View Full Version : 323 Yıldır Türk Gibi Yaşıyorlar Ama..
afsharkizi
01-21-2007, 06:19 AM
http://img6.yukle.tc/images/9734turk_ulkusuhtmlkk.jpg (http://www.yukle.tc)
323 yıldır Türk gibi yaşıyorlar ama...Türkçe bilmiyorlar, Türkiye'yi görmemişler, ama 323 yıldır Türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın Moena Köyü'ne bir yeniçerinin gelmesiyle 'Türkleşen La Turchia' köyünün şaşırtıcı öyküsü:
İtalya'nın Moena Köyü'ne sığınan bir Yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'La Turchia' diye anılmaya başlamış. Moenalıların en büyük isteği ise mehter takımını görmek.
İtalya'daki Türk köyünden davet var
İtalya'nın Manzori Dağları'nın eteğindeki 'La Turchia' adıyla da bilinen Moena Köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Türkçe bilmeyen ama kendilerini Türk olarak tanıtan Moenalılar, Türkleri bekliyor.
http://img6.yukle.tc/images/4882jhkjh.jpg (http://www.yukle.tc)
Bu şaşırtıcı öykü tam 323 yıl önce başlar. 2. Viyana kuşatması sonrası bir Osmanlı askeri, İtalya'da küçük bir kasabaya sığınır. Ölmek üzere olan bu Yeniçeri askeri, köylüler tarafından tedavi edilir. İyileşince de köyden bir kızla evlenir. Kasaba halkının 'Il Turco' adını verdiği asker, o dönem dükalığın halktan istediği haksız vergilere karşı köyü ayaklandırır ve korur. Kendini ve Türk adetlerini bu yörenin insanlarına öyle sevdirir ki ölümünden sonra bile bu Türk gelenekleri yaşatılır.
http://img6.yukle.tc/images/8273yillik.jpg (http://www.yukle.tc)
Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan İtalya'da Manzori Dağları'nın eteğindeki Moena Köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel örneğini sergiliyor. Halk arasında kahraman ilan edilen Yeniçeri askerinin büstünün de bulunduğu Moena'ya halk 'La Turchia' adını verir. Bir Türk'e inanan ve asırlardır bunu koruyabilen Moenalılar, "Moena'daki bizim Türkiyemizde doğduk," diyorlar, ama tek kelime bile Türkçe bilmiyorlar. Hiçbiri Türkiye'ye gelmemiş. Sokaklarında İtalyan değil, Türk bayrakları dalgalanıyor. Kitaplardan ve televizyonlardan gördükleri kadar Türkiye'yi takip etmeye çalışıyorlar. Kahraman olarak gördükleri yeniçeri anısına her yıl ağustos ayının ilk haftası düzenlenen 'Moena Türk Festivali'nde belediye başkanı dahil herkes Türk gibi giyiniyor, yeniçeri kıyafetli askerler ortalıkta dolaşıyor. Festivalde, topluluğun en yaşlısı 'Sultan' oluyor ve 'Il Turco'yu temsil ediyor. Yeniçeri askerinin büstünün de bulunduğu meydanda festival iki gün sürüyor.
BAŞLIK PARASI İSTİYORLAR
http://img6.yukle.tc/images/7471yillik.jpg (http://www.yukle.tc)
Moenalılar, Türk örf ve adetlerini öyle benimsemiş ki kız istemeye giden aile başlık parası bile veriyor. Bunun adına da 'töre' diyorlar. Köyden dışarıya gelin giderken 'Alabastia' adlı bir tören düzenleniyor. Bu törende, gelinin dışarıya çıkabilmesi için sultanların izni gerekiyor. İzin toplantısı kız köyden çıkarken yapılıyor. Köyün büyükleri sultan, geri kalanlar ise bir Türk gibi giyiniyor. 323 yıldır etkisinde kaldıkları bir Türk'ün kendilerinde bıraktığı etkileri evlerinde bile görmenin mümkün olduğunu söyleyen Moena Belediye Başkanı Riccardo Franceschetti, "Il Turco'ya dayanan geçmişimize ilişkin kesin bir şey söyleyemeyiz, çünkü bu konuda yapılmış bilimsel bir çalışma yok. Dedelerimizin babalarımıza anlattığı Il Turco efsanesini bizler de çocuklarımıza inançla aktarıyoruz. Bu festival bizim için çok önemlidir, Türkler gelip buradaki küçük Türkiye'yi görmeli. Kabul etmeliyiz ki aramızda çok güçlü bir bağ var. Bu festivalle bu bağı güçlendirmek istiyoruz. Böylece birbirimizi daha çok ziyaret edebiliriz, bu festival aramızda yeni bağlar kurabilir. Bu tür birlikteliklerle kültürel etkileşime gidebilir, tecrübe değişimi yapabiliriz. Bu platform üzerinde adet ve örflerimizde senteze ulaşabiliriz," diyor.
