PDA

View Full Version : Alparslan Türkes

Pages : [1] 2

afsharkizi
01-14-2007, 04:21 AM
Milletimizin yetiştirdiği son Başbuğ'un hayat hikayesinin başlangıcında da göç var. Yıl 1860 Orta Anadolu'da, Kayseri'nin, Pınarbaşı ilçesi'nin Yukarı Köşkerli Köyünde meskun Avşar Obalarından Koyunoğlu ailesi bir toprak meselesi yüzünden kavgaya girişince Sultan Abdülaziz'in fermanıyla Kıbrıs'a sürgün edilir. Yıl 1917 ve Kasım'ın 25'i, öğle vakti.. yer, Lefkoşe. Haydarpaşa Mahallesi Kirlizade sokağı 13 numaralı mütevazi evde, Kıbrıs'a yerleşen Koyunoğlu soyuna mensup Tuzlalı Ahmet Hamdi Bey ve eşi Fatma Zehra Hanımın Ali Arslan adını verdikleri oğulları dünyaya gelir.

Yıl 1921 ve 4 yıl 4 ay 4 günlük Ali Arslan, annesi tarafından yıkanır, yeni elbiseler giydirilir ve devrin âdetince fesi mücevherler ile süslenerek Sarayönü ilkokul'una (Sibyan Mektebi) gönderilir. Sarıklı ve mübarek bir Osmanlı Uleması olan Hoca Efendi'nin dizi dibine çöken Ali Arslan'ın ağzından çıkan ilk söz bir euzü besmeledir. Ey Rahman ve Rahim olan Allah'ım, annem beni yetiştirdi bu mektebe yolladı, okuyup yetişip, milletime hizmet etmek istiyorum dermişcesine bir besmeledir, Ali Arslan'ın ağzından dökülen..

Birbirinin ardısıra gelen ilkokul ve Rüştiye yılları ve herbiri birbirinden daha değerli Hüsnü Bey, Selahattin Bey, Mehmet Asım Bey, Ragıp Tüzün Bey, Turgut Bey, Osman Zeki Bey ve Faiz Kaymak gibi Türklük ve Türkçülük şuuruyla bilenmiş birer hançer olan hocalarından feyz alır. Onlar Ona müfredatın yanısıra Kıbrıs Türklerinin yalnız olmadığını Devlet-i âli Osman bakiyesi hür ve müstakil Türkiye'nin yanısıra yeryüzünde kendileri gibi bahtsız esaret altında milyonlarca Türk olduğunu da öğretirler. Dahası Osman Zeki Bey Ali Arslan'ın adını adeta senin adın "Alparslan olsun" ve Sultan Alpaslan'a denk bir yiğit Türk ol, diyerek değiştirir.

Küçük Alparslan'ın doğup, yetiştiği o yıllarda, Piyale Paşa yadigârı Kıbrıs, sevgili Yeşilada'mızın tamamı ingiliz işgali altındadır ve Türk'ün istiklâlini kaybetmesinin ne demek olduğu Onun ruhunun derinliklerine şuurunun uyanmağa basladığı günden, çocukluk yıllarının başlangıcından başlayarak siner. O her gece Türkiye'ye gidip asker olmayı ve gelip ata-baba ocağını kurtarmanın düşüyle uyur, uyanır.

Yıl 1933 ve Alparslan'ın artık işgal altında, esaret altında yaşamağa dayanacak gücü kalmamıştır. Babası Ahmet Hamdi Bey'i ve Annesi Fatma Zehra Hanım'ı ikna eder, aile mallarını satıp savar yanlarında oğulları Alparslan ve kızları Dervişe olduğu halde, ak toprakların, hür toprakların, Türk'ün Türk olduğundan utanmadığı, boynunun eğik olmadığı toprakların, anavatanın, Türkiye'nin yoluna düşerler; Viyana vapuru ve.. ver elini istanbul...

Ailesi istanbul'a yerleşince Alparslan'ın ilk işi Kuleli Askeri Lisesi'ne kayıt olmak olur. Artık O yüreğinin Onu çağırdığı yerde ve düşlerinin peşindedir. O düşlerini düşleyen baskaları da vardır istanbul'da... Derlenip toparlanmışlar, Türklük, Türkçülük ülküsünün O bir daha hiç inmeyecek olan bayrağını açmışlardır. O Yüce Dilek, O aziz Ülkü, O muhteşem düşler, özellikle, bir Ülkü devi olan Atsız Hoca'nın canevinde, ocağında pişer ve sohbetlerle, şiirlerle, dergilerle, romanlarla mektuplarla Türk aydınlarının gönlüne cemre cemre düşmekte ve yayılmaktadır. Onlarla tanışır, buluşur Alparslan Türkes.

Yıl 1936 Kuleli Askeri Lisesi'ni pekiyi derece ile astegmen olarak bitirince Ankara ve Harp Akademisi yillari baslar. 1938'de Harbiye'den mezun olur, artik O Türk Ordusu'nun genç bir tegmenidirve Türk Milleti'nin emrindedir. Yil 1940 Isparta'da gönlünü Muzaffer Ana'ya kaptirir ve evlenirler. Ayzit, Umay, Selcen, Sevenbige (Çagri) ve Yildirim Tugrul adli çocuklarla çiçeklenir bu evlilik ve bozkurtlarin Muzaffer Ana'sinin 1974 yilinda elim kaybindan sonra 1976 yilinda, Sevâl Hanim'la yaptigi ikinci evliliginde de Tanri Onu Ayyüce ve Ahmet Kutalmis adli iki evlât daha vererek sevindirecektir.

Yil 1944 3 Mayis.. Ankara'da eski tabirle bir nümayis yani gösteri veya yürüyüs vardir. Türk'ün, Türklügün ölmedigini, ölmeyecegini ve yükselen Türkçülük bayraginin bir daha hiçbir sekilde inmeyecegini gösteriyorlar. Hem dosta hem düsmana... hem devlet hizmetindeki gafillere hem de yurda sizmaga çalisan hainlere, Asya bozkirlarinda yaratilan bozkurt soylularin bozkurt torunlarinin, bir kaç çakalin günü birlik menfaatleri için göz yumduklari kizil yilanin farkinda ve onun basini ezme azminde olduklarini gösterirler.

Şâirin öz yurdunda garipsin, özyurdunda parya dedigince tutuklanir Türkçüler... Devrin dalkavuk iktidarinin uyduruk nedenlerle açtigi Türkçülük-Turancilik Davasi baslar. Türkçüler tabutluklara atilirlar, iskencelere ugrarlar. Türkiye'de Türk Milliyetçisi olmanin bedelidir bu... Genç Üstegmen Alparslan Türkes'te bunlar arasindadir. 20 Ekim 1944'te kendisini "vatan hainligi" suçlamasiyla sorgulayan mesnedsiz Savciya "Diger saniklar gibi bana da vatan hainligi isnad edilmistir. Bunu şiddetle redderim. Ben yeryüzünde herseyden çok milletimi ve vatanimi severim." diye haykirir. Ancak mahkeme tarafindan, 9 ay 10 gün hapis cezasina çarptirilir ve bir yildir hücre hapsi yattigi için tahliye edilir.

Kendisine verilen cezada daha sonra Askeri Yargitay tarafindan bozulur ve 2. numarali mahkemede beraat eder. Bu onun Türk Milliyetçisi oldugu için zindanlara ilk atilisidir ve son olmayacaktir. Ülkücü olmak çileye talip olmaktir, nimete, ikbale degil. O da Türklük Ülküsü için zaman zaman siddeti artan çileyi bir ömür boyu bir an bile tereddüt etmeksizin ve yakinmaksizin, çekmis ve çile çekmeyi seref bilmistir.

afsharkizi
01-14-2007, 04:22 AM
Yil 1947 Alparslan Türkes ve 15 diger Türk subayi, A.B.D. Kara Harp Akademisi ve Piyade Okulunda iki yillik bir süre egitim görürler. Bu arada ülkemizden Kars ve Ardahan civariyla Bogazlardan üs talep eden Sovyetler Birligi'nin Komünizm maskesi ardina saklanmis, o eski ve degismez "moskoflugu" ayan beyan ortaya çikar. Bu atmosferde yurda dönen Alparslan Türke? Gelibolu ve Çankiri'daki görevlerinden sonra 1951 yilinda Kurmaylik sinavini kazanir ve 1955 yilinda Harp Akademisi'nden Kurmay Binbasi olarak mezun olur.

Yil 1955 dis görev için açilan sinavi kazanarak A.B.D. Pentagon'da NATO Türk Temsil Heyeti üyeligine atanir. Bu arada ... Üniversitesinde Uluslararasi Ekonomi egitimi görür. 1957 yilinda Türkiye'ye döner.

1959 yilinda Almanya'ya Atom ve Nükleer Okulu'na gönderilir ve bu okulu basariyla bitirir. O artik bir Kurmay Albaydir.

Yil 1960, tarih 27 Mayis öteden beri örgütlenen ve memlekette kardes kavgasini önleyerek bazi reformlar yapmayi hedefleyen Milli Birlik Komitesi'nin ülke yönetimine el koydugunu açiklayan bildiriyi radyodan okuyan kisi ve "ihtilâl'in kudretli Albayi"dir. Kurmay Albay Alparslan Türkes ihtilâl hükümetinde Basbakanlik Müstesarligi görevini üstlenir. Bu vazifesi esnasinda Devlet Planlama Teskilati, Devlet istatistik Enstitüsü ve Türk KültürünüArastirma Enstitüsü gibi kurum ve kuruluslari kurar. Ancak Milli Birlik Komitesi arasinda ortaya çikan anlasmazliklar nedeniyle, 13Kasim 1960'ta Kurmay Albay Alparslan Türkes ve "ondörtler" olarak bilinen arkadaslari Komite'nin diger üyelerince emekliye sevkedilerek tasfiye edilirler ve zorla evlerinden alinip yurtdisinda görevlendirilmek suretiyle sürgün edilirler. O da 19 Kasim'da Türkiye'nin Hindistan Büyükelçiligi müsaviri sifatiyla sürgüne gönderilir.

1961-62 1963 yilina kadar 2,5 yil, yönetimi elinde bulunduranlarca Alparslan Türkes'in Türkiye'ye dönmesine müsaade edilmez. Yil 1963 tarih 23 Mart Alparslan Türkes sürgünden yurda döner. Dava arkadaslariyla birlikte kadro olusturup partilesmek amaciyla "Huzur ve Yükselis Dernegi" adli bir dernek kurar. Kisa bir süre sonra Talat Aydemir'in giristigi darbe tesebbüsüne karistigi iddiasi ile tutuklanir ve Mamak Askeri Cezaevinde dört ay hücre hapsinde yatar, yargilanir ve beraat eder.

Tarih 31 Mart 1965 saat 11.00 de Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katilir. .

Tarih 1 Agustos 1965 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Büyük Kurultay'inda Genel Baskanligina seçilir. Ayni yil yapilan genel seçimlerde Ankara milletvekili seçilir. Yil 1969 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adi Milliyetçi Hareket Partisi amblemi de Üç Hilâl olarak degistirilir. O yil yapilan genel seçimlerde Adana milletvekili olarak seçilir.

ilki, 31 Mart 1975 -13 Haziran 1977 yillari arasinda ve ikincisi de 1 Agustos - 31 Aralik 1977 tarihleri arasinda Süleyman Demirel baskanliginda kurulan koalisyon hükümetlerinde MHP Genel Baskani olarak, Basbakan Yardimciligi ve Devlet Bakanligi yapar. Ülkü Ocaklari, Büyük Ülkü Dernegi ve diger mesleki örgütlenmeler baslar. 1968 Yilindan itibaren marksist ve bölücü gençlik hareketleri üniversitelerde yuvalanir ve üniversite özerkliginden istifade ederek buralari silah, cephane deposu haline getirerek "Kömünist Devrim" için üs haline koyarlar. Üniversiteler isgal altindadir. Her yer Lenin'in Stalin'in Mao'nun resimleri ve komünist sloganlarla doludur. Komünist yeralti örgütleri "sehir gerillasi" mi "kir gerillasi" mi tartismalari yapmakta okullara kendilerine tabi olanlardan baska hiç kimseye hayat hakki tanimamaktadirlar. Bunun üzerine Basbug Alpaslan Türkes toplanan çok az sayidaki gence verdigi seminerlerle onlari komünizm konusunda aydinlatmaya ve alternatif olarak da Türk Toplumculugunu, Türk Milliyetçiligini anlatir. Kisa zamanda çogalan gençler örgütlenmege baslarlar. Doktriner Türk Milliyetçiligi safhasi baslamistir. Türk Milliyetçileri Dokuz Isik, dokuz prensip etrafinda toplanirlar.

Bu gelismelerden rahatsiz olan Türklük ve Türkçülük düsmanlari özellikle de Komünist örgütler kendilerine okulda, fabrikada, köyde, kentte, dagda her yerde ama heryerde karsi çikip mücadele eden Ülkücü Hareket'e karsi savas ilan ederler ve 12 Eylül 1980'e kadar 5000 civarinda Ülkücüyü sehit ederler. Devlet'in zaaf içinde oldugu düsünülen "zinde güçler"i birseylerin yani ihtilâlin sartlarinin "olgunlasmasi" için daha fazla kanin akmasini beklemektedirler.

