View Full Version : ordu trabzona müdahale etsin
timurlenk
01-22-2007, 12:38 PM
UFUK GULDEMIR DENEN BESLEMENIN YAZISI,BU YAZI UZERINE HEPIMIZ TRABZONLUYUZ DIYORUM
Ordu Trabzon'a müdahale etsin!
22 Ocak 2007 Pazartesi 13:36
Hrant Dink cinayeti sonrası çok şey yazıldı çizildi ama böylesi ilk defa görüldü. Cinayetin ardından Trabzon'un dokusu hakkında tartışılacak en garip yazıya Ufuk Güldemir imza attı.
Askeri müdahalelele hep karşı duruş sergiledi bugune kadar. Liberal ve demokrat kimliği ile bilinen Güldemir, radikal bir dönüş yaptı. Dink cinayeti sonrası askeri açık açık Trabzon'a müdahaleye çağırdı.
İşte Güldemir'in Dink cinayeti sonrası çözüm önerdiği Trabzon analizi:
"Bu satırların yazarı hayatında ilk kez bir ordu müdahalesini savunan yazı yazıyor… Ordu bir gün bile geçirmeden Trabzon’a müdahale etmelidir.
Gerekçe gayet açıktır. Şehir sapık bir ideolojinin işgali altındadır ve yerel makamlar etkisiz kalmaktadır. Eğer hızla müdahale edilmezse bu şehirden çıkan “küçük katiller” koca Türkiye’yi dünyadan dışlanmış 3. sınıf bir ülke konumuna sürükleyecektir.
Dolayısıyla vurgulamak gerekiyor ki Trabzon’daki durum büyük bir tehlike arz ediyor ve ülke güvenliğine dönük tehdit sıralamasında üst sıralara tırmanmış durumda. Ordu, bu yüzden, ülke güvenliğine tehdit değerlendirmesinde üst sıralara yükselen maddeye ne yapıyorsa şimdi de onu yapmak zorunda."
mustafa06
01-22-2007, 12:53 PM
Eğer hızla müdahale edilmezse bu şehirden çıkan “küçük katiller” koca Türkiye’yi dünyadan dışlanmış 3. sınıf bir ülke konumuna sürükleyecektir.
Ne kadar garip bir aydın ! düshüncesi,
Safsata bunlar safsata,
Bu zihniyet ,
Irak chıkarması öncesi, Amerikanın ''isteklerimizi kabul ederseniz 1 milyar dolar bağısh, yada karshılığında 16 milyar dolar kredi verelim '' teklifine her gün televizyonlarda saatlerce proğramlar yaparak ''chok iyi teklif hemen kabul edelim, yoksa ekonomik olarak batarız'' diyen zihniyettir.
Kabul etmedik, batmadık, aksine güchlendik.
Ermeniler onca elchimizi dünyanın gözleri önünde vurdular.
Amerikada bile suikastler düzenlediler.
Amerika 3. sınıf dünya ülkesi olmadı.
cinayeti ishleyenler ermeni idi. Ermenilerde 3. sınıf görülmüyor, aksine batıda bashtacı tutuluyorlar.
Bizim Aydınlar! ne söylerlerse tersini yapmak her zaman ülkenin yararına oluyor. Borsada TV ekonomistlerinin her söylediklerinin tersi yapanların karlı chıktığı gibi :)
Afrasiyab
01-22-2007, 12:57 PM
birde bunların beynine müdahale etmek gerekiyor.
Bunu yazan arkadaşları görünce belki ordunun Trabzona değilde bu tip arkadaşlara müdahale etmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
mustafa06
01-22-2007, 01:08 PM
birde bunların beynine müdahale etmek gerekiyor.
Gech kalındı.
gözüken birileri daha önce müdahale etmish.
nurhak
01-22-2007, 01:09 PM
Yarin T.B.M.Meclisi Kerkük konusunda gizli oturum yapacak.Buradan ne cıkacak bakalım.???
mustafa06
01-22-2007, 01:13 PM
Yarin T.B.M.Meclisi Kerkük konusunda gizli oturum yapacak.Buradan ne cıkacak bakalım.???
Hich bir shey chıkmayacak, chünkü gizli oturum. chıksada biz duymayacağız.
nurhak
01-22-2007, 01:23 PM
En azından kokusu cıkar bir sekilde....
timurlenk
01-22-2007, 01:34 PM
ne kokusu ne kararı yaw barzaninin akp vede chp icinde kac tane adamı var bilmiyormusunuz heleki mustakbel reis-i cumhurumuzun danısmanlarına bakın bakında ibretle dusunun...
Afrasiyab
01-22-2007, 01:44 PM
Hich bir shey chıkmayacak, chünkü gizli oturum. chıksada biz duymayacağız.
emin misin abi?
Geçenlerde Mit'in başbakandan bazı istekleri olmuş. GİZLİ damgalı. Kağıdın altında üstünde Gizlidir yazısı var. Sayın hükümet aynen o kagıdı, her tarafında gizli yazan o kagıdı basına dağıtmış.
En fazla 15 dk sürer gizliliği...
nurhak
01-22-2007, 01:53 PM
TARİH BOYUNCA TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ SEMPOZYUMU
13-14 Nisan-2001
Fransa’da İvterno ve Almanya’da Tessa Hofman gibi iki tane gönüllü Ermeni tezi savunucusunun yazdıklarında bunu görmek mümkündür. Mesela, Tessa Hofman çok popüler bir kitap olan “Ermenistan’a Yakınlaşma” adlı bir broşüründe pekala da hoşça bir Ermenistan tarihi çizmektedir; 1915 olaylarına geldiği zaman tabiî ki saçmalamaya başlamakta ve bu kompleksini ortaya koymaktadır. Verdiği bir örnekle işin ne kadar lunatik, çılgın çizgilere gittiğini görmek mümkündür. Türkler 1915’te Trabzon’da Ermenileri yok etmek için gaz odası kurmuşlar. Şimdi, 1915’te Türkiye gibi bir memleket gaz odası kuracak, yani bunun teknolojisine sahip, düşünebiliyor musunuz bunu ve bunu da Trabzon’da kuracak!.. Üstelik, herkes bunu çok iyi bilir; bitten kırılıyorduk, etüv makinemiz yoktu; nerede ki Ermenilere gaz vereceğiz! Bu, tabiî, artık, hezeyandır, bir histeryadır; bunun arkasında bazı duyguları aramak gerekmektedir. Nitekim, propagandaya karşı çıkanlar, resmî Türk organları ve ondan sonra bazı Türk araştırmacılardan sonra, bazı saygın Yahudi bilginler de Ermeni tehcirinin, tehcir olduğunu, burada katliamlar dizisinin bulunduğunu, her iki tarafın da birbirini kestiğini, fakat, burada, bir jenosidin söz konusu olmadığını söylemeye başladıkları zaman, Ermeni lobisi ayağa kalkmıştır ve bunun ilk örneği Fransa’daki bir hâkimin Bernard Luis’i 1 Frank cezaya mahkûm etmesidir. Yani, demek ki, sabahtan akşama dosya bakmaktan iflahı kesilen hâkim bu meseleleri Bernard Luis’ten daha iyi biliyor. Bir mahkeme, ilmî konularda karar vermeye başladığı an, tabiî, işin tadı kaçıyor, arkasından parlamento kararları geliyor. Nitekim, bazı şeylerin üzerinde ısrarla durmamız gerekiyor; Bernard Luis’i desteklediği için, şimdi Kolej de France üyesi olan, Fransa’nın seçkin bilginlerinden Jilveynştayn’ı da feci şekilde hücuma uğramıştır ve kendisi Kolej de France seçildiği zaman, onu tasdik etmeyin diye reisicumhura gidilmiştir. Jac Cirac da demiş ki, buraya tasdik edilmeyen, üyeliği tasdik edilmeyen, tarafımızdan, bu makam tarafından en son adam 1880’lerde Ernest Renan idi. Dolayısıyla, o iş de oradan geçince, bu sefer açılış töreninde içeri girip çirkin bir protesto yapılmaya kalkıldı.
Şunun üzerinde ısrarla durmamız gerekiyor: Ermenistan komşumuz, büyük güçlükler içinde yaşıyor. Bu kavmin milliyetçiliğini sureti katiyede Yahudilerin ve Siyonistlerinkiyle mukayese edemeyiz. Dış propagandaya çok açıklar ve sıkıntılı hayat şartlarına dayanamıyorlar. Ermenistan’la Türkiye’nin iyi geçinmesi ve o devlete toprakları himaye etmesi gerekiyor. Meselelerin üzerinden gelmemiz için, en kısa zamanda Ermeniler ve Türklerin bir araya gelip, bu konularda anlaşması lazım. Şu anda, maalesef, Ermeniler Türklerle bir araya gelmekten çekiniyorlar; galiba buraya da gelmeyecekler. Halbuki, bunun gerçekleşmesi lazım ve bir an evvel tarihimizi birlikte tartışmaya başlamamız gerekiyor. Zira, Ermeni-Türk tarihî çok hazin bir biçimde üçüncü şahısların, yani, bu işe ya parayla ya da lunatik duygularla, mecnunca duygularla kendini kaptırmış üçüncü şahıslara aittir ve onlar her şeyi yapabiliyorlar, Trabzon’da gaz odası bile kurdurtabiliyorlar. Bu, son derece de tehlikelidir. Bunu ortadan kaldırmak lazım. Çünkü, ihtilafın en önemli çözüm yolu safhası, taraflar arasındaki bir görüşme, bir karşılaşma, problemleri açıkça ortaya koymaktan ileri gelir.
.................................................. ..........İLBER ORTAYLI
Trabzon tesadüfmü acaba???......
Seckjin Khan
01-22-2007, 01:55 PM
Trabzonda kaynayan kişiler var ordu girmese bile devlet buna müdahele etmelidir ve insanları etkileyen bu gruplarla mücadele etmelidir...
timurlenk
01-22-2007, 01:59 PM
başustune..
Trabzonda kaynayan kişiler var ordu girmese bile devlet buna müdahele etmelidir ve insanları etkileyen bu gruplarla mücadele etmelidir...
Seckjin Khan
01-22-2007, 02:00 PM
başustune..
hangi bölümden kıl kaptın?
eflatunn
01-22-2007, 02:01 PM
devlet zaten kendi içinde kaynıyor.buna kim müdahele edecek ??
hale bak!!!!!!!!!
ölmüşüz de ağlayanımız yok :evil:
Seckjin Khan
01-22-2007, 02:03 PM
devlet zaten kendi içinde kaynıyor.buna kim müdahele edecek ??
hale bak!!!!!!!!!
ölmüşüz de ağlayanımız yok :evil:
pekii sen hangi bölümden kıl kaptın :lol:
arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim ya.trabzonu boşverin a kentinde böyle düşüncelerini konuşan insanları kafasına göre belirleyip öldüren bir grup olsa buna kim müdahele edecek ben mi :lol: tabii ki devlet abartmayın...!
eflatunn
01-22-2007, 02:11 PM
[QUOTE=DyLaN;600908]pekii sen hangi bölümden kıl kaptın :lol:
şöyle söyleyeyim:
sözde katil zanlısı yakalandığı zaman devletin başındaki insan iyi bir sonuç çıkardınız diyor ne sonucu?? iyi başladınız demesi gerekirdi.daha herşey yeni başladı.ama tabi sen bu tarz olaylara yabancı bir kişiliksen yapabileceğin ne fazla bir yorum olur ne de önerebileceğin bir çözüm.işte buna kıl kaptım.devletin başındaki bir zatın olaylara bu kadar yabancı olmasına.yeterince açık konuşabilmişimdir herhalde.
mustafa06
01-22-2007, 02:13 PM
emin misin abi?
Geçenlerde Mit'in başbakandan bazı istekleri olmuş. GİZLİ damgalı. Kağıdın altında üstünde Gizlidir yazısı var. Sayın hükümet aynen o kagıdı, her tarafında gizli yazan o kagıdı basına dağıtmış.
En fazla 15 dk sürer gizliliği...
Ben kuralı söyledim. Türkiyede kurallar ile gerchekler aynı değildir.
Biz yinede her sheyi duymayacağız ama asıl duymaması gerekenler anında duyacaklardır.
