PDA

View Full Version : Rumlar'ın sinsi planı!

genco
01-29-2007, 01:51 PM
Son günlerde, Rumlar'ın -her zaman olduğu gibi- yine bir sinsi planlar peşinde olduğu ortaya çıktı.
Rumlar, Kıbrıs karasularını kendi karasuları gibi gösterip, bir Norveç firmasıyla petrol arama anlaşması yapmışlar...
Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle de kıta-saha anlaşması imzalamışlar. Bunlardan biri de Lübnan...
Önümüzdeki ay, Kıbrıs karasularında, Norveç firmasının, Rumlar adına petrol aramasına başlayacağı belirtiliyor...

Kısacası; Kıbrıs'ta sular ısınacağa benziyor...

Mgas
01-29-2007, 02:00 PM
Turk karasularına yapılacak tecavuzun karsılıgı netdir.

genco
01-29-2007, 02:09 PM
Kerkük'te de "Kırmızı çizgiler"imiz vardı... Cevabımız netti, bu çizgileri aşacaklara...Başımıza çuval geçirdiler, cevabımız "tıss" oldu...
Kendi vatandaşına "Ananı da al git, lan!.." diye Kasımpaşalılık satanlar, dışarıda kuzu mu, kuzu...
Başımıza ne geliyorsa vizyonsuz dışpolitikamız yüzünden geliyor...
Kimbilir bizi daha neler bekliyor...

genco
01-29-2007, 02:18 PM
Önümüzdeki ay, Rumlar Kıbrıs karasularında petrol aramaya başlarsa ne olur?
Savaş çıkabilir mi?
Bunu kestirmke zor..
Durum kritik yani!

timurlenk
01-29-2007, 02:25 PM
senin basbakanın kendi agzıyla kıbrısta suriyenin lubnanda dustugu duruma dusecegiz derse,kuzey kıbrısda basa turkiye dusmanı bir adamı getirmek icin elinden geleni yaparsa ,denktas gibi bir kahramana yapmadığı hakaret kalmassa,r cahilce vede kıt otesi ingilizcesi ile win win(kazan kazanmıs ama bence kazı kazan) gibi soylemlerle ortaya cıkarsa rum herseyi yapmıstır.. kıbrısda gitmistir gecmis olsun(gitme nedeni akp hukumeti sayesinde kuzeydeki halkı tamamen avrupanın kucagına bile bile vermemizdir)

dadash_serkan
01-29-2007, 02:32 PM
yurdun her yanı düşman yaa.Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur bu kadar basit.rumlara gelene kadar tokadımızı yemesi gereken o kadar çok şerefsiz sürüsü varki, rumlara ne kalır bilemiyorum

timurlenk
01-29-2007, 02:38 PM
bu ülke bilincli olarak cokertilmistir dadash,kusura bakma ama kimseye tokad atacak halide kalmamıstır...

genco
01-29-2007, 02:50 PM
Ülke olarak, tarih boyunca, hiç böylesine bir acz içine düşmemiştik...
Devekuşu misali, kafamızı kuma gömüp bekliyoruz...
Kıbrıs'mış, Kerkük'müş... kimin umurunda ki?
Ne hallere düştük...
Bizi bu hallere düşürenlere de
Bunları başımıza getirenlere de
Ne desem bilmiyorum...
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...

dadash_serkan
01-29-2007, 02:56 PM
biz ne zorluklarda mücadele vermişiz, baş almışızki şimdi neden bu kadar umursamaz olmuş milletimiz anlamıyorum :( illaki yoklukmu görmek lazım azadlık için

dadash_serkan
01-29-2007, 03:00 PM
iyice koyun oldu millet, tamam hayırlısıysa olalım olmasına da sürüye çakallar sürüsü dalıyor ne çoban ne de çoban köpeği tınlamıyor bile.uyanmaları için ne yapmak gerek bi bilsem...

Scofield
01-29-2007, 03:01 PM
yurdun her yanı düşman yaa.Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur bu kadar basit
Turk'un Japon dostu vardir. Hatta bu dost Turkiye'nin bazi koylerine karsiliksiz hibe yardimi bile yapmaktadir.

dadash_serkan
01-29-2007, 03:07 PM
haklısın Japonların ayrı bir yeri vardır bende.geçen sene kaldığım yurtta 4-5 gün kalan bir Japon turist vardı Manami.ya sanki ülkelerini biz kurmuşuz, biz o hale getirmişiz.aşırı derece de minnettar ve bağlılar, hala görüşürüz bana bi el kamerası gönderecekti hala ama...:D

timurlenk
01-29-2007, 03:10 PM
aldanmayın bu ayaklara dunyada hic kimse karsılıksız vede gonullu yardım etmez.. biliyormusunuz kac tane japonun yıllarca guneydoguda yerel agızlardan ana bir kurtce ortaya cıkarmak icin emek verdigini??? bu adamlar zamanıyle ulkeye girmesi yasaklanmısdı gerci simdi rahat rahat giriyorlardır..
aynı japonların dogu karadenizde neler cevirdiginden haberiniz olsa
sasırırdınız....
Turk'un Japon dostu vardir. Hatta bu dost Turkiye'nin bazi koylerine karsiliksiz hibe yardimi bile yapmaktadir.

