View Full Version : "Ben, Vakit'in dininden degilim!"
Demir Kağan
01-18-2007, 06:14 AM
Ahmet Hakan bugünkü yazısında Vakit gazetesine yönelik ağır eleştiri ve ithamlarda bulundu. "Bir kez daha vurguluyorum, lütfen duyanlar duymayanlara duyursun: Ahmet Hakan, Vakit’in dininden uzak mı uzaktır!" dedi.
İşte Ahmet Hakan'ın Vakit için kaleme aldığı ağır yazı:
Ahmet HAKAN
ahmethakan@hurriyet.com.tr
Vakit’in dininden olmamak
BU adamlar öyle adamlardır ki...
Ellerinden; dillerinden asla ve kata emin olamazsınız.
Bu adamlar öyle adamlardır ki...
İslam davasını savunurken, "Bu küçük geldiyse büyüğünü verelim" tarzı cinsel gönderme yüklü yazılar yazacak kadar alçalırlar.
Resminin üstüne çarpı attıkları adam bombalı bir saldırıda paramparça olduğunda ya da afişe ettikleri adam silahlı saldırıda can verdiğinde bırakın en küçük bir vicdan azabı duymayı, olayı bir büyük yüzsüzlük ve pişkinlikle karşılarlar. Yetmezmiş gibi arsız şekilde ateşle oynamaya devam ederler.
İftira atarlar, hakaret ederler, nefret tohumları ekerler, düşüklük yaparlar, ahlaksızca saldırırlar, kalleşlik yaparlar, arkadan vururlar. Yani "düşmanına karşı bile adil olma"yı öğütleyen Peygamber ne söylüyorsa onun tersini yaparlar. Sonra da bütün bu yaptıklarını "Biz İslam’ı savunuyoruz" diyerek meşrulaştırmaya çalışırlar.
Onlardan övgü işitmek bile onların hizasına gerilemek anlamına geleceğinden, en yakın dostlarından bile "Aman bizi övmeyin" tepkileri alırlar ve bu rezil durumdan zerre kadar gocunmazlar.
Sağa sola attıkları çamurlar nedeniyle aldıkları cezalardan sıyırmak için, her gün yeni şirketler kurup bin takla atarlar. Sonra da bu yaptıkları cambazlıkları başkalarına anlatıp "Biz ne uyanık adamlarız" havası atarlar.
Bir papaz öldürülür. Bunlar öldüreni değil de öldürüleni sorumlu tutup "Misyonerlik faaliyeti yüzünden bir gencin hayatı kaydı" diye yazarlar.
Afganistan’da bir Ortaçağ karanlığı yaratan Taliban’ı İslam adına savunurlar; ama sonra Bush’un sofrasında bir yer kapma imkánı bulduklarında, hiç utanmadan sırıtarak Bush ile poz verirler.
Metin Göktepe’yi öldüren polislerden yana olurlar, apronda deve kesilmesi olayına "Dünyanın en normal eylemi" muamelesi çekerler, Manisalı gençler davasında işkenceci polislere arka çıkarlar, Abdi İpekçi’nin katiline destek atarlar, elin karısını dereden geçirdiğini söyleyen adama sahip çıkarlar. Sonra da çıkıp "Biz İslam mücahidiyiz" diye caka satarlar.
İslam düşmanlarına, "Sizin Müslümanlar işte böyle adamlar" demeleri mümkün kılan emsalsiz malzemeler sunarlar. Kalpleri İslam’a yumuşak olanlar ise bu adamları gördüklerinde İslam’dan uzaklaşır
İlkeleri nefret ettirmektir, uzaklaştırmaktır, sevdirmemektir, cepheleştirmektir.
O halde buradan açıkça ilan etmekte fayda var:
Ben Ahmet Hakan...
Vakit’in dininden değilim.
Bu inanç, bu duruş, bu yaklaşım, bu üslup, bu tarz...
Benim inancımla, insanlığımla, hayata bakışımla hiç mi hiç örtüşmüyor.
