View Full Version : Entellektuel olmanin turkcesi...
“Aydın demek, cahil ve hain demektir bu ülkede. Türkiye’de entelektüelliğin şartı Osmanlıca bilmektir. Bugün İran bir molla rejimidir diye, laf atabilirsiniz ama ciddi bir entelektüel hayat vardır İran’da. O ‘molla’ dediğiniz sarıklı insanların hepsi Doğu’yu ve Batı’yı çok iyi bilen insanlardır. Bizde kendi kültürünü bilmez, İngilizce’den okumaya çalışır. Batı’yı bilmez sadece kafa çekip ahkâm keser. Ben şunu söylüyorum: Türkiye’de Osmanlıca bilmeyen entelektüeller cahildir. 1928 öncesi yazılmış şeyleri okuyamıyorsanız eğer, hiç ‘okur-yazarım’ diye geçinmeyin. Bugün bir İngiliz entelektüeli Shakespeare’i, Shelly’yi okur, bilir. Bizimkiler Nedim’i, Fuzuli’yi anlamaz, Şeyh Galip’i utanmadan İngilizcesinden okurlar. Birçok tarih kitabı hâlâ Osmanlıca’dır bizde. Kendi kültürünü bilmeyen entelektüel olamaz.”
(Murat Bardakçı - Sabah Cumartesi eki, 6 Ocak 2007)
dushundurucu...
gurkan
01-24-2007, 02:47 AM
[B dushundurucu...
Nelerine lazım Okuyanları öğrenenlere yaboz; gerici demek varken. Yabancılar Bizim arşivlerde cirit atar onlar onların düşüncelerini alır bize tarih diye daha da ileri giderek tarihimiz diye satar. Ne işine yarayacak Osmanlı Tarihi niye öğrensinler Tezlerini çürütecek delilleri. Maskeleri düşür olmaz. Oyun bozulur. Kara dedikleri ak olur oyun bozulur.
Gerçekten düşündürücü.
nurhak
01-24-2007, 06:39 AM
Bu ülkede entellüektel olmak için dünyayla entegre olmanıza gerek yok,birazcık tarihinizi elestireceksiniz(bunu yaparken radikal görünüp arasıra küfredeceksiniz) bir iki felsefi argumanı söylemlerinize yerlestirip,bir iki de aktivitede sansasyon yaratacak eylemler yaparsanız,haa aksamları mutlaka kirli sakalınız,kirli yeleginiz ve nikotin sarısı bıyıgınızla belli sofralarda klüp rakısından gayrısını tanımam,noolucak yauv bu memleketin halları,söylesilerinde yer aldınızmı alın size mükemmel bir entellektuel...:lol:
HZleyli
01-24-2007, 07:28 AM
HAN size katılıyorum.Bu 100 cu postum olacak ve size teşekkür yollayabilirim bundan sonra inş.
Kaptan-i Derya
01-24-2007, 07:40 AM
Yanilmiyosam Osmanli zamaninda entellektüeller hem farsca hemde arabcayi iyi bilme sarti varmis, zaten belli yazilarindanda.
Neyse Murat Bardakçiya katiliyom bu yazisinda.
Murat bardakçı'yı Hürriyet gazetesindeki pazar yazılarından bilirim.Tarihi hikaye gibi anlatır sıkmadan,boğmadan bilgilendirmeye çalışır....
Tarihi hafife aldığını söyleyen tarihçiler ile bu arada bir kapışması var.Tıpkı Fenerbahçe gibi o ve diğerleri hesabı...
Bu çıkışıda burdan kaynaklanmakta olup Tarihçilerin kapışması daha çok şeylere gebe olacaktır...
borcugin
01-25-2007, 04:32 AM
S.A.
