PDA

View Full Version : Türk Tili Haqida

Demir Kağan
12-16-2006, 05:18 AM
Hurmatli birodarlarim,

Turkcha biladigan o`zbek birodarlarim uchun bir so`rovnoma tayyorladim, iltimos ovoz bering. Ishonamanki bu O`zbek-Turk aloqalarini yanada mustahkamlovchi bir koprik bo`ladi. Bizlar ham O`zbek tilini o`rganishga, tushunishga va gapirishga harakat qilmoqdamiz.

Turk tilini biladigan birodarlarimiz, iltimos Turkiston Forumiga kirsinlar, milliy ovqatlardan, gundalik hayottan gapirsinlar, O`zbekistonda yoki yashayotgan joylarida boshlaridan o`tadgan narsalarni aytib bersinlar, futbol haqida gaplashsinlar (men o`zim uncha hush ko`rmayman futbolani) ishq haqida gaplashsinlar, va hokazo, va hokazo... Men ham o`z navbatida shunday qilmoqdaman. :)

E'tiboringiz uchun rahmat
Hurmat ila

Han
12-16-2006, 06:13 AM
Nimala devossan, do`stim?

oqbilakoyim toshkanli tarjima qilib berganmi deyman? :) :)

Aldrina
12-16-2006, 06:50 AM
Demir Kağan sag olun kardesim! cok iyi bir is yapmissiniz :)

bacha
12-16-2006, 08:31 AM
Turkiston forumiga kirsam, yo ban olib chiqaman, yo uch-turttasi IP-imdan adresimni qidirishni boshliydi.

Ïóøêàðåâà
12-16-2006, 08:57 AM
Demir Kagan, you are such a lier ! (or just a modest person :) ) Ozbekce bilmem diye - used such a beautiful uzbek language! I cant speak uzbek like that :rolleyes:

UzLand
12-16-2006, 10:14 AM
Turkiston forumiga kirsam, yo ban olib chiqaman, yo uch-turttasi IP-imdan adresimni qidirishni boshliydi.

Êèðãàíäà, óëàðíè êèéíàìàñäàí, òóëèê àäðåñíè signature ãà åçèá êóéèíãäà:)

Madalio'g'li
12-16-2006, 02:52 PM

Terrorchilar tomonidan qo'ni to'kilgan birodarlariga salom aytmoqchilardir.

erkak#1
12-16-2006, 03:03 PM
Hurmatli birodarlarim,

Turkcha biladigan o`zbek birodarlarim uchun bir so`rovnoma tayyorladim, iltimos ovoz bering. Ishonamanki bu O`zbek-Turk aloqalarini yanada mustahkamlovchi bir koprik bo`ladi. Bizlar ham O`zbek tilini o`rganishga, tushunishga va gapirishga harakat qilmoqdamiz.

Turk tilini biladigan birodarlarimiz, iltimos Turkiston Gorumiga kirsinlar, milliy ovqatlardan, gundalik hayottan gapirsinlar, O`zbekistonda yoki yashayotgan joylarida boshlaridan o`tadgan narsalarni aytib bersinlar, futbol haqida gaplashsinlar (men o`zim uncha hush ko`rmayman futbolani) ishq haqida gaplashsinlar, va hokazo, va hokazo... Men ham o`z navbatida shunday qilmoqdaman. :)

Hurmat ila

Avval ogreneylik... so'ng kiramiz! :)

P.S.: O'zbekceni cok iyi biliyormissin, kardes! :D
P.P.S.: Turkce ogreteyormusun? :lool:

Demir Kağan
12-16-2006, 03:17 PM
Demir Kagan, you are such a lier ! (or just a modest person :) ) Ozbekce bilmem diye - used such a beautiful uzbek language! I cant speak uzbek like that :rolleyes:

P.S.: O'zbekceni cok iyi biliyormissin, kardes! :D

Hehehe.. Kop bilmayman, WebMonster birodarim tercume kildi. :lool:

Avval ogreneylik... so'ng kiramiz! :)
Ham ogranak ham ogretek. :lool:

P.P.S.: Turkce ogreteyormusun? :lool:
Evet. :lool:

Uzbekistan2010
12-16-2006, 03:27 PM
Turkistan forumiga tez tez kirib turaman.. Diger nicklerim ile :lol: saka..

Madalio'g'li
12-16-2006, 03:33 PM
Turkistan forumiga tez tez kirib turaman.. Diger nicklerim ile :lol: saka..

Signaturengiz hech chet ellikga o'xshamidi...:rolleyes: .. Qayoqdan chiqib keladi? Ali Sami Yen mi? :lol: (Jahannamga hush kelibsiz)

erkak#1
12-16-2006, 03:45 PM
Uzbekistan2010 og'a, Turkcha uryatsazchi? :lool:

Uzbekistan2010
12-16-2006, 03:46 PM
Signaturengiz hech chet ellikga o'xshamidi...:rolleyes: .. Qayoqdan chiqib keladi? Ali Sami Yen mi? :lol: (Jahannamga hush kelibsiz)

zotan men chet ellikmasman :) ozbekman

Ali Sami Yen.. Welcome to Hell Roma FC, Real, :)

Demir Kağan
12-16-2006, 03:47 PM
iltimos off-top qilmayin bu threadda.

Uzbekistan2010
12-16-2006, 03:53 PM
Uzbekistan2010 og'a, Turkcha uryatsazchi? :lool:

Shortagidan bormi :lol: shortagidan istab qoldimi erkak :lol: :lol:

Madalio'g'li
12-16-2006, 04:12 PM
zotan men chet ellikmasman :) ozbekman

Ali Sami Yen.. Welcome to Hell Roma FC, Real, :)

:D Astag'firulloh,
Bilaman, signaturangiz ham O'zbekcha :)

Ishqilib Roma bizga qarzdor. :)

Iqbol
12-16-2006, 04:56 PM
Hurmatli birodarlarim,

Turk tilini biladigan birodarlarimiz, iltimos Turkiston Gorumiga kirsinlar, milliy ovqatlardan, gundalik hayottan gapirsinlar, O`zbekistonda yoki yashayotgan joylarida boshlaridan o`tadgan narsalarni aytib bersinlar, futbol haqida gaplashsinlar (men o`zim uncha hush ko`rmayman futbolani) ishq haqida gaplashsinlar, va hokazo, va hokazo... Men ham o`z navbatida shunday qilmoqdaman. :)

Hurmat ila

Ozbekchani sindirip qo'yipsizku, Temirhon.
Albatta turkiy farzandlar bir biri bilan koproq aloqa qilsa yaxshi bo'ladi. Turkiston forumiga taklifingiz uchun rahmat, lekin ming afsuski, Turkiston forumi juda ahlatga to'lip ketgan ( bu meni shaxsiy fikrim). Shuning uchun u yerga kirishga hech ko'ngil bo'lmaydi. Uzr.

