View Full Version : ABD Dünya'yi satin aliyor !
benay
01-11-2007, 09:58 AM
Bir kaç ders'den aldigim bilgiler ile...
ABD...115 000 milyon baril petrol, günde 16 milyon baril için (8 milyon disdan gelme)... Petrol azaliyor, ABD'nin dogal zenginlikleri bitiyor, çareyi nerde bulacak, bende merak ettim...
Dünya enerji'nin 1/5 Amerika kullaniyor, bunlar 5% dünya insani için, yani 25 kere bir Afrika'dan daha fazla, Amerika 25 % kirli gaz sorumlusu'dur... 400 miyon ton petrol sene'de !
Atilan 1/4 CO² ABD'den ! Dünya isinmasina karsi 1997'de Rusya ve ABD ekonomi'yi daha önemli görerek Kyoto protokolu'nu red ettiler !
Bu ekonomi sadece¨dünya'mizi batirmiyor ayni zaman'da insanligi'da batiriyor...Faiz ve spekülasyonlar insanlar'in ekmegini yiyor...Liberal ekonomi üçüncü ülkeleri daha'da fakirlestirdi, son yillar'da milyonerler büyük artisda ve fakirler daha'da fazla...Amerika kendi insanlari'na ekonomi yardim'da bulunarak Afrika'da zengin kaynaklari'da disa birakip, Afrika ülkelerin ekonomisini daha da kötülestirdi, bu haksizliga karsi olmak isteyen Afrikali insanlar çözümü International monetary fund (Fonds monétaire international) aramak istedi ama United Nations ABD'nin oldugu için, sikayet olmaktan geçdi, çare'yi IMF'den para "yardimi" isteyerek aradilar, ABD çok ülkelere sunu uygular: "Biz size para ödünç verecez ama bizim size belirttigimiz politika'yi izleyeceksiniz"...(UN'de veto edebilen ABD gibi Cin'de var, simdi daha iyi anlasiliyor Uygurlar neden Cin'e kurban gittikleri...)
Colonisation, Exploitation, Mondialisation = Modern kölelik olan Yani önce Topraklara girip insanlari kullanip (kölelik), toprak zengillikleri, degerlerleri alip insanligi utandiran ABD simdi'de emperyalizmi ile, zenginligi ile dünya'yi ve insanligi satin aliyor ! Amerika Darwin'in sözünü uzmanca uyguluyor...
benay
01-11-2007, 02:40 PM
Beni herkez mi blok etti ? (Insan ciddillik ve sorumluluk'tan kaçmamali)......Charles Darwin : "Fakirler gebermeli"
Ahde Vefa
01-11-2007, 02:41 PM
Yeni hayranin Charlie mi Benay hanim? :D
Haftaya kim var menude?
benay
01-11-2007, 03:14 PM
Yeni hayranin Charlie mi Benay hanim? :D
Haftaya kim var menude?
Ben bunlari gülmek için yazmadim, ben ciddi'yim, endiselenmeye basladim, ABD'ye hiç kimsenin tepkisi yok gibi, kin kusmanizi isterdim ama bosuna bekliyorum...
Demir Kağan
01-11-2007, 03:18 PM
Seviyeli ve bilgili bir bicimde tartismak varken neden kin kusalim?
benay
01-11-2007, 04:52 PM
Seviyeli ve bilgili bir bicimde tartismak varken neden kin kusalim?
kin kusmayalim, tepkisiz kalalim, ne yaparlarsa yapsinlar diyelim, yat uyan iç gez, bunlari bilmek neye yaricak dememeliyiz, kim bilir belki bir gün burda biri siyaset'e atanir, bunlara dikkat eder...
Demir Kağan
01-11-2007, 05:01 PM
yat uyan iç gez,
Iste butun mesele bu. :cool:
"Fakirler gebermeli".... Sanırım bunun anlamını öğrenmek için kitap okumak değil fakir olmak gerek.
Hanedan
01-12-2007, 07:42 AM
Evet Dünya petrol rezervlerinin büyük bölümünü ABD tek başına tükettiğ doğrudur. Ancak Çinliler de artık 6 silindirli arabalara binmeye başlamış. Kısacası petrolün diğer kısmını da Çin götürecek,ee bizde gazlı arabalara talim...
