PDA

View Full Version : Hrant Dink olduruldu...

Pages : [1] 2

Qarshi
01-19-2007, 07:37 AM
ŞOK! Hrant Dink öldürüldü!

http://www.sonsayfa.com/images/news/12294.jpg

Ermeni asıllı gazeteci Hırant Dink, Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptığı Agos Gazetesi girişinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü...

Saldırganların birden fazla kişi olduğu sanılıyor. Savcı henüz olay yerine gelmediği için Hirant Dink'in cesedi gazetesinin önünde bekletiliyor.

Saldırganların dört el ateş ettiği ve kurşunlardan ikisinin Hirant Dink'in başına isabet ettiği belirtiliyor.

Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan ilk bilgilere göre, Dink’in, gazetenin önünde kafasına aldığı iki kurşunla hayatını kaybetti.

Gelen ilk bilgilere göre, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin 18-19 yaşında bir genç olduğu ve suikastten sonra Halaskargazi Caddesi üzerinde bir araca binerek olay yerinden uzaklaştığı bildiriliyor.

Son zamanlarda yaptığı çıkışlar ile Türkiye Ermenilerinin sağduyulu sesi olan Hrant Dink, Fransa Meclisi'nde Ermeni soykırımı yasası görüşmeleri sırasında en sert karşı çıkışları yapan isim de olmuştu.

Hrant Dink Türkiye'de ise 301. maddeden yargılanmış, aydınlar bu mahkemeleri kınarken, bir grup yargılandığı mahkeme önünde Hirant Dink aleyhinde gösteriler yapmıştı.

AYDIN ENGİN'İN İDDİASI

Hirant Dink'in arkadaşı Aydın Engin, bir süre önce İstanbul Vali Yardımcıları'ndan birinin telefon açarak Dink'i çağırdığını öne sürerek şu iddiada bulundu:

"Hirant Dink oraya gittiğinde kimse onunla ilgilenmemiş. Vali Yardımcısının yanında iki kişi varmış. 'Bunlar benim yakınlarım' diyerek tanıştırmış. Bundan sonra o iki kişiden erkek olanı uzun uzun konuşmuş, 'sokaklarda bin türlü insan var, başına birşey gelebilir' diye konuşmuş. Hirant Dink bu olayı AİHM'e yaptığı başvuru sırasında uzun uzun anlatmıştı."

Demir Kağan
01-19-2007, 07:44 AM
Aslinda kin kusmak isterdim ancak bir Turk olarak kin beslemeyi dogru bulmuyorum.

Gebermis gitmis.

Qarshi
01-19-2007, 07:54 AM
Öncelikle bir insan öldürüldü !
Sonrasında öldürülen bir gazeteci ve Türk nüfusu içindeki azınlıkların ifadesiydi...
Devletin koruma altında tutması gerekirdi.Bu olayın yurt dışı yansıması çok ama çok acı olacak...Devletin bir an önce suçluları bulup yargı önüne çıkarması gerekir...

HYML
01-19-2007, 07:59 AM
...Acı gerçek şu ki Patrik Mutafyan oturduğu o Büyük Makam ı dolduramadı ve hakkını veremedi.
Bilerek ve isteyerek yarattığı Patriğe yakın alan ın dışında kalanları öteki leştirmeye çalıştı. Verdiği vaazlarda sürekli iyiler ve kötüler den bahsetti. Toplumu içimizdeki kötüler e karşı uyanık olmaya çağırdı. O kötüler aslında sürüngen diler, din ve kilise düşmanıydılar. Toplumu bölmek ve parçalamak istiyorlardı.
Bazen o kişileri dolaylı olarak ima etti, bazen doğrudan işaret etti. Bunu yaparken de dilini bir ruhbana yakışmayacak denli o kadar bozdu ki Kendi iktidarını sorgulayanların leşlerini dahi gömmeyeceğini kitleler önünde çığırmaktan çekinmedi.
Son olarak da işi lanet yağdırmaya kadar vardırdı.
Şu an yapmaya çalıştığı ise kendisine İtaat edenler le İtaat etmeyenler i çatıştırmak....

Devamı için BKZ.: http://www.agos.com.tr/index.php?module=corner&corner_id=5&cat_id=22

EGETÜRK
01-19-2007, 08:03 AM
benim dilimin kemiği var o yüzden yorum yapmıyorum,ama dilinde kemik olmayanlara ibret olmuştur...

Scofield
01-19-2007, 08:08 AM
Diaspora Ermenilerine ve Avrupaya koz verdik. Cok kotu oldu...

mustafa06
01-19-2007, 08:09 AM
Üzüldüm diyemem ama sevinmedim de.

EGETÜRK
01-19-2007, 08:10 AM
belki kendileri ayarlamış bile olabilirler...

eflatunn
01-19-2007, 08:11 AM
Türkiye adına her ne kadar kötü bir leke olacak olsa da
ben üzüldüm diyemeyeceğim

Scofield
01-19-2007, 08:11 AM
belki kendileri ayarlamış bile olabilirler...
benim inancim bu yonde kesinlikle. ya kendileri ya da disaridan bir guc. AB'den olma ihtimali daha buyuk. Boylece ermeni iddialari daha guclenecek ve diaspora ermenileri daha fazla sempati toplayacak. Avrupa Birligi de daha fazla baski yapip dislayacak.

EGETÜRK
01-19-2007, 08:12 AM
AB dışlayacaksa iyi olmuş...

Mgas
01-19-2007, 08:16 AM
Uff!!! görün ki şimdi neler olacak. İnşallah kapının önündeki vatandaşlar slogan falan amaya kalkmazlar.

gurkan
01-19-2007, 08:23 AM
Sevmezdim ama Kötü Oldu. Bombayı Elimizde patlatttılar.

nurhak
01-19-2007, 08:25 AM
İyi olmadı bu,herseyden önce bir cinayet,ve bu cinayetin sahipleri bulunmaz ise alın size bir şarkcıbanı daha,mutlaka izi kalacak ve her defasında önünüze konulacaktır.İyi olmadı...

Demir Kağan
01-19-2007, 08:31 AM
Bu ulkede birilerinin isine gelmedigi icin cok kisi olduruldu.. Ancak kimse kusura bakmasin, bu ulke Ermeni'nin, Rum'un, Kurd'un, Arab'in, Çerkes'in degil, bizimdir! Benim vatanimda benim kurallarim gecer. Milletini sevmenin adinin fasizm, kan dokmek, katillik oldugu bu ulkede, birilerinin istedikleri olmayacak.

Bunlar da icimizdeki "Hrantlar"; eksisozluk'te bu konuda dikkatimi ceken dangalak yorumlari:

ölümünün ardından, gerçek katillerini gizlemek için, yüzlerce komplo teorisi üretilecek kişidir.

kaybettiğimiz bir çok yazarımız-çizerimiz-düşünürümüz gibi, katili, onu yargılayan, teşhir eden, yargısız infaz eden, bizden olmadığı için yaşama şansı vermeyen faşistler / faşizmdir.

hrant dink gazetecidir. susturamazsınız.
hrant dink azınlığın sesidir. bastıramazsınız.
hrant dink yurtseverdir. söküp atamazsınız.
hrant dink aydındır. karartamazsınız.
hrant dink cesurdur. sindiremezsiniz.

hrant dink ölümsüzdür! öldüremezsiniz, yok edemezsiniz!

ey faşizm, duyuyor musun? biliyorum, duyuyorsun. hesap sorulacak. bir gün sorulacak.

şurada bile "bu ölümden de ermeniler kazanacak " diyenler kadar azsın faşizm. önceki cinayetlerinize ne kadar da çok benziyorsun, gri gökyüzü , üzeri örtülü bir ceset, etrafında kalabalık. senin fotoğrafın bu faşizm, bu hayatta senin yerin bu kadar,yapabileceğinin en iyisini yaptın yine.

kimse seni ayakta alkışlamayacak faşizm , şu an düşmanını nasıl alkışlıyorlar,duy.

toprağın bol olsun...

bu memlekette bariştan, bir arada yaşamaktan söz eden çok önemli bir insandı. ve belki de kendini çok önemli bir şey zanneden şerefsizin teki tarafından öldürülmüş az önce.
nefesim tutuldu....

faşizm işte böyle bir şey. işığı karartmanın nasıl olduğunu gösteriyor hepimize...

lanet olsun!

insanı fişler gibi "türk düşmanı" "türklük düşmanı" diye niteleyen bir yasa, ve bu yasayı umarsızca kullanan avukat bozmalarının eseridir cinayeti.

tahammulsuz, fasist got oglanlarinin ulkenin icine el birligiyle sicmalarinin son kurbani, belki bir cok sozde milliyetciden daha cok vatanini seven 19 ocak 2007 de suikaste kurban gitmis gazeteci, yazar.

kendisinden bahsederken ağzından köpükler saçasaça konuşan birtakım faşist kuduzların dişlerini geçirdiği, iliklerine kadar emdiği son kurban olmuştur. umarım son olmuştur. yeni başlayacak bir düşünen-üreten insan katlinin ilk halkası olmasın, oldurulmasın.

ölümü kerinçeklerle perinçsizlerin ve onların şakşakçılarının, kızıl elmanın salyalı kurtlarının, militarist kapı kullarının, halkların kardeşliği yerine faşizmin kalleşliğini, kanlı düşüncelerini savunanların kirli, tükürülesi yüzlerini bir kez daha karşımıza çıkarmıştır

oldurulmesi "bakin hala ermenileri katlediyorlar" diyecek olan ermenistan'dan baska kimseye yaramayan kisi...

eger bunu yapan türk vatandasi bir faşist ise, kendilerine nicin "gerizekali" dendigini bir kez daha sorgulamalilardir toplu halde.

faili 19-20 yaşlarında bir genç diye aranılan eski devrimci kişi.
bağır bağır bağırmak istiyorum.

faili faşizmdir!

din dil ırk ayrımının ne menem ne boktan birşey olduğunu bir kez daha gözümüze sokmuştur öldürülmesi. bir de mantığımın almadığı birşey var bir ülke bunca yılda bir adım ileri gitmez mi be kardeşim, hep geriye hep geriye daha ne kadar dibe gidebiliriz düşünmek istemiyorum. bizden bir bok olmaz kardeşim.

eflatunn
01-19-2007, 08:37 AM
[QUOTE=Demir Kağan;596273]
bu memlekette bariştan, bir arada yaşamaktan söz eden çok önemli bir insandı. ve belki de kendini çok önemli bir şey zanneden şerefsizin teki tarafından öldürülmüş az önce.
nefesim tutuldu....

faşizm işte böyle bir şey. işığı karartmanın nasıl olduğunu gösteriyor hepimize...

lanet olsun!

ne ışığı ne????
hangi ışıktan bahsediyorsun??????????

Qarshi
01-19-2007, 08:38 AM
Ancak kimse kusura bakmasin, bu ulke Ermeni'nin, Rum'un, Kurd'un, Arab'in, Çerkes'in degil, bizimdir!

Bu ülke HEPİMİZİN diyebileceğimiz günler yakınmı acaba :rolleyes:

Mgas
01-19-2007, 08:42 AM
Ya oldukça amötör bir saldırı şayet böyleyse yapan çabucak bulunur.

Eğer bulunmazsa herkes başımıza binecek demektir. Sırf başımıza binmek için yaparlar bunu suçuda bize atarlar.

nurhak
01-19-2007, 08:44 AM
Bu ülke HEPİMİZİN diyebileceğimiz günler yakınmı acaba :rolleyes:Zamanlamaya dikkat arkadaslar;önümüzdeki hafta kerkük vs. bu ülkenin dıs siyaseti ve hareket seklı konusunda önemli bir viraj arefesi.Yani içteki ve dısımızda gelişen olaylar bizi bu konuda zorlıyacak gibi geliyor.

eflatunn
01-19-2007, 08:45 AM
Ya oldukça amötör bir saldırı şayet böyleyse yapan çabucak bulunur.
Eğer bulunmazsa herkes başımıza binecek demektir.
Sırf başımıza binmek için yaparlar bunu suçuda bize atarlar.

orası %100
zaten kötü yanı da bu

Demir Kağan
01-19-2007, 08:46 AM

Hangi hepimizin? Turkler'in hepsinin. ;) Vatan namustur, senden olmayanla paylasilmaz, cunku kendi namusu gibi korumaz! Kardeslik vs. bunlar hikayedir, hikaye oldu hep ve bundan sonra da hikaye olarak kalacak.

O degil de, nedense hep solculardan veya Turk olmayan birileri olduruldugunde bu isiklar karariyor, efendim Turkiye karanliga dogru ilerliyor, bir turlu adam olmuyoruz, Avrupa devletleri uzerimize geliyor. Abdullah Catli olduruldugunde kim neredeydi? Bu ulke aydinliga dogru mu ilerledi? Ya Recep Yazicioglu olduruldugunde? Esref Bitlis olduruldugunde? Hadi hepsini gectim sizin niye kendinize guveniniz yok? Avrupa soyle yapacakmis, bilmemne bik bik yaparmis. Size ne? Kime ne? Avrupa'yi takan mi var?

Qarshi
01-19-2007, 08:52 AM
Hangi hepimizin? Turkler'in hepsinin. Vatan namustur, senden olmayanla paylasilmaz, cunku kendi namusu gibi korumaz! Kardeslik vs. bunlar hikayedir, hikaye oldu hep ve bundan sonra da hikaye olarak kalacak

Bu ülke bir mozaik ve her Millet bu mozaiğin bir armonosidir !

O degil de, nedense hep solculardan veya Turk olmayan birileri olduruldugunde bu isiklar karariyor, efendim Turkiye karanliga dogru ilerliyor, bir turlu adam olmuyoruz, Avrupa devletleri uzerimize geliyor. Abdullah Catli olduruldugunde kim neredeydi? Bu ulke aydinliga dogru mu ilerledi? Ya Recep Yazicioglu olduruldugunde? Esref Bitlis olduruldugunde? Hadi hepsini gectim sizin niye kendinize guveniniz yok?