Bir kez daha vurguluyorum, lütfen duyanlar duymayanlara duyursun:
Ahmet Hakan, Vakit’in dininden uzak mı uzaktır!
Redd-i İlhak
01-18-2007, 06:21 AM
hayret vallaha...
endüstriyel basına geçince Ahmet Hakan'a bi haller oldu :lol:
gurkan
01-18-2007, 06:28 AM
Kimin dinindenmiş sorar adam ? Ya da Hürriyet'in dininden miymiş diye sorar ?
yani gazeteye göre din mi olurmuş ???
Ya da Bu işin kararını Allah'ın yerine kim veriyor. Acaba Bu hakkı kim kendi görüyor sorar. Bana ne bu Polemikten . Yeni bir camiaya gitmiş satış yapıyor. Yapsın. Bize ne yahu.
Ülke meselesi değil. Kimsenin dinini sorgulayacak makam değiliz.
Haşa Kalkmış Allah adına Hüküm mü vereceksiniz ?
Kimin imanlı olup olmadını nerden bileceksiniz.
Kalplerin içini görme yeteneğinine sahipsiniz de biz mi bilmiyoruz.
Konu Kapatılsın.
Redd-i İlhak
01-18-2007, 06:31 AM
demek istediği Müslümanlık değil adamın Vakit'in tarzına sıkılmış anlaşılan ...
ama ben vakit'teyken yazmasını beklerdim bu yazıyı.
Demir Kağan
01-18-2007, 06:33 AM
Kimin dinindenmiş sorar adam ? Ya da Hürriyet'in dininden miymiş diye sorar ?
yani gazeteye göre din mi olurmuş ???
Ya da Bu işin kararını Allah'ın yerine kim veriyor. Acaba Bu hakkı kim kendi görüyor sorar. Bana ne bu Polemikten . Yeni bir camiaya gitmiş satış yapıyor. Yapsın. Bize ne yahu.
Ülke meselesi değil. Kimsenin dinini sorgulayacak makam değiliz.
Haşa Kalkmış Allah adına Hüküm mü vereceksiniz ?
Kimin imanlı olup olmadını nerden bileceksiniz.
Kalplerin içini görme yeteneğinine sahipsiniz de biz mi bilmiyoruz.
Konu Kapatılsın.
Evet, iste aynen bundan bahsediyor Ahmet Hakan da.
Gercekler iste gurkan abi.
Ne yaparsin.. Ancak saldirirsiniz boyle..
gurkan
01-18-2007, 06:35 AM
Evet, iste aynen bundan bahsediyor Ahmet Hakan da.
Gercekler iste gurkan abi.
Ne yaparsin.. Ancak saldirirsiniz boyle..
Müslüman değilsin ki ; çık aradan Ankara...:cool:
Redd-i İlhak
01-18-2007, 06:37 AM
duyduğum kadarıyla Müslümanlığı seçmiş Demir Kağan :cool:
Demir Kağan
01-18-2007, 06:38 AM
Müslüman değilsin ki ; çık aradan Ankara...:cool:
Elhamdulillah. :cool:
Qarshi
01-18-2007, 06:43 AM
Birincisi yazı Türkçe karakterleri göstermediği için anlaşılmıyor...
İkincisi Ahmet Hakan gündemde yer alma işlemlerini iyi beceriyor...
Üçüncüsü Demir Kağan canın sıkılıyormu :cool:
Demir Kağan
01-18-2007, 06:44 AM
Üçüncüsü Demir Kağan canın sıkılıyormu
Yok..
Sarap cekti canim simdi..
Arti, karakter kodlamanda sorun var diye niye yaziyi sucluyorsun abi? :lol:
....
Cok guzel bir yazi. Cok cesurca ve gercekleri vurgulayan bir yazi. Herkesin bildigi uzere Ahmet Hakan bu bahsettigi camianin icinde, inancli birisiydi ki hala inanclidir ancak o camianin pisligini gordukten sonra iclerinden cikmasiyla Ahmet Hakan'a karsi bir kin tohumlandi bunlarin icinde.