Scofield
01-12-2007, 07:55 AM
Bir kaç ders'den aldigim bilgiler ile...
ABD...115 000 milyon baril petrol, günde 16 milyon baril için (8 milyon disdan gelme)... Petrol azaliyor, ABD'nin dogal zenginlikleri bitiyor, çareyi nerde bulacak, bende merak ettim...
Dünya enerji'nin 1/5 Amerika kullaniyor, bunlar 5% dünya insani için, yani 25 kere bir Afrika'dan daha fazla, Amerika 25 % kirli gaz sorumlusu'dur... 400 miyon ton petrol sene'de !
Atilan 1/4 CO² ABD'den ! Dünya isinmasina karsi 1997'de Rusya ve ABD ekonomi'yi daha önemli görerek Kyoto protokolu'nu red ettiler !
Bu ekonomi sadece¨dünya'mizi batirmiyor ayni zaman'da insanligi'da batiriyor...Faiz ve spekülasyonlar insanlar'in ekmegini yiyor...Liberal ekonomi üçüncü ülkeleri daha'da fakirlestirdi, son yillar'da milyonerler büyük artisda ve fakirler daha'da fazla...Amerika kendi insanlari'na ekonomi yardim'da bulunarak Afrika'da zengin kaynaklari'da disa birakip, Afrika ülkelerin ekonomisini daha da kötülestirdi, bu haksizliga karsi olmak isteyen Afrikali insanlar çözümü International monetary fund (Fonds monétaire international) aramak istedi ama United Nations ABD'nin oldugu için, sikayet olmaktan geçdi, çare'yi IMF'den para "yardimi" isteyerek aradilar, ABD çok ülkelere sunu uygular: "Biz size para ödünç verecez ama bizim size belirttigimiz politika'yi izleyeceksiniz"...(UN'de veto edebilen ABD gibi Cin'de var, simdi daha iyi anlasiliyor Uygurlar neden Cin'e kurban gittikleri...)
Colonisation, Exploitation, Mondialisation = Modern kölelik olan Yani önce Topraklara girip insanlari kullanip (kölelik), toprak zengillikleri, degerlerleri alip insanligi utandiran ABD simdi'de emperyalizmi ile, zenginligi ile dünya'yi ve insanligi satin aliyor ! Amerika Darwin'in sözünü uzmanca uyguluyor...
kardesim onlarda Dunyayi ABD'ye satmasinlar....
benay
01-12-2007, 09:09 AM
Iste butun mesele bu. :cool:
Bir gün bu kisi Basbakanli'ga atanirsa sakin oy vermeyin ! Bunlari önemsemeyen insan adam olmamaz sevgili arkadasim...
ABD'yi insanlik suçun'dan biz Türkler yargilandirarak, çöktürebiliriz, ama en azindan büyük bir güçlü birligimiz olsun...
Suç : Tarihinde çook insanliga yakismaz katliamlar yapmasi, insanlari köle olarak kullanip zenginlikleri ele geçirmesi ve hala devam etmektedir modern kölelik ve zenginlik hirsizligi, gizli isler çevirip dünya'yi yanlis yola yönlendirmesi, Türkler'e dost gibi görünüp, PKK'ya yardim edip binlerce can'in kayibin'dan sorumlu olmasi, Dünya'yi batirmasi, Dünya'nin ekolojik dengesi bozularak, dogayi bozup iler'de çok ciddi felaketlerden ve insan ve mal kayiplar'dan suçlu'dur......daha var sa belirtin
Ceza : Elektrik sandalye
Seckjin Khan
01-12-2007, 09:32 AM
ABD'yi yok etmek mi istiyorsunuz..?
Bunu yapmak için Ekonominizi düzeltin,Aç insanlarınızı doyurun,Özelleştirmelere son verin,Yeraltı kaynaklarınıza odaklanın ve yeni işe yarıyacak projelerle enerji piyasasını sarsın ve en önemlisi de Eğitiminize önem verin böylece gelecek nesiller ABD'yi askeri açıdan olmasa bile Ekonomik açıdan yok ederler...
BuyukTuran
01-12-2007, 09:48 AM
Ben bunlari gülmek için yazmadim, ben ciddi'yim, endiselenmeye basladim, ABD'ye hiç kimsenin tepkisi yok gibi, kin kusmanizi isterdim ama bosuna bekliyorum...
Allah o amerikanın belasını versin senmisin dünyayı satın alan :D ;)
oldu?
Ya Benay sen fransa da ermenilerin yaptıklarıa karşı ne yaptında boyle şeylere kafa yoruyosun?
Senin ilk ve yegane hedefin fransada yukselen ermeni lobisine karşı savaşmaktır bu nasıl olacak dersen butun turk dernek ve lokallerine gidip tanıdıgın herkese turkleri destekleyebilecek olan fransız siyasasetçilerine oy vermeye cagırıp politikacıların sadece ermeni oyları olmadıgını türklerinde oy verdigini anlatmaktır.
Bunu hic olmazssa fransız forumlarında herkese anlatman gerekir .
Fakat gordugum kadarıyla kafan başka yerlerde ermeni sorunu dışında herşeyle ilgilisin.
BOZ-OK
01-12-2007, 12:22 PM
Bir gün bu kisi Basbakanli'ga atanirsa sakin oy vermeyin !
Turkiye'de basbakanlar atama degil, secim yoluyla goreve geliyorlar Benaycigim, kucuk bir detay...
ABD'yi insanlik suçun'dan biz Türkler yargilandirarak, çöktürebiliriz, ama en azindan büyük bir güçlü birligimiz olsun...
Sen gercekten dunyadan haberdarmisin Benay? Bak kardesim, maalesef su anda ABD'yi cokertebilecek guc yok yer yuzunde, begenmesek de gercek bu... ABD'ye karsi bagimsizlik savasi verip kazanabilirsin veya ona karsi bolgesel zaferler elde edebilirsin, onun emperyalist politikalarindan etkilenmeyecek kadar guclu bile olabilirsin ama onu cokertemezsin... Mevcut durumda ABD kendisi icten parcalanmadikca onu cokertmek imkansizdir, bunun nasil yapilabilecegi konusunda bir planin varsa dinlemeye hazirim ama cok naif bir plan olacagindan simdiden eminim, istersen on yargi de ama ben tecrube demeyi tercih ederim...;)
Ceza : Elektrik sandalye
Katran ve tuye buladiktan sonra asalim, boylesi daha eglenceli...:rolleyes:
benay
01-12-2007, 02:09 PM
Ya Benay sen fransa da ermenilerin yaptıklarıa karşı ne yaptında boyle şeylere kafa yoruyosun?
Senin ilk ve yegane hedefin fransada yukselen ermeni lobisine karşı savaşmaktır bu nasıl olacak dersen butun turk dernek ve lokallerine gidip tanıdıgın herkese turkleri destekleyebilecek olan fransız siyasasetçilerine oy vermeye cagırıp politikacıların sadece ermeni oyları olmadıgını türklerinde oy verdigini anlatmaktır.
Bunu hic olmazssa fransız forumlarında herkese anlatman gerekir .
Fakat gordugum kadarıyla kafan başka yerlerde ermeni sorunu dışında herşeyle ilgilisin.
Sen bilmezsin burdaki Türkler'in bu Ermenilere karsi ne yapdigini, 3 kiz kardeslerim ve ben, ermeni yalanini ögrendikten sonra zaten bilgilendirmeye çalisdik, hepimiz en az bir kere ya kovulduk ya ceza yedik, bu yalani bilen burdaki bütün Türkler sinif'larinda, nerde olurlarsa olsunlar Türkiye'yi ve Türkleri savunmaya her zaman hazirlar !
ABD'ye gelince, ne kadar güçlü oldugunu sanki bilmiyorum, Amerika kin'i dagitarak, insanlar tepki ile çogalir, zaten tepkiler çogaliyor, ekonomi'de çökerse, iç'dede sosyal sorunlar yasar, Amerikali Zenci'lere tam destek ! Onlara Amerika toprak ile bagimsizlik vermeli, bu insanlar az çekmediler, Amerika'nin yapdigi bütün katliamlar çirkinlikler dünya medya'sina sizmali ve lanetlenmeli,.....Plan'im bence hiç'de kötü degil, dünya'nin en güçlüsü Türkler'dir sadece Büyük Amerika'nin karsisina çikmasini bekleyelim...