Demir Kağan
12-16-2006, 05:09 PM
ANGRY POTATO birodarim, menim Ozbekcham yaxshi emas, WebMonster birodarim tercuma qildi.

Turkiy xalqlar birlashmali, kulturler birlashmali, tillar ogranilmali..

Turkiston forumi hoqidaki tushuncalarinda hoqlisin, biz kop gaplashiyoruk siyaset ve din hoqida. Artık bunu tegishtirecegiz va daha cok kulturlerimiz hoqida gaplashacagiz. Bunun uchun benim sizdan istadigim, iltimos Turkiston forumiga kirin ve katilin.

I am really sorry for my bad Uzbekcha.

Iqbol
12-16-2006, 06:18 PM
ANGRY POTATO birodarim, menim Ozbekcham yaxshi emas, WebMonster birodarim tercuma qildi.

Turkiston forumi hoqidaki tushuncalarinda hoqlisin, biz kop gaplashiyoruk siyaset ve din hoqida. Artık bunu tegishtirecegiz va daha cok kulturlerimiz hoqida gaplashacagiz. Bunun uchun benim sizdan istadigim, iltimos Turkiston forumiga kirin ve katilin.

Dediklerin dogru, kardash
Shimdi, sadece turkiylerin, belki butun milletlerin bir birini tanimasi, yaklashmasi icin gereken vasitalar var. maalesef, ziddini yapiyoruz.
turkistan forumu "ahlat" cok dedigim, konusulan seyler sadece: milliyetcilik, ataturk, alevi, ona buna pislik atma oldugu icin dedim. Bana turkistan forumunung ortaca yashi lise yashinda gibi geliyor.
Umarim, orasida iyileshir.

Demir Kağan
12-16-2006, 06:23 PM
Biz de bunun uchun calishayman birodarim. Siyosi ve dini sohbatlar bashka bolumlere tashinacak ve Turkistan Forumu ana bolumunde de Ozbek-Turk halklari kultur alisverisi, dil ogrenimi, birbirleringi tanima vs. olacak.

Bekleniyorsun. ;)

dauphin
12-16-2006, 08:12 PM

I can speak turkish, I can write turkish, I can read turkish.
But many of turkish guys that I know and that I really talk are a***les. Maybe that is why I am not into turkish languages.

Han
12-17-2006, 12:02 AM
Demir kagana basarilar diliyorum, kultur elciligi vazifesinde...

Potato...
muhimi yomonlar ichidan yaxshisini topib ko'ra olishda...

VatanparvaR
12-17-2006, 12:19 AM
poll dagi javobni qanday o'zgartrsa bo'ladi? katta baho bervordim shakilli :)

ama azicik anliyorum, o'granmistim, praktik yok, unuttim :(
cok guzel dil tukce, ayb olur ama unutmak :)

Administrator
12-17-2006, 01:51 AM
endi turkiston forumudi faqat ozbekcha yoki boshqa ozbekisonliklarga tushungan tillarda yozishni majburash vaqti kelganga ohshaydi,ha endi bir ikki yil mehmon bolishdi endi ozbekcha gapirishsinde :wink:
turkcha bilmaydiganlar tushunmasa turkchani bir turk user aytgandek shuncah turk forumlari turganda bizga forum.uz balo bor mi dep? togri faqat turkcha yozaverishsa shu gapda mantiq bor.rostdan ham shuncha turk forumlari turgan turk bu yerda nima qiladi agar ozbeklar tushunadigan tilda gapirishmasa?yoki hamma ozbklar tukcha organishga majburmi?

Demir Kağan
12-17-2006, 03:40 AM

bacha biz Turkler misofirparvarik, herkesi sevyapmiz ve saygi gosterapmiz lakin sen saygi gostermeyapsan. Bu hech hosh emas.

But many of turkish guys that I know and that I really talk are a***les. Maybe that is why I am not into turkish languages.
Har millatda kotu birilari bordir, onamli olan bizim nasil boldugumuzdur. Bunun uchun, Turkistan forumiga kirish kilin.

Demir kagana basarilar diliyorum, kultur elciligi vazifesinde...
Hocam bir tek benimle olmaz bu, hep birlikte, hep birlikte..

ama azicik anliyorum, o'granmistim, praktik yok, unuttim:(
cok guzel dil tukce, ayb olur ama unutmak :D
U halde Turkistan Forumiga kirish kilin. :D

salamaturgenji
12-17-2006, 06:40 AM
Uzbekistan2010: İsmail YK yı çok dinliyorsunuz herhalde! Turkmenistanın neresindensiniz?

Uzbekistan2010
12-17-2006, 01:56 PM
Uzbekistan2010: İsmail YK yı çok dinliyorsunuz herhalde! Turkmenistanın neresindensiniz?

:) uzbekistanliyim.. lekin ota bobolarim Dashgouzdan :)

WebMonster
12-18-2006, 04:08 AM
oqbilakoyim toshkanli tarjima qilib berganmi deyman? :) :)

Farqi nima "Oqbilakoyim" toshkentlikmi, anjanlikmi, Muhimi bir yahshi ishga yordamchi bo'lgan. Qachon biz O'ZBEKlar ahmoqona mahalliychiligimizdan voz kecha olamiz?