80 oncesi, Fars-Osmanlıcacılar ile kok Turkceciler Turk Dili gibi bir davayı siyasete alet ederek Fener Cimbom kavgasına donusturduler. Biz o zamanlar yasca sizden buyuk olmamız nedeniyle sınavlarda ogretmen Osmanlıcacı ise Cevaplar, kok Turkceci ise Yanıtlar yazardık. Tersi durumunda notumuzun kırıldığına da tanık olurduk. Bir arkadasımız yazılı sınavında soruların yanıtlarını Farsca yazınca hoca bu kadar da değil dedi, bizde sorduk ne kadar, bu ne kadarın olcusu nedir, bu olcuyu hangi bilimsel dayanak ortaya koyuyor... Hep bos tartısmalarla uzun uzun yıllar gecirdir o donemlerde. Bir seylerinde farkındaydık ama o zaman ki yasımız ile bunu bir turlu ortaya koyup yaklasım belirleyemiyorduk. Ama bildiğimiz bir sey varsa o da her iki tutumda yanlıstı. Bu şucu bucu aptalca kafa yapısında olanların nesli tukendi, bazıları yanlışlığı itiraf etme erdemliliğini gosterdi, bazıları dili siyasete alet etmenin acı deneyimini yasadıklarını ve Turk Diline zarar verdiklerini acıkladi. Allah'a sukurler olsun ki, artık bu kavgalar bitti. Uc bes turunun neslinin son ornekleri kaldı, onları da kimse takmıyor. ;)
Bahtiyar Vahapzade biz Rusca konusmazsak Ruslar bize "baran" yani koyun derlerdi, Farsca konusmazsak ise Farsiler bize "her" yani eşek derlerdi diyor. Ve ekliyor, dil bir milletin bayrağıdır, namusudur, kimliğidir. Ne olursan ol kendin ol, dil varsa millet vardır, eğer ki Rusca ve Farsca sizin dilinizde varsa ve ozenti yaratılıyorsa bilin ki o millet yok olmaya mahkumdur... Valla doğru soyluyor buyuk Azerbaycan Turku Yiğidi.
Bunu eleştirmek ve saldırmak adına soylemiyorum lutfen yanlıs anlasılmasın, Osmanlı'da kendi oz Turkcesini edebiyatta, sanatta, bilimde kullanmayarak hata yapmıstır. Bu artık bizim Osmanlıca'ya karsı olmamız, onu ogrenmememiz anlamına gelmiyor. Cunku yuzlerce yıllık kultur alısverisinin sonucu olarak Osmanlıca bilmeyen birisi, atalarımızın sanatını, bilimini, tarihini, felsefesini anlayamaz ve gercekten cahildir. Buraya kadar doğru. Ama bundan sonra da Osmanlıca konusacağız, oz dilimiz uydurukcadir diyenin soyundan ve sopundan kuskulanmamız gerektiğini ortaya koyar. Yoksa "baran" ya da "her" oluveririz. Tarihimiz İslâm Dini ile gecirilen bolumunde Turklerin yasadığı coğrafyada Turk Diline karsın aydın kisilerde hep bir on yargı olduğu, halktan kopuk bir aristokrat duvarı yarattıkları, ne garip bir rastlantıdır ki devletin dilini Turkce yapmayanların devletlerinin yıkıldığını hep soyluyor. Bunlar bizim gerceklerimiz. Yine bilimsel bir gercek vardır ki, bir kisinin Turk olabilme kosulu; siz burdakilerin soylediklerine bakmadan nesnel dusunmeye ve okumaya calisin lutfen Turk Dilidir! Bizim biricik, oncelikli ve ana ortak paydamız Turk Dilidir. Bunu soyleyince yine burada dolaylı soylendiği kimse hic bir kimse imanından olmaz korkmayın. :)
Oktay Sinanoğlu hocanın Osmanlıcacılarla ile kok Turkcecilerin yanlıslıklarını ortaya koyarak cok guzel cıkıs yolları ortaya koyduğu onlarca makalesi ve kitabı var. İsteyenler alıp okuyabilir.
