View Full Version : Ateisti Kinamak
Kenanhan
02-01-2007, 01:53 AM
Teknoloji, iletişim ve üretim tarzlarını, yaşam biçimlerini her gün değişime uğratıyor, mistik duygular ve inançlarda zayıflama var.
Mistisizm ile ilgili her türlü kuşku ve rahatsızlığın ortaya dökülüp saçıldığı bir ortamda, ateistler gün doğuyor.
İnternette meydanı boş bulup, mistisizme itibar kaybettirme gayretleri içinde, kılıktan kılığa giriyor, ağızlarına geleni söylüyorlar.
Özellikle peygamberlerden çok rahatsızlar.
Ateistler ÖTE yi kabul etmediklerinden, reenkarnasyon masallarına hiç girmiyorlar , ölümdende feci şekilde korkuyorlar..
Yok olacaklarını varsayıyorlar ama ,
içlerindeki ölüm korkusunun nedenini kendileride bilmiyor.
Mistisizm, inanç sahiplerinin cennete gidebileceklerini kesin bir dille vurguladığı için, onlar sorumluluklarının bilincinde yaşadıklarında huzur içinde oluyor.
Ateist acaba lar içinde bunalıyor. Bireysel, günü birlik, menfaatçi dayanışmaları daha akılcı buluyor.
Onlara göre ; din kuralları abartı, toplumsal yaşam biçiminde sadece etik kurallara sahip olmak yeterli.
Atesit.. Evrenin varoluş nedeni olmalı mıdır?..
Biz tasarımın mı, yoksa değişimin mi ürünleriyiz?.. Evrende kötü var mı?.. Bu sorulara cevap asla veremez... Kadere inanmaz.
Ateist düşünce TANRI YOK der. İşte onunla tek ortak noktamız bu. TANRI GERÇEKTEN YOK.
Ama; Allah, dâim ve bâki olup bireyin özünde mevcut. İşte ateistlerin atladığı en önemli nokta bu.
Aslında onları kınamakta doğru değil, inanmama hakkını kullanmak, özünde var olan Mutlak Varlıktan geliyor.
ALLAH KENDİNİ ONLARIN GÖZÜNDE BÖYLE ÖRTÜYOR. Ne diyebiliriz ?
Onlar için Tecelli böyle..
Saygilarimla
BuyukTuran
02-01-2007, 02:19 AM
herkesin inancına ve inançsızlığa inanmasına saygı duyarım
Bence her insan inandığı kadar güçlü olur.Bizim inandığıız Allah sonsuz güçtedir.
Onun varlığı hakkında bir hikayecik:
Bir buğday düşünün ekin onu toprağa
bir ölmüş buğdaydan başka bir buğday doğuyor sonra hasat zamanı
o buğdaylar ölüyor bu buğdayın ölü bir buğdaydan doğuşundan sonra 1.ölüşü
sonra o buğday un haline getiriliyor ikinci kez ölüyor fırına girip ekmek oluyor 3. kez ölüyor siz bu 3 kez ölmüş buğdayın içine 1 kere ölmüş buğdayı koyun ondan hiç ölmemiş yeni bir buğday doğuyor bilmem anladınız mı Allahın yaratıcılığı detaylı ve inceliklidir vücudunuza bir aynada bakın tesadüfen oluşmadınız ellerinize bakın göğe bakın sebeplere sonuçlara bakın inanın elbet inanacaksınız inançsızlık bile bir inanıştır sonra gayelerinizi belirleyin;)
Saygılar
BuyukTuran
Kenanhan
02-01-2007, 02:30 AM
Evet guzel yorumladiniz Buyuk Turan
Bazi insanlar gormezler ve gorenide elestirirler
olayin acayip yonude buradan kaynaklaniyor.
Saygilarimla
Ezgili Yürek
02-01-2007, 02:31 AM
Tartışmak niyetinde değilim bu konuyu.Umarım konuyu önemli ve tartışmaya değer bulacak başka ateistler çıkar ve sizinle tartışır.
Yirmili yaşlarıma kadar müslümanlığı en ince ayrıntılarına özen göstererek ve tarikat içinde yaşadım ve uygulamaya çabaladım.Allah'a da emirlerine de itibar ettim.Bugün otuzdokuz yaşımdayım ve uzun süreden bu yana inançsızım.Asıl inançlı bir insanken ölümden korkuyordum;şimdi ise zerre kadar korkum yok.Zira doğaya saygıyla boyun eğiyorum.Doğanın bir parçasıyım ve evrensel döngüye katkımdır ölümüm.''Peki doğayı kim yarattı?'',''evren kendi kendine mi varoldu?'',''herşey bir tesadüf müdür?'' türü sorulara kapalıyım.Dedim ya umarım değerli bulup tartışacak birileri çıkar.Ama bu konuda tartışmaya katılmanın birinci şartı,beyne vurulan kelepçeyi,karşıdakini anlayabilmek için bir süreliğine bari çıkarıp atmaktır.Oysa inanan için Allah'In varlığını sorgulamak bile günahtır.Bu durumda karşıdakini anlama gayreti olmadan bir konuyu tartışmak boş iştir.
Ancak söylemek isterim ki saldırgan olmayan hiçbir inanca itirazım yok.İnanca saygı duymuyorum ancak inanana saygılıyım.
Sevgiyle kalın.
Tartismak isteyen ateist forumlarina gitsin herseyin cevabini veriyorlar .
Google dan ateist forum diye aratsinlar .
benay
02-01-2007, 02:35 AM
Ateistler Allah'a inanmazlar, bunun nedeni'de çok var, Muslumanlari'da bir torba'ya koymadigimiz gibi bütün ateistleri'de bir torba'ya koymayin ...
Kenanhan
02-01-2007, 02:37 AM
Yanlis anladiniz galiba
ALLAHIN varligini sorgulanmiyor ve bu bir tartisma degil ki bu yazim
sadece bir gercegi aktardim
Dostum senin icin uzuldum dogruyu soylersem
Saygilarimla
BuyukTuran
02-01-2007, 02:39 AM
Tartışmak niyetinde değilim bu konuyu.Umarım konuyu önemli ve tartışmaya değer bulacak başka ateistler çıkar ve sizinle tartışır.
Yirmili yaşlarıma kadar müslümanlığı en ince ayrıntılarına özen göstererek ve tarikat içinde yaşadım ve uygulamaya çabaladım.Allah'a da emirlerine de itibar ettim.Bugün otuzdokuz yaşımdayım ve uzun süreden bu yana inançsızım.Asıl inançlı bir insanken ölümden korkuyordum;şimdi ise zerre kadar korkum yok.Zira doğaya saygıyla boyun eğiyorum.Doğanın bir parçasıyım ve evrensel döngüye katkımdır ölümüm.''Peki doğayı kim yarattı?'',''evren kendi kendine mi varoldu?'',''herşey bir tesadüf müdür?'' türü sorulara kapalıyım.Dedim ya umarım değerli bulup tartışacak birileri çıkar.Ama bu konuda tartışmaya katılmanın birinci şartı,beyne vurulan kelepçeyi,karşıdakini anlayabilmek için bir süreliğine bari çıkarıp atmaktır.Oysa inanan için Allah'In varlığını sorgulamak bile günahtır.Bu durumda karşıdakini anlama gayreti olmadan bir konuyu tartışmak boş iştir.
Ancak söylemek isterim ki saldırgan olmayan hiçbir inanca itirazım yok.İnanca saygı duymuyorum ancak inanana saygılıyım.
Sevgiyle kalın.
saygılar abi ben de 19 yaşındayım bir eksiğin var
Allah'ın varlığını sorgulamak günah değildir bilhassa yapılması gerekendir.
Size saygı duyarım:)
Demir Kağan
02-01-2007, 02:51 AM
Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan ve ateistlere saygısı olmayan birisi tarafından kaleme alınmış bir yazı.
Ahlâki kurallar konusuna ben de katılıyorum. Namaz kılan bir ahlâksız olmaktansa, ahlâklı bir inançsız olmayı yeğliyorum.
BOZ-OK
02-01-2007, 02:53 AM
Butun ateistleri kiniyorum... Ateists, go home...:cool:
BuyukTuran
02-01-2007, 02:57 AM
yav burda da bir tartışma ortaı oluştursak büyük konuşuyorum ama Allahın varlığının ispatını yapsak hem Gürkan abi de katılır belki :) ben bir hikayecik yazdım çok eskiden hatırladığım kulağımda kalan uzun bir hikayeydi bu kadarını yazabildim başka ispatlar biliyorsanız lütfen paylaşın sonuçta iman sahibi olucak insanlar var veya ortaya elle tutulur bir gerçek çıkıcak
Saygılar...
Demir Kağan
02-01-2007, 03:04 AM
Yahu hikâye anlatarak Allah'ın varlığı ispat mı edilir? Ne ispat edilir, ne reddedilir.
BuyukTuran
02-01-2007, 03:07 AM
ben yetersiz olduğnu söyledim ama upuzun konularlada anlatamam he belki ispat ederim ne garışıyon sen?:)
Kenanhan
02-01-2007, 03:09 AM
Bir gün
O koyun en zengin ve en acımasız kişisi hergun oldugu gibi koylüleri yoldan cıkarmaya calışıyormuş.. Allahın olmadıgını, herşeyin kendi kendine evrimleşerek meydana geldigini ve herşeyin ufak bir tesadufle başladıgını, kuy halkına aşılıyormuş.. koyluler bu adama korkularından cvp veremedikleri gibi zaman zamanda gercekligine inanır gibi oluyorlarmış..
Adam iyice azıtarak, butun koy halkını meydanda toplamış, amacı hepsini birden soylediklerine inandırmak, onları ikna edip, Allahın olmadıını ispatlamakmış..Adam bağırmış bana o inandıgınız Allahı eğer varsa gosterin.. ispatlayın, ama kimseden ses cıkmamış nasıl gosterebilirlermişki.. herkes yavaş yavaş adama inanmaya başlıyormuş.. taa ki o çoban cıkıp gelene kadar.. çoban bu adama dönüp sana Allahın oldugunu ispatlıyacagım demiş.. zalim adam gülmüş ve ispatla hadi demiş, ben biliyorum ki bu dünya kendi kendine oluştu herşeybi tesadüf eseri ve herşeyin yolunda gitmesiyle.. çoban tamam demiş yarın aynı vakitte burda buluşacaz ve bu köy halkıda gelecek ve ben sana Allahın varlıgını ispatlayacagım ve sana herşeyi Allahın yarattıgını gosterecegim.. unutmaki yeri , goğu ve herşeyi yatatan odur.. adam gülmüş ve hadi bakalım deyip evine yönelmiş... ertesi gün aynı zaman gelmiş herkes meydanda ama çoban gelmemiş.. beklemişler güneş batmış çoban halen yok.. adam gülmüş bakın demiş oda ispatlayamadı.. yarın tekrar gelcem ve yine gelmicek demiş ve ertesi günü beklemeye başlamışlar yine.. gene aynı yerde toplanmışlar o günde çoban gememiş, adam iyice kasılmaya başlamış ve eklemiş yarın son kez gelecegim eger gelmezse iddaayı kaybedecek ve herkes bana inanacak demiş.. ertesi gun olmuş ve aynı vakitte beklemeye başlamışlar ama ne coban var nede haberi.. tam ordan ayrılacaklarken çoban uzaktan görünmüş ve herkes aciz gözlerle bakerken, çoban geldim işte demiş.. zalim adam gülerek kortun ve gelemedin 2 gun diye sormuş çobana.. çoban cvp vermiş; bizim orayı sel aldı dere taştı ve buraya gelmek için o dereden geçmem gerekti demiş.. ve zalim adam sormuş nasıl geçtin o dereyi?.. coban cvp vermiş; bi yaşlı çınar ağacı vardı derenin kenarında onun yanına gittim ve bekledim biraz bekledikten sonra ağac kendi kendine sandal oldu ve o sandala binip derenin karşısana gectim, diye cvp vermiş.. zalim adam buna kahkaha atarak gulmuş ve hic koca cınar kendi kendine sandal olurmu demiş ve coban cvp vermiş; sen bu dunyanın yerin goğun ve herşeyin kendi kendine bir tesaduf sonucu olduguna inanabiliyorsunda neden bi agacın kendi kendine sandal olabilecegine inanmıyorsun diye ce
vp vermiş.. adamın kafasında bi an şimşekler cakmış ve oracıkta Allaha inanmaya başlamış..
Saygilarimla
Kenanhan
02-01-2007, 03:10 AM
ben yetersiz olduğnu söyledim ama upuzun konularlada anlatamam he belki ispat ederim ne garışıyon sen?:)
Insani güldürüyorsun ha..helal sana
BuyukTuran
02-01-2007, 03:14 AM
güzel hikaye sağol :)
bir sorum olacak ateistler ruh'un varlığına inanırmı?
Kenanhan
02-01-2007, 03:23 AM
Onlar ruha degil enerjie inanir
BuyukTuran
02-01-2007, 03:29 AM
Ruhun fotoğrafını çekişler acaba o ispat olabiliri kazakistanda bir üniversitede yüksek frekanslı bir fotoğraf makinesiyle çekirgeleri bir şeffaf bölüe koymuşlar sonrada buharla öldürmüşler o anda fotorafla ruhlarını çekmişler bir yerde de kolu olmayan bir adamın fotoğrafını çekmişlerdi adamın kolu ruh örtüsü olarak çıkmış o fotoğrafları bilen varsa bi bakalım:)ben gördüm ama bulamıyorum
saygılar....
Kenanhan
02-01-2007, 03:34 AM
bu fotografi bulsak yani
Ateistler Allahi kabul ederlermi dersin ?
Hadi bulduk yayinladik diyelim !
Benim düsüncem
bunlar valla gine inanmaz
saygilarimla
BuyukTuran
02-01-2007, 03:40 AM
benim ki umut da bilmiyorum :) ben bi topluym şöyle bi geri geliym bir şeyler yazayım katılan olursa sevinirim;)
Kenanhan
02-01-2007, 03:47 AM
Evet umudundan dolayi seni tebrik ederim
sen geri gelirsen yazilimina katilacak bir uye hazir.
Saygilarimla
BuyukTuran
02-01-2007, 03:57 AM
sağol dostum:)
nerde benim kitaplarım..:) :?:)
benay
02-01-2007, 04:17 AM
Ruh ve beden bir'dir...beden ölürse, ruh'da ölür...
Bende Ateistleri kinayanlari kiniyorum...
BuyukTuran
02-01-2007, 04:27 AM
benay hanım ben kimseyi kınamıyorum kınamayada hakkım yok zaten;)
sadece bilgi paylaşmak istiyorum :)
BOZ-OK
02-01-2007, 04:34 AM
Bende Ateistleri kinayanlari kiniyorum...
Ateistleri kinayanlari kinayanlari da kiniyorum...Go home, ateistleri kinayanlari kinayanlar...:cool:
khanoghuz
02-01-2007, 04:44 AM
çok saçma bir durum. kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez. bu sadece Allah ile kul arasındadır.
BOZ-OK
02-01-2007, 04:45 AM
çok saçma bir durum. kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez. bu sadece Allah ile kul arasındadır.
Bunu da kiniyorum...:cool:
benay
02-01-2007, 04:45 AM
Ateistleri kinayanlari kinayanlari da kiniyorum...Go home, ateistleri kinayanlari kinayanlar...:cool:
Tamam bir sey demiyom, aksama kadar kinicaz....
Ama ateistleri kinayanlar biraz'da kendi inançlarina baksinlar...
Bende bazi Ateistleri kiniyorum, diger dinleri'de, hepsi ayni degil bazilari darwinist, bazi Ateistler Muslumanlari severler ve savunurlar...
BOZ-OK
02-01-2007, 04:48 AM
Tamam bir sey demiyom, aksama kadar kinicaz....
Ama ateistleri kinayanlar biraz'da kendi inançlarina baksinlar...
Bende bazi Ateistleri kiniyorum, diger dinleri'de, hepsi ayni degil bazilari darwinist, bazi Ateistler Muslumanlari severler ve savunurlar...
Eeee, peki soyle diyelim... Bazi ateistleri ve bazi inananlari kiniyoruz, onlari kinayanlari da kiniyoruz...:cool:
Haa, bir de killik olsun diye khanoguz'u kiniyoruz... Sebepsiz yere, gunahi boynuma...:cool:
BuyukTuran
02-01-2007, 04:50 AM
haklısın benay hanım ondan dolayı asla genelleme yapmamalı
bir şey söylüyceğm ben bunları diyorum ama geçmişime dönüp
baktığımda bir ataistten pek de farkım yok :)
BuyukTuran
02-01-2007, 04:51 AM
abi beni de kınasana:(
BOZ-OK
02-01-2007, 04:55 AM
abi beni de kınasana:(
Bu tavrini kiniyorum... :cool:
BuyukTuran
02-01-2007, 04:58 AM
Allah razı olsun :)
Abi bir kinamada ben alabilirmiyim ?
BOZ-OK
02-01-2007, 05:09 AM
Abi bir kinamada ben alabilirmiyim ?
Sen de mi METE? :lol:
BuyukTuran
02-01-2007, 05:10 AM
:D :D :) :) :lol: :D :rofl: :lool:
Berke Xan
02-01-2007, 09:45 AM
Teñri'yi göremeyen kişi kördür! Bunu yazan kişi de zâten Adnan Oktar'ın öğrencisi olmalı. Mankenlerden feyz almış...
Jir Su Bizneñ!
yavuz
02-01-2007, 09:48 AM
Ateisti kınamaktan, daha az kınanası bir davranış şamanisti kınamak...
(Oldu mu, anlamlı bir cümle kurabildim mi? :lool:)
Berke Xan
02-01-2007, 09:55 AM
Şamanisti kınamaktan, daha az kınanası bir davranış ateisti kınamak...
(Oldu mu, anlamlı bir cümle kurabildim mi? :lool:)
Anlayamadım.
yavuz
02-01-2007, 10:00 AM
Yanlış yazmışım düzelttim...
Kendimce Şamanistleri koruyorum. ;)
yavuz
02-01-2007, 10:03 AM
Yok ya böyle de doğru-dürüst bir anlamı olmadı... ;) Yazmamam gereken bir şeymiş, yeni fark ettim. Kendimi kınıyorum... :lool:
KaskırJürek
02-01-2007, 10:30 AM
Ateist düşünce TANRI YOK der. İşte onunla tek ortak noktamız bu. TANRI GERÇEKTEN YOK.
Buna biraz açıklık getirirmisin?
Ezgili Yürek
02-01-2007, 10:31 AM
Teñri'yi göremeyen kişi kördür! Bunu yazan kişi de zâten Adnan Oktar'ın öğrencisi olmalı. Mankenlerden feyz almış...
Jir Su Bizneñ!
Değerli kardeşim sen ne dedin?Af buyur bu fakir anlayamadı.
Şimdi 'mankenlerden feyz alan' o lafı yazan,yani siz misiniz,'Tanrıyı görmeyen' yani biz miyiz,yoksa belirsiz bir başka şahıs mıdır?Eğer kasıt bizeyse evli barklı,çol çocuk sahibi,yaşını başını almış adamız.Keşke mankenlerden feyiz alacak fizik ve yaşta olsak da hurileri bu dünyada sarmalasak.
Manken milletini oldum olası hazetmem,o lafın latifesiydi.
Şayet 'feyz alacak kişi' sizseniz ve dahası o avatarınızdaki arkadaş da bizzat şahsınızsa,mankenlerden yana sizin de pek kısmetiniz olacağını zannetmem.Benden demesi...
Sevgiyle kalın.
yavuz
02-01-2007, 10:35 AM
Buna biraz açıklık getirirmisin?
Tanrı diye birşey yok, Allah vardır diyor...
yavuz
02-01-2007, 10:36 AM
Şimdi 'mankenlerden feyz alan' o lafı yazan,yani siz misiniz,'Tanrıyı görmeyen' yani biz miyiz,yoksa belirsiz bir başka şahıs mıdır?Eğer kasıt bizeyse evli barklı,çol çocuk sahibi,yaşını başını almış adamız.Keşke mankenlerden feyiz alacak fizik ve yaşta olsak da hurileri bu dünyada sarmalasak.
Şayet 'feyz alacak kişi' sizseniz ve dahası o avatarınızdaki arkadaş da bizzat şahsınızsa,mankenlerden yana sizin de pek kısmetiniz olacağını zannetmem.Benden demesi...
Sevgiyle kalın.
"Mankenlerden feyz alan" derken Adnan Oktar(Harun Yahya)'yı kast ediyor...
(Katılmıyorum, kınıyorum! :lol:)
Berke Xan
02-01-2007, 10:58 AM
Sevgiyle kalın.
Mankenlerden feyz alan kişi Adnan Oktar'dır. Ben zâten televizyon dışında hiç manken görmedim. Tanrı yoktur demiş müslüman çocuk, ben ona dedim ki körsün o zaman başını kaldır Teñri'ye bak diye.
Avatardaki kişi de benim, beni beğenmiyor musunuz?
Scofield
02-01-2007, 11:12 AM
Bunu da kiniyorum...:cool:
kina yak kardesim :)
Ezgili Yürek
02-01-2007, 11:13 AM
Estafurullah ne beğenmiycem,hayli beğendim.'İnsan kısım kısım,yer damar damar.'Her kısmının ayrı güzelliği var.Ben manken milletini yakından da gördüm;sizden çok güzel de sayılmaz yani!
Açıklama için teşekkür eder,yanlış anlama için af dilerim.
Sevgili @Yavuz'a da ayrıca teşekkür ederim.
Sevgiyle...
yavuz
02-01-2007, 11:13 AM
Tanrı yoktur demiş müslüman çocuk, ben ona dedim ki körsün o zaman başını kaldır Teñri'ye bak diye.
Bakın ne güzel demiş Urfalı... Bence bu konu tartışılmaması gereken bir konu.
Tanri'dan diledim bu kadar dilek aman aman
Bu kadar dilek...
Tanri'dan diledim bu kadar dilek aman aman
Bu kadar dilek...
O yarin yuzunu bir daha gorek aman aman
Bir daha gorek...
O yarin yuzunu bir daha gorek aman aman
Bir daha gorek...
Gel anam aman aman yanima
Kiyma bu yazik canima
Bir kara kasin bir kara gozun
Deger dunya malina...
Deger dunya malina...
Bana kismet degil dizinde yatmak aman aman
Dizinde yatmak...
Dizinde yatipta yuzune bakmak aman aman
Yuzune bakmak...
Gel anam aman aman yanima
Kiyma bu yazik canima...
Deger dunya malina...
Ahde Vefa
02-01-2007, 01:05 PM
Ben Tanri derken Rahman ve Rahim olan YUCE ALLAH'i kasdediyorum, niyetimi ancak ALLAH bilir.
Benim icin TANRI vardir ...........
Scofield
02-01-2007, 01:30 PM
"Tanri" ismi kotulenemez ki zaten. Tanri ismi Turkii bir isim... Isteyen Tanri der isteyen Allah der. Isteyen Baki der. 99 tane Isim var.
BOZ-OK
02-01-2007, 01:40 PM
Istedim vermediler, sen ateistsin dediler...:cool:
benay
02-01-2007, 01:52 PM
Mankenlerden feyz alan kişi Adnan Oktar'dır. Ben zâten televizyon dışında hiç manken görmedim. Tanrı yoktur demiş müslüman çocuk, ben ona dedim ki körsün o zaman başını kaldır Teñri'ye bak diye.
Avatardaki kişi de benim, beni beğenmiyor musunuz?
Adnan Oktar'a karsi komplo yurultuldugunu zanediyorum, nede olsa o kisi masonlari ve Yahudileri ortaya atti ve butun gerçekleri onun sayesinde bilebiliriz....
Tanri veya Baki, Allah, 99......bunlar bence insanin bir "koruyucu baba" olarak uyduruldugunu'da dusunebiliriz, bana gore gerçegi oyle'dir...
Ateistlik Yahudilerin ve Masonlarin isine yariyor istemesemde ama gerçekci olmak lazim...
Olumden sonra cehennemi veya cenneti Isa'dan baska kim gordu ??
Giden oralari o kadar çok seviyor ki geri donmuyor...
Bu arada resmin çok guzel, pozu'da çok beyendim...
Demir Kağan
02-01-2007, 02:10 PM
Xudo diyelim bari. :)
kurshad
02-01-2007, 02:20 PM
..
Bu arada resmin çok guzel, pozu'da çok beyendim...
Berke,
harekete gec artik evlat... ;) pm var , msn var, tel var, varogluvar...
BOZ-OK
02-01-2007, 02:27 PM
Olumden sonra cehennemi veya cenneti Isa'dan baska kim gordu ??
Giden oralari o kadar çok seviyor ki geri donmuyor...
Mani evine daldik, vücuda seyran kildik
Iki cihan seyrini, cümle vücudda bulduk
Yedi gök yedi yeri, daglari denizleri
Cenneti cehennemi, cümle vücudda bulduk
Tevrat ile incili, Furkan ile Zeburu
Bunlardan beyani cümle vücudda bulduk
Yunusun sözleri hak, cümlemiz dedik saddak
Kanda istersen anda HAK, cümle vücudda bulduk
Demir Kağan
02-01-2007, 02:29 PM
Aylecek bekliyoruz gencler...
benay
02-01-2007, 02:50 PM
Berke,
harekete gec artik evlat... ;) pm var , msn var, tel var, varogluvar...
Haberin yok Berke sandigindan daha'da aceleci davrandi...:)
Berke Xan
02-01-2007, 02:54 PM
Ne demek istiyorsun?
kurshad
02-01-2007, 02:58 PM
hehhehh..
Kocum Berke.... :lol:
BOZ-OK
02-01-2007, 02:59 PM
Teknoloji cok gelismis demek ki....:shock:
benay
02-01-2007, 02:59 PM
Ne demek istiyorsun?
Sen anladin...
Berke Xan
02-01-2007, 03:04 PM
Olsun o kadar Kurshad abi...
Ateist: "Tanrı tanımaz kimse" anlamındadır.
Ben Tanrıyı felsefeyle buldum. Bu sebeple kimse bana "dogmatik sekilde Tanrıya inandıgımı" soyleyemez. Ateist inanca sahip bireyin konu uzerinde yargıya varmadan daha cok dusunmesi ve belkide daha cok gormesi gerekebilir. Deneyimler acı verir niyet; acı cekmeden anlamalarıdır lakin "yanmayan bilmez"
Umarım bu inanca sahip bireyler gormediler ise bu dunyada ısleri bitmeden gorurler.
Ne demek istiyorsun?
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35552&page=3
Originally Posted by benay
Dedecim utandiriyon beni gece gece...
Berke : Utanacak bir şey yok, başka zaman utanırsın...
benay
02-01-2007, 03:44 PM
Sorun degil, çok sexy'sin, çok yakisikli ama senle gelecegim yok :) ...
...ayni irk'daniz ama Tatar degilim, ayni inanç'dan da degiliz ama arkadasiz iste, bir gun karar degisirse bizim dugunumuzu Kurshad kilsin, istersen ?
benay
02-01-2007, 03:56 PM
Ben sadece metresinim, Beni Tatar'a tercih ettin !
Arkadaslar n'oluyor yaw :D Katılıyorum isin bkunu cıkarmayalım ;)
benay
02-01-2007, 04:02 PM
Tamam artik, arkadaslar, saka'ya son veriyorum...biz arkadasiz, biraz gulelim dedik...
Allahtan Aybike hanım yok buralarda, Demir Kagan da gormedi :D
BuyukTuran
02-02-2007, 12:00 AM
hiç valla buraya bir kırmızı nokta koyalım :P
Ahde Vefa
02-02-2007, 07:46 AM
Kimse yanlış anlamasın, benim Gülay yâni "benay" ile hiçbir şekilde bir sevgi, dostluk bağım falan yok. Tanımıyorum onu...
I won't eat this :D
(Ben bunu yemem)
KaskırJürek
02-02-2007, 10:19 AM
Tanrı Türkçe
Allah arapça
Biz Anadolu'dan Orta Asyaya kadar Tanrı yada Hudey (Kuday) deriz...
Saygılar
yavuz
02-02-2007, 12:27 PM
Hüda da Farsça...
benay
02-02-2007, 04:29 PM
8657 kisi uzerine ayri Avrupa Birligi ulkelerinden ve 2004/2005'de gerçeklestirilmis...
Allah'a inaniyor musunuz ??
Evet diyenler
Polonya = 97 %
Portekiz = 90 %
Rusya = 87 %
Ispanya = 80 %
Isviçre = 77 %
Finlandya = 74 %
......(tembellik)
Almanya = 67 %
Ingiltere = 64 %
Fransa = 60 %
.....
Netherlands (turkçe bilmem) = 51 %
Tchek = 37 %
.....
Turkleri ilgilendiren için bulamadim...
Ama Ateistler ve Islam rekabet içinde gibi, Ateistler ve Muslumanlarin çogaldigini fark ettim, Ateistligi seçen 2 Turk arkadasim var, Islam'i seçen 3 Fransiz, 1 Cin, 1 Koreli tanirim...
Zaman ilerledikçe, bence Dinlere inançlar azalacak...
Ama kendilerine Hiristyan veya Musluman diyenlerin aslinda "Ateist" olduklarini'da bilmeliyiz, cunku hiç bir sekilde bilgisiz ve uygulamayanlar var...
Colpan
02-02-2007, 06:19 PM
Sayın Benay ateist ile deisti karıştırmış. Deistler Tanrı'nın varlığına inanırlar ama herhangi bir dîne inanmazlar. Sizin yukarıdaki ateistler aslında deisttir.
Ateizm: Tanrı tanımamaktır. Kavramları karsıtırmamak gerekir.
Colpan
02-02-2007, 07:19 PM
Fârslar Hudâ sözcüğünü bizden almış olamaz mı? Biliyoruz ki, aynı anlama gelen Tanrı sözcüğü de Çince'ye Tien olarak geçmiştir.
BuyukTuran
02-03-2007, 12:00 AM
Abi bildiğim kadarıyla bu kelimenin bize ait olması için Farslardan önce kullanmamız gerek o dönem Türkçesi yeni şivelerin oluştuğu zamana denk geliyor ve onların temel kurallarına göre uzun a yani hüdâ(aa) malesef olamaz. :(
Yahu hikâye anlatarak Allah'ın varlığı ispat mı edilir? Ne ispat edilir, ne reddedilir.
Eğer Allah gerçekten varsa, becerikli adam bunu hikayeyle de ispat edebilir, icabında basit bir kahkaha ile de. Çünkü, hakikat gören gözden kaçamaz.
Demir Kağan
02-04-2007, 03:46 AM
Eğer Allah gerçekten varsa, becerikli adam bunu hikayeyle de ispat edebilir, icabında basit bir kahkaha ile de. Çünkü, hakikat gören gözden kaçamaz.
Bilirsin berber hikâyesi vardır, Gazali'nin de bir hikâyesi var bu konuda. Ama bana hikâye lazım değil bana ispat lâzım. Bir Tanrı'nın olduğunu da doğayı inceleyerek anlayabiliyor insan.
İstediğin ispat ise, bunu ancak sen kendi kendine ispat edebilirsin. Muhatabına gelince, mesele onun zihnî dürüstlüğüne kalmış. Bu her konu için böyledir. Sadece Tanrı'nı varlığı ya da yokluğu ile ilgili değil.
Ahde Vefa
02-04-2007, 04:56 AM
Imam-i Azam ebu hanefi ile bir kafir...
Allah'a (c.c) inanmayan bir kafir, Müslümanlar'a, "Allah varsa ispat edin" diye sataşır.
Müslümanlar da bu adama pek tatmin edici cevap veremezler. Adamı, İmam-ı Azam'a götürürler. İmam-ı Azam'a:
— Hocam bu adam Allah'a inanmıyor. Allah'ın varlığını ispat edin, diyerek
Müslümanların kafasına sorular sokuyor derler. İmam-ı Azam (Numan bin Sabit),
kafir olan adama dönerek:
— Niçin inanmıyorsun?
— Herşey kendi kendine var oluyor da ondan.
— Pekiyi o halde, sana bunun cevabını yarın vereceğim. Falan saatte falan meydanda buluşalım.
Bu buluşma meselesi her tarafa yayılır. Herkes heyecan içinde ertesi günü bekler.
Ertesi gün olunca, halk meydana toplanır. Kafir taraftarları bir tarafa, Müslüman
taraftarları bir tarafa ayrılırlar. İnkarcıların başı olan adam gelir. Fakat İmam-ı
Azam'ın gelmemesi inkarcının ve taraftarlarının alay etmesine vesile olur ve inkarcı:
— Bak gördünüz mü? Korktu da ondan gelmiyor, der.
Müslümanlar da heyecanlı oldukları halde "İşi vardır da ondan, şimdi gelir" derler.
Nihayet, hayli zaman geçtikten sonra İmam-ı Azam gelir. İnkarcı adam:
— Nerede kaldın ya İmam-ı Azam?
İmam-ı Azam hikmet dolu sözleri ile cevap verir:
. — Ben, Nil nehrinin karşısındaydım. Gelmek için sandal bulamadım. Orada bir ağaç
vardı, ağaca emir verdim, "Ey ağaç kesil dedim, kesildi, tahta ol dedim, tahta oldu.
Sandal ol dedim, sandal oldu, kürek ol dedim, kürek oldu, beni karşıya götür dedim,
götürdü." İşte bunun için geç kaldım.
. Bunu duyan inkarcı kahkaha atarak güler. İmam-ı Azam da:
— Niçin gülüyorsun? der.
— Senin söylediklerine güldüm be şaşkın adam! Hiç ağaç, kendi kendine sandal olur
da, kendi kendine nehirden gelebilir mi?
— Asıl şaşkın sensin... Şu gördüğün yıldızlar durmadan dönmektedir, hem de aynı
ahenk içinde birbirinin hududuna tecavüz etmeden. Hem de bir bakışta gözünün
görebildiği sahada milyonlarca yıldız olduğu halde. Bu yıldızlar birbirine çarpsa belki
dünya harap olacak. Güneş, kendi ekseni etrafında Dünya kurulalıdan beri
dönmektedir. Ve bize Dünya kurulalıdan beri ısı vermektedir. Eğer Güneş şimdiki
halinden biraz uzaklaşmış olsa her taraf buz tutacak ve böylece hayat duracak, biraz Dünyaya yaklaşsa her taraf yanıp kavrulacak, yine hayat duracak. Şu ağzındaki dişlere bak, ne güzel dizilmiş, kaşların, gözlerin ne güzel yerli yerine konmuş.
Velhasıl kainattaki bunca muazzamhğın kendi kendine olduğuna inanıyorsun da, niçin sandalın kendi kendine olduğuna inanmıyorsun? Bu sandal da mı daha büyük sanat var? Yoksa şu gördüğün muazzam kainatta mı? Hem her sanatın bir sanatkarı vardır.
Nasıl ki bu sandalın bir sanatkarı ve ustası varsa, şu muazzam kainatın da elbette bir sanatkarı, ustası vardır. O da Allah'dır. Bu muazzam cevabın karşısında hayretler içinde kalan inkarcı: "Eşhedü enlailahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhuverasuluh" diyerek Müslüman olur bir rivayete göre.
Hanedan
02-04-2007, 09:55 AM
Cennetle Cehennem arasında çok ince bir çizgi vardır. Din ile Dinsizlik arasında da öyle. Kimseye kusur bulmuyor ancak Mevlana Hazretlerinin bir sözünü de etmeden geçemiyorum.
Gene gel! gene gel! her ne isen gene gel! kafirsen, atese tapiyorsan, puta tapiyorsan da, gene gel,
Bu bizim dergahimiz umutsuzluk dergahi degil,
Yüz kere tövbeni bozmussan da gene gel!"
Hz. Mevlana
Karayılan
02-04-2007, 10:39 AM
musluman olmakla orumcek beyinli olmak aynı sey demek degil kimse kimseyi inancı icin yargılayamaz kimsin de ateistleri kınıyorsun derler adama aramızda herhangi bir din otoritesi olmadıgı gibi yargılama hakkına sahip kimsede yok
Tanrı Türk'ü Korusun
Sunnileride Alevileride Ateistleride Samanistleride Hrıstıyanlarıda Yahudileride Turk olanı korusun
itashi
02-04-2007, 12:30 PM
Tanrı Türkçe
Allah arapça
Biz Anadolu'dan Orta Asyaya kadar Tanrı yada Hudey (Kuday) deriz...
Saygılar
Tanrı: Türkçe
İlah: Arapça
Allah: Özel isim
Öğren de gel...
Dulkadiroglu
02-04-2007, 12:36 PM
Öğren de gel...
Allah El-İlah'ın birlesmesinden olusmustur yani arapcadır;)
Colpan
02-04-2007, 04:29 PM
Abi bildiğim kadarıyla bu kelimenin bize ait olması için Farslardan önce kullanmamız gerek o dönem Türkçesi yeni şivelerin oluştuğu zamana denk geliyor ve onların temel kurallarına göre uzun a yani hüdâ(aa) malesef olamaz. Onlardan önce kullanmamış olduğumuzu kim kanıtlayabilir ki?
Ayrıca, bir sözcük başka bir dile geçerken ses değişimleri ile birlikte geçer. Örneğin biz Hülegu derdik, Araplar ise Hulâgû diyor.
Öğren de gel...Pekiyi, bunun birebir çevirisi olan "The God" diyen birisi dînden çıkar mı?
KaskırJürek
02-05-2007, 09:31 AM
Öğren de gel...
Özeli de arabıda bir bana. Başkasına öğret
itashi
02-05-2007, 03:21 PM
Onlardan önce kullanmamış olduğumuzu kim kanıtlayabilir ki?
Ayrıca, bir sözcük başka bir dile geçerken ses değişimleri ile birlikte geçer. Örneğin biz Hülegu derdik, Araplar ise Hulâgû diyor.
Pekiyi, bunun birebir çevirisi olan "The God" diyen birisi dînden çıkar mı?
God diyen de Tanrı diyen de "Allah"ı kastediyor ise dinden çıkmaz, sakıncası da yoktur, dilediğin gibi Tanrı dersin, Hüda dersin, God dersin. Sen hiç "Yüce Yaratan" diyene karşı çıkan gördün mü? Yaratan öz be öz Türkçedir, kimse de karşı çıkmaz. Tanrı da öyle.
Fakat birileri Allah lafını tamamen ortadan kaldırmak ve yerine sadece Tanrı kullandırmak istiyorlar:
Ama ısrarla "Allah" demiyorsa, Allah lafını hiç telaffuza yanaşmıyorsa, Allah Arabın lafıdır, ben Türk'üm, Allah demem diyorsa (bakınız üstteki mesajın sahibi gibileri) o zaman Allah'ın rahmeti büyüktür diyorum, affetsin.
KasırJurek'e: Sen cahilliğinden ve acizliğinden memnun isen benim yapacak bir şeyim yok. İspatı yaptım, söyleyecek lafın kalmayınca buyur istediğin kadar yan çiz.
KaskırJürek
02-06-2007, 10:36 AM
Birileri de bize müslümanlık adı altında arap kültürünü aşılamak istiyor...
İster Allah desin ister Tanrı, umrumda değil benim. Ama Tanrı yok demek Türk kültürüne hakaret. 12 bin yıllık Tarihimiz var 500 değil.
yavuz
02-06-2007, 10:53 AM
Başkasına öğret
Öğrenmek istemeyince, aşağıdaki sonuç ortaya çıkıyor ve gereksiz yere tartışma ortamı oluşuyor...
Ama Tanrı yok demek Türk kültürüne hakaret. 12 bin yıllık Tarihimiz var 500 değil.
Birileri "Tanrı" kelimesiyle bile, bizi Yüce Dinimiz İslam'dan ayırmak için çaba sarf ediyorlar. Bu konudaki hassasiyetini ve tepkisini bazı arkadaşlarımız güzel bir şekilde ifade etmişler, "Tanrı yoktur, 'Allah' vardır" diyerek kinaye ile son noktayı koymuşlar... Ben kendilerini tebrik ediyorum. Lisanımıza kadar işlemiş olan dini değerlerimizden, bizi koparmak için, "irtica"ya itmeye çalışanlara güzel bir cevap olmuş bu...
Evet, televizyon dizilerinde, devlet dairelerinde, magazin programlarında, Türkçe'ye çevrilen eserlerde, hayatımızın her anında bize dayatılmaya çalışılan "Tanrı" yoktur; "Allah" vardır!
Dulkadiroglu
02-06-2007, 01:30 PM
Allah=Tanrı=Yaratan...uzatmaya gerek yok isteyen istedigini secer...
afsharkizi
02-06-2007, 01:32 PM
bir tek tanri vardir... Oda allah
Dulkadiroglu
02-06-2007, 01:38 PM
bir tek tanri vardir... Oda allah
Bu bizim inancımız...baskaları buna inanmamakta ozgur...
KaskırJürek
02-07-2007, 10:11 AM
Öğrenmek istemeyince, aşağıdaki sonuç ortaya çıkıyor ve gereksiz yere tartışma ortamı oluşuyor...
Birileri "Tanrı" kelimesiyle bile, bizi Yüce Dinimiz İslam'dan ayırmak için çaba sarf ediyorlar. Bu konudaki hassasiyetini ve tepkisini bazı arkadaşlarımız güzel bir şekilde ifade etmişler, "Tanrı yoktur, 'Allah' vardır" diyerek kinaye ile son noktayı koymuşlar... Ben kendilerini tebrik ediyorum. Lisanımıza kadar işlemiş olan dini değerlerimizden, bizi koparmak için, "irtica"ya itmeye çalışanlara güzel bir cevap olmuş bu...
Evet, televizyon dizilerinde, devlet dairelerinde, magazin programlarında, Türkçe'ye çevrilen eserlerde, hayatımızın her anında bize dayatılmaya çalışılan "Tanrı" yoktur; "Allah" vardır!
Yalla arabistana! Orda çok mutlu olacağına inanıyorum.
Karayılan
02-07-2007, 11:29 AM
Arap ozentilerine biraz Turk olmayi oneririm biz Muslumaniz tek Yaraticiya iman ettik Araplar ona Allah der biz Tanri deriz yeryuzunde soylenen yuzlerce adindan 2 tanesi bunlar icinde biraz olsun ulusuna saygi duyan biri bu tartismaya girmez sentezciler ve orumcek beyinlilerle tartismaya hic gerek yok...
itashi
02-07-2007, 12:19 PM
Arap ozentilerine biraz Turk olmayi oneririm biz Muslumaniz tek Yaraticiya iman ettik Araplar ona Allah der biz Tanri deriz yeryuzunde soylenen yuzlerce adindan 2 tanesi bunlar icinde biraz olsun ulusuna saygi duyan biri bu tartismaya girmez sentezciler ve orumcek beyinlilerle tartismaya hic gerek yok...
Asıl ben din düşmanları ile halen nasıl Allah lafzını tartışıyorum ona şaşarım.
Sen herkes istediği gibi seslenir, Tanrı deriz ne karışıyorsunuz diyorsun, hem de kalkıp Allah diyenlere ulusuna saygısızlıkla, örümcek kafalılıkla ve Arapçılıkla suçluyorsun.
Yılan zehrini kendine sakla.
Karayılan
02-07-2007, 12:27 PM
Asıl ben din düşmanları ile halen nasıl Allah lafzını tartışıyorum ona şaşarım.
Sen herkes istediği gibi seslenir, Tanrı deriz ne karışıyorsunuz diyorsun, hem de kalkıp Allah diyenlere ulusuna saygısızlıkla, örümcek kafalılıkla ve Arapçılıkla suçluyorsun.
Yılan zehrini kendine sakla.Ilah kelimesi islamiyet oncesinde de vardi Allah kelimesi bu kelimenin turetilmis hali yani La ilahe illallah derdigimizde de din dusmani oluyoruz sana inanirsak. Ben Tanri derken beni yaratan kime seslendigimi bilmiyor mu? ucuz dusuncelerin ucuz demagojisi guya Tanri dersek islamiyetten cikarmisiz. Bu arap kulturunun simgelesmesidir baska birsey degil
BuyukTuran
02-07-2007, 12:32 PM
çok saçma bir tartışma lütfen devam ettirmeyelim ;)
itashi
02-07-2007, 07:44 PM
Ilah kelimesi islamiyet oncesinde de vardi Allah kelimesi bu kelimenin turetilmis hali yani La ilahe illallah derdigimizde de din dusmani oluyoruz sana inanirsak. Ben Tanri derken beni yaratan kime seslendigimi bilmiyor mu? ucuz dusuncelerin ucuz demagojisi guya Tanri dersek islamiyetten cikarmisiz. Bu arap kulturunun simgelesmesidir baska birsey degil
Sen okuma özürlü müsün? Sana Tanrı deme dedik mi? Dinden çıkarsın diyen mi oldu? Allahım ya, biz kime yazıyoruz burada okumuyor musun yazdıklarımızı paso kurulmuş plak gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun? Sayıyla mı gönderdiler sizi buraya, yuvanız nerede?
Tanrı'dan kastın Allah ise, Zeus, Thor falan değilse istediğin kadar diyebilirsin demedik mi? Ama sen bana "Allah Arabın lafıdır, Arapçılıktır, Allah diyen soysuzdur" diyorsun, ne haddine benim soyumu sopumu sorgulamak?
Moderatör notu:
İletinizdeki "lan", "oğlum", "ulan" gibi argo kelimeleri silerek iletinizi düzelttim. Lütfen diğer forum sakinlerine nasıl hitap ettiğinize dikkat ediniz. Etmiyorsanız veya edemiyorsanız da yazmayınız.
Demir Kağan
Destankutluhan
02-07-2007, 10:04 PM
Hadi bir orta yoluculk yapayim.
Hem "Allah " hem de " Tanri " kelimesini, kurdugumuz cumleye gore kullanabiliriz. Bunu baska bir seye cekmeye gerek yok.
"Tanrilarin Arabalari" diyorsak, bun "Allahlarin Arabalari " diye soyledigimizde uygun dusmez. Cunku " Allah" anlami itibariyle ve yuklendigi islev bakimindan "tek" tir. Tanri ise cogul olabilir. Bu baglamda "Allah" ve O'nun sifatlarini kullanmalarindan daha dogal olan birsey yoktur.
"Ama Tanrim " dedigimizde de bunun muslumanin agzinda " Aman Allahim'a' denk dustugunu de kabul etmek gerek. "Aman Tanrim" ya da " tanri Turku Korusun" sozundeki Tanri da tekile isaret eder.
Ne "Tanri" kelimesini Allah'in reddi olarak gorelim, ne de " Allah" kelimesini sadece Arapcadir diye gecistirelim. Biri bir milletin kendi oz dilindeki karsiligidir, oburu de tum milletlerden Muslumanlara ait ortak bir adlandirmadir. Dunyanin herhangi bir ulkesinde " Allah" derseniz, herkes bilir ve anlar. Tanri'yi ise sadece Turkler anlar.
O yuzden her ikisini de cumle gelisine uygun kullanmakta bir sakinca yoktur diye dusunuyorum.
Bir zamanlar inanclari saglam ( yani 5 vakit namazinda, niyazinda ) bir arkadasla bilimsel gelismelerin ve atesit yaklasimlarin din uzerindeki etkisi uzerine konusuyorduk. "Bilimsel gelismeler sonucta onlarin hepimizden cok daha saglam Tanri inancina sahip olmalarini saglayacak, Islam inancina bilimle ulasacaklar cunku Islam bilimin kendisidir" dedi. Katilip katilmamak insanlarin kendi elinde. Inanmiyor, namaz kilmiyorlar diye " katli vaciptir" diyen bilincsiz ve neredeyse " islam dISI" soylemlere inanip guvenmektense arkadasimin sozune daha cok itibar ederim.
Dini kullanip bu milleti inanc baglaminda zayif dusurmeye kalkanlara kizarken, onlarin gercek yuzlerini aciga cikartmaya calisirken dinimize sahip cikmazsak tam da onlarin oyununa geliriz. Ayni sekilde dindar arkadaslarimizin da dine sahip cikacagim derken kendi milletini parcalayacak, kalp kirikligi yaratacak ve gonul baginin kopmasina neden olacak soylemlerden de kacinmalari ve hatta akillarina bile getirmemeleri gerek.
itashi
02-08-2007, 10:12 AM
Hadi bir orta yoluculk yapayim.
Hem "Allah " hem de " Tanri " kelimesini, kurdugumuz cumleye gore kullanabiliriz. Bunu baska bir seye cekmeye gerek yok.
"Tanrilarin Arabalari" diyorsak, bun "Allahlarin Arabalari " diye soyledigimizde uygun dusmez. Cunku " Allah" anlami itibariyle ve yuklendigi islev bakimindan "tek" tir. Tanri ise cogul olabilir. Bu baglamda "Allah" ve O'nun sifatlarini kullanmalarindan daha dogal olan birsey yoktur.
"Ama Tanrim " dedigimizde de bunun muslumanin agzinda " Aman Allahim'a' denk dustugunu de kabul etmek gerek. "Aman Tanrim" ya da " tanri Turku Korusun" sozundeki Tanri da tekile isaret eder.
Ne "Tanri" kelimesini Allah'in reddi olarak gorelim, ne de " Allah" kelimesini sadece Arapcadir diye gecistirelim. Biri bir milletin kendi oz dilindeki karsiligidir, oburu de tum milletlerden Muslumanlara ait ortak bir adlandirmadir. Dunyanin herhangi bir ulkesinde " Allah" derseniz, herkes bilir ve anlar. Tanri'yi ise sadece Turkler anlar.
O yuzden her ikisini de cumle gelisine uygun kullanmakta bir sakinca yoktur diye dusunuyorum.
Bir zamanlar inanclari saglam ( yani 5 vakit namazinda, niyazinda ) bir arkadasla bilimsel gelismelerin ve atesit yaklasimlarin din uzerindeki etkisi uzerine konusuyorduk. "Bilimsel gelismeler sonucta onlarin hepimizden cok daha saglam Tanri inancina sahip olmalarini saglayacak, Islam inancina bilimle ulasacaklar cunku Islam bilimin kendisidir" dedi. Katilip katilmamak insanlarin kendi elinde. Inanmiyor, namaz kilmiyorlar diye " katli vaciptir" diyen bilincsiz ve neredeyse " islam dISI" soylemlere inanip guvenmektense arkadasimin sozune daha cok itibar ederim.
Dini kullanip bu milleti inanc baglaminda zayif dusurmeye kalkanlara kizarken, onlarin gercek yuzlerini aciga cikartmaya calisirken dinimize sahip cikmazsak tam da onlarin oyununa geliriz. Ayni sekilde dindar arkadaslarimizin da dine sahip cikacagim derken kendi milletini parcalayacak, kalp kirikligi yaratacak ve gonul baginin kopmasina neden olacak soylemlerden de kacinmalari ve hatta akillarina bile getirmemeleri gerek.
Ellerine sağlık, tam demek isteyip de bir türlü anlatamadığımızı (!) anlatmışsın, ama yine de zerre kadar kafalarına gireceğini sanmıyorum.
İnat ve nefret tutmuş bir kere adamları, iflah olmazlar.
Karayılan
02-11-2007, 01:15 AM
itashi denen insan sen demediysen uzerine alınmana gerek yok o seriatcı itlere fetoculara ve sentezcilere onlardan biriysen alınabilirsin
itashi
02-11-2007, 02:26 AM
Turan soyu olduğunu iddia eden insan; Tanrı sözünü de Allah lafzını da yasaklayan yok, olsa zaten onları destekleyecek değilim.
Karayılan
02-11-2007, 06:52 AM
o zaman alınmana gerek yok alınması gerekenleri yazmısım uyarıldıgım mesajda :D
BOZ-OK
02-11-2007, 01:48 PM
Bu ne yaa? Ikinizi de kiniyorum arkadas, birbirinize girmissiniz yine... Ayrica, seni de kiniyorum Destankutluhan, araya girip guzelim kavgayi ayirdigin icin...:cool:
Neyse, kinanmayan kimse kalmadigina gore, hadi daalin bakayim, tukkanin onu kapaniyor...:cool:
Aybike
02-11-2007, 02:13 PM
Bu ne yaa? Ikinizi de kiniyorum arkadas, birbirinize girmissiniz yine... Ayrica, seni de kiniyorum Destankutluhan, araya girip guzelim kavgayi ayirdigin icin...:cool:
Neyse, kinanmayan kimse kalmadigina gore, hadi daalin bakayim, tukkanin onu kapaniyor...:cool:
eeeeeee beeeeeeeeeeen ?
Demir Kağan
02-11-2007, 02:15 PM
eeeeeee beeeeeeeeeeen ?
Geç kaldın sen, sana yok. :lol:
BOZ-OK
02-11-2007, 02:18 PM
Geç kaldın sen, sana yok. :lol:
Seni kiniyorum Demir Kagan, cinsiyet ayirimciligi yapma, kinanmak onun da hakki...:cool:
eeeeeee beeeeeeeeeeen ?
Seni kinamam, sen kadinsin...:cool:
Seni kinamam, sen kadinsin...:cool:
Bu arada forumda flooding ve cinsel ayirimcilik yaptigim icin kendimi de kiniyorum...:cool:
Aybike
02-12-2007, 12:15 PM
kınanmak benimde hakkım..ve hakkım olanı soke soke alırım..
pis bozok beni kına yoksam ben seni kınım kınım kınayıp rezil ederim...
ayrımcılığa son lutfen...ayrımcıları kınıyorum...:)
yavuz
02-17-2007, 03:42 AM
Yalla arabistana! Orda çok mutlu olacağına inanıyorum.
Çok güzel olur... Uçak biletimi al, 3-4 aylık ihtiyaçlarımı karşıla. Giderim...
İslam'ı Araplara mal edenler, aranızda para toplayıp Kenanhan'ı, beni, HYML'yi, Gürkan'ı vs. kimi "İslamcı" görüyorsanız hepimizin ihtiyaçlarını karşılamak kaydını kabul ederek bizi Arabistan'a gönderin! Hac mevsiminde gönderirseniz bilhassa çok güzel olur... Ya da en iyisi siz hiç zahmette bulunmayın, biraz Necip Fazıl Kısakürek okuyun!
yavuz
02-17-2007, 03:44 AM
itashi denen insan sen demediysen uzerine alınmana gerek yok o seriatcı itlere fetoculara ve sentezcilere onlardan biriysen alınabilirsin
Şeriat, İslam Hukuku'dur... Tarikat, "yol"... Varana!
Yine karmakarısık olmus konu az toparlıyayım.
Sahsen Tanrıyı soyle acıklamayktayım; Bilimsel olarak dunyanın nasıl olustugunu, ve tasların,kayaların nasıl meydana geldigini acıklayabiliyoruz. Buyuk patlama meselesi evet... Ancak organizmanın nasıl meydana geldigini bilim acıklıyamıyor. Yani dusunsenize yasayan canlının patlamadan sonra olusmasının imkanı yok. Bu durumda bilim caresiz kalır ve bu konu uzerinde arastırma yapamaz. Bilim ancak insanların maymundan geldigini maymunların balıktan geldigini soyler ama bu gelisim surecinde hepsinin en basında nasıl bir organizma olarak meydana geldigini acıklayamaz. Bu durumda meseleye felsefe el koyar. Simdiye kadar anlattıklarım bilimdi yani suyun 100 derecede kaynaması gibi hepimizin kabul etigi seyler
Simdide kendi felsefemi kuruyorum yani bu benim sahsi gorusum; Organizmanın nasıl meydana geldigini sınırlı zekamız ile cozemiyoruz ve bundan yıllar sonrada bunun bilimsel ve mantıklı bir acıklamasının yapılabilecegini sanmıyorum. Dolayısıyla yasayan bir organizmanın ancak bizden ustun olan yani "olaganustu" tarafından yaratıldıgını dusunuyorum. Dolayısıyla bu yolda kafa yorarsak "O" nun herseyi yarattıgını buluruz. Bende bizden "olaganustu" olana ve bizi yaratana "Yaratan" diyorum.
Simdi bu kısma kadar felsefe yurutup nasıl meydana geldigimizi acıkladım. Tamam biz boslukta yuzuyoruz, arkamıza baktıgımızda nasıl meydana geldigimizi belgeleyemiyoruz ancak en azından bu bosluktaki temel sebebin "yaratıcı" oldugunu dusunuyorum ve kanıtlayamasam da boslugu "Yaratıcı" ile acıklıyorum. Ateistlerde boslukta yuzduklerini biliyorlar, onlarda kanıtlıyamıyorlar organizmanın nasıl meydana geldigini ve bunu acıklayan en yaygın gorus olan "Yaratıcı" kavramınıda benimsemiyorlar. Yanısıra benimsediklerinin hicbiride organizmanın nasıl meydana geldigini acıklayamıyor. Yani ateizm'i acıklayamayan bir gorus, sıg bir bakıs acısı olarak goruyorum.
Surekli "Yaratan" diye bahsettim ancak bu radde de "Yaratıcılar" kavramıda olabilir bu felsefeden ilerlersek mantık olarak bunun yanlıs oldugunu soyleyemem.
Ancak;
Dunya'ya Yaratıcı tarafından, elcileri sayesinde gonderilmis "ilahi dinler" oldugunu biliyoruz. Dinlerin "O" nun tarafından gonderildiginide belgeleyemem ancak bizi yaratıp kuralsız olarak "dunyada istediginiz gibi yasayın ve alın hepinize guc istediginizi yapın" seklinde bır dusunceyide mantıgım kabul etmiyor. Yanısıra ilahi dinlerde aklımızın alamayacagı bircok gercegi barındırdıgı bariz. Yani elci diye kabul ettigimiz kisiler tarafından uydurulamayacak derecede, yani insan beynin sınırlarını asan gercekler bu dinlerin "O" nun tarafından gonderildigini nispeten acıklıyor. Dinlerin temelinde "O" nun tek oldugu yazıyor ve bende bu gorusu benimsiyorum. Bu sebeple "Yaratan" diye acıklıyorum surekli.
yavuz
02-17-2007, 05:37 AM
Moderatör Notu:
Terbiyeni takın, forumdan kimseye şerefsiz demek gibi bir lüksün yok.
Demir Kağan
Hak = Lüks... :rolleyes: Öyle mi?
Demir Kağan
02-17-2007, 09:06 AM
Hak = Lüks... :rolleyes: Öyle mi?
Sen bir insana hakaret edebilme hakkı mı görüyorsun kendinde?
yavuz
02-17-2007, 09:11 AM
Sen bir insana hakaret edebilme hakkı mı görüyorsun kendinde?
O insan, beni sınırdışı etme hakkına sahipmiş gibi haraketlerde bulunuyorsa; "evet"!..
Aybike
02-17-2007, 03:25 PM
eeeeeee beeeeen hala kınanmamışım ne ayıııııp....
simdi baslayabilirsin;)
BOZ-OK
02-17-2007, 03:57 PM
Bayanlar hassas ve ince yaratiklardir, kinanmazlar... Derin konularla mesgul edilmezler... Onlarla kus, kelebek, bocuk gibi konular konusulur, kaba davranilmaz, kapilari acilir, paltolari tutulur...:cool:
Karayılan
02-18-2007, 01:09 AM
Aybike teyze ben seni kiniyorum. Nedensizce kiniyorum hemde.
Aybike
02-18-2007, 04:49 PM
Allah razı olsun turan soyu yavrum...
Ama sen varya bozok seni Allah bildiği gibi yapsın KADIN DuŞMANI PİSLİİİİİİİİİİİİİİİİİK...
Bi kınanmayı cok gordun bana...:)
idean56565
04-07-2007, 07:33 PM
How do I view links?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.