View Full Version : TURAN devleti
Bir Türkçü olarak bu forumu buldum ve üye oldum. Türk ve Özbek arkadaşlara, kardaşlara soruyorum, ( daha doğrusu Türkiye Türklerine ve Özbekistan Türklerine ) Turan gerçekleşebilirmi?
Is Turan ( the unification of Turks ) possible?
Bence ilk başta Batı Türkeli Balkan Anadolu Azerbaycan Türklüğü kendi arasında, Doğu Türkeli yani Türkistan kendi arasında birleşmelidir. Türkmenistan ise iki bölge arasında köprü görevi görebilir.
(East and West Turks first can come together seperatley)
Şu anda tüm Türk illerini kapsayan bir Turan çok zor. Ama yinede Turana kadar özellikle kültürel birlikteliğe önem vermeliyiz.
Bilge_Kagan
04-07-2005, 06:23 AM
Bu soyledigin birlikteligin ne boyutta olacagina ve buyuk guclerin uluslararasi cikarlarina uyup uymadigina bagli. Acikcasi benim destekledigim tum Turki ulkelerin bir birlik ( AB bir olcude ornek olabilir ) icinde tek vucut haline gelmesidir. Zira baska turlusunde ornegin Ozbekler Turkiye Turklerinin maksatlarinin sadece toprak genisletmek oldugunu savunuyor ya da Turkiye Turkleri Orta Asyalilari hor goruyorlar...
Mustafa Cokay ( Kazakistan in bagimsizlik savunucusu ve Hokand muhtariyetinin ( yanlis hatirlamiyorsam..) baskani ) bununla ilgili olarak tum Turkellerinin stratejik cikarlarina gore orgutlenmesini ancak kulturel birliktelik icinde olmalarini savunur. ornegin; kirim ukrayna ile kazan cuvas gibi Tatarlarin ruslarla, Turkistan ulkelerinin kendi aralarinda, azerbaycanin kafkas ulkeleriyle anlasma icinde olmasi gerektigini soyler...Bu bence de makul bir yaklasim...
Oriyon_farr
04-07-2005, 09:00 AM
Arkadaslar, panturkistligi brakin, onun zamani gecmish.
Panturkismi ve paniranismi ve pan...smi bu forumde yer yok!
Arkadaslar, panturkistligi brakin, onun zamani gecmish.
Panturkismi ve paniranismi ve pan...smi bu forumde yer yok!
pantürkizm yapmiyorum yanı bir noktaya kadar. Kültürel temelli AB olusumu gibi birşey neden olamasınki? Irki bir birlikteliği zaten savunmuyorum. Türkistanla yani Doğu Türk eliyle birleşmek ise çok zor belki Türkiye-Azerbaycan birlikteliği olabilir.
AFANDI
04-08-2005, 01:27 AM
[QUOTE=erk]pantürkizm yapmiyorum yanı bir noktaya kadar. Kültürel temelli AB olusumu gibi birşey neden olamasınki? Irki bir birlikteliği zaten savunmuyorum. Türkistanla yani Doğu Türk eliyle birleşmek ise çok zor belki Türkiye-Azerbaycan birlikteliği olabilir.[/QUOT
sizin ilk girdigi entry panturkistlik degilse ben yanlish anlamisim demek panturkistligi ....
shahsen bir uzbek olarak hayatta istemem ekonomik isbirligi ayri (ab) shu anda zaten var ilerletilebilirmi ....... olabilir...
gelgelelim bu ish olacaksa kim yapcak bu isi .. bozkurtlar (kurtcuklar) mi?
kusura bakmayinda....... bir turk dunyaya bedel ........ :) :)
Apandi denilen zatı muhtereme söylemlerini yakıştıramadrım....resmen saçmalamış!
erk adam gibi gelmiş fikirlerini söylemiş (Gerçi bu forumları incelemeden,daha önceki yazılanları okumadan forumları mesaj panosuna çevirenleri hiç sevmem ama)
Sende eğer cevap verme ihtiyacı duyuyorsan adam gibi fikrini yazar ,fikir çatışmasına girersiniz...
Yazdığın yazılarda biraz eziklik biraz kompleks göruyorum hayırdır ?
Atatürk'un vecizeleriyle dalga geçmeden önce açıkta kalmış bir tarafını örtte hasta olmayasın....
Bilge_Kagan
04-08-2005, 05:57 AM
oguz abi iyi soyledi...Eger adam gibi fikir teatisinde bulunacaksaniz birseyler yazin yoksa sacmalayip da forumu bosubosuna kirletmeyin...
Oriyon Farr ne zamandan beri forum kurallarını sen belirliyorsun ?
Apandi ye gereken cevabı oguz vermis ama; sunu da soylemem gerekiyor: bu isi kimin yapacagini, nasil yapilacagini tartismiyoruz. yapilabilir olup olmadigini tartisiyoruz ve goruslerimizi mantikli temellere dayandirmaya calisiyoruz. kurtcuklar diye bahsettigin kesimin siyasi bir gucu olmadigi gibi insanlari bir arada tutacak bir guce de sahip degiller, bunun farkinda degilsin sanirim...Oyleyse neden kendi halinde ortaligi bulandiriyorsun... ?
Arkadaşlar. Kültürel iş birliği, yakınlaşma şart derim.
(Friends, cultural cooperation and knowing each other better is a must)
Oğuz, kırgız, türkmen, kazak azer bir boydur
kara kalpak, uygur, tatar bunlar bir soydur
Özbekistan, Türkmenistan diye bölmüşler
Ana yurdum Türkistandır bölüp koymuşlar.
AFANDI
04-08-2005, 02:34 PM
:P oguz abi iyi soyledi...Eger adam gibi fikir teatisinde bulunacaksaniz birseyler yazin yoksa sacmalayip da forumu bosubosuna kirletmeyin...
Oriyon Farr ne zamandan beri forum kurallarını sen belirliyorsun ?
Apandi ye gereken cevabı oguz vermis ama; sunu da soylemem gerekiyor: bu isi kimin yapacagini, nasil yapilacagini tartismiyoruz. yapilabilir olup olmadigini tartisiyoruz ve goruslerimizi mantikli temellere dayandirmaya calisiyoruz. kurtcuklar diye bahsettigin kesimin siyasi bir gucu olmadigi gibi insanlari bir arada tutacak bir guce de sahip degiller, bunun farkinda degilsin sanirim...Oyleyse neden kendi halinde ortaligi bulandiriyorsun... ?
aveeet kizdirdik bazilarini galiba basta ozurle baslayalim ozaman ....... sacmaladigim konusuna gelirsek eger pekde kabul etmiyorum ... ama dogrusu iste sabah bu threadi gordugum zaman cok kizginliktan galiba biraz agir cumleler kullanmis olabilirim........ bakin ben 3 seneyi askin tr deyim bu konuyu gundeme geetirmeye calisan yada bu konu uzerinde ciddi duran kesim tabiki milliyetciler.. benim cevremde nekadar ulkucu varsa (ki pekde az sayilmaz tr nin hemen hemen her yerinden ) hepsinin bi b.k tan anlamayan sadece yurtta kavga filan oldugunda 10 kisiyle 1 kisiye saldiran sadece chay ocaklarinda kurt kesilen mana mantik namina hic bir seye sahip olmayan kisiler olarak gordum ...(istisnalar ve kaideler le ilgili atasozu gecerli) ve gelelim bu gibi konulara onlar ilgi gosterdiklerine gore eger onlarla birleseceksek vay halimize ........ anlaminda sizide o gruptan bireyler oldugunuzu dusunerek (belki bu konuda yanlis yaptik ) tepki vermis olabilirim........ eger azerilerle birlesmek istiyorsaniz ozaman bu konuyu gidip azeri forumunda acsaniz daha iyi olurdu diye dusunuyorum .... enver pasanin mezarinin nerede oldugunu bilirsiniz zannedersem ......tacikistanda ve tacik halkinin fars oldugunuda peki ozaman enver pasanin turkluk adina gidip orada ozbeklerle tacikleri birbirine dusurmeye ne hakki vardi? yani sen nerede ne yuapmaya calisiyorsun ......
birde o sozun ataturke ait oldugunu yeni duydum ama ... yinede pekde mantikli oldugunu sizde kabul etmezsiniz haliyle....... birde onun devami varya iki turk is hic bir ise yaramazmis niye cunku birbirini notrlermis :) neyse bunu uyduran da ben degilim heralde iste bu bu kisimda bu vecizenin ne anlama geldigine bir isik tutuyor................
turkcu ve panturkist ayni anlama gelmiyomu erk beye bir sorsak......... birde OGUZ beye sorcam bu forumda girdigi entrylerin %90 ni milliyetcilik konusunda yani ........... sebebi.........
AFANDI
04-08-2005, 03:01 PM
Birde Yazilarimdan Sanki Ben Turkleri Sevmiyormusum Gibi Bir Mana Cikartmish Olabilirsiniz Ama Ben Sevmiyorum Desem Nankorluik Etmis Olurum ... Tabiki Saygi Duyarim Turk Halki Ve Milletine Ama Turkculuik Konusuna Katilamam Ve Belki Siz Farkinda Degilsiniz Ama Halkin %90 I Da Katilmaz...... Bizde.........
Apandi kardeşim
Bu forumlarda niye olduğumu defalarca tekrarladım bir kere daha tekrarlıyayım...
ÖZBEK HALKINI TANIMAK
Altını çizmeme gerek yok sanırım. Her gün düzenli olarak girer ve okurum. Milliyetçi konulara niye girdiğime gelince orda tarafım kardeşim. Kimki benim halkımı ,benim dilimi,benim Ata'mı tiye almaya kalkarsa karşısında çok ağır bir şekilde dururum.
Her ülke insanınıda çeşitli kutuplar vardır. Ülkü'cülerde bizim içimizde yani bizi oluşturan unsurlardan biridir. Özlerinde Dilini,Dinini,Ulusunu,bayrağını seven bu sevgi için ölümü bile göze alan insanlardır. Ülkü'leri birgün Tüm Türk milletlerini bir arada görmedir (Ha bu olurmu?,Nasıl olur,Hangi ortak noktada toplanılır?) Bu bana göre çok zor olsada ,en azından geçmiş birlikteliği olan insanların bir şekilde bir araya gelmesi için bir adımdır....
Ülkücüleri aşağılama gibi bir gaflete düşmüssün sakınnnnnnnn !
Onlar'ki bu ülke için hiç bir sevgiyi aklına getirmeden sadece vatan sevgisi için hayatlarını,canlarını ortaya koyan insanlardır. Klavyenin arkasından delikanlılık gibi bir gaflete düşmemek için biraz daha araştır derim....
Vecizeleri anlamaya çalışırken sözlükten telafuz etmeye kalkarsan sınıfta kalırsın. ODrda bir ironi yapılmıştır o ironiyi anlamak içinde herhalde kanında biraz Türk kanı dolaşmasınada gerek yoktur :)
Çok dağınık ve çok aceleye gelen bir yazı oldu. Kıssadan hisse istediğim sadece 2 ülke insanlarının ortak menfaatlerde birbirini tanıması ve dostluğunu pekiştirmesi. Ammmaaaaaa çok hassas olduğumuz yani yumuşak karnımızdan darbe aldığımız sürece biz buralarda çok sayafalar dolduracağımız gibime geliyor...
Selamlarla
:P
aveeet kizdirdik bazilarini galiba basta ozurle baslayalim ozaman ....... sacmaladigim konusuna gelirsek eger pekde kabul etmiyorum ... ama dogrusu iste sabah bu threadi gordugum zaman cok kizginliktan galiba biraz agir cumleler kullanmis olabilirim........ bakin ben 3 seneyi askin tr deyim bu konuyu gundeme geetirmeye calisan yada bu konu uzerinde ciddi duran kesim tabiki milliyetciler.. benim cevremde nekadar ulkucu varsa (ki pekde az sayilmaz tr nin hemen hemen her yerinden ) hepsinin bi b.k tan anlamayan sadece yurtta kavga filan oldugunda 10 kisiyle 1 kisiye saldiran sadece chay ocaklarinda kurt kesilen mana mantik namina hic bir seye sahip olmayan kisiler olarak gordum ...(istisnalar ve kaideler le ilgili atasozu gecerli) ve gelelim bu gibi konulara onlar ilgi gosterdiklerine gore eger onlarla birleseceksek vay halimize ........ anlaminda sizide o gruptan bireyler oldugunuzu dusunerek (belki bu konuda yanlis yaptik ) tepki vermis olabilirim........ eger azerilerle birlesmek istiyorsaniz ozaman bu konuyu gidip azeri forumunda acsaniz daha iyi olurdu diye dusunuyorum .... enver pasanin mezarinin nerede oldugunu bilirsiniz zannedersem ......tacikistanda ve tacik halkinin fars oldugunuda peki ozaman enver pasanin turkluk adina gidip orada ozbeklerle tacikleri birbirine dusurmeye ne hakki vardi? yani sen nerede ne yuapmaya calisiyorsun ......
birde o sozun ataturke ait oldugunu yeni duydum ama ... yinede pekde mantikli oldugunu sizde kabul etmezsiniz haliyle....... birde onun devami varya iki turk is hic bir ise yaramazmis niye cunku birbirini notrlermis :) neyse bunu uyduran da ben degilim heralde iste bu bu kisimda bu vecizenin ne anlama geldigine bir isik tutuyor................
turkcu ve panturkist ayni anlama gelmiyomu erk beye bir sorsak......... birde OGUZ beye sorcam bu forumda girdigi entrylerin %90 ni milliyetcilik konusunda yani ........... sebebi.........
