PDA

View Full Version : TRT 1 - DIZI-FILM - Dede Korkut Hikayeleri

Boztorgai
01-11-2007, 06:02 PM
TRT 1 - DIZI-FILM - Dede Korkut Hikayeleri: Her Persembe Aksam: 21:10 ( Avrupa: 20:10 )

Oyuncular: Fuat Poladov, Burak Sergen, Işıl Sergen, Rüchan Çalışkur, Demir Karahan, Halef Tiken, Tuçe Ersoy ve Macit Sonkan

TRT yine olağanüstü bir prodüksiyonla karşınızda… “Dede Korkut Hikayeleri”ni izleyicileriyle buluşturacak olan TRT, muhteşem bir kurgu ve destansı bir anlatımla izleyicilerini masal tadında bir yolculuğa çıkaracak…

Kuşkusuz destanlar, milletlerin en büyük kültür miraslarındandır. Yüzlerce yıl ötesinden süzülerek gelen destanlar, milletlerin hafızalarıdır. Tarihleri olmayan milletlerin destanları da olamaz. Varlığı insanlık tarihiyle eş zamanlı olan Türk milletinin de büyük destanları vardır. Bunlar arasında belki de en görkemlisi “Dede Korkut Hikayeleri”dir. Çünkü “Dede Korkut Hikayeleri” Türk milletinin hayatı, tarihi, kahramanlık abidesidir…

“Dede Korkut Hikayeleri” beyaz camda hayat buluyor…

Lirik bir destan olan “Dede Korkut Hikayeleri”ni , sinemanın büyülü diliyle buluşturacak olan proje bu haftadan itibaren TRT 1’de ekrana gelecek… Dev oyuncu kadrosu ve yapım ekibiyle göz dolduran proje için teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor. Ağustos ayından bu yana Kapadokya’da çekimleri süren dizinin yapımcılığını Abdullah Yörük gerçekleştiriyor. Senaryosunu Atilla Engin’in kaleme aldığı yapımın müzikleri Gökhan Kırdar’a ait. Başlıca rollerde ise, Fuat Poladov, Burak Sergen, Işıl Sergen, Rüchan Çalışkur, Demir Karahan, Halef Tiken, Tuçe Ersoy ve Macit Sonkan yer alıyor.

Toplam 12 hikaye… “Deli Dumrul”, “Boğaç Han”, “Salur Kazan”, “Bamsı Beyrek”, “Uruz Bey”, “Kan Turalı”, “Yiğenek”, “Tepegöz”, “Emren”, “Segrek”, “Salur Kasan”ın Kurtuluşu” ve “Beyrek’in Ölümü” adlı 12 bölümden oluşan “Dede Korkut Hikayeleri”nin, yönetmenliğini Atilla Candemir’in üstlendiği ilk bölümü “Deli Dumrul”…

Yayın
14.01.2007 16:40 / TRT1
18.01.2007 21:10 / TRT1

Saygi'lar, Boztorgai

Boztorgai
01-11-2007, 06:05 PM
Dede Korkut'un Dizi-Filmindeki Dizi Müzigini Yapan Gökhan Kirdar'mis..
Bana O Müzigi Birinde Varsa Yada Biri Biliyorsa O Müzigi Nerden Bula Bileceni,
Bana Yardimci Olur Mu ?

Ve Dizi'ye Bakmanizi Tavsiye Ederim..

Saygi'lar, Boztorgai

Qarama
01-11-2007, 06:07 PM
ben seyrettim :) güzeldi bazi $eyleri mesala "special effect" lari daha iyi yapabilirlerdi

Boztorgai
01-11-2007, 06:10 PM
ben seyrettim :) güzeldi bazi $eyleri mesala "special effect" lari daha iyi yapabilirlerdi

Evet Haklisin.. Ama O Dizi Müzigi Benim Cok Hosuma Gitti Onu Geziyorum..
Daha Bulamadim.. Ama Dizi'yi Cok Gozel Yapmislar.