ATİLLA KOÇ'A DAVET
Türkiye'nin tarihinin İtalyan tarihi gibi çok zengin olduğunu anlatan Belediye Başkanı Franceschetti, Bakan Atilla Koç'u Moena'ya davet ediyor: "Türkiye'yi hiç görmedik. Çok güzel bir yer olmalı. Türk Kültür ve Turizm Bakanı'nı önümüzdeki yıl festivale davet ediyoruz. Türk ordusunun askeri mehteran bölüğü olduğunu biliyoruz ve onları da festivalimize bekliyoruz. Türk ordusunun mehter takımının katılımıyla festivalimiz gelecek yıl çok daha anlamlı olacaktır." Galacenova Kültür ve Sanat Projesi kapsamında Moena Türk Festivali'ne giden küratör Nuri Kaya ve ekiptekiler Emre Çelik, Reyhan Ekşi, Arda Kuba festival kapsamında açtıkları Yeniçeri Fotoğraf Sergisi'yle Moenalılardan büyük ilgi gördü. Böylesi bir ilgi karşısında şaşkınlığa uğradıklarını söyleyen Kaya, "Daha önce bu bölgeye hiçbir Türk ekibi gitmemiş. Bizi sevinçle karşıladılar. Türk kültürüne ait lokum gibi çeşitli hediyeleri ve Kültür Bakanlığı'ndan temin edilen tanıtım filmi ile broşürleri sergiledik. Dileğimiz Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı mehteran bölüğünün de bu bölgeye gitmesi. Çünkü kendilerini Türk gibi gören Moenalılar, bu mehteran bölüğünü kasabalarında görmeyi çok istiyor," diyor.
Alıntı
yavuz
01-21-2007, 06:36 AM
Osmanlı işte...
Tabriz_Han
01-21-2007, 08:16 AM
Cok sasirdim, gercekten hic daha once bunu duymamistim, sagol Afsharkizi, Turkistan forumunda iste bunlari ogrenmeye geldim, yine tesekkurler.
Koyu bilenler varmi?
EGETÜRK
01-21-2007, 08:56 AM
belçikada da böyle bir yer varmış sanırım,belçikadaki bu köyde yaşayanlar ya alman askerlerini ya da fransız askerlerimi her ne ise işte bunları yeniçeri kıyafeti giyerek korkuturmuş ve onlarda ''AA Türkler gelmiş biz buradan uzak duralım en iyisi'' diyerek uzaklaşırlarmış bu sınır köyünden...Onlarda her sene böyle bir festival düzenlerlermiş...
afsharkizi
01-21-2007, 09:02 AM
Neresi Türk onların? Komik olmayın be!
Olsa olsa Müslüman özentisi olur onlardan, Yavuz'un kardeşleri işte...
neden öyle diyorsun. soy erkek degilmi onlarin baba tarafi türk o yüzden türk... duyduguma g'ore fransada varmis bøyle bir köy italyada bir kac tane falan..
afsharkizi
01-21-2007, 09:08 AM
genetik bilim duydum anlat bakalim bilmedigimiz ne varmis ,,, niye türk sayilmiyormus onlar.. hic kimse genetik olarak 100 % türk degildir. tabiki var ama cok nadir.. türkiyedeki türkler orta asyadan kücük asyaya gelene kadar sanki hic evlenmediler arapla, farslilar vb..