Ülkücüler konusunda haklı olabilirsin, ben ülkücü değilim zaten. Sultan Galiyevi bilirmisin solcuydu hatta marksistti ama Türkistanın birliğini savunuyordu. Önce Türkistan birleşirse ve gerçekten akıllı politikalar uygulanırsa Turan neden kurulmasın? Birde ben Turanı günümüz gerçeği olarak görüyorum çağımız artık Birlikler çağı AB örneği gibi. Neden bir AB gibi Türk Birliği olmasın, laik demokratik bir yapıda. Kafatasçılığı ve ırkçılığı barındırmayan kültürel temelli.
Türkiyenin Türkistanı birleştirmesinide istemiyorum zaten, Türkistan; Kazakistan, Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan birleşmeli, ki adı üstünde Türkistan zaten bölgenin adı. Türkiyede Azerbaycanla birleşmelidir.
Ben bunları çağımızı düşünerek söylüyorum, Türkiye ABye alınmazsa, ki zaten alınmayacak ne olacak? Artık Türkiye abi değil, yakında Türkistan abi olacak Türk kültürünü beraber yaşatalım.
Tekrar ediyorum önce sizin Türkistanın birleşmesi lazım, sonra bizde katılırız Azerbaycanla beraber. Çünkü birleşmezseniz yine sömürge olursunuz. Birde denize açılan tek kapı Türkiye Türk devletlerinde bunu unutmayalım.
4twelve
04-09-2005, 12:06 PM
Apandi kardeşim
Bu forumlarda niye olduğumu defalarca tekrarladım bir kere daha tekrarlıyayım...
ÖZBEK HALKINI TANIMAK
Altını çizmeme gerek yok sanırım. Her gün düzenli olarak girer ve okurum. Milliyetçi konulara niye girdiğime gelince orda tarafım kardeşim. Kimki benim halkımı ,benim dilimi,benim Ata'mı tiye almaya kalkarsa karşısında çok ağır bir şekilde dururum.
Her ülke insanınıda çeşitli kutuplar vardır. Ülkü'cülerde bizim içimizde yani bizi oluşturan unsurlardan biridir. Özlerinde Dilini,Dinini,Ulusunu,bayrağını seven bu sevgi için ölümü bile göze alan insanlardır. Ülkü'leri birgün Tüm Türk milletlerini bir arada görmedir (Ha bu olurmu?,Nasıl olur,Hangi ortak noktada toplanılır?) Bu bana göre çok zor olsada ,en azından geçmiş birlikteliği olan insanların bir şekilde bir araya gelmesi için bir adımdır....
Ülkücüleri aşağılama gibi bir gaflete düşmüssün sakınnnnnnnn !
Onlar'ki bu ülke için hiç bir sevgiyi aklına getirmeden sadece vatan sevgisi için hayatlarını,canlarını ortaya koyan insanlardır. Klavyenin arkasından delikanlılık gibi bir gaflete düşmemek için biraz daha araştır derim....
Vecizeleri anlamaya çalışırken sözlükten telafuz etmeye kalkarsan sınıfta kalırsın. ODrda bir ironi yapılmıştır o ironiyi anlamak içinde herhalde kanında biraz Türk kanı dolaşmasınada gerek yoktur :)
Çok dağınık ve çok aceleye gelen bir yazı oldu. Kıssadan hisse istediğim sadece 2 ülke insanlarının ortak menfaatlerde birbirini tanıması ve dostluğunu pekiştirmesi. Ammmaaaaaa çok hassas olduğumuz yani yumuşak karnımızdan darbe aldığımız sürece biz buralarda çok sayafalar dolduracağımız gibime geliyor...
Selamlarla
Oguz abicim ulkuculuk vatanini sevmekse ulkucu olmayan turk dusunulemez ve hatta ermenisi kurdu cerkezi lazi herkez ulkucudur..varmidir turkiyede yasayip o cennet vatani sevmeyen...Onun icin olmeyen..Eminimki yoktur zaten olmazda.Ancak ben Refahcilarin Dini Chp lilerin Ataturku Mhp lilerin TURKULUK DIYE BAGIRIP BAGIRIP ARKASINDAN BU CENNET VATANA NELER YAPTIKLARINI GORDUKTEN SONRA INAN USTAM ULKUCUYUM KIMLIGINE SIGINAN ve daha sonra vatan millet sakarya diye iki kelam edip sonra Depremzedenin rizkina goz diken ulkculerden de IGRENIYORUM NEFRET EDIYORUM VE HATTA Ya Adam Ol,ya terket DIYORUM..Ve ben bu soylemime MHP ve onun su an ve yakin gecmisteki ideolojilerini takip ve tekzip etmeyen herkez dahildir..Kirdimsa birilerini af ola...Kalin Saglicakla....
4twelve
04-09-2005, 12:09 PM
:P
Valla mi Oguz usta sen yaziyonda benmi goremiyom........:P :P :cool:
AFANDI
04-09-2005, 12:17 PM
Ülkücüler konusunda haklı olabilirsin, ben ülkücü değilim zaten. Sultan Galiyevi bilirmisin solcuydu hatta marksistti ama Türkistanın birliğini savunuyordu. Önce Türkistan birleşirse ve gerçekten akıllı politikalar uygulanırsa Turan neden kurulmasın? Birde ben Turanı günümüz gerçeği olarak görüyorum çağımız artık Birlikler çağı AB örneği gibi. Neden bir AB gibi Türk Birliği olmasın, laik demokratik bir yapıda. Kafatasçılığı ve ırkçılığı barındırmayan kültürel temelli.
Türkiyenin Türkistanı birleştirmesinide istemiyorum zaten, Türkistan; Kazakistan, Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan birleşmeli, ki adı üstünde Türkistan zaten bölgenin adı. Türkiyede Azerbaycanla birleşmelidir.
Ben bunları çağımızı düşünerek söylüyorum, Türkiye ABye alınmazsa, ki zaten alınmayacak ne olacak? Artık Türkiye abi değil, yakında Türkistan abi olacak Türk kültürünü beraber yaşatalım.
Tekrar ediyorum önce sizin Türkistanın birleşmesi lazım, sonra bizde katılırız Azerbaycanla beraber. Çünkü birleşmezseniz yine sömürge olursunuz. Birde denize açılan tek kapı Türkiye Türk devletlerinde bunu unutmayalım.
selamlar ....... birde sayfanin obur yuzune bakalimmi .. benim milletim kisilerin ozgurluklerini kisitlayan (bu konularin basinda turban geliyor) devletin ustunde utanmazsa annesinin bile basortusunu kamusal alan diye cikartmaya hazir bulunan kisiler le mi birlesecek....... ? Erk ab yi ornek veriyor ..... biz birlesirsek eger ab gibi ileride ortak bir parlamento olacak deme ve o parlamentoya ulke nufuslarina gore parlamenter alinacak ki butun orta asya ulkelerinin nufuslarini toplasak tr kadar cikmaz buda en cok tr nin sandalye sahibi olacagi anlamina gelir ve bu parlamentodan cikan kararla belkide benim ulkemde laik(!) olmak zorunda kalacak (yanlis anlamayin bende laiklikten yanayim ama buradaki gibi degil.) sizde de diyeceksiniz ki kimse size ic islerinize karismaz .. (tipki siz daha abye girmeden avrupanin siza yaptigi gibi..) yine diyeceksiniz ki bu sorun ileride cozulur .. 90 yildan beri cozulecek.... bu devlet kac tek basina iktidar ve muhafazakar hukumetler geldi? cozmek isteyenleri ya astiniz yada ? ........ yani anlayacaginiz ben ornegin annemin devlet dairesinde basi ortulu oldugu icin kapi onune konmasini ve bu rezilligi yasamasini istemem..... yani biz boyle bir ulkeylemi birlesecegiz ........ sscb zamaninda bile kimse kimsenin basortusune karismiyordu inanmiyorsaniz arastirin...
selamlar ....... birde sayfanin obur yuzune bakalimmi .. benim milletim kisilerin ozgurluklerini kisitlayan (bu konularin basinda turban geliyor) devletin ustunde utanmazsa annesinin bile basortusunu kamusal alan diye cikartmaya hazir bulunan kisiler le mi birlesecek....... ? Erk ab yi ornek veriyor ..... biz birlesirsek eger ab gibi ileride ortak bir parlamento olacak deme ve o parlamentoya ulke nufuslarina gore parlamenter alinacak ki butun orta asya ulkelerinin nufuslarini toplasak tr kadar cikmaz buda en cok tr nin sandalye sahibi olacagi anlamina gelir ve bu parlamentodan cikan kararla belkide benim ulkemde laik(!) olmak zorunda kalacak (yanlis anlamayin bende laiklikten yanayim ama buradaki gibi degil.) sizde de diyeceksiniz ki kimse size ic islerinize karismaz .. (tipki siz daha abye girmeden avrupanin siza yaptigi gibi..) yine diyeceksiniz ki bu sorun ileride cozulur .. 90 yildan beri cozulecek.... bu devlet kac tek basina iktidar ve muhafazakar hukumetler geldi? cozmek isteyenleri ya astiniz yada ? ........ yani anlayacaginiz ben ornegin annemin devlet dairesinde basi ortulu oldugu icin kapi onune konmasini ve bu rezilligi yasamasini istemem..... yani biz boyle bir ulkeylemi birlesecegiz ........ sscb zamaninda bile kimse kimsenin basortusune karismiyordu inanmiyorsaniz arastirin...
Şimdi başörtüsü ayrı türban ayrıdır. Türkistan, Türkiye köylerinde giyilen başörtüsüyle, eşarpla Arabın türbanını karıştırmayın. Ben türbana hayır Türk kültüründe yer alan başörtüsüne evet diyorum. Neyse bu ayrı konu tartışılır. SSCB zamanında kimse kimseye karışmıyordu öylemi? Camiler bile kapatıldı yıkıldı yalanmı? Kadınların sokaklarda bile başörtü giymelerine karışıldı, ki Türkiyede herkes sokakta istediğini giyebilir.
Parlemento farklı olur canım, herşey ABnin aynısı olacak diye birşey yokya. Hem merak etme Orta Asyanın nüfusu Türkiyeden çok artıyor bizi geçersiniz yakında :)
Birde Türkiye despotsa Özbekistan ne? Demokratik parti bile yok. Yalanmı? Kerimov ne isterse o oluyor. Erk adını bilerek seçtim Muhammed Salihin partisnin adı. Ben demokrasi istiyorum ama laik bir yapıda.
Turan kurulacak olsun herşey rayına oturur. Turanı dil kültür tarih bağımız olduğu için istiyorum. AB ülkeleride Hint-Avrupa dil ailesine üyedir, ortak dinleri tarihleri kültürleri vardır. O yüzden Türkiyeyi başka kültür diye istemiyorlar. Birde siz Türkistanlılar bizi dışlarsanız yazık olur. Biz sizlere Anadoluyu sahiplenin diyoruz, denize açılan kapınız olur. Türkiye çok güçlü olsa Turanda Turan isterimmi sanıyorsun? Türklüğü silmek istiyorlar, gelin bize yardım eden güçlelenim diyorum.
T?rkche iyi bilmem
Arkadashlar, ishe real achisindan bakalim. Shimdiki zamanda T?rkiyenin Orta Asya devletleri ili birleshmek diye bir d?shuncesi yok bile. Onlar ABye uyu olmak ichin AByin butun kanun kurallarini T?rkiyede yerine getirmek ichin chaba sarfediyorlar. Ama ne yazikki o kurallarin bazileri T?rkiyenin kulturune ters bir kurallardir.
?zbekistanin hukumetinin de kendi bashinda kendi problemleri vardir. Birleshmeye hayaline bile getirmemishtir.
Ve eger bence halka(?zbek halkina) birleshmeye sorsan, halkin buyuk bir kismi tamamen red jevabini verir(ben olmak yuzeri).
Ve ishde burda ish bitmishtir, boshuna vakit harcetmeyin bu konu hakkinda
Kardaşım ben zaten önce Türkistan birleşsin diyorum. Türkiye Azerbaycan sonra gelir. Pantürkizm yapmıyorum bir noktaya kadar. Çağımız artık birlikler çağı işbirliği çağı. Türkler arasında işbirliği neden olmasın. Benin soyum özüm Timur han zamanında Türkiyeye gelmiş, siz bizlere biz sizden ayrıyız diyorsunuz? Benim atalarım Orta Asyadan gelmiş ben bu tarihi çöpe mi atayım?
Reel olarak da Türk Birliği olabilir, Avrupa Birliği gibi. Ama önce Türkistan birleşsin, şimdi Türkiyeyle birleşemezsiniz zaten.
Reel politikte artık ayrı devletler düşünülemez. Ya siz tekrar Rusyaya bağlanacaksınız, yada Türk Birliği kurulacak. Avrupa birleşiyor, Çin doğudan yükseliyor, Hindistan güneyden. Birlik olmazsak ezileceğiz. Sorunları beraber elele çözeriz.
Türkiyenin ABye girmesi zor, reel politik Turan diyor.
Birinciden ben senin kardeshin degilim. Sonra senin Turkistanin birleshmesinden hedefin(maksad) ne idiki, onun birleshmesini istiyorsun.
Neden o'nce Turkiye Azerbeycan berleshmesinde, turkistan birleshsin.
Ya sorular chok, burda benim le senin birleshelim, yada birlashmeyelim deyerek boshuna vakit harjiyoruz. Uyle bir sheyin olmasi hakikatan chok uzakta.
Ya ben bashindan zaten sana diyorum ki, uzbeklerin sizinle birleshme niyeti bile yok. Sonra ben burda bir Turk Birligi diye ayrimcilik yapmam, bilsen Uzbekistanda 100den fazla millet var.(bizde uyle biliniyor) Burda iranlisi, tajiki, rusidan tut ta koresini, chinine kadar var. Ve ben onlara bir insan sifatida bakiyorum. Onun ichin Tukr Birligi diye bir shey olamaz.
ya biraz kaldi kaderimizide yazacaktin haaa :)
Apandinin dedigi gibi Turkiyede bashurtu sorununu bile cho'zemiyorsaniz, birleshib nasil sorunlari cho'zerdinizki.. :) :D :) :lol:
Ishte biraz realitiyi go'rmeye bashladin galiba, Turkiyenin ABye girmesi zor olduguna go're(bence giremez bile), senin dedigin Turk birligini kurmak ta ondan kat kat zordur.
pease
Peki Özbek "insan" ben yanlış anlamışım. Benim kökenim aslım Timur Hana dayanıyor, kökenimi değiştiremezsiniz ama sizlere sevgim kalmadı artık. Ne haliniz varsa görün.