Bu durum sadece bugüne de has değil. Uzun yıllardır devlet organlarında dejenerasyon devam ediyor.
Ne ekersen onu bichersin derler, Zamanında tohumlar ekildi, shimdide bichmeye devam ediliyor.
Seckjin Khan
01-22-2007, 02:17 PM
şöyle söyleyeyim:
sözde katil zanlısı yakalandığı zaman devletin başındaki insan iyi bir sonuç çıkardınız diyor ne sonucu?? iyi başladınız demesi gerekirdi.daha herşey yeni başladı.ama tabi sen bu tarz olaylara yabancı bir kişiliksen yapabileceğin ne fazla bir yorum olur ne de önerebileceğin bir çözüm.işte buna kıl kaptım.devletin başındaki bir zatın olaylara bu kadar yabancı olmasına.yeterince açık konuşabilmişimdir herhalde.
Daha yakalanmadan önce boıl keseden salllıyordu o insanlar işte arkasında ki planlayıcıları yapanlar silahı satanlar herşeyi bulacağız diyordu bilinçli bir insan bunu yapmaz yapmamalı bunu izlediğimde kahkahalarla gülmüştüm.
Pekii benim dediğim İstanbul Emn. Müd. veya Vali değil Devlet dediğim Milli İstihbarat Teşkilatı ;)
sehbir
01-22-2007, 02:19 PM
HAYDAA.. DİYORUM Kİ TAM AKLI BAŞINDA YAZILAR YAZIYOR DYLAN.
BİRDEN BU YAZI ÇIKIYOR KARŞIMA.
OLUR DYLAN OLUR.
ÇEMİŞGEZEK'EDE GİRSİN ORDUDA KURTULALIM TÜMDEN.
Demir Kağan
01-22-2007, 02:20 PM
Karadeniz bu ulkenin en can alici insanlarinin oldugu bir yerdir. Karadeniz'den vatan haini cikmaz. Iste bu sebeptendir ki dusmanlar Karadeniz'e. Efendim soyleyeyim, bu dangalagi da vururlar. :)
Seckjin Khan
01-22-2007, 02:26 PM
OLUR DYLAN OLUR.
Arkadaşlar gerçekten akşam akşam saçmalamayın ya trabzonda MC Donald's ı bombalayan adam eğer bu çocuğa bunu aşılamışsa bunun gibi birçok genci de aynı şeyi yapmıştır.
eğer yapmışsa devlet bunu araştırmalıdır.
çok mu yanlış yazdığım Allahaşkınıza :P
sehbir
01-22-2007, 02:26 PM
Karadeniz bu ulkenin en can alici insanlarinin oldugu bir yerdir. Karadeniz'den vatan haini cikmaz. Iste bu sebeptendir ki dusmanlar Karadeniz'e. Efendim soyleyeyim, bu dangalagi da vururlar. :)
KISMETTE DEMİR KAĞAN'LA AYNI GÖRÜŞDE OLMAKDA VARMIŞ. İNŞALLAH DAHA FAZLA KONULARDA KESİŞİR GÖRÜŞLERİMİZ.
mustafa06
01-22-2007, 02:29 PM
Bashbakanın cumartesi günü basın toplantısındaki sözlerini farklı gazetelerden taradım, ve ashağıdaki metni asıyorum diğer gazetelerdede aynı sözler var.
Devlet adamının söylememesi gereken bir söz varmıdır?, ben göremedim. gören varsa achıklarsa memnun olurum.
.................................................. ...............
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da yakalandığını bildirdi.
Erdoğan, Kızılcahamam'da yaptığı açıklamada zanlının birlikte hareket ettiği şahısların Trabzon'da gözaltına alındığını belirterek, "onlarla ilgili oradaki ifadeleri emniyet teşkilatımız zaten şu anda almakta ve olayda kullanıldığı zannedilen tabanca, Ogün Samast'ın üzerinde çıkmıştır. Kameralara yakalandığı beyaz bere yine aynı şekilde üzerinde çıkmıştır" dedi.
Erdoğan, "Özellikle bu kadar kısa zamanda süratle gerek güvenlik güçlerimizin, gerek yargı teşkilatımızın bütün ilgili birimlerle beraber el ele vererek dayanışma içerisinde bu süreci devam ettirerek bu neticeyi almalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Bireysel ya da bir örgüt bağlantısının olup olmadığı sorusuna da Erdoğan, şu yanıtı verdi:
''Bundan sonraki sürece yönelik olarak da şu anda gerek güvenlik teşkilatımız, gerekse yargı çalışmalarını yapacak. Bu işin derinliğini araştıracaktır ve ondan sonra da en isabetli olan karara varmış olacağız. Bunu şu anda söylersek bunlar yanlış olur.''
Soruları da yanıtlayan Erdoğan, daha önce Trabzon'da işlenen rahip cinayetiyle bu suikastın bağlantılı olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:
'' Hepsinin araştırması şüphesiz ki yapılıyor. Bunların hepsinin yargı, emniyet araştırmasını yapacaktır. Merak etmeyin, biraz sabırlı olacağız. Ama bizim şu andaki en önemli, yani memnuniyet sebebimiz, Salı gününden, defin merasiminden önce failin yakalanmış olmasıdır.''
Erdoğan, cenaze törenine katılıp katılmayacağı sorusu üzerine de, Bolu Dağı Tüneli'nin açılışı nedeniyle önceden planlandığı için törene gidemeyeceğini söyledi
Demir Kağan
01-22-2007, 02:32 PM
KISMETTE DEMİR KAĞAN'LA AYNI GÖRÜŞDE OLMAKDA VARMIŞ. İNŞALLAH DAHA FAZLA KONULARDA KESİŞİR GÖRÜŞLERİMİZ.
Hocam ben ocu muyum de boyle diyorsunuz? :lol:
sehbir
Arkadaşlar gerçekten akşam akşam saçmalamayın ya trabzonda MC Donald's ı bombalayan adam eğer bu çocuğa bunu aşılamışsa bunun gibi birçok genci de aynı şeyi yapmamış diyebilirmiyiz diyemeyiz
eğer diyemiyorsak ta devlet bunu araştırmalıdır.
çok mu yanlış yazdığım Allahaşkınıza :P
ANTALYA'DA HER SENE BİR KAÇ OLAY MEYDANA GELİYOR. TURİST KADINLARA TECAVÜZ EDİYORLAR VE ÖLDÜRÜYORLAR. AYNI BOMBALAMA OLAYI EVVELKİ SENE GENE ŞİMDİ İSMİNİ HATIRLAYAMADIĞIM EGE BÖLGESİNDE MEYDANA GELDİ. NE YANİ ASKER ORAYADAMI EL KOYSUN.
BUNUN GİBİ KAÇ BİN TANE OLAY VAR BİLİYORMUSUN ?
BU YALNIZCA BİZİM ÜLKEMİZDE DEĞİL HER ÜLKEDE OLUYOR AMA NEDENSE AKŞAM AKŞAM SEN SAÇMALIYORSUN.
SAÇMALAMAYIN DERKEN ESAS SEN SAÇMALAMA.
timurlenk
YIKILMAYAN KALEDIR TRABZON VEDE KARADENIZ... BEN ORDULUYUM VEDE KARADENIZLE GURUR DUYUYORUM..DUSMANLAR UGRASIP DURUYOR YIKMAK ICIN ,DEVLETE DUSMAN YAPMAK ,DEDILERKI RUMSUNUZ,ERMENISINIZ TUTMADI,SIMDI 3/5 TANE CAHILIN ELINE SILAH VERIYORLAR ,PESINDEN SATILMIS MEDYA KIN KUSUYOR,PISLIK SACIYOR.... ORDU ONCE DIYARBAKIRI,HAKKARIYI TEMIZLESIN HER GUN ADAM OLDURULUYOR ORALARDA... HEPIMIZ TRABZONLUYUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OLUR DYLAN OLUR.
sehbir
01-22-2007, 02:35 PM
Hocam ben ocu muyum de boyle diyorsunuz? :lol:
ESTAFURULLAH YOK BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM. AMA İLK TANIŞMAMIZ BİRAZ TATSIZ OLMUŞTU. BEN SMILEY KULLANMADIĞIMDAN FİKRİMİ ZİKREDEMEMİŞİM.
Seckjin Khan
01-22-2007, 02:42 PM
ANTALYA'DA HER SENE BİR KAÇ OLAY MEYDANA GELİYOR. TURİST KADINLARA TECAVÜZ EDİYORLAR VE ÖLDÜRÜYORLAR. AYNI BOMBALAMA OLAYI EVVELKİ SENE GENE ŞİMDİ İSMİNİ HATIRLAYAMADIĞIM EGE BÖLGESİNDE MEYDANA GELDİ. NE YANİ ASKER ORAYADAMI EL KOYSUN.
BUNUN GİBİ KAÇ BİN TANE OLAY VAR BİLİYORMUSUN ?
BU YALNIZCA BİZİM ÜLKEMİZDE DEĞİL HER ÜLKEDE OLUYOR AMA NEDENSE AKŞAM AKŞAM SEN SAÇMALIYORSUN.
SAÇMALAMAYIN DERKEN ESAS SEN SAÇMALAMA.
abi yuh ya yazdıklarımı anca bu kadar saptırabilirsin :evil:
ben istihbrat birimleri bu işin peşini bırakmasın dedim ordu mu dedim ? trabzonda izmir de ankarada nerede varsa araştırsın devlet diyorum.
avatarım seni nede bu kadar rahatsız ediyor bende bunu anlamadım!
eflatunn
01-22-2007, 02:53 PM
bence avatarın gayet güzel ;)
sehbir
01-22-2007, 02:59 PM
abi yuh ya yazdıklarımı anca bu kadar saptırabilirsin :evil:
ben istihbrat birimleri bu işin peşini bırakmasın dedim ordu mu dedim ? trabzonda izmir de ankarada nerede varsa araştırsın devlet diyorum.
YUH'UNU HEYACANINA BAĞLIYORUM.
AMA SEN DİYORSUN Kİ ORDU GİRMESE BİLE DEVLET BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMASIN.
ORDU GİRMESE BİLE (BU ÇOK MANTIKLI BİR DÜŞÜNCEMİ ?)
VE DEVLET İŞİNİ YAPIYOR ARKADAŞIM, TÜM HÜKÜMETLERE RAĞMEN, TÜM SİYASİLERE RAĞMEN, TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN...
AYRICA AVATARIN İLE İLGİLİ TEK BİR DÜŞÜNCEM YOK DYLAN. HATTA AVATARINI HATIRLAMIYORUM BİLE. AMA SÖZ BU MESAJI ATINCA BAKACAĞIM..
BUNU NERDEN ÇIKARDIN ANLAMADIM.
Scofield
01-22-2007, 03:01 PM
Hrant Dink bir sembol. Siyasal etnik bir sembol.
Trabzon da bir sembol. Trabzon vatanseverlerin sembollerinden bir adedi.
Trabzon'dan bu tur olaylarin gelismesi atesi arttiriyor.
Hrant Dink'in oldurulmesi atesi arttiriyor.
Hrant Dink'i baska bir gazeteci ile karsilastirmaya;
Trabzon ile Antalya bombalamalarini karsilastirmaya gerek yok.
Evet aslinda Hrant Dink sevilmiyor ama adam sembol. Duyaca takip edilen bir adam.
Trabzon da bir sembol. Onun icin Trabzon da onemli.
Dylan'a hak veriyorum. Trabzon'da bir tur asayis saglanmali. Trabzon gibi bir sembolun degerinin dusmemesi lazim.
Bir des oyle diyeyim:
Sadece Trabzon mu? Hayir... Artik devletin Arab Zirvelerini, Amerikan dogal gaz hatlarini Avrupa Birligini birakip; bunlara yatirilan butceleri emekleri ic asayise ve duzenlemeye yatirsa buyuk faydasini goruruz.
Polislerin artik Fiat Sahin marka araba degil, Turbo Dizel guclu arabalarla hirsiz kovalamasi lazim. Bakin bir hirsiz Polis kovalamacasi saatler suruyor.
Makam araclari luks olmamali, Devlet baskanlarinin bile arabasi luks olmamali. Bu luks arabalari daha degersiz fakat ayni performans ve kabiliyete sahip daha ucuz arabalar olmali. Ve buradaki kazanci da polis araclarina yatirmali.