Bir de kok Turkceciler var, bunlar Osmanlı, Arap, Fars deyince kendilerine kufur edilmis gibi zıplarlar. İslâm inancına karsı da on yargılı ve saldırgandırlar. Bunların bir bolumu Ataturk olduğunda onun mirası olan Turk Dil Kurumu ve Turk Tarih Kurumu'na sahip cıkar gibi gorunerek Ataturkculukten gecinmisler, yaklasık (CHP) 65 yıl bu kurumlara paralarını odememisler, mahkeme kararıyla daha yeni yeni odemeye baslamıslar, dilde ozlesmeyi ve gelismeyi materyalist ve komunist bir anlayısla yorumlamıslardır. Bunlar da bana gore "baran ve her" dir. ;)
Birde Ataturk, Turk, Turkce dusmanları vardır ki; otobuse cok oturgaclı goturgec, hostese gok konutsal avrat dedi diye iftira atarak munafıklık yapmaktadırlar. Bu kurumlarda bunlara hic bir zaman boyle karsılıklar uretilmedi. Yine Yazgan hocanın da dedigi gibi bu iftirayı atıpta kanıtlayamayanlar pictir! Munafığın onde gidenidirler.
Bir zamanlar belli bir yere gelmis ama su an itibarıyla olu olan, kullanılmayan Osmanlıca oğrenmek kendisine Aydın diyebilen bir insanın vazgecilmez zorunluluğudur vesselam.
Selametle.
borcugin
01-25-2007, 04:44 AM
S.A.
Bakın iftiracılar icin TDK baskani ne demis ve 78 yıllık arşivini herkese nasıl acmistir.
TDK: Cok Oturgaclı Goturgec Uretimimiz Değil
Yıllarca 'ozturkce projesi'yle dili kısırlaştırmakla suclanan Turk Dil Kurumu, Turkce ile ve toplumla uzlaşma sinyali verdi: Yumurtaya 'tavuksal fırtlangac', otobuse 'goturgec' demedik.
TDK Başkanı Prof. Dr. Şukru Haluk Akalın, zaman zaman halk arasında TDK'nin bazı sozcuklere karşılık olarak bulduğu iddia edilen yeni sozcuklerin gerceği yansıtmadığını ifade ederek, "TDK, hicbir zaman otobuse (cok oturgaclı goturgec), yumurtaya da (tavuksal fırtlangac) gibi bir karşılık uretmemiştir" dedi.
Turk Dil Kurumu, birinci baskısının tamamlanışından 60 yıl sonra, Turkce sozluğun 10. baskısını hazırladı. Tarihin belli donemlerinde dilimize yeerleşmiş kelimeye karşı savaş acan TDK'nın Başkanı Prof. Dr. Akalın, toplumun 'uydurukca' diye nitelediği kelimeleri reddetti. TDK Başkanı, toplumda kabul goren kelimelere ise sahip cıktı.
Akalın, "Bugun dilimizde kullanılan ucaktan bilgisayara, buzdolabından derindondurucuya kadar pekcok soz turetilmiş ve gunumuzun soz dağarcığına kazandırılmıştır.
Yabancı kelimelerin yerine Turkce karşılıkların yerleşmesi cok onemli" dedi.
Turkce karşılıkların dile yerleşmesi konusunda halkın sozcukleri benimsemesinin buyuk onem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Akalın, bu noktada kitle iletişim aracları ve edebiyatcılara da gorevler duştuğunu kaydetti.
Halk arasında TDK'nin bazı sozcuklere karşılık olarak bulduğu iddia edilen yeni sozcuklerin gerceği yansıtmadığını ifade eden Prof. Dr. Akalın, "Uydurma lafları duyan kişilerin sozluğumuzu acıp bakmasını oneriyorum. Bunlar uydurma, yakıştırma şeyler" diye konuştu.
