View Full Version : TÜSİAD: İslâm dini öğretilmesin
http://vakit.com.tr/News/Images/0002000120070125214523.jpg
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ilk kadın başkanını seçtiği 37. Genel Kurulu’nda kadın düşmanlığı yaptı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildiği kurulda, İmam Hatip liselerine kız öğrenci alınmasına son verilmesi istendi. İslâm dininin öğretilmemesi talep edildi.
Genel kurul öncesi gazetecilere dağıtılan “Türk Demokrasisinde 130 Yıl” başlıklı raporda; “İmam Hatip liseleri, meslek lisesi olarak ülkenin imam hatip ihtiyacını karşılayacak biçimde yeniden düzenlenmeli, sayıları ülke ihtiyacını karşılayacak düzeye indirilmeli ve bu okullara kız öğrenci alınmasına son verilmelidir” denildi.
“İSLÂM DİNİNİN AŞILANDIĞI BİR DERS OLARAK OKUTULMAKTADIR”
Söz konusu raporda, zorunlu din derslerinin kaldırılması istendi ve “Bu ders, adı ‘din kültürü ve ahlâk öğretimi’ de olsa, İslâm dininin belli bir anlayışının öğretildiği ve aşılandığı bir ders olarak okutulmaktadır. Bu dersin zorunlu olarak okutulması, bir yandan inanç ve din özgürlüğüne aykırıdır, çünkü belli bir din anlayışını zorunlu olarak öğretmeyi ve aşılamayı hedef almaktadır, öte yandan da laiklik ilkesine aykırıdır. Çünkü laik devlet, tüm dini inançlar karşısında eşit mesafede durmak zorundadır” denildi.
SABANCI: BU RAPOR NEYSE, RAPORU DESTEKLİYORUM
TÜSİAD 37. Genel Kurulu’nun ardından TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD üyesi ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı ile görüştük ve kendilerine “İmam Hatip liselerine kız öğrencilerin alınmamasının kadınlara yönelik ayrımcılık olup olmadığını” sorduk.
Güler Sabancı, “Raporda, İmam Hatip liselerine kız öğrencilerin alınmaması isteniyor. Bir kadın olarak bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna sinirlendi. Muhabirimizin ısrarı üzerine, “Bu nasıl soru? Rapor neyse raporu destekliyorum arkadaşım” dedi.
YALÇINDAĞ, KONUŞMAKTAN KAÇINDI
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a da söz konusu raporu sormak istedik. Yalçındağ, sorularımızı genel kurul toplantısının ardından cevaplayacağını söyledi. Muhabirimiz, genel kurul sonrası Arzuhan Doğan Yalçındağ’a yeniden soru sormak istedi. Yalçındağ, “Şu anda toplantıya çıkıyorum. Önümüzde iki yıl var. Daha çok konuşacağız” dedi.
SABANCI DA SALONDAN AYRILDI
TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı ise; İmam Hatip liselerine kız öğrenci alınmamasına ilişkin sorumuza, “13 sayfa konuşma yaptım” dedi. Muhabirimizin, söz konusu raporun kadınlar arasında ayrımcılık yaptığını hatırlatması üzerine salondan ayrıldı.
Tüsiad hakkında kulaktan kulağa duyduğumuz bazı şüpheli duyumları körükleyen ve son haddine ulaştıran bir haber bu...
cok tehlikeli bir işe girişiyorlar... Bunu onlara anlatmalıyız...
Aşağıdaki iletişim araçlarını kullanarak onlara tepkimizi belirtelim...
tusiad@tusiad.org
Tel (0212) 249 54 48 /249 19 29 Faks (0212) 293 37 83
Meşrutiyet cad. No:46 Tepebaşı 34420 - İstanbul
www.tusiad.org
Mirzabek
01-26-2007, 04:10 AM
NE bicim konushma yaw....
Boyle bishereflerden dolayi her taraf pislige doluyor. ishten konushun yoksa yapacaniz bashka bir shey yokmu.
O bisherefi dinleyen adamalar YUUUH.
genco
01-26-2007, 04:11 AM
TUSİAD'ın mantığı: Para bizde, öyleyse bizim dediğimiz olur...
Bu mantıkla hükümetler kurar, hükümetler devirir yıllar yılı...
genco
01-26-2007, 04:56 AM
Sabancı'ya da helal olsun(!)
Bölücü ağzıyla konuşuyor resmen!
..
...
Katilleriyle kol kola...
PKK'ya şiirin görünme derdinde
Korku belası olsa gerek!..
Redd-i İlhak
01-26-2007, 05:24 AM
İslam dinini aşılamıyacaksın da napacaksın anlamadım ya :?
tamam herkes aynı dinden olmak zorunda değil ama din derslerinde anlatılanların da çok amaçlı ve yönlendirici olduğu kanaatinde değilim.
ben en son lisede gördüğüm din dersi bu anlatılanlar gibi değildi acaba değişti mi araştırmak lazım.
benim zamanında din dersi tarih gibiydi tamam sure falan da öğretiliyordu ama anlamadım belki de bu konuşma biraz çarpıtılmış olabilir kanaatimce.
borcugin
01-26-2007, 07:51 AM
Niye kaldırılıyormuş?
S.A.
İsevi Muslumanlık icin tum şer odakları kol kola girmiş... Herkes oyle diyor...
Selametle.
Ahde Vefa
01-26-2007, 09:13 AM
Islam'i kaldirmak isteyenlerin canlari cehenneme.
Ahde Vefa
01-26-2007, 09:18 AM
Mikropta sever.
Bilge_Kagan
01-26-2007, 09:42 AM
Ilginc olan, Din kulturu ve Ahlâk Bilgisi derslerinde bugun bir onemi kalmamis Taoculuk, Konfucyusculuk gibi dinler hakkinda bile bilgi veriliyor. Bunlar daha once dinlemedikleri bir ders hakkinda yorum yapip kaldirilmasi gerektigine nasil hukmedebiliyorlar ?
Neden konuyu isinize geldigi gibi anlatiyorsunuz .
Zorunlu din dersi kaldirilmalidir isteyen girsin okusun istemeyen girmesin .
Ben ve kardesim lisedeyken cok sorunlar yasadik din derslerinde din kulturu diye geciyor adi resmen sunni din dersi simdi soruyorum buradaki sunnilere size sii din dersi verilse hosunuza gidermi ?
Imam hatiplere gelince burada seriat devrimi icin kadro uretiliyor sadece gereken imam sayisi kadar ogrenci yetistirilsin.
Koy enstitulerini yasakladilar bunuda yasaklasinlar hem kiz ogrenci imam olamayacagina gore bu okullara girmemeliler gittikce fanatizme kayiyor ulke TUSIAD bu ulkedeki en vatasever guruptur.
Ilginc olan, Din kulturu ve Ahlâk Bilgisi derslerinde bugun bir onemi kalmamis Taoculuk, Konfucyusculuk gibi dinler hakkinda bile bilgi veriliyor. Bunlar daha once dinlemedikleri bir ders hakkinda yorum yapip kaldirilmasi gerektigine nasil hukmedebiliyorlar ?
Yok ya namaz kilmayan sinifi gecemez diyodu bizim hoca
Bilge_Kagan
01-26-2007, 09:48 AM
TUSIAD bu ulkedeki en vatasever guruptur
Yok artik...
Kisilerin hareketleri devleti ve devletin uygulanmasini istedigi programin aslini ilgilendirmez. O noktada yapilmasi gereken ya devlet eliyle hocaya mudahale edilmesi ya da mudahale edilmesi icin sizin sikayet etmenizdir. Birseyleri degistirmeye bir yerden baslamayip oturdugumuz yerden elestirmek, cozumsuzluge guc kazandirmaktan baska ise yaramaz.
BOZ-OK
01-26-2007, 10:05 AM
S.A.
İsevi Muslumanlık icin tum şer odakları kol kola girmiş... Herkes oyle diyor...
Selametle.
Tam isabet diye buna denir Borcugin... Ben anlamiyorum, "bir kisim cemaatler", devlet elini din islerinden ceksin, diyanet isleri baskanligi kalksin, din isleri ve din egitimi "ozerk" olsun diye ter ter tepinmiyorlarmiydi? Hatta bu forumda bile "bazi arkadaslar" defalarca bu konuda bu yonde fikir beyan etmemisler ve Turkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dine mudahele etmekle suclamiyorlarmiydi? Al iste, TUSIAD-"bir kisim cemaatler" kolkola.... Gozunuz aydin olsun, niye kiziyor "bazi arkadaslar" anlamak mumkun degil...
Yukardaki habere gelince, TUSIAD'in goruslerine kesinlikle katilmamakla birlikte, bazi gerceklerin de bulundugunu kabul etmek durumundayim... Ornegin "imam-hatip" okullarinin adindan da anlasilacagi gibi, ulkenin imam ve hatip ihtiyacini karsilamak uzere acilmis meslek okullari oldugu fakat su andaki durumda amacina hizmet etmedigi, amacina uygun bir sekilde ve bir meslek okulu olarak duzenlenmesi gerektigi katildigim bir gorustur... Zorunlu din derslerinin kaldırılması veya yeniden duzenlenmesi gerektigine cunku mevcut haliyle adı "din kültürü ve ahlâk öğretimi" de olsa, bu dersin İslâm dininin belli bir anlayışının öğretildiği ve aşılandığı bir ders olarak okutulmakta olduguna ve bunun inanc ozgurlugune aykiri olduguna katiliyorum...
Simdiii... Yukardaki haberi yorumlayayim... Irticaci cevre tarafindan vaveyla koparmak amaciyla carpitilmis ve manuple edilmis tipik bir haberdir... Ornek,
BASLIK: ISLAM DINI OGRETILMESIN
GERCEK: Zorunlu din dersleri kaldirilsin, imam hatip okullari amacina uygun bir sekilde duzenlensin, ihtiyac fazlasi olan imam hatip liseleri kapatilsin...vesaire, vesaire...
BASLIK: “İSLÂM DİNİNİN AŞILANDIĞI BİR DERS OLARAK OKUTULMAKTADIR”
GERCEK: Söz konusu raporda, zorunlu din derslerinin kaldırılması istendi ve “Bu ders, adı ‘din kültürü ve ahlâk öğretimi’ de olsa, İslâm dininin belli bir anlayışının öğretildiği ve aşılandığı bir ders olarak okutulmaktadır.
Neyse... Allah, Allah deyip ondan sonrada yalanin, sahtekarligin ve uckagidin feristahini yapmalarina alistik zaten biz "bir takim cevreler"in...
mustafa06
01-26-2007, 10:12 AM
Bir örnek olsun; Sen gechtin mi? :)
Demir Kağan
01-26-2007, 10:16 AM
Ben ve kardesim lisedeyken cok sorunlar yasadik din derslerinde din kulturu diye geciyor adi resmen sunni din dersi simdi soruyorum buradaki sunnilere size sii din dersi verilse hosunuza gidermi ?
Imam hatiplere gelince burada seriat devrimi icin kadro uretiliyor sadece gereken imam sayisi kadar ogrenci yetistirilsin.
Koy enstitulerini yasakladilar bunuda yasaklasinlar hem kiz ogrenci imam olamayacagina gore bu okullara girmemeliler gittikce fanatizme kayiyor ulke TUSIAD bu ulkedeki en vatasever guruptur.
Son cumle haric her seye katiliyorum.
mustafa06
01-26-2007, 10:38 AM
Aklıma meshhur söz geldi ;
DİN BİR AFYONDUR.
İnsanları uyushturur.
o halde uyushmamak ichin ne yapılmalıdır.
Bu ülkede okullardaki zorunlu din bilgisi ve ahlak kültürü dersleri kaldırılmalıdır.
Diyanet işleri bashkanlığı kaldırılmalıdır.
İmam- hatip okulları aslında kaldırılmalıdır(ancak shimdilik choğunu kapatmak yeterli tedbir olur.)
Hac ziyaretleri sınrlanmalı ve sadece hac döneminde değil 12 aya yayılmalıdır.
Kurban kesimi kesinlikle yasaklanmalıdır.
Fitre ve zekat sadece THK verilmesi kaydı ile miktarları en az 5 kat artırılmalı ve enflasyona endeksli olmalıdır.
Camii sayısı azaltılmalıdır, yeni camii insha edilmesi yasaklanmalıdır. Bazı evlerin altına achılan mescidler kesinlikle kapatılmalı, oralara gidenler irticadan yargı önüne chıkarılmalıdır.
Yaz Kuran kursları velisinin iznine bırakılmamalı, yasaklanmalıdır.
18 yashını gechtikten sonra insanlar kendi hür iradesi ile bir din sechmeli islam dıshında bir din(özellikle hristiyanlığı ) secherse o din hakkında papaz okullarında eğitim almasına izin verilmeli ( papaz okullarının sayısı yetersiz kalırsa yenileri achılmalıdır, kapatılan imam hatip okullarının bazıları bu ishe tahsis edilmelidir), islamı sechenler kendi chabası ile dinini öğrenmelidir.
Bakınız ozaman islam dini ne güzel öğrenilir ve bu ülkeye yayılır.!!!
Bunlara uyulduğu takdirde demokrasimiz gelishir, AB 'ye üye oluruz, memlekete hayırlı, hırsızlıktan , soysuzluktan kachan, vatana ihanetten korkan insanlar yetishtiririz.
BU sözlere kulak verilmezse, Kapkachcıdan, gazeteci katiline, devleti soyandan, vatanı satana kadar her türlü insan yetishir ki, bu gün bunları yashamıyormuyuz.
Evet yashıyoruz ama insanlara dinini , imanını Allah korkusunu tam olarak öğrettiğimiz ichin mi yoksa öğretemediğimizden mi?
''Yarım doktor insanı canından, yarım hoca dininden eder'' derler.
Bizdeki ishler her sheyin yarım olmasından kaynaklanıyor.
sevgi ile
aspava
01-26-2007, 10:51 AM
Aklıma meshhur söz geldi ;
Bunlara uyulduğu takdirde demokrasimiz gelishir, AB 'ye üye oluruz, memlekete hayırlı, hırsızlıktan , soysuzluktan kachan, vatana ihanetten korkan insanlar yetishtiririz.
BU sözlere kulak verilmezse, Kapkachcıdan, gazeteci katiline, devleti soyandan, vatanı satana kadar her türlü insan yetishir ki, bu gün bunları yashamıyormuyuz.
sevgi ile
katıldım tamamdır AB üyeliğimiz :D
anlını secdeye vurmayı bilmeyenler konuşuyor artık ...vay halimize yakında ezan sesinide tamamen kaldırır bunlar kilise çanı takarlar her bir mahalleye dinleriz artık DİNK DONK larını...
yazlarıda rahibe okulu açarlar göndeririz çocukarı ne ala...
SON SÖZ SOYSUZ BUNLAR YAWW...
mustafa06
01-26-2007, 11:00 AM
anlını secdeye vurmayı bilmeyenler konuşuyor artık ...vay halimize yakında ezan sesinide tamamen kaldırır bunlar kilise çanı takarlar her bir mahalleye dinleriz artık DİNK DONK larını...
Alnı secdeye gelmemishler, shimdilik kaydı ile ezanı Türkche istiyorlar ya
Ne söylendiğini anlayabilmek ichin, anlayınca namaza gitmek ichin.:)
ya daha sonrası.....
Merak ederim, chan chalınca , onun ne demek istediğini anlamak ichin Türkchesini nereden bulacaklar.
Bashka ne denir ki;
aspava
01-26-2007, 11:06 AM
Merak ederim, chan chalınca , onun ne demek istediğini anlamak ichin Türkchesini nereden bulacaklar.
;
:D tartışmaya açık bir konu bu :D
ben derimki dink =gel donk=git..en son nerede biterse ona uyulur...:cool:
Demir Kağan
01-26-2007, 11:06 AM
katıldım tamamdır AB üyeliğimiz :D
Gavurun zili bile dinden don diye caliyor.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
genco
01-26-2007, 11:11 AM
.
sunni din - sii din
Halbuki ben bu iki ismi mezhep olarak - yani Irak'takiler gibi birbirlerine katliam yapan- İslamı da tek dinimiz olarak biliyordum...
Cahillik ne kötü bir şey...
mustafa06
01-26-2007, 11:12 AM
[QUOTE=Demir Kağan;606500]Gavurun zili bile dinden don diye caliyor..QUOTE]
Sendeki harika bir kulak
nasıl tercüme etmishsin ama ''DİNDEN DÖN'' bizimkilerde dönme chabasında :) :) :)
Birde chanın sesini tercüme edersen
timurlenk
01-26-2007, 11:12 AM
.....................
borcugin
01-26-2007, 11:29 AM
S.A.
Bana yine kızacaksınız ama;
Hıristiyan arkadaşları incitecek derecede Kilise Canlarıyla ilgili sozleriniz hoş değil.
Biliyorum kızacaksınız ama once kızın kabul, sonra Peygamberimizin zımniler ile ilgili acık hadisini Musluman'ın gonul gozuyle okuyun.
Selametle.
mustafa06
01-26-2007, 11:41 AM
S.A.
Hıristiyan arkadaşları incitecek derecede Kilise Canlarıyla ilgili sozleriniz hoş değil.
Biliyorum kızacaksınız ama once kızın kabul, sonra Peygamberimizin zımniler ile ilgili acık hadisini Musluman'ın gonul gozuyle okuyun.
Selametle.
Uyarın ichin teshekkürler, ancak burada Hristiyanların chanı ile ilgili bir sorunumuz yok.
Burada bizim eleshtirdiğimiz islamla ve ezanla uğrashanlarla sorunumuz.
Aynı mantık konu chan olsa idi onun hakkında neler söyleyebilirler.
Hristiyanların İslamla uğrashmasının bir mantığı var ama hristiyan olmadığını söyleyenlerin aynı hristiyan ağzı ile konushmalarına tepkidir. Mesele budur.
Sana kızdığım filan yok, aksine bunu achıklama fırsatını yarattın
aspava
01-26-2007, 11:45 AM
S.A.
Selametle.
yok usta sana kızarmıyız...
kusura bakmasınlar onlar ama ara sırada içimizdekileri dökelim...
wolfie
01-26-2007, 11:53 AM
Din dersleri seçmeli olmalı, ancak doyurucu içerikte olmalıdır. Bu derslerde Kur'an, hadis, ilmihal vb. konular anlatılmalı.
tusiad ın bu ülkenin en vatansever grubu olduğundan emin misin? (Kürtçe seçmeli ders olarak bütün okullarda okutulmalıdır.)
koc yada sabancı yada baskace tusiadcılar,yıllardır memleketi somurmus bu zevatlara sormalı hanginiz evet hanginiz dunya capında bir sirket kurdunuz...
hani bu ulkenin toyotası yada samsungu yada hundaisi??????? alayı yabancıların taseronu,alayı satılmıs ruhsuz kopek bunların....
Suan araba uretemiyorsak devletin ve uluslararası piyasanın yuzundendir cunku satamayacagiz sattirmazlar kendi iç piyasamıza satsak bile zararda oluruz bu işler o kadar kolay degil .Devlet istese hemen araba uretebilecek teknoloji var.
Dısarıdan hep su soyleniyor turkiye ye biz sana senin yapacagından ucuz veriririz arabayı ortalıgı bulandırma .
Yapsa arabnın kralını ruslar yapar uzaya cıkmış jetler tanklar herseyi yapmıs milletin neden lada dışında arabası yok ?
Hersey oyle kolay degil.
Tusiad ın çıkşlarını begeniyorum sadece senin somurme ile ilgili dediklerinede katılıyorum ve vatasever sozumu geri alıyorum fakat bunlarım somurmesine devlet ses cıkarmayıp isbirligi yapıyorsa vay halimize .Devlet halk dusmanı olduktan sonra hicbir zaman duzelemeyiz.
Avrupada devlet halk icin var halkına bakıyor
Turkiye de ise halk devlet icin var devletine bakıyor buradaki devlet mafya gibi birsey vermeden vergi istiyor olmusuz haberimiz yok .
Demir Kağan
01-26-2007, 11:58 AM
[QUOTE=Demir Kağan;606500]Gavurun zili bile dinden don diye caliyor..QUOTE]
Sendeki harika bir kulak
nasıl tercüme etmishsin ama ''DİNDEN DÖN'' bizimkilerde dönme chabasında :) :) :)
Birde chanın sesini tercüme edersen
Abi benim sozum degil bu, beni cok gulduren bir adamin.. Sevki Yilmaz.. :lol: :lol: :lol: :lol:
mustafa06
01-26-2007, 12:02 PM
[QUOTE=mustafa06;606506]
Abi benim sozum degil bu, beni cok gulduren bir adamin.. Sevki Yilmaz.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Yashlanıyoruz anlashılan, hatırladım bende duymushtum ondan :)
Demir Kağan
01-26-2007, 12:04 PM
[QUOTE=Demir Kağan;606584]
Yashlanıyoruz anlashılan, hatırladım bende duymushtum ondan :)
Sevki Yilmaz incileri diye baslik acacagim. :lol:
Din dersleri seçmeli olmalı, ancak doyurucu içerikte olmalıdır. Bu derslerde Kur'an, hadis, ilmihal vb. konular anlatılmalı.
tusiad ın bu ülkenin en vatansever grubu olduğundan emin misin? (Kürtçe seçmeli ders olarak bütün okullarda okutulmalıdır.)
Katiliyorum secmeli olmalı ve isteyen istedigi gibi tam din egitim almalı ne idugu belirsiz kuran kursu yerine devet elinden din egitimi olmalı .
Kutce egitime karşıyım cunku o zaman ulke bolunur .Avrupada bazı ulkeler bile kendi dilleri dısındaki dillerin okullarda tenefuslerde bile konusulmasını yasaklamıken buna izin verilemez.
Tusiad icin sozumu geri alıyorum cunku yanlısları dogrularıdan cok .
borcugin
01-26-2007, 12:11 PM
Avrupada bazı ulkeler bile kendi dilleri dısındaki dillerin okullarda tenefuslerde bile konusulmasını yasaklamıken
S.A.
Kutlarım METE. Ders aralarındaki teneffuslerde, okulun kantininde, bahcesinde dahi Turkce konusmayı yasaklayan ALMANYA'dır arkadaşlar. Hani bazılarının UYGAR ama benim BARBAR gorduğum sıradan bir AVRUPA ulkesi. Acilan davalar ise AVRUPA İNSAN (TERORİST) HAKLARI MAHKEMESİNDEN geri dondu. Dikkat edin bu yasak yalnızca TURKcE icin!
Selametle.
mustafa06
01-26-2007, 12:38 PM
Bizim sıkıntılarımız burada yatıyor.
Dısh güchler farklı farklı konularda Türkiyeye fikir ihrach ediyorlar.
Bir taraftan Türklüğümüzü milliyetchiliğimizi eleshtiriyorlar, bunun zararlarını!! anlatıyorlar.
Bashka bir koldan saldırı, İslamın bu ülkeye neler kaybettirdiğini!!! kendilerine göre örneklerle anlatıyorlar. islamı terkedin demiyorlar ama (chağdash !!! islam)ılımlı islam, Türkche ezan benzeri kulağa hosh gelen söylemlerle islamdan uzaklashtırmaya chalıshıyorlar.
Anadilde eğitim, Azınlık hakları gibi chok masumane !!! ve demokratik !!! bir talep ile ülkedeki milli birliği ve dil birliğini bozmaya chalıshıyorlar
VS, VS.
Akıl verenler ,Kendi ülkelerinde bu konularda bir adım bile atmadıkları görüldüğü halde, ısrarla bizden adımlar bekliyorlar.
Dısh güchlerin isteklerinin hepsi anlashılabilir , chünkü amachları bizi parchalamak ve yok etmektir.
Bu gercheklere rağmen;
Ülkemize ihrach edilen bu düshüncelerin her birisi toplumun farklı kesimlerinde kendince destekte buluyorsa. Her konuda karshı chıkanlar ve destek verenler olarak toplumumuz parcha parcha oluyorsa, oynanan oyunun hala farkına varamayıp,
onların Türkiye temsilcisi gibi avrupanın ihrach ettiği sözde reformlarda ısrar ediyorsak akla iki soru geliyor.
ya Aziz Nesin dediği gibiyiz, ya da satılmısh olmalıyız.
sevgi ile
aspava_55
01-26-2007, 12:56 PM
Tusiada karsılık musiad varya belki ondan dolayı böyle bir bildiri duzenlenmistir.
Fazla uzun yazmaya gerek yok onlar aydın kesimden olurlar kendileri en son hangi kayıga binecekleri ise olduklerinde akıllarına gelir ama is isten gecmistir.
Zaten bu ulkede sadece dini ogrenme ama misyonerlerede dokunma iste o zaman sana kimse bisey yapmaz.
timurlenk
01-26-2007, 01:02 PM
............................
Scofield
01-26-2007, 04:25 PM
S.A.
Selametle.birak hoca alistik artik... bunlar boyle geliiiiir boyle gidecek
Demir Kağan
01-27-2007, 02:50 AM
Tusiada karsılık musiad varya belki ondan dolayı böyle bir bildiri duzenlenmistir.
Onlar isim değiştirse nasıl olur?
Müsiad -> Asiad (Arap Sever İş Adamları Derneği)
Scofield
01-27-2007, 04:12 AM
vay beeeeeeeeee TUSIAD ne guzel demis!!! Helal olsun TUSIAD'a
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.