PDA

View Full Version : Ulkenin birlik olmasi icin gorev kime dusuyor?

Karayılan
01-21-2007, 08:53 AM
Bildiginiz gibi ulkemizin %15 lik bir bolumu farkli etnik gruplara mensup. Turkiye Cumhuriyeti yasalariyla bu etnik gruplar ulkenin Turk olan kismiyla yasalar onunde esit sayilmis ve ulkemizde hic bir gruba azinlik statusu verilmemistir. Nufus oranlarina baktigimizda bu etnik gruplar arasinda en kalabalik olani Kurtlerdir. Kurtler, Guneydogu Anadolu'nun dogusunda, Dogu Anadolunun guneyi ve dogusunda ayrica Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Gaziantep, Bursa, Kocaeli gibi buyuk sanayii kentlerinde yasamaktadir.
Ulus Devlet statusunu 1923den bu yana muhafaza eden Turkiye icinde farkli etnik gruplarin "azinlik" olarak sayilmasi sorunu ve bunlarin demokratik haklardan mahrum oldugu tezi uzerine konusmak gerekli diye dusunuyorum.
1923'de cumhuriyetin ilani ile rejim degistiren Osmanli adini da Turkiye Cumhuriyeti olarak degistirmistir. Dedigimiz gibi degisen sadece rejimdir yani Osmanli ile Turkiye farkli iki devlet degil biri digerinin devami konumundadir. Rejim degisikligi ile Imparatorluk duzenide otomatik olarak degismis yerini "ulus devlet modeli"ne birakmistir.
Ulus Devletlerde "azinlik" kavrami yoktur. Azinlik kavraminin kabulu demek "federatif devlet modelin"e gecis icin ilk adimin atilmasi anlamina gelir ki ileride toprak butunlugumuzu tehdit edecek sorunlara zemin hazirlar. Bu surec, AB'e uyelik gibi gercekcilikten cok uzak olan bir hedef icerisinde onumuze cikan sorunlarin en basinda geliyor.
Bu sorunu yaratanlar bellidir. AB ve diger emperyalist gucler...
Peki sorunun cozumu icin gorev kime dusuyor?
Bizler, yani Turklere degil elbette Bu etnik gruplarin kendilerine.
Turk olmak demek, Turkiye vatandasi olmak ile es anlamli degildir. Yani Turk bir milletin adidir. Bu yuzde Kurtleri Turk saymak aptalliktir, sacmaliktir. Zira bu olayi Kurtlerde kabul etmemekteler, etmek zorunda da degiller zaten.
Ancak, Kurtlerin baska zorunluluklari bulunmakta...
1 Hicbir Kurt bu ulkenin vatandasi oldugunu unutmamak zorunda
2 Her Kurt bu ulkeyi kendi vatani olarak gormek zorunda
3 Her Kurt bu ulkeye karsi sorumluluklarinin bilincide olmak zorunda
4 Her Kurt bu ulkenin milli degerlerine saygi gostermek zorunda

Bunlar gerceklesmedigi taktirde, Turk-Kurt kardesligi bazi "sevgi kelebeklerinin" diline doladigi bir yalandan oteye gidemez. Bir halk Turk Milletinin kardesi olmak istiyorsa oncelikle bunu haketmelidir.

Saygilar Ozgur Turkcu

afsharkizi
01-21-2007, 09:05 AM
birsürü ülkücü olan kürt kardeslerimizde var. eskiden dostca yasayin iki milliet simdi birbirine düsman bunun sebebi yine amerika.

Karayılan
01-21-2007, 09:10 AM
Ulkuculugu konuya katmayalim lutfen. Ulkucu olmalari onlari ilgilendirir. Onlarin asil sorumlulugu "ulkucu" olmak degil yukarida zorunluluklarini belirttim.

Saygilar.

afsharkizi
01-21-2007, 09:12 AM
nasil yani benim kürt arkadaslarim türkiyenin bölünmesini istemiyor, vb..

Karayılan
01-21-2007, 09:21 AM
Arkadaslar konuyu saptirmayalim Ulkuculuk gibi kendi icerisinde celisen bir ideolojiyi tartismak yersiz. Lutfen konu hakkinda yorum yapiniz.

timurlenk
01-21-2007, 09:22 AM
birlik olmak demek ekonomik olarak cok kuvvetli olmak vede o ekonomiyi eğitime,bilime,refaha,kendi silahlarını yapıp kuvvetli orduya sahip olmak demekdir yoksa gerisi hikayedir,türkiyeye demokrasi diye dikte ettikleri şey sadece kuvvetlinin ,batının dediklerini yapanı iktidar etmedir.. türkiydeki demokrasi yalan dolan hikayeden, medya vede sermaye güdümünde kücük bir hain topluluğunun cahil vede ac bırakılmış kitleleri gütmesidir......