Ufak bir ornekti bu.
sehbir
01-22-2007, 03:04 PM
bence avatarın gayet güzel ;)
AMA BENDE BİR YUH ÇEKECEĞİM ŞİMDİ.
HANGİ POSTUMDA BÖYLE BİR ELEŞTİRİ YAPMIŞIM ARKADAŞLAR ?
ÜSTELİK BENCEDE GÜZEL.
Seckjin Khan
01-22-2007, 03:09 PM
YUH'UNU HEYACANINA BAĞLIYORUM.
AMA SEN DİYORSUN Kİ ORDU GİRMESE BİLE DEVLET BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMASIN.
ORDU GİRMESE BİLE (BU ÇOK MANTIKLI BİR DÜŞÜNCEMİ ?)
VE DEVLET İŞİNİ YAPIYOR ARKADAŞIM, TÜM HÜKÜMETLERE RAĞMEN, TÜM SİYASİLERE RAĞMEN, TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN...
AYRICA AVATARIN İLE İLGİLİ TEK BİR DÜŞÜNCEM YOK DYLAN. HATTA AVATARINI HATIRLAMIYORUM BİLE. AMA SÖZ BU MESAJI ATINCA BAKACAĞIM..
BUNU NERDEN ÇIKARDIN ANLAMADIM.
Bakın...
Ordu bile girmese dedim nedeni şu bu konuda ilk msjımdı ve konu ordunun trabzona girmesiydi bende dedim ki birileri bu işin peşini bırakmasın gençlerin beyinlerini yıkamasınlar bu ordu olmasa bile derken ordu değil ama devletin istihbarat birimleri bunu araştırsın dedim yanlış ta demedim...
yuh dedim çünkü siz ısrarla sanki ordu bu işe baksın demişim gibi lanse ettiniz ve öyle gösterdiniz ama şu konuda yazdığım 3 msjın üçünde de ordu yerine Mit yazdım ama nedense hala ordu da ordu diye tutturdunuz...
Devletin işini yaptığını Hükümetlere rağmen ! biliyorum farkındayım ama ben biraz daha hassasça durulmalı diyorum çünkü 18-19 yaşında ki iki genç göz göre göre kullanılmış biri rahip i öldürdü diğeri de başkasını öldürdü bu çocukların beyinlerini yıkamışlar besbelli aileleri ne diyor bu çocuklar için asla böyle birşey yapmaz nasıl yaptığına inanamıyorum diyorlar neden çocukların beyinleri yıkanmış Yasin bilmemne tarafından.bu adam daha birçok çocuğu kullanabilir bunun önüne geçip bu çocukları kurtarmalılar bunu yapacakta alanen polis olamaz istihbaratçılar yapar diyorum ORDU DEĞİL
Şunu anlamıyorum ;
Ordu denilince bi taraftan gururumuz okşanıyor yaşasın Türk Ordusu diyoruz
Bir taraftanda Ordu dediğimizde hakaret edilmişçesine saldırganlaşıyoruz bu hiç hoş değil!
eğer bu işi ordunun elemanları daha iyi becerecekse "ki sanmıyorum gereksiz olur MİT bu işin üstesinden rahatlıkla gelir" ordunun elemanları da bu işi yapabilir...
Ama tekrar yazıyorum bu iş şu aşamada ordunun değildir...
Avatarımdan rahatsız olabilirsiniz belki de sizin yazılarınızı az çok takip ediyorum ama orduyu sevmeyedebilirsiniz...
Seckjin Khan
01-22-2007, 03:12 PM
Dylan'a hak veriyorum. Trabzon'da bir tur asayis saglanmali. Trabzon gibi bir sembolun degerinin dusmemesi lazim.
Arkadaşlar sorun Trabzon değil İzmirde olabilirde Ankara'da İstanbul'da...
ama trabzonda ki gençlerimiz gençliğe adım atan çocukarımız vatan millet aşkıyla yanıp tutuşurken yanlış yönlendirmelerle vatanı milletini daha kötü konuma düşürebilir. Suç 18-19 yaşında ki gençlerde mi hayır bunu yapan akıllarını bulandıranlarda...
Trabzonlular vatan millet aşkıyla yanıp tutuşurlar bu olayların Trabzon'u aşağıladığını düşünmeyin...
Seckjin Khan
01-22-2007, 03:17 PM
AMA BENDE BİR YUH ÇEKECEĞİM ŞİMDİ.
HANGİ POSTUMDA BÖYLE BİR ELEŞTİRİ YAPMIŞIM ARKADAŞLAR ?
ÜSTELİK BENCEDE GÜZEL.
o zaman problem yok orduyla alıp veremediğiniz yokmuş...;)
sehbir
01-22-2007, 03:41 PM
Bakın...
Ordu bile girmese dedim nedeni şu bu konuda ilk msjımdı ve konu ordunun trabzona girmesiydi bende dedim ki birileri bu işin peşini bırakmasın gençlerin beyinlerini yıkamasınlar bu ordu olmasa bile derken ordu değil ama devletin istihbarat birimleri bunu araştırsın dedim yanlış ta demedim...
KATILIYORUM SANA BU KONUDA İTİRAZIM YOK. AMA İTİRAZIM DEMOKRASİYİ SAVUNURKEN, SANKİ: ORDU GİRSE DAHA İYİ OLUR GİBİ DÜŞÜNMENE.
''ORDU GİRMESE BİLE'' DEDİN Mİ ? DEDİN..
yuh dedim çünkü siz ısrarla sanki ordu bu işe baksın demişim gibi lanse ettiniz ve öyle gösterdiniz ama şu konuda yazdığım 3 msjın üçünde de ordu yerine Mit yazdım ama nedense hala ordu da ordu diye tutturdunuz...
YUKARIDA YAZDIKLARIMI TEKRAR OKU LÜTFEN.
Devletin işini yaptığını Hükümetlere rağmen ! biliyorum farkındayım ama ben biraz daha hassasça durulmalı diyorum çünkü 18-19 yaşında ki iki genç göz göre göre kullanılmış biri rahip i öldürdü diğeri de başkasını öldürdü bu çocukların beyinlerini yıkamışlar besbelli aileleri ne diyor bu çocuklar için asla böyle birşey yapmaz nasıl yaptığına inanamıyorum diyorlar neden çocukların beyinleri yıkanmış Yasin bilmemne tarafından.bu adam daha birçok çocuğu kullanabilir bunun önüne geçip bu çocukları kurtarmalılar bunu yapacakta alanen polis olamaz istihbaratçılar yapar diyorum ORDU DEĞİL
TAMAMEN KATILIYORUM. DEDİĞİM GİBİ EN BAŞTA YAZDIKLARIMI OKU.
Şunu anlamıyorum ;
Ordu denilince bi taraftan gururumuz okşanıyor yaşasın Türk Ordusu diyoruz
Bir taraftanda Ordu dediğimizde hakaret edilmişçesine saldırganlaşıyoruz bu hiç hoş değil!
eğer bu işi ordunun elemanları daha iyi becerecekse "ki sanmıyorum gereksiz olur MİT bu işin üstesinden rahatlıkla gelir" ordunun elemanları da bu işi yapabilir...
Ama tekrar yazıyorum bu iş şu aşamada ordunun değildir...
Avatarımdan rahatsız olabilirsiniz belki de sizin yazılarınızı az çok takip ediyorum ama orduyu sevmeyedebilirsiniz...
YAHU ALLAH AŞKINA BUNU NERDEN ÇIKARDIN ?
EN BÜYÜK YANILGINDA BU. BEN HER ZAMAN ORDUM İLE BÜYÜK GURUR DUYDUM. BANA SORARSAN KEŞKE TÜRKİYE'DE HÜKÜMET OLMASA VE ÜLKEYİ ORDU YÖNETSE. AMA DEMOKRASİLERDE BU MÜMKÜN DEĞİL.
BUGÜNKİ SİYASİLERİN HİÇBİRİ İKİ PIRPIRLI ASSUBAYDAN DAHA İYİ DEĞİLDİR.
(YAŞLARI AÇISINDAN SÖYLÜYORUM)
TAM 13 SENEDİR KURBANIMI GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ORDUMA VERİYORUM.
Dulkadiroglu
01-22-2007, 03:45 PM
Boşuna en saygın kurum Turk Silahlı Kuvvetleri secilmedi...
Turk Ordusuna guvenimiz sonsuz...
Seckjin Khan
01-22-2007, 03:47 PM
EN BÜYÜK YANILGINDA BU. BEN HER ZAMAN ORDUM İLE BÜYÜK GURUR DUYDUM. BANA SORARSAN KEŞKE TÜRKİYE'DE HÜKÜMET OLMASA VE ÜLKEYİ ORDU YÖNETSE. AMA DEMOKRASİLERDE BU MÜMKÜN DEĞİL.
BUGÜNKİ SİYASİLERİN HİÇBİRİ İKİ PIRPIRLI ASSUBAYDAN DAHA İYİ DEĞİLDİR.
(YAŞLARI AÇISINDAN SÖYLÜYORUM)
TAM 13 SENEDİR KURBANIMI GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ORDUMA VERİYORUM.
Ordu da ordu diye tutturunca bende Anti-Orducu sandım ;) ...
Demokrasiyi seviyorum ama Türkiye'de Ordu'dan ve Cumhurbaşkanından başka "ki o da artık değişecek bakalım başa kim geçecek :evil: "hiçkimseye güvenmiyorum oy bile veremiyorum o derece ...
YALANIN,PİSLİKLERİN,ŞEREFSİZLİKLERİN,KAREKTERSİZLİ KLERİN OLMADIĞI BİR DEMOKRASİ ARIYORUM Kısaca...
sehbir
01-22-2007, 03:56 PM
Ordu da ordu diye tutturunca bende Anti-Orducu sandım ;) ...
Demokrasiyi seviyorum ama Türkiye'de Ordu'dan ve Cumhurbaşkanından başka "ki o da artık değişecek bakalım başa kim geçecek :evil: "hiçkimseye güvenmiyorum oy bile veremiyorum o derece ...
YALANIN,PİSLİKLERİN,ŞEREFSİZLİKLERİN,KAREKTERSİZLİ KLERİN OLMADIĞI BİR DEMOKRASİ ARIYORUM Kısaca...
O ZAMAN BURADAN BİR ÇAĞRI YAPMAK İSTİYORUM.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE VATANDAŞLIK BAĞI OLANLAR, LÜTFEN İLK SEÇİMDE, NE SEÇİMİ OLURSA OLSUN, GİDİN KENDİ GÖRÜŞLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA OY KULLANINIZ AMA MUHAKKAK KULLANINIZ.
Seckjin Khan
01-22-2007, 04:00 PM
biz vermek istiyoruz ama almayı hak eden malesef yok birinin başa geçmemesi için oy kullanacağız artık ;)
Tabriz_Han
01-22-2007, 07:08 PM
!KARADENIZ VE TRABZON TURKIYEYI KURTARACAK!
Niye bu oyunlar hep Trabzonda oynaniyor, iste Demir_Kagan gardasimiz okadar guzel anlatiki elerinden opmeliyiz
Demir Kağan
Karadeniz bu ulkenin en can alici insanlarinin oldugu bir yerdir. Karadeniz'den vatan haini cikmaz. Iste bu sebeptendir ki dusmanlar Karadeniz'e. Efendim soyleyeyim, bu dangalagi da vururlar.
ISTE BU!
Trabzona giremiyorlar, dusman, hain, kudurmus kopekleri Trabzonlular diyarinda yasatmiyor, iceriye almiyor. Bazilari tabi bundan hic'de hos degil, Trabzona girmeye calisiyor ama bir turlu giremiyor cunku Halk direniyor.
Bakiniz, kac defa Rumlar Trabzona Papaz gondermeye calisti, o Papazlar oraya gidiyor ve halki "yoook siz asinda Rumsunuz ama zorlan musluman ve Turk oldugunuz" hikayeleri halka inandirmaya calisiyor, ne oluyor? hepsi kovuluyor, gemiyi bindirip yolaniyorlar.
HEPIMIZ TRABZONLUYUZ, HEPIMIZ KARADENIZLIYIZ, HEPIMIZ TURKUZ!