Saygi'lar, Boztorgai

zorlu
01-12-2007, 04:45 AM
ilk hikaye güzel işlenmiş ve hoşuma gitti,
merakla diğerlerini bekliyorum..

bu arada her TRT1 de yayınlanan ve her bölümü ayrı bir konuyu işleyen, mükemmel bir dizi "kınalı kuzular" kesinlikle tavsiye ediyorum, farklı açılardan çanakkale ve kurtuluş savaşlarında yaşanan hikayelerimiz.

timurlenk
01-12-2007, 06:48 AM
ben ilk bolumu izledim bence cok guzeldi...muzikler harika ,bilmeyenler icin gokhan kırdarın kokeni kerkuk....

borcugin
01-12-2007, 01:26 PM
S.A.

TRT'de kacırılmayacak olan diziler.

Sınırlar Arasında
Kınalı Kuzular
Dede Korkut

Diger kanalları izlemediğimden bilmiyorum maalesef... İyi diziler varsa yazin paylasalim.

Selametle.

yavuz
01-13-2007, 03:14 AM
Diger kanalları izlemediğimden bilmiyorum maalesef... İyi diziler varsa yazin paylasalim.

Show Tv'de Acı Hayat, çok uzun sürmese aslında güzel olacak da, insanı bıktırıyor uzun sürdüğü zamanlar... Osman Sınav farkı...

Kanal D'de Sağır Oda çok güzel ama saçma biraz, onu da mı izlemiyorsun? :P

borcugin
01-13-2007, 02:17 PM
S.A.

13 Ocak Pazar gunu saat 16.40'ta TRT 1'de Dede Korkut dizisi yeniden yayınlanıyor.

13 Ocak Pazar gunu saat 17.45'te TRT 1'de Cengiz Han dizisi yayınlanıyor.

15 Ocak Salı gunu saat 22.00'da TRT 1'de Banu Avar'ın yaptığı ve ilgiyle izlenen "Sınırlar Arasında" dizisi, "Lozan, İngiltere ve Turkiye" konulu belgesel dizi yayınlanıyor.

Bırakın artık şu yararsız ve kuulturumuze uygun olmayan kultur somurusu amaclı dizileri.

Ayrıca DrAydan yanıtlar belki, Azerbaycan TRT 1 dışındaki diğer Samanyolu, TGRT gibi Turkiye cıkışlı yayınlarını uydudan halkına izletmeme kararı aldı.

Selametle.

Boztorgai
01-14-2007, 05:11 PM
Cengiz Han

Orijinal Adı: GENGHIS KHAN

Yayın

15.01.2007 02:55 / TRT1

21.01.2007 03:55 / TRT1
21.01.2007 18:25 / TRT1

Saygi'lar, Boztorgai

Boztorgai
01-14-2007, 05:17 PM
Dede Korkut Hikayeleri

Oyuncular: Fuat Poladov, Burak Sergen, Işıl Sergen, Rüchan Çalışkur, Demir Karahan, Halef Tiken, Tuçe Ersoy ve Macit Sonkan

TRT yine olağanüstü bir prodüksiyonla karşınızda… “Dede Korkut Hikayeleri”ni izleyicileriyle buluşturacak olan TRT, muhteşem bir kurgu ve destansı bir anlatımla izleyicilerini masal tadında bir yolculuğa çıkaracak…

Kuşkusuz destanlar, milletlerin en büyük kültür miraslarındandır. Yüzlerce yıl ötesinden süzülerek gelen destanlar, milletlerin hafızalarıdır. Tarihleri olmayan milletlerin destanları da olamaz. Varlığı insanlık tarihiyle eş zamanlı olan Türk milletinin de büyük destanları vardır. Bunlar arasında belki de en görkemlisi “Dede Korkut Hikayeleri”dir. Çünkü “Dede Korkut Hikayeleri” Türk milletinin hayatı, tarihi, kahramanlık abidesidir…

Lirik bir destan olan “Dede Korkut Hikayeleri”ni , sinemanın büyülü diliyle buluşturacak olan proje bu haftadan itibaren TRT 1’de ekrana gelecek… Dev oyuncu kadrosu ve yapım ekibiyle göz dolduran proje için teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor. Ağustos ayından bu yana Kapadokya’da çekimleri süren dizinin yapımcılığını Abdullah Yörük gerçekleştiriyor. Senaryosunu Atilla Engin’in kaleme aldığı yapımın müzikleri Gökhan Kırdar’a ait. Başlıca rollerde ise, Fuat Poladov, Burak Sergen, Işıl Sergen, Rüchan Çalışkur, Demir Karahan, Halef Tiken, Tuçe Ersoy ve Macit Sonkan yer alıyor.

