PDA

View Full Version : Emre’ye büyük tehdit

METE
01-14-2007, 04:17 AM
İngiltere Futbol Federasyonu tarafından Newcastle United takımının orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu’na yöneltilen "ırkçılık" suçlaması İngiliz basınında geniş yer tuttu.
http://img289.imageshack.us/img289/7483/2714349wn4.jpg (http://imageshack.us)
The Daily Telegraph gazetesi, "Irkçılık suçlaması Emre’nin geleceğini tehlikeye sokuyor" başlığıyla verdiği haberinde, 26 yaşındaki ünlü futbolcunun suçlu bulunması halinde takımdan uzaklaştırılması ihtimalinin ortaya çıkacağını öne sürdü.

The Independent gazetesi Emre’nin hakkındaki suçlamaları reddettiğini hatırlatırken, suçlamaların genç yıldızı İngiliz futbol tarihinde ilk kez ırkçılıkla suçlanan bir Premier Lig oyuncusu haline getirdiğine de dikkat çekti. Independent ayrıca Emre’nin suçlu bulunması halinde para ve takımdan uzaklaştırma cezası alabileceğini yazdı.

The Guardian gazetesi de federasyonun attığı adımın ve ırkçılık suçlamasının resmi bir hal almasının Emre’yi kesinlikle çok üzdüğüne dair menejeri Ahmet Bulut’un açıklamasına başlığında yer verdi.

Bu arada konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Emre Belözoğlu, suçlamalarla ilgili savunmasını 29 Ocak Pazartesi gününe kadar yapacağını söyledi.

Hurriyet com dan alınmıştır artı bir okuyucu yorumu dikkatimi cekti sizin fikriniz nedir ?
Yorum su : IRKCILIK SUC DEGIL KI ALLAH BELANIZI VERSIN. INSANLARI ÖLDÜRMEK SUC PAZARLAMAK SUC INSANLARA SALDIRMAK SUC BIR SALDIRI VARSA BU CEZALANDIRILIR.

IRKCILIK SUCSA DIN DE SUC OLMALI CÜNKÜ YAPILAN SAVASLARIN YÜZDE 80 DIN ADINA YAPILDI VE INSANLARIN COGU DIN ADINA ÖLDÜ

INGILTERE DE O ZAMAN TÜRKIYE GIBI IRK DEVLETIYLE NIYE 80 YILDIR CALISIYOR KOMUNIZME KARSI NIYE BIZIMLE ANLASTI BU KADAR IRKCILIGA KARSIYDI DA

oğuz
01-14-2007, 04:28 AM
Anlatırlar...
Zamanında Brezilyada oynayan bir futbolcu varmış.Genç yaşta bütün Avrupa klüplerinin transfer listesine girmiş.Buralardan gelen transfer tekliflerine ise Brezilya futbol fedrerasyonu izin vermemiş...

Gerekçe;Brezilya yurt dışına devamlı futbolcu pazarlayan bir ülke.Bu karakter,terbiye,ahlak yoksunu futbolcuyu yurt dışına gönderirsek burda yaptığı çirkefliği ordada yapmaya kalkacak ve Brezilyalı futbolcuların yanlış tanınmasına neden olacak...netce itibari ile GİDEMEZ !

METE
01-14-2007, 04:39 AM
Ilginc gercekmi acaba ??
Konuya donecek olursak emre mac esnasında kızıp birsey demis olabilir buyutuluyor bence basında olayı tam anlatmıyor mesela kime ne dedigi idda ediliyor vs .

benay
01-14-2007, 04:40 AM
İngiltere Futbol Federasyonu tarafından Newcastle United takımının orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu’na yöneltilen "ırkçılık" suçlaması İngiliz basınında geniş yer tuttu.

Yorum su : IRKCILIK SUC DEGIL KI ALLAH BELANIZI VERSIN. INSANLARI ÖLDÜRMEK SUC PAZARLAMAK SUC INSANLARA SALDIRMAK SUC BIR SALDIRI VARSA BU CEZALANDIRILIR.

IRKCILIK SUCSA DIN DE SUC OLMALI CÜNKÜ YAPILAN SAVASLARIN YÜZDE 80 DIN ADINA YAPILDI VE INSANLARIN COGU DIN ADINA ÖLDÜ

INGILTERE DE O ZAMAN TÜRKIYE GIBI IRK DEVLETIYLE NIYE 80 YILDIR CALISIYOR KOMUNIZME KARSI NIYE BIZIMLE ANLASTI BU KADAR IRKCILIGA KARSIYDI DA

Yorumcu dogru söylemis, bence'de suç degil, irkçilik her kez'de yansiyabilir ve herkezin içinde vardir, ama irkçiliginin haklisi'da haksizligi'da vardir...

oğuz
01-14-2007, 04:42 AM
Ilginc gercekmi acaba ??
Konuya donecek olursak emre mac esnasında kızıp birsey demis olabilir buyutuluyor bence basında olayı tam anlatmıyor mesela kime ne dedigi idda ediliyor vs .

Ciddi bir futbol dergisinde okumuştum...
Konuyla ilgili ise;Emre birilerinin ISIR,TÜKÜR,TEKMELE mantığı ile büyütüldü.GS'da oynarkende hırçındı,Yurt dışındaykende,Milli takımdaykende...Bel altından vurmayı iyi öğrendi...

oğuz
01-14-2007, 04:43 AM
irkçiliginin haklisi'da haksizligi'da vardir...

İğneyi kendine çuvaldızı başkasına demişler :rolleyes:

benay
01-14-2007, 04:45 AM
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına demişler :rolleyes:

Anlamadim ki, ne demek ???

