye’yse artık dinci değil ulusalcı bir devletti. Suriye içinde, bütün tutsak yurtlar için olduğu gibi, kurtuluş dilerdi. Ancak kurtarmaya kalkmak anlamsız olurdu. Çevrede hıçkırıklar ve gözyaşları yoktu. Atatürk'ün de gözleri ıslanmış değildi. Suriyelilerin, 1. Dünya Savaşı’nda Türk düşmanlarıyla birleştiklerini, Türk ordusunu arkadan vurmaya çabaladıklarını, ihanet ettikleri için ihanete uğradıklarını düşünüyordu. “Her ulus, layık olduğu yaşayışa erer!” dedi ve yürüyüp gitti.
(Niyazi Ahmet Banoğlu)
genco
03-26-2006, 12:22 PM
[QUOTE]Inanmasan Inanma, Zorlan Ask olmaz arkadas.
O zaman zorlama arkadaş...
Yüzyıllardır İslamın bayraktarlığını yapmış Osmanlı'yı arkadan hançerleyen millet, elinden gelse bizi bir kaşık suda boğar...Birazcık arka bulsalar, ayakları yerev sağlam bassa; hemen önlerine Türkiye haritasını alıp, toprak istemeye kalkışırlar merak etme sen...
Hem sonra benim dost olmam ya da olmamam, ne ki? Kimseyi bağlamaz...
Bakarsın hükümetimiz Araplarla da Farslarla da dost, hatta "Kardeş" oluverir...Belirtiler de yok değil aslında...
Oyle bir olay yok, gellenikte bize karsi kotulluge rastlamadik Araplardan, zaten Farsiler Araplarin altindaydi.
Sana, Mekke'nini müdafası için canlarını ortaya koyan Fahrettin Paşa ve askerlerinin hikayesini okumanı tavsiye ederim...tarihi bir olaydır.
Araplar acaba ulkelerini yonetiyormu? hayir Arap killiginda Amerikanlar yonetiyor ;)
Aynı şeyi söylemiştim; efendiler ve köleler diye...Hatta, "Oralarda halkın sadece adı var" demiştim.
Onlari sevmiyorsun tamam, ama dusman olmaya gerek yok, dumanlik sadece bize ve onlara zarar verir, asil dusmanimiz onlar deyil ve biz onlarla hic bir iliski kurmasak gordugumuz gibi Imperiyalistler oraya ele gecirir.
Yazımın ilk cümlesi: "Araplara düşman değilim" şeklindedir...
Galiba okumadan cevap yazıyorsun arkadaşım...
Bolgemizde baris ve dostluk lazim, Araplarla yakinlasmakta sakinca yok, Turkiye faydasini gorur.
"Dost olabiliriz" dedim zaten; ama biz neden yakınlaşalım ki? Yakınlaşacak olan varsa, o da onlardır... Bugünlerde, Türkiye'nin dostluğuna acil ihtiyaçları var...
Dostluklarını görelim önce, ne kadar samimiler...
Türkiye'yi ticarette en ön sıraya koysunlar da anlayalım dostluklarını...
Yoksa, öyle paçaları tutuşunca hatırlamasınlar bizi...
TURK DOVLETLER BIRLIGI bu asirda gerceklestirilecek
İnşallah...
Ne yazıkki, böyle hamasi sözlerle gerçekleşseydi çoktaaan gerçekleşirdi...
Ülkelerin yakınlaşması için çalışılmalı ki gayretler var ama çok yetersiz...
Devlet politikası haline getirilmeli ki böyle bir politikamız yok; bu düşüncede olan iktidarımız da...
NOT:İran gizli servisinin, İran asıllı 2 Azeri Türkü'nü, rejim muhalifi diye, Fatih'te bir apartman dairesinde, sabaha kadar işkenceyle nasıl öldürdüğünü gösteren resimleri buldum ama bir türlü sayfaya koyamadım.
kılıçbek
03-27-2006, 05:54 AM
Turan elbetteki mümkündür.
Turan mümkün değil diyenler genellikle komünistlerdir,entanasyonalistlerdir.
