PDA

View Full Version : Din inanc Turban krizini cozmek icin yol haritasi

Scofield
01-29-2007, 08:49 AM
Simdi ciddi sekilde yazalim olgunca.

1-Turban Yasagi kalksin
a: Turbanli insanlari baska insanlar yadirgamasin
b: Devlet makamlarina girip islerini yapabilsinler

2-Inancina cok bagli Musluman erkekler Sakallari ile calisabilsinler.

ve devam ediyoruz:

3-Hristiyan aleminin inancli insanlari Hristiyanliga bagli giyimleri ve dinsel simgeleri serbest olsun:

a: Hristiyanlar, haclari ve giyimleri ile sokakta sagda solda yadirganmasin
b: Devlet makamlarina onlarda dinsel sembolleri ile girebilsin calisabilsin

4-Yahudiler de inanclarinin gerektirdigi gibi giyinsinler; serbest olsun
a: Dinleri geregi Tzitzis, Kippah gibi Musevi giyimlerini giysinler caddede sokakta yadirganmasinlar
b: Dinsel giyinimleri ile devlet makamlarina girebilsinler calisabilsinler yasak olmasin. Erkekler Rabbi seklinde olabilsin sakal birakabilsinler ve tallit, kippah tzitzis giyebilsinler

----------------------------------------------

Gorusunuse gore bircok insan (forumdan da) Turban Yasagi kalksin diyor:
1-Yasak kalksin
2-Devlet makamlarina girebilsinler
3-Bu bir Dinsel ozgurluktur herkes inanci geregi istedigi gibi giyinsin

Diyorsunuz, diyorlar diyoruz... Haksiz miyim?

Hadi o zaman butun dinler ve inanclarin giyim tarzi ve inancsal sembollerini serbest yapalim. Kimse kimseyi yadirgamasin hosgoruyu kaybetmesin.

--------------------------------------------

Musluman giyimi ornegi:
BAYAN:
http://www.thenewanatolian.com/resimler/buyuk/turban16.jpg
ERKEK:
http://vienna.usembassy.gov/en/images/embassy/pics/arafat4.jpg

Hristiyan Ornegi:
Erkek
http://archives.cnn.com/2000/US/06/18/catholic.priest/link.hendrickson.jpg
BAYAN:
http://www.sinema.com/pic/filmler/m/magdalene_sisters2_150.jpg

Yahudi Ornegi:
Erkek:
http://www.indcjournal.com/archives/Rabbi.jpg
Bayan:
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/519005/2/istockphoto_519005_jewish_woman_celebrates_passove r.jpg

EK OLARAK:

Dusunce konusunda kendini hur hisseden inancli da olsa inancinin gerektirdigi gibi giyinmeyen birkac insan ornegi:

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39904000/jpg/_39904499_miniskirt203ap.jpg
http://www.asos.com/images/inv/E/7/31/78675/Brown/image1l.jpg
http://www.colombiansweethearts.com/htmleditor/images/beautiful%20girl%202_1.jpg
http://journal.bitshaker.com/files/avni.jpg

gurkan
01-29-2007, 08:55 AM
Tamam...

Giyinmek İstiyorsa giyenebilsin İnancına göre.

Bunu Hristiyanlık ve Musevilik içinde istemiyorsam da namerdim.

yavuz
01-29-2007, 08:56 AM
Yapmadığımız kabahat bunları bunca zaman... :rolleyes:

Scofield
01-29-2007, 09:02 AM
bu vesile ile hem bati ulkelerine hem de dogu ulkelerine bir ders vermis olurduk eger gercek olaydi

BOZ-OK
01-29-2007, 09:23 AM
Ben ille de mini etek ve dekolte kiyafet de bu listeye dahil olsun derim... Inanc ozgurlugu kapsamina bu da girer... Hatta olmusken tam olsun arkadas, hatta gaylar da diledikleri gibi giyinsinler, onlar da bu toplumun bir uyesi ve demokratik haklari var... Demokratik Turkiye'de toplumun her rengi yer bulsun, fistiki yesil de dahil...Boylece Avrupaya hazir demokrasi dersi vermisken tam vermis oluruz...:cool:

Scofield
01-29-2007, 09:26 AM
hemen ekliyorum...

HYML
01-29-2007, 09:39 AM
Ben ille de mini etek ve dekolte kiyafet de bu listeye dahil olsun derim... Inanc ozgurlugu kapsamina bu da girer... Hatta olmusken tam olsun arkadas, hatta gaylar da diledikleri gibi giyinsinler, onlar da bu toplumun bir uyesi ve demokratik haklari var... Demokratik Turkiye'de toplumun her rengi yer bulsun, fistiki yesil de dahil...Boylece Avrupaya hazir demokrasi dersi vermisken tam vermis oluruz...:cool:

Demokrasi, insan hakları ve inanç özgürlüğü dağıtımında tercihlerin kayda değer doğrusu.

Taraftarlarını marjinal ama ses getiren kesimden seçmen çok akıllıca.

EGETÜRK
01-29-2007, 09:44 AM
Yapmadığımız kabahat bunları bunca zaman... :rolleyes:Hoca Laiklik Ne oldu???

BOZ-OK
01-29-2007, 09:50 AM
Demokrasi, insan hakları ve inanç özgürlüğü dağıtımında tercihlerin kayda değer doğrusu.

Taraftarlarını marjinal ama ses getiren kesimden seçmen çok akıllıca.

Biz burada "demokratik haklar" ve "inanc ozgurlugu"nden bahsediyoruz, ciddi bir konu yani... Hemen su koyvermeye baslamayin... Ozgurlukse tam ozgurluk, herkese, her fikir ve inanca ozgurluk... :cool: Hic bagirip cagirmayin, herkesin haklarina riayet edeceksiniz, demokrasi, inanc ozgurlugu ve esitlik istemiyormuydunuz? Alin size demokrasi, inanc ozgurlugu ve esitlik, hem de en halisinden... Haa, eger yok arkadas, biz sadece Turbana ve Islami simgelere ozgurluk istiyoruz, digerlerine ozgurluk mozgurluk yok diyorsaniz, cikin acik acik soyleyin bunu da, bir daha demokratik haklar konusunda agzinizi actiginizda agzinizin payini alin... Kivirtma bitmistir artik arkadas, tam demokrasiden bahsediyoruz burada, boru degil...:cool:

gurkan
01-29-2007, 10:00 AM

Su koyverdin. Bırak çıplaklık konusunda gaylık konusunda farkımız olsun.

Bunların inançla bağlantısını kuramadım.

Sapı samana karıştırdın.

KaskırJürek
01-29-2007, 10:04 AM
Biz en iyisi Börk giyelim atalarımız gibi :cool:

HYML
01-29-2007, 10:04 AM
Hemen su koyvermeye baslamayin...

Yukarıdaki sözlerine karşılık sadece su koyvermek olmaz ayrıca sifonuda çekmek lazım... Eee anca. Anladın sen onu...

BOZ-OK
01-29-2007, 10:05 AM
Su koyverdin. Bırak çıplaklık konusunda gaylık konusunda farkımız olsun.

Bunların inançla bağlantısını kuramadım.

Sapı samana karıştırdın.

Ne alaksi var su koyvermekle Gurkan, tam demokrasi iste, mis gibin, halis muhlis, istediginiz bu degil mi?... O soylediklerinin de inancla baglantisini kurmak istiyorsan ilgililerine soralim istersen, bak bakalim senin "bir farkimiz olsun" gorusune katiliyorlar mi, katilmiyorlar mi? Bana pek katilirlarmis gibi gelmiyor da....:rolleyes:

BOZ-OK
01-29-2007, 10:06 AM
Biz en iyisi Börk giyelim atalarımız gibi :cool:

Unutmusum kardesim, kusura kalma, bork de giyilebilsin...Cocuklar seker de yiyebilsinler... :cool:

BOZ-OK
01-29-2007, 10:08 AM
Yukarıdaki sözlerine karşılık sadece su koyvermek olmaz ayrıca sifonuda çekmek lazım... Eee anca. Anladın sen onu...

Ne oldu, "demokrasi ve inanc ozgurlugu"nun herkes icin gecerli olmasi fikri pek hosunuza gitmedi galiba? :rolleyes:

HYML
01-29-2007, 10:25 AM
Ne oldu, "demokrasi ve inanc ozgurlugu"nun herkes icin gecerli olmasi fikri pek hosunuza gitmedi galiba? :rolleyes:

Kim kiminle hasbihal ediyorsa onun dertlerini ortaya koyarmış...

Ben mini etekli dekolte aşıklarının ve de gaylerin bu durumdan muzdarip olduklarını bilmiyordum. Ama öğrendim ki onlarında savunucuları var!

BOZ-OK
01-29-2007, 10:30 AM
Kim kiminle hasbihal ediyorsa onun dertlerini ortaya koyarmış...

Ben mini etekli dekolte aşıklarının ve de gaylerin bu durumdan muzdarip olduklarını bilmiyordum. Ama öğrendim ki onlarında savunucuları var!

Bakiyorum takke dusup kel gorununce, yani aslinda hic inanmadiginiz "demokratik haklar ve inanc ozgurlugu" argumaniniz elinizden alininca kisisel saldirilara basliyorsunuz? :rolleyes:

Su anda ne kadar komik bir duruma dusmus oldugunuzun farkindamisiniz bilmem, ozgurlukler konusundaki samimiyetiniz yerlerde surunuyor da... :lol:

gurkan
01-29-2007, 10:38 AM
Bakiyorum takke dusup kel gorununce, yani aslinda hic inanmadiginiz "demokratik haklar ve inanc ozgurlugu" argumaniniz elinizden alinca kisisel saldirilara basliyorsunuz? :rolleyes:

Su anda ne kadar komik bir duruma dusmus oldugunuzun farkindamisiniz bilmem...:lol:

Yahu Allah'tan korkmaz Kuldan arlanmaz Adam.

Gaylık ve Çıplaklık ne zamandan beri inanç Oldu.

Sen buna cevab ver. Ben demokrasiye inanmam.

Demokrasiler zıt kutupları çatıştırıp;

Güçlü dış güçlerin müdahalelerine kapı açar.

aspava_55
01-29-2007, 10:57 AM
Elhamdulillah müslümanım diyoruz(müslümanlar)peki bunun gereklerini tam olarak biliyor ve uyguluyormuyuz.Bunları bilmek yetmez uygulamak önemli işte onu tam olarak uygulamak isteyenler ise hep dışlanıyor nedense,en vahimide öyle konularla din karıştırılıyorki sonuçlarının nereye gittiğini hesap dahi edemezler.

Dini siyasete alet edenlere yazıklar olsun,dini için insanları horgörenlerede

Sevgiler

METE
01-29-2007, 11:30 AM

Sadece Inanc degil ozgurluk denir buna ciplak zaten calisilmaz bu ayri birsey arkadasin dedigi dekolte :D
Demokrasiye inanmadiginizi zaten biliyoruz o yuzden seriate hayır :D

Mgas
01-29-2007, 11:32 AM
Dinleri icin giyenlere saygı gosteriyoruz istedikleri gibi, ancak kısa etek olmaz o abes kaçıyor fazla seksapel ve dini hiçbir yanı yok.

METE
01-29-2007, 11:36 AM
Benim gercek gorusumu sorarsaniz ne dini kiyafet nede dekoltenin gayin devlet dairesinde isi olamaz devlet laikse laik gibi kadrosu olmali ve devlete yakisir ciddiyet icinde olunmali kadrosu .
Sirf bizim icin demiyorum avrupada yasasam dini kiyafetli bir hristiyan devlet gorevlisi gorsem rahatsiz tedirgin olurum ayrimcilik yapar diye .
Israil deki gericileri goruyorum tvde polis asker kiyafeti icinde dini sac kesimleri sakallar hic hos degil .
Din kul ila Allah arasindadir eger resmi daireye girmeniz engelleniyorsa onun sucu size ait degildir o yuzden polemige gerek yok

METE
01-29-2007, 11:40 AM
Dinleri icin giyenlere saygı gosteriyoruz istedikleri gibi, ancak kısa etek olmaz o abes kaçıyor fazla seksapel ve dini hiçbir yanı yok.

Dindar olmayan dindar olana goremi hayatini yasamali ?

Mgas
01-29-2007, 11:53 AM
Dindar olmayan dindar olana goremi hayatini yasamali ?

Ben dini bir sebep yazmadım. Abes kaçar seksapel'dir dedim. Bunun din ile alakası ne ? Gunahtır olnlar giyilmez falan demedim.

afsharkizi
01-29-2007, 12:01 PM
tskler burda dinsel her türlü kiyafet giymekte özgürsündür... ne kadar güzel bir sey.

yavuz
01-29-2007, 12:02 PM
Hoca Laiklik Ne oldu???

Tartışma ta nerelerden nerelere geldi, sen uyuyorsun vallahi. Bu sorunun muhattapları, ben foruma dahil olmadan çok önceleri çoluk-çocuğa karıştılar. O soruyu sorması gerekenler de. Senin laikliğin annenin başınadki örtüyü, devlet dairesine girerken çıkaracaksa... Annen ile aranda hallet bu meseleyi. Başkasının annesi seni ilgilendirmez!

gurkan
01-29-2007, 12:03 PM
Sadece Inanc degil ozgurluk denir buna ciplak zaten calisilmaz bu ayri birsey arkadasin dedigi dekolte :D
Demokrasiye inanmadiginizi zaten biliyoruz o yuzden seriate hayır :D

Mete Demokrasi'nin de bir şeriattir ?

Benim tek Şeriatım var o da İslam :lol:

Ben İslam'a inanırım. Onun Doğruluğuna inanırım.Teslim olurum. Onun üstüne hiçbir şey koymam. Her değer onun altındadır.

Obürlerinde varsa doğru alırım. Yanlışını da istemem.

Beni bilmeyen burada yok zati. Beni herkes böyle kabul etti.:)

Kal selametle...

Mete Aslında iyi adamım ama İslam'ı yönümü sevmeyen var işte.

Sevene de selam olsun sevmeyene de...

Mgas
01-29-2007, 12:07 PM
Arkadaslar "Laiklik" kelimesini kullanacaklar lutfen anlamını ve ıslevini iyi ogrensiler ve rica ediyorum "onun,bunun uyguladıgı yada anlattıgı sekilde" degil, sozlukten anlamına bakarak akabinde kendi kafanıza gore uyarlayarak.

METE
01-29-2007, 12:07 PM
Ben dini bir sebep yazmadım. Abes kaçar seksapel'dir dedim. Bunun din ile alakası ne ? Gunahtır olnlar giyilmez falan demedim.

Dinleri icin giyinenlere saygi duyuyoruz dedinya buda bir inanctir kendine gore boyle yasamanin giyinmemin yanlis olmadigi inanci . illa bir dine inanmak gerekmez saygi duyulmasi icin inanmayanada saygi duyulmali yeterki sana sen niye turbanlisin demesin yada sen ona diyememelisin niye boyle giyiniyorsun abest diye bilmem anlatabildimmi ?
Sanmiyorumki serbest olunca millet minileri cekicek hemen devlet dairelerinde benim calistigim gazetede 500 kisi var yarisi bayandir ve kiyafet zorunlulugu yok 4 yildir daha minili goremedim fakat byle seyler soylenince bazi ozgurlukten bahseden arkadaslar yan ciziyor hemen ;)

afsharkizi
01-29-2007, 12:08 PM
aslinda güzellik islamda. onu gercek yasayan her insan huzurlu olur.. anne annem gercek cok inancliydi, ve ölüm aninda hic zorlanmamis... bir tek dedeme bir gün önce sanki üstüme kara bir bulut düstü demis

Scofield
01-29-2007, 12:11 PM
Din veya Laiklik veya Seriat'i burada tartismayalim. Olaya birazdaha sosyal bakalim. Giyim kusam kultur ve inanc = halk icerisinde baris ve diyalog.

Basbakan olsam AB'ye harcayacagim butceyi bu amac icin harcardim. Topraklarimizda huzur icin harcardim

Mgas
01-29-2007, 12:15 PM
Dinleri icin giyinenlere saygi duyuyoruz dedinya buda bir inanctir kendine gore boyle yasamanin giyinmemin yanlis olmadigi inanci . illa bir dine inanmak gerekmez saygi duyulmasi icin inanmayanada saygi duyulmali yeterki sana sen niye turbanlisin demesin yada sen ona diyememelisin niye boyle giyiniyorsun abest diye bilmem anlatabildimmi ?
Sanmiyorumki serbest olunca millet minileri cekicek hemen devlet dairelerinde benim calistigim gazetede 500 kisi var yarisi bayandir ve kiyafet zorunlulugu yok 4 yildir daha minili goremedim fakat byle seyler soylenince bazi ozgurlukten bahseden arkadaslar yan ciziyor hemen ;)

Arkadasım ona gore degerlendirilmez ki bu. Ben demiyorum ki her dusunceye saygı duyalım. Satan larda kendi caplarında inancları,dusunceleri var onlara saygı duymuyorum. Evet dusunce ozgurlugu ancak zarar vermeyen cinsinden. Simdi diyebilirsin kısa etegin zararı ne ? Fazlada acık yazmıyacagım sadece ustun koru geciyorum "is disiplinini bozar". Ancak turban bozmaz yada Tzitzis, Kippah...vb bozmaz. Bozmadıgı icin onlara devlet dairesinde saygı duyarım ancak disiplini bozdugu icin kısa etekli sekilde devlet dairesinde calısma sekline karsı cıkarım.

METE

Ben İslam'a inanırım. Onun Doğruluğuna inanırım.Teslim olurum. Onun üstüne hiçbir şey koymam. Her değer onun altındadır.
Kal selametle...
Mete Aslında iyi adamım ama İslam'ı yönümü sevmeyen var işte.
Sevene de selam olsun sevmeyene de...

Cuneyt Arkin gibisin Maasallah :cool: Kim tutar seni
Uzak tutma arayi seyrek giriyorsun foruma karsit gorus lazim bana tartismasiz forumun tadi yok :D

yavuz
Bir takım İslami kimliklerin altına saklanan arkadaşlar, neden hep İslam'a saldırıyorlar?

İnançlarını savunmak için küfür etmiş olanlar! Sözüm size...

İnancınız İslam'ın gerektirdiğini yapmayın mı diyor size?

Yoksa inancınızı tam olarak bilmiyor musunuz?

Ya da inancınız hakikaten İslam'ın içinde değil mi, bilemiyorum.

Ben genelleme yapmak da istemediğimden arkasına sakladığınız kurumları sözün içine hiç katmadan bu sefer hakikaten inancınızı sorgulamak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü sizleri bizim inancımızı sorgulamadan infaza kalkanları destekler vaziyette gördüm.

Ya adam gibi çıkıp, neyin nesi olduğunuzu söyleyin. "Ben" deyin; "aslında Müslüman filan değilim." Ya da "Dinimi bana öğretmediler, düşmanı oldum." deyin. Sonra bu diyeceğinizi deyin.

Ama önce lütfen kim olduğunuzu, neden kendinizi İslam'a saldırmak zorunda hissettiğinizi adam gibi söyleyin...

Mgas
01-29-2007, 12:21 PM
Müslüman, Hristiyan, Yahudi birbirini tutabilir. Ama bir Şaman için bu geçerli değildir, çünkü o bu üç dininde düşmanıdır. Diğerleri birbirinin peygamberlerini tanır ama Şamanların nebîsi yoktur.

Tapınak hakkımız yok, nüfus cüzdanımızda dinimiz gözümüze soka soka İSLAM yazar... Bu mu demokrasi!?

Degistiremiyor musunuz o ibareyi "Saman" diye.

METE
01-29-2007, 12:24 PM
Ya adam gibi çıkıp, neyin nesi olduğunuzu söyleyin. "Ben" deyin; "aslında Müslüman filan değilim." Ya da "Dinimi bana öğretmediler, düşmanı oldum." deyin. Sonra bu diyeceğinizi deyin.

Ama önce lütfen kim olduğunuzu, neden kendinizi İslam'a saldırmak zorunda hissettiğinizi adam gibi söyleyin...

1-Ben inanmiyorum hicbir dine sadece Allah a inaniyorum o bilir kimin ne oldugunu her halti yiyipte namaz kilip hacca gidenleride biliyor .
2-Dinini bilmeyen rahat yasamaya alismis bir cok insan var onlar inananlara gore yasamak zorunda degiller .
3-Dindar olanlar tarih boyunca bircok savas yapip oluk oluk kan akitmislar Hristiyan Musluman dinsizden korkma fanatik dindardan korkfetva verip adam oldurtenden kork .
4-Ben bu ulkede yasiyorsam bazi kesimler kendi inandiklari gibi bir yasam tarzi sistem getirmeye calisiyorlarsa ve bu getirmek istedikleri benim ozgurlugumu kisitliyorsa karsi oldugum yerleri soylemek hakkimdir .
5-Seriate karsi olmak icin musluman olmakmi lazim illa ?
6-Ben Ataturk cuyum Turkcu ulasalci ve demokratim inancim kimseyi ilgilendirmez sana mani olmadigim surece .

yavuz
01-29-2007, 12:25 PM
18 dolunca Manisa'da gittim, ilgilenmediler... Bir daha da gitmedim o yüzden değiştirmeye.

Bilgi de alamadım, n'asıl olacak diye, mahkeme mi açacağım yoksa ne yapacağım? Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsun.

Dava aç dava... Hem belki ünlü olursun da bu konuda rahatsız olan başkaları varsa, onlar için de ön ayak olursun. ;)

Mgas
01-29-2007, 12:30 PM
18 dolunca Manisa'da gittim, ilgilenmediler... Bir daha da gitmedim o yüzden değiştirmeye.

Bilgi de alamadım, n'asıl olacak diye, mahkeme mi açacağım yoksa ne yapacağım? Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsun.

Bir avukata basvurmanı oneriyorum cunku isim degistirmek vb islemler icin mahkemeye basvurmanız gerek.

nurhak
01-29-2007, 12:31 PM
Arkadaslar bu kacıncı türban veya laiklik yok antilaiklik tartısması,yapmayın bu ülkenin daha önemli gündemini hep bu konu baslıklarına baglıyarak etrafımızda olup bitenden bi haber olmıyalım,Dinimiz,dilimiz,topraklarımız tehdit altında,uyanın,uyanın,ne olur uyanın.Havanda su döğmek yerine ülke gerceklerine biraz ilgi gösterin,bu toprakları birileri parcalamak adına oyun üstüne oyun tezgahlıyor,bu ülkenin degerlerini yok ediyor,erezyona ugratıyor,unutturmaya calısıyor,kardes kavgaları düzenliyor,tahriklere kapılmayın.

Bu,her karısı kanla yıkanmıs maliyeti cok ağır olan vatan topraklarını ucuz oyunlarla küçültüp yüzyıllar önce haclı sürüleriyle yapamadıklarını siyasi manevralarla ve ekonomik uygulamalarla gerceklestirmeye calısıyorlar.Ne olur kavgayı artık bırakıp bu hainlerin oyunlarına dur diyebilmek adına birlik olalım,unutmayın....muhtac oldugunuz kuvvet damarlarınızdaki asil kanda mevcut...saygılarımla

afsharkizi
01-29-2007, 12:34 PM
herkes dinini güzel yasadiktan sonra basklarin dinine karismadikca sorun olmaz.. ama burda karikatür krizi oldu ve baya bir ortalik karistik cünkü baska bir dine hakaret edilginde.

BOZ-OK
01-29-2007, 12:43 PM

Vayyy...Gurkan kontrolunu kaybetmis de baklayi agzindan cikarivermis... :lol: Senin sayfalar boyu suren demokrasi, inanc ozgurlugu, laik cumhuriyete aslinda karsi olmadigin ama devletin laikligi hakkiyla uygulamadigi filan fistik nutuklarini hatirlayinca gulesim geliyor....:rolleyes:

Bak Gurkancigim, demokrasiye inanmadiginizi ve karsi oldugunuzu, sadece takiyye yaptiginizi, asil amacinizin demokratik hak ve ozgurluklerin olmadigi din temelli bir devlet kurmak oldugunu ben hep soyleye geldim, siz de hep aksini iddia ettiniz... Ahan da takke dusmus ve kel gorunmustur... ;)

Simdi gelelim benim kendi gercek fikirlerime,

Ben laisizmde iki alternatiften birisine inanirim,

Alternatif 1: Devlet kurumlarinda her turlu dini sembol ve kiyafet yasak olacak, ayrica butun devlet memurlarinin uymak zorunda oldugu, hic bir dini inanci sembolize etmeyen ama ote yandan toplumun genel ahlak normlarina da aykiri dusmeyen bir kiyafet yonetmeligi olacaktir. Bu Turkiye'deki mevcut uygulamadir.

Alternatif 2: Devlet kurumlarinda her turlu giyim tarzi, dini sembol ve kiyafetler serbest olacaktir. Yani devletin memurlarinin uymak zorunda olduklari hic bir kiyafet yonetmeligi ve norm olmayacak, insanlar sokakta nasil giyiniyorlarsa oyle giyineceklerdir. Bu Avrupa devletlerindeki uygulamadir.

Kisisel olarak tercih ettigim alternatif, 2. alternatiftir cunku,

1- Bu insanlarin kendilerini cok daha rahat ve ozgur hissettikleri, daha demokratik bir uygulamadir. Isteyen turban taksin, isteyen boynuna hac taksin, isteyen de kisa etek giysin... Sokakta nasil giyiniyorsa oyle giyinsin insanlar, herkes de biribirine tahammul etmeyi ve birarada baris icinde yasamayi ogrensin...

2- Ben eger Turkiye'yi biraz taniyorsam, turbanli bayan sayisi % 5-10 u, kisa etekli vesaire bayan sayisi da yine % 5-10 u gecmeyecektir, yani geri kalan % 80-90 lik buyuk cogunluk, halihazirda giymekte oldugu kiyafet normuna uygun olarak giyinmeye devam edecektir, daha acik ifade edersem % 10-20 lik kisim bir "renk", "cesitlilik", yani "isin folkloru" olmaktan oteye gitmeyecektir. Ancak bu uygulamanin cok onemli bir sonucu olacaktir, artik hic kimse "laiklik din dusmanligidir", "devlet Muslumanlara zulmediyor", "inanc ozgurlugumuz elimizden aliniyor" geyikleri yapamayacak ve demokrasi karsitlari ile din esasli devlet kurma heveslilerine din uzerinden siyaset yapma firsati verilmemis olacaktir...Devlet de insanlara tam ozgurluk vermis, demokratik bir devlet olarak her turlu demokrasi karsiti, irticaci, vesaire hareketlere karsi demokrasiyi koruma hakkini en etkili sekilde kullanabilecektir... Yani demokratik ozgurlukleri demokrasiyi yok etmek amaciyla kullanma devri sona erecektir, mesele bu kadar basittir...

BOZ-OK
01-29-2007, 12:53 PM

Sen yine istedigine inanmaya, istedigin gibi yasamaya devam et Gurkan... Senden tek beklenen, kendin icin istedigin haklarin herkes icin de gecerli oldugunu ve senin yasam tarzina gosterilmesini istedigin saygiyi baskalarinin yasam tarzlarina da gostermen gerektigini anlaman... Senin hanimin turban takacak ise buna saygi gosterilecekse, sen de kisa etek giyen hanimlara ayni saygiyi gostermek zorundasin... Senin inanmadigin demokrasi denilen sey boyle bir seydir iste...:)

Senin de senin gibi inanip yasamayanlari da oylece kabul etmen gerektigi gibi...;)

yavuz
01-29-2007, 12:56 PM
Senin de senin gibi inanip yasamayanlari da oylece kabul etmen gerektigi gibi...;)

Sen korkma, Gürkan ağabey İslam'ın gerektirdiklerini tümüyle yaşama bilincine sahip bir Mü'mindir...

BOZ-OK
01-29-2007, 01:00 PM
Sen korkma, Gürkan ağabey İslam'ın gerektirdiklerini tümüyle yaşama bilincine sahip bir Mü'mindir...

Kendisini sahsen tanimam, dolayisiyla soyledigin benim icin tamamen anlamsizdir...

yavuz
01-29-2007, 01:02 PM
Kendisini sahsen tanimam, dolayisiyla soyledigin benim icin tamamen anlamsizdir...

Karşıt fikirlere saygı duymadığını ne zaman gördün de; anlamsız oldu söylediğim?

(Dinimiz, karşıt fikirlere saygı duymayı gerektirmez mi?)

Berke Xan
01-29-2007, 01:05 PM
Karşıt fikirlere saygı duymadığını ne zaman gördün de; anlamsız oldu söylediğim?

Emin değilim, Kuteybe diye bir şâhıs var da...

BOZ-OK
01-29-2007, 01:06 PM

Demokrasiye inanmayan bir insanin karsit fikirlere saygi duydugunu soylemek ise anlamsizligin da otesinde absurddur... Tabii aslinda demokratik dusunceye sahip olup da demokrasinin anlamini bilmemek cehaleti ile malul degil ise...

yavuz
01-29-2007, 01:11 PM
Demokrasiye inanmayan bir insanin karsit fikirlere saygi duydugunu soylemek ise anlamsizligin da otesinde absurddur... Tabii aslinda demokratik dusunceye sahip olup da demokrasinin anlamini bilmemek cehaleti ile malul degil ise...

Söyleyecek söz bulamıyorum... Gidin gideceğiniz yoldan.

gurkan
01-29-2007, 01:28 PM
Vayyy...Gurkan kontrolunu kaybetmis de baklayi agzindan cikarivermis... :lol: Senin sayfalar boyu suren demokrasi, inanc ozgurlugu, laik cumhuriyete aslinda karsi olmadigin ama devletin laikligi hakkiyla uygulamadigi filan fistik nutuklarini hatirlayinca gulesim geliyor....:rolleyes: ...

Vay Boz_Ok Benim. Ne buldun. Yangın da yine . yazık ne güzel fırsat başla teraneye "Şeirat isterük deyü bizim adımıza bağır yahu" Şeriatçı Tarikatçı Boz_Ok'um benim.:lol: savunduğun tez canını yakar savunmaktan geri durmazsın. Bektaşı şeriatına ben mi inanıyorum. Ben saygı duyarım karşı da değilim. Gel Bektaşi dergahları açılsın de. desteklerim. Tarikat ehli olmadığım halde. Düşünce dünyama uzak olduğu halde desteklerim. Hem Bektaşi de severim. ;)

Ben geçmiş mesajlarımda laik olmadığı söyledim. Laik Olup Müslüman olunamıyacağına iman ettim. Laiklik Dine duvar ören bir yönetim modelidir bana göre. Ya da uygulamalardan öğrendiğim budur. Ya da anlatılan başka uygulanan başka. İnanç özgürlüğü savundum. demokrasileri savunmadım. Cumhuriyeti savundum. Cumhuriyette haklar fertdi dikkate alır. Lakin hep şunu savundum laikiyle dindarıyla alevisiyle sünnisiyle bu ülke birliğe ihtiyaçtır.

Mücade aslında 1990 dan geri görünüde kullanılan dinlerin mücadelesi değildir. Medeniyetler çatışması tezi batıyı birleştirme amacı güden bir safsatadır. Altında derin ekonomik hesaplar vardır. Küresel sermayenin dinlerin kolunu kanadı kırarak rakipsiz olma arzusudur. Çünkü Onlara göre ekonomik alışkanlıkları sınırları ve tercihleri olan dindarlar (BU Müslüman olsun ;Hristiyan olsun(Burada Ortadosk ve Katolikler) kola bacağı tasviye edilmelidir. Bu mezhebi olguların çatıştırılmasının yakın şahadetini Irakta görmekteyiz. Açıkçası bize sıçratma deneyleri yok değildir. Biz ise gerçekten gafiliz. Allah sonumuzu Hayır etsin.

Bak Gurkancigim, demokrasiye inanmadiginizi ve karsi oldugunuzu, sadece takiyye yaptiginizi, asil amacinizin demokratik hak ve ozgurluklerin olmadigi din temelli bir devlet kurmak oldugunu ben hep soyleye geldim, siz de hep aksini iddia ettiniz... Ahan da takke dusmus ve kel gorunmustur... ;)

Yangın da mal bulmuş mağrıb kaçkını gibi seviniyorsun dostum.:lol: Eğlenceli bir adamsın vesselam. lakin beni her koyduğun kalıba sığmam;)

Ben geldiğim günden beri İslam anlatırım. Ben İslam Şeriatına inandığımı inkar etmedim. İnkar edip kafirlerden mi olacaktım. Ben islama teslim olmuş birisiyim. Ne dediğin bana önemli değil. Çünkü Hiçbir zaman elime silah keser alıp senin istediğin gibi şeriat istiyoruz diye bağırmadım. Bağırmam. Ben inandığımı yaşamaya bakarım. Dinime gelen yasaklara da karşı çıkarım. Ben islam şeriatına iman etmiş. teslim olmuş. amel etmeye çalışan bir müslümanım. buna dindar diyorlar Boz_Ok'um. Ama sen şeriatçı de vessalam. Bildiğim kadarı ile anlatırım. Sen Müslüman değilsen söyle bilelim. İslam şeriatına inanmıyorsan söyle bilelim. Çünkü senin de inandığın bir şeriat var. Bu kavramları bilmeyen cahil değilsin.

Demokrasiye inanmamak beni bağlar, buna diğerleri inanabilir. Benim inanmama nedenim Ülke menfaatlerine bu yapılaşmayı ters gördüğümdendir. Demokrailer çoğunluğun hakkını temsil eder verir. Ya diğerleri. Onlar insan değil mi. Haklar Cumhuriyete göre fert fert tanınmalıdır. Bunun yanında Büyük güçlerin bizim gibi ülkelere müdahale kapısı açan zıt kutuplşamaya yol açıp içte bölünmelere yol açıp bundan dış güçlerin faydalanıp tavizler alması yahut kışkırtması gibi tehlikeli sonuçları vardır. Hali Hazır da ülkemiz de bu oyun oynanmakta...

Simdi gelelim benim kendi gercek fikirlerime,

Aslında geyiğini değil fikirlerin konuşsa daha iyi anlaşırız yahu.

Ben laisizmde iki alternatiften birisine inanirim,

Alternatif 1: Devlet kurumlarinda her turlu dini sembol ve kiyafet yasak olacak, ayrica butun devlet memurlarinin uymak zorunda oldugu, hic bir dini inanci sembolize etmeyen ama ote yandan toplumun genel ahlak normlarina da aykiri dusmeyen bir kiyafet yonetmeligi olacaktir. Bu Turkiye'deki mevcut uygulamadir.

Bu bana diktatörlüğü anımsatıyor.

Alternatif 2: Devlet kurumlarinda her turlu giyim tarzi, dini sembol ve kiyafetler serbest olacaktir. Yani devletin memurlarinin uymak zorunda olduklari hic bir kiyafet yonetmeligi ve norm olmayacak, insanlar sokakta nasil giyiniyorlarsa oyle giyineceklerdir. Bu Avrupa devletlerindeki uygulamadir.

Kisisel olarak tercih ettigim alternatif, 2. alternatiftir cunku,

Mübarek ne bizi yorarsın. :rolleyes:

1- Bu insanlarin kendilerini cok daha rahat ve ozgur hissettikleri, daha demokratik bir uygulamadir. Isteyen turban taksin, isteyen boynuna hac taksin, isteyen de kisa etek giysin... Sokakta nasil giyiniyorsa oyle giyinsin insanlar, herkes de biribirine tahammul etmeyi ve birarada baris icinde yasamayi ogrensin...

Güzel.

2- Ben eger Turkiye'yi biraz taniyorsam, turbanli bayan sayisi % 5-10 u, kisa etekli vesaire bayan sayisi da yine % 5-10 u gecmeyecektir,

Sen Tanımıyorsun be dostum Türkiye'yi ; gel senle bir Anadolu seyahatini çıkalım. :lol:

yani geri kalan % 80-90 lik buyuk cogunluk, halihazirda giymekte oldugu kiyafet normuna uygun olarak giyinmeye devam edecektir, daha acik ifade edersem % 10-20 lik kisim bir "renk", "cesitlilik", yani "isin folkloru" olmaktan oteye gitmeyecektir. Ancak bu uygulamanin cok onemli bir sonucu olacaktir, artik hic kimse "laiklik din dusmanligidir", "devlet Muslumanlara zulmediyor", "inanc ozgurlugumuz elimizden aliniyor" geyikleri yapamayacak ve demokrasi karsitlari ile din esasli devlet kurma heveslilerine din uzerinden siyaset yapma firsati verilmemis olacaktir...

Bu zaten olacak Bundan benim kuşkum yok ki...

Devlet de insanlara tam ozgurluk vermis, demokratik bir devlet olarak her turlu demokrasi karsiti, irticaci, vesaire hareketlere karsi demokrasiyi koruma hakkini en etkili sekilde kullanabilecektir... Yani demokratik ozgurlukleri demokrasiyi yok etmek amaciyla kullanma devri sona erecektir, mesele bu kadar basittir...

Basit meseleyi yokşa sürersin. Ula bana sen islam bilmez adamısın. Bilirsin İslamın Hukuku olduğunu bilirsin. Bu Hukuku devlet tanısa problem çözülür işte . İslam Şeriatı nedir. Kuran Yoludur. Peygamber efendimizin öğretisidir.Öyle İslam Şeriatına kaka demekle müslüman olunmaz. Kafir olunur dostum. Mesele bu kadar açıktır.

nurhak
01-29-2007, 01:39 PM
'Türbanın Çözümü Bende Saklı' :bigdance:

İlahiyat Profesörü, HYP Lideri Yaşar Nuri Öztürk, türban sorununu çözecek şifreyi buldu...

Akşam Gazetesi: Röportaj - 'Türbanın çözümü bende saklı' 29/01/2007
(Nagehan Alçı)

2005’te Halkın Yükselişi Partisi’ni kurdunuz ama pek medyada görünmüyorsunuz. “Medya bize soykırım uyguluyor” diyorsunuz. Neden?

- Bir kere o tâbir bana ait değil, etraf söylüyor. Ben kendimi basının bir üyesi olarak sayarım, 33 yıl basına hizmet verdim. Basın olmadan demokrasi olmaz.

Gazeteci olarak değil de siyasetçi olarak itirazlarınız var sanırım basının size karşı tutumuna.

- Evet. Partiyi kurduğum günden itibaren bana haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. İktidar ve ana muhalefet partisinin bastırması ile bana ambargo kondu.

HOCA ALTIMIZI OYUYOR

Neden? CHP ile ayrılık aşamasında Deniz Baykal ile yaşadığınız sorunları biliyoruz. AKP ile ne oldu?

- Hem Recep Tayyip’in hem de Deniz Baykal’ın ortak tâbiri şu: Hoca altımızı oyuyor. Hocanın partisini gündem yapmayın!

Sizi ciddi bir rakip olarak görüyorlar demek.

- Kesinlikle. Hiç şüpheniz olmasın. Hatta Mardin’de bana bunu AKP kurmayları söyledi. “Hoca tırnaklarını buralara takarsa biteriz” diyorlarmış. Ama Türk basını buna nasıl talim ediyor, anlamıyorum. Bir parti kurulmuş, başında Türkiye’nin 20 yıldır sürmanşetlerden indirmediği bir adam var. Bunun haber değeri yok mu? Halka bunu tanıtın!

ANADOLU HÜMANİSTİYİM

Hem AKP, hem CHP sizi rakip görüyorsa partiniz sağ-sol skalasında nerede duruyor?

- Hiçbir yerinde. Ben insancıyım, Türkiyeci’yim. Anadolu hümanistiyim. Tesadüfî siyaset yapmıyorum, felsefe profesörüyüm, hukuk adamıyım.

Din alanında farklı yaklaşımlarınızla tanınıyorsunuz. Çok üretken bir ilahiyatçısınız. Neden siyasete bulaştınız?

- Şarttı! Birikimim Türk siyasetine hizmet etmez ve iktidar olmazsa Türkiye perişan olur!

BAYKAL YALAN SÖYLEDİ

Partinizin finansörü kim?

- Yola çıkarken hiç paramız yoktu. Biz 47 idealist bir araya geldik. 10’ar milyar koyduk.

Kimler var bu 47’nin içinde?

- Çoğunluk işadamı. Mesela Türkiye’nin değil, dünyanın hukuk devlerinden Hayri Domaniç, mesela İSİDEF’i kuran Fahri Türkkan, mesela Ahmet Kopuz.

Tüm para 47 kişiden gelen 10’ar milyar mı?

- Hiç olur mu? Asıl kaynağımız halk. Sokaktaki simitçiden bakkalına kadar herkes bize yardım yaptı. İllerde bu şekilde teşkilatlandık.

Şu an kaç ilde teşkilatlısınız?

- 76 ve yakında tüm illere yayılmış olacağız.

Yeni bir parti kurma fikri nereden çıktı?

- Ben parti değiştirmeyi ilkelerime uygun bulmam. Yapmazdım ama dendi ki siyasete devam et. Siyaset artık İslam üzerinden yapılıyor. Bunu çözecek birikim sende. Bu birikimi gören adam, Deniz Baykal sana yalan söyledi!

Kim dedi bunları?

- Halk. Bizim halkımız çok ferasetlidir. Bana güveniyorlar, maddi sıkıntı çektirmeyeceklerini söylüyorlar. Tabii ben saçıp, savurmam.

GAYRIMÜSLİMİ KUCAKLARIZ

Türkiye’de son dönemlerde milliyetçiliğin yükseldiği ya da yükseltildiği söyleniyor. Bu kavram partinizin programının neresinde yer alıyor?

- Biz kendimizi milliyetçilik gibi tâbirlerle tanımlamıyoruz. Biz insancıyız, Türkiyeci’yiz. Tüm siyasetçiler ülkelerinin haklarını savunurlar. O anlamda milliyetçiyiz; ama bilmem kimin anladığı anlamda milliyetçi değiliz. Sosyal demokratız. Müslümanız ama Müslüman olmayan azınlıkları da kucaklarız.

Peki muhafazakârlık?

- Muhafazakâr hiç değilim. Muhafazakârlık hayata ihanettir. Hayatı geriye saydırmaktır. Din açısından bakarsanız putperestliktir. Bunları bize yutturuyorlar. Asla muhafazakâr değiliz, Atatürk çocuklarıyız! Ben laik bir Müslüman’ım. Kur'an laiklik talep eden bir kitaptır. Gerçek bir Müslüman aynı zamanda laiktir.

ATATÜRK’ÜN EVLADI BENİM

Partinizin türban meselesine yaklaşımı ne tam olarak?

- HYP’nin türban diye bir meselesi yok. Ama birilerinin türban diye meselesi var. Bir din otoritesi olarak söyleyeyim: İslam’ın bu türbancıların söylediği anlamda kadının saçını örtmek gibi bir talebi yoktur. Ama kadın saçını örtmek isterse saygı duyarız.

Türbana özgürlük mü getireceksiniz?

- Bu işi ben çözerim ama nasıl çözeceğimi söylemem. Çünkü söylersem Recep Tayyip onu da alıp mahveder. O yüzden açıklamayacağım. Türk halkı bana vekâlet verdiği gün açıklayacağım.

Belki açıklamanız vekâleti almanıza yardımcı olur...

- Hayır efendim. Tayyip Bey birçok şeyi batırdığı gibi bunu da batırır. Bu işi Atatürk, evlatlarından birini kullanarak çözer. İşte o evladı benim. Avrupa türban meselesini İslam’ı Hıristiyanlaştırmak için kullanıyor.

Nasıl Hıristiyanlaştırıyor?

- Bugün türban diye takılan rahibe kıyafeti. Alttan bant, üstten burma. Sorun bu. Bunu Müslümanlığın verileriyle çözecek iyi niyetli siyasetçi lazım.

İnternet sitelerindeki anketlerde birinciyiz

Önümüz seçim. HYP’nin alacağı oy miktarını tahmin edebiliyor musunuz?

- Benim tahminimle yetinmeyelim. İnternet sitelerine girin. Biz Anadolu’da 4,5 ay dolaşarak bize uygulanan ambargonun sonuçlarını kırdık. Zaten tanınmayan partinin amblemiydi. Başındaki adamı tanıtmak için hiçbir şey yapmaya gerek yok. Şu anda internet sitelerinde yaklaşık 10 seçim anketi var, bunların çoğunda biz açık farkla birinciyiz.

Hangi internet siteleri bunlar?

- Türkiyemiseviyorum.com, alternatifforum, haberbank.com, mimhaber.net, dogubeyazıt.com.tr, kahramanturk.com.tr, tarimsalpazarlama.com.tr...

Medyada bu kadar az yer alarak böyle bir tablo nasıl mümkün oldu?

- Efendim, medya derken yazılı basını kastediyorum. TV’de Recep Tayyip ve Deniz Baykal’ın toplamından daha fazla yer tutuyorum. Her pazartesi Karadeniz TV’de konuşuyorum. Bir Hülya Avşar programına katıldım, Uğur Dündar’a da çıkınca parti gündeme geldi.

Kerkük bizim

Musul ve Kerkük’ün Türkiye’ye devredilmesi gerektiğini söylediniz. Bu nasıl mümkün olabilir?

- Bu durum Kıbrıs’taki duruma benzemeye başladı. Biz 1914’te Kıbrıs’taki haklarımızdan İngiltere lehine feragat ettik. İngiltere 1955’te bu hakkından feragat etti, böylece Türkiye’nin eski hakkı avdet etti. BM Musul ve Kerkük’te de aynı tabloyu ortaya koyduğumuzu biliyor. 1926’da biz oraları Irak’a devrederken oralar Türkiye sınırları dışında terk edilmiş topraklar olarak gösterildi. Bu, BM içinde kullanılan bir tâbir. Buna göre, terkedilmiş toprak, terk edilen devlet ortadan kalkar ya da yapısı bozulursa tekrar eski sahibine avdet eder.

ABD bu hakkı dinler mi?

- Dinlemek zorundadır. Dinlemezse dinletiriz. ABD rasyoneldir, hukuktan doğan hakka karşı çıkmaz.

Tüm oylar bu secimde Yasar hocaya bakın ne güzel herseyi cözüvermiş
:twisted:

dadash_serkan
01-29-2007, 02:10 PM
ya bu adamın beyin fonksiyonlarında sorun var :D önüne gelen Atatürk çocuğuyum diyor anlamadım gitti.anketlerde 1.ymiş haklısın oylar hocaya, boşuna bölmenin gereği yok zaten alacak iktidarı

nurhak
01-29-2007, 02:17 PM
Kerkük bizim

Musul ve Kerkük’ün Türkiye’ye devredilmesi gerektiğini söylediniz. Bu nasıl mümkün olabilir?

- Bu durum Kıbrıs’taki duruma benzemeye başladı. Biz 1914’te Kıbrıs’taki haklarımızdan İngiltere lehine feragat ettik. İngiltere 1955’te bu hakkından feragat etti, böylece Türkiye’nin eski hakkı avdet etti. BM Musul ve Kerkük’te de aynı tabloyu ortaya koyduğumuzu biliyor. 1926’da biz oraları Irak’a devrederken oralar Türkiye sınırları dışında terk edilmiş topraklar olarak gösterildi. Bu, BM içinde kullanılan bir tâbir. Buna göre, terkedilmiş toprak, terk edilen devlet ortadan kalkar ya da yapısı bozulursa tekrar eski sahibine avdet eder.

ABD bu hakkı dinler mi?

- Dinlemek zorundadır. Dinlemezse dinletiriz. ABD rasyoneldir, hukuktan doğan hakka karşı çıkmaz.

Adam Abd yi bile dize getirmiş sen ne diyooon daha...:war:

dadash_serkan
01-29-2007, 02:19 PM
aynı zamanda bir askeri komutan edasında yaa maşallah.tamam yırttık yaa bulduk liderimizi :D :D

yavuz
01-29-2007, 02:24 PM
aynı zamanda bir askeri komutan edasında yaa maşallah.tamam yırttık yaa bulduk liderimizi :D :D

Bu adam mankenlerle dini konuları tartışırken demiştim, bu ülkenin böyle idealist adamlara ihtiyacı var diye... Benim asıl favorim Zekeriya Beyaz "Hoca"... Magazin dünyasının oyunu toplar. (Herhalde bir milyon kişilik sosyeteye sahibizdir artık. Değilsek yuh derim, o kadar magazin programı var...)

Afrasiyab
01-29-2007, 02:33 PM
Yok başörtüsü,

yok müslüman kardeşleriniz şöyle böyle,

yok 5 vakit fazla değil mi,

yok Türkçe ezan okunsun mu.

Yeter artık bu millet üzerinde, bu milletin inançları üzerinde oynanan oyunlar, çekin elinizi artık. Herkes istediği gibi inansın neye inanmak istiyorsa...

Önümüze getirip durmayın şunları. Bu foruma bunlar için üye olmadık...

Scofield
01-29-2007, 02:38 PM
Yok başörtüsü,

yok müslüman kardeşleriniz şöyle böyle,

yok 5 vakit fazla değil mi,

yok Türkçe ezan okunsun mu.

Yeter artık bu millet üzerinde, bu milletin inançları üzerinde oynanan oyunlar, çekin elinizi artık. Herkes istediği gibi inansın neye inanmak istiyorsa...

Önümüze getirip durmayın şunları. Bu foruma bunlar için üye olmadık...

begenmiyorsan girme basliga kardesim o kadar basid! baska sohbet ariyorsan YALLAH baska forumlara gir sen de Allah Allah... Ozgur bir forum isteyen istedigini tartisir. Senin onune getiren yok bunu! Sen kendin Forum.uz'a giriyorsun ve bu basliga tikliyorsun. Akil var mantik var...

Isteyen girer tartisir cikar istemeyen bakmaz cevap da vermez sana ne?

Seckjin Khan
01-29-2007, 02:43 PM
Simdi ciddi sekilde yazalim olgunca.

1-Turban Yasagi kalksin
a: Turbanli insanlari baska insanlar yadirgamasin
b: Devlet makamlarina girip islerini yapabilsinler

2-Inancina cok bagli Musluman erkekler Sakallari ile calisabilsinler.

ve devam ediyoruz:

3-Hristiyan aleminin inancli insanlari Hristiyanliga bagli giyimleri ve dinsel simgeleri serbest olsun:

a: Hristiyanlar, haclari ve giyimleri ile sokakta sagda solda yadirganmasin
b: Devlet makamlarina onlarda dinsel sembolleri ile girebilsin calisabilsin

4-Yahudiler de inanclarinin gerektirdigi gibi giyinsinler; serbest olsun
a: Dinleri geregi Tzitzis, Kippah gibi Musevi giyimlerini giysinler caddede sokakta yadirganmasinlar
b: Dinsel giyinimleri ile devlet makamlarina girebilsinler calisabilsinler yasak olmasin. Erkekler Rabbi seklinde olabilsin sakal birakabilsinler ve tallit, kippah tzitzis giyebilsinler

----------------------------------------------

Gorusunuse gore bircok insan (forumdan da) Turban Yasagi kalksin diyor:
1-Yasak kalksin
2-Devlet makamlarina girebilsinler
3-Bu bir Dinsel ozgurluktur herkes inanci geregi istedigi gibi giyinsin

Diyorsunuz, diyorlar diyoruz... Haksiz miyim?

Hadi o zaman butun dinler ve inanclarin giyim tarzi ve inancsal sembollerini serbest yapalim. Kimse kimseyi yadirgamasin hosgoruyu kaybetmesin.

--------------------------------------------

Musluman giyimi ornegi:
BAYAN:
http://www.thenewanatolian.com/resimler/buyuk/turban16.jpg
ERKEK:
http://vienna.usembassy.gov/en/images/embassy/pics/arafat4.jpg

Hristiyan Ornegi:
Erkek
http://archives.cnn.com/2000/US/06/18/catholic.priest/link.hendrickson.jpg
BAYAN:
http://www.sinema.com/pic/filmler/m/magdalene_sisters2_150.jpg

Yahudi Ornegi:
Erkek:
http://www.indcjournal.com/archives/Rabbi.jpg
Bayan:
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/519005/2/istockphoto_519005_jewish_woman_celebrates_passove r.jpg

EK OLARAK:

Dusunce konusunda kendini hur hisseden inancli da olsa inancinin gerektirdigi gibi giyinmeyen birkac insan ornegi:

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39904000/jpg/_39904499_miniskirt203ap.jpg
http://www.asos.com/images/inv/E/7/31/78675/Brown/image1l.jpg
http://www.colombiansweethearts.com/htmleditor/images/beautiful%20girl%202_1.jpg
http://journal.bitshaker.com/files/avni.jpg

Bu toplum bunları tamamen kabul ediyorsa bende seve seve kabul ederim...

Mgas
01-29-2007, 02:55 PM
Kısa etek abeees!!! Goz ceker, disiplin bozar hemde devle dairesi gibi bir yerde. Yoksa kısa etek karsıtı degilim gayet guzel :D

Afrasiyab
01-29-2007, 02:59 PM
begenmiyorsan girme basliga kardesim o kadar basid! baska sohbet ariyorsan YALLAH baska forumlara gir sen de Allah Allah... Ozgur bir forum isteyen istedigini tartisir. Senin onune getiren yok bunu! Sen kendin Forum.uz'a giriyorsun ve bu basliga tikliyorsun. Akil var mantik var...

Isteyen girer tartisir cikar istemeyen bakmaz cevap da vermez sana ne?
Arada da olsa Allah'ın adını ağzına alman güzel.

sürekli islama sataşma, bir laflar sokma çabası içerindesin. Bu foruma senin dinime hakaretlerini, aşağılamalarını, dil uzatmalarını okumak için gelmiyorum.

Hangi başlığı açsam, islama laf sokmaya çalışıyorsun.

Biz asırlardır kimsenin dinine, inançlarına dil uzatmamış bir ecdadın torunlarıyız. Senin çok sevgili yahudi ve hristiyan kardeşlerin, sayemizde yaşatıyorlar dinlerini. Kimsede bizim dinimize laf sokmaya yeltenmesin. Benim ecdadım 1000 yıldır bu topraklarda, ne milletine laf söyletmiş ne dinine. Bunu artık beyinlerinize sokmaya çalışsanız iyi olacak. Bu topraklar Amerikadan, Arabistandan, İngiltereden bakılmayla anlaşılmaz. Biz çok gördük bu topraklarda misyoner. Hepsi geldikleri gibi gittiler ve gidecekler. Bu millet yine bir savaş çıktığında Allah Allah diyerek koşacak savaş meydanına, siz istesenizde istemesenizde.

Scofield
01-29-2007, 03:05 PM
blahblahblah da yadayadaydayday da blahblahblah

bak guzel kardesim canim cigerim! cik aradan! kimse dine vs catmiyor burada adam akilli tartisma yapiyoruz begenmiyorsan CIK GIT BE KARDESIM!
Sana ne ALLAH diyorsam demiyorsam! Benim inancim kendime git derdini baska yerde anlat muhtac degilim senin tesellilerine her konuya girip MAHSUZ icine s*ciyorsunuz sonra kilitlenmesine sebeb oluyorsunuz!

YAHU GURUPLASIP BILEREK MAHSUS MU YAPIYORSUNUZ BUNU???????
NE ZAMAN DA BAKSAM HEP BIRBIRINIZE OZEL MESAJ ATIYORSUNUZ!
YETTI BE SUYU CIKTI ARTIK!

