PDA

View Full Version : Sovyetler geri geliyor(mus)!

black_cat
01-25-2007, 08:08 AM
Sovyetler geri geliyor

Rus uzmanlara göre Kremlin, eski Sovyet ülkelerine karşı petrol ve doğalgaz gücünü kullanacak.

Sovyetler geri geliyor

Rus uzmanlara göre Kremlin, eski Sovyet ülkelerine karşı petrol ve doğalgaz gücünü kullanacak. İşte alametleri: Petrol fiyatını yükselterek ve boru hatlarını kapatarak ülkeler enerji krizine sokulacak. Bu da devrim için zemin hazırlayacak... Zamlarla başa çıkamayan ülkeler birliğe gönüllü' olarak katılacak. Katılmazlarsa ülkelerde Rusya yanlısı lobiler kurulacak. Onlar üzerinden tansiyon artırılarak birliğe katılmaları sağlanacak.

İsviçre'nin Davos kentinde, dün Dünya Ekonomik Forumu'nun 2007 yıllık toplantıları start aldı. 5 gün sürecek toplantılarda uluslararası arenada yaşanan ve yaşanabilecek gelişmeler tartışılacak. Ekonomi ve siyaset dünyasının patronlarının katıldığı bu zirvede, bölgeyi ilgilendiren çarpıcı bir rapor sunulacak. Rus uzmanların bu ilginç raporu dün Rus basının manşetlerine taşındı. Komsomolskaya Pravda gazetesinde yayımlanan "Küresel Tehditler" isimli rapora göre, 1991'de yıkılan SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) 2008'de yeniden kurulacak. Rus uzmanlar bunun, SSCB'nin yıkılmasının ardından Amerika'nın ortaya koyduğu dış politikasının bir uzantısı olduğu görüşünde... Ortadoğu'daki Amerikan varlığı, Irak savaşı gibi gelişmelerin başlattığı bölgesel gerginlikler nedeniyle petrol fiyatının iki yıl içinde 3 kat artacağıöngörüsünde bulunan uzmanlar, Rusya'nın bu siyasal gerçekliği doğru şekilde kullanması halinde yavaş yavaş eski SSCB'ye geri döneceğini savundu.

ERMENİSTAN DA BAĞLANACAK
Uzmanlar, 2008'de petrolün varilinin 150 doları bulacağını, bu yükün altından kalkamayacak eski SSCB ülkelerinin de dünyanın en büyük petrol ve doğal gaz üreticilerinden Rusya'ya yakınlaşacağını kaydetti. Uzmanların görüşlerine göre özellikle Ermenistan, Özbekistan ve Gürcistan ilk etapta birliğe yeniden dahil olacak ülkeler arasında yer alıyor. Komsomolskaya Pravda gazetesi ülkede büyük yankı uyandıran bu raporu Avrasya hareketinin fikir babası Aleksandr Dugin'e sordu. Dugin, bu tarz bir modelin oluşmasının çok olası olduğunu "ülkelerin maksimum bağımsız davrandığı bir konfederasyonun" kurulmasının mümkün olduğunu belirtti.

"AB'ye katılanlar yırttı, üç ülke Rus kıskacından kurtulamaz"

1917'deki Ekim Devrimi (Bolşevik İhtilali) ile kurulan SSCB, 1991'de dağıldı. Ardından, eyaletlerden oluşan Rusya Federasyonu kuruldu. SSCB'yi oluşturan 15 devletin 12'si ve Rusya bu kez Bağımsız Devletler Topluluğu'nu kurdu. Özbekistan, Moldova, Litvanya, Letonya, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Rusya ve Estonya eski SSCB'yi oluşturuyordu. AB'ye katılan Letonya, Litvanya ve Estonya Rusya kıskacından 'kurtuldu'. Ancak Rus uzmanların raporuna göre Ermenistan, Gürcistan ve Özbekistan, yeniden kurulması muhtemel SSCB'ye zorunlu girme riskinde...

ARKADASLAR NE DEMEK BU YA, O PIS ULKEDEN YENI KURTULDUK DERKEN TEKRAR KOLONI YAPMAK ISTIOLAR ULKEMIZI; DEDIKLERINE GORE BIZ KURTULAMAZMIS BUNDAN; ZORUNDAYMISIZ!! AKSINI KANITLAMAK GEREK! :evil: BEN BUNA KESINLIKLE KARSIYIM, KIMSE BIZI HICBIRSEYE ZORLAYAMAZ HELE HELE DUNYANIN EN IGRENC MILLETI ILE BIRLIK OLMAYA ASLA!!! (cok sinir oldum yaaaaaa)

Demir Kağan
01-25-2007, 08:13 AM
(cok sinir oldum yaaaaaa)

:lol: :lol: :lol:

Qarshi
01-25-2007, 08:15 AM
Ermenistan...KESİN olur

Özbekistan...ZOR olur

Gürcistan...HİÇ olmaz (O güne kadar zaten kalmazda)

Colpan
01-25-2007, 08:18 AM
Putin bunun için çalışıyor. Biz ise "kaygıyla izliyor" ve "şiddetle kınıyoruz".

borcugin
01-25-2007, 08:19 AM
S.A.

Kazakistan ve Azerbaycan kesinlikle olmaz diye hukum veriyorum. :D:D:D

Selametle.

Kaptan-i Derya
01-25-2007, 08:19 AM
black_cat, öfkeni paylasiyorum ama sende biliyosun Islam Kerimov Rusya yanlisi bi "diktatör", herhalde öyle bisey oldugunda "zorunlu" oldugunu göstererek rusyaya tekrar baglanmayi isteyen o olcak.

Türkiye sadece seyredebilir olanlari, "aktif politika" diye bisey üretemedi, Atatürk'ün taaa bundan 80 yil önce dedigini birak yapmayi ciddiye almadilar ve olacagi buydu...

black_cat
01-25-2007, 08:28 AM
yaaaa, zaten Sovyet devrinde okadar sömürdükleri yetmemis gibi simdi tekrar istiyorlar..Evet maalesef Kerimov Rusya yanlisi , ama Putin ile arasi bozuldugunda da ABD yanlisi kesilir..ama bi yil icinde olacak is degil. Ya buna seyirci kalamayizzz :bawling:

Ozbekistan neden zor olurmus OGUZ? Hicbi yönden gücumuz yokki ülke olarak karsi cikalim, onu bi yana birak ideolojimiz bile yok ugruna bisiler yapabilecegimiz.

AZerbaycan bencede dünyada olmaz, hele TC gibi "abisi" varken:)

black_cat
01-25-2007, 08:30 AM
:lol: :lol: :lol:

gülme yaw demir, ciddiyim ben...sinirden deli oluyorum burda, super hiper oldum yaniii.:eyecrazy:

Kaptan-i Derya
01-25-2007, 08:37 AM
yaaaa, zaten Sovyet devrinde okadar sömürdükleri yetmemis gibi simdi tekrar istiyorlar..Evet maalesef Kerimov Rusya yanlisi , ama Putin ile arasi bozuldugunda da ABD yanlisi kesilir..ama bi yil icinde olacak is degil. Ya buna seyirci kalamayizzz :bawling:

Ozbekistan neden zor olurmus OGUZ? Hicbi yönden gücumuz yokki ülke olarak karsi cikalim, onu bi yana birak ideolojimiz bile yok ugruna bisiler yapabilecegimiz.