Demir Kağan
01-23-2007, 01:25 AM
Ordu'dan gavur Izmir'e, Ordu'dan gavur Izmir'e, getirtme bizi oraya, getirtme bizi oraya. :lol:
BoRaN
01-23-2007, 02:08 AM
Ordu Trabzon'a niye müdehale edecek! O Herkesinde bildigi Sözde TAYAD lılara halk olarak karsı geldikleri içinmi? Boş ver Onların hepsi kelimenin tek anlamıyla hain hatta babalarını dedelerini araştırın Onlarda hainmiş!!! Yoksa Misyoner bir papaz Öldürüldü diyemi Müdehale etmeli??? Tabviki degil... Yadana Şu Ermeni Gazeteci öldürüldü diyemi! Boş verin hepsi Uydurmaca Adamın avukatlarına bakın kimler savunuyor? Neymiş adam vatan pervermiş neymiş adamın Ayakkabısı bile delikmiş Garibanın tekiymiş!!! Beyler Mutlaka İstanbulda olanlarımız var imkanı olanlar Osmanbey ve Bakırköydeki Beyazadam Kitap evine gitsin Şöyle bir göz gezdirsin! Yada Bizim Kafasının içi Saman dolu Basınımız gibi veya Ermeni uşakları gibi Yorum yapmasın. Bu Ülkede kimse Garibanı Manşetlere taşımaz!!! Kimse Vatan için Öleni Bu kadar Gündeme getirmez Hatta Defin etmek için 8 Km. yürümez. Evet ben Trabzonluyum vede Memleketimle Karadenizimle Gurur duyuyorum.. Müdehale edilecek bir yer varsa herkes tarafından bilinen yerler var Önce O kalelere Müdehale edilsin bakalım Kimlerin sesleri yükseliyor Bu gün Ermeni Cenazelerinde yada Bir terörist cenazelerinde Boy gösteren bütün O Aydın denilen Şerefsizler Sokaklara dökülmüyormu!!! Oyunlara gelmeyelim Zaten Barınamadıkları bir Karadeniz Bölgesi var Orayıda Bu şekil sindirmek istiyor Vatansız Köpekler... Saygılar
Tartıştığımız ve konuştuğumuz şeyleri görünce acaba diyorum biz HAK EDİYORMUYUZ !!!
BoRaN
01-23-2007, 02:18 AM
Tartıştığımız ve konuştuğumuz şeyleri görünce acaba diyorum biz HAK EDİYORMUYUZ !!!
Usta Bizler haketmiyoruz Zaten hiç üzerimede alınmıyorum açıkcası Rahatsız olanlar Kıçlarına igne batanlar belli onlar acı çekiyor Yolun sonunu görüyorlar (H)afiften son çıpınışları olur inşallah...:D
Usta Bizler haketmiyoruz Zaten hiç üzerimede alınmıyorum açıkcası Rahatsız olanlar Kıçlarına igne batanlar belli onlar acı çekiyor Yolun sonunu görüyorlar (H)afiften son çıpınışları olur inşallah...:D
Ordu Trabyona müdahale etsin ! Hatta ve hatta kesmesse Rize'yide abluka altına alsın.Ordu iline bulaşmasın isim benzerliğinden dolayı onlar kurtardı ama Giresun varya Giresun komplike ortadan kaldırılsın...:rolleyes:
BoRaN
01-23-2007, 02:36 AM
Ordu Trabyona müdahale etsin ! Hatta ve hatta kesmesse Rize'yide abluka altına alsın.Ordu iline bulaşmasın isim benzerliğinden dolayı onlar kurtardı ama Giresun varya Giresun komplike ortadan kaldırılsın...:rolleyes:
Kaldırsın Usta hatta daha ileri gitsin O Corafyayı Kesip alsın Haritalarda olmasın! Daa!!! Peki İnsanların yüreklerine ne gibi Müdehalede bulunacaklar Acaba Damarlarına Siyanürmü enjekte edecekler. yada yerinden söküp Zaçyağındamı bekletecekler!!!:rolleyes:
Bakiniz, kac defa Rumlar Trabzona Papaz gondermeye calisti, o Papazlar oraya gidiyor ve halki "yoook siz asinda Rumsunuz ama zorlan musluman ve Turk oldugunuz" hikayeleri halka inandirmaya calisiyor,
Trabzon Rizede da musluman rumlar vardır ve bu kisiler bugun yunanistan ve kıbrıs rum kesiminde konusulan helen dilinin aynısını konusmaktadırlar hatta bolgeyi gezen yunanlılar rumlar bunların kendi dillerini konustuklarını gorunce sempatiyle yaklasip rumca sizde bizdensiniz hristiyansınız aslında şusunuz deyince bir cok defa uyy bu gavurda nediyy vurun kafasına seklinde olaylar cok olmustur .
Kaldırsın Usta hatta daha ileri gitsin O Corafyayı Kesip alsın Haritalarda olmasın! Daa!!! Peki İnsanların yüreklerine ne gibi Müdehalede bulunacaklar Acaba Damarlarına Siyanürmü enjekte edecekler. yada yerinden söküp Zaçyağındamı bekletecekler!!!:rolleyes:
Kin ve Nefret...
Gözümü açtığımda sağcı-solcu arada ise islamcısı vardı ...
Sonrasında Sünni ile Aleviyi izledik...
Ardından Türk - Kürt
Bu arada Laik-Antilaik gibi üflemeler hep sürdü...
Öncesinde yaşanan Türk-Ermeni ve Türk-Rum olaylarıda çorbanın tam tadı tuzu olmuş..
Bu coğrafyaya yetsin artık be usta...
Dulkadiroglu
01-23-2007, 03:10 AM
Kin ve Nefret...
Ardından Türk - Kürt
Öncesinde yaşanan Türk-Ermeni ve Türk-Rum olaylarıda çorbanın tam tadı tuzu olmuş..
Turkiye'ye mutlaka bir "sorun" sart yoksa mazallah Turkiye'yi kim durdurabilir...
sagcı solcu devri kapandı...Turk-ermeni den de bir sey cıkmaz...alevi-sunni biraz hosgoruyle halledilir...ama Turk-kurd sorunu beni en cok dusunduren sorun...cunku cozumu su an itibariyle yok...ne hosgoru ne din kardesligi ne tarihsel yakınlık...sizin cozumleriniz nedir bu sorun hakkında?
Turkiye'ye mutlaka bir "sorun" sart yoksa mazallah Turkiye'yi kim durdurabilir...
sagcı solcu devri kapandı...Turk-ermeni den de bir sey cıkmaz...alevi-sunni biraz hosgoruyle halledilir...ama Turk-kurd sorunu beni en cok dusunduren sorun...cunku cozumu su an itibariyle yok...ne hosgoru ne din kardesligi ne tarihsel yakınlık...sizin cozumleriniz nedir bu sorun hakkında?
Bu sıraladıklaren bir zamanlar Türkiyenin en önemli sorunu idi.İllaki çok canlar yandıktan sonramı çözülecek ?
Dulkadiroglu
01-23-2007, 03:17 AM
Bu sıraladıklaren bir zamanlar Türkiyenin en önemli sorunu idi.İllaki çok canlar yandıktan sonramı çözülecek ?
Dıs destekli oldugu icin cozumu cok zor yılanın bası Turkiye'de deil ki ezebilesin...
nurhak
01-23-2007, 04:29 AM
Kin ve Nefret...
Ardından Türk - Kürt
Bu coğrafyaya yetsin artık be usta...Son on yılda ki yeni dünya olusumu diye baslatılan düzene bir bakın,kac tane yeni devletler olusturuldu,artık dünyanın her köşesinde amerikan bayragı var,bu düzeni korumak adına, sevgili Oguz.....
Son günlerde sessiz sedasız cıkarılan tohum yasası,petrol yasası vb. kanunları bir incelerseniz ne demek istedigim daha net anlasılır,ayrıca o aslan kesilen medyamız ve leskerlerinin bu konularda hic ses cıkarmamasıda manidar....
kurshad
01-23-2007, 06:56 AM
Dogru soyluyorsunuz. Devlet ve ordu Trabzon'a , Yozgat'a , Kirsehir'e hulasa Turkluk duygusunda hassas insanlarin bulundugu tum illlere mudahele etmelidir.
Hatta Batman, Lice, Sirnak, Yuksekova gibi bariscil bolgelerden elini ayagini cekmelidir.
Turkluk ve Turk tarihi hakkinda muspet yorumlarda bulunan Orhan Pamuk, Etyen Mahcupyan, Mumtaz Turkone'lere yuksek liyakat odulu verilmelidir.
Hulki Cevizoglu, merhum Attila Ilhan, Umid Ozdag gibi "ulusalci, milliyetci" gecinenlerin provakasyon dolu kitaplari yasaklanmalidir.
zorlu
01-23-2007, 07:24 AM
YÖRESEL ATASÖZLERİ "Trabzon"
Ne iyi adamdan doyulur, ne iyi günden.
Öpmeğe niyeti olmayan, yanağun nerde sorar?
etme kulum bulma zulum, şişer garnun olur tulum.
Her yolurana bi han yabulmaz.
Garganın görduğu tohum bitmez.
Ne dağda tarlam var, ne ayıyla kavgam var.
Atdan düşenun tutani olmaz.
Baş bulinsun da iş tiraşa gelsun.
Çelik gibi serd, hamur gibi yumuşak olma.
Deve gadar boyun olacuuna horoz gadar aklun olsun.
Eri (Eğri) geminin dori (doğru) seferi olur.
Elimin etduuni kimse kimseye etmez.
Görmemiştin bi ooli (oğlu) oldi, çekdi gopardi bacaani.
Tabriz_Han
01-23-2007, 07:48 AM
METE
Trabzon Rizede da musluman rumlar vardır ve bu kisiler bugun yunanistan ve kıbrıs rum kesiminde konusulan helen dilinin aynısını konusmaktadırlar hatta bolgeyi gezen yunanlılar rumlar bunların kendi dillerini konustuklarını gorunce sempatiyle yaklasip rumca sizde bizdensiniz hristiyansınız aslında şusunuz deyince bir cok defa uyy bu gavurda nediyy vurun kafasına seklinde olaylar cok olmustur .
:shock: Yoooooooook boyle birsey, onlar Rum degilki, eger baska bir etnik varsa onlar aslen "Gurcu-Kafkas" kokenli, dileri Rumca degilki, Kafkas dili, Rum filan degil. Pontus Rumlar bile Rum kokenli degil, Kafkas kokenli, onlar kulturu Rum kulturu degil Kafkas kulturu.
Bazi hainler senelerce once vatanseverlikle oynama calisti, bazi Rus bayraga saliyanlar durumu karistirmaya calistilar, onlar hic basaramadilar ve basiramazlar cunku halk kendine kenara sikistirmis his edince birlik olur, onlar Turkiye bayragi, kendi Turklugu, dinini, gururla yasatiyorlar iste bu cogunluku hic kimse ortadan kaldiramaz.
_KaRaKaN_
01-23-2007, 07:51 AM
Ordu müdahale etmesi gereken yerlere müdahalesini yapsın,Karadeniz en son müdahale edilecek yerdir.Bin düşünüp bir cümle yazmak her zaman en iyisidir.
Scofield
01-23-2007, 08:00 AM
pontuslar mi oluyor kendileri?
Scofield
01-23-2007, 08:01 AM
Kin ve Nefret...