Afrasiyab
01-29-2007, 03:14 PM
bak guzel kardesim canim cigerim! cik aradan! kimse dine vs catmiyor burada adam akilli tartisma yapiyoruz begenmiyorsan CIK GIT BE KARDESIM!
Sana ne ALLAH diyorsam demiyorsam! Benim inancim kendime git derdini baska yerde anlat muhtac degilim senin tesellilerine her konuya girip MAHSUZ icine s*ciyorsunuz sonra kilitlenmesine sebeb oluyorsunuz!

YAHU GURUPLASIP BILEREK MAHSUS MU YAPIYORSUNUZ BUNU???????
NE ZAMAN DA BAKSAM HEP BIRBIRINIZE OZEL MESAJ ATIYORSUNUZ!
YETTI BE SUYU CIKTI ARTIK!
öylemi özel mesajlarıma baksınlar.

İftira atıyorsanız şerefsizsiniz. Gerçi sizin için sorun olmaz heralde bu.

Senin tartışmaların nedense hep islamı karalayıcı şeyler oluyor. Bilmediğimiz ayrı bir göreviniz mi var?

Scofield
01-29-2007, 03:17 PM
al basligi yuzune gozune cal! Al basligi tek basina kendi kendine yaz... Parazitliginiz tuttu

Afrasiyab
01-29-2007, 03:21 PM
Siz alın başlıgınızı, kirli emellerinizi nerenize istiyorsanız oranıza çarpın.

Yeterki ne iftira atın, özelden birbirinize mesaj atıyorsunuz diye ne de dinimize laf uzatın.

Tartışmanında biraz edebi olur, sürekli islamiyeti karalamaya çalışarak tartışma olmaz.

Ama tabi sizin esas hedefiniz bu ise bunu söyleyiniz... ;)

yavuz
01-30-2007, 05:44 AM
Bilmediğimiz ayrı bir göreviniz mi var?

Bu konuda bir açıklama bekliyoruz...

METE
01-30-2007, 06:04 AM
Siz alın başlıgınızı, kirli emellerinizi nerenize istiyorsanız oranıza çarpın.

Yeterki ne iftira atın, özelden birbirinize mesaj atıyorsunuz diye ne de dinimize laf uzatın.

Tartışmanında biraz edebi olur, sürekli islamiyeti karalamaya çalışarak tartışma olmaz.

Ama tabi sizin esas hedefiniz bu ise bunu söyleyiniz... ;)

Hep demogoji yapıyorsunuz .
Ben scolfield in yazılarını takip ediyorum nerede fanatizm varsa ona karsı keza bende karsıyım bugun fanatizme dur demis dinler kafalarını kumdan cıkarıp dunyayı yonetiyorlar din kisiyle Allah arasindadir politize edenler tarih boyunca kan akmasına sebep olmustur rakip aldıgınız hristiyanlar yuzyıllar once dinde reform yapıp kilisenin siyasetle iliskisini kesmislerdir .
Fanatizme karsi olmakla din dusmanlıgı arasında daglar kadar fark vardır .
Dindar adam dinini yasaklasan assan kessende ibadetini eksiksiz bir sekilde yerine getirir namazını evinde kılar oruc tutar zina yapmaz zekat verir engellemek mumkun degildir din oyle birseydir iste kul ile Allah arasindadir bunu politize etmeye calisanlar mevki makam ugrunda kosan seytanlardır .

METE
01-30-2007, 06:09 AM
Fanatiklerin yasadigi mahallelere (Fatih Çarsamba ) gidin normal kıyafetle ne kadar hosgorulu olduklarını gorursunuz bası acık bayanı bırakın cubbe giymeseniz bile taciz ediyorlar seriat geldiginde nasıl olacagını merak edenler rahat yasayıpta seriate karsı kararsız olanlar gidin tecrube edinin is isten gecmeden .

BoRaN
01-30-2007, 06:20 AM
Fanatiklerin yasadigi mahallelere (Fatih Çarsamba ) gidin normal kıyafetle ne kadar hosgorulu olduklarını gorursunuz bası acık bayanı bırakın cubbe giymeseniz bile taciz ediyorlar seriat geldiginde nasıl olacagını merak edenler rahat yasayıpta seriate karsı kararsız olanlar gidin tecrube edinin is isten gecmeden .

Bu tür örnekler bütün aşırı uçlar için verilebilir...istanbulda binlerce mahalle var... Hatta insanların giysi bile giymeye üşendigi ortamlar duyduk vede gördük...:)

Scofield
01-30-2007, 06:20 AM
Ben scolfield in yazılarını takip ediyorum nerede fanatizm varsa ona karsı keza bende karsıyım bugun fanatizme dur demis dinler kafalarını kumdan cıkarıp dunyayı yonetiyorlar din kisiyle Allah arasindadir politize edenler tarih boyunca kan akmasına sebep olmustur rakip aldıgınız hristiyanlar yuzyıllar once dinde reform yapıp kilisenin siyasetle iliskisini kesmislerdir .
Dindar adam dinini yasaklasan assan kessende ibadetini eksiksiz bir sekilde yerine getirir namazını evinde kılar oruc tutar zina yapmaz zekat verir engellemek mumkun degildir din oyle birseydir iste kul ile Allah arasindadir bunu politize etmeye calisanlar mevki makam ugrunda kosan seytanlardır .bunu anlayabilmeleri icin:
1-egitim
2-akil
3-anlayis
sahibi olmalari gerek. maalesef ne onyargidan kurtulabilmisler, ne egitim alabilmisler ne de anlayisa sahib olabilmisler... kocaman "0". bu insanlar her zaman alaya alacak, ogrenmeyi red edip hayatlarini kariyerlerini egitim ile bagdastirip kucucuk bir kutudan bakacaklar dunyaya. kliselesmis bir soz var ya;
bunlar boyle gelmiiiiiis boyle gideeeeeeer...
ne kadar dogru bir soz. orneklerini internette bile goruyoruz.

Devlet Duzeni, kaos ve asayis hakkinda iki kelime gorus bildirince "bunlar Islama saldiriyor" diye gecistirip lafi bogazina tikarlar...

Halbu ki su basligi actim, acmamin sebebi madem giyim kusam (dinsel) olayinda demokrasi ve anlayis bekleniyor bunu her dine mensup insanlara gecerli kilalim diyoruz yine "Islam Dusmani" ilan ediliyoruz... Ne garip bir olay...
Buradaki tek vurgum herkese her dine karsi tarafsiz olmak, kimseyi kisitlamamak ve toplumsal olarak da insanlari inanislari cercevesinde kirmamak yadirgamamak. Ama belli ki bazi arkadaslar bunu yalniz Islam dinine mensup olan vatandaslar icin diliyor...Ne kadar tarafsiz tartisilir.

Egitim Sart...

Afrasiyab
01-30-2007, 06:28 AM
Dindar adam dinini yasaklasan assan kessende ibadetini eksiksiz bir sekilde yerine getirir namazını evinde kılar oruc tutar zina yapmaz zekat verir engellemek mumkun degildir din oyle birseydir iste kul ile Allah arasindadir bunu politize etmeye calisanlar mevki makam ugrunda kosan seytanlardır .

senide Scofieldden farklı görmüyorum ben. Bunu da en başından belirtiyim de bir yanlış anlama olmasın.

Dinin politikaya alet edilmesini kimse istemez. Ayrıca hristiyanlar benim rakibim falan değildir. Ben bir spor takımı tutmuyorum.

İslamı veya dindarlığı sizden öğrenecek halim yok.

Selametle...

BoRaN
01-30-2007, 06:29 AM

İlave olarak mevki ve makam için bu insanların maneviyatını zedeleyenler islamiyeti hedef alıp çeşitli yakıştırmalar yapanlarda Şeytandır...

Scofield
01-30-2007, 06:31 AM
senide Scofieldden farklı görmüyorum ben. Bunu da en başından belirtiyim de bir yanlış anlama olmasın.
acikcasi bizler Siber Platformda yazisan insanlariz. Kimseyi tanimana vs gerek yok.

Dinin politikaya alet edilmesini kimse istemez. Ayrıca hristiyanlar benim rakibim falan değildir. Ben bir spor takımı tutmuyorum.
biz de bunu taktir ediyoruz oyle dusunuyorsan.

İslamı veya dindarlığı sizden öğrenecek halim yok.
bir sayfa once bana Islam ve Dindarligim hakkinda yorup yapan sendin kardes...

Su basligi acma sebebini bile anlayamamissin belli ki tek tek okumamissin yazilanlari.

Bu konuda bana en cok karsi cikacak insan "gurkan" olur diyordum ama sasirdim. "gurkan"i su an sizden ayirir oldum adam gonulden dusuncesini soyluyor.

METE
01-30-2007, 06:32 AM
Bu tür örnekler bütün aşırı uçlar için verilebilir...istanbulda binlerce mahalle var... Hatta insanların giysi bile giymeye üşendigi ortamlar duyduk vede gördük...:)

Neresiymis oralar ?
Suan fatihe gidelim kucuk afaganistana dediklerim aynen devam ediyor senin semtinede gidelim neredeymis cıplaklar ?
Aslında sorun o degil diyelimki senin dedigin giyinmeye usenen insanlar kapalı giyiyorsun diye tacizmi ediyorlar birak Allhaskına samimi degilsin.
Benim calıstıgım gazetedeki muhabir arkadaslar haber icin fatih carsambaya gittiler herkes rahatsız etmis laf atıp cevap vermelerini beklemisler herkes ters ters yuzlerine bakmıs biz kimin ne oldugunu cok iyi biliyoruz .
Bunlar herkesin kendileri gibi olmasını isteyen kara cahil ozgurluk dusmanı yamyamlar

METE
01-30-2007, 06:36 AM
Bu konuda bana en cok karsi cikacak insan "gurkan" olur diyordum ama sasirdim. "gurkan"i su an sizden ayirir oldum adam gonulden dusuncesini soyluyor.

Gurkan iyidir cogu zaman anlasamasakta

Scofield
01-30-2007, 06:37 AM
Gurkan iyidir bazen cogu zaman anlasamasakta
Dinine bagli efendi ve en onemlisi tarafsiz...

Afrasiyab
01-30-2007, 06:41 AM
acikcasi bizler Siber Platformda yazisan insanlariz. Kimseyi tanimana vs gerek yok..

evet de alakayı çözemedim.

biz de bunu taktir ediyoruz oyle dusunuyorsan..
niye öyle düşünmiyim kardeşim, mantıklı birşey mi dinin alet edilmesi...

bir sayfa once bana Islam ve Dindarligim hakkinda yorup yapan sendin kardes....

Sürekli islamı kötülemeye çalışan bir insana nasıl bir yorum yapılabilir? Misyonerlerden hiçbir farkın yok...

Su basligi acma sebebini bile anlayamamissin belli ki tek tek okumamissin yazilanlari.

Benim derdim konu ile alakalı değil, senin sürekli açtıgın başoırtusu, müslüman kardeşleriniz gibi böyle konular açıp, sürekli olarak başortusunu vs.. önümüze getirmen, ve karalama çalışmaların.

Haaaa ilk mesaja cevap verıyım istiyorsan

1. ikiiside olmalı
2. olmalı
3. Bu zaten serbest,okullarda hac takıp geliyorlar.Kimsenin birşey dediği yok. Devlet dairelerini bilemem fazla işim olmadıgı ıcın oraya hacla girebiliyorlarmı,veya hangi dini kıyafetleri varsa başka, tabiki girmeliler
4. Yahudilerde istedikleri gibi giyinebilirler. Bu şekilde giyinenlere laf falan soylenmesini dogru bulmam. Terbiyesizliktir.

Oldumu, memnun ettimi cevaplarım?

METE
01-30-2007, 06:43 AM
Dinine bagli efendi ve en onemlisi tarafsiz...

Tarafsız degil ama iyidir :cool: gercekten dindar oldugunu dusunuyorum KURANI iyi biliyor arapca ezber degil Turkce .

BoRaN
01-30-2007, 06:46 AM
Neresiymis oralar ?
Suan fatihe gidelim kucuk afaganistana dediklerim aynen devam ediyor senin semtinede gidelim neredeymis cıplaklar ?
Aslında sorun o degil diyelimki senin dedigin giyinmeye usenen insanlar kapalı giyiyorsun diye tacizmi ediyorlar birak Allhaskına samimi degilsin.
Benim calıstıgım gazetedeki muhabir arkadaslar haber icin fatih carsambaya gittiler herkes rahatsız etmis laf atıp cevap vermelerini beklemisler herkes ters ters yuzlerine bakmıs biz kimin ne oldugunu cok iyi biliyoruz .
Bunlar herkesin kendileri gibi olmasını isteyen kara cahil ozgurluk dusmanı yamyamlar

Boş Bir gazeteci degilsen bir cok şey biliyorsundur Kaynak yada adres vermenin anlamı yok Sizce Hedef Çarşamba'da yaşayan insanlarmı yoksa islamiyetmi Önce bunu iyi tesbit etmek lazım... Haa Bu arada sen Çok şeyide bilmiyorsun...:)

Scofield
01-30-2007, 06:52 AM
evet de alakayı çözemedim.

niye öyle düşünmiyim kardeşim, mantıklı birşey mi dinin alet edilmesi...

Sürekli islamı kötülemeye çalışan bir insana nasıl bir yorum yapılabilir? Misyonerlerden hiçbir farkın yok...

Benim derdim konu ile alakalı değil, senin sürekli açtıgın başoırtusu, müslüman kardeşleriniz gibi böyle konular açıp, sürekli olarak başortusunu vs.. önümüze getirmen, ve karalama çalışmaların.

Haaaa ilk mesaja cevap verıyım istiyorsan

1. ikiiside olmalı
2. olmalı
3. Bu zaten serbest,okullarda hac takıp geliyorlar.Kimsenin birşey dediği yok. Devlet dairelerini bilemem fazla işim olmadıgı ıcın oraya hacla girebiliyorlarmı,veya hangi dini kıyafetleri varsa başka, tabiki girmeliler
4. Yahudilerde istedikleri gibi giyinebilirler. Bu şekilde giyinenlere laf falan soylenmesini dogru bulmam. Terbiyesizliktir.

Oldumu, memnun ettimi cevaplarım?

bak kardes acik acik yazayim:
1-Elhamdulillah Muslumanim ve dinimi ogrenmek icin caba sarfediyorum.
2-Islama catmiyorum misal olarak "su musluman kardesleriniz" adli baslikta asil cattiklarim Misir Suriye ve Lubnanlilar. Bunlarin muslumanligi tartisilir demeye getiriyorum ve hala Lubnan Suriye Misir veya arab aski ile yanip tutusanlara mesaj vermeye calisiyorum.
Ben Hristiyanken bile Islam dinine catmadim
3-Din konusunda dusmanlik besledigim Islam degil, Islama bakis acisi ve bir din'i bir tarafa cekme sundurmeye catiyorum ben.
Ve ayrica Islam dini olsun diger dinler olsun sosyal yasamda onumuze engel olsun istemiyorum.
Istanbulda sakalli sakalli cellat gibi bazi amcalarin Musluman olmayan insanlarai alaya almasini catismasini tasvib etmiyorum.
4-Islam dini olsun diger dinler olsun inanmak kul ile Allah arasinda birseydir. Her birey hurdur. Arab veya Irandaki gibi hukumlere karsiyiz. Bayanlar zorla ahlak polislerinin kontrolunde veya dayak ve siddet ile kapanmalarini tasvip etmiyoruz.

Iste bunlar benim dusuncelerim. Burada bir kere bile Islam dinine hakaret etmis degilim. Ac ara bak eski gonderilerime...

Dini olarak tek sorunum oldugu konular bas ortusu ve resmiyet olayi. yoksa beni ilgilendirmez kim nasil inanir kim nasil giyinir.

Ama Cumhur baskani olsun, "first lady" diye hitab edilen Cumhurbaskani hanimi olsun biz sadece Turk kadininin daha degisik olarak temsil edilmesini diliyoruz. bunu dilemek suc mu? Siz farkli istek yaparsiniz biz farkli istek yapariz. Sen Turk sanat muzigi dinlersin ben reggae rock grunge dinlerim... bu da bunun gibi birsey.

Simdi sorarim bunun neresi Islama satasmak?
Islam dinine sonradan da gecmis olarak soruyorum;
Nasil oluyor da Islam dinine mensub olup bu dini ve gereklerini ogrenmek icin ugrasirken Islama satasmis oluyorum?

Scofield
01-30-2007, 06:54 AM
Haa Bu arada sen Çok şeyide bilmiyorsun...:)
evet sen mesela cok sey biliyorsun...bilgi fiskiriyor mubarek...

Afrasiyab
01-30-2007, 07:05 AM
bak kardes acik acik yazayim:
1-Elhamdulillah Muslumanim ve dinimi ogrenmek icin caba sarfediyorum.
2-Islama catmiyorum misal olarak "su musluman kardesleriniz" adli baslikta asil cattiklarim Misir Suriye ve Lubnanlilar. Bunlarin muslumanligi tartisilir demeye getiriyorum ve hala Lubnan Suriye Misir veya arab aski ile yanip tutusanlara mesaj vermeye calisiyorum.
Ben Hristiyanken bile Islam dinine catmadim
3-Din konusunda dusmanlik besledigim Islam degil, Islama bakis acisi ve bir din'i bir tarafa cekme sundurmeye catiyorum ben.
Ve ayrica Islam dini olsun diger dinler olsun sosyal yasamda onumuze engel olsun istemiyorum.
Istanbulda sakalli sakalli cellat gibi bazi amcalarin Musluman olmayan insanlarai alaya almasini catismasini tasvib etmiyorum.
4-Islam dini olsun diger dinler olsun inanmak kul ile Allah arasinda birseydir. Her birey hurdur. Arab veya Irandaki gibi hukumlere karsiyiz. Bayanlar zorla ahlak polislerinin kontrolunde veya dayak ve siddet ile kapanmalarini tasvip etmiyoruz.

Iste bunlar benim dusuncelerim. Burada bir kere bile Islam dinine hakaret etmis degilim. Ac ara bak eski gonderilerime...

Dini olarak tek sorunum oldugu konular bas ortusu ve resmiyet olayi. yoksa beni ilgilendirmez kim nasil inanir kim nasil giyinir.

Ama Cumhur baskani olsun, "first lady" diye hitab edilen Cumhurbaskani hanimi olsun biz sadece Turk kadininin daha degisik olarak temsil edilmesini diliyoruz. bunu dilemek suc mu? Siz farkli istek yaparsiniz biz farkli istek yapariz. Sen Turk sanat muzigi dinlersin ben reggae rock grunge dinlerim... bu da bunun gibi birsey.

Simdi sorarim bunun neresi Islama satasmak?
Islam dinine sonradan da gecmis olarak soruyorum;
Nasil oluyor da Islam dinine mensub olup bu dini ve gereklerini ogrenmek icin ugrasirken Islama satasmis oluyorum?

Devlet politikaları farklıdır, insanların düşünceleri farklıdır. Biz de yıllardır, Filistinlileri öldüren İsrail ile, Irakda masum halkı katleden ABD ile bir çok konuda işbirliği yapıyoruz. Onlarda bizim inancımızı sorgulasınlar mı? Sen bunu düşünemiyormusunda müslüman kardeşleriniz şöyle böyle diyorsun.

Sonra ilk 4 maddeyi güzelce sıralamaşsın ki lafımı sakınmam pek, senin 1. madden de birçok şüphelerim var. Ayrıca tabi şüphelenmek inanmamak bana kalmıştır. Size inancımı inandırmak gibi bir çabam olmaz diyorsanızda dogrudur, bencede olmamalıdır.

Peki bu ilk 4 maddeyi yazdıktan sonra cumhurbaşkanı hanımı farklı temsil edilsin diyorsunuz. Başbakan hanımı kapalı olabilir de cumhurbaşkanı hanımı mı kapalı olamaz. Ya da sizin anladığınız eşitlik bu mudur? Dayak ile başını kapatmaya çalışan dar beyinlilerle sizin ne farkınız kalıyor? Kendi iradesiyle başını kapatmış bir insana illa çıkaracaksın demek de bir o kadar dar kafalılık değil midir?

Bizim fikrimizde zikrimizde bellidir.

Selametle

Scofield
01-30-2007, 07:10 AM
Devlet politikaları farklıdır, insanların düşünceleri farklıdır. Biz de yıllardır, Filistinlileri öldüren İsrail ile, Irakda masum halkı katleden ABD ile bir çok konuda işbirliği yapıyoruz. Onlarda bizim inancımızı sorgulasınlar mı? Sen bunu düşünemiyormusunda müslüman kardeşleriniz şöyle böyle diyorsun.

Sonra ilk 4 maddeyi güzelce sıralamaşsın ki lafımı sakınmam pek, senin 1. madden de birçok şüphelerim var. Ayrıca tabi şüphelenmek inanmamak bana kalmıştır. Size inancımı inandırmak gibi bir çabam olmaz diyorsanızda dogrudur, bencede olmamalıdır.

Peki bu ilk 4 maddeyi yazdıktan sonra cumhurbaşkanı hanımı farklı temsil edilsin diyorsunuz. Başbakan hanımı kapalı olabilir de cumhurbaşkanı hanımı mı kapalı olamaz. Ya da sizin anladığınız eşitlik bu mudur? Dayak ile başını kapatmaya çalışan dar beyinlilerle sizin ne farkınız kalıyor? Kendi iradesiyle başını kapatmış bir insana illa çıkaracaksın demek de bir o kadar dar kafalılık değil midir?

Bizim fikrimizde zikrimizde bellidir.

Selametle

cehaletin pencesinden kurtulamamis kucucuk bir kutuya hapsedilmis bir mahkum gibi ayni sozleri tekrarlayip duruyorsun. O kutuyu kirip asamamissin. O kutu oyle kucuk ki dusuncelerin de kucucuk.

Cumhur baskani meselesi benim kendi dusuncem. O seni irgalamaz. Sen farkli dusunuyorsan o da oyle olsun ve o da beni irgalamaz.

Lafi anlamadan agzinda eskimis 1 haftalik sakizi cigniyorsun kokusu taaa buraya geliyor.

Sen ve senin gibi kucuk kutulara hapsedilmis insanlar ile ne konusmak ne de yazismak mumkundur. Cunku siz hep olaylara kendi pencerenizden bakacaksiniz.

Anlama kabiliyetine de hayran oldum. Bir insan bu kadar mi harika anlar lafi? :rolleyes: :lol:

ha bu arada beyefendi 1'nci secenegime inanmamis... Dur sana kamera acayim bir de mikrofon online vaaz verip namaz kilayim kamerada belki inanirsin... Hey Allahim ya Rabbim kullarina yardim et...

METE
01-30-2007, 07:19 AM
Boş Bir gazeteci degilsen bir cok şey biliyorsundur Kaynak yada adres vermenin anlamı yok Sizce Hedef Çarşamba'da yaşayan insanlarmı yoksa islamiyetmi Önce bunu iyi tesbit etmek lazım... Haa Bu arada sen Çok şeyide bilmiyorsun...:)

Siz cok dolu oldugunuz icin herseyi biliyorsunuz kaynak hedef gostermenin alamı var nerede bu giyinmeye usenen semt olsa abaza genclik uslenirdi o semtlerde yada soyle biz haber yapalım .(Hedef Islam'mı carsambami )yine fanatizm karsitligini Islam karsitligi olarak gosterdin artik kesin eminim bilerek yapıyorsun bunu fanatizm karsiti gordugunde hemen suyu bulandirip Islam karsıtlıgı olarak gosteriyorsun.
Ben kimim onuda soliyeyim Ataturk'cu onun kurdugu devleti laikligi savunan butun inanclara hosgoruyle bakan demokrat ozgurlukcu birisiyim .
Bugun laiklik bizi eziyor ozgurluk yok diyenlerin mahallesinde yasayamazssiniz bile bunların kuracagı devletin mini modeli carsamba baska semtlerde var gidin gorun hosgoru varmı yokmu .

METE
01-30-2007, 07:24 AM
Soylesem tesiri yok; sussam, gonul razı değil.. ama biktim artik

Scofield
01-30-2007, 07:27 AM
egitim sart...

Afrasiyab
01-30-2007, 07:29 AM
cehaletin pencesinden kurtulamamis kucucuk bir kutuya hapsedilmis bir mahkum gibi ayni sozleri tekrarlayip duruyorsun. O kutuyu kirip asamamissin. O kutu oyle kucuk ki dusuncelerin de kucucuk.

Cumhur baskani meselesi benim kendi dusuncem. O seni irgalamaz. Sen farkli dusunuyorsan o da oyle olsun ve o da beni irgalamaz.

Lafi anlamadan agzinda eskimis 1 haftalik sakizi cigniyorsun kokusu taaa buraya geliyor.

Sen ve senin gibi kucuk kutulara hapsedilmis insanlar ile ne konusmak ne de yazismak mumkundur. Cunku siz hep olaylara kendi pencerenizden bakacaksiniz.

Anlama kabiliyetine de hayran oldum. Bir insan bu kadar mi harika anlar lafi? :rolleyes: :lol:

ha bu arada beyefendi 1'nci secenegime inanmamis... Dur sana kamera acayim bir de mikrofon online vaaz verip namaz kilayim kamerada belki inanirsin... Hey Allahim ya Rabbim kullarina yardim et...
Sakız dersin agzın kokar dersin. Özelden mesajlaşıyorsun dersin. Ancak iftira ve laf ebeliği yaparsın. Çünkü verecek tek cevabın yok.

Kendinde biliyorsun, kendinde biliyorsun da zaten amacın o. ;)

Allah ıslah etsin.

yavuz
01-30-2007, 07:29 AM

Tesadüfe bak...

Afrasiyab
01-30-2007, 07:35 AM
egitim sart...
cümlenize... ;)

Scofield
01-30-2007, 08:13 AM
Sakız dersin agzın kokar dersin. Özelden mesajlaşıyorsun dersin. Ancak iftira ve laf ebeliği yaparsın. Çünkü verecek tek cevabın yok.

Kendinde biliyorsun, kendinde biliyorsun da zaten amacın o. ;)

Allah ıslah etsin.

sayfa sayfa cevap verdim sana kafan bassaydi anlardin arslanim ;)
ha bir de egitimin olsaydi tabii...
cümlenize... ;)
cumlemize? vallahi cok sukur egitimimizi tamamladik daha ileri duzey kariyere sahip olmak icin ugrasiyoruz. darisi senin basina. egitim almak icin cok gec degil en azindan bir acik ogretim fakultesi oku bari adam olursun :D

Afrasiyab
01-30-2007, 08:38 AM
sayfa sayfa cevap verdim sana kafan bassaydi anlardin arslanim ;)
ha bir de egitimin olsaydi tabii...

cumlemize? vallahi cok sukur egitimimizi tamamladik daha ileri duzey kariyere sahip olmak icin ugrasiyoruz. darisi senin basina. egitim almak icin cok gec degil en azindan bir acik ogretim fakultesi oku bari adam olursun :D
Eğitim ve öğretimime göstermiş oldugunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. Zaten bende devam etmekteyim.

Ama bizde sizin gibiler için bir söz vardır, Altından semer vursan eşşek yine eşşektir diye, aldığınız öğretim ile değişeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Ha birde Mehmet Akif'in yurt dışına adam olsun diye göndertilip, geldiklerinde yüzüne tükürülecek tipler için yazdığı şiiri var (sözde modern,aydınlar) o şiiri de okumanı tavsiye ederim, kendinden çok şey bulabilirsin. Şiiri bulamazsan, iste ben sana gönderirim.