Seckjin Khan
01-21-2007, 09:29 AM
İşte Atatürk neden Laik bir Sosyal Devlet kurdu sanıyorsunuz???

Bu ülkenin her vatabdaşı Türkiye Cumhuhiyeti vatandaşıdır ve bu vatandaşlık tektir.Türk olan daha vatandaş,yahudi ermeni rum kürt olan daha az vatandaş değil herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve eşittir.

Bu ülke Sadece Türklerin değildir! Ayrıca Ermeni,Rum,Kürt'ün de Vatanıdır " Öyle görmek isteyenlere tabii ki"

Şimdi Almanya'da Belçika'da ve diğer ülkelerde yaşayan Türkler o oturdukları yeri vatanları olarak görmüyorlar mı evet görüyorlar Almanya'da oturan Alman Vatandaşı ve ülkesinin iyiliğini ister refah açısından güçlü olmasını ister ama Alman Almanya Almanlarındır derse ve diğer ırkları bu ülke vatandaşı olarak görmezse ne deriz evet size soruyorum Arkadaşlar ne dersiniz?

Irkçılar dersiniz bizim milletimizi eziyor dersiniz...

Yunanistan da Bulgaristan da ki Türklerin uğradığı pislikleri gördüğünüzde Türk Halkına ırkçılık yapılıyor demezmisiniz? Dersiniz...

Burada oturan insanlara siz hayır burası sizin vatanınız değil derseniz burası sadece Türklerin vatanıdır derseniz bu ne olur arkadaşlar yazın bakalım ne olur?

IRKÇILIK OLUR...

iki taraflı düşündüğünüzde bu bizim yaptıklarımız IRKÇILIĞIN DANİSKASI olmuyor mu?

Bi düşünün bakalım...

Karayılan
01-21-2007, 09:32 AM
Turkiye Turklerin vatanidir dedim senin gozunde irkciyim diyelim.

Peki Basbug Ataturk'un bir sozu sana

"Turkiye, Turklerindir."

Ataturk, Irkci?

Seckjin Khan
01-21-2007, 09:39 AM

"Turkiye, Turklerindir."

Ataturk, Irkci?

Nereden Baksan Güzel
Nasıl Baksan Güzel ;)

Azınlık hakkı istiyorum öyleyse!

Tamam pekii Türkiye Dışında Türklerin başına birşey gelirse bana ne dersin onları öldürler,taciz ederler hayatlarını yaşanmaz kılarlar sanane boşver...

Bize dokunmayan bin yıl yaşasın.

Tabii senin gibiler bu asalak hayatla kaç sene yaşar orasını bilemeyeceğim...

Karayılan
01-21-2007, 09:40 AM
Yukarda ne yazmisim a benim guzel kardesim.

Bak simdi sana eski Adalet Bakanimiz ve Atamizin Turkcu dava arkadaslarinda biri olan Mahmut Esat Bozkurt;un biri sozu;

TURKLUGU KABUL ETMEZ, onu kucuk gorur, ONA IHANET EDER, sonra da TURK'e taninan haklardan, hatta ondan fazlasini ister, BU OLMAZ!.. Buna "yagma yok!" derler!..

Biz onlardan Turklugu kabul etmelerini de istemiyoruz Kurt olarak kalmalilari bizim icin daha iyi. Ancaaaak, su yukarida yazdiklarimi yapmazlarsa o zaman "Yagma Yok" derler.

Scofield
01-21-2007, 09:42 AM
yine basladi hararet... acin uleeeyn klimayi :D
simdi Irkci olmak istemiyorum ama Irkcilik yapmadan da edemiyorum...
irkci olma irkciliksiz da kalma

bir yandan irkciliktan sikayet ediyorum ama diger yanimda da irkcilik yapiyorum. irkcilik cok garip birsey ama

IRK'ini sevmek irkcilik oluyor mu onu da bilmiyorum

Seckjin Khan
01-21-2007, 09:45 AM
Yukarda ne yazmisim a benim guzel kardesim.