Toplam 12 hikaye… “Deli Dumrul”, “Boğaç Han”, “Salur Kazan”, “Bamsı Beyrek”, “Uruz Bey”, “Kan Turalı”, “Yiğenek”, “Tepegöz”, “Emren”, “Segrek”, “Salur Kasan”ın Kurtuluşu” ve “Beyrek’in Ölümü” adlı 12 bölümden oluşan “Dede Korkut Hikayeleri”nin, yönetmenliğini Atilla Candemir’in üstlendiği ilk bölümü “Deli Dumrul”…

Yayın

18.01.2007 21:10 / TRT1 ( 2. Bölüm - “Boğaç Han”, )

Saygi'lar, Boztorgai

Altai_Han
01-15-2007, 02:38 AM
Boz bana o kacırdım Bölümleri getir oke ? ;)
Ben geldim evdeyim.

Boztorgai
01-15-2007, 05:50 PM
Boz bana o kacırdım Bölümleri getir oke ? ;)
Ben geldim evdeyim.

Tamam,
Yarin Getiririm..

Saygi'lar, Boztorgai

Boztorgai
01-18-2007, 09:58 AM
TRT 1 - DIZI-FILM - Dede Korkut Hikayeleri: Her Persembe Aksam: 21:10 ( Avrupa: 20:10 )

TRT yine olağanüstü bir prodüksiyonla karşınızda… “Dede Korkut Hikayeleri”ni izleyicileriyle buluşturacak olan TRT, muhteşem bir kurgu ve destansı bir anlatımla izleyicilerini masal tadında bir yolculuğa çıkarıyor…

Lirik bir destan olan “Dede Korkut Hikayeleri”ni , sinemanın büyülü diliyle buluşturacak olan proje bu haftadan itibaren TRT 1’de ekrana gelecek… De oyuncu kadrosu ve yapım ekibiyle göz dolduran proje için teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor. Ağustos ayından bu yana Kapadokya’da çekimleri süren yapımın yönetmenliğini Attila Candemir, yapımcılığını Abdullah Yörük gerçekleştiriyor. Senaryosunu Atilla Engin’in kaleme aldığı yapımın müzikleri Gökhan Kırdar’a ait. Başlıca rollerde ise, Fuat Poladov, Burak Sergen, Işıl Sergen, Rüchan Çalışkur, Demir Karahan, Halef Tiken, Tuçe Ersoy ve Macit Sonkan yer alıyor.

Toplam 12 hikaye…

Toplam 12 bölümden oluşan “Dede Korkut Hikayeleri”nin bu haftaki bölümü “Bamsı Beyrek” adını taşıyor. Bircan bey tanrıdan bir kız çocuğu dilerken, Büre bey ise bir oğul dilemektedir. Eğer çocukları olursa da beşik kertmesi yapacaklardır. İkisinin de duaları kabul olur. Bircan bey’in kızı Banı Çiçek güzeller güzeli, yetenekli ve güçlü bir genç kız olur. Büre Bey’in oğlu Bamsı Beyrek ise güçlü kuvvetli, yakışıklı bir genç olur. İkisi birbirini büyüyene dek görmezler ancak karşılaştıklarında birbirlerine aşık olurlar. Düğün dernek kurulur. Ama kötü niyetli Kontrarios ve Yaltıcık planlarını çoktan yapmıştır. Bamsı Beyrek’i düğün zamanı kaçırırlar ve bir zindana hapsederler. Banı Çiçek Bamsı Beyrek’i tam 16 yıl bekler. 16 yılın sonunda zorla Yaltacık ile evlendirilir Banı Çiçek. Ancak o gün Bamsı Beyrek de yaşlı bir kopuz ustası kılığında döner. Önce onu kimse tanımaz. Ancak Banı Çiçek sevdiği adamı gözlerinden tanır ve yeniden düğün hazırlıkları başlar.

Yayın

18.01.2007 21:10 / TRT1
21.01.2007 16:35 / TRT1

Saygi'lar, Boztorgai

Qarama
01-18-2007, 02:44 PM
demin seyrettim güzel di sadece sava$ yerini iyi yapmadilar....

orda atli ordulari veya okculari da kullansalar iyi olurdu...

aspava
01-19-2007, 01:24 AM
demin seyrettim güzel di sadece sava$ yerini iyi yapmadilar....

orda atli ordulari veya okculari da kullansalar iyi olurdu...