Artık seni çok sevgili topicinle başbaşa bırakıyorum.

Allah'a emanet ol!!! ;)

Scofield
01-30-2007, 08:46 AM
Eğitim ve öğretimime göstermiş oldugunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. Zaten bende devam etmekteyim. goruyoruz ne kadar egitimli oldugunu :) iki kelimeyi anlayamadin. Ha bu arada hala Lise'de oldugunu soyluyorsan tamam dogaldir. Daha cok yol var onunde.. bak Yavuz da lise de okuyor ;)

Ama bizde sizin gibiler için bir söz vardır, Altından semer vursan eşşek yine eşşektir diye, aldığınız öğretim ile değişeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
kendimizi niye degistirelim? sizin gibi ikinci bir kisilik mi yaratalim?

Ha birde Mehmet Akif'in yurt dışına adam olsun diye göndertilip, geldiklerinde yüzüne tükürülecek tipler için yazdığı şiiri var (sözde modern,aydınlar) o şiiri de okumanı tavsiye ederim, kendinden çok şey bulabilirsin. Şiiri bulamazsan, iste ben sana gönderirim.pardon ne aydinim ne o modernlerdenim. egitimimin ne yazarlikla ne akademisyenlikle ne de gazetecilikle alakasi var...

Artık seni çok sevgili topicinle başbaşa bırakıyorum.Topicin icine s*ctiktan sonra mi? Gec bile kaldin... Hadi bakayim kapi surada..

Allah'a emanet ol!!! ;)
sen de BUDHA'ya emanet ol ;)

HYML
01-30-2007, 09:27 AM
sen de BUDHA'ya emanet ol ;)

Nihayet adresini öğrendik...

BoRaN
01-30-2007, 09:51 AM
evet sen mesela cok sey biliyorsun...bilgi fiskiriyor mubarek...

Öyle bi iddaam yok Senin gibi Asimile olmuş Biriyle bilgi yarıştıracak degilim...:D

Scofield
01-30-2007, 09:55 AM
Öyle bi iddaam yok Senin gibi Asimile olmuş Biriyle bilgi yarıştıracak degilim...:D
sen degil bilgi, yaristira yaristira cocukla sidik yaristirirsin anca

BoRaN
01-30-2007, 10:01 AM
Siz cok dolu oldugunuz icin herseyi biliyorsunuz kaynak hedef gostermenin alamı var nerede bu giyinmeye usenen semt olsa abaza genclik uslenirdi o semtlerde yada soyle biz haber yapalım .(Hedef Islam'mı carsambami )yine fanatizm karsitligini Islam karsitligi olarak gosterdin artik kesin eminim bilerek yapıyorsun bunu fanatizm karsiti gordugunde hemen suyu bulandirip Islam karsıtlıgı olarak gosteriyorsun.
Ben kimim onuda soliyeyim Ataturk'cu onun kurdugu devleti laikligi savunan butun inanclara hosgoruyle bakan demokrat ozgurlukcu birisiyim .
Bugun laiklik bizi eziyor ozgurluk yok diyenlerin mahallesinde yasayamazssiniz bile bunların kuracagı devletin mini modeli carsamba baska semtlerde var gidin gorun hosgoru varmı yokmu .

Kardeş ben çarçambayı iyi biliyorum yıllardan beri hep gündemde...Ben Oradaki yaşayanları savunuyor gibi olmayayım benim içinde marjinal yaşam biçimleri... Sizin şiddetle karşısında oldugunuz Fanatizmse O zaman insana sorarlar ? Neden hiç ALEVİ yada Musevi fanatizmini gündeme taşımıyorsun diye Degilmi kardeşim??? Size hayırlı işler Ama Deve kuşu misali Sadece Kafanız kumun altında Bilginize...

BoRaN
01-30-2007, 10:02 AM
sen degil bilgi, yaristira yaristira cocukla sidik yaristirirsin anca

Bu ne Şiddet bu celal!...

Scofield
01-30-2007, 10:07 AM
Neden hiç ALEVİ yada Musevi fanatizmini gündeme taşımıyorsun diye Degilmi kardeşim??? ..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
saka maka aklini mi yitirdin yoksa ciddi ciddi mi yaziyorsun bu lafi??? :lol: :lol:

BoRaN
01-30-2007, 10:12 AM
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
saka maka aklini mi yitirdin yoksa ciddi ciddi mi yaziyorsun bu lafi??? :lol: :lol:

Sana yazmamıştım Bunu. Madem heman balıklama atladın Sazan gibi Söyleyeyim...ÇOKMU ŞAŞIRDIN !

Scofield
01-30-2007, 10:15 AM
Sana yazmamıştım Bunu. Madem heman balıklama atladın Sazan gibi Söyleyeyim...ÇOKMU ŞAŞIRDIN !
hahaha yahudi fanatizmi hahahahaha :lol: :lol: :lol: birak yaaaaahhh... sen de mi yavuz ile ayni lisedesin yoksa? :D

BoRaN
01-30-2007, 10:22 AM
hahaha yahudi fanatizmi hahahahaha :lol: :lol: :lol: birak yaaaaahhh... sen de mi yavuz ile ayni lisedesin yoksa? :D

Her şeryin olması gereken bir ölçüsü var! birde insanlara zarar verecek boyutta Tamamıyla Zıvanadan] çıkmış Hali! Örnegin Şu an sizinkilerin uyguladıkları...

Scofield
01-30-2007, 10:24 AM
Her şeryin olması gereken bir ölçüsü var! birde insanlara zarar verecek boyutta Tamamıyla Zıvanadan] çıkmış Hali! Örnegin Şu an sizinkilerin uyguladıkları...

tamam anlasildi ayni mekandasiniz...
ha bir de kabul sen daha uzaga yapabiliyorsun. :lol: :lol: :lol:

BoRaN
01-30-2007, 10:34 AM
Hadi öyle olsun.:lol: Selametle...

METE
01-31-2007, 03:14 AM
Sizin şiddetle karşısında oldugunuz Fanatizmse O zaman insana sorarlar ? Neden hiç ALEVİ yada Musevi fanatizmini gündeme taşımıyorsun diye Degilmi kardeşim???

Yahudi fanatizmini biliyoruımda yahudiler turkiyede kendi seriatlerini getirmeye calisiyorlar ?
Alevi fanatizmi neymis acaba yazda ogrenelim ?
Aleviler butun turkiyenin kendileri gibi olmasınamı calısıyorlar ?
Yine alakasız su bulandırma taktigi git bul yayınla neymis Alevi fanatizmi ?
Cıplak gezinenlerin semtinide yaz .

Demir Kağan
01-31-2007, 04:03 AM
Alevi düşmanlarına söylemek istediğim bir şey var...

Sevr Antlaşması'nda Türkler'e bırakılan toprakların hepsi neredeyse sadece Alevi Türkmenler'in yaşadığı yerlerdi.

yavuz
02-01-2007, 04:11 AM
İslam düşmanlarına da benim söylemek istediğim birşey var...

Lozan Antlaşması'nda Türkiye nüfusu Müslüman ve gayri-Müslim azınlıklar olarak nitelendirilmişti.

(BoRaN ağabeyin o sözünden düşmanlık anlıyorsanız, ben de bazılarının bazı sözlerinden küfür anlamı çıkarabilirim.)

Demir Kağan
02-01-2007, 04:17 AM
Yavuzcuuuum, yapma böyle kardeşim, biz Alevilik konusunu BoRaN abi ile yüzyüze de konuştuk, onun Aleviler hakkındakü düşüncelerini zaten biliyorum, onun o lafından neden öyle bir şey çıkarayım?

yavuz
02-01-2007, 04:39 AM
İyi o zaman, çıkarmamış olman güzel. ;)

METE
02-01-2007, 04:59 AM
Lozan Antlaşması'nda Türkiye nüfusu Müslüman ve gayri-Müslim azınlıklar olarak nitelendirilmişti.

Ne var bunda ? Ozamanlar istanbul rum ermeni doluydu karadeniz anadolu keza oyle ne soylemeye calisiyorsun ?

yavuz
02-01-2007, 05:08 AM
Ne var bunda ? Ozamanlar istanbul rum ermeni doluydu karadeniz anadolu keza oyle ne soylemeye calisiyorsun ?

Alevi-Sünni diye ayırmamaktan bahsediyorum...

Alparslan
02-01-2007, 05:48 AM
Ohooooo sapla saman iyi karismis...Sadece 1 ve 2. sayfayi okuyabildim...bir gay ile Muslumani bir tutan anlayisin yok olmasi dilegiyle....Yahu benim dinim KAPAN/ORTUN diye EMIR veriyor, kimden izin istiycekmisim???? Hadi oradan be...Eger bunlarin hepsini ayni ozgurluk sayiyorsaniz(ciplaklik ve dinine-insana- uygun giyinmek) kurtculer ile arapcilar ile TURKCULERI de ayni kefeye koymaya calisiyorsunuz demektir. Turkculerin bari adini kotulemeyin. Ne nefreti varsa kimin ISLAMA kussun kardesim...Kivirmaya gerek yok...Ayrica diger dinlerden azinliklarin bu tip haklari LOZAN da belirtildigi uzere MEVCUTTUR. 28 subat tosuncuklarinin bildigi laiklik sadece Muslumana isler. Dini inanci geregi giyinene yada ibadet edene hicbir TURK HAKANI dokunmamistir. Yeter ki HAINLIK olmaya... Nedir yahu, coluk cocugun ahlakini bozan densiz serefsizlerle Muslumanlari bir kefeye koymak gibi bir gaflet nasil olur!!! DENSIZLIK-HADDINI BILMEZLIK baskada bisey degil...Ataturk'un meclis acilisinda cekilen fotografinda yaninda duranlara bakmanizi tavsiye ederim...Tabi Gazi'nin yuzune bakacak cesaretiniz varsa...Ayrica Alevilik Islamin icindedir ve her Musluman icin gecerli olan kurallar silsilesi Aleviler icinde gecerlidir...Uyup uymamak kisinin kendi tercihidir.Simdi gidin biraz daha magazin programi seyredin heee unutmadan birde yarin obur gun bi TOP patlarsa sizde pankart acarsiniz: HEPIMIZ ....

yavuz
02-01-2007, 05:57 AM
Ohooooo sapla saman iyi karismis...Sadece 1 ve 2. sayfayi okuyabildim...bir gay ile Muslumani bir tutan anlayisin yok olmasi dilegiyle....Yahu benim dinim KAPAN/ORTUN diye EMIR veriyor, kimden izin istiycekmisim???? Hadi oradan be...Eger bunlarin hepsini ayni ozgurluk sayiyorsaniz(ciplaklik ve dinine-insana- uygun giyinmek) kurtculer ile arapcilar ile TURKCULERI de ayni kefeye koymaya calisiyorsunuz demektir. Turkculerin bari adini kotulemeyin.

Çok mükemmel tespitler...

METE
02-01-2007, 06:06 AM
Ayrica Alevilik Islamin icindedir ve her Musluman icin gecerli olan kurallar silsilesi Aleviler icinde gecerlidir...Uyup uymamak kisinin kendi tercihidir.

Bir ustteki yazıya bakasan aleviler gayrı muslimmis lozanda onu alevilere soylemediklerini biliyorumda , bunu nasıl camur atmak icin soyluyorlar gor.
Aleviler musluman oldularda ne oldu her firsatta hakeret ayrimcilik .
Once onlara tepki ver.

Dini inanci geregi giyinene yada ibadet edene hicbir TURK HAKANI dokunmamistir.
Dogru bunu kadınların arkasina siginarak politika yapanlara soyle

Alparslan
02-01-2007, 06:10 AM
Bir ustteki yazıya bakasan aleviler gayrı muslimmis lozanda onu alevilere soylemediklerini biliyorumda , bunu nasıl camur atmak icin soyluyorlar gor .
Aleviler musluman oldularda ne oldu her firsatta hakeret ayrimcilik .
Once onlara tepki ver.

Dogru bunu kadınların arkasina siginarak politika yapanlar soyle

Her kim ki Muslumandir ve bu inanca sahip oldugu icin tepki alir, DESTEKCISIYIM. Her kim ki Turk tur ve bundan dolayi baski gorur, DESTEKCISIYIM. Her kim ki INSAN dir ve bunun icin basi dara duser,DESTEKCISIYIM.

HER KIM KI ZALIMDIR, KELLESINI ALMA HEVESLISIYIM...

Sen eger Sunni Muslumanlara sadece Alevileri (bende sunniyim ama yapmadim boyle bisey) asagiladiklarini sandigin icin saldiracaksan o zaman milliyetci degil sende ALEVICI olursun. Kadinlarin arkasina siginan kimse akilliymis, onlerinde durmaktan iyidir...

yavuz
02-01-2007, 06:20 AM
Bir ustteki yazıya bakasan aleviler gayrı muslimmis

Hayret ediyorum, nasıl o anlamı çıkarabildiğine...

METE
02-01-2007, 06:28 AM
Kadinlarin arkasina siginan kimse akilliymis, onlerinde durmaktan iyidir...

Turban eylemi yaptıranlar ;)

Ben alevicilik hic yapmadım 2004 te uye oldum 1,5 yil sonra muhabbeti acilinca yada satasma olunca soyledim alevi oldugumu benim icin turk olmasi yeterli bir kisinin .
Islam karsiti degilim ama dinin siyasete alet edilmesine sadece kendi inancinin gecerli olmasini isteyenlere karsiyim cunku o zaman onlarin getirdigi sistemde yasaklarina kapaliligina gore yasamak zorunda kalacagiz .O sistemin minyaturunde yasayanlarin mahallelerindeki hosgorusuzluklerindende bahsettik .
Burada bahsi gecen gay dekolte muhabbeti geyigi ise ozgurluk istiyoruz diyenlerin bunlarin ozgurlugune karsi ne diyecegiydi karsilar bizde karsiyiz ama ortak sonuc devlet dasirelerinde belirli bir ciddiyet ve calisanlarin hangi inanc ve mezhebe bagli olduklarini belli etmeyecek bir kiyafet giyilmesi sonucuydu .
Her zaman yaziyoruz kendi inanci cevresinde ibadet edenlerle sorunumuz yok olamazda yoksa 50 defa kovulmustuk buradan

Alparslan
02-01-2007, 07:54 AM
Turban eylemi yaptıranlar ;)

Ben alevicilik hic yapmadım 2004 te uye oldum 1,5 yil sonra muhabbeti acilinca yada satasma olunca soyledim alevi oldugumu benim icin turk olmasi yeterli bir kisinin .
Islam karsiti degilim ama dinin siyasete alet edilmesine sadece kendi inancinin gecerli olmasini isteyenlere karsiyim cunku o zaman onlarin getirdigi sistemde yasaklarina kapaliligina gore yasamak zorunda kalacagiz .O sistemin minyaturunde yasayanlarin mahallelerindeki hosgorusuzluklerindende bahsettik .
Burada bahsi gecen gay dekolte muhabbeti geyigi ise ozgurluk istiyoruz diyenlerin bunlarin ozgurlugune karsi ne diyecegiydi karsilar bizde karsiyiz ama ortak sonuc devlet dasirelerinde belirli bir ciddiyet ve calisanlarin hangi inanc ve mezhebe bagli olduklarini belli etmeyecek bir kiyafet giyilmesi sonucuydu .
Her zaman yaziyoruz kendi inanci cevresinde ibadet edenlerle sorunumuz yok olamazda yoksa 50 defa kovulmustuk buradan

Oncelikle birsey sorayim, neden fiillerine kullandigin OZNELER genelde BIZ??? 'SIZ' kimsiniz?
Hosgorusuzluk Islam'a aykiri giyinene yapilinca suc ama Islam'a uygun giyinene hosgoru cok! Garip geliyor...Birakin bari adamlarin hosgormeme ozgurlugu olsun :D Bu ulkede tum hristiyanlar museviler hac da taksin kippa da. Kac kisiler ki???? Burasi MUSLUMAN BIR ULKE. Onlarin simgeleri bizi rahatsiz etmedi, etmez...Ama MUSLUMANIN kiyafeti bile nedense RAHATSIZLIK unsuru oluveriyo birden bire. Evet kardeslerim MUSLUMAN KADIN ISTER ACAR ISTER ORTER BASINI...Bu onun kisisel tercihi ama acana daha da ac baskisi kapatana EV HAPSI...Hakikaten merak ettim...'Siz' kimsiniz???

Mgas
02-01-2007, 08:06 AM
Atalarımız musluman degilfi sonrada oludular, dini inanclar ile milletleri karıstırmayın.

Bircok alevi arkadasım va, hepside cok iyi insanlar.

Alparslan
02-01-2007, 08:14 AM
Heh ne guzel demissin KARISTIRMAMAK LAZIM....Turk olmakla gururlu ve bunu kaldirabilen milyonlarca MUSLUMAN var. Ki biz bunlara CANIMIZ da diyoruz...

Canin ayrisi gayrisi olur mu?

METE
02-01-2007, 10:49 AM
Oncelikle birsey sorayim, neden fiillerine kullandigin OZNELER genelde BIZ??? 'SIZ' kimsiniz?
Hosgorusuzluk Islam'a aykiri giyinene yapilinca suc ama Islam'a uygun giyinene hosgoru cok! Garip geliyor...Birakin bari adamlarin hosgormeme ozgurlugu olsun :D Bu ulkede tum hristiyanlar museviler hac da taksin kippa da. Kac kisiler ki???? Burasi MUSLUMAN BIR ULKE. Onlarin simgeleri bizi rahatsiz etmedi, etmez...Ama MUSLUMANIN kiyafeti bile nedense RAHATSIZLIK unsuru oluveriyo birden bire. Evet kardeslerim MUSLUMAN KADIN ISTER ACAR ISTER ORTER BASINI...Bu onun kisisel tercihi ama acana daha da ac baskisi kapatana EV HAPSI...Hakikaten merak ettim...'Siz' kimsiniz???

Once adam gibi cumle kur ne demek istedigini net olarak acikla .
Hristiyanin kiyafetetide rahatsiz eder devlet dairesinde , fakat sorun onlar degil
kendi dedigini dikte edenlerle buna karsi olanlarin tartismasini yapiyoruz ne hristiyan ne yahudi ne alevi burada kendi geri kalmis dusuncesini dikte etmiyor bunu yapan sizssiniz .
Biz kimmiyiz butun alevi toplumu ve aydinlikci Ataturkcu ozgur sunni Turk halki .

yavuz
02-01-2007, 10:52 AM
alevi toplumu

İlginç... Ben tarikat olarak biliyordum Aleviliği oysa ki...

Scofield
02-01-2007, 11:00 AM
kardesim sen dalga mi geciyorsun????? :evil:

METE
02-01-2007, 11:05 AM
Tarikat degil dogustan gelir sonradan Alevi olana Bektasi denir

yavuz
02-01-2007, 11:07 AM
Tarikat degil dogustan gelir sonradan Alevi olana Bektasi denir

Evet, Bektaşilik tarikattır. Ben ikisini de aynı anlamda kullanaraktan ... Öyle birşey işte. ;)

yavuz
02-01-2007, 11:08 AM
kardesim sen dalga mi geciyorsun????? :evil:

Öyle mi görünüyor?

METE
02-01-2007, 11:15 AM
Evet, Bektaşilik tarikattır. Ben ikisini de aynı anlamda kullanaraktan ... Öyle birşey işte. ;)
Alevilikte tarikat olayi yoktur Osmanlinin devsirme yenicerileri bektasi yapmasiyla gelen birseydir bektasi tekkeleri .

Alparslan
02-03-2007, 12:08 AM
Once adam gibi cumle kur ne demek istedigini net olarak acikla .
Hristiyanin kiyafetetide rahatsiz eder devlet dairesinde , fakat sorun onlar degil
kendi dedigini dikte edenlerle buna karsi olanlarin tartismasini yapiyoruz ne hristiyan ne yahudi ne alevi burada kendi geri kalmis dusuncesini dikte etmiyor bunu yapan sizssiniz .
Biz kimmiyiz butun alevi toplumu ve aydinlikci Ataturkcu ozgur sunni Turk halki .

Cumlelerim ARIF OLAN ANLAR cinsinden sanirim agir kacti. BENIM DUSUNCEM ISLAM sa BUNA GERI KALMIS DEMEK ANCAK SENIN ESSEGE TERS BINDIGINI GOSTERIR.

Aydinlikci SOL kesimin kullandigi bir tabirdir ve ben bu tabirin ne kadar AYDINLIK! oldugunu bilirim. Sen nasil TUM Alevileri temsil ettigini iddia edersin? Turk toplumunu temsilde sana mi kaldi?

Kisileri birakirsak , dusunce tabaninda kendi fikrini dikte etmeye calisan Marksist bozmalari, basi secdeye gidemeyecek kadar boynuzlu zuppeler, hristiyan asiklari, diyalogcular, Sabetaycilar,Din Tucarlari, Ataturk'u sergisinde satilacak bir ROZET sananlar.... size bir lafim var: YEMIYOR ARTIK. Kimsiniz ki halka tasallut edip bir de munevver havasindan mani tutturmussunuz? Burnunuz yerlerde surtunur, dikkat edin.

METE
02-03-2007, 02:46 AM
Aydinlikci SOL kesimin kullandigi bir tabirdir ve ben bu tabirin ne kadar AYDINLIK! oldugunu bilirim. Sen nasil TUM Alevileri temsil ettigini iddia edersin? Turk toplumunu temsilde sana mi kaldi?

Yobazlik sana kaldiysa turk topluma temsili bana kaldi :lol:

Kisileri birakirsak , dusunce tabaninda kendi fikrini dikte etmeye calisan Marksist bozmalari, basi secdeye gidemeyecek kadar boynuzlu zuppeler, hristiyan asiklari, diyalogcular, Sabetaycilar,Din Tucarlari, Ataturk'u sergisinde satilacak bir ROZET sananlar.... size bir lafim var: YEMIYOR ARTIK. Kimsiniz ki halka tasallut edip bir de munevver havasindan mani tutturmussunuz?
Secdeye gelenleride biliyoruz is secdeyle bitmiyor yuzyillarca yonetti senin zihniyetin ulkeyi az daha tarih oluyorduk begenmediginiz Ataturk kurtardi ulkeyi senin secdeye gelenler din hurriyeti sartiyla ulkeyi sattilar Ataturk u vatan haini ilan edip ferman cikarttilar .
Secdeye gelenler menemende kubilay i katlettiler
secdeye gelenler seyh sait ayaklanmasi yaptilar
secdeye gelenler sivas katliamini yaptilar
secdeye gelenler yavuz zamaninda alevi turkmen katliami yaptilar
secdeye gelenler ingilizlerle bir olup turkleri oldurduler arabistanda
secdeye gelenler bosnaya yardim paralari toplayiip cukka ettiler
secdeye siginip herseyi yaptiginda hersey yanına kar ne guzel istanbul
Ne secdeymis be .
Is Secdeyle bitmiyor once Allah korkusu olacak .

Burnunuz yerlerde surtunur, dikkat edin.
Yok ya :lol:

gurkan
02-03-2007, 03:57 AM

Mete coşmussun bakıyorum. Madem Allah korkusu deyu durursun müslüman olsana. İslam Şeriatının bütününe iman etmeden de müslüman olunmaz. İnanacaksın teslim olcaksın amel edeceksin. Bak gel beni dinle son nefeste karlı çıkanlardan ol. :lol:

yavuz
02-03-2007, 07:48 AM
Secdeye gelenleride biliyoruz is secdeyle bitmiyor yuzyillarca yonetti senin zihniyetin ulkeyi az daha tarih oluyorduk begenmediginiz Ataturk kurtardi ulkeyi senin secdeye gelenler din hurriyeti sartiyla ulkeyi sattilar Ataturk u vatan haini ilan edip ferman cikarttilar .
Ne secdeymis be .

Secdeye inmemek için geçerli sebepler :?

(Yavuz zamanında yapılanların da sebebi o insanların Alevi-Türkmen olmaları değil, "Şah'a gidiyorum" diye yazılan şiirlere kapılıp gitmeleridir...)

Alparslan
02-03-2007, 09:57 AM
Yobazlik sana kaldiysa turk topluma temsili bana kaldi :lol:

Ne secdeymis be .

Yok ya :lol:

Yobazlik kelime manasi ile sanirim DIKTA rejimini isteyen SENIN GIBI baska dusunceler tahammulsuzler icin soylenebilir.

Secdeye varanlar ve VARAMAYANLAR hakkinda bir yazisi var Hasmet Babaoglunun okumani tavsiye ederim. Secde SADECE ama SADECE ALLAH'TAN KORKMAKTIR. Bunu becerebilen baskalarindan korkma geregi duymaz...Yani o yuzden YEMEZ...Allah'tan korkana baskasinin hicbir lafi islemez, VIZ GELIR TIRIS GIDER.Sen hakkiyla secedeye gidenlerle aslinda sana cok benzeyen erbakan tayfasini karistirmaya devam ettigin surece bana 12 yasinda:erbakan iktidar oldu lunaparklari ve ataricileri kapaticaklarmissss BOHUUUUUUU diye zirlayan kazma kalmaya mahkum arkadasimi hatirlatmaktan oteye gidemezsin. Her olayda disarda bir PUT bulup onu suclamak ve geri kalanlar icinde kendine bir PUT aramak zirvaligindan vazgecin artik, tek saldiri YOBAZ, ERBAKANCI....Erbakanci degilim , olmadim, olmayacagim...Ama onun gorusu yarin sana bir mevki verse senin icin bir garanti veremem....Yobazlik bastan da dedigim gibi KAFASINA INME INMIS kisidir yani ZOMBI...Sanirim bu konumada pek layik degilim...Yasiyorum ve yasatiyorum....

Bak ama senin mantikla gidersem:Universitemizdeki PKK lilarin hemen hemen hepsi DIN dusmani idi, hemen hemen hepsi DINDARA da uyuz...Bi benzerlik seziyorum...Liboslar da oyle idi hakeza gomanistlerde...demek ki senin mantigin ile bunlarin hepsi bir...Hatta CHP li yurt muduru bile bize FASO der kendisi kirolar ile takilirdi...bi benzerlik seziyorum...Sanirim SIZ kimsiniz anlamaya basladim...

itashi
02-03-2007, 10:33 PM
Efendim,

Öncelikli olarak "dini giyim" biçimi ile "dinin emrettiği giyim biçimini" karıştırmayalım. Başı saç görünmeyecek şekilde örtmek İslam'ın bayanlara emridir. Bir erkek, takke giymediği zaman günah olmaz; ama inançlı bir bayan başını örtmediği takdirde günaha gireceğine inanmaktadır.

Dolayısı ile en öncelikli husus, Müslüman bayanların baş örtüsü, rahibelerin baş örtüleri ve Hint erkeklerinin taktıkları örtü gibi bazı giyim tarzlarının inançları tarafından "farz" kılınması olmalı.

Peçe'ye karşı çıkabilirsiniz ama baş örtüsüne karşı çıktığınız anda artık "dini yaşam özgürlüğüne" karşı çıkıyorsunuz demektir. Atatürk Laikliği ile bu bağ-daş-maz! Olsa olsa komünist rejimlerde görünen bir "baskı" uygulamasıdır.

Dekolteye gelince, kanunumuz halk açık alanda "ahlaka aykırı" şekilde giyinmeyi yasaklamıştır. Ahlak kuralları ile çakıştığı için. Buna şehir içinde bikini ile dolaşmak ya da boxer'la metroya binmeyi örnek verebiliriz. Onun dışında sadece olsa olsa toplum yadırgar, gerisi kişinin kendi hür iradesine kalmıştır.

Bu çağda halen kıyafetle uğraşıp insanların ne giyip ne giyemeyeceklerine karar vermek ise gericiliğin daniskasıdır.