Saydığınız 3 kişi öldürüldüğünde siz ordamıydınız ?

Avrupa soyle yapacakmis, bilmemne bik bik yaparmis. Size ne? Kime ne? Avrupa'yi takan mi var?

Oyunlar kurallarına göre oynanır.Oyunu bozarsanız ya ceza alır yada oyun dışı kalırsınız:cool:

Demir Kağan
01-19-2007, 08:57 AM
Kendim baslamadigim bir oyuna oturmayi kabul etmiyorum.

Onlar oldurulurken yanlarinda olsaydim ne degisecekti? Hirantcan oldurulurken yaninda olsaydim ne olacakti? Bu yaptiginiz benim sorularima cevap vermek degil, politika yapmaktir. Madem bir insanin oldurulmesini dogru bulmuyorsunuz, insanliga veya Turkiye'ye atilmis bir kursun oldugunu dusunuyorsunuz.. Diger bahsettigim insanlar olduruldugunde bu kursun kime atilmisti? Nereye atilmisti? Hmm...

Aklima sevmedigim birinin sozu geldi... "Ne mozaigi be?!!" :lol:

*be degil baska bir seydi ancak oguz abi yanlis anlamaman icin yamulttum sozu. :lol:

HYML
01-19-2007, 08:57 AM
... Avrupa soyle yapacakmis, bilmemne bik bik yaparmis. Size ne? Kime ne? Avrupa'yi takan mi var?

Demir, bu gazla nereye kadar?

Avrupa'yı takma, Amerika'yı takma, Asya'yı takma... Ona boykoy, buna boykot..

Ondan sonra Somali'de, Afganistan'da, Kore'de, Bosna'da, Kosova'da zorunlu mesai yap!

Azıcık gaz kes, ileride çevirme var!

nurhak
01-19-2007, 09:00 AM
AŞÇI: KATİLİ GÖRDÜM

Bu arada, katilin Hrant Dink'e ateş etiği sırada olay yeinde bulunan ve adı açıklanmayan bir aşçı, polis tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyet'e götürüldü.

Aşçı, "Katili gördüm. Bana da silahı doğrulttu, ancak ateş etmedi. Susun diye bağırdı ve yaya olarak ara sokaktan kaçtı" dedi.

19.01.2007 16:41:00

İstanbul Taksim'de eşkale uygun iki kişi gözaltına alındı...

İstanbul Şişli'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hırant Dink'e silahlı saldırıda bulunan kişinin eşgaline uygun iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişi polis ekiplerince İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

19.01.2007 16,33

Ezgili Yürek
01-19-2007, 09:02 AM
Türkiye'de demokrasi vardır.Çoğulcu demokrasi.Atatürkçü milliyetçilik ilkesi vardır.Ve dolayısıyla ermeni,çerkez,çingene,arnavut,laz,pomak,yumak yoktur;Türk vardır.Burada görüş bildiren tüm arkadaşlar kadar Hırant Dink de Türktür.Ve en az onlar kadar da bu ülke için değerlidir.O bir aydındır.O sahte isimler altında gizlenmeden,maske takmadan,nobel peşine düşmeden,mertçe,erkekçe,dürüstçe,koruma bile istemeden yaşayan yeri doldurulmaz bir Türk vatandaşıdır.
Çok üzgünüm.Türk olmanın mantığını gerçekten anlayan,içinde vicdan taşıyan tüm vatandaşlarımın başı sağolsun.

Ermeni lobisinin kiraladığı bir tetikçi de olsa,derin devletin uzantısı da olsa,bir faşist saldırgan da olsa,Allahın verdiği canı cebren almaya yeltenen bir fundemantalist de olsa derhal bulunmalıdır.Ancak elbette bunu söyleyen insan olarak benim de hiç umudum yok.Belki bu kez...

Kaybedilen bir insandır en azından,sevgiyle kalın.

Redd-i İlhak
01-19-2007, 09:07 AM
Ne olursa olsun ölen bir insan bu olay bizim başımıza patlayacak ama bunu kavrayamayanlar çok... "iyi ki öldü,ermeni ise probem değil ölebilir gibi söylemler kullanlara sözüm"

Malesef bu olay Türkiye'nin zaten eksi olan imajını iyice kötüye çevirdi.Ermeni Diasporasına bir açık çek daha verildi...

işin garip tarafı bunu yapanın 18-19 yaşlarında çocuk olması.kim bilir kim öldürmesini istedi...

nurhak
01-19-2007, 09:08 AM
ABD'deki Oylamaya Dikkat Çekti!

DYP lideri Mehmet Ağar, Hırant Dink'in öldürülmesiyle ilgili değerlendirmesinde, ABD'de yarın yapılacak sözde Ermeni soykırımıyla ilgili oylamaya dikkat çekti.

DYP lideri Mehmet Ağar, Dink'le ilgili yorumu şöyle:
Bu olay üzüntü verici bir olaydır. Türkiyenin tarihsel çizgisine atılmış bir kurşundur. Yarın ABD’de sözde soykırım tartışması yacakken bugün bunun gerçekleşmesi son derece manidardır. Türkiye’de ifade özgürlüğümü kullanmalıyım diyen birinin başına bu gelmemelidir. Türkiye’de dili mezhebi farklı insanların birlikte yaşadığı bir düzene kurşun sıkılmıştır.

Hükümet tetiği çekeni ve arkasında ne varsa ortaya çıkarması öncelikle gerekiyor. Bu çok önemli bir olayın aydınlanmasını öncelikle bekliyoruz.

Redd-i İlhak
01-19-2007, 09:13 AM

bu sözü ne sen ne ben ne de torunlarımız işitecek abi... :rolleyes:

nurhak
01-19-2007, 09:22 AM
"Türkiye'nin İtibarı Vuruldu"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Vurulan sadece Hrant Dink değil, Türkiye’nin itibarıdır” dedi.

Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada Dink’e rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
“Bu cinayet; Türkiye’yi kuşatma altına alan güçlerin çemberi daraltma kararının ilanıdır” diyen Mumcu, “Vurulan sadece Hrant Dink değil, Türkiye’nin itibarıdır. Dünya kamuoyuna ‘barbar, hoşgörüsüz, soykırım yapan Türkler yargısını’ yerleştirmeyi amaçlayan bir provokasyondur. Bu saldırının iç kamuoyuna dönük hedefi ise, bir suçluluk duygusunun ‘toplumsal bilinç altına’ yerleştirilmesidir” dedi. Mumcu, şöyle dedi:
“Birinci Dünya Harbinden bugüne değin, ASALA terörünün zirveye tırmandığı günlerde bile, bir tek Ermeni vatandaşımızın burnu kanamamış, kapısının önüne taş atılmamıştır. 85 yıl sonra böylesine acı bir olayın yaşanması çok büyük kaygı ve endişelere sebep olmalıdır.
Türkiye’nin şu andan itibaren bütün uğraşı; bu saldırıyı düzenleyenlerin kim olduklarını, arkalarında hangi güçleri barındırdıklarını, niyetlerini bir an önce ortaya çıkarmak ve dünyaya göstermek olmalıdır.”

Aybike
01-19-2007, 09:25 AM
Bu ülke türk olan herkesin..
cok emin değilim ama sanki bana bu olay RAMBO nun ararat filminin (Daha cekilmeden reklamı) ve AB oylamasının hemen onu ve ardında patlak verdiği için CUUUUUUUUUUUUUUUK diye oturan eylemi gibi geliyor...
İnşallah oyledir..yoksa 19 yaşında taze bir turkcu beynin anlık eylemi değildir..
Yoksa O GENC ADINA COK UZULURUM..CUnku hemen yakalarlar..Ama eğer yakalanmazsa ve faili mechul kalırsa bilirimki bilinçli yapılmış bir ermeni eylemidir.

Oğuz son soz TuRKİYE TuRKLERİNDİR...

Ha birde kerkuk olaylarına cok laf attığımız icin ALIN SİZ BUNLA UĞRAŞIN BIRAKIN KERKUKU DEMİŞ DE OLABİLİRLER..

Qarshi
01-19-2007, 09:30 AM
Oğuz son söz TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR...

Türkiye,

Türkiye Cumhuriyeti kimliği altında vatandaşlık bağı olan herkesindir !

Aybike
01-19-2007, 09:33 AM
HAYIR TURKIYE TURKLERİNDİR OĞUZ..
OĞUZLAR BOYLE DEMEYE BAŞLARSA DURUM GERCEKTEN VAHIM DEMEKTIR..
Sen evlenme bırak bekar kal..

nurhak
01-19-2007, 09:49 AM
Tartısılan yazılarından:

'Türk'ten kurtulmak
30 Ocak 2004
Ermeni kimliğinin "Türk"ten azad olmasının görünür iki yolu var. Bunlardan biri, Türkiye'nin (devlet ve toplum olarak) Ermeni ulusuna karşı empatik bir tutum içine girmesi ve nihayetinde Ermeni ulusunun acısını paylaştığını belli edecek bir anlayış sergilemesidir.
Bu tutum hemen olmasa da, zaman içinde "Türk" unsurunun Ermeni kimliğinden uzaklaşmasına yol açabilir.
Ne var ki bu şıkkın gerçekleşmesi şimdilik zor bir olasılık.
İkinci yol ise bizzat Ermeni'nin "Türk"ün etkisini kendi kimliğinden atması.
İlkine göre bu ikincisi, daha bir kendi iradesi ve inisiyatifine bağlı olduğundan, gerçekleşme ihtimali daha fazla.
Esas olarak tercih edilmesi gereken yol da budur.
Ermeni dünyasının bunu nasıl başarabileceği ise tamamiyle mevcut duruma yeni bir anlayışla bakabilmesiyle ilişkilidir.
1915'e bakmak örneğin...
Ermeni dünyası yaşadığı tarihi dramın gerçekliğinin farkındadır ve bu gerçeklik bugün dünya ülkelerinin ya da Türkiye'nin kabul edip etmemesiyle değişecek değildir. Onlar kabul etmese de Ermeni ulusunun vicdanında olan bitenin adı başından beri kazınmıştır. Dolayısıyla Dünya'dan ne de Türkiye'den bu gerçekliğin tanınmasını beklemek Ermeni dünyasının yegane hedefi olamaz.
Gayrı herkesi kendi vicdansızlığıyla başbaşa bırakma zamanı gelip de geçmiştir.
Bu gerçekliği kabul edip etmemek esasen herkesin kendi vicdani sorunudur, bu vicdan da temelini bizatihi insanlık denilen ortaklığımızdan -"İnsan" kimliğimizden- alır.

Dolayısıyla gerçeği kabul edenler, asıl olarak kendi insanlıklarını arındırırlar.
Ermeni kimliğinin sağlığını Fransız'ın, Alman'ın, Amerikalı'nın ve ille de Türk'ün soykırımı kabul edip etmemesine endeksli bir durumda bırakmak, Ermeni dünyasının artık terk etmesi gereken bir hatadır. Gayrı bu hatadan uzaklaşmanın ve "Türk"ü Ermeni kimliğindeki bu etkin rolünden ötelemenin zamanı gelip de geçmiştir.
Ermeni kimliğinin çektiği bunca sancı artık yeterlidir, sancıyı bundan böyle biraz da insanlık denen aleme terketmek gerekir.
Kimliksel dinginliğini "Türk"ün olumsuz ve kayıtsız varlığına kilitleyen Ermeni dünyasının, tüm ortak performansını dünya üzerinden "Türk"e baskı uygulamaya ve soykırımı kabul ettirmeye ayırması, ne yazık ki kimliğin uyanışını erteleyen koca bir zaman kaybından başka bir şey değildir.
Ermeni dünyası, kimliğinin geleceğine bundan böyle, öylesi kavramlar yüklemelidir ki bu kavramlar bu ulusun körelmiş üretim yeteneğini tekrar fişekleyebilecek iticilikte olsun.
İşte bu nedenle, "Kendi acısını sırtlayacak ve gerekirse mahşere kadar da onuruyla kendisi taşıyacak" bir anlayışı Ermeni kimliğine hakim kılmak en temel yönelim olmalıdır.
Aksi durumda Ermeni dünyası kendini başkalarının gerçeği kabul edip etmeme insafına zincirlemiş olur ki...
Bu da gerçek tutsaklığın ta kendisidir.
Ermeni dünyasının kendisini "Türk"ten kurtardığında, kimliğinde bir boşluk yaşayacağını ve özellikle de Diaspora Ermenileri'nin kimliksel çözünürlüğünün hız kazanacağını sananlar aldanırlar.
Ermeni kimliğinde "Türk"ten geriye kalacak boşluğu dolduracak çok daha yaşamsal bir olgu sözkonusudur o da bizatihi bağımsız Ermenistan devletinin varlığıdır.
Bundan onbeş yıl önce var olmayan bu yeni heyecan, artık her türlü etkinin ve etkenin üstünde Ermeni kimliği üzerinde büyük bir rol oynamaya namzettir.
Ermeni dünyasının geleceğini, bu minik ülkenin gelecekteki refahına ve içinde yaşayanların mutluluğuna endekslemesi aynı zamanda kendi kimliğini rahatsız eden sancılardan kurtuluşunun da bir işareti olacaktır.
Ermeni kimliğinin "Türk"ten kurtuluşunun yolu gayet basittir:
"Türk"le uğraşmamak...
Ermeni kimliğinin yeni cümlelerini arayacağı yeni alan ise artık hazırdır:
Gayrı Ermenistan'la uğraşmak.

nurhak
01-19-2007, 09:51 AM
Tartısılan Yazılarından

Ermenistan'la tanışmak
13 Şubat 2004 "Türk"ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.
Yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun.
Bu farkındalığın asıl sorumlusu ise Diaspora'ya yayılmış Ermenilerden ziyade Ermenistan yönetimleridir. Ermenistan hükümetlerinin sorumluluklarının bilincinde olmaları ve gereğini yerine getirmeleri aslolandır.
Ne var ki 12 yıllık bağımsızlık döneminde Diaspora ile Ermenistan ilişkilerine bakıldığında, Ermenistan hükümetlerinin henüz bu sorumluluğun bilincine yeterince varmadıkları görülür. Birkaç gösterişli "Pan Armenian Buluşması" dışında işlevsel bir "Diaspora-Ermenistan buluşması" mekanizması dahi kurulamamıştır.
Ermenistan'ın Diaspora ile ilişkileri bazen Diaspora'nın bazen de Ermenistan'ın inisiyatifinde ağır aksak yürütülmüş, kalıcı ve daha ziyade Ermenistan merkezli bir kurumlaşmaya gidilememiştir.
Oysa Ermenistan'ın çoktan özel ve çok güçlü bir Diaspora Bakanlığı kurmuş olması gerekirdi. Bu bakanlık sayesinde de dünyanın en ücra köşelerine dahi dağılmış ve dağılacak tek Ermeni bireyinin dahi nasıl kucaklanabileceği temel bir kaygıya dönüştürülebilir, sonrasında bu kaygı doğrultusunda hareket edilir ve buna göre projeler geliştirilebilirdi.
Bunun yapılmamış olması hâlâ büyük bir eksik olarak gözüküyor. Bu kaygısızlığıyla Ermenistan kendisinin ne denli bir ana kök olduğunun farkında değil ki Diasporadakiler'e de bunu hissetirebilsin.
Bu da gösteriyor ki Ermenistan elbette layık ama Ermenistan yönetimleri henüz Diasporalıya layık değil.