Sakın camia onu def-i hacet etmiş olmasın??? Belki de AHC, aradığı mutluluğu Nişantaşı'n da değilde o camianın içinde aramaya kalkıştı. Bulamayınca da, çekti-gitti.
Mutluluk kişilere göre değişken bir kavramdır. Mesela, alkolik birine şarap mutluluk verir, ama aynı şarap bana hiçbirşey vermez. İnşallah AHC'da kendi doğrularını bulacağı adresi bir an önce bulur ve durulur... Şu aralar (+,-) herkese laf yetiştiriyor. Popülaritesi bayağı bir arttı. Kimilerinin deyimiyle ortalık şeysi oldu. Yazıları yazdığı kağıtlar tavan yaptığına göre demek ki sonu da yaklaşıyor.
Hülasa, içimizde daha çok Lawrence var bizim. Aralarında eceli gelenler gelip bizim duvara siyerler o kadar...
BuyukTuran
01-18-2007, 09:32 AM
herkes sanırım tarafını seçiyor ahmet hakan kendinin reklamını yapıyor taraf kolluyor ama kendinin hiç bir tarafı yok gayet karaktersiz bir gazetede gayet karaktersiz bir yerde vakitin tarafı ahmet hakanın tarafı tarafaların uç fikirlere çekildiği günler aslında yeni yetişen gençler yani gelecek için hiç iyi bir tablo değil ya kal ya öl gibi bi tavır yine fikir boşluğu olucak olmalı mı???
Scofield
01-18-2007, 10:08 AM
Sakın camia onu def-i hacet etmiş olmasın??? Belki de AHC, aradığı mutluluğu Nişantaşı'n da değilde o camianın içinde aramaya kalkıştı. Bulamayınca da, çekti-gitti.
Mutluluk kişilere göre değişken bir kavramdır. Mesela, alkolik birine şarap mutluluk verir, ama aynı şarap bana hiçbirşey vermez. İnşallah AHC'da kendi doğrularını bulacağı adresi bir an önce bulur ve durulur... Şu aralar (+,-) herkese laf yetiştiriyor. Popülaritesi bayağı bir arttı. Kimilerinin deyimiyle ortalık şeysi oldu. Yazıları yazdığı kağıtlar tavan yaptığına göre demek ki sonu da yaklaşıyor.
Hülasa, içimizde daha çok Lawrence var bizim. Aralarında eceli gelenler gelip bizim duvara siyerler o kadar...
Pardon AHC ne demek?
Def-i Hacet ne demek?
Hulasa ne demek?
:)
nurhak
01-18-2007, 10:31 AM
Bu muhterem zat kişilerle kavgaya girdi baktıki adamlar fazla muhatap olmuyor,bari bir zümreyle dalasıyım belki banada bir ödül verirler de abilerim gibi bir medya leşkeri olurum niyetinde ama öyle sacları jölelemeklede olmıyacagını,o sakallarıda kesip parlak bir dantel olması gerektiğini abileri yakın zamanda öğretirler,bu tip medya cambazları oynıyacak bir tel bulamadıkları gün bu memleket bir adım daha ileri gidecektir.saygılarımla
borcugin
01-18-2007, 04:09 PM
S.A.
Hakkaniyet ve Adalet.
Enver OREN TGRT'yi Siyonist Murdoch Şirketine sattı. Hem de daha cok para veren milli şirketler varken. Ulkesinin aydınları o kadar ağır eleştirilerde bulundular ki... Ne oldu? Sıfırı yani dibi buldu.
Ahmet HAKAN o cenahtayken bu cenaha gecti, yani Siyonist bir Medya Portalında calışıyor. Ulkesinin aydınları o kadar ağır eleştirilerde bulunacaklar ki... Ne olacak? Sıfırı yani dibi bulacak.
Bakıyor ve boyle goruyorum, hadi hayırlısı...