Ardından Türk - Kürt
liberal goruse kayalim hep beraber :)
asya1917
01-23-2007, 08:31 AM
Büyüklerin Orta doğu pazar kavgası bittiği zaman kürt sorunu da biter..Kürt sorunu bugün hem Türkiye elinde hemde Emperyalist ülkelerin elinde çok önemli bir koz..Özelliklede ABD ve İsrail bu konudaki politikalarını netleştirmiş durumda tavırlar netleşti..karşısında netleşmeyen Türkiye..Türkiye ne bitirebiliyor nede karşı tavır koyabiliyor..savaşın bugüne kadar kaymağını yiyenlerse kürt sorununa devlet nezaman yoğunlaşsa bitireceğiz diye butona başsa başkalarıda ülkeyi karıştıracak başka düğmelere basıyor..şimdi bu durumda işimiz çok zor Türkiye coğrafik konum olarak özelliğinin bedelini ödüyo birileri bu bedeli ödetiyor bize..Şu orta doğu pazarı tam paylaşılıp sınırlar netleşince biter dedik ama nasıl artık ABD kürtlere devlet mi hediye eder, yoksa Cengiz Hanın felsefesiyle; ''başkasına ihanet eden banada eder'' le onları tarihemi gömer görecez..Ama bizdede mecal kalmadı o günler için..Hesaplar raporlar çoktan hazırlanmış durumda..Umarım Türk halkı 100 yıllık(belkide daha eski) bu senaryoları doğru okuyup ona göre bilinçlenir ona göre yön verir vatan savunmasına.. umarım
gurkan
01-23-2007, 11:32 AM
Oy Trabzon Trabzon ; İçi Kalaylı Kazan.:cool:
:shock: Yoooooooook boyle birsey, onlar Rum degilki,
Git arastir istersen boyle bilip bilmeden kesin konusma benim tanidigim bile var kendisi belediye meclis uyesi hatta bir seferinde belediye olarak yunanistan a davet ediliyorlar bu basliyor orda yunanlilarla sohbete soruyorlar yahu sen nerden biliyorsun yununcayi buda makara yapmis ben yunan filolojisini bitirdim diye herkesde inanmis .:D
Karadenizde cook musluman rum var gurcude var ama cogunluk rum ancak onlarr oyle boyle musluman degil koyu dindar musluman rumlar .
Bugun bircogu kendine rum demez rumca bilmelerine ragmen Gurkan var Trabzonlu ona sorun .
Demir Kağan
01-23-2007, 01:48 PM
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=fasist+trabzon
timurlenk
01-23-2007, 02:09 PM
bende karadenizliyim senin dediklerin uydurma vede batı-yunan ideolojisi..
karadenizin ezici cogunlugu cepni turkudur.... bilmiyorsan git koylere arastır ,gor...
Git arastir istersen boyle bilip bilmeden kesin konusma benim tanidigim bile var kendisi belediye meclis uyesi hatta bir seferinde belediye olarak yunanistan a davet ediliyorlar bu basliyor orda yunanlilarla sohbete soruyorlar yahu sen nerden biliyorsun yununcayi buda makara yapmis ben yunan filolojisini bitirdim diye herkesde inanmis .:D
Karadenizde cook musluman rum var gurcude var ama cogunluk rum ancak onlarr oyle boyle musluman degil koyu dindar musluman rumlar .
Bugun bircogu kendine rum demez rumca bilmelerine ragmen Gurkan var Trabzonlu ona sorun .
teginalp
01-23-2007, 02:29 PM
Cuma için de kimseye randevu vermesin, acil bir müdahele için teyakkuz durumunda beklesin.
Malum, tüm okullarda karneler dağıtılacak. Öğrencilerin çoğunu döktük. Gerçi onların pek umurlarında değil ama ebeveynlerinden alacakları tepkileri hatırlarlarsa bir sürü vukuat çıkarabilirler.
Öğle saatlerinde okullara müdahele etsin. Tüm ortaöğretim hatta ilk öğretimlere bile müdahele etsin de şöyle huzur içinde karne dağıtabilelim.
nurhak
01-23-2007, 02:35 PM
Trabzon'a dolmusss,bir iki,bir iki hemen kalkıyoooo,acele edin yoksa yer kalmıyacak......:twisted:
Tabriz_Han
01-23-2007, 04:36 PM
METE
Git arastir istersen boyle bilip bilmeden kesin konusma benim tanidigim bile var kendisi belediye meclis uyesi hatta bir seferinde belediye olarak yunanistan a davet ediliyorlar bu basliyor orda yunanlilarla sohbete soruyorlar yahu sen nerden biliyorsun yununcayi buda makara yapmis ben yunan filolojisini bitirdim diye herkesde inanmis .
Bu sacma sapan hikayeleri biliyormusun kim diyor, ORAYA GONDERILEN RUM PAPAZLARI, YANI SEN BANA RUM PAPAZ UYDURMA HAYALARINI GERCEK OLDUGUNUMU INANDIRACAKSIN :lol:
Musluman Rum yok, Pontuslar koken olark zaten Rum degil, Kafkas kokenli aynen Laz gibi Laz'da Rumla alakasi yok.
Pontus Rumcayi konusanlar artik Yunanistanda.
Pontus Rumcasi, Yunanistan Rumcadan cok farkli.
O bolgede Rumluk yok, Kafkas halklari ve Turkler, ikisi musluman, ikisi birlesmiz, artik hepsi Turk ve bundan gurur duyorar bazilari bunu kabul edemiyor ve catliyor.
Gurcistanda, Acar bolgesi var, Acarlar asinda Gurcu/Kafkas kokenli ama muslumanlar, onlar Istiklal savasinda TUrkiyeye katilmak icin Ruslara karsi isyan etiler, halen orasi Ozerk bolgesi.
gurkan
01-24-2007, 12:16 AM
Selamün Aleyküm
Doğru Ben Trabzonluyum. Hem de Trabzon'da doğmuş olanlarından.
Bölgede oynanan oyunları acı acı seyretmekteyim. :(
Bende de Tipik Bir özelliği olduğu gibi Trabzonlular Aşırı Dindar Aşırı Milliyetçidirler. Türkiyenin Diğer bölgelerinin aksine Burada Milli duygularla Dini duygular çatışmaz İkisi Birlikte Bütünlüğü ayrılmaz parçayı temsil eder. Gerçek Bu iki değer Trabzon'un ve bölgenin selameti içinde ayrılmaz bir parça olarak devam ettirilmelidir.
Geçmişte Bu konularda yazmıştım. Trabzon en son Kurtuluş savaşında Halk olarak Kurtuluş savaşını vermiş Rum ve Ermeni Çetelerini yenilgiye uğratmıştır. Bu Galibiyet ile Rum ve Ermeni çeteleri ilk tasviyesi yapıldı. Süreçinde Mübadele de ise müslüman olmayan nufus değişime tabi tutulmuştur. Kimlik açısından değerlendirilecek olursa O bölgenin ağırlık kökeni kafkas kökenli müslümanlardır. Bunun yanında Bölgeye bizim gibi mübadele döneminde yerleşmiş Türkler Vardır.(Bizler O günlerin Türk Muhacirleriydik Bölgeye yerleşen) Rumlardan Müslümanlığa geçiş istisna vakalardır. Topluca bir din değişimi söz konusu değildir. Zaten mücadele döneminde saflar iyice ayrılmış ve bir taraf tamamen tasviye edilmiştir. O Toplumda kalıp yaşama şansı bırakın o günü bugün dahi zordur.Yine Fatih'in Trabzon'u fethiyle bölgeye yerleşmiş önemli bir Türk nufusu vardır.
Osmanlının'da Müslüman nufus ile birlikte yaşayan Rum köyleri söz konusudur. Bu genel itibarı ile müslüman yerleşim mahalleleri ve Köyleri Ve Hristiyan (Rum Ve Ermeni) köyleri olarak ayrılmıştır. Lakin Birbirleri ile iletişim ve ticaret halinde olduklarından birbirlerinin dillerini de bilirlerdi. Bu Bölgede ki Bugunki nufusunun kafkas Dilleri(Lazca) diyorlar ayrı bir dil olarak hala (Artvin Ardeşen Rize Bölgesinde) devam etmektedir. Yine Bu bölge de çat pat Rumca bilmeleri (Trabzon'a bağlı Çaykara; Dernekpazarı ilçelerinde )Bu dönemden intikal bir durumdur. Rum oldukları için değil Rum bölgelerine komşu yaşadıkları içindir. O dönemim Rumları Altınları dahi kaçıracak fırsatı olmadan ölüm korkusuyla altınlarını gömerek tası tarağı toplayarak kaçmıştır. Sonrasında O bölgelerde Rum altınlarının meraklısı çok kişi çıkmıştır. Sonradan Fırsatını bulup gelen Rumlar Bu altınlarını aldıkları da söylenir. Yani o bölge de Rum nufusu Kalmamıştır. Lakin Dönem içerinde yaşlı nufusun vefatı ve rum nufusunda artık Trabzon da bulunmayışı ile bu iletişim halinde olan nufusda derme çatma olarak kullanılan Rumca asimilasyona tabidir. Yakın gelecekte izleride kalmayacaktır. Geçmişte Rus Akımlarına karşı Rum Ermeni akımlarından çok çekmiş müslüman Kafkas ve Türk nufusu bugün kimlik olarak Türkleşmiştir. Bu aşırı Milli ve Dini değerlerin gelişmesi Geçmişte Rumlara ve Ermenilere karşı verdikleri mücadelede perçinleşmiş. Müslümanlık ve Türklük değerleri bedenlerinde ayrılmaz bir bütünlük arzetmiştir. Doğal Olarak Müslüman Nufus Alt Kimliklere bakmadan(Çünkü Kafkas kökenli halkın alt kökenleri çok değişiktir lakin yaşam kültürü olarak birbirine çok yakındır) ortak düşmana karşı kenetlenmiş bu yapı ogün bugun korunmuştur. Bu yapının sonucunda Devlete bağlılık milliyet ve dindarlık kimlikleri çok gelişmiştir. Bunun yanında Bugun O bölge nufusundan birine sen Müslümanlaşmış Rumsun diyemezsin. Bu Tarihi gerçekler ile ile bağdaşmaz. Bu Pontusu Hortlakmak isteyenlerin dillendirdi yaşama şansı olmayan Projedir. Halk Bu ithamı kendisine en ağır hakaret olarak alır. (Hatırat olarak aktarabileceğim şahadet ettiğim çokça örnek vardır) İnanın bana sizi çekip vurabilir. Çünkü geçmişte verdikleri ve kazandıkları haklı bir mücadele var. Ve Milliyet ve Dini duyguları Bu kesimleri kendine Düşman bellemiştir. Bunun yanında Müslümanlar Olarak Türkler ve Kafkas Kökenli nufus Türk Kimliği altında Birleşmiş ve Kaynaşmıştır.
Geçmişte Kısmi Anlattığım lakin Büyüklerin Karadenize Hakim olma projesi vardır ABD nin Bu bölgeyi kontrol etmek isteyişi Ve Kontrol Merkezi olarak Trabzonu seçmesi tesadüf değildir. Trabzon Hava Limanına İhtiyacı vardır. Ve İkmal için kullanmaktadır. Burada Daha geniş yetkilerle donatılmış üst istemektedir. Trabzon nufusunun üç katını dışarıya göç veren bir bölgedir. Trabzon şehir olarak sadece Trabzonluluğu değil aynı zamanda karadenizliği de temsil eder. Dışarı da da güçlü bir Diasporası vardır. Liderlik ve Güç kimlikleri gelişmiştir. İşte Karadeniz'de Çıkarılabilir Doğalgaz rezervleri tespit edilmiştir. Aynı zamanda Cemaatsız Kiliseleri ciddi bir misyonerlik faaliyetleri yürütüp pontusu hortlatma çabalarına Halk çok ağır tepkiler vermekte Bunları içlerinde barındırmamaktadır. Yaşamak için dışarıda organizasyonlar yapılmakta fırsat buldukça dengeyi değiştirmek istediklerini bilmekteyim. Yine İİBF Fakültesinde (Benim mezun olduğun birim) milliyetçi teşkilatlanmaların merkezine kadar ulaştı bugün satılmış basın. Bence Satılmış Basın aracılığı ile Bu Tamamen Halka dayalı hassas güç merkezlerini tasviye ettirmek istemektedir. Öğrenciliğim döneminde Faal olarak çalışmalarımız vardı; Elimize Misyonerlik çalışmaları ile ilgili bilgiler gelmekte idi. Bu bilgilerden Bir tanesi Dini zayıf kesinleri hedef alma stratejileri idi. dışardan gelen; Yahut bölge halkından olan öğrenci kitlesine ikameti olmayanlara ikamet sağlayıp onların Hristiyan olması için seminerler tertip etmek ve onlara burslar sağlamaktı. Yada Beyinleri karıştırıcı akımlar enjekte etmek. Hedef olarak eğitimli nufusa yönelmişlerdir. Lakin Trabzonluların Eğitim öğrenim durumları yüksektir. Böylelikle Bölgede Hristiyan azınlık nufusu oluşturup geçmiş bölge kiliselerini ibadete açma isteklerini dillendirmekte idiler. Doğruluğunu bilemem lakin bu şekilde yaklaşık 5 000 civarında kişiye burs sağlamakta idiler. Lakin Sonuca bakarak başarılı olamadıklarını her taarruzlarında berteraf edildiklerini gözlemlemekteyim. Lakin Bu onlar için Yüzyılların projesidir. Zayıf ve açık halimizi kollayacaklardır. Lakin bizde boş durmuyoruz Milli ve dini değerler için sıkı çalışmaktayız bölge de küçük bir bilgi.