Dağarcığa her gun iki soz
Prof. Dr. Akalın, "Coğunluğunu genclerin oluşturduğu 25 binin uzerinde kişiye her gun elektronik posta aracılığıyla 2 sozcuk yolluyoruz. 'Dağarcığına Her Gun İki Soz' adını verdiğimiz bu hizmetten yararlananlar arasında edebiyatcılar, gazeteciler, sanatcılar ve pekcok meslek grubundan kişiler bulunuyor" diye konuştu.
Sevgili arkadaslar ustte Turk Dusmanı Piclerin iftiraları altta ise TDK'nın gercek sozluğu. Buyrun okuyun... Lutfen iftiralara kanmayın.
http://img91.imageshack.us/img91/5528/sacmalik3zr.gif
Selametle.
gurkan
01-25-2007, 05:18 AM
Konu dışı Lakin Açıklayayım:
Bilip Bilmeden Allah'ın Hükmünde ki bir konu hakkında ona buna münafık demeyim Arkadaşım. Allah Rızası için. Başka kelime mi yok.
borcugin
01-25-2007, 05:29 AM
S.A.
Bildiği halde, kurumun başkanı 70-80 yıllık arşivini basının huzurunda actığı halde, kasten, karalamak icin, baskalarına veya devletin bir kurumuna iftira atan, devlet ile milletin arasını yalan haberler ile acmaya calisan, devlete milletin guvenini sarsmaya calisan, iftira atmaya ısrar eden, kargaşa cıkaran, insanları kandıran, Muslumanlar arasında infial yaratan, kardesce duyguları korelten... daha sayayım mı?
Buna ne denir?
MUNAFIK!!!
Selametle.
gurkan
01-25-2007, 05:43 AM
Selamün Aleyküm
Bırakın Onun Hükmünü Allah (c.c) versin. Biz Kimiz ki bilmediklerimiz hakkında Hüküm verelim. (Böyle bir yetkimiz Yok)
Çünkü Bilmiyoruz. Bunu Tekrar Rica ediyorum. Gerekirse Münafık kelimesini Hiç ağzımıza almayalım.
Münafık ile ilgili :
İnsanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler.
Onlar (kendi akıllarınca) güya Allah'ı ve müminleri aldatırlar. Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir.
Onların kalblerinde bir hastalık vardır. Allah da onların hastalığını çoğaltmıştır. Söylemekte oldukları yalanlar sebebiyle de onlar için elîm bir azap vardır.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.
Onlara: İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin, denildiği vakit "Biz hiç, sefihlerin (akılsız ve ahmak kişilerin) iman ettikleri gibi iman eder miyiz!" derler. Biliniz ki, sefihler ancak kendileridir, fakat bunu bilmezler (veya bilmezlikten gelirler).
(Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(Biz de) iman ettik" derler. (Kendilerini saptıran) şeytanları ile başbaşa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler.
Gerçekte, Allah onlarla istihza (alay) eder de azgınlıklarında onlara fırsat verir, bu yüzden onlar bir müddet başıboş dolaşırlar.
İşte onlar, hidayete karşılık dalâleti satın alanlardır. Ancak onların bu ticareti kazançlı olmamış ve kendileri de doğru yola girememişlerdir.
Onların (münafıkların) durumu, (karanlık gecede) bir ateş yakan kimse misalidir. O ateş yanıp da etrafını aydınlattığı anda Allah, hemen onların aydınlığını giderir ve onları karanlıklar içinde bırakır; (artık hiçbir şeyi) görmezler.
Onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple onlar geri dönemezler.
Yahut (onların durumu), gökten sağanak halinde boşanan, içinde yoğun karanlıklar, gürültü ve yıldırımlar bulunan yağmur(a tutulmuş kimselerin durumu) gibidir. O münafıklar yıldırımlardan gelecek ölüm korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Halbuki Allah, kâfirleri çepeçevre kuşatmıştır.