Basbug için 1978, 1979, 1980 yillari bir çogunu bizzat kendisinin yetistirdigi binlerce ülküdasinin Komünist çetelerce katlediligini gördügü, kan aglayan bir yürekle her seye ragmen kaybetmedigi sogukkanliligiyla bir iç savasi önledigi izdirap dolu yillardir.

12 Eylül 1980 sabahi pusudakiler yeterince olgunlasan sartlarin neticesi ihtilâllerini yaparlar.

Basbug Alparslan Türkes ve Türkiye'nin komünist bir ihtilâle kurban olmasini engelleyen Ülkücü Hareket sanik sandalyesinde, idam sehpalarindadir. Mamaklar ve C5'ler bu sürecin sekillendigi teslim olur. Cunta tarafindan tutuklunan Basbug, önce 1 ay Uzunada'da daha sonradamekanlardir. Basbug 12 Eylül'den üç gün sonra Ankara Askeri Dil Okulu'nda ve hastalandigi dönemde de Mevki Hastahanesi'nde 4,5 yil hapis yatar. O ve 218 Ülkücünün idami istenir, 9 Nisan 1985'de tahliye olur ve beraat eder.

Tarih 6 Eylül 1987.. Yapilan referandum neticesi diger siyasilerle birlikte Basbug'a da konulan siyaset yapma yasagi kalkar ve Basbug Milli Ülküyü iktidar yapmak davayi kitlelere anlatmak için yine meydanlardadir.

Tarih 4 Ekim 1987.. Milliyetçi Çalisma Partisi olaganüstü kongresinde Genel Baskanliga seçilir.

Tarih 20 Ekim 1991.. Genel seçimlerde MÇP'nin RP ve IDP ile yaptigi seçim ittifaki neticesi Yozgat milletvekili seçilir. Basbug, son kez T.B.M.M.dedir. Bu dönemde ülkemizi kasip kavuran bölücü teröre karsi en etkili mücadeleyi O gerçeklestirir.

Tarih 27 Aralik 1992.. Oniki Eylül'ün kapattigi partilerin tekrar açilabilmesini saglayan degisiklikler neticesi toplanan MHP'nin son kurultay delegeleri, MHP'nin isim ve amblemini MÇP'nin kullanabilmesine karar verirler. Tarih 24 Ocak 1992 MÇP'nin 4. Olaganüstü kurultayi toplanir ve partinin adini MHP amblemini Üç Hilal olarak degistirir.

Yil 1997... Tarih 4 Nisan...

borcugin
01-14-2007, 05:03 AM
S.A.

İyide ben rahmetli Alpaslan Türkeş'e Başbuğ denilmesini doğru bulmuyorum.

Selametle.

Ahde Vefa
01-14-2007, 05:08 AM
Ben bir Turk-islam ulkucusu olarak buna katiliyorum.

afsharkizi
01-14-2007, 05:11 AM
alparslan türkes allah onu rahmet eylesin yattigi yeri cennet mekan eylesin allah c.c

KaskırJürek
01-14-2007, 05:51 AM
Başbuğ baş komutan demek ise... anadolu Türkünün son Başbuğu ATATÜRK'tür.

afsharkizi
01-14-2007, 05:55 AM
bana göre manevi taraftan atatürk ve basbugnun ikisi yerleri ayridir bence..

basbug ülkü icin savasti atatürk devlet icin savasti allah ikisinide rahmet eylesin

KaskırJürek
01-14-2007, 06:04 AM
bana göre manevi taraftan atatürk ve basbugnun ikisi yerleri ayridir bence..

basbug ülkü icin savasti atatürk devlet icin savasti allah ikisinide rahmet eylesin

Atatürk endirekt olarak Türk Dünyası için savaştı.
Türkeş, Nıhal Atsız'ın nasihatlarını dinleseydi belki farklı olurdu.
Arkasında yorum yapmak istemiyorum. Bize ters olan birşey daha var, kızını kürde verdi...

Tabriz_Han
01-14-2007, 06:44 AM
AlpArslan Turkes "Irkci" degildi, Turkes Turk'uz Toresini, Kulturunu onem verdi ve sahip cikti, Avrupanin batakliklarindan cikan Irkciligi RED etti, hem milliyetci hem Irkcili karse, Turk milletin binlerce sene gelistirmis Medeniyetini onem verdi, hem Turk dunya birligi savuncusu, hem dindar ve dindar olmayan kesimlerin birlesmesi ve kardesce darvranmasini destekleyen, ayrikci olmayan, Turk milleti icin cok yahshi calismalar yapan bir Turk YIGITI.

Allah rahmet eylesin

dadash_serkan
01-14-2007, 01:31 PM
Bende Alparslan Türkeş'e Başbuğ diyenlerdenim.Başbuğ'dur çünki bir ülkeyle olmasa da ülke içindeki kansızlarla savaştı, mücadele etti.Devletinin, Milleti için işkence gördü, Türk Dünyası'nın birleşmesi için uğraş verdi.O sadece şovenist bir şekilde Türkçülük yapmadı, vatanın bölünmesini istemeyen kürtlere de kucak açtı.unutmayalım ki bugün Diyarbakır'daki Ülkü Ocaklarının üyelerinin %90'ını kürtler oluşturuyor.
Herkesin görüşüne saygım var ama Başbuğ'uma dil uzatılmasın lütfen!

Demir Kağan
01-14-2007, 02:05 PM
O sadece şovenist bir şekilde Türkçülük yapmadı

Peki kimdir bu sovenist bir sekilde Turkculuk yapanlar?

dadash_serkan
01-14-2007, 02:44 PM
ben illaki birisi yapıyor demedimki :) sadece onun yapmadığını söyledim ;)

Aybike
01-14-2007, 04:47 PM
Peki kimdir bu sovenist bir sekilde Turkculuk yapanlar?

BEN..............:)

Ben Rahmetli turkeşi severim..ulkenin karışık olduğu donemlerde yapması gerekeni yaptı..yani sola karşı bir guc oluşturdu..Belkide cok feci bitecek bişeyleri engelledi..yada oyle sanıyoruz..
ama benim BAŞBUĞUM ATATURK kalacaktır..En azından onun gibi bir kahraman daha cıkana kadar bu boyle...

METE
01-14-2007, 05:18 PM
BEN..............:)

Ben Rahmetli turkeşi severim..ulkenin karışık olduğu donemlerde yapması gerekeni yaptı..yani sola karşı bir guc oluşturdu..Belkide cok feci bitecek bişeyleri engelledi..yada oyle sanıyoruz..
.

Mesela nasıl feci seylerden kurtarmış aybike hanım ? Bencede oyle sanıyorsunuz
Merak ediyorum sol diyince sizin aklınızdan ne geciyor ?

Aybike
01-14-2007, 05:31 PM

Sol deyince aklıma gelen su var..
1978 de...
beni izmirde kolej cıkısı karamursel magazasına kadar kovalayan ve arkamdan
-burjuva piciii diye bağıran gencler..:)
Ve magazaya dalışım beni apar topar baska kılıga sokarak hayatımı kurtaran tezgahtar abi..ve onun dedikleri.
-bilmemnesine koduğumun maocuları...:)
sol deyince yaşadıklarım yeter bana..

galiyev solu değil yani..:)

METE
01-14-2007, 05:38 PM
Durup duruken sizi kovaladılar oylemi ? :D
Ya bu solcular hep boyle okul cıkısı kızları burjuva diye kovalarlar hep :D

Aybike
01-14-2007, 05:40 PM

Evet..uzerimde İZMİR TURK KOLEJI forması var diye...
o zamanlar kolejde okuyanlara burjuva denirdi..
bugun inanılmaz gibi gelir ama o gunleri yasadık maalesef.
ve keşke bende senin gibi alay edebilsem bu konuda..

METE
01-14-2007, 05:58 PM
Solcular boyle sylerle ugrasmaz solculuk turkluk dusmanlıgı degildir ki turk bayragı giyiyorsunuz diye size sldırsınlar solcunun zararı kendine mhp li olunca hapse dusmez insan solcu olunca duser solculuk ozveri ister paylasım insan hakları ozgurluk ister solcu hakkını arar bugun sag oy ver vere simdi ulke ne hallerde ?
Mhp ocaklarınada gittim hicbirsey ogretmiyorlar insanlar psikopat genclik yetistiriyorlar ha dediginde baskına gidecek sorulamayacak kafası calışmayacak
Universiteleri basan ulkuculer okullarda oruc tutmayanları dovenler ulkuculer mafyalık yapanlar ulkuculer ne iyi yapmıs turkes sol a karsı cephe olusturmakla degilmi ?

Aybike
01-14-2007, 06:29 PM
Ben mhpli değilim........................................... ....ırkcıyım..

kurshad
01-15-2007, 05:01 AM
mhp li olunca hapse dusmez insan solcu olunca duser

Sevgili Mete,

1980 cuntasinin hapse attigi onbinlerce ulkucuden haberiniz var mi? Ya asilanlardan??
Pekiyi, "paylasimci ve esitlikci" solcular tarafindan oldurulen binlerce gencecik ulkucuden?

Basin ve yayin organlarinin "cici solcu" taifenin elinde olmasindan dolayi bu insanlar gecmisin karanligina gomulmeye calisildi. Fakat ates dustugu yeri yakar. Ulkuculukten dolayi hayati bambaska mecralara kaymis, yusufiye denilen zindanlarda yahut daragacinda son bulmus olanlar ve onlarin yakinlari unutmadi, unutamadi..

afsharkizi
01-15-2007, 06:01 AM
Bir sürü sehit verdik. kadin sehitlerimiz bile var.

Adana da ilk düstü ülkü icin sehitlerimiz Mürüvet Kekkili 44 yasindaydi evli ve bes cocuk annesiydi. Halk türkülerin ses sanatcisiydi. 16 augustos sabaha karsi evine komunistler basti ve sehit düstü

Ayse Cetinkaya 31 yasinbdaydi, ramazan bayramin 3 günü sehit edildi yine komunistler tarafindan..

Ve Figen Cöktü o daha henüz 20 yasindaydi ve gencecik yasinta o hain kursunlara gitti. Yasina aldirmadan üklüyü savunuyordu ama o hain kursunlar onada geldi . Evine gec saatlerde giren iki komunist millitan tarafindan kursunlararak öldürüldü, cocuk ve kadin tanimadan öldürdüler bu nasil bir insanlik anlagisi

Dulkadiroglu
01-15-2007, 06:02 AM
Başbuğ baş komutan demek ise... anadolu Türkünün son Başbuğu ATATÜRK'tür.

Rejim dusmanı vatan hainlerine karsı vatanını savunan Turkes de Basbugdur...

Dulkadiroglu
01-15-2007, 06:17 AM
Sag sol kavramları amerikanın ulkeleri olmek icin cıkardıgı kavramalrdır lutfen bu terimleri kullanmayın...

BURSA NUTKU

" Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!” İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"

Bu nutkunu dikkatle okuyun...Ataturk'cu gecinip rejim dusmanlıgı vatan hainligi yapanlar Ataturk sizler icin gerekli muameleyi ne guzel ozetlemis!!!Sizce de Atamız olacakları onceden soylememis mi ve Ulkuculer Atamızın Turk Gencliginden bekledigi seyi yapmamıs mı???

METE
01-15-2007, 06:28 AM
Sevgili Mete,

1980 cuntasinin hapse attigi onbinlerce ulkucuden haberiniz var mi? Ya asilanlardan??
Pekiyi, "paylasimci ve esitlikci" solcular tarafindan oldurulen binlerce gencecik ulkucuden?

Basin ve yayin organlarinin "cici solcu" taifenin elinde olmasindan dolayi bu insanlar gecmisin karanligina gomulmeye calisildi. Fakat ates dustugu yeri yakar. Ulkuculukten dolayi hayati bambaska mecralara kaymis, yusufiye denilen zindanlarda yahut daragacinda son bulmus olanlar ve onlarin yakinlari unutmadi, unutamadi..

Onbinlerce ulkucu 2-3 sene yatıp cıktı solcular 20-30 kusur sene cezalar aldı gozaltında kayıp olanlar asılanlar ve dahası ulkucu kesimin henuz gozaltında kayıpları yok hep solcular tarafınadn duyuyoruz gozaltında kayıp olanları aclık grevi yapıp olenler solcu ziyarete gelince gozaltına alınan ailelleri yuruyus yaptıklarında acımasızca coplanıp gozaltına alınan solcular ulkuculer gosteri yaptıgında fiske yok turbanlılar eylem yaptıgında bayan polisler kollarına girerek gozaltına 2 saat nezarethanede tutuktan sonra fiske vurmadan bırakıyorlar solcu kızları bayan olmalarına bakmadan tekme tokat doven polisler ,solcular hep hakkını istemis emperyalizm dusmanı olmustur ve emperyalist duzende acımasızca ezilip pasivize edilmis bugun korkak siyasetten anlamayan bir nesil yetismistir emperyalist duzeni kollayan ulkuculer tepe tepe kullansınlar emperyalizmi .
Alparslan turkes e donecek olursak kendisini hic sevmem milliyetciligi alevilerden uzaklastırmıs sunni turk islam sentezi getirmis milliyetcilik esittir sunnilik mantıgını yerlestirmis kisidir .Onun zamnında MHP mafya idi Devlet Bahceliyi begeniyorum umarım iyi yerlere getirecektir Mhp yi cunku degismeler var mhpde .
Son olarak mhpli cok iyi insanlar var aile dostumuzda var fakat dogru olan Nihal Atsız ın yoludur o zaman turkler icindeki birlik saglanıp catismalar onlenir.