Bu insanlar aynı kanı taşıyan,aynı kültüre sahip olan,aynı kökten gelen,tarih birliği olan,dilleri bir olan TÜRKLERin birleşmesini yani turanı imkansız olarak görürken,hem türkleri hemde onlarla hiç bir bağı olmayan insanları tek bir çatı altında toplamaya kalkmaktadırlar,buna inanmaktadırlar.
Turan mümkün değil diyen bir insan nasıl olurda enternasyonalizme mümkün der???
Turan gerçekleşemiyecekse enternasyonalizm nasıl gerçekleşecek????
Bu gerçekten çok saçma bir düşünce...
Bir diğer arkadaşlarımız,turan gerçekleşebilir ancak bu islama uygun değil diyen dindar arkadaşlarımız,turanı dine aykırı bir durum olarak görmekteler.
Gerçek düzen,Hakk düzen ,Allah'ın düzeni olan nizamı alemdir.Buna yürekten inanıyorum.
Nizamı alem müslümanların bir çatı altında toplanmasını ve Allah'ın uygun bulduğu düzenle yönetilmesidir.
Dindar kardeşlerim soruyorum:
İslam dünyası tek bir çatı altında birleşmelidir diyorsunuz katılıyorum ancak bunların bir anda hepsinin birleşmesi mümkünmüdür???
Yoksa ilk önce arap birliği,türk birliği,pers birliği gerçekleşmeli ve daha sonrada bunlarmı birleşmelidir???
Ben 2. şıkkın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Aybike
03-29-2006, 06:13 AM
EVET TURAN MÜMKÜN..
Engelmi var?
borcugin
03-29-2006, 09:10 AM
EVET TURAN MÜMKÜN..
Engelmi var?
S.A.
Aybike bu Mankurtları nasıl aşacağız bu Mankurtları? Sen ondan haber ver, gerisi hikayedir, hiç kimse engel olamaz.
Selametle.
narcoleptic
03-29-2006, 09:25 AM
Mankurtları nasıl aşacağız bu Mankurtları?
Türk'ün töresidir Nayman Ana.ölse bile ruhu her daim sürecektir.Dönenbay bütün mankurtların beyin hücrelerini allak bullak etmeye devam edecektir.bütün mankurtlar beyinlerini ve benliklerini kazanamasalar dahi Dönenbayların pençeleri arasında ölmeye mahkumdurlar.
Bir gün gelcek bütün dünyada Nayman Anaların sözü geçecek Türk fırtınası esecektir.Bütün Dönenbayların gazaları mubarek ola!
kılıçbek
03-29-2006, 12:23 PM
Mankurtlar eskidende vardı şimdide varlar.
Mankurtlar eskiden Türk birliğinin kurulmasına nasıl engel olamadılarsa bugünkülerde olamaz.
Mankurtluk kandan kana,soydan soya geçen bir şey değil.
Bugün mankurtların varolması gelecek nesillerinde mankurt olacağı anlamını taşımaz.
Onları kim nasıl mankurt yaptıysa gelecek nesilleride Türkçü yetiştirilir.
eğtim şart;)
borcugin
03-29-2006, 02:37 PM
eğtim şart;)
S.A.
Ama düzgün okullarda ve cemaatlerde
Selametle.
Aybike
03-29-2006, 09:40 PM
S.A.
Aybike bu Mankurtları nasıl aşacağız bu Mankurtları? Sen ondan haber ver, gerisi hikayedir, hiç kimse engel olamaz.
Selametle.
A.selam..
Nasıl aşacağımız ben bir araya buraya yazmıştım.OLay olmuştu:)))
Bu aralar politik yazmiiim diyorum..Ortam karışmasın.Ben biraz gırgır takılayım..Sonrası ALLAH kerim...
borcugin
03-30-2006, 06:51 AM
S.A.