Ermenistan'ın Diasporalı bireyle kuracağı birebir ilişkinin Diaspora Ermeni'sinin kimliğinde ve kimliğin yeni cümlelerinin kuruluşunda oynayacağı rol çok büyüktür ve tartışmasızdır.
Bugün Diaspora'da açık tutulan Ermeni okullarının, dil kurslarının, sosyal ya da kültürel kurumların ya da diğer tüm kollektif faaliyetlerin yegâne amacı Ermeni kimliğini yeni kuşaklara taşımak, korumak ve mümkünse geliştirmektir. Bu amaç için milyonlarca dolar harcanır. Sonuçta elde
edilen, bilinen ama konuşul(a)mayan bir dil ile arada bir kilisesine giden ama o kadarla yetinen bir kimliktir.
Oysa diğer taraftan öyle bir gerçek vardır ki bunun gereğini yerine getirmek artık kaçınılmazdır.
O da Ermenistan'la Diasporalı'nın kuracağı moral diyaloğun bizatihi kendisinin en doğal okul olduğudur.
Diasporalı gencin bu okullarda okumamış, bu kiliselere gitmemiş olsa da bir kez Ermenistan denilen doğal okulla tanışması kimliği için çok şey
ifade eder.
Diaspora gencine on yıllar içinde eğitimle ve kiliseyle verilen Ermeni kimliğiyle, o gencin Ermenistan'ı bir kez ziyaret ederek edineceği kimlik arasında ikincisinin lehine ağır basan bir köklülük söz konusudur.
Bu dediğimizin ne denli doğru olup olmadığını denemek o denli pahalı bir şey değildir. Bir kenara ayırılacak üç beş kuruşla bir gencin yıllık tatilinin 15 gününü Ermenistan sokaklarında geçirmesi pekala sağlanabilir.
Ermenistan'ı ziyaret eden ve öncesinde Ermeni kimliğinden bir hayli de uzak gözüken gencin, 15-20 günlük bu sürede edinmiş olduğu kimliğin nasıl damardan absorbe edildiği görülecektir.
Artık o dakikadan itibaren gencin bu kimliğini dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun unutması bir daha olanaksızdır.
Gayrı o kimlik ona damardan şırıngalanmıştır...
Dolayısıyla gençler için Ermenistan'a özel seyahat turlarının düzenlenmesi birincil derecede kimlik kazandırıcı faaliyettir. Bu çalışmalar ne pahasına olursa olsun her yerde yıllık programların
başına alınmalıdır.

Ermeni kimliğin doğrudan Ermenistan'dan edinilecek cümleleri, kelimelerle anlatılamayacak denli zengin kazanımlardır.
Bu durum, saksıda yetiştirilmeye çalışılan narin bir bitkinin kendi toprağı, kendi suyu ve kendi güneşiyle tanışmasına da benzetilebilir.
Denemesi bedavadır... Herkese önerilir.

Ahde Vefa
01-19-2007, 09:53 AM
KUŞLAR DİYOR Kİ: HIRANT DİNK'İ RTE ÖLDÜRTTÜ

HIRANT'IN KAATİLİNİ ARAYAN, DOSTLARINA BAKSIN! - MHP'nin ve milliyetçi hislerin vatan satıldığı bu dönemde çok yükselmesi, Ermenici ve yahudicilerin halktan nefret görmeye başlaması birilerinin düğmeye basmasına sebep oldu. Bu ülkede düğmeye kim basar?

Geçmişte kim basmışsa onlar basar. Milli mücadelede mandacılığı isteyenler, çok partili dönemde diktatörler, 12 Eylül'de Ülkücülüğün arttığı o dönemde Amerikancılar bastı hep düğmeye.

28 Şubatta ise akp'yi kurmak ve tamamen mason olan içinde hiç pürüz olmayan bir uşak yönetimini getirmek için yahudiler tarafından basılmıştı düğmeye.

Şimdi de halkın gönlünde yeşeren adeta ormana dönmek üzere olan ülkücülük fidanlarını bir kaç çırpıda biçmek için önce milli hislere hitap için Türk Kurultayına gidildi. Sonra Türk'e söven Hırant ile Elif Şafak'a destek verilince kıymeti kalmadı.

Ardından 'kurban olayım ayına yıldızına diye afişler yaptırıldı, sonra Kerkük Numarası çekildi ama tutmadı.

Geriye salkım söğüt canlanan ülkücü fikri gönüllerden silmek için cinayetlere başlandı. İşte bu cinayetlerin ilki Hırant Cinayetidir. Anababası Türk katletmiş ermenilerden olan Dink "Türk'ten boşalacak zehirli kanın yerini asil ve temiz ermeni kanı alacaktır diyerek" niyetini ve tasarladığı büyük cinayetleri ifşa etmiş ve yargılanmış ama beraat etmişti ermenici hakimler tarafından.

Ülkücüler protesto etmişti vatana, millete ve mücahit- şehit atalara başka sahip çıkan olmadığı için.

Şimdi de bu Türk katili adam öldürüldü. Nasılsa protesto edenler suçlu bulunur diye hesapladılar. Böylece akp'nin küfürle imanı eş tutan mozaik fikri itibar görecek ülkücü fikir zaafa uğrayacak diye hesapladılar.

Millet geri zekalı mı?

Ülkücüler böyle bir olayda kendilerinin zarara uğrayacağını bilirler ve yapmazlar diye insanlar düşünmekten aciz değil.

İnsan öldüreceğini protesto etmez, protesto ettiğini de öldürmez. Hele de Hırant gibi alt seviyeden bir hainle hiç uğraşmazlar.

Hırant'ın kaatilini arayan dostlarına baksın. Hırant yargılanırken ki ona sahip çıkıyorsa öldüren de öldürtenler de onlardır.

Ötüken

Ahde Vefa
01-19-2007, 09:55 AM
Bi kere de okuyacak bir sekilde yazilsa, ibraniceden berbat ya hu bu, bunu kim okuyabilecek simdi?
Forumu bu hale getiren kim????????? kim???????????????? Olmeye hazirim ben, nerde o gerizekali :D

Qarshi
01-19-2007, 09:59 AM
Görünüm
Dil kodlaması
Türkçe :cool:

Aybike
01-19-2007, 10:06 AM
test test...
çadırımın üstüne şıp dedi damladı...
öleeeem beeeeeeeen öleeeeeeeem ben....

olmuyomuş...OĞUZ.

Qarshi
01-19-2007, 10:10 AM
test test...
çadırımın üstüne şıp dedi damladı...
öleeeem beeeeeeeen öleeeeeeeem ben....

olmuyomuş...OĞUZ.

Tarayıcınızda görünüm denen mereti tıklayın.Buradanda dil kodlamasını tıklayın.Ordanda Türkçe Windowsu tıklayın.

Zaten baktığınızda kril'de olduğunu göreceksiniz :rolleyes:

Aybike
01-19-2007, 10:11 AM
oğuz ben salak diiiilim..aynen yaptım olmuyo işte ..
ayrıca beni gorunumun meret diiil sen kendininkine bak...:)

Aybike
01-19-2007, 10:13 AM
test test... çadırımın üstüneeeeee....

ahanda olmuyo...

Mgas
01-19-2007, 10:13 AM
Ozellikle su gunlerde Ermenılerle olan yakın iliskilerimiz sebebiyeti ile cinayetin bu kadar uygun bir zamanda islenilmesi akla is arkasında profosyenel bir elin oldugunu getiriyor. Vaziyete gore Ermenistan cıkıp "Biz yakınlasmaya calıstık lakin Turkiyede olana bakın" diye uzerimize gelmesi yuksek ihtimal. Ozelikle Dink'in son yazıları bunu hayli korukluyor. Ermenistan'ın yanı sıra bircok avrupa devleti tutumlarını su yuzune cıkartacak dolayısıyla tutumları daha da belirginlesecektir. Sayet cinayet zanlısı tutuklansa dahi Turkiye Dink'in gönderdigi mektuplara ragmen Dink'i koruma altına almadıgından dolayı zan altında tutulacaktır, maalesef buyuk bir emniyet zaafiyatıdır.

Cinayet Kimin İsine, Neden Yarar ?

-Ermenistan ve dolayısıyla Rum ve bazı avrupa devletlerinin eline bir kar topu atacagız ve bu kartopunun buyuklugu tarafımızdan belirlenecek. Kartopunun buyumemesi icin Dink'i ustlenip gerekirse emniyetden de bazı istifaların gelmesi gerekebilir. Sayet cıkıp "Cok konusuyordu" seklinde acıklamalar yapılırsa kar topu buyuyecek, hasımlarımızın eline gececek kar topu tum siddeti ile yuzumuze defalarca carpacak. Bu durumda yuzumuze kar topunun carpacagından emınız, amacımız topu daha da buyutmemek.

(Saat 20:00 de patrikhane den açıklama yapılacak, sonrasında yeni yorumlarda da bulunabilecegiz.)

timurlenk
01-19-2007, 10:26 AM
....................

Tabriz_Han
01-19-2007, 10:29 AM
Bu oyundur, Turkiye akili davranmali, bunu bir Pkk Teroristle baglasin, Ermeni-Pkk catismasini cikartsin, olayi pek buyutmemeli, su an Irak savasin yuzunden Bati'da okadar buyuk yanki yapmaz ama durumu buyutmemek lazim cunku dusmanlar bu gibi seyleri kulanmaya sever.

Keske Teror Babalari boyle teker teker haritadan silinse niye olmuyor acaba.

Yunanitan'da adamlar Amerikan Baskonsolosa roket atiyor, bir gun sonra haber kayip oluyor...

PEÇENEK
01-19-2007, 11:35 AM
Öldürülmesi, Türkiye için pek iyi olmasa da, açıkçası üzüldüm diyemem.
Kendisi, Türk milliyetçilerini pek sevmemesine rağmen, milliyetçilik karşıtı görünmesine rağmen,açıkça ermeni ırkçılığı yapıyordu. Türk milletine hakaret ettiği, mahkeme sonucu sabittir. ''Mahkeme sonucu aleyhimde karar çıkarsa anında giderim'' dedi, fakat tükürdüğünü yaladı. Gidemedi. Biliyordu ki işgal ettikleri sözde ermenistan ülkesine gitse, açlıktan ölecekti. Türkiye'de ekmek yiyordu. Fakat ekmek yediği yere ihanet eden döneğin biriydi.
Onun sözleri kanıma dokunuyordu. Hele şu ''asil ermeni kanı,zehirli Türk kanı'' meselesi...

En son,'Türkiye barışını arıyor' isimli toplantıda, 'kürtlerin toprak istemesi çağdaşlıktır' demesi, sinirimi arttırmıştı.
Ben açık söyliyeyim, üzülmedim. Tek üzüldüğüm nokta, Türkiye'nin kötü durumda kalabilme ihtimali..

gurkan
01-19-2007, 11:52 AM
Cinayetin amacı ne?

Hrant Dink’i hedef alan suikastın zamanlamasına dikkat edersek, bu hadisenin hedefini ve kaynağını kestirmemiz mümkün olabilir.

Çünkü Ermeni yazar, isminin merkezinde olduğu birtakım tartışmalar esnasında değil, neredeyse “durup dururken” öldürüldü.

Ermeni meselesinin en hararetli tartışmalara, hatta hırgüre yol açtığı günlerde böyle bir hadise meydana gelmiş olsaydı, -daha farklı ve etraflı bir amaç taşıyor olsa bile- nihayet iç barışa yönelik bir eylem olarak değerlendirebilirdik böyle bir saldırıyı.

Ama bugün Türkiye’nin elini bağlamaya yönelik bir operasyonun işaretini görmek durumundayız.

Türkiye’nin elini bağlanmak için, Türkiye’yi uluslar arası zeminde sıkıştırmak için, belirli (etnik özgürlükler gibi) konularda sabıkalı göstermek için bahane oluşturmaya müsait bir olayla karşı karşıya bulunuyoruz.

Peki, niçin bugün?