Dulkadiroglu
01-15-2007, 06:36 AM
Onbinlerce ulkucu 2-3 sene yatıp cıktı solcular 20-30 kusur sene cezalar aldı gozaltında kayıp olanlar asılanlar ve dahası ulkucu kesimin henuz gozaltında kayıpları yok hep solcular tarafınadn duyuyoruz gozaltında kayıp olanları aclık grevi yapıp olenler solcu ziyarete gelince gozaltına alınan ailelleri yuruyus yaptıklarında acımasızca coplanıp gozaltına alınan solcular ulkuculer gosteri yaptıgında fiske yok turbanlılar eylem yaptıgında bayan polisler kollarına girerek gozaltına 2 saat nezarethanede tutuktan sonra fiske vurmadan bırakıyorlar solcu kızları bayan olmalarına bakmadan tekme tokat doven polisler ,solcular hep hakkını istemis emperyalizm dusmanı olmustur ve emperyalist duzende acımasızca ezilip pasivize edilmis bugun korkak siyasetten anlamayan bir nesil yetismistir emperyalist duzeni kollayan ulkuculer tepe tepe kullansınlar emperyalizmi .
Alparslan turkes e donecek olursak kendisini hic sevmem milliyetciligi alevilerden uzaklastırmıs sunni turk islam sentezi getirmis milliyetcilik esittir sunnilik mantıgını yerlestirmis kisidir .Onun zamnında MHP mafya idi Devlet Bahceliyi begeniyorum umarım iyi yerlere getirecektir Mhp yi cunku degismeler var mhpde .
Son olarak mhpli cok iyi insanlar var aile dostumuzda var fakat dogru olan Nihal Atsız ın yoludur o zaman turkler icindeki birlik saglanıp catismalar onlenir.

1-Bursa Nutku'nu iyice anlayarak bir oku Atamız son noktayı kac yıl onceden koymus...

2-Rejim dusmanıyla vatanını savunanların aynı cezayı alması cok adaletsiz olurdu zaten ama buna ragmen Ulkuculer yine de cezaya maruz kalmıstır...

3-Bahceli hırsızdır Turkesi begenmeyip onun neresini begeniyosun??

4-Nihal Atsız'ın yolu dogru yol diyosun ama Nihal Atsız'ın 1 numaralı komunist dusmanı oldugunu biliyo musun?biliyosan hem komunistleri ovup hem nasıl Nihal Atsız'ın yolundan gidiyosun??

METE
01-15-2007, 06:59 AM
Ben komunist degilim Solcuları ovdugum taraf haklarını aramalarıdır gerekirse devlete karsı gelebilirsin grev miting vesaire neden hep sol kesim bunu yapıyorda sag kesim yapmıyor ? Bunu yaptıklar icin eziliyorlar komunistlikle ne alakası var? Konuya kızdıgım taraf solcuların vatan haini gibi lanse edilmeleridir kimse vatan haini degil mhplilerde degil ama bugun bir cok eski mhpli cikip onlari yanlis tanımısız birbirimizi tanımamısız yanlıs yapmısız diyor bunu diyenlerin biri eski mhp milletvekili adını hatırlamıyorum soyadı gul olan istanbul milletvekilidir.
Devlet vatandas icin olmalı avrupada bu boyle turkiyede halk devlet icin var devlet bizi somuruyor simdi ben cıkıp gosteri yapsam komunist diye gozaltına alınırım .
Bugun butun Alevilerin milliyetci olmaması hatta milliyetcilikten uzak olmasının sebebidir turkes halbuki en cok milliyetci olması gereken kesimdir aleviler .
Bahceli geldikten sonra Mhp den mafyayı kovdu bu benim onu begenmeme yeterli bir sebeptir .
Atsızı severim cunku turkun inancına karısmadan sadece turk olarak kabul ettigi icindir ve gercek milliyetcilik budur .

Ahde Vefa
01-15-2007, 07:27 AM
Nedense alevilerin cogu solcu oluyor, ne ... varsa :D

METE
01-15-2007, 07:44 AM
Nedense alevilerin cogu solcu oluyor, ne ... varsa :D

Sagcılar hep sunni kesime yonelik politika yaptıklarından :cool: :D

Ahde Vefa
01-15-2007, 07:49 AM
estagfirullah, sunni alevi kardestir....
imanin sartlartini inkar eden bir alevi bile kardesimdir, ne olursan ol yine gel demis Mevlana hz. :)

kurshad
01-15-2007, 08:05 AM
Onbinlerce ulkucu 2-3 sene yatıp cıktı solcular 20-30 kusur sene cezalar aldı gozaltında kayıp olanlar asılanlar ve dahası ulkucu kesimin henuz gozaltında kayıpları yok

Yanlis biliyorsunuz dostum. Bircogu idamla, muebbetle yargilandi. Cuntanin astigi 26 kisinin 9'u ulkuculuk, 14'u komunizm ve kalani adi suclarla ilgili asildi. 1992'lere kadar hapishaneler ulkuculerle doluydu. Bunca gelen affa ragmen halen cezasini cekmekte olanlar var..

KaskırJürek
01-15-2007, 10:01 AM
... vatanın bölünmesini istemeyen kürtlere de kucak açtı.unutmayalım ki bugün Diyarbakır'daki Ülkü Ocaklarının üyelerinin %90'ını kürtler oluşturuyor.

İyi mi yapmış sence?

KaskırJürek
01-15-2007, 10:05 AM
Ya bu solcular hep boyle okul cıkısı kızları burjuva diye kovalarlar hep :D

Burjuvalığında değil güzelliğinden kovalamışlardır :D

KaskırJürek
01-15-2007, 10:29 AM
Ben mhpli değilim........................................... ....ırkcıyım..

:frndshp: :super: :thumbs:

Ahde Vefa
01-15-2007, 10:31 AM
Ulkuculuk guzel bir ideolojidir, cok sukur ki TURK-muslumanim..
Forumdaki ulkucu kardeslerime soyluyorum: milli gorusculer gibi yesil komunist olmayin sakin, burdaki(hollanda) ulkuculerin cogu oyle oldular maalesef.

Ya rab, ya rab guc ver bize, davamiz senin, bu canlar senin icin! Sahlansin artik milletim, sehitler aski icin... Titresin titresin gonuller, acaba bu haykirislar nicin? Bu yurekler desin ki BAYRAK bir VATAN bir ALLAH bir, ulkumuzun ufkunda gunes gibi Turkiyeyi de goruyoruz.. bu misralari soylerken sizler gibi agliyoruz, SEHITLER dile geldi, biz niye susuyoruz? Sehit analari karsimizda magrur magrur bakiyor, iste bakin iste bakin.... TURKIYE ufkunda HILAL ve YILDIZ bulusuyor.

Tabriz_Han
01-15-2007, 10:32 AM
Cok Alevi Ulkucu'de var, Turkiyenin disinda'da Turk-Islam ulkusu cok kuvvetlidir, hatta bu foruma bakiniz, Ozbek Turk kardeslerimizin cogu Turkluk ve Islamiyeti saygi veriyor.

Ulkuculer halkcilik, koyculuk olarak basladi, sosyetde kendini batiya satilmis orf ve adetlerini unutan Avrupali hayranlara karsi cikti o donemler Tv'de, Radyoda v.s Turklukle Turk medeniyetiyle alaka hic birsey goremezdin, ne tarih, ne sanatlarimiz, ne Turkulerimiz tamamen satiliyordi.

Ulkuculer Anadolu insanin temel isteklerini yere getirdi, Turkluk, Dindar, Turk toresi, torenlerimiz, kulturumuz, sanatlarimiz, onlar bundan utanmiyordu GURUR duyordu! halen bazi havali torpilciler bunu anlamiyor cunku onlar Turkleri anlamiyor!

Bayraka sarildilar, kalbinde vatanseverligile mucadele verdiler, ve sadece Turkiye ici degil, cok yardimlar etiler.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/99/Tmt.jpg

TMT

Kıbrıs Türklerinin can ve mal güvenliğini sağlamak,
ENOSİS'e ve bu hedef doğrultusunda yapılan girişimlerle estirilen teröre karşı durmak,
Türklere yapılacak saldırıları geri püskürtmek,
Türk Toplumunun birliğini ve bütünlüğünü sağlamak, ENOSİS'i savunan AKEL'in Türk toplumu içinde ideolojik etkinlik kurmasını ve iç cepheyi bölmesini önlemek,
Rumlara ve İngilizlere karşı Kıbrıs Türklerinin haklarını savunmak,
Anavatan Türkiye ile sıcak ilişkileri ve Türk Halkının Anavatana bağlılığını sürdürmek.

http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep1/kcfoto/14_4.jpg

Azerbaycan, Baku'yu Ermeni teroristlerden koruyanlar

http://www.hurgokbayrak.com/Turk%20dunyasi/alparslan%20Turkes.jpg

Elcibey ve Turkes

http://www.hurgokbayrak.com/devlet%20adamlari/iya/alparslan%20turkes.isayusuf%20alptekin.JPG

IsaYusuf Alptekin Dogu Turkistan baskani ve Turkes

http://www.ulkum.com/arsiv/sey/r/turkistan/kerkuk/m/aturkes_tsonmez_turkmenler.jpg

Nejdet Kocak ve Turkes, Nejdet Kocak Turkmen baskaniydi bu kahraman sehit edildi :(

http://www.ulkum.com/berka/seh/turkmeneli/n_kocak/
http://www.ulkum.com/berka/seh/turkmeneli/n_kocak/ayten_kocak.htm

1980'de Ebu Gareb'de sehit edildi, sehit edilmeden once bunu demis

“Arkadaşlar, ağaç budandıkça yeşerir. Sizden ricam davayı bırakmayın ve sürdürmeye devam edin. Ben şu anda her zamankinden daha huzurluyum. Allah’ımın huzuruna gönül rahatlığıyla çıkıyorum. Bayrağı size teslim ediyorum. Bu bayrağı şerefle taşıyacağınızdan eminim. Doğruluktan ve Allah’ın yolunda asla şaşmayın. Allah’a emanet olunuz.”

AlpArslan Turkes ve Fethullah Gulen

http://www.youtube.com/watch?v=NU0KUV-aJMs

Son zamanlarda, Turklugu en fazla onem verenlendendir, ona cok saygim var.

Ahde Vefa
01-15-2007, 10:35 AM
Fetullah Gulen 40 senede 40 kere degismistir, bugunki Fettulahtan uzak dururdu Alparslan Baskanimiz...

Tabriz_Han
01-15-2007, 10:41 AM
Fethullah Gülen'e MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş de büyük destek vermişti.

Türkeş, Gülen'e gönderdiği mektupta, şunları söylemişti: "Toplumların her alanda kalkınmalarının temel şartı olan manevî uyanışın ve yükselişin öncülüğünü yapmış bulunmaktasınız. Barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği esas alan öze dönüşü, uzay çağına yükselişi başlatmış durumdasınız. Kanada'dan Yakutistan'a, Moğolistan'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar her yerde açılmış bulunan okullar ve üniversiteler millî kültürümüzün ve millî, manevî değerlerimizin bütün insanlığa yöneldiğini göstermektedir."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi

Tarih: 09/01/1997 Sayı: Özel

Çok Muhterem Fethullah GÜLEN Hocaefendi Hazretleri'ne,

Efendi Hazretleri,

Zat-ı âliniz, milletimizin hayatında çok yararlı hizmetlerin yapılmasını sağlamış bulunmaktasınız.

Yetiştirmiş olduğunuz ilim, irfan ve fazilet erbabı kadrolarla milletimizin muhtaç bulunduğu geniş bir eğitim seferberliğini telkinlerinizle başlatmış ve başarı ile devamını temin etmiş bulunmaktasınız. Toplumların her alanda kalkınmalarının temel şartı olan manevî uyanışın ve yükselişin öncülüğünü yapmış bulunmaktasınız.

Barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği esas alan öze dönüşü, uzay çağına yükselişi başlatmış durumdasınız. Kanada'dan Yakutistan'a, Moğolistan'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar her yerde açılmış bulunan okullar ve üniversiteler millî kültürümüzün ve millî, manevî değerlerimizin bütün insanlığa yöneldiğini göstermektedir. Faziletli hayatınız, hiçbir maddî menfaate tamah göstermeyen karakteriniz size karşı halkımızda büyük bir güven uyandırmıştır. Yalnız Allah rızasını hedef alan gayretleriniz, birkaç yüzyıldan beri kaybettiğimiz eski dünyamızı yeniden fetih mahiyetindedir.