(O esnada) şimşek sanki gözlerini çıkaracakmış gibi çakar, onlar için etrafı aydınlatınca orada birazcık yürürler, karanlık üzerlerine çökünce de oldukları yerde kalırlar. Allah dileseydi elbette onların kulaklarını sağır, gözlerini kör ederdi. Allah şüphesiz her şeye kadirdir.
BAKARA 8-20
Selametle...
borcugin
01-25-2007, 05:50 AM
S.A.
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&Kelime=m%c3%bcnaf%c4%b1k
Genel kural olarak, gunluk yasayan Turkce'de ve halk arasında "munafık" sozu birinci anlamında nasıl ikinci anlamında nasıl kullanılıyormuş hep birlikte bakalım. Ben hangi anlamda kullanmışım, birinci anlamında. Birinci anlamı ne imiş. ARABOZAN
Bu da Turk Dil Kurumunun Genel Turkce Sozluk anlamı:
munafik -ğı
sıfat (muna:fık) Arapca mun¥fi®
1 . Arabozan.
2 . Dini kurallara inanmadığı halde inanmış gibi gorunen.
Osmanlı'nın mirasına yalanla dolanla dil uzatan da,
Ataturk'un mirası olan Turk Dil Kurumu ile Turk Tarih Kurumuna da yalanla dolanla dil uzatan da,
Bana gore munafiktir.
Selametle.
gurkan
01-25-2007, 06:09 AM
Üçüncü Kez yazıyorum
Bu işin sana bana göresi yok Allah'a göresi var.
İmanı konudur.
Bir kez daha dikkat çekiyorum.
İslamın Bütününe iman edip teslim olan kişiye müslüman denir. Çok kişi görüyorum müslümanım diyor Allah'ın emrine isyan ediyor boyun eğmiyor. Yani İman oluşmamış kişi çıkıp sen münafıksın mı diyeceğim. Demem Bildiğim doğruyu anlatırım. Belki bilmiyordur öğrenir anlar bir daha bu hataya düşmez. İslama Teslim olmayıpta teslim olmuş gibi yapıp müminleri de kandırmaya çalışan zatı muhteremlere de münafık diyoruz kısa ve sade. "Münafık" Bana göre en ağır yerine göre kişi de imandan eden bir kelimedir. Ben "lugatım"da bu kelimeye yer vermemeye çalışırım.
Bizler alenen dini inkar eden yahut ben müslümanlardan değilim diyen Yahut dini reddeden eylemlerine şahadet etmedikçe zahiren bunu söyleyemeyiz. Bırak gerçekten münafıksa münafık olsun. Hükmünü Allah verecek. Bizim kimsenin kalbini yarım açıp imanlı imansız münafık gibi Allah'ın bildiği bir konuda bilgimiz yoktur. Velev ki bu kişi imanlı olur. Allah bu durumdan tüm kardeşlerimizi korusun. Buyrun şimdi siz bildiğiniz şekilde devam edin.
Selametle...
borcugin
01-25-2007, 06:37 AM
S.A.
Ben Arabozan anlamında kullandığımı soyluyorum. Bu kelime Arapca olursa boyle olur iste. :D Zaten ortada kimsenin imanını, inancını sorgulamıyoruz, dini bir konuda da tartısmıyoruz ve onlara siz Muslumanız dediniz ama değilsiniz demiyoruz ki. Şu hep bilgilenme icerikli yazıları birazda onlar icin yazsak diyorum. :) Ataturk'un emaneti olan Turk Dil Kurumuna bildiği halde, goturgec, otlangac dedi diye iftira atan ARABOZANdır diyorum. İslâm dinindeki dinsel teolojik anlamı bu olabilir, senin de acıkladığın gibidir ama halk dilinde, kullanılagelen anlamı olan ARABOZAN anlamında kullanıyorum. Benim icin kaygılanmanı anlıyor ve Allah razı olsun diyorum gurkan kardesim. Ama benim niyetim ve demek istediğimin de ne olduğunu anlamaya calısmanıda dort gozle bekliyorum. :)
Bir seyi daha oğrenmis oluyoruz boylece. Bakın demek ki TURK dili ile konusmazsak, bu dili gelistirmezsek nasıl da birbirimizi anlayamıyoruz. ;)
Selametle.