AZerbaycan bencede dünyada olmaz, hele TC gibi "abisi" varken:)

Azerbaycan ve Gurcistan Oguz abimin dedigi gibi ZOR olur ama Ermenistan kesin bi kere, Özbekistan'i sende biliyosun gidici malesef :lol: Basta kerimov oldugu sürece biz ancak uzaktan Özbekistana "bye bye" deriz, biliyosun Türkiyeyle arasida bozuk...

black_cat, bu haberin kaynagini verebilirmisin? Umumiy sahifaya'da acsak bu konuyu derim, senin Özbekcen veya Ruscan yada Ingilizcen vardir belki.

Demir Kağan
01-25-2007, 08:39 AM
gülme yaw demir, ciddiyim ben...sinirden deli oluyorum burda, super hiper oldum yaniii.:eyecrazy:

MSN'e gelsene ellaam. :lol:

Yaziyi okudum okudum, hmm falan derken son kismi okuyunca koptum "yaaaaaa". :lol:

black_cat
01-25-2007, 08:45 AM
kaptan-i derya, Dalga gecme lutfen gidici diye, sanki evlilik :S Kerimov evet , buyuk ihtimalle bi yil iicnde ölmezse bunlar basbayagi gerceklesir..Biz derken yurt disindaki ozbeklerden bahsediodum, Turkiye istese bile zaten AB ile mesgul, son dansini yapiyo...:P

Ama eger Kerimov ortadan kalkarsa, veya secim olsa, cok sey degisebilirdi...

borcugin
01-25-2007, 10:15 AM
S.A.

Tarih şoyle kaydetmiştir, bunu Kerimov icin anlayabilirsiniz ya da baskaları icinde.

"Lafla millet olunmaz, milletler layık olduklarını yasarlar asla daha fazlasını yasayamazlar"

Selametle.

black_cat
01-25-2007, 01:19 PM
Ozaman layikler diye bizde havaya bakarak oturalimmi yani? Oh ne gusel gel keyfim gel, siz turkiyede biz avrupada rahatiz yani?? :( Ama annemde onu demisti bu konuda:D

Uzbekistan2010
01-25-2007, 01:20 PM
sovyetler gelince bize akrabamiz Turkiye yardim eder insallah :)

Kaptan-i Derya
01-25-2007, 01:24 PM
sovyetler gelince bize akrabamiz Turkiye yardim eder insallah :)

Turkiye ve abisi Amerika yardim eder, etmeye calisir.

Ama insallah öyle günler görmeyiz....

eflatunn
01-25-2007, 01:52 PM
Sovyetler dağıldığından beri zaten Rusya'nın içinde kalmış en büyük yaradır bu.
çok fazla şaşırmamak gerekir.yarın böyle bir şey olsa kimlerin hemen koşa koşa gideceği de belli zaten.gerçi Kerimov olduğu sürece Özbekistan'ın da başı ağrıyacak gibi ama yine de biz kendi yolumuza bakmalıyız.bir araya gelmek için illa böyle bir tokat yemeye gerek yok.böyle bir kısır döngü olacaksa da özbekistanın olsun Azerbaycanın olsun Kazakistanın olsun... bu birleşmede yer alacağını zannetmiyorum.bırakın onlar ne halt yerlerse yesinler.biz aynen devam.

yiğit ölür şan yürür
dalda su damarda kan yürür
inandığın yolda engel tanıma
it ürür kervan yürür

mustafa06
01-25-2007, 02:21 PM
Türkiyenin AB'si ile ortasyanın sovyetler macerası,

Türkmenlerin yeni yönetimi nasıl shekillenecek göreceğiz ama Petrol ve doğal gaz zengini Türkmenler bağımsızlığın tadını aldılar . sıkı bir birliğe asla katılmazlar.
Azeriler geleceğin yıldızı olmaya aday bir ülkedir, asla katılamayı düshünmez.
Kazaklar ise zenginliğin zirvesine chıkıyor, geleceğin süper ülkesi dahi olabilir., Bu nedenle katılmazlar.
kırgızlar ise biraz özbekleri takip edecektir. eğer özbekler katılırsa , kırgızlar da fazla dayanamaz, katılır.

Özbekistana gelince sorun sadece Kerimov sorunu değildir. Halkının büyük ekseriyetinin kabul etmeyeceği bir birliğe katılması zor ancak, halkın isteyip istemediği mechhul.
Özbekistanda tanığım özbeklerin pek choğunun ''soyuz dönemi chok daha iyiydi'' dediklerini hatırlıyorumda, Bu forumdaki pek chok özbeğin tutumlarınıda gözönüne alınca kerimov katılmayı isterse halkından gerekli desteği kolay bulabilir gibi geliyor.
Türkiyede gechmishte halkın AB'ye desteğinin gechim zorluğu ve sebebi ish bulma kaygısından kaynaklandığı, insanların ekonomik sorunları chözüldükche halktaki AB desteğinin azaldığını görüyoruz. Orta asyalı kardeshlerimizin zaman zaman Türklerin AB macerası ile dalga gechtiklerine de shahit oluyoruz.
Aynı meseleyi (örneğin özbekistan) anlashılan kendileride yashayacaklardır.
onların sovyet birliği Türklerin AB'si gibi olacak.
Özbeklerin bazıları siyasi düshüncelerine uyduğu ichin, bazıları daha iyi bir ekonomik gelecek umudu ile sovyet birliğine evet diyeceklerdir.
Bu duruma hayır diyenler ise, aynı bizim AB'ye karshı chıkıshımız gibi maalesef kimse tarafından duyulmayacak ve iktidar bildiğini yapmaya devam edecektir.

Shimdilik Türkiyenin AB'ye giremeyeceği avrupalılar tarafından engelleneceği ichin kesin gibidir.
Biz ekonomik olarak hızla güchleniyoruz. Belli bir güce ulashtığımızda shashırıpta avrupa bizi isterse belki biz hayır diyeceğiz.
Fakat sovyetlerin olushumunda özbeklerin karshı tarafında hayır diyen yok, aksine almak ichin can atan bir rusya var.