Susurluk olayı bahane edilerek zat-ı âlinizin temiz isminin gölgelenmek istenmesi çok üzücü olmuştur. Fakat hem milletimiz sizi tanıyor, hem de dünya sizi tanıyor. Kötü niyetlilerin bir şey yapmaları mümkün değildir.

Nazik teşekkür mektubunuza çok teşekkürler ediyorum. Gerçeği söylemek bizim vazifemizdir. Sözü edilen beyanat, doğruyu küçük bir ölçüde kamuoyu önünde açıklamaktan ibarettir.

Cenabı Hak'tan size sağlıklar ve hayırlı uzun ömürler ihsan etmesini ve böylece başlatmış olduğunuz güzel gelişmelerin tamamlanmasını niyaz ediyorum.

Mahsus selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Alparslan TÜRKEŞ

Son zamanlarda Turklugu en fazla onem verenler, Turkleri birlestirme yolunda ilerleyen ve bunun icin buyuk caba ve calismalar yapan bana gore en basarili olanlar Turkes Ulkuculer ve Gulenciler.

Bu benim fikrim, isteyen katilabilir isteyen karsi cikar, o okulardan cikan ve sakir sakir Turkce konusan, Turklere seven, kendi medeniyetin nekadar hos oldugunu bilen Turkiye disinda kardeslerimi ve bacilarim icin bu okularin faydasi olmus.

Ahde Vefa
01-15-2007, 10:48 AM
alparslanturkes.org adli websitede bu konuya cok farkli bakiyorlar ama Tabriz Han dostum, bi goz at ;) ..

KaskırJürek
01-15-2007, 10:57 AM
Soydaşlar, sizleri, Hüseyin Nihal Atsız'ın makalelerini okumaya davet ediyorum :)
Türk Ülküsünü, ustasından öğrenelim:D

kürdü Oğuz'un 25. boyu ilan edenlerle bir yere varılmaz.

Tabriz_Han
01-15-2007, 11:18 AM
Avrupanin batakliklarindan cikan "IRKCILIK"dan bir yere'de varilmaz, Irkcilik bir Avrupali hastaligi'dir, bizim medeniyetimzde ve tarihmizde Irkciligin yeri yoktur. Bizde irkcilik olamaz, milliyetcilik dogal'dir ve iyi birsey'dir ama herseyin asirisi sonunda kotuye gider.

KaskırJürek
01-15-2007, 11:26 AM
Avrupanin batakliklarindan cikan "IRKCILIK"dan bir yere'de varilmaz, Irkcilik bir Avrupali hastaligi'dir, bizim medeniyetimzde ve tarihmizde Irkciligin yeri yoktur. Bizde irkcilik olamaz, milliyetcilik dogal'dir ve iyi birsey'dir ama herseyin asirisi sonunda kotuye gider.

Avrupalı'nın Xenophobie'si değil bizimkisi. Soyculuk.

METE
01-15-2007, 11:47 AM
Burjuvalığında değil güzelliğinden kovalamışlardır :D
Hehehe cok guldum yahu dogru soyluyosun bencede :D

dadash_serkan
01-15-2007, 01:31 PM
İyi mi yapmış sence? en azından dağlara çıkıp vatan haini olmalarından iyidir diye düşünüyorum, Başbuğ Türkeş burda nabza göre şerbet vermiştir.
Ülkücüler devlet, asker...vb tarafından yanlı olarak korundu gibi şeyler söyleyenlere arkadaşlar gerekli cevabı vermiş+Alparslan Türkeş'in maruz kaldığı işkenceleri araştırmaları tavsiye ederim.Bir tavsiyem daha olacak Ülkücülüğün özünü bilmeyen arkadaşlarım Alparslan Türkeş'in 9Işık kitabını okusunlar.Ha şu denebilir Ülkü Ocakları'nda bundan 3-4sene öncesine kadar it-kopuk fazla miktardaydı, amacının dışındaydı çoğu yer.Fakat şimdi yeni bir yapılanma var: daha kültürlü, ahlaklı insanlar katılıyor günden güne.Ben aktif olarak 3senedir Ülkü Ocaklarıyla bağımı kesmiştim, çünki amacından çıkmıştı ancak şimdi bizim okulun kolundaki faaliyetleri görünce tekrar girmeye karar verdim.Seminerler, durumu iyi durumda olmayan arkadaşlara ders anlatımı, maddi-manevi yardım..vs gibi çok güzel eylemler içindeler ve artık siyah takım elbiseli beyaz gömlek ve çoraplı, elinde tesbih gibi aksesuarlara sahip, kantinin istediği yerini kendi yeri ilan eden, oturan olursa haddini bildiren resiler yok çok şükür:)
Hak, adalet, emeğin karşılığını istemek gibi haklar zaten İslam'ın temelinde yatmaktadır.O yüzden bunlar sadece solda varmış gibi göstermeyelim derim ben.Ankara'da ve ya büyük şehirlerde olan arkadaşlar genelini kominist, emek düşmanı solcuların oluşturduğu yaratıkların eylemlerini bilirler.Eylem yaptıkları yerde taş üstünde taş, sağlam cam, araba bırakmazlar...konuşacak o kadar çok şeyim varki sayfalara yetmez:rolleyes:

Aybike
01-15-2007, 01:42 PM
Hehehe cok guldum yahu dogru soyluyosun bencede :D

Ne guluyonuz beaaa..
Siz benim kaçarken yuzumun aldığı hali gorseydiniz
anlardınız..zaten ondan sonra okulun maraton takımında yer aldım :)
guzellikmiş...kım kaybetmış ben bulayım onu...
ayrıca musluman ırkcı olmaz diyenlere....
Benı boyle ırkcı yapanlara anlatın onu...canımıza tak etti artık..yok arkadaş bole olmuyor türk hep alttan alacak değil..bıttı o gunler...bişeyler değişmeli artık...
DADAŞ kardeş artık oyle kahramanlık cığlıkları atmaklada olmuyor..devir hareket devri.
ben ne yapacağım demiyecek yapman gerkeni yapacaksın..MUHTAC OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASIL KANDA VAR ZATEN DİMİ..:)

dadash_serkan
01-15-2007, 01:56 PM
Allah(c.c)'a şükür var da işte makine mühendisliği okumak biraz elimi kolumu bağlıyor :) iki işi bi arada anca götürebiliyorum, biraz daha artarsa yüküm ajdar olur çıkarım Allah korusun :D

Aybike
01-15-2007, 01:59 PM
Allah(c.c)'a şükür var da işte makine mühendisliği okumak biraz elimi kolumu bağlıyor :) iki işi bi arada anca götürebiliyorum, biraz daha artarsa yüküm ajdar olur çıkarım Allah korusun :D

Bak işte anlatmak istediğim buydu..sen uzerine duşeni yapıyorsun OKUYORSUN..
kalemin kılıcın olacak..Bu ulkenın milliyetci ,okumus eğitimli,bilge ınsanlara ihtiyacı var..
Slogan atmayla olmuyor bu işler ..yoluna devam...

dadash_serkan
01-15-2007, 02:17 PM
Eyvallah ;)

Aybike
01-15-2007, 02:21 PM
Eyvallah ;)

tipin bana cok tanıdık geliyor..
berlinde akrabaların varmı?
Dursun Yiğiti tanırmısın..?

Demir Kağan
01-15-2007, 02:23 PM
Bak işte anlatmak istediğim buydu..sen uzerine duşeni yapıyorsun OKUYORSUN..
kalemin kılıcın olacak..Bu ulkenın milliyetci ,okumus eğitimli,bilge ınsanlara ihtiyacı var..
Slogan atmayla olmuyor bu işler ..yoluna devam...

Allah beaaaaa. :lol:

Kim tutar abla seni. :cool:

Aybike
01-15-2007, 02:28 PM
Allah beaaaaa. :lol:

Kim tutar abla seni. :cool:

Evet tutmayın beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....:)

KaskırJürek
01-15-2007, 02:36 PM
Evet tutmayın beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....:)

Seni kim tutar? Maraton güzeli :lol:

Aybike
01-15-2007, 02:37 PM

sen beni, 20 lik sanıyon galiba.:)
o anlattığım 30 sene evveldi beaaaaaaaaaaa....:)

Demir Kağan
01-15-2007, 02:40 PM

Ohhhhho ohhoooo. :evil:

Aybike
01-15-2007, 02:42 PM
Ohhhhho ohhoooo. :evil:

kem kum felan ...:uups:

KaskırJürek
01-15-2007, 02:46 PM
sen beni, 20 lik sanıyon galiba.:)
o anlattığım 30 sene evveldi beaaaaaaaaaaa....:)

Pardon :?
Abla mı desem, teyze mi?

Aybike
01-15-2007, 02:49 PM
Pardon :?
Abla mı desem, teyze mi?
yasın 30 un altındaysa teyze..ustuyse abla dıyecen...:)

KaskırJürek
01-15-2007, 02:54 PM
yasın 30 un altındaysa teyze..ustuyse abla dıyecen...:)

:D Tamam teyzeciğim... Ben 25im.

dadash_serkan
01-15-2007, 03:10 PM
tipin bana cok tanıdık geliyor..
berlinde akrabaların varmı?
Dursun Yiğiti tanırmısın..? yok teyzem(21 yaş) bizim sulalede bi gurbetcimiz eksik zaten :) bi dergide, bi sitede falan gormus olabilirsiniz:cool:

teginalp
01-17-2007, 01:22 PM

Yakalarında Atatürk rozeti ile siyaset sahnelerinde görünen, sonra Ata'nın sol elle asker selamı veren karakalem resmini rozet yapıp yakalarına takan, sonra tepkilere dayanamayıp Kocatepe'de resmini bayraklaştıran, sonra Burjuva Kemal'i atıp marx, lenin mao che vs. gibi milli kahramanlarını bayraklaştırarak silahlı devrim provalarına girişen bir grup ............

Başka bir tanım gelmiyor aklıma.
İşte Rahmetli, bunlara karşı vatanını, milletini, dinini seven gençleri bilinçlendirip örgütlenme faaliyetlerini başlattığı için Başbuğ'dur.

Demir Kağan
01-17-2007, 03:58 PM
Yakalarında Atatürk rozeti ile siyaset sahnelerinde görünen, sonra Ata'nın sol elle asker selamı veren karakalem resmini rozet yapıp yakalarına takan, sonra tepkilere dayanamayıp Kocatepe'de resmini bayraklaştıran, sonra Burjuva Kemal'i atıp marx, lenin mao che vs. gibi milli kahramanlarını bayraklaştırarak silahlı devrim provalarına girişen bir grup ............

Hocam gormus gecirmis insanlar olarak, oturup sol hakkinda ciddi ciddi dusunuyor musunuz? Sol en azindan bir seyler uretiyor, sag gibi yerinde sayip, hod ben buyum demiyor.

nurhak
01-17-2007, 11:52 PM
Atatürk'den sonra boyunduruk altında yasıyan diğer Türk Devletlerden bahseden ve onların bagımsızlık mücadelesine önem veren ve bu konuda bu ülkede bir kamuoyu olusmasını saglıyan tek siyasetciydi.Allah rahmet eylesin.

Dulkadiroglu
01-18-2007, 03:16 AM
Atatürk'den sonra boyunduruk altında yasıyan diğer Türk Devletlerden bahseden ve onların bagımsızlık mücadelesine önem veren ve bu konuda bu ülkede bir kamuoyu olusmasını saglıyan tek siyasetciydi.Allah rahmet eylesin.

Ruhu sad mekanı cennet olur insallah...

Demir Kağan
01-18-2007, 03:31 AM
Sevmiyorum, sevemedim.

Ahde Vefa
01-18-2007, 07:23 AM
Bizde bazilarin hakkinda oyle dusunuyorduk Demircigim :)

dadash_serkan
01-18-2007, 07:59 AM
Sevmiyorum, sevemedim.saygı duyarız zorla kimseyi sevdiremeyiz zaten.sevgi içten gelen bir duygu ama iyice araştırıpta sevmeyen vatan sever birisini düşünemiyorum

nurhak
01-18-2007, 09:35 AM
Sevmiyorum, sevemedim.Sevgili Demir etrafındakiler bu merhumu bu memleketin insanlarına sevdirmediler,haklısın,ama unutma;TURAN rahmetlininde en büyük hayaliydi...

Ahde Vefa
01-18-2007, 01:12 PM
Dindardi ya Alparslan Baskan, begenemediler ateist kardeslerimiz ..

Demir Kağan
01-19-2007, 06:03 AM
Simdi olmus gitmis bir adamin arkasindan konusmak istemiyorum ama 3 Mayis'ta pismanlik mektubu veren kim?

Turkculugu yolundan cikartip Turk-Islam sentezini isin icine karistiran kim?

"Allah Dagi kadar Turkuz" diyecek kadar aptal nesiller yetismesine sebep olan kim?

27 Mayis 1960 darbesinde devlet hazinesini soyup Ingiliz bankalarina gonderen kim? (Nazli Ilicak yazdi bunu, bir tane MHPli de cikip, hayir oyle degildi diyemedi.)

Kim de kim..

