View Full Version : Ordu'dan, kimler ve neden rahatsızlar ?
genco
02-02-2007, 03:50 PM
Fazla uzağa gitmeden son zamanlarda yaşanan olaylara bir bakalım:
Önce, Şemdinli olayı...
Ardından Danıştay baskını...
Ardından Atabaylar düzmecesi..
Şimdi de bu resim olayı...
Bazı çevreler, yukarıdaki olayların hemen hepsinin arkasında, "Asker var" izlenimini yaratmak istediler. Doğrusu kısmen de başarılı oldular...
Peki, malum çevreler Ordu'dan ne istiyorlar? Bu rahatsızlık neden sizce?
benay
02-02-2007, 03:55 PM
Artik hiç bir insana guvenmez olduk, Millet hep aldatiliyor, yalanlar ile beslenmeye devam ediliyor...
Ordu'da, Tarim'da, Haber'de, hersey'de Devrim lazim !
Scofield
02-02-2007, 03:58 PM
Önce, Şemdinli olayı...
Bazı çevreler, yukarıdaki olayların hemen hepsinin arkasında, "Asker var" izlenimini yaratmak istediler. Doğrusu kısmen de başarılı oldular...
ben sana onlarin dilinden cevap vereyim:
1-bunlar laik
2-bunlar mason-yahudi-ateist
3-bunlar islam dusmani
4-bunlar derin devlet
5-bunlar cani, din elden gidiyor!
Seckjin Khan
02-02-2007, 04:20 PM
Önce, Şemdinli olayı...
Ordu Karşıtı 2 Grup var...
1.'si Bu Ülkeyi Yok Etmek İsteyen Grup:Bu ülkenin yıkılmasına tek engel Türk Silahları Kuvvetleri'dir
2.'si Varolan Düzeni Değiştirmek İsteyen Grup:Varolan düzenin koruyucusu Türk Silahları Kuvvetleri'dir ve canları pahasına bu düzeni koruyacaklardır.
Bu iki grup un ortak özelliği de şu 'dur.Devletin her kademesine istediği adamları yerleştirebiliyorlar,Hükümet kuruyorlar,hükümet düşüyorlar,ekonomiyi etkileyebiliyorlar ancak ve ancak sadece Türk Silahları Kuvvetleri'nin içine giremiyorlar ve Anayasal Haklarını ortadan kaldıramıyorlar...
Halkın %90'ı en çok güvendiği kurum olarak T S K'ni gösteriyor ve bu grupların tek amaçları var o da T S K 'ni Halkın Gözünden düşürmek...
genco
02-02-2007, 04:57 PM
1.'si Bu Ülkeyi Yok Etmek İsteyen Grup:Bu ülkenin yıkılmasına tek engel Türk Silahları Kuvvetleri'dir
DyLAN,
Bu "Yok etmek" sözü yerine, sanırım "bölmek" sözü daha uygun düşecektir.Çünkü bu ülkenin en büyük düşmanı bile bu ülkeyi "yok" edemeyeceğini bilir...
"Bölmek" isteyenler denince de aklımıza bilumum bölücü örgütler gelir...
Başta PKK olmak üzere...
Malzemesi ise Kürt-Türk ayrımcılığı yapmak...
Bir de son günlerdeki Ermeni-Türk ayrımcılığı yaymaya çalışanlar var...Sanki öldürülen kişi sırf Ermeni olduğu için öldürülmüş havası yaratılmak istendi...
"Hepimiz Ermeniyiz" sloganında olduğu gibi...
Trabzon üzerine oynanmak istenen oyunda da ayni zihniyet hakim...
Alevi-Sunni ayrımcılığı denendi uzun yıllar; ama maya tutmadı...
Bölücülük peşinde koşanlar, bıkmadan usanmadan, arkalarındaki güçlerden de destek alarak, sürekli yeni oyunlar tezgahlama peşinde olacaklardır...
Bu oyuna düşmeyeceğiz; yeter ki birlik, beraberlik içinde olalım...
En başta da ordumuza sahip çıkacağız; hem de sonuna kadar...
timurlenk
02-03-2007, 10:38 AM
su andaki goruntu net,emerikalı hoca tarafından bu operasyon yurutuluyor..
Demir Kağan
02-03-2007, 10:42 AM
su andaki goruntu net,emerikalı hoca tarafından bu operasyon yurutuluyor..
Komutanım nereden vardınız böyle bir kanıya?
Baktım baktım görüntüyü göremedim ben. :rolleyes:
timurlenk
02-03-2007, 10:55 AM
şemdinli savcısına bak anlarsın... medyada bu grubun gazetelerini takip et görürsün.. hele ankarada askeriyenin önünden güya askerim diye medyaya dağıtılan sahte bildiri varki yapanı bilen biliyor...
khanoghuz
02-03-2007, 11:01 AM
onlar ne yapmaya çalışıyorlarsa yapsınlar.
ellerinden geleni de ardlarına koymasınlar.
biz genede ordumuza sahip çıkacağız ve destekleyeceğiz.
Türkiyeyi ayakta tutan tek kurum TSK dır.
yavuz
02-03-2007, 11:04 AM
Komutanım nereden vardınız böyle bir kanıya?
Baktım baktım görüntüyü göremedim ben. :rolleyes:
Türksat'tan görünmüyo... :lol:
timurlenk
02-03-2007, 11:06 AM
ne turksata nede gozluge gerek yok kocum,azıcık buyu sende gorursun ..
Türksat'tan görünmüyo... :lol:
Afrasiyab
02-03-2007, 02:29 PM
Asker ile Emniyet arası zaten açık, iyice belli oldu.
Birde TSK kendi içerisinde bazı sorunlar mı yaşıyor acaba? Büyükanıttan rahatsız olanlar mı var?
yavuz
02-03-2007, 02:39 PM
ne turksata nede gozluge gerek yok kocum,azıcık buyu sende gorursun ..
Tabriz_Han da büyüsün değil mi, yurtdışındaki bir Türk olarak? Belki o da görür o zaman...
itashi
02-03-2007, 10:15 PM
Her "olayların üzerine gidilmeli" diyen Ordumuzu yıpratmaya çalışıyor demek değildir, buraya açıklık getirelim. Evet, Ordumuzu yıpratmaya çalışan köpekler var, ama bunu kullanarak kendine ordu zırhı geçirerek milletimizin tarihi boyunca hep varolmuş bu yüce kurumun isminin ardına sığınarak Türk milletine yakışmayan ve zarar veren faaliyetler içerisinde olanlar da var. Bu nedenle, nasıl ki Orduyu karalayanlara kanıp her dediklerine inanmamız lazımsa, Genel Kurmay Başkanımız Büyükanıt'ın demokrasi demecine rağmen hala paso darbe isteyenlere de kulak vermemiz gerekir.
wolfie
02-04-2007, 01:34 AM
Her "olayların üzerine gidilmeli" diyen Ordumuzu yıpratmaya çalışıyor demek değildir, buraya açıklık getirelim. Evet, Ordumuzu yıpratmaya çalışan köpekler var, ama bunu kullanarak kendine ordu zırhı geçirerek milletimizin tarihi boyunca hep varolmuş bu yüce kurumun isminin ardına sığınarak Türk milletine yakışmayan ve zarar veren faaliyetler içerisinde olanlar da var. Bu nedenle, nasıl ki Orduyu karalayanlara kanıp her dediklerine inanmaMAmız lazımsa, Genel Kurmay Başkanımız Büyükanıt'ın demokrasi demecine rağmen hala paso darbe isteyenlere de kulak vermeMEmiz gerekir.
Düzelttim, :-)
Asker ile Emniyet arası zaten açık, iyice belli oldu.
Birde TSK kendi içerisinde bazı sorunlar mı yaşıyor acaba? Büyükanıttan rahatsız olanlar mı var?
Asker ile Emniyet'in arası açık değil de, askerî personelde genel itibariyle Emniyet'in bir takım başıbozuk düşünceli sivil oluşumlara açık oluşundan rahatsızlık duyanlar var diyebiliriz. Özellikle başıbozuk dedim, çünkü, Emniyet her zaman hükümetlerin kontrolünde. Bu durum dönem dönem bazı sosyal dalgaların Emniyet'i farklı bir şekle sokma çabalarını kolaylaştırıyor. Askeriye ise zihniyet bakımından daha kavî bir teşkilat yapısına sahip.
Büyükanıt'a gelince, askeri personel tarafından kendisinin çok sevildiğini gözlemliyorum. Öncekinin aksine (ismi bile zikredilmiyor, sadece "önceki" diyorlar (gizli özne de var ;) ) daha tutarlı bir duruş sergilediği söyleniyor. Buradan şöyle bir sonuca varabiliriz: Evet, "önceki"nin tıynetinde bir adam Gnkur.Bşk. olabildiyse demek ki ordu içinde "önceki"ni tepeye getiren bir çevre var. Dolayısıyla Yaşar Paşa'nın da seveni ve sevmeyeni var.
timurlenk
02-04-2007, 02:12 AM
kardesim tekrar ediyorum gormek isteyene hersey acık,turkiye yabancı istihbarat servislerinin at oynattıgı bir alan olmus yerli isbirlikcileride cok kuvvetli... semdinliye bakın acık secik turk silahlı kuvvetlerine meydan okuma vede devleti madara etme idi(mesela orada yakılan arabanın ustune yakındaki bir okul bahcesinden alınan ataturk bustu atılıp yakılmıstı,memur asker cocukları vede aileleri bile lincten kurtulmus idi) semdinli iddianamesini yazan savcı nın hangi cemaatin adamı olduguda bilmeyen yok...
danıstay saldırısı vardı dengesiz bir adam gupe gunduz danıstayda katliam yapıp cok acemice uzerinde ulusalcı vede milliyetci insanların detayları bulundu sonra bir suru carpıtma vede rezalet sonrası is gene meshur bir cemaatin takipcisi bir hocaya vardı o noktadan sonra medya olayı birden bire kapattı ,camuru attılar vede olayı hızla kapattılar....
mesela tesev almanagı var orada polis akedemilerinden bazı zatı muhteremler hic yalana dolana gerek duymadan turk silahlı kuvvetlerni sucladılar bu zatların gene meshur bir cemaatin avanesinden oldugunu bilmeyen yok..
hele guya askerler tarafından veriliyormus gibi askeriye onunde basına bir adam tarafından dagıtılan basın bildirisi varki bu komedi otesi bir haraket,askerler bu adamın kimin adamı oldugunu tespit etmislerdi vede o camiayaya net mesaj vermislerdi...
her sey esases o kadar zor degil turkiyede bilinci olarak milliyetciler vede tsk yıpratılmaya calısılıyor ,isbirlikcilerde malesef yerli(bu zavallı cemaat rahmetli necip hablemitoglu icinde pkk ya yardım vede yataklıkdan mahkum oldu diye saibeler yaymıstı etrafa)
ulkenin direnci kırılıp cok kolay vee ufak bir lokma olması isteniyor..herkesi anlıyorumda baslangıcda belki iyi niyetle yola cıkıp daha otesi mensublarının cogu saf vede temiz iyi niyetli insanlar olarak dusundugum kisilerin yabancı masası olması cok acı....