Kısıtlı kadro ile çekildi bu bölümler ürgüp'te 4 bölümden sonra istanbul'da çekilmeye başlandı kadro takviyeli olunca bakalım nasıl olacak yeni bölümler...

borcugin
01-19-2007, 04:04 AM
S.A.

Ozbek Turklerine soralim. Bu Dede Korkut hikayeleri genelde Oğuz, Oğuzluk, Oğuz boylarından soz eder. Acaba diyorum sizlerin kulturlerinde ya da masallarinizda da Oğuz Atası Dede Korkut'a rastlanılır mı? Yeri nedir?

Selametle.

Qarama
01-19-2007, 02:47 PM
Kısıtlı kadro ile çekildi bu bölümler ürgüp'te 4 bölümden sonra istanbul'da çekilmeye başlandı kadro takviyeli olunca bakalım nasıl olacak yeni bölümler...

e haydi hayirlisi olsun

Bilge_Kagan
01-20-2007, 11:18 AM
1. Dede Korkut diye koyduklari adam dombra ( kopuz diye bilinen calginin asli ) calmayi bilmiyor. Bilen biri olsa cok iyi olurdu.

2. Oyle saniyorum ki oyuncularin bircogu kendi sesini kullanmamis. Bundan oturu sesler duygulari veremiyor ( ozellikle Deli Dumrul'un sesi ve oynayisi beni kopru insa edip gecenden bir altin, gecmeyenden dove dove kirk akca almaya itti )

3. Kimi oyuncular fazlasiyla aceleci ( Bamsi Beyrek'te Banu Cicek'i gol basindan alanlar "ne oldu" diye bile sormadan kolundan tutup goturdu, akabinde sesler geldi, olmadi tabii...

4. Deli Dumrul'da Azrail, Yuce Tanri'nin buyruguyla "su deli kavatin canini almaga" indi de, Azrail her dunyaya inisinde bir yerlere bir kaya mi dusuyor ? Efsanede de boyle birsey gecmiyor. Sadece aksiyon olsun diye yapilmis.

Yine de cok onemli ve benim sevincle karsiladigim bir gelisme. Dizinin muzikleri de bir harika ( sanirim Gokhan Kirdar yapiyor ).

Bu arada, bu muzikleri bir yerden bulabilen olursa buraya adres yazabilir mi ? Topluca faydalanalim :)

Boztorgai
01-21-2007, 04:35 AM
1. Dede Korkut diye koyduklari adam dombra ( kopuz diye bilinen calginin asli ) calmayi bilmiyor. Bilen biri olsa cok iyi olurdu.

2. Oyle saniyorum ki oyuncularin bircogu kendi sesini kullanmamis. Bundan oturu sesler duygulari veremiyor ( ozellikle Deli Dumrul'un sesi ve oynayisi beni kopru insa edip gecenden bir altin, gecmeyenden dove dove kirk akca almaya itti )

3. Kimi oyuncular fazlasiyla aceleci ( Bamsi Beyrek'te Banu Cicek'i gol basindan alanlar "ne oldu" diye bile sormadan kolundan tutup goturdu, akabinde sesler geldi, olmadi tabii...

4. Deli Dumrul'da Azrail, Yuce Tanri'nin buyruguyla "su deli kavatin canini almaga" indi de, Azrail her dunyaya inisinde bir yerlere bir kaya mi dusuyor ? Efsanede de boyle birsey gecmiyor. Sadece aksiyon olsun diye yapilmis.

Yine de cok onemli ve benim sevincle karsiladigim bir gelisme. Dizinin muzikleri de bir harika ( sanirim Gokhan Kirdar yapiyor ).

Bu arada, bu muzikleri bir yerden bulabilen olursa buraya adres yazabilir mi ? Topluca faydalanalim :)

Ben Buldum, Bende Var..
Dur Ben Hemen Bir Adres Yaziyorum..
Bi UPDATE Yapiyim...

Saygi'lar, Boztorgai

Boztorgai
01-21-2007, 05:03 AM
Dede Korkut ATA - Dizi Müzigi.. RAPIDSHARE'den UPDATE Yapdim, Haberiniz Olsun...

