PDA

View Full Version : Bay Mükemmel asla THY ile uçmazmış tövbe tövbe

Temur
01-16-2007, 10:33 AM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=592555&posted=1#post592555

aşağıdaki cümleler çok bilmişin tekine ait buyrun okuyun lütfen

I am sure, you guys traveled enough to make some opinion on the airlines you traveled on. Which one did you hate most?

For instance the worst travel of mine was from Istanbul to Tashkent by Turk Hava Yollari. Attitude, shovinism, dirty plates and errogant attitude was obvious and I was not satisfyined with the servies. Note: The ticket by THY was 1.5 times expensive than UHY (Uzbekiston Havo Yollari). I wish I never fly on their planes.

Waiting for your comments

oğuz
01-16-2007, 10:38 AM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=592555&posted=1#post592555

aşağıdaki cümleler çok bilmişin tekine ait buyrun okuyun lütfen

I am sure, you guys traveled enough to make some opinion on the airlines you traveled on. Which one did you hate most?

For instance the worst travel of mine was from Istanbul to Tashkent by Turk Hava Yollari. Attitude, shovinism, dirty plates and errogant attitude was obvious and I was not satisfyined with the servies. Note: The ticket by THY was 1.5 times expensive than UHY (Uzbekiston Havo Yollari). I wish I never fly on their planes.

Waiting for your comments

Bütün kullanıcıları thanks vermeye davet ediyorum:lol: Ben bu ara çok gülüyorum inşallah başıma bişi gelmez :lol: :lol:

Temur
01-16-2007, 10:41 AM
abi çok zeki adam thanxlerdeki ince ruhu o hassas hiciv sanatını anlamaz, eyi yahşı mesaj yazmışam türklerde kabul etti bah diye böbürlenir.

oğuz
01-16-2007, 10:49 AM
abi çok zeki adam thanxlerdeki ince ruhu o hassas hiciv sanatını anlamaz, eyi yahşı mesaj yazmışam türklerde kabul etti bah diye böbürlenir.

Bırak rüyaları ile baş başa kalsın.uyandığı zaman kendini 12.000 feette hisseder :lol:

Temur
01-16-2007, 10:51 AM
heheheh :):) 12.bin metreden düşüş ızdıraplı olur.

oğuz
01-16-2007, 10:58 AM
heheheh :):) 12.bin metreden düşüş ızdıraplı olur.

Paraşüt yerine THY'dan hediye gidiş dönüş bileti vereceğiz...sağ kalırsa :lol:

Kaptan-i Derya
01-16-2007, 12:50 PM
Beyler orda yazdiklarimiz pek iyi olmamis gibime geliyo, birbirinize dalacaksiniz az sonra. Elin adam'i ister sever ister sevmez, kendi görüsürü'dür saygi duymak lazim.

BOZ-OK
01-16-2007, 12:52 PM
Neyse, ben gene de, THY'nin Avrupa Havayollari Birligi'nin 2006 verilerine gore Avrupanin "En dakik", "En az bagaj kaybeden" ve "En hizli buyuyen" havayolu sirketi oldugunu ve 2006 yilinda dunyada sadece 21 havayolu sirketinin uye oldugu Star Alliance, the airline network for Earth™ tarafindan uyelige kabul edildigini ve bu birligin 2003 den beri dunyanin en iyi havayollari birligi secildigini belirtmeden edemedim bir takim zeki cocuklara....;)

Seckjin Khan
01-16-2007, 01:14 PM
Bay Mükemmel asla THY ile uçmazmış tövbe tövbe

Sen hiç THY yla seyahat etmedin herhalde :lol:

mustafa06
01-16-2007, 02:35 PM
Böyle bir bashlığı achın desek achmazlar, biz achsak dikkat chekmez,
ne güzel bashlık achılmısh değerlendirmek gerekir.

Lütfen o threada ,Türk hava yollarını iso kalite belgelerini, uchak tiplerini de yazınız ki, bu fırsattan istifade ülkemizin reklamı olsun. her zaman böyle fırsatlar ele gechmiyor. diğerlerinin az biraz ucuzluktan bashka hangi özellikleri varmısh, sorun bakalım. ben uz hava yollarınada bindim, eksiği var fazlası yok .
Ben yazacam ama güzel yazamıyom. :)

Temur
01-17-2007, 01:02 AM
Neyse, ben gene de, THY'nin Avrupa Havayollari Birligi'nin 2006 verilerine gore Avrupanin "En dakik", "En az bagaj kaybeden" ve "En hizli buyuyen" havayolu sirketi oldugunu ve 2006 yilinda dunyada sadece 21 havayolu sirketinin uye oldugu Star Alliance, the airline network for Earth™ tarafindan uyelige kabul edildigini ve bu birligin 2003 den beri dunyanin en iyi havayollari birligi secildigini belirtmeden edemedim bir takim zeki cocuklara....;)

Abi ağızına sağlık! Bunların hava yollarında veya rus havayollarında çatır çatır bagajlar soyuluyor bagaj güvenliği diye birşey yok, bütün bagajlar açılıp bakılıyor akıl almaz işler bunlar.