Dulkadiroglu
02-04-2007, 03:58 AM
Ozellikle akp iktidarı ve icisleri baskanlıgına bi kurdun getirilmesinden sonra artık polise eski guvenim kalmadı..."musliman kurd" polislerin gucu artarken milliyetci polisler pasif hale getirildi...ki bunun ornegini "Karsıyaka-Diyarbakır" macında gormussunuzdur...olayları baslatan diyarbakırlılar,olesiye dayak yiyen Karsıyakalılar...İzmirli kardeslerimiz haklı olarak polise "PKK sizinle gurur duyuyor" diye bagırdı...
genco
02-04-2007, 07:08 AM
AKP ne nyaparsa yapsın, orduyu devre dışı bırakmayı başaramayacaktır.
İstedikleri kadar orduya çamur atmaya çalışsınlar, bu millet ordusuna her zaman olduğu gibi daima sahip çıkacaktır.
Çünkü ordumuz, çöl bedevilerinin dizinin dibine oturup da onlardan icazet almaz...
Hanedan
02-04-2007, 09:22 AM
Türk Ordusu yanlızca sizin gibi düşünenlerden ve ya benim gibi düşünenlerden kurulu bir yer değildir. Ordumuzun içinde her görüşten askerler vardır. Yine Orduyu fesat yuvası havasına sokmayı başarmışsınız. Rahat bırakın artık Orduyu. Ordumuz Peygamber Ocağıdır ve bu Ocakta her görüşten insanın, kardeşin, agabeyin, babanın kanı dökülegelmiştir. Ne kadar ayağa düşürmeye meraklısınız gerçekten anlamış değilim.
timurlenk
02-04-2007, 09:57 AM
hanedan -yine orduyu fesat yuvası haline sokmayı basarmıssınız- lafını acıklarmısın,ne demek istiorsun kim basarmıs ogrenelim hele...
Hanedan
02-04-2007, 10:48 AM
Şunu anlatmak istedim timurlenk. Sizin Ordunuz veya Bizim Ordumuz diye bir şey yoktur. Bazı arkadaşlar sanki Ordunun kendi tekellerindeymiş, yalnızca onlara hizmet ediyormuş, Dindar insanları kırıp geçirecekmiş, efendim bundan önceki G.K. Başkanı kötüymüş(hükümetle arası iyi olduğu için) ama şimdiki G.K Başkanı çok iyiymiş(hükümeti sevmediği için) vesayre birsürü palavra atmışlar.
Kısacası kendi hayal dünyalarında ki bir Ordu resmi çizmişler.Ama bu hayali Ordu ya bile(ki böyle bir şey olamaz) kendi inançlarını sokmuşlar. Fesatlıkları budur. Bilmem anlaşılabildim mi?
Yani Milletin tamamına ait olan Ordu kimsenin cüzzi iradesiyle ortaya atıp tutacağı görüşlerinin tecelli edebileceği bir yer değildir. Saygılar.
timurlenk
02-04-2007, 11:46 AM
hoopp orada dur bakalım... ordu kimsenin tekelinde degil ama soguk yemek yemek gibi orduyu elestirme otesinde komplo kurmak bazılarının tekelinde
bunu turk milleti artık iyice belledi..... papazlarla siyonistlerle kol kola olanlar orduya komplo kuruyor ,turk milletinin bekaasını tehlikeye dusurecek sekilde
gizli vede haince eylemelere imza atıyorlar... ali kemalle,mustafa sabrinin uzantıları el ele (iyi dusunursen ne dedigimi anlarsın) ........... sen elestiriye once seytanın ulkesinde seytanla aynı yataga giren derin hocalardan basla samimiyetine inanayım...
borcugin
02-04-2007, 12:09 PM
S.A.
Sanıyorum GK'da halkın kendilerine sahip cıkmaları (yani Hanedan arkadaşımızın dediği gibi değil, tam tersi olarak) konusunda bundan sonra ortak calışmalar olacak. Butun sivil toplum orgutleriyle birlikte calisacaklar. Konu Yeniden Kuvay-ı Milliye. Rahatsız olacaksınız ozurdilerim. Şimdiden alışa durun bu birlikteliklere. Gecmiş olsun geçmiş....
Goreceksiniz bakalım orduyu bolen kimmiş, bolunen kimmiş, icine sızmaya calışan kimmiş... Ve goreceksiniz takiyye yapan ve ordu deyince uykuları kacan sozum ona din adına yola cıkanlar kimmiş?
Selametle.
itashi
02-04-2007, 12:28 PM
Ne gariptir kşi bahsettiğin iki olayda da suç (afedersin ama tam deyimi ile bok) önce o komplo kurmakla suçladığın dindar kesime atılmak istendi. Senin "ulusalcı" süsü verildiğine inandığı adam tam aksine "ben dindarım, ben ülkücüyüm -dikkat, ulusalcı başka ülkücü başka şeydir-, ben başörtüsü için yaptım" dedi, medya da haftalarca bu propagandayı verdi.
Yine Hrant Dink cinayeti ülkücü kesime atılmak istendi, katil zanlısı "Cuma kılıp öyle vurdu" diyerek dindar imajı verilmeye çalışıldı.
Yalansa gel yalan de erkek gibi.. Bu nasıl bir "dincilerin hazırladığı" komplodur anlayamadım şimdi? Hem komplo kuracaklar, hem de kafalarına kurşun sıkacaklar komplo ile öyle mi?
BOZ-OK
02-04-2007, 12:37 PM
Ordudan kimler ve neden rahatsiz olurlar,
1- Turkiye Cumhuriyeti Devletinin varligindan rahatsiz olan veya Turkiye Cumhuriyeti Devleti uzerinde kendilerine gore emelleri ve hesaplari olan ulkeler ve bunlarin icerdeki isbirlikcileri...
2- Anayasanin 1. maddesinden rahatsiz olanlar...
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
3- Anayasanin 2. maddesinden rahatsiz olanlar...
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
4- Anayasanin 3. maddesinden rahatsiz olanlar...
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
5- Anayasanin 4. maddesinin, ilk 3 maddeyle ilgili olarak elini kolunu bagladiklari...
MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
6- Orduya saldirarak bir halt yedigini sanan ve aslinda ne yaptigini bilmez, ayak takimi, it-kopuk...
timurlenk
02-04-2007, 01:07 PM
dindarmı dedin? oncelikle ben temiz vede inanclı dindarları hic kimseyle degismemde senin kolladıgın kesim dindarmı oluyor acaba -mesela yuce kuran mealinin icine incil vede tevrattan dipnotlar sokmak,mesela seytanın ulkesinde seytanla samimi olmak mesela papaz okullarına milyon dolarlık yardım yapıp once gururlanarak duyurup sonrada utancından vazgectik demek gibi-
danıstay olayında en cok iki kesim suclandı ulusalcılar vede milliyetciler vede bunu en cok isleyen dogan medyası ile o muhterem zatın tayfası oldu onun dısında evet vakit olayı varki o zaten amerikalı ile cok ters durumda degilmiki onlar,elbet suclanacak onlarda tabi???????
hrant olayında tek bir medya kurulusu dindar kesimi suclamadı uydurma ...
kor degiliz ...
ben hicbir kelimemde dincilerin hazırladıgı komplo demedim ....dedigim acık sahte dindar olup bu saf vede zavallı milleti amacları icin kullanıp sonunda amerikanın kucagına oturanları kast ettim... temize cıkmak isteyenler once amerikayı ırakda yuzbinleri bulan katliamından dolayı gene oturdukları amerikan topragından kınamalılar gerisi hikayedir..........
son not: turkiyede bu cinayetler vede karısıklıklar cıkmadan once hangi muhterem zat oturdugu o kosesinden turkiyede cok cinayetler vede karısıklıklar olacak diye muhetesem bir ongoruyu yapmıstır.. bu muhterem zat bu cinayetleri vede karısıklıkları nasıl bilebilmisdir?? (yoksa seyh hakkatten uctumu??)
Ne gariptir kşi bahsettiğin iki olayda da suç (afedersin ama tam deyimi ile bok) önce o komplo kurmakla suçladığın dindar kesime atılmak istendi. Senin "ulusalcı" süsü verildiğine inandığı adam tam aksine "ben dindarım, ben ülkücüyüm -dikkat, ulusalcı başka ülkücü başka şeydir-, ben başörtüsü için yaptım" dedi, medya da haftalarca bu propagandayı verdi.
Yine Hrant Dink cinayeti ülkücü kesime atılmak istendi, katil zanlısı "Cuma kılıp öyle vurdu" diyerek dindar imajı verilmeye çalışıldı.
Yalansa gel yalan de erkek gibi.. Bu nasıl bir "dincilerin hazırladığı" komplodur anlayamadım şimdi? Hem komplo kuracaklar, hem de kafalarına kurşun sıkacaklar komplo ile öyle mi?
genco
02-05-2007, 04:51 AM
dindar kesime atılmak istendi.
Kardeş,
Bu "Dindar kesim" dediğin hangi kesim oluyor? Sana zahmet açıklar mısın?
(Benim bildiği bu ülkenin %99'u dindardır; buna ordu da dahildir. Çünkü; dindar demek: Bir dine inanan insan, demektir. Dinimiz de İslam; Elhamdürillah, Müslüman oğlıu Müslümanız...)
Şimdi... bahsettiğin kesim bu %99'luk oranın dışında mı?
Yok eğer bu oranın içindeyse, diğerleri hangi kesime giriyor?
Açıklık geterirsen sevinirim..
Hanedan
02-05-2007, 09:06 AM
Kardeş,
Bu "Dindar kesim" dediğin hangi kesim oluyor? Sana zahmet açıklar mısın?
(Benim bildiği bu ülkenin %99'u dindardır; buna ordu da dahildir. Çünkü; dindar demek: Bir dine inanan insan, demektir. Dinimiz de İslam; Elhamdürillah, Müslüman oğlıu Müslümanız...)
Şimdi... bahsettiğin kesim bu %99'luk oranın dışında mı?
Yok eğer bu oranın içindeyse, diğerleri hangi kesime giriyor?
Açıklık geterirsen sevinirim..
Pardon, Dindarlık ayrı şey Müslüman olmak biraz daha farklı. Kelime-i Şahadet getiren herkez Müslümandr. Ancak İslamın kurallarını uygulamak ise Dindarlıktır. Karıştırmayalım lütfen...
hoopp orada dur bakalım... ordu kimsenin tekelinde degil ama soguk yemek yemek gibi orduyu elestirme otesinde komplo kurmak bazılarının tekelinde
bunu turk milleti artık iyice belledi..... papazlarla siyonistlerle kol kola olanlar orduya komplo kuruyor ,turk milletinin bekaasını tehlikeye dusurecek sekilde
gizli vede haince eylemelere imza atıyorlar... ali kemalle,mustafa sabrinin uzantıları el ele (iyi dusunursen ne dedigimi anlarsın) ........... sen elestiriye once seytanın ulkesinde seytanla aynı yataga giren derin hocalardan basla samimiyetine inanayım...
Papaz ve Siyonistlerle hareket edip Orduyu lekelemeye çalışanlara lanet olsun.