Fazla karamsarlığa da gerek yoktur . Gün doğmadan neler doğar diye bir sözümüz vardır. Bakarsınız korkulan bashkan eceli ile gidiverir.
Bir kach ay önce Türkmenbashının öleceğine kim inanırdı

eflatunn
01-25-2007, 02:24 PM
Fazla karamsarlığa da gerek yoktur . Gün doğmadan neler doğar diye bir sözümüz vardır. Bakarsınız korkulan bashkan eceli ile gidiverir.
Bir kach ay önce Türkmenbashının öleceğine kim inanırdı

şimdi ne diyeyim öyle bir konuştun ki yarın ölse senden şüpheleneceğim mustafa abi :lol:

mustafa06
01-25-2007, 02:27 PM
şimdi ne diyeyim öyle bir konuştun ki yarın ölse senden şüpheleneceğim mustafa abi :lol:
Özbek kardeshlerimizin sıkıntılarını azaltmak ichin chare arıyoruz. :)

Her shey bir tarafa, gechmish yılllara bakarak özbeklerde de etnik milliyetchilik kısa zamanda gelishti ve yerleshti. Resmi dilin özbekche olarak kabulü, yazının latine dönüshtürülmesi bu olushumda katkı sağladı.
Eski ile kıyaslandığında Rus nüfus oldukcha azaldı.
Artık eskiye dönüsh chok kolay olmayacaktır.

itashi
02-04-2007, 12:09 AM
Rusya'nın kendi bir kere artık Sovyet rejimini kabul etmez, kaldı ki diğer ülkeleri zorlasın.

Sovyet Komünizmi sonsuza kadar bitmiştir ve de öksüz kalmıştır, sahibi falan da yoktur. Şimdi geriye bir tek Maocular kaldı işte, onlardan da korunmamıza Allah yardım etsin ne diyeyim.

XIIIV
03-01-2007, 10:10 AM
Sovyetler Geri Gelirse vede Turki Cumhuriyetleri buna Karşı cıkarsa Turk Silahlı Kuvvetleri Major olarak devreye Girer. Turk Silahlı Kuvvetleri ABD ile Kuzey Korede Ortalığı birbirine katmıştı. Ruslar Turki Cumhuriyetlere el Surerse Bu sefer Rusya elindekini de Kaybeder. NATO nun en buyuk 2 Ordusu Turk ve Amerikan ordusu. Bu bile Rusyaya fazla Gelir. Ama dediğim gibi Turki Cumhuriyetlerden bir ışık gormesi lazım. Boşa Lapin gibi Atlamazlar. Ama Rusyaya katılmak isteyenlere de bişey yapabileceklerini zannetmiyorum. Yapsalar Yapsalar devlet başkanlarını devirirler Turki Cumhuriyetlerin Kukla yonetimi koyarlar. Turkiye bunu yapmaya calıştı ama pek beceremedi. Ama bu bi daha beceremiyecek demek değil. Sonuç olarak herşey halkın insiyatifinde biter sanırım.

daturkishulan
03-01-2007, 11:23 AM
şakası bile kötü:evil:

Demir Kağan
03-01-2007, 11:24 AM
- Sovyetler geliyormuş!
+ Geleceği varsa göreceği de var!

:lol:

Kur_Sad
03-01-2007, 04:51 PM
Benim de aklıma Atatürk'ün "geldikleri gibi giderler" sözü geldi...

Ben de inanmıyorum öyle bişeyin olacağına kesinlikle.Sovyetleri ayakta tutan en önemli çimento komunizmdi ama dünyada komunizm iflas etti.Çin bile bugün ekonomide liberal-kapitalist bir politika uyguluyor.Onların komunistliği sadece siyasi ve kültürel...

Türkiye'nin AB'si TÜrkistan'ın Sovyetleri demişler.Tam olarak aynı olmasa da güzel bir benzetme....

80lerde bir NATO raporu çıkarılıyor Türkiye'den gizli.Diyor ki bu rapor : "Önümüzdeki yıllarda Sovyetlerin dağılmasıyla Orta Asyada 5-6 Türki Cumhuriyet kurulacak.Türkiye'nin bu devletlerle ortak hareket etmesi sonucunda dünya yeni bir süper güç kazanacaktır.Bu yüzden Türkiye'nin Orta Asya'yla bağlantısı engellenmelidir"
Bu rapor bir Türk Subayı'nın eline geçiyor yanlışlıkla.Adam bas bas bağırıyor ama kimseye sesini duyuramıyor.Hatta çıkıp TV'lerde anlatıyor bunu ama tabi ancak kırmızı noktalı film gibi gece 12den sonra yayınlanan programlarda...Pek kaale alan da olmuyor yine..Malum hedef AB(!) mazallah bunu duyarsa millet sekte gelebilir o yüce hedefe(!)

Beklenen oluyor ve Sovyetler dağılıyor.Kardeşlerimiz azadlıklarını kazanıyor.Bu aşamada Türkiye Türki Cumhuriyetlerle ilişki için 5 Milyar $ lık bir fon ayırıyor.Bu paranın önemini de şöyle vurgulayabiliriz: Aynı dönemde IMF koca Rusya'ya ekonomisini düzeltmesi için 1.5 Milyar $ lık bir kredi veriyor.Gördüğünüz gibi 3 katından fazla...

Peki bu para hakkı ile kullanılabiliyor mu?Tabii ki hayır!Aynı dönemde pkk terörünün zirve yaptığını görüyoruz.Çünkü Körfez Savaşı'ndan sonra elde edilen silahlar kürtlere dağıtılıyor.pkknın elinde TSK'dan çok daha güçlü silahlar var.93'te bir otobüsten indirilen 33 Mehmetçiğin şehid edilmesi olayı önemli bir göstergedir mesela...

Bir şekilde Türkiye iç meslelerle uğraşmaktan başını kaldırıp bakamıyor oraya.Kaldırdığı anda enseye bir tokat bakıyorsunuz "develüasyon" olmuş...Ha ama akıllı olursanız mr.tayyip gibi bakın nasıl da okşuyorlar sizi...

Tabi bunla sınırlı kalmıyor çabalar.Alparslan Türkeş önderliğinde Türk Dünyası Kurultayı düzenleniyor.Farklı organizasyonlar oluşturuluyor ama yine bir şekilde engelleniyor...

Her neyse günümüze dönelim:
Dünyada tek kutup teorisi çöküyor artık.Bir yandan Çin gümbür gümbür geliyor bir yanda Hindistan.AB ve Japonya, Amerikan güdümünden kurtulup ayrı kutup oluyor gün geçtikçe.Ve Putin bu işlerin peşini bırakacak gibi görünmüyor.Haa şimdi bi bakalım bu kuvvetler nerde kesişiyor?Türkistan'da!...
ABD'nin Afganistan'a girmesi neden sizce?
Ya da AB ile Çin'in ortak uzay projelerine girişmesi...
Peki dünyadaki en önemli iki enerji merkezinden biri nere?
Yine Türkistan!

Yeni dünyanın dengeleri Türkistan'da belirlenecek!Soğuk savaş burada yaşanıyor!turuncu,kadife devrimler...Bakalım daha neler göreceğiz?...

Şimdi düşünenler vardır elbet Türkiye kimin tarafında olacak?
Eski stratejik müttefikimiz(!) ABD mi?
40 yıldır peşinde koştuğumuz AB mi?
Ya da biraz değişiklik yapıp AvRUSYA falan mı düşünsek?

Biz 250-300 yıldır hep sığınacağımız bir çınar arıyoruz.Ama çınarın gölgesinde büyüyemez fidanlar!Biz taraf olmalıyız!
Orası bizim vatanımız!
Oradakiler bizim kardeşlerimiz!
Dünya'ya "nizam" verebilmiş tek milletin evladıyız biz!
Bu hak bizim!Tanrı'nın kırbacı biziz!