Bilge_Kagan
01-21-2007, 09:45 AM
Bust diye andigimiz o cesmenin onunde neden 1922 yaziyor ? Bence baska birsey olma ihtimali cok yuksek...
afsharkizi
01-21-2007, 09:48 AM
Bust diye andigimiz o cesmenin onunde neden 1922 yaziyor ? Bence baska birsey olma ihtimali cok yuksek...
osmanli hep oralara gelmis gitmis belki o 1922 baska anlami vardir...
afsharkizi
01-21-2007, 09:56 AM
o da olabilir ama belki bir tarihi önemi tasiyan bir olayda olabilir
BuyukTuran
01-21-2007, 02:09 PM
çok güzel gerçekten Osmanlı ayrı o fransadaki koy hakkinda bilgi varmi AfsharKizi
afsharkizi
01-21-2007, 02:16 PM
øgrene bilirim
Dulkadiroglu
01-21-2007, 02:17 PM
Boyle seyleri ogrenmek cok guzel(:
afsharkizi
01-21-2007, 02:18 PM
evet güzel soydaslarimizin yasadiklari yerleri
BuyukTuran
01-21-2007, 02:21 PM
"Ne mutlu Türk'üm diyene!!"
işte bu;)
Demir Kağan
01-22-2007, 02:12 AM
Hicri takvime cevir.. :lol:
khanoghuz
01-22-2007, 05:21 AM
bunlarla ne kadar gurur duysak azdır.
bildiğim kadarıyla türk olarak adlandırılan daha başka bir çok yer var italya ve diğer yerlerde.
bu gibi şeylere sahip çıkmak lazım
afsharkizi
01-22-2007, 11:20 AM
bu degerlerimizi tanitmamiz gerek
Tabriz_Han
01-22-2007, 11:30 AM
Gulen hocamiz oraya okul acsin, Turkce ogrensinler :cool:
nesterin
06-18-2007, 05:50 AM
İtalya'da Türk kanı çıktı
http://www.gazetevatan.com/newpics/news/180620071252319379931.jpg (http://www4.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=18.06.2007&Newsid=124204&Categoryid=1)
İtalya'da Türk kanı çıktı
Roma İmparatorluğu'dan önce İtalya'nın Toskana dahil orta bölgelerinde hüküm sürmüş Etrükslerin Ataları bulundu YENİ
Haber Avrupa medyasından. Ciddi bir bilimsel araştırmanın sonuçları şaşırttı...
Guardian, ''Etrüks uygarlığının nihayet gün ışığına çıkan sırrını'' yazdı... Roma İmparatorluğu'dan önce İtalya'nın Toskana dahil orta bölgelerinde hüküm sürmüş Etrükslerin Ataları bulundu.
Esrar perdesini Avrupalı genetik bilimciler çözdü. Buna göre Etrüksler'in DNA'sı Türkler ile aynı... Guardian bu haberi, İtalyanların atası ''Günümüz Türkiye'si'' diye duyurdu.
Cumartesi günü Avrupa İnsan Genetiği Konferansı'nda sunulan araştırma sonuçları, Guardian'a göre bilimsel yönden çok güçlü bulgulara dayanıyor.
Etrüks kalıntılarından yola çıkarak DNA örneklerini çeşitli bölgelerin halklarıyla karşılaştıran bilimadamları, en yakın genetik benzerliğin Batı Anadolu'da bulunduğunu ortaya çıkartıyor. Öyle ki bazı testlerde Türk DNA'sı ile birebir aynı çıktı.
Guardian'ın ifadesiyle, Toskana bölgesindeki İtalyanların genetik akrabalarını İtalya'nın başka yerlerinde değil, İzmir dolaylarında aramak daha doğru.
HİÇ ŞAŞIRMADIM
TÜRK'ÜN AYAK BASMADIĞI NERESİ VAR Kİ!
TÜRK'ün olduğu yer değil olmadığı yerleri araştırsınlar bence;)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Abu-Hafiza
06-18-2007, 05:55 AM
Yeni arastirma sonucunda Afrikadaki Pigmeyler bile turk cikti
Daha derin arastirma sonucundada kutup ayilariylan penguenlerinde dedeleri gunumuzdeki turkiyeliler oldugu aciklandi, hadi kolay gelsin.
yavuz
06-18-2007, 06:04 AM
Başlarım ben böyle işe! Ne bu ya? Türk olmanın da b... çıktı. Türk'üm diyenden başkası Türk'se; ben değilim arkadaş.
Ultimatom gama :mrgreen:
Emil_Diniyev
06-18-2007, 06:11 AM
Yalan !.......