Çekip gidiyorsunuz, buralarda kalıyoruz yapayalnız, mankurt mankurt iletiler, başlıklar, sormacalar ortalıkta cirit atıyor. Kardeşim diyoruz atıp tutanlara, yine arkası kesilmiyor iftiraların, karalamaların, hop dedik mankurt efendi diyoruz, basıyorlar küfürü, basıyorlar küfürü. Eee ne de olsa mankurt adam, onu karşına alıp muhabbet etmekle zaten hata yaptığını anlıyorsun.
Hakikaten forum.uz şimdilik iyi. Ama uzun sürmez, hemen mankurt başlıklı konular açılır, provakatörler devreye girer, aslında Türk saymadıkları Türk olan her şeyden rahatsız olurlar, bakıyorlar olmuyor, mankurt bu ya, hemen apış arası sözler salyalar... Neyse, sen biraz gırgır takıl, sonra yine politik ol. Çünkü buralar eskiden sizlerle daha güzeldi. Bir çok arkadaşımız gitti, çok üzüldük, kalanlar hep aynı kişiler, hep aynı sözler. Kaçmak yok. Meydanı boş bırakmak yok. Biz de varız. Dünya kimsenin çizmek istediği gibi değildir. Her türden görüşü okumak, tartışmak, bilgilendirmek iyi hoşta, ahhh birde şu incitici küfür ve sözler olmasa... Neyse ablası büyüyüp adam olacaklar inşallah.
Selametle.
Aybike
03-30-2006, 01:35 PM
A.S
Merak etme ..biz burdayız..Onlar hiç bir halt yiyemezler:)))
Ve ALLAHA şükür onların korktukları kadar kalabalığız....
Seckjin Khan
03-30-2006, 01:51 PM
Hoşgeldin Aybike :)
Aybike
03-30-2006, 01:56 PM
Hoşgeldin Aybike :)
Sağol canımın içi....:lol:
LocoTurco
03-31-2006, 02:24 AM
Turan elbette Mümkündür. Şu sıralar da bu birliği hayata geçirmek için zemin hazırdır aslında. Lakin, bu birliğin oluşumu için oluşacak zemini evvelden tahmin eden emperyalistler Türkiyemizin başına Sırasıyla Ecevit i ve AKP'yi getirmişlerdir. Hatta bu Süreç Rahmetli Turgut Özal'ın öldürülmesiyle başlamaktadır... Türk Birliği Mümkündür... Ama bir çözüm değildir. Asıl birleştirici Unsur İslam olmalıdır. Dil,Renk,Irk ayırmadan tüm dünya müslümanlarını bir araya getirebilme ülküsü...
Bazı Özbek arkadaşların konuşma tarzındaki laubalilik de açıkçası hiç rahatsız etmiyor beni. Zaten yıllardır başkalarının boyunduruğunda yaşamış olmanın alışkanlığından vazgeçmek kolay olmassa gerek. İyi/Kötü, yıllardır Türk ve Müslüman coğrafyanın yegâne bağımsız ülkesi olduğumuz için, sanırım söylediklerimiz biraz daha ciddiye alınabilir. Ya da her cümlenin sonuna bir ek getirebilirim daha inandırıcı olması için: ov...
Altai_Han
12-11-2006, 05:40 AM
Turan ural-altay dilinden olan halklara verilen genel bir isimdir.Türk, Moğol, Macar, Fin-Ugur dilleriyle halklarını ve bu halkların ortak bir kökenden geldigini var sayan ideolojik bir terimdir.
Bu terim ilk olarak Orta İran destanı Şahname'de kulanılmıştır, Turan terimi (Ērān gibi, Īrān = "Ārya ülkesi", Turan da "Tūrk ülkesi" anlamına gelir.)
Turan halkları bilinen ilk büyük birligini hunlar zamanında sağlamışlardır ve pasifikten orta avrulpaya kadar uzanan bir coğrafyaya hakim olmuşlardır. Hunlar Türk, Fin, Macar, Ugur, Mancur, Mogol, Tunguz, Kore halklarından oluşan bir konfedarasyondan oluşuyordu.