Türkistan Türklerinin hamiliğini falan yapmak değil söz ettiğim.Bir atasözümüz der ki "Birlikten kuvvet doğar!".Özbek kökenli bir atasözüdür.Bir olacağız!Olmalıyız!

Başka çıkış yolumuz yok artık.Dünya'ya söyleyecek çok sözü olan bir milletiz!
Yankinin moskofun hamiliğine sığınmayı bırakın biz onlara hamilik yapacak milletiz!
Yahu bunlar değil miydi hakanlarımızın eteklerini öpebilmeyi şeref sayanlar!
Misal ABD tarihinde tazminat ödediği tek devlet Osmanlı'dır!
Hele Fransızlar,Almanlar,Ruslar hele de Çinliler için bu örnekler sayısızdır...

Haydi kardeşler iç çekişmeleri bırakıp Turan'a yürüme vaktidir!
Çok geç olmadan!...

Karayılan
03-01-2007, 05:04 PM
Kiminle yuruyecegiz kardes Turan'a? Turkistan'dakiler ruslari bizden daha cok seviyor. Su forumda anladigim tek sey adamlarin hepsinde bir bati meraki Turkiye'yi begenmemek falan filan... Kiminle yuruyecegiz... Arabistan bayragi koyanlarla mi yoksa ABD bayragi koyanlarla mi? Bak ben de Ozbek bayragi var hangi Ozbekte Turk bayragi var?

Bu forum'a girip bazilarinin yazdiklarini okuyunca yemin ederim icim acidi. Yaziklar olsun dedim ama gun ola hayir ola onlarda anlar elbet.

Scofield
03-01-2007, 05:06 PM
sovyetler ve rus komunizmi ayni adolf hitler-nazi fasizmi kadar sert ve irkcidir.bunu unutmayalim.

Redd-i İlhak
03-01-2007, 05:16 PM
offf offf yine daraldım ya...

sovyetlere birrr
ruslara ikiii :lol:

Mgas
03-01-2007, 05:19 PM
Irkcılık her yerde yahu. Her daim ırkclılarda olmustur. Telas etmeyin hemen sovyetlerin geldigi falan yok :)

Kur_Sad
03-01-2007, 05:24 PM
Kiminle yuruyecegiz kardes Turan'a? Turkistan'dakiler ruslari bizden daha cok seviyor. Su forumda anladigim tek sey adamlarin hepsinde bir bati meraki Turkiye'yi begenmemek falan filan... Kiminle yuruyecegiz... Arabistan bayragi koyanlarla mi yoksa ABD bayragi koyanlarla mi? Bak ben de Ozbek bayragi var hangi Ozbekte Turk bayragi var?

Bu forum'a girip bazilarinin yazdiklarini okuyunca yemin ederim icim acidi. Yaziklar olsun dedim ama gun ola hayir ola onlarda anlar elbet.

Özbek Türkleri bu sitedekilerden ibaret değil...
Biz inancımızı yitirirsek eller ne yapsın...

Karayılan
03-01-2007, 05:37 PM
Ben inancimi yitirmedim. Yanlizca onlar icin uzuluyorum. Anlayabilseler keske

BOZ-OK
03-01-2007, 06:46 PM
Sovyetler Geri Gelirse vede Turki Cumhuriyetleri buna Karşı cıkarsa Turk Silahlı Kuvvetleri Major olarak devreye Girer. Turk Silahlı Kuvvetleri ABD ile Kuzey Korede Ortalığı birbirine katmıştı. Ruslar Turki Cumhuriyetlere el Surerse Bu sefer Rusya elindekini de Kaybeder. NATO nun en buyuk 2 Ordusu Turk ve Amerikan ordusu. Bu bile Rusyaya fazla Gelir. Ama dediğim gibi Turki Cumhuriyetlerden bir ışık gormesi lazım. Boşa Lapin gibi Atlamazlar. Ama Rusyaya katılmak isteyenlere de bişey yapabileceklerini zannetmiyorum. Yapsalar Yapsalar devlet başkanlarını devirirler Turki Cumhuriyetlerin Kukla yonetimi koyarlar. Turkiye bunu yapmaya calıştı ama pek beceremedi. Ama bu bi daha beceremiyecek demek değil. Sonuç olarak herşey halkın insiyatifinde biter sanırım.

Gercekci olalim, Sovyetler geri gelirse tek basina bir b.k yiyemeyiz, gerisi hikayedir... Bu tur harekatlara kiratimiz yetmez ve Turk ordusu Sovyetler birligi (veya Rus) ordusu buyuklugunde ordulara karsi ancak savunma harekati yapma yeterliligindedir... Yapabilecegimiz en buyuk hareket "siddetle kinamak" olur... Aksinin nasil olacagini bana hamasetle degil, teknik olarak aciklayacak bir babayigit varsa buyursun meydana...:cool:

Karayılan
03-01-2007, 06:59 PM
Acikalayim agabey

Turk ordusu'nun harekat duzenlemesi zaten mantiksiz olur. Bu isi her yonden Turki cumhuriyetleri destekleyerek cozebiliriz. Biz onlari simdi savunmazsak baskalari savunmaya kalkacak. Turan sart. Turan olmali yoksa kuresel aglarda yem olmaya mahkumuz.

Ayrica Turk ordusu su anki yetenekleriyle bir sovyet ordusu ile bas edebilecek duzeydedir. Savunma halinde ordumuzu savas disina itebilcek tek bir guc yok. Cunku donanim bakimindan ABD ordusuna es deger ender ordulardan birine sahibiz. Tek bir F-16 filomuz ruslarin Mig filosunu alt edecek yetenekte. Cunku ABD yapimi ucaklar teknik olaral rus yapimi ucaklardan en az 15 yil ustun. Kara kuvvetleri bakimindan ruslarla boy olcusebilecek belki 2 3 ordudan biri bizde. Leopard tanklarina denk ruslarda tank yok. BOnlarin bizden ustun oldugu iki alan var bir Deniz kuvvetleri iki alternatif savunma gucu ve kitle imha silahlari. Kitle imha silahlarinin kullanilma ihtimali cok dusuk ama deniz gucu ve alternatif savunma fuzeleri bizi cok zorlar. Bu yuzden Turk ordusu bu fuzelerden bir an once edinmelidir.

Kur_Sad
03-02-2007, 07:45 PM
Türkiye hala NATO ülkesi...
NATO'nun niye kurulduğunu biliyorsunuzdur heralde?...

Redd-i İlhak
03-02-2007, 08:35 PM
Nato artık Kürsel bir Güç olmalı Avrupa Ordusu olabilir mesela

Kur_Sad
03-02-2007, 08:40 PM
Adı ne olursa olsun bu oluşum sovyetlerin dirilmesine izin vermez diye düşünüyorum...

