PDA

View Full Version : Cumhurbaşkanlığı seciminde...

Pages : 1 [2]

BOZ-OK
05-10-2007, 01:29 PM
Haklısın, bu da bir ihtimaldir.
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci bitmeden meclisin erken seçim kararı almış olmasının sebebi, bu ihtimalin önüne geçmek için diye yorumlayanlar var.

Vaayysss... Yine siyasi manevra haa? Ama bana bunu anayasa mahkemesi bu sefer de yemeyecekmis gibi geliyor... :cool:

raltay
05-10-2007, 01:38 PM
Vaayysss... Yine siyasi manevra haa? Ama bana bunu anayasa mahkemesi bu sefer de yemeyecekmis gibi geliyor... :cool:

Türkiyede herşey mümkündür.
Solun tek ümidi orası kaldı :)
Sonucu bekleyip, görmek gerek.:cool:

teginalp
05-11-2007, 05:31 AM
http://www.yetersayisi.com/senlik_banner.jpg

367 Yeter Sayısını bulmadan bu bölümde görüş beyan etmek Baykalın emri, Kanadoğlu'nun yorumu ve Anayasa Mahkemesinin onayı ile Yasaktır.:lol:

raltay
05-11-2007, 08:52 AM
http://www.yetersayisi.com/senlik_banner.jpg

367 Yeter Sayısını bulmadan bu bölümde görüş beyan etmek Baykalın emri, Kanadoğlu'nun yorumu ve Anayasa Mahkemesinin onayı ile Yasaktır.:lol:

Abi görüş beyan etmeden, fikir belirtilebilirmi ?:D

deyrambel
05-12-2007, 10:20 AM
milli savunma bakani vecdi gonul boyle demis ve dediklerine ben katiliyorum
muhtura sayesinde ilk defa mason olmayan cumhurbaskanini engellediler
bu muhturalari amerikaya ne bilim ermenistana da verseler ya))))

BOZ-OK
05-12-2007, 10:45 AM
milli savunma bakani vecdi gonul boyle demis ve dediklerine ben katiliyorum
muhtura sayesinde ilk defa mason olmayan cumhurbaskanini engellediler
bu muhturalari amerikaya ne bilim ermenistana da verseler ya))))

Eger Abdullah Gul hakkindaki bazi iddialar da simdiye kadarki cumhurbaskanlarinin hepsinin mason oldugu hakkindaki iddialar kadar ciddiye alinirsa, muhtira sayesinde ayni zamanda Turkiye'nin ilk Sabetayci cumhurbaskani da engellenmis oldu... :cool:

raltay
05-12-2007, 11:27 AM
Cumhurbashkanı sechimini ilgilendiren Anayasa paketine Anayasa yorumu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğinin rejim değişikliği anlamına gelmediğini söyledi, paketin üstleneceği fonksiyonu açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğinin rejim değişikliği anlamına gelmediğini ancak Cumhurbaşkanı'nın seçimi konusunda açılım sağlayabileceğini söyledi.

Resmi ziyaret için geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün Başkanvekili Haşim Kılıç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tuğcu, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve anayasa değişikliği paketine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"PAKET İHTİYAÇTAN DOĞDU"

Tuğcu, 'TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği paketinin bir rejim değişikliği anlamına gelip gelmediği' yönündeki soruya karşılık, "Ben bu değişikliği Türkiye'de rejim değişikliği anlamına geldiğini düşünmüyorum. Böyle bir ihtiyaç doğdu. Rejim değişikliği söz konusu değil. Zaten cumhurbaşkanlarının görevlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sadece seçimi daha da kolaylaştırmak...Belki Yarı Başkanlık sistemi olacak ama bu rejimin değişeceği anlamına gelmez. Belki cumhurbaşkanlarının seçimi konusunda bir açılım sağlayacaktır" dedi.

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı seçimlerinde hep sorun yaşandığını belirten Tülay Tuğcu, şimdiki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçiminin de 'parlamento içi seçim' olarak kabul edilemeyeceğini söyledi. Tuğcu "Demek ki demokrasi bir takım sorunları da beraberinde getirebiliyor" diye konuştu.

"REFERANDUMA GİTMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Tuğcu, mecliste kabul edilen anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından referanduma götürülmesinin de söz konusu olmadığını, çünkü yasanın gerekli oy sayısı ile kabul edildiğini hatırlattı. Anayasa Mahkemesi'nin de anayasa değişikliği ile ilgili yasaları inceleme yetkisi bulunmadığını vurgulayan Tuğcu, "Anayasa Mahkemesi sadece şekil yönünden, usul yönünden bakabilir. Yasanın esasını inceleme durumu olamaz" şeklinde konuştu.

deyrambel
05-12-2007, 11:33 AM
Eger Abdullah Gul hakkindaki bazi iddialar da simdiye kadarki cumhurbaskanlarinin hepsinin mason oldugu hakkindaki iddialar kadar ciddiye alinirsa, muhtira sayesinde ayni zamanda Turkiye'nin ilk Sabetayci cumhurbaskani da engellenmis oldu... :cool:
VALLA abdullah gulu n Turk oldugundan suphesi olan varsa adamin 7 ceddini ortaya cikarabilirler
abdullah gul TURK OGLU TURKTUR
KAYSERIL ABDULLAH GUL CUMHURBASKANI OLACAK KURD TURGUT OZALI cumhurbaskani yaptilar vay be o zaman niye muhtura vermediler
askerimize cuval gecirince muhtura verselerdi ya

BOZ-OK
05-12-2007, 12:00 PM
VALLA abdullah gulu n Turk oldugundan suphesi olan varsa adamin 7 ceddini ortaya cikarabilirler
abdullah gul TURK OGLU TURKTUR
KAYSERIL ABDULLAH GUL CUMHURBASKANI OLACAK KURD TURGUT OZALI cumhurbaskani yaptilar vay be o zaman niye muhtura vermediler
askerimize cuval gecirince muhtura verselerdi ya

1- Yazilanlari dikkatle okumanizi ve dogru algilamanizi siddetle tavsiye ederim, benim iletimde "Abdullah Gul Sabetayist'tir" denmiyor, orada baska bir seye dikkat cekiliyor, "Eger Abdullah Gul hakkindaki bazi iddialar da simdiye kadarki cumhurbaskanlarinin hepsinin mason oldugu hakkindaki iddialar kadar ciddiye alinirsa" deniliyor... Anlayana tabii... :cool:

2- Kurdluk ile Masonluk arasinda bir ilgi kuramadim, Kurdler Masondur mu demek istiyorsunuz yani? Yoksa Turgut Ozal hem Kurd, hem Masondur mu demek istiyorsunuz? Sunu bir acsaniz diyorum... :cool:

3- Onceki iletinizden butun Turkiye Cumhuriyeti cumhurbaskanlarinin Mason olduklarini dusundugunuz anlasiliyor, bunu soylerken bilerek mi soylediniz yoksa aslinda ne dediginizin farkinda degilmisiniz? :cool:

4- Ben Abdullah Gul'un yedi ceddiyle zerre kadar ilgilenmiyorum, yedi ceddini arastirdigimda bir Yahudi de ciksaydi farketmezdi, onu yine de en azindan "Musluman" diye degerlendirirdim, hatta kendisini Turk olarak goruyorsa da "Turk" olarak degerlendirirdim... Simdiye kadar bazilari gibi onune gelene "Sabetayci" diye camur atacak kadar sacmalamadim Tanriya sukur, onune gelene "Mason" diye camur atmak da dahil buna...:cool:

raltay
05-12-2007, 12:14 PM
İnsanların yetenekleri ile değilde, bashka sheylerle uğrashmaya bashlayınca ortaya neler chıkıyor, neler konushuluyor ve ülkemiz nasıl kan kaybediyor.

Düshünmek gerek.

borcugin
05-12-2007, 12:43 PM
ülkemiz nasıl kan kaybediyor.

S.A.

Allah Allah, siz Türkiyeli misiniz? Yoksa Türk müsünüz?

Selametle.

raltay
05-12-2007, 02:44 PM
S.A.

Allah Allah, siz Türkiyeli misiniz? Yoksa Türk müsünüz?

Selametle.

O ne biçim soru yaavvv,
Aynı soruyu sana sorsalar ne cevap verirsen, benim cevabımı da öyle kabul et.

borcugin
05-12-2007, 02:57 PM
S.A.

Senin adamlar biz Türk değil Türkiyeliyiz diyorlar da.

O bakımdan sormuştum. Yani üzülmüyorlar nasıl olsa ceplerinde dolar ve 7 düvel emperyalist ülkenin pasaportu var. Onlar için farketmiyor. Ya senin için?

Selametle.

raltay
05-12-2007, 03:05 PM
S.A.

Senin adamlar biz Türk değil Türkiyeliyiz diyorlar da.

O bakımdan sormuştum. Yani üzülmüyorlar nasıl olsa ceplerinde dolar ve 7 düvel emperyalist ülkenin pasaportu var. Onlar için farketmiyor. Ya senin için?

Selametle.

Ben kökünün nereden geldiği belli bir Türküm, ama Kökeni Türk olmasada, ben Türküm diyene Türk gözü ile bakarım. Atamızda böyle istemiş.

Akp ye Türkiyede milyonlarca oy veren insanlara siz bu gözlemi bakıyorsunuz ?
Sizinkiler, Söylemediler eyleme döktüler. Türk değilim kürdüm diyenleri aday gösterip meclise soktular.
Onlar bu işi yaptılar diye, size bu gözle bakılabilirmi ? :cool:

borcugin
05-13-2007, 01:55 AM
S.A.

Vayyyssss, raltay yine tutturamamışsın, ne zaman MHP ben kürdüm diyenleri meclise soktu? Sizinkiler derken beni SHP li mi sandın? Yine yanlış hedef. :)

Allah aşkı için bir siyasi parti önderinin "Türk değil Türkiyeliyiz" demesi, hem o partinin dünya görüşüne hem de onlara oy verenlere gölge düşürmez mi? Hatta verecek olanlar varsa onlara da? Yani demek isterim ki, üzülmeyin ülkemiz şöyle böyle oldu diye, nasıl olsa siz Türkiyelisiniz başka bir zamanda başka bir memleketli oluverirsiniz.

Selametle.

raltay
05-13-2007, 02:20 AM
S.A.

Vayyyssss, raltay yine tutturamamışsın, ne zaman MHP ben kürdüm diyenleri meclise soktu? Sizinkiler derken beni SHP li mi sandın? Yine yanlış hedef. :)

Allah aşkı için bir siyasi parti önderinin "Türk değil Türkiyeliyiz" demesi, hem o partinin dünya görüşüne hem de onlara oy verenlere gölge düşürmez mi? Hatta verecek olanlar varsa onlara da? Yani demek isterim ki, üzülmeyin ülkemiz şöyle böyle oldu diye, nasıl olsa siz Türkiyelisiniz başka bir zamanda başka bir memleketli oluverirsiniz.

Selametle.
sözlerim yine de gideceği yere gitmiştir.
Chünkü son dönemde herkes chpnin peshinden koshuyor, sechimler iki kutuplu hale getirildi.
Akpye oy verecekler ve vermeyecekler diye mitinglerde de bu işlenmiyormu ?
MHP lilik konusuna gelince Bende yıllarca kendimi MHP li olarak tarif ettim.
Yüreğimdeki duygular hala aynı olmakla beraber, aklım ''bu sechimde farklı hareket et'' diyor.

deyrambel
05-13-2007, 03:06 AM
laiklik elden gidiyorrrrrrrrrrrrr

borcugin
05-13-2007, 04:27 AM
Akpye oy verecekler ve vermeyecekler diye mitinglerde de bu işlenmiyormu ?

S.A.

Meseleye marjinal olarak salt siyaset ve parti açısından bakacak kadar gelişmemiştir diye düşünüyorum AKP lileri. Olsa olsa AKP likten geçinenler böyle düşünebilir.

Mesele cumhuriyet düşmanı gayr-i milli unsurlar ile cumhuriyetçi milli unsurların çatışmasından başka bir şey değildir ve bunun adı da o parti ya da şu parti değildir. Anlamak mı istemiyorsunuz yoksa anlayıpta kaçak mı güreşiyorsunuz?

Laiklik TC devletinin güvenliği ile ilgili 1 ya da 2. sıradaki konudur. Bunu da anlayamıyoruz diyorsanız

siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Selametle.

uki
05-13-2007, 04:40 AM
Sezer referanduma götüremez (http://www.sabah.com.tr/haber,B74109C8270C4B5C9CBF37947A2BC567.html)
Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu, anayasa paketinin bir kez veto edilebileceğini söyledi Tuğcu, "Meclis ikincide de 367'nin üstünde oylarsa cumhurbaşkanı artık onaylayacak" dedi ..

raltay
05-13-2007, 04:55 AM
S.A.

Mesele cumhuriyet düşmanı gayr-i milli unsurlar ile cumhuriyetçi milli unsurların çatışmasından başka bir şey değildir ve bunun adı da o parti ya da şu parti değildir.
Selametle.

Abi, Sizi anlıyorum ama siz beni anlamıyorsunuz.
Bahsedilen konuda chıkılan yol, dediğiniz gibi parti meselesi değildir.
Ancak bugün dahi mitingte sizin cumhuriyet düşmanı olarak tarif ettiğiniz hedefe akp iktidarı oturtulmushtır.
Cumhuriyet düşmanı olarak bugün için akp gösterilmektedir. akp iktidarına son verilmelidir.
Cumhuriyeti sevenler akp ye karshı birleshiniz mesajı verilmektedir.

Buraya kadar katılıyormusunuz?
......................
Eğer katılıyorsanız, Bunun anlamı; akpye oy verenler ve karshıtları olacaktır.
Yani sizin tabiriniz ile, cumhuriyet düshmanları ve cumhuriyeti savunanlar.
Sechimlerde varsayalım ki MİLLİ iRADE , yüksek oranlı bir oy ile akp yi tekrar tek bashına iktidara getirirse, Bu işte bir terslik olmayacakmı ?

Shöyle ki, ya akp yi iktidar yapan halkta cumhuriyet düshmanı (ki bu mümkün değil) yada sizlerin tezinde bir yanlıshlık.
Böyle bir shey olursa sizce hangisi doğru kabul edilmeli?

borcugin
05-13-2007, 08:42 AM
S.A.

Anlaman zor. Oldukça.

1- Nasıl Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlık makamını da AKP başkanı seçer gibi algıladınız, Türkiye Cumhuriyetinin tümünü AKP ne derse olur diyerek yok saydınız, ben ne dersem olur lan alın ananızıda gidin dediniz ve bu lafı bu Türk Milleti bir yerlerine soktu, tırstınız, rezil-i rüsvay oldunuz,

2- Nasıl bir siyasi partinin bırakın % 25'i, % 50 oy alsa Padişah olacağından başka gözünüz hiç bir şey göremiyor,

3- Nasıl ki, bu ülkenin Anayasası, Hukuku, Ordusu, Milleti, Gençliği, Aydınları karşısında Kasımpaşa Külhanbeyliği yaptınız ve sonra da dizleriniz titredi

İşte onun için anlayamazsın. Önce Cumhuriyet, sonra Hukuk, sonra siyaset. Önce siyaset derseniz sonununuz Damat Ferit gibi olacak.

Selametle.

raltay
05-13-2007, 08:49 AM
Originally Posted by borcugin
S.A.

Mesele cumhuriyet düşmanı gayr-i milli unsurlar ile cumhuriyetçi milli unsurların çatışmasından başka bir şey değildir ve bunun adı da o parti ya da şu parti değildir.
Selametle.

Abi, Sizi anlıyorum ama siz beni anlamıyorsunuz.
Bahsedilen konuda chıkılan yol, dediğiniz gibi parti meselesi değildir.
Ancak bugün dahi mitingte sizin cumhuriyet düşmanı olarak tarif ettiğiniz hedefe akp iktidarı oturtulmushtır.
Cumhuriyet düşmanı olarak bugün için akp gösterilmektedir. akp iktidarına son verilmelidir.
Cumhuriyeti sevenler akp ye karshı birleshiniz mesajı verilmektedir.

Buraya kadar katılıyormusunuz?
......................
Eğer katılıyorsanız, Bunun anlamı; akpye oy verenler ve karshıtları olacaktır.
Yani sizin tabiriniz ile, cumhuriyet düshmanları ve cumhuriyeti savunanlar.
Sechimlerde varsayalım ki MİLLİ iRADE , yüksek oranlı bir oy ile akp yi tekrar tek bashına iktidara getirirse, Bu işte bir terslik olmayacakmı ?

Shöyle ki, ya akp yi iktidar yapan halkta cumhuriyet düshmanı (ki bu mümkün değil) yada sizlerin tezinde bir yanlıshlık.
Böyle bir shey olursa sizce hangisi doğru kabul edilmeli?

Burada sizin tespitinizde, benim sorumda chok achık ve net anlashılıyor.

Siz ne söylediğimi anlıyorsunuz ama her zamanki taktiğinizi uyguluyorsunuz chünkü cevap vermek istemiyorsunuz :) .

borcugin
05-13-2007, 08:58 AM
S.A.

Senin anlayacağın dilden yazayım. AKP tek başına iktidara gelirse, halk yine onu seçerse, yine aynı kafayla hareket ederse (ne dediğimi anladın, Türk değilim Türkiyeliyim derse, Ne Mutlu Kürtüm Diyene derse, Kürt Sorunu var derse, Şehitlerine kelle, Bebek Katiline Sayın derse, babalar gibi satarsa, Kıbrıs'ı satarsa, eyaletleri oluşturur ve kendi de Başkan olmaya kalkarsa) Anayasa dersi verilir, Cumhuriyet dersi verilir, Milliyetçilik dersi verilir, Bağımsızcılık dersi verilir, bu sefer mitinge falan kalmaz ama Damat Ferit gibi olur.

Benim yaşadığım şehirde herkes hırsızlık yaparsa benimde yapmam gerekmiyor. Ama herkes yapıyor deyip sen yapabilirsin. Ve o herkesi de Milli yaparsın. :D

Bir yanlışı 20 milyon kişi doğru diyorsa o halen yanlıştır.

Selametle.

chepny
05-13-2007, 09:13 AM
Börçügin abi, raltay'a laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. En iyisi biz birer deve alalım raltay ileti yazdığında deveyi hendekten atlatalım. daha kolay :D

borcugin
05-13-2007, 09:14 AM
Börçügin abi, raltay'a laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. En iyisi biz birer deve alalım raltay ileti yazdığında deveyi hendekten atlatalım. daha kolay :D
S.A.

Bu devenin adı da avam propaganda devesi olsun. :D

Selametle.

raltay
05-13-2007, 09:30 AM
Borcugin,
Senin anlayacağın dilden yazayım. AKP tek başına iktidara gelirse, halk yine onu seçerse, yine aynı kafayla hareket ederse (ne dediğimi anladın, Türk değilim Türkiyeliyim derse, Ne Mutlu Kürtüm Diyene derse, Kürt Sorunu var derse, Şehitlerine kelle, Bebek Katiline Sayın derse, babalar gibi satarsa, Kıbrıs'ı satarsa, eyaletleri oluşturur ve kendi de Başkan olmaya kalkarsa) Anayasa dersi verilir, Cumhuriyet dersi verilir, Milliyetçilik dersi verilir, Bağımsızcılık dersi verilir, bu sefer mitinge falan kalmaz ama Damat Ferit gibi olur

Shu anda mitingler yapıldığına göre akp iktidarı bahsettiğiniz suchları ishlemish olması gerekiyor.

Benim yaşadığım şehirde herkes hırsızlık yaparsa benimde yapmam gerekmiyor. Ama herkes yapıyor deyip sen yapabilirsin.

sizce suchlu akp ye, sizin dıshınızda herkesin oy vermesi dahi sizinde yanılma payı olasılığını hich aklınıza getirtmiyor. değil mi?

Bir yanlışı 20 milyon kişi doğru diyorsa o halen yanlıştır.

Ve o herkesi de Milli yaparsın

Halkın ekseriyetinin sizden farklı düshünmesi , oy verenler kendilerini halk kabul etselerde size göre halk değildir. chünkü size göre yanlısh yapmıshlardır.
Halk yanlısh yapabilir ama sizler yapmazsınız.
Chünkü sizler sıfır hata ile chalıshırsınız.

Atatürkün halka nasıl bir gözle baktığını gösteren sözü aklıma geldi; HAKİMİYET KAYITSIZ SHARTSIZ MİLLETİNDİR.

raltay
05-13-2007, 09:34 AM

Sizlerle ilgili hichte farklı bir düshüncem yoktur.
Bana ters olsa da sizleri düshüncelerinizde samimi buluyorum.:shock:

Eğer sizin ichin sorunsa yazıshmayız olur biter. :lol:

Borcugin,
Bu devenin adı da avam propaganda devesi olsun.
Halktan olsunda, chamurdan olsun

aristokrat devesi olmasından iyidir.:)

raltay
05-25-2007, 01:46 PM
Cumhurbaskanlığı secimlerinde yeni ashama;
Anayasa değisikliği paketi cumhurbaskanı tarafından yasal sürenin son günü son dakikada meclise iade edildi.

Sezer'den 15 gündür beklenen veto
..............

Sezer, Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesini de öngören paketi veto etti.

Anayasa değişikliği paketi, Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesini de öngörüyordu.

AKP aynı oy oranıyla kabul edilmesi için hiçbir değişiklik yapmadan paketi tekrar Meclis'ten geçirmeye çalışacak. Anavatan aynı desteği verirse bu kez Sezer'in referandum kararı alması bekleniyor.

AKP pazar günü paketi mecliste tekrar görüşecek.

Cumhurbaşkanı Sezer, süresini son güne kadar kullanarak veto ettiği Anayasa değişikliği paketinin haklı ve kabul edilebilir bir gerekçesi olmadığını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştiremeyen bir Meclis'in bu tür bir değişiklik yapmasının tartışmalı olduğunu belirten Sezer, böylece TBMM'nin yasama faaliyetlerine karşı olduğunu da açıklamış oldu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER tarafından yayımlanması uygun bulunmayan, 5660 sayılı? Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun?, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce bir kez daha görüşülmesi için Anayasa'nın 104 ve 175. maddeleri uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na geri gönderilmiştir. dedi.

habertürk,

raltay
05-25-2007, 01:48 PM
Hükümet Anayasa paketinde ısrarcı
Abdullah Gül: TBMM paketi tekrar Köşk'e gönderecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini içeren yasayı meclise iade etmesiyle ilgili olarak, ''Türkiye'ye yakışmayan bu durumun giderilmesi gerektiğini ve TBMM'nin paketi tekrar göndereceğini'' söyledi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde verilen ''Milli Gün'' resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdullah Gül'e, Cumhurbaşkanı Sezer'in bugün Anayasa değişikliği paketini iade ettiği hatırlatıldı ve ''Bu paketi seçimlere yetiştirebilecek misiniz?'' diye soruldu.

''Ortadaki bu Türkiye'ye pek yakışmayan durumu gidermemiz gerekir. Öyle değil mi?'' diyen Gül, şöyle devam etti:

''Şimdi yapmamız gereken nedir? TBMM, inanarak ve güvenerek getirdiği bu anayasa değişikliği paketini bir kez daha yapacaktır. Bu sadece AK Parti'nin programı, AK Parti'nin konusu değildir. Bildiğiniz gibi Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi bunu AK Parti'nin önüne şart olarak koymuşlardır. 'Halka gidelim, halk seçsin' demişlerdir. Biz de baktık ki böyle bir çoğunluk oluşuyor, bunun üzerine bu paketi hep beraber oturduk hazırladık, şimdi de tekrar göndereceğiz.''

''Ortada bir kilitlenme olduğunu'' ifade eden Gül, ''Seçimden sonra Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla, meclis başkanını seçmekte belki zorlukla karşılaşacağız. Türkiye bu istikrarsızlığı kaldıramaz. 5 sene istikrar içinde yaşamış olan Türkiye, şimdi istikrarsız bir döneme giremez, buna hiç kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu.

habertürk,

raltay
05-25-2007, 01:57 PM
Sezer'e bir tepki de Anavatan'dan

Anavatan Grup Başkanı Süleyman Sarıbaş, cumhurbaşkanının halkın seçmesini de öngören Anayasa değişikliği paketini veto eden Cumhurbaşkanı Sezer'e tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı'nın veto gerekçesindeki, Cumhurbaşkanı halkın seçmesini 'Halkın seçmesi egemenlik yönünden sistemle bağdaşmaz' gerekçesini sert bir şekilde eleştiren Sarıbaş," Cumhurbaşkanı, 'rejim değişir diyor.' Bizde diyoruz ki rejim değişecek. Bu düzen değişecek. Halk rejimi değiştirecek. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle, Bürokratik devletten, Demokratik devlete geçilecek. Milletin dediği olacak" dedi.

Anavatan olarak, 20 milletvekili ile Meclis'e ikinci defa gelecek Anayasa paketini yine destekleyeceklerini açıklayan Sarıbaş," Sapasağlam durduğumuz yerdeyiz. Görüşümüzde hiçbir değişiklik yok. Anayasa paketine Meclis'te yine sahip çıkacağız. Yeter ki, Ak Parti kaçmasın. Kıvırmasın" açıklaması yaptı.
.................................................. .........
AK Parti'den vekillere acil mesaj

Cumhurbaşkanı Sezer'in, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren Anayasa paketini vetosunun ardından AK Partili vekillere acil çağrı çıktı.

AK Parti'den vekillere acil mesaj: 3 Haziran'a kadar Ankara'dan ayrılmayın
AK Parti, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren Anayasa değişikliğini Meclise iade etmesini, yetkili organlarında değerlendirecek.

Alınan bilgiye göre, AK Parti, değişikliğin iade gerekçesini partinin yetkili organlarında ele alacak; paketin ne zaman görüşüleceği ve değişiklik yapılıp yapılmayacağına, bu toplantıda karar verilecek.

Değerlendirmenin bu akşam yapılabileceği bildirildi.

Öte yandan, AK Parti grubu, milletvekillerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajda, ''Anayasa değişikliği veto edildi. 3 Hazirana kadar Ankara'dan ayrılmayın'' uyarısında bulundu.

kurshad
05-25-2007, 03:19 PM
sizce suchlu akp ye, sizin dıshınızda herkesin oy vermesi dahi sizinde yanılma payı olasılığını hich aklınıza getirtmiyor. değil mi?

.

Aziz kardesim,

Neden anlamamakta israr ediyorsun?

AKP secimlerde cok oy alirsa milli bir format mi kazanacak?

Elbette hayir. Sadece , Turkiye'deki gafillerin ve hainlerin toplam sayisi artmis diyecegiz.
Yeniden %35 oy almasi AKP'nin hangi gayrimilli icraatini aklar?

Ataturk'un sozunu bizler biliyoruz, hakimiyetin millete ait oldugunu da inaniyoruz.

Fakat AKP iktidari ASLA milletin hakimiyeti degildir cunku unuttugun husus sudur;

Demokrasi; azinligin cogunluga hukmetmesidir..%34 oy alan bir parti %66'ya ragmen tum %100'e hukmeder.

Ne yazik ki daha iyisi olmadigi icin , ehven-i ser bu sistemi uygulamak durumundayiz.

Hal boyleyken bize , AK parti iktidarini milletin hakimiyeti diye takdim etmen tamamen yanlistir hic olmazsa meydanlari dolduran milyonlara haksizliktir..

Bu millet %40'la bile AKP'yi secerse yine kalan %60 cogunluk olarak yine meydanlara cikacagiz, yine Turk kimligimizi alt kimlik olarak tarif eden hainlere, Kibris'i satanlara, AB uyum yasalari altinda ulkeyi somurgelestirenlere sesimizi duyuracagiz...

Mgas
05-25-2007, 03:39 PM
CHP istiyor halk secsin
AKP istiyor halk secsin
Sezer istemiyor....oyle mi....:)

raltay
05-25-2007, 03:58 PM
kurshad,
Bu millet %40'la bile AKP'yi secerse yine kalan %60 cogunluk olarak yine meydanlara cikacagiz,

Anlashıldı, Bugün tamamı akp karshıtlı olanlarca hazırlanmısh anayasanın ve secim kanunlarının ortaya chıkardığı sonucu kabullenmek istemiyorsunuz.
ama itiraz ettiğiniz aynı anayasanın ve kanunlarının gerektiğinde ateshli savunucusunuz.
Bu normal mi?
sizin düsüncelerinize uymayan bir parti %60 oy alsada sizin ichin halkın coğunluğunu temsil edemez. chünkü sizin tekelinizde olan millilik ölcer cihazınıdan gecmesi gerekir.
Ancak siz kazara %35 ile dahi iktidar olsanız %100 oarak kabul edilmelidir, oranların önemi yoktur. cünkü zaten millidir.
......

Bu gün meydanlarda toplananlar halkın %66sını bazılarına göre %75 ini temsil ettiği söyleniyor.
%60 ta iyi bir choğunluktur. sizin mantıkla %51 dahi choğunluk olmanıza yeter.

Meydanlara gelenler halkın choğunluğu ise, choğunluğun yansıması ise, bu choğunluğu temsil ediyor ise;
Meydanlarda bir araya gelmeyi beceriyorsunuzda neden sandıkta bir araya gelip iktidar olmuyorsunuz.

Demokrasi; azinligin cogunluga hukmetmesidir..%34 oy alan bir parti %66'ya ragmen tum %100'e hukmeder.

Bu durumu tersine chevirin diyorum, siz hala meydanlardan bahsediyorsunuz

Galiba sizin gözünüz icraat ichin iktidarda değil, daha kolay yol olan muhalefet yapmak ichin meydanlarda.