Dini butunmus. Taksim'den asagi Kasimpasa.

nurhak
01-19-2007, 07:31 AM
Demir bu konuda inandıgın kişi....Nazlı Ilıcak....??? bir daha düşün derim,bu konuya sessiz kalınmasına gelince;merhumun etrafını söylemiştim,ilkönce onlar inanmıyordu ki...!!!!

genco
01-19-2007, 12:56 PM
Türkeş'i anlamak için Ülkücü Hareketi iyi bilmek gerekir; kulaktan dolma bilgilerle, iftiralarla değil tabi..

Öncelikle, gerçek Ülkücüleri iyi ayırt etmek gerekir..
Nasıl "İslami terör" olamazsa, ""Ülkücü mafya" da olamaz...
Yani terörün dini olamayacağı gibi Ülkücü'nün de mafyası olamaz...Olsa olsa çapulcu takımı olur öyleleri.. Sepetteki çürük yumurtalardır onlar...

Gerçek olan şu ki: Bir Ülkücü geçinen vardır, bir de Ülkücülük'ten geçinenler vardır... ama hiç birisinin de Ülkücülük'le alkaları yoktur..

Ülkücülük çığ gibi..
Günden güne büyüyor...
Dünyada böylesine uzun ömürlü, böylesine -her geçen gün- çığ gibi büyüyen bir fikir hareketi daha yok?

İşte Türkeş, böyle bir hareketin kurucusydu, lideriydi..

Ülküclüğün kurulduğu yıllarda varolan fikir hareketlerinin hiç birisi yok günümüzde...
Ülkücülük ise sürekli olarak taze filizler veriyor... Yeni yeni Ülkücü nesiller yetişiyor..Hem de tam donanımlı olarak... Bilgisayar çağı Ülkücüleri olarak...En az bir yabancı dil bilen Ülkücüler olarak geliyorlar... Ülkü Ocakları bügün tam bir eğitim yuvası gibi...Milli ve manevi değerler en iyi şekilde öğretiliyor...(Buralarda seminerler veren biri olarak gördüklerimi söylüyorum)

Günümüzde, tabandan gelen, böylesine güçlü bir gençliği olan bir fikir hareketi var mıdır?

Türkeşi başka liderlerle kıyaslamayı doğru bulmuyorum...
Çünkü dönemler, şartlar aynı değil ki!

Türkeş, yaşadığı dönemde, Türk Dünyası'nın Başbuğu olarak anıldı...

Ülkücülerin gönlünde her zaman "Başbuğ" olarak kalacaktır...

(Sevmeyenleri de saygılı olmaya davet ediyorum...)

teginalp
01-19-2007, 01:36 PM
Hocam gormus gecirmis insanlar olarak, oturup sol hakkinda ciddi ciddi dusunuyor musunuz? Sol en azindan bir seyler uretiyor, sag gibi yerinde sayip, hod ben buyum demiyor.

Önce teşekkür ederim. Teveccüh göstermişsin.Böyle bir girişten sonra da elbette ki eleştiriler pamuk kaplı olacakır.
Ömrümün önemli bir kısmı solu ve sağı ciddi ciddi düşünüp kıyaslamak, kararımı verince de davamı araştırıp öğrenmekle geçti.
Eğer fikir bazında üretilmiş şeylerden bahsediyorsan onlar zaten Anadolu Coğrafyasında bizimle beraber vardı. O fikirlerle birlikte azaldı fakat üzerine yeni birşey eklenmedi.
Ne yazık ki bu başlık bu konuyu tartışmak için uygun değil. İstersen bu konuda bir başlık aç, orada yazalım düşüncelerimizi.
Bu arada mürüvvetini mi görüyoruz ne?

afsharkizi
01-19-2007, 01:46 PM
alparslan türkes kayseriliydi onunla gurur duyorum. yani annemin komsu köyü.., bilmiyorum artik akrabalik varmi cünkü annem o köyde bir sürü akrabasi var.. alparslan türkes nur icinde yatasin.. Ûlküyü savundugun icin tskler...

KaskırJürek
01-19-2007, 02:35 PM
alparslan türkes kayseriliydi onunla gurur duyorum. yani annemin komsu köyü.., bilmiyorum artik akrabalik varmi cünkü annem o köyde bir sürü akrabasi var.. alparslan türkes nur icinde yatasin.. Ûlküyü savundugun icin tskler...

Avşar kız, senin Kayserili olduğunu anlamıştım! :wink:

afsharkizi
01-19-2007, 02:48 PM
Avşar kız, senin Kayserili olduğunu anlamıştım! :wink:

nerden bildinki...

KaskırJürek
01-19-2007, 02:54 PM
nerden bildinki...

Altıncı his :D
Genelde Kayserililer Avşar boyundadır...

afsharkizi
01-19-2007, 03:09 PM
tamam... ama birsürüde var türkiyede...

KaskırJürek
01-19-2007, 03:12 PM
tamam... ama birsürüde var türkiyede...

Başka başka... Yozgatta var sanarım... :rolleyes:
Genellikle ordadırlar yanılmıyorsam.

Çorum da Kayı ve Bayat oymağıdır.

afsharkizi
01-19-2007, 03:14 PM
evet dogru.... ic anadoludan horasana kadar..

Tabriz_Han
01-19-2007, 03:51 PM
Turkes, Kibrisli Turk'u degilmidi?

afsharkizi
01-19-2007, 03:53 PM
hayir orda dogmustur ama kayserili pinarbasi ilcesi ve eskiden ismi siradan olan bir köyden ama simdiki ismi oguzlu.. ailesi bir aile davasi yüzünden kibris göcer.. ama asli kayseri

Tabriz_Han
01-19-2007, 04:46 PM
Aslina bakarsan, butun Kibrisli Turkler Karaman ve Kayerili.

afsharkizi
01-19-2007, 04:47 PM
ama onun ailesin kan davasimi artik tam olarak bilmiyorum o yüzden g'ocmüs ler bildigime gøre benim kibrisda akrabalarim varmis

Karayılan
01-20-2007, 01:42 AM
Alparslan Turkes gencliginde Turkcu ideolojiye sahip olmasina karsin sonralari sentezci olmustur. Belki bunu oy toplamak icin yapmistir olabilir zira kendisinin Turkculukten vazgecmis olabilecegine ihtimal vermiyorum. Kendisi saygi duydugum bir liderdir ancak kendisine Basbug demem benim icin son Basbug Ataturktu ve ondan sonrada Turk milletine baska bir Basbug gelmedi ne yazik ki.

yavuz
01-20-2007, 08:45 AM
Soydaşlar, sizleri, Hüseyin Nihal Atsız'ın makalelerini okumaya davet ediyorum :)
Türk Ülküsünü, ustasından öğrenelim:D

kürdü Oğuz'un 25. boyu ilan edenlerle bir yere varılmaz.

Türkiye gibi, Türk-Laz-Kürt-Çerkez-Rum birçok insanın bir arada yaşadığı bir ülkede ırkçılık, aynı zamanda bölücüktür! Dün Rumları attık, bugün Kürtleri, yarın Çerkezleri atarız diye diye birgün zaman Lazlara dahi gelecektir. Türk Milliyetçiliği, ırkçılıktan uzak bir fikirdir. Bu yüzden Milliyetçiliğimizin bilinen en ünlü simaları Alparslan Türkeş, Ahmet Er, Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimler de asla ırkçı olmamışlar ve bunca insanı bir arada tutan Müslümanlığı, Türklük'ten ayırmamışlardır. Bu yüzden, hepsinin de birleştiği nokta Türk-İslam Ülkücülüğü'dür.

Diyeceğim o ki; Nihal Atsız'ın makalelerini okumaya kalırsa Milliyetçilik, Sübhaneke'yi bile unuturuz; "Ya Allah, Bismillah, Allahuekber" sesleriyle yeri-göğü inleten Türk Milliyetçisi'nin hali nice olur?

afsharkizi
01-20-2007, 12:35 PM
ben irkciliga karsiyim cünkü benim yasadigim yerde irkcilik var. eger bende irkici olursam onlar gibi alcalaririm

Tabriz_Han
01-20-2007, 12:47 PM
Tamamen katiliyorum Afshar Kizi, diger mahlerlerde irkcilar var onlar sadece "Turk" yada "Zenci" yada Beyaz olmasan saldiriyor, onlar bizim dusmanimizdir onlarla alakam olamaz.

afsharkizi
01-20-2007, 12:53 PM
Tamamen katiliyorum Afshar Kizi, diger mahlerlerde irkcilar var onlar sadece "Turk" yada "Zenci" yada Beyaz olmasan saldiriyor, onlar bizim dusmanimizdir onlarla alakam olamaz.

Eskiden bende irkcilik vardi ama artik yok eskide ne dankari, ne araplari vb sevmezdim ama. sonra dan farkettim bize irkicilik yapildigmiydi zoruma gidiyordu düsün artik ben neden onlar gibi oluyumki..

KaskırJürek
01-20-2007, 01:22 PM
Türkiye gibi, Türk-Laz-Kürt-Çerkez-Rum birçok insanın bir arada yaşadığı bir ülkede ırkçılık, aynı zamanda bölücüktür! Dün Rumları attık, bugün Kürtleri, yarın Çerkezleri atarız diye diye birgün zaman Lazlara dahi gelecektir. Türk Milliyetçiliği, ırkçılıktan uzak bir fikirdir. Bu yüzden Milliyetçiliğimizin bilinen en ünlü simaları Alparslan Türkeş, Ahmet Er, Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimler de asla ırkçı olmamışlar ve bunca insanı bir arada tutan Müslümanlığı, Türklük'ten ayırmamışlardır. Bu yüzden, hepsinin de birleştiği nokta Türk-İslam Ülkücülüğü'dür.

Diyeceğim o ki; Nihal Atsız'ın makalelerini okumaya kalırsa Milliyetçilik, Sübhaneke'yi bile unuturuz; "Ya Allah, Bismillah, Allahuekber" sesleriyle yeri-göğü inleten Türk Milliyetçisi'nin hali nice olur?

Türkiye laz kürt çerkez bilmem neler ile dolu olduğu gerçek ama, Türkiye Türklerindir ve sadece bizimdir. Onlarla bu toprakları paylaşmak bölücülüktür.

Şu an, etnik azınlıkları atmak gibi bir durum yok. Onları ya asimile edip, diğer Türklerden farklılaşıp uzaklaşacağız, ya da onları eritip, azınlıkları kontrol altına alacağız ve Türkmen kimliğimizi koruyacağız.

8 bin yıllık (kimine göre 12 bin yıllık) tarihimizde, müslüman olduk, hiristiyan olduk, budist olduk... ama kanımız hep aynı kaldı. O yüzden bütün dinlere saygım var, her Türkçü de saygı duymak zorundadır. Dinine kim karışabilir?
Ama din uğruna melezlik...:? O azınlıkları asimile etmek... asla! Zaten sayıları çok fazla, kim kime asimile olacak belli değil.

Dulkadiroglu
01-20-2007, 01:26 PM
Türkiye laz kürt çerkez bilmem neler ile dolu olduğu gerçek ama, Türkiye Türklerindir ve sadece bizimdir. Onlarla bu toprakları paylaşmak bölücülüktür.

Şu an, etnik azınlıkları atmak gibi bir durum yok. Onları ya asimile edip, diğer Türklerden farklılaşıp uzaklaşacağız, ya da onları eritip, azınlıkları kontrol altına alacağız ve Türkmen kimliğimizi koruyacağız.

8 bin yıllık (kimine göre 12 bin yıllık) tarihimizde, müslüman olduk, hiristiyan olduk, budist olduk... ama kanımız hep aynı kaldı. O yüzden bütün dinlere saygım var, her Türkçü de saygı duymak zorundadır. Dinine kim karışabilir?
Ama din uğruna melezlik...:? O azınlıkları asimile etmek... asla! Zaten sayıları çok fazla, kim kime asimile olacak belli değil.

Ben de asimileye karsıyım...kanımızın bozulmasına gonlum razı olmaz...onları baskı altına almak en dogrusu...

Teror orgutu kuranlara 1 kereye mahsus af getirmeye calıscaklarına "teror" olaylarına karısanları sınır dışı edip vatandaslıktan atsınlar...bence bu cok gecerli bir yaptırım olur...

Ahde Vefa
01-20-2007, 01:28 PM
Merak etme hemsehrim, bizim yuce dinimizde de oyledir. bizim inancimizda butun kutsallara saygilu olmak bizim insani gorevimizidir. Hele hele Hz. Ademden Hz. Musaya, Hz. Isadan Hz. Muhammed aleyhisselama kadar butun peygamberlere saygili olmak bizim inancimizin geregidir.

Onun icin biz tarih boyunca hep kiliseye, sinagoga, diger dinlere, diger din adamlarina karsi saygili olmayi bir gorev saymisiz dostum, hosguruyu, saygiyi islamda bulursun.

KaskırJürek
01-20-2007, 01:29 PM

Irkımı seviyorum ve yabancılarla dost olabiliyorum. Ama bir yabancı ile evlenip kanımı bulandırmam. Büyüklerimiz bizden her zaman soyu sopu temiz kız almamızı istediler ve istemekteler.
Karışan Türkler var, ama bunlar üç dört göbek sonra hala dışlanmaktalar.

borcugin
01-20-2007, 01:33 PM
Onun icin biz tarih boyunca hep kiliseye, sinagoga, diger dinlere, diger din adamlarina karsi saygili olmayi bir görev saymisiz dostum, hosguruyu, saygiyi islamda bulursun.
S.A.