Aslında bi yandan bakıca batıda yaygın bir görüş var.Batı Uygarlığının soğuk savaşın bitimiyle çöküşe geçtiği!Çünkü soğuk savaş döneminde sürekli tetikte olmak zorundalardı.Ama şimdi yeni bir düşman buldular:İslam Alemi!Bi de piyangodan Çin çıkınca işleri zorlaştı.Bu yüzden bir üçüncü düşman olarak sovyetlerin gelmesi onlara çok ağır gelir...

kipchak
03-02-2007, 09:55 PM
soviets are coming!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAA!!!
TUrkiye governemnt should line up at the US embassy to kiss some some hands there, maybe they will provide an anti-nuclear self-folding umbrella or something..

my goodness, you guys are incredible..

uki
03-06-2007, 09:22 PM
Arkadaslar kalbinizi rahat tutun... boyle bir sey olmaz, hatta 15-20 yil sonra Rusyanin Ozbekistan etkisi altina girdigini goreceksiniz, bir deli forum da oyle demisti de inanmasi cok zor gelmisti dersiniz...

Kalbinizi saglam tutun, Allah kafirin pilanlariyla amel etmez, muminin kalbine bakar ve hadiseleri oyle yonlendirir...

Umitvar olunuz, su istikbal inkilabati icinde en yuksek gur seda Islamin sedasi olacak...

Ozbekistan, Islamin bahadir evladidir!!!

ps: sadece gayretinizi gevsetmeyin...

Demir Kağan
03-07-2007, 02:59 AM
Arkadaslar kalbinizi rahat tutun... boyle bir sey olmaz, hatta 15-20 yil sonra Rusyanin Ozbekistan etkisi altina girdigini goreceksiniz, bir deli forum da oyle demisti de inanmasi cok zor gelmisti dersiniz...

Kalbinizi saglam tutun, Allah kafirin pilanlariyla amel etmez, muminin kalbine bakar ve hadiseleri oyle yonlendirir...

Umitvar olunuz, su istikbal inkilabati icinde en yuksek gur seda Islamin sedasi olacak...

Ozbekistan, Islamin bahadir evladidir!!!

ps: sadece gayretinizi gevsetmeyin...

Devrim mi yapacaksınız uki, hayırdır? Nasıl yani? :shock:

deyrambel
03-07-2007, 03:26 AM
Gercekci olalim, Sovyetler geri gelirse tek basina bir b.k yiyemeyiz, gerisi hikayedir... Bu tur harekatlara kiratimiz yetmez ve Turk ordusu Sovyetler birligi (veya Rus) ordusu buyuklugunde ordulara karsi ancak savunma harekati yapma yeterliligindedir... Yapabilecegimiz en buyuk hareket "siddetle kinamak" olur... Aksinin nasil olacagini bana hamasetle degil, teknik olarak aciklayacak bir babayigit varsa buyursun meydana...:cool:
bak baba bizi arkadan vurmasalar biz moskovay da aliriz
bizi seven bir millet gormedim -hepsi vesatci
rusun altinda yasarlar ama sana gelince aslan kesilirler
artik yeter herkesi kardes ilan etmemiz
cikarlarimiz dusunmemiz lazim
bir turk işcisi kazakistana gitsin ordaki yerli halkla hoş seohbet senli benli olur
ben bunu baku de de yaşadım
ama adamlar anlamiyor bunu
turkler herkesi kendi gibi goruyor
eger bu turk dunyasi bir olsun tek devlet demiyon iman olsun ulku beraberligi olsun bu rusya ayagini atmaz buralara
ama adamlar da bu bilinc yok
dusunmuyor ki 70 yasin da morukca olecegime idealim icin şerefim icin oluyum
150 milyona yakin bagimsiz ulkeler ayni irktan
ama kimsenin umrunda degil
sovyetlerde gelse bilmem ne de gelse bu kafaynan bir sey olmaz
yoksa ruslarin aile yapisi cokmus- cocuk yapmiyorlar nufusun cogu yasli
1. dunya savasinda 1927 nufus sayimina gore turkiye nufusu 13 milyon
rusyanin 1. dunya savasindaki nufusu 100 milyon falan
cogu da rus
osmanli devleti turklerin azinlikta kalmasindan dolayi yikildi
bir arabin umrundami osmanlini yikilmasi? turk devleti diye bakar
turkler ve bize yakin kafkaslilardan baska kimse mucadele etmedi
ama rusya kuzeyde sadece turk dilli milletlerin bozkirlarinin isgal etdi
haritaya bakip aldanmayin oralarda kimse yasamiyor
rus ordusu ovada gider gibi isgal etdi
cunku hala şaman olan bu insanlar o zaman dunyayi 1 .yuzyil saniyorlar
ama biz dunyanin en zor olan yerinde mucadele ederek devlet kurduk
azinlikta oldugumuz bir devleti yonettik
rusya krimi kafkasyayi bozkirlari aldi
ama biz dunyanin gobegini 450 yil boyunca yonettik
bakin amerikaya 3 yil oldu IRAK da adamlar kaçmayi planliyor
ondan dolayi bize yardimci olsunlar bu turk dilli ulkeler bizim karsimizda duracak devlet yoktur
sadece bizi engellemesinler satmasinlar
krim tatar hani giray han viyana kusatmasinda nasil osmanliyi sattiysa onun gibi simdi krim da kalmadi kimse de
tatar hani diyor turkler degerimiz anlasin viyana kusatmasin da ne oldu tatar hani kendi ulusunu yok etti

uki
03-08-2007, 06:06 PM
Devrim mi yapacaksınız uki, hayırdır? Nasıl yani? :shock:

musluman devrim yapmaz, anarsist devrim yapar, musluman adam gibi musluman olup islamiyeti yasar, istikbali degistirmek Allahin(celle celaluhu) isidir...

kudsi hadisi seriftir benim dedigim...

Allah butun olaylari, muminin kalbine gore yonlendirir... kafirin isin icinde zerre kadar yeri yok...

Demir Kağan
03-09-2007, 05:36 AM
musluman devrim yapmaz, anarsist devrim yapar, musluman adam gibi musluman olup islamiyeti yasar, istikbali degistirmek Allahin(celle celaluhu) isidir...

kudsi hadisi seriftir benim dedigim...

Allah butun olaylari, muminin kalbine gore yonlendirir... kafirin isin icinde zerre kadar yeri yok...

Hadi geleceği değiştirmekle mi ilgili yoksa devrim yapmakla mı ilgili? :shock:

Ayrıca yukarıdaki sorduğunuz soruya verdiğim cevaba bir cevap gelmedi.

uki
03-09-2007, 08:18 PM
Hadi geleceği değiştirmekle mi ilgili yoksa devrim yapmakla mı ilgili? :shock:

Ayrıca yukarıdaki sorduğunuz soruya verdiğim cevaba bir cevap gelmedi.

yine tekrarliyorum, musluman devrim yapmaz anarsi cikarmaz, devlette kaos yaratmaz, sen kalbini degistir, Allah (celle celaluhu) gelecegi degistirir...