Niçin bugün sorusunun cevabını vermek için bugünün (yani Hrant Dink cinayeti öncesi günlerin) gündeminin ne olduğunu hatırlamamız gerekir.

Şimdi artık sislerle örtülmesi beklenecek olan bu gündem Irak’ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin bir devlet tavrı arayışıydı. Bu konuda milli bir konsensüse dayalı olarak yeni ve radikal bir politika geliştirilmesiyle ilgili tartışmalardı.

Böylesi bir politikanın ortaya çıkması “ihtimalinin” kim(ler)i rahatsız edeceğini bulmak da zor değil.

Daha geçenlerde yazdık, “Müttefikinin bölgede attığı adımlar Türkiye’nin aleyhindedir” diye. “Statejik müttefikimiz” olduğunu söylediğimiz ülkenin Dışişleri ve Savunma bakanları ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda ülkelerinin Irak politikasının temel amaçlarından birinin “Türkiye’yi bu bölgeden uzak tutmak” olduğunu söylemişlerdi.

Türkiye bölgeye müdahil olmaya kalkıştığında bunu engellemek için türlü yollara tevessül edecekleri şüphesizdir.

İbrahim Kiras

Scofield
01-19-2007, 12:28 PM
kesinlikle kasitli bir cinayet! KOMPLO TEORISI bile diyemeyiz. Akli basinda herkes anlayabilir bunu! 100% bir birey olarak bunun asitli oldugunu dusunuyorum. Kasit derken yine birilerinin parmagi oldugunu kastediyorum. Bu oyle basit bir milliyetci cinayetine kesinlikle benzemiyor.

Mahkemeden beri (uzun sure gecti) yasamis bir adam, Orhan Pamuk gibileri de ayni halti islemis ama neden Hirant Dink? Ermeni oldugu icin....NEden Pamuk degil? Ermeni olmadigi icin?!

evet olayin kesistigi nokta. Tam da kerkuk olayi Turkiyenin ana gundem maddesi iken.

Bu basliktaki forum kullanicilarini kutlarim.

Kaptan-i Derya
01-19-2007, 12:49 PM
hrant dink'in yerine su sözde aydin gecinenleri vursalardi yemin billah kurban keserdim.

Giderken denmeliydi hrant'a, "hrant bey bilmiyordunuz ama Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur"

Mgas
01-19-2007, 12:54 PM
Adamı kesinlikte "Türk bayrağına" sarıp defnetmeliyiz.

Destankutluhan
01-19-2007, 12:59 PM
Olmesine ulkem adina uzuldum.
Melun bir olaydir.
Bizler kabul edelim, etmeyelim bu ulkede koken olarak Turk olmayan insanlarimiz da yasiyor. Kafamizi kuma gomunce elbette birsey gormeyiz.
Gerceklerimizi iyi gormek ve ona gore davranmak zorundayiz.
Hrant Dink begenmesek de onemli bir karsit sesti ve hepsinden onemlisi " buyurun iste... " diyecegimiz bir pozisyondaydi. Kucuk de olsa bir dalgakiran durumundaydi.
Ihtimaller coklastirilabilir, yine bir manyakin isi de olabilir. Ama sonuc kotu olmustur. Milletimize atilmis kanli bir kursundur. Kotu ihtimal baska bilinen isimlerin de benzeri olaylara maruz kalmasi ve tansiyonun durmadan yukari cekilerek istikrarsizlik yaratilmak istenmesidir. Olay mutlak suretle aydinlatilmalidir, hem de mumkun olan en hizli sekilde.

Ezgili Yürek
01-19-2007, 12:59 PM
Sizler kimsiniz,Türkiye'de mi yaşıyorsunuz,dışardan mı atıp tutuyorsunuz ya da bugüne kadar bu ülke için ne katkılarınız oldu bilmem ama ne mutlu ki Türkiye'nin aydınlık insanları hala çoğunlukta ve ne mutlu ki onlar bu ölüme kin kusuyorlar.Açın televizyonlarınızı bakın,binlerce insan nasıl protesto ediyor bu namussuz kalkışmayı.
Ne mutlu ki TÜrkiye'nin insanı hala Türk gibi akıllı,Türk gibi aydın.

O coğrafyada Türk kimliğini kabullenen şu güzel insanları yalnız bırakmamak için ben de ermeniyim.Aksini savunanı da ayıplıyorum.

İnsan olmanın birinci şartıdır,sevgiyle kalın.

borcugin
01-19-2007, 01:25 PM
S.A.

Adam sokakta yuruyen bir kadının zorla ırzına geciyormus, eylemin dorugunda, zevkten dort kose. Kadın hala Polyana Polyana dusunuyormus. "Belki kotu niyeti yoktur". :D :D :D

Azerbaycan Karabag'da oldurulen bebeklerden, yasli ihtiyarlardan, kadinlardan daha cok gundeme getirilecek bu gidisle Hrant Dink. Bu tutum herhalde safdirikliğin safdirikliğidir.

Bence insan olmanin birinci sarti binlerce yildir baskalarinin yasadigi (Karabağ) topraklara goz dikmemek, orada oldurulen Turklerden Agos gazetesinde hic soz etmemek, Turk olarak yaratildi diye bu insanlarin yani Turklerin kanini zehirli gostermemek. Turk kani zehirli yilan kani, Ermeni kani asil kan diyerek Fasistin ve Fasistliğin simgesi olan Hirant Dirik gidip cami duvarına isemistir. Oldurulmesi elbette gerekmiyordu ama basiretsizce onu kahraman ilan edenler ise bana gore asıl onlar Fasistin onde gidenidirler. Eceline susamistir. Oldurulmesi hos değil ama suna cok sevindim. Bati bizi iyice dislasada su safdirikler artik milletin sessiz kanaatini, kinini, yeter ulan artik ini bir gorse...

Batililara karsi ayip oldu diyenler, Batililarin ayıplarina ortaktir! Yanibasimizda gunde 100 kisi olduren, onlara silah satip bu silahlarin paralariyla yetistirdikleri sozum ona aydinlari odullere bogan (Hirant da dahildir buna) Batililar hos olmayan ornegimdeki tecavuzcu konumunda, ben de Ermeniyim diyenler, mozaikiz diyenler, nufus kagidi ile Turkluge baglamaya calisanlar ise "Belki kotu niyeti yoktur" diyen ve irzina gecilen kadin konumundadir. Benzetme biraz ayip oldu ama ben boyle goruyorum.

Ne zaman Batiya ihtiyacimiz olmadigini anlar isek iste o zaman bu cografyada binlerci yildir yarattigimiz demokrasiyi, insan haklarini, barisi, huzuru tekrar tesis edecegiz. Ey forum, gelin su Batiya Hayir diyebilme Turklugunu gosterin!

Selametle.

benay
01-19-2007, 01:36 PM
Haber'i duydugumda havalara hopladim, bayram ettim, ama simdi pek emin degilim...beni süphelendirdiniz, üzülsek mi ? Bayram mi etsek ?

EGETÜRK
01-19-2007, 01:43 PM
Ölen adamla ilgili birşey demek bizim gibi Adetlerine sahip çıkan Türklere yakışmaz...Ama Gündem değiştirmeye yönelik hareketlere her zaman sözümüz var...Kerkük'te tam pembe çizgilerimizin üstünden kırmızı kalemle geçmeyue başlayacağız derken,Yarın Tam ABD ' de ermeni yasası oylanacakken ayrıca Tüm bunlar üstüste gelirken,hiçbir akıllı kalkıpta demokrasiden bilmem ne özgürlüğünden konuşmamalı.bu cinayetin adına masa altından sopa göstermek derler,bizim yapacağımız gösterilen sopaya aldırmamak ama onlara masa üstünden silahla yanıt vermek...Sopalarınıda bir taraflarına monte etmek...Bu Türkiye'nin dertleri bitmeyecek,biriyle ilgilenirken başkası görecek,olayı azınlık sorunlarından bilmemneden görmek at gözlüklü olmaktır.Tek diyeceğim bunlar

Saygılar

Mgas
01-19-2007, 02:24 PM
Haber'i duydugumda havalara hopladim, bayram ettim, ama simdi pek emin degilim...beni süphelendirdiniz, üzülsek mi ? Bayram mi etsek ?

Türkiyede ki emniyet açığı yüzümüze vuruldu resmen. Adam sabahın köründe en işlek caddelerden birinde temizlendi. Bu demek oluyor ki: elini kolunu sallayarak adam harcamak Türkiyede çok kolay. Sevinmeye hiçbir nedenimiz yok.

Tabriz_Han
01-19-2007, 02:37 PM
Baydemire, Pkk kopeklere, Turkiye'de oyun oynamak isteyenler, ve Barzani korksun, onlarda boyle herkesin onunde bitirirler, onlara iyi mesaj olsun, artik onlarin guvenligi kalmasin. Guzel guzel davrandi TUrkiye ama hic bir ise yaramadi, artik bu kendini buyuk sananlara yerine koymak lazim ve iyice korkutmak gerek.

Mgas
01-19-2007, 02:45 PM
Arkadaşlar iş tarafımızdan yapılmadı. Öyle olsaydı basit bir trafik kazası yahut kalp krizi ile halledilirdi.

Redd-i İlhak
01-19-2007, 02:56 PM
yapan kendini vatan sever sanan aptal ın teki... planlayanlar ve tetikçi olarak tutulan 18 19 yaşında ki çocukta dahil

Scofield
01-19-2007, 02:56 PM
Arkadaşlar iş tarafımızdan yapılmadı. Öyle olsaydı basit bir trafik kazası yahut kalp krizi ile halledilirdi.

kesinlikle. benim teorilerim:
1-AB hedefini baltalamak ve hukumetin gucunu azaltmak (yanlis anlamayin AB sevdalisi degilim sanirim buradaki en koyu AB dusmanlarindan biriyim)
2-Amerikanin parmagi olabilir mi? Ozellikle Kerkuk tartisilirken? Kurt Parmagi olabilir mi? Ha ABD ha Kurt.
3-Kim olabilir? ABD temsilciler meclisi Ermeni Sozde soykirimi hakkinda... Sure yaklasirken.... :rolleyes: Simdiden bazi ermeniler bloglarinda soyle yaziyor:
"soykirim geceli su kadar yil oldu hala ermeniler Turler tarafindan katlediliyor"

Bu durumu ermeniler kullaniyor. 3uncu secenegin faili kim olabilir hala aklima gelmiyor. Ama bu teoride ucuncu kisinin olmasi sart

Scofield
01-19-2007, 02:58 PM
yapan kendini vatan sever sanan aptal ın teki... planlayanlar ve tetikçi olarak tutulan 18 19 yaşında ki çocukta dahil
inanma hoca. kimi gazete 18 19 yasinda biri dedi kimisi kot pantalonlu beyaz sapkali dedi kimiisi de beyaz ceketli dedi. kimisi de guvenlik kamera kayitlarini cikardi diger gazetelerle hic alakasi olmayan bir zanli goruntulendi. 18-19 da olsa adamin kim oldugu onemli bence.

Redd-i İlhak
01-19-2007, 03:00 PM
lafın gelişi söyledim kim olursa olsun işte lafım ona...

üklemizi daha kötü duruma düşüremezdi...

Redd-i İlhak
01-19-2007, 03:02 PM
herkes çok güzel komplo teorileri üretiyor ama benim içimden geçen bu ülkenin evlatları ve ülkemiz için işlenmiş bir cinayet.

tabii bu cinayetle ülkemiz ne gibi bi çıkarı oldu sormak gerekir.

Trabzon'da ki papaz cinayeti de bunlardan biriydi...

Mgas
01-19-2007, 03:07 PM
DyLan bir ihtimalde o. Yani romantik milliyetcilik duygularla islenmis olunabilinecegi. Boyle olup,olmadıgını gelecek gunlerde "zan altında tutulup tutulmayacagımız" ile anlasılacak.

Mgas
01-19-2007, 03:50 PM
DyLan bir ihtimalde o. Yani romantik milliyetcilik duygularla islenmis olunabilinecegi. Boyle olup,olmadıgını gelecek gunlerde "zan altında tutulup tutulmayacagımız" ile anlasılacak.

Ermeniler "Türkiye olay sonrası AB yi unutabilir" şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar. Devamıda gelecektir. Zan altında tutulmaya başlandı bile.

HYML
01-20-2007, 02:42 AM
Eğer tetikçi bizim emniyetten önce, tetiği çektirenler tarafından "ebedi istirahatgâhında" emniyete alınırsa, bize de diğer faili meçhuller gibi helvasını yemek düşer.

....Kaderim püsküllü belaaammm, yakalarsam "muck, muck"

Evet bu bizim kaderimiz, SSCB dağıtıldıktan sonra ortada kalan binlerce servis elemanı anladım ki boş boş oturup tavla oynamıyor!

Karayılan
01-20-2007, 02:45 AM
insallah bu olaya milliyetcilerin veya Turkculerin uzerine yikilmaz. Bu bir ABD oyunudur. Bundan sonra televizyonlarda bu ermeni kopegine VATAN FEDAIsi denildigini goreceksiniz. Aynen Orhan Yamuk ve Yasar Kemal gibi...

Qarshi
01-20-2007, 02:51 AM
ABD'de çıkan bir gazetenin manşeti...

1.500.001'nci Ermeni öldürüldü...Milyonlarca insanın onlarca yıl Türkiyeyi dış platformda konusunda haklı olduğunu göstermek için verdiği mücadelenin üzerine turp suyu sıktınız...

Kına yakın tetiği çekenler ve azmettirenler...

HYML
01-20-2007, 02:52 AM
Gazeteci arkadaşlarım anlatıyor. Ermenistan'a gitmişler.. Bir toplantı sırasında bir Ermeni militan, “soykırım şehidleri için bir dakikalık saygı duruşu” anonsu yapıyor. “Bizim Dink” yerinden fırlayıp, “hayır bütün mazlumlar, bütün öldürülenler için” diye bağırıyor..