gurkan
01-25-2007, 06:50 AM
Hocam Bunu bu ülkede kime sorarsanız benim anladığım şekilde anlar. Benim aklıma vursan gelmez. Ve senden öğreniyorum. Ayrıca Dilin doğrusu Dinin doğrusu değildir. Sonra birbiri yerine kullanılan o kadar çok kavram var ki bizler buna dikkat etmeliyiz. Bakın keza "ceza" arabça da iyiyinde kötünün de karşılıkğı manasınadır. Lakin bizde nasıldır. Suça uygulanacak yaptırım değil mi. Kelimeler dilden dile geçerken anlam değişerek Türkçeleşebilir.. Alın Arabçası budur deyip ben bunu söylemiştim demek olmaz.
Ne olursa olsun kaçınılması gereken ağır bir ithamdır. Şimdi Biz Arabça konuşmuyoruz. Şimdi Hadis deyince biz söz anlamayız "Peygamber efendimizin sözü anlarız" "Münafık deyince de böyle" siz de beni anlayın. Ben kötülük olsun diye yazmadım ki.
Mesele anlaşılmıştır.
Selametle..
borcugin
01-25-2007, 07:11 AM
S.A.
Doğru dersin gurkan'im. Doğruları kabul etmemek gibi bir kalp ve iman gozumuz olamaz. Birbirimizi anladığımıza seviniyorum.
Beni en cok mutlu eden şeyler insan temelli gercekler, bilimsel kanıtlar ve ADALET illa ki HAKKANİYET ve dahi DOSDOĞRULUKTUR.
Selametle.
http://img267.imageshack.us/img267/158/ecdadmznsilinmezzlerizm2.jpg
entellektuellik...
Kelime olarak "Celebi"
Görgülü, terbiyeli, olgun (kimse):"Yeleği gümüş köstekli, fesi kalıpsız, orta yaşlı bir adamdı. Son derece Osmanlı ve çelebi."- A. İlhan. Bektaşi ve Mevlevi pirlerinin en büyüklerine verilen unvan. Hristiyan tüccar.
nesterin
07-26-2007, 04:53 AM
Bu topraklar da hoş görü hiç bir zaman olmadı
http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=3697
Murat Bardakçı'yı Hırant Dink cinayetinde yazdıkları yazılarla Orhan Pamuk hakkındaki görüşlerinde de takip ederek okumuştum.
Kesin diyemem ama ermeni olduğunu da duymuştum.
Osmanlı hakkın da bir yazısını aktarmayı düşündüm.
doğan
07-28-2007, 05:33 PM
Basta entellektuelin tanımını yapan murat bardakciya bakarsak katilmamak mumkun degil.
Sondaki bu topraklarda hiç hosgoru olmadi yazsina bakrsakta katilmak mumkun degil.
Mevlana gibi hosgorusuyle anilan bir baska kisi yoktur hiç bir toplumda.
Ayrica biz dini inanclarimiz geregi de hosgorulu olmaya onem gosteririz.
dini ve örfi adetlerimiz inanclarimiz geregi turk milleti kadar hosgorulu millet da yoktur.