Kudsi hadisi serif bu!!!!

siz nasilsaniz oyle yonetilirsiniz...,

Son Osmanli
03-26-2007, 04:48 PM
Bence Rusya Federayonu suanda balon. Yani son birkac yildaki petrol fiyatlarinin yukselmesi sayesinde enerjiden para vurdu o kadar. Ama Rusya, USA tarafindan sisirilen bi balon. ABD'nin tek ayakta kalma, sistemini koruma sansi, Dunya uzerindeki 2. bir kutup (guc). ABD kendi tezini(demokrasi, ozgurluk, insan haklari v.s.) gerceklestirmek izin, guzel bi Anti-tez olan Rusya'yi sisiriyor suanda. Bu balon patlarsa, Rusya daha da bolunebilir diyorum ben. Dunya uzerinde sosyalizme inanan pek insan kalmadi zaten, artik.

Karayılan
03-26-2007, 05:22 PM
Bence Rusya Federayonu suanda balon.Katiliyorum. Eski somurgelerini teker teker yitiriyorlar. Gurcistan, Ukrayna, Kirgizistan, Litvanya... arkasi gelecek. Sovyetlerin geri gelme sansi yok. Rusya ayakta kalabilir mi o bile supheli ;) Ordularini da abartilacdak kadar degil. Kizil ordu yok artik...

BOZ-OK
03-26-2007, 06:39 PM
Rusya ayakta kalabilir mi o bile supheli ;) Ordularini da abartilacdak kadar degil. Kizil ordu yok artik...

Ordunun rengini bilmiyorum da, askerlerin bakisi cok sert, adamin kanini donduruyor... Dusmani bayaa caydiriyor...Korktummm... :cool:

kipchak
03-26-2007, 08:00 PM
sovetler geri gelse cok iyi olurdu, ya..
Turkler biraderliki olmayacak zaten, hic olmazsa sovetler ideologici Orta Asyani birlestirebilirdi...

uki
03-26-2007, 09:42 PM
sovetler geri gelse cok iyi olurdu, ya..
Turkler biraderliki olmayacak zaten, hic olmazsa sovetler ideologici Orta Asyani birlestirebilirdi...

Kipchak,

insaallah saka yapmisindir...

ama saka icin de komik degil...

kipchak
03-27-2007, 02:28 AM
Kipchak,

insaallah saka yapmisindir...

ama saka icin de komik degil...

ne sakasi ya... ciddiyim bre..

MUHLIS
03-27-2007, 03:03 AM
gelsin geri, biktim ARTIK! Herhalde 50-100 sene sonra cocuklarimiza "biz yapmadik, mecbur ettiler" diye bileceyiz "niye rusceden baska dili bilmiyoruz, konusmiyoruz" diye sorsalar........
Artik bu arsiz toplum arasinda olmak istemiyorum, ne yapsa yapsin, kima satsa satsin....gidecem, mutlaka, her seyimi satib gedecem, burada hic kime lazim deilim, burasi rus g...unu openler yeri oldu artik. Ne yazik, ne yazik ki Turkistanim bir roya olarak kalacak kalbimde!

silbermond
03-27-2007, 03:04 AM
bagimsizliktan sonra hep sovyetler geri geliyor bize:D

aslinda gelmesine gerek yok bizde sovyetler cok:D

PS: anlayana saka:cool:

kipchak
03-27-2007, 12:50 PM
gelsin geri, biktim ARTIK! Herhalde 50-100 sene sonra cocuklarimiza "biz yapmadik, mecbur ettiler" diye bileceyiz "niye rusceden baska dili bilmiyoruz, konusmiyoruz" diye sorsalar........
Artik bu arsiz toplum arasinda olmak istemiyorum, ne yapsa yapsin, kima satsa satsin, kime s**tirsa s**tirsin.....gidecem, mutlaka, her seyimi satib gedecem, burada hic kime lazim deilim, burasi rus g*tunu openler yeri oldu artik. Ne yazik, ne yazik ki Turkistanim bir roya olarak kalacak kalbimde!

some of your relatives, friends and even your family could be among those people whom you had a privelege to label as you did above....

Karayılan
03-27-2007, 12:57 PM
some of your relatives, friends and even your family could be among those people whom you had a privelege to label as you did above....Did you miss Stalin?

Karayılan
03-27-2007, 01:03 PM
Artik bu arsiz toplum arasinda olmak istemiyorum, ne yapsa yapsin, kima satsa satsin, kime s**tirsa s**tirsin.....gidecem, mutlaka, her seyimi satib gedecem, burada hic kime lazim deilim, burasi rus g*tunu openler yeri oldu artik. Ne yazik, ne yazik ki Turkistanim bir roya olarak kalacak kalbimde!Kapimiz sonuna kadar acik sana. Bir keresinde Ozbegin birine eger zor duruma dusersek bizi ulkenize kabul edermisiniz diye sormustum forumda... Biz kabul ederiz sizi hic suphen olmasin ;)

kipchak
03-27-2007, 01:14 PM
Did you miss Stalin?

yes indeed, in fact if he was here, you would not be even talking:twisted:

Karayılan
03-27-2007, 01:22 PM
yes indeed, in fact if he was here, you would not be even talking:twisted:yea i wouldn't:uups:

Did you miss pan-slavist stuff that he did to ur people?(If u r kipchak ofcourse...)
Cyrimean Tatars are also Kipchak ;)

kipchak
03-27-2007, 01:30 PM
yea i wouldn't:uups:

Did you miss pan-slavist stuff that he did to ur people?(If u r kipchak ofcourse...)
Cyrimean Tatars are also Kipchak ;)

Yeah, like you know anything about his "stuff"... you shold talk buddy..i meant brother..

Karayılan
03-27-2007, 01:58 PM
Yeah, like you know anything about his "stuff"... you shold talk buddy..i meant brother..Say hello to your daddy
i meant father :D

http://www.marxists.org/glossary/people/s/pics/stalin.gif

bacha
03-27-2007, 02:13 PM
Say hello to your daddy

My friend, no need to offend someone.

Stalin is not the only representation of Soviet Union.
Soviet Union was also:
Victory over one of the worst enemies of Humanity, Fascism.
A vast territory from Pacific Ocean to the heart of Europe.
One of two superpowers.
One language, one country.
Relative stability and social security.
Great education.
Truly, truly international spirit within the country. So many different ethnicities used to live in our cities back then.

and so much more.

There were as many negative aspects of the Union, but certainly what we had back then is better than what we have now.

So, unfortunately it is absolutely impossible to have Soviet Union, or anything like that, back.

Karayılan
03-27-2007, 02:17 PM
There were as many negative aspects of the Union, but certainly what we had back then is better than what we have now.
Past is past. Now Russia is not powerful enough to unite their old colonies.

I couldn't talk about Tajikistan but Turkic Counties will be better with Turkic Union ;)

kipchak
03-27-2007, 02:26 PM
Say hello to your daddy

is this how you were raised? truly, you are not a good promotion of turkish upbringing.

FYI - just so you feel a bit smarter - USSR is not about Stalin solely.

bacha
03-27-2007, 02:27 PM
Past is past. Now Russia is not powerful enough to unite their old colonies.

I couldn't talk about Tajikistan but Turkic Counties will be better with Turkic Union ;)
Colonies. :)

Is there any colonial power that has fed its subjects for so long?