Dulkadiroglu
01-12-2007, 02:23 PM
2 Dunya savasına girmesine ragmen topraklarına 1 tek dahi bomba dusmeyen bir ulkeyi askeri gucle devirmek zor ama ekonomik acıdan gucsuz bırakmak o kadar da zor deil tabi guclu bir ulkeysen...ornek cin ekonomisi amerikan ekonomisine ciddi zararlar veriyor...sonu amerikanın yıkılmasına mı yoksa 3.Dunya savasına mı varır bilmiyorum...Turklerin su an amerikaya yaptırım uygulaması olanaksız ama Turan gerceklesir tum Turkler tek bir catı altında toplanır kaynaklar(petrol dogalgaz bor...) ortaklasa gerektigi gibi kullanılırsa istenilen guce ulasılabiliriz...
Dulkadiroglu
01-12-2007, 02:24 PM
ve tabi iyi bir lidere de ihtiyac var...
Turan gerceklesir tum Turkler tek bir catı altında toplanır kaynaklar(petrol dogalgaz bor...) ortaklasa gerektigi gibi kullanılırsa istenilen guce ulasılabiliriz...
Neden gozunu adamların dogalgazına petrolune dikiyorsunki ? Dogalgaz ve petrolle bitse iş azerbaycan ve kazakistan işi cozerdi ama guclu olmadıkları icin amerika ve rusyanın kontrolundeler birlessek bizide kontrol ederler .
Peki nedir o zaman yapilmasi gereken dersen egitime onem verilmeli devlet okuyana burs verecegine harc parasi aliyor okuyp yetisen vatandasinin amerikaya gitmesine goz yumuyor dahasi umurunda bile degil ,japonyada gonderiyor amerikaya adamlarını ama adamlar orada isi iyice kapıp ulkelerine donup yararlı oluyorlar bilime onem vermeyen toplumlar gucsuz kalmaya yok olmaya mahkumdur.
Dulkadiroglu
01-12-2007, 04:18 PM
Neden gozunu adamların dogalgazına petrolune dikiyorsunki ? Dogalgaz ve petrolle bitse iş azerbaycan ve kazakistan işi cozerdi ama guclu olmadıkları icin amerika ve rusyanın kontrolundeler birlessek bizide kontrol ederler .
Peki nedir o zaman yapilmasi gereken dersen egitime onem verilmeli devlet okuyana burs verecegine harc parasi aliyor okuyp yetisen vatandasinin amerikaya gitmesine goz yumuyor dahasi umurunda bile degil ,japonyada gonderiyor amerikaya adamlarını ama adamlar orada isi iyice kapıp ulkelerine donup yararlı oluyorlar bilime onem vermeyen toplumlar gucsuz kalmaya yok olmaya mahkumdur.
"Turan gerceklesir tum Turkler tek bir catı altında toplanır kaynaklar(petrol dogalgaz BOR(TURKİYE dunya rezervinin %70inden fazlasına sahip)...) ORTAKLASA GEREKTİGİ GİBİ KULLANIRSA istenilen guce ulasılabiliriz..."
bence sen yazımı bi daha oku buyuk harflerle yazılanlara dikkat ederek;)
Dediklerinin geceklesmesi icin Turkiye nin cok guclu olması lazım egitime onem vermeyip icat yapmayan bir ulke dev ulkelerin elinde bulunan orta asya devletlerini bir cati altinda toplayamaz hayal kurmaya devam et arkadasim hem orta asya turk devletleri seninle petrolunu paylasmak istiyormu acaba yada senin benim gordugumuz gibi kardes goruyorlarmı ?