Qarama
06-18-2007, 06:17 AM
Türkiyede italyan kani cikarsa biz italyan mi oluyoruz?
Uzbey
06-18-2007, 06:23 AM
Benim bildigim kadarıyla,Etruskler İtalya'da bir medeniyet kurmuslar,sonra tarih sahnesinden silinmisler,e haliyle İtalyanlar'ın kanında Turk kanı olacak.Soyumuzda var,dedelerimiz de capkın tabi,kimi bulurlarsa ciftlesmisler!:D
Kur_Sad
06-18-2007, 06:26 AM
Hz.Nuh un 4 oğlundan birinin adının Türk olduğunu düşünürsek dünyada 4 ana ırk var.En çok çoğalan bizimkiler olmuş heralde :D
yavuz
06-18-2007, 06:30 AM
Hz.Adem in 4 oğlundan birinin adının Türk olduğunu düşünürsek dünyada 4 ana ırk var.En çok çoğalan bizimkiler olmuş heralde :D
1-O'nun Hz.Adem'in değil, Hz.Nuh'un oğlu olması gerek...
2-Zaten uydurma, kimin oğlu olursa olsun önemli değil. :cool:
Uzbey
06-18-2007, 06:31 AM
Kimi gorduysek deydirmisiz,,,kılıclarımızı:P
Kur_Sad
06-18-2007, 06:41 AM
1-O'nun Hz.Adem'in değil, Hz.Nuh'un oğlu olması gerek...
2-Zaten uydurma, kimin oğlu olursa olsun önemli değil. :cool:
ben de farkettim sonra ya düzeltene kadar sen yazmışsın...Neyse not important zaten...
Uzbey
06-18-2007, 06:44 AM
Pardon ama Hz. Nuh'un degil de,Hz. Nuh'un oglu Yafes'in oglu degil mi Turk?Hz. Nuh'un 3 oglu var,Ham,Sam,Yafes...
Uzbey
06-18-2007, 06:47 AM
İslâm kaynaklarında teferruatlı şekilde nakledilen İran menşeli Zend-Avesta rivayetleri ile, İsrail menşeli Tevrat rivayetlerinde de “Türk” adı aranmış Nuh’un torunu (Yafes’in oğlu) Türk’de, veya İran rivayetindeki Feridun (Thraetaona)’un oğlu Tûrac veya Tûr (Tûran, buradan geliyor) da Türk adını taşıyan ilk kavim olarak gösterilmek istenmiştir.
Tevrat rivayetlerinde Nuh tufanından sonra Nuh peygamber dünyayı üç oğlu arasında pay etmiştir. Yafes’e Orta Asya ve Çin ülkeleri düşmüş, Yafes ölürken tahtını sekiz oğlundan biri olan “Türk”e bırakmıştır.
http://www.ozturkler.com/data/0001/0001_01_02.htm
nesterin
06-18-2007, 06:49 AM
İslâm kaynaklarında teferruatlı şekilde nakledilen İran menşeli Zend-Avesta rivayetleri ile, İsrail menşeli Tevrat rivayetlerinde de “Türk” adı aranmış Nuh’un torunu (Yafes’in oğlu) Türk’de, veya İran rivayetindeki Feridun (Thraetaona)’un oğlu Tûrac veya Tûr (Tûran, buradan geliyor) da Türk adını taşıyan ilk kavim olarak gösterilmek istenmiştir.
Tevrat rivayetlerinde Nuh tufanından sonra Nuh peygamber dünyayı üç oğlu arasında pay etmiştir. Yafes’e Orta Asya ve Çin ülkeleri düşmüş, Yafes ölürken tahtını sekiz oğlundan biri olan “Türk”e bırakmıştır.
http://www.ozturkler.com/data/0001/0001_01_02.htm
Teşekkürler uluebatlı,
Çok enteresan bilgiler vermişsin sağol
Uzbey
06-18-2007, 06:53 AM
Onemli degil,lafımı olur.Bilgiler zaten orda,ben bise yazmadım,karısıklık oldu Hz.Nuh'un ogulları hakkında,dogruyu copy-paste yaptım.:D
afsharkizi
06-18-2007, 07:58 AM
Bilimsel olarak aciklanan konu Nuh tufani belirli bir bölgede olmustur bunun kanit olarak kazilar yapilmis yerin altinda ve ispat edilmistir.. Nuh Tufani mesopatanya ovasinda meydana gelmistir,,
Demir Kağan
06-18-2007, 02:46 PM
Yasef, Nuh, Adem, bizi bunlarla muhattap etmeyin.