Bu da yazının tamamı... (Abdurrahman DİLİPAK_Vakit Gazetesi)

Dink öldürüldü.. Türkiye değerli bir vatandaşını kaybetti..

Yetimhanede büyüdü.. Halkına ve ülkesine sadık kaldı.. Her zaman barıştan, mazlumlardan yana oldu. İnsan haklarını ve hukuku savundu. Dürüsttü..
Onu ilk kez bir Tv programında tanıdım yıllar önce.. Belki 20 yıl oldu.. Tartışmamız bekleniyordu, ama kucaklaşarak ayrıldık ve her zaman insan hakları mücadelesinde birlikte olduk..
Resmi tarihin ve Ermeni militanların anlattıkları dışındaki gizlenen gerçeği biliyordu..
Bir insana yapılan bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir..
Kim tetiği çekerse çeksin, asıl o tetiği çeken kişinin arkasındaki güçtür önemli olan.. Bu ihanet odağının mutlaka deşifre edilmesi gerek. Bu bir Ermeni olabilir, Türk olabilir, bir yabancı ülke istihbaratının yönlendirdiği bir kişi olabilir.. Bir Türk - Ermeni çatışması çıkarmak istiyor olabilirler. Soykırım tasarıları ile ilgili kanlı bir lobi faaliyeti olabilir.. Türkiye'de kargaşa çıkartıp, iktidarı köşeye sıkıştırmak, darbe ortamı oluşturmak ya da ekonomiyi krize sokmak isteyen birilerinin işi olabilir.
Tam da Ermeni meselesinin yeniden gündeme geldiği, Kerkük ve Kürt meselesinin, Kıbrıs konusunun ısıtıldığı bir zamanda gerçekleşti bu suikast.
Bu cinayeti kim niçin gerçekleştirirse gerçekleştirsin, birileri bu olayı Türkiye'ye karşı ya da iktidarı yıpratmak için kullanmak isteyecektir. Daha ilk günden kimi çevrelerin verdikleri mesaj bu yönde.. Birileri Cumhurbaşkanlığı tartışmaları ile konuyu ilişkilendirerek bir cinayetten siyasi rant sağlamak için kollarını sıvamakta gecikmeyecek gibi gözüküyor..
Gazeteci arkadaşlarım anlatıyor. Ermenistan'a gitmişler.. Bir toplantı sırasında bir Ermeni militan, “soykırım şehidleri için bir dakikalık saygı duruşu” anonsu yapıyor. “Bizim Dink” yerinden fırlayıp, “hayır bütün mazlumlar, bütün öldürülenler için” diye bağırıyor..
“Bizim Dink” Türkiye için bir şanstı..
İktidar şunu da iyi hesaplamalı. Öyle yasalar yapın ki, bu ülkenin aydınları bu kadar kolay bir şekilde vatan haini ilan edilemesin.. Vatan hainliği ile damgalanarak sanık sandalyesine oturtulamasın. Sonra birileri durumdan vaziye çıkartıp, birilerini masum insanlara karşı kışkırtabiliyor..
O “zehirli kan” hikayesini biliyorum. Tamamen onun kastı dışında, tamamen Türkiye yanlısı bir yorum çarpıtılarak, Hrant Dink sanık sandalyesine oturtulmaya çalışıldı.. Vakit gazetesi olarak o gün Dinkle yapılmış bir röportajı yayınladık. Ama birileri Hrant'ı hedefe oturttu. Hrant'a yönelik teditler vardı ama koruma yapılmaması dikkat çekici.
Hrant uluslararası ödülleri olan bir yazardı. Dünyayı tanıyan, dünyada tanınan bir insan.
Hrant'a sıkılan kurşun Türkiye'yi de vurdu.. Kesinlikle onu vurandan çok daha fazla bağlıydı bu ülkeye.. Eminim ki, onu vuran Hrant'ı tanımıyordu. Hrant, Türkiye düşmanlarına karşı her zaman öfkeli oldu. Türkiye, Hrant'ı anlayamadı.. Keşke Türkiye, Hrantı Ermeni sorununun barışçı bir şekilde çözümlenmesi için yanına alsaydı.. Hrant bizim şansımızdı..
Hrantı vuranlar Türkiye'yi dünyada mahkum etti. Şimdi dışarıda çok zayıf durumdayız.. İddialarımız şimdi çok ağır bir yara aldı.. Ve hemen ilk yapmamız iş katili ya da katilleri bulmak, arkasındaki, azmettiricileri bulmak.. Ve de aydınları vatan hainliği suçlaması ile sanık sandalyesine o kadar kolay oturtmamak.. Bu cinayeti işleyenlerin muhtemel hedefleri konusunda da dikkatli olmak durumundayız..
Hrant Dink öldü, bari bundan sonra yaşayanlara sahip çıkalım..
“Düşünce suçuna karşı girişim”de birlikteydik. “Birimizin derdi hepimizin derdi” diye az kapı çalmadık.. Ama şimdi bir eksiğiz..
Güzel sözler onu bize geri getirmeyecek.. Hrant'ın başına gelenler bize ders olsun!
Eğer birileri Türkiye'yi karıştırmak istiyorsa, o zaman bunun arkası gelir. Bu açıdan da yeni cinayetlerin önlenmesi gerek.. İstihbarat faaliyetleri bu açıdan büyük önem taşıyor..
Bir süreden beri yeni yılla birlikte birtakım suikastlerden söz ediliyordu.. Dilerim bu olayın soruşturması, daha önceki soruşturmalara benzemez. Soruşturma bir yere gelip tıkanmaz. “İyi çocuklar” ya da “bizim çocuklar / our boys”lar bu işe karışmış olmazlar..
Hrant Dink suikastının çözümünde gösterilecek zeka ve performans, hız, olayların bundan sonraki gelişmesinin de yönünü gösterecektir..
Ben Dink’e, ailesine, AGOS ailesine baş sağlığı diliyorum.. Terörü bitirmek isteyen birini daha bitirdiler.. Kurşunu sıkan Dink'le birlikte Türkiye'yi, barışı da vurdu..

http://images3.pictiger.com/thumbs/78/aff3bf070d2156a8e309b0497a1cbe78.th.jpg (http://server3.pictiger.com/img/808948/picture-hosting/vakit-1.php)

timurlenk
01-20-2007, 03:33 AM
muhtemelen kendiler oldurduler şimdi gene kendileri tarafından hrat kahraman ilan edildi.. türkiyede değerlerin nasıl degistirilmeye calısıldığının net delilidir bu ermeninin oldurulmesi sonrası yasananlar... yuzde yuz eminki oldurenlerin ardında abd var...

Scofield
01-20-2007, 03:47 AM
gazeteci bir semboldur. her ne kadar sevilmesede politik onemi var; bazi kesimlerce. her suikastta gurultu kopmus fakat bu eleman Ermeni oldugu icin degil gurultu kiyamet koptu..

Redd-i İlhak
01-20-2007, 05:10 AM
http://images3.pictiger.com/images/78/aff3bf070d2156a8e309b0497a1cbe78.jpg

Allah Allah :rolleyes: :lol: :cool:

Qarshi
01-20-2007, 05:13 AM
http://images3.pictiger.com/images/78/aff3bf070d2156a8e309b0497a1cbe78.jpg

Allah Allah :rolleyes: :lol: :cool:

Makinist görüntü :rolleyes:

BuyukTuran
01-20-2007, 05:14 AM
büyük bir olay ab nin gözünde bizim için ise kanımıza zehirli diyen ve onu temiz :) ermeni kanıyla temizleyecek birinin ölümü
çok üzüldüm :(

Kaptan-i Derya
01-20-2007, 05:28 AM
Bizim satilmis basin isbasinda!!!!

http://internethaber.com/news_detail.php?id=63583

Ezgili Yürek
01-20-2007, 05:36 AM
Değerli kardeşim öteden beriden bişeyler duyup da bilirmiş gibi burada ortaya atlamak yakışık almaz.Adam ''biz Ermeniler yaptığımız düşmanlık ve fenalıklarla Türklerin kanına zehir saçtık.İşte bu zehirli kanı tekrar temizlemek ve yerine temiz kan ikmal etmek için çok uğraşmamız gerekli'' diyordu.
Eğer bişeyi bilmiyorsan hiç olmazsa susacaksın.
Hiçbir ırkın kanı diğerinden daha temiz değildir.Türke Türk olmak nasıl gurur verirse,Ermeniye de Ermenilik o derece gurur verir ki bu normaldir.Neonderthalden geldik,kendi sonumuzu hazırlayıp ortak bir kaderde yok olmaya gidiyoruz.Ve 'masum değiliz hiçbirimiz'.Hepimiz de aynı derecede kimi zaman unutsak da insanız.
Yaklaşımlarınız neden böyle anlamak çok zor.Bakıyorum çoğunluk farklı düşüneni 'tecavüz edilen' sınıfına koyacak kadar seviyeyi de düşürmek raddesinde kinli.

Balta ağaca demiş ki: ''Aaaah ben sana yine boyun eğmem de ne var ki sapın benden!'' Aynı saptanız ama çok şükür sap tek başına bi işe yaramıyor,iş çeliğe kalıyor ve çoğunluk kesme işlevini çoktan terketmiş.Siz varın 'Ali kıran baş kesen'e devam edin.Zaman sizi etmese de çol çocuğunuzu ıslah edecek nasıl olsa.

Yaşasın halkların ve ırkların kardeşliği.
''Dünyayı güzellik kurtaracak ve insanı sevmekle başlayacak herşey''
Sevgiyle kalın.

Demir Kağan
01-20-2007, 05:37 AM
Ben bir insanim. Benim bir yuregim var milletime cektirilen acilara aglar. Benim bir yuregim var milletime yapilan katliamlara aglar, milletime sonsuz bir sevgi ve hurmet besler. Ben bir insanim, insan olandan yanayim. Yuce Onderimiz Ataturk Turkiye'de yasayan herkes Turk'tur demistir, ancak ben Cerkes'im, ben Laz'im, ben Ermeni'yim dendigi vakit bu sozun hicbir anlami yoktur. Biz kimseden kendi soylarini yok saymalarini istemiyoruz, istemedik de, bilakis soyunu reddeden adamin gozumuzde degeri yoktur. Iste bu sebepten de ulkemi Turk olmayan kimseyle paylasmaya niyetim yok. Bu ulke icin Kurtulus Savasi'nda da, Birinci Dunya Savasi'nda da Turk olmayan insanlar bizimle omuz omuza carpistilar ki bunlar gercek insanlardi cunku onlarla ayni soyda olanlarin cogu bize ihanet etmeyi secmislerdi. Tum dunyanin gozu ulkemdeyken, Ermeni'nin, Rum'un, Kurt'un ulkem uzerinde emelleri varken benden herkese onyargisiz yaklasmami beklemeyin.

Evet, dogru soylediniz, olen bir insandir. Onun da benim gibi milletine sevgisi ve hurmeti vardi. Onun da benim gibi bir yuregi vardi. O da uzulur, o da guler, o da aglar, o da sevinir, o da huzunlenirdi. Peki oldurulen Turklerin hesabini kim verecek? Onlar insan degil miydi? Onlarin yurekleri yok muydu? Onlar gulmuyorlar miydi? Onlar uzulmuyorlar miydi? Onlar sevinmiyorlar miydi? Dink'in olumune uzulmedim ama cesurca itiraf edebilirim icimin burkuldugunu. Uzuldugum tek sey yoksulluguydu. Dusunmuyor degilim bu konuda. O bir Ermeni. Onun gibilerin paralari, yatlari, katlari cokken, nasil oluyordu da Hirant Dink yirtik ayakkabi ile geziyordu? Patrik'in ve Ermeni diasporasinin istedigi gibi hareket etmemesinin bir sebebiydi belki de bu.. Bir Turk olarak, ben ulkemde hicbir zaman yoksul bir "insan" gormek istemiyorum, dini, dili veya rengi ne olursa olsun.

Cahil bilmediginin dusmani olurmus. Gebermis sozumu geri aliyorum.

Qarshi
01-20-2007, 05:43 AM
O bir Ermeni. Onun gibilerin paralari, yatlari, katlari cokken, nasil oluyordu da Hirant Dink yirtik ayakkabi ile geziyordu?

Bu satırları yazan kim ? :rolleyes:

Demir Kağan
01-20-2007, 05:54 AM
Benim abi.

Ben dogru yolcusu oldugumu dusunuyorum.

Ve bir insan olarak da vicdan sahibiyim.

Qarshi
01-20-2007, 06:09 AM
Benim abi.

Ben dogru yolcusu oldugumu dusunuyorum.

Ve bir insan olarak da vicdan sahibiyim.

O zaman Halkın içine karışmanı tavsiye ederim... :rolleyes:

mustafa06
01-20-2007, 06:25 AM
Beni olayın felsefi, siyasi vs yönlerinden önce pratik olarak bir yönü ilgilendiriyor;

Bu adam yakın gechmishte basın yolu ile Türklüğe hakaret etti mi ?
Evet etti. yani azılı ! bir Türk düshmanı
Sırf bu nedenle ölümüne üzüldüm diyemem.

Kim olursa olsun Bir insanın süikast ile öldürülmüsh olmasına ise sevinemem,

Afrasiyab
01-20-2007, 07:02 AM
tek derdimiz hrant dink oldu...

EGETÜRK
01-20-2007, 07:07 AM
Biz uyuyoruz,Bu olay ise bir rüya...O yüzden gerçekleri ve işin derinliğini görmemiz hiç olmadığı kadar zor...