İhtiyaç üzere alel acele bir kısa bilgilenme sundum.
Selametle...
Hepimiz Trabzonluyuz
Muhteşem bir sahiplenmeydi o. Kurşun sesinin yankısı, henüz dinmeden, binlerce kişi, Türk’ü, Kürt’ü, Ermeni’si Arnavut’u, Laz’ı, Çerkez’i, Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Musevi’si el ele verip haykırdı: “Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeniyiz.”
Aslında bu duruşun tam tercümesi şu: “Her kim ki bu kardeşliği bozmaya çalışır, her kim ki bu topraklarda büyüyen hoşgörüye nifak tohumu ekmeye çalışırsa, el ele, kol kola gelir, yüzüne tükürürüz.” Öyle de oldu.
Gözyaşları içinde toprağa verildi Hrant. Hoşçakal Hrant. Vatandaşım. Bu ülkenin evladı. Hoşçakal.
Herkes ağlıyor, ama Trabzon bir başka ağlıyor. Ve anlıyoruz ki, Trabzon uzun süredir ağlıyor. Trabzon gözyaşına boğulmuş, kimse de cinayete kadar farkına varamamış. Karadeniz’in hırçın dalgalarına kafa tutan inatçı insanlar, kendi gözyaşlarında boğuluyor.
Barut fıçısına dönmüş bir şehir Trabzon. Sorunlar üs üste binmiş. “Sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için, hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin, bir şarkı söyler gibi ölebilen” insanlar, çaresizlik içinde ne yapacağını şaşırmış.
Hiç kimseden hiçbir şey beklememişler, zaten hiç kimse de onlar için bir şey yapmayı düşünmemiş. Trabzon hep içine atmış. Sonra parça parça patlamaya başlamış.
Aslında çok fazla sosyoljik değerlendirmelere, uzun uzadıya incelemeler yapmaya gerek yok. Durum ortada. Ekonomik sıkıntı almış başını gidiyor. Kente yıllardır hiçbir yatırım yapılmamış. ‘Trabzon Fikir Kulübü’ de bu durumu şöyle özetliyor gönderdiği yazıda: “Hesapsız memleket sevgilerine karşın, ihmal edilmişlik ve yalnız bırakılmışlık duygusuyla yetişen Trabzon gençliği; bu duyguların işsizlikle de beslenmesiyle çıkmaz bir yola sürüklenmiştir.”
İnatçı, gururlu, Karadeniz gibi coşup, Karadeniz gibi içine kapanan Trabzon, bir kapana kısılmış.
Yani dert çok Karadeniz’de. “Nerede yok ki” demeyin sakın. Art arda bu tip olayların Trabzon’dan çıkmasının nedeni iyi düşünülmeli.
Artık anlıyoruz ki, ihmal önümüze kapanması zor yaralar açıyor. Hrant Dink’i koruyamayan yetkililer, Trabzon’a da destek olamıyor. Sonuç Türkiye’yi sarsıyor. Şimdi “Trabzonlu olma zamanı”. Şimdi, “Hepimiz Trabzonluyuz” deme zamanı.
Nasıl ki binlerce, on binlerce insan Hrant’ı son yolculuğuna uğurlarken yalnız bırakmadıysa, şimdi yüz binlerin, milyonların Trabzon’a destek olma zamanı. Çürümüş fikirlerin, 3000 yıllık mirası da kokuşturmasına izin vermeyelim. “Hepimiz Tarbzon’lu olalım.” “Nerede yanlış yapıldı?” diye sormanın, “Sahip çıkmanın” tam zamanı.
Trabzon Fikir Kulübü’nün analizine dönelim yeniden: “Trabzon gençliği, çok sevdikleri kentleriyle birlikte her gün biraz daha küçülmekte ve lümpen kültür kent yaşamına egemen olmaktadır. Lümpen kültür yeni Bedri Rahmiler ve Hasan İzzettin Dinamolar üretemeyeceği için, Polat Alemdarlar üretmektedir.
Türkiye üzerine düşünen ve Trabzon için ahkam kesenler, parçalarda boğulmadan, fotoğrafın bütününü görmek zorundadır.”
Trabzon’u ucuz kahramanlara, kokuşmuşluğa kurban vermeyelim.
“Hepimiz Trabzonluyuz!”
Tesbitler doğruda ya yaptırımlar ?
gurkan
01-24-2007, 02:55 AM
Benim Makalelerini Uzun bir zamandır Takip ettiğim iki Türk Entenlektüel söyleyeceğim. Bir tanesi İbrahim Karagül; Diğeri de Nihat Gençtir. İkisi de Trabzonludur. Onlardan öğrendiklerim var. İkisi de Türk ve Müslüman Kimlikleriyle Barışık Bana göre gerçek aydınlardandır.
Buyrun yazılarını alayım buraya...
Nihat GENÇ
'Trabzon Türkiye'nin Sicilya'sı'
Kendisi de Trabzonlu olan gazeteci-Yazar Nihat Genç, son cinayetle yine gündeme gelen şehrin, eğer bir tetikçi aranıyorsa, bunun için en uygun yerin neden Trabzon olduğunu anlattı.
24 Ocak 2007 07:35
Yazı boyutunu büyütmek için
Tarık Toros'un haberi
” Rahip Santoro cinayetinden sonra Hrant Dink’in katil zanlısının da Trabzonlu olmasıyla gündeme taşınan “Neden Trabzon?” sorusunu yorumlayan Gazeteci-Yazar Nihat Genç, kent için “Türkiye’nin Sicilyası” benzetmesini yaptı
Kendisi de Trabzonlu olan Genç, kentin 2 bin 500 yıl önce “On Binlerin Dönüşü”yle başlayan, Fatih’le devam eden, milli mücadeleyle perçinlenen tarihine vurgu yaparak Trabzon’un şöhretli bir şehir olduğunu anlattı. “Trabzonlular, tüm coğrafyalar içerisinde en fazla kendini beğenmiş ve aşırı şekilde kendine güvenen insanlardan oluşur” diyen Nihat Genç, hem Osmanlı hem de Cumhuriyet tarihinde milli bir kale olan Trabzon’u “Türkiye’nin Sicilyası”na benzetti. İşte Nihat Genç’in sorulara verdiği cevaplar:
Hrant Dink cinayetini Trabzonlu bir gencin gerçekleştirdiğini duyunca ilk tepkiniz ne oldu?
Eyvah, dedim. Yine Trabzon’a çullanacaklar. Medya dönüp dolaşıp bizim vatanseverliğimizi afişe etmeye, hedef göstermeye çalışacak. Trabzon’da doğup büyüyen insanlar, ya büyük bir sinema yapacak ya da mafyanın başı olacak. Biz buna delidoluluk diyoruz. Dünyayı değiştirmek, dünyayı fethetme, diyoruz. Ancak günümüzden konuşacak olursak, 12 Eylül öncesi anarşi döneminde, Türkiye ve Avrupa çapındaki ünlenmiş sağcı mafyalar, lider tetikçi ve kabadayı kadrolarını bu şehirden seçmiştir. Bunun yoksullukla, ekonomiyle alakası yoktur. Çünkü çok zengin ailelerin çocukları dahi bu mafyada kabadayılığa soyunmuştur.
İSTANBUL’UN VAROŞU
Eğer bir tetikçi aranıyorsa, bunun için en uygun yer olarak Trabzon gösterilebilir mi?
Doğru, olabilir. Trabzon, Samsun’dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı’nda biten bir yerin adıdır. Ancak Trabzon Anadolu’nun uzağında bir yer değildir. Trabzon’u İstanbul’un bir ilçesi gibi düşünmek zorundayız. Çünkü Trabzon’da yaşayan herkesin ya anne-babasının ya da yakın akrabalarından birinin İstanbul’da mutlaka bir evi vardır. Trabzon bir nevi İstanbul’un varoşu gibidir. Trabzon’da doğup büyüyen herkes 17-18’ini bitirdi mi, büyük şehire göçmek zorundadır. Başka bir arzusu yoktur. Trabzon’a geri dönme oranı yüzde sıfıra yakındır. Ergenlik sonrası Trabzon’da kalan çocuklar Karadenizli özelliklerini yitirmiş, yani dişleri, pençeleri ve kabadayılığı törpülenmiş çocuklardır.
DEVLET BU ŞEHİRE AĞIRLIĞINI KOYDU
Trabzon’daki rahip cinayetinden sonra yeterli önlem alınıp alınmadığı konusunda neler söylersiniz?
N. GENÇ: Devlet, rahip cinayetinden sonra Trabzon’a el koydu. Çok ciddi bir emniyet müdürü ve başsavcı ile Trabzon tarihinde görülmemiş güzellikte bir asayiş sağlandı. Sanırım devlet, rahip cinayetinden sonra kentin mahalle altyapılarıyla yakından ilgilenmeye başladı. Tutanaklara baktığınızda son 5 ay içinde birçok mafyamsı yapıların tespit edilip içeri atıldıklarını göreceksiniz.
akşam
gurkan
01-24-2007, 02:57 AM
İbrahim Karagül
Trabzon'a sahip çıkalım!
Trabzon; Karadeniz'in hırçın, dürüst, ülkesini ve birbirini seven insanları bir şeylerin kurbanı oluyor.
Trabzon; Karadeniz'in hırçın, dürüst, ülkesini ve birbirini seven insanları bir şeylerin kurbanı oluyor. Anadolu'nun güneyindeki Diyarbakır, Türkiye'nin en büyük krizinin merkezi olurken, kuzeyindeki Trabzon vatanseverlik gerekçesiyle yepyeni bir öfkenin, krizin merkezi olmaya doğru sürükleniyor. Etnik milliyetçilik açısından Diyarbakır neyse Trabzon da o yolmaya doğru çekiliyor.
Eline silah tutuşturulan 17 yaşındaki genç insanlar, hangi davanın fedaileri haline getirilebiliyor, hangi amaç için kan dökebiliyor? Nasıl oluyor da, bu ülkenin en karmaşık sorunlarına müdahale edebiliyor, kaderini belirleyecek olaylara imza atabiliyor? Bu gençler, mahallelerinde, internet kafelerinde mi bu tür kararlar alıyor?
Ya da, kim, hangi çevreler, hangi odaklar, mahallelerden topladıkları gençlerle “vatan savunması” gerekçesiyle Türkiye'yi olmadık krizlerin içine sürükleyebiliyor? Ya da bu çevreler, “tuhaf bir vatan savunması anlayışı” dışında hangi gerekçelerle, hangi bağlantılarla, hangi merkezlerle hareket ediyor? Kimler tarafından yönlendiriliyor, kimlerin hedeflerine dolaylı yol açıyor?
Trabzon etnik olarak karışık bir bölge. Sayısız etnik yapının barındığı, küçücük toprak parçasında onlarca dilin konuşulduğu Kafkaslar'ın bir uzantısı. Buraya yoğunlaşılması sadece “Türkiye tehdit altında” şeklindeki bir gerekçeyle açıklanamaz. Sokaktaki gençlerin bireysel öfkeleri olmadığına göre, Trabzon'da bu kültürü besleyen çevreler kimler, ona bakılmalı. Ve Trabzon'da bu çevreleri yerli ya da yabancı kimlerin beslediğine bakılmalı. “Neden Trabzon” sorusu dikkatle sorulmalı? Neden Anadolu'nun başka yerleri değl de Trabzon?