Demir Kağan
12-18-2006, 09:35 AM
Yomon sozlar demayman birbiringize. Til tildir. Gaplashak biz oz tillarimizda. Lâkin bu mahalliychilik yomondir, hech hos emas.

erkinturk
12-24-2006, 06:25 PM

Turkiston forumi hoqidaki tushuncalarinda hoqlisin, biz kop gaplashiyoruk siyaset ve din hoqida. Art?k bunu tegishtirecegiz va daha cok kulturlerimiz hoqida gaplashacagiz. Bunun uchun benim sizdan istadigim, iltimos Turkiston forumiga kirin ve katilin.

.

cok tesekkurler size Demir Kaan kardasim,
lakin politika,siyaset olmadan buyuk gucler bizi kullanmaya somurmeye devam ederler
tam tersine politika ve siyasette daha mukemmel daha bilgili yetkin olur isek bizi kolayca
manipule edip yonlendiremezler,bizi kolayca somuremezler
zaten emperyalizm dedikleri budur ,,insanlari a-politik,ilgisiz,dunyadan bi-haber kilip kaynaklarini
somurmek adeta canlari cikana kadar kanlarini icmektir,
Elbette kulturlerimiz kucaklasacak asirlardir ayri dusmus kardesler nasil sarilip hasret giderirse
burada sizden ricam yukselen bir cig gebi buyuyen bir uyanish,bir anti-emperyalist baskaldiriyi
bizi asirlardir ezen rus,cin vesair dusmanlarina karsi isyankar bir haykirisi yanlis anlamayin sakin
unutmayalim emperyalizm bize uslu olun der,,milliyetci olmayin sakin cok kotudur der,,
asla politika yapmayin der
chunku politikayi yalniz onlar yapmak ister,bizi dusunmeyen koyunlar yapmak ister
ama biz bagimsiz hur Turkistani isteriz
onlarin ne istedigi muhim emesdur, bizim ne istedigimiz muhimdir

ikbaljohn
12-25-2006, 11:00 PM
Farqi nima "Oqbilakoyim" toshkentlikmi, anjanlikmi, Muhimi bir yahshi ishga yordamchi bo'lgan. Qachon biz O'ZBEKlar ahmoqona mahalliychiligimizdan voz kecha olamiz?
Bu mahalliychilik faqat bizda emas, o'sha maqtagan Turkiyangizdayam bor. Manga qarang, siz Zangiota tumanida 5-6 ta turk garajlari borligidan va u yerda turk shofyorlari istiqomat qilishidan xabariz bormi? O'zbekistonga import yuk opkegan turk shofyorlari o'sha yerda qaytishga yuk bo'guncha qolishadi. Bir kirib ko'rsez.... haqiqiy Turkiya. O'zbeklarni bizni ya'ni o'z yerimizda chiqishtirishmaydi. kim bu Ozbek? deb srazu burunlarini jiyirishadi. Ana shunaqa. biz ularga mehmon deb joy bersaguu..E suf sizga turkparast webmonster?

ikbaljohn
12-25-2006, 11:02 PM
Malades Dauphin. Boplading. Ur uni...:lol: :lol: :lol:

zula
01-02-2007, 03:15 AM
Merhabalar, ben de turkce super degil ama biliyorum. Ve turkcemi daha iyiylestirmeye calisiyorum. Tesekkurler.

Madalio'g'li
01-02-2007, 03:50 AM
E suf sizga turkparast webmonster?

Turkparastmush?! Bizam O'zbekparastlarmiz... Ee, siz nimaparastsiz ? :? ....... Tashvishga kerak yo'q. Turk tili haqida gapirib xafa bo'lishga ham hojat yo'q. Biz birodarlarimizni bilo qayd u shart suyamiz.

Kaptan-i Derya
01-02-2007, 04:15 AM
Merhabalar, ben de turkce super degil ama biliyorum. Ve turkcemi daha iyiylestirmeye calisiyorum. Tesekkurler.

Bu kadar'i yeter artar bile, sonrasi cocuk oyuncagi olur senin icin. Keske bende bu kadar Özbekce yazabilseydim.

MUHLIS
01-02-2007, 04:33 AM
Manga qarang, siz Zangiota tumanida 5-6 ta turk garajlari borligidan va u yerda turk shofyorlari istiqomat qilishidan xabariz bormi?....... O'zbeklarni bizni ya'ni o'z yerimizda chiqishtirishmaydi. kim bu Ozbek?deb srazu burunlarini jiyirishadi........ Ana shunaqa. biz ularga mehmon deb joy bersaguu.......E suf sizga turkparast webmonster?
Eh birodar, sanamay sakkiz dema degan gap bor, shuni yodingizda saqlang.
Mahalliychilik haqiqatdan ham yomon, ammo biroz kengroq ma'noda O'zbekmisiz, Qozoqmisiz, Qoraqalpoqmisiz, Qirg'izmisiz, Turkmanmisiz.....hammamiz Turkmiz, bizning yerimiz Turkiston!
Bizga boshqalar past nazar bilan qarashiga sabab nimaligini bilasizmi??? Chunki biz o'zimizning kimligimizni bilmaymiz! Chunki biz o'zimizning qadrimizni bilmaymiz! O'zimizdan boshqa hammani hurmat qilamiz! O'zbek O'zbekdan boshqa hammaga mehribon!!!
Siz bir garajni gapirasiza, birodar, agar haqiqatdan ham O'zbek bo'lsangiz nega butun vatanimizni egallab olgan (mehmonga kelmagan, qo'liga qurol olib, odam o'ldirib, bostirib kelgan) ruslar haqida g'ing demaysiz? Manqurtligimiz shu darajaga yetdiki, ko'chada pista olaman desangiz ham "po russki nelzya" deb o'shqiradigan bo'lib qolishdi!!! Turkparast emish......O'zbek degan millat qayerdan qachon paydo bo'lganini bilasizmi o'zi "janob hamma narsani biladigan"??? Suf suzdek manqurtlarga!!!