Dulkadiroglu
01-13-2007, 05:38 AM
Dediklerinin geceklesmesi icin Turkiye nin cok guclu olması lazım egitime onem vermeyip icat yapmayan bir ulke dev ulkelerin elinde bulunan orta asya devletlerini bir cati altinda toplayamaz hayal kurmaya devam et arkadasim hem orta asya turk devletleri seninle petrolunu paylasmak istiyormu acaba yada senin benim gordugumuz gibi kardes goruyorlarmı ?
www.turan.info/forum bak bu siteye gir dunyanın her yerinden Turkler var orda gorursun bize nasıl baktıklarını;)
benimle paylasmıcak ki petrolunu ulkesi icin kullanıcak tıpkı benim devletim icin bor madenlerimi kullanıcagım gibi bahsettim ulke balkanlardan cine kadar uzanan Turan devletidir...
Turan ulkusunu Turkiye gerceklestircek diye bir sey yok once ekonomik ve kulturel birlik saglanır-ki zamanında karadeniz ekonomi birligi bile kuruldu Turkler arasında neden kurulmasın-sonra federatif bir yonetime gecilir sonra da Tanrının izniyle Turan gerceklesir tabi bu hemen olucak birsey deil ama kitle iletisim araclarının ve Turklerin stratejik degerinin artması bu surecin hızlanmasında etkili olacaktır...
2.Viyana kusatmasından sonra yenilgi periyoduna giren ustune 1.Dunya Savasından da yenik cıkıp dunyanın super gucleri tarafından isgal edilen bir milletle elde avucta hicbirsey yokken isgal devletlerine karsı savasmak da hayal gibi gozukuyordu eminim senin gibiler de o zaman senin yaptıgın yorumu yapmıstır;)
asya1917
01-13-2007, 06:33 AM
Irak ABD de için iyibir şamar oldu..Burda çöle saplanmışken ..diğer taraftanda Latin Amerikada ki arka bahçelerini bir bir kaybediyor..ABD gözünü Orta doğu ve Asyaya dikmiş durumda çünkü biliyor yıkımı burdan gelecek..Rusya,Çin,İran varlığı ve SSCB nin yıkılmasında sonra oluşan yeni dünya düzeni,ABD nin koltuğunu sallamaya başladı..ABD yi kaygılar saldı ve Eğer bu bölgeyi boş bırakırsa bu bakir pazar alanlarını kaptırırsa sonu yakındır bunun farkında ve bu nedenle hala burnunun dibinde kendine karşı ayaklanmalara,kopuşlara rağmen kaybettiklerine rağmen Doğuya yöneliyor ve buraya yığınak yapıyor...
ABD yok olmaz diye birşey söz konusu değil tarihe bakalım kimler yıkılmadı ki...Asya mezar olacak ABD Emperyalizmine ...
Dulkadiroglu
01-13-2007, 07:19 AM
"ABD gözünü Orta doğu ve Asyaya dikmiş durumda çünkü biliyor yıkımı burdan gelecek..Rusya,Çin,İran varlığı ve SSCB nin yıkılmasında sonra oluşan yeni dünya düzeni,ABD nin koltuğunu sallamaya başladı..ABD yi kaygılar saldı ve Eğer bu bölgeyi boş bırakırsa bu bakir pazar alanlarını kaptırırsa sonu yakındır bunun farkında ve bu nedenle hala burnunun dibinde kendine karşı ayaklanmalara,kopuşlara rağmen kaybettiklerine rağmen Doğuya yöneliyor "
rusya ve cin de bu bolgeyi amerikanlılara kaptırmak istemediginden Turklerin degeri artıyor iyi bir diplomasiyle bundan cok karlı cıkabiliriz;)
asya1917
01-13-2007, 01:01 PM
"
rusya ve cin de bu bolgeyi amerikanlılara kaptırmak istemediginden Turklerin degeri artıyor iyi bir diplomasiyle bundan cok karlı cıkabiliriz;)
Haklı olabilirsin..Ama bunun için iradesi güçlü bir iktidar ve güç birliği gerekiyor..şuan ki gibi herşeyimizi Onların isteklerine göre yaparsak ve iradesiz güçsüzmüş gibi..kompleksli,ezik durursak sanmıyorum bu durum lehimize olsun tam tersi alahimize de olabilir..Tıpkı AB yolunda şu düştüğümüz haller gibi..avantajlı konumumuzu ezik,büzük saçma sapan bir kaygıyla değerlendiremeyip ipleri onların eline verdik KKTC yi, güney doğu sorununu onların insiyatiflerine bıraktık...