Bu soruyu öncelikle Trabzonlular kendilerine sormalı? Şehirlerinin bu şekilde anılması, etnik intikam mangalarıyla öne çıkması, insanlarının tetikçi olarak Türkiye'nin dört bir yana dağılması öncelikle onları rahatsız ediyor; dolayısıyla bu soruları ilk önce onların sorması gerekiyor. Ben de bir Trabzon'lu olduğum için benim de aynı soruyu sormaya hakkım var. Bölgedeki gençler sosyalleşemiyormuş da, işsizmiş de, heyecanlıymış da, herkeste silah varmış da… Bunlar Türkiye'nin kronik sorunları ve gelişmelerin bu gerekçelerle hiçbir bağlantısı yok.
Trabzon, tetikçi devşirilen bir bölge haline geldi. İnsanların hassasiyetlerinin istismar edildiği, gençlerin öfkelerinin tehlikeli amaçlar için yönlendirildiği bir bölge haline geldi. Bundan sonra ne tür suikastler yapılacak? Tetikçileri yine Trabzon'dan mı çıkacak? Kendilerini devlet yerine koyan, kendilerini bu ülkenin sahipleri yerine koyan çevrelerin sokaktan elini çekmesi için Trükiye genelinde herkes seferber olmalı. Önce devlet, sonra Trabzonlular, sonra Karadenizliler, sonra bütün Türkiye. Kendilerini devlet yerine görenlerin kimlerle çalıştıkları, kimlerden beslendikleri, nasıl semirdikleri dikkatle incelenmeli. Durum daha da kronikleşmeden Karadeniz insanı bu utanç verici durumdan kurtarılmalı, sakinleştirilmeli, çocuklarına sahip çıkmaları sağlanmalı. Trabzon'da yuvalanan bu çevrelerin üzerine gidilmeli, dağıtılmalı, bağlantıları ortaya çıkarılmalı.
Bu ülkenin yeterince derdi var. Ne zaman kafasını kaldırıp biraz ileriye baksa, birileri kafasına vurup “önüne bak” diyor? Ne zaman çevresiyle ilgilenmeye başlasa, kendine yönelik tehditler üzerine yoğunlaşsa, birileri hesabı derhal bozup bütün dikkatlerini kendi iç güvenliğine çekiyor. Bunlar birer rastlantı mı? Hadi diyelim, o çevreler, akılları sıra vatan kurtarmak için bu cinayetleri işliyor: Sonucu görmüyorlar mı? Türkiye'ye ne kadar zarar verdiklerini görmüyorlar mı? Türkiye için tehdit olarak gördükleri herkesi öldürecekler mi? Bu şekilde hangi sorunu çözecekler? Bugün bir Ermeni öldürdüler. Yarın bir Kürt lider öldürürler, öbür gün bir başka etnik çevreden birini? Ne olur o zaman? Bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olmazlar mı?
Karadenizliler, Trabzonlular özellikle dikkatli olmalı. Türkiye'de etnik bölünmüşlüğün bir başka merkezi olmayı reddetmeliler. Sadece Türkiye'nin iç güvenliği, toplumsal barışı için değil, dışarıdan gelen tehditlere de dikkatle bakıp ona göre tedbirlerini almalılar? Başbakan'ın “Irak AB'den bile önemli hale geldi” dediği bir zamanda bu cinayetle Irak dikkatlerden uzaklaştırıldı.
Karadeniz bir Amerikan Gölü haline getiriliyor. Doğu Karadeniz, tıpkı Doğu Akdeniz gibi dünya ölçeğinde önemli bir stratejik bölge haline geliyor. Kafkas petrolleri bu bölgelerdeki karmaşayı artıracak. Kuzey Irak'tan Doğu Karadeniz'e uzanan kuşakta oluşabilecek istikrarsızlıklara dikkat edilmeli. Trabzonlular, bu kriz kuşağının iki merkezinden biri olmayı reddetmeli.
Merkezinde bulunduğumuz coğrafyaya bakın: Etnik, dini, mezhep eksenli her türlü ayrıştırma senaryosu uygulanıyor. Yüzyıllarca birlikte yaşayanlar şimdi birbirini boğazlıyor. Bunlar rastlantı değil. Bunlar birer proje. Aynı projenin Türkiye ayağına hizmet ettiklerinin farkında değiller mi? Aynı çözülme senaryosu bu ülkede de başarılı olduğu anda, inanın hiç birimiz güven içinde yaşamayacağız, hiç biribimizin geleceği olmayacak.
gurkan
01-24-2007, 03:16 AM
Trabzonu da Diyarbakirla eshleshtirmeye mi chalishiyorlar...
Diyarbakirda Kurdistan, trabzonda Pontus devleti... valla kulaga cazip geliyor..
Han'ım Yılların Mücadelesi Bu .
Lakin Diyarbakır da Kürt var da.
Trabzon da Pontusu nereden bulacaklar.
Kovaladık onları. Bizim Direnişe yenildi Ermeni Rum Çeteleri.
Bugun yoğun Misyonerlik faaliyetleri var.
Bizde De buna Karşı Her bir fertdi Hoca Olacak kadar iyi yetiştirmeye çalışıyoruz.;)
Bu özelliğimiz Fıkralara dahi konu olmuştur.
En kötüleri ben gibi Han'ım.:)
Demir Kağan
01-24-2007, 03:17 AM
Trabzon Turk yurdudur, sacmalamayalim.
gurkan
01-24-2007, 03:18 AM
Trabzon Turk yurdudur, sacmalamayalim.
Bunu kime söyledin Demir... İsim alalım.
Demir Kağan
01-24-2007, 03:21 AM
Trabzon Pontus Devleti diyenlere.
Herkeste de bir alinganlik, bir alinganlik..
Trabzon Pontus Devleti diyenlere.
Herkeste de bir alinganlik, bir alinganlik..
Han'ın söylediği sözlerdeki İroniyi çözemedinmi Demir ?
valla kulaga cazip geliyor..
kulaktan kulaga farkeder diye ekleyelim de... cekilecek kulagi sasirmasinlar :)
nurhak
01-24-2007, 06:22 AM
Trabzonu da Diyarbakirla eshleshtirmeye mi chalishiyorlar...
Diyarbakirda Kurdistan, trabzonda Pontus devleti... valla kulaga cazip geliyor..Anzaklarda seneye yapılacak törenlerden sonra Canakkale'de Anzakistan'ı kurmayı planlıyorlarmıs.:twisted:
erkinturk
01-24-2007, 08:17 AM
Selamün Aleyküm
Trabzonlular Aşırı Dindar Aşırı Milliyetçidirler. Türkiyenin Diğer bölgelerinin aksine Burada Milli duygularla Dini duygular çatışmaz İkisi Birlikte Bütünlüğü ayrılmaz parçayı temsil eder. Gercek Bu iki değer Trabzon'un ve bölgenin selameti icinde ayrılmaz bir parça olarak devam ettirilmelidir.
Doğruluğunu bilemem lakin bu şekilde yaklaşık 5 000 civarında kişiye burs sağlamakta idiler. Lakin Sonuca bakarak başarılı olamadıklarını her taarruzlarında berteraf edildiklerini gozlemlemekteyim. Lakin Bu onlar icin Yuzyılların projesidir. Zayıf ve acık halimizi kollayacaklardır. Lakin bizde boş durmuyoruz Milli ve dini değerler icin sıkı calışmaktayız.
Hersey cok acik secik ve net,
ulkemiz buyuk bir tehdit altinda,her koldan saldiriyorlar
su son dort gunku rezilligi hic unutmayacagiz!
kalkistiklari,sahneye koymak istedikleri belli oldu artik!
kendilerine cok guveniyorlar-ya,bizi ezik ve suclu olmaya zorluyorlar-ya
calismayacak,yurumeyecek,basaramayacaklar!
mustafa06
01-24-2007, 09:52 AM
Her shehir sartlar olushursa bir trabzon olabilir.
Trabzonda da hich bir shey ashırı değildir. ancak bir noktayı gözden kachırmamak gerekir.
Gechmishte Trabzonda neler olmushtu, Bu gün Trabzonda neler olmaktadır.
Gechmishte Trabzon üzerinde ashırı derecede oynayanlar bu gün ektiklerinin karshılığını bichmektedirler.
Özellikle Trabzona (bashka vilayetlere değil) dialog adı ile geziler düzenleyenler, pontus rüyası görenler, Rumlarla yunanlılarla ishbirliği ichinde olanlar, oralarda misyonerlik faaliyetine girenler olduğu sürece, trabzonda milliyetchilik duyguları normalden daha fazla kabaracaktır.
ETKİ _ TEPKİ meselesi.
dürtersen , ısırılacağınıda hesaba katacaksın.
Bence hrant dinki ogün samast öldürmüshtür ama ogün samastların ortaya chıkmasına sebep olanlar, Trabzon üzerinde kirli emelleri uğruna oyun oynayan Türk düshmanlarıdır.
nurhak
01-24-2007, 01:29 PM
Arkadaslar Türkiye üzerinde oynanan bir oyunu küçültüp Trabzon'a sıgdırmaya calısanların bunda basarılı olmalarını istiyormusunuzda sizlerde tutturdunuz trabzon,trabzon diye,yapmayın insaf...bu memleketin daglarında dolasan katillerini daha dün ovaya indirmeye calısan kimlerdi,istanbulun göbeginde masum ana ve kızını cayır cayır yanan belediye otobüsünde öldürenler kimlerdi.Bu forumda daha öncede belirttim Mersin de sivil toplum kurulusu adı altında yapılanıp insanları köylerini,mahallelerini,evlerini terketmeye zorlayan olusumlar niye tartısılmıyor???
İzmir'de,istanbul'da,Adana'da veya bu yakınlarda Aydın taraflarına gidenler belki duymus görmüstür yeni yeni kurulan mahallelerin tek sebebi bölgenin ekonomik sebeblerinden kaynaklanan göç diyerek neleri ne zamana kadar saklıyabilecekler.Trabzon'a haksızlık yapılıyor gibi.
yavuz
01-24-2007, 01:40 PM
Dogru soyluyorsunuz. Devlet ve ordu Trabzon'a , Yozgat'a , Kirsehir'e hulasa Turkluk duygusunda hassas insanlarin bulundugu tum illlere mudahele etmelidir.
Hatta Batman, Lice, Sirnak, Yuksekova gibi bariscil bolgelerden elini ayagini cekmelidir.
Turkluk ve Turk tarihi hakkinda muspet yorumlarda bulunan Orhan Pamuk, Etyen Mahcupyan, Mumtaz Turkone'lere yuksek liyakat odulu verilmelidir.
Hulki Cevizoglu, merhum Attila Ilhan, Umid Ozdag gibi "ulusalci, milliyetci" gecinenlerin provakasyon dolu kitaplari yasaklanmalidir.
Sen bu söylediklerinde ciddi misin?
Colpan
01-24-2007, 01:58 PM
Yeri gelmişken, Türklüğe hakâretten hüküm giymiş bir kimseyi avatarına koyan Oğuz Beğ'i kınadığımı ifâde etmeliyim.
Hanedan
01-24-2007, 02:25 PM
İlk söyleyeceğim, Ordu ve Trabzon meselesi üzerine. Birilerinin Ordu'yu yine işine geldiği gibi kullanma alışkanlığı malesef bir defa daha gördük ki devam ediyor. Türkiye Demokratik bir Ülke değilmiydi yoksa yanılıyormuyum.
İkincisi, Trabzon un Türkiye içerisindeki yeri ile ilgili. Önce Trabzonu ve trabzonluyu tanıyacaksın sonra konuşacaksın. Ben aslen Trabzonluyum. Çıkın yaylalarına görün her karıç toprağında bir şehit mezarı vardır. Okuyun ve görün nasıl şehit olmuşlar. Doğrudur Trabzonlular fazla cesaretlidir, pervasızdır, ukaladır, silahlara düşkündür ve kullanmaktan imtina etmezler. Bu bir kültür meselesidir. Dolayısı ile Trabzondan böyle münferit olayların çıkması da kaçınılmazdır. Trabzon da adam vurma, kavga hep vardı. Ama Hrant Dink olayı ile gündeme taşınmış oldu. Kimse Trabzonla ilgili endişeye düşmesin. Türkiye düşse bile inanın kalacak olan en son kale Trabzon olacaktır.
timurlenk
01-24-2007, 02:37 PM
suc isliyorsun nasıl hranta vede onun uzulenlerine karsı durursun,medya duymasın alimallah duman eder seni...