Pythagor
01-02-2007, 04:42 AM
.... I cant speak uzbek like that :rolleyes:Olaaaaa apiris :lool:

Demir Kağan
01-04-2007, 08:49 AM
"Aaaaah, Aldrina, ANGRY POTATO, bacha, gulamus, HOOSIER, ikbaljohn, KaaN, Lorelei, MUHLIS, renaissance, salamaturgenji, Sirena, SmIlIk, Uzbekistan2010, VatanparvaR, vavaq, Vector, WebMonster, zula"

Yordamingiz kerak.. Ko’pchiligingizga ma’lumki men Turon tillarini o’rgatishni boshladim. Turk tilini bilganingiz va tushunganingiz uchun, iltimos quyidagilarni O’zbek tiliga tarjima qilib bersangiz. Agar biror bir narsa O’zbek grammatikasida kiritilmagan bo’lsa, “none” deb yozib qo’ying.

Ses Bilgisi
Kelime Yapısı
Anlam Bakımından Kelimeler
Kelimelerde Anlam İlişkisi
Cümle Anlamı
Atasözü ve Deyimler
Paragraf
İsim
İsim Tamlamaları
Sıfat (Önad)
Zamir (Adıl)
Zarf (Belirteç)
Edat - Bağlaç - Ünlem
Fiil
Fiilimsiler (Eylemsiler)
Cümlenin Öğeleri
Fiil Çatısı
Cümle Çeşitleri
Anlatım Bozuklukları
Noktalama ve İmlâ

Katta raxmat.

(Tarjima qildigi uchun erkak#1 birodarima ko'p raxmat)

KaskırJürek
01-04-2007, 03:02 PM
Özim Oğuzpın (Türkiye Türikti) bırak Fransia da turgan.
Kazakşa uirenemin, osı da menimen söyleui kelgen Kazaktar bar ma? :)
Menin esik bari Kazaktarga aşık... kutıp jatırmın jawaptardı.

afsharkizi
01-06-2007, 11:33 AM
birisi yardimci olabilirmi yani bir link falan iste. özbekce nasil øgrenilir. Yazilan bazilari anliyorum bazilarini anlamiyorum

WebMonster
01-07-2007, 12:24 AM
Bu mahalliychilik faqat bizda emas, o'sha maqtagan Turkiyangizdayam bor. Manga qarang, siz Zangiota tumanida 5-6 ta turk garajlari borligidan va u yerda turk shofyorlari istiqomat qilishidan xabariz bormi? O'zbekistonga import yuk opkegan turk shofyorlari o'sha yerda qaytishga yuk bo'guncha qolishadi. Bir kirib ko'rsez.... haqiqiy Turkiya. O'zbeklarni bizni ya'ni o'z yerimizda chiqishtirishmaydi. kim bu Ozbek? deb srazu burunlarini jiyirishadi. Ana shunaqa. biz ularga mehmon deb joy bersaguu..E suf sizga turkparast webmonster?

Iqboljon oshna, sal aqillilik qivoripsizmi? Qanaqa Zangiota, qanaqa Turk shoferlari? Man aytgan mahalliychilik o'zimizni o'zbekla irasidagi mahalliychilik. San toshkentlik, man vodiylik, u samarqandlik, mana shuni nazarda tutganmiz ahmoqona mahalliychilik deb...

Demir Kağan
01-07-2007, 01:49 AM
birisi yardimci olabilirmi yani bir link falan iste. özbekce nasil øgrenilir. Yazilan bazilari anliyorum bazilarini anlamiyorum

Yavas yavas ogrenmek icin:
http://www.turantillari.com/forum/showthread.php?t=4

Uzbekce fiiller:
http://www.turantillari.com/forum/showthread.php?t=8

AFANDI
01-09-2007, 03:19 AM
"Aaaaah, Aldrina, ANGRY POTATO, bacha, gulamus, HOOSIER, ikbaljohn, KaaN, Lorelei, MUHLIS, renaissance, salamaturgenji, Sirena, SmIlIk, Uzbekistan2010, VatanparvaR, vavaq, Vector, WebMonster, zula"

Yordamingiz kerak.. Ko’pchiligingizga ma’lumki men Turon tillarini o’rgatishni boshladim. Turk tilini bilganingiz va tushunganingiz uchun, iltimos quyidagilarni O’zbek tiliga tarjima qilib bersangiz. Agar biror bir narsa O’zbek grammatikasida kiritilmagan bo’lsa, “none” deb yozib qo’ying.

Ses Bilgisi
Kelime Yapısı
Anlam Bakımından Kelimeler
Kelimelerde Anlam İlişkisi
Cümle Anlamı
Atasözü ve Deyimler
Paragraf
İsim
İsim Tamlamaları
Sıfat (Önad)
Zamir (Adıl)
Zarf (Belirteç)
Edat - Bağlaç - Ünlem
Fiil
Fiilimsiler (Eylemsiler)
Cümlenin Öğeleri
Fiil Çatısı
Cümle Çeşitleri
Anlatım Bozuklukları
Noktalama ve İmlâ

Katta raxmat.

(Tarjima qildigi uchun erkak#1 birodarima ko'p raxmat)

isim sifat zamir zarf fiil=fel imlo paragrif uzbekchedede ayni ama
digerlerini ?
ha birde atasozu=maqol

kurshad
01-09-2007, 07:43 AM
O'zbekmisiz, Qozoqmisiz, Qoraqalpoqmisiz, Qirg'izmisiz, Turkmanmisiz.....hammamiz Turkmiz, bizning yerimiz Turkiston!
!

Allah razi olsun sizden; ne guzel soylediniz...

Hammamiz ayni millatin ferzendimiz.

Atayurt Turkistan'i; Turkmanistan , Uzbekistan, Qazakistan diye qilip koymuslar.

Gobustan
01-14-2007, 09:31 PM
Ham tushunaman, ham gaplashaman (-;

Gobustan
01-14-2007, 09:32 PM

siz hangi Türklerdensiz?

Tabriz_Han
01-15-2007, 08:55 PM
zula

Senin Turkcen chok yahshi!!!