Selametle.
Kaptan-i Derya
01-18-2007, 04:29 PM
Sakalliyi gören hoca diye boynuna sarilir oldunuz, ahmet hakan gibi serefsizleri köse yazarlari yaparlar sonra gazeteden gazeteye din degistirir kanibozuk.
Rüzgar hangi yönden sert eserse o yana döner bu dönek.
Aybike
01-19-2007, 09:50 AM
Pardon AHC ne demek?
Def-i Hacet ne demek?
Hulasa ne demek?
:)
valla iclerinden tek Def-i Hacet i biliyom..oda havalanındaki reklam gibi ZICMAK dimek..Ayıp olmadı inşallah..
Ya bide dokunmayın demirime ASLANLAR GİBİ MUSLUMAN OĞLUM.. bida dinsiz felan yazıp beni başınıza bela almayın yakarım uleeeeeeeeeeynn ben deli zehra..:)
ahmet hakana gelince hakkınca yazı yazılmayacak kadar kıymetsız..o yuzden şu narın ve zarıf parmaklarımı yormucem...
nurhak
01-19-2007, 09:56 AM
Olurmu,Aybike bacı,muhterem son günlerin en gözde playboyu ve reha müsveddesi islami dantel.Ben en cok o sakalı ne zaman ve nasıl kesecek onu merak ediyorum.
Aybike
01-19-2007, 10:02 AM
Nurhak..adamı ıyı ızle sinirli,huzursuz ve daima savunma halınde..kendini aydın olarak lanse etme cabasında ama cok komık duruma duştuğunun farkında..hırsı ondan işte..ici rahat değil..anlaşılamaz bi şekilde saldırgan..sınıf atlama cabasında amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
carsıdan aldım bir kılo şeker..cinsini......cinsine çeker...demiş atalarımız..
neysen osun abi arpa ektiğn tarladan,bugday alamazsın....:) sonradan yontulma olayı olmuyooooooo:)
sakal ve kravat olayına gelince ..kesecek zamanı var..
hemen yapmıyorki millet gülmesin..:)
desinki ben zaten sevmiyordum kravatı,sakalda bana yakışıyor..ama artık yaş gecti genc görünmem traş olmam ve ağır giyinmem lazım demesi icin bir kac sene vermış kendine anlaşılan..
gurkan
01-19-2007, 10:03 AM
Elhamdulillah. :cool:
Demir Ne zaman Müslüman Oldun biz bilmiyoruz ?
Benim mesajıma yazdığın cevabtan ben müslüman olmadığına şükrettiğini çıkardım.
Arkadaşlar Müslüman olduğun için teşekkür atmışlar...
Bir ilan et açıkla da aydınlat bizleri... Ya ben yanlış anladım.
Ya Ümmeti Muhammed.
PEÇENEK
01-19-2007, 11:36 AM
Ben ne vakitin, ne de Ahmet Hakan'ın dinindenim. Fakat bence doğru yazmış.
Hanedan
01-19-2007, 12:24 PM
Ahmet Hakan bir zamanlar Refah partisinin gizli medyadan sorumlu kişisiydi. Oysa aslı solcudur. Ne zaman ki Erbakan'ın kızına talip oldu ki Erbakan Ona kızını vermedi Refah partisiyle ipleri kopardı. Aslında iyi bir haberci ama söylendiği gibi karakter yoksulu. Tam anlamıyla karter medyacılığın bir elemanı. Gündem yaratmak ve Laik kesime eski Refahçılığını unutturmak amacıyla Laik kesime göz kırpıyor. Çoğu zaman magazin türü yazı yazması bunu açıkça gösteriyor zaten.
yavuz
01-20-2007, 04:07 AM
Kağıt parçasının dininden olunmaz zaten... Günden güne değişen ağızların da hangi dinden olduğu o kadar umrumuzda değil sanırım. Öyle de olması gerekli!