KaskırJürek
01-14-2007, 04:53 AM
Irkı olmayan avrupa melezleri ırkçılık yapsın da biz yapmayalım mı?

oğuz
01-14-2007, 05:31 AM
Anlamadim ki, ne demek ???

Fransada yaşayan bir Türk olarak gördüğünüz muameleden memnunmusunuz ?

oğuz
01-14-2007, 05:32 AM

Başkasını ayıplarken aynı ayıbı siz işliyorsunuz ?

KaskırJürek
01-14-2007, 05:47 AM
Başkasını ayıplarken aynı ayıbı siz işliyorsunuz ?

Dağlar kadar fark var, aynı değil.

Biz ırkımızı seviyoruz, diğer milletlerle dost olabiliyoruz.

Onlar ırkları olmadığı halde ''beyazlığı'' (onlara göre ''beyaz ırk'': ne demekse??...) savunurlar. Farklı olan herkesi ve herşeyi dışlarlar ve nefret ederler. Sapık, ahlaksız ve de cimridirler... :D
Kısaca böyleler.

kurshad
01-14-2007, 05:53 AM

Yapmayalim...Irkcilik bir insanlik ayibidir. Turk tarihinin hicbir yapraginda boyle bir ideoloji yeralmamistir.
Milletimizi sevelim ve yuceltmeye calisalim fakat hicbir insani sirf irkindan dolayi kucuk gormeyelim.

Seckjin Khan
01-14-2007, 06:29 AM
Emre'yi biraz tanıyorsanız kesin küfretmiştir :lol:

METE
01-14-2007, 07:13 AM
Bizim Irkciligimiz farkli onlarinki farkli onlar kendilerinden olmayan herkesten nefret ederler yurtdisinda yasayanlar bunu iyi bilirler ne kadar onlarin kulturune uyum saglasinzda hatta hristiyan bile olaniz sizi kabullenmezler .
Bizimki kendi insanimiza olan sevgidir .

dadash_serkan
01-14-2007, 12:16 PM
ırkçılık yapmış diyorlar iyi hoş da işte ne yapmış.küfür etmişse bile mesela ... ingilizi gibi bişeymi demiş bunları bilmiyoruz o yüzden yorum yapmıyorum ama şöyle bir şey varki bi ırkda yüksek %ye sahip kötü bir özellik varsa ve de siz bunu tasvip etmiyorsanız bu ırkçılık değildir.Bu yüzden biz ingilizlerin ne olduğunu iyi biliyoruz :)

Aybike
01-14-2007, 05:11 PM
Oğuz bey...
Avrupada yaşamamış biri olarak yorum yapmayın..
ben emrenin hangi şartlar altında kufrettiğini aşağı yukarı tahmin ediyorum ve ona yuzde yuz hak veriyorum..
Madem gerek duydun bende sana bır olay anlatayım hemde bılakıs yaşadığım olay..
Oğlum 5 yaşından beri futbol oynar ..iyi bir oyuncudur..Alman takımlarında oynadı..
onun bir macında,karşı takımın oyuncularından biri (SIRP) oyun boyunca cocuğu tahrık etti..vurdu iteledi kufretti..kıyıdan nerdeyse ben saldıracam o hale geldi..
Antronoru işaretle sakın ol filan diyor..
neyse cocuk kaleye doğru kosarken bu geldi arkadan topuğuna vurdu..
can acısıyla yere düserken oğlum,
- ulan bosna tohumu diye bağırdı..:)
oğluma edilen hakretleri duymayan hakem bunu duydu..ceza aldı...:)

birde amerikalı sıyahı bir arkadaşım vardı..musluman eva adında..bana şunları demişti.
-Bizim insanlarımız cok tehlikeli hele erkeklerimiz ..sakın yasadığımız soykırımlara aldanıp acımayın..Kurulumus saatli bomba gibiler..
ben ona kunta kinte den bahsetmistimde:)

oğuz
01-15-2007, 02:02 AM
Oğuz bey...
Avrupada yaşamamış biri olarak yorum yapmayın..
ben emrenin hangi şartlar altında kufrettiğini aşağı yukarı tahmin ediyorum ve ona yuzde yuz hak veriyorum..
Madem gerek duydun bende sana bır olay anlatayım hemde bılakıs yaşadığım olay..
Oğlum 5 yaşından beri futbol oynar ..iyi bir oyuncudur..Alman takımlarında oynadı..
onun bir macında,karşı takımın oyuncularından biri (SIRP) oyun boyunca cocuğu tahrık etti..vurdu iteledi kufretti..kıyıdan nerdeyse ben saldıracam o hale geldi..
Antronoru işaretle sakın ol filan diyor..
neyse cocuk kaleye doğru kosarken bu geldi arkadan topuğuna vurdu..
can acısıyla yere düserken oğlum,
- ulan bosna tohumu diye bağırdı..:)
oğluma edilen hakretleri duymayan hakem bunu duydu..ceza aldı...:)

birde amerikalı sıyahı bir arkadaşım vardı..musluman eva adında..bana şunları demişti.
-Bizim insanlarımız cok tehlikeli hele erkeklerimiz ..sakın yasadığımız soykırımlara aldanıp acımayın..Kurulumus saatli bomba gibiler..
ben ona kunta kinte den bahsetmistimde:)

Sırp asıllı oyuncunun yaptığını ceza tahtasına asarken Emre'ye AFERİNMİ diyeceğiz ?

Aybike
01-15-2007, 02:23 PM
Hayır anlayacaksın...
yasamadan yorum yapmayacaksın..
ve birde cımbomu kıskanmayacaksın...........:)