Uzbey
06-18-2007, 03:46 PM
Bunları niye sildin Demir???
Bilge_Kagan
06-19-2007, 12:27 AM
"Konu disi" oldugundan olabilir mi acaba ?
EGETÜRK
06-19-2007, 12:36 AM
o çeşme mezar formunda yapılmış...Zaten ilk öyle sandım,büstte mezar taşı gibi duruyor...Bilge Kağan'ın 1922'de aradığı başka anlam da Osmanlı'nın yıkılış tarihini simgelemesi olabilir...
Bilge_Kagan
06-19-2007, 12:55 AM
Hicri takvime cevir.. :lol:
O zaman da olamayacak kadar kucuk oluyor tarih ya ? 1922 - 622 = 1300 belki Osmanli'nin tam manasiyla kurulusunu yazmaya calismislardir. Zira 1299'la 1300 tarihleri arasinda bir takim ihtilaflar var, ne zaman kuruldugunda anlasilamiyor. Bunlar kendi capinda anlasmislar uygulamislar herhalde :)
EGETÜRK
06-19-2007, 01:20 AM
bilmiyorum,bana bu olasılık pek anlamlı gelmiyor; miladi takvimde 1299(hadi 1300 olsun)olan Osmanlı'nın kuruluş tarihini neden hicri'de 1300 olarak göstersinler ve bunu akıl oyunu ile miladi takvime yansıtarak 1922 yazsınlar ki...Zaten Hicri'ye göre bugün 1428'deyiz...Osmanlı'nın tarihini simgelesin diye 1922'yi hicriye çevirip 1300 yazmak ne kadar mantıklı...
Ayrıca http://prayer.al-islam.com/convert.asp?l=trk sitesinde yaptığım dönüştürmeye göre 1300 değil 1340 ediyor 1922...ama sanırım programda bir yanlışlık olabilir...Ya da Hicri ay'ı merkez alan bir takvim olduğu için 40 yıllık bir oynama oldu bizim hesabımızda
Uzbey
06-20-2007, 04:54 AM
Demir ve Yavuz,eger yazdıklarımı okuma lutfunda bulunursanız sevinirim,bu mesajı da yazdıklarımın bu konu baslıgında silinmesi yuzunden buraya yazıyorum,herkes anlasın niye silindigini.
Demir,eger muhatap olmak istemiyorsan,konuyla ilgilenmezsin,gorus belirtmezsin.Burdaki her konu sana hitap eden konular mı?
Biz derken kimi kastediyorsun,cogunluk mu nefret ediyor bu insanlardan?
Bunlarla muhatap olmak isteyenler olamaz mı ayrıca?
Ben bu konunun meraklısı degilim,sadece soyumuzun Yasef'e dayandırıldıgını duymustum,Kur Sad'ın Hz.Nuh'un torunu Turk'u;Hz. Adem'in, ve Yavuz'un da Hz. Nuh'un oglu oldugunu soylemesini duzelttim.Yavuz da duzeltmemle ilgisiz sorular sorarak konunun uzamasına sebebiyet verdi,iyi ki de uzadı konu,cunku ben sadece Cem Sultan'ın bu arastırmayı yaptırdıgını zannediyordum,digerlerini de ogrenmis oldum.
Eger hakaret varsa,assagılama varsa mesajları silmekte sonuna kadar haklısın.Eger yazdıklarımız konuyla alakasızsa baska bir baslıga tasımakta da haklısın.Fakat pat diye gelip yazılanların hepsini silmek cok yanlıs.Ben o kadar yazı yazmısım,emegime de mi acımadın!!
Mulkiye'deki en uc komunust hocalar bile peygamberlerimize Hz. ile hitap ederken,senin Hz. Adem'den ve Hz. Nuh'tan babanın oglu gibi bahsetmen de cok ayıp.Benimle aynı goruslere katılmanı istemiyorum,biraz saygılı ol yeter.....Sanırım arapların kucuk kızları parayla alıp tecavuz etmesiyle ilgili bir konuda da begenmedigin goruslere tahammulun olmadıgını yazmıslar senin.