Ayrıca söylediğim her şeyi kelimesi kelimesine tekrarlıyorum.
Ayrıca benle konuşurken uslubuna dikkat et. Tehdit eder gibi zıplama ne demek hoop orada dur bakalım falan gibi.Adam gibi tartışacaksak tartışalım.
afsharkizi
02-05-2007, 09:26 AM
wallaha ben fazla anlamam türkiyedeki durumu ama gündemden takib ettigime gøre ama bazen üst makamlardaki kisiler makamina güvenerek bir sürü pis is yapiyorlar
genco
02-05-2007, 09:34 AM
Pardon, Dindarlık ayrı şey Müslüman olmak biraz daha farklı. Kelime-i Şahadet getiren herkez Müslümandr Ancak İslamın kurallarını uygulamak ise Dindarlıktır. Karıştırmayalım lütfen...
Haklısınız, karıştırmayalım lütfen...
Kafamızdan uydurduğumuz tanımla sözlükteki tanımı...
Sözlükteki tanım:
Dindar: Bir dine inanan ve bağlanan... kısaca dinine bağlı insan, demektir.
Bunun ötesi ise kişisel tanımdır...
Kimin dinine bağlı olduğuna, kimin bağlı olmadığına Allah'tan başka kimse karar veremez...
Kendisini karar mevkisi gibi görüp karar verenler; din istismarcılığı yapan, din üzerinden geçimini sağlayan (Banka,oku,dershane,gazete,tv...sahibi olan) çıkarcılardır...
Hanedan
02-05-2007, 10:24 AM
Haklısınız, karıştırmayalım lütfen...
Kafamızdan uydurduğumuz tanımla sözlükteki tanımı...
Sözlükteki tanım:
Dindar: Bir dine inanan ve bağlanan... kısaca dinine bağlı insan, demektir.
Bunun ötesi ise kişisel tanımdır...
Kimin dinine bağlı olduğuna, kimin bağlı olmadığına Allah'tan başka kimse karar veremez...
Kendisini karar mevkisi gibi görüp karar verenler; din istismarcılığı yapan, din üzerinden geçimini sağlayan (Banka,oku,dershane,gazete,tv...sahibi olan) çıkarcılardır...
doğrudur arkadaşım
itashi
02-05-2007, 03:15 PM
Kastım:
Kurduğu kuruluşlar "yeşil sermaye" diye damgalanan ve her fırsatta kötülenenlerdir.
Siyasetten, eğitimden, medyadan uzak durması istenen, buralara heveslenince kafasına tokmakla vurulanlardır.
"Başbakan Cuma kılıyorsa bu laikliğe aykırıdır" diyenlerin nefret ettiği kesimdir.
Komşuda, sokakta, otobüste, iş yerinde taktığı başörtüsü ile üniversiteye de gitmek istenince cop yiyen genç kızlarımızdır.
"Azizmendiciler" komplodur deyince susturulanlardır.
28 Şubat sonrası bankalar hortumlanır ülke soyulurken her pisliği gizlemek için habire "kötü adamlar" olarak gündemde tutulanlardır.
Danıştay saldırısı "dindar" birince yapılmadı dedikleri için vatan haini ilan edilenlerdir.
Bir gazeteciyi öldüren katilin yanında Bayrak önünde fotoğraf çektiren resmi yetkilileri gösterince "bunları niye halka gösteriyorsun gizlesene bizim gibi" denilenlerdir.
Yahudisi, Ermenisi, ateisti, kumarhanecisi, para babası.... kısaca herkes özgürce banka, okul, dershane, gazete, televizyon kurarken bunların kurması istenilmeyen insanlardır.
Kastettiğim kesim "köyünde oturması, orta eğitim düzeyini aşmaması, yüksek yatırımlar yapmaması, rüşvete hortuma dönen dolaplara ses çıkarmaması, okul kurmaması, başarılı olmaması" istenen; ama bir türlü yerinde duramayan insanlardır.
Saygılarımla.
timurlenk
02-05-2007, 03:19 PM
dindar insanlar bu ulkede heryerde, en tepede olmalılar,hatta bu elzem bir olaydır ama bu dindarlar su meshur hain mustafa sabri gibi vede onun yetistirmesi olunca adları hain oluyor beyefendi..
genco
02-05-2007, 03:30 PM
Kastım:
Kurduğu kuruluşlar "yeşil sermaye" diye damgalanan ve her fırsatta kötülenenlerdir.
Siyasetten, eğitimden, medyadan uzak durması istenen, buralara heveslenince kafasına tokmakla vurulanlardır.
"Başbakan Cuma kılıyorsa bu laikliğe aykırıdır" diyenlerin nefret ettiği kesimdir.
Komşuda, sokakta, otobüste, iş yerinde taktığı başörtüsü ile üniversiteye de gitmek istenince cop yiyen genç kızlarımızdır.
"Azizmendiciler" komplodur deyince susturulanlardır.
28 Şubat sonrası bankalar hortumlanır ülke soyulurken her pisliği gizlemek için habire "kötü adamlar" olarak gündemde tutulanlardır.
Danıştay saldırısı "dindar" birince yapılmadı dedikleri için vatan haini ilan edilenlerdir.
Bir gazeteciyi öldüren katilin yanında Bayrak önünde fotoğraf çektiren resmi yetkilileri gösterince "bunları niye halka gösteriyorsun gizlesene bizim gibi" denilenlerdir.
Yahudisi, Ermenisi, ateisti, kumarhanecisi, para babası.... kısaca herkes özgürce banka, okul, dershane, gazete, televizyon kurarken bunların kurması istenilmeyen insanlardır.
Kastettiğim kesim "köyünde oturması, orta eğitim düzeyini aşmaması, yüksek yatırımlar yapmaması, rüşvete hortuma dönen dolaplara ses çıkarmaması, okul kurmaması, başarılı olmaması" istenen; ama bir türlü yerinde duramayan insanlardır.
Saygılarımla.
Kardeş,
Sizin tanımınıza göre "Dindar kesim" yukarıda bahsettiğiniz kesim ise diğer kesimler hangi tanıma giriyor?
En önemlisi de şu:
Kimin dindar olup olmadığına Allah'tan başka kimsenin hükmedemeyeceğine göre, bu hükmü nerden aldınız?
itashi
02-05-2007, 03:31 PM
dindar insanlar bu ulkede heryerde, en tepede olmalılar,hatta bu elzem bir olaydır ama bu dindarlar su meshur hain mustafa sabri gibi vede onun yetistirmesi olunca adları hain oluyor beyefendi..
%1, hatta binde 1 o dediğin. Ama genelleme yapıyorlar, tüm dindarları bir tutuyorlar.
Tüm başıörtülülerin milli görüşçü olması gibi bir şey :D
timurlenk
02-05-2007, 04:03 PM
sayı olarak değildir ama kontrol olarak,guc olarak yuzde bir falan degil .. iyi dusun mustafa sabriyi vede onun gunumuz itlerini buraya isim isim yazarım uzulursun...
%1, hatta binde 1 o dediğin. Ama genelleme yapıyorlar, tüm dindarları bir tutuyorlar.
Tüm başıörtülülerin milli görüşçü olması gibi bir şey :D
genco
02-05-2007, 05:36 PM
Lafı dolaştırmaya hiç gerek yok..
Ordudan rahatsız olanlar, dindar kesim olamaz...olsa olsa din üzerinden ticari ve siyasi menfaat temin etmeye çalışan kesimlerdir...
Sermayesi gözyaşı olup, cebinden beş kuruş para harcamadan, koca bir ticari imparatorluk kuran ve bu sayede Amerika'da krallar gibi yaşayan, devleti ele geçirmek için Ordu'yu engel kesimlerdir olsa olsa.
Ha.. bir de bölücü kesim(pkk gibi) var tabi...
ccandan
02-06-2007, 05:57 AM
Cumhuriyetin ve demokrasinin bekçisi TSK leridir bundan rahatsız olanların emelleride TSK i zayıf düşürmektir gerek bu yaklaşım gereksede içine sızarak ..
itashi
02-06-2007, 11:52 AM
Açık konuşalım, Gülen tüm bu danıştay saldırısını, hrant dink'in ölümü hatta şemdinliyi düzenleyen adamdır mı diyorsunuz? Ve de amacı Ordumuzu yıpratmak öyle mi? Kazancı nedir??
Kargalar bile güler buna.
genco
02-06-2007, 12:57 PM
Açık konuşalım, Gülen tüm bu danıştay saldırısını, hrant dink'in ölümü hatta şemdinliyi düzenleyen adamdır mı diyorsunuz? Ve de amacı Ordumuzu yıpratmak öyle mi? Kazancı nedir??
Valla kardeş, kargaların ne yaptığı beni ilgilendirmez...Kargaları hiç sevmem; hele leş kargaları, tek kelimeyle "iğrençtir"ler...
Bunlar hep yazılıyor çiziliyor...
Kimi benim gibi düşünüyor; kimi de senin gibi...
Zaman en iyi hakemdir; hangisinin doğru olduğunu hep beraber göreceğiz...
Demekki ordu, sırf zevkine, 28 Şubat'ta malum bir kesime karşı cephe aldı!(Tıpkı TGRT'ye yaptığı gibi...) Şimdi o kesim de kinle, nefretle, hınçla orduya saldırmıyor(!) Biz de "leş kargaları"nı güldürmek için boş boş konuşuyoruz burada(!?:) Öyle mi?
Keşke öyle olsaydı...
Keşke "Ordu-millet elele" anlayışı, her kesimde hakim olsaydı...
Ama birilerinin niyeti; rejimi değiştirmek, ülkeyi bölmek ise buna en büyük engel orduysa eğer, elbet böyle düşünmesi beklenemez...
Bu kadar saflığın fazlası da gaflettir; her gafletin koynunda da bir hiyanet yatar...
timurlenk
02-06-2007, 02:00 PM
bu kadar iyi niyet saflık otesi olur ac oku adamların medyası,gazetesini zaten hersey ortada.... iyice ogren bakalım semdinli davasının su meshur savcısı vede pkk lı birisinin askerler hakkındaki abuk sabuk fikirlerini iddianameye sokan... birde barzaninin adamı var ilknur cevikmi ne, turkmenler azınlık kerkukde falan diye sacmalayan bunuda tanımıyormusun.. tesev yıllıgında turk milletine vede orduya hakaret eden zavallıların hangi cemaatten oldugunu bilmeyen yok ,herseyi bırak saman koselerinde turk milletine hakaretler eden mahcupyanla-safak ap acık ortada duruyor.... kazancımı ne????? kazancı amerikada oturmasından zaten belli....dunyada hicmi ulke kalmadıda ırakda 6/700 bin muslumanı katleden seytanın ulkesinde konaklıyor bu muhterem zat.... allah adamı kor etmesin allah akıl versin kuran mealinin icine sokulan tevrat vede incil dipnotları bile sizi akıllandırmadı ,bu kafayla akıllancagınızıda zannetmem...
itashi
02-06-2007, 05:04 PM
Gülen'in ne yaptığı ne dediği beni ilgilendirmez. Yaptıklarına bakarım bu adamların, içkili dansözlü eğlencelerde kanyonları audilerle birbirlerine peşkeş çekip terörü azdırıp kar elde eden, Türkiye'yi uyuşturucu cennetine döndüren, şehirlerde çeteleşen, haraç kesen, doğu anadoluda binlerce ajanın cirit atmasına göz yuman, sınırdan 10 bin vatandaşımız kaçırılırken uyuyan, baraj yapıp kurumaya terk eden, eğitim sistemimizin içine eden.... tüm bunlar dururken bir yanda okullar açan, yurt dışında dilimizi öğreten, dindar ve dürüst insanlar yetiştirmek için çabalayan bir grup var. Gülen bu işten kar elde etseydi şu an altında en lüks araçları olurdu, Amerika'da gözlerden uzak bir evde hapis hayatı yaşamaz, New York'un en gözde mekanında ofis açardı.