Eleman demişki kirli tabaklar ve ukala tavırlar demiş, bir kere türk hava yolları birçok havayolu gibi catring firması ile anlaşmalı ve onlarda tek kullanımda birçok malzemeyi çöpe çıkarırlar,bilmem aynı tabak kaç kere kullanılıyor.? Ben 5 yıl yurtdışında bulundum yılda en az 4 sefer yaptım,toplam kaç kere thy ile uluslararası uçuş yaptım bilmiyorum. Bir kere asiana air ile koreye gittim memnun kalmadım huzursuzdum çünkü asiana senede 2 kere uçak düşürüyor. Bir kere de çok metedilen malezya havayolları ile malezyaya gittim,uçak tam bir enkazdı.Bütün koltuk aparatları bozuktu... Bugün ruslar orta asya içindeki ve turkiye gidiş gelşilerinde çok daha pahalı olmasına rağmen THY'yi tercih ediorsa bu subjektif bir durum değildir elbetteki bir hakikat vardır.

Temur
01-17-2007, 09:13 AM
please never fly by this World biggest plane Airbus A380,probably its plates are dirty :):)
http://img321.imageshack.u please never fly by this World biggest plane Airbus A380,probably its plates are dirty :):)
http://img321.imageshack.us/img321/5674/airbus380ey2.jpg (http://imageshack.us)s/img321/5674/airbus380ey2.jpg

bu mesjı postaladım topiğe adamın dediği gibi hafif şovanistlik ettim ama haketti :):) bu arada elemanı herkes eleştirince deşifre oldu... he he

Seckjin Khan
01-18-2007, 05:20 PM
Ekibin mesaisi doldu, uçuş iptal oldu

DENİZLİ-İstanbul seferini yapacak olan Türk Hava Yolları uçağı, geçen salı günü sis nedeniyle kalkışın gecikmesi nedeniyle uçuş ekibinin mesaisi dolduğu için havalanamadı.

İlginç olay, geçen Salı günü meydana geldi. Türk Hava Yolları'na ait TK 239 sefer sayılı uçak İstanbul- Denizli uçuşunu normal saatinde gerçekleştirdi ve Çardak Havaalanı'na indi. Denizli'den İstanbul'a saat 20.05'te dönmesi gereken uçak, İstanbul'da sis nedeniyle inişlerde sıkıntı olduğu bilgisi gelince havalanamadı. Çardak Havaalanı'nda İstanbul'a inmek için saat 23.00'e kadar bekleyen 80 yolcu, ummadıkları bir olayla karşılaştı. İstanbul'dan sisin kalktığı ve Atatürk Havalimanı'na inişlerin yapılabildiği bilgisi geldi. Ancak uçuş ekibi mesai saatlerini tamamladıklarını söyleyerek uçmadı ve dinlenmek üzere
Denizli'de, bir otele gitti. Uçuşun iptal edilmesi nedeniyle yolculardan bir kısmı karayoluyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürülüp, İstanbul'a uçtu, bir kısmı da biletlerini iade etti. Az sayıdaki yolcu da, ertesi gün saat 10.30'da hareket eden uçakla İstanbul'a gidebildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, Denizli-İstanbul seferini yapan uçağın aynı gün İstanbul-Kars, Kars-İstanbul, İstanbul-Denizli seferlerini yaptığını belirterek, “Uluslararası Sivil Havacılık kuralları gereği uçuş ekibinin bir mesai ve uçuş süresi vardır. Bu sürenin sonunda o ekibin dinlenmesi gerekir. Uçuş ekiplerinin günlük, haftalık, aylık uçuş çizelgeleri hazırlanır. Söz konusu ekip, aynı gün İstanbul-Kars, Kars-İstanbul ve İstanbul-Denizli seferini yaptı. Denizli'den İstanbul'a kalkmadan önce İstanbul'da sis olduğu bilgisi verilmiş. Sis nedeniyle bekleme uzun sürünce pilot ve hosteslerin uçuş süreleri dolmuş. Uçuş ekibi bu nedenle seferi gerçekleştirmemiş. Denizli'ye uçan ekip, geri döndüğü için yani Denizli hattı yatılı bir hat olmadığı için yatılı uçuş ekibimiz yok. Yatılı ekip olmadığı için uçuş gerçekleştirilememiş'' dedi. Genç, yaşanan durumun olağan olduğunu, ekibin Çarşamba sabahı uçuşunu gerçekleştirdiğini, yolculardan isteyenin İzmir'e transfer edildiğini, isteyenin biletinin iade edildiğini, bir kısım yolcunun ise sabah seferiyle İstanbul'a uçtuğunu da sözlerine ekledi.

