PDA

View Full Version : Forumda yeni oyun.

abcd
01-15-2007, 05:46 PM
Forumda yeni oyun bashlamishlar. O'zbekistan's virtual goverment. Benim haberimsiz benim ismimde ordaymish. Isterseniz bana oy verebilirsiniz. Sebebi
1. Alti kishiden sadece ben Turkceyi biliyorum. (Turkchem biraz kirik konushmadigima chok oldu.)
2. Alti kishiden sadece ben Turk devletlerinin birlig'ineyim. Bazi bir postlarimi okuya bilirsiniz.

http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollID=1025405

Oyun ciddi deyil. Ama oy verirseniz bir tane teshekkur benden.

Kaptan-i Derya
01-15-2007, 06:19 PM
Studiosus ve Uzbekxonim'de Türkce biliyolar :D Neyse hadi emek verip buraya konu actigin icin oyumu sana verdim!!

abcd
01-15-2007, 06:23 PM
Bakma sende buraya bir post yap sanada teshekur vereyim.

UzLand
01-15-2007, 09:41 PM
Razorback is having an active election campaign. Good.

VatanparvaR
01-15-2007, 09:45 PM
BUT, but :D
why Turkey citizens have to elect our prezident? :D jk

Demir Kağan
01-16-2007, 02:40 AM

Because we live in Turan. :)

Bu arada, sayin baskan, sizin Turan ile ilgili hicbir iletinizi gormedim ben ama oyum yine de size. Hani damardan giris yaptiniz. :lol: Yalniz biliyorsunuz bizim verdigimiz oylar sayilmiyor bu forumda, burada da sorun cikartmasinlar? :lol:

P.S. I can't open the site.

oğuz
01-16-2007, 09:17 AM
Verilen linkte bir problem var.Söylemedi demeyin :cool:

abcd
01-16-2007, 12:20 PM
Verilen linkte bir problem var.Söylemedi demeyin :cool:

Shimdi calismasi lazim. Ama sadece uc kisi oy vermis. :?

Demir Kağan
01-16-2007, 12:22 PM
Calismiyor.

Kaptan-i Derya
01-16-2007, 12:57 PM

Yea why?

Razorback, suna bir bak:

According to Forum's Official Statistics and Poll-Results, we declare the section Îáùèé Ôîðóì - Umumiy Sahifa as a best section of the Year 2006.

! -> Poll-result for Turkistan Forumu is to annul.
Reason: After elDoraDo opened this Poll, the User Demir_Kagan opened in Turkistan Forumu thread (Türkistan Forumu için oy verin! (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=34293)) and called peaple to vote here. It is unfair!

Have a nice day!

abcd
01-16-2007, 01:24 PM
Yea why?

Razorback, suna bir bak:

Because this is a virtual place and the goverment is virtual. And it doesn't have any boundaries. Since you are here you have full rights to vote for your favorite user.

abcd
01-16-2007, 01:29 PM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35069 try from here. First post.

mustafa06
01-16-2007, 02:20 PM

buradan girilebiliyor, Türkistan forumunun farkını göstermek için bir kishiye yüklenelim ortalığı altüst edelim. :)
Kusura bakma razorback sana oy veremedim, uzbekhanıma vermiştim.

abcd
01-16-2007, 02:57 PM

buradan girilebiliyor, Türkistan forumunun farkını göstermek için bir kishiye yüklenelim ortalığı altüst edelim. :)
Kusura bakma razorback sana oy veremedim, uzbekhanıma vermiştim.

Nice idea. Lets everybody vote for me!!!

Qarama
01-16-2007, 02:58 PM
Bakma sende buraya bir post yap sanada teshekur vereyim.

tamam yazdim bir cevap sadece senin icin ;)

VatanparvaR
01-17-2007, 02:06 AM
Because we live in Turan. :)

halen bilmiyormusunuz, Turan, Turkistande bir virtual oyun aslinda abi ;)

oğuz
01-17-2007, 02:08 AM

Herşey hayal etmekle başlar...BEN :cool:

Demir Kağan
01-17-2007, 02:31 AM

Gel seninle tarih konusalim biraz.. Mirseyit Sultangaliyev'i ve Zeki Velidi Togan'i bilir misin? Biliyorsundur buyuk ihtimalle, kendini vatanperver nitelendiren birisinin gecmisini bilmemesi kadar sacma bir sey olamaz zaten. Mirseyit Sultangaliyev Turklerin birlesip Sosyalist Turan Devleti kurmalari teklifini ortaya atiyor, Zeki Velidi Togan ise her devletin ayri ayri olmasi gerektigini iddia ediyor. Tahmin et Sovyetler kimi destekliyor? Evet, dogru bildin, Zeki Velidi Togan'i destekliyor Sovyetler, cunku Turan kurulursa cok guclu ve buyuk nufusa sahip bir Turk Birligi kurulmus olacak, ancak parca parca olurlarsa yenmesi, ele gecirmesi ve somurmesi daha kolay. Biraz daha gerilere gidelim, Mete Han'in, Attila'nin, Cengiz Han'in ve Timur'un donemlerini hatirla derim.

Turan demek Turk Birligi demektir ve sunu unutma ki dini veya siyasi gorusu ne olursa olsun soyu sopu saf Turk olan herkesin gonlunde tum Turklerin bir olmasi hayali ve arzusu yatar, eline firsat gectiginde de degerlendirmeye bakar. Bizim aptalligimizdi, sizler bagimsizliklarinizi ilan ettiginizde sizlerle kurdugumuz diyalog eksikti.

Nursultan Nazarbayev'in sozuyle noktalayayim: "Ya birlesiriz, ya yok oluruz.."

VatanparvaR
01-18-2007, 12:19 AM
Turan demek Turk Birligi demektir ve sunu unutma ki dini veya siyasi gorusu ne olursa olsun soyu sopu saf Turk olan herkesin gonlunde tum Turklerin bir olmasi hayali ve arzusu yatar, eline firsat gectiginde de degerlendirmeye bakar. Bizim aptalligimizdi, sizler bagimsizliklarinizi ilan ettiginizde sizlerle kurdugumuz diyalog eksikti.

Ben degilim, ama burda birisi bir soruya cevap bekliyor:
Nicin Turk Birligi?
Niye O'zbek Birligi degil? :lol:

Analdinizmi abi? O gibi sorular cok. Yani, biz halen dusunmiyoruz, anlamiyoruz.

Nursultan Nazarbayev'in sozuyle noktalayayim: "Ya birlesiriz, ya yok oluruz.."

evet abi, evet noktalayayiz...
maasellef, yalniz sozle tamamliyoruz, her seyi sedece sozle bitiriyoruz...
anladiniz...

Demir Kağan
01-18-2007, 03:45 AM
Ben degilim, ama burda birisi bir soruya cevap bekliyor:
Nicin Turk Birligi?
Niye O'zbek Birligi degil? :lol:

Analdinizmi abi? O gibi sorular cok. Yani, biz halen dusunmiyoruz, anlamiyoruz.

evet abi, evet noktalayayiz...
maasellef, yalniz sozle tamamliyoruz, her seyi sedece sozle bitiriyoruz...
anladiniz...

Degerli kardesim, bana oncelikle senin icin Turk'un ne demek oldugunu soyle? Turk sadece Turkiye'de yasayan Oguzlar degil. Dunya'da Turk dendigi zaman butun insanligin aklina Turkiyeliler gelir. Ancak bize cocuklugumuzdan baslayarak aldigimiz egitimde ogretilen de dunyada bizden baska milyonlarca Turklerin oldugu ve onlarla bir sekilde birlesmemiz gerektigidir. Bir agac dusun yuzlerce dallari olan. Oguz, Kipcak, Kazak, Kirgiz, Ozbek, bu dallardan sadece bir kaci. Senin "Neden O'zbek Birligi degil?" diye soru sormanin sebebi Sovyetler vaktinde sizlere ogretilenlerdir. Hic farkinda degil misin Turkiye Turkcesi ile O'zbek Turkcesi'nin birbirlerine ne kadar benzediklerinin? Ayni soruyu "Neden Kazak Birligi degil?" diye de Kazak kardeslerimis sorar. Ve Turkmenler ve Kirgizlar da sorar. Tanriya sukur ki Azerbaycan Turku olan kardeslerimizin boyle bir soru sormak gibi dertleri yok cunku biz Azeri degil Turkuz diyorlar.

Bizim anlamamiz gereken nedir sence? Bakiniz biz hepimiz Turkuz diyoruz, siz Ozbekiz biz diyorsunuz. En sevdiginiz Amir Timur'un sozleri neydi? "Biz ki melik-i Turan, Amir-i Turkistan'iz, biz ki milletlerin en ulusu ve en kadimi Turk'un basbuguyuz." Ozbek diyor mu? Oguz diyor mu? Kipcak diyor mu? Kazak diyor mu? Kirgiz diyor mu? Kazak diyor mu? Cuvas diyor mu? Saxa diyor mu? Ne diyor degerli kardesim, Turk diyor. O yuzden, bulundugumuz dallarda birbirimize satasmaktansa, kokumuze daha siki sarilalim.

Butun bunlarin yanisira, soyledigimiz her seyin sadece lafta kalmasinin sebebi maalesef ulkelerimizi yoneten iktidarlardir. Turkcu ve Turanci iktidarlara sahip olamadigimiz icin ancak biz ulkelerin vatandaslari ve soydaslar olarak Anadolu'dan Turkistan'a veya Turkistan'dan Anadolu'ya yardimlar yapabiliyoruz ancak ve bu gibi ortamlarda fikir alisverisi yapabiliyoruz. Oncelikle yapmamiz gereken Turkcu ve Turanci iktidarlar getirmektir ulke yonetimine. Turkiye'de bu mumkun degil suan cunku bizim halkimiz "Bizim camilerimiz kışla, kubbelerimiz miğfer, minarelerimiz süngü, müminlerimiz asker" diyen adamlari, ki son derece ummetci ve islamci adamlari, basimiza getiriyor. Turkiye Turkleri din somurusune cok kolay geliyor.

Ayrica sana soylemek istedigim su var, aklindaki her seyi, tum suphelerini, isteklerini ve Turan'a inancini belirt ki, ben de senin ne oldugunu bileyim. Sen ben Ozbek'im diyerek boyculuk yapiyorsun, su halde benim de ben Oguz'um diyerek boyculuk yapmali miyim yoksa ikimiz de Turk'uz boyun bir onemi yok diyerek ikimizi ortak noktada birlestirmeye calismali miyim?

VatanparvaR
01-23-2007, 11:31 PM
Bizim anlamamiz gereken nedir sence? Bakiniz biz hepimiz Turkuz diyoruz, siz Ozbekiz biz diyorsunuz. En sevdiginiz Amir Timur'un sozleri neydi? "Biz ki melik-i Turan, Amir-i Turkistan'iz, biz ki milletlerin en ulusu ve en kadimi Turk'un basbuguyuz." Ozbek diyor mu? Oguz diyor mu? Kipcak diyor mu? Kazak diyor mu? Kirgiz diyor mu? Kazak diyor mu? Cuvas diyor mu? Saxa diyor mu? Ne diyor degerli kardesim, Turk diyor. O yuzden, bulundugumuz dallarda birbirimize satasmaktansa, kokumuze daha siki sarilalim.

:lol:
Funny expalanation, isn't it ? :D
Then why do not you go further, and learn your history?

Then why do not you be Khorezmian, not Turkish ?:D

http://img181.imageshack.us/img181/6633/mapsm8ix.jpg

Think about it.

Demir Kağan
01-24-2007, 01:05 AM
:lol:
Funny expalanation, isn't it ? :D
Then why do not you go further, and learn your history?

Then why do not you be Khorezmian, not Turkish ?:D

http://img181.imageshack.us/img181/6633/mapsm8ix.jpg

Think about it.

You have a great problem with the name "Turkish", I could be proud if I were a Khorezmian or Kazak, or Kyrgyz or Uygur or O'zbek or Nogay or Azeri. You don't understand the difference.

VatanparvaR
01-24-2007, 01:25 AM
You have a great problem with the name "Turkish", I could be proud if I were a Khorezmian or Kazak, or Kyrgyz or Uygur or O'zbek or Nogay or Azeri. You don't understand the difference.

You see, you do not accept that you are Khorezmian.
You are angry.
The same sh*****t happens here, when you call me turkish...

So, you be Turkish, and I am proud to be Khorezmian.

peace

Demir Kağan
01-24-2007, 01:49 AM
You see, you do not accept that you are Khorezmian.
You are angry.
The same sh*****t happens here, when you call me turkish...

So, you be Turkish, and I am proud to be Khorezmian.

peace

Bullshxt.

Call me Khorezmian, O'zbek, Kazak, Kirgiz, Uygur, Turkmen, Nogay, Tatar, Azer; it's not a problem for me. I am not a tribealist.

ozbecool
01-24-2007, 03:44 AM
cut the bullshit vote for the party!