Soviet Union, especially by the end of the state, was largely dependant on oil revenues. Oil was extracted from Russian Federation, and the revenues were fairly spread throughout all fifteen republics. Look in what a bad shape we are today without Russian oil revenues, Russian free forestry and metal, technology and so on. Russia used to subsidize us. :P

That`s what kipchak means, that you guys are either misinformed or know very little about what was going on in Soviet Union.

Just one more example. A teacher from far corner of freezing Siberia used to get as much money as a Teacher from sunny, and always cheap Tashkent. Does it tell you something?

Karayılan
03-27-2007, 02:35 PM
Colonies. :)

Is there any colonial power that has fed its subjects for so long?

Soviet Union, especially by the end of the state, was largely dependant on oil revenues. Oil was extracted from Russian Federation, and the revenues were fairly spread throughout all fifteen republics. Look in what a bad shape we are today without Russian oil revenues, Russian free forestry and metal, technology and so on. Russia used to subsidize us. :P

That`s what kipchak means, that you guys are either misinformed or know very little about what was going on in Soviet Union.

Just one more example. A teacher from far corner of freezing Siberia used to get as much money as a Teacher from sunny, and always cheap Tashkent. Does it tell you something?Turkiye can't give it to u.

An example, Russia buys Turkmen gas in very low prize(It is what imperialism means) If Turkmenistan join the Baku-Ceyhan pipeline, they will earn more from their gas. ;) Look at Azerbaycan u will understand what i mean.

Yes u were colonies. If u ask this to an American he will say same word to u ;) Is there any russian in Turkistan before Russian empire and soviets? They also wanted u to forget ur mother tongue(It is asimilation).

Imperializm plus asimilation equal colonization ;)

bacha
03-27-2007, 02:43 PM
Turkiye can't give it to u.

An example, Russia buys Turkmen gas in very low prize(It is what imperialism means) If Turkmenistan join the Baku-Ceyhan pipeline, they will earn more from their gas. ;) Look at Azerbaycan u will understand what i mean.

Yes u were colonies. If u ask this to an American he will say same word to u ;)
Are we talking about present day or past? All my posts are about past, and you bring-up the current issues.

Just for your info, Turkmenistan would love to sell it to someone else yet the pipelines and the `know-how` of Turkmen gas industry belongs to Russia. So for now they are forced to do so.

As of colonies. Again, USSR is an ideological state. Usually in such states not marginal interests of the imperial state, but the ideology plays the major role. For example, Stalin-georgian, Khruchev-ukrainian, Brezhnev-moldavian, Aliev(former head of KGB)-azeri, Shevarnadze(Minister of foreign affairs)-georgian, and so on and so forth. Are there many colonial powers where representatives of the colonies ruled the imperial state?

Of economy, read my previous post. Our elite was communist, we believed in the system and we were always treated fairly. No trace of colonialism could be seen within the state as we all believed in the ideology, much more so the so called `turkic` states. We were against brake-up of the union as well when referendum was conducted by the end of the USSR.

Scofield
03-27-2007, 02:47 PM
bacha sen cok iyi rusca ve ingilizce biliyorsun. cok iyi Turkce de biliyorsun Turkce yazsana :D

bacha
03-27-2007, 02:48 PM
bacha sen cok iyi rusca ve ingilizce biliyorsun. cok iyi Turkce de biliyorsun Turkce yazsana :D
Turkchem o kadara iyi deg`il. Afedersin.

Karayılan
03-27-2007, 03:02 PM
how many mosque are there in whole Turkistan when soviet times?

there were almost 400 mosque only in Kazan city before russians ;)

It is the asimilation. add this imperializm, here it is colonization.

Didn't they bring russians to ur country?
Did they teach ur history to u in school?
Didn't Turkic people talk a common language before russians(Cagatay language)?

Ottomans had also colonies. They gave representation to Crotians, Romens, Serbians, Greeks, Armenians...
Christian states were colonies of Ottoman Empire. Most Turkish people don't accept this but... Empires have colonies, soviets were also an empire.

Did they ask u that u want to join Soviet UNION? No... So, u were colonies ;)

BOZ-OK
03-27-2007, 03:08 PM
As of colonies. Again, USSR is an ideological state. Usually in such states not marginal interests of the imperial state, but the ideology plays the major role.

Right... And too bad, their ideology collapsed.... This is good enough reason for no more USSR... :cool:

bacha
03-27-2007, 03:13 PM
My last response regarding soviet union.
how many mosque are there in whole Turkistan when soviet times?

there were almost 400 mosque only in Kazan city before russians ;)

First of all, as I said before in USSR there were a lot of negative sides as well, and religion is one of them. Yet, even this was done fairly because thousands of Russian Ortodox churches were destroyed as well.

Didn't they bring russians to ur country?
Thanks they did that.
Did they teach ur history to u in school?
They did teach my history. Anything before revolution, Russian or Central Asian was exposed on its negative image, yet the amount of historical discoveries made on my history by Russian historians is immense. In fact, they have recovered our history through their searches.
Didn't Turkic people talk a common language before russians(Cagatay language)?

No they didn`t. Current Uzbekistan was divided into three Khanates and official language in all three of them was Farsi.
Ottomans had also colonies. They gave representation to Crotians, Romens, Serbians, Greeks, Armenians...
Christian states were colonies of Ottoman Empire. Most Turkish people don't accept this but... Empires have colonies, soviets were also an empire.

Ottoman empire was a kingdom. Soviet Union, an ideological state. Ideological states are evolution of kingdoms. It is one step further down. Read history, you will know the differences between these two.
Did they ask u that u want to join Soviet UNION? No... So, u were colonies ;)
They didn`t ask Russians as well. But unlike the Czar, they didn`t claim that we were their colonial subjects, or treated us so.

Karayılan
03-27-2007, 03:23 PM
yes they have teached the history writen by russians to u

wait for soviet's colonial, sosyalist-imperialist and ideolojical( $ was their ideology) union.

kipchak
03-27-2007, 04:30 PM
what is the difference between some americans who believe in their moral superiority and chosenness and some turkiye turks who believe that everything is messed up but their system?...both of those minor groups are stupid at least.

i think i should start smoking, so that i can laugh at some posts here more..:):)

Karayılan
03-27-2007, 04:45 PM
what is the difference between some americans who believe in their moral superiority and chosenness and some turkiye turks who believe that everything is messed up but their system?...both of those minor groups are stupid at least.

i think i should start smoking, so that i can laugh at some posts here more..:):)Did u say hello to ur daddy Russian?!!!

kipchak
03-27-2007, 05:50 PM
Did u say hello to ur daddy Russian?!!!

if you are referring to Stalin - then he is not russian, he is a georgian jew.:):)

now you can start saying that your mladoturk Ataturk baba is better than anyone else...

i can't stop laughing:lol:

Kaptan-i Derya
03-27-2007, 06:25 PM
if you are referring to Stalin - then he is not russian, he is a georgian jew.:):)

now you can start saying that your mladoturk Ataturk baba is better than anyone else...

i can't stop laughing:lol:

Compared to stalin, yes he is way better.

kipchak
03-27-2007, 06:35 PM
Compared to stalin, yes he is way better.

exactly as i said you would say...