Çorumspor harika bir cümle. Saygiyi İslamda bulmak! Harika. Ama her musluman maalesef oyle değil. Hala cahil ve İslamin ozunu anlayamamiş. Bu kisiler İslamiyeti iyi temsil etmiyorlar. Suc İslamda değil. Suc onu İslami adam gibi ogretemeyen sistemimizde. Ermeni, Kurt, Cerkez, Laz hepsi kabul edilir amma... ah iste o amma var ya. Alevi, Bektasi, Şii isen, hele bir de Turk soylu ama Ortodoks ya da Musevi isen yandin.

Herkesin dini ve inanci kendisine. Kimse kimsenin kutsalina dil uzatmamali. Kimse kimsenin inancini sorgulamamali. Bir inanca, bir kulture sapkin diyenler Peygamberimizin Hayatını, sunnetlerini bilmeyenler ve uygulamaktan korkan nefis duskunudurler.

Selametle.

afsharkizi
01-20-2007, 01:33 PM
hic birimiz genetik olarak 100 % türk degildir.. cünkü zaman icinde karismis olabilir...

borcugin
01-20-2007, 01:36 PM
S.A.

Bu fizyolojik genetik irk kavraminda takildiğiniz surece hem kendinize olan guven sarsilir, herkese kuskuyla yaklasirsiniz hem de kendinizi ustte ya da altta gormeye baslarsiniz.

Tam Yahudi oyunu. Fasizm! Irkcilik. Yahudi oyunu.

Amma biri kalkarda benim irkimi sorgularsa, asagilarsa, soyadlarimizla, dilimizle, atalarimizla alay ederse nasibini Allah'tan alsin!

Selametle.

afsharkizi
01-20-2007, 01:38 PM
ama aderlerimiz korumusuk ne mutlu türküm diyene

.....

bizim buralarda yabanciyla evlenen cok o yüzden yorum yapmayacagim

Ahde Vefa
01-20-2007, 01:49 PM
S.A.

Herkesin dini ve inanci kendisine. Kimse kimsenin kutsalina dil uzatmamali. Kimse kimsenin inancini sorgulamamali. Bir inanca, bir kulture sapkin diyenler Peygamberimizin Hayatını, sunnetlerini bilmeyenler ve uygulamaktan korkan nefis duskunudurler.

Selametle.
(AS)
Kuran-i Kerimde Allahu Teala bize, "Sayet Rabbin dileseydi insanlari tek bir inanc uzerinde yaratirdi.Birakin herkes kendi diledigi sekliyle inansin, Ben hak peygamberleri ve hak cagriyi yaparim. Insanlar buna uyup uymamakta serbesttir. Herkes kendi ozgur tercihinin sonuclarina kendisi katlanir" buyuruyor.

Her sey YUCE KITABIMIZda duruyor, en buyuk kaynak Allahin kitabidir dostlar.
ALLAHul alem bis savab (ALLAH daha iyisini bilir )

yavuz
01-20-2007, 01:57 PM
"Ne Alevidir, Ne Sünnidir ben halim.
Dinim İslam, ehl-i sünnettir benim yolum."

Diyor bir şair de...

KaskırJürek
01-20-2007, 02:00 PM
Merak etme hemsehrim, bizim yuce dinimizde de oyledir. bizim inancimizda butun kutsallara saygilu olmak bizim insani gorevimizidir. Hele hele Hz. Ademden Hz. Musaya, Hz. Isadan Hz. Muhammed aleyhisselama kadar butun peygamberlere saygili olmak bizim inancimizin geregidir.

Onun icin biz tarih boyunca hep kiliseye, sinagoga, diger dinlere, diger din adamlarina karsi saygili olmayi bir gorev saymisiz dostum, hosguruyu, saygiyi islamda bulursun.

Ya hemşerim sen ÇorumSporlumusun Fenerlimisin? İki takım tutulmaz...:D

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:02 PM
Ehl-i sunnet vel cemaattir benim yolum diyor,
ve gercekten hak olan, hakikat olan yol o yoldur.

Fakat bu yoldan gitmeyenlere, bu yolun ustunde olmayanlara saygisizlik etmek, hakaret etmek, hatta Turk ise Turklukten men etmek ehl-i sunnet vel cemaattan olan bir kisiye yakismaz ........ Bunu anliyorsun, degilmi yavuz kardes?

KaskırJürek
01-20-2007, 02:14 PM
Teror orgutu kuranlara 1 kereye mahsus af getirmeye calıscaklarına "teror" olaylarına karısanları sınır dışı edip vatandaslıktan atsınlar...bence bu cok gecerli bir yaptırım olur...

Sayılarını azaltmak için, soykırım işlemeden sürgün etmeden ne yapabilirsek yapmalıyız.
Nüfuslarını kontrol altına alıp azaltmak lazım.

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:15 PM
Ya hemşerim sen ÇorumSporlumusun Fenerlimisin? İki takım tutulmaz...:D
Iki sanli takim, bak nekadarda iyi tutuluyor :cool:

yavuz
01-20-2007, 02:15 PM
Ehl-i sunnet vel cemaattir benim yolum diyor,
ve gercekten hak olan, hakikat olan yol o yoldur.

Fakat bu yoldan gitmeyenlere, bu yolun ustunde olmayanlara saygisizlik etmek, hakaret etmek, hatta Turk ise Turklukten men etmek ehl-i sunnet vel cemaattan olan bir kisiye yakismaz ........ Bunu anliyorsun, degilmi yavuz kardes?

Bakalım anlamış mıyım?

http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=598080&postcount=63

KaskırJürek
01-20-2007, 02:18 PM
Iki sanli takim, bak nekadarda iyi tutuluyor :cool:

ÇorumSporun ongunu ikibaşlı kartal neyi simgeliyor?

Dulkadiroglu
01-20-2007, 02:18 PM
Sayılarını azaltmak için, soykırım işlemeden sürgün etmeden ne yapabilirsek yapmalıyız.
Nüfuslarını kontrol altına alıp azaltmak lazım.

Soykırım degil ama surgun uygulanabilir bir yontem...zaten vatandaslıktan atıp sınır dısı etmek de bir nevi surgun...

afsharkizi
01-20-2007, 02:19 PM
anlamiyorum neden iki ayri irktan iki kisinin kisinin beraber olmasina neden karsi cikiliyor.???

Karayılan
01-20-2007, 02:20 PM
Turkculuk hakkinda ki yaziyi okursaniz Irkcilik ve Nihal Atsiz konularini daha iyi anlayacaksiniz arkadaslar lutfen vakit ayirip okuyun bilgi dagarciginiz gelissin en azindan esen kalin

Dulkadiroglu
01-20-2007, 02:20 PM
anlamiyorum neden iki ayri irktan iki kisinin kisinin beraber olmasina neden karsi cikiliyor.???

iki dusman ırksa o zaman isler zorlasır...

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:21 PM
ÇorumSporun ongunu ikibaşlı kartal neyi simgeliyor?
Bilmiyorum vallahi, ama Kosova'nin bayragina benziyor :D

Sen biliyormusun peki?

yavuz
01-20-2007, 02:23 PM
Bir dakka ya... İki düşman ırk ne demek oluyor? Hangi ırklar oluyor bunlar, biri beni aydınlatsın!

KaskırJürek
01-20-2007, 02:24 PM
Soykırım degil ama surgun uygulanabilir bir yontem...zaten vatandaslıktan atıp sınır dısı etmek de bir nevi surgun...

Sürgün gibi, ama resmi olarak terör suçundan sınır dışı olarak geçer.
Doğum kontrol uygulamak, nüfuslarını azaltmakta soykırım gibi :D

KaskırJürek
01-20-2007, 02:26 PM
Bilmiyorum vallahi, ama Kosova'nin bayragina benziyor :D

Sen biliyormusun peki?

Bende bilmiyorum, KonyaSporun ongunu da aynı.
Bildiğim kadarıyla Çorumda arnavut yok. :rolleyes:

afsharkizi
01-20-2007, 02:26 PM
düsman irk olsun olmasin iki insan birbirini sevdigimiydi hersey mümkündür.. hangi irktan olursa olsun..

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:28 PM
Bende bilmiyorum, KonyaSporun ongunu da aynı.
Bildiğim kadarıyla Çorumda arnavut yok. :rolleyes:
Corumda kac tane gayr-i Turk var ki?

KaskırJürek
01-20-2007, 02:30 PM
Corumda kac tane gayr-i Turk var ki?

Çorum da fazla yabancı yok... bizim ilimiz temiz;)

Dulkadiroglu
01-20-2007, 02:30 PM
düsman irk olsun olmasin iki insan birbirini sevdigimiydi hersey mümkündür.. hangi irktan olursa olsun..

Ben de imkansız demedim...ama isler zorlasır yani ailelerin izni filan tabi ailelerin izni soruluyosa:Pyakın cevrenin tepkisi...

Ama ask ehr engeli asar;)

Dulkadiroglu
01-20-2007, 02:31 PM
Bir dakka ya... İki düşman ırk ne demek oluyor? Hangi ırklar oluyor bunlar, biri beni aydınlatsın!

çinli ve japonlar mesela;)

afsharkizi
01-20-2007, 02:33 PM
Ben de imkansız demedim...ama isler zorlasır yani ailelerin izni filan tabi ailelerin izni soruluyosa:Pyakın cevrenin tepkisi...

Ama ask ehr engeli asar;)

tabiki bir türk erkegi baska irkatan bir kiza gönlünü kaptirmissa kolay... ama eger bir türk kiziise isler biraz zorlasir...

ama yinede hersey mümkündür.. cevre ne derse desin türk milleti hep cere icin yasiyor... cevrenin ne diyecegi önemli degil onlarin sevgisi yeter

yavuz
01-20-2007, 02:34 PM
çinli ve japonlar mesela;)

Biri Türkler ise diğeri kimler olur peki?

afsharkizi
bilmem .. mesala yani..

KaskırJürek

Karşı çıkan yok.
Türkle evlenen soyunun devamlığını sağlarm yabancı ile evlenen dışlanır :D
Olay bu, karşı çıkan yok.

afsharkizi
01-20-2007, 02:36 PM
nasik bir türk kizi yabanci bir oglanla evlenince dislanacaginin mi anlamina geliyor..???

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:37 PM
Turk'un Turk'ten gayrisiyle evlenmesi sakincalidir. Bunu sadece dini yonden ele alamazsiniz, mevzunun cesitli yonleri vardir.

KaskırJürek
01-20-2007, 02:38 PM
tabiki bir türk erkegi baska irkatan bir kiza gönlünü kaptirmissa kolay... ama eger bir türk kiziise isler biraz zorlasir...

ama yinede hersey mümkündür.. cevre ne derse desin türk milleti hep cere icin yasiyor... cevrenin ne diyecegi önemli degil onlarin sevgisi yeter

Erkek kız, ne fark eder? Erkeğinki melez olmuyor mu?

afsharkizi
01-20-2007, 02:41 PM
bizim burda birsürü yabanciyla evlenmis türki kizi gecenler de bize dügün davetiyesi geldi kiz türk oglan arap...

demekki gönül...

KaskırJürek
01-20-2007, 02:42 PM
bizim burda birsürü yabanciyla evlenmis türki kizi gecenler de bize dügün davetiyesi geldi kiz türk oglan arap...

demekki gönül...

Türklerin suyu mu çıkmış?

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:43 PM

demekki gönül...
Buyuk konusmak gibi olmasin ama, ALLAH gostermesin insALLAH basima boyle bir olay gelmez. Ben kizima nede ogluma izin verirdim. Turkun neyi eksilmiste elin arabina avrupalisina bazilarida var yahudisinde medet buluyorlar. Veya Turk kizlarinda var olan Faslilara ve zencilere olan hastaligi. Eger ki cocuklarim olursa ALLAH boyle hata yapmalarindan korusun. Bana gore KESINLIKLE yanlis birseydir..

afsharkizi
01-20-2007, 02:44 PM
Türklerin suyu mu çıkmış?

cikmadida ama oluyor böyle seyler kimse ne olacagini bilemez.. yani tabiki benin görüsüm müslüman oldugu sürece kiz evlenebilir ama herkes sectigine göre ama

yavuz
01-20-2007, 02:47 PM
Aşıkları ayırmak günahtır! :cool:

Ahde Vefa
01-20-2007, 02:50 PM
Gunah olabilir, ama napalim?
Yakismiyor iste yakismiyor, arap ile Turk veya avrupali ile Turk. Acikca konusayim, oylelerinden tiksiniyorum.