Demir Kağan
02-25-2007, 10:16 AM
Aaaaah, AFANDI, Aldrina, bacha, BIEN, Doğan Can, Gobustan, gulamus, HOOSIER, ikbaljohn, KaskırJürek, Lorelei, MUHLIS, Pax, renaissance, salamaturgenji, Sirena, SmIlIk, Temur, Uzbekistan2010, VatanparvaR, vavaq, Vector, WebMonster, zula, Aaaaah, Doğan Can, Ma'ruf, Pax, ~*NeZaBudkA*~
-Resident-, Doğan Can, emarat, erkak#1, Gareeb, MORPHEUS, NanOnaN, Samarkand, UzLand, Pythagor, Einstein

Dear brothers and sisters,

We have seperated the Turkistan Forum as Siyosat va Din. Va men sizlardan hohlovyapman ki sizlar bizlarga O'zbek tilingi o'rgatmangizi. Iltimos Turkistan Forumuga kelin va bizlarga O'zbek tilingi o'rganmamiz uchun yordim bering.

Your sincerely.

Demir Kağan
03-03-2007, 07:48 AM
O'zbek tilingi o'rganmamiz uchun kim bizlarga yordam beradi?

O'rganmamiz keragadigan narsalar:
1) Gramatical rules.
2) Words and verbs.
3) Pronouncations and spellings.
4) Punctuation rules.
5) Writing rules.

Iltimos yordam bering.

Itiboringiz uchun katta raxmat.

Shawn
03-03-2007, 02:57 PM
Yaqinda bir o'rtog'im manga Amerikada turk tilida chop etiladigan 4-5 ta ZAMON gazetasini berdi. Shu gazetani o'qiyman deb qiynalib ketdim. Shu-shu turkchani o'rganishga qiziqish paydo bo'ldi. Forumda shuncha turk ishtirokchilar boru, shulardan o'rgansak yaxshi bo'lardi. Turkcha-o'zbekcha-turkcha lug'at yo'qmi forumda mabodo?

Demir Kağan
03-03-2007, 03:16 PM
Yaqinda bir o'rtog'im manga Amerikada turk tilida chop etiladigan 4-5 ta ZAMON gazetasini berdi. Shu gazetani o'qiyman deb qiynalib ketdim. Shu-shu turkchani o'rganishga qiziqish paydo bo'ldi. Forumda shuncha turk ishtirokchilar boru, shulardan o'rgansak yaxshi bo'lardi. Turkcha-o'zbekcha-turkcha lug'at yo'qmi forumda mabodo?

Men da deyapmanki siz bizlarga O'zbek tilingi o'rgatin, bizlar ham sizlarga Turk tilingi o'rgatak.

Can you work in a team?

Madalio'g'li
03-04-2007, 10:03 AM

Assalomu alaykum,
Tillar sahifasida bir oz malumot bor, lug'atsiz bo'lishimiz esa katta gunoh :twisted: :)

:) http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=480853&postcount=6
http://www.utexas.edu/cola/depts/mes/turkish_online/links/index.html
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=402374&postcount=23
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=389582&postcount=21
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=24866
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=23233&page=3

Hurmat ila...

Shawn
03-05-2007, 05:16 PM
Men da deyapmanki siz bizlarga O'zbek tilingi o'rgatin, bizlar ham sizlarga Turk tilingi o'rgatak.

Can you work in a team?
Then, first we need to build a small uzbek-turkish-uzbek dcitionary. I am ready to contribute.

Demir Kağan
03-06-2007, 05:00 AM
Then, first we need to build a small uzbek-turkish-uzbek dcitionary. I am ready to contribute.

Do you have MSN or Yahoo Messenger?

Shawn
03-07-2007, 04:47 PM
Do you have MSN or Yahoo Messenger?
Check your pm.

Demir Kağan
03-10-2007, 09:47 AM
Check your pm.

Brother, I have added you, mine is whalberg2000@yahoo.com

By the way, here you can find a dictionary from Uzbek to Turkish. :)
http://www.turantillari.com/dictionary/

Thanks to لOل.

zula
03-20-2007, 01:12 AM
Dear brothers and sisters,

We have seperated the Turkistan Forum as Siyosat va Din. Va men sizlardan hohlovyapman ki sizlar bizlarga O'zbek tilingi o'rgatmangizi. Iltimos Turkistan Forumuga kelin va bizlarga O'zbek tilingi o'rganmamiz uchun yordim bering.

Your sincerely.

Hani, nerde "o'zbek tilini o'rganamiz" threadi, bir yardimci oliyim demistim, bulamiyorum :rolleyes:

Abu-Hafiza
03-20-2007, 06:29 AM
Hani, nerde "o'zbek tilini o'rganamiz" threadi, bir yardimci oliyim demistim, bulamiyorum :rolleyes:
Ohhhhooooooooo Zula, turk bup ketibsanu :P

zula
03-21-2007, 11:21 PM
Ohhhhooooooooo Zula, turk bup ketibsanu :P

Ha, endi, Sizdan o'rganganmizde ;) :uups: :lol:

Demir Kağan
03-22-2007, 05:00 AM

Başlık daha açılmadı, kısa süre içerisinde belli bir sistemde yürütülecek bir Özbekçe Öğrenimi başlığı açacağım. Yardım edeceksiniz değil mi? :) Çünkü bir kaç kelime veya bir kaç dilbilgisi kuralı söyleyip giderseniz, ortada kalırız. :)

Abu-Hafiza
03-22-2007, 05:15 AM
Başlık daha açılmadı, kısa süre içerisinde belli bir sistemde yürütülecek bir Özbekçe Öğrenimi başlığı açacağım. Yardım edeceksiniz değil mi? :) Çünkü bir kaç kelime veya bir kaç dilbilgisi kuralı söyleyip giderseniz, ortada kalırız. :)
Abicim, yeterki istek olsun, ozbekce ogretecek cok kisi bulunur. Bak sen bile yakinda ozbekce hocaligina baslayabilirsin

Nigorabonu
03-22-2007, 10:11 AM
çok güzeldır
ıstesenız ben sızınle suhbetlaşörım
ben turkçenı çok sevyörım
ve ıstesenız ben sızınle suhbet edsek
tamammı
ben turkçede söylemek ıstıyörım
belkı sızınle suhbet edsam sönra turkçenı ıyı bılörım
çok teşekkürlar edörım

afsharkizi
03-22-2007, 11:09 AM
Senin Turkcen chok yahshi!!!