KuMuKh
03-27-2007, 07:47 PM
:D

If Turkic speaking people got together ; soviets would indeed make a comeback as " " Nomadic Social Digitism " , Turko - Mongolian style .

:D

uki
03-27-2007, 07:52 PM
Artik bu arsiz toplum arasinda olmak istemiyorum, ne yapsa yapsin, kima satsa satsin....gidecem, mutlaka, her seyimi satib gedecem, burada hic kime lazim deilim, burasi rus g...unu openler yeri oldu artik. Ne yazik, ne yazik ki Turkistanim bir roya olarak kalacak kalbimde!

Bu muhlis ayni muhlis mi bilmem, ama bu arkadas hakkinda fikirlerim pozitifti..., neyse

ruschayi konusmakta ne var, ben ruscha biliyom, imkanim varsa cocuklarima da ogretecem, bir dili bilmekle ne olacak ki???

hatta, 7-8 dil bilecen

rusyaya kafa tutmak bir zaman ruschayi ruslardan daha iyi onusan ozbek kadroyla olacaktir...

bir de nereye gidiyorsun, vatanin kaderi senin kaderindir, vatan isgal altindayken sen git rusca konusmayan ellerde yasa...

yurdunda geber daha iyi...

hep boyle dusunenler yuzunden bu hale geldik zaten...

darilmak yok...

Kaptan-i Derya
03-28-2007, 05:13 AM
umutsuzluga kapilmaya gerek yok, eger umutsuz olsaydik simdiden ABD bayragini cekerdik TR'ninkinin yerine. Cikmadik can'dan ümit kesilmez derler atalarimiz.

Gün olur devran döner, sovyetler bizi degil biz sovyetleri aliriz.

bacha
03-28-2007, 11:12 AM
umutsuzluga kapilmaya gerek yok, eger umutsuz olsaydik simdiden ABD bayragini cekerdik TR'ninkinin yerine. Cikmadik can'dan ümit kesilmez derler atalarimiz.

Gün olur devran döner, sovyetler bizi degil biz sovyetleri aliriz.
ABDnin bayrag`ini shimdi chekmiyorsunuzde...

Tangriberdi
03-28-2007, 06:36 PM
Bacha , eng ozidan rasmiy doiralarimiz oldida Amrikan boyragi yoq.
Hotellarning oldida tikilik turgan boyraklarni qasd etsan ular borcha o'lkalarda bo'laoladi. Emas mi?

Bacha, Kamtarin mo dar pishi doirahoyi rasmi, dirafshi Amriki nadorim. Agar tu dar borai dirafshho ki onho dar pishi mihmonxonaho boshand gap mikuni , bedon ki cunin dirafshho umuman dar hama kishvar hastan.

Umidvoram ki zebani Forsi ro firomush nakardam. Ajdodi man Turkemoni İron hastan va ba man omuxtan. Ammo midonam ohasta ohasta firamush mikunam , chunki dar piromuni man hech kas nis ke man bo u dar Forsi suhbat bekunam.

Bacha en azından resmi binalarınönünde Amerikan bayrağı yok. Otellerin önündeki bayraklardan söz ediyorsan onlar her ülkede olmuyor mu zaten?

bacha
03-28-2007, 07:38 PM
Bacha , eng ozidan rasmiy doiralarimiz oldida Amrikan boyragi yoq.
Hotellarning oldida tikilik turgan boyraklarni qasd etsan ular borcha o'lkalarda bo'laoladi. Emas mi?

Bacha, Kamtarin mo dar pishi doirahoyi rasmi, dirafshi Amriki nadorim. Agar tu dar borai dirafshho ki onho dar pishi mihmonxonaho boshand gap mikuni , bedon ki cunin dirafshho umuman dar hama kishvar hastan.

Umidvoram ki zebani Forsi ro firomush nakardam. Ajdodi man Turkemoni İron hastan va ba man omuxtan. Ammo midonam ohasta ohasta firamush mikunam , chunki dar piromuni man hech kas nis ke man bo u dar Forsi suhbat bekunam.

Bacha en azından resmi binalarınönünde Amerikan bayrağı yok. Otellerin önündeki bayraklardan söz ediyorsan onlar her ülkede olmuyor mu zaten?
Forsi hub harf mizani.
Man vaqteki dar borai dirafshi Amriqo dar Turkiye guftam, bazahoi harbii Amriqoro dar nazar doshtam. On qadare ki ba man ma`lum ast, dar Turkiye yak chand baza(base)hoi buzurgi amriqoi hastand. Digar chiz, Turkiye azoi NATO hast, va har yak qadami harbie ki mezanad, boyad bo Amriko suhbat bikunad, yo ruhsat bigirad. In raftu omad bayni du davlat raftu omadi ba hardu foydanok ast, chunki vaqteki turkiya mehohad ba Ittifoqi Avrupo qabul shavad, Amriko kumak medihad.

P.S. Tu budi ki maro haqorat kardi. Maslahatam, haqorat fikri maro bikun, na maro va padaru modari maro.

Moderatorlara,
Afedersiniz farcha ichin. Adam hich kimle farschami praktik yapamiyorum dedig`ini farscha(tajikche) yazdim.

Tangriberdi
03-29-2007, 04:21 AM
Bozoho... Xudo viron u xirob bekunod ham Amriko ro ham onho ro ki be bozohoi Amriki ro ruhsot midehan.
Zi dasti man chizi nayoyad, u kori hukumathoi mon ast.

Tu gufti: Tu budi ki maro haqorat kardi. Maslahatam, haqorat fikri maro bikun, na maro va padaru modari maro.
Man migim.
Durust u rosti, uzr mixwaham. boya hech kasiro haqorat nakunam dushnom nagiam.

Vali qobul bekun, bozan tu horakat mikuni misli on ki tu dushmoni hamma Turkon hesti. Bo vojahoyi tu man tahriq mishuam. Onchunin vojahoi bad ro nushtam.

Bu farsça yazdığım son şeydi. Özürt dilerim.
Nundan sonra Türkçe ve İngilizce devam edeceğim.

Administrator
04-03-2007, 06:18 AM
black cat sovetler degil ki geri gelen
sivetker gekmesi icin tekrar komunizme gecmek gerek
bunu kim istiyor ?
yani bashligi gorunce konunuda okumadim.

Alibeynikov-AZ
04-04-2007, 06:57 PM
Dostlar birincisi hersheye inanmayin buna inanirsiniz indi ?:D

Ikincisida deyirsinizki ermenistan axi gurcistan va ya azarbaycan dan birisi bele birshey olsa va qatilmasa masalan deyiram ermenistan nece daxil olabilar ? ermenistanin rasiyayla siniri yoxduki ermenistanin quzeyinde Azarbaycan va Gurcustan var.

BOZ-OK
04-07-2007, 09:31 AM
Piisstt, Bacha... Ahmedi Nejat cok kisa boylu, bir de kara-kuru, cirkin bir sey... Iyyy... Igreaaannccc....:cool: