PDA

View Full Version : Bilenler Var mı?

volvaren
01-11-2007, 02:36 AM
Sayın form sakinleri ve yöneticileri;
serverin değişeceği ilan edildikten sonra eski kullanıcılardan kaç tanesinin forma giremediğini veya ortalıkta görünmediğini merak ettiniz mi?
On günü bulan çabalamam sonucu Türkistan formunun Türkçe yazanlar bölümünü bulabildim.
Benim tespit edebildiğim iki temel problem var.
Birincisi, formun bu bölümünün giriş edresi değişmiş veya Türkçe açıklaması silinmiş. Böyle olunca kril ile yazılmış yazıları bilmeyenlerin bu bölümü bulabilmeleri pek mümkün olmuyor.
İkincisi, bazı kullanıcıların bütün hakları sıfırlanmış. Buna formdan herhangi bir sayfayı görüntüleme, birisinin bilgilerini görüntüleme, özel mesaj gönderme gibi formla bağlantı kurulabilecek bütün yollar dahil.
Kaç kişinin ve neden olduğunu bilemiyorum ama, haklar öyle düzenlenmiş ki; bazıları ne buraya gelebilsin, ne yazılanları görebilsin ne de bu durumu haber verebilsin diye düşünülmüş (gibi geliyor)
Sayın form sakinleri, bu durumdan haberiniz var mı? Yaklaşık 11 gündür forma giremeyen arkadaşları merak ettiniz mi?
Sayın form yöneticileri, bu durumdan sizin haberiniz var mı? Bunun mantıklı veya teknik açıklaması nedir?
Sadece durumdan haberiniz olsun ve form sakinleri bilgilendirilsin istedim.
Kalın sağlıcakla.
Not: Aynı yazıyı hem şikayet/dilek bölümüne yazdım, hem de ayrı bir başlık açtım ki gözden kaçmasın.

Qarshi
01-11-2007, 02:57 AM
Birgünlük geçiş sürecinde bizde foruma giremedik.Ertesi gün farklı bir adresi kullanmadan foruma giriş yaptık...Forum üyelerinin bir çoğu ile MSN'den görüşürüm kimseden giremediği ile ilgili bir şikayet almadım...
Hala giremeyenler varsaki ilginç ?
Bir soralım bakalım !

DrAydan
01-11-2007, 03:05 AM
Ben de giremedim 1 gün ama ertesi aynı adresle katıldım.Ama bi şey var mesela ben şimdi misafir olarak katılamıyorum.Bi tek online olmam gerek yoksa türkistana giremiyorum bu da sorun diyil.

zorlu
01-11-2007, 04:20 AM
aldığım duyumlara göre yeni getirilen kurallar gereğince bu forumlara sadece izlemek, müzik indirmek yada kuru kalabalık yapmak gibi durumlarda giriş yapanları temizlemek amacı ile az post atmış olan tüm (eski-yeni) üyeler tekrar e-mail adresleri sorularak ve mevcut infoları ile karşılaştırılarak forum içersine alınıyor.
kısacası sanırım yönetim aktif olmayan üyeleri temizliyor..

Foruma girememe 1 günlük sıkıntı dışında olmadı, aynı adres ve makinemizdeki kısayoldan aynı şekilde girilebilmekteyiz hepimiz, aktif tüm üyeler zaten birbirleri ile bir şekilde haberleşip durumdan haberdar olabiliyorlar..

nurhak
01-11-2007, 04:30 AM
evet bende 1 gün giremedim ertesi gün girdim,iletilerin kril e donüsmesi harcinde bir sıkıntı yok her iletide dil kodlaması yapmak zorunda kalıyoruz,birde evet artık misafir olarak foruma girilemiyor.saygılarımla

Qarshi
01-11-2007, 04:35 AM
11 (5 members & 6 guests)

Şuan hali hazırda 6 adet guests varsa :lol:

nurhak
01-11-2007, 05:01 AM
Şuan hali hazırda 6 adet guests varsa :lol:evet bendede 5 misafir görünüyor ama sayfaya gittiğimde login yapmadan giremiyorum o giremediğim günlerde girdikten sonra yeni sayfayı sık kullanılanlardan degistirdim acaba ondanmı oldu..

zorlu
01-11-2007, 05:20 AM
şimdi test ettim maalesef misafirler salona kadar gelebiliyorlar :)
konu içlerine girmek için üye olma şartı gelmiş...

volvaren
01-11-2007, 08:02 AM
Şuan hali hazırda 6 adet guests varsa :lol:
Hakikaten komik bir durum.
Bazıları giriş yapamazken bazıları misafirliğe gelebiliyor.

Oğuz, Teginalp'in durumunu kontrol etmen mümkün mü? Hiç bir işlem için yetkisinin olmadığı mesajı geliyor sürekli.
Hani tayini çıktıysa bilelim.

Şu an itibarıyla anasayfaya Türkistan Formu bağlantısı Türkçe olarak eklenmiş.

