View Full Version : Zeybek: Bir an önce Türk Birliği kurulmalı
afsharkizi
02-09-2007, 05:58 PM
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Başdanışmanı Namık Kemal Zeybek, bir an önce Türk Birliği'nin kurulması gerektiğini kaydetti.
BBP'nin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen eğitim toplantısında konuşan Namık Kemal Zeybek, dünyada global, kapitalist bir devletlerüstü güç meydana geldiğini ve bu gücün, çıkarları için herşeyi yapacağını ileri sürdü.
Türkiye'nin AB'ye giriş süreciyle ilgili görüşlerini dile getiren Zeybek, Türkiye'nin AB'ye giriş süreci olmadığını, AB'ye giriş süreci kullanılarak Türkiye'nin parçalanmak istendiğini savundu. Zeybek, bu sürecin derhal durdurulması gerektiğini kaydederek, Türkiye'nin Ortadoğu'da daha güçlü olduğunu ve bir an önce Türk Birliği'nin kurulması gerektiğini bildirdi.
Irak'ta yaşanan gelişmelere de değinen Zeybek, Ortadoğu'da büyük İsrail devleti kurulmak istendiğini öne sürdü. Zeybek, Irak'ta Müslümanlar'ın öldüğünü ve kimsenin buna ses çıkarmadığını sözlerine ekledi.
afsharkizi
02-09-2007, 05:59 PM
sabah.com.tr okudum... atm benim düsüncelerimi taskiyor bu makale....
Mustafa Altınay
02-10-2007, 12:31 AM
yani... hepimizin arzusu... bizim için en güvenli ve kalıcı birlik, ama önce Türk Cumhuriyetlerinin Laik demokratik parlamenter rejimleri hayata geçirmeleri şart, yoksa bir hayal olarak kalır...
Bu turk birligi dediginiz AB gibi birlik mi?
EGETÜRK
02-10-2007, 02:58 AM
bence öyle olmalı...Ama AB ülkelerine nazaran bizim daha çok ortak yanımız var...
Ahde Vefa
02-10-2007, 03:37 AM
Ozaman niye MHPden gidip BBPye kaciyor? Sahtekardir bunlar, bosver bunlari..
yavuz
02-10-2007, 04:05 AM
MHP'liler aforoz etme adetlerinden vazgeçseler kimse bir yere gitmez...
Seckjin Khan
02-10-2007, 04:19 AM
birlik çağrısı yapana da bakın :lol: Büyük Birlik Partisi ...
nurhak
02-10-2007, 04:38 AM
öncelikle kendi içimizde birlik.dirlik,sonra Türk Dünyasında,biz birbirimizi yerken elin oğlu malı götürüyor...:sleeping:
Ahde Vefa
02-10-2007, 06:05 AM
MHP'liler aforoz etme adetlerinden vazgeçseler kimse bir yere gitmez...
BBP Fettulahciligi biraksa yineden birlik olacak..
AFANDI
02-10-2007, 07:44 AM
yokya mhp mi turk birligi kaygisi tasiyan
bahceli kac tane turki cumhuriyet gezdi?
bbp yapar ama mhpden 1 b.k oolmaz
Ahde Vefa
02-10-2007, 09:39 AM
Neymis efendim, partinin amblemindeki "GUL’U" cikartip yerine BOZKURT koyacaklarmis, partinin adini da "milliyetci" yapacaklarmis... Nekadar milliyetcisiniz siz, bir dusunun. Hepimiz filistiniz, hepimiz lubnaniz diyenler milliyetci mi oluyor artik?
Yapamazlarrr... cunku, Bozkurt, onlar icin "yuhalanacak" bir nesne, "milliyetcilik" de, aynen AKPde oldugu gibi, "secim zamanlarinda kullanilacak" bir malzemedir....
ustelik, `AKPnin yedegi umit milli` olduklari icin, `gul’un` yerine `100 mumluk ampul` koyarlarsa hic sasirmayin...
Colpan
02-10-2007, 09:56 AM
Zeybek gibileri en fazla Perinçek kadar milliyetçi olurlar.
Muhsin Amcayı (Yazıcıoğlu) şahsen tanırım. Çok beğefendi ve saygıdeğer bir kişidir. Öte yandan, gittiği yol yol değil. Hele yoldaşları hepten sahtekâr. Bunlarla bir yere varılamaz.
Ahde Vefa
02-10-2007, 10:01 AM
Bende tanirim Muhsin agabeyi, Hollandaya geldi bir kac kere.
Fakat dedigin gibi gittigi yol yol degil!
Hem ulkucu(!), hem BBP'li hem fettuhlahci, orda DUR derim ben...
afsharkizi
02-10-2007, 10:52 AM
insallah o birlik kurulacak boiz kuramasakta cocuklarimiz kuracak...
Tabriz_Han
02-10-2007, 12:11 PM
Ulkuculeri severim, Fetullahcilari severim, ne olmus yani, Turk birligi kuracaksak ilk once birbirimizle birlik saglamak lazim :cool:
Aybike
02-10-2007, 05:57 PM
birlik olmalı..
olacak...baska yolu yok..
Karayılan
02-11-2007, 12:52 AM
fetocuların kurdugu birlikten hayır gelmez onlar once karıstıkları skandaldan aklansınlar aklanana kadarda milliyetciyiz diye ortada gezmesinler bizi lekelemeye hakları yok
Ahde Vefa
02-11-2007, 05:21 AM
60. hukumet milliyetci hareket, ulkemize gelsin BEREKET. InsaALLAH...
ozbecool
02-12-2007, 05:51 AM
berleq olacaq ama siz oylagan gabi emas
uleen dunyayi sezmi qurtaracqsiniz? kim yahshi bhp veya mhp? yoqsa hapsi teshi qopqo?
bhp nega yahshi? mhp nega yahshi?
Karayılan
02-12-2007, 06:18 AM
berleq olacaq ama siz oylagan gabi emas
uleen dunyayi sezmi qurtaracqsiniz? kim yahshi bhp veya mhp? yoqsa hapsi teshi qopqo?
bhp nega yahshi? mhp nega yahshi?BBP ve MHP ayni ideolojinin degisik iki partisidir BBP biraz daha dinci Turk-Islam sentezi dedikleri bir gorusu savunuyor ikiside ancak sonuc olarak Turkcu mu Islamci mi olduklari tam olarak belli degil. Iki partide Turk Birligi kurmak soyle dursun Turkiye Turklerini bile birlestirecek kuramsal alt yapidan cok uzak. Bir kere sunni-musluman olmayan Turkleri kendilerinden saymazlar. O insanlarda bu partileri sevmezler zaten.
afsharkizi
02-12-2007, 06:20 AM
her türk birdir..
ozbecool
02-12-2007, 06:21 AM
BBP ve MHP ayni ideolojinin degisik iki partisidir BBP biraz daha dinci Turk-Islam sentezi dedikleri bir gorusu savunuyor ikiside ancak sonuc olarak Turkcu mu Islamci mi olduklari tam olarak belli degil. Iki partide Turk Birligi kurmak soyle dursun Turkiye Turklerini bile birlestirecek kuramsal alt yapidan cok uzak. Bir kere sunni-musluman olmayan Turkleri kendilerinden saymazlar. O insanlarda bu partileri sevmezler zaten.
sen hangi partiya uye vermek?
Ahde Vefa
02-12-2007, 06:44 AM
BBP ve MHP ayni ideolojinin degisik iki partisidir BBP biraz daha dinci Turk-Islam sentezi dedikleri bir gorusu savunuyor ikiside ancak sonuc olarak Turkcu mu Islamci mi olduklari tam olarak belli degil. Iki partide Turk Birligi kurmak soyle dursun Turkiye Turklerini bile birlestirecek kuramsal alt yapidan cok uzak. Bir kere sunni-musluman olmayan Turkleri kendilerinden saymazlar. O insanlarda bu partileri sevmezler zaten.
Dinci derken neyi kasdediyorsun? BBP MHPden daha dindardir diye bir sey yoktur, BBPlilerde "Turk milliyetciligi" gibi bir sey yokki Turk-islam sentezci olsun..
Milliyetcilik var, ama hangi milletin, hangi milliyetin milliyetciligi yaptiklari belli degil, millet-i Ibrahim mi, millet-i Davud mu...?? Tipki Milli Goruscu dostlarimiz gibi :lol:
TANRI DAGI kadar TURK, HIRA DAGI kadar MUSLUMANIZ.
mehmet ali arsl
02-12-2007, 07:24 AM
yokya mhp mi turk birligi kaygisi tasiyan
bahceli kac tane turki cumhuriyet gezdi?
bbp yapar ama mhpden 1 b.k oolmaz Arkadaşlar Devlet Bahçeli tüm Türk Devletlerini gezdi. eğer bilginiz yok ise googlede falan bir arama yapın. Kazakistana geldiğinde ben oradaydım. zeybek'de tam o gün yeniden mhp'ye geçti Devlet Bey'e sayın genel başkanım diye hitap etmişti. tam 3 metre önümde. o güz Türkistan'da gece gbeç saatlere kadar Türkiyem adlı parça çalınıp Türkiye Türkiye slogan atmıştı Kazak Türkleri. Hatta Devlet Bey'in Çin Seddi'ne çıkışı baya bir haber olmuştu o günlerde. Zeybeğin Türk Birliği Hakkındaki açıklamasına gelince ben bu konuşmayı gayrı ciddi görüyorum. Eğer böyle bir hedefi var ise niye yıllardır yönettiği üniversite Türk Düşmanları yetiştirdi bölge halkından. üniversite ki bağımsızlığın ilk yıllarını da hesaba katılırsa (Kazakistan'ın ekonomik durumu) Tüm Kazakistan'ı satın alacak kadar para gönderildi Türkiye tarafından. peki sonuç nedir. Kocaman bir hiç...
Karayılan
02-12-2007, 07:39 AM
sen hangi partiya uye vermek?Ben hic bir partiye oy vermiyorum. Ben partiler ustu bir dusunceye inaniyorum cunku.
Dinci derken neyi kasdediyorsun? BBP MHPden daha dindardir diye bir sey yoktur, BBPlilerde "Turk milliyetciligi" gibi bir sey yokki Turk-islam sentezci olsun..
Milliyetcilik var, ama hangi milletin, hangi milliyetin milliyetciligi yaptiklari belli degil, millet-i Ibrahim mi, millet-i Davud mu...?? Tipki Milli Goruscu dostlarimiz gibi :lol:
TANRI DAGI kadar TURK, HIRA DAGI kadar MUSLUMANIZ.Dindar degil Dinci ikisi farkli kavramlar.
Soyledigin sozler her iki parti icinde gecerli.
Bakiniz Milliyetciligi salt vatan sevgisi olarak tanimlamak en buyuk gaflettir. Islam ile milliyetciligi sentezlemekte cabasi. Basta bu gorus sunni muslumanligi 'Tek Islam' olarak ele aldigindan sunni olmayanlari kucaklayamaz sonucta 'Turk Milliyetcisi' olamaz. Ocaklarda bir tane alevi kandasimiza rast gelmemem ne aci. ya da caferi bir Turk'un ulkucuyum diyememesi...
Ya islamcisin ya Turkcu ikisinden birinin secilmesi gerekir yoksa bu kuramsal catlaklardan birinde kaybolup gideceksiniz.
Tanri dagi kadar degil kucuk bir tepecik kadar Turk ol o bile bize yeter sevgili kardesim.
Turk'un son Basbug Bozkurt Mustafa Kemaldir Turkes degil.
Turkculer 'Kurtcu' soylemlerden kacinir lideriniz gibi 'kurt' asigi degiliz.
Arap kulturuyle kulturumuzu sentezlemeyiz Islamsa Turk'un Islam'i Arap Islam'i degil.
Turk olan herkesi bir sayariz mezhepcilik bolgecilik boyculuk degil Turkculuk yapariz.
Seriatcilarla kol kola yurumeyiz Laik Ataturk Turkiyesinin her kurumuna asigiz.
Populer milliyetcilik yaparak her firsatta Turk milliyetciligine yeni tanimlamalar getirmeyiz bizim tek gorusumuz var Turkculuk.
Said-i Kurdi adindaki vatasn haininin risalesini ellerinden dusurmeyenler bizim otaglarimiza giremez. Sizde onlardan cok sayida var.
Simdi siz hangi ulkudensiniz?
Particilik degil Turkculuk yapin partiler gelir gecer liderlerde oyle Turkluk kiyamete kadar yasayacaktir. Ulku bencil gudulerinize hizmet ediyorsa Turkluk icin degil reislerinizin cikarlari icindir. Bizim ulkumuz Turk kani tasiyan herkesin cikarlarini savunur bir partinin yada liderin(Arapca Reis) cikarini degil.
Tabriz_Han
02-12-2007, 02:08 PM
Bir kere sunni-musluman olmayan Turkleri kendilerinden saymazlar.
Olurmu? Elcibey'i kim kabul etmez? o Sunni degil, cok Alevi Ulkucuyle tanistim, Iran ve Azerbaycan Turklerde Ulkuculerde var, onlar Sunni degil.
Ya islamcisin ya Turkcu ikisinden birinin secilmesi gerekir yoksa bu kuramsal catlaklardan birinde kaybolup gideceksiniz.
Hayir, YOK boyle birsey, bunun adi resmen boluculukdur, hem Turkum hem Muslumanim bunu ayiramasin.
Biz "kabul" etmeye ogrenmeliyiz, sen belki Islamci-Musluman-Dindar v.s gorusleri pek sevmesin, ama onlara Turk disi saymak yanllistir. Herkes bizim ayni gibi dusunmez, hem Fethullah'nin bazi goruslerini ve kurumlarini hem Ulkuculer v.s hepsini severim ve saygi veririm. Cunku dislamak son derece yanlistir.
Eger birisi benim yada senin gibi ayni fikirde degilse, onu kabul etmeliyiz, gorusleri belki biraz farkli olur ama ortak noktalarimiz var, Turkuz, Turk birigi ve yakinlasmaya desekliyoruz, Turk milleti guclendirmek istiyoruz.
afsharkizi
02-12-2007, 02:13 PM
wallaha ben Milliyetcigim ama bugün milliyetcilik anlasici degisti biraz alparslan türkes varken ne güzelmis... Tam da benim dogum günümden bir gün önce öldü
Karayılan
02-12-2007, 02:33 PM
Turk alevileriyle bir konus istersen Tabriz Han MHP den nefret ederler. MHP'i maras katliaminin bir numarali suclusu olarak gorurler. Islamcilik yaparsan Turkcu olamazsin bu kadar basit sozde milliyetci olursun. Sana bir kac ornek vereyim bu konuda.
1 Turkculuk oncelikle Turk kulturunun korunmasina onem vermektir. Arap kulturuyle sentezlenmis hic bir gorus Turkculukle ayni kefeye konamaz.
Turk Dil Kurumunun kurulmasi ve dilimizin arapcadan arindirilmasi Turkcu bir adimdir. Benim tanidigim ulkuculer ise Turk diline hic onem vermezler aksine Arapca sozleri yeglerler. "Allah Turk'u Korusun ve yuceltsin" yerine "Tanri Turk'u Korusun Turk zaten yucedir" demeyi yeglerim.
2 Aslinda bu ornekte Islamci mi mezhepci mi oldugunuzu dusunmeniz gerekir. Alevi Turkler dis evlilige kapali olduklarindan orta asyadan getirdikleri kani buyuk olcude muhafaza etmislerdir. Ancak sozde Turk milliyetcileri Alevi kandaslarimizi her zaman hor gormuslerdir. Ben bunu bizzat ocakta isittim. Alevilik sapkin bir inanctir diyenler cok oralarda. Senin tanidigin Aleviler Turkiyede yasamiyor sanirim.
3 Islam eger bir partinin propagandasi olursa bu laik rejime ters duser. MHP ve BBP acikca laik rejime ters dusmekteler. Oysa Turkculuk hic bir dini temel esas icermez. Bu acidan bakildiginda 9 isik doktrini kendi icinde celismektedir. Hem sentezci olacaksin hem Turkcu ??? coooooook garip oluyor bu tanimlar coooooooook.
afsharkizi
02-12-2007, 02:38 PM
benim alevi arkadasim var.. Kiz cok iyi ayni bizim gibiler ..
Karayılan
02-12-2007, 02:48 PM
benim alevi arkadasim var.. Kiz cok iyi ayni bizim gibiler ..Neden bizim gibi olmasinlar Turk her yerde Turktur hangi dinden olursa olsun Turk olsun gerisi ayrinti.
Tabriz_Han
02-12-2007, 02:58 PM
TuranSoyu
Turk alevileriyle bir konus istersen Tabriz Han MHP den nefret ederler.
Cok konustum, cok dostum var, onlar kendilerini Turkcu olarak goruyor hatta Turklugu koruyanlar, MHP'den nefret etmiyorlar.
Herkese ayni kefeye koymak yanlistir.
Bazi Alevilere bazilari kulanmak istiyor, onlara izin veremeyiz.
MHP'i maras katliaminin bir numarali suclusu olarak gorurler.
MHP boyle bir olayi destekledigini inanmiyorum.
Islamcilik yaparsan Turkcu olamazsin bu kadar basit sozde milliyetci olursun.
Boyle Turkculuk olmaz, Turkculukden cikar "boluculuk" olur.
Turklerin cogu dindar ve tuttucu'dur, halkin 95% musluman, sen Islam'i bukadar hor gordukden sonra, milletinle ne alakan kaliyor? halkin inanclara hakaret ederek, kucuk gormek, "arapcilikla" suclamak nereye ulasacigni saniyorsun?
1 Turkculuk oncelikle Turk kulturunun korunmasina onem vermektir. Arap kulturuyle sentezlenmis hic bir gorus Turkculukle ayni kefeye konamaz.
Arap kulturu neymis? Yemenli, Urdunlu, Suudi Arapla ne alakamiz var? onlarin kulturunu biliyormusun, Turk kulturune pek benzemiyor asinda.
2 Aslinda bu ornekte Islamci mi mezhepci mi oldugunuzu dusunmeniz gerekir. Alevi Turkler dis evlilige kapali olduklarindan orta asyadan getirdikleri kani buyuk olcude muhafaza etmislerdir. Ancak sozde Turk milliyetcileri Alevi kandaslarimizi her zaman hor gormuslerdir. Ben bunu bizzat ocakta isittim. Alevilik sapkin bir inanctir diyenler cok oralarda. Senin tanidigin Aleviler Turkiyede yasamiyor sanirim.
Eger oyleyse, niye Ulkuculer, Iraka, Azerbaycana, Iran'a gittiler ve hep gidiyorlar? Caferi olan Turklere niye onem veriyorlar? niye Elcibey'e ve onun gibi Ulkuculere onem veriliyor?
Sozde milliyetci olan "Kemalist" ne yapiyor? AtaTurk'un icini bosaltmislar, Laik Laik Laik bagirip baska hic bir Turk topluma onem vermiyor hatta Turkllugu asagalarak, Avrupa hayrani oldular. Musluman olmak sanki bir suc diye algilaniyor, sanki Turk muslumanlari Turk dusmani. Eger musluman Turk milletine hayirli isler yaparsa o'da yetmiyor, yaptigi calismalarini hic sayarak onu kotulestirmek icin zayif noktalarini buluyorlar bu yetmiyorsa hakkinda yalan, propoganda ve komplo teoriler cikartiyorlar. Eger ayni isi yapan din dusmani olsaydi, onu ovuceklerdi.
Karayılan
02-12-2007, 03:56 PM
Birincisi ben "Kemalist" degilim bu soz Turkculuge bir hakarettir ne demek
"-ist -izm" Turkculuk once Turk diline onem vermektir biraz once yazimda TDKnin kurulmasindan bahsettigim gibi. "Kemalist" degil Ataturkcuyum.
Ikincisi laiklik Turklerin dinine hakaret etmek degildir. Laikligin anlamini ogrenmediysen bosa okumussun sevgili kardesim.
Ayrica dogu anadolu ve guneydoguya gelip alevilerle yerinde konusmani oneririm bak bakalim hangisi MHP binasinin onunden gecmis. Maras katliami Milliyetci Cephe iktidari sirasinda asiri dincilerin ve sozde milliyetcilerin eliyle islendi. Bu gercek sen inanmasanda tarihimizin yuz karasi olarak hep karsimizdadir. Olaylardan sonra yargilananlara bir bak istersen kac tane ulku ocagi mensubu yargilandi. Bunlari bilmeden kabul ettigin gorusunu iyice bir arastir. Aleviler kendilerini Turkcu olarak gorebilirler goruyorlarda ancak SENTEZCILIK ayri seydir(Senin tanimladigin sekliyle Ulkuculuk)
Dindar olman Turkcu olamayacagin anlamina gelmez ancak Islami siyasete alet ediyorsan Turkcu olamazsin bu BOYLE. Milliyetciligin en asil hali olan Turkculugu benimsemeden de ancak orda burda "milliyetciyim" diye gezersin sentezcilikten ote gidemezsin.
Arap kulturu Turk kulturune gayet tabi benzemez. "Arapcilik" yapanlarin kimler olduklari belli Nurs tarikatindan insanlarin evlerine bir git Turk kulturune ait en ufak bir eser bulabilecek misin? Ulkuculer aslinda "arapcilik" yapmiyor ancak iclerinde bu Nurculardan(Fetoculardan) cok sayida mevcut.
Halkin inanclari inanc olarak kalsin. Kalmazsa sonucu cok kotu olur. Bunu anladiginizda basinizi taslara vurmayin derim.
Destankutluhan
02-12-2007, 09:31 PM
Disaridan birisi olarak benim dusundugum Zeybek ve arkadaslarinin kendilerini BBP'ye transfer etmeleri MHP'yi zayif dusurmeye yoneliktir. Turk Birligi soylemi de tamamen bu amaca yonelik olarak vurgulaniyormus gibi geldi bana.
Dogru sozler soyleyen herkesin dogru insan olmayabilecgi ise gayet acik.
ozbecool
02-13-2007, 08:26 AM
Birincisi ben "Kemalist" degilim bu soz Turkculuge bir hakarettir ne demek
"-ist -izm" Turkculuk once Turk diline onem vermektir biraz once yazimda TDKnin kurulmasindan bahsettigim gibi. "Kemalist" degil Ataturkcuyum.
Ikincisi laiklik Turklerin dinine hakaret etmek degildir. Laikligin anlamini ogrenmediysen bosa okumussun sevgili kardesim.
Ayrica dogu anadolu ve guneydoguya gelip alevilerle yerinde konusmani oneririm bak bakalim hangisi MHP binasinin onunden gecmis. Maras katliami Milliyetci Cephe iktidari sirasinda asiri dincilerin ve sozde milliyetcilerin eliyle islendi. Bu gercek sen inanmasanda tarihimizin yuz karasi olarak hep karsimizdadir. Olaylardan sonra yargilananlara bir bak istersen kac tane ulku ocagi mensubu yargilandi. Bunlari bilmeden kabul ettigin gorusunu iyice bir arastir. Aleviler kendilerini Turkcu olarak gorebilirler goruyorlarda ancak SENTEZCILIK ayri seydir(Senin tanimladigin sekliyle Ulkuculuk)
Dindar olman Turkcu olamayacagin anlamina gelmez ancak Islami siyasete alet ediyorsan Turkcu olamazsin bu BOYLE. Milliyetciligin en asil hali olan Turkculugu benimsemeden de ancak orda burda "milliyetciyim" diye gezersin sentezcilikten ote gidemezsin.
Arap kulturu Turk kulturune gayet tabi benzemez. "Arapcilik" yapanlarin kimler olduklari belli Nurs tarikatindan insanlarin evlerine bir git Turk kulturune ait en ufak bir eser bulabilecek misin? Ulkuculer aslinda "arapcilik" yapmiyor ancak iclerinde bu Nurculardan(Fetoculardan) cok sayida mevcut.
Halkin inanclari inanc olarak kalsin. Kalmazsa sonucu cok kotu olur. Bunu anladiginizda basinizi taslara vurmayin derim.
one question who that in your avatar is it mustafa kemal? he doesnt look like turks. just personaal opinion.
Dulkadiroglu
02-13-2007, 08:34 AM
one question who that in your avatar is it mustafa kemal? he doesnt look like turks. just personaal opinion.
Yes its pic of Mustafa Kemal Ataturk...havent u seen before any Turks who has blue eyes and blond?
Karayılan
02-13-2007, 08:34 AM
one question who that in your avatar is it mustafa kemal? he doesnt look like turks. just personaal opinion.He is our Basbog... Bozkurt Mustafa Kemal Ataturk. He 's one of western Trakian Turks. He is a real Turk. He looks like a Turk He thinks like a Turk He behaves like a Turk.
He is our last Basbog
ozbecool
02-13-2007, 08:38 AM
He is our Basbog... Bozkurt Mustafa Kemal Ataturk. He 's one of western Trakian Turks. He is a real Turk. He looks like a Turk He thinks like a Turk He behaves like a Turk.
He is our last Basbog
i dont know he looked like Greek and i think Trakia is in Greece isnt it?
Dulkadiroglu
02-13-2007, 08:41 AM
"Ikincisi laiklik Turklerin dinine hakaret etmek degildir. Laikligin anlamini ogrenmediysen bosa okumussun sevgili kardesim."
Evet Laiklik din ve inanc OZGURLUGU demektir ama Turkiye'de din dusmanları tarafından Ataturk'un adı KULLANILARAK insanların inanclarına saldırılabilenecek bir bahane demektir...
"Nurs tarikatindan insanlarin evlerine bir git Turk kulturune ait en ufak bir eser bulabilecek misin? Ulkuculer aslinda "arapcilik" yapmiyor ancak iclerinde bu Nurculardan(Fetoculardan) cok sayida mevcut."
Evet ben universiteye giderken bir donem bu evlerde kaldım ve bu evlerde kalan bir cok ulkucu var ve kaldıgım evde haftanın belirli gunleri mehter dinlenirdi ayrıca bir "abi"nin odasında Turk Bayragı,Osmanlı Haritası vardı;)Nurcuların da hepsi arap ozentisi deil iclerinde milliyetciler de var...
Karayılan
02-13-2007, 08:42 AM
i dont know he looked like Greek and i think Trakia is in Greece isnt it?Trakia is in greece now but in the past trakia was in Turkiye. Now lots of Turks live in western Trakia Ataturk was one of them. Ataturk is not greek and dont think like that again.
Do you know Cyrimean Tatars? They are also blond and blue eyed. Besides, Greeks arent blond and blue eyed ;)
Dulkadiroglu
02-13-2007, 08:44 AM
i dont know he looked like Greek and i think Trakia is in Greece isnt it?
Trakia is still lands of Turks...Ataturk was born in Selanik like many Turks because that place was lands of Turks for manyyy years...And its not important he looks like Turk,greek,russian,french...important thing is what did he do for Turks;)
Dulkadiroglu
02-13-2007, 08:45 AM
Trakia is name of Turkiye's part which in europea...Selanik in Balkans;)
Karayılan
02-13-2007, 08:48 AM
"Ikincisi laiklik Turklerin dinine hakaret etmek degildir. Laikligin anlamini ogrenmediysen bosa okumussun sevgili kardesim."
Evet Laiklik din ve inanc OZGURLUGU demektir ama Turkiye'de din dusmanları tarafından Ataturk'un adı KULLANILARAK insanların inanclarına saldırılabilenecek bir bahane demektir...
"Nurs tarikatindan insanlarin evlerine bir git Turk kulturune ait en ufak bir eser bulabilecek misin? Ulkuculer aslinda "arapcilik" yapmiyor ancak iclerinde bu Nurculardan(Fetoculardan) cok sayida mevcut."
Evet ben universiteye giderken bir donem bu evlerde kaldım ve bu evlerde kalan bir cok ulkucu var ve kaldıgım evde haftanın belirli gunleri mehter dinlenirdi ayrıca bir "abi"nin odasında Turk Bayragı,Osmanlı Haritası vardı;)Nurcuların da hepsi arap ozentisi deil iclerinde milliyetciler de var...Bir bardak suya bir damla pislik damlatsan ben o suyu icmem. Ulkuculer bu insanlari aralarina alarak cok buyuk hata ediyorlar. O abin odasina Kutadgu Bilig yada Divani Lugatut Turk koyarmiydi. Nutuk okurmuydu. Ataturk resmi asarmiydi. Osmanliyi sevmelerinin sebebi Turk olsundan degil Ummetci olusundan kaynaklaniyor ve sen bunu hala anlamamakta direniyorsun.
Laiklik din ve inanc ozgurlugu degildir. Kim sana bunu ne sakilde ogretti bilmiyorum ama su an senden dolayi Turk gencligi adina cok uzuldum.
Laiklik Dinin siyasete devlet yonetimine ve her turlu siyasi ideolojiye karistirilmamasidir. "Din ve inanc ozgurlugu" cok farkli bir seydir ve bunun asil amaci ulkemizde musluman olmayanlari korumaktir.
Tabriz_Han
02-13-2007, 11:16 AM
Ozbecool
I've seen Turks of all colours. In my opinion being a Turk is not about looks but about "heart", "yurek". I accept anybody who is a Turk from the heart, I even have some friends who people think are Black like from Sudan or Somalia or Jamaica but they are Turks, proud of what they are and to me their a brother.
TuranSoyu
TDKnin kurulmasindan bahsettigim gibi. "Kemalist" degil Ataturkcuyum.
Mende AtaTurkcuyum, cok saygim var ama ici bosaltilmis AtaTurk anlayasi, Gazi Mustafa Kemal Pasa hakkinda hic birsey bilmeyen ama kendi igrenc fikirlerini buyuk onderin golgesinde saklanarak "AtaTurk'de boyle isterdi" anlayisa tamamem karsiyim.
TuranSoyu
Merak etme Laikligi hakkinda baya okudum.
Sekularizm ve Laiklik, bazilari bunlara ayni saniyor.
Sakulerizm dine karsidir.
Laiklikde din ozgurluk var, halkin dini kabul ediliyor ve faydasi taniliyor, Turkiye'de din bakanlik var, Sekular ulkelerde bu yok ve olamaz.
TuranSoyu
Ayrica dogu anadolu ve guneydoguya gelip alevilerle yerinde konusmani oneririm bak bakalim hangisi MHP binasinin onunden gecmis. Aleviler kendilerini Turkcu olarak gorebilirler goruyorlarda ancak SENTEZCILIK ayri seydir(Senin tanimladigin sekliyle Ulkuculuk)
MHP zaten Dogu anadolu'da ilk olarak guclendi, Alevi Turklerin destekcileri'de var ve Ulkucu olanlarda var.
Eger birisi vatanini milletini seviyorsa, ister dindar olsun ister olmasin, niye insanlari yargilliyorsun? dini butun olan cok milliyetcide var onlara dislamak mantiksiz.
[QUOTE]Arap kulturu Turk kulturune gayet tabi benzemez. "Arapcilik" yapanlarin kimler olduklari belli Nurs tarikatindan insanlarin evlerine bir git Turk kulturune ait en ufak bir eser bulabilecek misin?QUOTE]
Arapciligin ornegini verebilirmisin?
Fetullah desteklerine yada Gullen'e Nurcu demek yanlistir cunku onun yolu ayridir. Turk okulari acmak, Turk ulkelerle ve halklarla iliski kurmak, kendi orf adet tarih ve medeniyete onem vermek herhalde "Arapcilik" degildir.
Karayılan
02-13-2007, 11:22 AM
Sayin Tabriz Han
Dindarlari disladigimiz yok bunu kac defa soyleyeyim. Islami siyasete alet edenlere karsiyiz.
Ben antep yoresindenim bizim boy (Avsar) bu yorede genellikle Aleviligi benimsemis. (Biz sunniyiz o ayri) Bunlarin cogu CHP yada diger sol partilere oy verir. Ayrica eskiden duztepe mahallesinde(Alevilerin cogunlukta yasadigi bir mahalledir antepte) 3 uc hilalli bayrakla giremezdin hala arabanda 3 hilal asili olsun gelir camini kirarlar. ;) ben bizzat yasadiklarimi soyluyorum 2 3 alevi ulkucu olmus bu onemli degil kitleler halinde alevilerden MHP ye oy cikmaz.
Karayılan
02-13-2007, 11:30 AM
Su soylediklerine sen inaniyormusun? O adamin okullari Turk misyonerligi degil aslinda "ilimli islam" misyonerligi yapiyor. Iki uc rus cocugununa Turkce ogretmisler goz boyama. Inanmayin. Bunlar milliyetciligi zerre kadar bilmezler anlamazlar.
Kurtcu Said-i Kurdi'nin kitaplarini bir Turk Milliyetcisi okur mu? Allah askina bu nasil bir milliyetcilik anlayisidir.
Bu tarikattan bir ogrenciye Islam oncesi Turk Tarihini sorun anlatsin. Sonra karsina gecer gulerim cunku sacmalayacaktir. Ama sahabelerin ismini ezbere bilirler. Bizim okulda bunlardan dolu... adam Ataturkun hangi yilda dogdugunu bilmiyor ama sait denilen vatan haininin hayatini ezberlemis. Al sana arapciliga bir ornek;
Risaleyi okudun mu? simdi al o kitabi icinde ki Turkce kelimeleri say. Kac tane ciktigini buraya yaz. Sonra icinde ki Arapca kelimeleri say... Ne demek istedigimi anladin mi?
Bir Turk gencine Islam'i ogreteceksen Turkce ogret hem dilini koru hem daha iyi anlat. Burda sureleri namazda Turkce okuyalim demiyorum ama bunlarin Turkce anlamlariyla ogrenmeden nasil ogrenmis oluyoruz. Turkceye onem vermeden nasil milliyetciyim diyebiliyoruz?
Tabriz_Han
02-13-2007, 02:43 PM
Burada Gumushane ve Sivas'dan bazi Alevi dostum var, kendileri tam Turkcu ve Ulkuculer.
Ilk once Seyh Said Piran ve Said Nursiyi ayiralim, ikisinin arasinda dunyalar kadar fark var. Kurtcu Said ve Nursi Said'i birbiriyle karistaranlar var.
Ikincisi, Gulen hic Nursiyle gorusmedi, kendisini Nurcu olarak ilan etmiyor, Gulen'in felsefesi degisik.
TuranSoyu
Su soylediklerine sen inaniyormusun? O adamin okullari Turk misyonerligi degil aslinda "ilimli islam" misyonerligi yapiyor. Iki uc rus cocugununa Turkce ogretmisler goz boyama. Inanmayin.
Hayir "inanmiyorum", kendi gozlerimle gordum ve goruyorum.
Onlar Turklugu yayiyorlar, Turk dilini ogretiyorlar, Turklere saygi kazandiriyorlar ve kultur, tarih, medeniyetimizi Turk;un ne oldugunu bilmyeyen kisilere ogretiyorlar.
Inanmayin? peki kime inanim? Turkculuk icin bir adim bile atmayan ama kendini TUrkcu ilan edenlermi? yani isimemi aldanalim. Herkes elestirebilir ama digerle ne yapiyor konusmaktan haric? kim calisiyor, kim dunyanin her kosesine giderek Turk okulari aciyor?
Bunu yapan kim olursa olsun desteklerm, sirf adamin bazi goruslerin yuzunden tum calismalarini yok saymam.
Baska kurumlarda aynisini yapsin, herkes kolaylikla hakaret ediyor ama yaptiklari hicbirsey yok. Bu ATV-KanalD-Star medya karteli Turklugu birak Turk dusmanligi, Turklugu hor gormek ve utanan, Turklukden uzaklastirma cabalari yuruten kanalarimi inanacam?
Dulkadiroglu
02-13-2007, 03:13 PM
"Bir bardak suya bir damla pislik damlatsan ben o suyu icmem. Ulkuculer bu insanlari aralarina alarak cok buyuk hata ediyorlar. "
Nurcuların da icinde iyi insanlar var ama bende nurcularla ulkuculerin karısmasına sıcak bakmıyorum...
" O abin odasina Kutadgu Bilig yada Divani Lugatut Turk koyarmiydi. Nutuk okurmuydu. Ataturk resmi asarmiydi. Osmanliyi sevmelerinin sebebi Turk olsundan degil Ummetci olusundan kaynaklaniyor ve sen bunu hala anlamamakta direniyorsun."
Abi eski ulkuculerdendi ve odasında İslam-Turkculuk-Sosyalizm ile ilgili kitaplar vardı dusundugun gibi bagnaz biri deil aksine her turlu fikre acık bi insandı...Osmanlıyı sevme nedenleri beni pek alaka etmiyo kendine Turkcu diyip atalarımı inkar edenlerden daha iyidirler...
"Laiklik din ve inanc ozgurlugu degildir. Kim sana bunu ne sakilde ogretti bilmiyorum ama su an senden dolayi Turk gencligi adina cok uzuldum."
Laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrılması ve toplumun DİN VE İNANC OZGURLUGUNUN DEVLET GARANTİSİNE ALINMASI demektir...
"Din ve inanc ozgurlugu" cok farkli bir seydir ve bunun asil amaci ulkemizde musluman olmayanlari korumaktir."
Ulkemizde gayri-muslimanlar yeni mi yasamaya basladı ki ya da can guvenlikleri mi yoktu da Turkiye Cumhuriyeti kuruldugunda boyle bir yasayı cıkarma gereksinimi duydu???
Karayılan
02-13-2007, 04:40 PM
Sayin Tabriz Han ve Dulkadiroglu
Kurtcu said diye Said-i Nursiyi kastediyorum zaten... Said-i Kurdi bir vatan haininin biyografisi basligini oku neden boyle dusundugumu anlarsin. Nurcularin icinde de temiz insanlar var ama kirletiliyorlar. Zaten Ataturk'e hakaret ederek bastan kaybediyorlar onlar.
Laiklikte kimsenin dini garanti altina alinmaz bu hukuk devletinin gorevleridir kavramlari karistirmayalim.
Din ve vicdan ozgurlugu ile basta gayri muslumler devlet korumasina alinir. Osmanlida bu gayri muslumler baskalarinin korumasindaydi. Arada cok fark var. Simdi diger vatandaslarla esit sayiliyorlar ve herkesin dinini yasama hakki var.
Turkculugun Tarihini arastir istersen hemen yargiya varma. Turk ocaklari 1908 de kuruldugunda hem Orta Asyada hem azerbaycanda faaliyet gosteriyordu. Hala da oyle Turkculuk adina Fetullahcilar mi hizmet yapiyormus? Niye dersanelerinde Ataturk resimleri yok? Evlerinde ki kitaplarin neden yarisi arapca? Sen Abant platformunu bir arastir istersen Buyuk Orta Dogu projesine neden katki sagliyorlar Amerikan destekli "ilimli islamcilar". Gercekten Islamci insanlar bile bu adamlardan nefret ediyor. Ornegin cecenistanda bir ayagini kaybetmis bir adamla tanistim bundan 3 sene once adamda 2 karis sakal var. Nurculara lanet yagdiriyor. Parlak suratli guler yuzlu sevecen insanlar degil mi hepsi? Disarda Turk okullari var degil mi? Bunlar buz daginin gorunen yuzu FG neden Turkiyeye gelemiyor peki? Gecmiste hangi faaliyetlerde bulunmus? Madem bu adamlar Turkcu neden ordu icinde yapilaniyorlar? Hangi amac ugruna polisin icindeler? Bu adamlar insanlara kendi dogrularini ogretiyorlar. Foyalarini meydana cikaran uzun bir yaziyi buraya koydum ancak SITE YONETIMI sildi ustune ustluk bana uyari verdiler. Ataturk'un mason oldugunu iddia etsem bisey olmazdi herhalde. Tabi ben camiilere gidip agliyamiyorum duygu somurusu yapamiyorum.
Ulkuculer bu adamlarla birlikte olduklari surece Turk Milliyetcisiyiz diye ortada gezmesinler kardesim. Bizi lekelemeye haklari yok. Ben milletim icin ulkum icin Turk dili icin Turk kulturu icin yasiyorum. Iste Turkculuk budur. 9 isiktaki herhangi bir bolum degildir. O abin o evde kaliyorsa o adamlarin "Hizmet"inin bir parcasiysa Turkculugun t sini bilmiyor demektir. Turkculer Atalarini asla inkar etmezler. Ornegin ben Osmanliyi diger Turk devletleri kadar sevmiyorum. Neddeni politikalari ama benim atamdir diyorum baskalarina karsida her zaman Osmanliyi savunurum. Asil Atalarini inkar edenler o adamlar. Hicbiri Bilge Kagan'a Timur'a Cengiz Han'a Kur Sad'a sahip cikmaz.
Bu adamlar evlerine 2 kez gittim. Sabah namaza kalktilar bende kalktim. Namazdan sonra elime bir kitap verdiler. Ben okumayi cok severim her gorusten kitabi okurum. Baktim kitap meshur risale dedim bu kitabin yarisi arapca ben bundan birsey anlamiyorum niye okuyorum? dediler sen oku anlarsin. Ben okumam dedim ABI kahvaltidan sonra git o zaman dedi bende aha simdi giderim ne isim var dedim :D zaten kandirip cagirmislardi Analitik Geometri anlatacaz diye... Arapca kitap okut sonra milliyetciyim de bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
genco
02-14-2007, 04:28 AM
Her dönemin Başdanışmanı!
Namık Kemal Zeybek... Kime "Başdanışman" olmadı ki.. MHP'liydi birara, sıkı "Özalcı" oldu sonra. ANAP yerle bir olunca, DYP saflarında gördük bu kez.
Sıkı bir Demirel'ciydi... Çiller'le ters düşünce, Çankaya'ya doğru yolaldı:
"Başdanışman!"
Demirel'in "Başdanışmanı!"
MHP'nin şaşalı günleri...
Baba ile birlikte Zeybek de indi Çankaya'dan.
Demirel'in gideceği adres belliydi; Güniz Sokak
Ya Zeybek?
MHP'ye tabii ki...
"Başdanışman!"
Kime?
Devlet Bahçeli'ye...
MHP baraj altı olunca, Zeybek'e bir kez daha yol göründü. Ama ondan önce, MHP'yi kurtarma hevesine kapıldıysa da, ııh meydan boş değildi.
O halde "Abbas yolcu."
Nereye?
Muhsin Yazıcıoğlu'nun Büyük Birlik Partisi'ne...
Ve Zeybek bir kez daha "Başdanışman!"
Hadi hayırlı "Başdanışman"lıklar.
Hadi özışık-İnternet haber
Tam bir "Bay Fırıldak'ı takdimim" gibi olmuş...
yavuz
02-17-2007, 03:33 AM
BBP Fettulahciligi biraksa yineden birlik olacak..
Nasıl birlik?
Ümit Özdağ'ları, N.Kemal Zeybek'leri iki günde vatan haini ilan edip de; İP'lilerle yürüyüş yaparak mı birlik olacak? Ülkü Ocakları'na gelenlere, 1-kavga etmek, 2-Fethullah Gülen düşmanlığı aşılamakla mı? Yoksa son 20 yıldır Ülkücülüğün adını her türlü pisliğe bulaşarak kirleterek mi? BBP'lilere "güllü milliyetçi", bilmemkime "başka birşeyli milliyetçi" diye isimler takarak mı? Önce iktidara gelip neler yapılmış, bunları bir düşünelim. Ben MHP'lilerin bugün hâlâ "Devletin başına devlet gelecek" sloganları atmalarına gülüyorum... Çünkü, buna artık hakları yok! Devlet Bahçeli gibi bir "lider"le ne Türk Milliyetçiliği bir adım ileri gider, ne de diğer Milliyetçi çevreleri dışlayarak birlik olur!
DSP ile ittifak kurarak, yetmezmiş gibi ne olduğu belirsiz(sağcı mı, solcu mu) ANAP'ı da bu ittifaka katarak... Bu 3'lüyle hiçbirşey yapamayarak, hatta en sönük parti olarak göze çarparak... Ümit Özdağ gibi birini ihraç ederek... Namık Kemal Zeybek başta olmak üzere onlarca gerçek ülkücüyü sırf partilerinden ayrıldılar diye vatan haini ilan ederek, "zaten bundan bir durum olmazdı" diyerek... Ülkü Ocakları'nda iti-kopuğu besleyip sivrilterek, gelecekteki Milliyetçiliğe balta vurarak ve zaten 1991'de Muhsin Yazıcıoğlu'nu (rahmetli) Türkeş ile görüştürmek zahmetinde bulunmamış olup, 3 günde koca çınarı bir balta darbesiyle ikiye bölerek... Şakşakçılara "kurmay" deyip, tenkitçileri -son söz olarak- "güle güle" deme ayıbını defalarca kez yapmış olup ve hala yapmaya devam ederek...
Böyle mi birlik? "Birlik", beraberliktir, tevhiddir, kucak açmaktır... Bilmemkimi vatan haini sayıp, nefret beslemek değil; birlik, hoşgörüdür. Birlik, Türklük'tür, İslamiyet'tir... Sui zanla birlik olmaz! Daha doğrusu şimdiki "Ülkücü Gençlik" ile ve eski tüfek mafya edalılarla birlik olmaz... Bunların kaçta kaçı, Ziya Gökalp'ten, Ahmed Arvasi'den, Ahmed Er'den, Necip Fazıl'dan, İsmail Gaspıralı'dan, Kazım Karabekir'den, "Gök Sultan" "Ulu Hakan" Abdülhamid Han'dan haberdar? Tek bildikleri 9 Işık, onu da sadece isimlerini sırasıyla ezberlemek ve birkaç kelimeyle ifade etmekten ibaret biliyorlar, bir de Abdullah Çatlı var tabi ki... Abdullah Çatlı gibi olmak için, önce bu saydığım zat'ların hiç olmazsa isimlerini öğrensinler. Öğreten kim? Abdullah Çatlı'ya hem vatansever deyip, hem de onu sadece silah ile zorbalıkla, kavgayla örnek alanlara şaşıyorum. Ülkü Ocakları ve MHP, itten kopuktan arıtılmalı, ön yargı silinmeli, karşı görüşlere saygı duyulmalı, "kavga" kelimesi toprağa gömülmeli. Şu hiçbirşeyden haberi olmayan "reis"ler canları sıkıldığında, kendi "teba"larına bile dayak atma, falakaya yatırma adetlerinden vazgeçsinler... Ben Timur'a "Türk birliğini sağlamadı" derken de bundan bahsediyordum. Kavga ile gürültüyle, katliamla birlik olmayacağını biliyordum. Nitekim öyle de olmuş ve Timurlular, Timur'dan sonra pek de ihtişamlı bir devlet olarak kalamamış ne yazık ki...
"Gönül adamı ömrünü boşa harcamaz, yüreğini ucuza satmaz, edep tacını başından almaz. Gönül erinin her zaman yüzü yerde, gönlü göktedir. Haklı olduğunda kavga vermesini bilir. Kavgayı sadece bileğiyle değil, ilmiyle ve yüreğiyle yapmasını bilir.
İyiliğe kötülük, şer kişinin kârı, İyiliğe iyilik her kişinin kârı, Kötülüğe iyilik de, er kişinin kârıymış oğul." (Şeyh Ede Balı'nın, Osman Gazi'ye nasihatlerinden...)
Türk Ülkücülüğü'nü(Milliyetçilik demiyorum, dikkat ediniz...) asırlar önce Osman Gazi ne güzel ifade etmiş; "Bizim davamız kuru bir cihangirlik davası değildir, bizim davamız Nizam-ı Alem davasıdır" diyerek... HerqezTürqtür ağabey, seni bütün bu saydıklarımın birçoğunun -özellikle de bu son paragraftakilerin- dışında tutuyorum... Ancak soruyorum; MHP'lilerin kaçı senin gibi? Hatta senin bu alıntı yaptığım yazını da okuduğumda hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.
Ahde Vefa
02-17-2007, 03:45 AM
Ne yalan soyleyeyim, yuregimin bir kenarinda “Muhsin Baskan ve arkadaslari” hep bir sizi olarak dururdu. Rahmetli Turkesin “onlar hakkinda” bir tek olumsuz laf etmemesi sebebiyle olsa gerek, ben hep “MHPyi A Milli”, “BBPyi de umit Milli” takim olarak dusunur, cevreme de hep boyle soylerdim. Ustelik bu insanlar, sirf ulkucu olduklari icin, Eylul karanliginda en asagilik iskencelere tabi tutulmus, ama yildirilamamislardi... “iyi niyet” beslememin bir sebebi de bu “ortak” cileydi sanirim...
Turkes, “terk edenler” hakkinda tek bir kotu laf etmedi ve hep “donecekler, hatalarini anlayacaklar ve donecekler” derdi. Koca Turkes bilmez miydi, Buyuk Ustad Atsizin muhtesem “halbuki yoldasini terk edenlerin ...” diye baslayan tanimlamasini? Bilirdi elbet! bilmesine de, yine de tek bir “kotu” laf etmedi! Hep, “onlar benim evlatlarim, anlayacaklar ve donecekler” derdi...
“muhsin baskan” ve ekibi ise Turkes hakkinda tek bir “iyi” laf etmedi. Onu hep “kotu” andilar... Vefatinin ardindan bile esirgediler bir kuru “rahmeti.” Onlarin konusmalarinda, yazilarinda ozal bile “rahmetli” idi, Turkes ise sadece “Turkes”. siyaseten yollar ayrilsa bile, Muhsin baskan da dahil hepimizin “adam gibi adam” olmasinda, yani “ulkucu” olmasinda Rahmetli Turkesimizin buyuk emegi vardi... her sey bir kenara bunun hatirina “kotu laf edilmemeliydi”, rahmetle anilmaliydi...
oyle olmadi. rahmetli Turkese, hem sagliginda, hem de vefatindan sonra, hep “kotu” laf ettiler. “bunak”, dediler, “suursuz” dediler. Hatta ve hatta “kafir” dediler. Turkes, bu “iftiralara” ragmen onlara hic “kotu” soz etmedi. Galiba buyuk adam olmak vasiflarindan biri de bu idi....
Selametle..
Demir Kağan
02-17-2007, 03:54 AM
İyiliğe kötülük, şer kişinin kârı, İyiliğe iyilik her kişinin kârı, Kötülüğe iyilik de, er kişinin kârıymış oğul." (Şeyh Ede Balı'nın, Osman Gazi'ye nasihatlerinden...)
Şeyh Edebâlî de Alevidir yavuz. :lol:
yavuz
02-17-2007, 03:54 AM
HerqezTürqtür, bütün bunların sebebi, Türkeş'i, son zamanlarında kuklaya çevirenlerdir ve muhattapların onlar olmalı bu konuda. Vefatından sonra da o vefasız kuklacılar sahneye çıktı... Ülkücülüğü batırdılar!
yavuz
02-17-2007, 03:56 AM
Şeyh Edebâlî de Alevidir yavuz. :lol:
Bütün Müslümanlar Alevi'dir, Sünni'dir... Sanırım Bektaşilik idi kastın.
Karayılan
02-17-2007, 09:29 AM
Tanri korkusu var degil mi sizde?
Eminim var. O zaman Tanri'dan korkun diyorum.
"Parti Milliyetciligi" yapmayin!!! Turk milliyetciligi yapin.
Bu adam "Zeybek" tutarsiz. Musluk nerdeyse tasi orda. Erin eregi, isidir.
afsharkizi
02-17-2007, 01:44 PM
Ben gercek bir seye inaniyorum oda Turan.. Turan olacaktir... ama önce türkiye ic sorunlarini halletsin sonra Turan... PKK nin bize mail ettigi zarar cok büyük belki en zengin ülkelerden biri olacaktik... O kadar paramiz gitti terör yüzünden,,, Artik uyansin kürtler..
Alperen61
02-22-2007, 11:03 PM
Önce bu teklifi yapanın inandırıcı olması gerekmezmi?Sayın Zeybeğin nerede olduğunu bulabilmek için fırıldak olduk.
Türk birliğine sıra gelince elbette kurulacak,Çünkü Dünya adsaleti özledi.Selamlar.
Alperen61
02-23-2007, 03:25 AM
Arkadaşlar rahmetlik Alparslan TÜRKEŞ mecliste gurup oluşturmak için görüşmeler yaparken,Okluk koyunda tatilde bulunan Turgut Özal'a partililr sayın genel başkanım Türkeş bey arkadaşlarla çok sık görüşüyor dediklerinde Özal'ın verdiği cevap çok önemlidir " O önce kendi içine baksın " .
Özal bu sözleri söyledikten kısa bir süre sonra Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları Dvayı komik gerekçeler ile terkettiler ve asla kendilerini inandıramadılar,ve hep bölen olarak kaldılar ve kalmayada devam ediyorlar.
Şu anda Akp nin istepnesi olmuş gidiyorlar.İnsanların merak ettikleri bir noktada MHP'yi terk ettikten sonra kısa zamanda ülke genelinde teşkilatlanıp nasıl seçime gidebilecek şartları oluşturdular.
Öyle ya Ülkücülerin ceplerinde doğru dürüst parada kalmamıştı,her şey dava içindi.Şimdi düşünelim bu paralar nereden geldi :).
Şimdi Rahmetlik TÜRKEŞ'e bakınca Devlet Bahçelinin ne kadar yetersiz olduğu hepimizin malumu,ancak bu küsmek için sebep değil.Türkün bir yuvası olmak zorunda Devlet Bahçeliler gelip geçicidir unutmayalım.
Rahmetlik TÜRKEŞ insanları renklerine ve modellerine göre ayırmıyordu,bilmeden yorum yapmanında anlamı yok diye düşünüyorum.Bki Selamlar Allah'a (C.C) emanet olun.Alperen61
Alperen61
02-24-2007, 08:11 AM
Arkadaşlar bırakalım kişileri,birliği kuracak olan alttaki bizler,kanaatimce bizler yüreklerimizde birliği zaten kurmuşuz,Bence "TÜRK" devletleri arasında sınırlar kalkmalı ilk etapta tek devlet hline gelmeli hükümetler kendi iç işleri için ayrı bir çalışma içerisinde olmalı,dış devletlere karşı üst parlemento oluşturularak hareket edilmelidir.
Yani her TÜRK devleti il olmalı,adı " TÜRK " olan devlete bağlanmalı.Dışa karşı tek yumruk hareket edilmeli.AB'ymiş,bakın bakalım o zaman neler oluyor.
Ancak içimizdeki hayinlerin işine gelmiyorki,kendileri bir avuç ama arkalarına aldıkları medya sayesinde sesleri çıkıyor.
Ama TÜRKÜN ayak sesleri er geç gelecek yeterki safları sıklaştırıp,tek yumruk olalım.Allaha emanet olun.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.