A benim güzel kardeşim bak bakalım ben ne yazmışım ;)

Ayrıca Ermeni,Rum,Kürt'ün de Vatanıdır " öyle görmek isteyenlere tabii ki"

Mgas
01-21-2007, 09:47 AM
Bu ulke Turklerindir buranın vatandası olan herkes Turktur geri kalanı ise bir Turkun yararlanabileceği bazı haklardan yoksun insanlardır. Bir insanın aslı Kurt olabilir ancak ben Turkum diyorsa olay bitmistir. Lakin çıkıp ben Turk değilim Kurtum diyorsa ona kimliğini bırakıp Kurdistana gidip Kurt kimlik cıkarması gosterilir. Yanısıra bir insan hem Kurt hemde Turk vatandaşı olabilir o vatandaşın Turkluk kısmı bızı Kurtluk kısmı Kurtleri ilgilendirir. Ancak "Kurtum,Turk degilim" diyosa buranın vatandası degildir. Turkiye Turklerindir.

Karayılan
01-21-2007, 09:48 AM
Aramizda ki fark ise su, sen onlari toptan kardes gozuyle goruyorsun ben "Hakederlerse benim kardesim olabilirler" diyorum

Karayılan
01-21-2007, 09:50 AM
Bu ulke Turklerindir buranın vatandası olan herkes Turktur geri kalanı ise bir Turkun yararlanabileceği bazı haklardan yoksun insanlardır. Bir insanın aslı Kurt olabilir ancak ben Turkum diyorsa olay bitmistir. Lakin çıkıp ben Turk değilim Kurtum diyorsa ona kimliğini bırakıp Kurdistana gidip Kurt kimlik cıkarması gosterilir. Yanısıra bir insan hem Kurt hemde Turk vatandaşı olabilir o vatandaşın Turkluk kısmı bızı Kurtluk kısmı Kurtleri ilgilendirir. Ancak "Kurtum,Turk degilim" diyosa buranın vatandası degildir. Turkiye Turklerindir.
Hic bir Kurt Turkum demek zorunda degil. Onlar Kurt olarak kalsinlar boylesi daha iyi onlarin baska sorumluluklari var yukarda yazdim tekrar yazmayayim.

Seckjin Khan
01-21-2007, 09:52 AM
Aramizda ki fark ise su, sen onlari toptan kardes gozuyle goruyorsun ben "Hakederlerse benim kardesim olabilirler" diyorum

aynı şeyi bende diyorum işte...

bir tane kürt arkadaşım vardı ben Türk gibi hissediyorum ben Türklerden hiçbir kötülük görmedim sizlerle mutluyum derdi şimdi bu çocuğun suçu ne bunu bağrımıza basmayacakmıyız? ;) evet basacağız diğer türlü düşünenlere de K.Irak 'a tek gidiş bilet almak lazım ;) :lol:

afsharkizi
01-21-2007, 09:54 AM
her zaman bir konu acildimiydi yine kürtlere catiliyor... türkiye türklerindir atatürk öyle demis ama canakkale savasinda ve baska savaslarda kürtler beraber savasmadikmi evet savastik,, ama pkk isi bozdu

Mgas
01-21-2007, 10:02 AM
Hic bir Kurt Turkum demek zorunda degil. Onlar Kurt olarak kalsinlar boylesi daha iyi onlarin baska sorumluluklari var yukarda yazdim tekrar yazmayayim.

Türkiyede yasamayanlar ve Turk vatandası olmayan Kürtler Türküm demek zorunda degil ancak, Turkiyede yasıyorsa ve kimliginde "Turk" yazıyorsa bıraksın kimligini Kurdistana gitsin.

yavuz
01-21-2007, 10:03 AM

"Turkiye, Turklerindir."

Ataturk, Irkci?

Anayasamız mı diyordu be, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk'tür" diye?

O halde...

Mgas
01-21-2007, 10:04 AM
her zaman bir konu acildimiydi yine kürtlere catiliyor... türkiye türklerindir atatürk öyle demis ama canakkale savasinda ve baska savaslarda kürtler beraber savasmadikmi evet savastik,, ama pkk isi bozdu

Mesele Kurtler degil ana mesele Turk vatandası olup ben Turkum demiyenler.

timurlenk
01-21-2007, 10:07 AM
canakkalede şurada burada birlikde savaştık lafı tamamen uydurma vede daha sonra resmi idealoji tarafından kürtleri yamama takdiğidir... ne malazgirt nede canakkale dogrudur hele kurtulus savası sırasında ne facialar yaşanmıştır bunların alayı kürt vede cerkez isyanlarıdır(hatta arnavut vede pomakların cıkardığı isyanlarda vardır) elbet kısıtlı miktarda türklerle birlikde olan kürt vardır(cerkezler daha yogundur ama onların zararları faydalarından bin kat daha fazla olmuştur) ama bu cok ama cok azdır,zaten gönüllü bir katılım olsa hem kurtuluş savaşı sırasında hemde hemen sonrasında bir sürü kürt isyanı cıkmazdı.... canakkalede kurtlere ait gösterilen mezarların cogu daha sonradan uydurma bir sekilde türetilmistir, birinci dünya savası vede oncesi dikkatlice incelenirse osmanlı kurtlerin oldugu yerlere resmen baskın yaparak asker toplamaya calısmıstır...

Karayılan
01-21-2007, 10:12 AM
Yav birakin su kurtlere turk demeyi artik apoda Turkiye Cumhiyeti vatandasi simdi o Turk mu? o Turkse bende damarlarimi keser tum kanimi akitirim.

yavuz
01-21-2007, 10:13 AM
Ben demiştim Arap'ı, Kürt'ü dışlamakla kalmayacak. Sıra Çerkezlere bile gelecek diye... Tohumları atılmaya başlanmış bile!

Mgas
01-21-2007, 10:19 AM
Yav birakin su kurtlere turk demeyi artik apoda Turkiye Cumhiyeti vatandasi simdi o Turk mu? o Turkse bende damarlarimi keser tum kanimi akitirim.

İcten "Turkum" diyorsa; isterse dunyada bu gune kadar gorulmus en igrenc nesle sahipte olsa, Turktur. Bu sözu acaba kaçıncı kullanısımdır. "Turk olmadan once insandık"

Karayılan
01-21-2007, 10:25 AM
Insan olmasak zaten su ana kadar tek bir Kurt bile koymazdik merak etme yaptiklari ihanetler boyumuzu asti. Turkluk dilde degildir. Turk olmayi haketmek gerekir. Vatana ihanet eden bir kisi isterse Asina soyundan gelsin ben ona Turk demem o Turk olamaz

timurlenk
01-21-2007, 10:27 AM
turk milleti kimi dıslamıski,hangi cerkeze saldırmıski sadece cerkez oldugu icin ,sen malesef yasın karnından konusup oradan anlıyorsun ahkam kesmeden once kurtulus savasını dikkatlice ,sadece yerli kaynaklardan degil yabancı kaynaklardanda oku ki ogren,ogrenki bilgi sahibi ol.... kimse cerkezlere saldırmıyor saldırmadıgı gibi onlar heryerde ,TSK kadrolarına hele üst düzeydekilere bakarsan bir haylisinin cerkez oldugunu gorursun ama butun bunlar kurtulus savası sırasında balıkesirden taaa boluya kadar alanda olan cerkez ayaklanmaları gercegini degistirmez...
Ben demiştim Arap'ı, Kürt'ü dışlamakla kalmayacak. Sıra Çerkezlere bile gelecek diye... Tohumları atılmaya başlanmış bile!

Karayılan
01-21-2007, 10:33 AM
Vatan Turkcesi Yurt yasanilan yerdir. Gocebe Turkler gittikleri yeri yurt edinirler. Ancak geldikleri yeride unutmazlar. Ornegin Otuken benim yurdum ama Turkiyede oyle...Turk Ordusu TSKdir. Gerrcek gecmisimiz kitaplardan biraz farklidir hukumetler tarihi cikarlarina gore yeniden yazar. Son sorunu anlamadim kusura bakma

Karayılan
01-21-2007, 10:39 AM
Sana bir daha dusunmeyi oneririm burasi yurdumuzdur. Yonetimden yada rejimden hoslanmayabilirsin ama bu senin tarihine yakismaz. Bozkurtlarin Olumu kitabinda Karakagan'dan hoslanmayan Turkler Otukeni terk mi ettiler?

Karayılan
01-21-2007, 10:45 AM
Gerekirse sende bende olecegiz. Ama zorluklara yenilmek Turk Toresine sigmaz.

Karayılan
01-21-2007, 10:53 AM
Bosver bu arabesk sarkilari beni aglatamaz ama gecen bir uygur Turkusu dinledim kopuz esliginde adini hatirlamiyorum internetten de bulamadim zaten icim bosaldi resmen
Esareti anlatiyor nasil olduklerini nasil hissettiklerini...Bende aynini onlar icin hissetmiyorsam kor olayim

Karayılan
01-21-2007, 11:02 AM
Bilgisayar da yuklu merak etme ;)