Qarshi
01-11-2007, 08:05 AM
Foruma guest olarak katıldığı zaman Türkistan sayfasını göremiyor.Online olduğu zaman sayfaya ulaşması mümkün...
Üyelik ile ilgili problemleri Asadbek'e mesaj atarak çözebilirler.Yinede yolunda gitmeyen bişiler olursa beni haberdar edin.selamlarla

gurkan
01-11-2007, 08:15 AM
On günü bulan çabalamam sonucu Türkistan formunun Türkçe yazanlar bölümünü bulabildim.
.

Hocam tekrar Hoşgeldiniz

Sizin yazılarınızı ilgi ile okumaktayım.

Benim açımdan kendim için yazdıklarından öğrendiğim değerli bir kalemsiniz.

Redd-i İlhak
01-11-2007, 08:20 AM
herhangi bir sorun yok hiç girmemezlik olmadı...

aspava
01-11-2007, 11:25 AM
fi tarihinde 3 veya 4 gün bende girememiştim ...fakat gecici bir durum server değiştirirken hep oluyor bu alıştık biz :D

volvaren
01-11-2007, 12:02 PM
Foruma guest olarak katıldığı zaman Türkistan sayfasını göremiyor.Online olduğu zaman sayfaya ulaşması mümkün...
Üyelik ile ilgili problemleri Asadbek'e mesaj atarak çözebilirler.Yinede yolunda gitmeyen bişiler olursa beni haberdar edin.selamlarla

Bu akşam itibarı ile şifreyi yazıp giriş yaptıktan sonra alınan mesaj şöyle:

"teginalp, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation."

Yani değişen bir şey yok. 11 gündür bu şekilde kapıda tırmalamak insana farklı şeyler düşündürüyor ve istemesek de bazılarının günahlarını almamıza sebep oluyor.
Burada özel bir isim yok inan. Sadece "birileri herhalde...." diye bir genelleme.

Qarshi
01-11-2007, 12:06 PM
Bu akşam itibarı ile şifreyi yazıp giriş yaptıktan sonra alınan mesaj şöyle:

"teginalp, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation."

Yani değişen bir şey yok. 11 gündür bu şekilde kapıda tırmalamak insana farklı şeyler düşündürüyor ve istemesek de bazılarının günahlarını almamıza sebep oluyor.
Burada özel bir isim yok inan. Sadece "birileri herhalde...." diye bir genelleme.

Üyelerin içinde Teginalp isminde bir kullanıcıya rastlamadım.Zorlu üstadında dediği gibi forum içinde faal durumda olmayan üyelerin başına gelen onunda başına gelmiş olabilirmi ?

volvaren
01-11-2007, 12:06 PM
Hocam tekrar Hoşgeldiniz

Sizin yazılarınızı ilgi ile okumaktayım.

Benim açımdan kendim için yazdıklarından öğrendiğim değerli bir kalemsiniz.

Sağolasın Gürkan kardeşim.
Durumlar bildiğin gibi değil. Yani geri dönüş diye bir şey yok da stajyerim burada merak etmeyin yani. (O da giriş iznini tekrar alabilirse)
Ben, şahsen sizleri hayalet modunda takip ettiğim için kendimi uzaklaşmış gibi hissetmiyorum. Çoğu zaman iş yeri sohbetlerimizde ismen anılıyorsunuz yani.

Sağlcakla.

gurkan
01-11-2007, 12:17 PM
Sağolasın Gürkan kardeşim.
Durumlar bildiğin gibi değil. Yani geri dönüş diye bir şey yok da stajyerim burada merak etmeyin yani. (O da giriş iznini tekrar alabilirse)
Ben, şahsen sizleri hayalet modunda takip ettiğim için kendimi uzaklaşmış gibi hissetmiyorum. Çoğu zaman iş yeri sohbetlerimizde ismen anılıyorsunuz yani.

Sağlcakla.

İşyeri Sohbetleri ? Bir Ben olamadım Hayalet modunda ...

Beni de yordular burada... Erken yaşta emeklilik istiyorum.:)

teginalp
01-11-2007, 03:31 PM
Önce problemin halledildiğini (tam beş dakika önce) bildireyim.
Gürkan kardeşim sakın ha. Erken emeklilik gibi bir düşünceye kapılma tabii başka bir iş düşünmüyorsan emeklilik zamanı için. Benim dolalı iki yıl oldu ama hiç düşünmüyorum. Bu yıl çalışma süremi biraz rolantiye aldım da ihtiyarlık moduna girdiğimi hissettim.

by Oğuz
"Üyelerin içinde Teginalp isminde bir kullanıcıya rastlamadım"
Karadenizli olsaydım ben de seni tanımeyrum derdim ama bu akşam demem. Teginalp isimli bir kullanıcı var. (Ben) yalınız T küçük harf belki ondandır.

Bundan sonra formda hayalet modu hayal etmekten öte gidemez. Bazıları için var galiba ama nasıl olduğunu anlamadım.

Kaptan-i Derya
01-11-2007, 03:33 PM
napcan hayalet olupta bizi mi korkutcan :D

Aslinda iyi oldu, yok veya burayi terketti dedigimiz kisiler yazmaya mecbur kaldi bu vesileyle ;)

teginalp
01-11-2007, 03:36 PM
napcan hayalet olupta bizi mi korkutcan :D

Aslinda iyi oldu, yok veya burayi terketti dedigimiz kisiler yazmaya mecbur kaldi bu vesileyle ;)

Gece karşına beyaz bir örtü çıkarsa bööö diye ben olamam ama volvaren olabilir.
Bu arada asıl hayalet sensin galiba. Hem adını, hem resmini değiştirmişsin yanılmıyorsam tabii, sesin de olmasa tanıyamıyacaktım seni.

gurkan
01-11-2007, 03:42 PM
Bu arada asıl hayalet sensin galiba.

Hocam af buyurda Bu işyeri muhabbetleri volveren Hoca hayalet sende Ümmedi Muhammed'i tanıdığına göre ince değişiklikleri bilen aç şu sırları bize; Ben emekliliği forumdan alacaktım.:lol: Herkes girmiş hayalet moduna biz çırpınıp duralım. Boğdular bizi bir kaşık suda.:rolleyes:

teginalp
01-11-2007, 03:56 PM
Hocam af buyurda Bu işyeri muhabbetleri volveren Hoca hayalet sende Ümmedi Muhammed'i tanıdığına göre ince değişiklikleri bilen aç şu sırları bize; Ben emekliliği forumdan alacaktım.:lol: Herkes girmiş hayalet moduna biz çırpınıp duralım. Boğdular bizi bir kaşık suda.:rolleyes:

Hay Allah, ben de ince nükteyi kaçırmışım kusura bakma. Malum dervişin fikri neyse zikri de odur derler ya, bu aralar emeklilik kafamda yer tutar oldu da.

Kim seni bir kaşık suda boğabilirmiş? Canını sıkan olursa F1 tuşuna bas, anında oradayım bil.

Kaptan-i Derya
01-11-2007, 03:59 PM
Bu arada asıl hayalet sensin galiba. Hem adını, hem resmini değiştirmişsin yanılmıyorsam tabii, sesin de olmasa tanıyamıyacaktım seni.

Bizi syky takip ediyosun belli belli, bundan sonra gizli olmayacak bu isler :D

teginalp
01-11-2007, 04:20 PM
Bizi syky takip ediyosun belli belli, bundan sonra gizli olmayacak bu isler :D

Tanımam mı Yusufum. İlk sen hoş geldin demiştin bana bir zamanlar.:lol:

aspava
01-11-2007, 04:49 PM
İşyeri Sohbetleri ? Bir Ben olamadım Hayalet modunda ...

Beni de yordular burada... Erken yaşta emeklilik istiyorum.:)

emek sarfetmeden bilgi paylaşılmıyor burada ve dünyada dostum sen bilgilerini sun alan alır almayan da birgün gelir neden almadım diye kafasını duvara vurur...

yanlış bir sunum yapmadın bu güne kadar takip ettiğim kadar... neden bazı olaylara karışmadın dersen seni izledim ,cevapların o kadar olumlu olurduki bazen hayran kaldım sen savunma ve saldırma ayarını dozunda veriyorsun...

emeklilik yok burada unutma cevapsız ve cevaplanacak çok konu çıkar daha...

saygılarımla

Aybike
01-11-2007, 04:56 PM
hayalet kim...teginalp hocamı?
kafam karıştı..kesin talebeler vurdu onu...ben dedim fazla üstlerine gitme diye ama..

teginalp
01-11-2007, 05:03 PM
Yok be bacım ne hayaleti. Tam 11 gündür kapıyı tırmalayıp duruyordum birisi açar da girerim diye nihayet bu akşam şifreyi çözdüm de yarın mesai var ya tam hayal etmeye başlamıştım rahat bir yatağı.
Karnelere daha iki hafta var. Şu anda durumu sıfırın altında olanlar bile umutlu. Ama karne dağıtıldığı gün ne olur bilinmez. Ya onlar beni, ya ben onları.

Aybike
01-11-2007, 05:05 PM
aman hocam karne dedin iyi oldu..
tatil hangi gün başlıyor ve hangi gün bitiyor..kızıma bilet alacamda berline..
ayrıca zaman değişmiş hocam artık talebeler sizi bitiriyor..gecen hafta okulda bizzat sahit oldum üzüldüm..

Kaptan-i Derya
01-11-2007, 05:05 PM
Tanımam mı Yusufum. İlk sen hoş geldin demiştin bana bir zamanlar.:lol:

Hos gelip bos gitmiceni anladigimdandir ;), volvaren hocamizada ilk hosgeldin diyenlerdenim :cool:

gurkan
01-11-2007, 05:10 PM
Hos gelip bos gitmiceni anladigimdandir ;), volvaren hocamizada ilk hosgeldin diyenlerdenim :cool:

Bana Demedin. Oyunbozan.:rolleyes:

Kaptan-i Derya
01-11-2007, 05:18 PM
Bana Demedin. Oyunbozan.:rolleyes:

Demisimdir sen iyi bak :D