Türkiye türkcesi avsar lehcesi

Demir Kağan
03-23-2007, 10:21 AM
Abicim, yeterki istek olsun, ozbekce ogretecek cok kisi bulunur. Bak sen bile yakinda ozbekce hocaligina baslayabilirsin

Men hohlovyapmanki O'zbek tilingi ko'proq o'rgonaman. Lekin ko'p so'z bilmayman va grammatik molumatlaring hammasingi bilmayman. :( Sizlerning ham bizlerga ko'p yordam berishgi kerak.

çok güzeldır
ıstesenız ben sızınle suhbetlaşörım
ben turkçenı çok sevyörım
ve ıstesenız ben sızınle suhbet edsek
tamammı
ben turkçede söylemek ıstıyörım
belkı sızınle suhbet edsam sönra turkçenı ıyı bılörım
çok teşekkürlar edörım

Değerli kardeşim, ne güzel Türkçe konuşuyorsunuz böyle? Özbek-Türk Lisesi mezunu musunuz? Türkçe'yi nasıl öğrendiniz? Tabii ki sohbet edebiliriz, bu başlık Türkçe hakkında. :) Biz de sizinle sohbet ederek Özbekçemizi geliştirebiliriz. :)

Abu-Hafiza
03-23-2007, 10:53 AM
Men hohlovyapmanki O'zbek tilingi ko'proq o'rgonaman. Lekin ko'p so'z bilmayman va grammatik molumatlaring hammasingi bilmayman. :( Sizlerning ham bizlerga ko'p yordam berishgi kerak.

Demirim, kelime zenginligi kitap okumakla olusur. Ama senin ilk halletmen gereken sey-kiril alfabesidir (yani rus alfabesi) cunku bulabilecegin kitaplarin cogu o alfabede yazilidir. Tabi latincedede vardir ama rus alfabesinde daha fazla bulursun.
Gramer kurallari ise aslinda o kadar zor degil, ben bi bakayim saga sola, vardi bi yerlerde ozbek grameri. Ama turkiyedede gormustum ozbekce dilbilgisi kitaplari. Sen onlari oku, bi sorun varsa sor, anlatabilecegimiz kadar anlatiriz.

Bakiyorum tashkent aksaninida halletmisin, iste yigit dedigin boyle olur :lool:

Nigorabonu
03-23-2007, 12:14 PM

Değerli kardeşim, ne güzel Türkçe konuşuyorsunuz böyle? Özbek-Türk Lisesi mezunu musunuz? Türkçe'yi nasıl öğrendiniz? Tabii ki sohbet edebiliriz, bu başlık Türkçe hakkında. :) Biz de sizinle sohbet ederek Özbekçemizi geliştirebiliriz. :)

çok güzeldır
benın turk arkadaşlarım var
ama ben turkçenı ıyı bılmayörım
curnal ve kıtaplar okmışım turkçe serıallar görmışım
ama az anlayörım
ben ıstayörımkı sız bena yardam versanız
practıse ıstayörım
tamam konuşyurmız

Demir Kağan
03-23-2007, 12:33 PM
Mesela neler öğrenmek istersiniz?

Nigorabonu
03-23-2007, 12:53 PM
to tell the truth
it's so difficult to speak in turkish
I wanna more practice
especially words
vocablary words,
you know?

Abu-Hafiza
03-23-2007, 01:01 PM
to tell the truth
I wanna more practice
especially words
vocablary words,
you know?
here is some vocabulary for you:

çok güzeldır
benın (benim) turk arkadaşlarım var
ama ben turkçenı (turkceyi) ıyı bılmayörım (bilmiyorum)
curnal (dergi) ve kıtaplar okmışım (okumustum yada okudum) turkçe serıallar (diziler) görmışım
ama az anlayörım (anliyorum)
ben ıstayörımkı sız bena yardam versanız (yardim edersiniz yada yardimci olursunuz)
practıse ıstayörım (bunu hatirlamiyorum, demir ne olurdu practise? :D)tamam konuşyurmız (konusurmuyuz)

We can start from here I think. More you talk and more you read, more voccabulary you get. Good luck

Demir Kağan
03-23-2007, 01:02 PM
Ofcourse. :)

Feel free to ask whatever you want.

Abu Hafiza, practise alıştırma diye geçiyor bizde abi.

Uzbekistan2010
03-23-2007, 01:03 PM
to tell the truth
I wanna more practice
especially words
vocablary words,
you know?

turkce ogrenmek kolay.. turkca organmoq qulay.. iki ay icinde ogrenebilirsin.. ikki oy ichida organib bilasan :)

www.inglizcepratik.net (http://www.inglizcepratik.net)
turkce konusalim bolimiga kiring ;)

Abu-Hafiza
03-23-2007, 01:04 PM
Evet dogru hep o kelimeye gelince kafam karisirdi zaten

Uyyonli
03-23-2007, 01:12 PM
to tell the truth
I wanna more practice
especially words
vocablary words,
you know?Unakada oz'bekce gapleshden bashlang agar ingilizchada gurung ureversin'iz nedan turkche o'zgenermen diysiz?

Nigorabonu
03-23-2007, 01:18 PM
Evet dogru hep o kelimeye gelince kafam karisirdi zaten
o'li agar chunvotgan bo'sam=oldiga tarjimasiniyam berila
vovablary notes im osharmidi...

Abu-Hafiza
03-23-2007, 01:20 PM
Evet dogru hep o kelimeye gelince kafam karisirdi zatenHa to'g'ri (yani practise so'zining turkcasi alisma bulishi), o'zi u so'zga kelganda (yani practise so'ziga) doim miyyam tuhtab qolar edi

Gobustan
03-24-2007, 08:19 AM
En iyi Azerbaycan Türkçesini öğrenin, sonrası kolay olucak (:
Özbekler için en kolayı Uyğurca, sonra Azerbaycanca.