Acaba siz % 40 oy alsanız, ve iktidar olsanız shimdiki mantığınızla hareket edip halkın ekseriyetini temsil etmiyoruz diye tekrar halka gidermisiniz?
........................
yazılı anayasası olmayan İngilterede iki partili bir yapı olduğunu biliyorsunuz, uygulanan dar bölge sechim sistemi nedeni ile bazen secimlerde % 50 nin altında oy alan parti mecliste choğunluğu elde edebiliyor. %50 den fazla alan parti hich bir zaman ben senden daha fazla oy aldım, sen halkın choğunluğunu temsil etmiyorsun gibi itiraz olmuyor neden ?

kurshad
05-25-2007, 04:37 PM
Meydanlara gelenler halkın choğunluğu ise, choğunluğun yansıması ise, bu choğunluğu temsil ediyor ise;
Meydanlarda bir araya gelmeyi beceriyorsunuzda neden sandıkta bir araya gelip iktidar olmuyorsunuz.

Acaba siz % 40 oy alsanız, ve iktidar olsanız shimdiki mantığınızla hareket edip halkın ekseriyetini temsil etmiyoruz diye tekrar halka gidermisiniz?
........................

Aziz dostum,

Neden israrla bana demokrasinin sekil ve sartlarini anlatiyorsun? Turk milletini sag ve sol olarak AKP'ye karsi, simdiye kadar hicbir iktidara yapilmadigi sekilde, birlestiren nedir sence?

Hala millilik nedir, ne degildir mi anlatacagiz bu kadar iletiden sonra? Millilik olcer bir alete ihtiyac mi var artik milletce asikar olanin karsisinda?

Anla artik arkadas, bu gayrimilli siyasetin karsisinda 5 kisi de kalsak yine cikacagiz meydana..

Fakat goruyorum ki , benim soylemek istediklerimin pek ehemmiyeti yok senin icin. Zira takilmis plak gibi ayni sarkiyi caliyorsun ne anlatirsak anlatalim..

raltay
05-25-2007, 04:43 PM
Anla artik arkadas, bu gayrimilli siyasetin karsisinda 5 kisi de kalsak yine cikacagiz meydana..

Bu sözleriniz her sheyi anlatmaktadır yani anlashılmıshtır.
yüzdelerde falan dolashmaya gerek yok, ben karshıyım diyeceksin.
Yine beğenmediğiniz demokrasiden kaynaklanan, demokratik hakkınızı kullanacaksız.
Size bu hakkınızı kullanmanıza kim engel olabilir.

kurshad
05-25-2007, 04:59 PM
Bu sözleriniz her sheyi anlatmaktadır yani anlashılmıshtır.
yüzdelerde falan dolashmaya gerek yok, ben karshıyım diyeceksin. Yine beğenmediğiniz demokrasiden kaynaklanan, demokratik hakkınızı kullanacaksız.

.

Nihayet...

Isin bir baska yonu de, benimle ayni fikirde olanlar Turk milletinin cogunlugunu teskil etmektedir.

Bu cogunluk demokrasinin inceliginden dolayi ayri partilerde bolunmus olsa da, buyurdugun gibi "begenmedigiz demokratik sistemin bize sundugu demokratik hakkimizi" kullanacagiz.

Tandogan'da oldugu gibi..

raltay
05-25-2007, 05:08 PM
Isin bir baska yonu de, benimle ayni fikirde olanlar Turk milletinin cogunlugunu teskil etmektedir

Bu konuda coğunluğun önemi yoktur
sizin gibi düsünenler veya düsünmeyenler diye ayırmak daha mantıklı olabilir.
Ben yine diyorum ki, bu kadar güzel bir araya gelenler gercekten halkın coğunluğu ise sandıktada bir veya iki partide birlesip sonuc almayı basarabilirler, ve Türkiyeyi akp belasından!! kurtarabilirler.

Nihayet ülke meselesi olduğuna göre, milli olan herkes fedakarlık yapabilir değil mi?
dspnin yaptığı gibi

uki
05-25-2007, 07:02 PM
7 araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçları...

Citigroup tarafından gerçekleştirilen ve yedi ayrı araştırma şirketi tarafından yapılan seçim öncesi anketleri ekolay.net yayınladı.

ODAK'ın yaptığı anketlere göre, AKP % 43.2, CHP %20, MHP %11.7.

SONAR'ın Mayıs 2007 'de yaptığı ankete göre; kararsız oylar dağıtıldıktan sonra, meclise giren partiler içinden, AKP'nin aldığı oy oranı %29, CHP'nin oy oranı %14.1, DYP %12.1 ve MHP %12.1.

BAŞKENT şirketinin araştırmasında, AKP %33.1, CHP % 17.2 ve DYP % 14.2 oy oranıyla barajı geçiyor.

AKP'nin kendi yaptığı anketlere göre, AKP oyları % 42.5, CHP % 17.8, MHP %11.

ANAR'ın çalışmasında AKP % 47.9, CHP % 15.9 oranıyla barajı geçen iki parti olarak görülüyor.

METRO şirketinin araştırmasına göre; AKP %38.2, CHP % 17.1 oranıyla karşımıza çıkıyor.

ESTİMA'nın araştırması AKP oylarını % 29.6 olarak gösterirken, CHP'nin oy oranını % 19.2 olarak gösteriyor. ESTİMA'ya göre % 10.3 oranıyla MHP ve % 15.3 oy oranıyla DYP de barajı aşıyor.

raltay
05-29-2007, 01:07 PM
Cumhurbaskanlığı seciminde yeni bir asamaya gelindi.

Cumhurbaskanının halk tarafndan secimini öngören akp nin anayasada değişiklik öngören anayasa paketi cumhurbaskanı tarafından tekrar görüsülmesi talebi ile meclise iade edilmisti.

Dün mecliste yapılan görüsmelerde yasada herhangi bir değisiklik yapılmadan yeterli oyu alarak meclisten gecirildi .
Akp ve anavatanlıların yasa değisikliği paketi persembe günü 2. tur oylamaları ile kesinlesecek ve onay icin cankayaya gönderilecek.

Yüksek olasılıkla yeterli oyu alsa bile cumhurbaskanı tarafından halkreferandumuna götürülmesi beklenen yasa teklifini, secimlerle birlikte referandum oylamasınında yapılabilmesi icin yasal hazırlıkların tamamlandığı ve paketin 2. tur oylamalarını takiben cuma günü meclise sunulması bekleniyor.

raltay
05-31-2007, 11:36 AM
Beklenen oldu ve anayasa değishiliği 2. tur oylamaları 370 oy ile kabul edildi.
shimdi sıra cumhurbashkanının muhtemelen referanduma götüreceği yasanın genel sechimlerle birlikte oylanmasına zemin olushturacak kanun değishikliğinde.
Hafta sonu bu değishiklikte yapılırsa
genel sechimlere halkınönüne iki sandık konacak

raltay
06-03-2007, 09:28 AM
22 temmuzda halkın önüne iki sandık konma olasılığı siyasetcileri hareketlendiriyor.

Demirel'in gözü 2. kez Köşk'te mi?

Demirel, kafam Zenit saati gibi çalışıyor dedi

Baykal’ın dün sürpriz bir şekilde Demirel’i ziyaret etmesi Başkent kulislerinde, 'Demirel ikinci kez cumhurbaşkanı olmak için nabız yokluyor' yorumlarına neden oldu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'nın 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e dönük son günlerdeki övgü dolu açıklamalarının ardından gelen sürpriz Baykal-Demirel görüşmesi Başkent kulislerin de birden yazla senaryonun ortaya atılmasına neden oldu.

CHP Lideri Baykal, bir süre önce Demirel'in partisinden milletvekili adaylığını ima eden açıklamada bulunması, Demirel ailesinin damatı İlhan Kesici'nin sürpriz biçimde CHP'ye katılması, son günlerde dikkatleri Baykal-Demirel ilişkisi üzerinde yoğunlaştırdı. Ankara'daki Merkez Sağ'da yaşanan "birleşme krizi"nin hemen ardından dün gerçekleşen Baykal-Demirel görüşmesi Başkent kulislerini dalgalandırdı. Ancak görüşmeden Baykal'ın açıklamalarının dışında herhangi birşeyin sızmaması, kulisleri iyice yoğunlaştırdı.

'KAFAM ZENİT SAATİ GİBİ'

Kulislere göre, görüşmede Demirel, Baykal'a cumhurbaşkanını 5 artı 5 formülüyle halk tarafından seçilmesi halinde ikinci kez Cumhurbaşkanı adayı olma sinyali verdi. Süleyman Demirel, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi halinde, kendisinin ilk turda yüzde 50 barajı aşacağı mesajı verdi.

Demirel, Cumhurbaşkanlığı döneminde tarafsız olmaya özen gösterdiğini bunun da halk tarafından kabul gördüğünü belirterek, üstü kapalı olası adaylığı için Baykal’dan destek istedi. Kulislerde, Demirel’in Baykal’a, fiziki olarak bir takım rahatsızlıkları olduğunu ancak “kafam Zenit saati gibi çalışıyor” dediği ileri sürülüyor.

nogayhan
06-15-2007, 04:05 AM
S.A

sezer Cumhurbaskanini halkin secmesini ongoren Anayasa degisiklik paketini refaranduma sunacakmis.

Bunada sukur.

raltay
08-14-2007, 10:28 AM
Cumhurbashkanlıgı konusu tekrar gundemin birinci maddesi olduguna gore bu bashlıgı yazmak gerekir diye dushunuyorum.
...................
22 temmuz sechimlerinden sonra gundeme gelen cumhurbashkanlıgı sechimleri nisan ayındaki noktaya geri dondu ve Abdullah Gul tekrar aday oldu.

Ancak bu donemin nisan ayına gore %47 gibi bir halk destegi, %85 gibi mecliste temsil, ve 2 den fazla partinin mecliste olması gibi farklılıklar Gulun sechilme olasılıgını guchlendiriyor.

Sechim gecesi Akp genel bashkanının uzlashma mesajları vermesi ile CHP umutlanmısh, abdullah gulu sechtirmeyerek , ''Biz engelledik Bu bizim basharımızdır '' demek ichin uzlashma adı altında kendi dayatmalarını kabul ettirme chabasına girmishti.
Abdullah gulun dıshında kim olursa olsun evet deme noktasına gelmish olan chp, bir adım daha ileri giderek bashortusu bizim ichin hich bir zaman sorun olmamıshtır :) bu gunde sorun olmayacaktır diye achıklamalar yapmıshtır.

CHP nin umutlarını sonduren achıklama sechimlerden kısa sure sonra MHP den gelmish '' Sechim sonuchlarını iyi okuduk, Cumhurbashkanlıgı secimlerinde kriz chıkmasına musade etmeyecegiz, aday kim olursa olsun meclise girecegiz'' achıklaması Basında ''Erdogana karshı bir oyundu'' diye achıklansada, Erdoganın ishini kolaylashtırmısh, Abdullah Gulun adaylık yolunu tekrar achmısh, CHP nin tum oyunlarını bozmushtur.
Eger MHP bu kararı almasa idi; Abdullah Gul'un aday olma ihtimali zayıftı.
Erdogan ise diger partilerle gorusherek ortak biz aday bulmak zorunda kalabilirdi. Bu ise CHP nin gelecekte kullanmak istedigi siyasi malzeme olacagı ichin en chok istedigi shey olacaktı. 22 temmuz oncesinde ki haklılıgımız gorulmushtur. Gulu biz engelledik diyeceklerdi.
AKP meydanlarda soz verdigi halde Gulu aday yapamadıgı ichin halka hesap veremeyecek ve sonuchta buyuk kayıplara ugrayacaktı.

Geldigimiz noktada MHP net achıklaması ile kendisini bu konuda baglamıshtır.
Bu gun yaptıkları achıklamada da mecliste olacaklarını, kendi adaylarını destekleyeceklerini achıklamıshlardır.
Erdogan, Topu Gulun uzerine atarak bashtan beri halka verdigi sozu tutmush olmanın rahatlıgındadır.
Gul ise Her insana nasip olmayacak bir makama chıkmak ichin adaylık bashvurusunda bulunmush meclisin verecegi kararı beklemektedir.

CHP ise, yashanan 5 aylık surecte bosha kurek sallayıp vekillerinin yarısını mhp ye kaptırmısh, her turlu chabasına ragmen A. Gulu engelleyememenin sıkıntısını yashamaktadır.
Bu ezikligin verdigi hiddetle saldırganlashıp, a. gulun randevu talebini reddetmishtir. Parti resmi achılamasında bundan sonraki surechte meclise girmeyeceklerini, A. gul CB olursa gorushmeyeceklerini , davetlerine katılmayacaklarını, chunku yashananları ichlerine sindiremediklerini beyan etmishlerdir.
CHP sozculeri , mhp ile ilgilide eleshtiride bulunarak , A. gul sechilme sebebinin sorumlulugu mhp nin olacaktır. Eger mhp meclise girecegini ilan etmeseydi bu durumlar yashanmazdı.
Erdogan bize gelmek zorundaydı, Abdullah gulden hem shikayetchiler hemde sechilmesinin yolunu achıyorlar diyerek eleshtirmishlerdir.

Kaybetmishligin ezikligini yashayan CHP den bu gunlerde demokrasi dıshı chok farklı chıkıshlarda beklenebilir.

raltay
08-28-2007, 08:30 AM
Aylarca suren ve ulkeyi gerginlige iten cumhurbaskanlıgı secimleri nihayet 28 Agustosta sonuclandı.

suyu yatagından cıkarma cabalarına ragmen , halkın oyları ve MHP nin destegi ile su kendi yatagına tekrar dondu.
Kazanan DEMOKRASİ oldu

22 temmuzda halkın istedigi gibi
T.C 'nin 11. CUMHURBASKANI ABDULLAH GUL

Karayılan
08-28-2007, 08:32 AM
Ne diyelim, hayirli olsun. Kazananin kim oldugunu zaman gosterecek...

raltay
08-28-2007, 08:38 AM

Her sekilde kazanan Turk demokrasisidir.
Sn. Abdullah Gul hata yaparsa(yapmayacagına da inancım tamdır) belki kendisi kaybeder ama demokrasimiz asla kaybetmez.

teginalp
08-28-2007, 08:39 AM
Aylarca suren ve ulkeyi gerginlige iten cumhurbaskanlıgı secimleri nihayet 28 Agustosta sonuclandı.

suyu yatagından cıkarma cabalarına ragmen , halkın oyları ve MHP nin destegi ile su kendi yatagına tekrar dondu.
Kazanan DEMOKRASİ oldu

22 temmuzda halkın istedigi gibi
T.C 'nin 11. CUMHURBASKANI ABDULLAH GUL

Vatana Millete hayırlı olsun.

Görmeyeli demokrasimiz şahsiyet mi kazandı yoksa altında başka anlamlar mı var?

Karayılan
08-28-2007, 08:43 AM
Demokrasi kaybetse nolur ki? Sizin demokrasi dediginiz sey Turk milletinin cikarlarindan ustun mudur? Bence milletimizin cikarlarini konusalim, yuvarlak batililara benzemeye luzum yok. Milletimiz icin hayirli mi degil mi zamanla anlayacagiz...

EGETÜRK
08-28-2007, 08:51 AM
diyeceğimizi dedik,yazacağımızı yazdık...

artık hayırlı olsun demek lazım...

BOZ-OK
08-28-2007, 08:58 AM
yuvarlak batililara benzemeye luzum yok.

Bu sozun uzerinde durmak gerekli... :cool:

Hanedan
08-28-2007, 10:40 AM
Vatana Millete hayırlı olsun...

NativeAmerican
08-28-2007, 10:42 AM
Demokrasi kaybetse nolur ki? Sizin demokrasi dediginiz sey Turk milletinin cikarlarindan ustun mudur? Bence milletimizin cikarlarini konusalim, yuvarlak batililara benzemeye luzum yok. Milletimiz icin hayirli mi degil mi zamanla anlayacagiz...
demokrasi lafi bunlar icin vur-kac taktigi gibi birsey hemseri. ne zaman kacacak delik arasalar "aman ha demokrasi, vallahi demokrasi billahi demokrasi" lafindan baska laf bilmezler. yemisim demokrasiyi... teroristler meclise girdi bunlar demokrasiden bahsediyor.

AFANDI
08-28-2007, 12:16 PM
turkiye ve butun turk dunyasina hayirli olsun ............!!!!!!!!:bigdance:

raltay
08-28-2007, 12:17 PM
demokrasi lafi bunlar icin vur-kac taktigi gibi birsey hemseri. ne zaman kacacak delik arasalar "aman ha demokrasi, vallahi demokrasi billahi demokrasi" lafindan baska laf bilmezler. yemisim demokrasiyi... teroristler meclise girdi bunlar demokrasiden bahsediyor.

Begenmesenizde Anayasanın temel ilkelerinnden birisidir Demokrasi.
Kimbilir birgun sizede gerekebilir.

Teroristler meclise bugun bacadan girmeyi basardılar ama gecmiste birileri kollarına girip cekerek meclise sokmuslardı.

genco
09-01-2007, 04:25 AM
raltay,
Demokrasi dedin de...düşündüm biraz.
Sıradan bir iş yeri bile işe alacağı kişinin iş tecrübesine bakar. Daha önce bu işi yapmış mı, tecrübesi var mı, diye araştırır. Bununla da kalmaz refans ister.
AKP'nin köklü bir demokrasi geleneğine sahip olmadığını, hatta rejimi tehdit eden bir yapıdan geldiğini, geçmişine bakarak bunu açıkça görebiliriz...
Olmayan bir demokrasi anlaıyışına rağmen, ağızlarından demokrasiyi düşürmemek, ne kadar inandırıcıdır acaba?
AKP keşke özüne uygun davransa...
Keşke dün dediklerini bugün inkar etmeyip, söylediklerinin arkasında dursa...
"Demokrasi bizim için bir araçtır; istediğimiz durakta ineriz" sözünü unutmamış olsalar, takiye yapmasalar; işte o zaman takdir ederim.

Şimdi Cumhurbaşkanı olan A.Gül de dün dediklerini yok sayarak, inanmadığı demokrasinin nimetlerinden yararlanmaya devam edecek...

Yeni görevi hayırlı uğurlu olsun, ne diyelim...

Ne de olsa ülkemin Cumhurbaşkanı...

gurkan
09-01-2007, 05:09 AM
AKP keşke özüne uygun davransa...
Keşke dün dediklerini bugün inkar etmeyip, söylediklerinin arkasında dursa...
"Demokrasi bizim için bir araçtır; istediğimiz durakta ineriz" sözünü unutmamış olsalar, takiye yapmasalar; işte o zaman takdir ederim.

Şimdi Cumhurbaşkanı olan A.Gül de dün dediklerini yok sayarak, inanmadığı demokrasinin nimetlerinden yararlanmaya devam edecek...

Yeni görevi hayırlı uğurlu olsun, ne diyelim...

Ne de olsa ülkemin Cumhurbaşkanı...

Üstad Bu AKP'nin "Milli Görüş"ü savunacak hali yoktur. Milli Görüş darbe nedenidir. Bunlar Milli Görüşten ayrıldıkları için bu kadar içte dışta destek alıyorlar.

Milli Görüş bana göre iyidir. Çünkü Sömürücülüğün Dışardan yaklaşan kısmına karşıdır.

Ekonomik Hareketi .... Kurumları Kaynakları Millidir... Batıya Mesafelidir.

Maneviyat yönü sağlamdır... Ve Laikliğe karşıdır...

Yaşamak için bu gömleği çıkardık diyorlar... Eğer dediğin gibiyse iyidir...

Yani Araçsa iyidir... Ama Korkum odur ki bunlara göre araç değildir...

Bunlar Liberal ve Kapitalist Politikalarla bütünleşmiş.... Gerçekten Demokrat politikalar güdüyorlar... Parti tabanı da... İçerisine aldıkları kişilerde destekleyenlerde bu görüşte... Millete de güzel geliyor olabilir...

İnancım odur ki bunlar "Milli Görüş" çü olsunlar... Ama 5 yılları geride ve yeni programı da okundu... Bunları artık kolay kolay takkiyye yapmakla suçlayamayız. En azından Zahiren...

Yoksa ben yılmaz bir şekilde AKP yi savunmalıydım... Öyle Olsa Erbakan Hoca Neden Bas bas bağıyor bunlara...

genco
09-02-2007, 07:41 AM
Bunlar Liberal ve Kapitalist Politikalarla bütünleşmiş.... Gerçekten Demokrat politikalar güdüyorlar... Parti tabanı da... İçerisine aldıkları kişilerde destekleyenlerde bu görüşte... Millete de güzel geliyor olabilir...

gurkan,
Öncelikle şunu belirtmek isterim:"Milli" olan her şeye saygım vardır.Katılmadığım, benimsemediğim ideolojik görüşler de dahil buna...

AKP dediğin gibi görünüş olarak öyle görünüyor ama ya icraat olarak?
Var mı bir örnek?
Demokratlık böyler olur diyeceğimiz?
Fakat anti-demokrat uygulamalar yığınla...

Öyle mazinin üstünü makyajlamakla, "kırk yıllık kani olr mu yani"
Buna benim inanmam mümkün olamaz... ha inanan inanır...%47 gibi.

"Özal dönemi"nde de gördük bu oluşumu...Ne yazıkki akıbeti malum...

Israrla üzerinde durmak istiyorum:
Demokratlık-demokrasi geleneği olmayanlara, aşılama tutmaz; yani sonradan bu kimliğe kavuşamazlar; çünkü aşılama yoluyla ancak ağaçlar tür değiştirir...

saygıyla...

genco
09-02-2007, 07:44 AM
(Abdullah Gül için)
"TAÇ GİYEN BAŞ AKILLANIR" derler....
Göreceğiz...

raltay
09-02-2007, 09:42 AM
Ne isa'ya , ne musa'ya diye bir soz vardır. AKP ne isaya yaranabilmistir, nede musaya :)
Degistim diyor, demokratım diyor. birileri cıkıp ''degismesi mumkun degildir '' derken, bir baskası cıkıp ''keske degismeselerdi desteklerdim ama bunların uygulamaları gosteriyor ki gercekten degismisler''
Erbakan cıkmıs .......... cocukları diye kıcını yırtıyor.

sahi degistiler mi degismediler mi bi karar versek.

Bence degistiler ama Bir soz vardır ''yarım doktor candan yarım hoca dinden eder'' derler.
korkarım ki, bizim yarım laik demokratlarda!! tavırları ile gelecekte bunları demokrasiden uzaklastıracaklar.
Ondan sonra bakın degisemeyeceklerini biz demistik diyecekler.
80 yıl komunizm ideolojisi ile yetisip bayragını sallayanlar degisip kendince demokrat olabilirken bizde ise kimseye kendini yenileme hakkı bile tanınmıyor
Garip bir ulkedeyiz.
.......................