:) ne "entellektueller" var be ... :)
Namazda ayaklarını uzatan diplomat
Bu hikayenin kahramanı, Suudi Arabistan’daki dış temsilciliklerimizde görevli dini müşavirlerimizden birisidir. Müşavirimiz vazifesini sürdürmekte iken diz kapağında romatizmal bir rahatsızlık başlayınca doktordan rapor alarak Türkiye’ye gelir. Henüz rapor süresi bitmeden Suudi Arabistan’daki amiri olan Büyükelçi müşavirimizi telefonla aratır ve “Başbakan Özal buraya geliyor; soracağı ve ziyaret edeceği yerlerde senin yardımına ihtiyacım var. Acele gel” diye ricada bulunur. Müşavirimiz hemen uçağa atlayarak görev yerine döner.Turgut Özal, Suudi Arabistan’a gelir; karşılanır, resmi ziyaretler yapılır. Bizim müşavirimiz Başbakan’ın heyetindeki araba konvoyunun arka sıralarında yer almaktadır. Derken bir telsiz anonsu duyulur. - Başbakanımız program dışı bir ziyarette bulunmaya karar verdi. Filan semtteki falanca camiide namaz kılacak Hep birlikte oraya gidiyoruz. Yola koyulmadan önce Büyükelçimiz, müşaviri çağırır,
- Hocam, yanımdan ayrılma; senin tecrüben büyük, bana yardımcı ol.
- Hay hay efendim, ne gibi yardım mesela?
- Yav, ayıptır söylemesi, ben abdest namaz filan, küçükken birkaç kere başıma gelmişti; ama unutmuşum, ne yapsak ki?
- Kolayı var amirim; ben ne yaparsam taklid ediniz, hallederiz!
Cami avlusundaki şadırvandan abdest alınır; camiye girilir. Özal önde, bizimkiler geri safta namaza dururlar. Büyükelçi yan gözle mütamadiyen bizim müşaviri kesmekte ve o ne yaparsa taklid etmektedir. Küçük ama önemli bir ayrıntı: Müşavirimizin dizindeki rahatsızlık henüz geçmediği için namazda otururken sol bacağını ileriye uzatmak zorunda kalmaktadır! İlk rekat, iki, üç derken son rekatın ka’desine geçilir, müşavirimiz sağına selam vererek başını çevirir, ne görsün? Büyükelçi sol bacağını ileriye doğru uzatmış durumdadır! Ağlayım mı güleyim mi, diye kararsızlaşan müşavir soluna döndüğünde daha vahim ve eğlenceli bir durumla karşılaşacaktır; Çünkü solundaki Elçilik personelinden oluşan beş-altı kişinin hepsi birden sol ayaklarını kıbleye doğru uzatmış vaziyettedirler!
(Ahmet Turan Alkan)
Google'daki komik aramalar
Evliyim ama uygunum (!?)
sevgilim için ufak aşk sürprizleri
nod32 ilacı indir (nod32 bir antivirüs programıdır)
dovlond vinap (esasen download winamp yazmak istemiş)
serbest kızlar
iğrenç videolar (napıcaksa artık)
isimle numara bulma
aykü testisi
istediğin msn adresi çalma
msn şifreler kıran program
vefasız hülya koçyiğit
sevgilim beni aramıyor neden? (google nerden bilsin yahu)
tarot baktırmak istiyorum rezzan kiraz (hadi bize fal bak biraz )
bir kıza nasıl teklif edilir
web sitemde nasıl mp3 bulabilirim (aranınca bulunuyorsa herkes kendi sitesinde arasın o zaman)
rapid bedava preminyum (yok alüminyum)
d smart kanalını göster (oldu.. başka? arama motorunu ne sanıyosun sen?)
sagopa kajmer ve ceza neden kavga etti (google ne bilsin )
yalan dünya dizisi hangi gün (google: mısır patlat izleyelim )
ceniferin en özel resimleri (sanane yaw elalemin resminden)
tevedeki proramlar
nerden ücretsiz dosya uplood edebilirim
sevgilime kandil mesajı göndericem (eee? napalım yani?)