Scofield
01-29-2007, 03:20 PM
aldanmayın bu ayaklara dunyada hic kimse karsılıksız vede gonullu yardım etmez.. biliyormusunuz kac tane japonun yıllarca guneydoguda yerel agızlardan ana bir kurtce ortaya cıkarmak icin emek verdigini??? bu adamlar zamanıyle ulkeye girmesi yasaklanmısdı gerci simdi rahat rahat giriyorlardır..
aynı japonların dogu karadenizde neler cevirdiginden haberiniz olsa
sasırırdınız....arkadas sen ne zaman ki gelir buraya RESMI bir kaynakla bu yazdiklarini ispatlarsin biz o zaman inaniriz. Ama mumkunse su garip garip komplo teorilerini kopyala/yapistir yapmayin aman gozunuzu sevem

genco
01-29-2007, 03:21 PM
İnsanın inanası gelmiyor! Bir avuç Rum, dünya siyesitine yön veriyor!
Bizim -güya-yanımızda, Müslüman kardeş ülkeler var...
Orta-Asya'da -güya-Türk kardeş ülkeler var...
Ne hikmetse, dünyada yalnızları oynayan bir ülke varsa, o da biziz...

timurlenk
01-29-2007, 03:24 PM
komplo teorisimi ??? azıcık arastırma yap hangi japon profosorun kurtlerin gozunde kahraman oldugunu bulursunuz.... daha 6/7 ay once medyada bu zat turk halkınada takdim edilmisti...

arkadas sen ne zaman ki gelir buraya RESMI bir kaynakla bu yazdiklarini ispatlarsin biz o zaman inaniriz. Ama mumkunse su garip garip komplo teorilerini kopyala/yapistir yapmayin aman gozunuzu sevem

timurlenk
01-29-2007, 03:28 PM
BOŞ KONUŞMAM BOŞ KONUŞANIDA SEVMEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Yalçın Pekşen

yalcin.peksen@aksam.com.tr

Çin işi, Japon işi...

Ülkelerimiz arasındaki uzaklıktan olacak, Japonlar'la ve Çinliler'le fazla bir ilişkimiz olmamış. Oralarda neler döndüğüne dair bir fikrimiz olmadığı için, kalabalık nüfuslarına bakarak 'Çin işi, Japon işi, bunu yapan iki kişi..'den başka bir akıl yürütülememiş.

Peki bizim işimize akıl-sır eriyor mu?..

Bize gelip gitmeye başladıktan sonra da, dış görünüşlerine bakarak 'uzay yaratığı' muamelesi çekmeye başladık kendilerine..

Laf arasında belirteyim; onlar da bizi 'yuvarlak gözlü' diye tanımlıyorlar ve her yuvarlak gözlüyü birbirine benzetiyorlar.

Bunu bir deneyim sonucu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Bir Uzakdoğu gezisinde çekik gözlü rehberimiz bizi bir meydanda serbest bırakırken...

-Yüzüme iyi bakın ve dönüşte beni bulun, demişti, Ben sizi kolay kolay tanıyamam, çünkü hepiniz birbirinize benziyorsunuz.

--------------------------------------------------------------------------------

Son zamanlarda hem Çin'den, hem Japonya'dan Türkiye'nin turistik gezi programlarına alındığı haberleri geliyor.

Öyleyse bizim de artık ayağımızı denk almamız gerekiyor. Japon dilbilimi uzmanı Prof. Dr. Goichi Kajima'nın başına gelenler (Radikal, İsmail Saymaz'ın haberi) bana epey rahatsız edici göründü.

--------------------------------------------------------------------------------

70'lerde ilk kez turist olarak geldiği Anadolu'daki dil zenginliğine şaşıran dil uzmanı Kojima, o günden sonra sık sık ülkemize gelmiş ve uzun sürelerle aramızda yaşamıştı. Bu arada Türkçe öğrenen Japon bilgini Zazaca ve Lazca'nın kökenlerini araştırmaya girişmişti.

Kendisinin verdiği bilgiye göre 'çekik gözlü bir yabancının Türkçe konuşmasının hayra yorulmaması' nedeniyle başına birçok olay gelmişti.

Patnos'ta taşlandıktan sonra bisikleti de çalındığı için Fransa'ya otostopla dönmek zorunda kalmıştı.

Tunceli'de 3 gün boyunca gözaltına alınıp dayak ve hakarete uğramış, sonunda Japon konsolosluğunun devreye girmesi sayesinde kurtulmuştu.

Bir Doğu Karadeniz gezisinde de Lazca şarkı söylediği için tutuklanarak sınırdışı edilmişti.

Japon dilbilimci bu olaylar arasında üç kitap yazmıştı:

'Laz şarkıları', 'Lazca Gramer' ve 'Japon Dilbilimci Gözüyle Türkiye..'

Habere bakılırsa profesör, başına gelen onca şeye karşın, ülkemizden olumlu duygularla ayrılıyordu. Çünkü her kötülüğün ardından bir iyilik yaşamıştı.

Taşlandıktan sonra kaçarken rastladığı çobanlar kendisine süt ikram etmişler, üç günlük gözaltı süresinde de bir görevli aşure yedirmişti.

Anlaşılan Japon bilim adamı, aradan geçen 30 küsur yıl içinde, bizi bizden daha iyi tanıdığı için başına gelenleri kötüye yormamıştı.

Büyük olasılıkla içimizde kötülük olmadığını fark etmiş, bizim de sık kullandığımız 'Burası Türkiye..' lafının ne anlama geldiğini kavramıştı.