Nigorabonu
03-24-2007, 11:50 AM
here is some vocabulary for you:

çok güzeldır
benın (benim) turk arkadaşlarım var
ama ben turkçenı (turkceyi) ıyı bılmayörım (bilmiyorum)
curnal (dergi) ve kıtaplar okmışım (okumustum yada okudum) turkçe serıallar (diziler) görmışım
ama az anlayörım (anliyorum)
ben ıstayörımkı sız bena yardam versanız (yardim edersiniz yada yardimci olursunuz)
practıse ıstayörım (bunu hatirlamiyorum, demir ne olurdu practise? :D)tamam konuşyurmız (konusurmuyuz)

We can start from here I think. More you talk and more you read, more voccabulary you get. Good luck

rahmat xatolarimni to'g'irlaganiz uchun
ancha muncha narsa bilib oldim
man ko'pincha qo'shimchalada yanglishvomman
i ba'zida o'tgan zamonni kelishtiromiman
shu grammatika bo'yicha 1, 2 ta turkcha kitobladan yo'mikan?

Abu-Hafiza
03-24-2007, 12:26 PM
Topsa buladi, Turkiyalik birodarlardan surang, topib berishadi. Siz o'zingiz qayerdasiz?

Madalio'g'li
03-24-2007, 01:20 PM

http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=649779&postcount=52

:)

Demir Kağan
07-14-2007, 06:18 AM
Let our new users know about this thread and we know about them. :)

Demir Kağan
01-04-2008, 12:39 AM
It's been 6 months since my last post in this thread which means we have more new users. Read the thread and vote the poll!

#ussr#
01-04-2008, 10:12 AM
Nasilsiniz abicimler, ne haber?

Demir Kağan
01-04-2008, 10:58 AM
Eyvallah, saol, seni sormali? :)

bekunis
01-04-2008, 11:11 AM
Hurmatli birodarlarim,

Turk tilini biladigan birodarlarimiz, iltimos Turkiston Forumiga kirsinlar, milliy ovqatlardan, gundalik hayottan gapirsinlar, O`zbekistonda yoki yashayotgan joylarida boshlaridan o`tadgan narsalarni aytib bersinlar, futbol haqida gaplashsinlar (men o`zim uncha hush ko`rmayman futbolani) ishq haqida gaplashsinlar, va hokazo, va hokazo... Men ham o`z navbatida shunday qilmoqdaman. :)

Hurmat ila

eyvallah biladerim
sen gibi uğraşan bilinçli, halkının sorunlarına yönelen görmedim
kimse böyle şeylere önem vermezken senin çaban takdirimi kazandı
helal olsun sana

allaha emanet ol
selamun aleyküm

yuhakseng
01-04-2008, 11:34 AM
Lisede turkcheyi chok sevmiyordum, yazilidan hep 60 dan yukari alamasdim. Bir gun chok sevmedigim ogretmenim yazili almashti:
- Kach bekliyorsun?
- 65 Xojam
- Ie, olurmu..biliyorsun, shakayi, chok sevmiyorum
- 100
- Sinfde her kes bana bakiyordu..:)

8 yil oldu, unutdik artik turkcheyi.

Demir Kağan
01-04-2008, 12:06 PM
Iki gun daha konussan her seyi hatirlarsin gibi geliyor. :)

Sayyod
01-04-2008, 12:30 PM
Ìåíãà æóäàÿì ¸êàäè áó òèë. Ëåêèí õå÷ âàêò éóê óçëàøòèðèøãà. Àéòèøëàðè÷à îñîí, áó ñåçèëàðëè õàì. ×îê ãóçàë òèë, ÷îê.)))

Demir Kağan
01-04-2008, 12:32 PM
Tushunmadim birodar. Iltimoz O'zbek tilida yoki Turk tilida yoki Ingliz tilida yoz.

Sayyod
01-04-2008, 12:51 PM
Ìåíãà æóäàÿì ¸êàäè áó òèë. Ëåêèí õå÷ âàêò éóê óçëàøòèðèøãà. Àéòèøëàðè÷à îñîí, áó ñåçèëàðëè õàì. ×îê ãóçàë òèë, ÷îê.)))
Menga judayam yoqadi bu til. Lekin hech vaqt yoq ozlashtirishga. Aytishlaricha oson, bu seziladi ham. Chok gozal til, chok.)))

Demir Kağan
01-04-2008, 12:56 PM
Raxmat, men cyril alifbosi tushunolmayman, u sababdan shunday aytdim. Biz, Turkiyalik birodorlaringiz ham O'zbek birodorlarimgizgin tilingi ko'p sevyapmiz va o'rganish uchun ishlayapmiz.

yuhakseng
01-04-2008, 12:59 PM
Iki gun daha konussan her seyi hatirlarsin gibi geliyor. :)

Ogretmenlerimi bulmak isteyordum, nasil bi araya bilirim internetden? Adres, telefon numara felan yuk shimde, sadece adlari ve kaldigi shehrleri biliyorum. Nasil bir shey yapa bilirmiyim, onlari bulmak ichin?

Demir Kağan
01-04-2008, 01:06 PM
Sen bana ozelden isimlerini ve hangi sehirde olduklarini pm at, ben de sana bulayim ogretmenlerini eger Turkiyedelerse suan.

SmIlIk
01-04-2008, 01:08 PM
Ogretmenlerimi bulmak isteyordum, nasil bi araya bilirim internetden? Adres, telefon numara felan yuk shimde, sadece adlari ve kaldigi shehrleri biliyorum. Nasil bir shey yapa bilirmiyim, onlari bulmak ichin?

Hangi okul mezunusun? Burda da bayagi mezunlar var. Onlarada sorabilirsin aslinda.

Madalio'g'li
01-04-2008, 01:26 PM
Hangi okul mezunusun? Burda da bayagi mezunlar var. Onlarada sorabilirsin aslinda.