Mgas
01-20-2007, 07:14 AM
Yahu kimin umrunda Dink. Bizi ilgilendiren Türkiyenin imajı ve rotasında bu olay sonası yaşanabilecek şaşmalar.

timurlenk
01-20-2007, 07:19 AM
.....................

genco
01-20-2007, 07:25 AM
"Kör ölünce badem gözlü olurmuş"

Ölen bir insandı, o kadar... Üzüntü verici.. Bu da kabul...Hiç bir cinayet haklı sebeblere dayandırılamaz...

Neden bu ülkede cinayete kurban giden biri eğer Türk düşmanı ise medyada bu kadar kıymete biniyor?
Var mı bu sorunun cevabını verecek birileri?

Daha iki gün önce PKK'nın şehit ettiği astsubay için aynı duyarlılığı medya neden göstermedi; tıpkı şimdiye kadar göstermediği gibi...

Adamın birini komşusunun köpeği ısırmış.Adam da almış eline sopayı, köpeği dayaktan geçirmiş.Komşusu gelip adama çıkışmış "Ayıp değil mi bu yaptığın.Komşuluğa sığar mı bu?" gibilerinden laflar etmiş.
Adam da "Yahu komşu, bütün kabahat benim mi, peki köpeğin hiç mi kabahati yok?" diye sitem etmiş.

O hesap, durup dururken kimse kimseye bir şey yapmaz.
Bir insan ekmeğini yediğin ülkeye nankörlük etmemeli...
Yaparsa öldürülümemeli de bana göre...

En iyisi aslında, hangi ülkenin kuyruğunu sallıyorsa, vereceksin eline bileti "Güle güle" diyeceksin..

Ermeni yandaşlığı mı yapıyor; Ermenistan'a göndereceksin..
İran yanlısı mı İran'a...
Amerikan yandaşlığı mı yapıyor Amerika'ya..
Hizbillahçı mı Hizbullah'ın olduğu yere...
El Kaideci mi El Kaide'nin olduğu yere..

Paçamıza saldıran her köpeği zehirlemek yerine ait olduğu barınaklara yollayacaksın, olay bitecek...
Tabi yerli dalkavuklarını da...

Madem bu ülkeyi sevmiyorlar, zorla güzellik olmaz.. Sevdikleri ülke neresiyse oraya göndereceksin...(Mesela bu sitede de Türkiye'de okuyan bir Taliban köpeği var...Şimdi biz bu adamı ne diye besleyelim ki? Gerçi o diplamayı alamayacak!..) Gitsin Taliban'ın yanına.

Bir kişi sürekli olarak katıldığı her toplantıda Türklük'ü, Türk milletini aşağılayıcı zehir zemberek sözler söylüyorsa, bu ülkede ne işi olabilir ki?

Ben o zaman, ölen için "badem gözlü" demem, "hain gözlü" derim...

İstanbul sokaklarında fırsatı ganimet sayıp Türk devletine "Katil devlet" " TC'den hesap sorulacak" diye sloganı atanları da taşıdıkları bez paçavralardan iyi tanıyalım..
Bu gruplar ülkemizin düşmanları...

Ermeni kökenli bir tarihçi vardı, şimdi adını hatırlayamadım..
"Ben bü ülkenin birinci sınıf vatandaşım; Türklüğümle övünüyorum" demişti.
Böyleleri de ülkemizin baştacıdır...

nurhak
01-20-2007, 07:49 AM
Hemen akbabalar kazanım derdine düşüp bu işten ne karla cıkarımın pesine düsüp gövde gösterilerine basladılar.Daha öncede söyledim bu cinayettir ve iyi olmadı,ama dün aksam taksimden olay yerine yürüyen sözde aydınların hiçbirinin elinde ve yüreginde TÜRK bayragı göremedim,olsaydı;Tüm DÜNYAYA ve Tüm KATİLLERE verilebilicek en güzel cevap olurdu.saygılarımla

genco
01-20-2007, 08:00 AM
Dün, cenaze bahane edilerek, İstanbul'un göbeğinde;
Türk devletine meydan okundu!..

Türk milletine meydan okundu!..

Hem de cinayetten yarım saat veya bilemedin bir saat sonra gibi kısacık bir zaman diliminde;
İki bine yakın kişi toplantı...

Sanki önceden toplanmışlar da bu haheri bekliyorlarmış gibi..

Aniden sokağa döküldüler..

Düşündürücü... Hem de çoookkk...

Hem planla..

Hem sokağa dök...

Hem kinini kus..

Hem meydan oku...

Ne güzel ülke...

Değil mi arkadaşlar?

Böylece Kerkük de gündemden ndüşürüldü...

Ezgili Yürek
01-20-2007, 08:12 AM
Ben görüşlerimde ısrarcıyım.Türkiye Cumhuriyeti'nde ırk ve toplumsal kimliği yüzünden dışlanan her vatandaşımın da arkasındayım.Ermenistan-Azerbaycan arasında ne olup bittiğini tam olarak bilemediğim için birşey söylemem olanaksız.Ancak Azerilerden önce beni ilgilendiren kendi ülkem ve kendi vatandaşımdır.Uluslararası ilişkilerde kökenler falan hiç önem arzetmez ve yine uluslararası ilişkilerde dostluk olmaz.Bugün dost sandığın yarın düşmanın olur.Ortada bir Azeri soykırımı varsa bile sorumlusu Türkiye Ermenileri ve Hırant Dink değildir.

Yukarda bahsettiğim ve arkadaşlardan birinin inanmadığı sözler,Can Dündar'ın ''Neden'' adlı programında bizzat sayın Hırant Dink tarafından dile getirilmiştir.İnanmayan arşivlerini açar arar.Buyurun tam metni:

''...ermeni diasporasi, ermeniler ve asala yillar boyunca yaptiklariyla/soyledikleriyle turk halkinin kalbine oyle kin tohumlari ektiler ki; 'ermeni' kelimesi dusman, 'ermeni dölü' sifati orospu cocugu anlamina gelmeye basladi. turk halkinin damarlarinda akan bu kin ve nefret dolu kanin bosaltilmasi ve yerine doldurulacak temiz kan -yani iyi niyetli normal dusunceler- bu nefret tohumlarini eken ermenistanin ve ermeni diasporasinin yapabilecegi birseydir. bunu yaptigimiz takdirde ermenistan ve ermeniler icin daha huzurlu bir yasam ortaya cikacaktir. tabii turkler icin de...''

Aynı Hırant Dink aynı programda Ermeni Tehciri sırasında soykırım olarak adlandırılan cinayetleri Türkten çok Kürtlerin işlediğini de söylemişti.Ama kimse oralı olmadı,günah keçisi bulunmuş,Dink hakkında karar verilmişti.

Benim gibi düşünen bir kişi bile çıkmadığını görmek benim için üzücü.Artık kendi aranızda konuşun siz.Ben kalabalık yapmayayım.

Ama yine de ben gidince sevgiyle kalın.

asya1917
01-20-2007, 08:39 AM
Kim yaptırmıştır?
Cevap uzakta değil..Tıpkı 1915 de Ermeni halkı kimler örgütlemişse onların eline silah tutuşturmuşsa,Maraş olaylarını kimler organize etmişse,Sivas ı kimler yaktırmışsa (ki bu olaylardan önce Türkiye de meshepsel çatışmanın nasıl olabileceğini araştırıp rapor edenler dir bunlar)Bugün Irak Halklarını bir birine kimler kırdırmaya çalışıyorsa,dünyanın dört bir yanında bir çok ülkede darbeler yaptırıp,iç savaşları kimler çıkartıyorsa..Hranck Dink ide öldürtmüşlerdir...Bu yöntemlerle ülkeleri parçalayan bir yanıya vurup diğer yanına sahip olan..Ülkelerin parçalanmasından faydalanıp orada ideolajik işgal düzenleyen sömürüsüne alan ve elinde kukla gibi oynatmayı amaçlayanlar yani EMPERYALİSTLER ve onların bir çok ülke kurduğu resmi silahlı örgütleri..Tetikçileri değişir İslamcı olur adı Türkçü olur yada aşırı milliyetçi Ermeni olur onların elinde piyon olabilecek her fırsatı değerlendirirler..
Bu ülkeye ilk yazılmıyor bu senaryolar çok tanıdık..hemde her satırı alınıp kopyalanmış biryerlerden...1915 de bu ülke halkalrını birbirine kırdıran o aşağılık namusuz zihniyet 82 yıl sonra kalkıp Ermenileri soykırıma uğrattınız verin hesabını diyebilecek kadar namussuz bu zihniyet,yazdıkları ve sahneye koydukalrı oyunların arkasında durup birde hesap sormaya kalkıyorlar..Kimlerdi ermeni çetelerine madalyalar takan? bugun bize hesap soranlar..İnsan hakları mahkemesi kurmuşlar utanmadan sanki çok umurlarında insan hakları,özgürlükler..Bre suratının arı kalmımış pislik yığınları ne hakla kardeş halkları birbirine düşürüp kanlarını emiyorsunuz,gidip o ülkelerin başına çöküp özgürlüklerine müdahale ediyor adınada size özgürlük getirdik diyebilecek kadar da namussuz olduğunuzu sergiliyorsunuz..Sizin olsun özgürlüğünüz insan hakları anlayışınız ..Uzak durun çekin pis ellerinizi ülkemden ve tüm dünya halkalarının üzerinden ..Siz Allah değilsiniz kaderlerini siz belirleyesiniz..Birgün döktüğünüz kanda boğulacaksınız..Türk halkı duyarlı ve namuslu bir halktır bugune kadar ;ki Kürtlerle Türkleri halk olarak birbirine kırdırmaya çalıştınız ama asla galyana gelmedi bu halk oğlu şehit düştü o Kürt komşusunu iftara davet edip ekmeyini sofrasını paylaştı sizin senaryolarınız dağda ki bir grup ne yaptığını bilmezlerin elinde kaldı başlaramadız bir halk savaşı çıkarmayı..gelip Alevi halkımız yaktırdınız başaramdınız bu halkı bölmeyi...Siz devam edin kahpece yöntemlerinizle bu halk cevabınızı verecek tarihte verdiği gibi..

mustafa06
01-20-2007, 08:51 AM
Sadece Hrant Dink değil hich kimsenin suikastile öldürülmesine sevinmeyiz.
ancak Hrant Dinkin Türklüğe hakaret ettiğini gözardı ederek vatansever gibi de göremeyiz.

Konu bu kadar basit

BuyukTuran
01-20-2007, 08:57 AM
öldü tamam şimdi nolucak biri öldürdü bu bence bunları etkileyecek:
1.PKK'nın yeniden yapılandırılmasını hızlandırılacak ve ermeniler de fiilen dahil olucak bu sayede pkk kabuk değiştirip dış basının gözünde bir STK olucak.
2.Ermenilerin gruplaşması ve sağlam bir azınlık olarak ortaya çıkması başlayacak
3.Türkiye bunları göz önünde bulundurup bir savaşa ya sürüklenecek ya da boyun eğmeyecek dik duracak

k.ırak daki hareketlenmelere büyük elçilerin çekilmesi hrant dinkin öldürülmesi rice ın iran konusunda Türkiye destek istemesi benim tahlilimce böyle olacak

Qarshi
01-20-2007, 08:58 AM
Dink öldürülen 62. gazeteci
Kışlalı cinayetinden 8 yıl sonra bir gazeteci daha suikasta kurban verildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verdiği listeye göre, Türkiye’de 1909 yılında öldürülen Hasan Fehmi Bey’den beri 61 gazeteci cinayeti işlenmişti. Hrant Dink listeye eklenen 62. gazeteci oldu.

İşlendiği dönemde Türkiye’yi sarsan gazeteci cinayetlerinden bazıları şöyle:

Abdi İpekçi (1979), Ümit Kaftancıoğlu (1980), Sami Başaran (1989), Çetin Emeç (1990), Musa Anter (1992), Uğur Mumcu (1993), Metin Göktepe (1996), Kutlu Adalı (1996), Ahmet Taner Kışlalı (1999), Hrant Dink (2007).(ANKA)

63 bakalım kime kısmet olacak !

Qarshi
01-20-2007, 09:01 AM
Bu aşşağılık hareket aşağıda verdiğim resim olarak beynime kazındı...

http://www.sonsayfa.com/images/news/12315.jpg

asya1917
01-20-2007, 09:45 AM
Türk devletine meydan okundu!..

Türk milletine meydan okundu!..

Hem de cinayetten yarım saat veya bilemedin bir saat sonra gibi kısacık bir zaman diliminde;
İki bine yakın kişi toplantı...

Sanki önceden toplanmışlar da bu haheri bekliyorlarmış gibi..

Aniden sokağa döküldüler..

Düşündürücü... Hem de çoookkk...

Hem planla..

Hem sokağa dök...

Hem kinini kus..

Hem meydan oku...

Ne güzel ülke...

Değil mi arkadaşlar?

Böylece Kerkük de gündemden ndüşürüldü...