evliligi kurtarmanin yollari (bazıları da böle )
1 ayda nasıl şişman olunur (gel google seni şişmanlatıcak)
yetti artık bu gece belki kafama sıkarım mp3ü download (çabuk mp3 bulun buna.. evlat gidiooo)
wwwkurtlarvadisi kurtlarvadisi@.com (bu abi/abla nın ne aradığı belli değil)
[Dosyayi Sadece Kayitli Üyeler Görebilir. Kayit Olmak için lütfen tiklayiniz...] lisesi sınav sonuçları (www koymayınca çıkmıyor sanki)
KPSSye kimi atadılar? (Allah bilir )
win32 uygulaması degil bunu nasıl çözerim (abi Allah kolaylık versin zor iş walla)
msnde engellendimmi gör bul (nerde benim x-ışınlı gözlüklerim!?)
kız nasıl tavlanır? (google da bilmiyor nolcak simdi)
kekikli resim ve vidoları (buna koptum işte)
kekikli resim ve vidoları (buna koptum işte)
Kekili demek istemiştir :mrgreen:
Kekili demek istemiştir :mrgreen:
Kekili degil Kekilli zannedersem :)
Kekili degil Kekilli zannedersem :)
Ula hiçmi Kekili filmi seyretmedin :mrgreen:
yok abi haberlerini cok gordum,
ama senin bunu yazarken elinin titremesi ve surc-i kalem yapman garibime gitti ...
:)
yok abi haberlerini cok gordum, ama senin elinin titremesine ve surc-i kalem yapman garibime gitti ...
:)
Bizim burda ona 'Çevir,kazı yanmasın diyorlar' :mrgreen:
haaa,
kaz dedinde bir kaz hikayesi aklima geldi... :)
Rusyada bilirsin votkayi ev ortaminda yapan coktur.
Iste adamin biri de, Ivan'in biri diyelim suna boyle bir sey yapmaya kalkmis. Kullandigi bugday artiklarini cope dokmus. Ivanin bes on adet te kazi varmis. Kazlar gitmis o bugdaylardan yiyip tepe taklak gitmisler. geberdigini goren Ivan bari su tuyleri ziyan olmasin diye hepsini tek tek soymus ve cesetleri koy disinda bir yere atmis.
bahcede kaz sesleri dinince bir sessizlik cokmus, ivanin icine de bir huzun...
Ulan bir votka yapayim dedik bu arada ugruna mezeleri yani kazlari kaybettik demis icini cekerek...
Ertesi sabah bahcesine cikan Ivan bir de ne gorsun, uzayli yaratiklar gibi bahcede ciril ciplak on tane kaz cirit atiyormus...
oysa geberdi sandigi kazlari sarhosmus...
ormanda postsuz geceleyince ayilmislar ickici yaratiklar ...
:) :) :)
PRENSBARAN
05-26-2008, 05:34 AM
Entellektüellik kesinlikle imajla değil alt yapıyla alakalıdır. Bu sebple çeşitli görüntülerin modernlik olarak lanse edilip diğerlerinin karanlık olarak görülmesi yanlıştır.
haaa,
kaz dedinde bir kaz hikayesi aklima geldi... :)
Rusyada bilirsin votkayi ev ortaminda yapan coktur.
Iste adamin biri de, Ivan'in biri diyelim suna boyle bir sey yapmaya kalkmis. Kullandigi bugday artiklarini cope dokmus. Ivanin bes on adet te kazi varmis. Kazlar gitmis o bugdaylardan yiyip tepe taklak gitmisler. geberdigini goren Ivan bari su tuyleri ziyan olmasin diye hepsini tek tek soymus ve cesetleri koy disinda bir yere atmis.
bahcede kaz sesleri dinince bir sessizlik cokmus, ivanin icine de bir huzun...
Ulan bir votka yapayim dedik bu arada ugruna mezeleri yani kazlari kaybettik demis icini cekerek...
Ertesi sabah bahcesine cikan Ivan bir de ne gorsun, uzayli yaratiklar gibi bahcede ciril ciplak on tane kaz cirit atiyormus...
oysa geberdi sandigi kazlari sarhosmus...
ormanda postsuz geceleyince ayilmislar ickici yaratiklar ...
:) :) :)
Bende diyom bu Ruslar niye böyle :mrgreen:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.