4twelve
04-10-2005, 10:56 PM
Sen kizishtin, chunki dayanamadin. Ben asli ko'kenim Timur Hana dayaniyor diyorsun, ama hani sizlerin tarihlerinizde Timur Han zalim, hain birisi olarak gechiyordu, degishtirdinizmi yoksa tarihlerinizi. :D
Sizlere sevgim kalmadi diyorsun, ager sadece benim yazdigim dushuncelerden o'yle yapiyorsan, yaniliyorsun. Benim gibi bir, ikisinin ducuncesiyle tum uzbekler hakkinda bo'yle diyemezsin. Belki burda seni teklifini kuvvetliyenler vardir bilmem.
Evet, bende diyebilirim yani butun turkiyedegi turkleri sirf senin yuzunden sevmiyorum diye, ama demem, chunki bir suru chok iyi arkadashlarim vardir benim, ve halada onlarla yazishib, go'rushub duruyoruz.
Bak, go'rdunmu sen sabredemedin ve kendi sinrlerini bizlere karshi toparlayamadin , yine diyorsunku, birleshelim, ben ne dedim, bu chok zordur, ishte shimdi o zorlugu kolayca anlamish oldun
kurura bakma.
So What Einstein?Well Done???How is your feeling rite now?Something like Orgasm?Are you a ANTITURANIST?Btw i wonder to know that are you Muslim?
Şimdi başörtüsü ayrı türban ayrıdır. Türkistan, Türkiye köylerinde giyilen başörtüsüyle, eşarpla Arabın türbanını karıştırmayın. Ben türbana hayır Türk kültüründe yer alan başörtüsüne evet diyorum. Neyse bu ayrı konu tartışılır. SSCB zamanında kimse kimseye karışmıyordu öylemi? Camiler bile kapatıldı yıkıldı yalanmı? Kadınların sokaklarda bile başörtü giymelerine karışıldı, ki Türkiyede herkes sokakta istediğini giyebilir.
Parlemento farklı olur canım, herşey ABnin aynısı olacak diye birşey yokya. Hem merak etme Orta Asyanın nüfusu Türkiyeden çok artıyor bizi geçersiniz yakında :)
Birde Türkiye despotsa Özbekistan ne? Demokratik parti bile yok. Yalanmı? Kerimov ne isterse o oluyor. Erk adını bilerek seçtim Muhammed Salihin partisnin adı. Ben demokrasi istiyorum ama laik bir yapıda.
Turan kurulacak olsun herşey rayına oturur. Turanı dil kültür tarih bağımız olduğu için istiyorum. AB ülkeleride Hint-Avrupa dil ailesine üyedir, ortak dinleri tarihleri kültürleri vardır. O yüzden Türkiyeyi başka kültür diye istemiyorlar. Birde siz Türkistanlılar bizi dışlarsanız yazık olur. Biz sizlere Anadoluyu sahiplenin diyoruz, denize açılan kapınız olur. Türkiye çok güçlü olsa Turanda Turan isterimmi sanıyorsun? Türklüğü silmek istiyorlar, gelin bize yardım eden güçlelenim diyorum.
Selamlar Erk. Ben "Apandı"nın Özbek Türkçe'siyle konuşmasını istiyorum. Özbekistan adına konuşacaksa öyle yapsın. Türban sorunu AB'ye girersek çözülemez duruma gelir. Hukuk bilenler bunu ifade ediyorlar. Türk'lüğü reddeden hiç kimse Türkler adına konuşmasın (ister Özbek, ister Tatar, ister başka bir boyda olsun). Türklüğü reddedip de Türkler adına konuşmak kimsenin hakkı değil. Türkler tüm dünyada sadece 1 milyon kadar da olsa birbirlerini muhatap alsınlar. Hiç bir ideal olmazsa olmaz değil. Türk kimliğinle ezilmeden dayanışma içerisinde yaşamak mesele olmalıdır bence. Hiçbir orta asya ülkesinde veya Türkiye'de hiç kimse "Beni zorla Türk yapacaklar" diye bir komplekse girmesin, hangi aileye mensupsa onların adına konuşsun, "Ya olduğu gibi görünsün ya göründüğü gibi olsun". Arkadaşlar, Turan Turan diye pek çoklarına rahatsızlık veriyor olabilirsiniz. Vatan millet "Başı kabak, yalınayak" kurtarılmaz. Önce herkes kendini kurtarsın, kendi istikbalini garantiye alsın. İdealiniz kültürel işbirliği olsun, bence o yeterlidir.
genco
04-11-2005, 08:00 AM
Selamlar... Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum, yazılanları okuyorum. Herkes görüşünü ortaya koyuyor, bu açıdan bakıldığında güzel bir şey.. Zaman zaman tartışmalar oluyor, bu da gayet normaldir..
Hiç kimse kusura bakmasın ama herkes sanki arkalarında kendilerini destekleyen kitleler varmış edasıyla konuşuyor..Bu da mensubu olduğu ülkesinin vatandaşını-bende olduğu gibi- hayal kırıklığına uğratıyor..
Mesela: Özbek bir arkadaş "Özbekler böyle düşünüyor..."
Türkiyeli biri "Biz böyle düşünüyoruz"
Gibilerinden, ait olduğu toplumu bağlayıcı konuşuyor. Bence doğru bir yaklaşım değil...
Şöyleki: Türkiye'de "ırkçı" yaklaşımın tabanı yok denecek kadar azdır..Ama, "ekonomik ve kültürel" bağlamda bir "Orta Asya Birliği" denilirse çok geniş bir tabanı içine alır... Çok da mümkündür. Çünkü o kadar benzer yönlerimiz var ki..
Yalnız şu aşmada olması da mümkün görünmüyor... sebebi de mevcut yönetimlerdir. böyle bir siyasi düşünceye sahip değiller..
Mevcut yönetim değişir ve bu "oluşum"a sıcak bakan bir siyasi yönetim iş başına gelirse, o zaman (ekonomik ve kültürel) birleşme gerçekleşebilir
Bu arada bizlere düşen görev ise bağlarımızı kuvvetlendirici sivil adımlar atmaktır.. Eğitim, müzik, spor, sanat...vb. alanlarda gösterilecek faaliyetlerde bulunmalıyız..
zaten şuan yapılan da odur...Öğrenciler karşılıklı rğitim görüyor..Turlar düzenleniyor, seyahatler yapılıyor...
Sanırım her geçen zaman bu ilişkiler daha da artacak, gelişmeler onu gösteriyor...
Bu işler hemen yarın olacak işler değil...Hayalci olmayalım...O kadar geniş bir coğrafyaya tek bayrak, bir devlet kurmak, sadece Türk ırkından kurulu bir dünya öyle mi!.. Olur, mümkündür ama sadece hayallerde... Lütfen hangi çağda yaşadığımızın farkına varalım, ayaklarımız yere bassın arkadaşlar...
Aradan "bin yıl" Biz önce birbirimiz bir tanıyalım, yakınlaşalım, kaynaşalım..
Keşke her şey böyle "Klavye başında TURAN kurmak" kadar kolay olsaydı...
..........en derin selam ve sevgilerimle.......
"GEÇEN BİN YIL BİR GÜNDE GELMEZ"
Selamlar... Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum, yazılanları okuyorum. Herkes görüşünü ortaya koyuyor, bu açıdan bakıldığında güzel bir şey.. Zaman zaman tartışmalar oluyor, bu da gayet normaldir..
Hiç kimse kusura bakmasın ama herkes sanki arkalarında kendilerini destekleyen kitleler varmış edasıyla konuşuyor..Bu da mensubu olduğu ülkesinin vatandaşını-bende olduğu gibi- hayal kırıklığına uğratıyor..
Mesela: Özbek bir arkadaş "Özbekler böyle düşünüyor..."
Türkiyeli biri "Biz böyle düşünüyoruz"
Gibilerinden, ait olduğu toplumu bağlayıcı konuşuyor. Bence doğru bir yaklaşım değil...
Şöyleki: Türkiye'de "ırkçı" yaklaşımın tabanı yok denecek kadar azdır..Ama, "ekonomik ve kültürel" bağlamda bir "Orta Asya Birliği" denilirse çok geniş bir tabanı içine alır... Çok da mümkündür. Çünkü o kadar benzer yönlerimiz var ki..
Yalnız şu aşmada olması da mümkün görünmüyor... sebebi de mevcut yönetimlerdir. böyle bir siyasi düşünceye sahip değiller..
Mevcut yönetim değişir ve bu "oluşum"a sıcak bakan bir siyasi yönetim iş başına gelirse, o zaman (ekonomik ve kültürel) birleşme gerçekleşebilir
Bu arada bizlere düşen görev ise bağlarımızı kuvvetlendirici sivil adımlar atmaktır.. Eğitim, müzik, spor, sanat...vb. alanlarda gösterilecek faaliyetlerde bulunmalıyız..
zaten şuan yapılan da odur...Öğrenciler karşılıklı rğitim görüyor..Turlar düzenleniyor, seyahatler yapılıyor...
Sanırım her geçen zaman bu ilişkiler daha da artacak, gelişmeler onu gösteriyor...
Bu işler hemen yarın olacak işler değil...Hayalci olmayalım...O kadar geniş bir coğrafyaya tek bayrak, bir devlet kurmak, sadece Türk ırkından kurulu bir dünya öyle mi!.. Olur, mümkündür ama sadece hayallerde... Lütfen hangi çağda yaşadığımızın farkına varalım, ayaklarımız yere bassın arkadaşlar...
Aradan "bin yıl" Biz önce birbirimiz bir tanıyalım, yakınlaşalım, kaynaşalım..
Keşke her şey böyle "Klavye başında TURAN kurmak" kadar kolay olsaydı...
..........en derin selam ve sevgilerimle.......
"GEÇEN BİN YIL BİR GÜNDE GELMEZ"
Edip olmakta hatip olmakta zor zanaattır....
Hislerime tercüman olmuşsun hem hoşgeldin hemde iyiki geldin...
4twelve
04-11-2005, 12:12 PM
What a hell r u talking about? Come down please.
The all thinks that r wrote here in this thread were the point of my views.
and what is that ''a ANTITURANIST'' or when we write it with the correct english grammer ''an ANTITURANIST''?
And I don't think that to answer this question 'Turan mumkunmu?' somebody should be a muslim or not?
PS: sledi za yazikom, 4twelve
Come on Man ...Are you english teacher to teach me how to write la???Anyay could you pls give an answer to question are you muslim or not?Btw what is sledi za yazikom ??????Plase talk turkish ,english or Uzbek...
AFANDI
04-11-2005, 02:53 PM
Selamlar Erk. Ben "Apandı"nın Özbek Türkçe'siyle konuşmasını istiyorum. Özbekistan adına konuşacaksa öyle yapsın. Türban sorunu AB'ye girersek çözülemez duruma gelir. Hukuk bilenler bunu ifade ediyorlar. Türk'lüğü reddeden hiç kimse Türkler adına konuşmasın (ister Özbek, ister Tatar, ister başka bir boyda olsun). Türklüğü reddedip de Türkler adına konuşmak kimsenin hakkı değil. Türkler tüm dünyada sadece 1 milyon kadar da olsa birbirlerini muhatap alsınlar. Hiç bir ideal olmazsa olmaz değil. Türk kimliğinle ezilmeden dayanışma içerisinde yaşamak mesele olmalıdır bence. Hiçbir orta asya ülkesinde veya Türkiye'de hiç kimse "Beni zorla Türk yapacaklar" diye bir komplekse girmesin, hangi aileye mensupsa onların adına konuşsun, "Ya olduğu gibi görünsün ya göründüğü gibi olsun". Arkadaşlar, Turan Turan diye pek çoklarına rahatsızlık veriyor olabilirsiniz. Vatan millet "Başı kabak, yalınayak" kurtarılmaz. Önce herkes kendini kurtarsın, kendi istikbalini garantiye alsın. İdealiniz kültürel işbirliği olsun, bence o yeterlidir.
asuk abim benim icin hic farketmez ben ozbekim ve ozbekce de konusurum sorun siz anlayabilecekmisiniz ......... ozbek oldugum icin heralde uzb adina konusurum tr adina konusmak ne haddimize.....
sonra turklugu kim reddediyor bunuda anlamis degilim ben turklugu degil turanciligi reddediyorum irkciligi reddediyorum...... ki turkluk adina konusmak sadece tr turklerinemi kalmis....... kim bizi turk yapcakmis ? zaten uzbekler turk kokunden geliyor ........ ama siz ayni kulture sahibiz derken kac kisi orta asyaya gidip oradaki kulturu gormush? temelimiz ayni olabilir ama shu anda bir birine benzer bir kulture sahip oldugumuza ben inanmiyorum ........ turkmen kazak kirgiz uzbek bunlarin benziyor ama turkiyede kultur digerlerinden farkli biraz yani kabul etmelisinizki sizde turkluk kulturu degismis..........
Bratan
04-11-2005, 03:08 PM
whos that guy in the picture could you explain me and be more specific
thanks in advance
Bratan
04-11-2005, 05:43 PM
Come on Man ...Are you english teacher to teach me how to write la???Anyay could you pls give an answer to question are you muslim or not?Btw what is sledi za yazikom ??????Plase talk turkish ,english or Uzbek...
4twelve it's russian and it means tilinga erk berma degani ;)
solomat bo'l
GERÇEKLER VE İSTEKLER
1) Ülkücülere küfredecek değilim. dördüncü ocak başkanı da vurulduktan sonra beşinci başkan olarak ocak başkanı olanlar vardır, vurulacağını bile bile. Çok cesurları var.