Gülen'in neden gittiği malum, hasta diyorlar (bilemem doğruluğunu) fakat burada "yargısız infaza" kurban gitmemek için gitti. Birileri zorla ve zorla mahkum edeceklerdi, belki öldürülecekti (daha geçen yaz bir vaiz öldürülmedi mi camisinde?)
Gülen bugün Türkiye'ye geliyorum dese işinize gelir mi, hoşunuza gider mi? Medya kudurur, her gün bir cemaat karalama haberi görürüz, işçi partililer yolları tıkar bık bık bağırırlar... rahat vermezsiniz ki adama.
Var etrafımda Gülen'in yolunu takip eden insanlar. Aralarında tek bir vatan haini, tek bir kalleş, tek bir namussuz görmedim. Abdestli namazlı kimseler çoğu, sözleri sakin, dürüst kimseler.
Bakın, Gülen'in şahsiyeti beni zerre kadar ilgilendirmez. Yolundan gidenlere bakarım; bu insanlar ülkeme ve milletime faydalı mı değil mi diye sorarım.
Tuncay Özkanlar yetişeceğine, Doğu Perinçekler prim edeceğine bu insanları desteklerim.
timurlenk
02-07-2007, 01:32 AM
yaptıkları ortada... okullarındaki ingilizce ogretmenlerinin bile amerikanresmi pasaportu tasıdıgını kendi agızları ile soyluyorlar...ne dedigine bakmassın ama yaptıklarına bakarmıssın... bende sana delil gosteriyorum bırak beni vatanını seven herkes delil gosteriyor... malesef aziz nesin bu yuzden haklı..
itashi
02-07-2007, 12:25 PM
yaptıkları ortada... okullarındaki ingilizce ogretmenlerinin bile amerikanresmi pasaportu tasıdıgını kendi agızları ile soyluyorlar...ne dedigine bakmassın ama yaptıklarına bakarmıssın... bende sana delil gosteriyorum bırak beni vatanını seven herkes delil gosteriyor... malesef aziz nesin bu yuzden haklı..
Hangisi söylüyor hani? Delil var diyorsun, ben sadece söylenti görüyorum.
timurlenk
02-07-2007, 12:37 PM
yaw benmiyim kendi gazatesinde turklere hakaret eden,benim adım herkul millasmı benim adım mahcupyanmı yada elif safakmı????? barzaninin sag kolu ilknur cevik benmiyim.. yuce kuran mealinin icine tevrat vede incilden dipnotları benmi soktum..papaz okuluna kendi agızları ile 2 milyon doları bagısladık deyip sonra acelece yalanlayan benmiyim.. amerikada kıslayan yoksa benmiyim,tesevin almanagında imzası olan meshur hocacılarda benmiyim... kormusun sagırmısın be adam ne soylentisi adamların
gupe gunduz kabul ettikleri seyler soylentimi oluyor... hizmet hizmet hizmetmis milleti kandırıp mankurtlastırıp sonra hizmetin arkasına sıgınmak tam mason uygulaması oku arastır masonlar,roteryenlerde cok bagıs yapıyor hizmet ediyor yardım topluyoruz diye ogunuyorlar...
Tangriberdi
02-07-2007, 01:00 PM
Ordumuzun ve devletimizin en büyük düşmanı şu an ABD de kaçak yaşayan ve Türk düşmanının önde gideni Amerikanişbirlikçisi hain Fettullah Gülendir.
Bu adam dialog şaklabanlığı altında vatana ihanet eden rezil bir insandır. Din taciridir.
Kendisi Türk halkını kandırmak için CIA tarafından desteklenmekte. Onca parayı nerden buldu onca devlette okul açmak için bu sıradan devlet memuru?
O kadar suçsuz ve Türk halkının adalet anlayışından razı madem? Niye Türk adaletinden kaçtı? Niye hala baş düşman ABD de yaşıyor.
Bu adamı savunmayın? Yeter artık.
Dip not:
Fettullahın müritleri Türkçülüğü ve Milliyetçiliği oynamayın. Rezil oluyorsuynuz.
AKPniz ülkeyi çökertirken Efendiniz Amerikadan milliyetçilik kötüdür diye kıçını yırtarken nasıl hayasızca milliyetçi görünüp bu adamı savunabilirisiniz?
Artık bizi kandıramazsınız.
Fettullah Gülen ve takipçileri devletimizin ve milletimizin düşmanıdır. Geçit yok.
Karayılan
02-07-2007, 01:00 PM
Dinciler Tekkeciler Dergahcilar Hoca efendilerinin basenlerini yalayanlar
Anayasal duzeni savunur gibi gorunup baticilik yapanlar
Boluculer
Komsu devletler
Kuresel gucler
Niye karsit olduklarini tek cumleyle ifade edeyim onlar Laik Ataturk Cumhuriyetine ve Turkluge ait herseye karsilar buna orduda dahil.
Ordumuzun ve devletimizin en büyük düşmanı şu an ABD de kaçak yaşayan ve Türk düşmanının önde gideni Amerikanişbirlikçisi hain Fettullah Gülendir.
Bu adam dialog şaklabanlığı altında vatana ihanet eden rezil bir insandır. Din taciridir.
Kendisi Türk halkını kandırmak için CIA tarafından desteklenmekte. Onca parayı nerden buldu onca devlette okul açmak için bu sıradan devlet memuru?
O kadar suçsuz ve Türk halkının adalet anlayışından razı madem? Niye Türk adaletinden kaçtı? Niye hala baş düşman ABD de yaşıyor.
Bu adamı savunmayın? Yeter artık.Oyle deme o mukaddes bir sahis
sentezcilerin basbuguda oyle demedi mi? :D :D
itashi
02-07-2007, 07:41 PM
Yavaş olun arkadaşlar, hırlarken salyalanız akıyor.
timurlenk
02-08-2007, 01:28 AM
kopekler hırlar,kopek demek sahibinin ayagında,dizinin dibinde yatar aynen
amerikadaki gibi.. sahibine uysaldır baskasına saldırır,hırlar...
salyası sumugu akan ortada.. yahudiler icin bile salya sumuk olmusdu muhterem...
Yavaş olun arkadaşlar, hırlarken salyalanız akıyor.
itashi
02-08-2007, 10:01 AM
kopekler hırlar,kopek demek sahibinin ayagında,dizinin dibinde yatar aynen
amerikadaki gibi.. sahibine uysaldır baskasına saldırır,hırlar...
salyası sumugu akan ortada.. yahudiler icin bile salya sumuk olmusdu muhterem...
Azerbaycanlı kardeşlerimiz katledilirken ağlamaktan bayıldığını bilirim ama yahudiler için salya sümük olduğunu görmedim, duymadım.
Köpek ne zaman hırlar bilir misin? Gücünün artık yetmediğini görünce, bakar ki elinden bir şey gelmez artık ısıramaz, boğamaz, zarar verememektedir, kemiği önünden alınmıştır, o zaman hırlamaya başlar.
Sözüm meclisten dışarı.
timurlenk
02-08-2007, 03:37 PM
duymassınız zaten...elli tane soru soruyorum cevap yok... olmaz,puta tapar gibi taparsınız hocanıza... yıllarca ataturke beton kemal ,yahudi donmesi diye saldırırken birden bire hocanız yahudi dostu olur gene uyanmassınız....
cevap veremesin ancak koru korune savunursun o kadar... sana yukarıda elli tane soru yonelttim bir tanesini mantıklı bir sekilde cevap verde goreyim........
allah bu zavallı millete akıl versin en oncede dinini dohru durust ogrenip sahtekarlardan kurtarsın...
genco
02-08-2007, 03:57 PM
Birileri seviyeyi bayağı düşürmüş! Hoş olmamış...
Ordudan kimlerin rahatsız olduğunu, başka bir başlık altında, cinayetle ilgili yazımda da belirttim...
Bu başlık altında da belirttim...
Benim gibi bazı arkadaşlar da aynı adresleri gösterdi.
Şu cinayetin arkasındaki azmettiricilerin maskesi düşürülse, ezbere konuşmadığımız ortaya çıkacak ama nerdee...
Olayın araştırması, soruşturması geldi, geldi... ihbarcının arkasındaki güçlerde düğümlendi!
Üstelik daha önceki Papaz cinayetinde ve hamburgercinin bombalanmasında da azmettirici adres aynı adres...
Emniyetin içindeki cemaatçi-tarikatçi kadro, artık iyice belli oldu...
Olayın üstü burada örtülecek, bu da belli oldu...
Belli olan bir şey daha var:
Demekki orduyla uzaktan yakından bir alakası yokmuş!
Tıpkı Şemdinli olayındaki gibi
Danıştay baskınıdaki gibi..
Atabeyler düzmecesinde olduğu gibi...
Gerçi orduyu bulaştırmayı başaramadılar ama cinayetten önce ülke gündeminde olan olayları gündemdem çıkarmayı başardılar...
Akıllardaki soru: Ordudan rahatsızlığın sebebi ne olabilir? Bunca iftria, bunca karalama, çamur atma niçin?
TÜRK ORDUSU ŞEREFLİDİR, LEKE TUTMAZ!
itashi
02-09-2007, 04:35 AM
duymassınız zaten...elli tane soru soruyorum cevap yok... olmaz,puta tapar gibi taparsınız hocanıza... yıllarca ataturke beton kemal ,yahudi donmesi diye saldırırken birden bire hocanız yahudi dostu olur gene uyanmassınız....
cevap veremesin ancak koru korune savunursun o kadar... sana yukarıda elli tane soru yonelttim bir tanesini mantıklı bir sekilde cevap verde goreyim........
allah bu zavallı millete akıl versin en oncede dinini dohru durust ogrenip sahtekarlardan kurtarsın...
Benim hocam falan değil, işinize gelmeyen insanları yaftalamakta üzerinize yok. Bir tane somut delilin yok, hep "şöyle yaptı böyle yaptı" diyorsun ama tek bir delil, kaynak gösteremiyorsun.
