PDA

View Full Version : Turkmen Vekil: "Biz burada rahatız. Türkiye işimize karışmasın"

Scofield
01-24-2007, 08:50 AM
bu bir saka mi?
yoksa komplo kuralim mi tekrar?
bu iki vekilin bunu soyleme sebebi ne olabilir?
baski mi?
santaj mi?
satilmislik mi?
detaylari ile
http://www.milliyet.com.tr/2007/01/24/son/sondun36.asp

Demir Kağan
01-24-2007, 08:52 AM
1) Bu Turkmen vekilin mezhebi ne? Mezhep ayrimciligi mi yapiyor?2
2) Bu Turkmen vekil kimlerle oturup kalkiyor?
3) Boyle konustuguna gore tamamen bir hain.

Mgas
01-24-2007, 08:59 AM
EEE!!! adamlarını kanları akarken Türkiye resmi dille Türkmenleri üstlenmezse, Kerkük türkmen şehri olmasına rağmen Kürtler burası bizim derse bunun üzerine çıkıp Türkiye Türkmenlerin değil Irak'ındır derse bunun gibi hainlerde pek rahat türer.

Scofield
01-24-2007, 09:01 AM
hem de 2 adet Turkmen vekil bunu soyleyen

afsharkizi
01-24-2007, 03:04 PM
bunun arkasinda birsey vardir...

kurshad
01-24-2007, 03:11 PM
Turkmenlerin genele yakini Turkiye yanlisidir. Bununla birlikte shii olanlarin bir kismi Muqteda Al Sadr'in politikalarini izler. Tabii pesmergeye ruhunu satmis olan birkac tane de olsa gerek.

Seckjin Khan
01-24-2007, 03:14 PM
bir tane veya iki tane türkmen böyle düşünüyor diye diğer türkmenlerde aynısını düşünüyor sanmayın...

Türkmenlerin hepsi Türkleri yanında görmek ister...

afsharkizi
01-24-2007, 03:16 PM
ben kendim türkmen olarak inanmiyorum türkmen soydaslarimin bøyle yapacagini shia larinda øyle düsündügünü sanmiyorum, birtek meshep farkli. Ama bence bu isin icinde amerika var yine...

kurshad
01-24-2007, 03:32 PM
Irak Turkmenlerinin siyasi egilimleri ve partileri;

Irak Türkmen Cephesi (ITC): ITC, Irak içinde ve dışında Türkmenlerin en büyük siyasi organizasyonu durumunda. 1995 yılında, birbirinden kopuk bir şekilde siyasi varlıklarını sürdüren 5 partinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Bu partiler şöyle: Irak Millî Türkmen Partisi (IMTP), Türkmeneli Partisi (TP), Türkmen Bağımsızlar Hareketi (TBH), Türkmen Kardeşlik Ocağı (TKO), Türkmen İslami Hareketi (TİH).
ITC'nin dışında kalan Türkmen partileri ise: Muzaffer Arslan Grubu ve Turhan Ketene (Halk Partisi).
Şii Türkmen partileri: Kuzey Irak’ta üç şii Türkmen partisi bulunuyor: Şii Türkmen İslami Birlik Partisi, Türkmen İslami Hareketi ve Türkmen Vefa Hareketi.

Aybike
01-24-2007, 04:43 PM
Aman duyurmayın...Duydularsa bile,hemen trabzon dan kalkan ucak ve otobusları ırak a yasaklayın...:)

Colpan
01-25-2007, 06:37 AM
Biz, bu tıynetteki heriflere kısaca "Kürdmen" diyoruz.

borcugin
01-25-2007, 06:41 AM
S.A.

Colpan bu arada hos geldin. Ozlettin kendini.

Onlara yurttas Kurtler ve Ermeniler gibi sahip cıkamadık. Onlarda sahipsiz onderlerin elinde mankurt mankurt sacmaladılar. Bunlar son on yılda izlediğimiz hatta 20 yıldır izlediğimiz ya bırakın 1938'den bu yana izlediğimiz dış politikanın kurbanı oldular.

Onlar sucludur ama Turklerin yonetmediği Turkiye olarak bizde en az onlar kadar sucluyuz diye dusunuyorum.

Selametle.

black_cat
01-25-2007, 07:11 AM
bir tane veya iki tane türkmen böyle düşünüyor diye diğer türkmenlerde aynısını düşünüyor sanmayın...

Türkmenlerin hepsi Türkleri yanında görmek ister...

haklisin bunu Turkmenler degil bastaki beyfendiler soluyo, amaclari ise basit TC gibi demokratik ulke onlarin pozisyonu icin tehlikeli, milleti uyandirmasinlar diolar herhal

Scofield
01-25-2007, 02:08 PM
haklisin bunu Turkmenler degil bastaki beyfendiler soluyo, amaclari ise basit TC gibi demokratik ulke onlarin pozisyonu icin tehlikeli, milleti uyandirmasinlar diolar herhal

soyluyoooooo diooolaaaarr... hangi dilden konusuyorsunuz???