Bak "zıt gorusler" baslıgında ne diyorsun!!
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=38693
Saygi ve anlayis oldugu surece zit gorusler rahatsiz etmiyor.
Tesekkur edenlere bak bir de bakayım,uluebatlı ve yavuz.
Forumlar tartışma platformlarıdır.Bu platformlarda herkesin aynı düşüncede ve aynı yaklaşımda olması beklenemez...
Bu bölümdeki tartışma platformunun herşeyin ama herşeyin tartışılabildiği bir bölüm olmasını isterdim .Olmadı,olamadı hala bazı şeylere karşı sakıncalarımız ve çekincelerimiz var..
Tartışabileceğimiz konularda ise Adam tadında tartışabilmek bir sayfada en sıkı tartışmayı yaparken diğer bir sayfada hatır sorabilecek kıvamda yaşanabilmeliydi tartışmalar...
Fikri sabit yapmadan,Bel altı vurmadan,Karşısındakininde değerlerine saygı göstererek yapılabilmeli tartışmalar...
Birde unutulmamalıki bu tartışmalara katılmayan ama okuyup bilgilerini tazeleyen ve geliştiren büyük bir sessiz çoğunluk var...
İyi yazışmalar
Tesekkur edenlerde,Demir ve yavuz.
Bu nasıl perhiz bu nasıl lahana tursusu,fikrinle zikrin bir degil mi??
Musluman ol olma,biz burda birsey tartısıyoruz.Eger allerjin varsa bu konulara,alerjisi olan insanlar gibi uzak durursun dedigim gibi.Moderatorlugunun icabı konunun tasınmasını veya kufr,hakaret olup olmadıgına bakarsın,yine dedigim gibi.
Gelelim Yavuz'a..
Onemli olan Musluman olup olmamak degil,İslam'a hakaret edilip edilmemesi,Danimarka'daki karikaturist Musluman olmadıgı icin mi o kadar tepki cekti,yoksa İslam'ın degerlerine saldırdıgı icin mi???Bir Musluman olarak bile İslam'ı elestirebilirsiniz,fakat adabıyla(her konuda oldugu gibi)
Tesekkur edenlerde yavuz
Yavuz ile Mete birbirlerine MSN'lerini verip.çözümü orda arasınlar...Sildiğim mesajlar devam ederse kızarmak zorunda kalırsınız...bilginize
iyi yazışmalar
4 tane mesajını silmis oguz abi,mete'ye verdigin cevaplardan oturu.
Tesekkur eden,Yavuz.
Yavuzcum,Demir'in zıt goruslerdeki yazısına tesekkur veriyorsun,burda yaptıgı olaya da tesekkur veriyorsun,ama benim burda yazdıklarıma katlamıyorsun.Katlanamaman ilk verdigin tepkiden itibaren ve Demir'e verdigin tesekurden belli.
oguz abi'nin yazdıgına da,tartısmayı ogrenemedik diyor,ogrenmeliydik diyor,karsımızdakinin degerlerini assagılamamalıyız diyor,tesekkur veriyorsun,benim burda yazdıklarıma katlanamıyorsun,sacma,aptalca,palavra,aptalların inandıgı bir konu olarak gorup,cuhela tayfasının cevapsızlıgı icinde cevap vermeye calısıyorsun,kaldı ki bilgi seviyenle o cuheladan ayrılman gerek senin.
Benim zıt goruslerki yazıma tesekkur veriyorsun,İslami kimligini one cıkarıyorsun,İslam'a saygıyı her alanda gostermeye calısıyorsun,gel gor ki Demir'in "Yasef, Nuh, Adem," dedigi,peygamberlerimize Hz. bile demedigi(illaki demesi gerekmez,ama cumlenin soylenis bicimini hakaret olarak algılıyorum) iletisine tesekkur veriyorsun.
Bu nasıl perhiz bu nasıl lahana tursusu,fikrinle zikrin bir degil mi??Benim burda yazdıklarıma katlanamıyorsun.
Herkesin zıt gorusler olmalı dedigi o aynı konuda,gereksiz yere METE ile tartısmıssın,oguz abi de 4 mesajını silmis,demek ki bu "muhalefet" kulturu sende var,sorun bende degil...
Ben bugune kadar hicbir foruma 2 gun ust uste girmis degilim,fakat buraya 2.5 aydan beri gunasırı giriyorum.Burda bulunmamın sebebi uyelerin belirli bir seviyede olması,bilgileri yanlıs bile olsa biseyler ogrenebilmesi,gercekten arkadas ortamı gibi olması,uye olmadan once 2-3 gun inceledim zaten forumu.Gercekten uzdun beni Demir...
Demir Kağan
06-20-2007, 07:34 AM
uluebatli, yazmissin cok uzun yazmissin, su is basvuru formunu dolduran adam gibi ben de durust olayim; okumadim yazdiklarini.
O iletileri silmemin tek sebebi konu disina cikarak tartismaya girmenizdi. Yani goruslere saygisizlik vs. degil, acarsiniz bir konu, orada devam edersiniz ki biliyorsunuz her offtopic iletiyi de silmiyoruz eger baslikta cok kotu durmuyorsa.
Uzbey
06-20-2007, 07:43 AM
Usenme de oku..
yavuz
06-20-2007, 11:45 AM
uluebatlı, daha önce mesajlarımın silindiği bir takım tartışmalarım gereksiz değildi, ismi geçen arkadaşımızın ahlaksızlıklarından dolayıydı. Ben forumda dostluk ortamı istiyorum, gel-gör ki; bazı arkadaşlarımızın hunharca dinimize saldırdıkları da olmuyor değil. Bunlardan birisi de o dönem için ismi geçen arkadaşımızdı, gereksiz mi sence bu? Beni az-çok tanıdığına inanıyorum ve bunu üstte de belirtmişsin, dayanamaz tartışırım böyle mevzulara, gerekirse en galiz küfürleri de ederim.
Gelelim, Demir'in mesajına neden teşekkür verdiğime... Demir'e bu mesajlarımızı silmesini ben söyledim, çünkü; sana karşı saygı duyuyorum, görüşlerine de öyle ve tartışma ahlakından ötürü seni seviyorum. Gelgelelim girdiğimiz bu tartışmada bazı cümlelerimizin kişisel tartışmalara doğru kaymaya başladığını fark ettim. Ve seni kırmak istemediğimden bunu Demir'e bildirdim. O da sağolsun anlayışlılık gösterdi ve sildi mesajları.
Demir'in o mesajında neden "Yasef, Nuh, Adem, bizi bunlarla muhattap etmeyin." dediğine gelecek olursak; mesajları silmiş bulunduğundan ve kendini buna bir sebep yazmak zorunda hissettiğinden bunu yazmak zorunda kalmıştır diye düşünüyorum. Kesinlikle maneviyata saldırmak gibi içinden en ufak birşey geçirdiğine ve -bu vakitten sonra da- geçirebileceğine inanmıyorum.
Ayrıca bu silinen tartışmamızın gereksizliğini de bildirmek istiyorum. Senin herhangi bir yanlışı düzeltmek istediğini ve benim de sebepsiz yere tartışmaya girdiğimi şimdi anladım. Zamanını aldığım için özür dilerim. Ama bu Yafes vs. olaylarına da pek girmek yanlısı değilim. Sonuçta bugünkü insanlığın tümü Hz.Nuh'tan geliyor...
Uzbey
06-20-2007, 12:20 PM
uluebatlı, daha önce mesajlarımın silindiği bir takım tartışmalarım gereksiz değildi, ismi geçen arkadaşımızın ahlaksızlıklarından dolayıydı. Ben forumda dostluk ortamı istiyorum, gel-gör ki; bazı arkadaşlarımızın hunharca dinimize saldırdıkları da olmuyor değil. Bunlardan birisi de o dönem için ismi geçen arkadaşımızdı, gereksiz mi sence bu? Beni az-çok tanıdığına inanıyorum ve bunu üstte de belirtmişsin, dayanamaz tartışırım böyle mevzulara, gerekirse en galiz küfürleri de ederim.
Gelelim, Demir'in mesajına neden teşekkür verdiğime... Demir'e bu mesajlarımızı silmesini ben söyledim, çünkü; sana karşı saygı duyuyorum, görüşlerine de öyle ve tartışma ahlakından ötürü seni seviyorum. Gelgelelim girdiğimiz bu tartışmada bazı cümlelerimizin kişisel tartışmalara doğru kaymaya başladığını fark ettim. Ve seni kırmak istemediğimden bunu Demir'e bildirdim. O da sağolsun anlayışlılık gösterdi ve sildi mesajları.
Demir'in o mesajında neden "Yasef, Nuh, Adem, bizi bunlarla muhattap etmeyin." dediğine gelecek olursak; mesajları silmiş bulunduğundan ve kendini buna bir sebep yazmak zorunda hissettiğinden bunu yazmak zorunda kalmıştır diye düşünüyorum. Kesinlikle maneviyata saldırmak gibi içinden en ufak birşey geçirdiğine ve -bu vakitten sonra da- geçirebileceğine inanmıyorum.
Ayrıca bu silinen tartışmamızın gereksizliğini de bildirmek istiyorum. Senin herhangi bir yanlışı düzeltmek istediğini ve benim de sebepsiz yere tartışmaya girdiğimi şimdi anladım. Zamanını aldığım için özür dilerim. Ama bu Yafes vs. olaylarına da pek girmek yanlısı değilim. Sonuçta bugünkü insanlığın tümü Hz.Nuh'tan geliyor...
Tekrar Moderatorler ve Adminler'den kusura bakmamalarını dileyerek bu konu baslıgına yazıyorum.
Yavuzcugum,oncelikle ozurunden oturu "Estagfurullah" demek isterdim ama belirttigim gibi konuya inanma ihtimalimi bile "aptalca" buldugun icin "Eyvallah" demekle yetiniyorum,umarım anlamıssındır.
Eger İslam'a hakarete sessiz kalmayı icime sindirseydim,gereksiz gorseydim,ne "zıt gorusler" baslıgındaki İslam'a hakaretle ilgili mesajımı yazardım ne de Demir'in sarfettigi "Yasef, Nuh, Adem, bizi bunlarla muhattap etmeyin." cumlesine tepki gosterirdim.Yalnız İslam'a hakaret edene,yine İslam'a yarasır sekilde cevap vermek de buyuklugumuzdendir belirteyim,ona oyle yakısır bize boyle yakısır,galiz kufr senin bilecegin is.
Oguz Abi'nin de bir mesajda dedigi gibi,kisisel tartısma olacaksa,ya ozelden yaparız,ya da al msn'mi ordan halledelim.
Sakın "Yavuz goruslerimi begeniyormus,ben de ayıp olmasın diye birseyler yazayım" babında dusundugumu zannetme,inan ki bilmukabele(aynen) sana aynı duyguları ve begeniyi besliyorum.
Soyledigine ve benim de inandıgıma gore tum iyi niyetinle, beni kırmak istemedigin icin Demir'e mesajları silmesini rica etmissin,fakat biz bunu "Kas yaparken goz cıkarmak" tabiri ile belirtiyoruz,maalesef dedigim gibi yapılan harekete cok uzuldum.
Mesajlarımızda kisisel tartısma olmadıgı kanısındayım,ne senin ne de benim.Sadece sen konuya inanmadıgın icin,verdigim her cevapta biraz daha sıkılmandan oturu serzeniste bulundun.
Dedigim gibi Demir'in mevzuya pat diye dalmasından oturu,cumleyi kullanıs bicimini peygamberlerimize hakaret olarak algıladım,Demir bunu acıklama gerekliligi hissetmedigi surece de algılamam devam edecek.
Eger tartısmamızın konuyla alakası olmadıgı kanısına vardıysa,keske baska bir konu baslıgına tasısaydı,kendisinin de dedigi gibi,her konunun altındaki alakasızlıkları silmiyorlar,fakat mevzu "Turklerin Soyu" ile ilgili oldugu icin yazdıklarımızın konuyla baglantılı oldugunu da dusunuyorum.
Tekrar duzelteyim,Hz. Nuh'tan degil,Hz. Adem'den geliyor insanlıgın tumu,eger insanlık Hz. Nuh'tan gelseydi,ilk yaradılan O olurdu.
yavuz
06-20-2007, 12:29 PM
Tekrar duzelteyim,Hz. Nuh'tan degil,Hz. Adem'den geliyor insanlıgın tumu,eger insanlık Hz. Nuh'tan gelseydi,ilk yaradılan O olurdu.
Tufandan sonrası için dedim...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.