View Full Version : turkluk mu? yoksa muslumanlik mi?
Turcos
01-15-2007, 10:47 PM
Arkadaslar, ben bu soruyla baya karsilastim ve sizlere de sormak istedim.
Siz Turklugunuzu mu onde tutarsiniz yoksa dininizi mi? Oyleyse niye?
Not: Bu konu daha once acildiysa simdiden vaktinizi aldigim icin ozur diliyorum. :rolleyes:
ben her ikisini de onde tutmam yalniz bulundugum ortamlarda
Bu ikisi beni hep onde tutar...
o kadarrr.... :)
Sirena
01-16-2007, 12:01 AM
Insanlığımı önde tutarım ilk önce.
DrAydan
01-16-2007, 12:12 AM
ben her ikisini de onde tutmam yalniz bulundugum ortamlarda
Bu ikisi beni hep onde tutar...
o kadarrr.... :)
Abi bu verebileceyin en süper cavaptı ve ben de sana katılıyorum :twisted:
Nefret
01-16-2007, 01:14 AM
Selamlar,
islamiyette Gurur ve Kibir günahtır,ben ırkımı hicbir irktan ustun tutmam,ama onun icin canimi veririm(balkanlardan saridenize kadar olan cografyada)- bu baglamda Turkluk bir ustunluk degil birliktelik aracidir hepimizin yoludur ama bu dunya icindir islamiyet ise kisinin kendi yoludur oteki dunya icindir.
saygilar.
Bu konuya benzer bir konu daha once acılıp sonradan da silinmişti...
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=473002&postcount=1
Hatta olay yuzme bilmeyen Musluman Cinli'yle, yine yuzme bilmeyen Ortodoks Gagauz'a kadar uzanmıştı. Bilginize...
bacha
01-16-2007, 02:25 AM
Selamlar,
islamiyette Gurur ve Kibir günahtır,ben ırkımı hicbir irktan ustun tutmam,ama onun icin canimi veririm(balkanlardan saridenize kadar olan cografyada)- bu baglamda Turkluk bir ustunluk degil birliktelik aracidir hepimizin yoludur ama bu dunya icindir islamiyet ise kisinin kendi yoludur oteki dunya icindir.
saygilar.
Bosha konushuyorsun. Hich kim shimdi savashmiyor, ve canini irkine vermene hich ihtiyac yok.
Konu sorusuda aptal bir soru. Nasil insan dinle milletin birisini bashkasinda onde tutabilirsin. Ayni shekildeki soru, `adinizimi soyadinizimi onde tutarsiniz?`. Adam, ikkisinin amachi bir deg`ilki...
İkiside ayrı bulvarların yarışçıları. Bu aynı şey gibi "At mı daha hızlı koşar tavşan mı" gibi. Dinler içerisinde en önde olanı benim için islam, Milletler arasında da Türklük. Ayrı kavramlar ve ayrı bulvarlarda bulunanlar aynı koşuda koşturulmaz.
Nefret
01-16-2007, 04:14 AM
[QUOTE=bacha;592165]Bosha konushuyorsun. Hich kim shimdi savashmiyor, ve canini irkine vermene hich ihtiyac yok.
...[QUOTE]
Selamlar,
Hic kimsenin savasmadigini dusunuyorsan bu dunyada ,cok pembe veya cok yuksek bir yerde yasiyorsundur dostum,herkes savasiyor ama sen farkinda degilsin
saygilar.
optinism dead in iraq.
Seckjin Khan
01-16-2007, 04:18 AM
İkisi aynı şey olsa bari...
biri din biri ırk neden ikisi birmiş gibi düşünüp seçim yapmak zorundayız ???
dadash_serkan
01-16-2007, 04:41 AM
dediğinize katılıyorum ama bazen yollar kesişiyor.İslamiyet le Türklük çelişiyor, yani bu durum için ne düşünürdünüz en azından.arkadaş bunu demek istemis sanirim
Demir Kağan
01-16-2007, 04:50 AM
Insanlik. :cool:
Scofield
01-16-2007, 04:54 AM
ONCE TURKLUK!
Bu yazacaklarim IRKcilik degil, Gurur Duymak!
GAGAUZ TURKLUGU! HRISTIYAN TURKLUK!
Yasasin GAGAUZYA, YASASIN ORTODOX Gagauzya!
Gagauzya ve Gagauz halki TURK olmaktan GURUR DUYUYOR! Gagauz Halki Ortodox olmaktan da gurur duyar!
her ne kadar bazi kesimlerce "HRISTIYAN GAVUR" diye asagilansa da bircok kisinizden daha da TURK!
Bilginize......
BOZ-OK
01-16-2007, 05:01 AM
Siz Turklugunuzu mu onde tutarsiniz yoksa dininizi mi? Oyleyse niye?
Cocuga sorulur,
-Anneni mi daha cok seviyorsun, babani mi?
Yanit,
-Hangi yaniti verirsem cikolata alacaksin?
:rolleyes:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=31116
Herkesin güzelliği kendine :lol:
KİTLENDİ :evil:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.