Bu günkü Turan ideolojisi bu temelere dayanır. Bu ülkünün amacı ortak ortak dilleri konuşan bu halkları globalleşen dünya karşısında ayakta tutabilmek için aynı çatı altında birleştirme ülküsüdür..
fin macar kore nasıl turk birliginde olabilir ?
kalyonx
12-11-2006, 06:43 AM
turan bence baya zor olmaz gıbı
Demir Kağan
12-11-2006, 06:51 AM
Siz öyle sanın..
Adalar denizinden Altaylara bizde bu inanç ve bu Türklük ateşi varken Turan ya kurulacak ya kurulacak!
AFANDI
12-11-2006, 07:42 AM
macarlar tamamda finler?
asya1917
12-11-2006, 11:17 AM
Tarih zor olanları yazmıştır... Ve demiştir ki inancın varsa insana zor mu dayanır?
timurlenk
12-11-2006, 11:38 AM
bu adam lavuk kesin lavuk...
BOZ-OK
12-11-2006, 11:40 AM
macarlar tamamda finler?
Finler kesin su koyuverir, miymintidir onlar...:cool:
kheshseriti1
12-12-2006, 12:05 AM
turan yani ne:?:
BOZ-OK
12-12-2006, 01:22 AM
Iyi bir sey...:cool:
Altai_Han
12-12-2006, 03:36 AM
Altay dilleri, Ural-Altay dil ailesinin Altay koluna verilen isimdir. Altay dilleri Avrupa'dan, Orta Doğu'ya ve Orta Asya'dan Uzak Doğu'ya kadar uzanan büyük bir coğrafyada konuşulan dilleri kapsayan bir dil ailesidir. Altay kolunda Türk dil gurubu, Moğol, Japon ve Kore dilleri bulunur.
Altay dil ailesinin kolları şöyledir:
Ural-Altay dil ailesi bir dil ailesi`dir. Bu ailenin Altay kolu Türkçe, Moğolca, Tunguzca'dır. Macarca ve Fince ise bu ailenin Ural kolundandır. Bazı dilbilimciler Korece ile Japonca'yı da bu aileye katmışlardır. Bu dil ailesinde konuşucu sayısı en fazla olan Türkçe'dir. Türkçe'yi 300-350 milyon kişi dolayında insan konuşur.
Ural dil ailesi: Fince
Ayrıca Fince ve Macarca'da bu gruba girmektedir.
Fin–Ugur kolu: Fince, Lapça, Macarca, Ugurca, Estonca
Turan ural-altay dilinden olan halklara verilen genel bir isimdir.Türk, Moğol, Macar, Fin-Ugur dilleriyle halklarını ve bu halkların ortak bir kökenden geldigini var sayan ideolojik bir terimdir.
Bu terim ilk olarak Orta İran destanı Şahname'de kulanılmıştır, Turan terimi (Ērān gibi, Īrān = "Ārya ülkesi", Turan da "Tūrk ülkesi" anlamına gelir.)
Turan halkları bilinen ilk büyük birligini hunlar zamanında sağlamışlardır ve pasifikten orta avrulpaya kadar uzanan bir coğrafyaya hakim olmuşlardır. Hunlar Türk, Fin, Macar, Ugur, Mancur, Mogol, Tunguz, Kore, Japon halklarından oluşan bir konfedarasyondan oluşuyordu.
Bu günkü Turan ideolojisi bu temelere dayanır. Bu ülkünün amacı ortak ortak dilleri konuşan bu halkları globalleşen dünya karşısında ayakta tutabilmek için aynı çatı altında birleştirme ülküsüdür..
Altai_Han
12-12-2006, 03:57 AM
- Ural-Altay Dil Ailesi = TURAN
- Altay Dil Ailesi = Büyük Türkistan
- Türk lehçeleri
- Oğuz Grubu
- Türkçe
Türk halkları ya da genel isimleri ile Türkler, Avrasya'da geniş bir coğrafyaya dağınık, Türk dillerini konuşan halk grubudur. Farklı derecede tarihsel ve kültürel ortaklıklara sahiplerdir. Günümüzün Türk kavimleri, Azerbaycan'da, Kazakistan'da, Türkiye'de, Türkmenistan'da, Özbekistan'da, Kırgızistan'da ve bazı diğer özerk Türk devletlerinde yaşarlar.