Umarım gücümüzün, kim olduğumuzun ve bölgedeki değerimizin farkına varıp öyle hareket ederiz...
Dulkadiroglu
01-13-2007, 01:57 PM
Haklı olabilirsin..Ama bunun için iradesi güçlü bir iktidar ve güç birliği gerekiyor..şuan ki gibi herşeyimizi Onların isteklerine göre yaparsak ve iradesiz güçsüzmüş gibi..kompleksli,ezik durursak sanmıyorum bu durum lehimize olsun tam tersi alahimize de olabilir..Tıpkı AB yolunda şu düştüğümüz haller gibi..avantajlı konumumuzu ezik,büzük saçma sapan bir kaygıyla değerlendiremeyip ipleri onların eline verdik KKTC yi, güney doğu sorununu onların insiyatiflerine bıraktık...
Umarım gücümüzün, kim olduğumuzun ve bölgedeki değerimizin farkına varıp öyle hareket ederiz...
İyi bir lider sart...ama ne yazık ki su an bu kapasitede birini goremiyorum...goren varsa solesin(:
benay
01-13-2007, 02:05 PM
İyi bir lider sart...ama ne yazık ki su an bu kapasitede birini goremiyorum...goren varsa solesin(:
Tarih gösterme'ye devam ediyor erkeklerin siyasette basarisizliklari, çekilin'de biraz'da biz size ögretelim bizim isimizi....
yavuz
01-13-2007, 02:06 PM
Ya bu ABD, kaça alır bizim köydeki tarlayı? :lool:
asya1917
01-13-2007, 02:09 PM
Tarih gösterme'ye devam ediyor erkeklerin siyasette basarisizliklari, çekilin'de biraz'da biz size ögretelim bizim isimizi....
Sanırım haklısın birazda biz kadınlara bıraksalar şu dünyayı yönetmeyi herşey daha farklı ve güzel olur...da erkekler için pekde iyi olmaz gibi ;)
Dulkadiroglu
01-13-2007, 02:17 PM
Osmanlı'da ne zamanki cariyeler ve padisah anaları yonetimde etkili oldu-kafes usulunden sonra-dunyanın dize getiremedigi imparatorluk coktu...koca cınarı curuttunuz hala ne diyorsunuz:P((:
benay
01-13-2007, 03:17 PM
Osmanlı'da ne zamanki cariyeler ve padisah anaları yonetimde etkili oldu-kafes usulunden sonra-dunyanın dize getiremedigi imparatorluk coktu...koca cınarı curuttunuz hala ne diyorsunuz:P((:
Bu Dünya cennet olurdu, bizim ile düsman'lara cehennem olurdu, simdi'den bizlere sans verirse yapilan bütün hatalari düzeltirdik kim olursa olsun yeter ki Türkcü bir kadin olsun, ABD'ye, Israil'le, AB'ye boyun egmek ölümden daha'da kötü ama yine'de karamsar olmayalim, sorumluluklarda kendinizi yakalama sansi daha var iyi kullanilmasi lazim buna'da ümit'im kesildi gibi, bir isi iyi basarabilseler bari !
Dulkadiroglu
01-13-2007, 03:28 PM
Türkcü kadin Türkcü erkek diye ayrım yapmaya gerek yok kim iyi yonetirse o gelsin basımıza...
Bayanlarda neden eziliyomus havası var anlamıyorum...Bursada bi panel kurulmustu kadınlar "mecliste kadın erkek sayısı esit olsun" diyodu...yahu bu isin kadını erkegi mi var illa kadın olucak ya da erkek olucak diye meclisi bos kafalılarla doldurmanın manası var mı?((:
Politika zihinsel güç ister duygusal insanlar siyasette is yapamaz. Yanlıs anlamayın biliyorum duygusal-politiklerin niyetleri iyidir iyi olanı isterler ama hedefleri iyi olsada duygusallık onları yoldan sasırtır. Bilirsiniz ki erkekler kadınlara oranla mantıklarına daha çok hukmederler bu sebeple erkekler toplumda büyük oranda politik ipi omuzluyorlar. Rice'a neden dünyanın en güçlü kadını dediklerini sanıyorsunuz ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.