Dede Korkut - Dizi Müzigi - By Gökhan Kirdar (http://rapidshare.com/files/12675501/dede_korkut_-gokhan_kirdar.mp3)

Dede Korkut - Dizi Müzigi - Ekstra Bass By Dj E.A.K (http://rapidshare.com/files/12675425/Goekhan_Kirdar_-_Dede_Korkut_-_Dizi_Muezigi.mp3)

Dede Korkut - Dizi Müzigi - Uzun Versiyon By Dj E.A.K (http://rapidshare.com/files/12673281/TOP_40_-_36_-_Dede_Korkut_-_RadyoTuerkATA_-_TOP_40.mp3)

Saygi'lar, Boztorgai

Boztorgai
01-21-2007, 05:04 AM
Bunu Ben Birde REMIX Yaparim Tam Olur.. ;)

Saygi'lar, Boztorgai

altaypamir83
02-01-2007, 12:42 PM
selam aleykum, kardaş bu dede korkut müziğini bana gonderebilir misin. Linkler gorunmuyor. mail altaypamir@gmail.com

Qarama
02-01-2007, 05:59 PM
http://img7.yukle.tc/images/8521s601lcuqdys5hy.jpg

bugünki bölümüde güzeldi. Fark ettiyseniz bilgisarayla yapilmi$ kurtlari ve ceylani kullandilar. Merak ediyorum $u dövü$ ve sava$ sahneleri daha güzel yapamazlarmi diye? hep kiliclar yukarda dövü$ürkene $öyle bir saga bir sola yapmiyorlarda hep yukarlarda oluyor. Hem biz türkler eskiden atlarin üstünde cök sava$irdik ok ve yayi da cok kullanirdik. Saclarda uzundu tamam olabilir ama birde örülüyordu hep acik degillerdi. Son bir ele$diri daha sava$ ederkene degi$ik kiyafetler kullanilsaydi katta yaxshi olurdu :) (en son resimdeki gibi görmek icin en son linki tiklayin).

http://img7.yukle.tc/images/5197f5dv.jpg
http://img7.yukle.tc/images/896323wv.jpg
http://img7.yukle.tc/images/3271turkic09.jpg

BuyukTuran
02-01-2007, 11:30 PM
2 kere izleme fırsatım oldu ikiside çok güzeldi dizi bitince bozkurt gözüküyordu şimdi kaldırmışlar ona üzüldüm ikinci izleyişimde bir Türk sahabe olduğunu öğrendim adını unuttum ama salur kazan han'a yardıma yetişenlerden biriydi
çok güzel bir yapım ama niye bozkurtu kaldırdılar sinir oldum:evil:

dadash_serkan
02-02-2007, 01:18 PM
Geçen sen aldığımız Türk Dili dersinde hocamız 12hikayeyi sınıftakilere paylaştırmış, genel olarak ta özetini anlattırmıştı.hikayelerdeki kültürel motifleri ve şimdiki öğelere göre farklılıkları bulmamızı istemişti sağolsun.ayrıntılı bir şekilde incelediğim için söylüyorum ki pek başarılı değiller.Hikayelerdeki sıcaklığı veremiyorlar, Dede Korkut'un kopuz çalmayı bilmemesi kötü, yapılan cenklerde iki taraftaki savaşçı sayısı çok az, Salur Kazan Bey'in tutsak edildiği hikayede Salur Kazan Bey'i kötü birisi olarak göstermişler...bir çok eksik yanı var ama Trt'nin bu tür projelerle ilgilenmesi çok güzel bir durum.İnşallah kendilerini daha çok geliştirir ve daha güzel işlere imza atarlar

Colpan
02-02-2007, 04:13 PM
Dizinin jenerik müziğini ekleyecektim, benden önce davranılmış. Ben de Muharrem Ergin Hocamızın "Dede Korkut Kitâbı" adlı eserini ekleyeyim.

http://uploaded.to/?id=d0l9fr

Diziye gelince, bütçe yetersizlikleri yüzünden savaş sahneleri ve dijital efektler başarısız görünüyor. Bunun dışında dizi gâyet iyi gidiyor.

Qazaqlar'da da "Qorqut Ata" vardır.

buray
02-05-2007, 07:37 AM
diziyi yapanlar dede korkut oğuznamelerini dikkatlice okumamışlar. Okusalardı deli dumrul'un helallisinden can dilemediğini, helallisinin buna kendiliğinden gönüllü olduğunu anlarlardı. üstelik hikayede anne babasının "oğlum eşkiyalığı bırak" dediği de yazmaz.

itashi
02-05-2007, 02:39 PM
Kaldı ki madem Dede Korkut hikayelerini çekiyorsun, Ukraynalı bayan oyuncunun orada ne işi var?