Ancak tüm çekik gözlülerden aynı anlayışı beklememiz mantıklı olmaz.

arkadas sen ne zaman ki gelir buraya RESMI bir kaynakla bu yazdiklarini ispatlarsin biz o zaman inaniriz. Ama mumkunse su garip garip komplo teorilerini kopyala/yapistir yapmayin aman gozunuzu sevem

Mgas
01-29-2007, 03:42 PM
Petrol tartışması büyüyor
KKTC Cumhurbaşkanı, Kıbrıs�ın münhasır ekonomik bölgesinde veya bütününde ortaya çıkabilecek her türlü ekonomik avantajda Kıbrıslı Türklerin de hakkı bulunduğunu belirterek bundan asla taviz verilmeyeceğini açıkladı.

NTV
Güncelleme: 17:05 TSİ 29 Ocak 2007 Pazartesi

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum yönetiminin, Mısır ve Lübnan’la Ada’nın güney kıyılarında petrol aranmasına ilişkin yaptığı anlaşmaya ilişkin tartışma karşılıklı açıklamalarla sürüyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde veya bütününde ortaya çıkabilecek her türlü ekonomik avantajda Kıbrıslı Türklerin de hakkı bulunduğunu belirterek bundan asla taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Talat, anlaşma hayata geçirilirse sıcak durumlar yaşanabileceği yönündeki açıklamalarının Rumlar tarafından savaş tehdidi olarak algılanmasını da değerlendirdi. Talat, sözlerinin sadece uyarı niteliği taşıdığını vurguladı.

Rum yönetiminin ardından Yunanistan da, Türk tarafının tutumunun kabul edilemeyeceğini açıkladı. Yunan hükümet sözcüsü, Rum yönetiminin kararlarını hayata geçirmek için kimseden izin almasına gerek olmadığını belirtti.

Rum kesimi, Mısır ve Lübnan arasındaki bölgedeki petrol rezervinin değeri 400 milyar dolar olarak hesaplıyor. Çalışmalara gelecek ay başlanması planlanıyor.

Scofield
01-29-2007, 04:09 PM
BOŞ KONUŞMAM BOŞ KONUŞANIDA SEVMEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Yalçın Pekşen

yalcin.peksen@aksam.com.tr

Çin işi, Japon işi...

Ülkelerimiz arasındaki uzaklıktan olacak, Japonlar'la ve Çinliler'le fazla bir ilişkimiz olmamış. Oralarda neler döndüğüne dair bir fikrimiz olmadığı için, kalabalık nüfuslarına bakarak 'Çin işi, Japon işi, bunu yapan iki kişi..'den başka bir akıl yürütülememiş.

Peki bizim işimize akıl-sır eriyor mu?..

Bize gelip gitmeye başladıktan sonra da, dış görünüşlerine bakarak 'uzay yaratığı' muamelesi çekmeye başladık kendilerine..

Laf arasında belirteyim; onlar da bizi 'yuvarlak gözlü' diye tanımlıyorlar ve her yuvarlak gözlüyü birbirine benzetiyorlar.

Bunu bir deneyim sonucu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Bir Uzakdoğu gezisinde çekik gözlü rehberimiz bizi bir meydanda serbest bırakırken...

-Yüzüme iyi bakın ve dönüşte beni bulun, demişti, Ben sizi kolay kolay tanıyamam, çünkü hepiniz birbirinize benziyorsunuz.

Son zamanlarda hem Çin'den, hem Japonya'dan Türkiye'nin turistik gezi programlarına alındığı haberleri geliyor.

Öyleyse bizim de artık ayağımızı denk almamız gerekiyor. Japon dilbilimi uzmanı Prof. Dr. Goichi Kajima'nın başına gelenler (Radikal, İsmail Saymaz'ın haberi) bana epey rahatsız edici göründü.

70'lerde ilk kez turist olarak geldiği Anadolu'daki dil zenginliğine şaşıran dil uzmanı Kojima, o günden sonra sık sık ülkemize gelmiş ve uzun sürelerle aramızda yaşamıştı. Bu arada Türkçe öğrenen Japon bilgini Zazaca ve Lazca'nın kökenlerini araştırmaya girişmişti.

Kendisinin verdiği bilgiye göre 'çekik gözlü bir yabancının Türkçe konuşmasının hayra yorulmaması' nedeniyle başına birçok olay gelmişti.

Patnos'ta taşlandıktan sonra bisikleti de çalındığı için Fransa'ya otostopla dönmek zorunda kalmıştı.

Tunceli'de 3 gün boyunca gözaltına alınıp dayak ve hakarete uğramış, sonunda Japon konsolosluğunun devreye girmesi sayesinde kurtulmuştu.

Bir Doğu Karadeniz gezisinde de Lazca şarkı söylediği için tutuklanarak sınırdışı edilmişti.

Japon dilbilimci bu olaylar arasında üç kitap yazmıştı:

'Laz şarkıları', 'Lazca Gramer' ve 'Japon Dilbilimci Gözüyle Türkiye..'

Habere bakılırsa profesör, başına gelen onca şeye karşın, ülkemizden olumlu duygularla ayrılıyordu. Çünkü her kötülüğün ardından bir iyilik yaşamıştı.

Taşlandıktan sonra kaçarken rastladığı çobanlar kendisine süt ikram etmişler, üç günlük gözaltı süresinde de bir görevli aşure yedirmişti.

Anlaşılan Japon bilim adamı, aradan geçen 30 küsur yıl içinde, bizi bizden daha iyi tanıdığı için başına gelenleri kötüye yormamıştı.

Büyük olasılıkla içimizde kötülük olmadığını fark etmiş, bizim de sık kullandığımız 'Burası Türkiye..' lafının ne anlama geldiğini kavramıştı.

Ancak tüm çekik gözlülerden aynı anlayışı beklememiz mantıklı olmaz.

ne bu? Japon adamin ne cileler cektigini yaziyor burada :D senin teorin ile hicbir alakasi yok :D muhehehehehe

kardesim kimlerle yazisiyoruz biz haberimiz yok yahu :D

amcaya bak bana gelmis aksam radikal gazetelerinin garip garip yazilarini yapistirmis. O da bir dilbilimcinin basindan gecenleri :D Bir dilbilimci boyle yapinca timurlenk de butun japonyayi dusman ilan etti... :D

Yahu siz intahar etsenize kardes insanlar da mutlu olsun

ha bu arada; yarin cikip da:

"sen japon avukatisin, senin japon arkadaslarin var, hatta sen kendin japonsun" derseniz de hic sasirmam.
ve de gizliden gizliye Laz'a catmissiniz.

Kenanhan
01-29-2007, 04:11 PM
biz ne zorluklarda mücadele vermişiz bunuda hallederiz

Scofield
01-29-2007, 04:15 PM
komplo teorisimi ??? azıcık arastırma yap hangi japon profosorun kurtlerin gozunde kahraman oldugunu bulursunuz.... daha 6/7 ay once medyada bu zat turk halkınada takdim edilmisti...Allah Allah cok ilginc :lol: Japonya Birlesmis Milletler uyesidir ve Siginma/multecileri kabul etme zorunlulugu vardir Kurt-Turk meselesinde tarafsiz olmalidir normalde fakat Japonyaya siginmak isteyen bircok Kurt ve PKK'li Turkiyeye Japonyadan geri iade edilmis, Japonyaya sokulmamis veya hapse atilmislardir.
Sacma sapan garip garip uzayli alakasiz seyleri kopya yapistir yapacagina adam gibi haberleri okusaydin ogrenirdin ;)
ama yok sen su nefret etme, dusman yaratma sevdalilarindan birtanesisin gerci...

timurlenk
01-29-2007, 04:42 PM
anlamak istemiyorsun herhalde..yada kabullenmek istemiyorsun o adam hakkında sana bin tane delil getiririm... turkiyeye girmesi bile yasaklanmıstı zamanında,o verdigim yazı isin sadece basit kısmı...bilmeden konusma yada bilgin olmadan fikir sahibi oldugunu zannetme.. o zatı muhterem japonyada bir universitede prof. ayrıca ben butun japonları suclamadımki ,anlatmak istedigim dunyada hicbir ulke baska bir ulkeye kolay kolay belese yardım yapmaz, japon kredisi ile istanbulda yapılan tup gecide bak ,gene japon sirketleri yapıyor nasıl buyuk kazık yedigimizi arastırma zahmetinde bulunursan ogrenirsin..
ama ben demiyorumki japonya en buyuk dusman falan sadece onlar yada baskaları cıkarları oldugu zaman kredi verirler ama isine gelmeyince aynen ikinci dunya savasında yakaladıkları butun koreli vede cinli kadınlar gibi ordusunda zorunlu fahiselik yaptırırlar.. dunyada bir millet varmıki baskalarının yardımları ile ilerlemis gelismis teknolojiye ulasmıs?????? hala bu zihniyette isek vay halimize.... BOS KONUSMAYALIM.....

timurlenk
01-29-2007, 04:45 PM
haa su kurtleri sınır dısı etme olayı gene senin yuzeysel bilginden oluyor cunku japonlar sadece kurtler degil herkes hakkında cok hassaslar mesela japonyada calısan cok ordulu var kacak macak gitmisler simdi nerede ordulu yakalarlarsa yakalasınlar anında kapı dısarı,ben 2 yıl once resmi is icin 3 gunlugune gittigimde vede orada bir sirket tarafından davet edildigim halde sırf orduluyum diye yapmadıkları kalmamısdı...

Allah Allah cok ilginc :lol: Japonya Birlesmis Milletler uyesidir ve Siginma/multecileri kabul etme zorunlulugu vardir Kurt-Turk meselesinde tarafsiz olmalidir normalde fakat Japonyaya siginmak isteyen bircok Kurt ve PKK'li Turkiyeye Japonyadan geri iade edilmis, Japonyaya sokulmamis veya hapse atilmislardir.
Sacma sapan garip garip uzayli alakasiz seyleri kopya yapistir yapacagina adam gibi haberleri okusaydin ogrenirdin ;)
ama yok sen su nefret etme, dusman yaratma sevdalilarindan birtanesisin gerci...

Scofield
01-29-2007, 04:46 PM
ya kardes birak Japonu sen... Rumlari Kuzey Iraki ne yapalim ona bakalim :) ha bugun kazik yiyorsak o bizim sucumuz.

Scofield
01-29-2007, 04:46 PM
haa su kurtleri sınır dısı etme olayı gene senin yuzeysel bilginden oluyor cunku japonlar sadece kurtler degil herkes hakkında cok hassaslar mesela japonyada calısan cok ordulu var kacak macak gitmisler simdi nerede ordulu yakalarlarsa yakalasınlar anında kapı dısarı,ben 2 yıl once resmi is icin 3 gunlugune gittigimde vede orada bir sirket tarafından davet edildigim halde sırf orduluyum diye yapmadıkları kalmamısdı...
Ordu ilinden mi bahsediyorsun? Neden oyle yapiyorlar?

timurlenk
01-29-2007, 04:51 PM
kusura bakma ,biraz karadenizlilik biraz askerlik yuzunden bazen sert yazılar yazıyorum.. neyse anlatmak istedigim ona buna dusmanlık degil sadece kendi calısmanla gucun yoksa kimse gozunun yasına bakmıyor... evet ordulular karalistede cunku vaktiyle cok sayıda gitmisler,butun tanıdıklarınıda goturmusler simdi aynen karaliste

genco
01-29-2007, 04:53 PM

Bu başlığın sahibi olarak, bu sözden alındım.. Galiba düşman yaratanlardan biri de ben oluyorum, bu başlığı açmakla?
Çünkü başlıktan da anlaşılacağı gibi Rumlar'ı düşman görüyorum...
Sadece Rumları değil; Kerkük'e göz diken Kürt-Peşmerge aşiret resilerini de düşman görüyorum...
Velhasılı; dirliğime, birliğime,toprağıma,bayrağıma,dinime, dilime... göz diken herkesi düşman görüyorum...

Bunun adı "düşman yaratmak"sa, öbür türlüsü de "safdillik" olur bence...ki işte o zaman da Atatürk'ün kemiklerini sızlatmış oluruz...

"İçte ve dışta bedbahtların olacaktır"

Atamızın bu sözünü unutmamalıyız...

timurlenk
01-29-2007, 04:57 PM
isin ozu su ,oncelikle bu memleket sevdalıları aklını basına devsirip birlik olmalı keza ben ikinci bir kurtulus savası sansımız oldugunu dusunmuyorum..particiligi,fraksiyonları sunu bunu bırakıp birlik olmalıyız.... bu memleketi ataturkden sonra turkler yonetmiyor bunu kırıp sonuna dek cabalamalıyız...

Tabriz_Han
01-29-2007, 05:49 PM
Rumlar petrolu kacirmak uzere ve biz ne yapiyoruz... ortadan dusman yaratma Allah Allah...Japonlar bize birsey yapmadi, dost sayilirilar, ya inanamiyorum Japonlarin ne ilgisi var niye konu disi tartismalar oluyor biz Kormuyuz.

Turkun dostu var ve bugun iki tane dusmani var, Rum ve Ermeni.

Digerler cikarlara gore davranir.

Demeki Rumlar KKTC denizine girecek, Petrolunu calacak ve Turk'e tek kurus vermeyecekler ha :evil: hemde etrafdaki iki Arap bunu kabulmu edecek? Israel onlara bidaha tokatlasin yerine koysun canimi sikmaya basladilar firsati gelince yine arkadan hancerlemeye calisiyorlar serefsizler, din kardeslerimiz ne yapiyor :evil:

En iyisi Israele anlasma yaparak, tum Dogu Akdenizi paylasarak tum petrol Turkiye ve Israele kalsin.

nurhak
01-30-2007, 04:04 AM
Türk askeri Lübnan'ın tarumar edilen yasamını ve sehirlerinin yeniden inşaasında bir fiil aktif görev yaparken,Lübnan rumlarla anlasma yapıyor,mehmetciğe yazık....

genco
01-30-2007, 04:08 AM
Bu Rumlar daha önce de denemek istemiş, fakat ağzının payını alıp oturmuştu...Çünkü AB üyesi değillerdi. Biz de caydırıcı gücümüzü kullanabiliyorduk...
Yine o zamanlar Yunanistan, Ege'de petrol aramaya çıkmıştı. Türk donanması Ege'ye yığınak yapınca, geri adım atmak zorunda kalmıştı...
Çünkü Türkiye'nin o zamanlar çok kararlı ve istikrarlı bir dış politikası vardı.

Artık Rumlar -beceriksiz politikalarımız sayesinde- AB üyesi. Arkasını sağlama aldı.
Yani bugün durum içinden çıkılmaz halde. Türkiye caydırıcı gücünü de kullanamaz; çünkü orası artık Avcrupa birliği toprakları.En ufak bir hareketimizde kaşımızda Avrupa'yı buluruz...

Rumları takdir etmek lazım aslında; dantel işler gibi politika üretiyor adamlar... Zaman-sabır-zeka üçlemesini ustalıkla kullanıyorlar.

"Su akar Türk bakar" misali biz de seyrediyoruz. Köklü bir dışpolitika geleneği olan bir ülkeydik; böyle dğildik ama malesef bizi pısırık yaptılar...

Dünya üzerinde, Mevla öyle bir coğrafyaya kondurmuş ki bizi, bu konumumuz bir İsrail'in, Rum'un, Yunan'ın elinde olsa, ordu bile kurmadan, dünyayı dize getirir.

Demir Kağan
01-30-2007, 06:20 AM
Dışişleri'nden ultimatom gibi uyarı
Dışişleri Bakanlığı, Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’de petrol-doğal gaz araştırmasıyla ilgili verdiği ruhsatların hükümsüz olduğunu duyurdu ve iki ülkeyi sert bir uyardı.
30 Ocak 2007 15:17

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Kesimi’nin Doğu Akdeniz’de petrol-doğal gaz araştırmasıyla ilgili verdiği ruhsatların hükümsüz olduğunu belirterek, bu ruhsat çerçevesinde Akdeniz’de araştırma yapmak isteyecek ülke ve şirketleri uyardı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), 2003 yılından itibaren Doğu Akdeniz’deki ülkelerle deniz yetki alanlarını ilgilendiren ikili anlaşmalar yapma gayretlerini arttığı kaydedildi. Açıklamada, KKTC’nin ve Türkiye’nin en başından beri bu teşebbüslere karşı çıktığı ve yarı kapalı bir deniz niteliğindeki Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı veya münhasır ekonomik bölge sınırlandırmalarının ancak bütün ilgili ülkeler arasında ve bütün tarafların hak ve çıkarlarını gözetecek şekilde yapılacak düzenlemelerle mümkün olabileceğini savunduğu vurgulandı.

Bu doğrultuda, Türkiye’nin itirazına rağmen Mısır ile GKRY arasında 17 Şubat 2003 tarihinde imzalanan münhasır ekonomik bölge sınırlandırma anlaşmasının Türkiye tarafından tanınmadığının hem Mısır nezdinde hem de Birleşmiş Milletler Örgütünde kayda geçirildiği belirtilen açıklamada, Mısır’la bu konudaki temaslar devam ettiği kaydedildi.

“ANLAŞMA OLMAYACAK DENMİŞTİ”

GKRY ile bu defa Lübnan arasında aynı konuya ilişkin müzakereler yürütüldüğünün öğrenilmesi üzerine, Lübnan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı nezdinde girişimde bulunulduğu da belirtilen açıklamada, “Tarafımıza böyle bir anlaşmanın yapılmayacağının açıklanmasına rağmen GKRY ile Lübnan arasında sözkonusu anlaşmanın imzalanacağına dair 15-16 Ocak tarihinde basına da yansıyan haberler üzerine, Ankara’da Lübnan Büyükelçisi ve Beyrut’ta da Dışişleri Bakanlığı nezdinde yeniden girişimlerde bulunulmuştur” denildi.

Açıklamada, “Ancak, sözkonusu anlaşmanın 17 Ocak 2007 tarihinde imzalandığı öğrenilmiş olup, Lübnan makamlarından anlaşmanın mahiyeti hakkında izahat istenmiş, her hal ve karda böyle bir anlaşmanın yürürlüğe konulmaması talep edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Son olarak, GKRY Meclisinde Kıbrıs Adasının deniz alanlarındaki petrol yataklarında arama yapılmasını düzenleyen bir yasanın kabul edildiğine ilişkin haberler çerçevesinde konunun hukuki ve siyasi boyutlarına bir kez daha dikkat çekilmesinde yarar görüldüğü kaydedilen açıklamada, “KKTC tarafından da açıklandığı üzere, Kıbrıs Adasının deniz alanlarında KKTC’nin de hak ve yetkileri bulunmaktadır. Öte yandan, GKRY Adanın tümünü temsil etmemektedir. Dolayısıyla, GKRY’nin bu konuda çıkardığı yasaların veya ilgili ülkelerle yaptığı anlaşmaların bizim açımızdan hükmü bulunmamaktadır” denildi.

“TÜRKİYE ÇIKARLARINI KORUMAKTA KARARLI”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarını korumakta kararlı olduğunu ve bunların aşınmasına yönelik teşebbüslere müsaade etmeyeceğini duyurdu.

Açıklamada son olarak, “Bu bağlamda, Kıbrıs Adasının deniz alanlarında GKRY’nin vermeye teşebbüs edebileceği hükümsüz ruhsatlara dayanarak petrol-doğal gaz araştırmasıyla ilgili çalışmalar yapmayı düşünebilecek ülkelerin ve şirketlerin, durumun hassasiyetini ve Ada’daki diğer kurucu halk olan Kıbrıs Türklerinin iradesini de dikkate almaları, her hal ve karda Kıbrıs meselesinin çözüm sürecine olumsuz etkide bulunacak girişimlere yönelmemeleri gerektiğini hatırlatıyor ve buna göre davranmalarını bekliyoruz” denildi.

ANKA

Scofield
01-30-2007, 06:23 AM
verir verir daha ne ultimatomlar verir...

genco
01-30-2007, 09:43 AM
Lübnan için geçenlerde ülke olarak seferber olduk. Milyon dolarlık yardımlarda bulunduk...Halen Mehmetcik orada güvenlikleri için görev yapıyor...
Bu ne nankörlük böyle...

Ya bu Mısır'a ne demeli!?
Hani Müslüman kardeşimizdi bizim?!
Sen git Rum'la anlaşma yap!
Bu ne hinoğlu hinliktir Yarabbi!
Gerçi ben bu Araplar'ın Müslümanlık'larından da bir şey anlamıyorum ya...
Bütün kalleşilikleri bize...

Destankutluhan
01-30-2007, 10:17 AM
Hep bana Ya Para ! diyorlar.
Ulkeler arasindaki iliskilerde kimse pasaportun "yesil" mi diye bakmiyor.
Bizimkiler de kendi kendine gelin guvey oluyorlar.

Kibris'ta win-win yapanlara, Kibrisin stratejik onemini kucumseyenlere, Turkiye'nin kaderi oldugunu duymamak icin kulaklarini tikayanlara ne soylense az gelir, ama yine de onlara viz gelir tris gider, ne de olsa o ses Turkun sesi.

O norvec firmasi Kuzey Iraqta pompayi basip duruyor, yarin bugun aslanlar gibi gelirler Dogu Akdenizde de basarlar. Misir, Lubnan GKRY, eskiden beri ortak isler yapmiyorlar miydi, karaparalar da dahil.

Yakinda ic piyasalarda teroru yeniden baslatirlar. Bu sefer hem ayrilikci, hem de hizbuteror birlikte gelir diye dusunuyorum. Bakalim.

genco
01-30-2007, 03:42 PM
Hep bana Ya Para ! diyorlar.
Ulkeler arasindaki iliskilerde kimse pasaportun "yesil" mi diye bakmiyor.
Bizimkiler de kendi kendine gelin guvey oluyorlar.

Kibris'ta win-win yapanlara, Kibrisin stratejik onemini kucumseyenlere, Turkiye'nin kaderi oldugunu duymamak icin kulaklarini tikayanlara ne soylense az gelir, ama yine de onlara viz gelir tris gider, ne de olsa o ses Turkun sesi.

O norvec firmasi Kuzey Iraqta pompayi basip duruyor, yarin bugun aslanlar gibi gelirler Dogu Akdenizde de basarlar. Misir, Lubnan GKRY, eskiden beri ortak isler yapmiyorlar miydi, karaparalar da dahil.

Yakinda ic piyasalarda teroru yeniden baslatirlar. Bu sefer hem ayrilikci, hem de hizbuteror birlikte gelir diye dusunuyorum. Bakalim.

Çok yerinde teşhisler...
Yakında bir bomba daha patlatırlar...
Çünkü, ülke milli değerler üzerine kilitlenmiş durumda...
Ortam, hükümet açısından pek içaçıcı değil...

Demir Kağan
02-01-2007, 02:12 AM
Sürpriz Büyükanıt-Gül görüşmesi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül bugün sürpriz bir biçimde biraraya geliyor. Büyükanıt-Gül görüşmesinin saat 11.00'de...
01 Şubat 2007 10:46

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na gidecek.

http://image.haber7.com/haber/36518.jpg

Dışişleri Enformasyon Daire Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le görüşmek üzere saat 11.00'de Dışişleri Bakanlığı'na gidecek.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmezken, gezeteciler sadece görüntü alabilecek.

Görüşme ile ilgili bir açıklama yapılmazken, Gül ve Büyükanıt’ın bu ay içinde ayrı ayrı yapacakları ABD ziyaretleri öncesinde görüş alışverişinde bulunacakları belirtiliyor.

Türk savaş gemileri Kıbrıs'a gidiyor
Rumların, Akdeniz’de bazı ülkelere petrol arama izni vermesiyle ilgili krizi büyüyor. Türkiye, Kıbrıs açıklarına savaş gemileri gönderdi. Askerden konuyla ilgili şu açıklama geldi:
01 Şubat 2007 10:40

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Doğu Akdeniz’de petrol-doğal gaz araştırması için Mısır ve Lübnan'a ruhsat verme krizi büyüyor. Türkiye, Kıbrıs açıklarına savaş gemileri gönderdi.

BÜYÜKANIT-GÜL ZİRVESİ

Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Org.Yaşar Büyükanıt'ın Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir görüşme yapacağının açıklanmasından sonra gelen bu bilgi 'görüşmenin bu konu ile ilgili mi olacağı' sorularını da akıllara getirdi.

YENİ GÖREVLENDİRME YOK

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını koruyacak gerekli birliklerin bulunduğunu belirterek, Kıbrıs açıklarında yeni bir görevlendirme olmadığını açıkladı.

Haber7-NTV

genco
02-01-2007, 03:05 AM
Rumlar'ı AB'ye almak isteyen AB ülkelerine, o zamanki dışıişleri bakanı rahmetli İsmail Cem "Cevabımız çok sert olur, çok sert...Tahmin edemeyeceğiniz kadar sert!" demiş ve geri adım attırmıştı.

O zamanki hükümete dediğini yaptırmayan AB ve ABD, yerine AKP'yi getridi.

Gül, başbakan olduğunda ise "Her şey pazarlık yapılabilinir, Kıbrıs dahil" demiş ve Rumlar'ın AB üyeliğine ses çıkarmamıştı...
İşte şimdi sırtını AB'ye dayayan Rumlar, pervasızca meydan okuyor. Çünkü tüm dünyanın gözünde kim ne dersin Kıbrıs Hükümeti, yani Kıbrıs'ta egemen hükümeti olarak tanınıyor..
Rodos ile Kıbrıs arasına çizgi çekip, kendi karasuları gibi göstermey kalkışıyor.
Bunun Türkiye açısından ne demek olduğunu artık siz düşünün...

nurhak
02-01-2007, 05:43 AM
Adamlar öyle cüretlendiler ki,biz istediğimizi alır,istediğimizi yaparız havasındalar,Talat bunla ilgilide referandum istesin ''rumlar petrolü çıkarsınmı,çıkarmasınmı''....:pacman:

BuyukTuran
02-01-2007, 06:57 AM
Yine göz dağı kalıcak diye korkuyorum :(
bu memleket böyle
hem işin içine abd ingiltere de girmiş
bizimkiler iyicene tırsar tırsaklar

ccandan
02-06-2007, 06:26 AM
Su uyur Yunan uyumaz !

afsharkizi
02-06-2007, 06:29 AM
türkler herseyin üstesinden gelir yeterki icindeki sesi dinlesin...

Dulkadiroglu
02-06-2007, 01:51 PM
Su uyur Yunan uyumaz !

Kardak kayalıklarına SAT komandalarımız Sanlı Bayragımızı dikerken cok guzel uyumuslardı((:

Karayılan
02-13-2007, 11:06 AM
Dirayetli bir hukumetimiz olsa boyle seyler yasamayacagiz ama gel gor ki basimizda kimler var...
Sefil Rumlar koca Turk devletine kafa tutar hale geldi Tanrim ne gunlere kaldik.

genco
02-13-2007, 12:28 PM
TPAO da Kıbrıs açıklarında petrol arama kararı aldı..
Rumlar ise ihaleyi açtı.
Yanılmıyorsam beş ülke katılma kararı aldı.
Türkiye'nin uyarılarına rağmen...

Bakalım ne olacak?!

Mgas
02-13-2007, 12:33 PM
http://www.ntvmsnbc.com/news/399910.asp

Rum basını: Ankara kriz peşinde

NTV’nin Türkiye�nin Kıbrıs açıklarındaki 3 noktada petrol arama çalışmaları başlatacağı haberi, Rum kesiminde geniş yankı buldu. Rum basını haberi, “Ankara petrolü bahane ederek kriz yaratmayı amaçlıyor” ifadesiyle duyurdu.

NTV
Güncelleme: 14:08 TSI 13 Şubat 2007 Salı

LEFKOŞA - Rumların yüksek tirajlı gazetesi Politis haberi, “Türkiye petrol cephesi açıyor” manşetiyle duyurdu. Gazete, Rum yönetiminin Mısır ve Lübnan�la anlaşma yaparak petrol arama kararına tepki gösteren Ankara’nın, Ada etrafında üç petrol cephesi açmayı planladığını yazdı.

Gazete, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Mısır açıklarında petrol arama çalışmaları yürüteceği yönündeki haberi “Ankara kriz hazırlıyor” şeklinde yorumladı.

Alithia gazetesi ise Ankara’nın çalışmalarını sadece Kıbrıs’ın kuzeyiyle sınırlamayacağına, Güney Kıbrıs’la Mısır arasındaki bölgeye de yayacağına dikkat çekti.

Fileleftheros gazetesi ise haberi “Türkiye’den kuşatma araştırmaları” başlığı ile verdi.

Arkadaslar geride kalmayın, biz cabuk davrandık bekledigim bir ataktı.

genco
02-16-2007, 04:28 AM
Rum’dan tahri edici adım

Petrolü ihaleye açtılar
Kıbrıs Rum yönetimi, Mısır ve Lübnan ile yaptığı anlaşma uyarınca, Kıbrıs adası, Mısır ve Lübnan arasındaki bölgede petrol ve doğalgaz aranması konusunda uluslararası ihaleye çıktı. Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada dün saat 10.00’da, Lefkoşa’nın Rum kesiminde bulunan Hilton Otel’de bir toplantı yapıldığı, petrol arama çalışmaları ve petrol çıkarılmasına ilişkin iznin verilmesiyle ilgili ihale gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantıda, faaliyetleri hükme bağlayacak olan yasal çerçeve sunulduğu, teknik ve diğer olgulara değinildiği ifade edildi.

Beş şirket işbaşında
Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Antonis Mihailidis, petrol alanında faaliyet gösteren ve bu konuda gerekli tecrübeye, teknolojik bilgiye sahip olan beş şirketin, Kıbrıs adası, Mısır ve Lübnan arasındaki bölgede petrol ve doğal gaz aranması konusunda gerekli bilgileri halihazırda aldığını söyledi. Konuyla ilgilenen söz konusu beş şirketin, petrol konusunda bilgi almak için Rum yönetimine 35 bin ABD doları ödemesi gerektiğini anımsatan Mihailidis, söz konusu ihalenin 16 Temmuz 2007’de sona ereceğini belirtti.

Programımız aynen sürecek
Rum yönetimi Sözcüsü Hristodulos Paşardis ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Akdeniz’de petrol arayacağı yönündeki kararını kınayarak, “(Güney) ‘Kıbrıs’ planını programlandığı gibi sürdürecek” dedi. Paşardis, “Türkiye’nin Akdeniz’de petrol aramaya başlama tarihinin belli olmamasına rağmen, ‘Kıbrıs’ (Rum) hükümetinin bu ‘yasadışı’ kararı kınadığını ve vereceği tepkinin yollarını incelediğini” ifade etti.

Mısır Petrol Bakanı bölgede
Türkiye’nin tüm tepkilerine karşın Güney Kıbrıs Rum Kesimi, petrol ve doğal gaz aramasına ilişkin ihaleyi açarken Mısır Petrol Bakanı Amin Samih Şamir Fehmi, temaslarda bulunuyor. Rum Haber Ajansı, dört kişilik Mısır heyetine başkanlık eden Fehmi’nin, Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı’nın daveti üzerine Lefkoşa’a geldiğini belirtti. Fehmi’nin, Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Lillikas ile görüştüğü, Rum lideri Tassos Papadopulos tarafından kabul edileceği belirtildi.Rum Kesimi, Mısır ve Lübnan ile petrol ve doğal gaz araştırma ve çıkarma anlaşmalarını imzalamıştı. Türkiye, bu anlaşmalara tepki göstererek ilgili ülkelerin nezdinde girişimlerde bulunmuştu.
(İnternet haber)

.

Aybike
02-16-2007, 02:04 PM
Ben doverim bu Rumları bak...Fena doverim...

Karayılan
02-16-2007, 05:51 PM
Ben doverim bu Rumları bak...Fena doverim...Oklavayi cek kovala teyze hepsini.