2) Ülkücüler kavgacıdır ve cahildir diye düşünüp de her düşünceni bu temel üzerinde kuramazsın. Eğitim tabii ki şart. Pek çok profesör ülkücü vardır. (hem de çok, ki bu hareketi elit insanlar başlatmıştır, sonradan halk da şiddetle destek vermiştir)
3) Lübnan diye bir ülke vardır, sonra bir de suriye ile Irak vardır. Bunlar tarihte görülmemiş ve hiç bir zaman olmamış, bir dini veya milli dayanağı olmayan devletlerdir. Bunlar "toplum mühendisliği" (not civil engineering, it is different) aracılığıyla (köklü antropolojik ve tarihi bilgi birikiminin de yardımıyla) vasıtasıyla dış güçler tarafından menfaatlerind göre kurulmuş ülkelerdir. Hele en trajikomiği ise Hellas (Greece, Yunanistan)dır. Çünki, kendilerine yunanlı diyen bu insanlar aslında yunanlıları yok eden kavimlerin soyundan gelmektedirler. (işte toplum mühendisliği..! bilgi gerektirir, işkembeden atarak olmaz öyle) Dolayısıyla, tacikistan, enver paşa vb konuları karıştırarak kazanılacak bir şey yok. o zamanın demografik yapısını bilemezsin, zaten bir de tarih bilgin ve antropolojik bilgin yoksa hiç yorum yapmasan daha iyi olabilir.
4) Doğu Türkistanda, Karabağda, istiklal harbi sırasıda Türkiye'de, Kerkükte vb, Türkler katliamlar ve vahşetle karşılaşmıştır. Türkçülük hareketinin dayanak noktası budur. Zulümden kurtulmak!!!!. Devletlerin birleşmesi değil..... İnsanların birleşerek kültürlerin birleşmesi.
5) Türk ülkesi olduğunu iddia ettiğimiz ülkelerde Türk olmayanların kimliğine her zaman saygılıydık, saygılı da olacağız. ancak, o ülkelerde yaşadıkları için Türkler adına konuşuyorlar. Bunu yapmamaları lazım.
6) Savaşı, katliamı, zulümü görmeden konuşmak, atıp tutmak, küfretmek kolaydır.
elDoraDo
04-12-2005, 12:08 AM
ya ne ponel - oni zdes celuyutsa?
AFANDI
04-12-2005, 01:43 AM
GERÇEKLER VE İSTEKLER
1) Ülkücülere küfredecek değilim. dördüncü ocak başkanı da vurulduktan sonra beşinci başkan olarak ocak başkanı olanlar vardır, vurulacağını bile bile. Çok cesurları var.
2) Ülkücüler kavgacıdır ve cahildir diye düşünüp de her düşünceni bu temel üzerinde kuramazsın. Eğitim tabii ki şart. Pek çok profesör ülkücü vardır. (hem de çok, ki bu hareketi elit insanlar başlatmıştır, sonradan halk da şiddetle destek vermiştir)
3) Lübnan diye bir ülke vardır, sonra bir de suriye ile Irak vardır. Bunlar tarihte görülmemiş ve hiç bir zaman olmamış, bir dini veya milli dayanağı olmayan devletlerdir. Bunlar "toplum mühendisliği" (not civil engineering, it is different) aracılığıyla (köklü antropolojik ve tarihi bilgi birikiminin de yardımıyla) vasıtasıyla dış güçler tarafından menfaatlerind göre kurulmuş ülkelerdir. Hele en trajikomiği ise Hellas (Greece, Yunanistan)dır. Çünki, kendilerine yunanlı diyen bu insanlar aslında yunanlıları yok eden kavimlerin soyundan gelmektedirler. (işte toplum mühendisliği..! bilgi gerektirir, işkembeden atarak olmaz öyle) Dolayısıyla, tacikistan, enver paşa vb konuları karıştırarak kazanılacak bir şey yok. o zamanın demografik yapısını bilemezsin, zaten bir de tarih bilgin ve antropolojik bilgin yoksa hiç yorum yapmasan daha iyi olabilir.
4) Doğu Türkistanda, Karabağda, istiklal harbi sırasıda Türkiye'de, Kerkükte vb, Türkler katliamlar ve vahşetle karşılaşmıştır. Türkçülük hareketinin dayanak noktası budur. Zulümden kurtulmak!!!!. Devletlerin birleşmesi değil..... İnsanların birleşerek kültürlerin birleşmesi.
5) Türk ülkesi olduğunu iddia ettiğimiz ülkelerde Türk olmayanların kimliğine her zaman saygılıydık, saygılı da olacağız. ancak, o ülkelerde yaşadıkları için Türkler adına konuşuyorlar. Bunu yapmamaları lazım.
enver pasa olayini niye karistirmiyimki cunku turkculuk turanciligin ozudur bu olay sonra oranin demografik yapisini senden daha iyi bildigime eminim cunku ben oraliyim .... ta ozamandan kalma enver passa sayesinde turklere duyulan degisik tavirlar hala devam etmekte
ondan sonra turklerin (tr ) cokmu fazla tarih bilgisi var ? sizinki duygusalliktan otesi degil ki bana benim tarihimi ogretmek sana kalmamis... sen kac kere orta asya cumhuriyetlerine gittin ve kac tarih kitabi okudunda oranin tarihinden ve nufus yapisindan bahsedebiliyorsun... yukarida dedigim gibi sizin tarih bilginiz sadece duygusallik ornek : 1. dunya savasinda biz yenilmedik almanlar yenilince bizde yenilmis sayildik ...
bununla ne demek istiyorsunuz acaba* anlayamadik ..
enver pasa olayini niye karistirmiyimki cunku turkculuk turanciligin ozudur bu olay sonra oranin demografik yapisini senden daha iyi bildigime eminim cunku ben oraliyim .... ta ozamandan kalma enver passa sayesinde turklere duyulan degisik tavirlar hala devam etmekte
ondan sonra turklerin (tr ) cokmu fazla tarih bilgisi var ? sizinki duygusalliktan otesi degil ki bana benim tarihimi ogretmek sana kalmamis... sen kac kere orta asya cumhuriyetlerine gittin ve kac tarih kitabi okudunda oranin tarihinden ve nufus yapisindan bahsedebiliyorsun... yukarida dedigim gibi sizin tarih bilginiz sadece duygusallik ornek : 1. dunya savasinda biz yenilmedik almanlar yenilince bizde yenilmis sayildik ...
bununla ne demek istiyorsunuz acaba* anlayamadik ..
1) Burada Özbek akrabalarım var. 2. dunya savasinda savasmislar, savastan sonra Turkiye'ye gelmisler. Agabeyim ozbekistanda calisti. Tarihci bir aileden geliyorum (bir tarih hocasının kutuphanesinden chok kitap okudum diyelim). Hebrew University'den Turkology bolumunden yazıstıgım ve tanıdıgım profesorler var (Senin tarihini senden iyi biliyorlar). Macaristanda bile Turklugunu ifade eden grupları da biliyorum.
2) Ozbekistandaki Tajikleri de biliyorum. Orada Tajiklere karsi bir Ozbek milliyetciliginin varlıgından haberdarım (Sen benden iyi biliyor musun? Pek sanmıyorum).
3) SSCB doneminde basortusune karısılmıyordu diyorsun. Ateizm diye bir dersten haberin yok sanırım. Bir de ben biliyorum buradaki akrabalarımızın 1992 yılında abimin ozbekistandan getirdiği ozbek bayragına sarılıp nasıl agladıgını... Anlattıklarını da biliyorum oralarda yaşananlar hakkında...
4) Sana gıcık oldum, cunku burada senin gibi saldırgan dusunerek Turklere hakaret edenler arasında yasamaya calısıyorum.
5) Sadece Turklere hitap etmek istiyorum. Turk ulkelerinde yasayip da Turklugu benimsememis olanlar lutfen darılmasın, "Biz Turkcu degiliz, siz niye bizim adımıza konusuyorsunuz?" demesinler. Ben onların adına konusmuyorum. herkese bu konuda saygılıyım, herkesten de saygı bekliyorum.
AFANDI
04-12-2005, 03:25 AM
1) Burada Özbek akrabalarım var. 2. dunya savasinda savasmislar, savastan sonra Turkiye'ye gelmisler. Agabeyim ozbekistanda calisti. Tarihci bir aileden geliyorum (bir tarih hocasının kutuphanesinden chok kitap okudum diyelim). Hebrew University'den Turkology bolumunden yazıstıgım ve tanıdıgım profesorler var (Senin tarihini senden iyi biliyorlar). Macaristanda bile Turklugunu ifade eden grupları da biliyorum.
2) Ozbekistandaki Tajikleri de biliyorum. Orada Tajiklere karsi bir Ozbek milliyetciliginin varlıgından haberdarım (Sen benden iyi biliyor musun? Pek sanmıyorum).
3) SSCB doneminde basortusune karısılmıyordu diyorsun. Ateizm diye bir dersten haberin yok sanırım. Bir de ben biliyorum buradaki akrabalarımızın 1992 yılında abimin ozbekistandan getirdiği ozbek bayragına sarılıp nasıl agladıgını... Anlattıklarını da biliyorum oralarda yaşananlar hakkında...
4) Sana gıcık oldum, cunku burada senin gibi saldırgan dusunerek Turklere hakaret edenler arasında yasamaya calısıyorum.
5) Sadece Turklere hitap etmek istiyorum. Turk ulkelerinde yasayip da Turklugu benimsememis olanlar lutfen darılmasın, "Biz Turkcu degiliz, siz niye bizim adımıza konusuyorsunuz?" demesinler. Ben onların adına konusmuyorum. herkese bu konuda saygılıyım, herkesten de saygı bekliyorum.
1)bende tarihci bir aileden geliyorum tamammi .. bu kadar konusutugumuza gore bi bok bildigimiz vardir demekki... birde sunu sorcam turkiyenin basina ne geldiyse trnin tarihini kendisinden daha iyi bilen yabanci tarihcilerden gelmedimi ........
sen ozbekistandaki tajiklerin halini nasil benden iyi bilebilirsin anlamadim bildigim bi sey var onlar orada 2. sinif vatandas muamelesi gormuyorlar ve ana dillerinde okulda okuyabiliyorlar (lise sona kadar) ana dillerinde sarki soyleyip konusabiliyorlar ( ne demek istedigimi cok iyi anladin sanirim ) sizin gecen sene goz boyama usulu haftada 30 dakika yaptiginiz kurtce devlet tv programi bizde ben kendimi bildim bileli var hemde suresi cokdaha uzun ve sadece 1 gun degil....... benim babam ozbek dili ve edebiyati ogretmeni ve tajikistanda universite okudu bunun ne dek oldugunu siz biraz zor anlarsiniz (yani istanbul universitesinde kurtce bolum acmak manasina geliyor )
ve milliyetcile her yerde var ama tr deki gibi fanatik degiller.....
3) ateizm dersinden haberim var ... universitede zorunlu idi ama o dersi okuyanlarin kaci ateist olmus? yada hic olmusmu? annem 20 yillik ogretmen oda ateizm dersi almis ama basortusuyle devlet okulunda ders anlatiyor bildim bileli.... bayraga sarilip aglayacagina gidip kendisi gorseymis ozbekistana ana vatanini yada
ben sscb yi savunmuyorum yanlis anlama bagimsizliktan yanayim tabiki ama basortusu sorununda ornek olarak gosterdim sadece...
4) bence burada gercekten ayip etmisin ... ben turklere hakaret etmedim daha onceki entrylerimi bi bakarsan gorursun ........ eger ben tr de yasayip turklere hakaret ediyorsam nankorluk yapmis en adi serefsiz im demektir... ben sadece tabani % 10 bile olmayan milliyetci tayfaya karsiyim .... ki cogu turkler senin gibi dusunmuyor..
5) burada gorus belirten ozbekleerin hepside karsi ciktigina gore sende milliyetci ozbeklere hitap etmisin madem karsilikta bulamamisin ozaman yine niye buradasin hala ? ben turklugu benimsiememis kabullenememis biri degilim ben ozbek oldum icin gurur duyuyorum ve bunun icin cok buyuk sebeplerim var amir temur, alug' bek, farabi, beruni aliser navai, harezmi ali kuscu , fargani ...
yine diyecegin varsa elimizden geldigi kadar yardimci oluruz ..
bence sen kulaktan duyma laflarla degilde en kisa zaman da gidip oralari ziyaret et ondan sonra gel konusuruz..........
AFANDI
04-12-2005, 03:28 AM
asya avrupa dunyanin her tarafinda tr turklerine gicik oluyorsa millet benim sucum ne ... oturup aglayacaginiza imajininizi duzeltin... sen bana gicik olabilirsin ama ben tr turklerine gicik degilim
asya avrupa dunyanin her tarafinda tr turklerine gicik oluyorsa millet benim sucum ne ... oturup aglayacaginiza imajininizi duzeltin... sen bana gicik olabilirsin ama ben tr turklerine gicik degilim
Bence o senin hüsnü kuruntun. Sen ve çevrendeki arkadaşların öyle olduğ için herkesi öyle sanıyor olabilirsin.
Herkes tr Türklerini sevsin diye bir sıkıntı da yok. Ayrıca mesela bir insanı hem sevip aynı anda hem de sevmeyebilirsin. Bence bu gruplar ve toplumlar için de geçerlidir.
tr Türklerine ben de bayılmıyorum. Türkler çağımızda güç ve kuvvet olarak gerideler, tr'deki ulkuculer tepki topluyor (nedense sadec ulkuculer tepki topluyor. tr'nin yakın tarihi biraz okunmalı bence.) olabilir.
Bana sorarsanız yapılacak olan şey biz hep kötüyüz demek değil, daha iyisi olabilir mi diye kendimize sormaktır.