Qarama
02-20-2007, 04:07 PM
http://img7.yukle.tc/images/8521s601lcuqdys5hy.jpg

bugünki bölümüde güzeldi. Fark ettiyseniz bilgisarayla yapilmi$ kurtlari ve ceylani kullandilar. Merak ediyorum dövü$ ve sava$ sahneleri daha güzel yapamazlarmi diye? hep kiliclar yukarda dövü bir saga bir sola yapmiyorlarda hep yukarlarda oluyor. Hem biz türkler eskiden atlarin üstünde cök sava ok ve yayi da cok kullanirdik. Saclarda uzundu tamam olabilir ama birde örülüyordu hep acik degillerdi. Son bir ele daha sava$ ederkene degi kiyafetler kullanilsaydi katta yaxshi olurdu :) (en son resimdeki gibi görmek icin en son linki tiklayin).

http://img7.yukle.tc/images/5197f5dv.jpg
http://img7.yukle.tc/images/896323wv.jpg
http://img7.yukle.tc/images/3271turkic09.jpg

dedigim gibi sava$ sahneleri de güzel olsa ayni bu oyundaki gibi
Medieval II Total War Turkish Chronicles 07 Turn 32 battle 1
cok güzel olurdu (videonun ba$larinda bir 10saniyelik duraklama var ses duyarsaniz ama görüntü degil heyecanlanmayin ;) )

Qarama
02-20-2007, 04:27 PM
Medieval II Total War Turkish Chronicles 04 Battle 1

bu videoda türkler bizanslilara kar$i sava$iyorlar

YAFATSUM
04-01-2008, 11:58 AM
boztorgai kardeş link hata veriyo kayrakucukoglu@mynet.com adresine gönderebilirmisin:)

Atropatena
04-02-2008, 10:42 AM
«Kitabi-Dədə Qorqud» bir müqəddimə və 12 boydan ibarət dastandır. Bir sıra alimlərin fikrinə görə bu dastanlar əsasən X—XI əsrlərdə Azərbaycanda cərəyan edən hadisələrlə səsləşməkdədir. Eyni zamanda həm də «Oğuznamə» adlanan bu dastanların bir sıra başqa xalqlarda da dastan, nağıl , əfsanə şəklində yaşayan qolları ilə müqayisəsindən aydın görünür ki, bunlar məhz Azərbaycanda Azərbaycan ozanları — aşıqları tərəfindən yaradılmışdır. «Kitabi-Dədə Qorqudun bir əlyazma nüsxəsi Drezden kitabxanasındadır. Bu nüsxə haqqında ilk məlumat XIX əsrin əvvəllərində verilmişdir. Son illərdə isə Vatikanda bu əsərin ikinci bir nüsxəsi tapılmışdır. İtalyan alimi Ettope Rossi tərəfindən 1952-ci ildə nəşr edilmiş bu nüsxədə 12 boy-dastanın altısı vardır.
«Kitabi-Dədə Qorqud» dilimizin, ədəbiyyatımızın, dastan yara- dıcılığımızın, ümumiyyətlə mədəniyyətimizin tarixini öyrənməkdə böyük əhəmiyyətə malikdir.

KİTABİ DEDE QORQUD

http://dede-gorgud.iatp.az/dede-gorgud/kitab.html

Atropatena
04-02-2008, 10:47 AM
Azerbaycanin chekdiyi Dede Qorqud filmine musiqiler
Tammetrajli Bedii Film
http://rapidshare.com/files/20400244/Dede_..._Sabitoghlu.rar

Atropatena
04-02-2008, 10:58 AM
FİLM DEDE-QORQUD- AZERBAYCANFİLM(1975)

Film: Dede Qorqud (1975) Part 1/2

Boztorgai
04-23-2008, 05:53 PM
boztorgai kardeş link hata veriyo kayrakucukoglu@mynet.com adresine gönderebilirmisin:)

aradan 1 yil gecmis normal.
ben artik her gun burdayim.
yeniden eklerim senin icin ;)

Saygi'lar, Boztorgai