Hiç kimse de zaten Vakit'in, Hürriyet'in, Ülkü Ocakları Dergisi'nin, Alperen Ocakları Dergisi'nin, Milliyet Gazetesi'nin, Playboy Dergisi'nin dininden değildir... ve Mü'min olan Hz.Muhammed'in dinindendir.
yavuz
01-20-2007, 04:33 AM
"Muhammet, Aydın"lat bizi... ;)
Demir Kağan
01-20-2007, 05:42 AM
Demir Ne zaman Müslüman Oldun biz bilmiyoruz ?
Benim mesajıma yazdığın cevabtan ben müslüman olmadığına şükrettiğini çıkardım.
Arkadaşlar Müslüman olduğun için teşekkür atmışlar...
Ya Ümmeti Muhammed.
Aybike annenin anlattigi bir olaydan etkilendim ve islami sectim.
BuyukTuran
01-20-2007, 07:52 AM
inşallah kalbi bir seçimdir dostum çünkü bu öyle bir şey olmalıki bütün noktanda imanı hissedebilmelisin...
gurkan
01-20-2007, 08:23 AM
Aybike annenin anlattigi bir olaydan etkilendim ve islami sectim.
Allah Hayırlı Etsin. Yanılıyor olmama ilk kez seviniyorum senin adına.
Çok çalışman Lazım Neye iman ettiğini öğrenmek için;
Şu Senin bende ki emanetler çok bekledi ; Artık sahibini bulması gerek...
BuyukTuran
01-20-2007, 08:38 AM
ben de de emanetin var muhammed nevizadeyi unut dayı :D benle 3 gününü takılıcağn tamam??
borcugin
01-20-2007, 02:24 PM
S.A.
Hayret ki ne hayret! Demir zaten Musluman inancli birisi idi.
Selametle.
yavuz
01-20-2007, 02:32 PM
Deistim diyordu ama...
gurkan
01-20-2007, 02:38 PM
Msn Konuşmalarında ve
Geçmiş konuşmalarımızda
Müslüman olmadığını açıklamıştı.
Demir'in de doğruladığı üzere kendisi islama yeni geçtiğini açıklıyor.
borcugin
01-20-2007, 02:44 PM
S.A.
Deist'in anlami nedir?
Demir yalanci biri değildir. Yureklidir. Bana oyle demediğine gore sizde bir sorun var demek ki. Hatta ki, bir camiye benimle gelip namaz kilmaktan onur duyacagini soylemisti. Yaklasimlariniz Alevi, Bektasi, Sii birisininin inanclarini, kulturunu, argumanlarini sorgulamak ya da kirmak uzerine oluyorsa (ki oldugunu soylemekten cekinmek ve beni yanlis anlayacaginizi bilmekle birlikte ayni zamanda rahatsiz olduğumu, seni sevmeye calisan bir buyugun olarak bunu soylemenin artik farz olduğunu dusunerek) bundan vazgec derim. Bana kirilmayacagina emin olmakla birlikte polemik yaratirsan da yanit vermem.
Selametle.
borcugin
01-20-2007, 02:46 PM
S.A.
gurkan Demir'i ben farkli tanidim o zaman. Ama genelde pek yanilmam. Kendisi gelir aciklar. Durustlugune ve samimiyetine inanirim. Bence her seyin temeli olan imanda Musluman imanli oldugunu biliyorum.
Selametle.
gurkan
01-20-2007, 02:53 PM
İslama geçmeden önce seninle Demir için müslüman olacak diye sohbet ettiğimizi hatırlıyorum. Bunu İnkar ederseniz Kendime Allah'ı yeterli şahit görerek bunu açıklıyorum. Ayrica Kendisi Alevi olmadığını da bana açıklamıştır. Eğer inanacaksa Kuran ve Peygamber öğretisine inanacağını da ifade etmiştir. Geçmişte Bu ve benzeri konuşmamız msn üzerinden çokça olmuştur.
yavuz
01-20-2007, 02:58 PM
Ama ona ateist diyen birisine ben desitim demişti ve bunun da Alevilikle bir alakası yok...
borcugin
01-20-2007, 03:10 PM
S.A.