1)bende tarihci bir aileden geliyorum tamammi .. bu kadar konusutugumuza gore bi bok bildigimiz vardir demekki... birde sunu sorcam turkiyenin basina ne geldiyse trnin tarihini kendisinden daha iyi bilen yabanci tarihcilerden gelmedimi ........
sen ozbekistandaki tajiklerin halini nasil benden iyi bilebilirsin anlamadim bildigim bi sey var onlar orada 2. sinif vatandas muamelesi gormuyorlar ve ana dillerinde okulda okuyabiliyorlar (lise sona kadar) ana dillerinde sarki soyleyip konusabiliyorlar ( ne demek istedigimi cok iyi anladin sanirim ) sizin gecen sene goz boyama usulu haftada 30 dakika yaptiginiz kurtce devlet tv programi bizde ben kendimi bildim bileli var hemde suresi cokdaha uzun ve sadece 1 gun degil....... benim babam ozbek dili ve edebiyati ogretmeni ve tajikistanda universite okudu bunun ne dek oldugunu siz biraz zor anlarsiniz (yani istanbul universitesinde kurtce bolum acmak manasina geliyor )
ve milliyetcile her yerde var ama tr deki gibi fanatik degiller.....
Burada da tarih öğretmeni olup da vatan hainliği yapan insanlar vardır. S
3) ateizm dersinden haberim var ... universitede zorunlu idi ama o dersi okuyanlarin kaci ateist olmus? yada hic olmusmu? annem 20 yillik ogretmen oda ateizm dersi almis ama basortusuyle devlet okulunda ders anlatiyor bildim bileli.... bayraga sarilip aglayacagina gidip kendisi gorseymis ozbekistana ana vatanini yada
ben sscb yi savunmuyorum yanlis anlama bagimsizliktan yanayim tabiki ama basortusu sorununda ornek olarak gosterdim sadece...
4) bence burada gercekten ayip etmisin ... ben turklere hakaret etmedim daha onceki entrylerimi bi bakarsan gorursun ........ eger ben tr de yasayip turklere hakaret ediyorsam nankorluk yapmis en adi serefsiz im demektir... ben sadece tabani % 10 bile olmayan milliyetci tayfaya karsiyim .... ki cogu turkler senin gibi dusunmuyor..
5) burada gorus belirten ozbekleerin hepside karsi ciktigina gore sende milliyetci ozbeklere hitap etmisin madem karsilikta bulamamisin ozaman yine niye buradasin hala ? ben turklugu benimsiememis kabullenememis biri degilim ben ozbek oldum icin gurur duyuyorum ve bunun icin cok buyuk sebeplerim var amir temur, alug' bek, farabi, beruni aliser navai, harezmi ali kuscu , fargani ...
yine diyecegin varsa elimizden geldigi kadar yardimci oluruz ..
bence sen kulaktan duyma laflarla degilde en kisa zaman da gidip oralari ziyaret et ondan sonra gel konusuruz..........
Sen Türkiye tarihini, demografik yapısını ve bu yapının değişimini ne kadar biliyorsun? Kimin avukatlığı sana kaldı? Sen burada yasananları biliyor musun? Hangi savasa gittin? 2. dunya savasına mı gittin? Stalin geri gelen savas esirlerini ne yapıyordu biliyor musun? Geri gonderilmek istenenler intihar ediyorlardı onu da biliyor musun? Turkiye'de mi askerlik yaptın sen. Hic daga cıktın mı? Hic istanbul sokaklarında gezdin mi?
Turk halkı bundan onceki secimde ulkuculeri %18 destekledi, ki oyların cogu aslında birinci gelen partiye yine milliyetciler tarafından geldi. Turkiyede milliyetciler milliyetciligi destekliyor, ancak hepsi bir tek partiye oy vermiyor. Turkiye'de Turk milliyetciliginin tabanı sandigin kadar dusuk degil.
Turk devletleri icerisinde gercekten koklu bir milliyetcilik anlayısı olan iki ulke olarak Uygur ve Turkiye'yi biliyorum.
SSCB yıkıldıgında dedem 85 yasındaydı. Ozbekistana gelecek yolu kaldıramazdı.
Sen ya kurdish'sin ya tajiksin, ama soylemiyorsun. Ozbekler adına konusuyorsun bence.
Sen Türkiye tarihini, demografik yapısını ve bu yapının değişimini ne kadar biliyorsun? Kimin avukatlığı sana kaldı? Sen burada yasananları biliyor musun? Hangi savasa gittin? 2. dunya savasına mı gittin? Stalin geri gelen savas esirlerini ne yapıyordu biliyor musun? Geri gonderilmek istenenler intihar ediyorlardı onu da biliyor musun? Turkiye'de mi askerlik yaptın sen. Hic daga cıktın mı? Hic istanbul sokaklarında gezdin mi?
Turk halkı bundan onceki secimde ulkuculeri %18 destekledi, ki oyların cogu aslında birinci gelen partiye yine milliyetciler tarafından geldi. Turkiyede milliyetciler milliyetciligi destekliyor, ancak hepsi bir tek partiye oy vermiyor. Turkiye'de Turk milliyetciliginin tabanı sandigin kadar dusuk degil.
Turk devletleri icerisinde gercekten koklu bir milliyetcilik anlayısı olan iki ulke olarak Uygur ve Turkiye'yi biliyorum.
Sen ya kurdish'sin ya tajiksin, ama soylemiyorsun. Ozbekler adına konusuyorsun bence.
Turkiye'deki Kurdishler birinci sınıf vatandastir. Cumhurbaskani olurlar, her yerde onemli mevkilere gelirler. Sen merak etme apardı.
Einstein
04-12-2005, 06:12 AM
ok, its no problem for me to write in any of those languages. (anyway it was better of u to chose in what language we could be able to speak, Correct your words "la???", "Anyay" )
Thanks to Bratan that he traslated u my words.
just read my posts to understand weather I"m a muslim or not. (and it seems to me that u had already done it, if so then why r u asking?)
GERÇEKLER VE İSTEKLER
Selam Kardes,
fikirlerimiz cok farkli oldugu halde sanin fikirlerine saygi duyarim...
ki ulkuculer milletini kulturunu seven insanlardir. Ama bu turan fikri cok sakat bir fikirdir, cunku orta asyada anadolu gibi cok milletli ve cok kulturludur. "Turkun dostu turkdur" siari okadar korkunc bir sozdurki bu laf turk soyu icin cok tehlikeli bir seydir. Bu laf baska dostlara hakaret gibi geliyor bana. Turklerin son iki asirdir (bazi oyunlara gelen)dostlardan darbe yiye yiye eziklik icerisinde soylenen bir sozdur...
Insaallah, bende umidvarim, orta asya ve anadolu arasindaki ticaret hacmi genisleyecek, belki gumruk birligine girecez, ortak cok ticari is birligine girecegiz ... daha neler neler... Ki artik dunyada guc haline gelmek birlesmekle mumkundur.
ps: Bazi devletleri kucumsemisin, bir Irak'i aldiginda , o muhtesem, o guclu, Emevilere, o ihtisamli Abbasileri Irak devletinden ayri dusunuyorsan, o zaman ozb. kir. kaz da yoktu turkistan vardi o zaman turkiyede yoktu Osmanli vardi, bu devletlerde tarih te yoktu...
Oriyon_farr
04-12-2005, 06:39 AM
lya-lya, fa-fa, ....
fa-fa, lya-lya,.. Turk devletleri icerisinde gercekten koklu bir milliyetcilik anlayısı olan iki ulke olarak Uygur ve Turkiye'yi biliyorum.
:?: :shock: :(
Sende eger iyi arastirsan, greek, ermeni ve ya ... oldugun beli olacak.
Bir de tajiklarin hakinda niye demek istiyorsun? Uzbekistanimizde birkac million tajik yasiyor, onlara hakaret etmak mi istiyorsun? Eger oyle olsa, seni abtalsin die bilirim.
Einstein
04-12-2005, 06:46 AM
... yukarida dedigim gibi sizin tarih bilginiz sadece duygusallik ornek : 1. dunya savasinda biz yenilmedik almanlar yenilince bizde yenilmis sayildik ...
..
:D :cool: :D :)
:?: :shock: :(
Sende eger iyi arastirsan, greek, ermeni ve ya ... oldugun beli olacak.
Bir de tajiklarin hakinda niye demek istiyorsun? Uzbekistanimizde birkac million tajik yasiyor, onlara hakaret etmak mi istiyorsun? Eger oyle olsa, seni abtalsin die bilirim.
Olabilir. Genetik olarak Tam türküm demek şart değil. Ancak Osmanlı arşivlerinde benim soy ağacım belli!!
Onun dışında kafatascı bir ifade kullanmadım. Belki de Ermenilik Kurdishlik vardır bende. Bunu bilemem. bilsem de anlamı yok.
Modern sosyoloji'nin Irk (race) tanımını isterseniz bir araştırın.
1) Ben modern sosyoloji'nin tanımını esas alıyorum.
2) Ne olursa olsun, kanımda kimin kanı olursa olsun, mutlaka Hun kanı da var, konuştugum dil de Turkcedir (Ural Altay dillerinden)
Bunlar için ne diyeceksin?
Burada bizim bir sozumuz var : "Turk Turkcedir. Ne Mutlu Turkum Diyene"
Tajiklerle bir derdim yok. O kadar
The science of history may be merely narrative, or may be theoretic.
An elemantary school student can not be qualified enough to perceive theoretic, that is to say abstract concepts. Therefore, an elementary school student may be taught in a narrative manner, that is, an emotional way may be appropriate.
canım, tabii ki hem ilkokul çocuklarına anlatabilmek için basitletirmemiz gerekir tarihi. Kuramsal tarih universitede okutulur.
Tabii ki duygusal olacağım, benim anam egeli babam dogulu. Ege'de greeklerin, doguda armnianların yaptıklarını biliyorum. dogal olarak duygusal olacak bunlar. Sonra ayriyeten bilimsel, kuramsal olarak da ele alınır tarih. bu buyuk bir sıkıntı degil.
Benim dedelerim duygularıyla savasmislar.
Duygusallık bence cok dogru bir yaklasim. Duygu ile harekete gecmisler bizimkiler Maras'ta, Nazilli'de. İskence ile vahsice oldurulen akrabalarını gorduklerinde duygulanmislar, ezilen memleketinin insanlarını gorunce duygulanmislar.... Bu yuksek duygu seviyesiyle bize boyle bir ulke kurmuslar. 80 yıldır huruz biz.
Sadece hazmetme meselesi :)
Biz çok duygusal milletizdir. Aynı zamanda biz bağımsızlığımızda düşkün bir milletizdir. Biz esareti kabul etmeyen milletizdir. Biz mağlubiyetlere 20 galibiyetlere 1020 sayafa ayıran bir milletizdir....Öylesiyle böylesiye biz buyuz !
Başka :lol:
Selam Kardes,
fikirlerimiz cok farkli oldugu halde sanin fikirlerine saygi duyarim...
ki ulkuculer milletini kulturunu seven insanlardir. Ama bu turan fikri cok sakat bir fikirdir, cunku orta asyada anadolu gibi cok milletli ve cok kulturludur. "Turkun dostu turkdur" siari okadar korkunc bir sozdurki bu laf turk soyu icin cok tehlikeli bir seydir. Bu laf baska dostlara hakaret gibi geliyor bana. Turklerin son iki asirdir (bazi oyunlara gelen)dostlardan darbe yiye yiye eziklik icerisinde soylenen bir sozdur...
Insaallah, bende umidvarim, orta asya ve anadolu arasindaki ticaret hacmi genisleyecek, belki gumruk birligine girecez, ortak cok ticari is birligine girecegiz ... daha neler neler... Ki artik dunyada guc haline gelmek birlesmekle mumkundur.
ps: Bazi devletleri kucumsemisin, bir Irak'i aldiginda , o muhtesem, o guclu, Emevilere, o ihtisamli Abbasileri Irak devletinden ayri dusunuyorsan, o zaman ozb. kir. kaz da yoktu turkistan vardi o zaman turkiyede yoktu Osmanli vardi, bu devletlerde tarih te yoktu...
Saygılı insana biz de saygılıyız.
Haklısın, bazı sozler artık kırıcı gibi geliyor. ama hepsinin aslındadusunulenden farklı sebepleri var.
1) Turkun Turkden baska dostu yoktur denmis vakti zamanında. O sozun sebebi gecmiste anadolu dısındaki halklarla yasanan sorunlardandır bence.
2) Hakimiyyet milletindir demek Hakimiyyet Allahın degil demek degildir. Bu soz sadece yeni yonetim sistemi olan Cumhurriyeti vurgular. baska bir niyeti yok bence
3)Turkiye Turklerindir derken, Avrupalı ulkeler bu ulkeden gitmistir, hanedan da gitmistir, artık bu ulke bu halkındır denmek istenmistir bence.
Bu sozleri carpitirlar.
Her neyse. Emevileri Abbasileri Asurileri Iraktan tabii ki ayrı dusunemeyiz, ancak gercek olan su ki, Irak'ı gercek anlamda Abbasiler mi kurdu bilmiyorum. Yalnız tarihte Irak diye bir ulke ismi olmadıgından bahsediyorum. Yani orada soylemek istedigim baskaydi. Enver pasa'dan bahsederken gecen bir meseleydi.
Turkler cok ezildi. Ama yok olan millet tekrar var oldu. Aynen Bilge Kagan'in yaptıgı gibi diye dusunuyorum. Orta asya ile baglarımızı da yeni Cumhurriyetten sonra tekrar kesfettik. Tabii ki her etki tepkiyi dogurur. Vakt-i zamanında soylenmis sozler var. O zamanın sartlarinda soylenmis sozler. Muhtemelen daha uzun bir konusmanin icerisinde gecen sozler. O kadarını bilemiyoruz su anda.
Einstein
04-12-2005, 07:54 AM
OK, sinirlerin de sonu vardir, ey san proffesor 4twelve, sanga ham taaluqli bu gaplar
Ya o'ylemi, biz herhaldi Temelle Dursunla askerlige gitmish olabiiriz o zaman, hich de haberimiz yokmush haaa, tajiklere karshi bir milliyetchiligin varligini.
Evet biz senden chok chok iyi biliyoruz. Sana so'ylesem senin tarihini senden bile iyi biliyoruz.
O'zbekistanda tajiklara karshi hich bir milliyetchilik toplum olarak olmamishtir, olmayacaktir. Bazi bir o'zbekler tajikleri sevmeye bilirlir. Ama uzbekistanda shu anda 2milyona yakin tajiklar hich bir problemsiz yashiyorlar.
Gelelim sizlere. Haaa, ishte sizde hatta Milliyetchi bir partiside var. Adi bile ustunde. :).
onlar galibe turklerden bashka hich kimseyi sevmiyorlar.
bizim ustumuzde sovetler oldugu taktirde bile, biz meschidlerde namaz kila biliyorduk, Ateizm dersi olduguna bile musulman bayanlarimiz basho'rtuyle hich problemsiz geze biliyordu. O'zbek bayragini her bir uzbekistanda yashayan insan oper, yuzune surer.
Gelelim size: Peki so'ylesene ustunuzde hich kim olmadigi takdirde neden bash o'rtusu problemi yerine go're yasaklamishlar. Turkiyenin Kocaman Istanbul universitesinde basho'rtu yasak, chok gu'lucu geliyor bana:) , ama yaziklar olsun
Hukuk bilenler bunu ifade ediyorlar. Türk'lüğü reddeden hiç kimse Türkler adına konuşmasın (ister Özbek, ister Tatar, ister başka bir boyda olsun). Türklüğü reddedip de Türkler adına konuşmak kimsenin hakkı değil.
Aman Allah sen bizi korkutuyorsun haaaa. Peki sen neden bizim adimizdan bize bizim tarihimizi yine turkche olarak konushuyorsun? kardeshim kendi fikrlerin kendini yiyor, sen farkinde bile degilsin.:)
3) Lübnan diye bir ülke vardır, sonra bir de suriye ile Irak vardır. Bunlar tarihte görülmemiş ve hiç bir zaman olmamış, bir dini veya milli dayanağı olmayan devletlerdir. Bunlar "toplum mühendisliği" (not civil engineering, it is different) aracılığıyla (köklü antropolojik ve tarihi bilgi birikiminin de yardımıyla) vasıtasıyla dış güçler tarafından menfaatlerind göre kurulmuş ülkelerdir.
.
Aslinde chok pis birisine yaziyorum, ama kusura bakma lutfen, chunku sen hak kazandin artik.
Bagdad, Sham, senin en yashli shehirinden(Istanbul mi artik) bile yashlidir. onlar buyuk bir tarihe sahiptirler, onlar buyuk Alimler yetishtirmishtir(Imam Gazalililer gibi) Sen bana bir tane turk so'yle bakalim dunya boyunca tanilan, so'yleyebiler misin. ben sana sonra 100 tane oralardan chikan Alimleri sayarim.
Sen bir miliyetchisindir, bizim burada arablar, ruslar, ERMENIler, koreliler ve yine 100yakin miilletler yashiyor. Senin dedigin turk devletini kurub, onlari kovalamamizi mi istiyorsun. Sonra biz Tajikistani ayri olarak birakmamizi mi istiyorsun. Kazakistanin yarisi ruslar, onlarla savash chikmasinimi istiyorsun.
Asla haaa
4) Doğu Türkistanda, Karabağda, istiklal harbi sırasıda Türkiye'de, Kerkükte vb, Türkler katliamlar ve vahşetle karşılaşmıştır. Türkçülük hareketinin dayanak noktası budur. Zulümden kurtulmak!!!!.
.
Allah Allah, nasil chabuk degishtirmishsiniz tarihleri yaaa, inanilmaz. :D
Bizde Ermenilerin Turkler tarafindan soykirim yapildigini ve 500000insanin o'lduruldugunu biliyoruz..
Biz yine biliyoruzki, kurtulush savashinda buharadan ve semerkanda buyuk bir miktarda altinlar Turk milletine yardim ichin go'nderilmishtir. Ama guruyorumku, o da bile yok tarihlerinizde, veya kabul etmiyorsunuz. Yoksa bizim ata babalar mi yalan so'ylemishler
:D neyse o'leyse siz zulumden kurtulma hareketini bashlayin janim kardeshim...
Sen Türkiye tarihini, demografik yapısını ve bu yapının değişimini ne kadar biliyorsun? Kimin avukatlığı sana kaldı? Sen burada yasananları biliyor musun? Hangi savasa gittin? 2. dunya savasına mı gittin? Stalin geri gelen savas esirlerini ne yapıyordu biliyor musun? Geri gonderilmek istenenler intihar ediyorlardı onu da biliyor musun? Turkiye'de mi askerlik yaptın sen.
Vaalahi, sen bizim tarihimizi bizden daha iyi biliyorsunya, ishte biz de merak ettik senin tarihine, ve o'grendik ishte...:D
Ben bir o'zbegim ishte. :)
Arkadaslar bundan onceki threadlara bakin, boyle bir tartismalar hep sonucsuz bitiyor ve hic bir sonica ulasilmiyor, Forum herkesin kendi fikrini yazdigi yerdir, birisini ikna etme yeri degildir...
OK, sinirlerin de sonu vardir, ey san proffesor 4twelve, sanga ham taaluqli bu gaplar
Ya o'ylemi, biz herhaldi Temelle Dursunla askerlige gitmish olabiiriz o zaman, hich de haberimiz yokmush haaa, tajiklere karshi bir milliyetchiligin varligini.
Evet biz senden chok chok iyi biliyoruz. Sana so'ylesem senin tarihini senden bile iyi biliyoruz.
O'zbekistanda tajiklara karshi hich bir milliyetchilik toplum olarak olmamishtir, olmayacaktir. Bazi bir o'zbekler tajikleri sevmeye bilirlir. Ama uzbekistanda shu anda 2milyona yakin tajiklar hich bir problemsiz yashiyorlar.
Gelelim sizlere. Haaa, ishte sizde hatta Milliyetchi bir partiside var. Adi bile ustunde. :).
onlar galibe turklerden bashka hich kimseyi sevmiyorlar.
bizim ustumuzde sovetler oldugu taktirde bile, biz meschidlerde namaz kila biliyorduk, Ateizm dersi olduguna bile musulman bayanlarimiz basho'rtuyle hich problemsiz geze biliyordu. O'zbek bayragini her bir uzbekistanda yashayan insan oper, yuzune surer.
Gelelim size: Peki so'ylesene ustunuzde hich kim olmadigi takdirde neden bash o'rtusu problemi yerine go're yasaklamishlar. Turkiyenin Kocaman Istanbul universitesinde basho'rtu yasak, chok gu'lucu geliyor bana:) , ama yaziklar olsun
Aman Allah sen bizi korkutuyorsun haaaa. Peki sen neden bizim adimizdan bize bizim tarihimizi yine turkche olarak konushuyorsun? kardeshim kendi fikrlerin kendini yiyor, sen farkinde bile degilsin.:)
Aslinde chok pis birisine yaziyorum, ama kusura bakma lutfen, chunku sen hak kazandin artik.
Bagdad, Sham, senin en yashli shehirinden(Istanbul mi artik) bile yashlidir. onlar buyuk bir tarihe sahiptirler, onlar buyuk Alimler yetishtirmishtir(Imam Gazalililer gibi) Sen bana bir tane turk so'yle bakalim dunya boyunca tanilan, so'yleyebiler misin. ben sana sonra 100 tane oralardan chikan Alimleri sayarim.
Sen bir miliyetchisindir, bizim burada arablar, ruslar, ERMENIler, koreliler ve yine 100yakin miilletler yashiyor. Senin dedigin turk devletini kurub, onlari kovalamamizi mi istiyorsun. Sonra biz Tajikistani ayri olarak birakmamizi mi istiyorsun. Kazakistanin yarisi ruslar, onlarla savash chikmasinimi istiyorsun.
Asla haaa
Bizde Ermenilerin Turkler tarafindan soykirim yapildigini ve 500000insanin o'lduruldugunu biliyoruz..
Biz yine biliyoruzki, kurtulush savashinda buharadan ve semerkanda buyuk bir miktarda altinlar Turk milletine yardim ichin go'nderilmishtir. Ama guruyorumku, o da bile yok tarihlerinizde, veya kabul etmiyorsunuz. Yoksa bizim ata babalar mi yalan so'ylemishler
:D neyse o'leyse siz zulumden kurtulma hareketini bashlayin janim kardeshim...
Vaalahi, sen bizim tarihimizi bizden daha iyi biliyorsunya, ishte biz de merak ettik senin tarihine, ve o'grendik ishte...:D
Ben bir o'zbegim ishte. :)
1) Benim tarihim senin yasadigin topraklarda basliyor
2) Ben hech bir halqi kotulemirem, anlatmaq istedigim baska bir masala idi. carptirma
3) Menim habarim var burada yashananlardan. Modern zamanlarda yashananlari gormek istirsen "Karabaga" git
4) Hech bir zaman baska milletleri kovalamamisik. Hep qardas qibin yasamisik.
5) Boyuk Turk Ulkesini quralim, diger milletleri kovalim dememisim. Yalan soyleme.
6) Kulturel birlik demisim
7) Akrabalarımdan kızılordu icin savasan var 2. cihan harbinde.
8) Menim meselem Turk qarındashlarımladır. Var olsun onlar. Bashka millete qucuk gormemisem, hepsini sevirem.
9) Ancaq, Xakarete gelemirem. Menim burada esim dostum Kurdishtir, Armanidir, Georgian'dır, onları da sevirem. Menim anlattıgım bashka bir seydir.
lekin, sen anlamak istemirsen, saptırmak istirsen.
Xaqaret etmek istirsen, qonushmak istemirsen.
Senin niyetin bashkadir.
Seni muhatab almirem.
:)
Rusky tarih okursan Boyle ogrenirsin tabii. Karabagi kim isgal ettirdi?
Altınlar konusunu bilmiyorum.
Einstein
04-12-2005, 09:24 AM
Canim benim, kizishtinmi haa, shoka dushmene gerek yok, hakikat her zaman acidir:D :cool: :lol: yazdiklarinin hich birini anlayamadimki, ben bagdan konushtum, sende dagdan.
:D
Tabii ki duygusal olacağım, benim anam egeli babam dogulu. Ege'de greeklerin, doguda armnianların yaptıklarını biliyorum. dogal olarak duygusal olacak bunlar.
so'z isbati ile so'z. Ermeni soykirimini her kes biliyor, isbata muhtaj degildir, kibrisida bir gunde, hetta gejeleyin, onlarin haberi olmadan ustune ucaklarla gidibde sonra ordan toprak oldiklarinizi herkes biliyor.
Russaya karshi savashda Afrikadan getirdiginiz ve savasha hich alakasi olmayan 80bin afrikalilarin bir gunde bir gecede, o rusyanin sovuk kishindan hepsinin o'ldugunu da herkes biliyor. Turk halki ichin inanilmaz ama olmushtur bo'yle.
Rusky tarih okursan Boyle ogrenirsin tabii. Karabagi kim isgal ettirdi?
Altınlar konusunu bilmiyorum.
iyiki ben rusky tarih okumushum, senin tarihine hich kimse inanmaz ki,(o'zur dilerim, yani sizlerden bashka demek istedim, kusura bakma).
Karabag neresi oldugunu shimdi bilemiyorum, eger onun hakkinda benimle tartishmak istemessen, onun nerede oldugunu ve ne zaman oldugunu bana Allah ashkina so'yleme.
Einstein sen gerçekten salak'mışsın...
Kullandığın isme bakan seni adam sanırmış ama sen bu ismi bile kopyalamayı haketmiyorsun !
Adam seni adam yerine koymuş dert anlatmaya çabalıyor senin söylediklerine bak!
Neymiş; Ermeni katliamı,Kıbrıs savaşı,başka birde afrikadan gelen 80.000 kişi
Kardeşim salakkkkkkkkkkkkkkk olma
Tarihi oku ; Ben ruslarla savaşırken cephe gerisinde Türk askerini vuran,cephe önünde ruslarla birlikte olan ermenilerimi bana savunuyorsun ?
Kıbrıs'ta benim soydaşlarım için ENOSİS uygulayan rumlarımı bana karşı savunuyorsun ?
Allahu Ekber dağlarında yatan 80.000 Türk şehidini bana afrika vatandaşı diye yutturmayamı çalışıyorsun ? (ingiliz amcanlarla karıştırma)
Eğer senle tarihten gelen bir kan bağım varsa
senden UTANIYORUM !...
Einstein
04-12-2005, 09:39 AM
Saygi deger arkadashlar, herkesin bildigi turkchede konushuyorum.
Thread ''Turan mumkunmu?'' ili bashlandi, ama konu chok disharilara chikti, ben onu istememishtim, ben sadeje turanin mumkun olamayacagini ileri surdum, bu benim shahsiy fikrim idi, ama malesef ki, burdakilerin bazileri kendileri
ni ve benide bashka konularida girmeme mecbur ettiler.
Ben bu konuda nokta koymak isterim, sizin dushunceleriniz gerchekten chok mantiksizdir, biz ise jevabi verdik bile.(bunun olamayacagini isbatta ettik)
Artik tartishmalara gerek yok diye biliyorum. Bu konuyu gerchekten kapatalim.
Eger gerchekten birleshmek ichin insanlar bulmak isterseniz, bende guzel bir teklif var.
GORALILER ile.:D :) :o Ishte yakinda Cem Yilmazda gitti oraya, chok begendi haa, hele bir kizda bulmush, chok hosh birisi. (sizde hemen harekete gechseniz size de bir tane guzel gorali nasib eder)Ve herkes yine turkche konushuyormush orda, ne guzel yaaa. Kapitan Logar ise englizce konushmasinida biliyor. Yani sana sesleniyorum asuk, sen inglizce biliyorsunaa , ishte geje uzun konushursunuz ta sabaha kadar.
PS:bu so'ylediklarim kesinlikle butun Turkiye ichin gecherli degildir, sadece sizler gibi milliyetchi olanlara.
hich de uzur dilecek bir hissim de yok, sadece hakkinizi helal edin diyorum.
AFANDI
04-12-2005, 12:12 PM
ben biliyorum derken heralde tr icin yazmadim bunlari enver pasa olayinda sen heralde tr yi kastetmiyordun yazdiklarini bi oku tekrar ben tacikistan icin konustum.....
peki sen gittinmi 2, dunya savasina biz kucuklugumuzden beri o savasi anlatirlar bize..... benim bir dedem geri donmedi oradan ve gazi cok akrabam vardir onlar cok bahsederler bize .......... allah allah bir olaya shahid edasiyla yazyosun ben savasa gidip gelen kach kisiyle konustum hic oyle biseyden bahsetmediler
ama benim tr de askerlik yapmam daga cikmamla ne alakasi var anlamadim dogrusu istanbul sokaklarinda dolastinmi dersen eger evet yazin ben istanbulda yasiyorum.......
bundan bir onceki secimde mhp nin %18 oy almasi apo yuzundendi galiba
ben kurtte degilim tajik de ben ozbekim tajikistan ve ozbekistanda yasiyorum tajikistandaki evim ozbekistan sinirina 10 km... ozbekistanda ise shahrisabz diye bir sehir duydunmu amir temurun ana sehri ..... oraliyim geneldede akrabalarimin % 80 i orada anlayacagin temurun torunuyum....
kurtler konusunda ise benim cok arkadasim var kurt onlar degisik anlatiyorlar ........ yalan soylediklerinede inanmiyorum... ve 4 senedir tr deyim tv lerden gorduklerimde bunlari dogrular yani bunu bana savunmana gerek yok diye dusunuyorum....... ama bir taraftan dehap lida
arkadasim var onun soylediklerinide tasvip etmiyorum cok tartismisizdir.....
AFANDI
04-12-2005, 12:23 PM
ticaret ekonominin gelismesini turki ulkeler arasinda bizde istiyoruz o zaten shu andada var gelistirilse cok daha iyi olur ama bunun buyuk turan turkculuk ortak devlet ortak bayrak falan filan olacaksa.........
AFANDI
04-12-2005, 01:03 PM
Saygi deger arkadashlar, herkesin bildigi turkchede konushuyorum.
Thread ''Turan mumkunmu?'' ili bashlandi, ama konu chok disharilara chikti, ben onu istememishtim, ben sadeje turanin mumkun olamayacagini ileri surdum, bu benim shahsiy fikrim idi, ama malesef ki, burdakilerin bazileri kendileri
ni ve benide bashka konularida girmeme mecbur ettiler.
Ben bu konuda nokta koymak isterim, sizin dushunceleriniz gerchekten chok mantiksizdir, biz ise jevabi verdik bile.(bunun olamayacagini isbatta ettik)
Artik tartishmalara gerek yok diye biliyorum. Bu konuyu gerchekten kapatalim.
Eger gerchekten birleshmek ichin insanlar bulmak isterseniz, bende guzel bir teklif var.
GORALILER ile.:D :) :o Ishte yakinda Cem Yilmazda gitti oraya, chok begendi haa, hele bir kizda bulmush, chok hosh birisi. (sizde hemen harekete gechseniz size de bir tane guzel gorali nasib eder)Ve herkes yine turkche konushuyormush orda, ne guzel yaaa. Kapitan Logar ise englizce konushmasinida biliyor. Yani sana sesleniyorum asuk, sen inglizce biliyorsunaa , ishte geje uzun konushursunuz ta sabaha kadar.
PS:bu so'ylediklarim kesinlikle butun Turkiye ichin gecherli degildir, sadece sizler gibi milliyetchi olanlara.
hich de uzur dilecek bir hissim de yok, sadece hakkinizi helal edin diyorum.
GERCEKTENDE KONU COK DISARIYA CIKTI... BUNUN SEBEBIDE SIZE TURANIN NIYE MUMKUN OLDUGUNU ANLATMAK ICIN ..V SIZINLE AYNI KOKTEN GELIYOR OLABILIRIZ AMA SHU ANDA SIZINLE HICH BIR KULTUREL BENZERLIGIMIZ KALMADIGINI ANLATMAK ISTEDIM ... BUNU GORMRK ICINDE ORTA ASYAYA GITMENIZI ONERDIM... BAN ORTA ASYALIYIM VE TRDE GORDUM BUNLARIN HEPSINI HEP AB ORNEGINI VERIYORSUNUZ AB BIR EKONOMIK TOPLULUK ICIN DE ALMAN FRANSIZ SLAV BIRCOK IRK OLDUGUNU BILIYORSUNUZ SIZ ISE TURK BIRLIGINI ISTIYORSUNUZ ARKADASIN DEDIGI GIBI UZBEKISTANDA 100 CESIT MILLET VAR... TURKMENISTANDAKI ERMENILERDEN TUTUNDA KAZAKISTANDAKI RUSLAR OZBEKISTANDAKI 2,3 MILYON TAJIK TAJIKISTANDAKI 1 MILYON OZBEK BOYLE OLMAZ TEORI YAPMAK KOLAY....... SIZE YENI BIR KONU ONERUYORUM ASYA EKONOMIK TOPLULUGU KURALIM (SHAKA)....... ASUK BEY BEN ORTA ASYADAKI TURK OLMAYAN TOPLULUKLARA SAYGILIYIM BILMEM ONLAR ICIN KONUSMUYORUM DERKEN LAF GELISI SOYLEDIGINDEN EMINIM.... CUNKU SIZ TURK BIRLIGINDEN BAHSEDIYORSUNUZ O KISILERI NASIL TURK BIRLIGI ICINDE TUTARIZ O ZAMAN..... VALLA HI SIZEDE HELAL OLSUN TA ILK GUNDEN MUHATAP BULAMAYIP HALA BURADA CEVAP YAZMAYA UGRASIYORSUNUZ YA ........ BEN ASUKA MADDE MADDE CEVAP VERDIGIM HALDE O KISI HEP YENI KONULARA GIRIYOR... TURKLER EZIK HEP KATLIAMA UGRAMISMIDIR BILEMEM AMA KANUNI SULEYMAN VE ALEVILER KONUSUNU ACMAYALIM ISTERSENIZ ( SINIRLARI ICINDE YASAYAN AZINLIKLARA SAYGILI MILLET)
OGUZ BEY HEP BAGIMSIZ YASAMAYI SEVIYORMUS .... HERKES SEVER AMA AVRUPANIN YARISINI ARAP TOPRAKLARINI KAFKASLARI BAGIMSIZLIGINDAN AYIRMAK ONLAR USTUNDE HUKUMRANLIK KURMAK BAGIMSIZLIK MI?
ZEKI KARDESIM (BIZ KARDESIZ YA) OGUZ BIRISI SENIN FIKRINI PAYLASMIYOR DIYE SALAKMI OLUYOR? RICA EDERIM BUNLAR COK AGIR SOZLER..... BIZ BULUNDUGUMUZ DURUMDAN MEMNUNUZ TAJIKISTANDA HIC KIMSE BANA SEN OZBEKSIN DEFOL GIT BURADAN DEMEDI
OZBEK TV SEYRETTIM KONFERANSTA BABAM HEP OZBEKCE KONUSTU KIMSE HAPSE ATMADI BASKA NE SOYLIYIMKI......
BENDE BELKI S..TIR DEERSINIZ AMA HAKKINIZI HELAL EDINIZ DIYORUM
BIR TURK DUNYAYA BEDEL NASA UZAYDAN ARAZI SATIYORMUS ...
AFANDI
04-12-2005, 01:06 PM
yukaridaki treadimda ilk satir sonunda (!) isaretini unutmusum lutfen mazur gorunuz.....
Timur Han sizleri görse utanırdı. Benim soyum Timur Han ile Anadoluya geldi diyorum, kardaşız diyorum alay ediliyorum. Ben Turan derken zaten AB gibi bir oluşumu kastetmiştim. AB sadece ekonomik değildir, siyasi bir oluşumdur, parlementosu vardır, siyasi organları vardır bazıları bilmiyor.
Dünya birlikler çağına girdi Avrupada AB, Latin Amerikada LAFTA v.b Dünya gerçekleri bu. Ben ne faşistsim ne ülkücüyüm. Ben sadece atalarım olan Atillanın, Timur Hanın, Selçuklunun, Osmanlının, Hunların, Göktürklerin anısını yaşatmak istiyorum.
Azınlıklarla benim bir sorunum yok, Türkiyede Kürtler var Özbekistanda Tacikler v.b ABde de birçok azınlık var sorun oluyormu. Tekrar ediyorum AB siyasi bir örgüttür anayasası bile vardır.
Dünyayı okumak, dünyayı bilmek lazım. Birlik olmazsak yine eziliriz. Siz Rus işgali altındasınız diye üzülmüştüm, kederlenmiştim, bize karşı hiçbir duygunuz yokmu? İşte Türkiye işte Anadolu denizi var, verimli toprakları var, ben sizlere Uganda ile birleşin demiyorumki.
Varsın Turanın başkenti Taşkent olsun, dili Özbek Türkçesi olsun öğrenmeye hazırım. Yeterki Türklük daim olsun atalarımızın ruhları huzur bulsun...
Bozkır medeniyeti tekrar dirilsin, can bulsun.
astrolord
04-12-2005, 02:13 PM
arkadaslar oncellikle foruma bugun uye oldugumu belirtmek isterim..yanliz bugun bu forumda okudugum bazi seyler acikcasi beni uzdu.neden derseniz burada bazi kisilerin acikca turkiyede yasayan turklere bir kin duydugunu farkettim.yaniliyorsam ozur dilerim..forumda turan mumkunmu diye tartisilirken bazi arkadaslar (sozde) ermeni soykirimindan kurt sorunundan bahsetmisler.tarihcilerin bile uzlasamadigi bu gibi hassas konularda bilip bilmeden konusmak yerine bu konulari uzmanlara akademisyenlere birakalim onlar tartissin.boyle hassas konularda atip tutarak bazi insanlar icin onemli degerlere hakaret etmeyelim onlari incitmeyelim..biz burda yasayan turkler orta asyada ozbeki olsun taciki olsun kirgizi olsun ve sayamadigim tum turk devletlerinde yasayan insanlari kardesimiz biliyoruz..yoksa yaniliyormuyuz??
Apandi sağ gösterip sol vurma biraz delikanlı ol !
Yazılarında dürüst ol,Bir tarafta kardeşim lafları ederken öbür tarafta kardeşinin en hassas olduğu değerleri tiye alma !
Sizi bilmem kardeşim ama biz gözümüzü açtığımızdan beri orda yani sizin yaşadığınız coğrafyalarda hep ayrı kaldığımız kardeşlerimiz olgusuyla büyüdük...
Biz; Türkmeni,Kırgızı,Özbeği,Taciği,Azeriyi.... ve diğerlerini hep kardeş belledik ve öylede bildik...!
Bir zaman sonra sınırlar kalkı ,teknoloji kilometreleri ortadan kaldırdı benim kardeş bellediğim insanlardan ilk duyduğum sözler; Ermeni katliamı,kürt katliamı,Rum katliamı,Arapları ve Avrupayı boyunduruk altına almak....atladığım varmı ?
Bu milletin içten yediği kazığı dıştan hiç bir zaman yememiştir...!
Salak konusunda gerçekten ağır bir söylemdi sonrasında özür bile dilemeyi düşündüm . Sonrasında baktımki sendeki aynı alaycı söylemler devam ediyor hala adam gibi yazmaya başlayıp çocuk gibi noktayı koyuyorsun bu yüzden hitabımda hiç bir değişme olmamıştır buda böyle biline....
Demiş bizim atalarımız ; CAHİL DOSTUN OLACAĞINA,AKILLI DÜŞMANIN OLSUN...!
Apandi sağ gösterip sol vurma biraz delikanlı ol !
Yazılarında dürüst ol,Bir tarafta kardeşim lafları ederken öbür tarafta kardeşinin en hassas olduğu değerleri tiye alma !
Sizi bilmem kardeşim ama biz gözümüzü açtığımızdan beri orda yani sizin yaşadığınız coğrafyalarda hep ayrı kaldığımız kardeşlerimiz olgusuyla büyüdük...
Biz; Türkmeni,Kırgızı,Özbeği,Taciği,Azeriyi.... ve diğerlerini hep kardeş belledik ve öylede bildik...!
Bir zaman sonra sınırlar kalkı ,teknoloji kilometreleri ortadan kaldırdı benim kardeş bellediğim insanlardan ilk duyduğum sözler; Ermeni katliamı,kürt katliamı,Rum katliamı,Arapları ve Avrupayı boyunduruk altına almak....atladığım varmı ?
Bu milletin içten yediği kazığı dıştan hiç bir zaman yememiştir...!
Salak konusunda gerçekten ağır bir söylemdi sonrasında özür bile dilemeyi düşündüm . Sonrasında baktımki sendeki aynı alaycı söylemler devam ediyor hala adam gibi yazmaya başlayıp çocuk gibi noktayı koyuyorsun bu yüzden hitabımda hiç bir değişme olmamıştır buda böyle biline....
Demiş bizim atalarımız ; CAHİL DOSTUN OLACAĞINA,AKILLI DÜŞMANIN OLSUN...!
Oğuzcuğum,
Oğuzcuğum,
Yaşın kaç, hayat tecruben ne kadar bilmiyorum, ancak su meseleyi sen ve diger arkadaslara ozellikle uyarı mahiyetinde soylemek istiyorum.
- Turkiye'de ve Orta Asya'da Turkleri birbirlerine kusturmek icin, Turkleri dil, tarih, kultur olarak birbirinden ayırmak icin hususi caba sarfeden; gayet bilincli, sistematik olarak calisan insanlar (insan grupları) vardır.
- Turkiye'den oraya giden bazı insanlar orada Turkiye'yi kotulerler
- Orta Asya'dan Turkiyeye gelen bazi insanlar da burada bize Oraları kotulerler.
- Aslında dusman oldugumuza bizi ikna etmeye calisirlar.
Bu dediklerim bilincli ve sistematik cabalardır.
Bu yuzden; oradaki insanlar adına kimseyi temsilci kabul etmemek gerekir. Oradaki insanların da Turkiyeden giden herkesi temsilci gibi kabul etmemesi gerekir.
Qarindashlar,
Dikkat ederseniz ben bu meselelere Toran kurulsun diyerek bashlamadim. erk qarindashim ve oğuz qarinsahim chok heyecanli olduklari icin bazi gercekleri goremiyorlar.
Oguz ve erk qarindahim, siz anlayamiyorsunuz lekin bu thread'in disinda toran zaten qonushuluyor.
Uzbek balalari esasinda bu meseleleri konushuyor. Kimse de kimseye cevap verip de meseleyi kapatmadi henuz. diger threadlere bakin.
4twelve
04-13-2005, 02:12 PM
ok, its no problem for me to write in any of those languages. (anyway it was better of u to chose in what language we could be able to speak, Correct your words "la???", "Anyay" )
Thanks to Bratan that he traslated u my words.
just read my posts to understand weather I"m a muslim or not. (and it seems to me that u had already done it, if so then why r u asking?)
So....??? Answer is ???Not Muslim I think so if you are what can i say moore ??La is la ..Dont you know its meaning?Soory anyay it must be anyway...Einstein ...You are really einstein...
Bak la!!!Sen bu turkce yi nerede ogrendin?Nasil ve niye ogrendin?Ben bu forumda uzun zamandir senin gibi lerin dilinden iyi anlayan biri olarak bilirim ama su aralar cok mesgulum.Sanslisin Einstein cokkkk..Iyi kullaaaaaan..
Asuk, Erk, Astrolord kardesler. Disorsunuz ki biz ozbekleri umdugunuz gibi bulmadik diye, bir onceki postlara bakin...
milliyetciler bu foruma gelmisler hurra hurra diye daha sonra kendi dusuncelerindeki insanlari bulamayinca kufredip kufredip gitmisler. Onceki threadlere bir bakarsaniz hep kufredip ayrilmislardir bu turanci dedikleriniz tipler. E hani kardestik...
iste insan tam bir seye inanmadimi sonunu getiremez. Ondan sonra diyorlarki niye bu ozbek kardeslerimiz bize soguk davraniyor diye. sucu birazda kendinizde arayin
ve yine Osmanliyi mudafaa ya kalkismayin, Onun sizin mudafaaniza ihtiyaci yoktur...
Ne olup olmadigi apacik belli. Sahsen ben osmanlinin bir ermeninin burnunu haksiz yerde kanattigina inanmiyorum, kaldiki oyle bir soykirim yapmis olsun. Osmanlida Allahin kanunlari hakimdi, son olurken dahi.
Siz kendinize gore guzel fikirler bulundura bilirsiniz ama onu baskasina anlatmada guzel bir uslub uygulamak lazim, yoksa gordugunuz gibi duvara carparsiniz...
Asuk, Erk, Astrolord kardesler. Disorsunuz ki biz ozbekleri umdugunuz gibi bulmadik diye, bir onceki postlara bakin...
milliyetciler bu foruma gelmisler hurra hurra diye daha sonra kendi dusuncelerindeki insanlari bulamayinca kufredip kufredip gitmisler. Onceki threadlere bir bakarsaniz hep kufredip ayrilmislardir bu turanci dedikleriniz tipler. E hani kardestik...
iste insan tam bir seye inanmadimi sonunu getiremez. Ondan sonra diyorlarki niye bu ozbek kardeslerimiz bize soguk davraniyor diye. sucu birazda kendinizde arayin
ve yine Osmanliyi mudafaa ya kalkismayin, Onun sizin mudafaaniza ihtiyaci yoktur...
Ne olup olmadigi apacik belli. Sahsen ben osmanlinin bir ermeninin burnunu haksiz yerde kanattigina inanmiyorum, kaldiki oyle bir soykirim yapmis olsun. Osmanlida Allahin kanunlari hakimdi, son olurken dahi.
Siz kendinize gore guzel fikirler bulundura bilirsiniz ama onu baskasina anlatmada guzel bir uslub uygulamak lazim, yoksa gordugunuz gibi duvara carparsiniz...
uki bey,
Haklısınız. Arkadaşlarımız biraz gençlik heyecanıyla konuşuyorlar. Ancak sanırım biraz da tahrik edilmişler. Butun threadları okumadım, ancak bana "pis" milliyetçiler diye bir laf da gelmişti. çok da ağır bir şey söylememiştim ben o aa kadar sanirim. Bir de soyle bir sey soylemislerdi. "Milliyetciler Turklerden baska kimseyi sevmiyor". Oyle bir sey oldugunu sanmiyorum. Biz herkesle iyi yasiyoruz, kimsenin milliyeti irki baskadir diye bir ayrım yok burada.
Sinirlendigimiz nokta (hepimiz ayniyiz tahmin ederim), Turklere yonelik olumsuz fiqir ve fiillerdir.
Sanirim bir de arkadaslar chok Turan sevdasiyle bu threadlara katilmislar ve hususi olarak karshilarinda Turan karshiti ve cok duzgun Turkiye Turkchesiyle konusan arkadashlari bulmushlar. Bir miktar da gerginlik olmush.
Direk saldirilar hich hosh degil.
Ulkuculerle benim de kavgam oldu. lisedeyken dayak da yedim. Ama ulkuculere soz soylemiyorum. Cunku bir kach geri zekali yuzunden bu mefqureye xaqaret etme xaqqini ozumde bulamam. 20 yil oncesindeki ulkuculer bashkaydi. Onlara da xakaret etmish oluruz arkadashlar. Bunlar farqli meseleler olmali.bu gunku bazi uzuntu verici insanlar yuzundan tum bir cemaate soz soylemek insanı
Daha soylenecek chok shey var aslinda. Ancak, meraq ettiginiz bir shey varsa cevap verebilirim.
Asuk kardes, ben ozbegim ve Ozbekistandaki durumu cok iyi bilirim, ozbeklerin turkiye turklerine bakisini cok iyi bilirim. Turkiyenin orda actigi okullardan dolayi cok sempati duyuyorlar, cunku ordaki ogretmenler turk milletini cok iyi temsil ettiler. Ozbekistanda bir tek kisiden dahi o okullar ve ogretmenlere karsi kotu laf soyleyene rastlamadim. Millet o kadar sahip cikti onlara. Genel oraya gelen yatirimcilarda musbet bir iz birakti turkler adina(ayrim ufak tefek kazikci esnaf haric). Turklere karsi antipati yuzde 1 i gecmez(eger varsa tabi)...
ne varsa hep bu forumda kendini bilmez sozde milliyetci gecinen tiplerden kaynaklaniyor zannim. Sana boyle hakaret etmeleri de onceki forumcularin biraktigi meyvelerdir buyuk ihtimal :)
Asuk kardes, ben ozbegim ve Ozbekistandaki durumu cok iyi bilirim, ozbeklerin turkiye turklerine bakisini cok iyi bilirim. Turkiyenin orda actigi okullardan dolayi cok sempati duyuyorlar, cunku ordaki ogretmenler turk milletini cok iyi temsil ettiler. Ozbekistanda bir tek kisiden dahi o okullar ve ogretmenlere karsi kotu laf soyleyene rastlamadim. Millet o kadar sahip cikti onlara. Genel oraya gelen yatirimcilarda musbet bir iz birakti turkler adina(ayrim ufak tefek kazikci esnaf haric). Turklere karsi antipati yuzde 1 i gecmez(eger varsa tabi)...
ne varsa hep bu forumda kendini bilmez sozde milliyetci gecinen tiplerden kaynaklaniyor zannim. Sana boyle hakaret etmeleri de onceki forumcularin biraktigi meyvelerdir buyuk ihtimal :)
bu dediğiniz arkadaşlar sanırım 15 yaş civarında ve çok heyecanlı olan arkadaşlar. Ben de bakıyorum, ilginç muhabbetler geçiyor. Bir de karşılarında sizin gibi zeki insanları bulunca pek muvaffak olamıyorlar ve küfrediyorlar. Benim teşhisim bu. Ancak uzbekistan tarafindan da choc terbiyesiz arkadaslar var, bunu da gorduk; her ne kadar kimseyi kimsenin temsilcisi kabul etmesek de. (Arkadashlar, buyuk turk milleti bir kac insanın turanı kuralım demesiyle veya birbirine kufretmesiyle zarar gormez, cok telaslanmaniza gerek yok)
Her neyse,
Bizi orada temsil eden insanlar iyi insanlar, ben de onların okulundan mezun oldum.
Ancak, her akımın modası geçer, milliyetçilik her zaman gundemde olur, modası geçmez.
Milliyetçilik, karşılıksız bir sevgidir, bir insanın gonlunun buyuklugunden ve insani duygularının kuvvetinden kaynaklanır.
Milliyetçilik'in degeri, kardes sandigin baska milletler sene karsi olumsuz eylemlere girdigi zaman anlasilir.
Bu konuda bir sey demek isteyen var mi?
Arkadaşım ben AB tipi bir ekonomik ve kültürel temelli bir birlik öneriyorum. Zaten ben ilk iletimde belirttim, Türkiye ve Türkistanın birleşmesi çok zor diye, ancak çok sonra olabilir diye. Sizde Türkistanlılar olarak biraz bizi anlayın, Avrupadan her an tokat yiyoruz, bölgemizde dostumuz yok, terör ve emperyalizm bizi kıskacına aldı.
Yani ben sadece romantizm ile Turanı istemiyorum olaya realistik yaklaşıyorum. Çağımız artık birlikler çağı işte AB örneği ekonomik olarak başladı parlementosu anayasası var. Dünya gerçeklerine gözlerimizi kapamayalım.
Birde yanlış anlaşılıyor sanırım "Tacikler, Kürtler v.b Türk olmayanlar ne olacak?" deniyor. Ne olacak onlarda elbette Türk Birliği içinde olacaklar. Vatanını seven insanları neden dışlayalım. Herşeyden önce önemli olan Türk Yunan Rus v.b olmak değildir İNSAN olmaktır.
Biz kültürümüzü birleşerek yaşatmalıyız. Irkçılığa, faşizme, kafatasçılığa bende karşıyım. Ve altını çiziyorum ülkücülüğe bende karşıyım. Turan için örnek alınacak insanlar:
Sultan Galiyev
İsmail Gaspıralı
Ziya Gökalp
Yusuf Akçura
ve adını hatırlayamadığım diğer insanlar olabilir.
Atatürkün dediği gibi dilimiz, kültürümüz, tarihimiz bir, yeniden bu ortak temeller içinde birleşebiliriz.
Kaleli
04-17-2005, 07:10 AM
Sevgili arkadaşlar ben Çanakkale'liyim.Gallipoli li...
Bu siteyi googlede Türk forumlarını taratırken buldum ve üye oldum.
Fakat burada yazı yazan bazı Özbek Türklerin yazılarını okudukça derin bir üzüntü hissettim.
Yazımı Türkiye Tükçesi ile gayet anlaşılır yazcağımki anlaşılsın.
Biz yeni nesil ,orta asya ya hiç gitmeyen fakat ırkı,kanı oradan gelen Türkiye Türkleri olarak Özbekleri kardeş bilirdik/halende öyle biliyoruz…bilmek istiyoruz.Fakat bazı kardeşlerimiz hakkımızda önyargı ile yaklaşmışlar.
Öncelikle şunu ifade etmeliyim.Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ile ,idare ediliyor.Çok partili sisteme geçeli 60 sene oldu.Bir takım aksaklıklar var tabiki ancak çok yoğun insan hakları ihlaleleri söz konusu değildir.
Asyadaki hiçbir devlet şu an Türkiyenin ulaştığı ekonomik ve sosyal seviyede değil.Her ne kadar bizde genele yayamasakta ve yolsuzlukla mücadelede bir dönem büyük paralar savursakta eskiye nazaran daha iyiyiz.
Türkiyeye,anadoluya biz uzaydan gelmedik açın türk tarihine bakın.Bizimde kanımızda Özbek,kazak,Kafkas kanı var.Oğuz,Uygur,Göktürk hep bu coğrafyada yaşadı.
Siz nasıl Türkiyeli Türk kardeşlerinize nefret besliyorsunuz anlamak elde değil.
Kimse size sınırlarınızı, her şeyinizi birleştirin demiyor...Bu bir Birlik adı.
AB ,ABD ye nasıl bir karşı güçse…Türk birliğide bu güçlere karşı bir ekonomik sosyal güç olmalı diyor olmalıydınız.
BUna karşı durmamalısınız.Kimse tüm Türkler birleşsin demiyor.
Tüm avrupa birleştimi?Fransası,almanyası hep ayrı.
Bizde bir birlik etrafında ekonomik,sosyal işbirliği yapalım diyoruz…
Ey Türk Aynı soydanız aynı ırktan.
Çanakkaleden sevgiler tüm Asyalı Türklere...
genco
04-18-2005, 10:55 AM
Edip olmakta hatip olmakta zor zanaattır....
Hislerime tercüman olmuşsun hem hoşgeldin hemde iyiki geldin...
Teknik nedenlerden dolayı gecikmiş bir cevap, hamiline özrümüzle...
Yoksa bir yerde YAVUZ