Yeri gelmişken, Türklüğe hakâretten hüküm giymiş bir kimseyi avatarına koyan Oğuz Beğ'i kınadığımı ifâde etmeliyim.
kurshad
01-24-2007, 02:45 PM
Colpan hosgeldin dostum ;) Ozlettin kendini..
sehbir
01-24-2007, 03:44 PM
Kin ve Nefret...
Ardından Türk - Kürt
OĞUZ'UM BEN BİR KARAR ALDIM VE DEDİM Kİ KENDİM KENDİME.
BURADA YAZAN ARKADAŞLARIN ÇOĞU BU OLAYLARIN BÜTÜNÜNÜ BİLMİYOR VE BİLMEDİKLERİ İÇİN BAZI DOĞRULARI İDRAK EDEMİYORLAR. BUNUN İÇİNDE BU KONUDA İNŞALLAH SON YAZIMDIR.
ÖRNEĞİN KARABÜK 1977, ILIMLI SAĞCI OLMAMA RAĞMEN ANNE VE BABAMLA OTURDUĞUM EVİN KAPSINDA BİR NOT BULDUK BİR SABAH, KOMÜNİST PİÇ DİYE. MAHALLEDEN MAHALLEYE GEÇİLMEZDİ. YA SAĞCI MAHALLEYDİ YA SOLCU MAHALLE. İKİ SAAT DÖNER DOLANIRDIN BİR ÖTEKİ MAHALLEYE ULAŞMAK İÇİN.
GÜNDE 40 - 50 KİŞİ ÖLÜYOR, İKTİDARDA ÖNCE AP, SONRA CHP & MSP KOALİSYONU VAR.
MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI İLE DEV GENÇ, YOL OLAYLARIN DİREKT İÇİNDE.
OLAYLARIN ŞAHİKAYA ÇIKTIĞI ZAMANLAR CHP & MSP DÖNEMİ.
ANNE BABALAR HER SABAH ÇOCUKLARINI AKŞAMA SAĞ SALİM DÖNERLER DİYE DUALARLA UĞURLUYORLAR.
12 EYLÜL 1980 GECE YARISI POKER OYNUYORUZ KUZENLERLE ÇAMLICA SEFA TEPESİNİN HEMEN ALTINDA KISIKLI'DA. 7 KİŞİYİZ VE BELLİ ARALIKLARLA YER DEĞİŞİYORUZ. YER DAYIMIN EVİ.
BİR SESLER DUYMAYA BAŞLADIK ASFALTTAN GELİYOR TIKIR TIKIR SESLER, CAMDAN DIŞARI BAKTIK NE OLUYOR DİYE.
UCU GÖZÜKMEYEN TANKLAR ŞEHİRE AKIYORLAR. BİZ BIRAKTIK OYUNU FALAN TELEVİZYONUN BAŞINA DİKİLDİK. TELEVİZYON ŞARKILAR TÜRKÜLER VAR BAŞKA BİRŞEY YOK. ANLAMADIK BİR ŞEY...
AZ SONRA EVE SELİMİYE KIŞLASINDA ASKERLİĞİNİ YAPAN KUZENİMDEN TELEFON GELDİ.
''GÖZÜNÜZ AYDIN DARBE OLDU'' DİYE.
BİR SEVİNDİK Kİ...
ERTESİ GÜNDEN ÖZAL İKTİDAR OLUNCAYA KADAR TEK BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADI TÜRKİYE.
NE ZAMAN Kİ PKK(ASLA VE ASLA KÜRT'LER İLE PROBLEMİM YOK AMA KİM PKK'YA , ONUN YANDAŞLARINA YATAKLIK VEYA YARDIM EDERSE DÜŞMANIMDIR. ALLAH BELASINI VERSİN) ÇOLUK ÇOCUK 32 KİŞİYİ KATLENE KADAR
AMA BAK ŞİMDİ NELER OLUYOR ?
SON SÖZÜ BİR MİLLİ KAHRAMANIMIZ SÖYLEMİŞ.
BİLİN BAKALIM KİM ?
ONLAR DIŞARDAN, BİZ İÇERDEN HALA YIKAMADIK BU ÜLKEYİ..
Aybike
01-24-2007, 03:47 PM
demir...Harant Dinkin ismi neye benzıyordu..o gun adam demisti hanı..?
cok guldum ya..
arkadaslar bıze bır malatyalı geldi gecende..garıban bırı..ona sordum hemserın oldu uzulmuyonmu?
-bana ne be..ben ermenımıyım uzulecem..adamın ısmıne bak zaten meyva suyu ısmı gıbı..:)
oguz..
hanı yazmısın ya bıktım ayrı zıhınlerden dıye..
iste o zıhınlerı kontrol altı da tutmak lazım..Yanı GUCLU OLMAK...bak o zaman boyle otebılıyorlarmı..sen ve ben yanı TURKUN rahatı ıcın bu sart..
Cunku onlar TURKUN vatanındalar bız onların degıl..
sehbir
01-24-2007, 04:22 PM
cok guldum ya..
arkadaslar bıze bır malatyalı geldi gecende..garıban bırı..ona sordum hemserın oldu uzulmuyonmu?
-bana ne be..ben ermenımıyım uzulecem..adamın ısmıne bak zaten meyva suyu ısmı gıbı..:)
oguz..
hanı yazmısın ya bıktım ayrı zıhınlerden dıye..
iste o zıhınlerı kontrol altı da tutmak lazım..Yanı GUCLU OLMAK...bak o zaman boyle otebılıyorlarmı..sen ve ben yanı TURKUN rahatı ıcın bu sart..
Cunku onlar TURKUN vatanındalar bız onların degıl..
AYBİKE BACIM (BENDEN 1 YAŞ KÜÇÜK GÖRÜNÜYORSUN),
ULAN ALLAH ALLAH BENİM HATUN İNŞALLAH BU YAZIYI GÖRMEZ.
BU İKİNCİ UYARIM (HA ÖYLE MOD TAKIMI GİBİ DEĞİL AMA)
EN AZINDAN ŞU AYIRIM İŞARETİNİ KULLAN..
Aybike
01-24-2007, 04:28 PM
kullanacam ya sabret...
bak yine dustum yarım saatte zor geldim..
ve niye hanım gormesın anlamadım.:)
bıde bu yazdıklarımı seslı okuyunca aynen rum sıvesı gıbı cıkıyor ne bu beeeeeeeeee..ne zaman duzelecek bu karaktersız yazı..:)
sehbir
01-24-2007, 11:20 PM
kullanacam ya sabret...
bak yine dustum yarım saatte zor geldim..
ve niye hanım gormesın anlamadım.:)
bıde bu yazdıklarımı seslı okuyunca aynen rum sıvesı gıbı cıkıyor ne bu beeeeeeeeee..ne zaman duzelecek bu karaktersız yazı..:)
ARAMIZDA 9 YAŞ VARDA ONDAN.
ARA SIRA ŞİMDİKİ AKLIM OLSA İDİ ..........DİYOR'DA ONDAN..
BOZ-OK
01-25-2007, 12:15 AM
Ordu Trabzon'u mudahale ediveesin gari, cok oldu bunnaa... Ne ulen o oolu giy giy da giy giy kemenci caliveemilee, horonmuymus neymis, aci ot yemis danalaa gibi depinmilee...
Ordu el goysun, Trabzonda horonu yasaklasinnaa, zeybekden baski oyun oynanmasin, kemenci de yasaklaniveesin gari canim, gozelim cingen davuluynan zurnanin suyu mu cikti?
Neede bu devlet? Neede bu millet?
Haa, bunnara silah talimi de yaptirsinnaa, furumeyoola uzakdan, adamin yamacini gelip yakilaniveeyoolaa acemilee... Bizim oranin zeybekleri oolemi gari ya, yuz metriden sinegi gozunden furuulaa...
aspava
01-25-2007, 01:02 AM
Ordu Trabzon'u mudahale ediveesin gari, .
Ordu mudahale edemez gardaş arada Giresun var...:D
Demir Kağan
01-25-2007, 02:33 AM
cok guldum ya..
Ne gulmustuk ama... :lol:
Hrant Dink meyve sulari.. :lol:
Neyse, olmus adamin arkasindan konusmayalim.
Malum, meyve suyu olayinda cok gulduk ama anne ayakkabisinin altindaki delikte de cok uzulduk.
Çolpan hoşgeldin...Özletme kendini ;)
gurkan
01-25-2007, 03:37 AM
Yeri gelmişken
Çolpan Kardeş Hoşgeldin. Özelttin kendini.:)
timurlenk
01-25-2007, 03:42 AM
bir ordulu olarak ordu zaten trabzondur derim..
BOZ-OK
01-25-2007, 04:01 AM
bir ordulu olarak ordu zaten trabzondur derim..
Duymadin mi karayegen, olmaz deyoola, arada Giresun varimis....
Hanedan
01-25-2007, 04:29 AM
Ordu Trabzon'u mudahale ediveesin gari, cok oldu bunnaa... Ne ulen o oolu giy giy da giy giy kemenci caliveemilee, horonmuymus neymis, aci ot yemis danalaa gibi depinmilee...
Ordu el goysun, Trabzonda horonu yasaklasinnaa, zeybekden baski oyun oynanmasin, kemenci de yasaklaniveesin gari canim, gozelim cingen davuluynan zurnanin suyu mu cikti?
Neede bu devlet? Neede bu millet?
Haa, bunnara silah talimi de yaptirsinnaa, furumeyoola uzakdan, adamin yamacini gelip yakilaniveeyoolaa acemilee... Bizim oranin zeybekleri oolemi gari ya, yuz metriden sinegi gozunden furuulaa...
Hah bak KEMENÇE yasaklanırsa işte o zaman kan gövdeyi götürür. Zeybek oyunu dağda at pisliğine basmama oyunu değilmiydi?::lol:
BOZ-OK
01-25-2007, 04:46 AM
Zeybek oyunu dağda at pisliğine basmama oyunu değilmiydi?::lol:
Yok, at pisligi degil, tutun gacakcilaanin gatirlarinin pisligi onnaa... Dagda at ne gezee gari, a benim akillim...
borcugin
01-25-2007, 05:23 AM
S.A.
Oğuz, gel sana yakisani yap ve bu kisinin resmini avatar yapmaktan vazgeç. Seni anlamaya calısıyorum. Sana hak vermeye calisiyorum ama avatarın buna engel oluyor. Canım kardeşim benim bizde senin kadar uzulduk. Olumle ve kanla hic bir sey olmaz. Ama bu ulkede olmayan bir Ermeni olmayan bir Kurt sorunu yaratanlar ne Turklerdi ve ne de yurttasımız hatta kapı bir komsumuz olan Ermeni ve Kurtlerdi. Yine sen gel bu millete olan guvenini yanlislarına rağmen yitirme, Ermeni'sini de Kurt'unu de yine bu milletten baskası koruyamaz ve sokak komsumdur diye bağrına basamaz. Kan ve sattikları silahla beslenen Batı'nın oyuncağı olanların ekmeğine yağ surme.
Selametle.
S.A.
Oğuz, gel sana yakisani yap ve bu kisinin resmini avatar yapmaktan vazgeç. Seni anlamaya calısıyorum. Sana hak vermeye calisiyorum ama avatarın buna engel oluyor. Canım kardeşim benim bizde senin kadar uzulduk. Olumle ve kanla hic bir sey olmaz. Ama bu ulkede olmayan bir Ermeni olmayan bir Kurt sorunu yaratanlar ne Turklerdi ve ne de yurttasımız hatta kapı bir komsumuz olan Ermeni ve Kurtlerdi. Yine sen gel bu millete olan guvenini yanlislarına rağmen yitirme, Ermeni'sini de Kurt'unu de yine bu milletten baskası koruyamaz ve sokak komsumdur diye bağrına basamaz. Kan ve sattikları silahla beslenen Batı'nın oyuncağı olanların ekmeğine yağ surme.
Selametle.
Zamanı gelince değişir usta...
borcugin
01-25-2007, 06:00 AM
Zamanı gelince değişir usta...
S.A.
Peki ustam, ben kınama hakkımı kullanmak istiyorum.
Değiştirene kadar seni
ve
sana haddini aşarak dil uzatanları KINIYORUM. :rolleyes: :lol:
Selametle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.