Doğru gurkan. Bu konusmalarimiz cok cok daha oncelerdendi. O konusmalarimiza bakarsan bir insanin inanclari veya bir inanca yonelimleri icin sorgulama, sik boğaz etmeme uzerine idi benim mesajım. İman mayasi tutan birisinin uzerine cok gitmemek, onu biraz kendisiyle yalniz birakmak, genc insanlarin kendi doğrularini cok fazla sorgulamamak, doğrulari kendisinin bulmasina firsat vermek uzerineydi. Ben hayatim boyunca hic bir kimseye inancin nedir, mezhebin nedir diye sormam. Kendisinede sormadim. Ben sadece yazdiklarindan Alevi olduğunu saniyorum. Boyle bir soru da sormam. Sadece olaylara bakisi, yazdiklari, konusmalarindan bir sonuc cikaririm. İslamin guzelliğini kendi yasamimla ona hissettiririm. Bence en iyisi yasamimizla ornek olmak. Sordugunda ise gerekli kisa, oz, gunluk yasantiya yakin, gerceklerle bagli cikarimlari soylemek. En iyi teblig ya da tebellug bu olsa gerek. Bu tur konulari ozelleri forumlarda ulu orta acmak ta iyi değil bana gore. Herkesin kendi ic dunyasinda bir niceligi vardir. Hic kimsenin ic dunyasi inanclarindan dolayi hic değildir.
Selametle.
Aybike
01-20-2007, 08:23 PM
Demiri tanıdığım gencler icinde TEK gecerim....
guzel yuzu temiz ahlakı ile o zaten ALLAHIN musluman yararattığı biriydi..
Bunaldı daraldı sorguladı ve en buyuk hakkı olanları yaptı...sonunda ınandı..
ailesi musluman olduğu icin değil,kendi sorgulayıp ınandığı icin musluman..
daha guzel ne olabilir...duşunun once..
Karayılan
01-21-2007, 08:14 AM
Cemaatler ve sozde milliyetciler bu ulkenin en buyuk dusmanlaridir. Bu adamlar Ataturk Devrimlerini asla iclerine sindiremediler. Seyh Sait isyanini hatirlayin "Din elden gidiyor" naralariyla ayaklananlar yuzunden Kerkuk kaybedildi. Ataturk'un Kerkuk'e yollamayi planladigi birbir guclukle o yillarin kisitli imkanlariyla hazirladigi ordu bu kopekler yuzunden amacini gerceklestiremedi. Allah hepsinin belasini versin.
Demir Kağan
01-22-2007, 03:55 AM
S.A.
Hayret ki ne hayret! Demir zaten Musluman inancli birisi idi.
Selametle.
Deist idim.
khanoghuz
01-22-2007, 05:50 AM
bir çok arkadaşımızın mesajlarında hala önyargı sezinliyorum.
borcugin
01-22-2007, 11:28 AM
Deist idim.
S.A.
Yanılmadığımı bana yeniden anımsattığın için tesekkur ederim. Valla kusura bakma ve hakkını helal et, senin inanclarının sorgulanmasına tepki olarak hakkında yazılar yazdım. Yoksa ben kimsenin inancını, mezhebini sormam da sorgulamam da kardesim. Bunu en iyi bilenlerden birisi de sensin.
Şu forumda Aybike Hanım Ablamında dediği gibi TEK geçebileceğim sağlam karakterli, bilge ve durust bir kardesimsin bunu bilesin.
Selametle.
bybirol
01-22-2007, 12:48 PM
Ahmet Hakan'ın kuyruk acısı varya vermis veristirmis Vakit Gazetesine niye saldırdıgını okumak isteyen arkadaslar olursa asagıdaki linki tıklayıversinler
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=211910 (http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=211910)
Aman ozellikle yapılan yorumlarıda okumanızı tavsiye ediyorum
timurlenk
01-22-2007, 01:48 PM
.......................
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.