@genco
Kimsenin ordumuzu suçladığı yok.
timurlenk
02-09-2007, 05:21 AM
kusura bakma ama sen ya anlama ozurlusun yada geri zekalısın..cevap istiyorum elif safak,etyen mahcupyan,ilknur cevik....
cevap istiyorum kuran mealinin icine sokulan incil vede tevrat
cevap istiyorum seytanın ulkesi amerikada yıllarca kalıp, JINSA,CFR gibi yahudiligin en baba kurulusları ile toplantılar...
cevap istiyorum 2 milyon dolarlık papaz okulu yardımı resmen kabul edip sonra ehh iste vazgectik yanlıs anlasıldık demeler...
not :yukarıda yazdıklarımın hic birisi kendi uydurmam olmayıp bizzat saman gazetesinde gunlerce gundeme getirilmistir.....
genco
02-09-2007, 05:54 AM
@genco
Kimsenin ordumuzu suçladığı yok.
Öyle olması gerekir aslında...
Orduya karşı bazı tezgahların düzenlendiğini ilk söyleyen ben değilim ki...Bu ülkede bunu bilmeyene var mı ki?
Bilmemezlikten gelenlere sözüm yok...
Üstelik bunu bizzat Ordu'nun başındaki kişi söylüyor:
"Üzerimize atılmak istenen isnatlar, dayanaktan yoksun; yıpratma amaçlı provakosyanlardır bunlar"
Genelkurmay Başkanı'nın basına yaptığı açıklama aynen böyle...
"Kimse orduyu suçlamıyor" sözü, bir temenni olabilir; ama doğru bir söz değildir...Çünkü suçlayanlar vardır; sadece suçlamakla da kalmıyorlar...Sinsi tezgahlar peşindeler...
Ordu hepimizin ordusudur...
Ordumuzu sevmeyenin memleket sevgisinden şüphe duyarım..
itashi
02-09-2007, 07:02 AM
kusura bakma ama sen ya anlama ozurlusun yada geri zekalısın..cevap istiyorum elif safak,etyen mahcupyan,ilknur cevik....
cevap istiyorum kuran mealinin icine sokulan incil vede tevrat
cevap istiyorum seytanın ulkesi amerikada yıllarca kalıp, JINSA,CFR gibi yahudiligin en baba kurulusları ile toplantılar...
cevap istiyorum 2 milyon dolarlık papaz okulu yardımı resmen kabul edip sonra ehh iste vazgectik yanlıs anlasıldık demeler...
not :yukarıda yazdıklarımın hic birisi kendi uydurmam olmayıp bizzat saman gazetesinde gunlerce gundeme getirilmistir.....
Ordumuza iftira atanlarla saf tutacak değilim. Anlaşamadığımız nokta, bu kesimin iftira atanlar içerisinde olup-olmadığı.
Ben anlama özürlü ya da geri zekalı değilim, olsa olsa sen anlayışı kıt bir insansın. Zaman'ı almam ama Internet'ten takip ederim, İlknur Çevik kim? Bu adam gazete yazarı mı? Ne iş yapar ne eder? Gülen'le her görüşen ya da televizyonunda bir iki program boy gösteren herkes adamın yoldaşı mı oluyor gözünüzde?
Elif Şafak'ın kitabını okudun mu? Önce oku, sonra gel tartışalım. Ayrıca o davadan beraat ettiğini de hatırlatırım. Ya Yargımıza güvenmiyor yalancı diyorsun, ya da dedim ya, anlayış kıtlığı.
Etyen Mahçupyan'ı ben de sevmem. Ama gazetedeki yazıları suç olsa idi elli kere yargılanır hapis yerdi. Bugüne kadar Zaman'daki yazılarından dolayı hüküm giydiği tek bir dava yok. Her şeyi ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun yazılar ele alan (Zaman için) bir kişiyi yasaklamanın mantığı nedir? Diyorum tekrar, ya Yargıya, hakimlerimize ve kanuna karşısınız, yani rejime karşı duruyorsunuz ya da anlayış eksikliğiniz var.
Kaldı ki Zaman'da bir tane Mahçupyan varsa on tane milleyetçi fikirde yazar vardır.
JINSA ve CFR ile bu hocanın bir arada olduğu tek bir toplantı delili gösterir misin bana? Adam hasta odasından çıkamıyor, gidip JINSA toplantılarına mı katılıyormuş? Hani nerede?
Devam ediyoruz. İncil'den Tevrat'tan dipnot mu? İncil ve Tevrat kimin kitabı? Babam mı yazdı onları, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mı? Allah'ın indirdiği kitaplar değil mi yine, Allah kelamı değil mi onlar oğlum? Değiştirildiler diyeceksin, değiştirildilerse tek bir doğru söz kalmadı mı öyleyse? Bugün bir çok Peygamber'in hayatını Tevrat'ta anlatılanlardan yola çıkarak bilebiliyoruz. Diyanet dahi kabul ederken bunu sen kim oluyorsun, ne kadar ilmin var, okumuşluğun var ki İslami eserleri kalkıp da karşı çıkıyorsun? Hayatında hiç Kuran tefsiri okudun mu? Hangi ayet ne zaman indi, indiği vakit Peygamber Efendimiz'in ve Sahabe'nin bulunduğu durum neydi, hangi olay ve vaka üzerine indi, hangi ayette hangi Arapça (orijinal Kuran dili) kelimenin Türkçe'de kaç değişik manası vardı, Kuran'daki sırasının dışında ayetler hangi iniş sırasına göre gelmişlerdir bunları bilir misin?
O sebeple dini konularda İslam alimleri ile kaşık atmadan önce hele bir onların seviyesine çık, sonra ağzını edeple açacak cesareti göster. Cahil yorumları ile Kuran'ı kahvahane muhabbetlerine alet etmeyin!
timurlenk
02-09-2007, 09:11 AM
tamamen absurd vede yalanlarla dolu bir savunma olmus.. benim yukarıda yazdıgım her sey zaman gazetesi tarafından yayınlanmıs vede kabul edilmis olaylardır sen vede senin gibiler puta tapar gibi hocanıza taptıgınız icin kor olmussunuz sagır olmussunuz... benim yukarıda sordugum sorular sadece kucuk bir bolum....
son soz kuran mealinin icine sokulan muharrif tevrat vede incil (peygamberleri kendi kızları ile yatmakla itham eden bozulmus kitaplar) savunmakla vede buyuk bir yalancılık gostererek -diyanet kabul etmisdi demek(diyanet asla kabul etmedi bizzati canlı yayında red etti) sizin gorusunuzun ne derece curumus vede bozuk oldugunu ortaya koyuyorsun (ayrıca benim kuran bilgimi sınamaya kalkma seni burada rezil ederim ,benim nere mezunu oldugumu ne oldugumu bile bilmezken gerzeklige gerek yok)
itashi
02-09-2007, 11:50 AM
tamamen absurd vede yalanlarla dolu bir savunma olmus.. benim yukarıda yazdıgım her sey zaman gazetesi tarafından yayınlanmıs vede kabul edilmis olaylardır sen vede senin gibiler puta tapar gibi hocanıza taptıgınız icin kor olmussunuz sagır olmussunuz... benim yukarıda sordugum sorular sadece kucuk bir bolum....
son soz kuran mealinin icine sokulan muharrif tevrat vede incil (peygamberleri kendi kızları ile yatmakla itham eden bozulmus kitaplar) savunmakla vede buyuk bir yalancılık gostererek -diyanet kabul etmisdi demek(diyanet asla kabul etmedi bizzati canlı yayında red etti) sizin gorusunuzun ne derece curumus vede bozuk oldugunu ortaya koyuyorsun (ayrıca benim kuran bilgimi sınamaya kalkma seni burada rezil ederim ,benim nere mezunu oldugumu ne oldugumu bile bilmezken gerzeklige gerek yok)
1- Hocam falan değil, hala yaftalayarak bir yerlere varmaya çalışıyorsun, iftira kanına işlemiş.
2- Bana Zaman'dan göster bakalım, hangisi kabul edilmiş? İftiraların buradan belli. Lafı yiyince köpürüyorsun, ne diyeceğini şaşırıyorsun.
3-Diyanetin Peygamberler ile ilgili kitaplarına bak, dipnotları oku. Ayrıca bak bakalım, Gülen hangi alıntıları yapmış Tevrat ve İncil'den? Oku, sonra da de ki "burada yazanlar yalan" Hadi bakalım? Peygamberlerin kızları ile ilgili yerler mi yoksa İslam dinine uygun bölümler mi?
Yargı ile ilgili yazdıklarıma da cevap veremeyip görmezden geldiğine göre daha diyecek lafın kalmamıştır bu konuda diye düşnüyorum.
Seckjin Khan
02-09-2007, 01:35 PM
konu ordudan rahatsız olanlar değil miydi ?
aslında aynı paralelde ilerliyo gibi görebilirsiniz ama konu bambaşka bir yere gitmiş...
timurlenk
02-09-2007, 04:41 PM
savundugu adamın medyasında her gun itiraf niteliginde olan sacmalık vede turk dusmanlıgını goster bakalım diyerek gecisiriyorsun ama bunu herkes biliyor,yuzsuzluk vede yalancılık gırla gidiyor.... ote yandan kuran mealinin icine sokulan muharref olan kitaplardan sokusturmaları oncelikle diyanet kabul etmis sonrada diyanetin peygamberlerle ilgili kitaplarına atıf yapma yalancılıgını vede kandırması pek konik olmus... bir tarafta allahın insanlara indirdigi vede bir harfine halel gelmeyen vede gelmeyecek olan kitabın bire bir mealinin icine sokulan muharref incil vede tevrat dipnotlarını ,insan yapısı vede dogrulugu her zaman tartısılır diyanet kitaplarıyla aynı tutma vahameti vede yuce kurana hakaretini gostermek sizin ancak cok sıg bir dini altyapı vede dusunce sistemi ile mankurtlasmıs bir ruh halinizi malesef acıga cıkarıyor ama malesefki bunuda normal karsılamalı keza dayanak noktanız vede nerede ise kuran ile es tuttugunuz kitapda zaten ruyalardan ilham alınarak yazıldıgı bizzat yazarı tarafından itiraf edilip idrak yoksunu bırakılan insanımıza yutturulmusken ne deseniz dogru olur....
1- Hocam falan değil, hala yaftalayarak bir yerlere varmaya çalışıyorsun, iftira kanına işlemiş.
2- Bana Zaman'dan göster bakalım, hangisi kabul edilmiş? İftiraların buradan belli. Lafı yiyince köpürüyorsun, ne diyeceğini şaşırıyorsun.
3-Diyanetin Peygamberler ile ilgili kitaplarına bak, dipnotları oku. Ayrıca bak bakalım, Gülen hangi alıntıları yapmış Tevrat ve İncil'den? Oku, sonra da de ki "burada yazanlar yalan" Hadi bakalım? Peygamberlerin kızları ile ilgili yerler mi yoksa İslam dinine uygun bölümler mi?
Yargı ile ilgili yazdıklarıma da cevap veremeyip görmezden geldiğine göre daha diyecek lafın kalmamıştır bu konuda diye düşnüyorum.
genco
02-10-2007, 04:40 AM
Ordumuza iftira atanlarla saf tutacak değilim. Anlaşamadığımız nokta, bu kesimin iftira atanlar içerisinde olup-olmadığı.
Birinci cümledeki samimiyetine inanıyorum...
Bu ülkede yaşayan, bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu içen; velhasılı, bu ülkenin nimetlerinden yararlanan herkesin aynı görüşte olması gerekir...
İkinci cümlendeki sözlerine gelince:
Onun araştırmasını da iyi yapmanı öeniririm...
itashi
02-10-2007, 12:30 PM
savundugu adamın medyasında her gun itiraf niteliginde olan sacmalık vede turk dusmanlıgını goster bakalım diyerek gecisiriyorsun ama bunu herkes biliyor,yuzsuzluk vede yalancılık gırla gidiyor.... ote yandan kuran mealinin icine sokulan muharref olan kitaplardan sokusturmaları oncelikle diyanet kabul etmis sonrada diyanetin peygamberlerle ilgili kitaplarına atıf yapma yalancılıgını vede kandırması pek konik olmus... bir tarafta allahın insanlara indirdigi vede bir harfine halel gelmeyen vede gelmeyecek olan kitabın bire bir mealinin icine sokulan muharref incil vede tevrat dipnotlarını ,insan yapısı vede dogrulugu her zaman tartısılır diyanet kitaplarıyla aynı tutma vahameti vede yuce kurana hakaretini gostermek sizin ancak cok sıg bir dini altyapı vede dusunce sistemi ile mankurtlasmıs bir ruh halinizi malesef acıga cıkarıyor ama malesefki bunuda normal karsılamalı keza dayanak noktanız vede nerede ise kuran ile es tuttugunuz kitapda zaten ruyalardan ilham alınarak yazıldıgı bizzat yazarı tarafından itiraf edilip idrak yoksunu bırakılan insanımıza yutturulmusken ne deseniz dogru olur....
Meal, Kuran tercümesi değildir. Dipnot'ta meal sahibi ilmi yekünü doğrultusunda yorum yapar, açıklama çalışır. Meal, Tolstoy'un Savaş ve Barış'ının Türkçe baskısı değildir, açıklamalı çeviridir. Dolayısı ile dipnota alınan sözler, Kuran'ın ve Kuran ayetlerinin değiştirilmesi değil. Tamamen alakasız şeyler. Kaldı ki eğer okudu iseniz, o dipnotlarda Tevrat'tan Kuran'ı destekleyen, aynı yöndeki metinler aktarılmıştır. Kuran lafzı zerre kadar değişmediği gibi, dipnotta Tevrat'ta da benzer hükmün yeraldığı anlatılmıştır.
Bu, Kuran'a hakaret değil, bilakis Kuran'ın Allah kelamı olduğunu ispattır. Kınanması gereken, Tevrat'tan Kuran ile alakasız veya zıt bir hükmün alınması olacaktı.
Yine benzer kitaplarda, İncil'de ve Tevrat'ta namaz'a ve tesettüre işaret eden hükümlerin olduğu anlatılmış ve namaz ve tesettürün Allah katında tek din olan İslamiyet'in unsuru olduğu sağlamlaştırılmıştır.
Çünkü bilenler bilir ki, tüm Peygamberler ve kitaplar tek bir din üzerine gelmişlerdir. Hz. Muhammed ise o dini tamamlamış, son haline kavuşturmuştur. Dolayısı ile Tevrat ve İncil eğer asıl şekilleri bozulmamış olsa idi, bir çok hükmü yönünden bağlayıcı değil ama Müslüman insanın bilmesi gereken Allah kelamı kitaplar olarak kalacaklardı.
Bahsi geçen dipnotlar, Kuran ile aynı doğrultuda olan ve Ahitlerin bozulmamış kısmına ait olduğunu bu şekilde anlayabileceğimiz bir kaç satırlık metinden ibarettir.
Umarım anlaşılmıştır.
Son nokta da, FG'nin Kuran meali çalışması yok. Bahsettiğiniz Meal, ona ait değil.
Diğer husus, kimseyi savunmuyorum. Doğru bildiğimi savunuyorum. Düşmanım dahi olsa birine iftira atılıyorsa, sessiz kalacak değilim.
Halen "yalancılar hakaret ediyorlar" demekle beraber bir somut göstergeniz bulunmuyor.
Önce JINSA ve CFR toplantılarına katıldı FG dedin, şimdi bundan vazgeçtin çünkü katıldığını ne gören var ne duyan.
Zaman'daki yazılarından dolayı kimse yargılanıp hüküm giymemiştir, tüm yazılar hukuka uygundur, yargımıza mı güvenmiyorsun? dedim, bunun üzerine Zaman'ın Türklüğe hakaret eden köşe yazıları iddianı da unuttun bakıyorum.
FG ile her görüşen ya da televizyonunda bir iki görünen FGci mi oluyor dedim, İlknur Çevik de buradan kadro dışı kaldı şimdi...
Diyanetin kabul ettiği Peygamber Hayatlarında Tevrat'ın kaynak olarak kullanılabilmesiydi dedim, kalktın sanki Diyanet Tevrat'ı kabul etti dedim gibi saçma sapan bir iftirayı da bana sürmeye çalıştın, o da olmadı.
Dini bilgin ne kadardır dedim, ne kadar ilmin var, okumuşluğun var ki İslami eserleri kalkıp da karşı çıkıyorsun? Hayatında hiç Kuran tefsiri okudun mu? Hangi ayet ne zaman indi, indiği vakit Peygamber Efendimiz'in ve Sahabe'nin bulunduğu durum neydi, hangi olay ve vaka üzerine indi, hangi ayette hangi Arapça (orijinal Kuran dili) kelimenin Türkçe'de kaç değişik manası vardı, Kuran'daki sırasının dışında ayetler hangi iniş sırasına göre gelmişlerdir bunları bilir misin? diye sordum, buna da cevap veremedin.
Bakalım sırada ne var? Sor sor ki yeni çamurlar bulasın atacak :)
Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil, ama sorgulayacaksanız adam gibi şeyler bulun.
Aybike
02-10-2007, 04:00 PM
Azerbaycanlı kardeşlerimiz katledilirken ağlamaktan bayıldığını bilirim ama yahudiler için salya sümük olduğunu görmedim, duymadım.
Köpek ne zaman hırlar bilir misin? Gücünün artık yetmediğini görünce, bakar ki elinden bir şey gelmez artık ısıramaz, boğamaz, zarar verememektedir, kemiği önünden alınmıştır, o zaman hırlamaya başlar.
Sözüm meclisten dışarı.
Valla ben kopek tarafından ısırılmıs biri olarak sizi uyarayım..
hani ısıracak kopek havlamaz..yada elinden bisey gelmeycek kopek hırlar felan lafları varya kullıyen yalan..
adi ve kalles hayvan bana saldırıken hem havladı hem hırladı vede acaıp ısırdı..bilakıs ve sahsen hatta bızzat ozumle yasadım fena acıyor..
yanı kısacası kopekler sizin bu ata sozlerınızı bılmıyor benden soylemesi...
Tangriberdi
02-10-2007, 05:01 PM
Fettullah Gülen Savunulamaz. Savunan ya Türk değildir, Ya Müslüman.
Bu adam bir numaralı Türklük ve İslam düşmanıdır.
Bende cevap istiyorum.
Fettullah Gülen Niye hala Amerikada.
Onca okulu açacak açtıracak serveti nereden buldu.
Kurana niye İncilden ve Tevrattan parçalar ekletme girişimi Fettullah Gülenin cemaatinen çok yakın bir sözde bilim adamının eseri oldu?
İsevi Müslüman ne demek?
Müslüman İsevi ne demek?
İslam inancında İsanın (Hz.) döneceği ve müslümanlara peygameber olacağına dair bir inanç yok . Ama Fettullahçıların böyle bir iftirası ve Hz. Muhammedin (s.a.v)son peygamber olmasına gölge düşüren bir itikatları var.
Bu ne saçmalıktır.
Bunlara adam gibi cevap istiyorum.
Her kim ki Fettullah Gülen Rezilini savunmaya kalkarsa önce bunlara cevap versin.
Ama tekrarlıyorum.
Fettullah Gülen savunulamaz Savunan vatan hainidir.
Ülkemizde Amerikancı İslamcılığı yerleştirdiniz şimdi sıra Orta Asya Türk devletlkerini köleleştirmekte galiba.
Ama hayır kardeşlerimizi uyarıyoruz. Fettullah Gülen cemaatinden uzak durun.
Kanınızı zehirlerler.
Farkında olmadan vatanınıza ihanet edersiniz.
Bu O'zbek ogaynilarimga chin ko'nglimdan bir iqozdur: Fettullah Gülenning jamoatidan mumkun bo'lgancha olis/yiroq qolingiz. Sizning fikringizni buzip qoningizni zahrlamoqchilar. Sizni ham Ameriqonchi qilmoqchilar. Agar ularni izlarsangiz farq etmasdan vataningizga ihonat eta olasiz.
Bu degan so'zlarim Turkiyada tajruba bilan sobitdur.
U odam hayr inson emas. O'zingizni soqlang.
itashi
02-10-2007, 09:29 PM
Usenmiyor tek tek cevap veriyorum, kıymetini bil.
Bu adam bir numaralı Türklük ve İslam düşmanıdır.
İki kişiden biri diğerini kafirlikle suçluyorsa, orada bir kafir vardır. Karşıdaki değilse suçlayandır. Dinde bu temel prensiptir. Millet sevgisi de kimsenin tekelinde değildir.
Fettullah Gülen Niye hala Amerikada.
Kendisine sormak gerek. Benim uzaktan takip ettiğim kadarıyla ilki sağlık sorunları -ki Amerika'da keyif çatmıyor. Bulunduğu evden sadece ameliyatlar için çıkıyor. İkincisi de Türkiye'ye gelirse ortalık karışır. Kimi çevreler köpürür, ulur, hırlar, her gün medyada Fetullah şunu yaptu Fetullah bunu yaptı manşetleri atılır, irtica hortadı denilir, darbe çağrıları yapılır. Sanki bilmiyor gibi konuşuyorsunuz.
Onca okulu açacak açtıracak serveti nereden buldu.
Hiç bir yerden bulmadı, serveti de olmadı. Anadolu halkının kendi cebinden verdiği paralar ile kuruldu. Herkes Kombassan, Jet-Pa gibi çürük yapılarla gurbetçinin ve Anadolu halkının parasını iç ederken FG ön ayak oldu, okullar açılmasını sağladı. Daha 3 hafta önce Manisa Organize Sanayii bölgesindeki hayırsever vatandaşlar Somali'de yeni bir okul açtılar; hatta okulun binası Manisa'da yapılıp Somali'ye gemi ile taşındı inşaat masraflarının Somali'de aşırı yüksek olması nedeni ile.
Kurana niye İncilden ve Tevrattan parçalar ekletme girişimi Fettullah Gülenin cemaatinen çok yakın bir sözde bilim adamının eseri oldu?
Üşenme de oku yukarıda yazılanları, açıkladık, bir daha dönmeyeceğim o konuya. İnsan olan laftan bir kere anlar.
İsevi Müslüman ne demek?
Müslüman İsevi ne demek?
İsevi Müslüman, Hz. Muhammed henüz Peygamber olarak inmeden önce yaşamış olan ve Allah'a inancı tam olan Müslüman kimse demek. Allah'ın dini birdir ve İslam'dır. Tüm peygamberler İslam dini üzerine gelmişlerdir. İslam dinin inananlarına da Müslüman adı verilir, iman etmiş demektir. İsevi Müslüman; Hz. İsa'ya tabii olmuş Müslüman demektir. İsevi Müslümanlık Hz. İsa'nın gelişinden Hz. Muhammed'in gelişi arasındaki sürede varolmuştur. Hristiyanlık'tan farklıdır. Hristiyanlık hak din değil iken ve bozulmuş iken; İsevi Müslümanlık; hak dindir ve Hz. Muhammed'in gelişi ile son bulmuştur.
İslam inancında İsanın (Hz.) döneceği ve müslümanlara peygameber olacağına dair bir inanç yok . Ama Fettullahçıların böyle bir iftirası ve Hz. Muhammedin (s.a.v)son peygamber olmasına gölge düşüren bir itikatları var.
İslam dininde böyle bir şey olmadığını uyduruyorsun. Hz. Mesih'in geleceğini inkar insanı küfre götürür, dinden çıkarır. İslam inancına göre Hz. İsa öldürülmemiş, göğe çıkarılmıştır. Ve ahir zamanda geri dönecektir. Döndüğü zaman ise Müslümanların biad edecekleri Peygamber olarak değil, bizzat kendisi de Hz. Muhammed'e tabii bir ümmet olarak gelecektir. FG'nin söylediği de budur.
Yalan yanlış düşüncelerinin her birine adam gibi cevap. Tüm bunlara rağmen halen FG'yi savunan vatan hainidir diyebiliyorsan o zaman kendi nefsinden kaynaklanan, bencilce şahsi nefretin ve kinin var demektir. Çünkü iddiaların güzelce cevaplandı.
borcugin
02-11-2007, 02:22 AM
Bu adam bir numaralı Türklük ve İslam düşmanıdır.[/I][/U][/B]
Bir kişinin Musluman olup olmadığı konusunda yetkili kişi Allah'tır. Bu konuda fazlaca hezeyanla yazdığına inanıyorum.
Fettullah Gülen Niye hala Amerikada.[/I][/U][/B]
Onu kendisine sormak lazım diyen kişi gelsin yureği varsa Turkiye'de boyle konuşsun. Amerika vatanıdır, oradan beslenir, vermiştir Amerika ve buyurmuştur, BOP gerçekleşirse de Amerikan gudumundeki Halife (!) olacaktır. Eğer o halife olursa ve onun adına hutbe okunursa Cuma Namazı kılmayız diyenlerin sayısı onmilyonları bulmaktadır. FG Turkistandan gorunduğu gibi gorunmuyor buralarda Ozbekistanlı kardeşim.;)
Onca okulu açacak açtıracak serveti nereden buldu.[/I][/U][/B]
Onca para Vatikan, İsrael, USA, Mezopotamya Halklarını (!) Geliştirme Vakfı, Soros... gibi yerlerden gelmiştir. TC devleti bunu İsviçre'den sormuştur ve bu paraların 5 milyar dolar olduğu konuşuluyor. Yargı sureci vardır ve onun icin gelemiyor buraya. ;)
Kurana niye İncilden ve Tevrattan parçalar ekletme girişimi Fettullah Gülenin cemaatinen çok yakın bir sözde bilim adamının eseri oldu?[/I][/U][/B]
Ne bilim adamı? Ne diyorsun sen kardeşim. 100 yıldan beri surdurulen İslam'ı bozma cabalarının en son olayı o. Bu Nursi Lahikalarından beri olan bir zihniyettir ve munafıklığın ta kendisidir. Yeni bir şey değildir. İngiliz Gizli Servisinden maaşlı olan bunların ağa babalarını bu ulkenin insanları bir 100 yıldır iyi tanır. İnşallah bu zihniyeti tanımak için Allah diğer Turk Soylu kardeşlerimize de bir ışık verir.
İsevi Müslüman ne demek?[/I][/U][/B]
Vatikanın kucağındaki bu cemaatin liderlerinin Muslumanların kafalarını karıştırmak icin İslam'a zarar vermek icin kullandıkları argumanlardır. Biz şu anda dunyanın İslam ile şereflendirildiği tarihten once yaşamıyoruz ki! O 1400 yıl onceydi. Nedir bu İsevi Muslumanlık? Hıristiyanlıktır!
Müslüman İsevi ne demek?[/I][/U][/B]
Yok boyle bir kavram. Bu kadın erkeklik gibi bir şey.
Ama hayır kardeşlerimizi uyarıyoruz. Fettullah Gülen cemaatinden uzak durun. Kanınızı zehirlerler. Farkında olmadan vatanınıza ihanet edersiniz.[/I][/U][/B]
FG ile ilgili bir milyon CD dağıtıldı bu ulkede. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Artık onların gapik kadar kredisi kalmadı. Maskeleri dustu. Merak etmeyin. Ancak; bu cemaatte olupta halen gozunu acmamış bir cok Musluman kardeşimiz duruyor. Allah onlara da bir ışık versin Ya Rabbim!
Selametle.
Karayılan
02-11-2007, 07:49 AM
sadece fetocular degil tüm müslüman kardeşlerin şunu iyi bilmesi şart 'İslam bir ideoloji değildir' eger bir ideoloji olursa ve siyasallasırsa bütünleştirici özelliğini yitirir ve ayrıştırıcı olur örneğin: bu adamların tarikatında alevi bir vatandaşımız bulunmaz aynı sey milli görüscüler ve ülkücüler içinde gecerli Laik düzeni sevmeyen yahut yetersiz bulan bu tip görüslerin hepsi aynı zamanda milliyetcidirler peki soruyorum bu görüslerden olanlara Türklügü sunni islam catısı altında ele alarak farklı inanc ve mezhepten olmayanları dısarda bırakmak nasıl bir milliyetciliktir?
Allah diye agzını acıp peygamber diye kapatan bir grup acizin pesinden gidenlere genc yaslarda bu sozler baldan tatlı geliyor kardeşlerim din elden gitmez Tanrı onu koruyacagını bize bildirmis ancak Turkluk elden gider ve bizden baska koruyucusu yok Hira dagı kadar müslümanken Tanrı dagı kadar olmasın en azından bir tepecik kadar Turk olun yeter
Tanrı Türk'ü Korusun
itashi
02-11-2007, 10:02 AM
Alevi vatandaş da Hristiyan, Yahudi vatandaş değil mi?
Bu konuyu Özbek forumlarında tartışmak mantıksız olduğu için daha fazla cevap vermeyeceğim. Ayrıntılı bilgi için:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35977
afsharkizi
02-11-2007, 10:05 AM
Bu konuyu Özbek forumlarında tartışmak mantıksız olduğu için daha fazla cevap vermeyeceğim. Ayrıntılı bilgi için:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35977
onlarda vatandas tabi...
Karayılan
02-11-2007, 02:15 PM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35977işte mezhep farklarını bile büyüten görüşler bunlar din ayrımlarını söylemeye gerek yok ben alevi ulkucude hristiyan ulkucude gormedim...
genco
02-14-2007, 01:37 PM
ben alevi ulkucude hristiyan ulkucude gormedim...
Ben gördüm:
Alevi(Sivaslı, Tokatlı, Amasyalı...vs) Ülkücü de,
Hristiyan (Gagauz, Ermeni asıllı Türk vatandaşı, Pomak...vs.) Ülkücü de,
Kürt kökenli( O kadar çok ki...) Ülkücü de,
Zaza (Çok fazla...) Ülkücü de gördüm; hem de epeyce...
Hatta, çok da tanıdıklarım var....
Hepsi de en az, senin benim kadar; toprağına, bayrağına sahip çıkan insanlardır...
Karayılan
02-14-2007, 02:00 PM
Sayin genco
Simdi sunu iddia edebilir misiniz? "Aleviler'in iclerinde COK SAYIDA ulkucu var" bunu kanitlarsaniz bende ulkucu olacagim.(zaten ulkucuyum ancak benim ulkum Turk'un en ustun ulkusu Basbug Ataturk'un izinde ki Turkculuk ulkusudur)
Ermeni asilli, Kurt asilli Turk vatandaslarinin aranizda bulunmasi cok guzel gercekten!!! bizim aramizda yoklar bu insanlar... Keske olsalardi onlara cok ihtiyacimiz var!!! Keske gelseler de "hepimiz ermeniyiz" diye bir pankart acsalar diye bekliyoruz...Gagauzlar ulusal ogelerine bagli insanlardir. Bu insanlar ulkuculerin arasindaysa "muslumanlik" icin degil "Turkculuk" icin oradalar buyuk ihtimalle. Bu nedenle o kisiler aslinda Turkculerdir.
Soyle bir sozle yazimi bitireyim.
Ulkuculer aralarina, Islamcilari, Nurculari, Kurtleri ve diger azinliklari alarak yanlisa dusuyorlar. Gercek ulkucu kandaslarimizin da bundan rahatsiz olduklarini her firsatta duyuyoruz. Gecmiste de aralarina seriatcilari alarak cok buyuk yanlis yapmislardir...
Once musluman sonra Turk'uz diyip Turklugunuze ve muslumanligina olcum getirmeniz de ayrica gulunc.
Demir Kağan
02-14-2007, 02:02 PM
Ben gördüm:
Kürt kökenli( O kadar çok ki...) Ülkücü de,
Zaza (Çok fazla...) Ülkücü de gördüm; hem de epeyce...
Hatta, çok da tanıdıklarım var....
Oğuz'un Kırmançi boyundan değil mi onlar? :lol:
Seckjin Khan
02-14-2007, 02:19 PM
Büyükanıt: Türkiye'yi bölmeyi rüyada gören kabusla uyanır
WASHINGTON (A.A)
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2882572.jpg
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türkiye'yi koruyan dinamik güçler varolduğu sürece, Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız” dedi.
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace'in geçen yıl Türkiye'ye düzenlediği ziyarete cevaben ABD'de bulunan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.
Orgeneral Büyükanıt, ABD'de yaşayan Türklerden oluşan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.
Büyükanıt konuşmasında, "Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi, anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkartamaz” dedi. ABD ziyaretinin önceden planlandığını ve bu planlar yapıldığı sırada ABD Kongresi'ne sunulan Ermeni tasarısı gibi problemlerin bulunmadığını belirten Büyükanıt, ABD ile yakın ilişkiler çerçevesinde böyle bir ziyareti yapmakta olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.
“İLERİYE DOĞRU TUTARLI VE SAĞLIKLI POLİTİKA”
"Şimdi, gücünü aldığımız Türk milletine, sizlere düşüncelerimi anlatmak istiyorum” diyen Büyükanıt, şöyke konuştu:
"Bugün Türkiye, çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Daha önce de açıkça söyledim: Türkiye Cumhuriyeti, 1923'ten bu yana bu kadar büyük risk, tehdit ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmadı.Hududumuzda Irak sorunu var. Bu, komşuların, bölgenin ve ABD'nin sorunu. Irak sorunu, tek bir parça sorun değil. Irak'ın kuzeyi ayrı sorundur, bütünü ayrı sorundur. Bu bir gerçektir.
Bugün Irak, bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunu kimse inkar edemez. Irak'ın kuzeyinde bir terör örgütü var. Bu, Türkiye'nin sorunudur, bölgenin sorunudur. Türkiye'nin Kıbrıs ile ilgili sorunu var. Kafkaslar potansiyel bir risk bölgesidir. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Diğeri, Türkiye'nin İran ile sınırı vardır. Orası da potansiyel bir risk bölgesidir. Türkiye bu kadar sorunla Cumhuriyet tarihi boyunca karşı karşıya kalmamıştır.
Biz bu sorunlar varken, bu sorunları tek başımıza mı çözeceğiz yoksa uluslararası ilişkilerle mi çözeceğiz? Bu çok boyutlu bir durum. Türkiye'nin şu anda karşı karşıya bulunduğu sorunlar, maalesef kendi aralarında dokusal bir ilişki içindedir. Kuzey Irak ile Türkiye'deki terör sorunu, Irak'ın bütünlüğü konuları birbirinden ayrı değil. Çözerken Türkiye'nin ileriye doğru tutarlı ve sağlıklı politika uygulaması kaçınılmazdır."
“EN KÖTÜSÜ ÜMİDİNİ KAYBEDEN İNSAN”
Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir, çok kuvvetli bir devlettir, bilmeniz lazım" dedi.
Konuşması sık sık katılımcıların alkışlarıyla ve destek sloganlarıyla kesilen Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Soruyorum; sizin, bizim bugünkü durumumuz, Samsun'a çıkmadan önce 16 Mayıs 1919'da Atatürk'ün karşı karşıya olduğu sorunlardan daha mı büyük? Hayır değil. Ordun yok, paran yok, Anadolu insanı savaş yorgunu. O Anadolu insanı ki, yılların verdiği ihmalle bayanların okuma yazma oranı yüzde 5, erkeklerin yüzde 10. Atatürk tüm bu olumsuzluklara karşı 'biz bu olumsuzlukları yeneriz' diyor. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti bu kadar mı kötü? Değil.
En kötüsü, ümidini kaybeden insan, gerek bireysel, gerek kurumsal olarak... Türkiye Cumhuriyeti, onu oluşturan insanlar ümitsiz olduklarında kaybederler, olmamaları lazım. Şimdi zaten Türkiye Cumhuriyeti'nin insanları da şu anda böyle değil. Kendimize güvenmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti büyük, güçlü bir devlettir. Bu gücünün bilincinde olması lazım. Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye, onun bunun iteleyeceği bir ülke değildir” ifadelerini kullandı.
"KORKULARIN ÜSTESİNDEN GELMEMİZ GEREKİYOR"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şunları kaydetti:
"Bazı korkularımız var. Bu korkularımızın üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye bölünüyor mu? Kim bölecek Türkiye'yi? Kim bölebilir? Türkiye'yi bölmeye kimin gücü yeter? Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler, bu rüyanın sonunda kabus görür. O dinamik güçler, Türkiye'yi koruyan o dinamik güçler varolduğu sürece, o rüyayı görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız. Böyle bir güç var mı? Yok. Hayal kuranlar var. Hayal kuranlara destek verenler de var. Geçmişte de hayal kurulmuş. O hayallerin içinde boğulurlar. Kimseye Türkiye'yi böldürmeyiz.
Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkaramaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal ve üniter bir devlettir. Bunun dışına Türkiye'yi çıkaracak hiçbir güç yok ve olmayacaktır."
“İCAZETİ TÜRK HALKINDAN ALIYORUZ”
Kimsenin korkuların ve duyguların esiri olmaması gerektiğini söyleyen Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün kurduğu bir cumhuriyettir ve bu cumhuriyet, rejimiyle, temel ilkeleriyle sonsuza kadar varolacaktır. Bunun aksini söyleyen az sayıdakiler düş kırıklığına uğrayacaktır" dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde ABD'yi ziyaret ettiğinde bazı çevrelerin "icazet alacak" yönünde yorum yaptığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyleyen Büyükanıt, "Bir Türk Silahlı Kuvvetler Komutanı, başka bir ülkeye gidip kimden icazet alacak? Öyle şey olur mu? Türkiye'nin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Türkiye tam bağımsız, egemen bir ülkedir. Atatürk kimden icazet aldı da Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu? Türk insanından, Türk halkından. Biz de icazeti oradan alıyoruz" ifadesini kullandı.
ERMENİ MESELESİ
ABD Kongresine sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısına da değinen Büyükanıt, "Bu konu bizi üzüyor. Ama 'siz böyle yaparsanız biz de böyle yaparız' polemiğine girmek istemiyorum. Biz böyle şeyleri ifade etmiyoruz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz ABD Silahlı Kuvvetleriyle beraber çalışıyoruz” dedi.
Ermeni tasarısının ABD kongresinde kabul edilmesi ihtimaline de işaret eden Büyükanıt, "Biz böyle bir şey olursa bundan inciniriz, bundan rahatsızlık duyarız" dedi.
ABD Kongresine karşı bir asker olarak irade koyamayacağını, bunun aklına dahi gelmeyeceğini belirten Büyükanıt, "Ama inanıyorum ki, ABD'nin sağduyulu vatandaşları Türkiye'yi incitmekten kaçınır" diye konuştu.
“TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARI İÇİN ÖRGÜTLENİN"
Türkiye dışında yaşayan Türklere özellikle seslenen Orgeneral Büyükanıt, "Dünyada kendi ülkeleri dışında yaşayan insanlar var, Ermeni, Rum diasporası gibi. Peki kendi ülkeleri dışında yaşayan Türk vatandaşlarına ne diyeceğiz? İşte buradasınız. Almanya'da, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, İsveç'te yaşayanlar. Türkiye Cumhuriyeti dışında yaşayan insanların bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarını, menfaatlerini daha düzgün korumaları gerekmez mi? Niye onların sesleri diğerleri kadar çıkmıyor? Şikayette bulunuyorum" dedi.
Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da yaşayan Türklerin daha çok sesini çıkarması durumunda Ermeni iddialarının da ortaya çıkmayacağını belirten Büyükanıt, "Kusura bakmayın, şikayetim var. Kimsenin ulusal çıkarları aleyhinde değil ama Türkiye'nin çıkarları için ne kadar iyi örgütlenirseniz Türkiye Cumhuriyeti'ne destek verirseniz, Türkiye Cumhuriyeti o kadar güçlü olur" diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşması defalarca alkışlarla kesilen Büyükanıt, daha sonra katılımcıların arasında dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti, resepsiyonun düzenlendiği salondan ayrılırken de alkışlarla uğurlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, temasları çerçevesinde bugün ABD Başkan yardımcısı Dick Cheney ve ABD Başkanı George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile bir araya gelecek.
genco
02-14-2007, 02:56 PM
Sayin genco
Simdi sunu iddia edebilir misiniz? "Aleviler'in iclerinde COK SAYIDA ulkucu var" bunu kanitlarsaniz bende ulkucu olacagim.(zaten ulkucuyum ancak benim ulkum Turk'un en ustun ulkusu Basbug Ataturk'un izinde ki Turkculuk ulkusudur)
Ermeni asilli, Kurt asilli Turk vatandaslarinin aranizda bulunmasi cok guzel gercekten!!! bizim aramizda yoklar bu insanlar... Keske olsalardi onlara cok ihtiyacimiz var!!! Keske gelseler de "hepimiz ermeniyiz" diye bir pankart acsalar diye bekliyoruz...Gagauzlar ulusal ogelerine bagli insanlardir. Bu insanlar ulkuculerin arasindaysa "muslumanlik" icin degil "Turkculuk" icin oradalar buyuk ihtimalle. Bu nedenle o kisiler aslinda Turkculerdir.
Soyle bir sozle yazimi bitireyim.
Ulkuculer aralarina, Islamcilari, Nurculari, Kurtleri ve diger azinliklari alarak yanlisa dusuyorlar. Gercek ulkucu kandaslarimizin da bundan rahatsiz olduklarini her firsatta duyuyoruz. Gecmiste de aralarina seriatcilari alarak cok buyuk yanlis yapmislardir...
Once musluman sonra Turk'uz diyip Turklugunuze ve muslumanligina olcum getirmeniz de ayrica gulunc.
Şöyle özetleyebilirim:
Ülkücüler kimseyi zorla yanına almıyor. Bu bir ortak payda meselesidir. Şöyleki:
"Bu ülkenin bayrağına, toprağına bağlı olma ve uğrunda her türlü özveriye hazır olma" düşüncesini taşıyanların buluşması da diyebiliriz buna...
Tıpkı Kurtuluş savaşı'nda olduğu gibi...
Çanakkale savaşı'nda olduğu gibi...
Dini inançlar kişinin kendi iç dünyasıyla ilgilidir; kimseyi ilgilendirmez...Çünkü günah da onun, sevap da... O yüzden, bağlayıcı unsur olamaz...
Fakat, millet kavramı öyle değildir; çünkü kişisel değil, toplumcudur. Millet varoldukça kişiler de vardır...Mensubiyetlik söz konusudur...
O yüzden; bayrak,toprak sevgisi esastır...
Bu sevgiyi taşıyan herkesle, aynı çatı altında bulunmaktan, şahsen, şeref duyarım...
Karayılan
02-14-2007, 02:57 PM
Oğuz'un Kırmançi boyundan değil mi onlar? :lol:Oguz'un kirmanci ve surani diye bilmedigimiz iki boyu daha varmis...Ne kadar sevindim bunu ogrenmekle bilemezsiniz.
Demir Kağan
02-14-2007, 03:00 PM
Oguz'un kirmanci ve surani diye bilmedigimiz iki boyu daha varmis...Ne kadar sevindim bunu ogrenmekle bilemezsiniz.
Zenciler de 27. boy! :lol:
Karayılan
02-15-2007, 08:15 AM
Ordudan rahatsızım...
Nerede Bagatur'un ordusu? Nerede TSK?
Haksız mıyım?Yanlis. Haksizsin. Turk ordusu Oguz Handan bu yana her zaman ayni ordudur. Donemleri birbirinden ayirmak yanlistir. Ordudan neden rahatsizsin? Bizi ic ve dis dusmanlardan koruyan Ataturk devrimlerine bagli tek kurumumuz kaldi oda ordumuz.
Karayılan
02-15-2007, 09:14 AM
Orduyu laiklik için kurmadık! Hele cumhuriyet için hiç kurmadık! Şu anki ordu burjuva milliyetçiliğinin korumalığını yapmaktadır. Asker benim, komutan onlar...Sen, ben, biz, hep askeriz. Orduya yillarini vermis kisiler de elbette ki komutan olacak. Duzen ne olursa olsun ordu hep ayni irkin ordusudur. Duzen ister sosyalizm olsun ister demokrasi ister kurultay bunu ayrica tartisiriz. Ordu bunlarin hepsinden bagimsizdir. Ancak ulusun cogunlugunun istedigi duzeni de korumakla gorevlidir.
Simdi sen soyun icin savasan erleri komutanlari sevmeyeceksen kimi seveceksin? Onlar olmasa kurtler ac kopekler gibi ocagimizi talan eder bilmiyor musun? Sana da birgun silah verecekler onlar gibi olmeye gitmeyecek misin?
Bunlarida dusun kardesim.
Tanri Turk'u Korusun.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.