Büyük bir coğrafyaya dağınık olmalarına rağmen, birçok ortak özelliklere sahiplerdir, bunların en önde geleni dil akrabalığıdır. Türkiye'de konuşulan Türkçe çoğu diğer Türk dillerine yakındır. Türk dilleri, Altay dilleri'nın alt kolunu oluşturmaktadır.
19'ncu yüzyıldan itibaren Türk kavimlerinin ortaklıklarını vurgulayan siyasi ve kültürel ideolojinin adı Türkçülük'tür. Türk halklarının dilleri, kültürleri ve tarihi ile meşgul olan bilim dalının adı Türkoloji'dir.
Tue'kue, Török, Türküt [değiştir]"Türk" sözcüğünün geçmişi hakkında farklı tezler vardır:
Bir teze göre Türk kelimesi Çince Tue'kue'den kaynaklanmıştır. 3000 yıllık Çin yazılarında anlatılan ve Çinlere komşu olarak ülkeler kurmuş olan Tue'kue halkı, bazı diğer bugün sadece çince adlarını tanıdığımız halklar ile birlikte (Hiung-nu, Yüan yüan, Vu sun, I-li vs.) bazı bilim adamlarınca Prototürkler olarak da adlandırılırlar. Ama "Tue'kue"'nün Türk kelimesinin Çinceleştirilmiş şekli olduğu kanaatini henüz her bilimci paylaşmaz.
Başka bir teze göre, eski Türklerin hukuk anlayışı sıfatında olan Töre'den kaynaklanmıştır. Töre sahibi olan boylara "Török" veya "Törük" adı verilmiştir ve bundan Türk oluşmuştur.
Diğer bir teze göre, "Turuk" adlı, eski bir boyun adı zamanla değişip "Türk" olmuştur:
Dil 1'nci Adım 2'nci Adım 3'ncü Adım
Ogurca: Turuk Turkut Turk
Oğuzca: Türük Türküt Türk
Tatarca: Török Törköt Törk
"Kök Türk"
Türk ismine bugünkü tanıdığımız şekliyle "Türk-" olarak ilk kez 6'ncı yüzyıldan kalan, eski Türk yazıtlarında karşılaşıyoruz. Bu yazıtlarda Göktürk Devleti halkının adı olarak kullanılıyor. Türk- kelimesinin kökü henüz tam olarak belirlenmiş değil. Bugünkü bilimde "kök türk" (Eski Türkçe: "Gök Türkler" veya "Mavi Türkler") 552 yılından itibaren kullanılıyor. Ama bundan önce de "Türk" Orta Asya bozkırlarında yaşayan ve Türkçe konuşan halkların toplu adı olmuş olması gerekir.
Anadolu Türkleri ve diğer Türk kavimleri
19'ncu yüzyılın batılı bilimcileri bütün Avrasya'ya dağınık Türk halklarını basit bir şekilde toplu halde "Türkler" olarak adlandırıyorlardı. Ama Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu, ve bu yeni Cumhuriyetin halkının artık sadece "Türk" adını benimsemesi ile, batılı bilimde Türk halklarını, Türkiye'nin halkından ayırt edebilmek için Turk-halkları, Turk-tatarları, Turkotatarlar, Turk-Moğolları ya da Turko-Moğollar gibi isimler yayılmaya başladı. Ama Türk halkları kendilerini "Türk" olarak adlandırmaya devam etmişlerdir.
Almancada: Turkvölker (ü yerine u) ve
İngilizcede: Türk halklarına Turkic people, Türkiye'nin halkına (Türk halkına)ise Turkish people denir.
Altai_Han
12-12-2006, 04:06 AM
Moğolca Moğolistan resmî dili. Asya kıtasında konuşulan Ural-Altay dil ailesinden bir dil. Köken bakımından Türkçe ile aynı kökten gelmektedir. Hunlar devrinde Türkçe ile birbirinden ayrıldıkları bilinmektedir.
Moğollar Turan ırkının klasik tiplerindendir. Bunların belirgin özellikleri, brekasefalik kafatası, kalın koyu ve kumral saç, seyrek sakal, ucu kalkık ve basık burun, çekik ve ela, kahve gözlerdir. Türklere en yakın milletdirler.
Tunguzca
Mançular günümüzde Kuzeydoğu Çin'de olan Mançurya kökenli Tunguz halkıdır. 17.yüzyılda Çin'deki Ming Hanedanını yenmiş ve Qing İmparatorluğunu kurmuşlardır. Qing İmparatorluğu Çin'i 1912 yılında Çin Xinhai Devrimine kadar yönetmiştir. Bu devrimle Çin Cumhuriyeti kurulmuştur.
Altay kolunda Türk dil gurubu, Moğol, Tunguz, Japon ve Kore dilleri bulunur.
Altai_Han
12-12-2006, 04:11 AM
Ural Dil Ailesi
Fince
Fin–Ugur kolu: Fince, Lapça, Macarca, Ugurca.
Fince (Fince: Suomi), Finlandiya nüfusunun %92'sinin konuştuğu dildir. Finlandiya'nın resmi olan Fincenin diğer bir ağzı olan Meänkieli dili ise İsveç'in ikinci resmi dilidir.
Fince, Ural Altay Dil Ailesi'nin bir üyesidir ve sondan eklemeli diller grubuna girer. Tıpkı Türkçede olduğu gibi Fincede de adlar cümlede kullanılma şekillerine göre farklı hallerde kullanılır.
Macarca, Ural Dillerinden, Macaristan ve çevre ülkelerde konuşulan bir dildir.
Yaklaşık 14.5 milyon konuşanı vardır ve bunların 10 milyonu Macaristan'da yaşar. En büyük topluluk, 1.5 milyon konuşan ile komşu Romanya'daki Transilvanya bölgesindedir.
Macarcanın Ural-Altay dil ailesinin Ural kolunda yer alan Fin-Ugor dillerinden biri olduğu kabul edilir. Batı Sibirya ile Kuzey Norveç arasında yaşayan kavimlerin konuştukları dillere Fin_Ugor dilleri denir. Lapça, Fince (Fincenin bir lehçesi sayılabilecek Estçe), Mordvince, Çeremisçe, Züryence, Votyakça, Vogulca, Ostyakça ve Macarca bu dil ailesi içinde yer alırlar. Fin-Ugor dillerinin en yakın akrabası ise Kuzey Sibirya'da konuşulan Samoyetçedir. Fin-Ugor ile Samoyet dilleri Ural dillerini oluştururlar. Macarcanın Türkçe, Moğolca ve Mançu-Tunguzcanın içinde yer aldığı Altay dilleri ile de akrabalığı vardır.
Altai_Han
12-12-2006, 04:19 AM
Estonca (eesti keel) yani Estonya Dili, çoğunluğu bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Estonya'da yaşayan yaklaşık 1,1 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir.
Estonca, Ural dil ailesinin, Fince kolundan gelir. Yani Estonya'nın komşusu Finlandiya ile aynı dil ailesinden gelen dilleri vardır. Bazı benzerlikler olmakla birlikte, kesinlikle en yakın komşusu olan İsveçlilerin dili İsveççe ile veya Rusça ile bir akrabalığı yoktur, zira onlar Hint-Avrupa Dil ailesinden gelirler.
Samoyed dilleri, Ural Dağlarının her iki yanında, ama daha çok kuzey kesiminde, yaklaşık 30.000 kişinin konuştuğu dil ailesi.
Samoyed dilleri, Proto-Samoyed dilleri olarak adlandırılan eski bir dilden türemiştir. Samoyed dilleri ve Fin-Ugor dilleri, Ural dilleri ailesini oluşturur.
Bunlarin hepsi bir arada olurlar sana Turan Devleti
Turan halkları bilinen ilk büyük birligini hunlar zamanında sağlamışlardır ve pasifikten orta avrulpaya kadar uzanan bir coğrafyaya hakim olmuşlardır. Hunlar Türk, Fin, Macar, Ugur, Eston, Mancur, Mogol, Tunguz, Japon, Kore halklarından oluşan bir konfedarasyondan oluşuyordu.
Ural-Altay dil ailesi bir dil ailesi`dir. Bu ailenin Altay kolu Türkçe, Moğolca, Tunguzca'dır. Macarca ve Fince ise bu ailenin Ural kolundandır. Bazı dilbilimciler Korece ile Japonca'yı da bu aileye katmışlardır. Bu dil ailesinde konuşucu sayısı en fazla olan Türkçe'dir. Türkçe'yi 300-350 milyon kişi dolayında insan konuşur.
Altai_Han
12-12-2006, 04:21 AM
Zor diye birsey yok onemli olan buna inanmak. ;)
Zamanda geldi artik Turan devleti kurulucakdir. ;)
Altai_Han
12-12-2006, 04:23 AM
macarlar tamamda finler?
Ural Dil Ailesi
Fince
Fin–Ugur kolu: Fince, Lapça, Macarca, Ugurca.
Fince (Fince: Suomi), Finlandiya nüfusunun %92'sinin konuştuğu dildir. Finlandiya'nın resmi olan Fincenin diğer bir ağzı olan Meänkieli dili ise İsveç'in ikinci resmi dilidir.
Fince, Ural Altay Dil Ailesi'nin bir üyesidir ve sondan eklemeli diller grubuna girer. Tıpkı Türkçede olduğu gibi Fincede de adlar cümlede kullanılma şekillerine göre farklı hallerde kullanılır.
Altai_Han
12-12-2006, 04:26 AM
Turan Ural-Altay dilinden olan halklara verilen genel bir isimdir.Türk, Moğol, Macar, Fin-Ugur dilleriyle halklarını ve bu halkların ortak bir kökenden geldigini var sayan ideolojik bir terimdir.
Turan halkları bilinen ilk büyük birligini hunlar zamanında sağlamışlardır ve pasifikten orta avrulpaya kadar uzanan bir coğrafyaya hakim olmuşlardır. Hunlar Türk, Fin, Macar, Ugur, Eston, Mancur, Mogol, Tunguz, Japon, Kore halklarından oluşan bir konfedarasyondan oluşuyordu.
erkinturk
12-12-2006, 01:22 PM
İki emperyalist guc Rusya ve Cin'in arasina bir hancer gibi girmisiz,
bize izin vermelerini bekleyecek kadar ahmak olamayiz herhalde,
bircok dogal rezervin uzerinde oturuyoruz diye yakin gecmiste bu emperyal guclere birde
Amerikan yayilmaciligi eklendi
Bence ancak bu emperyalist guclerin cikar catismalarini cok,cok iyi oynayarak kendimize bir nefes alacak bir yer bulabiliriz,
Dil birligine bakarsak sayet bence kucuk bir caba ile herkes bibirinin dilini rahatca ogrenebilir,ogrenmelidirde
chunku kulturel birlik cok,cok onemlidir
Bu arada Turan'i kendisine en buyuk tehdit goren bu emperyalist ulkelerin provokasyon cabalari kismen basarili olmus gorunuyor
en son Kazak ve Uzbek orneklerinde goruldugu uzere!
kheshseriti1
12-13-2006, 12:12 AM
Turan Ural-Altay dilinden olan halklara verilen genel bir isimdir.Türk, Moğol, Macar, Fin-Ugur dilleriyle halklarını ve bu halkların ortak bir kökenden geldigini var sayan ideolojik bir terimdir.
thank dogmesi moderatorlar'ile benden alinip bu aciklamaya burdan tesekkur ettigimi bilindiriyorum
gurkan
12-13-2006, 01:03 AM
thank dogmesi moderatorlar'ile benden alinip bu aciklamaya burdan tesekkur ettigimi bilindiriyorum
Kardeşim 100 mesajı doldurunca sen de teşekkür edebilirsin .
Altai_Han
12-13-2006, 04:54 AM
Sagol kardesim gerek yok. ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.