Kardeş dün birşey yapılmışsa onun adı da şudur ''Bizim ülkemizde kardeşce yaşadığımız insanlarla bizi birbirimize düşüremezsiniz..Siz ülkemin üzerinde emelleri olanlar...bir takım yerlere sızarak bizim kanımızı akıtarak bir Ermeni Türk düşmanlığını körüklemeye çalışanlar duyun sesimizi siz böyle oyunlara başvurdukca biz hepimiz Ermenide oluruz Türk te oluruz Kürt te oluruz gücünüz yetmez bizi parçalamaya'' denmiştir..Bu tepki Türk halkına meydan okuma değil Türk halkına sahip çıkmadır bu ülkeye sahip çıkmadır..Katilin kimler olduğu doğru bir şekilkde vurgulanmıştır katil emperyalistler ve onların eli kanlı tetikçileri denmiştir..Nerden çıkartıyorsun böyle senaryoları kim kime meydan okuyor lütfen onu doğru gör önyargılı yaklaşma..Adı ne olursa olsun benim ülkeme doğrultulmuş bir silah karşısında hepimiz sahiplenmeliyiz ölen Türk vatandaşımızı,Kürt vatandaşımızı,Ermeni vatandaşımızı..
Ayrıca Hrant Dink Türkiyeyi eleştirdiği kadar Ermeni politikalrınıda elştirmiş ve hertürlü ırkçı söyleme karşı durmuş yurt dışındada Ermenilerle ilgili bize yapılan saldırılarda bizi savunmuştur..Her söylediğinde düşmanlık aramayın doğru okuyup doğru anlamaya çalışın kökeni Ermeni diye yargılayıp asmayın eğer böyle davranmaya devam ederseniz..Bu ülkeye iyilik değil kötülük yapmış olursunuz Nekadar hoşunuza gitsede gitmesede Türkiyede yaşayan birçok farklı kökenden insan var ve hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı...Bunları bize karşı kullanmak isteyenlerin ellerinde maşa olmayalım,ve birliğimizi birbirimize sahip çıkarak savunalım ,Ülekesini seven herkes orda olamlıydı ve bu kurşun Türk halkının huzuruna geleceğine sıkılmıştır demeliydi. Nerdeydi vatan severler?...

anamas
01-20-2007, 09:48 AM
Türk ırkını karalayan,aşağılamaya çalışan fransız ingiliz piyonları ve Türkiye'deki para karşılığı iş yapan işbirlikçileri gerçekten de cezalandırılabilse keşke. Hiç kimse Türk ırkını aşağılayamaz. Yapmamız gereken tüm dünyada düşmanlarımızı ekip kurup tek tek düşürmek olmalı. Ermeni lobisinden para alan yaşlı aktör bozuntuları bile aleyhimizde konuşabiliyor.Devleti yönetenler de uyuyor. Onlar uyuyor da bu ülkenin gençleri Türkleri nerede? Neredesiniz ? Neden uyuyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Tehdit özümüze yönelmiştir. Bu ülkeyi koruyacak, Diğer Türk'lerle aramıza uyduruk ermenistan,kürdistan haritalarını koyan Amerikalıların ,ingilizlerin ,fransızların ,diğer tüm alçakların tüm haritalarını parçalayıp çöpe atacak gençler neyi bekliyorsunuz? "Bizden olmayan bizimkiler"i de ırakdaki gibi satın almışlarsa hazır olmamız gerekmiyor mu? Her yerden sarmışlar bizi, farketmiyor musunuz? İki gündür tvleri takip ediyor musunuz,hepsinin tekbir ağızdan konuştuğunu ,hepsinin Türk düşmanlarını vatansever gibi göstermeye çalıştığını görmüyor musunuz?
Unutmayın,bizim kimseye borcumuz yok. Biz bu ülkeyi bizanstan aldık.Kimse üstümüze bizi kırdınız yalanını yapıştıramaz.Esas soykırım sorumluları milyonlarca kızılderili insanın tamamını yok eden amerikadır, asyada afrikada milyonlarca insanı katleden ingilizler ve fransızlardır. Daha 60 sene önce avrupada milyonlarca yahudiyi katleden almanlardır. Savaşta cephenin ön saflarına Türk'leri süren ve bugün onlardan hiç bahsetmeyen ,milyonlarca Türk'ü yerinden gece yarıları kaldırıp süren, yollarda katleden aşağılık ruslardır.

Bakanlarının ,büyükelçilerinin, üst düzey memurlarının çoğunluğu Ermeni, rum ,yahudi,dönme olan Osmanlı da bunlar aslında kendi devletlerine ihanet etmişlerdir.Hem de ruslar,ingilizler,fransızlar lehine.Tüm komutanları ve genel kurmay başkanı alman olan osmanlı ordusunun yaptığı iddia edilenlerden esas olarak almanlar sorumludur.Son osmanlı padişahının Türk ırkından olma yüzdesi sıfırdır,çünkü hepsinin annesi Türk değildir,yabancıdır. Osmanlı ordusu ve sarayı kanuniden beri tamamen Türk olmayanların elindedir.

Neden bunları söylemeyenleri yuhlamıyorsun?
Neden tarihini öğrenmek için çaba sarfetmiyorsun?
Neden alman uşağı devşirmelerin ve dönmelerin sana söylediklerine ,tarih diye önüne koyduklarına inanıyorsun?

Biz Türk'üz.
Kendimizden utanacak hiçbirşeyimiz yoktur.
Alçak propagandalara inanmayalım, kanmayalım.
Batının tek korkusu Türk'lerdir ve bizi yoketmek istiyorlar.
Artık uyanalım ve hazır olmak için önlem alalım,pasif olarak beklemeyelim, düşmanlarımızı yok etmek için gereken faaliyetleri yapmaktan çekinmeyelim.
İçimizden satın aldıklarını açıkça söyleyelim.Satılmış medyanın toplu saldırısına göğüs gerelim ve hainlerin hain olduğunu söylemekten geri durmayalım.
Bizim kanımız zaten temizdir.
Hazırlanalım.

Ezgili Yürek
01-20-2007, 10:42 AM
Aziz kardeşim batı senin neyinden korkacak.Batı teknolojide,askerlikte,tıpta,bilimde,ilimde,sporda ,sanatta,felsefede,...almış yürümüş,sen seyrine bakıyorsun.Beline soktuğun cep telefonundan,ayaana taktığın çizmeye kadar batıya mahkumsun.Batı hazmedemediğini,genetiğiyle oynanmışı,hastalıklı mısır çatlağını,asbestli pencere kaplamasını,yaşı geçmiş futbolcuyu Türk'e satıyor,Türkler 'Allah'' diyor.Sen diyorsun ki ''batının bizden ödü patlıyor!''
Batının bizden korktuğu tek nokta var:''Bunlar yarın bi katakulliyle Avrupa Birliği'ne girerse doluşurlar Almanya'ya,Fransa'ya.Gör ki ne eyleriz o zaman!''

Türk'ün batıya üstünlük sağlamasının tek yolu kendi sınırlarında birlik olmak,kitlesel barışı ve toplumsal uzlaşıyı sağlamakla başlar.Bunu da Türkiye'de Türk tanımını içimize sindirerek başaracağız.

Sevgiyle...

BuyukTuran
01-20-2007, 10:55 AM
http://www.haberturk.com/kuturesim/katil6.jpg
işte katil tanıyan varsa ihbar etsin
saygılar

Afrasiyab
01-20-2007, 11:05 AM
Evet, bu olay sayesinde, Türkiye'de ki medyanın Türk olmadığını birkez daha görmüş oluyoruz.

Qarshi
01-20-2007, 11:28 AM
Ben de Ermeni asıllı bir vatandaşım...
Daha doğrusu annem Türk, babam Ermeni...
Ben ne bir Ermeni okuluna gittim, ne de Ermenice biliyorum...
Adım da zaten bir Ermeni adı değil, Türk adı...
Bu ülkeyi belki de "ülkeyi sevdiğini söyleyen" pek çok insandan daha çok seviyorum..
Kimse benim bu ülkeye beslediğim sevgiyi yok edemez..

Fakat benim hayatımda çok çok küçük bir yer işgal eden bu Ermeni olma durumu, gün geliyor büyük bir sorun oluyor.. Örneğin, pek çok yakın arkadaşım benim Ermeni asıllı olduğumu bile bilmiyor. Ki bu arkadaşlarıma, yediğim-içtiğim ayrı gitmeyen ev arkadaşlarım da dahil.

Peki neden söyleyemiyorum onlara bu gerçeği? Saklamak hoşuma mı gidiyor? Tabi ki hayır. Böyle tedirgin bir hayat yaşamaktan beteri yoktur dünyada. Ama bunun tek bir basit nedeni var:
Korkuyorum.

Irkçılığın giderek arttığı bugünlerde, yeni bir 6-7 eylül olayından ve fişlenerek "itlaf edilmekten" korkuyorum. Öyle korkuyorum ki, şu anda bile bu yazıyı yazarken kendi kullanıcı hesabımı değil, az önce açtığım fason hesabı kullanıyorum. Sırf deşifre olmayayım diye.. Ne zaman, artık iki halk arasında bir sorun kalmadı, aşıldı artık böyle şeyler desem, mutlaka birşeyler oluyor, türk-ermeni ilişkilerini birileri mutlaka kaşıyor. Bu kimi zaman çareyi kendi ülkesinden kaçmakta, ömür boyu bir gurbette bulmuş kendi ırkımdan olan insanlardan geliyor, kimi zaman da bu ülkedeki ulusalcılardan.. İşte size son örneği..

Bu olayı diasporadaki ermenilerin yapmış olabileceğine inanmıyorum. İçlerinde en ufak bir Ermeni sevgisi varsa, böyle bir olaya kalkışmazlar..

Bugünden sonra..
Daha çok korkacağım..
Belki de onlarca kişiye daha kendimi tam anlamıyla "tanıştıramayacağım"..
Zaten ne tam bir Türk, ne tam bir Ermeni sayılıyorum bu dünyada..

Güle güle Hrant.. Sana en ihtiyacımız olduğu anda seni bizden aldılar.. Umarım gelecekte tıpkı senin gibi iki halkı barıştırmaya, birleştirmeye çalışan birileri çıkar.

Alıntı...:rolleyes:

Mgas
01-20-2007, 11:50 AM
Arkadaslar bu ülkede ermeniler dusman olarak görünmüyor. Hiçbir milliyetci ermenileri düşman görmez bunu yapanlar ırkcı insanlardır. Türkiye'yi ırkcı insanların yasadığı bir yermis gibi gostermeye calısıyorlar oguzcum. Dink'e duyulan nefretin sebebi "Ermeni Soykırımı vardır" demesinden gelir. Adam Hrank Dink değilde Ahmet,Mehmet de olsaydı, tüm soyu Turk de olsaydı bunu yapan adam yine yapardı. Bunun en buyuk gostergesi Orhan Pamuk degil midir ? Bu tip yazıların amacı Hrant Dink'ye yapılan saldırının temelinde ermeni olmasından kaynaklandıgını dusundurmektir. Yazı secerken daha dikkatli olalım, bu cinayetten ekmek cıkarmak isteyen öyle köpekler var ki... Ermenisi,Kurtu... Bunların hicbiri bizim dusmanımız degildir. Biz PKK var diye Kurtlere kotu, Ermeni soykırımını savunanlar var diye Ermeniler kotudur demiyoruz, boyle dedigimiz dusundurtmek isteyenler olsa dahi...

Qarshi
01-20-2007, 11:57 AM
Can Dündar -Milliyet
Sıdesutyun Paregamıs! (Elveda Dostum!)
Adam gibi adamdı.
Dağ gibi, ırmak gibi, çocuk gibi bir adamdı.
Özü sözü bir, yurtsever ve yiğit, dünyalar güzeli bir adamdı.
Bir sınır boyundaydık.
İkimiz yürüyorduk.
Omzuma sarılıp bir öykü anlatmıştı bana:
Sivas'tan Fransa'ya göçmüş yaşlı bir Ermeni kadın, "Toprağından yol geçecek. Gel" çağrısı üzerine Sivas'a, terk ettiği topraklara gelmiş yeniden...
80 yaşın yorgunluğuyla döndüğü topraklarda vefat etmiş.
Telefonla kızını aramışlar hemen; cenazeyi alması için...
Kızı "Bekletmeyin, toprağına gömün" demiş ve eklemiş:
"Su, çatlağını buldu."
Gözleri yaşarmıştı bunları anlatırken...
Sonra, "'Türkiye'nin toprağında gözünüz var' diyorlar ya" demişti:
"Evet, gözümüz var bu vatanın toprağında... Ama koparıp götürmek için değil, en dibine gömülmek için..."
İşte o gözünü diktiği yere, ölesiye sevdiği, terk etmediği için de kurban edildiği bu toprakların kanlı sinesine yatırıyoruz Hrant'ı...
Elbette bekliyordu o da bunu...
Sağlam bir siyasi geçmişi vardı; bu topraklarda farklı düşünmenin, muhalif olmanın, demokrasiyi, özgürlüğü savunmanın kimlerce, nasıl cezalandırıldığını biliyordu.
"Güvercinlere dokunmazlar" diye yazsa da ülkesini tanıyor, yaklaşan "mukadderat"ı seziyordu.
Tehdit edenler "git" diyordu; dostları gitmesini tavsiye ediyordu.
Gitse, bütün Batı'nın kapıları açılır; krallar gibi yaşatılırdı.
Ama gitmiyordu.
Bu ülkeyi belki hepimizden fazla sevdiğinden gitmiyordu.
Yeni dede olmuştu; kendisinin soluyamadığı demokrasiyi torununa miras bırakabilmek için gitmiyordu.
Gitmiyor ve tehditlerin, birbiri peşi sıra açılan davaların, mahkeme kapısında linç için bekleşen ve bu saldırının provasını yapan çapulcuların arasında, bir ateş çemberinin tam ortasında yapayalnız yaşıyordu.
Kendi cemaati içinde bile yapayalnız...
Tetiği çeken alçak biliyor muydu acaba bu ülkenin bölünmemesinin, halkların birbirine düşman kesilmemesinin en büyük garantilerinden birinin Hrant olduğunu...
Asıl onsuz bu mozaiğin çatırdayacağını, bu demokrasinin yaralanacağını... Türklerin aşağılanacağını...
Türkiye'nin onunla birlikte sadece cesur bir yurtseveri değil, kardeşçe bir arada yaşama umutlarını, barışı ve hoşgörü kültürünü de yitirdiğini...
Yoksa asıl amaç bu muydu?
Güzel dostum!
Dün, upuzun serildiğin bu sokaklarda ürkek bir güvercin gibi sağını solunu kollayarak yürümeyeceksin artık...
Seninle Erivan'da yaptığımız gibi ayrı dillerde Sarı Gelin'i söyleyip ağlaşamayacağız.
Ama senin yaşadıklarını torununun da yaşamasına, bu ülkenin halklarının birbirine düşürülmesine de izin vermeyeceğiz.
Bak, dün gece "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" diye yürüdüler gazetenin önünde... Sırf bu manzarayı görebilmek için bir ömür vermiştin; göremeden gittin. Hayattayken çabaladığını, ölümünle başardın.
Şimdi 301'i de kaldırır bunlar; belki dökülen kanın, Ermenistan'la kapıyı da aralar...
Belki o zaman diner, kardeş bildiklerince başından vurulmuş güvercinin acıları...
"Su, çatlağını buldu" diye yazmak zor senin ardından...
Ama, dilerim gözünü diktiğin ve can pahasına kopmamakta direndiğin o toprak, huzurlu bir yatak olur sana...