Tasanno SmIIIkxon, imlongiz muncha yaxshi.

ulugbekTR
01-06-2008, 12:30 PM
Sen bana ozelden isimlerini ve hangi sehirde olduklarini pm at, ben de sana bulayim ogretmenlerini eger Turkiyedelerse suan.
demir118 hizmeti devreye girmiştir arkadaşlar.
Yeni operatörden yeni hizmet
Denemeden karar vermeyin
Demir118 reksan reklam sunamadı :D

LIBRA
01-09-2008, 11:45 AM
2 senedir sadece evde özbekçe konuşuyorum. Türkiyeye ilk geldiğim zamanlar ''bu dili nasıl öğreneceğim?'' diye korkuyordum. Ama artık türkçe konuşmayı bırak türkçe düşünmeye başladım. Mesela foruma yazarken kafamda önce birşeyler düşünürken türkçe düşünüyorum sonra ikinci basamağa geçiyorum, 2.basamak düşündüğüm fikri özbekçeye çevirmek =))) çevirdikten sonra birkac kez okuyorum acaba yanlış mı yazdım diye. Önceden türkçe yazmadan önce bunları yaşardım. Yani özbekçeden türkçeye çevirirdim kafamdakileri. Ama artık tam tersi ve bunu kendim bile daha yeni yeni farkediyorum... Anlayacağınız türkçeyi özbekçeden daha iyi konuşuyorum artık =)

Ma'ruf
01-09-2008, 01:24 PM
2 senedir sadece evde özbekçe konuşuyorum. Türkiyeye ilk geldiğim zamanlar ''bu dili nasıl öğreneceğim?'' diye korkuyordum. Ama artık türkçe konuşmayı bırak türkçe düşünmeye başladım. Mesela foruma yazarken kafamda önce birşeyler düşünürken türkçe düşünüyorum sonra ikinci basamağa geçiyorum, 2.basamak düşündüğüm fikri özbekçeye çevirmek =))) çevirdikten sonra birkac kez okuyorum acaba yanlış mı yazdım diye. Önceden türkçe yazmadan önce bunları yaşardım. Yani özbekçeden türkçeye çevirirdim kafamdakileri. Ama artık tam tersi ve bunu kendim bile daha yeni yeni farkediyorum... Anlayacağınız türkçeyi özbekçeden daha iyi konuşuyorum artık =)

Bu yahshimi yo yomonmi?:rolleyes:

tanery_2
01-09-2008, 01:40 PM
şu özbekçeyi öğrenmek neden bu kadar zor türkçe ile arasında çok fark olmamasına rağmen.

Madalio'g'li
01-09-2008, 02:24 PM
Bu yahshimi yo yomonmi?:rolleyes:

Toshkenchani Anjanchaga tarjimaday yomon, Toshkencha o'ylab Anjancha gapirishday yaxshi. :)

LIBRA aytgan narsa tarjimamas, balki faqatgina uyg'unlashtirish... Zang bosgan dil ham til ham bizniki bo'lsa kerak. :rolleyes:

Demir Kağan
01-09-2008, 02:41 PM

Belki biraz siyasi olacak ama dusunduklerimi soylemek istedim..

Benim icin Oguz kimligim onemli degil, Turk olmam onemli ve her ne sekilde olursa olsun bir birliktelik kurulmali. "Dilde, fikirde, iste birlik" cumlesi belki dort kelimeden olusuyor ama cok buyuk seyler ifade ediyor..

Ha siz Turkiye Turkcesi ile dusunup, yazmaya baslamizsiniz ha biz O'zbek Turkcesi ile dusunup, yazmaya baslamisiz.. Daha da guzel olmaz mi sizce de?

umut_umut
01-09-2008, 02:43 PM
şu özbekçeyi öğrenmek neden bu kadar zor türkçe ile arasında çok fark olmamasına rağmen.

Bence Özbek Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasında çok fark olmadığı için zor. Aynı şey Azeri Türkçesinde söylenen her şeyi anlayıp da konuşmaya gelince, uğraşmanıza rağmen, ağzınızdan Türkiye Türkçesinin çıkmasına benzer. Tabi bu kişisel düşüncem.

umut_umut
01-09-2008, 02:52 PM
Özbekçe, Uygurca, Kırgızca, Türkmence gibi sözcükler çok hoşuma gitmiyor. Bu şekilde adlandırıldıkları zaman sanki başka bir dilmiş gibi geliyor bana.

Demir Kağan
01-09-2008, 03:00 PM
Ben de oyle kullanmadim zaten. :)

umut_umut
01-09-2008, 03:02 PM
Yanlışlıkla sizin iletinizi alıntı yaparak göstermişim. Kusura bakmayın.

ulugbekTR
01-10-2008, 01:01 AM
Özbekçe, Uygurca, Kırgızca, Türkmence gibi sözcükler çok hoşuma gitmiyor. Bu şekilde adlandırıldıkları zaman sanki başka bir dilmiş gibi geliyor bana.
evet karar alalım bir dah turkçe demeyelim. turkiye tukçesi azerbeycan türkçesi diyelim

LIBRA
01-11-2008, 10:47 AM
Belki biraz siyasi olacak ama dusunduklerimi soylemek istedim..

Benim icin Oguz kimligim onemli degil, Turk olmam onemli ve her ne sekilde olursa olsun bir birliktelik kurulmali. "Dilde, fikirde, iste birlik" cumlesi belki dort kelimeden olusuyor ama cok buyuk seyler ifade ediyor..

Ha siz Turkiye Turkcesi ile dusunup, yazmaya baslamizsiniz ha biz O'zbek Turkcesi ile dusunup, yazmaya baslamisiz.. Daha da guzel olmaz mi sizce de?

=) Tabiki de. Ama benim demek istedigimi ya siz yanlis anladiniz ya da ben sizin dediklerinizi yanlis anladim.
Hepimiz Turkuz, hepimiz kardesiz. Ben sadece cevremde sayili ozbekler oldugu icin (sadece ailem) herkesle turkiye turkcesiyle muhatab olmak zorunda kaldim burda, onun icin artik tr turkcesini ana dilimden daha iyi konusuyorum demek istedim. =) dediginiz gibi ister ben tr turkcesi ile dusunup yazayim ister siz ozbekceyle dusunup yazin benim icin hic farketmiyor. Ayrica sunu belirtmek istiyorum ''ben bu her 2 dilinde ''HASTASIYIM'' :cool:''
Ma'ruf:
Yaxshi ham yomon ham emas =) to'g'rirog'i men uchun farqi yo'q, Chunki aminman-ki O'zbekistonga qaytib borsam yana oldingi kabi O'zbekcha fikrlashga boshlayman.