Bay Mükemmel asla THY ile uçmazmış tövbe tövbe

:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

mustafa06
01-19-2007, 09:08 AM
Dylan,
Ekibin mesaisi doldu, uçuş iptal oldu

DENİZLİ-İstanbul seferini yapacak olan Türk Hava Yolları uçağı, geçen salı günü sis nedeniyle kalkışın gecikmesi nedeniyle uçuş ekibinin mesaisi dolduğu için havalanamadı.

Olmasa daha iyi ancak, içhatların bazı güzergahlarında(yolcu ve uchush sayısı az olan), yedek uchak hatta personel bulundurulmasını beklemek zor. nihayetinde bu bir imkan ve maliyet ishidir.
Özbekistan ich hatlarında da yashadığımız bir olayı anlatayım; Urgenchten tashkente gidilecek ancak uchak gelmedi.
nukus shehrine giderseniz orada bekleyen bir uchak var o uchakla gidebilirsiniz dediler.
tabiki nukusa da uchakla gidilecekti. havaalnında bulunan küchük bir uchakğa bindik ve havalanıldı ama bu uchakta valizler yanımızda, sabitlenmish sandalyeler üzerinde, yerden fazla yükselmeden (belki 500 metre yükselmemishizdir) etrafı seyrederek, shehir içi dolmushlardaki gibi bir yolculukla nukusa varıldı. Bana bu yolculuk komik ama eğlenceli gelmishti.
Demek istediğim, bashka yerlerde de da ich hatlarda gereken özen gösterilemiyor.

sevgi ile

Temur
01-19-2007, 11:40 AM
Abiler küçük meselelere takılmayalım, THY hızla büyüyor gelecek 15 yıl içinde 5 yıldızlı bir kaç hava yolundan biri olacak inş. inanamıyorum bu iş nasıl oluyor? biliyorsunuz iki ay önce 4. yıldızımızı da aldık bir yıldız kaldı... rüya gibi ya.

BoRaN
01-22-2007, 03:27 AM
THY Denince Benimde bir şeyler yazmam gerekli Oldugunu düsündüm..
1- Lufthansa Dünyanın en güvenli havayolu şirketi olarak olarak gösteriliyor! Valla bir seferinde Allah korudu Yeşilköydeki Karayolunun kenarındaki Bariyerler olmasa halen Marmarada yüzüyor olacaktık..:)

2- Hic bir Ucak ne olursa olsun Pisti 7 kere Pas geçmez Onu Orta asyada yaşadım:shock: Üstelik THY den 100usd daha ucuz diye B... yoluna gidiyorduk:lol:

3-Hele THY'de Pilotun 5 metre yukarıda pilotaj mahallini terkedipte korlacak birsey yok deyip viski dolu kadehini havaya kaldırdıgını kesinlikle göremezsiniz

4 THY dısında Aaaa inmişiz allah allah hiç anlamadım diye insanların şaşkınlıklarını Başka hiç bir hava yolu şirketlerinde göremedim...Cok samimiyim...

Sizlere kesinlikle ve kesinlikle THY rını tavsiye ediyorum.. Gerci biraz pahallı ama..:D

Temur
12-15-2007, 06:09 AM
1- Lufthansa Dünyanın en güvenli havayolu şirketi olarak olarak gösteriliyor! Valla bir seferinde Allah korudu Yeşilköydeki Karayolunun kenarındaki Bariyerler olmasa halen Marmarada yüzüyor olacaktık..:)

Abi kopardın beni hahah :D:D
2- Hic bir Ucak ne olursa olsun Pisti 7 kere Pas geçmez Onu Orta asyada yaşadım:shock: Üstelik THY den 100usd daha ucuz diye B... yoluna gidiyorduk:lol:

Kazakistan havayoluyla mı yaşadın bu durumu _? air astana felan mı?
3-Hele THY'de Pilotun 5 metre yukarıda pilotaj mahallini terkedipte korlacak birsey yok deyip viski dolu kadehini havaya kaldırdıgını kesinlikle göremezsiniz

Abi bu ne ya şaka gibi :D
4 THY dısında Aaaa inmişiz allah allah hiç anlamadım diye insanların şaşkınlıklarını Başka hiç bir hava yolu şirketlerinde göremedim...Cok samimiyim...

Bunu bende yaşadım sarsıntı olmadı ,çoğuz kez özellikle yabancılar aptal aptal bakınırlar indik mi inmedik mi diye anlayamadıkları için. Biz kemerleri çözüp bagaj kapaklarını indirince jeton düşer alkışlarlardı. Özellikle japonlar bunu çok yapar :D
Sizlere kesinlikle ve kesinlikle THY rını tavsiye ediyorum.. Gerci biraz pahallı ama.

Aynen paraf!!