Can Dündar yine hislerime tercüman olmuş...

Mgas
01-20-2007, 12:07 PM
Hep iki ihtimal üzerinde duruyoruz ama işi PKK nın yapma ihtimali var. Böyle bir sahsiyeti Turkiyeyi zor durumda bırakmak icin kaldırmıs olabilirler.

Tabriz_Han
01-20-2007, 12:28 PM
Olayi niye buyutuyorsunuz, olan oldu, bitti, bir adam oldu, hergun adam oluyor'de aglamiyorsun bir Ermeninin teki oldurunce agliyorsun, bu zihniyete karsiyim.

Turkiye'nin nerede oldugunu herhalde bazilari unutuyor, bu bolgede bunlar olur, bizim mahalle'de kabadayilar cok, zayif olani maf ederler. Bu olay tabiki Turkiye icin iyi olmadi, Turkiye'ye karsi bir oyun, yabanci medyada artik bu haber verilmiyor, tarihde kaldi artik. Bunu Pkk'ye baglamalari lazim bu oyunlari karsi ne yapacagimizi bilmeyiz artik....

BoRaN
01-20-2007, 12:29 PM
Hrant Dink in ailesine öncelikle başsağlığı dilyorum. Yanlız bu olayın Önü alınmaz biçimde büyütüldügü cok acı... Nedense bu gibi durumlarda bazı güçlere bir seyler oluyor başlıyorlar yaygaraya neymiş adamın ayakkabısının tabanı delikmiş işi tamamıyla duyugu sömürüsüne kadar getirdiler oysa Hrant Dink osmanbey de hem de Bakırköy de ki Beyazadam Kitabevinin sahiplerinden. Nedense olayları cok daha dramatik hallere sokmaya çalışıyorlar... İnşallah katil ve katilleri yakalanırda her şey Gün yüzüne çıkar...Saygılar

Dulkadiroglu
01-20-2007, 12:50 PM
1.Dunya savasından sonra Almanyada guclenen fasist ve komunist partilarin ortak secim vaadi "yahudileri Almanya'dan uzaklastırmaktı" cunku 1.Dunya savasından sonra Almanlar iyice fakirlesmis yahudilerse mal varlıgını korumustu bu da tum Alman halkını yahudilere dusman ediyordu...İsin en ilginc tarafı bu iki partiye de en buyuk destek siyonistler tarafından saglanıyordu cunku siyonistler yahudilerin "kutsal toprak"lara geri donmesini istiyordu lakin yahudiler zengin oldukları Almanya'dan gitmeyi dusunmuyolardı...siyonistlerin iktidar yaptıgı Naziler yahudilere tarihin en buyuk soykırımlarından birini uyguladı...

Bu olayı neden anlatıyorum cunku Dink'in oldurulmesini basit bir ırkcı eylem olarak gormuyorum...ulkede bir cok meshur "vatan haini" varken hem Turkiyeyi hem Ermenistanı elestirme cesaretini gosteren kısmen "ılımlı" birini oldurmek hic de akıl karı degil...Turkiye'de ırkcılık dusunuldugu ya da abartıldıgı kadar guclu degil eger oyle olsa dun İstanbul sokakları savas alanına donerdi...bu ulkede bırakın ırkcılıgı milliyetcilik yeterli derecede guclu olsa kurdler apo posterleriyle gosteri yapabilir mi???birilerinin Dink'i olduren genci kullandıgı kesin...

Turkiye bu olaydan zararlı cıkıcak ne yazık ki...sozde ermeni soykırımını savunanların eli daha da guclenecek...

Bu arada 32.Gun'de serafettin adında bir kurd resmen Turkiyeyi tehdit etti...Turkiye kerkuke girerse kerkukteki kurdlerin soydasları Turkiye'de ayaklanır milli birlik bozulur dedi...Bir gazeteci de zamanında her turlu engele ve imkansızlklara ragmen Kıbrıs Harekatını basarıyla gerceklestirmis Turkiyenin Kerkuk'e asker gondermesinin imkansız oldugunu bunun icin 510.000 asker ve 2 milyar dolara ihtiyac oldugunu soyledi...Kimse de bu iki Turkiye dusmanına gerekli cevabı vermedi...ne gunlere kaldık...

Scofield
01-20-2007, 01:09 PM
Katilin kimliği tespit edildi
20 Ocak 2007 Cumartesi 20:58
Hrant Dink'in katiline adım adım yaklaşılıyor. Fotoğrafların ardından zanlının kimliği de tespit edildi. Dink'in katil zanlısının Trabzon doğumlu Ogün Sanmaz olduğu belirlendi.

Trabzon'da operasyon yapan polis, Sanmaz'ın babası ile birlikte 10 kişiyi gözaltına aldı.

Ogün Sanmaz'ın Nizami Ülkü Ocakları üyesi olduğu belirlendi.

Dulkadiroglu
01-20-2007, 01:15 PM
Hrant Dink'in katiline adım adım yaklaşılıyor. Fotoğrafların ardından zanlının kimliği de tespit edildi. Dink'in katil zanlısının Trabzon doğumlu Ogün Sanmaz olduğu belirlendi.

Trabzon'da operasyon yapan polis, Sanmaz'ın babası ile birlikte 10 kişiyi gözaltına aldı.

Ozellikle sozde ermeni soykırımı iddiaları ve Turkiye'nin maruz kaldıgı yaptırımlar insanları zaten cok etkiledi...o sahıs baska orgutlere de uye olabilirdi...bu olayın altında ırkcıların oldugunu soylemek gercek sucluların bulunmasını engellemek demektir...

genco
01-20-2007, 01:18 PM
Kardeş dün birşey yapılmışsa onun adı da şudur ''Bizim ülkemizde kardeşce yaşadığımız insanlarla bizi birbirimize düşüremezsiniz..Siz ülkemin üzerinde emelleri olanlar...bir takım yerlere sızarak bizim kanımızı akıtarak bir Ermeni Türk düşmanlığını körüklemeye çalışanlar duyun sesimizi siz böyle oyunlara başvurdukca biz hepimiz Ermenide oluruz Türk te oluruz Kürt te oluruz gücünüz yetmez bizi parçalamaya'' denmiştir..Bu tepki Türk halkına meydan okuma değil Türk halkına sahip çıkmadır bu ülkeye sahip çıkmadır..Katilin kimler olduğu doğru bir şekilkde vurgulanmıştır katil emperyalistler ve onların eli kanlı tetikçileri denmiştir..Nerden çıkartıyorsun böyle senaryoları kim kime meydan okuyor lütfen onu doğru gör önyargılı yaklaşma..Adı ne olursa olsun benim ülkeme doğrultulmuş bir silah karşısında hepimiz sahiplenmeliyiz ölen Türk vatandaşımızı,Kürt vatandaşımızı,Ermeni vatandaşımızı..
Ayrıca Hrant Dink Türkiyeyi eleştirdiği kadar Ermeni politikalrınıda elştirmiş ve hertürlü ırkçı söyleme karşı durmuş yurt dışındada Ermenilerle ilgili bize yapılan saldırılarda bizi savunmuştur..Her söylediğinde düşmanlık aramayın doğru okuyup doğru anlamaya çalışın kökeni Ermeni diye yargılayıp asmayın eğer böyle davranmaya devam ederseniz..Bu ülkeye iyilik değil kötülük yapmış olursunuz Nekadar hoşunuza gitsede gitmesede Türkiyede yaşayan birçok farklı kökenden insan var ve hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı...Bunları bize karşı kullanmak isteyenlerin ellerinde maşa olmayalım,ve birliğimizi birbirimize sahip çıkarak savunalım ,Ülekesini seven herkes orda olamlıydı ve bu kurşun Türk halkının huzuruna geleceğine sıkılmıştır demeliydi. Nerdeydi vatan severler?...

Bir önceki yazınızdaki görüşleriniz ve tesbitlerinize katılıyorum...

Yukarıdaki yazınızda ise katılmadığım bir iki nokta var...

Şöyleki:
Bu vatandaşımız öldürülmeden önce, ülke gündemi neyle meşgüldü, şimdi neyle meşgül?

Meclis "gizli görüşme" kararı almış belki de Kerkük'e müdahale gündeme gelecekti.. Peki böyle bir karar kimlerin işine gelmez?

Cevap da burada zaten... İşte tetiği çeken değil ama çektirenler yani...Klasik gündem değiştirme siyaseti..

Gelelim İstanbul'daki gösteriye...
Kalabalığın büyük bölümü malum sloganlardan atıyor...
"Yaşasın halkların eşitliği" Slogana bakar mısınız?
Hangi halklarmış bunlar acaba? Türkiye halklara bölündü de bizim mi haberimiz yok acaba?
Türkiye'de kaç tane halk var, Türk halkından başka?
Cenaze gösterisindeki "zılgıt" sesleri...
"Katil devlet"
"TC hesap ver"
Ellerdeki renkli paçavralar..
Türk halkı bu yüzleri iyi tanıyor...
Çünkü bunların liderleri de Ermeni asıllı, öyle ya...
Bu PKK sürülerinin, bir Ermeni asıllı vatandaşımızın cenaze gösterisinde ne işleri var acaba?
Hayda... gel de çık işin içinden şimdi...

Taşınan pankartlar, bu kadar kısa sürede nasıl hazırlandı? Bu da ayrı bir soru...

Türkiye gündemini değiştirmek isteyenler, masabaşı infaz kararı alınmış, taşerönlere de(PKK,Hizbullah ve sol fraksiyonlar..gibi) tetiği çektirmişler... Önemli olan olayın aydınlığa kavuşması; hem de hemen...

Olay da bundan ibaret; ama medyamız gibi bizim forum da abartının bile dozunu kaçırmış durumda...

Cenazeye elbet üzülünür. Ölene Allah rahmet eylesin, katillerini de lanet etsin...

Amma velakin; bu forumda hiçbir şehit için böyle her tarafa resimleri konulmadı...
Üzldüğüm taraf da bu...

Ne yani, bu ülke uğruna canlarını feda edenlerin Hrant Dink kadar da mı değeri yok!

BoRaN
01-20-2007, 01:20 PM
Devlet töreni ne zaman acaba..:smokin:

Mgas
01-20-2007, 01:22 PM

Kaynak alalım.

piLenKen
01-20-2007, 01:23 PM
Adamı kesinlikte "Türk bayrağına" sarıp defnetmeliyiz.

Sen ne dedigini biliyor musun ?

Benim Kanima Zehirli diyecek Kendi 3 kurus etmez Ermeni Kanina asil diyecek ve bende Onu Bayrakla gömecem oyle mi?

İnsallah Erivana gömerler de bu leş Vatanimin topragini kirletmez.

2007 yilinda daha güzel bir haber olamazdi

Scofield
01-20-2007, 01:35 PM
Kaynak alalım.

Katil Ermeni asıllı mı?
20 Ocak 2007 Cumartesi 21:23
Hrant Dink'in katiline adım adım yaklaşılıyor. Fotoğrafların ardından zanlının kimliği de tespit edildi. Dink'in katil zanlısının Trabzon doğumlu Ogün Samas olduğu belirlendi.

Kimlik tespiti Ogün Samas'ın babasının ihbarı ile gerçekleşti. Trabzon polisi ihbarı yapan baba ile birlikte 10 kişiyi üç saat önce (18:00'de) gözaltına aldı.

Gelen son bilgi ise Ogün Samas'ın Ermeni asıllı olduğu yönünde...
Gözaltına alınan Ogün Samas'ın babası ve diğer 10 kişinin yarın uçakla İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

Ogün Samas'ın Trabzon'un Düzköy ilçesine kayıtlı olduğu öğrenildi. Samas'ın Trabzon'da 24 Ekim 2004 tarihinde Mc Donalds'ta meydana gelen patlamanın faili olarak gözaltına alınan Yasin Hayal'in arkadaşı olduğu iddia edildi. Trabzon Atatürk Alanı'nda Mc Donalds'ın giriş kapısında meydana gelen patlamada yaralanan 6 kişi yaralanmıştı.

Ayrıntılar gelecek...

-------
internet haber . com'dan yapistiriyorum

piLenKen
01-20-2007, 01:35 PM
Bu siteye ne bir daha girerim nede yazarim nede okurum.Büyük bir şaşkınlık içindeyim Ölen bu adama nede nazireler dizenler var.Lütfen üyeliğimi iptal ediniz ben nasilsa bir daha girmeyecegim

Guzel dostlara sonsuz selam ve saygilarimla

asya1917
01-20-2007, 01:37 PM
Bir önceki yazınızdaki görüşleriniz ve tesbitlerinize katılıyorum...

Yukarıdaki yazınızda ise katılmadığım bir iki nokta var...

Şöyleki:
Bu vatandaşımız öldürülmeden önce, ülke gündemi neyle meşgüldü, şimdi neyle meşgül?

Meclis "gizli görüşme" kararı almış belki de Kerkük'e müdahale gündeme gelecekti.. Peki böyle