Degistilerse de degismedilerse de bırakınız istedikleri gibi kalsınlar.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa askerin demokratik isleyise mudahalesi karsısında sivil bir iktidar (gecmiste kendilerini demokrasi havarileri olarak sunanlar gibi) sapkasını alıp gitmemis tepki vermis ve gorevini hatırlatmıstır. Bu bir ilktir.
Bundan sonra askerin adım atarken iki kez dusunmesi gerekecektir.

AKP hicbir seyi becerememis olsa bile Demokrasi adına bu adım onemlidir. Kaldı ki, halkın yarısı yapılan icraatlarıda begenmis olmalı ki, oyları ile desteklemistir.
Goruntu olarak degismis gorunuyorlar. Birgun degismedikleri ortaya cıkarsa halk getirdigi gibi goturmesinide bilir

yavuz
09-04-2007, 01:54 AM
Ne isa'ya , ne musa'ya diye bir soz vardır. AKP ne isaya yaranabilmistir, nede musaya :)

Haklisin, o verdikce hala da "ver ver" diyolar. Eli-ayagi birbirine dolasiyo Tayyip'in...

Yaranamadi gitti garibim.

Bu arada ne verdiginden bahsetmiyciiim... Nota vs. olmadigini biliyoruz, yeter. :cool:

raltay
09-06-2007, 08:37 AM
Haklisin, o verdikce hala da "ver ver" diyolar. Eli-ayagi birbirine dolasiyo Tayyip'in...

Yaranamadi gitti garibim.

Bu arada ne verdiginden bahsetmiyciiim... Nota vs. olmadigini biliyoruz, yeter. :cool:

40 yıl birilerine verdi onlar da hala yuzsuzce hadi ver ver diyolar , daha 4 yıl gecmis bunlar neden demesinler :D

binbirincigece
09-06-2007, 08:41 AM
Cumhuriyet tarihinde ilk defa askerin demokratik isleyise mudahalesi karsısında sivil bir iktidar (gecmiste kendilerini demokrasi havarileri olarak sunanlar gibi) sapkasını alıp gitmemis tepki vermis ve gorevini hatırlatmıstır. Bu bir ilktir.
Bundan sonra askerin adım atarken iki kez dusunmesi gerekecektir.

İyi yapmışlar...Aferin onlara.

Zaten milli değerlerden uzaklaşabilmek, Türklüğü Anadolu topraklarından uzaklaştırabilmek için ilk önce yapılması gereken de buydu.

Demokrasi elbette bizim için paha biçilmez bir değerdir.

Elbette asker hukuk onu nereye koymuşsa, orada durmasını bilecektir.

Lakin milli menfaatlerden biri olan demokrasimiz milli değerleri yıpratmak için bir araç haline getirilemez.

Eğer getiriliyorsa bu insanların değişmelerinin benim gözümde hiçbir anlamı yoktur. Eskiden ABD'yi,AB'yi kafir ilan edip bugün onların hizmetkarı olmaksa değişim; keşke değişmeselerdi.

Elbette asker hukuk onu nereye koymuşsa, orada durmasını bilecektir.

Ki bilmektedir. Zira Türkiye'nin tehdit algılaması bir-iki kişinin görüşüyle değişecek, yorumlanacak bir mesele değildir. Bu çerçevede asker hukuki sorumluluğunun ötesine geçmemektedir; sadece görüş bildirmektedir.

Son olarak bu bağlamda; demokrasi eğer demokrasi için bir tehdit hakine gelmişse, bu konuda her Türk vatandaşı gerekeni yapmak için vazifeli duruma geçer.

22 Temmuz'da bu yozlaşmaya Türk Milleti'nin devam demiş olması, bu duruma hizmet eden muhalefetin suçudur. Kimse bu durumdan "böyle olmasını millet istedi" yorumunu çıkaramaz.

Temennimiz eleştirdiğimiz insanların Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda da değişim göstermesi yönündedir. Tekrar yeni cumhurbaşkanımız Türk Dünyası'na hayırlı olsun

Karayılan
09-06-2007, 08:47 AM
Sofiler genelde geldikleri gibi GİTMEZLER :mrgreen:
Bunlar sofi degil ki, ne olduklarini kendileri de bilmiyorlar. Sofi adam din dersini secmeli ders yapar mi?...

raltay
09-06-2007, 09:10 AM
Sofiler genelde geldikleri gibi GİTMEZLER :mrgreen:

Bakınız ;İran,Afganistan örneklerine.Yakın bir zamanda Pakistan,Mısır ve Cezayir'ide bu listeye dahil edebilirsiniz ;)

Burası ne Afganistan ne de Irandır.
Turk halkı 80 yılda geldigi noktada demokrasiye alısmıs ve sevmistir. Daha fazla demokrasi talep edebilir ama geriye gitmeye herkes musaade etse bile , (bu konuda inancım tamdır) Halk musaade etmez.;)

Her ulkede oldugu gibi her konuda fanatikler vardır bir arastırma yapılsa Turkiyede bahsettiginiz geriye gidisi isteyenlerin oranı belkide %1 lerde kalır.

Karayılan,
Bunlar sofi degil ki, ne olduklarini kendileri de bilmiyorlar. Sofi adam din dersini secmeli ders yapar mi?...

Haklısın sofi olmadıkları kesin :)
Din derslerini kimler zorunlu olmaktan cıkarıp secmeli ders yaparsa bunlar onlardandır.
Birazcık gecmisi kurcalarsanız, bu ulkede din derslerinin zorunlu olmamasını, secmeli olması gerektigini hatta tamamen kalkması gerektigini soyleyenler kimlermis bulabilirsiniz.
ilerici aydınları :)

raltay
09-06-2007, 09:48 AM
Rüzgar nerden eserse o tarafa doğru dönenleri gördükçe :lol:

Halkın ezici cogunlugunun 60 yıldır bir durusu vardır. Bu durusu hicbir zaman degistirmemistir. Ruzgarları bırakın kackez fırtınalar gormustur. ama dogru bildiginden hic sasmamıstır.
Nedir diye sorarsanız, Katı devletci yaklasıma asla izin vermemistir. zaman zaman zorlamalar olsa da daima demokrasiden yana oy kullanmıs, son secimlerde bunları adeta ezmistir.

Eger bu tavır ruzgara gore yon bulmak ise haklısınız diyecegim

Karayılan
09-06-2007, 09:48 AM
Bizde tavuğu kesmek için önce yemlerler.Yeme gelen tavuğun üzerine zıplayıp tüylerini yolup tütsülerler...

Yemler atılmaya başlandı :lol:hıııı demek akılları sıra bizi kandıracaklar :lol:

Demir Kağan
09-06-2007, 02:56 PM
Kraldan kralci olmamak gerek. Kendini dusunmeyen milleti dusunmeyi reddediyorum artik. Ulkenin basina geceyim, carpcam hepinizi. :lool:

mustafa06
09-07-2007, 06:28 AM
Ulkenin basina geceyim, carpcam hepinizi.

Bu dushunceni alenen beyan etmezsen senden iyi ve alkıshlanan bir siyasetchi olabilir ama bu sozlerle bishi olmaz :)

Demir Kağan
09-07-2007, 10:19 AM
Secim meydaninda soylemeyiz canim. Zaten ilk isim, netteki tum gecmisimi silmek olacak. :D Screen cekeni yakarim! :D