Hele hele mahallemde birinin kizi yahudi ile evlenmis. Insan bu kadarmi mal olur. Ask ve sevgi yalan, insani kor eden gercekleri gormekten men eden birseydir ask. Ben yakistiramiyorum

Alparslan
01-20-2007, 02:52 PM
Atlarimiza bindik ve yurt istedik Mevladan, kefen giydik, yalin kilic kusandik belimize...Dilimizde tek dua vardi, aklimizda tek dusunce ve gozumuzde ayni ufuk...Atlarimiz kanatlandi ve yukseldi, sanki uctu...Ve binlerce ALPARSLAN ucmaga vardi...Binlercesi dogdu...Bu yurt icin tekrar olmeye...Ve yasamaya...Dilimizde hala ayni dua, aklimizda hala ayni dusunce ve atlarimiz hala yukseliyor goklere...BASBUGUM, Adini veren atam bahtinida esirgemesin diye ayni kararlilikla yetistirdi beni...Ruhun sad mekanin cennet olsun...Eksikligini goren gozlerimize kan dolsada sen bize aglamayi sizlanmayi degil CALISMAYI ogrettin. Mirasin NAMUSUMUZDUR.

KaskırJürek
01-20-2007, 02:52 PM

Ayıramayızki zaten...
Doğru eğitim verilseydi o yürek yabancıya kaymazdı.

afsharkizi
01-20-2007, 03:00 PM
nasil yani müslüman olmayanla mi evlendi bu kiz yani bence müslüman oldugu sürece birsey yok ama birde yahudiyle...

Ahde Vefa
01-20-2007, 03:01 PM
mevzunun cesitli yonleri vardir, sadece muslumanliga bakmiyacaksiniz.

afsharkizi
01-20-2007, 03:02 PM
nedenki.. tabiki en iyisin bir türk kizi icin türk ama gönüldür ben büyük konusmaktan korkarim tabiki insan cocuklarin tüm türk olmasini ister..

yavuz
01-20-2007, 03:05 PM
Müslüman bir kız, gayri-Müslim bir erkekle evlenemez... ;)

afsharkizi
01-20-2007, 03:09 PM
oglan müslüman olur ozaman

Ahde Vefa
01-20-2007, 03:11 PM
ayyy igrenc ya hu, okadar Turk erkegi var. Birakin ALLAH askina...

afsharkizi
01-20-2007, 03:12 PM
benim icin gecerli degil allah korusun benim arkadaslarim adina konusuyorum..

KaskırJürek
01-20-2007, 03:44 PM
oglan müslüman olur ozaman

Müslüman olabilir ama Türk olamaz. Çünkü Türk olunmaz Türk doğulur.

Türk olmasa da işe yaramaz, çünkü Türkler çoğalmalıdır :smcolors:

KaskırJürek
01-20-2007, 03:49 PM
ayyy igrenc ya hu, okadar Turk erkegi var. Birakin ALLAH askina...

Acun üzerinde 250 milyon Türküz, bunları yarısı erkek ise, 125 milyon aslan gibi Türk delikanlısına, yabancı ile evlenmekle hakaret edilmiş oluyor.

afsharkizi
01-20-2007, 03:59 PM
walaha sen secimi türk kizlarina birak... onlar bilir

genco
01-20-2007, 04:15 PM
Arkadaşlar,
Bu tür konuşmaları başka başlık altında konuşsanız daha iyi olmaz mı?

yavuz
01-20-2007, 04:21 PM
Arkadaşlar,
Bu tür konuşmaları başka başlık altında konuşsanız daha iyi olmaz mı?

Ben de o o konuya gelecektim... Unuttum.

Mgas
01-20-2007, 04:24 PM
Müslüman olabilir ama Türk olamaz. Çünkü Türk olunmaz Türk doğulur.

Türk olmasa da işe yaramaz, çünkü Türkler çoğalmalıdır :smcolors:

Arkadasım Turk olmak icin bir insanın icten "Turkum" demesi yeter. Unutmayın "Turk olamadan once insandık"

afsharkizi
01-20-2007, 04:42 PM
tabiki insan cocuklarinin da türk olmasini ister ama kaderin ne getirecegini kim bile bilirki

Dulkadiroglu
01-20-2007, 05:46 PM
Biri Türkler ise diğeri kimler olur peki?

Su an icin ozellikle ermeniler...

Aybike
01-20-2007, 06:53 PM
ben irkciliga karsiyim cünkü benim yasadigim yerde irkcilik var. eger bende irkici olursam onlar gibi alcalaririm

Afşar kızım..
bende ırkcyım...
benden cekinme...turkun ırkcılığı avrupalınınkine benzemez..,
başka bişey..farklı ve daha asil..katil değiliz korkma.....
türk ırkcısı ol..asağı olmaz yucelirsin..:)

KaskırJürek
01-21-2007, 01:16 AM
Afşar kızım..
bende ırkcyım...
benden cekinme...turkun ırkcılığı avrupalınınkine benzemez..,
başka bişey..farklı ve daha asil..katil değiliz korkma.....
türk ırkcısı ol..asağı olmaz yucelirsin..:)

Aybike teyze çok doğru söylemiş:D
keşke her Türk kızı senin gibi düşünse :thumbs:

afsharkizi
01-21-2007, 01:20 AM
nasil yani türk irkcisi nasil oluyor... benim her milleten arkadasim var..

KaskırJürek
01-21-2007, 01:23 AM
nasil yani türk irkcisi nasil oluyor... benim her milleten arkadasim var..

Benim de var:)

afsharkizi
01-21-2007, 01:25 AM
türk irkciligi nasil oluyor onu bilmem ama türkler bildigimie gøre hep hosgörüyle bilinmis... tabiki türkü sevmiyeni bende sevmem

KaskırJürek
01-21-2007, 01:44 AM
türk irkciligi nasil oluyor onu bilmem ama türkler bildigimie gøre hep hosgörüyle bilinmis... tabiki türkü sevmiyeni bende sevmem

Nihal Atsız'ın Türk Ülküsü'nü okuyuver...

Buraya tıkla (http://www.nihalatsiz.org/turk_ulkusu.html)

afsharkizi
01-21-2007, 01:45 AM
ben en iyisi onun internet sitesini bir daha arastirayim... ama irkci olamam ben..

KaskırJürek
01-21-2007, 01:51 AM
Su an icin ozellikle ermeniler...

Evet! Şu an için ermeniler... Acilen etkisiz hale getirmek lazım onları.

Birde... Kıtay denen ebedi düşmanımız varki, sanki onları sevmemek bütün Altaylı milletlerin genlerine yazılmış.

KaskırJürek
01-21-2007, 01:52 AM
ben en iyisi onun internet sitesini bir daha arastirayim... ama irkci olamam ben..

Link verdim sana bir önceki iletimde, tıkla oraya...

KaskırJürek
01-21-2007, 02:07 AM
... ama irkci olamam ben..

Eşini Türk ırkından seçmen bile yeterli, diğer milletlere kin beslemeni isteyen yok.

Dulkadiroglu
01-21-2007, 02:38 AM
ya diger milletlere kin belemeyip milletini sevene milliyetci denir benim bildigim...Turk ırkcısını Turk milliyetcisinden ayıran ozellikler neler?

Dulkadiroglu
01-21-2007, 02:40 AM

Tam anlamıyla senin anladıgın"ırkcı" bir site...bırak baska milletleri "eski ulkucu" oldugum icin benden bile nefret ettiler ve siteden attılar "Ulkuculerin hedefinin "Turan"olmasına ragmen..."Ulkucunun bastıgı yerde ot bitmez" diye de acıklama yapmıslar attıktan sonra...

afsharkizi
01-21-2007, 03:53 AM
tamam bir bakayim bu siteye

KaskırJürek
01-21-2007, 04:23 AM
ya diger milletlere kin belemeyip milletini sevene milliyetci denir benim bildigim...Turk ırkcısını Turk milliyetcisinden ayıran ozellikler neler?

Fark, millet ile ırk arasındaki farktır.

Mesela Türk ırkçısı pasaport milliyetçiliği yapmaz.

Dulkadiroglu
01-21-2007, 04:34 AM
Fark, millet ile ırk arasındaki farktır.

Mesela Türk ırkçısı pasaport milliyetçiliği yapmaz.

pasaport milliyetciligi yapan kisi de milliyetci sayılmaz ki...bence siz iyi birer milliyetcisiniz..."ırkcılık" tabiri milliyetciligin bir ust kademesi gibi algılanmasın...

yavuz
01-21-2007, 04:49 AM
"Dünya bir çarpışma alanıdır. Yaratıcı kuvvet, dünyayı bir çarpışma düzeni içinde yaratmış, yaratılanlar çarpışma düzeni içinde yaşayıp bugüne erişmişlerdir." (Nihal Atsız)

Materyalizmin, sonra sosyalizmin, daha sonra da komunizmin ve faşizmin/ırkçılığın temelini oluşturan fikir bu olmuyor mu?

"Türk ırkçısı" diye tabir ettiğiniz birşey varsa, o ırkçı kişi Müslüman olamaz. Kimsenin inancını yargılamadığım gibi, bu sözümü de çok rahat dine bağlayabilirim. Çünkü, dinimiz kavmiyetçiliği, ırkçılığı asırlar önce yasaklamış ve atalarımız da buna riayet etmişlerdir. Malazgirt'te, Kösedağ'da, Miryakefalon'da, Bursa'da, İstanbul önünde, Viyana sırtlarında, Prut'ta, Çanakkale'de ve Sakarya'da sırtladığı iman gücüyle kahramanca savaşıp şehid düşen milyonlarca askerimize, ecdadımıza ihanet olmaz mı ırkçılık? O ecdad ki; Ermeni'yi Arap'tan, Arap'ı Türk'ten ayırmamış... Kürtleri ayrı bir millet olarak görmeyi hiçbir zaman düşünmemiş; devlet yönetiminde Rumları, Sırpları asırlarca yüksek mevkilerde tutmamış mıdır? O ecdad değil midir, din-millet-ırk gözetmeksizin Afrika'nın ec ücra köşelerine, Güneydoğu Asya'ya karşılık beklemeden yardım gönderen? O ecdadın adına hutbe okunmamış mıydı, bugün adını bile bilmediğimiz küçücük adalarda; asırlar önce?

"Rabbiniz bir, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arab'ın Aceme, Acemin Arab'a üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Ancak takva yönünden biri diğerinden üstün olur"

Karayılan
01-21-2007, 07:46 AM
ben en iyisi onun internet sitesini bir daha arastirayim... ama irkci olamam ben..Afsharkizi haddim olmadan sana bir tavsiye vermek isterim. Ben Nihal Atsiz'in tum kitaplarini okudum. Kendisi Turkculukten ziyade Irkciliga yakindir. Onun sitesinde ki insanlar ise olayi daha da abartip KAFATASCILIK yapmaktadirlar. Onun sitesine giripte Turkculugu yanlis anlamani istemem o yuzden kendisinin oglu Yagmur Atsiz'inda bulundugu www.turkdirlik.com a girip Turkculugu aydin fikirli insanlardan ogrenmen daha dogru olacaktir. Saygilar.
Bu arada hemen ekliyeyim ben Yagmur Atsiz'a da katilmiyorum cunku kendisi Turanciligi kucumseyen yazilar yazmaktadir.

afsharkizi
01-21-2007, 09:09 AM
Afsharkizi haddim olmadan sana bir tavsiye vermek isterim. Ben Nihal Atsiz'in tum kitaplarini okudum. Kendisi Turkculukten ziyade Irkciliga yakindir. Onun sitesinde ki insanlar ise olayi daha da abartip KAFATASCILIK yapmaktadirlar. Onun sitesine giripte Turkculugu yanlis anlamani istemem o yuzden kendisinin oglu Yagmur Atsiz'inda bulundugu www.turkdirlik.com a girip Turkculugu aydin fikirli insanlardan ogrenmen daha dogru olacaktir. Saygilar.
Bu arada hemen ekliyeyim ben Yagmur Atsiz'a da katilmiyorum cunku kendisi Turanciligi kucumseyen yazilar yazmaktadir.

tamam bir bakayim..

Karayılan
01-21-2007, 09:45 AM
1 Turkculuk, irk ustunlugunu savunmaz, Irkcilik hakim irk anlayisina sahiptir
2 Turkculukte din ve mezhep ayrimi yoktur, Irkcilik o irkin hakim dinini veya mezhebini zorla kabul ettirme cabasindadir.
3 Turkculuk Turk milletini hem over hem elestirir, Irkcilik sadece over
4 Turkculugun amaci Turklugu savunmaktir, Irkciligin amaci diger irklara egemen olmaktir
5 Turkculuk laiktir, Irkcilik goruldugu irka gore degiskenlik gosterir
6 Turkculuk zamana gore degisir ve kendini devamli yeniler, Irkcilik her zaman aynidir.
7 Turkculuk diger milletlerle beraber yasamayi kabul eder, Irkcilik diger irklari kabul etmez
8 Turkculuk saf kan arayisinda degildir, Irkciligin on sarti saf kan tasimaktir.

Al kardesim sana farklar burda ki Turkculuk kelimesi yerine Turk Milliyetciligini de koyabilirsin zira ikisi aynidir. Tek tip Milliyetcilik vardir. Oda Turkculuk.

KaskırJürek
01-21-2007, 10:00 AM
1 Turkculuk, irk ustunlugunu savunmaz, Irkcilik hakim irk anlayisina sahiptir
2 Turkculukte din ve mezhep ayrimi yoktur, Irkcilik o irkin hakim dinini veya mezhebini zorla kabul ettirme cabasindadir.
3 Turkculuk Turk milletini hem over hem elestirir, Irkcilik sadece over
4 Turkculugun amaci Turklugu savunmaktir, Irkciligin amaci diger irklara egemen olmaktir
5 Turkculuk laiktir, Irkcilik goruldugu irka gore degiskenlik gosterir
6 Turkculuk zamana gore degisir ve kendini devamli yeniler, Irkcilik her zaman aynidir.
7 Turkculuk diger milletlerle beraber yasamayi kabul eder, Irkcilik diger irklari kabul etmez
8 Turkculuk saf kan arayisinda degildir, Irkciligin on sarti saf kan tasimaktir.

Al kardesim sana farklar burda ki Turkculuk kelimesi yerine Turk Milliyetciligini de koyabilirsin zira ikisi aynidir. Tek tip Milliyetcilik vardir. Oda Turkculuk.

Peki etnik azınlıkları ne yapar? :rolleyes:

Karayılan
01-21-2007, 10:21 AM
Etnik azinliklar vatandaslik zorunluluklarini yerine getirirler ve vatandas olarak kabul edilirler. Boluculuk yapar, milli degerlere dil uzatir ve sorumluluklarini yerine getirmezlerse cezalandirilirlar. Simdi ki gibi ufak cezalar degil idama kadar yolu var bu isin Ornegin vatana bayraga Turk milletine hakaretin cezasi idam olmali ;)

KaskırJürek
01-21-2007, 10:32 AM
Etnik azinliklar vatandaslik zorunluluklarini yerine getirirler ve vatandas olarak kabul edilirler. Boluculuk yapar, milli degerlere dil uzatir ve sorumluluklarini yerine getirmezlerse cezalandirilirlar. Simdi ki gibi ufak cezalar degil idama kadar yolu var bu isin Ornegin vatana bayraga Turk milletine hakaretin cezasi idam olmali ;)

...ve de, bir çocuktan fazla yapma yasağı, eriyip gitmeleri için :D

Karayılan
01-21-2007, 10:43 AM
Yahu birakin su zihniyeti ne bicim dusunceler bunlar ya. Su Ilteris ve Turkcu Toplumcu Budun dernegi uyelerinin dusuncelere bizim hosgoru anlayisimiza sigar mi? boyle yapmayin lutfen bu Irkciliktir. Eger oyle dusunuyorsaniz Turkcuyuz demeyin

Dulkadiroglu
01-21-2007, 11:37 AM
...ve de, bir çocuktan fazla yapma yasağı, eriyip gitmeleri için :D

cok yerinde bir karar olur...bu is boyle gitmez adamların dili simdiden pabuc kadar oldu nufusları bizi gecince kim bilir neler yapmaya calısırlar...henuz vakit gecmemisken gerekli onlemler alınmalı...bu ırkcılık demek degildir vatanın gelecegini garantiye almak demektir...teror olaylarına karısanlar vatandaslıktan atılıp sınır dısı edilmeli cocuk sınırlaması getirilmeli Turkce tamamen resmi dil olmalı...Turkce konusmayan birinden Turkiye'ye faydada bulunmasını beklemek komik olur...

afsharkizi
01-21-2007, 11:43 AM
cok yerinde bir karar olur...bu is boyle gitmez adamların dili simdiden pabuc kadar oldu nufusları bizi gecince kim bilir neler yapmaya calısırlar...henuz vakit gecmemisken gerekli onlemler alınmalı...bu ırkcılık demek degildir vatanın gelecegini garantiye almak demektir...teror olaylarına karısanlar vatandaslıktan atılıp sınır dısı edilmeli cocuk sınırlaması getirilmeli Turkce tamamen resmi dil olmalı...Turkce konusmayan birinden Turkiye'ye faydada bulunmasını beklemek komik olur...

sanmiyorum øyle olacagini....

Dulkadiroglu
01-21-2007, 11:44 AM
sanmiyorum øyle olacagini....

neye dayanarak sanmıyorsun?yani boyle olmicagına ne dusunurek olmaz diyosun...

afsharkizi
01-21-2007, 11:49 AM
olmaz diyorum cünkü adamlar artik kizlarini türk genclere veriyorlar ve türkiye de milyonlarca türk düsün orta asya ordada birsürü türk var. dünyada kürt sayisi 14 milyon... yani daha bizim rakamlara ulasana kadar .. oooo yillar gecer

Dulkadiroglu
01-21-2007, 11:56 AM
olmaz diyorum cünkü adamlar artik kizlarini türk genclere veriyorlar ve türkiye de milyonlarca türk düsün orta asya ordada birsürü türk var. dünyada kürt sayisi 14 milyon... yani daha bizim rakamlara ulasana kadar .. oooo yillar gecer

iranda 8 milyon kurd var...Turkiyede ise 15 milyon civarında kurd var...ırak ve suriyedekileri de eklersen sonuc dusundurucu ozellikle adamların kusura bakmayın "it" gibi urediklerini hesaba katarsan...su an Turkiyede Turk nufusu azalıyor...Turkiyenin nufusu kurdler sayesinde artıyor olarak gozukuyor...2050 yılında kurd nufusu Turk nufusunu gecicek deniliyor...onlem alınması icin az zamanımız kaldı...

afsharkizi
01-21-2007, 11:58 AM
ønlem nasil olacak onlarin rüya kürdistan zaten irak kalmadi amerikanin elinde. onlarda kürtleri kandiriyor size kürdistan diye. ama gercek bu ki amerika her zaman bu oyunu oynamistir aynen filistinli araplara yaptiklari gibi...

yavuz
01-21-2007, 12:03 PM
Kutuplarda bir Kürdistan kuralım madem... Hepsini oraya sürelim.

Biz bir aileyiz. Irkçılığı yadırgamakla birlikte, Allah kendi kavmini sevmeyi yasaklamamış. İçimizden bizim değerlerimizi yaşatacak bir lider mutlaka çıkacak. Birleşelim! Biz kardeşiz, Allah böyle diyor, kim ne derse desin.

(Selahattin Özgündüz, Türk Caferilerin dini lideri...)

Karayılan
01-21-2007, 12:03 PM
Turkiyede 9 milyon Kurt var dunya uzerinde 20 milyonu askin ancak bu Irkci fikirleri birakin. Bize yakismaz.

Karayılan
01-21-2007, 12:05 PM
Birlesmeyi bizde istiyoruz ama birlesmeyi bizden cok onlar istemiyor sorun burda akillarini baslarina almalari lazim Bu irkci fikirlerin asil sebebide Kurtlerin bize ihanet etmesidir. Normal olarak Turklerde onlara kin duyuyor. Olmasa daha iyi olurdu ancak oldu.

Dulkadiroglu
01-21-2007, 12:28 PM
ønlem nasil olacak onlarin rüya kürdistan zaten irak kalmadi amerikanin elinde. onlarda kürtleri kandiriyor size kürdistan diye. ama gercek bu ki amerika her zaman bu oyunu oynamistir aynen filistinli araplara yaptiklari gibi...

AKPnin getirmek istedigi eyalet sistemi yururluge girseydi "dogu eyaleti" kurulsaydı o zaman ruyalıktan cıkardı kurdistan ha ne dersin?;) su an kuzey ırakta resmi olmasada kurdistan kurulmus durumda...pesmerge oraların tek soz sahibi(abd izin verdigi icin)

ayrıca internette konustugum bir kurde "abd sizi kullanıyo gormuyomusunuz" dedigimde "olsun bizi kullanır ama bizi bıraktıgında kurdistanımız olur" demisti...dogruluk payı var ne yazık ki...onursuz ama etkin bir yol...

Dulkadiroglu
01-21-2007, 12:30 PM
ben ırkcı degilim ama milletime dusman bir topluluga da dusmanım...yuzyuze gorustugunuz kurdlere pkk konusunu acın bakalım kac tanesi "Allah belasını versin o itlerin" diyebilecek icenlikle...

afsharkizi
01-21-2007, 12:36 PM
ben ırkcı degilim ama milletime dusman bir topluluga da dusmanım...yuzyuze gorustugunuz kurdlere pkk konusunu acın bakalım kac tanesi "Allah belasını versin o itlerin" diyebilecek icenlikle...

sana bende katiliyorum milletimi sevmeyeyini bende sevmem...

Demir Kağan
01-22-2007, 03:10 AM
Irkcilik kotuduuuuuurrrrr..

benay
01-22-2007, 03:27 AM
Irkcilik kotuduuuuuurrrrr..

iyidiiiiiiir, Türk irkindan geldigini unutma, irkimizi yüceltme görevi bizim elimizde, Türklerin irkçiligi çok güzel'dir, utanmana hiç gerek yok...

BoRaN
01-22-2007, 03:48 AM
Ben TÜRK'üm vede Sonuna kadar IRKCIYIM.!!! O Irkcılık Kötüdür Öcüdür deyipte 1 Askeri Kaçırılınca insanların Ülkelerinde Taş taş üstünde bırakmayıp ve Binlerce kişiyi Öldürenler , Sözde insan haklarından dem vurup halen bile insan ticareti yapan batı dünyası,Kendisi Dagda haince kalleşce Hayvanca pusu kurup Sadece görevi memleketinin bölünmez bütünlügünü korumak olan O mehmetciklerimize Kurşun atan ve Onların sözde aydın Politik ayakları Hainler, ve Bu Vatan için sinsice plan yapanlar!!! TÜRK'üm Vede sonuna kadar ırkcıyım...

Karayılan
01-22-2007, 03:53 AM
Irkci olmayin sakin Turkler icin Irkcilik gercek disi bir dusuncedir. Cunku anadoluda yasayipta saf kan tasimak cok zor nasil irkci olacaz?

BoRaN
01-22-2007, 04:03 AM
Irkci olmayin sakin Turkler icin Irkcilik gercek disi bir dusuncedir. Cunku anadoluda yasayipta saf kan tasimak cok zor nasil irkci olacaz?

Nick in ''Turansoylu'' Avartarın ''ATATÜRK'' Senin anladıgın ırkcılıgın tanımı nedir anlatta dinleyelim Olurmu? Herkes kadar ırkcı Olacaksın Kendine yakıştırmıyorsan O Medeni Batı dünyası kadar ırkcı olacaksın... Vee Irkcılıgı Kötüleyen milletlerin gecmişlerini bir araştır derim hatta bu gün en canlı örnegi israil Kendiside bir zamanlar ırkcı saldırılara maruz kaldı..Düşündürücü...

Karayılan
01-22-2007, 04:14 AM
Irkcilik cok farkli bir kavram kardesim Turkculuk basligina gir orda Turkculuk ve Irkcilik basligi var orda farklarini yazdim oku cok net birsekilde anlayacaksin eminim. Ben Irk kavramina karsi degilim. Ama irkcilik her yonden kotudur ne demis peygamber efendimiz "Arabin aceme acemin araba ustunlugu yok" sen bi oku sonra konusalim...

BoRaN
01-22-2007, 04:22 AM
Irkcilik cok farkli bir kavram kardesim Turkculuk basligina gir orda Turkculuk ve Irkcilik basligi var orda farklarini yazdim oku cok net birsekilde anlayacaksin eminim. Ben Irk kavramina karsi degilim. Ama irkcilik her yonden kotudur ne demis peygamber efendimiz "Arabin aceme acemin araba ustunlugu yok" sen bi oku sonra konusalim...

Ben yeterince okudum vede yaşadım Bu tür olayları Sen Sıkma canını Olurmu.. Benim ''Hafif'' TÜRK olmak gibi Bir niyetim yok... Hele Felsefeye Hiç gelemem icraatlar Cok daha önemlidir Saygılar

Ahde Vefa
01-22-2007, 10:20 AM
Ben de muslumanim sonuna kadar,

memnun oldum :uups:

KaskırJürek
01-22-2007, 10:53 AM

Kürdleri ve diğer etnik azınlıkları asimile etmeye Türkçülük değil, Türkleştirmecilik derim...

saygılarımla.

kurshad
01-23-2007, 07:12 AM
Yenicag gazetesi yazari Sebahattin Onkibar'in cok guzel bir yazisini sizlerle paylasmak istiyorum. Malum suikast sonrasi yine ulkuculerin adi zikredilince oturup guzel bir yazi yazmis. Ben de sizlere aktariyorum..

Bilinç altındaki kin
Pek çok siyasi cinayette olduğu gibi Hrant Dink’in katledilişi sonrasında da Ülkücüler, Nizam-ı Alemciler ya da kısaca Türk Milliyetçileri peşinen sanık sandalyesine oturtuldular.
Delil, tanık, hakikat olsun olmasın, bu tür bir hadise olduğunda bunun içinde ülkücülerin olabileceği artık adeta karine haline getirildi.
Hiç unutmuyorum 1997’de merhum Türkeş’in vefatı sonrasında yapılan MHP kurultayı sürecinde evimin önünde arabam kurşunlanmış ve bir yemek vesilesi ile karşılaştığım dönemin Başbakanı Prof. Erbakan, fail olarak kimlerden şüphelendiğimi sormuştu..
4 ihtimali seslendirdim, Erbakan tepki vermed